Telegram Web Link
🌗یکی از علت‌های این‌که برخی مناطق عرض‌های میانه و جنب حاره در #تابستان دچار گرمایش شدید می‌شوند پدیده «جت‌استریم»است. پدیده‌ای همراه با امواجی بلندکه روی جریان‌های هوا دور نیمکره‌ای قرار می‌گیرد که هوای گرم منطقه حاره‌ای را عمدتاً از هوای سرد مناطق عرض‌های بالاتر جدا می‌کند و در نتیجه آن در راستای نصف‌النهاری، قله و چاهه عمیق ایجاد می‌شود.

🔸با عمیق شدن دامنه این امواج بلند به سوی قطب،هوای گرم منطقه جنب حاره به عرض‌های بالاتر هم سرایت می‌کند، این امر هنگامی حاد می‌شود که الگوی موجی مذکور، با زمان و مکان، برای مدتی بیش از انتظار، ماندگار می‌شود و شرایط انسداد حرکت هوا را ایجاد می‌کند و باعث ماندگاری هوای گرم بر روی این مناطق یعنی«گنبد گرمایی یا موج گرمایی»می‌شود. تصویر👆این الگو را برای نیمکره شمالی در ماه جولای ۲۰۲۳ نشان می‌دهد. ۵ موج گرمایی که چهار مورد آن‌ها در مناطق خشکی هستند، در این شکل مشاهده می‌شود. این گنبدهای گرمایی(مراکز پرفشار) در مناطق مختلف عرض های میانه دور نیمکره شمالی، باعث رکوردشکنی دما در این مناطق شده و مشکل جدی برای برخی ساکنان ایجاد کرده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تلاش‌ها برای برقراری تماس مجدد با کاوشگر «وویجر ۲»(Voyager ۲) ناسا، پس از شناسایی سیگنال «ضربان قلب» #کاوشگر دوردست توسط آژانس فضایی افزایش یافت.

🔹کنترل‌کننده‌های ماموریت بیش از یک هفته پیش، یک فرمان نادرست را به #وویجر ۲ ارسال کردند که آنتن آن را به جهت دو درجه دورتر از زمین فرستاد. پس از آن، هیچ پیامی از ویجر ۲ دریافت نشد. این تغییر کوچک در جهت‌گیری، برای قطع شدن تماس با کاوشگر کافی بود.

🔸سیگنال وویجر ۲ که اکنون بیش از ۱۲ میلیارد مایل از زمین فاصله دارد، طی یک اسکن معمولی از آسمان شناسایی شد و تأیید کرد که #فضاپیما همچنان فعالیت دارد و در سلامت کامل است.

🔹وویجر ۲ یکی از دو فضاپیمایی است که در سال ۱۹۷۷ برای ثبت تصاویر #مشتری و زحل به فضا پرتاب شدند اما سفر خود به فضای میان‌ستاره‌ای را ادامه دادند تا به دورترین اجرام ساخته‌شده توسط انسان تبدیل شوند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗چه اتفاقی می‌افتاد اگر زمین در جهت #مخالف بچرخد؟

🔸شمال آمریکا را بیابان خواهد پوشاند، تپه‌های شنی خشک جایگزین پهنه جنگل‌های بارانی آمازون در آمریکا جنوبی خواهد شد و از مرکز #آفریقا تا خاورمیانه مملو از منظره‌های باشکوه سبز‌رنگ خواهد شد.

🔸در شبیه‌سازی رایانه ای، نه تنها بیابان‌ها از برخی قاره‌ها محو و در برخی دیگر ظاهر خواهد شد، بلکه یخبندان‌های زمستانی غرب اروپا را فلج خواهد کرد. سیانوباکتری‌ها، گروهی از باکتری‌ها که از طریق فرآیند فتوسنتز اکسیژن تولید می‌کنند، در مناطقی که تاکنون نبوده‌اند، رشد خواهند کرد. در چرخه معکوس نصف‌النهاری اقیانوس اطلس (AMOC)، یک جریان اقیانوسی مهم تنظیم‌کننده آب و هوا از میان رفته و نمونه مشابه آن در شمال #اقیانوس آرام نمایان خواهد شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ایستگاه فضایی بی در انتظار یک مهمان ویژه.

🔹فضاپیمای «سیگنوس» به زودی قرار است به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شود و محموله‌های فرستاده‌ شده از زمین را به آنجا برساند.

🔸ایستگاه فضایی بین‌المللی در آستانه دیدار یک مهمان آشناست. فضاپیمای باری «#سیگنوس»(Cygnus) متعلق به شرکت «نورثروپ گرومن»(Northrop Grumman) روز چهارم اوت در ساعت ۵:۵۴ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل می‌شود. 

🔸فضاپیمای سیگنوس روز اول اوت بر فراز موشک «آنتارس»(Antares) به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد. نوزدهمین مأموریت خدمات تدارکاتی تجاری شرکت «نورثروپ گرومن»(Northrop Grumman) موسوم به «ان جی-۱۹»(NG-۱۹) ساعت ۸:۳۱ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی انجام شد. موشک #آنتارس در این ماموریت از تأسیسات پرواز والوپس ناسا پرتاب شد و محموله‌ها، آذوقه‌ها و آزمایش‌های علمی را به سوی ایستگاه فضایی بین‌المللی برد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗شاید نیاز باشد مرزهای کهکشان راه شیری دوباره مشخص شود.

🔹#ستاره شناسان دورترین ستاره‌ در کهکشان راه شیری را رصد کردند، این ستاره ULAS_J0015 نام دارد و در فاصلهٔ ۹۰۰ هزار سال نوری از زمین قرار گرفته است. اگر شما روی سیاره ای در اطراف این ستاره بودید، کهکشان راه شیری را اینگونه می‌دیدید.

🔸جالب است بدانید وقتی نور این ستاره سفر خود را به سمت زمین آغاز کرده است، اجداد ما که همان انسان‌های اولیه بودند، تازه نحوه روشن کردن آتش در زمین را یاد گرفته بودند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فیزیکدان برجسته «دانشگاه #هاروارد» به همراهی گروهی از دانشمندان شامل «امیر سراج» #اخترفیزیکدان ایرانی سعی دارد وجود بیگانگان را تا کمتر از یک ماه آینده ثابت کند.

🔹آوی لوب باور دارد که اثبات علمی وجود حیات فرازمینی #هوشمند ممکن است در کمتر از یک ماه آینده به دست بیاید.

🔹لوب معتقد است قطعات فلزی ریز به دست آمده از محل سقوط یک #بشقابپرنده شبیه به شهاب‌سنگ که در سال ۲۰۱۴ به اقیانوس آرام سقوط کرد، به اندازه‌ای محکم بودند که می‌توانستند یک #آلیاژ مصنوعی مربوط به یک فضاپیما باشد.

🔸نتایج بررسی‌های صورت‌گرفته در ماه جاری قطعا می‌تواند #نخستین تماس بشر با موجودات فضایی را آشکار کند.

🔹وی افزود: من منتظر شنیدن اخبار بیشتری در عرض یک ماه آینده هستم و به آن امید دارم.تجزیه‌وتحلیل‌های لوب، «امیر سراج» اخترفیزیک‌دان ایرانی و دانشجوی سابق #دانشگاه هاروارد و همچنین دانشمندان «فرماندهی فضایی آمریکا»نشان می‌دهند این قطعات که ۵۰ کُره عمدتا آهنی با قطر حدود ۰.۱ تا ۰.۷ میلی‌متر هستند، احتمالا از جرمی در بیرون از منظومه شمسی ما نشات گرفته‌اند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نگاه جیمزوب به یک ستاره درحال مرگ.
🔹تلسکوپ فضایی جیمز وب به تازگی تصویری زیبا از آخرین مرحلۀ زندگی یک ستاره غول‌پیکر ثبت کرد. ستاره غول‌پیکر WR 124 حدود ۱۵ هزار سال نوریبا زمین فاصله دارد.

🔸این ستاره از نوع ولف- رایه است، ولف رایه ستارگانی بسیار پرجرم هستند. ستارگان بزرگ در چرخه زندگی خود با هم رقابت می‌کنند و فقط برخی از آنها پیش از تبدیل شدن به ابرنواختر، مرحلۀ مختصری از ولف–رایه را پشت سر می‌گذارند که مشاهدات دقیق جیمز وب از این مرحله نادر را برای ستاره‌شناسان ارزشمند می‌سازد.

🔹این نوع ستارگان لایه‌های خود را به بیرون پرتاب می‌کنند و هاله‌های گاز و غبار در اطراف آنها شکل می‌گیرد. به گفته محققان WR ۱۲۴ حدود ۳۰ برابر خورشید ما جرم دارد و تا به امروز گازها و غبارهایی را به اندازه بیش از ۱۰ توده خورشیدی به فضا پرتاب کرده است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗فضا پیمای سیگنوس با محموله باری بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم وارد ایستگاه #فضایی بین‌المللی شد. 

🔹این فضا پیما روز جمعه ۴ اوت پس از یک سفر فضایی دو روزه توانست خود را به #ایستگاه فضایی بین‌المللی برساند. این فضای پیما ساعت ۹:۵۲ دقیقه به وقت گرینویچ خود را به مدار مورد نظر رساند.

🔸ماموریت سیگنوس انتقال ۳۷۰۰ کیلوگرم بار به ایستگاه فضایی بین المللی است. یک توزیع‌کننده قابل حمل آب آشامیدنی در بین بارهای این محموله قرار دارد.  #سیگنوس همچنین تجهیزات مورد نیاز برای چندین پروژه تحقیقاتی پیشرفته ایستگاه فضایی بین‌المللی را تحویل فضانوردان این ایستگاه می‌دهد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تیم شش نفره ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به سرپرستی دکتر جواد ابراهیمی بروجنی موفق به کسب رتبه نهم مسابقات بین‌المللی ریاضی بلغارستان IMC ۲۰۲۳ شد.

🔹در این دوره از مسابقات، علی میرزایی اناری، امیرمحمد قوی، جواد فرخ‌نژاد و محمد شاهوردی موفق به کسب مدال طلا شدند. همچنین مهدی شاولی مدال #نقره این دوره را به خود اختصاص داد و نیما عمویی مبارکی موفق به دریافت #دیپلم افتخار شد.

🔸سی‌امین دوره مسابقات جهانی #ریاضی دانشجویان از ۳۰ جولای توسط کالج لندن(UCL) در دانشگاه آمریکایی #بلاگووگراد کشور بلغارستان برگزار شد.

🔹این مسابقات هر سال با حضور دانشجویان دانشگاه‌های مختلف جهان برنامه‌ریزی می‌شود که سال اول، دوم، سوم یا چهارم دانشگاه بوده و حداکثر سن شرکت کنندگان هم ۲۳ سال می‌باشد و سوالات مسابقات از مباحث جبر،#آنالیز(حقیقی و مختلط)،هندسه و ترکیبیات وزبان آن هم انگلیسی است.

🔸در این حدود ۴۰۰ دانشجو در قالب ۷۰ تیم از دانشگاه‌های جهان شرکت کرده بودند و تیم دانشگاه‌های سن‌پترزبورگ #روسیه با ۳۱۰.۵۷ و دانشگاه Jagiellonian لهستان با۲۷۰.۶۷ امتیاز هم رتبه‌های اول و دوم تیمی مسابقات را به دست آوردند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗آیا موجودات فرازمینی وجود دارند؟

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗درک #عظمت هستی.

🔹قطر #زمین ۱۲،۸۰۰ کیلومتر است، قطر خورشید تقریبا ۱۱۰ برابر قطر زمین و فاصلهٔ زمین تا خورشید ۱۰۸ برابر قطر خورشید است. ستاره‌ شناسان فاصله زمین تا خورشید را برابر یک #واحد_نجومی در نظر می‌گیرند.

🔸نزدیکترین ستاره با نام پروکسیما #قنطورس در فاصلهٔ ۲۷۰ هزار واحد نجومی یا ۴.۲ سال نوری از زمین قرار دارد، ۳۰ میلیون خورشید نیاز است تا فاصلهٔ بین زمین و پروکسیما قنطورس را پر کند.

🔸قطر کهکشان راه شیری ۱۰۰ هزار سال نوری و ۲۳ هزار برابر فاصلهٔ زمین تا نزدیک‌ترین ستاره است.اگر ۱۵ کهکشان راه شیری کنار هم قرار گیرد، به کهکشان همسایهٔ #آندرومدا خواهیم رسید. و اگر ۵۵۰۰ برابر فاصله زمین تا آندرومدا عقب‌تر برویم، به مرز جهانِ قابل مشاهده خواهیم رسید.
داستان هنوز به پایان نرسیده، ما نمی‌توانیم کهکشان‌های خارج از افق کیهانی را ببینیم چون نور آنها از زمان بیگ بنگ فرصت کافی برای رسیدن به ما را نداشته است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویری از هابل؛روبان ابرنواختر sn1006؛

🔹منشأ این روبان فضایی غیرعادی چیست؟ SN 1006 یکی از شدیدترین انفجارهایی است که انسان‌های باستان شاهد آن بوده‌اند.

🔸در سال 1006 پس از میلاد، نور یک انفجار ستاره‌ای در صورت فلکی گرگ (Lupus) به زمین رسید و باعث پیدایش یک «ستاره مهمان» در آسمان شد. «ستاره مهمان» درخشان‌تر از سیاره ناهید بود و به مدت بیش از دو سال در آسمان درخشید.

🔹این ابرنواختر که با نام SN 1006 فهرست‌بندی شده است، حدود 7,000 سال نوری از ما فاصله دارد. SN 1006 باقی‌مانده‌ بزرگی از خود بر جای گذاشته که تا به امروز همچنان درحال گسترش و محوشدن است.

🔸این تصویر بخش کوچکی از بقایای ابرنواختر درحال‌انبساط را نشان می‌دهد؛ یک جبهه شوک باریک و متحرک که گاز محیط اطراف را #گرم و یونیزه می‌کند. باقی‌مانده‌ ابرنواختر SN 1006 اکنون قطری تقریباً برابر با 60 سال نوری دارد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سردترین نقطه در منظومه شمسی

🔹وقتی صحبت از سردترین نقطه می‌شود اولین مکانی که به ذهن ما می‌رسد پلوتو است.ولی داده‌های مدارگرد ماه چیز دیگری را نشان می‌دهد، #سردترین نقطهٔ منظومهٔ شمسی درون دهانه‌های برخوردی قطب #شمال و جنوب کرهٔ ماه واقع شده است.

🔸ماه برخلاف زمین تنها ۱.۵۴ درجه انحراف محوری دارد از این رو هیچ فصلی در آن شکل نمی‌گیرد، به همین دلیل مکان‌هایی در ماه وجود دارد که هرگز نور خورشید را نمی‌بینند.

🔹مدارگرد ماه دمای ۲۳۸- درجه سلسیوس را درون دهانه‌ای در قطب جنوب ماه، و دمای ۲۴۷- درجه را درون یکی از دهانه‌های قطب شمال آن اندازه گیری کرد، این دما تنها ۲۶ درجه با صفر مطلق فاصله دارد.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اگر #سحابی‌ها و #کهکشان‌ها به قدر کافی به زمین نزدیک بودند، در این صورت این صحنه حیرت انگیز در آسمان شب ظاهر می شد.
ممکن است نسل‌های آينده در میلیون‌ها سال بعد آسمان شب خود را اینگونه ببینند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗ماه‌نورد هندی #چاندرایان ۳ پیش از فرود آمدن بر سطح کره ماه تصویری خیره‌کننده از ماه را به زمین فرستاد.

🔸ماه‌نورد هندی چاندرایان ۳ پس از رسیدن به مدار نخستین عکس خود از نزدیک‌ترین همسایه آسمانی زمین ثبت کرد.

🔹آژانس تحقیقات فضایی هند با انتشار این عکس اعلام کرد که ماه نورد چاندرایان به مدار #ماه رسیده است و طبق برنامه در روز ۲۳ اوت (یکم شهریور) بر سطح ماه فرود خواهد آمد.

🔸چاندرایان ۳ با بودجه ۷۳ میلیون دلاری اواخر تیرماه به #فضا پرتاب شد. هند امیدوار است با فرود موفق ماه‌نورد چاندرایان بر ماه به چهارمین قدرت فضایی جهان تبدیل شود.
پیش از این فقط آمریکا، اتحاد جماهیر شوروی و چین موفق به فرود ماه‌نوردهای خود بر سطح ماه شده‌اند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یک شراره خورشیدی قدرتمند اخیراً سیگنال‌های رادیویی و ناوبری سراسر آمریکای شمالی را مختل کرد و باعث شد پیش‌بینی‌کنندگان آب‌وهوای فضایی هشدارهایی را به‌دلیل برخورد ذرات پرانرژی خورشید به زمین صادر کنند.

🔹این #شراره خورشیدی که به‌عنوان X۱.۵ طبقه‌بندی می‌شود، بیستمین شراره X (قوی‌ترین دسته از شراره‌های خورشیدی) از چرخه ۱۱ ساله خورشیدی فعلی بوده است که در سال آینده به حداکثر خود خواهد رسید.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ویرجین گلکتیک سرنشینان دومین پرواز فضایی تجاری خود را اعلام کرده و سفر این افراد به فضا برای روز دهم اوت(دیروز) برنامه‌ریزی شده بود.

🔹 ماموریت Galactic-۰۲ قرار است یک گروه سه نفره را به همراه یک مربی که آنها را آموزش داده و دو خلبان در پروازی به فضای زیر مداری بفرستد.

🔸فضاپیمای ویرجین گلکتیک متشکل از یک هواپیمای دو بدنه است که وسیله‌ی نقلیه کوچک‌تر به نام VSS Unity را تحت عنوان یک محموله حمل می‌کند.
مسافرین پرواز

🔹جان گودوین یک المپیکی سابق بریتانیایی است که بخشی از تیم قایقرانی در بازی‌های سال ۱۹۷۲ در #مونیخ بود.

🔸کیشا شاف به عنوان بخشی از یک مسابقه‌ جمع‌آوری کمک مالی از سوی فضا برای بشریت برنده صندلی خود در ماموریتGalactic-۰۲ شد.
بخشی از ماموریت این سازمان، به اشتراک گذاشتن #فضا و پدیده‌ی موسوم به اثر نمای کلی با طیف گسترده‌ افراد است.

🔹آناستاتیا مایرز، دختر #کیشا، یک دانشجوی ۱۸ ساله در دانشگاه آبردین در بریتانیا است. او فلسفه و فیزیک می‌خواند و سپاسگزار است که مادرش او را به عنوان همراهش در پرواز فضایی انتخاب کرده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اگر انسانها‌ در زمین نبودند کدام گونه از موجودات در زمین حکمرانی می‌کردند؟

🔹اختاپوس ها موجوداتی هوشمند با هوشی پیچیده هستند. این جانور به ژن هایی مجهز است که ویژگی های ژنتیکی آن شبیه ژن هایی است که در انسان وجود دارد.بنابراین به طرز شگفت آوری با هوش هستند و تنها بی ‌مهرگانی هستند که احساس دارند، #همدردی می‌کنند، قادر به تشخیص هستند، خودآگاهی دارند، شخصیت دارند و حتی با انسان‌ها رابطه دوستی برقرار می‌کنند.

🔸گروهی از اندیشمندان معتقدند، بدون حضور انسان در زمین، اختاپوس‌ها سرانجام جایِ انسان را به عنوان گونه‌ی برتر و #هوشمند در زمین می‌ گرفتند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗گل فضایی Zinnia

🔸این گل به عنوان بخشی از تاسیسات در ایستگاه فضایی بین المللی در مدار رشد کرده است و در سمت راست پشت آن زمین دیده می‌شود.

‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗راز #مثلث برمودا



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/05 07:23:37
Back to Top
HTML Embed Code: