Telegram Web Link
🌗ناسا به مناسبت سالروز انتشار نخستین تصاویر رنگی و علمی تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویر جدیدی از این تلسکوپ فروسرخ قدرتمند منتشر کرد.

🔹در اینجا نمایی نزدیک از ابر میان ستاره‌ای رو اوفیوچی(Rho Ophiuchi) که نزدیک‌ترین منطقه‌ی ستاره‌ساز به #زمین است را مشاهده می‌کنیم. وب نگاهی کاملا جدید به حدود ۵۰ ستاره‌ی جوان که جرم بسیاری از آنها به جرم ستاره ما نزدیک است انداخته و درکی اجمالی از مراحل اولیه زندگی خورشید ارائه می‌کند. غبار تیره و متراکم همچنان پیش ستاره‌ها را ایجاد می‌کند در حالی که یک نوزاد ستاره‌ای نوظهور دو جت عظیم از هیدروژن مولکولی را به سمت بیرون پرتاب می‌کند.

🔸جت‌های سرخ‌رنگ دوگانه که از ستاره‌های جوان نشات می‌گیرند نیمه تاریک بالای عکس را پوشانده‌اند. در مرکز و بخش پایینی ساختاری به رنگ زرد کم رنگ و غار مانند وجود دارد که یک ستاره #جوان در مرکز آن‌ قرار دارد.

🔹مجموعه ابر«رو اوفیوچی»مجموعه‌ای از ابرهای میان ستاره‌ای با سحابی‌های مختلف است. این ابر میان ستاره‌ای در فاصله‌ی تخمینی حدود ۴۶۰ سال نوری از زمین قرار دارد و یکی از نزدیک‌ترین مناطق ستاره‌ساز به ما به شمار می‌رود.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یک پژوهشگر علوم سیاره‌ای معتقد است که با وجود تلاش‌های بشر برای شناسایی سیارک‌های قاتل، بسیاری از نزدیک‌ترین نمونه‌ها هنوز کشف نشده‌اند.

🔹ناسا، «آژانس فضایی اروپا»(ESA) و دیگران دهه‌هاست که هدف خود را پیرامون کشف و فهرست‌بندی همه «سیارک‌های نزدیک به زمین»(NEAs) دنبال می‌کنند. این فهرست، سیارک‌هایی را در بر دارد که ممکن است تهدیدی برای موجودیت انسان‌ها و سایر گونه‌ها باشند.

🔸داده‌های جدید آژانس فضایی اروپا نشان می‌دهند که این هدف تقریبا محقق شده است زیرا اکنون بیش از ۹۵ درصد سیارک‌های موسوم به «قاتل سیاره» با قطر بیش از یک کیلومتر شناخته شده‌اند اما برای سنگ‌های فضایی کوچک‌تر و فراوان‌تر که شاید همه چیز را از بین نبرند اما همچنان می‌توانند یک شهر بزرگ را در یک برخورد مستقیم نابود کنند، این یک داستان بسیار متفاوت است.

🔹«سث جاکوبسون»استاد علوم سیاره‌ای «دانشگاه ایالتی میشیگان»گفت: بسیاری از سیارک‌های بالقوه قاتل حدود ۱۰۰ متر در جمعیت سیارک‌های نزدیک به زمین هنوز کشف نشده‌اند.

🔸ستاره‌شناسان انتظار دارند حدود ۳۰ هزار سیارک‌ نزدیک به #زمین با قطر بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ متر وجود داشته باشند که شاید در این گروه قرار بگیرند. تاکنون حدود ۷۰۰۰ سیارک با این اندازه در نزدیکی زمین پیدا شده و این بدان معناست که بیش از ۷۵ درصد آنها را می‌توان در حین چرخش به دور خورشید و هنگامی که احتمالا از مسیر سیاره ما عبور می‌کنند و از آن بیرون می‌روند، کشف کرد. همچنین، آژانس فضایی اروپا تخمین می‌زند که بیش از ۶۰۰ سیارک‌ نزدیک به زمین با اندازه بین ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ متر هنوز کشف نشده‌اند.

🔹اما قاتلان شهرها و سیاره‌ها، بزرگترین سیارک‌های نزدیک به زمین هستند که از اکثریت فاصله دارند. جدیدترین داده‌های آژانس فضایی اروپا نشان می‌دهند که ممکن است یک میلیون سیارک با قطر بین ۳۰ تا ۱۰۰ متر وجود داشته باشند که بیش از ۹۸ درصد آنها ناشناخته هستند.

🔸به نظر می‌رسد که ما تقریبا هر قرن یک بار مورد اصابت یکی از این سیارک‌ها قرار می‌گیریم. برخورد «شهاب‌سنگ چلیابینسک»(Chelyabinsk meteor) که در سال ۲۰۱۳ در روسیه رخ داد، هزاران پنجره را شکست و صدها نفر را مجروح کرد.

🔹برخی از پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند که دوران جدید در مورد تأثیر سیارک‌های نزدیک به زمین، نسبتا ساکت بوده است و ما باید هر چند دهه یک بار انتظار تأثیرات بیشتری را داشته باشیم.

🔸اعتقاد بر این است که شهاب‌سنگ چلیابینسک، ۳۰ تا ۱۰۰ متر عرض داشته و احتمالا آن قدر بزرگ نبوده است که یک شهر بزرگ را نابود کند اما برخورد مستقیم به یک منطقه شهری مطمئناً باعث ایجاد خسارت و تلفات می‌شود. بنابراین، پرسش اصلی شاید این باشد که آیا شهاب‌سنگ چلیابینسک یکی از نمونه‌های کشف‌شده قبل بود.

🔹پاسخ قاطعانه خیر است. در واقع، آن شهاب‌سنگ کاملا ناشناخته باقی ماند تا اینکه در جو منفجر شد و بر فراز روسیه تکه‌تکه شد. علاوه بر این، شهاب‌سنگ چلیابینسک از جهت خورشید آمده بود که در حال حاضر، نقطه کور اصلی در زیرساخت تشخیص سیارک‌های نزدیک به زمین ما است.

🔸ناسا با پرتاب فضاپیمایی به نام «نئو سروایور»(NEO Surveyor) در نیمه دوم این دهه، به دنبال برطرف کردن نقص فاحش رویکرد ما در حفاظت از سیاره است. هدف این ماموریت، از بین بردن تهدید همه سیارک‌های ناشناس با عرض بیش از ۱۴۰ متر و بیشتر سیارک‌ها در فاصله ۱۰۰ متری است.

🔹جاکوبسون گفت: برای ساختن یک تصویر کامل از همه سیارک‌های نزدیک به زمین تا محدوده اندازه چلیابینسک، به توسعه ماموریت بعدی یا فضاپیمای دیگری نیاز داریم.

🔸در این میان باید آرامش را در آمارها پیدا کنیم. برخورد سیارک‌های بزرگ، تقریبا هر قرن یک بار یا در بدترین حالت شاید یک بار در هر نسل رخ دهد. نکته مثبت این است که بیشتر سطح سیاره ما یا با اقیانوس یا با جنگل پوشیده شده است. بنابراین از نظر آماری، خطر مصدوم شدن ناشی از یک سیارک‌ نزدیک به زمین با اندازه متوسط، بسیار کم است.

🔹در هر حال، مطمئنا خوب است که تصور بهتری را از آنچه در حال حاضر در اطراف سیاره ما در حال پرواز است داشته باشیم.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗مریخ نورد #استقامت، مواد آلی متنوعی را در سطح مریخ کشف کرده که ممکن است شواهدی برای وجود حیات در دهانه جیزرو در سطح مریخ باشد.

🔸این مریخ نورد اخیرا در سطح کره #مریخ مواد آلی متنوعی را کشف کرده که می‌تواند اخبار و نتایج حیرت‌آوری را به همراه داشته باشد.

🔹این یافته‌ها حکایت از آن دارد که سیستمی به مراتب پیچیده‌تر از چیزی که پیش از این تصور می‌شد، ممکن است در گذشته این #سیاره وجود داشته باشد.

🔸یکی از فرضیات، فعل و انفعالات آب و سنگ است و در فرضیه دیگر منشا این ماده، رسوبات ایجاد شده توسط غبار بین سیاره‌ای یا شهاب‌ها عنوان شده است؛ هرچند که منشاء #زیستی نیز نادیده گرفته نشده است.

🔹درک بیشتر درباره مواد آلی موجود در کره #مریخ، ممکن است تمرکزها را بر روی در دسترس بودن منابع کربن در این سیاره قرار دهد و این در حقیقت پیامدهایی برای جستجوی نشانه‌های بالقوه حیات در این سیاره خواهد داشت.

🔸سال گذشته، مریخ نورد صخره‌هایی را در سطح مریخ یافت که حاوی #کربن آلی بودند که احتمالا از حشراتی که زمانی در مریخ زندگی می‌کردند، تشکیل شده بودند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗در مرکز کهکشان راه شیری یک #برآمدگی به طول ۲۷ هزار سال نوری وجود دارد که مملو از گاز، غبار و ستارگان است.

🔹به دلیل برآمدگی مرکز این کهکشان، ما تنها قادریم بخش بسیار کوچکی از ستارگان آسمانِ شب را ببینیم، زیرا چشمان ما نمی‌توانند از میان #غبارهای متراکم این برآمدگی عبور کرده، و سمت دیگر کهکشان را ببینند.

🔸جالب است بدانید خورشید و منظومهٔ شمسی با سرعت ۸۲۸ هزار کیلومتر بر ساعت دور #ابرسیاهچاله راه شیری درحال چرخش هستند، ولی با این وجود ۲۳۰ میلیون سال طول می‌کشد تا یکبار دور مرکز این کهکشان بچرخند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر روز ناسا ؛عمق میدان #جیمز_وب

🔹هزاران کهکشان موجود در این میدان دید، اعضای خوشه‌ کهکشانی دوردست SMACS0723-73 هستند که حدود 4.6 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد.

🔸این تصویر از کیهان اولیه در صورت فلکی جنوبی «ماهی پرنده» (Volans) قرار دارد که توسط دوربین نیرکم وب (Webb's NIRCam) و با نوردهی 12.5 ساعته ثبت شده است.

🔹ستارگان شش پره (تیزی پراش) که در تصویر دیده می‌شوند، در #کهکشان راه شیری خودمان قرار دارند. این الگوی پراش، ویژگی 18 آینه‌ کوچک شش‌ضلعی وب است. این آینه‌ها در کنار هم به‌صورت یک آینه واحد اصلی با قطر 6.5 متر عمل می‌کنند.

🔸هزاران کهکشان موجود در این میدان دید، اعضای خوشه‌ کهکشانی دوردست SMACS0723-73 هستند که حدود 4.6 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد. قوس‌های #درخشان فراوانی که در این میدان عمیق دیده می‌شوند، چه‌بسا کهکشان‌های دورتر هستند. تصاویر این کهکشان‌ها تحت تأثیر مقدار زیادی ماده تاریک موجود در خوشه کهکشانی، تغییر شکل یافته و بزرگ‌نمایی شده‌اند. این پدیده «همگرایی گرانشی» (Gravitational Lensing) نام دارد.
 

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تلاش سنای آمریکا برای افشای اطلاعات بشقاب پرنده ها.

🔹انتظار می‌رود سنای آمریکا در روزهای پیش رو به بررسی اقدامی دوحزبی با هدف وادار کردن دولت به انتشار عمومی اسناد مربوط به مشاهده بشقاب‌پرنده‌ها بپردازد. دولت ایالات متحده دهه‌ها است که از #انتشار چنین اسنادی خودداری می‌کند.

🔸آن‌ها قصد دارند این لایحه‌ را به عنوان اصلاحیه‌ای برای قانون گسترده‌ای که اکنون در کنگره در حال بررسی است ارائه دهند. این قانون بودجه دفاعی #آمریکا را در سال جدید مالی مشخص می‌کند.

🔹چاک شومر روز جمعه در بیانیه‌ای گفت: «بسیاری از آمریکایی ها برای دهه‌ها مسحور اشیاء مرموز و توصیف‌ناپذیر بودند و زمان بسیاری گذشته و همچنان پاسخی دریافت نکرده‌اند. مردم حق دارند راجع به فناوری‌هایی که از منابع نامشخص می‌آیند، اذهان غیربشری و همچنین پدیده‌های توصیف‌ناپذیر بدانند.»
این اصلاحیه دفتر ملی بایگانی و مدارک آمریکا را ملزم می‌کند که سوابق «پدیده‌های غیرعادی ناشناس» با «فرض افشای فوری» را از تمام دفاتر دولتی جمع آوری کند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗۹۰ سال بعد از عکس دسته جمعی فیزیکدانان با حضور فقط یک زن(ماری کوری)فیزیکدانان زن عکس مشابهی با حضور فقط یک مرد فیزیکدان ثبت کردند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗راجندرا گوپتا فیزیکدان دانشگاه اتاوا، دریافته است که انفجار بزرگ می تواند ۲۶٫۷ میلیارد سال پیش اتفاق افتاده باشد که این میزان دو برابر قدیمی‌تر از پیش‌بینی مدل‌های فعلی است.

🔹این سال‌های اضافه شده به اعداد پیشین می‌ توانند توضیح دهند: چرا دورترین کهکشان‌های مشاهده‌ شده به طرز شگفت ‌آوری بالغ به نظر می ‌رسند که باید تنها برای نیم میلیارد سال وجود داشته باشند.

🔸تخمین سن کیهان بی شباهت به حدس زدن تولد یک کودک بر اساس قد آن نیست. محتمل ترین توضیح این است که فضا منبسط می شود و آن امواج نور را مانند یک فنر کشیده از هم جدا می کند. از آنجایی که نور برای حرکت به زمان نیاز دارد، نور قرمزتر نور قدیمی‌تری است که در مسافت بیشتری کشیده شده است. باعملکرد معکوس روی این نرخ رشد تخمینی، می ‌توان از انبساط برای تعیین زمانی استفاده کرد که کیهان یک حجم فشرده با انرژی متمرکز بوده است.

🔹در سال ۱۹۲۹،#فریتز زویکی اخترشناس سوئیسی دریافت که نور به سادگی پف خود را در چنین وسعت وسیعی از فضا از دست می دهد.انرژی کمتر به معنای فرکانس کمتر و طول موج های طولانی تر و تغییر طیف اجسام روشن و دور است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یک سیارک در ابعاد یک هتل روز ۱۳ ژوئن(۲۲ تیر) از نزدیک زمین عبور کرد اما دانشمندان دو روز بعد این موضوع را متوجه شدند.

🔹یک سیارک اخیرا از همان جهتی به نزدیکی زمین آمد که مخرب‌ترین شهاب‌سنگ یک قرن اخیر آمده و به زمین برخورد کرده بود. این سیارک جدید احتمالا سه برابر بزرگتر بود و درست مانند سیارکی که در سال ۲۰۱۳ در #چلیابینسک روسیه پنجره‌ها را شکست، هیچکس آمدن آن را ندید.

🔸زمانی که کاشفان آسمان و #دانشمندان برای اولین بار از وجود این سنگ فضایی آگاه شدند، از کنار زمین عبور کرده بود.

🔹این یک حفره شناخته‌شده در سیستم‌های حفاظت از سیاره بشریت است و #ناسا سعی دارد در ماموریتی به نام "نئو سروایو" این شکاف را تا پایان دهه پر کند. ماموریت «نئومیر» ارائه یک سیستم هشدار اولیه برای سیارک‌های نزدیک به زمین در دهه ۲۰۳۰ کمک خواهد کرد.

🔸تخمین زده می‌شود که شهاب‌سنگ چلیابینسک هنگام برخورد با جو زمین، حدود ۲۰ متر عرض داشته است. این در حالی است که به نظر می‌رسد ۲۰۲۳ NT۱ سه برابر پهنای آن باشد. این تقریبا به اندازه هتلی مانند «هتل جرج #واشنگتن» شهر نیویورک یا «ساختمان کاپیتول ایالت آیداهو» است
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آیا میدانید یک سیاهچاله چقدر عمر می کند؟

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗بر اساس یک تئوری، #بیگ_بنگ به مقدار مساوی #ماده و #ضد_ماده در جهان تولید کرده است.

🔸زمانی که ماده و ضدِ ماده درکنار یکدیگر قرار می‌گیرند همدیگر را نابود، و هیچ چیزی جز #انرژی برجای نمی‌گذارند. بنابر این هیچ یک از ما نمی‌بایست وجود داشتیم، ولی هستیم.

🔹فیزیکدانان موجودیت ما را اینگونه توجیه می‌کنند که به ازای هر یک #میلیارد ذوج ماده و ضدِ ماده، یک ماده باقی می‌ماند و همان مقدار منجر به شکل‌گیری هستی شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗#کرمچاله چیست؟



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/05 09:25:50
Back to Top
HTML Embed Code: