Telegram Web Link
📝📝کابینه رئیسی به دنبال حلالیت

🔰وزیر علوم رییسی: اگر تصمیمات ناگهانی گرفتم که نادرست بود از دانشگاهیان حلالیت می طلبم

👤سینا جهانگیرزاده روزنامه‌نگار :
♈️حذف، اخراج و تعلیق ۱۳۰ استاد دانشگاه در طول دو سال، تصمیم «ناگهانی» نبود.

♈️یک «فرایند» ‎خالص سازی نظام‌مند و دنباله‌دار بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بودجه دولتی سید حسن را قطع کنید به پرستاران بدهید


✍️محمد علی تبرایی، عضو کمیته احزاب ستاد مرکزی پزشکیان
@jomhuriyat

🔰مسعود خان (حفظه الله)
لطفا مراقب رای من باش

♈️در چین بخشنامه کردند که دولتی ها و کارمندان  به جهت بهره برداری از زمان حین گفتگو های اداری و رسمی و صحبتهای تلفنی و کاری احوال پرسی نکنند با توجه به اینکه برای هر مکالمه و گفتگوی دولتی شاید ۵ دقیقه صرف شود، که اگر ۵ دقیقه  در ۲۰۰۰ پست و سمت دولتی ضرب شود مقدار زیادی زمان صرف می شود تا بدین صورت در چین صرف جویی گردد.

♈️ان وقت دولتیها در ایران با ۲۵۰۰۰ پست ستادی و صف که حداقل ساعتی ۴۵۰ میلیارد تومان هزینه اش است می روند پیش سید حسن خمینی با ۴ لندکروز تشریفات و بادیگارد و شغلی که ندارد و  ماهی۲۰ میلیارد تومان بابت ان بودجه دولتی می گیرد برای دولتیها  که ساعتی ۴۵۰ میلیارد هزینه اش است، ۵ ساعت با ایاب و ذهاب صرف می کنند تا توهین بشنوند.

♈️ دولت دیروز ۲۰۰۰ میلیارد تومان هزینه صرف کرد تا سیدحسن به انها بگوید من قدردانی می کنم از گوش مفت شما‼️

♈️راهکار :
مسعود خان

1️⃣بودجه سید حسن از بیت المال راقطع کنید و بدهید به پرستاران من پیگیر موضوع قطع بودجه دولتی به ایشان هستم .
اگر قطع نکنید بر اساس اصل ۸ قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر اخطار قانون اساسی می دهم .

2️⃣تشکیل هیات تحقیق و تفحص مدنی جهت بررسی هزینه کرد بودجه دولتی در این دو دهه اخیر

3️⃣لطفا اعلام کنید گرفتن مشاوره بابت برگزاری هر جلسه دولت ، چقدر هزینه دارد و تصمیات دولت چقدر فایده دارد ایا دادن بدهی ۷۵۰۰ میلیارد تومان به پرستاران مهمتر است یا هزینه کرد برای جلسه وصرف این همه مبالغ هنگفت برای شنیدن سخنان سید حسن

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور سرزمین پارس؛

🔰 صبح زیبا و تابستانی اعضای فرهیخته جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا بهشتی زمینی در وطن و گلستان زیبا، مینودشت زیبا.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دولت و دستگاه دیپلماسی در خصوص گذرگاه زنگزور در جوار مرز ایران و نقشه های ناتو ، ترکیه و روسیه در این منطقه، بهوش باشند، خطر جدی است،

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚠️حیا برفت و وقاحت به جای او بنشست

یغما فشخامی روزنامه‌نگار


♈️علی انتظاری، استاد دانشگاه در برنامه شیوه از عبارت ‎نفله شدن یک کرد سنی برای ‎مهسا امینی استفاده کرده و مدعی شده نظام در اعتراضات ۱۴۰۱ پدرانه برخورد کرده و خشونت به خرج نداد.

♈️او مدعی شده که نیروی انتظامی و بسیج ماموریت داشتند که حتی اگر کتک هم خوردند، واکنش نشان ندهند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تیولداری و حامی‌پروروی

محسن جلال پور
@jomhuriyat

♈️احتمالا مسعود پزشکیان در فاصله زمانی انتخابات تا تشکیل کابینه، با رفتارهای رقت‌انگیزی برای تقسیم پست‌های سیاسی و اقتصادی مواجه شده است. خودتان را جای رئیس‌جمهور جدید بگذارید که از صبح تا شب باید پاسخ افراد مختلفی را بدهد که سعی می‌کنند نوچه‌های سیاسی و اقتصادی خود را به دولت جدید تحمیل کنند. ما در دفتر آقای پزشکیان حضور نداریم اما می‌توانیم حدس بزنیم که حجم تلفن‌ها و قرار ملاقات‌ها برای گرفتن پست‌های سیاسی یا مدیریت‌های اقتصادی چقدر زیاد است.

♈️ با این وجود رئیس‌جمهور اخیرا گفته: «در دولت چهاردهم هیچ خیانتی بالاتر از سپردن کار به افراد کارنابلد نیست». این اظهارات نشان‌دهنده تمایل و علاقه ایشان به استخدام نیروهای متخصص در دولت چهاردهم است اما این علاقه و تمایل، بدون کنار کشیدن دولت از بنگاه‌داری، لزوما منجر به اصلاح و بهبود نظام اداری نمی‌شود.

♈️ مسأله اصلی، سیطره دولت بر همه امور است. این سیطره به حدی است که تقریبا هیچ وزارت‌خانه‌ای نیست که بنگاه اقتصادی نداشته باشد. حتی وزارت‌خانه‌هایی نظیر آموزش و پرورش، دفاع و بهداشت و درمان هم به اشکال مختلف درگیر بنگاهداری هستند. البته مشخص است که وزرای اقتصادی تعداد بیشتری بنگاه در اختیار دارند. گردش مالی این بنگاه‌ها معمولا قابل توجه است و به تبع آن، تعیین اعضای هیات‌مدیره و مدیر برای این بنگاه‌ها، چالشی شیرین برای وزرای کابینه محسوب می‌شود. عزل و نصب‌ها هم قطعا خالی از حاشیه نیست. چه آنکه احتمال دارد برای تنظیم روابط سیاسی، مدیری لایق جای خود را به نوچه‌های سیاسی بدهد و همین طور ممکن است نقل و انتقال منابع بنگاه‌ها از بانکی به بانک دیگر، جذابیت‌های گوناگون مالی و سیاسی داشته باشد. نتیجه‌ این روش مدیریت، تهی شدن بنگاه‌ها از سرمایه‌های مادی و انسانی و غرق شدن بیشتر آنها در باتلاق سوء‌مدیریت و ناکارآمدی است.

♈️ پس این‌جا ما با دو پدیده مواجهیم؛ پدیده اول «تیولداری مدرن» است و پدیده دوم «حامی‌پروروی و نوچه‌داری».
تیولداری نتیجه حامی‌پروری است و حامی‌پروری با تیولداری تقویت می‌شود و پایدار می‌ماند. ممکن است بگویید تیولداری یک روش قدیمی و منسوخ است که با شکل‌گیری دولت‌ مدرن در کشور ما از بین رفته اما در سال‌های گذشته مصداق‌های واضحی از تیولداری در نظام اداری مشاهده شده که حاکی از احیای تیولداری به روش‌های جدیدتر است. اما سوال این است که تیولداری در قدیم چگونه کار می‌کرد و امروز به چه شکلی تغییر یافته است؟

♈️در گذشته تیول‌داران افرادی مورد عنایت شاهان بودند که از طرف شاه اختیار کامل منطقه یا سرزمینی را در دست می‌گرفتند. این تفویض به مفهوم واگذاری اختیار جان و مال رعایای این مناطق نیز بود. تیول‌داران در برابر لطف شاه می‌پذیرفتند بخشی از باج و خراج دریافتی خود را به دربار بپردازند. تیولداری در حال حاضر شکلی مدرن به خود گرفته و در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی گسترش پیدا کرده است. تیول‌داری سیاسی به وضعیتی گفته می‌شود که در آن، گروه اندکی قدرت را در دست دارند و معادلات سیاسی را تعیین می‌کنند. این افراد به خاطر نفع خود حاضر هستند به هزینه جامعه هر سیاستی را پیاده کنند.  تیول‌داری اقتصادی نیز به وضعیتی گفته می‌شود که در آن، اقتصاد در گرو سیاستمداران و شرکای اقتصادی آنها قرار گیرد و مدیران این بنگاه‌های دولتی که امتیاز مدیریت این بنگاه‌ها را از سوی سیاستمداران دریافت می‌کنند، تعهد و مسوولیتی برای حفظ سرمایه‌های مادی و انسانی بنگاه ندارند و حرف‌شنوی آنها درباره ترکیب هیات مدیره و مدیران زیرمجموعه و همچنین پروژه‌های مربوطه، به معیار اصلی فعالیت‌هایشان تبدیل می‌شود.

♈️حامی‌پروروی هم به معنی امتیازدهی به خواص و مقربین برای حفظ یا گسترش قدرت است که در حکومت‌های سلطانی در بالاترین حد ممکن قرار داشته و در ساختارهای مبتنی بر رأی نیز شکل و شمایل جدیدی پیدا کرده است. پدیده‌ای که به‌طور مشخص با کشف نفت به توزیع رانت از سوی حکومت به قصد خرید رضایت در ازای نادیده گرفتن برخی حقوق شهروندی و در مواردی حاکمیت قانون تبدیل شد.

♈️به طور خلاصه می‌توان گفت؛ سیاستمداران بنگاه‌ها را به شکل تیول خود می‌بینند و مدیریت آن را به شرکای سیاسی یا اقتصادی خود می‌بخشند. مدیری که این‌گونه روی کار آمده، از فرصت کوتاه حضور در دولت بیشترین بهره را می‌برد و به سازمان‌های زیرمجموعه‌اش به مثابه فرصتی برای به‌دست آوردن رانت می‌نگرد و همین‌طور یک بازیگر اقتصادی هم به جای اینکه برای کسب منافع بیشتر تلاش کند، با نیروی سیاسی و حلقه قدرت متحد می‌شود تا از این طریق رانت به‌دست ‌آورد. در چنین فضایی هیچ کس راضی به اصلاح ساختار اقتصاد نیست و ذی‌نفعان حامی‌پرور نمی‌گذارند دولت حتی یک گام مثبت برای گذار از شرایط موجود بردارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰ذاکری، تحلیلگر مسائل اقتصادی: موتور توسعه جامعه در حال نابودی است/ در حال بازگشت به نظام ارباب رعیتی هستیم

👤ناصر ذاکری، تحلیلگر مسائل اقتصادی
:

♈️وقتی قرار باشد جریان توسعه در کشور شکل بگیرد باید یک قشر متوسط شهری باشند که برای آموزش فرزندانشان هزینه کنند. درواقع سطح تفکر، فرهنگ و فکر این افراد باید به سمتی باشد که به نوسازی جامعه کمک کنند. اما وقتی ما این طبقه را از بین برده ایم و طبقه‌ای فقیر داریم که حتی نمی‌توانند برای تحصیل فرزندشان هزینه کنند، به طور طبیعی جامعه موتور توسعه خود را از دست می‌دهد.

♈️در حال بازگشت به نظام ارباب رعیتی هستیم. اخیرا بررسی آمار‌های کنکور در کشورمان نشان داد که اکثریت رتبه‌ها و رشته‌های خوب کشور را فرزندان خانواده‌های مرفه کسب کرده اند و همین نشان می‌دهد که ما حتی فرصت‌های آموزشی را برای شکل گیری طبقه متوسط از دست داده ایم.| فرارو

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 چرا ایرانیان تاریخ خود را نمی‌خوانند؟

مهران صولتی
@jomhuriyat

♈️فیاض زاهد تحلیل‌گر سیاسی و استاد تاریخ دانشگاه معتقد است که کتاب‌های درسی ما هر روز بیشتر از پیش غیر ایرانی می‌شود آن‌چنان که دانش‌آموزان ایرانی بر خلاف دانش‌آموزان اروپایی بسیار کم تر به پیشینه تاریخی خود توجه دارند. تجربه معلمان تاریخ نیز از بی‌توجهی فزاینده نسبت به این امر در کلاس‌های درس حکایت می‌کند. روشن است که بخشی از این بی‌اعتنایی را می‌توان در نسبت با کاهش احساس میهن دوستی در میان ایرانیان توضیح داد که بیش از همه در افزایش مهاجرت‌ها و گرایش به جهان‌وطنی جلوه‌گر شده است. اما به‌راستی چرا ما امروزه کم‌تر تاریخ خود را می‌خوانیم؟

♈️ شکاف تاریخی؛ دولت- ملت: مطابق نظریه کاتوزیان، حکومت در ایران از آن‌جا که متکی بر طبقات اجتماعی نبوده و در آن اراده پادشاه تنها منبع قانون‌گذاری و تنظیم روابط سیاسی تلقی می‌شده است نتوانسته به مشارکت شهروندان در نصب، نقد و عزل حاکمان بینجامد (دموکراسی). شکاف تاریخی؛ دولت- ملت نیز زاییده چنین شرایطی است که توانسته با نابود کردن اعتماد عمومی به افول حس میهن دوستی در میان ایرانیان منجر شود.

♈️ پیدایش دوگانه؛ امت- ملت: انقلاب ۵۷ مبتنی بر خوانش سیاسی از اسلام و با داعیه عدالت‌گستری و ظلم‌ستیزی از طریق صدور انقلاب به پیروزی رسید. از آن پس بود که این دوگانه شکل گرفت و آرمان رهایی امت اسلامی از چنگال امپریالیسم جهانی در قانون اساسی نظام نوبنیاد جمهوری اسلامی تجلی یافت. اینک اما چهاردهه است که دوگانه غیرکارکردی؛ امت- ملت نه تنها نتوانسته به آرمان نخستین خود جامه عمل بپوشاند بلکه با کمرنگ کردن هم‌بستگی ملی موجب کند شدن روند توسعه و افول احساس وطن‌دوستی شده است.

♈️ نقالی تاریخ به‌جای نقادی تاریخ: خوانش تاریخ در ایران صرفا به نقالی آن فروکاسته شده و به روایت‌‌گری مجموعه‌ای از حوادث مرتبط با فرادستان محدود مانده است (تاریخ شاهان)، در حالی‌‌که همین تاریخ از روایت نقش فرودستان و فاعلیت آن‌ها غفلت کرده است (تاریخ مردم). روشن است که اگر نقادی تاریخ به معنای نگاه جامعه شناختی به رویدادهای گذشته با هدف کشف منطق حاکم بر دوره‌های تاریخی و آشنایی‌زدایی از آن‌ها (کشف نظم در بی‌نظمی‌ها، و قاعده در استثناها) در مدارس و جامعه حاکم شود اشتیاق به تاریخ فزونی خواهد یافت.

♈️ ناکامی در تلفیق میان سه فرهنگ: ایرانیان از دو سده پیش تا کنون میراث‌دار؛ ایرانیت، اسلامیت و مدرنیت به عنوان فرهنگ‌های نهادینه شده در ضمیر جمعی خود محسوب می‌شوند. حکومت‌ها در این‌میان اما به‌جای مجال دادن به  مردم برای ایجاد سازگاری میان این سه فرهنگ کوشیده‌اند تا برخی را به نفع یکی مصادره و از عرصه عمومی حذف نمایند.

♈️تلاش‌هایی که در دوران پهلوی و جمهوری اسلامی انجام گرفت و به نتایجی متضاد با خواست حاکمان انجامید. برای ملت بی پناه اما؛ شیزوفرنی فرهنگی، افول میهن‌دوستی، و بی‌اعتمادی عمومی تنها ارمغان نامبارک این بی‌تدبیری ها بوده است.

#تاریخ
#توسعه
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی سه‌شنبه 6 شهریور 1403
🔰دولت چهاردهم و سياست خارجي
@jomhuriyat
بسم‌الله الرحمن الرحيم

♈️ رسيدن به منشور مشخص و روشني براي سامان دادن به روابط بين‌الملل، باید از اولويت‌هاي دولت چهاردهم باشد. بي‌اعتنائي به اين مهم، مشکلات زيادي را براي کشورمان در سال‌هاي اخير به وجود آورده که بحران اقتصادي يکي از آنهاست.

♈️افراط در نزديک شدن به روسيه و چين و دور شدن از سياست متوازن در روابط بين‌الملل، به ديپلماسي خارجي ما لطمه‌هاي اساسي وارد کرده است. اين خط‌مشي، با اصل «نه شرقي – نه غربي» سازگاري ندارد و ادامه آن مي‌تواند کشورمان را دچار بحران‌هاي بيشتري کند. متأسفانه اولين مصاحبه وزير امور خارجه دولت چهاردهم نشان داد قرار نيست در اين سياست نامتوازن تغييري ايجاد شود و گويا دولت جديد نيز، برخلاف وعده‌هاي اميدوارکننده رئيس ‌جمهور پزشکيان در تبليغات انتخاباتي، قصد ندارد به سوي سياست متوازن در روابط بين‌الملل حرکت کند.

♈️مدير مرکز مطالعات ايران معاصر در روسيه، که شخصي به نام «رجب صفرُف» است در يک تحليل عجيب اما کاملاً منطبق بر منافع کشورش گفته: «ايران غرب‌گرا براي روسيه بسيار خطرناک‌تر از ايران هسته‌ايست. ايران غرب‌گرا موجب فروپاشي روسيه مي‌شود».

♈️اگر منظور اين شخص از «ايران غرب‌گرا» ايران وابسته به غرب باشد، تصور غلطي است که در ايران، چه در بخش دولتي و چه در بخش مردمي، طرفدار ندارد. و اگر منظور اينست که ايران با غرب هم رابطه‌اي براساس منافع مشترک داشته باشد، در اينصورت بايد از ارائه‌کننده اين تحليل که چنين رابطه‌اي را «موجب فروپاشي روسيه» مي‌داند پرسيد روس‌ها چه طمعي به ايران دارند که فکر مي‌کنند تأمين منافع ايران براساس برخورداري از سياست متوازن در روابط بين‌الملل موجب فروپاشي روسيه مي‌شود؟

♈️اين سخن گزاف فقط در صورتي مي‌تواند قابل فهم باشد که گوينده آن، به ايران به مثابه يکي از ايالت‌هاي روسيه نگاه کند و ساکنان کرملين را قيم ملت و کشور ايران بداند. از سياستمداران و تحليل‌گران دولتي روسيه چنين کج‌فهمي زياده‌خواهانه‌اي بعيد نيست کمااينکه ديميتري مدودف رئيس‌ جمهور سابق روسيه و مرد شماره 2 کاخ کرملين در ماه‌هاي گذشته بارها از اشتهاي سيري‌ناپذير دولتمردان روس درباره بلعيدن اوکراين و ساير کشورهاي همجوار روسيه سخن گفته و آنها را در صورت عدم انقياد در برابر طمع‌ورزي‌هاي کرملين تهديد به اشغال شدن توسط ارتش روسيه کرده است.

♈️کساني که مردم ايران را اينگونه تحليل مي‌کنند، نشان مي‌دهند که هنوز در حال و هواي دوران تزاري و در قفس بسيار تنگ اتحاد جماهير شوروي سوسياليستي قبل از «گلاسنوست» و «پروستريکا» نفس مي‌کشند و با الفباي سياست‌ورزي مردم ايران که با انقلاب اسلامي خود توانستند به هر دو بلوک شرق و غرب «نه» بگويند آشنا نيستند. افرادي مانند رجب صفرف و ديميتري مدودف براي اظهارنظر درباره ايران امروز بايد يک دوره تاريخ نيم قرن اخير ايران را با دقت بخوانند و حتماً در افکار زنگ‌زده خود تجديد نظر نمايند.
به دولت چهاردهم هرگز توصيه نمي‌کنيم روابط با روسيه و چين را، با اينکه سران اين هر دو کشور در ماجراي جزاير سه‌گانه ايراني برخلاف تماميت ارضي کشورمان موضع گرفتند، دچار سردي و رکود کند.

♈️توصيه ما به دولت اينست که در سياست خارجي به اصل «نه شرقي – نه غربي» برگردد و به اين اصل با تفسير واقعيش که سياست متوازن در روابط بين‌الملل است عمل کند. توصيه اختصاصي‌مان به آقاي عراقچي وزير امور خارجه نيز اينست که اولاً وزارت متبوع خود را در تصميم‌سازي‌هاي مرتبط با سياست خارجي از «صفر» به صد برساند و ثانياً همکاري و همراهي ديپلماسي با «ميدان» را به معناي اصل قرار دادن و محور بودن «ميدان» تفسير نکند بلکه کاري کند که همواره «ميدان» با «ديپلماسي» همراه باشد. با وزير امور خارجه دولت چهاردهم سخنان ديگري هم داريم که در فرصت مناسب مطرح خواهيم کرد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 وزیر آموزش و پرورش: تحصیل دانش آموزان اتباع برای ما خیلی مهم است/ در حال تمهید مقدمات هستیم؛ جای نگرانی وجود ندارد

👤کاظمی، وزیر آموزش پرورش در جمع خبرنگاران
:

♻️تحصیل دانش آموزان اتباع برای ما خیلی مهم است

♈️به دنبال این هستیم که مشکلات و دغدغه‌های عده ای که به صورت غیرقانونی و غیرمجاز مهمان ما هستنند را به نحو مناسب برطرف کنیم.
در حال تمهید مقدمات هستیم و جای نگرانی وجود ندارد.

♈️خدا را شکر این مشکل هم حل شد و حضور ۱۰ میلیون افغان غیر قانونی را بزودی وزیر منتخب رهبر در ایران قانونی می کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دامی به نام «اولویت»!
سخنی با دکتر پزشکیان

✍️محمدجواد مظفر
@jomhuriyat

♈️بسیاری از مشکلات و معضلات حل نشده کشور در حوزه‌های مختلف و ماندگاری آن‌ها در طول سالیان متمادی، سبب فشار افکار عمومی به دولت شده است. اگر فهرستی از آن‌ها تهیه شود شاید در نگاه اول انبوهی از مشکلات حل ناشده آن هم در تمامی بخش‌ها نوعی یأس را به ذهن تحمیل می‌کند. این همه سبب می‌شود که مقام عالی دولت در مقابل این معضلات گاه ناگزیر به دادن وعده‌هایی می‌شود که در عمل نشدنی است؛ و تنها محصول آن افزودن به موج نارضایتی و دل‌آزردگی و بی‌اعتمادی اقشار گوناگون در بخش‌های مختلف از دولت است.

♈️ شاید صد‌ها بار از زبان رئیس‌جمهور پیشین عبارت «اولویت ما» را شنیدیم. به‌گونه‌ای که گاه فکر می‌کردیم آیا ایشان معنی «اولویت» را می‌داند؟! زیرا نمی‌شود هم‌زمان صد‌ها مشکل را با صفت‌ اولویت در دستور کار قرار داد، و در آن‌صورت مقوله اولویت بی‌معنی و بی‌اعتبار می‌شود و در بسیاری از زمینه‌ها نیز چنین شد.

♈️ حال توصیه‌ام به آقای رئیس‌جمهور پرهیز از بکار بردن واژه‌ «اولویت» برای همه امور است.

♈️ به‌گمان ما سال‌هاست بیخ گلوی اقتصاد در چنگال سیاست اسیر است و اکنون دیگر شاید حتی کودکان دبستانی نیز می‌دانند که اصلی‌ترین «اولویت» دولت حل مناسبات کشور با جامعه جهانی و رفع تحریم‌هاست. و تا این معضل حل نشود دولت در بسیاری از زمینه‌ها ناتوان و پای در گِل خواهد ماند.

♈️ آقای دکتر پزشکیان اگر به این مهم عنایت نکند چنان به دام وعده‌های نشدنی می‌افتد که جز یأس عمومی و بدنامی و بی‌اعتباری دست‌آوردی نصیب دولت نخواهد‌کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 مگر فرمان دست ما مردم بوده است!؟؟

ابوترابی‌فرد، امام جمعه تهران: " با این فرمان حتی یک درصد، امکان اداره کشور را نداریم"

محسن زینلی‌پور
@jomhuriyat

♈️بیدار شدن این آقایان به خودی‌خود امر مبارکی است و باشد که به تغییر و اصلاح نیز منجر شود. اما حال که حقایق تا این حد بر این بزرگواران آشکار و بدیهی شده است، خوب است که با خودشان به پرسش‌های زیر کمی فکر کنند:

♈️مگر فرمان دست مردم و شایستگان و نخبگان واقعی بوده که به اینجا رسیده؟

♈️این بحران‌های انباشته را نخبگانی که هشدار دادند، مانند سعید مدنی الان کجا هستند؟

♈️متخصصان امور و عامه مردم دقیقا چگونه باید اعلام می‌کردند که خواهان اصلاح هستند، که تا به امروز نکرده‌اند؟

♈️تصمیم برای تغییر و اصلاح موًثر و چرخاندن همین فرمان که میفرمایید، اصولا چقدر در حیطه‌ی قدرت و اختیار این مردم و آن متخصصان و نخبگان بوده؟

♈️دلیل کسری بودجه مخاطبان بینوای تلویزیون هستند یا تصمیم‌گیرانی که دهها موسسه و نهاد و سازمان را انگل‌وار به جان بودجه‌ی کشور انداخته‌اند؟

♈️منابع بزرگ کشور چگونه و کجا و برای چه کاری تلف شده که صرف زیرساخت‌های بخش انرژی نشده و امروز کمبود برق و بنزین داریم؟

♈️تحریم‌های کمرشکن و بنیان‌براندازی که کشور و ملت را به خاک سیاه نشانده و بحران‌های بسیاری را سبب شده دقیقا برای چیست و چه کسانی آن را نعمت و فرصت خوانده‌اند؟

♈️ضرر اصلی ناشی از این بحران‌ها و این دست‌فرمان در امر حکمرانی را چه کسانی و به بهای چه چیزی پرداخته‌اند؟

♈️از چهار مرحله لازم برای حل یک بحران شامل: اول شناخت مساله و ریشه‌ها، دوم طراحی نظام حل مساله و شناخت ملزومات آن، سوم تامین نیازمندی‌ها و زمینه‌های لازم و چهارم اجرای دقیق و بدون عیب برنامه‌ برای حل مساله، در حال حاضر سیستم مدیریت کشور، مشغول کدام یک از این مراحل چهارگانه است؟

♈️آیا آنچه را که امروز ایشان در آینه دیده، نخبگان و دلسوزان این کشور در دهه‌های پیش در خشت خام ندیده و بارها فریاد نزده‌اند؟

♈️و مهمترین پرسش اینکه: حال که با فشار فزاینده‌ی بحران‌ها بیدار شده‌اید، به جز گفتن چنین بدیهیاتی در تلویزیون، چه برنامه‌ و اقدام دیگری برای بهبود وضع موجود دارید؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝دولت وفاق
احمد پورنجاتی
@jomhuriyat
آقای دکتر پزشکیان
♈️نام دولت مورد نظرتان را"دولت وفاق"گذاشته اید؛
از گفته های شما و شنیده ها چنین بر می آید که مقصودتان "مجمع الجزایر جناح های سیاسی" است.

♈️هنوز زود است که بگویم: سوراخ دعا را گم‌ کرده اید.اما از سر نیکخواهی و به پاس برخی ویژگی های ستودنی شخصیتی و اخلاقی تان- راستگویی و آزادگی و پاکدستی--یادآور می شوم که مشکل بنیادین کشور،‌ نبود وفاق جناح های سیاسی و کشمکش لایه های"قدرت سخت و نرم و غالب و غایب" -بخوانید: وفاق حکومتیان- نیست.

♈️کلان چالش کشور، کالبد زخم خورده و ناسور "وفاق ملی" -بخوانید اعتماد ملت به حاکمیت- است.
گمان‌ندارم که این چالش، با ایجاد یک دولت "دورهمی" چاره شود.‌‌‌

♈️به نظر این کمترین، جز "شایستگی شخصیتی و تخصصی" و "همسویی با خواسته های اکثریت مردم" هیچ سنجه ی دیگری در انتخاب همکاران تان موجه نیست؛
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان؛ زنگ خطر ناترازی‌ها را می‌شنوید؟
✍️عباس عبدی، اعتماد ۶ شهریور ۱۴۰۳

@jomhuriyat

♈️اگر بخواهیم یکی از ویژگی مهم دنیای مدرن را توضیح دهیم، مواجهه دایمی و پایان‌ناپذیر آن با ناترازی‌های گوناگون است. ناترازی‌ها در همه ابعاد زیست محیطی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... به وجود می‌آیند و در صورت تشدید جامعه را دچار مشکل می‌کنند. این ویژگی ذاتی جامعه مدرن است، زیرا تغییر و تحول بطور طبیعی ایجادکننده ناترازی است. فقط اجسام جامد هستند که در کوتاه و حتی میان‌مدت دچار تحول نمی‌شوند.

♈️موجودات زنده نیز براساس سازوکاری که از طریق تکامل و بقای اصلح شکل گرفته است، به صورت متوازن رشد می‌کنند و هر گونه ناترازی در وجود آنها، نوعی معلولیت است، و در نهایت موجب مرگ زودرس و ناتوانی شده و از صحنه حیات خارج می‌شوند. ولی جوامع انسانی، برای عبور از ناترازی‌ها و جلوگیری از مرگ جامعه، هیچ راهی جز توسل به مدیریت عقلانی ندارند.

♈️بدون تردید اغلب بحران‌های اجتماعی که در تاریخ می‌بینیم محصول تشدید ناترازی است که نتیجه آن بحران و تقابل برای رسیدن به یک تراز جدید است. برای نمونه یکی از مهم‌ترین ناترازی‌هایی که بشر با آن دست به گریبان شد بحران سرمایه‌داری بود. بحرانی که مارکس راه‌حل قطعی آن را در چارچوب عبور از سرمایه‌داری به سوسیالیسم و کمونیسم تحلیل کرد ولی نظام سرمایه داری با شیوه‌های خود آن را خنثی کرد.

♈️آنچه که مارکس توجه نکرد، این بود که پویایی منجر به ناترازی در جامعه مدرن را نمی‌توان در قالب جامعه سوسیالیستی و کمونیستی برابرطلب از میان برد و حذف ناترازی این نوع جوامع از طریق سرکوب، موجب رکود و فساد و تباهی می‌شود. این گونه حذف ناترازی را باید از ذهنیت دور کرد، بلکه ترمیم و تعدیل ناترازی‌های شدید و غیر کارکردی که موجب اختلال در روند امور می‌شوند را باید سرلوحه عمل سیاسی و مدیریت جامه قرار داد.

♈️به عبارت دیگر هر گاه ناترازی به مرحله خطرناک و ناکارکردی و بی‌ثبات کننده می‌رسد، زنگ‌های خطر به صدا در خواهند آمد و شاخک‌های سیاسی حساس شده و اقداماتی را برای رفع این ناترازی‌ها در نظر می‌گیرند. مورد اخیر نیز، ناترازی اروپا در دسترسی به گاز روسیه بود که فوری دست‌ به کار شدند و‌ طی دو سال این ناترازی را به نحو بی‌سابقه‌ای کاهش دادند.

https://telegra.ph/آقای-پزشکیان-زنگ-خطر-ناترازی%E2%80%8Cها-را-می%E2%80%8Cشنوید-08-26

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ یک مادر، یک بانوی محترم ایرانی قوری خانه اش را برده به نانوا می دهد به جای نان!!!؟؟؟

♈️ او به نانوا می گوید این چینی اصل است جهازم بوده. اینکه این مادر محترم چند وقت گرسنگی کشیده تا به این کار مجبور شده مشخص نیست اما چطور همه مردان این مملکت از غصه دق نمی کنیم نمی دانم؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ کشور امارات برای کسانی توانایی مالیشون کمه و یا دسترسی به نون تازه ندارن دستگاه های گذاشته که میشه رایگان ازش نان تازه تهیه کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ رسانه های مصری این کلیپ را نشر داده اند و از چنین مناسکی بعنوان خرافه و واپسگرایی نام برده اتد؛

♈️ یقینا چنین مراسم هایی ریشه در جهل و کج فهمی دینی دارند و هیچ ارتباطی به جوهر حقیقی دین ندارند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ فرشاد مومنی، اقتصاددان، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

♈️ ضرورت کمک به ارتقای بنیه اندیشه‌ای دولت و مجلس/ مسابقه مستقر، مسابقه بر سر رانت، ربا، مفت‌خوارگی و بهره‌مندی‌های غیرمتناسب با شایستگی‌ها شده است/ حکومت باید باب مشارکت دانایان را باز نمایند/ آسیب‌های نظام تصمیم‌گیری سفله پسندی و کوتوله پروری و ناکارآمدی‌های بنیان برانداز است*

♈️ نظام تصمیم‌گیری، دچار بحران قدرت تشخیص در ساحت نظر و بحران اهلیت حرفه‌ای در ساحت عمل است
فساد به غایت گسترده، نابرابری‌های ناموجه
رشد هزار درصدی نقدینگی و رشد صفر درصدی تولید، نتیجه تعارف مناصب به گروه‌های ذی‌نفع

♈️ نهادهایی به نام ترویج دین بودجه‌های غیرمتعارف را می‌گیرند بگویند نظام باورهای اسلامی در کشور چگونه است
به سند برنامه هفتم هر نسبتی می‌توان داد، جز اینکه بگوییم برنامه
همه چیز توخالی، مناسکی، تظاهری و ظاهرسازانه شده است
اعتماد مردم به حکومت و اعتماد مردم به یکدیگر، به یکی از شکننده‌ترین ابعاد تاریخی خود رسیده است

🔰ملاحظات رانتی و ضدتوسعه‌ای در نظام بودجه‌ریزی ایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سرکار خانم فاطمه اریا، هنرمند مردمی و ارزشمند کشورمان در خصوص مشکلات فرهنگی و هویتی کشورمان، سخنان جالب و نگرانی های برحقی دارد.
لطفا ملاحظه بفرمایید 🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

🔰 روز زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و سربلند باشید

🔰مکانهای تفریحی شهرکرد

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/02 02:38:14
Back to Top
HTML Embed Code: