Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👤تیمور رحمانی اقتصاددان:

♈️وعده دولت‌ها برای ایجاد رفاه بدون پشتوانه نتیجه عکس می‌دهد


#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰رضا قطبی درگذشت

♈️رضا قطبی اولین مدیر رادیو و تلویزیون ایران در سن 85 سالگی در آمریکا درگذشت. نام کامل او عبدالرضا قطبی گیلانـی بود و  از سال 42 مدیر رادیو و تلویزیون ایران شد.

♈️قطبی اگرچه خود را ناسیونالیست می‌دانست ولی در واقع طرفدار چپ بود. او حتی اجازه داد افرادی مانند خسرو گلسرخی و احمد شاملو در تلویزیون به فعالیت بپردازند.

♈️موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران درباره وی نوشته است: «شاه و برخی اطرافیانش، معتقد بودند قطبی، نقش کلیدی در سقوط پهلوی داشت؛ گزاره‌ای که با روند اقدامات قطبی که بیشتر در جهت تقویت حکومت شاهنشاهی بود، در تعارض است. اما آنها برای این ادعای خود به عملکرد قطبی در تلویزیون و مشورت‌هایش در سال‌های پایانی حکومت پهلوی اشاره می‌کنند؛ چنان‌که انصاری بر این باور است قطبی با پخش نطق معروف «من صدای انقلاب شما را شنیدم»، ابهت شاه را در هم شکست.»

♈️پس از پیروزی انقلاب، قطبی مدتی در تهران به‌صورت مخفیانه زندگی می‌کرد تا اینکه فرح پهلوی با پرداخت هزینه‌ای کلان راه خروج وی را فراهم کرد.
باشگاه روزنامه‌نگاران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سررسید مطالبات

رضا رضائی
@jomhuriyat

♈️آیا پس از ۴۶ سال فداکاری، ایثار، همراهی، همکاری، مجاهدت، آوارگی، خون دادن و پایمردی، موقع سررسید مطالبات نرسیده؟

♈️مقدمه: به نظر می‌رسد که وقتی یک ملتی ۴۶ سال هرچه که داشت از جان و مال و فرزند و آبرو و آسایش و امنیت را برای یک انقلاب داده، حالا حق داشته باشد که حداقل‌هایی مثل امید، اعتماد، راستی، درستی، معیشت مطابق با شان و منزلت و کار و کوشش را مطالبه کند.

🔰یکم: انقلاب سال ۵۷ انتخاب مردمی بود که در آن زمان می زیستند و فارغ از درست یا اشتباه یا ناقص بودن آن، حق داشتند که مطالبات خود را داشته باشند اما نسل امروز نه آن انقلاب کرده‌ها هست و نه آن مطالبات را دارد.

🔰دوم: وقتی مردمی که در ۱۴۰۳ زندگی می‌کنند نیز به جبر یا به دلخواه، عمر و هستی و آرزو و امید خود را پای این حاکمیت و حکومت‌ها گذاشته‌اند، حق دارند که مطالباتی از جنس خودشان و اقتضائات روز را داشته باشند.

🔰سوم: مردم این دوره و زمانه نیز حق دارند برای نسل‌های بعدی و ایران فردا، مطالباتی از جنس رفاه، آرامش، صلح، برابری، محیط‌زیست سالم، برخورداری از حقوق شهروندی، آموزش علوم روز، مبادلات فرهنگی با تمام مردم جهان و آزادی را داشته باشند.

🔰چهارم: آنچه که هر سه نسل را به هم پیوند می‌دهد عبارت است از: سرزمین، قانون و حاکمیت. هرآنچه که این سه مهم را برهم بزند یا مخدوش کند، به‌عنوان عامل شکاف نسلی شناخته می‌شود.

🔰پنجم: سرزمین ما دچار آسیب‌های فراوان شده از جمله تداوم خشکسالی و سوءمدیریت منابع و نداشتن برنامه‌ای آینده‌نگر. قانون اساسی دیگر مورد وفاق نیست و نیاز به اصلاح یا تغییرات اساسی دارد. حاکمیت دچار قصورهایی در اجرای قانون اساسی شده که نتیجه‌ی آن ایجاد خلأ و ظهور برداشت های متفاوت و در برخی موارد متناقض از قانون و ورود افراد ضد منافع ملی و ضد امید و اعتماد به عرصه ی سیاستگذاری و اجرا شده است.

🔰ششم: درخواست مطالبات سررسید شده حق مسلم همه ی ملت است و نباید آنها را به واسطه‌ی مطالبه‌گری، حذف کرد.

🔰هفتم: مخالفت کنشگران مدنی خشونت پرهیز است که در جهت پاسداری از سرزمین، قانون و حاکمیت مدافع حقوق مردم انجام می‌شود و وجاهت انسانی، عرفی، قانونی و بین‌نسلی دارد.

♈️به اعتقاد این کنشگر مدنی:

🔰۱. هیچ اشکالی ندارد که گذشتگان در مورد خطاهای خود عذرخواهی کرده و در صدد جبران بر آیند.

🔰۲. هیچ اشکالی ندارد که حاکمیت به خطاهای استراتژیکی خود اعتراف کرده و راه عقب‌نشینی و جبران مافات را طی کند.


🔰۳. هیچ اشکالی ندارد که غارتگران، فاسدان، دزدان، ناکارآمدان و قبیله گرایان مجازات شوند.

🔰۴. هیچ اشکالی ندارد که در صورت عدم تحقق سه بند فوق، ملت برای حفظ سرزمین خود و تحویل آباد آن به نسل بعدی، به دنبال تغییر قانون یا حاکمیت باشد.


🔰۵. هیچ اشکالی ندارد که مردم آرزومند، خردمند و هوشیار شده، روش‌های مطالبه‌گری و کنشگری شکست‌خورده‌ی قبلی را تغییر داده و به دنبال روش‌های نوین باشند.

🔰۶.هیچ اشکالی ندارد که مردم این دوره و زمانه متفاوت‌تر از نسل‌های قبلی باشند، نوع آرزوهایشان متفاوت‌تر و سبک امیدشان به فردای بهتر نیز متفاوت‌تر باشد، پس باید به حق مسلم آنها احترام گذاشته شده و اتحاد و امیدشان مورد هجوم سنت‌گرایان و حافظان وضع موجود قرار نگیرد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰متن نامهٔ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به دکتر سیمایی صراف، پیرامون بازگشت اساتید اخراج‌شده به دانشگاه

♈️دلیل قطع همکاری ها «خالص سازی دانشگاه» بود حاصل این روند تهی شدن کشور از متخصصان است/ از شما که بازگشت کرامت به دانشگاه را از اهداف خود تعریف کرده‌اید، انتظار می‌رود با دعوت از اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها و دلجویی از آنان زمینه‌ساز تحقق این هدف باشید

♈️در بخش هایی از این نامه آمده است: سال گذشته، در چنین روزهایی بود که دکتر علی شریفی زارچی، استاد دانشکدۀ کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، خبری مبنی بر قطع ارتباط علمی خود با دانشگاه را منتشر کردند.

♈️با توجّه به اشتهار ایشان به تعهّد و مرجعیت علمی میان دانشجویان و جامعۀ دانشگاهی بر کسی پوشیده نبود که دلیل این تصمیم جز ادامۀ همان روند ناصواب مسبوق نبوده‌است؛ «خالص‌سازی دانشگاه».

♈️از جنابعالی به عنوان فردی برآمده از دانشگاه که خود را فرزند نهاد علم می‌دانید و بازگشت کرامت به دانشگاه را از اهداف خود تعریف کرده‌اید، انتظار می‌رود با دعوت از اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها و دلجویی از آنان زمینه‌ساز تحقق این هدف باشید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝درباره وزرای علوم و ارتباطات که طلب حلالیت کردند ؛ نوشدارو پس از مرگ سهراب رسید

محسن صالحی‌خواه
@jomhuriyat

♈️قصه حلالیت طلبیدن دو وزیر پیشین علوم و ارتباطات دولت سیزدهم، قصه نوشدارویی است که پس از مرگ سهراب رسید؛ بی‌فایده است. این دو وزیر هر کدام در حوزه کاری خود خسارت‌هایی به کشور و ملت زدند، تا آخرین روزی که قانون به آن‌ها اجازه می‌داد در جایگاه خود ماندند و همواره دست به توجیه اقدامات خود زدند.

♈️بعید است که طلب حلالیت عیسی زارع‌پور و محمدعلی زلفی‌گل باعث فراموشی اقدامات و یادگاری‌های آنان شود. در سه سال گذشته، شدیدترین فیلترینگ و افت کیفیت اینترنت در ایران اتفاق افتاد. گفته می‌شود عیسی زارع‌پور در دوران سه ساله وزارتش اقدامات خوبی در زمینه زیرساخت‌ها انجام داد که نتیجه‌اش چند سال بعد مشخص می‌شود؛ خوش به حال آیندگان. اما آنچه در سه سال گذشته و به‌خصوص بعد از اعتراضات ۱۴۰۱ که میزان محدودیت‌های اینترنت اوج گرفت دیدیم،

♈️اینترنت گران و بی‌کیفیتی بود که همواره مورد اعتراض قرار می‌گرفت و فیلترینگی که دیگر از محتوای پورنوگرافیک و سیاسی (دلایل قدیمی فیلترینگ در ایران) گذشت و به پلتفرم‌های دیگر رسید. حتی سال ۱۴۰۱ در تیرماه قابلیت Safe Search گوگل در ایران به صورت پیش‌فرض برای تمام کاربران اینترنت ایران فعال شد؛ قابلیتی که برای استفاده امن از اینترنت توسط کودکان طراحی شده است!

♈️زارع‌پور زمانی که داشت ساختمان وزارت ارتباطات را ترک می‌کرد، گفت خیلی مسائل دست ما نبود. راست می‌گوید؛ مسئله فیلترینگ یک مسئله حاکمیتی و فراقوه‌ایست؛ سوالی که به وجود آمده این است که آیا به اندازه‌ای که کار دست دولت و وزارت ارتباطات بوده، آن‌ها برای بهبود کیفیت اینترنت، رفع مسدودیت‌های بی‌منطق و رفع فیلترینگ به جای فروش وی‌پی‌ان به مردم ایستادگی کردند؟ راه یک‌طرفه فیلترینگ و تسری دادن آن به موضوعات و پتلفرم‌های مختلف از یک سو و فروش گسترده وی‌پی‌ان به مردم که گردش مالی قابل توجهی دارد، نشان می‌دهد که در این میان منافعی وجود داشته و دارد که امیدواریم وزیر جدید در برابر آن ایستادگی کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وقتی جامعه شناس رانتی ژینا امینی را نفله شدن دختر کورد سنی می خواند!

اجلال قوامی
@jomhuriyat

♈️این اولین بار و آخرین آن هم نخواهد بود که در قاب صدا و سیمای جمهوری اسلامی نفرت پراکنی، توهین و تحقیر نسبت به هر کس که غیر از آنچه آنها می اندیشند و باور دارند ، دیده و شنیده می شود.شور بختانه آنکه در یک برنامه به نام " شیوه" که به تحلیل سیاست و فرهنگ و اقتصاد و اجتماع می پردازد و مدعی نگاه علمی و بی طرفانه به حوزه های گوناگون است توهین و ادبیات مشمئزکننده ای را شاهد باشیم.

♈️در تازه ترین برنامه " شیوه" رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، علی انتظاری درباره وقایع پس از جان باختن" ژینا امینی" از ادبیات سخیفی بهره می گیرد و در تحلیل این وقایع از " نفله شدن دختر کورد سنی......‌" استفاده می کند.

♈️بهره بردن از این ادبیات لمپنیستی و به دور از پرنسیب های جامعه شناسی آن هم از یک فرد مدعی تخصص در این حوزه فاجعه بار است.این نه تنها تحلیل علمی و جامعه شناسی رویدادهای اجتماعی و سیاسی نیست بلکه عقده گشایی و نگاه ایدئولوژیک و کم مایه ای است که بررسی جنبش های اعتراضی را به نگاه اغراض آلود و به دور از واقعیت ها فرو می کاهد.

♈️این نوع ادبیات و سخن گفتن از سوی رئیس دانشکده علوم اجتماعی تنها یک واقعیت را به ما می گوید و آن اینکه این دست جامعه شناسان نه تنها از سواد و دانش  آکادمیک در حوزه خود بهره ای ندارند بلکه صرفا به مدد رانت به این موقعیت و جایگاه رسیده اند.بلیه ای که در این سال ها به جان علوم انسانی افتاده و کم مایگی و میان مایگی را بر صدر نشانده و صاحب نظران واقعی را به حاشیه برده است.این شیوه حقارت و درماندگی دانش و توانایی علمی رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی را عیان ساخت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جهان بی جهان‌پهلوان ماندنی نیست؛

🔰به بهانه سالروز غلامرضا تختی
@jomhuriyat

♈️غلامرضا تختی در ۵ شهریور ۱۳۰۹ در محلهٔ خانی‌آباد تهران به دنیا آمد. او پس از گذراندن اول متوسطه ترک تحصیل کرد. تختی همراه کار، به ورزش زورخانه‌ای و کشتی نزد پهلوان سید علی حق‌شناس پهلوان اول ایران و پایتخت می‌پرداخت.

♈️او در رقابت‌های قهرمانی کشور طی سالهای ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۸ هشت بار قهرمان شد. غلامرضا تختی هم چنین سه بار قهرمان کشتی پهلوانی و پهلوان اول ایران شده بود.

♈️در سال ۱۹۵۱ در مسابقات قهرمانی جهان هلسینکی در دستهٔ ۷۹ کیلو به مدال نقره رسید، وی و سه هم تیمی‌اش برندگان اولین مدال‌های بین‌المللی تاریخ کشتی ایران بودند. سال بعد در المپیک هلسینکی مدال نقرهٔ خود را در ۲۲ سالگی تکرار کرد و چهار سال بعد در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن در یک وزن بالاتر؛ ۸۷ کیلوگرم، بهتر ظاهر شد و به همراه امام‌علی حبیبی نخستین مدال‌های طلای تاریخ ورزش ایران در المپیک را کسب کردند.

♈️در مسابقات قهرمانی جهان ۱۹۵۹ تهران، ۱۹۶۱ یوکوهاما و ۱۹۶۲ تولیدو به ترتیب به دو مدال طلا و یک مدال نقره رسید. در المپیک ۱۹۶۰ رم هم با ۵ پیروزی با ضربهٔ فنی و یک شکست مدال نقرهٔ وزن ۸۷ کیلو را گرفت. در المپیک ۱۹۶۴ توکیو به مقام چهارم رسید و مدالی کسب نکرد.

♈️غلامرضا تختی از سال ۱۳۳۰ وارد فعالیت‌های سیاسی شد. ابتدا در حزب زحمتکشان ملت ایران به رهبری ملکی و بقائی عضو بود و بعدا به حزب نیروی سوم پیوست. پس از تأسیس حزب سوسیالیست به عنوان قائم مقام دبیرکل حزب انتخاب شد.

♈️پس از کودتای ۲۸ مرداد در کمیته ورزشکاران نهضت مقاومت ملی فعالیت داشت و پس از تشکیل جبهه ملی دوم در سال ۱۳۳۹ به این سازمان وارد شد و به شورای مرکزی جبهه ملی ایران راه یافت.

♈️رفت‌وآمدهای غلامرضا تختی به جبهه ملی و عضویت در شورای مرکزی آن باعث گردید تا از سوی ساواک به عنوان یک «ناراضی» شناخته شود. از این روی، دستگاه ورزشی بنا به تصمیم سازمان امنیت و اطلاعات کشور، از تمرین‌های تختی جلوگیری می‌کرد و به هر شکل می‌کوشید تا از حضور او در مجامع ورزشی بین‌المللی که با استقبال کنفدراسیون دانشجویان ایرانی روبرو می‌شد، جلوگیری کند.

♈️هنگام درگذشت محمد مصدق در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۴۵، غلامرضا تختی به تهدید مأموران نظامی و امنیتی مبنی بر خودداری از سفر به احمدآباد گوش فرا نداد و همراه گروهی از ورزشکاران در احمدآباد حاضر شد.

♈️در شهریور ۱۳۴۱ زلزله مهیبی شهر بوئین زهرا و روستاهای دشت قزوین را به کلی ویران کرد و حدود بیست‌هزار نفر را کشت.
تختی برای جمع آوری کمک به زلزله‌زدگان از پارک ساعی تا خیابان فردوسی را پیاده پیمود. با بلندگو شخصاً از مردم می‌خواست تا به هموطنان زلزله‌زده‌شان هر چه در توان دارند، کمک کنند. واکنش‌ها چنان باورنکردنی بود که بلافاصله موج بزرگی از نیکوکاران به راه افتادند و ده‌ها کامیون به وی سپرده شد.

♈️تختی در ۱۷ دی ۱۳۴۶ در اتاقش در هتل آتلانتیک تهران درگذشت. او دو روز قبل از مرگش یعنی ۱۵ دی، وصیت‌نامه اش را در دفترخانه اسناد رسمی به ثبت رسانده بود.

♈️دربارهٔ دلایل مرگ او اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. عده‌ای عقیده داشتند که ساواک او را به دلیل محبوبیت زیاد و عدم وفاداری به نظام وقت ایران به قتل رسانده است که بعدها هیچ سندی برای این ادعا به دست نیامد.

♈️جلال آل‌احمد دربارهٔ مرگ او نوشت: «از آن همه جماعت هیچ‌کس، حتی برای یک لحظه، به احتمال خودکشی فکر نمی‌کرد.»
پس از درگذشت تختی، جبهه ملی در بیانیه‌ای مرگ وی را خودکشی اعلام کرد.

♈️با انتشار خبر مرگ غلامرضا تختی، هفت تن در شهرهای مختلف ایران خود را کشتند که از همه فجیع‌تر، قصابی در کرمانشاه بود که خود را به قناره آویخت. وی قبل از مرگ یادداشت بزرگی بر شیشه مغازه‌اش چسبانده بود که «جهان بی جهان‌پهلوان ماندنی نیست».

♈️پس از مرگ تختی در یادبود او چند شعر و ترانه ساخته شد که معروفترین آنها قصیده جهان‌پهلوان سروده سیاوش کسرائی و شعر خوان هشتم سروده مهدی اخوان ثالث بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 ظریف به دولت بازگشت!

محمدجواد ظریف که امروز در دیدار هیئت دولت چهاردهم با رهبر معظم انقلاب حضور داشت، نوشت:


♈️امروز اعضای دولت در شرایطی به ملاقات مقام معظم رهبری رفتند که بالاترین حضور بانوان و اقوام و مذاهب در هیئت دولت نشانگر صداقت و شجاعت رئیس جمهور محترم در عمل به وعده‌های انتخاباتی بود که امیدوارم به همین شکل ادامه یابد و وفاق ملی بر پایه توسعه انسان محور و مردم بنیاد حاصل آن باشد.

♈️بنده و همکارانم در شورای راهبری و کمیته‌ها افتخار داریم که نزدیک به 70 درصد وزرا و معاونین رئیس جمهور و بسیاری از معاونین وزرا و سازمان‌ها نتیجه پیشنهادهای کارشناسی این روند شفاف و مشارکت‌پذیر بود. انشاءالله با رفع کاستی‌ها این روش نهادینه گردد.

♈️پس از پیگیری‌ها و رایزنی‌های مدبرانه ریاست محترم جمهوری و با دستور کتبی ایشان، با توکل بخدا و امید به همراهی و راهنمایی مردم بزرگوار، انجام وظیفه در معاونت راهبردی رئیس جمهور را ادامه خواهم داد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چهار وظیفه ذاتى دولت در سیستم سلامت

دکتر بابک زمانی
@jomhuriyat

♈️دولت در همه جوامع و در تمام کشورها، با هر وضعیت اقتصادی و هر مرام سیاسی، چهار وظیفه زیر را در سیستم سلامت بر عهده دارد؛ بدون ایفای این وظایف باید گفت آن جامعه از دولت به‌عنوان مهم‌ترین دستاورد بشر، محروم مانده است:

🔰اول: سیستم بهداشت، به معناي واکسیناسیون، بهداشت محیط سلامت کار و نظارت بر غذا و دارو بی‌تردید اصلی‌ترین وظیفه هر دولتی است‌؛ نیاز به دلیل ندارد.

🔰دوم: در اورژانس‌های پزشکی اولا زمان بیشترین نقش را بازی می‌کند، ثانیا هماهنگی سیستم‌های مختلف با هم در درمان‌های اورژانس اجتناب‌ناپذیر است.
مردم در وضعیت اورژانس پولی همراه ندارند و توان هماهنگی و پیش‌بینی هم جز در توان دولت‌ها نیست.

♈️در بدترین سیستم‌های درمانی دولتی نظیر ما نیز زمان از کیفیت بیمارستان مهم‌‌تر است. می‌توان از متمولین بعد از درمان تقاضای حق‌العلاج کرد، اما به هیچ رو نمی‌تواند اجبار باشد. تمول بیش از حساب بانکی، به روح افراد وابسته است!

🔰سوم: بیماران ناتوان بخش روزافزون شهروندان هستند. توان جامعه پزشکی در خدمت سالمندکردن مردم از طریق کاهش مرگ‌ومیر و در نتیجه افزایش ناتوان‌هاست. حمایت از اینان، حمایت جامعه از خود است. در جوامع مدرن، انسان بخشی از یک خانواده و یک شهر و یک کشور است.

♈️در زمان ناتوانی وجه شهروندی باید بر وجه خانوادگی ارجح باشد. مراقبت از ناتوان‌ها و سالمندان یک وظیفه اجتماعی است، نه خانوادگی. در شرایط دشوار تنگدستان در خانه‌ها و کوچه‌های تنگ و فرزندانی که دارند در همان چند متر زندگی می‌کنند، نبود مراقبت دولتی بی‌رحمی است! دولت وقتی مدرن شد و توانست ببیند و بشنود، درخواهد یافت که مراقبت صحیح اجتماعی ارزان‌تر هم هست!

♈️چهارم: مردم بسیار فقیر، آنها که روزبه‌روز در سرسره اجتماعی تعدادشان بیشتر می‌شود و طبقات متوسط هر‌چه بیشتر ‌و بیشتر تبدیل به ایشان می‌شوند، حتی اگر کنار خیابان سکنا گزیده باشند هم باید از خدمات سلامت دولتی رایگان استفاده کنند.

♈️آیا دولت وظیفه دارد این چهار مهم را انجام داده و به خانه برود؟ خیر، دولت متولی جریان سلامت در کشور است و در سایر بخش‌های درمان باید سیاست‌هایی را اجرا کند که جریانی سالم بین پرداخت‌کننده و ارائه‌کننده خدمت، نهادینه و دائمی شود. کاری کند که منابع مالی مختلف به سمت سلامت جریان پیدا کند و چه‌بسا در بسیاری از اقدامات دیگر هم مجبور به درجاتی از حمایت شود.

♈️مقصود آن است که در این چهار مورد مسئول اصلی دولت و مجریان کارگزاران مستقیم دولت هستند و هزینه‌ها تماما توسط دولت پرداخت می‌شود.

♈️اما نکته بسیار مهم و مغفول آن است که اگر در سایر قسمت‌ها قوانین اقتصاد و محاسبه هزینه و درآمد و سود سرمایه در سلامت به‌درستی محاسبه نشود و اگر دولت احیانا درآمد کافی از سایر مبادلات سلامت، به انحای مختلف‌ نداشته باشد، تردید نباید کرد که در ایفای بهینه این چهار وظیفه هم ناکام خواهد ماند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️در سال‌های تحریم اقتصادی در شعب ابی‌طالب، حضرت رسول (ص) تمام دارایی خانواده‌اش را در مسیر اهداف انقلابش هزینه کرد، به طوری که ثروت خدیجه طی ٣سال به اتمام رسید

♈️مسؤولین کشور، فهرستی از دارایی‌هایشان منتشر کنند تا مشخص شود در طول این سال‌ها چه آسیبی از تحریم‌ها دیده‌اند!

👤محمد پارسی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ پلیس اداره آگاهی با حکم قضایی، به همراه خبرنگار صدا و سیما برای دستگیری ارازل و اوباش و جنایتکار افغانی، اعزام شده اند..!

♈️ افغانی ها در جواب میگن ما کارت ملی ایران را داریم و از ایران نمیریم. اگه دوست ندارید خودتون از ایران بروید! الان دیگه وطن ما ایرانه...
کی جرإت داره ما رو بیرون کنه

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وحید شقاقی: ۱۵ درصد جمعیت ایران به طبقه فرودست سقوط کرد / دستاورد کلی دولت در یک کلام توزیع عادلانه فقر بود

وحید شقاقی، اقتصاددان
:
@jomhuriyat

♈️۱۵ درصد جمعیت طبقه متوسط ایران در دولت سیزدهم به زیر خط فقر سقوط کرده اند و این وضعیت مشابه دوران شوروی است.

♈️آمار‌های اعلام شده با اوضاع اقتصادی خانوار‌ها همخوانی ندارد. در مورد وضعیت رشد اقتصادی دولت سیزدهم، به چند نکته باید اشاره کرد؛ نخست این‌که بهترین معیار سنجش عملکرد دولت‌ها باید اجرای موفقیت‌آمیز اصلاحات و سیاست‌های اقتصادی باشد؛ نه ارائه آمار‌های خام.

♈️بدیهی است با فقیرترشدن جامعه و نابود شدن تدریجی طبقات متوسط و دهک‌های میانی، ضریب جینی کاهش پیدا کند. پدیده‌ای که از آن با عنوان «توزیع عادلانه‌ی فقر» (در برابر توزیع نابرابر ثروت) یاد می‌شود.

♈️تحلیل‌های اقتصادی حکایت از این دارد که اندازه طبقه متوسط ایران در اوایل دهه ۹۰ حدود ۷۰ درصد بوده است، درحالی‌که در سال‌های اخیر اندازه طبقه متوسط به شدت سقوط کرده و به کمتر از ۵۵ درصد کاهش یافته است./رویداد۲۴

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝میانگین دستمزد ماهانه شهروندان 160  کشور جهان به دلار آمریکا
@jomhuriyat

♈️رفرانس : صندوق پول بین الملل - آوریل ۲۰۲۱

1  سوئیس          6153
2  لیختن اشتاین  6060
3  موناکو            5734
4  لوکزامبورگ     4431
5   توالو             4012
6  استرالیا      3744
7  سنگاپور     3732
8  دانمارک      3643
9  امریکا        3532
10  نروژ        3511
11   قطر        3144
12  ایسلند      3067
13  جزایر الند 3040
14  هلند         2990
15  سوئد       2980
16  هنگ کنگ 2963
17  ایرلند       2921
18  نیوزیلند   2887
19  آلمان        2880
20  فنلاند      2869
21  امارات     2767
22  گرینلند     2739
23  ژاپن        2707
24  انگلستان 2678
25  کانادا       2654
26  گوام        2560
27  اسرائیل   2553
28  فرانسه     2464
29  اتریش      2445
30  بلژیک       2438
31  کره جنوبی 2392
32  آندورا        2011
33  جزایر ویرجین 1980
34  پورتوریکو 1911
35  کویت      1879
36   عمان      1733
37  ایتالیا      1707
38  عربستان  1681
39  آنگولا      1648
40  اسپانیا    1582
41  واتیکان   1551
42  بحرین     1498
43  سیرالئون 1467
44  تایوان     1394
45  قبرس     1375
46  افریقای جنوبی 1359
47  مالت       1332
48  استونی   1317
49  اسلوونی  1316
50  چک       1252
  *متوسط جهانی 1147*
51  لیتوانی   1065
52  گرانادا    1062
53  چین      1035
54  پرتقال    1011
55  اسلواک  981
56  نامیبیا    937
57  کرواسی  934
58  لتونی      928
59  لبنان       892
60  یونان      888
61  جیبوتی   856
62  لهستان   852
63  مجارستان 848
64  ترینیداد و توباگو 847
65  مالزی      841
66  فلسطین  827
67  گینه       800
68  کاستاریکا  786
69  هاییتی     784
70  پاناما        748
71  کنگو        740
72  مالدیو      735
73  رومانی     680
74  جاماییکا   666
75  شیلی       654
76  بلغارستان  635
77  تایلند       624
78  فیجی      610
79  بوسنی     598
80  اروگوئه    593
81  مونته نگرو  593
82  سودان جنوبی  586
83  اردن         582
84  صربستان   545
85  بولیوی      523
86  گابن.        522
87  عراق       521
88  هندوراس 507
89  مکزیک     479
90  آرژانتین   477
91  اکوادور    472
92  کوزوو      468
93  مراکش     459
94   روسیه     456
95  گواتمالا     455
96  هند          447
97  ترکمنستان 431
98  ویتنام       423
99  قزاقستان  414
100  پرو       413
101  ترکیه    409
102  زامبیا    405
103  آلبانی    404
104  دومینیکا  393
105  کنیا          388
106   بلاروس   387
107  السالوادور 386
108  روآندا       380
109  مغولستان  376
110  مقدونیه    374
111  سنگال       372
112  سومالی     369
113  پاراگوئه   356
114  اوکراین    356
115  زیمباوه    350
116  لائوس     350
118  برزیل      342
119  مولداوی  342
120  ارمنستان 340
121  غنا           335
122  گویان       326
123  کلمبیا       325
124  پاپوا گینه نو 319
125  چاد           318
126  آذربایجان  312
127  فیلیپین     308
128  اندونزی     299
129  تونس        298
130  گرجستان   297
131  بنگلادش    282
132  لیبی          278
133  یمن           265
134  نیکاراگوئه  263
135  الجزایر      255
136  موزامبیک  252
137  ونزوئلا     252
138  سریلانکا   249
139  افغانستان 248
140  میانمار     239
141  تانزانیا     236
142  کامرون    235
143  ازبکستان 231
144  پاکستان   225
145  مصر        222
146  نپال        218
147  ماداگاسکار      217
148  کامبوج           213
149  قرقیزستان      205
150  اتیوپی      199
151  نیجریه     180
152  بورکینافاسو  172
153  موریتانی      168
154  اوگاندا         163
155  تاجیکستان   123
156  سودان      97
157  مالی         95
158  سوریه      86
159  گامبیا       82
160 ایران         75

♈️ایران جایگاه ۱۶۰ را دارد.
پس از گامبیا  و حتی افغانستان
که در رتبه ۱۳۹ است.

♈️جالب است بورکینافاسو هم از ایران بالاتر است و همچنین بنگلادش که کشوری بسیار فقیر بوده است رتبه لیبی هم که کشوری بحران زده است از ایران بالاتر است
و حتی عراق جنگ زده هم نسبت به ایران جایگاه بالاتری دارد !؟

♈️از عجایب روزگار این است که ایران کشوری ثروتمند و پر از منابع بوده و پس از ۴۵سال، ایران از هشتمین اقتصاد جهان و ششمین کشور جهان از لحاظ رفاه اجتماعی به قعر جدول و مقامی در حد کشورهای افریقایی مستحق کمک رسیده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آمارهای عجیب درباره دانش آموختگان کشور/ 90 درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغل غیرمرتبط اشتغال دارند

🔰خراسان در گزارشی نوشت:

@jomhuriyat

♈️غم انگیز است که نظام آموزش عالی امروز ما با همه طول و عرض و بدنه تخصصی، علمی و آکادمیک خود، سرگرم توسعه و آموزش رشته هایی است که گفته می شود، 71.4 درصد رشته‌های وزارت علوم و 59.4 درصد رشته‌های وزارت بهداشت بدون تقاضای شغل دولتی است.

♈️ البته اگر این 71.4 درصد و 59.4 درصد در خارج از بخش های دولتی یعنی در بخش خصوصی بتوانند صاحب شغل شوند باز هم غنیمت است اما آمارها می گوید: ۹۰ درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغلی غیرمرتبط با رشته تحصیلی شان اشتغال دارند.

♈️جالب این جاست که ارتباط میان رشته تحصیلی و شغل، در کشور ما دچار یک آشفتگی و ناهماهنگی جدی است. طبق آمار شورای عالی اشتغال کشور، از 100 درصد دانشجو در تک تک رشته ها، 45 درصد از دانشجویان در هر رشته ای، بعد از فارغ التحصیلی دنبال هیچ شغلی نمی روند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 تا فرصت جبران دارید حلالیت بخواهید!!
رستم شجاعی مقدم ۱۴۰۳/۶/۶
@jomhuriyat

♈️سیاست‌مدار شریف آن کسی است که در اوج قدرت انسانی شریف و امانت‌دار باشد و قبل از فوت زمان از مسئله حرف بزند و عمل اصلاحی را در پیش گیرد و از خطای خسارت بار خود و سیستم تحت مدیریت خود همان زمان عذر خواهی کند.

♈️این سیاق نسبتی با شرافت انسانی و اخلاقی ندارد که مقامات سیاسی تا سهمی در مقام و پلو خوری حکومت دارند از واقعیات ضد منافع ملی در درون ساختار چشم می‌پوشند و زمانی که به نحوی سفره آنان از آش و افشره حکومت خالی میشود ادای مردم‌داری در آورند که گویا میخواهند با یک عذر خواهی لفظی عمری ویرانگری‌های خود در حق خلق را از دفتر کردار خویش پاک کنند.

♈️گویا این نوع حکام برای خدا هم جواب آماده کرده‌اند، غافل از اینکه خدا انسان واره نیست و بر خلاف تصور آنان آنجا عرضحال خریداری ندارد, تجلی ماوقع عرضحال آن دیوان است,
(جام جهان‌نماست ضمیر منیر دوست ، اظهار و عرض حال آنجا چه حاجت است).
اگر گناهان یکساله با غلطیدن یک قطره اشک پاک میشوند، یا عمری تبهکاری پادشاهان و صاحب منصبان به عذر خواهی لفظی بخشیده میشود، پس این چرخ فلک جهان چه بیهوده می‌راند، چون فرقی میان تبهکار و نیکوکار نمی‌گذارد!

♈️نکته؛
ریشه این فاجعه در قانون اساسی است که این حق را از مردم سلب کرده است تا به محض احساس خیانت ملی مقام خاطی را توقیف کنند و اجازه تباهی سرمایه، فرصت ها و استعدادها را ندهند.
اگر دیوان عالی ملی داشتیم مجازات موخر چنین مقاماتی هم می‌توانست عبرت‌انگیز باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 انتقاد پزشکیان از یارانه سنگین بنزین

پزشکیان: هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با سوبسید به مردم بفروشیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ویدئویی غمبار از شرایط دختران خردسال و نوجوان شهرستان نهبندان در استان خراسان جنوبی که تحصیل و رفتن به مدرسه آرزوی محال‌شان است و به ناچار به بافتن فرش مشغول هستند.

♈️ دلسوزان این آب وخاک، چقدر باید فریاد بزنند که فرزندان این مملکت، برای رفتن به مدرسه وحق تحصیل و برخورداری از یک معیشت حداقلی،نسبت به اتباع خارجی و وارداتی، در الویت قرار دارند،

♈️ فقط به چهره این دختران زیبا و معصوم نگاه کنید، وقتی برای اولین بار کسی از نظر و آرزویش می‌پرسد، ناگهان چه لبخند و شادی جذابی در صورتش هویدا می‌شود ،

🔰 کجای راه را اشتباه رفتیم که این لبخند از صورت دختران و پسران ایران زمین محو شد؟!!!r‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝بازهم خنجر زهرآگین روسها در سایه انفعال و سومدیریت حاکم بر کشور، بر کمر ایران زمین فرو نشست.
مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، بیست و هشتم آبانماه سال ۱۳۹۹

🔰🔰بازنشر به مناسبت سخنان اخیر پوتین در باکو و حمایت روسیه از احداث گذرگاه زنگزور در جوار مرز ایران

@jomhuriyat

♈️بنده مدتها بودکه تمایل به نوشتن و ارائه تحلیلی نداشتم، چراگوش شنوایی درمیان مسولین، از صدرتا ذیل آنها نمی بینم و دلسوزی برای این ملت تنها و مظلوم نمی یابم .

♈️اما وقایع اسفبار اخیر درمنطقه قفقاز و بویژه مخاطرات گسترده امنیتی و زیانهای چشمگیراقتصادی ایران دراثنای توافق آتش بس وصلح بین آذربایجان و ارمنستان ازیکسو، وسکوت وانفعال سوال برانگیز دستگاه دیپلماسی و نهادهای نظامی وامنیتی ایران که با هزینه های گزاف ازکیسه ملت، مدعی توسعه عمق استراتژیک ایران در کشورهای دیگرهستند، بنده را برآن داشت که با افقی متفاوت به وقایع اخیر درمرزهای شمالی وغربی ایران بنگرم و دغدغه های خودم رابا ملت عزیز و دلسوزان مردمی درمیان بگذارم .

♈️متاسفانه درکشاکش جنگ زرگری براه افتاده روزهای اخیر در داخل کشور که بدلیل انتخابات پرحاشیه آمریکا آغاز شده بود وکماکان دربحبوحه ناکارآمدی های زجرآور وسومدیریت های گسترده درحوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی، موجب تحریف افکار عمومی از بن بستهای عدیده موجود در کشورشده است، جنگ شش هفته ای بین کشورهای آذربایجان وارمنستان پایان یافت وترکیه و روسیه و اسرائیل، با صرف کمترین هزینه، بهترین شرایط جهت کسب منافع سرشار وبی بدیل اقتصادی و نظامی درمجاورت مرزهای ایران رابدست آوردند.

♈️چراکه روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و رانده شدن خفت بارخود ازجمهوریهای تازه استقلال یافته و با هزاران کیلومتر فاصله از این مناطق، توانست تاپس از سی سال، به جایگاه پیشین خودبازگردد و این بار، نه بعنوان یک متجاوز و استثمارگر، بلکه بعنوان نیروی حافظ صلح امکان حضور در منطقه قفقاز ومرزهای شمالی وغربی ایران را بدست آورد.!!!

♈️ترکیه نیزتوانست تا در سایه سیاست های عقیم و سرگردان دیپلماسی منطقه ای ایران، کریدوری استراتژیک وارزشمند را از خاک خود و درحد فاصل آذربایجان ونخجوان به داخل سرزمین های جنوبی قفقاز بدست آوردو به آرزوی دیرینه آتاترک برای دستیابی به ذخایر طبیعی ومنافع نفت وگاز آن منطقه وحوزه دریای خزردست یابد.
@jomhuriyat
♈️همچنین دستگاههای تبلیغاتی ترکیه و دولت آذربایجان توانستند تا در سایه غفلت همیشگی مسولین نظام ایران، ترکیه را دوست و یاردیرینه آذری تباران و آذربایجان و ایران راحامی دشمنان دیرینه این ملت وکشور معرفی کنند.!!!

♈️برهمین اساس دولت ترکیه،منبعدنیاز چندانی به نفت وگاز ایران نخواهند داشت و دربرابر دریافت سوخت ارزان قیمت ازدولت آذربایجان، کالاهای تولیدی وصادراتی خودرا برای بازسازی شهرها ومناطق جنگ زده وآزاد شده این کشور سرازیر خواهدکرد ودر شرایط بحران اقتصادی جهانی،مسولین هوشمند و آینده نگرترکیه،ظرفیت اقتصادی قابل توجهی راپیش روی تجار،شرکتهای پیمانکاری ترک وکارگران وجوانان جویای شغل این کشور قراردادند.

♈️تمامی موارد یاد شده بدان معناست که ترکیه منبعد برای دست یابی به بازار کارو صادرات کشورهای حاشیه دریای خزر وجمهوری های استقلال یافته اتحاد جماهیر شوروی سابق، دیگر نیاری به ترانزیت کالا ازخاک ایران ندارند وتامین گاز این کشور ازسوی ایران که همواره و در طی دهه های گذشته بعنوان یک برگ برنده برای بالانس قدرت درمنطقه از سوی ایران مورد استفاده قرار میگرفت،دیگر هیچ امتیازی برای ایران محسوب نخواهد شد.!!!

♈️درچنین شرایطی،دیری نخواهد پایید که شاهدحضور گسترده شرکتهای نفتی و اکتشافی روسیه وترکیه و اسرائیل و درمرزهای غربی وشمالی ایران، بویژه دریای خزر خواهیم بود ومارش نظامی پایگاههای ترکیه، اسرائیل و روسیه را در مرزهای شمال غربی خودنیز خواهیم شنید.

♈️کاش فرماندهان عالیرتبه نظامی و مشاورین رزمی نهادهای عریض وطویل امنیتی کشور، گزارشی ازمخاطرات نظامی وامنیتی حضور روسها،ترکیه و اسرائیل باحق تردد نامحدود وبی قید و شرط در مرزهای شمالی واستراتژیک ایران رابه پیشگاه ملت ارائه می کردند و علیرغم هماهنگی کامل ایران باروسها در سوریه وقراردادن برخی امتیازات خاص نظامی به روسها، عدم حضور واطلاع ایران درجریان چنین معامله ای بزرگ و عقد صلح منطقه قفقاز را بیان می کردند و آقای ظریف بعنوان رئیس دستگاه دیپلماسی کشورکه همواره نیش خندهای دائمی ایشان برجان رنجور ملت ایران درشرایط دشوارکشور فرونشسته است، گزارشی ازسفرها و مذاکرات بی حاصل خود در خصوص حفظ منافع ایران در جنگ و روند صلح آذربایجان وارمنستان را به محضر ملت ارائه می نمود.

@jomhuriyat
📝📝عقب نشینی تاکتیکی در سمت سفید شطرنج مقاومت
محمدرضا هاشمپور
@jomhuriyat

♈️رهبر انقلاب روز گذشته ، منطقی مبتنی بر آیات قرآن را مطرح کردند که بسیار تامل برانگیز بود.
ایشان عقب نشینی غیر تاکتیکی را موجب غضب الهی و در مقابل ،عقب نشینی تاکتیکی را منطقی و اصولی دانستند.
و این سخنان توسط موافقان و مخالفان مورد ارزیابی و تحلیل گسترده قرار گرفت.

♈️هنوز مشخص نیست که حاکمان در ایران به توهین گستاخانه اسرائیل پاسخ خواهند داد یا نه ولی سخنان دیروز رهبری بیشتر به عدم تمایل ایران به دادن پاسخ نظامی تعبیر شد.

♈️اگر جبهه مقاومت را صفحه شطرنج در نظر بگیریم .در سمت سفید آن ایران و متحدان منطقیش قرار دارند که هر کدام نهایتا یک گروه نظامی و چریکی هستند و در سمت سیاه آن تعداد زیادی از کشورهای قدرتمند، با توان بسیار بالا  آرایش نظامی گرفته اند . در یک سمت هماهنگی های نامتقارن و مبهم و در سمت دیگر متحدان قسم خورده و صددرصد هماهنگ قرار دارند.و در این اوضاع و احوال پیچیده و سخت، تک وزیر خسته و زخم خورده سفید بازی که ایران باشد چطور میخواهد از اعتبار این بازی ناجوانمردانه صیانت کند.

♈️با توجه به سخنان رهبر، یک احتمال, بیشتر قوت میگیرد.
اگر حزب الله لبنان ، حوثیها و ایران را سه ضلع اصلی جبهه مقاومت در نظر بگیریم . در حالی که ظاهرا هماهنگیهای نانوشته و ایدولوژیکی بینشان کاملا مشهود است.ولی به قطع نمیتوان پیش بینی کرد که اگر قصد حمله به اسرائیل وجود داشته باشد. چقدر با هم هماهنگ و متحد عمل خواهند کرد.
و شاید این ناهماهنگی را بتوان به بازی گرفت.

♈️نظر شخصی:
از فضای سیاسی این دو هفته اینگونه برداشت شده که تقریبا تمام کشورهای قدرتمند جهان و منطقه خاورمیانه ، مستقیم و غیر مستقیم ، خواهان منصرف کردن ایران از عمل به وعده خود هستند.
گویا قرار است وزیر بازی جبهه مقاومت تا میشود از زدو خوردهای وسط صفحه شطرنج دور نگه داشته شود.  ولی ایران و تمامی جبهه مقاومت ، به صورت رسمی اعلام میکنند که انتقام قطعیست.

♈️میتوان اینطور تصور کرد که وعده صادق دو اتفاق خواهد افتاد،ولی انقدر که حزب الله لبنان و حوثیها به میان بازی کشیده میشوند، ایران درگیر نمیشود.
و وقتی هم زمان تلافی اسرائیل فرا رسید ، گوشمالی دادن حزب الله لبنان و عقب راندنش به آن سوی رودخانه لیتانی ،هدف راحت تر و مفید تر و کم هزینه تری برای اسرائیل خواهد بود.و در شرایطی که به انتخابات آمریکا نزدیک میشویم . ایالات متحده نیز وارد جنگ نخواهد شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دولت- ملت ها (ملت دولت) سرنوشت پیش روی هر دولتی درجوامع بشری است.
جمال فقیهی
@jomhuriyat

♈️عصر "دولت _ ملت ها" با سپری شدن دوره دولت های ملی آغاز خواهد شد. "دولت -ملت ها"در  تاریخ سیاسی اجتماعی انسان، به دوره ای گفته می شود که حق حکمرانی در یک کشور به نهادها واصناف وسازمان ها، که شکل وصورت واقعی ملت ها هستندواگذار شود ودولت رسمی تنها  مسئول هماهنگی ومدیریت اداری ومالی کشور را داشته باشد، ومکلف است بر حسب قوانین ومقررات مصوب،  عمل نماید.

♈️قدرت سیاسی؛ همچون سایر پدیده های اجتماعی، ترکیبی است از شکل ومحتوی در دولت- ملت ها؛ شکل در تلاش تطابق کامل با محتوی خویش است، ولی جبرا چون آنچه تحول و تغییر می یابد  محتوا است، بنابراین، امر تطابق، درهیچ شرایطی کامل تحقق نخواهد کرد.

♈️محتوا؛  اصیل است و پویا، و هرلحظه درحال شدن و دگرگونی است،  ولی صورت وشکل ؛ غیر اصیل و وابسته و عارض  ودنباله رو محتوا..

♈️محتوا هرلحظه ازشکل پیشی می گیرد، و شکل هم باید به رسالت خود که همانا یکی شدن با محتوا است، عمل نماید وبا تغییرات محتوا، خود را تطبیق دهد، و صورت واقعی محتوا را بخود بگیرد.

♈️صورت وشکل قدرت سیاسی که در پوشش حکومت های مختلف؛  درطول تاریخ ظاهر گردیده اند، قادر هستند امر تطابق را بنابر مصالح شخص حاکم و یا خانواده وطبقه اشراف وابسته؛  به تاخیر بیاندازند ویکی از حالات تفاوت و تقابل وتضاد وتعارض را بین شکل ومحتوا،  ایجاد نمایند.

♈️مهمترین عامل تاثیر گذار درپیدایش هریک از حالات (تفاوت وتقابل وتضاد و تعارض) فی مابین شکل ومحتوای قدرت سیاسی؛  نظام های اجتماعی هستند،  وجود طبقات اجتماعی ومنافع طبقات مرفه حاکم و اشرافیت؛ می تواند بزرگترین سد ومانع امر تطابق شکل با محتوای قدرت سیاسی گردند.

♈️در نظامهای طبقاتی و رژیم های دیکتاتوری و توتالیتر؛ حاکمیت (صورت وشکل قدرت سیاسی ) مایل است که خود را اصیل ومستقل و غیر وابسته به محتوی خویش (خواست مردم) قلمداد نماید؛ و بخاطر حفظ شرایط و بقای خویش ؛ دائم در حال ایجاد موانع در جهت مقابله با تحولات و تغییرات محتوا ( اراده وخواست ملت) هستند، . وبدین دلیل است که حکمرانان سعی بر" مقدس" نشان دادن حاکمیت خویش هستند.

♈️در ابتدای تاریخ، حکمرانی حق رهبران ایلات وطوایف وفاتحینی بود، که توانسته بودند حاکمیت خود را،  با زور، بر مردم یک سرزمین تحمیل نمایند. با پیدایش تمدنهای بزرگ، حق حکمرانی وشرایط حکمران و  انتخاب ویا انتصاب آنها برای جوامع و مردم مطرح گردید.

🔰انواع حق حکمرانی؛
♈️حق الهی: حکمرانی براساس این نظریه منشاء  زمینی ندارد، و حق حکمرانی بنا بر اقتضاء،  از جانب خداوند به شخص حکمران تفویض می گردد.. در دوره های مختلف تاریخی امپراطوران و سلاطین و دیگرحکمرانان؛ برای مشروع دانستن قدرت سیاسی، از این حق ( حق الهی) استفاده کرده اند. وخود را نماینده خداوند معرفی نموده اند.

♈️حق فلاسفه ودانشمندان:  حق‌ حکمرانی فیلسوفان وعلما،  بیشتر در نظرات فلاسفه ایده آلیست، مطرح گردید، افلاطون با طرح نظریه "مدینه فاضله"، موضوع حکومت فیلسوفان را مطرح کرد ودیگر  فلاسفه با تاسی از دستگاه فکری و وفلسفی افلاطون ، بر آن (حاکمیت فلاسفه) تاکید کردند۰ حاکمیت فلاسفه در عالم نظر، باقی ماند و هیچ گاه در عالم سیاست تحقق پیدا نکرد. ودر هیچ کشوری فلاسفه نتوانستند حکومت  کنند.

♈️حق حکومت دینی (قانون شریعت): در اروپای مسیحی و در عصرقرون وسطی، حق حکومت دینی به شخص پاپ واگذار شدودر دوران معاصر هم، حق حکومت دینی در  کشور ایران به ولی فقیه و در کشور افغانستان به امیرالمؤمنین ملاهبت اله آخندزاده واگذار شده است. 

♈️حق ملی:این حق بعد از فروپاشی حکومت دینی کشیشان در اروپای قرون وسطی تحقق پیدا کرد. وهمانطور که قبلا گفته شد: "پیمان وستفالی در سال 1648 و پس از جنگ‌های سی‌ سالۀ مذهبی (1648-1614)، در اروپای مرکزی،  کشورهای اروپایی یک پیمان صلح چندجانبه امضا کردند و تصریح کردند؛  به تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذارند حقوق برابر واحدهای سیاسی مستقل را به رسمیت بشناسندو تاکید کردند کشورهای مستقل؛ حق تعیین سرنوشت خود را دارند؛ و حق دخالت در امور یکدیگر را ندارند.

 ♈️شاخص عمدۀ دورۀ وستفالیا، پیدایش و رشد دولت‌های ملی است که انحصار بازیگری در حوزۀ بین‌المللی را به خود اختصاص دادند. در واقع عنصر پایۀ نظم بین‌المللی در این دوران "دولت های  ملی" هستند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/02 04:31:07
Back to Top
HTML Embed Code: