Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰متاسفانه گزارش تفریغ مجلس شورای اسلامی، بیانگر این واقعیت تلخ است که ساده زیستی مدیران دولت جوان و انقلابی قبل، شعاری بیش نبوده و  تعداد ۱۰هزار و ۱۷۴ نفر از مدیران دولتی، حقوق نجومی با رقمی بیش از ۵۰میلیون تومان در ماه گرفته‌اند و صدایی از حامیان دولت در نیامده، 

توخود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝به اعراب توهین نکنیم
از اعراب درس بگیریم

اسفندیار خدایی
@jomhuriyat

♈️کشورهای عربی همسایه ما در خلیج فارس توانسته‌اند از فقر و عقب‌ماندگی فاصله بگیرند و در بسیاری از شاخص های توسعه از کشورهای پیشرفته دنیا پیشی بگیرند. آنها در تجارت، گردشگری، محیط زیست، ورزش، آموزش و پرورش، کشاورزی، بانکداری، حمل و نقل و... موفقیتهای درخشانی کسب کرده‌اند و مدیریتی تحسین‌برانگیز به نمایش گذاشته‌اند.

♈️اما موفقیت اعراب در سیاست خارجی از همه مواردی که ذکر شد، جالبتر است؛ چون آنها توانسته‌اند در منطقه‌ای به رشد و ثبات و توسعه برسند که مهد خشونت، تروریسم، جنگ و افراط‌گرایی است. روزگاری ما اعراب را مستعمرات آمریکا و عروسکهای بی‌اختیاری می‌پنداشتیم که از خود استقلال ندارند. اما امروز معلوم شده که این‌طور نیست و آنها روابط متوازنی با شرق، غرب، شمال و جنوب برقرار کرده‌اند.

♈️روزی‌که ترامپ عربستان را گاو شیرده آمریکا خواند، آقایان از خوشحالی ذوق کردند که گویی سخن ترامپ وحی مُنزَل است! همان روزها در مقاله‌ای نوشتم، برخلاف سخن ترامپ، این آمریکاست که مزدور و گاو شیرده عربستان است. چرا که عربستان با هر کشوری مشکل دارد، آمریکا را اجیر کرده و به جانش انداخته.

♈️عربستان با صدام مشکل داشت، آمریکا را روانه بغداد کرد هزاران میلیارد دلار و هزاران سرباز آمریکایی تلف شد و در نهایت چیزی نصیب آمریکا نشد اما صدام سقوط کرد تا اعراب در امان باشند. عربستان با جمهوری اسلامی مشکل داشت، پس آمریکا را به جانش انداخت تا با تحریمها و تهدیدها جلوی صدور انقلاب را بگیرد و امنیت اعراب تامین شود. عربستان با بشار اسد سوریه مشکل داشت، آمریکا را روانه سوریه کرد و خود عاقلانه به کناری ایستاد و کدخدایی کرد.

♈️ اما پس از حمله روسیه به اوکراین، وقتی که جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای جلب همکاری عربستان و افزایش تولید نفت جهت جبران تحریم نفتی روسیه به ریاض سفر کرد، بن‌سلمان به بهانه کرونا حتی با او دست نداد و با خواسته آمریکا در افزایش تولید نفت موافقت نکرد تا بایدن دست از پا درازتر برگردد.

♈️لکن ماه بعد بن‌سلمان، پوتین رئیس‌جمهور روسیه را در آغوش گرفت و سپس رئیس‌جمهور چین را با استقبالی باشکوه پذیرا شد و دستانش را به گرمی فشرد و استقلال عربستان را به نمایش گذارد. از قضای روزگاز، هر دو ابرقدرت روسیه و چین در قضیه جزایر سه‌گانه ایران ورود کردند و به نفع اعراب موضع گرفتند.

♈️ چند ماه بعد با میانجی‌گری چین، وزیر خارجه عربستان با وزیر خارجه ایران دیدار کرد. عربستان قول داد چندین میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری کند و تحریمهای آمریکا را نادیده بگیرد. سپس در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی، مرحوم شهید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران با بن‌سلمان دیدار کرد. شاید برقراری ارتباط با عربستان، مهمترین موفقیت دولت شهید رئیسی در سیاست خارجی باشد. اما این عربستان است که در عرصه بین‌الملل می‌درخشد و با سیاست خارجی حکیمانه، عزتمندانه با تمام کشورها ارتباط دوستانه برقرار می‌کند. هم از آمریکا باج می‌گیرد و با دلارهای آمریکایی و خون سربازان آمریکایی امنیت خود را تامین می کند و هم با ایران دست دوستی می‌دهد و هم با چین و روسیه روابط متوازنی برقرار می‌کند و هم با ترکیه، عراق و سوریه از در دوستی می‌آید.

♈️ عربها گرچه شعار مرگ بر هیچ کشوری را سر نمی‌دهند اما توانسته‌اند دشمنان خود را تبدیل به دوستان وابسته به خود کنند و برای منافع مشترک با آنها همکاری و تعامل کنند. عربستان با ۴۶ میلیارد دلار بیشترین بودجه نظامی منطقه را دارد (بودجه نظامی امارات ۲۵ میلیارد دلار و ایران ۵/۵ میلیارد دلار است منبع) اما عربستان به قدرت تخریب موشکهایش نمی‌نازد بلکه به پروژه‌های بلندپروازانه نئوم و طرحهای گردشگری و فوتبال و احیای محیط زیست خود می‌نازد. اعراب آموخته‌اند که خراب کردن و کشتن آسان است اما افتخار نیست. هنر در ساختن و آبادانی و تبدیل دشمنان به دوستان است.

♈️ آمریکا برای مهار ایران و گروههای مورد حمایتش نیازمند همکاری اعراب است. منافع روسیه و چین هم در همراهی و مشارکت در اقتصاد پر رونق کشورهای عربی است.

♈️جمهوری اسلامی ایران که زمانی برای نابودی آل سعود خط و نشان می‌کشید و شعار مرگش در خلیج فارس طنین‌انداز بود، امروز متواضعانه و صادقانه به دنبال جلب همکاری و سرمایه‌های هنگفت اعراب است. جمهوری اسلامی در جنگ ایدئولوژیک دائمی با آمریکا و اسرائیل، نیازمند دوستی و همیاری متقابل با اعراب است.

♈️ بپذیریم که کشورهای عربی راه درستی در پیش گرفته‌اند، راهی که آینده بهتری برای خاورمیانه و خلیج فارس رقم می‌زند.
منافع ملتهای منطقه در همراهی با اعراب در این راه برای مقابله با تروریسم، افراط‌گرایی و فقر است نه در دامن زدن به جنگهای ایدئولوژیک دائمی.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝منطقی وجود ندارد!

پژمان موسوی
@jomhuriyat

♈️دوباره و پس از مدتی سکوت، بحثِ بنزین، قیمتِ واقعی و ضرورتِ عرضه‌ی آن به قیمتِ جهانی به سرخطِ خبرها آمده؛ این بار به بهانه‌ی سخنانِ اخیر مسعود پزشکیان که گفت:«هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با سوبسید به مردم بفروشیم».

♈️در این که بنزین در ایران ارزان است، هیچ تردیدی نیست اما این حرف فقط در یک فضای گلخانه‌ای است که درست است نه در کشوری که نه فقط بنزین، که قیمت و بهای خیلی چیزهای دیگر هم واقعی نیست.

من در پاسخ به مسعود پزشکیان می‌گویم:

♈️هیچ منطقی وجود ندارد که دستمزدِ رسمی و پایه حقوقِ ما، زیرِ ۲۵۰ دلار در ماه باشد.

♈️هیچ منطقی وجود ندارد که ما با پولِ یک اتومبیلِ استانداردِ ۲۰۲۴، اتومبیلِ آشغالِ ساخت داخل سوار شویم.

♈️هیچ منطقی وجود ندارد که مصرفِ سوختِ اتومبیل‌های ساخت داخل این همه بالا باشد و پول‌اش را ما مردمِ ایران بدهیم.

♈️هیچ منطقی وجود ندارد که در کشوری به ثروت‌مندی ایران، این همه آدم هر روز مسافرکشی کنند و کاربرِ اسنپ و تپسی باشند.

♈️هیچ منطقی وجود ندارد که در کشوری که هم نفت و گاز دارد هم معادن ارزشمند هم طبیعت سرشار، نصفِ مملکت «منطقه‌ی محروم» باشد.

♈️هیچ منطقی وجود ندارد که در کشوری با منابع سرشارِ ایران، هر روز برق برود و هم مردم هم صنایع، متحملِ این همه هزینه بشوند.
از این بی‌منطقی‌ها البته زیاد است، هر وقت آن‌ها رفع شد، می‌توانید به درستی بگویید «هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با سوبسید به مردم بفروشیم»…
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 سردار رادان پاسخ‌گوی قتل جوان لنگرودی باشد!

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️جوانی به نام سیدمحمد میرموسوی از اهالی لنگرود در حومه لاهیجان از سوی نیروی انتظامی دستگیر و پس از دو سه روز جنازه او تحویل خانواده می‌شود. فیلمی هم در فضای مجازی به او نسبت داده شده که آثار شکنجه را نشان می‌دهد و هنگام غسل او افرادی هم به زبان گیلکی آثار شکنجه را در مقابل دوربین شرح می‌دهند. دادستان لاهیجان آقای ابراهیم انصاری که از قضات شریف و خوش‌نام در گیلان است، برای تعدادی از مأموران فراجا قرار بازداشت موقت صادر کرده و دستور انجام تحقیقات قضایی را داده است.

♈️صداوسیما که صدها ساعت ماجرای قتل جورج فلوید را از همه شبکه های تلویزیونی نمایش داده است آیا نمی‌تواند این فیلم کوتاه از آثار شکنجه را بر جنازه این جوان هم‌وطن را نشان دهد و از بالاترین مقامات انتظامی توضیح بخواهد؟
هیچ اطلاعاتی از علت دستگیری این جوان منتشر نشده است اما ارتکاب هیچ جرمی، حتی قتل و نسل کشی هم نمی‌تواند کشته شدن او را در بازداشتگاه توجیه کند.
دادستان محترم لاهیجان افکار عمومی را در جریان بگذارد!

♈️طبق اطلاعاتی که از دوستان گرفته ام این جوان فرزند یکی از اعضای محترم و شریف ادوار شورای شهر لنگرود است اما برخلاف گزارش رسانه ها به وسیله کلانتری لاهیجان دستگیر می شود. او که مدتی دچار اعتیاد بوده پس از ترک اعتیاد با خودروی پدرش مسافرکشی می‌کرده و به دلایلی که روشن نیست دستگیر شده و سپس جنازه اش در حالی که آثار ضرب و‌جرح بر آن مشهود است تسلیم خانواده شده است.

♈️متاسفانه طبق سنتی نانوشته در گذشته، مأموران متخلف به بهانه‌های مختلف از مجازات معاف بوده‌اند و گویا تاکنون حکم قصاص هیچ مأمور متخلفی حتی به رغم صدور حکم قضایی اجراء نشده است که اگر می‌شد شاهد تکرار تخلفات نبودیم.

♈️عدالت تجزیه و تبعیض نمی‌پذیرد و ظلم بنیان دولت ها را سست می‌کند. الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝قیمت بنزین

حسین عباسی نژاد
@jomhuriyat

♈️جناب دکتر پزشکیان میفرمایند هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با سوبسید به مردم بدهیم.

🔰۱- قوی‌ترین منطق این است که درگذشته پالایشگاه نساختیم و حالا تولید نفت خام را به اجبار اگر بتوانیم به برخی از کشورها بدهیم و بنزین بگیریم.

🔰۲- اعداد و ارقام دقیق میزان واردات بنزین و قیمت دلار تخصیصی را اعلان فرمایید، قطعاً بخش خصوصی بسیار ارزانتر وارد میکند چون دولت اصلاً تاجر خوبی نیست.

🔰۳- جناب رییس جمهور تمامی نیروهای متخصص این کشور از جمله همکاران شما همگی دارند برای خدمتی که به دولت و ملت ارایه می‌شود سوبسید می‌دهند.

🔰۴- به مردم رحم کنید؛ مردم دیگر تحمل افزایش قیمتها را به ویژه سوخت علی‌الخصوص بنزین را ندارند، طبق آمار منتشر شده شاخص قیمت حمل و نقل مرداد ۱۴۰۳ به نسبت مرداد ۱۴۰۲ ، ۵۳/۱ درصد افزایش داشته است.

🔰۵- پول بازنشسته‌ها را دولت‌ هاپولی کرده و پول گندم کاران را چای دبش به باد داده.

🔰۶- تا زمانیکه قدرت خرید مردم را برابر تورم رسمی بالا نبرده‌اید، این حرفهای برخی دوستان اقتصاددان ما را گوش نکنید، بگذارید حداقل چند ماه بگذرد. شعار شما عدالت است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آب را صاف کن!
@jomhuriyat
♈️آقای پزشکیان عزیز،
این زمینه‌چینی برای تداوم کار اشتباه را بگذار یک‌سال بعد از استقرار؛ درباره‌ی قیمت بنزین حرف نزن! درباره‌ی بودجه حرف بزن! درباره‌ی بودجه‌ی مراکزی حرف بزن که دستمزدِ لعنت فرستادن به آدم‌های مثل خودشان را با بودجه‌های چندصدمیلیاردی از خزانه مردم می‌گیرند. حق نداری از-راه-نرسیده برای خوشایند آن‌ها دیلم بیندازی زیر جامعه!

♈️پیشنهاد می‌کنیم این‌دفعه را بیا با ملت معامله کن! وقت بودجه‌نویسی به همان درصد که بودجه‌ی حوزه‌های علمیه و تلویزیون ضد‌ملی و مراکز بی‌خاصیت را کم می‌کنی، نرخ بنزین را افزایش بده! ما کاری می‌کنیم صدا از کسی در نیاید و برایت کف هم بزنند.

♈️این بساط‌های غارت را به‌هم‌بزن، جمع‌کن و بدان که بدون آن، ما آب گل‌آلود از کف دست شما نخواهیم خورد؛ بولاماسان، دورولماز!

♈️حرف حساب ما که قبلا هم به زبان خوش عرض‌کرده‌ایم این است که کم‌کردن کسری‌ها را از دولت شروع کنید. ناتوانی در جلوگیری از تورم دولت و بودجه‌اش،  مادرِ زاینده‌ی همه گرفتاری‌های دیگر است. بودجه‌ی دولت را کنترل کنید و بروید به سمت کوچک‌کردن واقعی دولت، روند بهبود اوضاع شروع می‌شود. 

♈️کاهش واردات بنزین راه دارد. پادگان‌ها را به مرزها ببرید، منافع پنهانی قاچاق سوخت برای غیرحمال‌ها را کم کنید. فناوری روز تولید خودرو وارد کنید. با همان شرطی که گفتیم، روش اصلاح قیمت دوران خاتمی را احیا کنید؛ سالی ده درصد افزایش قیمت بنزین!

♈️اگر راه‌حل بنیادین جلوگیری از واردات  می‌خواهید، حداقل با هدف حل بحران واردات بنزین بروید مسائل‌تان را با بیرون حل کنید تا صنعت نفت بازسازی شود. صنعت نفت برای نیاز معقولش به حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه و تکنولوژی روز نیاز دارد؛ سرمایه واقعی! مقامات دولت قبل با یکدیگر قرارداد دلاری می‌بستند. مضحکه بود! کشور باید از مرحله‌ی دولت مسخره و ملت بدفرجام در بیاید./جامعه نو

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نقدی بر اظهارات دکتر پزشکیان در باره قیمت بنزین و راهکار پیشنهادی حزب تدبیر و توسعه

 بهزاد روحی-کارشناس مالی
@jomhuriyat

♈️احتراما درباره بنزین مصرفی مردم فرمودید که منطقی نیست با نرخ دلار آزاد بخریم و ارزان بدهیم.


🔰در این باره مواردی را متذکر میشوم :

1⃣تخفیف نفت و پتروشیمی و محصولات فرعی  به چین  سالانه بیش از ۱۲ میلیارد دلار است که همین یک قلم؛ کسر بودجه  دولت را جبران میسازد.

2⃣صدا و سیما سالانه بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان تبلیعات انجام میدهد اما در بودجه سالانه دولت حداکثر سه درصد آن آورده میشود و ۹۷ درصد باقیمانده معلوم نیست به جیب چه کسانی میرود. این رقم میتواند حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری را ماهانه  ده میلیون تومان افزایش دهد  و یا  حقوق معلمان و پرستاران را دو برابر  کند.

3⃣بخشی از فرآورده های نفت و گاز توسط نهادهایی فروخته شده و به نام نهادها به کام و جیب عده ای میرود که این رقم فقط در مازوت و گازوییل و نفت سفید و قیر حداقل سالانه ۶ و نیم میلیارد دلار است  که این مبلغ میتواند  مبلغ دریافتی یارانه بگیران و اشخاص تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد را دو برابر ساخته و بخشی از مشکلات طبقه محروم را حل کند.

4⃣خودروهای ساخت داخل سالانه بیش از ۸۰ میلیارد دلار به اقتصاد ملی خسارت و هزینه؛ اعم از مصارف سوخت؛ کشتارها و تصادفات و هزینه های اجتماعی ناشی از آن؛ آلودگیها و هزینه های بیمارستانی؛ تحمیل میکند  که فقط در سوخت مصرفی روزانه ۱۱۲ میلیون دلار  و سالانه بیش از ۴۰ میلیارد دلار بیشتر از معیار خودروهای استاندارد مصرف میکنند که این رقم با ارز آزاد تقریبا برابر با بودجه دولت میباشد به بیان دیگر فقط همین مورد میتواند حقوق کارکنان دولت، بازنشستگان، طبقات یارانه بگیر و بودجه عمرانی کشور را دو برابر کند و از تنشهای اجتماعی و اعتراضات موجود  بکاهد.

5⃣سالانه حدود ۴ میلیارد دلار گاز و حدود۳ میلیارد دلار برق صادر شده و پول آن دریافت نمیشود که اگر دریافت شود میتواند سالانه ۴ هزار کیلومتر راه آهن و یا ۳۰۰۰ کیلومتر آزادراه  و یا ۲۰۰ کیلومتر مترو  و یا ۳ فرودگاه بین المللی و یا ۶ بندر بزرگ را بسازد.

6⃣سالانه به اندازه مصرف گاز ترکیه در فلرها گاز سوزی صورت میگیرد که مصرف آنها در پتروشیمی میتواند بیش از ۲۰ میلیون تن محصول پتروشیمی پر ارزش تولید و سالانه حداقل ۱۴ میلیارد دلار به درآمد دولت اضافه کند و بخش مهمی از زیرساختهای کشور ساخته و پرداخته شود.

🔰راهکار پیشنهادی :

♈️آقای رئیس‌جمهور اتلاف منابع و پر هزینه بودن روش های موجود در اقتصاد دولتی و همچنین فرصت سوزی ها و هزینه‌ فرصت های از دست رفته در کنار ناکارآمدی مدیران کلان و فاقد راهبرد مبتنی بر عقلانیت،خرد جمعی و تجربه جهانی اقتصاد کشور را بر خاک سیاه نشانده و رفاه اجتماعی را به عذاب اجتماعی بدل کرده است.

♈️قطعاً قبول داریم که قیمت بنزین در ایران بسیار پایین است و همین امر سبب قاچاق بنزین در کشور و مصرف بی رویه آن با خودروهای پر مصرف داخلی شده است؛ اما مگر نشتی اقتصاد ملی فقط در بخش بنزین و سوخت است، نظام اقتصادی کشور از بی نظمی و بخشی نگری و حیف و میل منابع و ناترازی در بخش هزینه و درآمد واقعی نفس های آخر را میکشد و لاجرم باید دست به جراحی اقتصاد با تقویت بنیه درآمدی اقشار آسیب پذیر بزنید.

♈️ایران پر مصرف به اندازه یک سوم کشور یک میلیارد و چهارصد میلیون نفری چین توسعه یافته و ۱۵ برابر کشور هشتاد میلیون نفری ترکیه در حال توسعه بنزین مصرف می‌کند. این یک فاجعه است، اما مقصر اصلی به شیوه دولت داری حاکمیت بر میگردد.
لجاجت بر سر حمایت از تولید پرهزینه و کم کیفیت و گران قیمت خودروهای داخلی گویای ناکارآمدی دولت درکار اقتصادی و بنگاه داری و صنعت داری است.

♈️دولت در تحقق بخشیدن به وظایف واقعی و درست حاکمیتی و دست برداشتن از فعالیت های تصدی گری میتواند مسیر درست را برای نجات اقتصاد کشور هموار نماید.

♈️ در هر حال راه نجات در اصلاحات اقتصادی است. مصرف روزانه ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت بنزین را به نرخ ۱۵۰۰۰ریال به کل ملت بفروشید و سیستمی طراحی کنید که هر مصرف کننده مازاد نیاز خود را از هموطنانی که مصرف ندارند و یا کمتر مصرف دارند به قیمت آزاد بخرند و وجه مازاد به جیب صرفه جویان و کسانی که مصرف بنزین ندارند؛ واریز شود.

♈️این راهبرد میتواند آغاز نهضت همترازی هزینه ها و درآمدها در کشور باشد.
باور کنید که راه نجات کشور برداشتن اولین گام درست است و لاجرم برای برداشتن اولین گام درست بایستی سایر گام ها را با اولین گام هماهنگ کنید.
ثروت ملی را بصورت مساوی به خود ملت و با لحاظ یارانه بفروشید و کمک کنید که فرهنگ صرفه جویی و درست مصرف کردن کلیه کالاها و خدمات سوبسید دار به نفع مصرف کنندگان صحیح شکل بگیرد و دولت نفس راحتی از سپردن حق به حق دار بکشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جناب دکتر پزشکیان: استاندار ایلام را استاندارد انتخاب کنید!
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۶/۸
@jomhuriyat

♈️ایلام به روایت آمارها در عمق معضلات اقتصادی و اجتماعی دست و پا می‌زند، حق مردم این استان چنین وضعیتی نبوده و نیست، سند مصدق این مدعا گذشته ایلام است.

♈️آنچه آتش جنگ هشت ساله ویران کرد و آنچه از سرمایه و استعدادهای ایلام را فراری داد، محدودیت جغرافیایی، عدم سرمایه‌گذاری کلان، مرزنشینی با کشوری ناامن و جنگ‌زده بر آن بار شد تا امروز که فقط نگاهی به صدر جداول آمارها از فقر، تورم ، بیکاری، ترک وطن و خودکشی برای معرفی وضعیت ایلام ما کافی است.

♈️امروز شرایط این استان دیگر محل و‌ مجالی جز برای پرداختن به درد و رنج مردمش ندارد و این تنها ملاحظه‌ای است که در انتخاب مقامات به داوری وجدان نزدیک است.

♈️انتظار مردم این استان نه زیاده خواهی و نه مطالبه امتیازات ویژه بلکه انتصاب استانداری آزمون داده، اهل درک ریشه‌ای مشکلات، با اراده رفع و رجوع مسایل، راستگو و قابل وثوق بر امور این استان است.

♈️درد و رنج‌های استان ایلام با الحاق و الصاق عناوین عریض و طویل چه از جنس ایدئولوژیک و چه غیر آن پایان نمی‌پذیرند، ایلام به تکرار مقامات فعلی و قبلی و ماقبل هیچ نیازی ندارد، لطف کنید دیار محروم مانده در مرزهای ایستادگی را دریابید.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ آهنگ «آی اوشاقلار صمد عمی گلمه‌دی»
به مناسبت 9 شهریور سالروز سفر بی بازگشت صمد به ارس...


#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ ۹ شهریور، سال‌روز درگذشت صمد بهرنگی

یادش گرامی🌹

♈️ من می‌خواهم بدانم که، راستی‌راستی، زندگی یعنی این‌که تو یک تکه جا، هی بروی و برگردی تا پیر بشوی و دیگر هیچ، یا این‌که طور ِ دیگری هم توی دنیا می‌شود زندگی کرد؟

🔰صمد_بهرنگی
ماهی سیاه کوچولو

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ وزیر آموزش و پرورش:
امروز مهمترین وظیفه ما در آموزش و پرورش، اقامه فرهنگ نماز است؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ جواد کاشی، استاد علم سیاست: هر وقت گفتار دموکراسی در ایران جاذبه ایجاد میکند فقط یک معنا دارد، ساختار نظم مستبدانه دارد عمرش کمتر میشود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️موسی غنی‌نژاد: قانون باید حافظ و نگهبان آزادی تک تک آدم‌ها باشد، قانونی که این را نقض کند قانون نیست. قانون بد به حاکمیت قانون لطمه می‌زند/اکوایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دادسرا را عوض کن!
@jomhuriyat
♈️جناب‌آقای پزشکیان،
مسئول کشته‌شدن یک‌نفر در زیر شکنجه چه کسی است؟ مأمور حکومت یا خود حکومت و دولت؟

♈️ پاسخش فرقی در ماهیتش ندارد: هنگامی که در حکومت جنایتی عمدی انجام می‌شود صدر تا ذیل آن متهم  و مسئول‌اند.

♈️توجه‌کنید که اگر پای نیروهای انتظامی در میان باشد و جرمی حتی در حیطه‌ی نامربوط به «وظایف ذاتی و خاص»، باز هم پرونده از دالان‌های تاریک می‌گذرد و مدت‌ها بعد مباشر شکنجه از دادگاه غیرعادی حکمی می‌گیرد.

♈️اما در موضوع شکنجه‌، جرم در حیطه‌ی وظایف ذاتی نیروی انتظامی که نیست و اصلا نظامیان و مأموران انتظامی و امنیتی در  زمینه‌ی جرم‌هایی که مرتبط با وظایف ذاتی‌شان نیست و قربانی‌شان شهروندان ایرانی‌اند می‌باید در دادگاه‌های عمومی و علنی محاکمه شوند.

♈️ این با عدالتی که شما ازش می‌گویید متناسب‌تر و منطبق‌تر نیست؟ 
شکنجه در شمار وظایف ذاتی نیروی انتظامی نیست و «رسیدگی به امری که با وظایف ذاتی انتظامی محوله به نیروهای انتطامی و  نظامی ارتباطی ندارد، به دادگاه‌های عمومی مرتبط است».

♈️غلط می‌گوییم؟ اظهارنظر کنید یا به سخنگوی‌دولت بفرمایید نظر دولت را بگوید!/جامعه نو
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰آقای پزشکیان معلمان اخراجی را فراموش نکنید.

♈️در دو سال اخیر بیش از ۳۳۰ معلم بخاطر فعالیت های صنفی و مدنی اخراج شده اند و هزاران معلم دیگر احکام انضباطی دریافت کرده اند.

محمد حبیبی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝قحط‌الرجال؛
از مجلس مشروطه تا مجلس گلابی‌خوران!

مهدی تدینی
@jomhuriyat

♈️ شاید حتّی نامش را نشنیده باشید: «ناصرالملک»، از رجال برجستۀ قاجار. اما این مرد 46 ماه نایب‌السلطنۀ ایران بود، یعنی کارهای اجرایی شاه (احمدشاه) بر عهدۀ او بود.

♈️ ناصرالملک لقبش بود، متولد 1245 شمسی. او اولین تحصیل‌کردۀ ایران در دانشگاه آکسفورد بود. 1257 تا 1262 در اروپا هم تحصیل کرد و هم برخی کارهای سفارت را انجام می‌داد و به هلند و آلمان نیز برای کارهای دیپلماتیک رفته بود. مرد جهان‌دیده‌ای بود و سواد عصر جدید را هم در انبان داشت، برخلاف اکثر رجال آن دوران.

♈️ پس از برکناری محمدعلی شاه (1288) و تعیین احمدشاه نابالغ به عنوان شاه ایران، ابتدا عضدالملک و بعد از مرگ او، ناصرالملک 4 سال نایب‌السلطنۀ ایران بود. پس از آن‌که احمدشاه در هجده سالگی تاج‌گذاری کرد، ناصرالملک مسئولیت‌هایش را واگذار کرد و به لندن رفت.

♈️ اما نامۀ ناصرالملک به آیت‌الله طباطبایی
در روزهایی که علما به همراه سایر عدالت‌خواهان در پی مطالبات خود برای مجلس و عدالت‌خانه بودند، ناصرالملک نامه‌ای به آیت‌الله طباطبایی که از رهبران عدالت‌خواهان بود نوشت و تلویحاً اشاره کرد این راه که او و سایر عدالت‌خواهان می‌روند درست نیست. در واقع تمام حرف ناصرالملک در آن نامه را می‌توان خلاصه کرد در این‌که به گمان او مشکل اصلی ایران به زبان امروزی «ضعف منابع انسانی» است؛ این ضعف هم به دلیل این است که ما در ایران افراد باسواد و آگاه به علوم جدید نداشتیم، که این نیز در به دلیل ضعف، یا بهتر است بگوییم، «فقدان نظام آموزشی» بود.

♈️ ناصرالملک می‌کوشد با مثال آوردن منظور خود را به آیت‌الله طباطبایی بفهماند. می‌گوید کاری که عدالت‌خواهان اکنون می‌کنند مصداق این است ران نپختۀ شتری را در حلق بیماری می‌کنند که رو به موت است و او را تازیانه می‌زنند تا از بستر برخیزد و بدود.
می‌گوید باید قطره قطره در گلوی این بیمار ناتوان آب‌گوشت چکاند و زیربغلش را گرفت و او را نرم نرم از جا بلند کرد.

♈️ ناصرالملک می‌گوید اکنون در کل ایران 100 آدم باسواد که بتوان آن‌ها را برای مجلس و برای اجرای امور اجرایی کشور انتخاب کرد نداریم. البته تأکید می‌کند، این‌که یک نفر چنان متکلف حرف بزند که برای فهمیدن منظورش به فرهنگ لغت نیاز باشد، دلیل بر باسوادی و لیاقت فرد نیست؛ بلکه به افرادی نیاز است که سواد مدرن دارند، علوم جدید را می‌دانند.

♈️ناصرالملک ژاپن و اقدامات امپراتور میکادو را مثال می‌زند و در نهایت پیشنهاد خود را هم مطرح می‌کند: او می‌گوید در ایران حدود سه هزار مدرسه است که این‌ها زیر نظر علما اداره می‌شوند و از موقوفات بهره می‌برند. اما این مدارس به هیچ دردی نمی‌خورند، زیرا علوم جدید در آن‌ها تدریس نمی‌شود. پیشنهاد او این است که علما اگر می‌خواهند اقدام مفیدی انجام دهند از این نفوذ خود بهره برند و علوم جدید را به عنواد مواد درسی اجباری وارد مدارس کنند.

♈️ او نتیجه می‌گیرد:
«برای هر مدرسه یک دوره از علوم عصر جدید را مجبوری قرار بدهند، دوازده سال نمی‌گذرد که دو طبقه شاگردهای فارغ‌التحصیل از این مدارس بیرون خواهد آمد. آن وقت مملکت ایران به قدر کفایت آدم عالم خواهد داشت که بتواند این حرف‌هایی که امروز می‌زنند و ابداً ثمر و فایده‌ای ندارد از روی علم و بصیرت به موقع اجرا بگذارند.»

♈️ ناصرالملک از معدود رجال قاجار است که می‌توان او را بسیار جدی گرفت. وقتی مشروطه پیروز شد، او کوشید به عنوان میانجی رابطۀ شاه و مجلس را درست کند. شاید به همین دلیل بود که بعدها فروغی، رئیس مجلس، برای نایب‌السلطنه شدن او تلاش کرد، زیرا او را قابل اعتماد و لایق‌تر از دیگر رجال قاجار می‌دانست.

♈️ اکنون 111 سال از نگارش این نامه می‌گذرد، نام ناصرالملک فراموش شده است، اما معضلِ «ضعف منابع انسانی» همچنان پابرجاست. معضلِ نظامِ آموزشی همچنان پابرجاست. مسیر انسان‌های لایق به خارج از کشور بسیار هموارتر است تا به میدان بهارستان و مجلس! و مجلس همچنان برای گلابی‌خورها درهای گشوده‌تری دارد تا برای آدم‌‌ها بزرگ. ژاپنی که ناصرالملک مثال زد، فاصله‌اش با ما روز به روز بیش‌تر شد و ما ایران ماندیم. گویا سرنوشت اندوه‌بار ما را پایانی نیست...

♈️در ادامه نامۀ ناصرالملک را خوانده‌ام و فایل صوتی آن را ضمیمۀ این نوشته کرده‌ام. بشنوید تا با هم غصه بخوریم

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یک جنایت فجیع دیگر علیه بشریت، مرحوم سید محمد میر موسوی و انسان نماهای آدم کش؛
مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، هشتم شهریورماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ دور روز پیش، اخبار دردناک مربوط به کشته شدن یک جوان گیلانی در شبکه های مجازی منتشر شد و گویا مسؤلین نیز دستوری ویژه برای پیگیری موضوع به وزارت کشور صادر کرده اند.

♈️ کلیپ منتشر شده در خصوص وضعیت جسمی متوفی در هنگام تحویل پیکر آن مرحوم به خانواده و اطرافیانش، بسیار وحشتناک و نگران کننده است و چنانچه چنین جراحاتی بر پیکر یک جسد در جایی دورافتاده نظیر کوهستان یا جنگل کشف و مشاهده  می‌شد، یقینا نخستین ظن و حدس قوی، کشته شدن  این جوان توسط حیواناتی وحشی و دریده شدن پیکرش توسط موجوداتی قسی و بی رحم بود.!!!

♈️ البته مردم ایران برای نخستین بار نیست که شاهد چنین درنده خویی ها و جنایاتی هستند، مصائبی که هیچگاه عوامل و آمران واقعی آن مشخص و به پیشگاه این ملت بزرگ و مظلوم معرفی و محاکمه نشدند و مردم ما هیچوقت خاطرات تلخ اجساد قطعه قطعه شده جنایات معروف به"" قتل های زنجیره ای، و پیکر غرق به خون هموطنانمان در سال ۸۸ و مرگ فاجعه بار تعدادی زیادی از جوانانمان در طی اعتراض های سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ را از یاد نخواهند برد و عوامل و آمران آنها را نخواهند بخشید.

♈️ شکی نیست که بکار بردن واژه"" انسان "" برای مرتکبین چنین جنایاتی، ظلمی بی انتها به ساحت بشر و تضییع جایگاه و حقوق انسانیت  است، لذا  بکارگیری تحلیل ها و تعابیر ژورنالیستی چون"" زیاده روی مأموران در برخورد با یک متهم"" و یا "" قصور و کوتاهی در انجام وظایف"" از سوی مسؤلین قضایی و انتظامی، به هیچ وجه مورد پذیرش و قبول افکار عمومی در ایران نخواهد بود و ضرورت دارد تا به جهت ابعاد گسترده تألمات روحی و روانی این گونه اقدامات ویرانگر درجامعه، چنین جنایاتی در قالب"" جنایت علیه بشریت و پایمال کردن حقوق عمومی ملت"" و در محاکمی مستقل و بی طرف مورد پیگرد قانونی و قضایی قرار بگیرند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️در کجای دنیا به حمل کالای   بنزین و گازوئیل در روز روشن با آگاهی کامل تمامی مردم  و ریاست مبارزه با قاچاق با تشکیلات عریض و طویل که حقوق پرسنل از جیب مردم پرداخت شده میگن قاچاق آیا سازمان مبارزه با قاچاق از این وضعیت خبر ندارد یا موضوع مسائل دیگری در کار هست .

♈️باشد که روزی دست های پیدا و پنهان پشت پرده حمل و نقل مواد سوختی از غارت بیت‌المال قطع شود .

#انتقادات #اجتماعی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ اظهارات جالب سید حسن آقامیری راجع به وزیر ارتباطات؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تناقض‌های معافیت پسر استاندار: می‌شود و می‌توانیم!

محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️ سال آخر جنگ بود و من در دوره راهنمایی تحصیل می‌کردم. وضعیت جبهه‌ها چندان بسامان نبود و برای جذب داوطلب به مدرسه ما هم آمده بودند. دوره‌ی تبلیغ ایثار و فداکاری بود؛ فیلم محبوب‌مان عقاب‌ها بود و خواننده‌ی حماسی‌خوان‌مان آهنگران! از مدرسه که به خانه آمدم به مادرم گفتم من می‌خواهم بروم جبهه! مادرم وحشت کرد و شب این را به پدرم گفت؛ پدرم خندید و گفت: آخه پسر کم‌عقل، تو توی جبهه دوتا رزمنده دیگه رو هم علاف می‌کنی که مواظبت باشن گم نشی، این حرف‌ها چیه می‌زنی...

♈️ خدا رفتگان شما را رحمت کند؛ الان که نگاه می‌کنم می‌بینم چطور پدرم نکته‌ای بدیهی را برای من جا انداخت و چطور برخلاف آن عمل می‌شد. این نکته که نوجوانی ۱۳ - ۱۴ ساله به درد جنگ نمی‌خورد را عامه مردم می‌دانستند و برایشان بدیهی بود اما مسئولان...؟!

♈️حالا چرا یاد این خاطره افتادم؟ پسر استاندار کهکیلویه و بویراحمد به خاطر بیماری پدرش (که هنوز استاندار است) از خدمت سربازی معاف شده است!

♈️مردم می‌پرسند اگر پدر از کار افتاده است چرا استانداری را تحویل نمی‌دهد و نمی‌رود خانه؟ و اگر برای استانداری هنوز تاب و توان دارد، معافیت پسرش دیگر چه صیغه‌ای است؟! مردم یک مساله منطقی و یک ایراد بدیهی را می‌فهمند اما مسئولان...؟!

♈️ یعنی هنوز بعد از چهل سال در بر روی همان پاشنه می‌چرخد، پاشنه‌ای که روی دوش مردم است. پاشنه‌ای که فقط فداکاری و ایثارگری مردم را می‌خواهد و راحتی مسئولان و خانواده محترم‌شان را و هر تناقضی در این راه رواست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/01 17:22:45
Back to Top
HTML Embed Code: