Telegram Web Link
📝📝 بی‌اعتنایی به مردم، سدی که سوراخ شده است!
محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️نشانه‌ها، هرچقدر هم کوچک، نشان از تغییر می‌دهند؛ تغییری که خود نشانه‌ی پیروزی مردم بر تفکری غیرمردمی یا ضدمردمی است. یکی از این نشانه‌ها، اتفاقاتی است که پس از تعبیرات ناروا و ناپسند یک مدعی در یک برنامه‌ی تلویزیونی درباره زنده‌یاد مهسا امینی رخ داد.

♈️اگرچه عموما آن را در فضای مجازی ( و نه در تلویزیون کم‌مخاطب) دیده یا شنیده‌اید اما برای این‌که نوشته‌ام کامل باشد، دوباره می‌نویسم که علی انتظاری که هم عنوان دکتری جامعه‌شناسی و هم سمت ریاست دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه علامه‌ی طباطبایی را یدک می‌کشید، در برنامه‌ی «شیوه» گفت که « در پاییز ۱۴۰۱ پیش‌بینی رشمن این بود که وقتی جوانان برای به قتل رسیدن، کشته شدن یا نفله شدن یک دختر خانم کرد سنی وارد میدان می‌شوند، نظام مجبور به خشونت می‌شود...»

♈️تعجب دارد که چطور کسی با چنین عناوینی و در رسانه‌ای رسمی، این‌قدر ناشایسته و ناروا سخن بگوید... اما مگر بار اولی است که چنین می‌شود؟!  چقدر در رسانه‌ها و تریبون‌های ویژه، هر تعبیر و تهمتی به هر کس خواستند، زده شده و علی‌رغم اعتراض مردم، گویندگان همچنان سربلند بوده‌اند و خدشه‌ای در جایگاه‌ رسمی‌شان شکل نگرفته است؟ مثلا درباره‌ی همین خانم امینی، مگر دبیرکل یک حزب خودی نگفت که او با حزب کومله رقصیده؟ یا یک مثلا استاد دانشگاه و نظریه پرداز خودی در همین تلویزیون، عذرخواهی مقامات را بابت اتفاقی که منجر به فوت مهسا امینی شد صراحتا کار غلط عنوان کرد و دلجویی روسای قوا از خانواده امینی را  زیر سوال برد و گفت: طبیعی است، حوادثی از این دست رخ می‌دهد! و مگر یک خودسردارپندار در سخنرانی‌اش در همایش مردمی‌شان! نگفت که آن دخترک در کومله و دموکرات آموزش دیده بود و.‌‌.‌. هیچ کس در دایره‌ی قدرت به آن‌ها نگفت که بالای چشم‌تان ابروست!

♈️حالا اما وضع برای علی انتظاری فرق کرده است، چنان که هم او و هم برنامه‌ی شیوه که حرف‌هایش در آن زده شده، بابت تعبیر ناپسندش عذرخواهی کرده‌اند و هم خبر آمده که او از ریاست دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه‌ی طباطبایی برکنار شده است. آن پوزش و این برکناری، با هر نیت و هدفی باشد، نشانه‌ای است از تسلیم در برابر خواست مردم، و این نشانه‌ی تغییری است نسبت به قبل. نگویید به چه چیز‌های کوچکی دل خوش کرده‌ای یا قانعی. اولا این تغییر و تسلیم را کوچک نمی‌دانم و ثانیا حتی اگر این‌ها کوچک هم باشد، می‌گوید که در آن سد محکم خودی‌ها را محکم نگاه داشتن و به نظر مردم بی‌اعتنا بودن رخنه‌ای حاصل شده که سد را فرو خواهد ریخت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اسرائیل به دنبال جنگ منطقه‌ای است؟!
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat

♈️هنوز بحث و جدل درباره حملات یکشنبه گذشته حزب الله و اسرائیل و روایت دو طرف داغ است. برخی منکر اصابت پهپادها به مقر یگان 8200 در نزدیکی تل آویو شده و از ابهام و نبود نشانه و اثری دال بر آن می‌گویند. عده‌ای هم معتقد هستند که هدف مورد نظر دقیقا مورد اصابت قرار گرفته است اما اسرائیل آن را لاپوشانی و سانسور می‌کند.

♈️این جدال بعید است به جمع بندی مشترکی ختم شود و بعضا ریشه در برخی پیش‌فرض‌ها و سوگیری‌ها له یا علیه هر کدام از دو طرف دارد. به نظر می‌رسد که هدف از حمله حزب الله نه تنها تلافی ترور فواد شکر بلکه برهم زدن معادله جدیدی است که اسرائیل تلاش دارد با این ترورها در قلب بیروت و تهران رقم بزند.

♈️از این رو، چه بسا مهم‌ترین معیار و سنجه، ارزیابی میزان تاثیرگذاری حمله در محاسبات تل آویو و تغییر جهت در آن است. به همین خاطر باید مدتی صبر کرد و دید که آیا این محاسبات تغییری کرده است یا خیر.

♈️در این میان چه بسا اسرائیل با ترور نافرجام دیروز یک مقام فلسطینی در صیدا خواسته باشد این پیام را مخابره کند که تغییری در محاسبات خود نخواهد داد.

♈️واقعیت هم این است که بعید است که محاسبات اسرائیل در نتیجه «عملیات اربعین» تغییر کند؛ همچنان که بعد از عملیات «وعده صادق» ایران به تلافی حمله به سفارت در دمشق نیز تغییری نکرد و تل آویو یک قدم جلوتر آمده و این بار در تهران دست به حمله و ترور زد.

♈️قبلا نیز گفته شد که برانگیختن جنگ منطقه‌ای بخشی از راهبرد اسرائیل در شرایط کنونی نیست، بلکه تلاش می‌کند در سطح و دامنه تنش کمتر از جنگ با کاربست تلفیقی از ابزارهای امنیتی، اطلاعاتی و نظامی و افزایش کنترل شده سطح تنش در منطقه به دستاوردهای قابل توجهی برای احیای بازدارندگی خود دست یابد. برخلاف تصور رایج، نتانیاهو در هیئت حاکمه اسرائیل تا به امروز بزرگ‌ترین مخالف جنگ با لبنان بوده و هست. جالب اینجاست که در حالی ارتش اسرائیل به چنین جنگی علیه حزب الله و پایان دادن به جنگ غزه متمایل است که تمرکز نتانیاهو همچنان بر غزه و در کنار آن خلق معادلات بازدارنده جدیدی در منطقه است.

♈️اسرائیل در همان دامنه کمتر از جنگ در حوزه و بستری (امنیتی و اطلاعاتی) بازی می‌کند که در آن نسبت به طرف‌های مقابل از توانمندی‌های بیشتری در کنار کمک‌های اطلاعاتی و فنی آمریکا و کشورهای دیگری برخوردار است و در کنار آن نیز در حالی که خود نیز بیمناک از وقوع جنگ منطقه‌ای است، اما بیشترین بهره‌برداری را از بیم و نگرانی طرف‌های مقابل نسبت به وقوع جنگ و تبعات آن می‌کند.

♈️اما بیم و خودداری اسرائیل از جنگ منطقه‌ای نیز بدان معنا نیست که دشمنان آن دستشان برای هر نوع پاسخ و حمله‌ در هر سطحی باز است و منجر به جنگ نمی‌شود. ظرافت‌ها و دقایقی در این معادله نهفته است که اینجا مجال بسط آن نیست.

♈️در عین حال اما اجتناب اسرائیل از جنگ در منطقه به نظر می‌رسد برونداد یک دگردیسی تاریخی در دکترین نظامی کلان آن است و این مساله تقریبا بی‌سابقه و در حالی است که در گذشته به استثنای جنگ 1973 همواره جنگ‌های تهاجمی و برق آسا به راه می‌انداخت؛ نمونه بارز آن جنگ شش روزه 1967 است. اما در شرایط کنونی در حالی که تهدیدها نوعا فراتر از آن دوران است، جنگ‌های تهاجمی شدید جای خود را به حملات تدافعی محدود داده است.

♈️اما در عین این که بعید است عملیات حزب الله تاثیر مطلوب خود را در تغییر محاسبات اسرائیل داشته باشد، در مقابل حمله پیشدستانه آن نیز یک حمله تدافعی برای دفع حملات حزب الله بود. این در حالی است که در طول تاریخ اسرائیل سابقه نداشته است که مستمرا به مدت 11 ماه در یک جبهه روزانه هدف حمله قرار گیرد و بخشی از آن در شمال تخلیه شود، اما صرفا به حملات نظامی محدود و متقابل بسنده کند. در حالی که در گذشته در مقابل شلیک یک راکت و حتی قبل از وقوع حملاتی پیش بینی شده یک جنگ تهاجمی گسترده به راه می‌انداخت.

♈️در کل گویا جنگ تهاجمی به دلایلی جای خود را در دکترین نظامی اسرائیل به حملات تدافعی محدود و به هنگام ضرورت راهبردی به جنگ تدافعی داده است. اما در مقابل دشواری‌های پدیدار شده برای کاربرد تهاجمی قدرت سخت در منطقه، هم اسرائیل و هم آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین متحد آن بیشتر به اعمال ادوات نوین قدرت در حوزه‌هایی که پاشنه آشیل مخالفان است، روی آورده‌اند که مهم‌ترین ابزار نیز محاصره اقتصادی و حصار ژئوپلیتیکی با ائتلاف‌سازی منطقه‌ای است. ناگفته هم نماند که تحریم‌های آمریکا علیه ایران در اصل ریشه در همین منازعه با اسرائیل دارد که تا این منازعه پابرجاست و مناسبات آمریکا و اسرائیل همچنان به این شکل ادامه یابد، به شکل موثر برداشته نخواهند شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 لیبرالیسم را به بیان ساده بشناسیم
@jomhuriyat
♈️اصول و مبانی لیبرالیسم
که مهم ترین آنها به عبارت زیر می باشند:

🔰1. #فردگرایی (اصالت فرد): فردگرایی جوهره و رکن بسیار مهم لیبرالیسم است. فردگرایی، یعنی فرد و حقوق او بر همه چیز مقدم است. اگر دولت هم تشکیل شده است، باید در خدمت خواسته های افراد جامعه باشد. دین، اخلاق، متفکران و... حق ندارند به افراد دستور دهند و مهم فرد و خواسته های اوست.

🔰2. اصالت #آزادی : یعنی آزادی فوق همه ارزشهاست. بر اساس این اصل، انسان هر خواسته ای که دارد، اعم از بی بند و باری جنسی و خلاف دین و اخلاق و غیره، باید آنها را محترم شمرد و به او آزادی داد، و ایجاد هرگونه مانع در این راه جایز نیست! به بیان دیگر، هیچ چیز در برابر خواسته های من مهم نیست. مهم آن است که من می خواهم.

♈️تنها حد آزادی در نظر لیبرالها آزادی افراد دیگر است. بنابراین، اگر خواست طرف شما موافق با میل و خواست شما باشد، هر رفتاری مجاز است!

🔰3. #انسان‌مداری (امانیسم): یعنی باید تمام چیزها ـ حتی اخلاق و دین ـ بر اساس تمایلات و نیازهای انسان توجیه شود.

🔰4. #سکولاریسم : یعنی تفکیک دین از امور زندگی. بر اساس این دیدگاه، دین باید به حاشیه رانده شود. دین حق ندارد در مسائل مهم زندگی دخالت کند.

🔰5. #سرمایه‌داری (کاپیتالیسم): لیبرالیسم به گونه ای با سرمایه داری و اقتصاد بازار آمیخته شده که بسیاری از متفکران به ویژه چپ گرایان معتقدند که لیبرالیسم ایدئولوژی سرمایه داری است.

🔰6. #عقل‌گرایی : یعنی باور به کفایت و بسندگی خرد انسانی. در این تفکر، همه انسانها از نیروی خرد بهره مند هستند. خردمندی و آزادی دو جزء جدایی ناپذیر محسوب می شوند. نفی خرد ورزی آدمی مترادف با نفی آزادی اوست.

♈️و نیز تجربه گرایی، علم گرایی، سنت ستیزی، تجددگرایی، #پلورالیسم معرفتی، پیشرفت باوری و تسامح و تساهل، از جمله اصول #لیبرالیسم محسوب می شوند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پارادوکس وانهادگی/واننهادگی

یادداشتی از محمدرضا تاجیک منتشر شده در وب‌سایت
#مشق_نو
@jomhuriyat
🔰گزیده‌ای از نوشتار پیش رو

♈️وانهادگی صورت دیگر واننهادگی است، یا واننهادگی همان وانهادگی است به بیان دیگر. از این منظر، سیاست علم و فن و هنر وانهادن/واننهادن به‌هنگام (شرایط‌پرورده و نیازپرورده) و معطوف به نتایج عقلایی و منطقی است.

♈️تردید نباید داشت که در ساحت سیاست نیز، هر آنچه منجمد است، زمانی دود خواهد شد و به هوا خواهد رفت. شاید از همین‌روست که برخی از اندیشه‌ورزان سیاسی، انجماد را اساساً پایان یا مرگ سیاست می‌دانند، و هستی‌شناسی سیاست را همچون زیباشناسی، مبتنی بر انعطاف و صیرورت و تکرار تفاوت تصویر می‌کنند.

♈️امروز، سیاست و کنش‌گران رسمی سیاسی ایرانی نیز، بر سر این دو راهی وانهادگی-واننهادگی ایستاده‌اند. در مرز میان این دو مغاکی هولناک برپاست: مغاک بودن یا نبودن. عده‌ای پیرامون مواضع نظری و عملی خویش چنان هاله‌ای قدسی کشیده‌اند که در هیچ شرایطی «یک گام به پس نهادن» نباید و نشاید.

♈️برخی دیگر، منتظر تجربۀ عملی رخدادها و خیزش‌ها و جنبش‌ها هستند تا دریابند با چه «زور»ی مواجه‌اند و درخور آن گامی به عقب یا جلو بردارند. بعضی نیز، اهل تمیز میان سیاست اعلامی و سیاست اقدامی هستند: در اعلام چون کوه و در اقدام چون کاه‌اند. این سه، در یک امر مشترک‌اند: جهل مضاعف سیاسی– جهل نسبت به دانش سیاسی، و نیز، جهل نسبت به این جهل.

♈️لذا آنچه این جهل‌مندان سیاسی می‌کنند از برای واننهادگی، همواره رنج خویش افزون می‌کنند و حاجت بقاء ناروا، و همواره در هراس از شبح دهشتناک الهۀ آشوب و عصیان و نیستی، که آنان را ناگزیر و ناگریز به تن‌سپردن به نوعی وانهادگی منفعلانه و حقیرانه می‌کند، روزگار می‌گذرانند.

🔰متن کامل این نوشتار را در لینک زیر بخوانید
mashghenow.com/?p=6103

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️نه با صعود مغرور شوید و نه
با سقوط مبهوت ! حواستان باشد
که صعود از پایین ترین نقطه شروع
میشود و فرود درست در نقطه اوج...

♈️هر برخاستنی، نشستنی دارد
و هر فرازی ، فرودی !

♈️درس اول همین است...
سیاستمدار و غیر سیاستمدار هم ندارد...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اما "اصالت رنج" از کجا می‌آید؟
✍️ علی زمانیان - ۰۴ / ۰۶ / ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️"اصالت رنج" از علل مختلفی ناشی می‌شود.

♈️از جمله‌ی علل:

الف) اثرپذیری از سنت تاریخی و رایج میان پیروان برخی ادیان در گذشته و فرهنگ‌ها در تاریخ،

ب) هم‌چنین، اصالت رنج از این نکته سیراب می‌شود که "هدف" و "عوارض ناشی از کنش"، را جابجا می‌کنند. هدف، زیارت حرم است اما برای زیارت، باید سرزنش‌های "خار مغیلان" را تحمل نمایند. و در مورد اربعین، مشاهده می‌کنیم "خار مغیلان"، و خویشتن را در معرض انواع مشقات و رنج‌ها قرار دادن،  خودش، هدف می‌شود.

ج) و نیز از مولفه‌ای با عنوان "افراط در نقش" تاثیر پذیر است.

🔰افراط در نقش چیست؟

♈️ادیان، فرهنگ‌ها و سنت‌ها، از پیروان خود، انتظاراتی دارند که به صورت توصیه و یا تکلیف و در قالب هنجارها صورت‌بندی کرده‌اند. مجموعه‌‌ی این انتظارات، همان نقشی است که به افراد محول می‌شود. "نقش محول"، اما در عمل، گاهی به تفریط و گاه به افراط کشیده می‌شود. "افراط در نقش"، یعنی اشخاص، به بیش از آن چه از آنان خواسته شده، عمل می‌کنند. دچار نوعی اغراق در بازی می‌شوند. به عنوان مثال وقتی بانویی محجبه، حتی صورت‌اش را می‌پوشانند و با مردان دیگر هیچ ارتباط کلامی ندارد. و اگر سخن گفتن ضروری باشد، سنگ‌ریزه‌ای در دهان می‌گذارد تا صدای اصلی‌اش تغییر کند. و یا هنگامی که به علت فاصله گرفتن از دیگران رابطه‌اش را با جامعه از دست می‌دهد.

 ♈️افراط در اجرای نقش، دلایلی دارد. یکی از آن‌ها، شخص، می‌خواهد اطمینان خاطر داشته باشد که با این گونه افراط و اغراق در اجرای نقش، حتما پذیرفته می‌شود. اضطراب پذیرفته نشدن و یا طرد شدن، می‌تواند به افراط در اجرای نقش منجر گردد.

♈️یکی از نمونه‌های رفتار افراطی در اجرای نقش، راه‌پیمایی اربعین است. افرادی که خود را عاشقان خاندان نبوت و امامت می‌دانند، برای این که این عشق را نشان دهند،  به بسیار بیش از آن چه توصیه شده است، عمل می‌کنند.  برای زیارت حرم امام حسین می‌روند، اما رنج کشیدن و مشقت در این راه را به نحو آگانه انتخاب و به ثواب زیارت منضم می‌کنند. تا جایی که گویی خودِ رنج، برایشان مهم و هدف می‌شود. این همان نظریه‌ی "اصالت رنج" است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تیولداری و حامی‌پروروی
محسن جلال پور
@jomhuriyat

♈️احتمالا مسعود پزشکیان در فاصله زمانی انتخابات تا تشکیل کابینه، با رفتارهای رقت‌انگیزی برای تقسیم پست‌های سیاسی و اقتصادی مواجه شده است. خودتان را جای رئیس‌جمهور جدید بگذارید که از صبح تا شب باید پاسخ افراد مختلفی را بدهد که سعی می‌کنند نوچه‌های سیاسی و اقتصادی خود را به دولت جدید تحمیل کنند. ما در دفتر آقای پزشکیان حضور نداریم اما می‌توانیم حدس بزنیم که حجم تلفن‌ها و قرار ملاقات‌ها برای گرفتن پست‌های سیاسی یا مدیریت‌های اقتصادی چقدر زیاد است.

♈️ با این وجود رئیس‌جمهور اخیرا گفته: «در دولت چهاردهم هیچ خیانتی بالاتر از سپردن کار به افراد کارنابلد نیست». این اظهارات نشان‌دهنده تمایل و علاقه ایشان به استخدام نیروهای متخصص در دولت چهاردهم است اما این علاقه و تمایل، بدون کنار کشیدن دولت از بنگاه‌داری، لزوما منجر به اصلاح و بهبود نظام اداری نمی‌شود.

♈️ مسأله اصلی، سیطره دولت بر همه امور است. این سیطره به حدی است که تقریبا هیچ وزارت‌خانه‌ای نیست که بنگاه اقتصادی نداشته باشد. حتی وزارت‌خانه‌هایی نظیر آموزش و پرورش، دفاع و بهداشت و درمان هم به اشکال مختلف درگیر بنگاهداری هستند. البته مشخص است که وزرای اقتصادی تعداد بیشتری بنگاه در اختیار دارند. گردش مالی این بنگاه‌ها معمولا قابل توجه است و به تبع آن، تعیین اعضای هیات‌مدیره و مدیر برای این بنگاه‌ها، چالشی شیرین برای وزرای کابینه محسوب می‌شود.

♈️عزل و نصب‌ها هم قطعا خالی از حاشیه نیست. چه آنکه احتمال دارد برای تنظیم روابط سیاسی، مدیری لایق جای خود را به نوچه‌های سیاسی بدهد و همین طور ممکن است نقل و انتقال منابع بنگاه‌ها از بانکی به بانک دیگر، جذابیت‌های گوناگون مالی و سیاسی داشته باشد. نتیجه‌ این روش مدیریت، تهی شدن بنگاه‌ها از سرمایه‌های مادی و انسانی و غرق شدن بیشتر آنها در باتلاق سوء‌مدیریت و ناکارآمدی است.

♈️ پس این‌جا ما با دو پدیده مواجهیم؛ پدیده اول «تیولداری مدرن» است و پدیده دوم «حامی‌پروروی و نوچه‌داری».
تیولداری نتیجه حامی‌پروری است و حامی‌پروری با تیولداری تقویت می‌شود و پایدار می‌ماند. ممکن است بگویید تیولداری یک روش قدیمی و منسوخ است که با شکل‌گیری دولت‌ مدرن در کشور ما از بین رفته اما در سال‌های گذشته مصداق‌های واضحی از تیولداری در نظام اداری مشاهده شده که حاکی از احیای تیولداری به روش‌های جدیدتر است. اما سوال این است که تیولداری در قدیم چگونه کار می‌کرد و امروز به چه شکلی تغییر یافته است؟

♈️در گذشته تیول‌داران افرادی مورد عنایت شاهان بودند که از طرف شاه اختیار کامل منطقه یا سرزمینی را در دست می‌گرفتند. این تفویض به مفهوم واگذاری اختیار جان و مال رعایای این مناطق نیز بود. تیول‌داران در برابر لطف شاه می‌پذیرفتند بخشی از باج و خراج دریافتی خود را به دربار بپردازند. تیولداری در حال حاضر شکلی مدرن به خود گرفته و در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی گسترش پیدا کرده است. تیول‌داری سیاسی به وضعیتی گفته می‌شود که در آن، گروه اندکی قدرت را در دست دارند و معادلات سیاسی را تعیین می‌کنند.

♈️این افراد به خاطر نفع خود حاضر هستند به هزینه جامعه هر سیاستی را پیاده کنند.  تیول‌داری اقتصادی نیز به وضعیتی گفته می‌شود که در آن، اقتصاد در گرو سیاستمداران و شرکای اقتصادی آنها قرار گیرد و مدیران این بنگاه‌های دولتی که امتیاز مدیریت این بنگاه‌ها را از سوی سیاستمداران دریافت می‌کنند، تعهد و مسوولیتی برای حفظ سرمایه‌های مادی و انسانی بنگاه ندارند و حرف‌شنوی آنها درباره ترکیب هیات مدیره و مدیران زیرمجموعه و همچنین پروژه‌های مربوطه، به معیار اصلی فعالیت‌هایشان تبدیل می‌شود.

♈️حامی‌پروروی هم به معنی امتیازدهی به خواص و مقربین برای حفظ یا گسترش قدرت است که در حکومت‌های سلطانی در بالاترین حد ممکن قرار داشته و در ساختارهای مبتنی بر رأی نیز شکل و شمایل جدیدی پیدا کرده است. پدیده‌ای که به‌طور مشخص با کشف نفت به توزیع رانت از سوی حکومت به قصد خرید رضایت در ازای نادیده گرفتن برخی حقوق شهروندی و در مواردی حاکمیت قانون تبدیل شد.

♈️به طور خلاصه می‌توان گفت؛ سیاستمداران بنگاه‌ها را به شکل تیول خود می‌بینند و مدیریت آن را به شرکای سیاسی یا اقتصادی خود می‌بخشند.

♈️مدیری که این‌گونه روی کار آمده، از فرصت کوتاه حضور در دولت بیشترین بهره را می‌برد و به سازمان‌های زیرمجموعه‌اش به مثابه فرصتی برای به‌دست آوردن رانت می‌نگرد و همین‌طور یک بازیگر اقتصادی هم به جای اینکه برای کسب منافع بیشتر تلاش کند، با نیروی سیاسی و حلقه قدرت متحد می‌شود تا از این طریق رانت به‌دست ‌آورد. در چنین فضایی هیچ کس راضی به اصلاح ساختار اقتصاد نیست و ذی‌نفعان حامی‌پرور نمی‌گذارند دولت حتی یک گام مثبت برای گذار از شرایط موجود بردارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ متاسفانه گزارش تفریق مجلس شورای اسلامی، بیانگر این واقعیت تلخ است که ساده زیستی مدیران دولت جوان و انقلابی قبل، شعاری بیش نبوده و تعداد ۱۰هزار و ۱۷۴ نفر از مدیران دولتی، حقوق نجومی با رقمی بیش از ۵۰میلیون تومان در ماه گرفته‌اند و صدایی از حامیان دولت در نیامده،

🔰توخود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝در باب حامی پروری
امیرحسین خالقی
@jomhuriyat

♈️زمانی در مورد کشورهای عرب حوزه خلیج فارس می‌گفتند که این کشورها پترودلار خرج می‌کنند و اطاعت می‌خرند ولی صرف منابع برای جلب حمایت سیاسی در بسیاری از مناطق دنیا نظیر مصر و اردن پدیده‌ای رایج است. این پدیده را در اقتصاد سیاسی، حامی‌پروری نام نهاده‌اند که در واقع سازوکاری برای کنترل جامعه و سرکوب مخالفان و ایجاد ثبات به حساب می‌آید.  ماجرای اعتراض‌های اخیر بنگلادش را می‌توان از این منظر هم بررسی کرد.

♈️بنگلادش حدود 170 میلیون جمعیت دارد؛ کشور فقیری که در این سال‌ها رشد خوبی را تجربه کرده است و حجم اقتصاد آن به 460 میلیارد دلار می‌رسد.

♈️عمر این کشور دراز نیست ولی در آن یک سازوکار بامزه سهمیه‌بندی مشاغل دولتی پیشنهاد شده است که 56 درصد یعنی بیش از نیمی از مشاغل دولتی بنگلادش مشمول سهمیه‌بندی می‌شوند: 30 درصد شغل‌ها در دولت به خانواده کهنه‌سربازان جنگ استقلال سال 1971 می‌رسد و 10درصد آنها به زنان، 10 درصد به مناطق محروم و شش درصد هم به اقلیت‎های بومی و معلولان اختصاص دارد.

♈️شغل دولتی در بنگلادش مثل خیلی از کشورهای دیگر دنیا یعنی می‌توانی خیلی کار نکنی ولی در عوض مواجبت را بگیری، به شبکه‌های قدرت وصل شوی و بارت را ببندی. بنابراین شغل دولتی، منبع اقتصادی و منزلتی خوبی به حساب می‌آید که خیلی‌ها برایش سر‌و‌دست می‌شکنند.

♈️اما تعداد بیکارها به 18 میلیون نفر رسیده و به ویژه نرخ بیکاری جوانان از کرونا به بعد همچنان بالاست؛ فارغ‌التحصیلانی که با کلی امید و آرزو می‌خواهند وارد بازار کار شوند فقط به 44 درصد از مشاغل دولتی دسترسی دارند.

♈️تصویب قانون سهمیه‌بندی در سال 2018 اعتراض‌هایی را برانگیخت ولی مسکوت گذاشته شد. پیشنهاد دوباره آن در سال جاری خیابان‌ها را شلوغ کرد و معترضان به خیابان‌ها ریختند؛ حکومت نظامی اعلام شد و دولتی‎ها اینترنت را هم محدود کردند. با این همه تعداد زیادی کشته شدند و کار چنان از دست دولت در رفت که نخست‌وزیر مجبور به ترک کشور و گریختن به هند شد.

♈️ماجرای سرباز کردن کینه‌های دیرین و خشونت‌های میان مسلمان و هندوها را هم که می‌دانیم. عوامل متعددی باعث شدند اعتراض‌های بنگلادش پا بگیرد و گسترده شود ولی از این ماجرا چه می‌توان در مورد ایران آموخت؟ حامی‌پروری عاقبتی جز دولت بزرگ ندارد؛ سیاسیون می‌خواهند شبکه‌های وفادار خود را بزرگ کنند و به منابع بیشتری دسترسی داشته باشند، پس سعی می‌کنند توجیهی برای بزرگ‌تر شدن دولت بتراشند. معنای این هم بیرون راندن بخش خصوصی، رقابت‌های سیاسی مخرب و البته فساد است؛ اگر به این معجون عامل تحریم را بیفزاییم کار حتی پیچیده‌تر هم می‌شود.

♈️ بد نیست چند نکته را به یاد داشته باشیم:

🔰1- در رژیم‌های سیاسی نظیر ایران درجاتی از حامی‌پروری ناگزیر است؛ خوب بود که نمی‎بود ولی شوربختانه هست. جایی که بازیگران میدان سیاست جای خود را سفت نکرده باشند برای یارگیری سیاسی به حامی‌پروری رو می‌آورند. در چنین اوضاعی که هنوز نهادهای قدرتمند شکل نگرفته‌اند و قاعده بازی تثبیت نشده است، گروه‌های ذی‌نفع اگر سهمی نگیرند به خشونت رو می‌آورند که می‌تواند جامعه را به آشوب بکشد.

🔰2- تحریم‌های اقتصادی بیش از یک دهه است ریشه اقتصاد کشور را خشکانده و ناکارآمدی و سوءمدیریت اهالی دولت را به بهانه تحریم‌ها توجیه می‌کنند. به نظر به دلیل وجود تحریم‌ها، اراده سیاسی لازم در میان اهالی قدرت برای تغییر اوضاع به چشم نمی‌خورد. باید این گفته را بارها تکرار کرد که بدون رفع و بی‎اثر کردن تحریم‌ها هیچ امیدی به بهبود پایدار شرایط وجود ندارد. هرگونه تحول جدی در ایران پس از گذر از «شرایط حساس کنونی» معنی پیدا می‌کند؛ زمانی که کشور در معرض تحریم‌های بیشتر و حتی جنگ نباشد.

🔰3- مفاهیمی نظیر تبعیض مثبت و سهمیه‌بندی که با توجیه بهبود عدالت اجتماعی انجام می‌گیرند با وجود تمام ادعاها فقط کار را خراب‌تر می‌کنند. باید این قبیل تفنن‌های فکری را کنار گذاشت، اگر بر سیستمی که کارکرد حداقلی هم ندارد انتظارات بیشتری بار کنیم، عملکرد بهتری نشان نخواهد داد.

🔰4- حرکت به سوی کوچک کردن دولت و استخدام نیروی انسانی بر مبنای شایستگی‌های فنی (تخصص و نه تعهد) می‌تواند تا اندازه‌ای اعتماد عمومی را بهبود ببخشد، شفاف کردن فرآیند گزینش و توسعه و نگهداشت کارکنان بخش دولتی گامی بزرگ در این زمینه به شمار می‌آید. یادمان نرود گروه‌های ذی‌نفع هم مجبورند به درجاتی مردمی به نظر برسند.

🔰5- برای مهار گروه‌های ذی‌نفع سیاسی رسمی باید اجازه داد جامعه مدنی با ابزارهای خودش نظیر رسانه‌ها، سمن‌ها و تشکل‌های صنفی آنها را تا اندازه‌ای مهار کند؛ با ورود بازیگران مدنی جدید به میدان سیاست می‌بینیم که حامی‌پروری اندکی دشوارتر می‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وقتی به دشمن میگویید ضربه را محدود می‌زنم بهتر آنست که صلح کنید!
(دانش رزم)
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۶/۷
@jomhuriyat

♈️این اعلام بن‌بست است که از هر طریق ممکن دشمن را خبر کنید از اینکه میخواهید ضربه محدود و تبلیغاتی بر او وارد کنید و پیشاپیش از او میخواهید که دست نگهدارد و ضربه ملایم را به جنگ تعبیر نکند.

♈️این یعنی شما نه خواهان نابودی دشمن هستید، نه میخواهید چیزی را عوض کنید، نه امتیازی بگیرید یا اراده خود را تحمیل کنید، حتی نمی‌خواهید او را نگران کنید، همه اینها نمایان این است که کمی آن دشمن را دوست دارید.
اعلام هر گونه محدودیت به دشمنی که خواسته باشید او را تحت فشار بگذارید، نشانه آنست که نه در سیاست و‌ نه در دانش رزم حرفه‌ای نیستید.

♈️بزرگترین هدف از ارسال پیامهای حاوی این معنا که ما فقط جنگ محدود و کنترل شده را میخواهیم و اراده جنگ تمام عیار را نداریم این است که به جبهه مقابل اعلام کنید که قصد جنگ نداریم بلکه دنبال تامین یک نیاز داخلی خود هستیم و عارضه بزرگ این شگرد این است که دشمن حرفه‌ای از نیاز برملا شده و داخلی شما حداکثر استفاده را می‌برد.

♈️شاید یک حکومت به وجود نزاع دائمی نیاز حیاتی داشته باشد تا بتواند ناکارآمدی و بحرانهای داخلی خود را در ارتباط با آن توضیح دهد و یا مبلغان ایدئولوژیک را تغذیه کند اما قدر مسلم آن است که این یک بیراهه است چرا که طولانی شدن این شرایط مانع هر گونه گشایش و توسعه خواهد بود.

♈️لازمه مهار دشمن و بازداشتن او از تعرض جنگی، القای قدرت و احاطه بر ابعاد نظامی و اقتصادی در هر گونه رویاروی است.
شگرد جنگی و تبلیغاتی درست آن است که ارزیابی دشمن را با دشواری جدی مواجه کند و او را در محاسبه‌ی توان ما دچار سرگردانی نماید.

♈️اذعان و اعلام قبل از حمله یا بعد از حمله اول به اینکه ما بیش از این نیستیم یکی از اشتباهات خطرناک فرماندهان و رهبران سیاسی است، چه بسا چنین اعلانی نه تنها بازدارندگی را خنثی نماید بلکه جبهه مقابل را به عملیات پیش‌دستانه تشویق نماید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جامعه، نظام کیفری، عدالت کیفری؛
یک اعلام جرم تازه بخاطر حجاب

کامبیز نوروزی
@jomhuriyat

♈️علیه دو بانوی سینماگر شریف و هنرمند ایران به دلیل عدم رعایت حجاب در یک مراسم سینمایی اعلام جرم شده‌است.

♈️این اولین بار نیست که زنانی به دلیل موضوع حجاب تحت تعقیب قرار می‌گیرند. تعدادی از این زنان نیز شخصیت‌هایی شناخته شده از صنوف مختلف هنری و فرهنگی بوده‌اند.
ماجرا اما ادامه دارد و هر روز خبری تازه می‌رسد.

♈️در حقوق جزا بین قانون کیفری و اخلاق رابطه مستقیم وجود دارد. یعنی وقتی که قانون عملی را جرم می‌شناسد. جامعه هم آن عمل را غیراخلاقی می داند. مثلا سرقت، توهین، خیانت در امانت، کلاهبرداری، قتل جرم اند و مردم آنها را غیر اخلاقی می‌دانند.
مردم از مبارزه با این بزه‌ها حمایت می‌کنند و مرتکبان آنها را هم افراد ناباب تلقی می‌کنند.

♈️اما وقتی عملی را قانون جرم بداند ولی مردم آن عمل را غیر اخلاقی ندانند، نه تنها برخورد با مرتکبان آن عمل با حمایت مردم روبرو نمی‌شود بلکه حتی به شکل‌های مختلف با اقدام علیه مرتکبان آن عمل مقابله هم می‌شود.

♈️چیزی که به آن مبارزه با بزه می‌گوئیم به دلیل تضاد با اخلاق عمومی قطعا شکست می‌خورد.

♈️موضوع حجاب از همین اعمال است. می‌گویند بی‌حجابی و بدحجابی جرم است و بی‌حجاب و بدحجاب مستحق تنبیه و مجازات است.

♈️به فرض که این ادعا درست باشد ولی تجربه‌های مفصل نشان می‌دهند که بسیاری از مردم این  نگاه را قبول ندارد و زنان بی‌حجاب یا به قول برخی بدحجاب را مجرم یا بی‌اخلاق نمی‌دانند.

♈️صرف‌نظر از اینکه برخی برخوردها با زنان به بهانه حجاب غیرقانونی‌است گشت و گذاری در خیابانهای تهران و شهرهای دیگر آشکارا مقابله کیفری با زنان بخاطر حجاب سیاستی بسیار ناکارآمد و شکست‌خورده است.

♈️نظام کیفری اگر در تضاد با اخلاق عمومی قرار بگیرد فقط به مقابله با مردم منتهی می‌شود نه عدالت کیفری.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای گرانقدر خانواده جمهوریت بخیر
آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ آبشاری رویایی در دل جنگلهای بلوط زاگرس
آبشار اسپی آو

در نزدیکی روستای شباندر لرستان.
جنگل‌های این منطقه از زیباترین جنگل‌های بلوط زاگرس به شمار می‌آیند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ یک هیئت از گرجستان برای ملاقات با استالین به مسکو آمده بود. بعد از جلسه استالین متوجه شد که پیپ اش گم شده و از رئیس «کا.گ.ب» خواست تا ببیند آیا کسی از هیات گرجی پیپ او را برداشته یا نه. بعد از نیم ساعت، استالین پیپش را در کشوی میزش پیدا کرد و فهمید که از اول اشتباه کرده و از رئیس «کا.گ.ب» خواست که هیئت گرجی را آزاد کند.

♈️ رئیس «کا.گ.ب» گفت: متاسفم رفیق، تقریبا نصف هیئت اقرار کرده اند که پیپ را برداشته اند و بقیه هم موقع بازجویی مردند!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ من اگر پیامبر بودم، رسالتم شادمانی بود... بشارتم آزادی... و معجزه ام خنداندن کودکان... نه ازجهنمی میترساندم... و نه به بهشتی وعده میدادم... تنها می آموختم اندیشیدن را و انسان بودن را...

🔰 چارلی چاپلین

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ آقای پزشکیان معلمان اخراجی را فراموش کنید.

♈️ در دو سال اخیر بیش از ۳۳۰ معلم بخاطر فعالیت های صنفی و مدنی اخراج شده اند و هزاران معلم دیگر احکام انضباطی دریافت کرده اند./ محمد حبیبی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 کیهان شریعتمداری، آفتابه لگنی که می‌تواند جمع شود!

محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️ چند وقت پیش بعد از مدت‌ها گذرم به لاله‌زار و کوچه شهید شاهچراغی افتاد. کوچه‌ای که بیشتر مساحت دو طرف ان را مجموعه‌ی کیهان در اختیار دارد و روزگاری یکی از امپراتوری‌های رسانه‌ای کشور بود. اما واقعیت این است که امروز از آن امپراتوری فقط همین ساختمان‌های مختلف و بزرگ باقی مانده است. چیزی شبیه وضعیت اشراف انگلیسی دوره رونق صنعت، که دست روزگار از همه اهن و تلپ‌شان، فقط قلعه‌هایی بزرگ و املاکی اعیانی اما بی‌استفاده برایشان باقی گذاشته بود...

♈️ من واقعا نمی‌دانم که هنوز هم در کنار روزنامه‌ی کیهان، دیگر نشریات این موسسه مثل کیهان‌ورزشی، زن‌روز، کیهان‌فرهنگی و... چاپ می‌شود یا نه، اما واقعیت این است که چاپ شدن و نشدن آن‌ها، وقتی مخاطبی نباشد،خیلی توفیری ندارد. خود روزنامه کیهان هم حتی اگر چندین هفته چاپ نشود کمتر کسی می‌فهمد!

♈️ بخشی از این وضعیت مربوط به مدیریت این موسسه است ولی علت اصلی، تغییر زمانه و گسترش رسانه‌های دیگری است که رسانه‌های چاپی را دچار رقبایی قدرتمند و به‌روز کرده است، چنان که موسسه اطلاعات هم وضعیتی مشابه کیهان دارد. هر دوی این موسسات نتوانسته‌اند از امکانات خود استفاده کنند و در گستره‌ی رسانه‌های مدرن هیچ جایی پیدا نکرده‌اند.

♈️ به این ترتیب این موسسات با امکانات و پرسنلی در حد یک وزارت‌خانه این سال‌ها کاری را می‌کنند که در یک ساختمان ۱۵۰ متری و حداکثر بیست یا سی نفر پرسنل ثابت، خیلی بهترش را می‌توان انجام داد؛ این مثل فارسی دقیقا مصداق این قبیل موسسات است که آفتابه‌لگن هفت دست، شام و ناهار هیچی!

♈️ اگر این موسسات خصوصی بودند، حالا سال‌ها بود که دیگر به این شکل و شمایل حیات نداشتند ولی مثل بسیاری از مجموعه‌ها و موسسات دیگر مانده‌اند و فیل هوا می‌کنند! این روزها که خیلی‌ها به‌حق یادآوری می‌کنند که بسیاری از موسسات به ظاهر فرهنگی بودجه می‌گیرند اما هیچ برون‌دادی ندارند، بد نیست از کیهان و اطلاعاتی هم بگوییم که چنین حال و روزی دارند. حسین شریعتمداری هم مطمئنا اگر یک صفحه‌ی اینستاگرام، یک کانال تلگرام یا یک اکانت توییتر داشته باشد، خیلی بیشتر از سرمقاله‌های کیهان می‌تواند شلوغ کند. واقعا چرا در بیت‌المال صرفه‌جویی نشود؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 ناتوانی سیاسی و استمرار حصر

✍️ احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️ ‏شیخ ‌ مهدی_کروبی⁩ از احتمال رفع ‌ #حصر⁩ خود بدون رفع حصر ‌ #میرحسین_موسوی⁩ و خانم ‌ #زهرا_رهنورد⁩ اظهار ناخشنودی کرده و آن را نپذیرفته است. واکنش آقای کروبی به خبر رفع حصرش اقدامی اخلاقی و خیرخواهانه و لوتی‌منشانه است هرچند که اگر حکومت تصمیم قطعی به آزادکردنش بگیرد، کافی است نیروهای امنیتی مستقر در منزل او، آنجا را ترک کنند که در آن صورت حصر عملاً به پایان می‌رسد و رضایت و یا عدم رضایت آقای کروبی هم تأثیری بر آن ندارد.

♈️ ‏صرف‌نظر از این ملاحظه، حصر خانگی کاندیداهای معترض به نتیجۀ انتخابات سال ۸۸ به اندازه‌ای ادامه یافته که رفع آن برای محصوران و برخی از دوستداران آنها لطف خود را از دست داده است. بنابراین، رفع حصر در این شرایط بیش از آنکه حامیان محصوران را به وجد آورد، معیاری برای سنجش میزان جدیت کانون‌های اصلی تصمیم‌گیری به «وفاق سیاسی» مورد تأکید آنهاست.

♈️ ‏اگر قرار به ایجاد وفاق سیاسی در کشور باشد، به‌طور قطع و یقین ادامۀ حصر سه چهرۀ سرشناس و با سابقۀ کشور نقض چنین ادعایی است. ماجرای حصر از هر زاویه‌ای که نگریسته شود و در هر چارچوب تحلیلی که مورد بررسی قرار گیرد، فقط «خسارت محض» برای حکومت است، زیرا هیچ دلیل و علتِ حتی ناموجهی برای استمرار آن وجود ندارد.
‏اکنون آقای کروبی ۸۷ ساله، مهندس موسوی ۸۳ ساله و خانم رهنورد ۷۹ ساله هستند. حدود ۱۵ سال از حصر آنان می‌گذرد. انتخابات سال ۸۸ برای بخش بزرگی از جامعه فراموش شده و عوارض آن از یاد رفته است. محمود احمدی‌نژاد که تمام اعتراض‌ها و بگیر و ببندها و آزار و اذیت‌ها بر سر پیروزی او در انتخابات صورت گرفت، سال‌هاست مطرود و مغضوب حکومت است و حتی برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی صلاحیت او تأیید نمی‌شود. حلقۀ یاران و حامیان نزدیک آقای احمدی‌نژاد که بخشی از آتش‌بیاران معرکه برای تشدید فضا و امنیتی کردن آن بودند، از هم پاشانده شده و چهره‌های معروف آن زندان یا منزوی هستند.

♈️ ‏از آن تاریخ تاکنون کشور سه رئیس‌جمهور تازه با رویکردهای متفاوت به خود دیده و تحولات بسیاری را پشت سر گذاشته است. با توجه به چنین مؤلفه‌هایی، ادامه و استمرار حصر سه چهرۀ معترض به انتخابات، نه‌فقط غیرقابل توجیه که بی‌معنی است و در عین حال، انجماد و ناکارآمدی سیاسی را برای حل مسئله‌ای به این سادگی به نمایش می‌گذارد.

♈️ ‏قاعدتاً آغاز ریاست‌جمهوری آقای پزشکیان باید نقطۀ پایانی بر این انجماد سیاسی و ناتوانی در حل مسائل کشور باشد. به نظرم آقای پزشکیان با کمک رؤسای قوۀ قضائیه و مقننه و حمایت نهادهای بالادستی می‌تواند به این ماجرا یک بار و برای همیشه خاتمه دهد. رئیس‌جمهور که فردی بی‌آلایش و بیزار از تشریفات و اهل عمل است می‌تواند با حضور در محل مسکونی آقای کروبی و میرحسین، ضمن ملاقات و گفت‌وگو با آنها، تیم مراقبان امنیتی مستقر در حریم منزل آنان را مرخص کند. با همین اقدام ساده، ماجرای حصر به پایان می‌رسد و در عین حال، امید به کارآمدی استراتژی وفاق سیاسی هم در برخی سطوح جامعه افزایش می‌یابد.

♈️ ‏کار درست و عادلانه و امیدوارکننده همین است و هیچ حرف و حدیثی از آن نوع که همیشه چون سدی در مقابل تلاش‌های پیدا و پنهان برخی مسئولان برای رفع حصر عمل کرده است، نباید مورد توجه و اعتنا قرار گیرد.

♈️ ‏در ایران دولتی می‌تواند در جهت مشکلات بنیادی و بی‌شمار جامعه قدم از قدم بردارد که دغدغه‌هایی مانند حصر چهره‌ها و چگونگی رفع آن، هیچ بخشی از دلمشغولی آن نباشد وگرنه طبق روال گذشته کارزار خواهد شد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان!
علم پزشکی به کار سیاست نمی‌آید

✍️ رحیم قمیشی

@jomhuriyat

♈️پزشکی شغل مقدسی است، در آنجا انسان‌ها، صرفنظر از عقاید، نژاد، زبان، و حتی ظالم یا مظلوم بودن، مورد حمایت کامل پزشک قرار می‌گیرند. جان آنها مهم است ولو طبق قانون بنا باشد فردای آن روز اعدام شوند.
اما علم سیاست چنین نیست. شما مجبورید آنها که مانع پیشرفت جامعه هستند را از پیش پا بردارید.

♈️نباید برای دشمن مردمت دل بسوزانی، اگر چه گاه مجبوری برای پیشرفت امور کشورت در دست دشمن، دست بگذاری.
در علم پزشکی نجات یک بیمار که نه توان راه رفتن دارد، نه دیدن و نه زندگی عادی، بسیار مهم است، در سیاست چنین نیست. وقتی می‌بینی گروهی اسباب مرگ خویش را فراهم کرده‌اند، می‌گذاری به سزای اعمالشان برسند، آنها را نجات نمی‌دهی تا باز به خرابکاری بپردازند و باز به قتل عام مردم.

♈️البته که تمام علوم در خدمت بشریت و خلقت هستند، اما شما نمی‌توانید به یک پزشک بفهمانید مریض تو یک تروریست است، او را معالجه هم کنی فردا اعدام می‌شود یا باز به ترور می‌پردازد. او تمام تلاشش، نجات بیمار است، و می‌گوید به من مربوط نیست، من موظفم نگذارم قلب این انسان از کار بایستد!

♈️دلم به حال پزشکیان می‌سوزد که با نگاه پزشکی وارد سیاست شده، آن هم در ایران و منطقه‌ای آشوب‌زده و آکنده از دزدهای ظاهرالصلاح. تلاش می‌کند قلب عده‌ای را از ایستادن بازدارد که تپش قلب آنها ویرانی ایران را بدنبال دارد!
او می‌خواهد برای همه، دل بسوزاند. به زندانبان محبت کند، به زندانی هم، اگر بتواند.
به ظالم لطف کند به مظلوم هم، اگر بتواند!
به قاتل لطف کند به مقتول هم، اگر ممکن باشد.
معلوم است لطف به زندانی و ظالم و مقتول شدنی نیست، جز با ظلم به آن دیگران!

♈️آقای پزشکیان!
اینجا عرصه سیاست است. لطف به یکی یعنی ظلم به دیگری!
تو نمی‌توانی دل همه را به‌دست بیاوری.
به‌دست آوردن دل اصحاب قدرت یعنی ظلم به مردم بینوا.
تقویت قلب برخی یعنی ادامه بدبختی میلیون‌ها نفر.
تو ناگزیر از انتخابی، ولو قلب برخی بلافاصله بایستد!
رابطه منطقی با جهان به‌ویژه آمریکا
داد و ستد با جهان آزاد به‌ویژه غرب
برداشتن فیلتر از فضای مجازی
حفظ حرمت دختران و زنان سرزمین
تلاش در جهت آباد کردن ایران و باز کردن مشت دزدان منتفع از تحریم
این کارهای تو قطعاً قلب هزاران نفر را از کار خواهد انداخت، مهم نیست!
تا قلب عده‌ای از کار نیفتد مردم جان نمی‌گیرند. امیدوار نمی‌شوند.
شما دیگر یک پزشک نیستی!!
یک سیاستمداری
و ناگزیر از انتخابی
منافع مردم ایران
یا منافع قدرتمندان
وفاق بین ظالم و مظلوم
یک خواب و خیال است.
اینجا عرصه پزشکی نیست!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جناب رئیس بنیاد مستضعفان! ایام انتصاب افراد نالایق‌ مستدام

✍️محمد مهاجری
@jomhuriyat

🔰برادر محترم جناب آقای حسین دهقان
با سلام و احترام


♈️در حکم انتصاب آقای رضامراد صحرایی وزیر سابق آموزش و‌_پرورش به‌عنوان معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد مستضعفان، وی را دارای شایستگی‌های فردی، تخصصی و حرفه ای دانسته‌اید.

♈️ممکن است لطفا بفرمایید فردی که مدرک‌ تحصیلی‌اش زبان‌شناسی و سابقه کاری‌اش ریاست دانشگاه فرهنگیان بوده، چه ربطی به پستی دارد که منصوب کرده‌اید؟

♈️اگر سخت‌تان‌نیست در فضای مجازی گشتی بزنید و ببینید ضعیف‌تر از او تا کنون وزیر آموزش و پروش بوده؟ وقتی وزیر شد، چه کارنامه تلخی از بی‌معلم‌بودن مدارس داشت؟ و با اخراج تعداد زیادی معلم چه برسر نظام‌آموزشی آورد؟ افت شدید تحصیلی دانش‌اموزان‌کشور در زمان چه کسی اتفاق افتاد؟ و ...

♈️فرض می‌کنم عشق‌تان کشیده او را معاون خودتان‌کنید. خب این حق شماست. سفره ای هست و او هم آمده کنارش نشسته. دلیلی نداشت برایش فضل بتراشید. مگر اینکه بگویید معاونتی که او را بر آن گمارده‌اید، یک پست تشریفاتی و سر کاری است!

🔰ایام انتصاب افراد نالایق مستدام!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 یک اعلام جرم تازه بخاطر حجاب

کامبیز نوروزی؛ حقوقدان و وکیل دادگستری
@jomhuriyat

♈️علیه دو بانوی سینماگر شریف و هنرمند ایران به دلیل عدم رهایت حجاب در یک مراسم سینمایی اعلام جرم شده‌است.

♈️این اولین بار نیست که زنانی به دلیل موضوع حجاب تحت تعقیب قرار می‌گیرند. تعدادی از این زنان نیز شخصیت‌هایی شناخته شده از صنوف مختلف هنری و فرهنگی بوده‌اند. ماجرا اما ادامه دارد و هر روز خبری تازه می‌رسد.

♈️در حقوق جزا بین قانون کیفری و اخلاق رابطه مستقیم وجود دارد. یعنی وقتی که قانون عملی را جرم می‌شناسد. جامعه هم آن عمل را غیراخلاقی غیراخلاقید. مثلا سرقت، توهین، خیانت در امانت، کلاهبرداری، قتل جرم اند و مردم آنها را غیر اخلاقی می‌دانند.
مردم از مبارزه با این بزه‌ها حمایت می‌کنند و مرتکبان آنها را هم افراد ناباب تلقی می‌کنند.

♈️اما وقتی عملی را قانون جرم بداند ولی مردم آن عمل را غیر اخلاقی ندانند، نه تنها برخورد با مرتکبان آن عمل با حمایت مردم روبرو نمی‌شود بلکه حتی به شکل‌های مختلف با اقدام علیه مرتکبان آن عمل مقابله هم می‌شود.

♈️چیزی که به آن مبارزه با بزه می‌گوئیم به دلیل تضاد با اخلاق عمومی قطعا شکست می‌خورد.

♈️موضوع حجاب از همین اعمال است. می‌گویند بی‌حجابی و بدحجابی جرم است و بی‌حجاب و بدحجاب مستحق تنبیه و مجازات است. به فرض که این ادعا درست باشد ولی تجربه‌های مفصل نشان می‌دهند که بسیاری از مردم این  نگاه را قبول ندارند و زنان بی‌حجاب یا به قول برخی بدحجاب را مجرم یا بی‌اخلاق نمی‌دانند.

♈️صرف‌نظر از اینکه برخی برخوردها با زنان به بهانه حجاب غیرقانونی‌است گشت و گذاری در خیابانهای تهران و شهرهای دیگر آشکارا مقابله کیفری با زنان بخاطر حجاب سیاستی بسیار ناکارآمد و شکست‌خورده است.

♈️نظام کیفری اگر در تضاد با اخلاق عمومی قرار بگیرد فقط به مقابله با مردم منتهی می‌شود نه عدالت کیفری.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/01 19:24:44
Back to Top
HTML Embed Code: