Telegram Web Link
📝📝وزارت و شرافت

🔰سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی
@jomhuriyat
♈️در جريان بررسي‌هائي که در کميسيون‌های مختلف مجلس درباره وزراي پيشنهادي دولت چهاردهم با حضور خود افراد پيشنهادشده صورت گرفت، اتفاقاتي افتاده که قابل تأمل و براي افکار عمومي شايان توجه است.

♈️ازجمله اخباري که از اين کميسيون‌ها منتشر شده، يکي اينست که از فلان وزير پيشنهادي سؤال شده آيا شما درباره اقداماتي که در دوره حضورتان در مجلس شوراي اسلامي کرده‌ايد و سخناني که گفته‌ايد و نامه‌اي که امضا کرده‌ايد همچنان بر همان نظر هستيد؟ او در جواب گفت: «من از آن اقدامات پشيمانم.»

♈️ اگر اين خبر درست باشد، با توجه به ويژگي‌هاي اين شخص، ترديدي وجود ندارد که اين ابراز پشيماني با اين هدف صورت گرفته که بتواند از مجلس براي راه يافتن به وزارتخانه مورد نظر رأي اعتماد بگيرد.

♈️با قطع نظر از اين که روش کميسيون‌هاي مجلس در اين زمينه منطقي است يا نوعي تفتيش عقايد محسوب مي‌شود، جايگاه وزارت ايجاب مي‌کند کسي که براي چنين مسئوليتي اعلام آمادگي مي‌کند به خاطر کسب رأي اعتماد حاضر نشود از آنچه مي‌فهمد عدول کند و طبق ميل کساني که تصميم‌گيري درباره راه يافتن يا عدم راه يافتن او به وزارتخانه برعهده آنهاست سخن بگويد.

♈️ اين، دقيقاً از مصاديق نفاق است و با شرافت مورد نياز کسي که قرار است تصدي يک وزارتخانه در نظام جمهوري اسلامي را برعهده بگيرد منافات دارد.

♈️کسي که از گذشته خود ابراز پشيماني مي‌کند اگر اين ابراز پشيماني را قبل از مطرح شدن موضوع تصدي او بر يک وزارتخانه و نيازش به رأي اعتماد مجلس انجام داده بود، در اين مرحله به او ايرادي وارد نبود، اما کسي که در تمام سال‌هاي فعاليت سياسي خود حتي در همين انتخابات رياست جمهوري اخير بر مواضع هميشگي خود پافشاري کرده نمي‌توان ابراز پشيماني امروزش را واقعي دانست.

♈️ ابراز پشيماني مصلحتي نيز نه در شأن مسئول يک وزارتخانه است و نه براي جامعه‌اي که قرار است براساس عدالت، صداقت، تقوا و درستکاري اداره شود سودي خواهد داشت.
نه خود اين افراد بايد مرتکب چنين کاري شوند و نه مجلس بايد آنان را به موضعي بکشاند که وادار شوند به چنين شيوه‌اي پناه ببرند.
جامعه نيز نمي‌تواند به کساني که با اين قبيل شگردها مي‌خواهند عهده‌دار يک وزارتخانه شوند و بخشي از مديريت کلان جامعه را در مجموعه دولت برعهده بگيرند اعتماد کند.

♈️وزير، از مديران سطح عالي کشور است و بايد تجسم صداقت، عدالت، تقوا و درستکاري باشد و هرگز سخني برخلاف اعتقاد قلبي خود نگويد.
فقط با اين ويژگي‌هاست که يک وزير مي‌تواند از عهده مسئوليتي که برعهده مي‌گيرد برآيد. افرادي که در انتخابات، عليه رئيس ‌جمهور فعلي فعال بودند هم ورودشان به کابينه اين رئيس ‌جمهور نوعي نفاق است.

♈️در طرف مقابل، اين خبر را هم از بعضي کميسيون‌هاي مجلس داشتيم که فلان وزير پيشنهادي در جواب سؤالي درباره آنچه در فلان زمان گفته بود با صراحت اعلام کرد هم‌اکنون نيز بر همان عقيده هستم و هيچ تغييري در نظرم به وجود نيامده است.

♈️با قطع نظر از صحت و سقم عقيده و نظر اين شخص درباره موضوع مورد سؤال، آنچه قابل توجه است ثبات عقيده و صداقت اوست. اين ويژگي‌ها براي کساني که از آنها برخوردار باشند چنان شرافتي به همراه دارد که چه وزير باشند و چه نباشند از اين گوهر ارزشمند برخوردارند.

♈️ نه فقط وزير بلکه تمام کارگزاران يک نظام ارزشي و ديني و انقلابي بايد از اين شرافت برخوردار باشند و اين گوهر ارزشمند بخشي از ذات آنها باشد. اين، اقتضاي ذاتي نظام جمهوري اسلامي است و اگر امروز مردم ما با يک نظام حکومتي به نام جمهوري اسلامي مواجهند که براي تحقق خواسته‌هايشان دچار مشکل است به اين دليل است که بسياري از مديران و کارگزارانش فاقد اين ويژگي‌ها هستند.

♈️ما راهي غير از اين نداريم که در روش‌هاي مديريتي و به ويژه انتظاراتمان از مديران تجديد نظر کنيم و به آزادانديشي براي آحاد مردم جامعه اصالت قائل باشيم. فقط در اينصورت است که هرگز کسي حاضر نمي‌شود شرافت را براي رسيدن به وزارت بفروشد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝راستی ازمایی نمایندگان مجلس دراستانه رای به کابینه

اروجعلی محمدی

@jomhuriyat

♈️درایام تبلیغات انتخابات و حتی بعد از پیروزی اقای دکتر پزشکیان با این پرسش پرتکرار  مردمی مواجه بودم که می گفتند "آیا می گذارند کار بکند؟
این ذهنیت شهودی را بویژه باید ثمره  ناکامی و سرخوردگی از انتخابات دو دهه اخیر جستجو کرد که به تجریه در اذهان خانه گزیده است و نمود عینی ان عدم شرکت  ۵۰ درصد شهروندان ایرانی در انتخابات است.

♈️منفعت و مصلحت ملت و حکومت و علم و عقلانیت حکم می کند که همگان به این مادر بحران ها بیندیشند تا به سیلی ویرانگر تبدیل نگردد که سیلاب اولیه آن اشکار شده است.
 برای کنترل این بحران هیچ اکسیری چون بازگشت به مردم و اعتماد سازی و جلب رضایت عمومی اثر بخش نیست.

♈️دراین دوره  انتخابات تائید صلاحیت آقای  دکتر پزشکیان  با گشایش نسبی در کار نظارت استصوابی گامی روبه جلو بود که با استقبال احزاب و شخصیت های اصلاح طلب و اعتدالیون و میانه‌روها توانست با گسترش نسبی رقابت سیاسی به کالبد نیمه جان مشارکت عمومی  نفسی بِدَمَد و امیدهایی رابرانگیزد،  امیدهایی که میتواند فقط با تداوم کارکردهای عقلانی و کارامدی قویتر شوند و یا برعکس می تواند بسان فواره‌ای بعد از صعود به تندی به پائین سقوط کنند و چرخه ناامیدی را باحدت  و شدت بیشتری تداوم بخشند. 

♈️در شرایط فعلی که حال جامعه از نظر اقتصاد و معیشت مردم و سیاست و توسعه کشور اصلا خوب نیست و استانه تحمل مردم برای ادامه وضع فعلی بسیار پایین امده است، اصول گرایان و نواصول گرایان می توانند برای نوسازی اعتماد عمومی و تقویت روحیه مردم نقش اثر گذاری ایفا کنند. منجمله این اقدامات درصحنه فعلی کشور همراهی و همکاری صادقانه با اقای دکتر پزشکیان  و دادن رای اعتماد به کابینه ایشان است.

♈️نمایندگان محترم بخوبی میدانند که این کابینه  با رعایت ملاحظات بسیار و درجهت وفاق و هم افزایی به مجلس معرفی شده است که حتی دلخوری و اعتراض بخش کثیری از طرفداران  رئیس جمهور  را به هم به همراه داشته، حال سوال این است که آیا نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی ملاحظات رئیس جمهور راصادقانه  پاسخ خواهند داد؟ و رای مردم برای تغییر درحد استانداردهای اقای دکتر پزشکیان را برسمیت می شناسند؟ و با رای اعتماد به وزرای معرفی شده با تقویت وفاق وهمبستگی ملی، موفقیت دکتر پزشکیان را موفقیت همه ارکان نظام تلقی خواهند میکنند؟  و مردم  را در تحقق  شعارهای اقای دکتر پزشکیان برای اجرای عدالت و رهایی از جهنم تحریم و تورم  وبازشدن قفل توسعه کشور و تکریم جوانان و داشتن یک زندگی معمولی  و رهایی از فقر فزاینده و ... امیدوارخواهند کرد؟ یا دربه همان پاشنه سابق خواهد چرخید.

♈️صادقانه می گویم  که ملت از عناد و لجبازی  با رای خود بشدت دل چرکین  است و کاهش بی سابقه  مشارکت در این دوره انتخابات نتیجه تئوری سازیهای و گفتمان پردازیهای  شومی است که مدام گفتند که مردم چه کاره هستند  که سرنوشتشان بدست خودشان باشد؟!

♈️مردمی که به آقای دکتر پزشکیان رای داده اند بدنبال تغییر و اعمال اصلاحات در رویکردها و سازوکارها و برخی ساختارها و سیاست‌های نظام  می‌دانند  و می‌خواهند سرنوشتشان بدست خودشان باشد تا جمهوریت درعمل برسمیت شناخته شود، هم چنین در کابینه اقای پزشکیان اسامی چند چهره اصلاح طلب و یک وزیر از خانمها وجود دارد و رای مثبت مجلس به  چهره های ممتاز کابینه  پالس مثبتی به ملت خواهد بود و جامعه رای اعتماد به آنان را موافقت باخواست مردم و تکریم ملت و سازمان رای اقای پزشکیان تلقی خواهد کرد و اگر نمایندگان اصولگرا مثل دودهه گذشته با دید سیاسی و حذف رقیب از درِ مخالفت با وزرای اصلاح طلب برایند از نظر جامعه ای که اصلاحات را راهکار و مشی خود میداند نشانگر تداوم سیاست رقیب کشی حاکم گذاشته و حذف اصلاح طلبان تلقی خواهد شد و این اقدام بسان  سوهان روح جامعه عمل خواهد کرد و همان احساس بی‌تاثیر بودن رای مردم  را به اذهان ملت متبادر و ترریق خواهدکرد و یقینا در امر  موفقیت رئیس جمهور گره ایجاد می‌کند و به تحقیر جامعه و دانشگاه و جوانان و سیاست مداران و احزاب اصلاح طلب دامن می زند.

♈️نمایندگان محترم بهتر می دانند که نمایندگی مجلس قبل از هرچیز یک پست سیاسی است و سیاست به یک تعریفی علم استفاده از ممکنات است، امروز یک ناممکن در مقابل سیستم وجود دارد  و آن اینکه چوب خط جامعه اصلا ظرفیت تحقیر و عناد و لجاجت با رای مردم و تخفیف بیشتر جمهوریت را  ندارد ولی برای بهروزی مردم و توسعه کشور و گشایش جمهوریت ممکنات  زیادی وجود دارند که راه اغازین این ممکنات ترمیم  شکاف دولت و ملت است و همدلی نمایندگان محترم  با ملت و همراهی و همکاری با رئیس جمهور  گام نهادنی اگاهانه دراین مسیر پُرصواب و ثواب است./امتداد
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝با این قانون حتی بزرگان دین هم ردصلاحیت می شوند!

محمد مهاجری
@jomhuriyat

♈️قانون منع بکارگیری افراد دوتابعیتی در مشاغل حاکمیتی، در روزهای اخیر محل بحث و مناقشه و منازعه قرار گرفته است.

♈️طبق این قانون که در سال1401 در مجلس یازدهم تصویب شده ( و به نظر می‌رسد برای دست و پا کردن توجیهی برای رد صلاحیت دکتر علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم صورت گرفته) افرادی که خود یا بستگان درجه اولشان دارای تابعیت مضاعف باشند؛ نمی‌توانند در برخی پست‌ها قرار گیرند.

♈️البته این ممنوعیت تنها شامل دوتابعیتی ها نیست ( که اگر آن بود تا حدی پذیرفتنی است) بلکه افرادی را که بستگان نزدیک‌شان  بیش از یکسال در کشورهای دیگر اقامت هم داشته باشند، شامل می شود.

♈️دلیل یا بهتر است بگوییم توجیهی که برای تصویب این قانون ارائه شد، احتمال انتقال اطلاعات به خارج از کشور توسط بستگان مسئولان بود.

♈️به نظر می رسد در تصویب این قانون، دستپاچگی و ندانم‌کاری در حد اعلا صورت گرفته و عملا نیز امکان اجرا شدن ان برای سطوح مختلف مدیریتی وجود ندارد کما اینکه در دولت چهاردهم 4 مسئول ارشد در مظان شمول این قانون‌اند اما عملا به آن وقعی گذاشته نشده است.

♈️فلسفه وضع این قانون نیز بشدت زیر سوال است. اگر فهرست جاسوسی‌هایی که در کشورمان انجام شده است منتشر گردد، نه تنها درصد بسیار پایینی از آن توسط دوتابعیتی ها و دارندگان اقامت در خارج صورت گرفته، بلکه عمده انها نفوذی هایی بوده اند که گرچه مرتبط با سرویس های بیگانه بوده اند اما نه تابعیت مضاعف داشته اند و نه خود و بستگان شان مقیم خارج از کشور بوده‌اند.

♈️ساده‌اندیشی است اگر گمان‌ کنیم انتقال اطلاعات و جاسوسی در زمان ما از طریق اقوام و بستگان صورت گیرد. بلکه برعکس،چون این افراد در مظان قرار دارند ، سعی می کنند دست به چنین کارهایی نزنند.

♈️بجای تصویب قانونهای کیلویی اگر حفاظت اسناد و اطلاعات ارتقا یابد و در گزینش افراد برای پستهای کلیدی دقت شود، بسیاری اتفاقات نظیر انتقال اطلاعات، امکان وقوع پیدا نمی‌کند.

♈️ممنوعیت اشتغال در مناصب حکومتی صرفا به دلیل اقامت بستگان یک فرد در خارج از کشور، علاوه بر آنکه محروم کردن جامعه از خدمات افراد نخبه است، نوعی تضییع حق هم هست که با شرع و اخلاق در تضاد قرار دارد.

♈️فرض کنیم  فرزند یک شهروند ایرانی( مثلا استاد دانشگاه، کارآفرین، فعال سیاسی و اجتماعی و فرهنگی) به هر دلیل به خارج از کشور رفته و اقامت گزیده باشد. مگر او بعد از رسیدن به سن قانونی حق تعیین سرنوشت برای خود را ندارد؟
وقتی او تحت قیمومت پدرش نیست چرا باید پدر را به خاطر اقدام فرزند، مجازات و او را از احراز پستی که نفعش به کشور می رسد محروم کرد؟

♻️اگر نمایندگان مجلس یازدهم در زمان ائمه معصومین زندگی می کردند، حتما طبق قانونی که تصویب کرده‌اند؛ برخی امامان را بدلیل اینکه والده مکرمه شان از ممالک دیگر مانند اندلس، سودان، روم و... بوده اند؛ از تصدی امامت جامعه محروم می کردند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وزارت آموزش و پرورش چهاردهم و بازگشت به نظامیه‌ی بغداد

عباس آخوندی
@jomhuriyat

♈️وزیر پیشنهادی مصوبات شورای انقلاب فرهنگی را سرلوحه برنامه خود قرار داده‌است. شورایی که با الگو قراردادن مدرسه‌های نظامیه در قرن پنجم هجری خورشیدی بر پایه کلام اشعری و ایجاد مانع بر خردورزی آزاد، نهاد آموزش و پرورش را به‌طور عام و دانشگاه را به‌طور ویژه دچار ایستایی در اندیشه‌ورزی کرده و آن را از توسعه‎‌ی نیروی انسانی، زایش دانشی، صورت‌بندی مساله‌ی ایران در روزگار معاصر و رشد و بالندگی ملت ایران بازداشته‌است.

♈️هدف‌گذاری کنترل اداری اندیشه‌ورزی در محیط مدارس  تحت عنوان آن‌که آموزش و پرورش امر حاکمیتی است به‌منظور تولید انبوه پیروان مطیع و القای دستوری سبک زندگی حکومت‌پسند به جوانان ایران در این جهان شبکه‌ای و به‌هم پیوسته نشان از میزان کج‌فهمی و درک وارونه و ناسازگار این شورا با تحول‌های جهانی دارد.

♈️مگر می‌شود که نظام آموزش‌و‌پرورش را با نادیده گرفتن حقوق انسانی کودکان و نوجوانان و انکار تفاوت‌ها به کارخانۀ یکسان‌سازی و تولید انبوه پیروان مطیع تبدیل کرد؟

♈️آموزش و پرورش امر حاکمیتی نیست. حق اجتماعی شهروندان است. گویا در باره‌ی اصول نیز مناقشه کرد. مردم حق دارند که از دولت درخواست عدالت آموزشی داشته باشند و از دولت بخواهند که اجازه دهد تا فرزندانشان آزاد و آزاده بار بیایند و فرزند زمان خویشتن باشند.

♈️برنامه‌ی ارائه شده توسط وزیر محترم پیشنهادی را خواندم. متاسفانه جز یک سری عبارات کلی خوش‌خوان ولی میهم و غیرقابل سنجش سخن ارجمندی ندارد. عناوینی کلی و غیر قابل اندازه گیری چون حیات طیبه، عدالت تربیتی و یا عدالت کیفی ناظر بر چه وضعیتی هستند؟ برنامه را بخوانید و ببینید چه چیزی دستگیرتان می‌شود؟

♈️چندی پیش در برنامه بزرگداشت استاد حسن انوری استاد بزرگ زبان فارسی شرکت کرده بودم. او که از تدوین کنندگان درس زبان فارسی برای دوره‌ی ابتدایی است می‌گفت که یکی از وجهه‌ی همت‌های او افزون بر آشناسازی فرزندان ایران با زبان و ادبیات فارسی، پرورش روح ایران‌دوستی و وطن‌خواهی در میان آنان بوده‌است. دریغ از جایگاه شایسته ایران و زبان فارسی در این برنامه.  

♈️در ضمن این برنامه به دو نکته تاکید شده که بسیار مبهم هستند. یکی ایجاد بانک جامع سوابق فرهنگی، تحصیلی، آموزشی، ورزشی و مهارتی برای دانش آموزان در قالب پرونده الکترونیکی آموزشی - رشدی – تربیتی بر اساس بند ت  ماده 89 برنامه هفتم.
این بانک اطلاعات به چه کار می‌آید؟ اگر معلمان و اولیا چیزی از این دو بند متوجه شدند بگویند تا دیگران نیز متوجه شوند.

♈️بر اساس برنامه پیشنهادی و به تبعیت از سند تحول، سیاست‌گذاری، نظارت و ارزیابی در سطح کلان سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری کلان و نیز ارزیابی و نظارت راهبردی فرایند تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌باشد. حال آن‌که تاسیس این نهاد بدون مصوبه قانونی مجلس شورای اسلامی ‌‌است. در حالی‌که شورای عالی آموزش و پرورش بر اساس قانون، عالی‌ترین مرجع سیاست‌گذاری در امر آموزش و پرورش است، در شرایط کنونی حتی در حد کارگروه‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مورد اعتنا نیست. حدود صلاحیتی که این شورا برای خود قائل است، آشکارا دولت را از فرایند حکمرانی و تصدی مسئولیت امر آموزش و پرورش و آموزش عالی بیرون گذاشته و آن را به نهادی مجری اوامر و تصمیمات خود فروکاسته‌است. طرفه آن‌که پذیرش این وضعیت عینا در برنامه وزیر آپ آمده‌است.

♈️همانی که آقای رییس جمهور بر آن مرتب تاکید می‌کند: در حقيقت ‏خدا حال قومى را تغيير نمى‏ دهد تا آنان حال خود را تغيير دهند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰فاطمه رایگانی: ‏«هیچ نماینده‌ای درمخالفت با کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش وپرورش صحبت نکرد». شما این خبر را پای انفعال و ترک فعل می‌گذارید یا ایده‌آل‌بودن وزیر پیشنهادی؟/هم میهن
#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️اینکه این ١٠ میلیون اتباع ‎#افغان سالی بیش از ۶ ميليارد دلار یارانه پنهانِ نان و برق و گاز و... از محل مالیات مردم ایران مصرف می‌کنند، بماند...

♈️سؤال اینجاست؛ کشوری که فقط از یک مرزش، چند میلیون مهاجر قاچاق عبور می‌کند، مرزبانی‌اش دقیقاً چه نقشی ایفا می‌کند؟!

محمد پارسی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آقای پزشکیان! رسانه جبلیلی شما را به رسمیت نمی شناسند!

🔰یک کشور با دو‌ رئیس‌جمهور!

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️ بخش عمده نطق رئیس‌جمهور پزشکیان را صبح امروز در شبکه خبر رسانه جبلیلی (مخفف جبلی جلیلی) دیدم و شنیدم، هر چند رسانه جبلیلی، دلش نمی‌آمد کل سخنان او را زنده پخش کند و بعد از پخشِ دقائقی از سخنرانی پزشکیان به سراغ خان یونس و شهدای غزه رفت و زیرنویس شبکه خبر بینندگان را به شبکه خبر دو حواله داد که اصلا معلوم نیست کجاست و میان این همه شبکه‌های در دسترس اصلا شبکه ای به نام خبر دو وجود ندارد.

♈️ بعد از پخش دقائقی از حوادث خان یونس، دوربین شبکه خبر دوباره به صحن علنی مجلس برگشت و ادامه نطق پزشکیان را پوشش داد.
فکر کردم در فاصله ای که انداخته اند و دوربین را به خان یونس برده‌اند، دنبال فیلم معرفی وزرای رئیسی و نطق رئیسی در مجلس می‌گردند تا پخش کنند، دیدم نه، بقیه نطق پزشکیان را پخش کردند.

♈️گفتم خب از امروز دیگر برادر وحید مطمئن شده که برادر سعید شکست خورده و رسانه میلی میل به پزشکیان کرده است اما ساعت 19 دوباره به سراغ شبکه خبر می‌روم و می‌بینم هنوز برای برنامه «صف اول» رئیسی، رئیس‌جمهور است. عکس و فیلم رئیسی را در اول برنامه به عنوان رئیس‌جمهور پخش می‌کنند همراه با شعر ای نشسته صف اول!

♈️برای رسانه جبلیلی هنوز رئیسی در صف اول نشسته است و باید مردم‌داری کند! جالب نیست؟!

♈️آیا رسانه جبلیلی نمی تواند این لوگو را عوض کند و این برنامه را به معرفی وزیران پیشنهادی پزشکیان اختصاص دهد تا مردم اینها را بشناسند؟

♈️آقای دکتر پزشکیان اصلا شبکه خبر جبلیلی را می‌بینید؟ بالاخره رسانه رسمی دولت شما هم همین صداوسیماست نه بی بی سی و .... آیا شما نباید از رسانه رسمی دولت خود هیچ خبری داشته باشید؟! آیا عدالت همین است که دولتی که بساطش برچیده شده است هنوز در رسانه‌ای که با پول مالیات مردم فلاکت‌زده ایران اداره می‌شود به عنوان دولت مستقر معرفی شود و رأی مردم به رسمیت شناخته نشود؟ آن سوی مرزها هم رسانه های هستند که پسر محمدرضا پهلوی را شاه فعلی ایران می‌دانند! این چه حکایتی ست؟! صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، رئیس‌جمهور اسلامی ایران را به رسمیت نمی‌شناسد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 انتخابات ۱۴۰۳ و آرایش جدید اجتماعی سیاسی!

✍️ محسن گودرزی و بهناز خسروی
@jomhuriyat

♈️اکنون یکی از مهم‌ترین انتخابات کشور به پایان رسیده و نتیجه آن معلوم شده است اما هنوز جنبه‌های اجتماعی مختلف این انتخابات و پیامدهای آن مشخص نیست. به نظر می‌رسد الگوی مشارکت در انتخابات تغییر کرده ولی به خاطر آن که اطلاعات کامل منتشر نشده است نمی‌توان گفت چه تغییراتی و به چه میزان و با چه شدتی در فضای سیاسی اجتماعی ایجاد شده است. با این حال، بعضی از خطوط کلی تغییرات را می‌توان با اتکاء به نتایج کلی انتخابات نشان داد.

♈️نتایج نشان می‌دهند که از سال ۱۳۹۸ که میزان مشارکت به کمتر از ۵۰ درصد رسید و در چند انتخابات متوالی در همان میزان متوقف شد، اندکی افزایش یافت ولی هنوز فاصله زیادی با انتخابات سال ۱۳۹۶ و پیش از آن دارد. انتخابات اخیر وجه بنیادین و اساسی از وضعیت اجتماعی سیاسی ایران را آشکار کرد و آن عقب‌ماندن یا تاخر نهادهای سیاسی از تحولات اجتماعی در ایران است.

♈️یکی از جلوه‌های این وضعیت در اینجا دیده می‌شود که دو جناح و جریان اصلی کشور که در گذشته اکثریت مردم کم‌و‌بیش آنها را نماینده و یا سخنگوی مطالبات خود می‌دانستند، تا حد زیادی موقعیت قبلی خود را از دست داده‌اند. این جناح‌ها نفوذ و اعتبار خود را از کف داده‌اند و طرفداران‌شان به اقلیت تبدیل شده‌اند.

♈️غیر از این، کثیری از افراد احساس می‌کنند هیچ یک از دو جریان اصلی قادر نیستند مشکلات کشور را حل کنند چرا که مردم مشکل اصلی را در شیوه کشورداری می‌دانند و معتقدند که برای حل مشکلات اساسی کشور باید تغییراتی بنیادین در سیاست‌های اصلی صورت گیرد وگرنه مشکلاتی مثل گسترش فساد، فقر، افزایش تورم و بیکاری، بحران زیست‌محیطی با تغییر این فرد و آن فرد حل نخواهد شد. این مشکلات ادامه یافته‌اند و حتی بدتر شده‌اند و در نتیجه، از دید بخشی از مردم نهاد انتخابات به نحوی که تا کنون بوده است، گرهی را از مشکلات باز نکرده است. آنها دیگر به خیلی از نهادهای سیاسی موجود اعتمادی ندارند و معتقدند که این نهادها قادر به حل مشکلات نیستند.

♈️با وجود آن که فاصله و شکاف بین مردم و حکومت زیاد شده، ولی از دید بخشی از مردم این انتخابات نشانه‌ای از تغییرات را آشکار کرده است و از این رو، بخشی از ناراضیان از وضع موجود از این فرصت برای تغییر وضعیت استقبال کردند.

♈️به عقیده ما، با نتایج انتخابات اخیر، به طور خلاصه این تغییرات سه مشخصه اصلی در فضای سیاسی ایران مشاهده می‌شود:

🔰۱- نارضایتی گسترده و عمیق از وضعیت کشور که به شکل کناره‌گیری از آیین‌ها و روال‌های سیاسی (کاهش مشارکت) بروز کرده است.

🔰۲- کاهش نفوذ و اعتبار دو جریان اصلی سیاسی (اصلاح‌طلبان و اصول‌‌گرایان) به نحوی که اکثریت بزرگی از مردم خواست و مطالبات خود را در آینه این گروه‌ها نمی‌بینند.

🔰۳- ریزش رای از سمت اصول‌گرایان به سمت اصلاح‌طلبان که نشان دهنده نارضایتی حامیان این گروه از سیاست‌های رسمی است که این گروه در سالیان اخیر دنبال کرده‌اند.

♈️در این یادداشت کوتاه با اتکاء به نتایج آماری موجود چند فرضیه را مطرح می‌کنیم و امیدواریم با انتشار اطلاعات بیشتر از انتخابات راه برای ارزیابی دقیق‌تر هموار شود.

🔰متن کامل مقاله را در لینک زیر بخوانید:

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-19410
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ مخالفان نتانیاهو به خیابان‌های تل آویو آمدند

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

♈️ جنگل و جاده عباس آباد یکی از زیباترین جاده های جنگلی ایران است که حتی با یک بار سفر به آن، خاطره های ماندگاری برای شما باقی می ماند زیرا که جنگل عباس آباد از جمله طبیعت های بکر و بی مانند است که در هر فصلی از جذابیت ها و زیبایی های خاصی برخوردار است. 

♈️ بهترین زمان برای بازدید از جنگل و جاده عباس آباد فصل بهار است. در طول جاده عباس آباد رستوران های متعددی وجود دارد که در آنها غذاهای محلی عرضه می گردد. 

♈️ برای دسترسی به جنگل عباس آباد باید از مسیر عباس آباد به سمت کلاردشت سفر کرد که این جنگل سر سبز و دیدنی در فاصله بین کلاردشت و عباس آباد واقع شده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 سخنی با نمایندگان مجلس

علی اصغر صباغ پور
@jomhuriyat

♈️ایرانِ عزیز ما، به سبب تحریم های ظالمانه و مسائل و مشکلات دیگر، شرایط ویژه ای را "تجربه" می کند و مردم کشورمان در شرایط سختی قرار دارند.

♈️کمبود منابع توسعه ای و مضیقه های ناشی از تحریم، موجب شده است کمتر بتوانیم از مزیت ها و منابع اصلی بهره برداری کنیم.
در این میان، عقل و تدبیر، حکم می کند به سراغ مزیت های نسبی برویم که بی حاشیه و کم درد سر تر منابع را جذب می کند و *خیر عمومی* را متوجه جامعه می سازد.

♈️*توریسمِ پزشکی* و *فرهنگی*، یکی از مزیت های نسبی است که شایسته و بایسته است در این مجال به یاری مان بیاید.
ایرانِ عزیز ما در جاذبه های گردشگری، و نیز در حوزه ی بهداشت و درمان و وجود پزشکان حاذق  جزء اولین هاست.

♈️ایران در زمینه ی *گردشگری پزشکی* و *گردشگری فرهنگی*  قطعا می تواند به عنوان قطب منطقه ایفای نقش کند. در این باره، در سالیان اخیر، خیزهایی برداشته شده است ولی هنوز به حد کفایت نرسیده است، و حتی گاه دچار افت و خیزها گردیده است.
هنوز ما نتوانسته ایم به یک دهم درآمدهای حاصل از این محل دسترسی پیدا کنیم.

♈️گفته می شود از یک منظر، کالاها دو گونه اند:
الف) کالاهایی که در اثر مصرف، کم می شوند مثل نفت و گاز. (اثر کاهشی)؛
ب) کالاهایی که در اثر مصرف، کم نمی شوند، بل ممکن است زیادتر هم شوند.(اثر افزایشی).
گردشگران با مصرف فرهنگی (بازدید از طبیعت، موزه ها، آثار و ابنیه ی تاریخی، زیارتگاه ها)، و با درمان پزشکی، چیزی از کشورمان کم نمی کنند بلکه موجب افزایش تجارب متولیان امر می شوند و این، خود، سکویی است برای پیشرفت های بیشتر و بیشتر.

♈️علاوه بر این، در حوزه ی بهداشت و درمان، طبق برنامه های کوتاهمدت و بلندمدت، نظام سلامت مان باید تحول یابد، امید به آینده ی مطلوب، برای پرستاران و کادرهای بهداشت و درمان افزایش پیدا کند، کسر بودجه ی حوزه ی بهداشت و درمان با جلب و جذب سایر منابع درآمدی تا حد مقدور جبران شود، ریتم و آهنگ صعودی مهاجرت پزشکان و کادرهای پزشکی (که برخی از ایشان با خارج ساختن ارز در کشورهای همسایه حتی بیمارستان نیز دایر می کنند و کشور را از مزیت توریسم پزشکی-درمانی محروم می سازند)، کندتر گردد.

♈️نگارنده ی این سطور، با مطالعه ی رزومه ی پر و پیمان آقایان دکتر ظفرقندی و دکتر صالحی امیری به حد معتنابهی اطمینان یافته است  این دو بزرگوار، مردانی هستند که می توانند برای کشور "دستاورد" بسازند.
بیاییم مطابق اصول و رویکرد رئیس جمهور محترم، همدلی و همراهی کنیم. دیده ها را بشوییم و دل ها را از  کینه ها بزداییم و برای رشد و تعالی *ایران* و *مردم ایران* و *حفظ سرمایه های انسانی* بیندیشیم.

♈️پزشکی "درد" را "معنا" می کند و "علاج"؛
گردشگری برای جهانیان "ایران" را "معنا" و "معرفی" می کند.
امید است نمایندگان محترم مجلس نیز با رای به کابینه ی دکتر پزشکیان،  "امید"، "مرام"، و " نگاه کلان و راهبردی و دغدغه های ملی" را معنا بخشند.
مجلس، در یک روز انتخاب می کند ولی هر روز می تواند سوال و استیضاح کند.
بیایید دولت جدید را ،به دور از پیشداوری ها، تعصبات و تصورات قالبی و ته نشست های ذهنی، یک بار تجربه کنید.

♈️اگر دکتر پزشکیان در اجرای برنامه هایش بر مشکلات، فایق آید، و در این میدانِ پر از سنگلاخ پیروز شود، فقط او پیروز نیست. *مجلس محترم* که رای اعتماد به کابینه داده، نیز پیروز است و *ملت* هم پیروز است و صرفا
در این میان، *دشمنان* و *بدخواهان ملک و ملت*  شکست سختی را تجربه می کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا از همکاری یک آخوند درباری مثل آیت الله کاشانی برای سرنگون کردن دولت ملی مصدق تعجب میکنید؟؟؟

مجید بهمن زاده، حقوقدان وکارشناس ارشدعلوم سیاسی
🔰باز نشر به مناسبت سالروز وفات مظلومانه دکتر محمد مصدق در حصر

@jomhuriyat

♈️در تاریخ ۱۴۰۰ساله اسلام، علیرغم اینکه علمایی بزرگ را در حوزه دین و زعامت کرسی شریعت داشته ايم که از حیث احاطه و تسلط بر علوم روز و اخلاق انسانی، موجب فخر و مباهات مسلمانان بوده اند، اما واقعیت تاریخ اسلام گویای این حقیقت است که این بزرگان دینی ما بسیار نادر، انگشت شمار و همواره در اقلیت موجود بوده اند.

♈️ ازطرفی روحانیت اهل تسنن به جهت نزدیکی به حاکمیت های قدرتمند و فرمانفرمایان خونريز که به نام خلیفه خدا وجانشین پیامبر برجان ومال مردم حاکم شده بودند، همواره مورد نقد و طعنه روحانیون شیعه وفقهای اصولی قرار گرفتند.

♈️چرا که علمایی از اهل تسنن نظیر  غزالی، با اعلام این فتوا که ""هر کسی که غلبه وقدرت در دست اوست، ماهم در کنار او هستیم،"" [۱] چهره ای زشت ومشمئز کننده از اسلام ونگاه به قدرت را درپيش چشم همگان نمایان کردند که در نهایت باعث تداوم ناعادلانه وطولانی مدت حاکمیت سلاطین جور در تاریخ اسلام وآغاز سکون وجمود و واپسگرايی در ميان مسلمانان شد.

♈️ اما واقعیت تاسف بار وغیرقابل انکار  این است که درتاریخ فقه اصولی ودر میان علمای شیعی نیز آخوندها و علمای بسیاری داشته و داریم که یوغ مذلت و بندگی حاکم ظالم برگردن مردم و رعیت راخواست الهی میپندارند[۲] ، و ازصدور هر گونه فتوا وهمراهی ظالمانه برای تثبت وتداوم استثمار حاکم جابر، ابایی ندارند.

♈️ملموسترین و بارزترین نمونه از همراهی وتعامل روحانیون دنیاطلب با حکام جور را در قرون موخر، بويژه درحاکمیت های صفویه وقاجار میتوان مشاهده کرد.

♈️تاجاییکه در دوران صفویه،علمایی نظیر مجلسی، تلاش بسیاری رابرای جعل احادیث به جهت تداوم حاکمیت خونبار صفویه مبذول داشتندکه محصول کار او در قالب مجموعه چند ده جلدی"" بحار الانوار"" کماکان موجود است.

♈️لذا دراین اثنا، مجلسی، باطرح نظریه ای تحت عنوان "" فرقه ناجیه"" اعلام میدارد که اساس تمامی مجموعه عظیم بحارالانوار با بیش از یکصدهزار روایت، برسه حدیث استوار است و آن سه حدیث هم دلالت براین دارد که فرقه ای که درنهایت، پرچم قیام تشیع را در زمان ظهور و قیامت بدست امام عصر و زمان خویش خواهد داد، همین سلاطین خاندان صفویه است و لاغير!!!!![۳]

♈️وضعیت زعمای دین و روحانیت دوران قاجار نیز به مراتب تاسف بارتر از شرایط دوران صفویه است،چرا که افرادی نظیر قمی، ملا احمد نراقي، شیخ فضل الله نوری، امام جمعه، ظهیر الاسلام و بهبهانی و...، بصورت آشکار ازحاکمیت سلطان جابر حمایت می کردندو همراهی بسیار نزدیکی را باحاکم وایادی اوبرای سرکوب مردم وآزادیخواهان درجربان انقلاب مشروطه، بویژه وقایع مسجدشاه  بعمل می آورند والبته دستمزد خودرا نیز بصورت سکه های طلای پنجهزار دیناری ودریافت مجوز ""قضاوت شرعی "" بعنوان محاکم شرعی رسیدگی به دعاوی رعیت در آن دوران دریافت کردند ومنافع و هدایایی بسیاری رانیز از محل صدور این احکام شرعی به جیب می زدند.[۴]

♈️تا جایی که با انتشار اسناد محرمانه وزارت  امور خارجه انگلستان که هر صد سال یکبارتحت عنوان "" کتاب آبی "" چاپ ومنتشر می شود، تلگراف های محرمانه بهبهانی، بعنوان یکی از روحانیون مبرز آن دوران به سفیر انگلستان وتحریف جریان انقلاب مشروطه به داخل سفارت انگلیس، پرده از عمق دنیا طلبی وخودفروختگی این زعمای دین و شریعت بر می دارد.[۵]

♈️لذا باعنایت به پیشینه بسیار خلاصه و اجمالی که از عملکرد روحانیت شیعی در دوران صفویه و قاجاریه بعرض رسید، اقدام مرحوم کاشانی در همراهی وحمایت  پنهانی ازشاه و ترغیب اوباشی نظیر شعبان جعفری( شعبان بی مخ) برای سرکوب اعتراضات ومحافظت از حاکمیت پهلوی که اسناد آن اخیرا منتشر شده اند، چندان تعجب برانگيز و دور از ذهن بنظر نمی رسد.
@jomhuriyat
🔰🔰منابع:

[۱]غزالی، رساله عمیله
[۲]قمی، احکام
[۳]رساله فرقه ناجیه،مجلسی
[۴]انقلاب مشروطه،کاتوزیان تهرانی/دوروی سکه، مجید بهمن زاده
[۵]کتاب آبی،ترجمه دانشگاه تهران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یک کشور با دو‌ رئیس‌جمهور؛
آقای پزشکیان! رسانه جلیلی شما را به رسمیت نمی شناسند!

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️بخش عمده نطق رئیس‌جمهور پزشکیان را صبح امروز در شبکه خبر رسانه جبلیلی (مخفف جبلی جلیلی) دیدم و شنیدم، هر چند رسانه جبلیلی، دلش نمی‌آمد کل سخنان او را زنده پخش کند و بعد از پخشِ دقائقی از سخنرانی پزشکیان به سراغ خان یونس و شهدای غزه رفت و زیرنویس شبکه خبر بینندگان را به شبکه خبر دو حواله داد که اصلا معلوم نیست کجاست و میان این همه شبکه‌های در دسترس اصلا شبکه ای به نام خبر دو وجود ندارد.

♈️بعد از پخش دقائقی از حوادث خان یونس، دوربین شبکه خبر دوباره به صحن علنی مجلس برگشت و ادامه نطق پزشکیان را پوشش داد.

♈️فکر کردم در فاصله ای که انداخته اند و دوربین را به خان یونس برده‌اند، دنبال فیلم معرفی وزرای رئیسی  و نطق رئیسی در مجلس می‌گردند تا پخش کنند، دیدم نه، بقیه نطق پزشکیان را پخش کردند.
گفتم خب از امروز دیگر برادر وحید مطمئن شده که برادر سعید شکست خورده و رسانه میلی میل به پزشکیان کرده است اما ساعت 19 دوباره به سراغ شبکه خبر می‌روم و می‌بینم هنوز برای برنامه «صف اول» رئیسی، رئیس‌جمهور است. عکس و فیلم رئیسی را در اول برنامه به عنوان رئیس‌جمهور پخش می‌کنند همراه با شعر ای نشسته صف اول!

♈️برای رسانه جبلیلی هنوز رئیسی در صف اول نشسته است و باید مردم‌داری کند! جالب نیست؟!

♈️آیا رسانه جبلیلی نمی تواند این لوگو را عوض کند و این برنامه را به معرفی وزیران پیشنهادی پزشکیان اختصاص دهد تا مردم اینها را بشناسند؟

♈️آقای دکتر پزشکیان اصلا شبکه خبر جبلیلی را می‌بینید؟ بالاخره رسانه رسمی دولت شما هم همین صداوسیماست نه بی بی سی و ....

♈️آیا شما نباید از رسانه رسمی دولت خود هیچ خبری داشته باشید؟!
آیا عدالت همین است که دولتی که بساطش برچیده شده است هنوز در رسانه‌ای که با پول مالیات مردم فلاکت‌زده ایران اداره می‌شود به عنوان دولت مستقر معرفی شود و رأی مردم به رسمیت شناخته نشود؟

♈️آن سوی مرزها هم رسانه های هستند که پسر محمدرضا پهلوی را شاه فعلی ایران می‌دانند! این چه حکایتی ست؟! صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، رئیس‌جمهور اسلامی ایران را به رسمیت نمی‌شناسد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مجلس آخرین فرصت ایران را می کشد؟!

سینا جهانی
@jomhuriyat

♈️ #پزشکیان به قیمت تندترین انقادها و حتی فحاشی و تخریب طرافدارانش، در معرفی کابینه، با اراده‌ای قوی پای حرفی که زده بود، ایستاد: «وفاق ملی»

♈️کابینه معرفی‌شده، در نگاه اول برای پایگاه رأی پزشکیان آن‌قدر ناامیدکننده بود که داشت موج «من پشیمانم» را خیلی زودتر از آنچه برای دولت دوم روحانی اتفاق افتاد، کلید می‌زد.

♈️همه این ناامیدی در حداقلی‌ترین حالت به خاطر معرفی وزرای اطلاعات، کشور، ورزش و آ.پ. بود. آنقدر که گزینه‌های ۴ گزینه درخشان هم اصلا به چشم نیامدند.

♈️حال گمان کنید رأی مجلسی‌ها، در اقدامی کاملا «انتحاری»، تماما جناحی و سیاسی باشد و آن ۴ مولفه ناامیدی را به طور طبیعی تایید کند و آن ۴ گزینه شاخص را بدون رأی اعتماد بدرقه کند.

♈️نتیجه چه خواهد شد؟!

♈️کمر گفتمان دولت می‌شکند، سقف گفتمان #وفاق_ملی به دست نمایندگان مجلس فرومی‌ریزد و آخرین فرصت احیای امید از دست می‌رود.

♈️همه‌چیز در دستان #مجلس است. آخرین فرصت ایران را به کشتن ندهید…

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰اعتراف دیوید اوئن، وزیر خارجه پیشین بریتانیا مبنی بر مشارکت این کشور و امریکا در کودتای ۲۸ مرداد

ما در ‎کودتای۲۸ مرداد دست داشتیم تا به همراه امریکایی‌ها از دستِ محمد‌مصدق خلاص شویم و این کار اشتباه بزرگی بود.
#امپریالیسم

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دنیایی که دیگر نمی‌شناسم

👤 پویا جبل‌عاملی
@jomhuriyat

♈️برخی از اندیشمندان معتقدند که دیگر عناوین «چپ» و «راست» برای بیان تلقی و تفکر سیاسیون و متفکران مانند گذشته کارآیی ندارد. اما چرا؟

♈️ظهور پوپولیسم از منتهی‌الیه راست در کشورهای مدرن عملا باعث شده این تقسیم‌بندی نتواند خصوصیات و جهت‌گیری فکری گروه‌ها را نشان دهد. این امر به‌ویژه با ظهور ترامپیسم در ایالات متحده پررنگ شده است.

♈️ ترامپیسم زمانی تلألؤ تفکر راست، متکی بر دولت کوچک، آزادی فردی، مالیات پایین، تجارت آزاد و تعرفه ناچیز بود، حال صحبت از اخراج مهاجران، دیوارکشی، تعرفه بالا برای حمایت از اقتصاد داخلی و ملی‌گرایی افراطی می‌کند که معتقد است آمریکا و آمریکایی اول است و بقیه مادون.

♈️ الان ترامپ بدون هیچ بیمی ریشه‌های فکری حزب جمهوری‌خواه را می‌زند و با هر ضربه، رای بیشتری کسب می‌کند. چگونه می‌توان در چنین فضای مغشوشی از همان ابزار قدیمی راست و چپ بهره برد؟

♈️ از همین رو است که به اعتقاد بعضی، باید از قالب جهت‌گیری‌های گذشته بیرون آمد. باید متر و معیار را به جای دوگانه چپ و راست به «باز» و «بسته» تغییر داد.

♈️ تفکر باز از جامعه باز، دموکراسی همراه با آزادی فردی، حقوق مالکیت، حاکمیت قانون - قانونی که مدافع حقوق بشر است نه قانونی که صرفا به تایید اکثریت رسیده است- تفکیک قوا و دخالت حداقلی دولت در اقتصاد و تجارت باور دارد.

♈️در مقابل تفکر بسته قرار دارد که نوعی ملی‌گرایی، تقدس یک نژاد، خودی‌گرایی، حمایت‌گرایی در اقتصاد و ناباور به تجارت آزاد است.

♈️ اما ترس و بیم از دنیای امروز از همین‌جا ناشی می‌شود. وقتی قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای را بررسی می‌کنیم، شاهدیم که از دو سوی جهان، این تنها تفکر و رویکرد «بسته» است که خودنمایی می‌کند.

♈️ چینی‌ها در لیگ تفکر «بسته» قهرمان هستند. روسیه را بنگریم؛ مهد توتالیتاریسم و دولت‌گرایی.

♈️آن سوی جهان، آمریکایی قرار دارد که مدافع مداخله دولت در اقتصاد و تجارت است.

♈️اعضای کنگره از هر دو حزب، محکوم دیوان بین‌المللی لاهه در جنگ غزه را هر دقیقه ایستاده تشویق می‌کنند.

♈️اینجا دیگر ارزش، حقوق بشر، آزادی فردی، حق زندگی و لیبرال دموکراسی نیست، بلکه مهم آن است که او با ماست حتی اگر بدیهی‌ترین اصول ما را نقض کرده و محکوم شده باشد.

♈️ دنیایی که امروز با آن سروکار داریم، مشحون از قدرت‌هایی است که همه در یک چیز با هم مشترکند؛ داشتن تفکر و رویکرد «بسته».

♈️در جهانی که نمایندگان تفکر «بسته» زعامت دارند، دنیا بسی دهشتناک‌تر و خطرناک‌تر از گذشته است.

♈️در این وضعیت، احتمال وقوع هرگونه مصیبتی که مرزهای بسیاری از کشورها را درنوردد، وجود دارد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️۲۸ مرداد روز_سینما رکس است. ۲۸ مرداد ۱۳۵۷ سینما رکس آبادان هنگام پخش فیلم گوزن‌ها، دچار آتش‌سوزی عمدی شد و صدها نفر از تماشاچیان در حالی جان‌باختند که راه‌های خروج از سینما بسته شده بودند

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ویدئویی از اظهارات حسین راغفر، اقتصاد‌دان دانشگاه الزهرا منتشر شده است که او با اشاره به اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ و مشکلات اقتصادی که مردم گرفتار آن هستند، از افرادی که در حال چپاول اقتصاد هستند می‌گوید و این‌که هیچ‌کس در تهران نمی‌تواند خانه بخرد. او پیش‌بینی می‌کند چنانچه شرایط تغییر نکند، رشد اعتراضات به صورت گسترده را در کشور شاهد خواهیم بود.
به اسم بازار آزاد، در حال چپاول اقتصاد هستند


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پایان مسعود

محسن رنانی
@jomhuriyat

♈️پزشکیان تازه آغاز شده است. پایان او اکنون نیست،‌ پایان او دو سال دیگر است که امیدوارم «پایان مسعود»ی باشد. آنان‌که امروز او را ارزیابی می‌کنند و بر اساس ترکیب کابینه به او نمره مردودی می‌دهند مثل این است که با دیدن یک «تک عکس» از یک نفر درباره شخصیت او قضاوت کنند. برای قضاوت درباره یک شخص باید فیلم زندگی او را دید. اکنون هم با دیدن یک عکس (فهرست وزرا) از دوران ریاست‌جمهوری پزشکیان نمی‌توان او را ارزیابی کرد.

♈️تقریباً پنجاه درصد از وزرای معرفی شده توسط رئیس‌جمهور، از میان نفرات اول تا سوم فهرست‌های ارایه شده توسط کمیته‌ها یا شورای راهبری بوده است و این البته عملکرد قابل‌قبولی است. ضمن این‌که از آغاز هم فرض بر این بود که «شورای راهبری» نقش مشورتی دارد و نظراتش الزام‌آور نیست. در واقع پزشکیان پنجاه درصد از وزرایش را از بین فهرست نخبگانی کشور و پنجاه درصد را هم در گفت‌وگوهای با حاکمیت و گروههای قدرت برگزیده است.

♈️ او با این کار تلاش داشته است «کابینه وفاق ملی» تشکیل دهد (گرچه قبلا هم نوشته‌ام که ماموریت پزشکیان اگر «وفاق ملی» است، کابینه‌اش باید «کابینه اتفاق ملی» باشد. این که این کابینه، چنان هست یا نه را باید صبر کرد و دید. رئیس‌جمهور هم گفته است که صبر کنید و کابینه را با اسم‌های آن ارزیابی نکنید بلکه با رسم‌های آن ارزیابی کنید).

♈️یادداشت قبلی من (مسعود و چوبه‌دار) سه بخش داشت که متاسفانه برخی کانال‌ها و صفحات فضای مجازی، فقط بخش اول آن را بازپخش کردند و موجب سوء برداشت شدند. در بخش اول آن یادداشت، من حرف بخش‌هایی از رای‌دهندگان و تحریمی‌ها را بازگو کرده بودم که می‌گویند پزشکیان خُلف وعده و بی‌صداقتی کرد؛ او آبروی رای‌دهندگانش را برد و آنان را ناامید کرد.

♈️اما در بخش دوم از زبان خودم گفته بودم  که چنین نیست؛ پزشکیان ما را فریب نداد، بلکه ما پزشکیان را فریب دادیم. مایی که تشنه یک قهرمان بودیم تا بیاید و با قدرتمندان دربیفتد و داد دل ما را از آنان بستاند. ما پزشکیان را آوردیم تا بین دو تیغه بُرنده نسلی رنجیده و حکومتی ناسنجیده قرار دهیم. سرانجام، توقعات آرمانی نسلی ناصبور و تعصبات ایدئولوژیک یک حکمرانی مغرور، اگر مهار و عقلانی نشود، پزشکیان را به پای چوبه‌دار خواهد برد. و بعد هم از رئیس‌جمهوردرخواست کردم که پایدار بماند و در این مسیر ناهموار به‌آرامی به پیش برود، امید که گشایشی ایجاد شود.

♈️در بخش سوم نیز چند درخواست و پیشنهاد به رئیس‌جمهور داده بودم تا نسل جوانی را که به او رای‌ داده بودند آرام و امیدوار نگهدارد و از اندیشه نخبگانی که در انتخابات او را همراهی کردند همچنان بهره ببرد. بنابراین یادداشت «مسعود و چوبه‌دار» محکوم کردن یا بیزاری از دکتر پزشکیان به خاطر اعتراض به فهرست کابینه نبود، بلکه واگویه نقدهای زودهنگام امروز و هجمه‌ها و تخریب‌های فردا بود. (متاسفانه برخی‌ سودجویان و مغرضان در فضای مجازی با تقطیع نوشته‌ها و گفته‌‌های دیگران دست به فرصت‌طلبی می‌زنند که نیازمند هوشیاری بیشتر از سوی کاربران است).

♈️اکنون می‌گویم: برای دیدن فیلم عملکرد دکتر پزشکیان، باید دو سال صبر کنیم. چرا دو سال؟ چون یک سال برای ارزیابی عملکرد یک دولت کم است و چهار سال، برای صبر مردم ایران، زیاد است. درواقع اگر نیک بنگریم تحولات ایران دو ساله شده است.

♈️از انقلاب مشروطیت تا خیزش دانشجویی ۱۳۷۸، فاصله تحولات بزرگ سیاسی و اجتماعی در ایران دو تا سه دهه بوده است (۱۲۸۵، ۱۳۰۴، ۱۳۳۲، ۱۳۵۷ و ۱۳۷۸). سپس یک دهه‌ای شده است (۷۸ تا ۸۸ و سپس دی ۹۶)؛ و از آن پس دو ساله شده است (۹۶ تا ۹۸ و سپس ۱۴۰۱ و ۱۴۰۳). این یعنی دامنه صبر اجتماعی جامعه ایران به دو سال کاهش یافته است. بنابراین هم پزشکیان و هم نظام سیاسی حداکثر دو سال فرصت دارند تا عملکرد خود و رویکرد تازه خود را به جامعه بنمایانند.

♈️در واقع انتخابات اخیر هم، نوعی خیزش اجتماعی دو مرحله‌ای برای «نه به وضع موجود» بود که پس از دوره‌ای از حذف و خالص‌سازی، دوباره یک دولت اصلاح‌جو را برسرکار آورد. اگر تحول ویژه‌ای رخ ندهد و بخشی از انتظارات آن ۷۸ درصد جامعه (۵۱ درصد تحریم‌کنندگان و ۲۷ رای‌دهندگان به پزشکیان) برآورده نشود، انرژی‌ مثبت این تحول‌خواهی حداکثر تا دو سال دیگر تخلیه خواهد شد و با انرژی منفی تحریم و براندازی جایگزین خواهد شد. بنابراین دو سال دیگر یا پزشکیان امروز تمام خوهد شد با «پایانی نامسعود»؛ یا پزشکیانی تازه متولد خواهد شد...
https://renani.net/texts/notes/masoud-end/

https://telegra.ph/%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF-08-16

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دوستی‌های درآمدزا

🔰آیا رفاقت و دوستی می‌تواند رشد اقتصادی به همراه داشته باشد؟
@jomhuriyat
🔰چکیده مقاله:

♈️بر اساس یافته‌های دانشمندان، تعامل افراد با خانواده، دوستان وجامعه پیرامون‌شان تاثیر زیادی برسلامت ذهنی و جسمی آنها دارد.

♈️به گفته پروفسور والدینگر، ارتباط با دوستان، بیشتر ازپول وشهرت، می‌تواند مردم را درطول زندگی سالم نگه دارد.

♈️دوستی‌ها ورفاقت‌ها می‌توانند ارتقای طبقه اجتماعی وبهبودشرایط اقتصادی را به همراه داشته باشند.

♈️جامعه‌شناسان براین باورند که در جوامعی که زمینه تعامل اجتماعی بین دو طبقه اجتماعی فراهم باشد، فرصت رشدو پیشرفت برای همه اقشار جامعه به طور یکسان فراهم می‌شود.

♈️مردم تحت تاثیر دوستان‌شان، رویا می‌سازند، آرزو می‌کنند وبرای خودشان هدف‌های کاری وتحصیلی تعیین می‌کنند.

♈️ اگر این رفاقت‌ها ودوستی‌ها بین دو نفر از دوطبقه اجتماعی متفاوت باشد، آرزوها شکلی بلندپروازانه‌تر به خود می‌گیرند واهداف جاه‌طلبانه‌تر می‌شوند.

♈️دوستان در دوران نوجوانی الهام‌بخش رویاها، مسیر فکری وشغلی رفقایشان هستند.

♈️اگرشخصی به تحصیل در دانشگاه فکر نمی‌کند، شاید دلیلش این باشد که هرگز دوستی نداشته است که در دانشگاه تحصیل کند یاحداقل مشوق او در این راه باشد.

♈️ژورنال نیچرطی پژوهشی به اهمیت دوستی ورفاقت بعنوان یکی از سرمایه‌های اجتماعی در ازبین بردن نابرابری وشکاف طبقاتی پرداخته است.

♈️این مطالعه گسترده باهمکاری چندین دانشگاه برتر آمریکا مانندهاروارد، استنفورد ودانشگاه نیویورک انجام شد.

♈️هدف، بررسی تاثیرگذاری انواع سرمایه‌های اجتماعی مانند دوستی یا فعالیتهای داوطلبانه برتحرک اقتصادی در میان مردم بود.

♈️نتایج این مطالعه نشان می‌دهد دوستی‌هایی که بین دو نفر از دوطبقه اجتماعی متفاوت شکل می‌گیرد می‌تواند به تحرک اقتصادی وحذف نابرابری‌های اجتماعی کمک کند.

♈️براساس این مطالعه، کودکان مناطقی که در آنها خانواده‌های کم‌درآمد درکنار همسایه‌ها ودوستان پردرآمدشان زندگی می‌کنند، در بزرگسالی درآمدشان حدود ۲۰ درصد بیشتر از بقیه دوستان‌شان در سایر خانواده‌های کم‌درآمد است که هیچ شانسی برای تعامل با ثروتمندان نداشته‌اند.

♈️پیوندهای دوستی نه‌تنها درفراهم آوردن حمایت عاطفی دربستر جامعه اثرگذار هستند، بلکه در دنیای کارآفرینی هم نقش مهمی ایفا می‌کنند.

♈️دوستان نزدیک می‌توانند سنگ‌بنای سرمایه‌گذاری‌های تجاری موفق باشند.

♈️افرادی که سابقه دوستی طولانی دارند، هم اعتمادبیشتری نسبت به هم دارند وهم نسبت به نقاط ضعف وقوت یکدیگر آگاه هستند.

♈️حتی موسسان شرکت مایکروسافت، بیل گیتس وپل آلن، نیز دو دوست قدیمی دوران مدرسه بودند.

♈️ آنها با وجود اختلاف سنی درهمان دوران دبیرستان دوستی عمیقی برقرار کردند ونتیجه آن تاسیس یکی از ثروتمندترین شرکت‌های فناوری دنیا بود.

♈️ازسوی دیگر «احساس تنهایی» حسی بسیار مخرب است؛ هم برای سلامت خود فرد وهم برای سلامت جامعه ودر نهایت برای اقتصاد.

♈️نمی‌توان ازجامعه‌ای که بخش بزرگی از مردم آن احساس تنهایی وانزوا می‌کنند انتظار رشد وپیشرفت اقتصادی داشت.

♈️جوامعی که شاخص تعامل اجتماعی آنها بالاتر باشد، رشد اقتصادی بیشتری را نیز رقم می‌زنند.

♈️مطلوب‌ترین شرایط برای یک اقتصاد سالم این است که بخش بزرگی از مردم حداقل هفته‌ای یک‌بار دوستان، خانواده و همکاران خود را ملاقات کنند و با آنها وقت بگذرانند.

♈️دوستی رابطه‌ای نیست که خود به خود حفظ شود. باید برای برقراری روابط جدید و تحکیم آن برنامه‌ریزی کرد، پا پیش گذاشت و به گروه‌های اجتماعی پیوست./تجارت فردا
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/02 14:30:50
Back to Top
HTML Embed Code: