Telegram Web Link
آشنایی با اصطلاحات اندروید @jtitnews
در دنیای اندروید اصطلاحات زیادی هست که شاید معنی بسیاری از اون ها رو ندونیم. اگر دوست دارید با اصطلاحات اندروید بیشتر اشنا بشید در ادامه با ما باشید.
Android: اَندروید یا آندروید، نام سیستم عاملیه که شرکت گوگل برای تلفن همراه، فبلت، تبلت، تلویزیون و… عرضه میکنه و توسط چندین شرکت بر روی این دستگاه ها قرار میگیره. اندروید یک سیستم عامل متن باز هست و بر پایه هسته لینوکس ساخته شده. در لغت اندروید به معنی انسان نما یا روبات شبیه به انسانه.
Root: روت در لغت به معنی ریشه هست. در اندروید با روت کردن، شما میتونید به بیس لینوکس و فایل های سیستمی دسترسی پیدا کنید. روت کردن گوشی قابلیت های دیگه ای رو هم به گوشی اضافه میکنه، به عنوان مثال با روت کردن شما میتونید برنامه هایی رو روی گوشیتون نصب کنید که نیاز به دسترسی به فایل های سیستمی دارن یا میتونید رام های سفارشی روی گوشیتون نصب کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره روت میتونید پست “فواید و مضرات روت کردن” رو بخونید.
Rom: وظیفه اصلی رام، اجرای دستورات گرفته شده از کرنل هست. در واقع رام سیستم عامل گوشی شماست (رام مثل ویندوز در کامپیوتره). اگر رام در گوشی نباشه شما هیچ کاری نمیتونید با گوشی انجام بدید. رام ها دو نوع هستند:
۱-Custom ROM (کاستوم رام)
۲-stock rom (رام رسمی)
Custom ROM: کاستوم رام ها توسط افراد مبتکر و نابغه ای که در اصطلاح به آن ها Cook (آشپز) میگن ساخته میشه. کوکر ها با سورس کدهایی که گوگل برای هر نسخه از اندروید در اختیارشون میذاره، با تغییراتی در اون کدها، یک رام جدید که به اون کاستوم رام میگن، می سازن. اغلب کاستوم رام ها دارای ویژگی هایی هستن که اونها رو از رام های رسمی متمایز میکنه.
Recovery: ریکاوری یک حالت بسیار مهم برای گوشی های اندروید هست. ریکاوری به طور معمولی توی تمام گوشی های اندروید وجو داره و برای رفتن به ریکاوری باید چند کلید ترکیبی رو فشار بدید. در حالت ریکاوری شما میتونید کارهایی مانند: Factory reset (بازگردانی به حالت کارخانه)، نصب یک فایل زیپ و… رو انجام بدید. شما با نصب custom recovery میتونید کارهای پیشرفته تری در ریکاوری انجام بدید.
Custom recovery: کاستوم ریکاوری جایگزین حالت ریکاوری گوشی میشه، اما شما میتونید با نصب custom recovery عملیات پیچیده تری مثل نصب کاستوم رام ها، انجام Wipeها، نصب برنامه، نصب کرنل، پارتیشن بندی SD Card،اDalvik Cache و… رو انجام بدید. هر گوشی کاستوم ریکاوری مخصوص به خودش رو داره.
Brick: به معنی اجر هست ولی توی دنیای اندروید وقتی استفاده میشه که گوشیتون دیگه نتونه بوت بشه و کلا از کار بیوفته. دو نوع Brick داریم:
۱- Soft Brick: توی این حالت گوشیتون دچار boot-loop شده ولی جای نگرانی نیست چون میتونید با نصب یک رام جدید مشکل رو حل کنید.
۲- Hard Brick: در این حالت گوشیتون هیچ کاری انجام نمیده و تنها روش رفع این مشکل استفاده از JTAG هست و یا دادن گوشی به نمایندگی ها!
Kernel: کرنل در اندروید به معنی هسته اندروید هست. هسته اندروید لینوکسه که وظیفه اصلیش ارتباط بین سخت افزار و نرم افزاره.
apk: مخفف کلمه های Android Application Package هست و کلیه فایل های نصبی (بازی ها و برنامه های) اندروید با این فرمت هستن.
روشهای جلوگیری از مصرف حجم اینترنت @jtitnews
بسیاری از کاربران از کاهش ناگهانی حجم ترافیک و یا تمام شدن آن گله دارند ، در ادامه سعی میکنیم مواردی که در کاهش حجم ترافیک تاثیر گذار هستند را بررسی و راهکار های مناسب برای جلوگیری از مصرف حجم اینترنت را معرفی کنیم.
1— آپدیت خودکار سیستم عامل کامپیوتر یا گوشی

یکی از مهم ترین موارد که اغلب بدون اطلاع کابر و به صورت خودکار و پیشفرض در سیستم عامل ها صورت میگیرد آپدیت خودکار سیستم عامل است ، این مورد در ویندوز های جدید نظیر ویندوز ۱۰ بسیار آزار دهنده است و باعث کند شدن سرعت اینترنت و پایان یافتن حجم اینترنت میشود. خوشبختانه در اکثر گوشی ها و سیستم عامل های محبوب مثل اندورید آپدیت هسته سیستم عامل به صورت دستی انجام میگیرد اما در صورتی که حجم مصرف دیتا شما به صورت ناگهانی افزایش یافته است حتما پیشنهاد می کنیم بخش آپدیت سیستم عامل گوشی و سرویس های مربوط به آن مثل Google Services را چک کنید.
2- بازی های آنلاین

بازی های آنلاین نظیر کلش آف کلنر (Clash of Clans)، وارکرفت (Warcraft) و.. که امروز بسیار در بین کاربران از محبوبیت زیادی برخوردار هستند با توجه به روند طولانی بازی و مدت زمان اتصال به اینترنت،دیتای نسبتا زیادی را مصرف می کنند و اگر ترافیک ماهیانه اینترنت شما نسبتا محدود و کم است پیشنهاد می کنیم حتما به صورت زمان بندی شده بازی ها را انجام دهید.
۳- آپدیت خودکار و پنهانی نرم افزار های کامپیوتر و اپ های گوشی

مورد دیگری که شبیه به آپدیت سیستم عامل است و دشمن جان حجم اینترنت شما هستند ، آپدیت های پنهانی نرم افزارهای سیستم عامل های کامپیوتر و گوشی است که معمولا به صورت پیشفرض و بدون اطلاع کاربر انجام میشوند نرم افزارهای نظیر فایرفاکس ، تلگرام کامپیوتر و.. بدون اطلاع کاربر خود را به نسخه های جدید تر آپدیت میکنند و در گوشی نیز نرم افزارهایی نظیر بازار ، سرویس های گوگل و.. نیز در صورت نیاز پس از اتصال به اینترنت خود را اتوماتیک آپدیت میکنند. پیشنهاد میکنیم حتما گزینه آپدیت خودکار این نرم افزار ها را غیر فعال کنید.
۴- دانلود خودکار مدیا توسط اپ های چت

اپ های چت نظیر تلگرام ، واتس اپ ، لاین و.. که این روز تقریبا هر کاربر فعال گوشی های هوشمند و دنیای اینترنت در آنها عضو است برخی از مدیا هایی که توسط کاربران دیگر برای شما ارسال میشود نظیر عکس ، آهنگ و دیگر فایل ها را به صورت اتوماتیک دانلود میکنند. حجم موارد دانلود شده برخی اوقات براحتی به چندین گیگ میرسد و میتواند بسیار سریع ترافیک ماهیانه شما را از تمام کند.
۵- پخش خودکار موزیک و ویدیو در شبکه های اجتماعی

پخش خودکار موزیک و ویدیو در شبکه های اجتماعی معظل دیگری است که برای اینترنت های محدود نظیر خدمات اینترنت کشورمان بسیار آزاردهنده و در برخی اوقات پر هزینه است ، پیشنهاد میکنیم پخش خودکار ویدیو را در شبکه های اجتماعی نظیر فیس بوک و دانلود خودکار ویدیو در شبکه های نظیر اینستاگرام را حتما غیرفعال کنید تا در حجم مصرفی اینترنت شما صرفه جویی شود.
6- آپلود فایل و درایو های ابری

بسیاری از کاربران فکر میکنند که مصرف ترافیک ماهانه اینترنت تنها به موضوع دانلود باز میگردد اما در بعضی از سرویس دهندگان اینترنت (ISP) میزان آپلود دیتای شما در اینترنت هم به عنوان ترافیک ماهیانه در نظر گرفته میشود و ممکن است شما دانلود چندانی نداشته باشید اما میزان آپلود فایل هایی که برای دوستان خود در اینترنت ارسال میکنید و موارد مشابه دیگر بالا باشد ، پس حتما قبل از آپلود فایل پیشنهاد میکینم که این مورد را برای ISP خود بررسی کنید چراکه آپلود فایل در برخی از آنها رایگان و در برخی دیگر جزو ترافیک ماهیانه محسوب می شود.
۷- آپدیت خودکار آنتی ویروس ها

این مورد را میتوان جزو آپیدت نرم افزار ها محسوب کرد اما متاسفانه بسیاری از کاربران آنتی ویرویس ها را جزو نرم افزارها حساب نمیکنند و فایل های آپدیت شده را کم حجم میدانند اما در صورتی که هر چند وقت یکبار تغییرات اساسی در هسته و دیتابیس نرم افزهای آنتی ویروس انجام میشود که برای آپدیت آن به نسخه های بالاتر نیاز به دانلود فایل های نسبتا با حجم بالا لازم است ، اگر حجم اینترنت شما محدود است پیشنها میکنیم آپدیت دستی آنتی ویرویس ها را فعال کنید و یا از آنتی ویروس های سبک،رایگان و آنلاین استفاده کنید.
8- چت تصویری و تماس آنلاین صوتی

نکته ای که باید در استفاده از برنامه تماس های صوتی مثل واتس اپ و. به آن توجه کنیم این است که مصرف دیتای و حجم اینترنت این نرم افزارها بسیار بالاست و اگر از چت های ویدیویی با نرم افزارهای نظیر اسکایپ ، ایمو و.. یا تماس های صوتی استفاده میکنید باید بدانید که حجم دیتای رد و بدل شده این برنامه ها بسیار زیاد است و تقریبا اگر چند ساعت از آنها مداوم استفاده کنید حجم اینترنت شما را به طور چشمگیری کاهش می دهند.
9- استفاده از شبکه اینترنت شما توسط دیگران

اگر تمامی موارد فوق را بررسی نمودید و مطمئن هستید که مصرف شما با مدت زمان اتمام حجم ترافیک اینترنت شما نا متوازن و مشکوک است پیشنهاد میکنیم شبکه اینترنت خود را بررسی کنید و در صورتی که از مودم وایفای استفاده میکنید حتما رمز آن را تغییر دهید و موارد امنیتی مودم مثل مک فیلترینگ و.. را فعال کنید
2024/10/06 14:25:52
Back to Top
HTML Embed Code: