Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌪 طوفان حاره‌ای نایجل.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗عکسی از #کهکشان راه شیری؛

🔹که توسط Ojas De Salar در صحرای آتاکامای #شیلی گرفته شده است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ترکیبی جالب از ۲۴ طلوع #خورشید در ۲۴ زون(منطقه) زمانی مختلف در آغاز اعتدال پاییزی.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗چهارمین و آخرین ابرماه سال ۲۰۲۳ این هفته در آسمان شب قابل مشاهده خواهد بود.

🔸 پدیده ابرماه زمانی رخ می‌دهد که ماهِ کامل به نزدیک‌ترین فاصله مداری خود به #زمین می‌رسد و بزرگ‌تر و درخشان‌تر از حد معمول خواهد بود. به گفته ناسا #پنجشنبه_شب، آخرین ابرماه سال میلادی ۲۰۲۳ رخ می‌دهد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗فضاپیمای ناسا پس از ۷ سال ماموریت با نمونه‌های سیارک بنو به زمین بازگشت.

🔸فضاپیمای اوسریس‌‌رکس روز یکشنبه ۲۴ سپتامبر درصحرای یوتا در ایالات متحده #آمریکا با موفقیت فرود آمد.

🔹اوسیریس رکس ناسا (OSIRIS-REx) برای نخستین بار در تاریخ اکتشافات فضایی از سیارک بنو نمونه‌برداری کرد و محموله منحصر به فرد خود را به زمین فرستاد.

🔸 این فضاپیما در سال ۲۰۱۶ پرتاب شد و در سال ۲۰۱۸ به سیارک بنو رسید. سه سال قبل، اوسیریس رکس با استفاده از لوله مکنده خود نمونه‌ای از گرد و غبار و سنگریزه سیارک بنو گرفت.

🔹حالا، این فضاپیما نمونه ۲۵۰ گرمی را به #زمین باز می‌گرداند تا به محققان اجازه بدهد تا درباره ترکیب یک سیارک مطالعه کنند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗خورشید در مقایسه با بزرگترین خورشید.

🔸ستاره ی یو وای اسکوتای عظیم و وسیع است اما سنگین وزن ترین نیست. پادشاه سنگین وزن‌ها #ستاره ایست به نام R136a1 که در ابر ماژلانی بزرگ، در فاصله‌ای حدود ۱۶۵ هزار سال نوری از ما واقع شده است.

🔹ستاره R136a1، کره‌ای از #هیدروژن، هلیوم و عناصر سنگین- تقریبا به اندازه ی نیمی از آنچه در خورشید وجود دارد- است. با اینکه شعاعی تنها ۳۵ برابر شعاع خورشید را داراست، اما جرمش ۲۶۵ برابر بیشتر از خورشید است- قابل ذکر است که این ستاره در طول ۱.۵ میلیون سال از عمرش، ۵۵ درصد از جرمش را از دست داده است

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗کلیپی که از ماهواره های ایلان ماسک منتشر شده نشان می‌دهد که ۵ هزار ماهواره کوچک استارلینک در اطراف زمین در گردش‌اند.

🔹 با در نظر گرفتن ۹ هزار ستاره‌‌ای که در حال حاضر از سیاره ما قابل مشاهده هستند، بیم آن می‌رود که تعداد ماهواره های ماسک از #ستاره های آسمان پیشی بگیرند. این موضوع مشاهدات نجومی را برای دانشمندان دشوار خواهد ساخت.
ویدئوی خیره‌کننده‌ای که به تازگی از سوی کاربر flightclubio در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر شده نشان می‌دهد که هزاران نقطه نارنجی کوچک که نشان‌دهنده ماهواره‌ها هستند در حال چرخیدن به دور سیاره ما هستند. این ویدئو مقیاس عظیم سرمایه گذاری ماسک را نشان می‌دهد.

🔸تحقیقات جدید نشان می‌دهد که امواج رادیویی با فرکانس پایین، نظیر آنچه توسط دستگاه‌های #ماسک تولید می‌شود، در حال پخش شدن در آسمان هستند؛ موضوعی که مشاهدات نجومی را برای دانشمندان دشوار می‌کند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اوله رومر مطالعه دقیقی از خسوف‌های مکرر آیو توسط مشتری انجام داد.

🔹30 سپتامبر 1676، ستاره‌شناس دانمارکی، اوله رومر، اعلام کرد که خسوف آیو در 9 نوامبر توسط مشتری 10 دقیقه دیرتر از آنچه پیش‌بینی شده بود رخ خواهد داد. او درست حدس زده‌ بود.

🔸اوله رومر مطالعه دقیقی از خسوف‌های مکرر آیو توسط مشتری انجام داد. این او را قادر ساخت تا به‌دقت پیش‌بینی کند که خسوف‌های بعدی چه زمانی رخ می‌دهند.

🔹بااین‌حال، در طی چند ماه، پیش‌بینی‌های رومر به‌طور پیوسته‌ در فواصل زمانی طولانی‌تر و طولانی‌تر نادرست از آب درآمد. پیش‌بینی‌های او تا هشت دقیقه نادرست بود. عجیب‌تر از آن، این واقعیت بود که این پیش‌بینی‌ها بعداً دقیق‌تر شدند تا اینکه دوباره درست شدند.

🔸رومر متوجه شد که این اختلاف زمانی ناشی از تفاوت فاصله بین زمین و مشتری است. زمانی که مشتری در نزدیک‌ترین فاصله به زمین قرار داشت، کسوف به موقع اتفاق افتاد. هرچه مشتری از زمین دورتر می‌شد، گرفتگی‌ها دیرتر می‌شدند - نور مسافت بیشتری برای سفر به زمین داشت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا با انتشار این تصویر اعلام کرد؛ طوفان گرد و غبار در اواسط سپتامبر /شهریور بخش‌هایی از #ایران، #افغانستان و #پاکستان را درنوردید و برای بسیاری از ساکنان در مسیر خود خطراتی را به همراه داشت.

🔹این تصویر که توسط ابزار VIIRS (سوئیت رادیومتر تصویربرداری مادون قرمز مرئی) در ماهواره NOAA-NASA Suomi NPP به دست آمده است، توده‌های غلیظی از گرد و غبار را نشان می‌دهد که صدها کیلومتر در سراسر منطقه خشک در ۲۲ سپتامبر  ۲۰۲۳ / جمعه ۳۱ شهريور ۱۴۰۲ می‌وزد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗رئیس سازمان فضایی: تا ۲ سال آینده پرتاب ماهواره‌هایی با دقت ۵ و ۴ و ۳.۵ متر را در برنامه خواهیم داشت.

🔹در آیندۀ نزدیک هم رسیدن به‌دقت تصویربرداری ۲ متر در برنامۀ ماست و پیش‌بینی می‌کنیم تا انتهای سال ۱۴۰۴ برای رسیدن به دقت یک متر گام‌های جدی برداریم.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗کاوشگر #استقامت ناسا در مریخ با استفاده از سیستم مسیریابی خودکار خود به نام AutoNav توانست 759 متر را بدون دخالت انسان طی کند.

🔹این رکورد جدیدی برای حرکت خودکار یک کاوشگر در #مریخ است و رکورد قبلی 699 متر بود.

🔸استقامت با بهره‌گیری از دوربین‌ها و کامپیوترهای پیشرفته می‌تواند برای AutoNav اطلاعات لازم را فراهم کند.

🔹استقامت اولین #کاوشگر مریخی با دو کامپیوتر است که اجازه تصمیم‌گیری در لحظه به آن می‌دهد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗در سال ۲۰۱۲ زمانی که تمام دانش آموزان در حال چسباندن گلوله‌های مدل اتمی به یکدیگر بودند یک دختر ۱۰ ساله به نام #کلارا_لازن به طور تصادفی یک مولکول را از نظر تئوری در کلاس خود کشف کرد این مولکول تترا نیتراتوکسی کربن با فرمول شیمیایی C(CO3N)4 نام گرفت.

🔹درحقیقت او مدل خود را به معلم کلاس نشان داد و از او پرسید که آیا این مدل وجود واقعی دارد یا نه سپس معلم عکس آن را به یک #شیمیدان فرستاد تا وجود آن را چک کند شیمیدان با بررسی تمام مدلهای موجود تایید کرد که این مدل یک مدل واحد است که تاکنون سنتز نشده است ولی خواص انفجاری بالایی دارد و از نظر حرارتی بسیار #ناپایدار است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ماموریت «سایکی» #ناسا که قرار است در ماه جاری پرتاب شود، به بررسی سیارکی خواهد پرداخت که گمان می‌رود فلزی‌ترین و با ارزش‌ترین سیارک کشف‌ شده باشد.

🔹اولین ماموریت کاوش در یک #سیارک غنی از فلز، ماموریت «#سایکی»(Psyche) ناسا است که روز ۱۲ اکتبر پرتاب خواهد شد.

🔸ماموریت سایکی توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده اما آیا دلیل توجه آنها فقط این است که برخی گفته‌اند ارزش ماموریت سایکی ۱۰ هزار #کوادریلیون دلار است؟ شاید این یکی از دلایل باشد اما این ماموریت به دلایل بسیار دیگری نیز ارزش دارد. سایکی نه تنها عکس‌های باورنکردنی را به زمین خواهد فرستاد، بلکه دقایقی پس از پرتاب شدن بر فراز موشک «اسپیس‌ایکس»(SpaceX)، دو مرحله موشک قابل استفاده مجدد به سوی زمین باز خواهند گشت تا پشت سر هم فرود بیایند.

🔹سیارک ۲۲۶ کیلومتری «سایکی ۱۶»(۱۶ Psyche) در کمربند اصلی سیارک‌ها بین #مریخ و مشتری قرار دارد و هدف ماموریت ناسا است. فضاپیمای سایکی ناسا قرار است پس از رسیدن به این سیارک، ماه‌ها به دور آن بچرخد و ترکیب آن را بررسی کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗حدود ۲۰ درصد از اکسیژن زمین توسط جنگل‌های بارانی آمازون تامین می‌شود.

🔹اتمسفر زمین از ۲۱ درصد #اکسیژن و ۷۸ درصد نیتروژن تشکیل شده است. دی اکسید کربن تولید شده توسط میلیون‌ها گونه‌ی جانوری در زمین با عمل فتوسنتز درختان به اکسیژن تبدیل می‌شود. در این فرآیند آب و دی اکسید کربن به انرژی تبدیل شده و اکسیژن به عنوان یک محصول فرعی به طبیعت باز گردانده می‌شود.

🔹جنگل‌های آمازون بیش از ۵.۵ میلیون کیلومتر مربع از سطح زمین را پوشانده و ۲۰ درصد از اکسیژن تولیدی #اتمسفر زمین را به خود اختصاص داده‌اند.

فراموش نکنیم بقاء_ما و تمام جانوران در زمین به بقاء_درختان وابسته است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗تصاویری بسیار زیبا و حیرت انگیز از #سحابی‌ها؛

🔹برای مشاهدهٔ این ویدئو به صورت #سه‌بعدی، جلوی یکی از چشمان خود را با یک دست گرفته، تا عمق تصویر را ببینید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗جایزه نوبل #فیزیک ۲۰۲۳ به «پیر آگوستینی»، «فرنس کراوس» و «آن لوهولیر» اهدا شد.

🔹جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۳ به «پیر آگوستینی»، «فرنس کراوس» و «آن لوهولیر» برای پژوهش در مورد «روش‌های تجربی که پالس‌های اتوثانیه‌ای نور را برای مطالعه دینامیک الکترون در ماده تولید می‌کنند» اهدا شد.

🔸ثبت کوتاه ترین لحظات ممکن می‌شود
سه برنده جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۳ به خاطر آزمایش‌هایی شناخته می‌شوند که راه‌های جدیدی را برای کاوش در دنیای الکترون‌های درون اتم‌ها و مولکول‌ها در اختیار بشریت گذاشته‌اند. «پیر آگوستینی»(Pierre Agostini)، «فرنس کراوس»(Ferenc Krausz) و «آن لوهیلیر»(Anne L’Huillier) راهی را برای ایجاد پالس‌های بسیار کوتاه نور نشان داده‌اند که می‌توان از آنها برای اندازه‌گیری کردن فرآیندهای سریعی استفاده کرد که طی آنها الکترون‌ها حرکت می‌کنند یا انرژی را تغییر می‌دهند.

🔹وقایع سریع به دنبال یکدیگر رخ می‌دهند و درست مانند فیلمی هستند که از تصاویر ثابت تشکیل شده است و با حرکت مداوم درک می‌شود. اگر بخواهیم رویدادهای واقعا کوتاه را بررسی کنیم، به فناوری ویژه‌ای نیاز داریم.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗قبیله‌ی باتوا

🔹مردمی با قد کوتاه که اصطلاحاً بهشون میگن: پیگمه. این قبیله‌ در #اوگاندا زندگی می‌کنند و روزگاری زیست‌بوم مشترکی با گوریل‌های کوهی داشتند.
🔸در دهه‌ی نود میلادی، دولت اوگاندا با هدف محافظت از گوریل‌ها (و درآمدزایی)، تمام قبیله‌ی باتوا رو از جنگل‌های سبز بوییندی بیرون کرد.
از اون به بعد مردم #باتوا تبدیل شدن به بی‌خانمان‌های محیط‌‌زیستی.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا و شرکت‌های حوزه فناوری ساخت‌وساز، برنامه‌های زیادی دارند تا امکان ساختن زیستگاه‌های قمری را فراهم کنند، اما این فقط گام نخست به شمار می‌رود. برنامه بزرگ‌تر آینده، فراهم کردن امکان زندگی روی #مریخ است.

🔹ماه مانند یک آهن‌ربا است و ما را جذب می‌کند. نیم قرن پیش، #فضانوردان «آپولو ۱۷»(Apollo 17) سه روز را روی این گوی حفره‌ای سپری کردند که کشش گرانشی آن نه تنها اقیانوس‌ها، بلکه تصورات ما را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. به مدت ۷۵ ساعت، فضانوردان با لباس‌های فضایی خود روی ماه قدم زدند و سوار بر ماه‌نورد شدند و انسان‌ها در فاصله ۲۴۰ هزار مایل دورتر آنها را از تلویزیون تماشا کردند. پس از آن که #آپولو در دسامبر ۱۹۷۲ به #اقیانوس آرام برگشت، پرونده برنامه بسته شد و از آن زمان، ماه، ناشناخته و خالی در آسمان مانده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗ناسا و شرکت‌های حوزه فناوری ساخت‌وساز، برنامه‌های زیادی دارند تا امکان ساختن زیستگاه‌های قمری را فراهم کنند، اما این فقط گام نخست به شمار می‌رود. برنامه بزرگ‌تر آینده، فراهم کردن امکان زندگی روی #مریخ است. 🔹ماه مانند یک آهن‌ربا است و ما را جذب می‌کند. نیم…
🔹ناسا اکنون در حال برنامه‌ریزی برای بازگشت به ماه است. این بار اقامت روی ماه طولانی‌مدت خواهد بود و برای تحقق یافتن آن، #ناسا قصد دارد خانه‌هایی را روی ماه بسازد که نه تنها توسط #فضانوردان، بلکه برای افراد عادی نیز قابل استفاده هستند. آنها معتقدند که آمریکایی‌ها تا سال ۲۰۴۰، اولین زیرمجموعه خود را در فضا خواهند داشت. زندگی در مریخ خیلی دور نیست.

🔸برخی از افراد جامعه علمی می‌گویند جدول زمانی ناسا بسیار بلندپروازانه است؛ به‌ویژه پیش از این که موفقیت آن با فرود جدید روی ماه ثابت شود، اما هفت دانشمند ناسا که برای این مقاله مصاحبه کردند، گفتند در نظر گرفتن سال ۲۰۴۰ برای احداث ساختارهای #قمری در صورتی قابل دستیابی است که آژانس بتواند به معیارهای آنها برسد.

🔹ناسا قرار است یک #چاپگر_سه_بعدی را به ماه پرتاب کند و سپس ساختارهایی را لایه‌به‌لایه بسازد که از تراشه‌های سنگ، مواد معدنی و گردوغبار ساخته می‌شوند و روی لایه بالایی ماه می‌نشینند. این طرح با کمک یک فناوری جدید و مشارکت با دانشگاه‌ها و شرکت‌های خصوصی امکان‌پذیر شده است. 

🔸آرتمیس ۲ که چهار خدمه انسان از جمله اولین زن و اولین رنگین‌پوست را برای یک پرواز ۱۰ روزه در همان مسیر حمل می‌کند، برای #نوامبر ۲۰۲۴ برنامه ریزی شده است. آرتمیس ۳ یک سال بعد انسان‌ها را روی سطح ماه فرود خواهد آورد. دو ماموریت سرنشین‌دار دیگر نیز برای پیش از پایان دهه برنامه‌ریزی شده‌اند.

🔹سفر سبک بسیار مهم است، زیرا هر کیلوگرم وزن اضافی که با یک #موشک به ماه برده می‌شود، حدود یک میلیون دلار هزینه دارد. بردن مواد از زمین به فضا برای ساخت‌وساز در آنجا ناپایدار است و هیچ انباری در فضا وجود ندارد. بنابراین، یا باید بدانید که چگونه از آنچه در فضاست استفاده کنید یا هر آنچه را که نیاز دارید، به #فضا بفرستید.

🔸ماه مرز نهایی نیست. در تلاش ناسا برای ساخت‌وساز روی #ماه، یک هدف طولانی‌تر و حتی دورتر قرار دارد که رسیدن به مریخ است.

🔹ماه یک نقطه عملی برای توقف است، زیرا ناسا باور دارد که آب روی سطح ماه می‌تواند به سوخت موشک تبدیل شود. فضاپیمایی که از زمین به #مریخ سفر می‌کند، ممکن است یک توقف در ماه داشته باشد تا فضانوردان بتوانند برای استراحت کردن و خوردن کمی #غذا، در یک ساختار چاپ‌ سه‌بعدی قرار بگیرند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗«تلسکوپ فضایی #جیمز_وب»، سحابی «شکارچی» را در دو طول موج کوتاه و بلند می‌بینیم.

 🔹«آژانس فضایی اروپا»، عکس‌جدید «سحابی شکارچی»(Orion Nebula) که با «تلسکوپ فضایی جیمز وب» ثبت شده‌ را در اپلیکیشن «ESA Sky» در دسترس قرار داده است.

🔸یکی از درخشان‌ترین سحابی‌های آسمان شب، سحابی شکارچی یا «مسیه ۴۲»(Messier 42) است که در جنوب «کمربند شکارچی»(Orion's Belt) قرار دارد. در هسته آن، «خوشه ذوزنقه»(Trapezium Cluster) متشکل از ستاره‌های جوان قرار دارد که پرجرم‌ترین آنها، گاز و غبار اطراف را با میدان‌های تابشی شدید #فرابنفش خود روشن می‌کنند. این در حالی است که پیش‌ستاره‌ها در ابر مولکولی «OMC-1» در فضای پشت آن به شکل‌گیری ادامه می‌دهند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/04 13:17:57
Back to Top
HTML Embed Code: