Telegram Web Link
🌗کشف اسرار آمیز در نیمه دیگر ماه؛

🔸محققان حجم عظیمی از گرانیت #رادیواکتیو را روی سطح ماه کشف کرده‌اند. این کشف، این ایده را تقویت می‌کند که یک منطقه غیرعادی در سمت دور از زمین ماه، از طریق فعالیت‌های آتشفشانی شکل گرفته است.

🔹دانشمندان سنگ جدیدی را در سطح #ماه یافته‌اند. درحالت عادی شاید این کشف واکنش خاص را به همراه نداشته باشد؛ اما این بار ماجرا به این دلیل هیجان‌انگیز شده که این سنگ، یک سنگ معمولی نیست و طبق بررسی‌های اخیر، دانشمندان دریافتند که این ذخایر نسبتا عظیمی از گرانیت رادیواکتیو است که بسیار عجیب به نظر می‌رسد.

🔸دلیل تعجب انگیز بودن این اکتشاف این است که در سطح ماه، آب وجود ندارد. متئو سیگلر، اولین نویسنده این #مقاله در کنفرانسی خبری در این رابطه گفت:« اگر آب در دسترس نباشد، شرایط ساخت و تشکیل گرانیت بسیار سخت خواهد شد. پس اینجا سیستمی را داریم که بدون آب و بدون صفحات تکتونیکی، گرانیت ایجاد کرده است.»

🔹یافت این گرانیت نتیجه تلاش‌های #دانشمندان برای یافتن دلیل ایجاد انبوه گرما تحت یک ویژگی به نام ناهنجاری Compton-Belkovich بوده است. 

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تیم دانش‌آموزی ایران در پنجاه و سومین دوره المپیاد جهانی #فیزیک در ژاپن موفق به کسب چهار نشان نقره و یک نشان برنز شد.

🔸شایان فیض اسکوئی، مهدی شیرین، سید محمد مهدی موسوی، علی قنبری و سینا فتحی اعضای تیم المپیاد جهانی فیزیک جمهوری اسلامی ایران را تشکیل می‌دادند که #شایان فیض اسکوئی نشان برنز و بقیه اعضای تیم نشان نقره پنجاه و سومین دوره المپیاد جهانی فیزیک را به دست آوردند.

🔹تیم ملی المپیاد فیزیک در پنجاه و دومین المپیاد جهانی فیزیک در #سوئیس موفق به کسب دو مدال نقره و سه برنز شده بود.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗عکسی که ناسا از منظر «ایستگاه فضایی بین‌المللی» منتشر کرده است، تراکم ابرها را بر فراز شمال آفریقا نشان می‌دهد.

 🔸هنگامی که «ایستگاه فضایی بین‌المللی»(ISS) در فاصله ۲۵۹ مایلی بالای شمال آفریقا در حال چرخش بود، ابرها #آسمان را پوشانده بودند و عکس آنها به موقع ثبت شد. در سمت راست پایین این عکس، یکی از آرایه‌های خورشیدی ایستگاه فضایی بین‌المللی در حال باز شدن دیده می‌شود.

🔹فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی به دلیل سرعت بالای مداری آن(۱۷۵۰۰ مایل در ساعت)، روزانه ۱۶ بار طلوع و غروب خورشید را می‌بینند. این ایستگاه طی بیش از ۲۰ سالی که #فضانوردان در آن زندگی کرده‌اند، ده‌ها هزار بار زمین را دور زده است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یکشنبه همین هفته یک شیء عجیب استوانه‌ای در ساحلی در #غرب استرالیا پیدا شد که اطلاعاتی درباره آن در دسترس نیست.

🔸مقامات #استرالیا نمی‌دانند منشأ این شیء ناشناخته کجاست اما حدس زده می‌شود که این قطعه بخشی از یک فضاپیمای خارجی بوده باشد که به داخل اقیانوس سقوط کرده است.

🔹در ادامه مقامات دولتی در جریان #کشف این شیء عجیب قرار گرفتند اما هنوز مشخص نیست که این استوانه بزرگ از کجا آمده است.

🔸سازمان فضایی #استرالیا می‌گوید درحال گفت‌وگو با دیگر سازمان‌های فضایی بوده است تا ماهیت این دستگاه را مشخص کند. در توییت این سازمان آمده است: «این شیء می‌تواند مربوط به یک فضاپیمای خارجی باشد و ما درحال مکاتبه با همتایان جهانی خود هستیم تا شاید بتوانیم اطلاعات بیشتری دراین‌باره به‌دست آوریم.»
 
🔹«اندریا بوید»، مهندس سازمان فضایی #اروپا می‌گوید همکارانش باور دارند این قطعه که از اقیانوس هند به ساحل استرالیا رسیده، بخشی از یک راکت فضایی هندی بوده که در هنگام پرتاب یک ماهواره از آن سقوط کرده است.مقامات هندی هنوز در این رابطه اطهار نظر نکرده اند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗گرمای #سوزان دوباره در جنوب اروپا با دمای محلی به بالای 40 درجه سانتیگراد ثبت کرده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کهکشان #آندرومدا ، #M31  همانطور که ما با رصد کردن این کهکشان لذت می‌بریم شایدموجودات باهوشی در کهکشان آندرومدا نیز از دیدن کهکشان راه شیری ما لذت ببرند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗همه چیز درباره لباسهای فضانوردی.

🔸جالب اينجاست كه متن هاى روى ماژول كنترل لباس هاى فضانوردى كه روى سينه نصب هستند برعكس نوشته شده اند، چرا كه فضانورد نمى تواند به درستى روى #سينه خود را ببيند و از طريق آينه اى كه روى دستش نصب است #ماژول كنترل را مى بيند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗در پی وقوع جنگ روسیه و اوکراین و تحریم های غرب علیه روسیه، #جهان با سرعتی نگران کننده به سمت دو قطبی شدن رفته و این موضوع در مطالعات فضایی نیز دیده می شود.

🔹 به تازگی کشورهای چین و روسیه در حال اجرای مشترک پروژه مطالعات ماه بوده و اخیرا ونزوئلا نیز به این پروژه ملحق شده است.

🔸 در شرایطی که چین در حال مطالعه ماه بوده و آمریکا نیز به همراه متحدان اروپایی و جهانی خود  در تدارک اجرای پروژه #آرتمیس است، چین و روسیه برای عقب نماندن از رقیب خود برنامه ای مشترک برای ایجاد یک ایستگاه فضایی در مدار ماه دارند و به تازگی ونزوئلا نیز اعلام کرد به این طرح پیوسته است.

🔹در این راستا گابریلا خیمنز، وزیر علوم و فناوری ونزوئلا روز سه‌ شنبه گفت، آژانس فعالیت ‌های فضایی بولیوار ونزوئلا و اداره ملی فضایی چین بیانیه ‌ای مبنی بر همکاری در #اکتشاف فضایی امضا کرده‌ اند که به موجب آن ونزوئلا در پروژه ایستگاه تحقیقات بین‌ المللی قمری روسیه و چین  ILRS  مشارکت خواهد کرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کشف دو سیاره با یک مدار

🔸چه کسی می‌تواند دو جهان را تصور کند که در طول سال و شرایط سکونت مشترک باشند؟ این اولین مدرک از این نوع جهان‌ها است

🔹اکثر سیارات فراخورشیدی که کشف شده‌اند در منظومه‌های ستاره‌ای شبیه به منظومه‌شمسی ما هستند. یعنی یک (یا گاهی دو یا چند) #ستاره در مرکز منظومه قرار دارد و سیارات در فواصل مختلف به دور مدار آن می‌چرخند.

🔸اما تحقیقات اخیر چیزی بسیار غیرعادی را نشان داده‌ است؛ دو سیاره فراخورشیدی که مدار مشابهی دارند! اگر این کشف تایید شود، اولین نمونه در نوع خود خواهد بود.

🔹ستاره‌شناسان از یک آرایه زمینی به نام آلما برای بررسی منظومه اطراف ستاره PDS 70، واقع در فاصله ۴۰۰ سال نوری نسبت به #زمین استفاده کردند.

🔸دو سیاره فراخورشیدی شناخته شده که به دور آن می‌چرخند PDS 70 b و c نام دارند. اما مشاهدات از سیاره PDS 70 b، ابری از زباله را در مدار آن شناسایی کرد که می‌تواند سیاره‌ای با مدار مشابه آن باشد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗مدار مشابه سیارک ها در منظومه شمسی

🔹دو دهه پیش در تئوری پیش‌بینی می‌شد که جفت سیاره‌هایی با جرم مشابه ممکن است مدار مشابهی را به دور ستاره خود داشته باشند که به آن اصطلاحاً "تروجان" می‌گویند. اکنون برای اولین بار، شواهدی به نفع این ایده پیدا شده‌ است.

🔸نمونه‌های زیادی از اجرام کوچکی وجود دارد که مدار سیاره‌ای مشترکی در منظومه‌شمسی دارند، مانند سیارک‌های تروجان مشتری. حتی سیارک‌هایی وجود دارند که مدار مشترک با زمین دارند.

🔹مدلی از سیارک‌های منظومه‌شمسی و #مشتری(تصویر👆). نقاط سبز تروجان‌های مشتری‌اند.

🔸اما ستاره‌شناسان هرگز تروجان‌ها را در خارج از منظومه‌شمسی ندیده‌اند، و هرگز #سیاره تروجانی را ندیده‌اند، اگرچه تئوری وجود آنها مطرح شده‌ است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ایلان ماسک با ایده پیوند اندامهای رباتیک میخواهد انسان را #سایبورگ کند

🔸او می‌گوید می‌توان از توسعه #ربات انسان‌نمای اپتیموس برای ساخت اعضای بدن رباتیک استفاده کرد. این اندام‌ها در کنار تراشه‌های مغزی نورالینک می‌توانند مثلاً به‌جای دست یا پای قطع‌شده در انسان‌ها استفاده شوند و سایبورگ‌ها را بسازند.

🔹#تسلا، یکی از سرمایه‌گذاران از ایلان ماسک پرسید که وضعیت پیشرفت ربات اپتیموس به کجا رسیده و چند ربات تاکنون تولید شده است. اگرچه ماسک پاسخ دقیقی به این سؤال نداد،اما ایده جذاب دیگری رابرای تولید اندام‌های پروتز رباتیک مطرح کرد.

🔸مدیرعامل تسلا میگوید با ترکیب تراشه مغزی نورالینک و اندام‌های رباتیک تسلا می‌توان به افرادی که دچار قطع عضو شده‌اند،اجازه داد تا از اندام‌هایی حتی بهتر از اندام‌های اصلی و طبیعی خود بهره‌مند شوند:«باور داریم که اساساً می‌توانیم یک بدن سایبورگ ارائه کنیم که فوق‌العاده توانمند است.»

🔹نورالینک دحال‌حاضرمشغول کار روی فناوری‌های پیشرفته‌ای برای کاشت تراشه‌ها در مغز است تا برای افرادی که دچار ناتوانی‌های فیزیکی هستند، ارتباط با کامپیوتر را امکانپذیر کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر جدید جیمز وب از قمر یخی سیاره مشتری

🔹تجزیه و تحلیل جدید جیمز وب از گانیمد، سطح منحصر به فرد این #قمر یخی را نمایان می‌کند.

🔹آژانس فضایی اروپا به تازگی #کاوشگر جوس خود را پرتاب کرده است که اولین کاوشگری است که با رسیدن به قمر گانیمد،به دور قمر سیاره دیگری خواهدچرخید.

🔸یک تجزیه و تحلیل جدید از مشاهدات تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان می‌دهد که پراکسید #هیدروژن در بزرگترین قمر سیاره‌ی مشتری تا حد زیادی محدود به بالاترین عرض‌های جغرافیایی این جهان یخی است.

🔹بر اساس یک بیانیه مطبوعاتی، این کشف چگونگی تعامل میان میدان‌های مغناطیسی مشتری و گانیمد را نشان می‌دهد و بر فرآیندهای برتابش آب-یخ در سطح #گانیمد تاثیر می‌گذارد. این می‌تواند توضیح دهد که چرا سطح گانیمد در میان قمرهای یخی مشتری منحصر به فرد است.

🔸سطوح قمرهای بزرگ مشتری از جمله گانیمد و اروپا، تا حدی توسط تشعشعات مغناطیس‌سپهر مشتری شکل گرفته‌اند. این تابش سطوح قمر را بمباران می‌کند و یخ را به ترکیباتی از جمله پراکسید هیدروژن، #اکسیژن و ازن تبدیل می‌کند.

🔹گانیمد تنها قمر منظومه شمسی است که میدان مغناطیسی خاص خود را دارد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اولین پیام میان‌ستاره‌ای ارسال شده توسط بشر به #کیهان به حراج گذاشته می‌شود و می‌تواند بین ۴۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار دلار به فروش برسد.

🔹یکی از مهم‌ترین دست‌سازها در تاریخ اکتشافات فضایی، یک صدای ضبط شده حاوی نسخه اصلی مشهور یک صفحه #گرامافون موسوم بهGolden Recordاست که همراه با کاوشگر #وویجر ناسا به فضا رفته است.

🔸 کمیته‌ای به ریاست کارل ساگان(Carl Sagan) اخترشناس آمریکایی، محتوای این صفحه را برای ناسا انتخاب کرده است که شامل ۱۱۵ تصویر و انواع صداهای طبیعی مانند موج دریا، باد، صاعقه، صدای پرندگان، نهنگ‌ها و حیوانات دیگر است.این صفحه همچنین شامل گزیده‌های موسیقی از فرهنگ‌ها و دوره‌های مختلف از جمله موسیقیدانانی نظیر #باخ، بتهوون، موتسارت، استراوینسکی، لوئیس آرمسترانگ و دیگر نوازندگان برجسته است.

🔹این صفحه حاوی احوالپرسی‌های گفتاری به ۵۵ زبان و چندین پیام کارتر، رئیس‌جمهوری #آمریکا و  والدهایم دبیر کل سازمان ملل متحد است.

🔹او در سال ۱۹۹۶ درگذشت، گفت: این صفحه تنها در صورتی پخش خواهد شد که تمدن‌های #فضایی پیشرفته در فضای میان‌ستاره‌ای وجود داشته باشد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تنها هشت نسخه از این صفحه که از مس و روکش طلا ساخته شده، وجود دارد. دو نسخه از آن همراه کاوشگرهای وویجر هستند و نسخه به حراج گذاشته شده در واقع نسخه شخصی ساگان و همسرش آن درویان(Ann Druyan) است.

🔹درویان، کارگردان این پروژه بود و نقش اصلی را در تنظیم موسیقی ایفا کرد که به معنای بازتاب تجربیات انسانی از جمله جنگل‌های بارانی حاوی سر و صدای زندگی، اولین کلمات مادر به نوزادش، امواج مغزی وصدای قلب‌ زنی است که به تازگی عاشق شده است.

🔸بگفته درویان :تقریباً نیم قرن پس از ایجاد آنها، این صفحه‌ها که از زمان ساخت آنها هرگز در اختیار ما نبوده است، فرصتی منحصر به فرد برای یک مجموعه‌دار فراهم می‌کند تا تنها نسخه اصلی اولین شیء را که از منظومه خورشیدی عبور کرده است، به دست آورد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗بارش های موسمی شدید در راه است.

🔸طبق پیش بینی‌های اخیر مدل ها ، از فردا بارش ها در #جنوب_شرق کشور تشدید شده و گسترش خواهد یافت و بارش های قابل توجهی را در برخی نواحی جنوب شرق کشور خواهیم داشت.

🔹استان های سیستان و بلوچستان، #هرمزگان، جنوب کرمان و همچنین جنوب فارس مناطقی از کشور هستند که طی این هفته ، بیشترین میزان بارش را خواهند داشت.

🔸بارش ها با توجه به ماهیت رگباری و همراه با رعدوبرق و صاعقه و تشکیل توده های تندری احتمال وقوع #سیل در برخی مناطق ، علی الخصوص شرق و جنوب شری استان سیستان و بلوچستان وجود خواهد داشت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از برگزاری برنامه عمومی رصد آسمان در شامگاه امشب یکشنبه اول مردادماه خبر داد و گفت: در این برنامه ضمن رصد ماه و سیاره #ناهید، عکاسی از ناهمواری‌های سطح ماه از درون تلسکوپ با استفاده از دوربین تلفن‌های همراه به شرکت‌کنندگان آموزش داده می‌شود.

🔹امروز یکشنبه، اول مرداد ماه نیز انجمن #نجوم برنامه‌ای تحت عنوان "شامگاه رصدی"را در پارک ملت برای عموم علاقه‌مندان به‌ویژه نوجوانان و جوانانی که قصد گام نهادن در این دانش جذاب و آسمانی دارند، برگزار می‌کند تا ضمن دیدار با آماتورهای قدیمی در این حرکت عمومی، فرصتی برای فراغت از دغدغه‌های زمینی و نگاه به زیبایی‌های آسمان برای همگان فراهم شود.این برنامه به صورت رایگان از ساعت ۱۹ تا ۲۱ امشب، یکشنبه اول مرداد ماه در پارک ملت برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند با تلسکوپ‌ها و ابزارهای رصدی خود در این برنامه شرکت کنند.

🔸در این برنامه امکان عکاسی از ناهمواری‌های سطح ماه از درون تلسکوپ با استفاده از #دوربین تلفن‌های همراه برای شرکت‌کنندگان مهیا است و به آنها آموزش‌های لازم در این زمینه ارائه می‌شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗این تصویر توسط فضاپیمای جونو در ۲۰۱۳ برداشته شده است.

🔸این فضاپیما برای رسیدن به مقصدش که سیاره‌ی #مشتری بود، از جاذبه‌ی زمین بهره برد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗هفته خوبی داشته باشید #زمینی_ها


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فضاپیمای «چاندرایان-۳»، سفر مداری را به سوی ماه با یک مجموعه مانور برای افزایش مدار خود ادامه می‌دهد و به تازگی چهارمین مانور را انجام داده است.

🔹فضاپیمای هند موسوم به چاندرایان-۳روز ۱۴ ژوئیه در مداری به دور زمین پرتاب شد و اکنون به آرامی مدار خود را پیش از پرتاب نهایی به سمت #ماه افزایش می‌دهد.

🔸چاندرایان-۳ در طول این فصل، پنج بار به دور زمین خواهد چرخید. هر بار که فضاپیما از کنار زمین می‌گذرد، فاصله آن از #سیاره ما افزایش می‌یابد. دور نهایی چرخش‌ها، به قرار دادن چاندرایان-۳ در مسیر انتقال به ماه کمک می‌کند و آن را در فاز دوم به سمت ماه می‌فرستد.

🔹ماژول پیش‌ران فضاپیمای ماه، چهارمین مانور افزایش مدار را در روز ۲۰ ژوئیه به پایان رساند. موتورها در نزدیک‌ترین فاصله فضاپیما به زمین روشن شدند و نقطه اوج آن را در مدارش بالا بردند.

🔸سازمان تحقیقات فضایی هند: هند «روز جهانی ماه ۲۰۲۳» را جشن می‌گیرد و چاندرایان-۳ را یک گام به ماه نزدیک‌تر می‌کند.

🔹این مانورها بخشی از روش کم‌انرژی چاندرایان-۳برای رسیدن ماه هستند و این فضاپیما در۲۳یا۲۴اوت برای فرود آمدن روی ماه تلاش خواهد کرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سیستم‌های GPS می‌توانند چند ساعت پیش از زلزله، وقوع آن را پیش‌بینی کنند.

🔹دانشمندان می‌گویند با استفاده از داده‌های موقعیتی GPS می‌توان حرکات زمین را که منتهی به زلزله می‌شوند، شناسایی کرد.

🔸پیش‌بینی زلزله تاکنون محال بوده است؛ اما محققان به‌تازگی پیش‌نشانگری را پیدا کرده‌اند که می‌تواند از چند ساعت قبل‌تر، وقوع زمین‌لرزه را نشان دهد. در این سیستم از اندازه‌گیری‌های GPS استفاده می‌شود، اما برای استفاده عملی از آن باید حساسیت دستگاه‌های موجود در دنیا را به‌طرز چشمگیری افزایش داد.

🔹دو دانشمند از مؤسسه تحقیق و توسعه و دانشگاه کوت دازور فرانسه در پژوهشی دریافته‌اند که پیش‌نشانگری برای زلزله‌ها وجود دارد که با کمک آن، می‌توان این حوادث را پیش‌بینی کرد. «کوئنتین بلتری» و «ژان-ماتیو نوکه»، محققان این پژوهش، می‌گویند هزاران ایستگاه GPS در جهان هر پنج دقیقه یک بار موقعیت خود را همگام‌سازی می‌کنند. این رصدها به محققان اجازه می‌دهد تا حتی کوچک‌ترین جنبش‌ها را شناسایی کنند. بنابراین اگر زمین تکان بخورد، این حرکت در داده‌های GPS قابل مشاهده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/05 11:13:40
Back to Top
HTML Embed Code: