Telegram Web Link
📝📝میانگین معدل دانش آموزان به ده رسید!
@jomhuriyat

1️⃣ باوجود آنکه میانگین با سوادی در ایران از %34.6 در سال 1335 به 98 درصد در سال 1403 رسیده است، اما نتایج آخرین میانگین معدل دانش‌آموزان در امتحانات نهایی حاکی از افت شدید معدل  آنها دارد، به طوری که میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان در امتحانات خرداد 1402 در رشته تجربی به 11.23 در رشته ریاضی به 10.79، در رشته انسانی به 8.75 و رشته معارف به 10.56 رسیده است.

2️⃣ در ادامه سیر صعودی و شتابنده افت تحصیلی دانش‌آموزان در سال‎های اخیر میانگین معدل از  12.67 در سال 98 به 10.33 در سال 1402 رسیده است. در این میان سیستان و بلوچستان با میانگین معدل 7.24، هرمزگان، کهکلویه، خوزستان و آذربایجان غربی با میانگین تقریبی 8 پایین‎ترین و استان یزد با میانگین معدل 12.4، سمنان، خراسان، مرکزی و قم با میانگین تقریبی 11 در بالاترین وضعیت میانگین معدل در میان کل استان‎های کشور قرار دارند.

♈️در این میان تهران، البرز، قزوین، زنجان، همدان، مازندران و آذربایجان شرقی با میانگین معدل تقریبی 10 در  میان 14 استانی قرار دارد که بالاتر از مرز مردودی معدل قرار گرفته است، به این ترتیب میانگین معدل دانش آموزان 17 استان از 31 استان کشور که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‎دهند زیر 10 قرار دارد.

3️⃣ این در حالی است که سهم 20% آموزش در بودجه کشور در زمان جنگ ایران و عراق از دوره احمدی‎نژاد به این سو با کاهشی چشمگیر به 10% رسید و تا کنون نیز ادامه داشته است، یعنی در حالیکه سهم آموزش در بودجه در جنگ 8 ساله با سهم آموزش در کشورهای توسعه‎یافته برابری می‎کرد، اما در سال‎های اخیر از متوسط سهم بودجه در کشورهای در حال توسعه نیز کمتر شده است، به طوری که به گفته وزیر آموزش پرورش در سال گذشته کشور با کمبود 200 هزار معلم روبرو بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰سیدحسین‌شهرستانی در برنامه زنده‌ صداوسیما:

♈️رفتار حاکمیت در مسأله حجاب ضربه جدی ای زد به دینداری ایرانیان که‌قابل مقایسه با کشف حجاب رضاخان است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 این کودکان نیز سهمی از ثروت ایران داشته و دارند.

♈️ثروت این کودکان کجا خرج می شود؟؟


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و تابستانی خانواده جمهوریت بخیر
هفته خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ یکی از بزرگترین دشت گل‌های ایران
اینجا بهشتی زمینی در استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان اردل

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دکتر ظفرقندی، پی‌آمدهای فاجعه بار سهمیه‌ بخشی‌ نامشروع
بازنشر: ۲۷ مرداد ۱۴۰۳

#جمهوریت
@jomhuriyat
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📝📝کابینەی پزشکیان؛
پیروزی وتوکراسی بر دموکراسی

صلاح الدین خدیو
@jomhuriyat

♈️بر خلاف بسیاری، من اصلا از ترکیب کابینەی پیشنهادی پزشکیان تعجب نکردم! این فهرست به صورت کلی بیانگر ارادەی غالب قدرت برای تشکیل دولت دوم رئیسی است.

♈️پیشتر در چند یادداشت نوشتم؛ منطقی نیست جریانی که هزینه های گزاف صرف خالص سازی مدیران و یکدست سازی قدرت کرده، در وسط کار، از راه رفته برگردد و طرحی نو درافکند.

♈️همچنین افزودم: تداوم دولت رئیسی و روند سیاسی پس از اسفند 1398 صرفا در ادامەی سیاست ها و روندهای کنونی نیست.
بلکه دست نخوردن حتی الامکان شاکلەی مدیریتی فعلی و اجتناب از یک چرخش نخبگان اساسی هم مد نظر است.

♈️بر حسب عادت، دولت های جمهوری اسلامی دو دورەایند و مسالەی نه چندان خوشایند شخم  خوردن تمام قوەی مجریه در بازەهای زمانی هشت ساله اتفاق می افتد.

♈️از این رو تحول در آرایش مدیریتی کنونی که محصول یک مبارزەی قدرت تمام عیار با دولت قبلی است، پس از سه سال غیر منطقی و زیادی خوش بینانه است.

♈️معمای اصلی در این میان تایید صلاحیت پزشکیان بود که برخی حضور وی را به معنای خلق یک دوم خرداد دیگر می دانستند.
زمینەی قومی ویژەی پزشکیان و ظرفیت نسبی رای آوری آن، اصلی ترین دلیل تایید صلاحیت وی بود.
طراحان بازی می دانستند که ماحصل پیروزی او  دولتی همسو خواهد بود و آش شله قلمکاری از دولت های روحانی و رئیسی، در صورت بندی نهایی بر روی ریل خالص سازی قرار خواهد گرفت.

♈️غفلت از زمینەی خارجی، دومین سادە اندیشی کسانی بود که خواب دوم خردادی دیگر را می دیدند!

♈️دمکراسی در سراسر جهان در حال پسرفت است و انتخابات به اندازەی گذشته، بیانگر یک روند کاملا دمکراتیک نیست.
در سال جاری که انتخابات ایران برگزار شد و سال   گذشته، کشورهای متعدد دیگر هم شاهد انتخابات بودند.

♈️می توان گفت تقریبا در همەی آنها اقتدارگرایی بر دمکراسی پیروز شد.
پیروزی نارندرا مودی در هند، اردوغان در ترکیه و نتنانیاهو در اسرائیل که در هر سه کشور میزان توسعەی سیاسی بە مراتب از ایران بالاتر است، نشان داد که چگونه بلوک حاکم می تواند از مزایای در دست داشتن قدرت برای بیمه کردن حضور شبه دائمی خود استفاده نماید.
انتخابات مساله دار ونزوئلا هم که مثال نزدیک و روشن تری است.

♈️مسالەی اصلی برآمدن وتوکراسی و عقب نشینی دمکراسی است.
وتوکراسی به تعبیر فوکویاما وتو و سرپیچی از نظر اکثریت توسط اقلیتی قدرتمند است.
این مرضی است که کمابیش دمکراسی های معیوب امروز هر یک به درجاتی به آن دچار شده اند.

♈️از قضا کابینەی پرشکیان هم بیانگر این دگردیسی است؛ دمکراسی حداقلی دهەی هفتاد و هشناد به وتوکراسی حداکثری ایران  دهەی 1400 تبدیل شده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کورسک و تابوشکنی اوکراین!

صابر گل عنبری
@jomhuriyat

♈️در حالی که نگاه جهانیان به آتش تنش نظامی برافروخته شده در منطقه خاورمیانه متعاقب ترورهای اخیر در بیروت و تهران دوخته شده است، جنگ اوکراین و روسیه شاهد تحولات بی‌سابقه‌ای است.

♈️از ده روز پیش حمله غافلگیرانه و غیرمنتظره اوکراین به منطقه کورسک روسیه شروع شده و ظاهرا بخش گسترده‌ای از آن به مساحت 1150 کیلومتر مربع تا عمق 35 به اشغال نیروهای اوکراینی درآمده است.

♈️این حمله نقطه عطف و تحولی مهم در جنگ اوکراین از زمان شروع آن از فوریه 2022 و معطوف به راهبرد دستور کار متفاوت از قبل اوکراین و متحدان غربی‌اش در این جنگ است.

♈️همواره ارتش اواکرین از بیم واکنش سهمگین روسیه از حمله به داخل آن پرهیز می‌کرد و از این رو، حمله به کورسک و اشغال بخشی از آن از یک سو تابوشکنی در این جنگ و از دیگر سو نیز اتفاقی بی‌سابقه از جنگ جهانی دوم است؛ به گونه‌ای که روسیه از زمان حمله آلمان نازی به شوروی مورد تهاجم و اشغال قرار نگرفته است و همین خود تحول پیشگفته را واجد معانی و دلالت‌های بیشتر کرده است.

♈️هر چند آمریکا و اروپا مشارکت در برنامه‌ریزی و اجرای حمله را تکذیب کرده‌اند، اما بعید است که چنین حمله‌ای با سلاح‌های پیشرفته غربی بدون هدایت و مشارکت آن‌ها رخ داده باشد.

♈️روسیه که منتظر بازگشت ترامپ و ساخت و پاختی با او برای پایان این جنگ پرهزینه بود، هنوز واکنش جدی نشان نداده و باید دید چطور با این اتفاق که هیبت نظامی و امنیتی این کشور و خود پوتین و آینده او را با پیامدهای فراوانش هدف گرفته است، کنار می‌آید.
بعید است که رئیس جمهور روسیه به سادگی از کنار این قضیه بگذرد و نوع واکنش به آن می‌تواند پیامدهای جهانی جنگ اوکراین را مضاعف کند.

♈️اوکراین اعلام کرده است که کورسک نقطه عزیمت حملات بیشتر روس‌ها بوده و آن را منطقه بی‌طرف اعلام کرده است و همین امر هم حضور نظامی طولانی مدتی را می‌طلبد؛ اما بعید است که روسیه با این مساله کنار بیایید و احتمالا حمله گسترده‌ای را برای بازپس گیری کورسک تدارک ببیند.

♈️البته این حمله نیز در سایه بحران اقتصادی گسترده ناشی از تحریم‌ها بسیار پرهزینه است و جدا از آن نیز چه بسا این ضد حمله و تمرکز بر آن، حفظ مناطق تحت تصرف در داخل اوکراین و پیشروی در محورهای دیگر را نیز با مشکل مواجه کند.

♈️واقعیت این است که غرب از زمان شروع جنگ اوکراین راهبردی پیچیده و مرحله‌ای در پیش گرفته است.

♈️غرب از همان ابتدا که روسیه تا مرز تهدید به حمله اتمی و بازنگری در دکترین هسته‌ای خود ظرف دو سال اخیر پیش رفت، با هدف کنترل و مهار واکنش و رفتار روسیه از مدام اعمال محدودیت‌هایی در کمک نظامی به اوکراین خبر می‌داد، اما رفته رفته و تدریجی به موازات فشار اقتصادی سنگین و تاثیرگذاری بر رفتار احتمالی مسکو این محدودیت‌ها را آشکارا و پنهان یکی پس از دیگری کنار گذاشته است.

♈️البته هنوز بزرگ‌ترین محدودیت موافقت با حمله اوکراین با استفاده از موشک‌های بالستیک دوربرد به داخل خاک روسیه است و دور زدن این محدودیت نیز در آینده پس از وقایع کورسک دور از انتظار نیست.

♈️فعلا به نظر می‌رسد که آمریکا و اروپا در حال سبک سنگین کردن سرنوشت حمله اوکراین به کورسک هستند.

♈️هر چند ممکن است که این حمله دست اوکراین را در مذاکراتی که نه هنوز شروع شده و نه مشخص نیست چه زمانی آغاز می‌گردد، پر کند، اما واقعیت این است که فعلا چشم‌اندازی برای پایان جنگ اوکراین از طریق مذاکره و صلح وجود ندارد.

♈️آنچه از بین سطور سیاست غرب پیداست، تداوم این جنگ فرسایشی و به تحلیل بردن انرژی و توان روسیه در همه زمینه‌ها و تبدیل کردن این رقیب خود به قدرتی بسیار ضعیف و مهار شده است.

♈️هر چند آمریکا و اروپا هزینه‌های مالی و اقتصادی سنگینی در این جنگ می‌کنند که مورد اعتراض برخی مالیات‌ دهندگان قرار گرفته است، اما بعید به نظر می‌رسد که این عامل به این زودی موجب تجدیدنظر در جنگ اوکراین در جهت مذاکره جدی با روسیه برای پایان "برد برد" این جنگ شود.

♈️پوتین نیز که تلاش برای دور کردن ناتو از مرزهایش را مستمسکی برای شروع این جنگ قرار داد، امروز نه تنها این امر محقق نشده بلکه تجهیزات جنگی ناتو را در حال پیشروی در داخل خاک کشورش می‌بیند و باید برای خارج ساختن آن‌ها و باز پس گیری کورسک بیشتر بجنگد و بیشتر هزینه کند.

♈️در این میان به نظر می‌رسد که غرب همچنان اتحاد و یکپارچگی خود را در قبال روسیه علی رغم برخی اختلاف‌نظرها حفظ کرده است؛ اما مسکو در این نبرد بر خلاف انتظارش نتوانست همراهی چین بزرگ‌ترین رقیب آمریکا را برای ایجاد یک جبهه واحد جلب کند. البته برعکس آن چین بیشترین بهره اقتصادی را از این جنگ از طریق خرید نفت ارزان از روسیه برده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دانشگاه جایزه نیست
  
کامبیز نوروزی
@jomhuriyat

♈️خانم مبینا نعمت‌زاده بعد از کسب مدال برنز در تکواندوی المپیک پاریس تقاضا کرد که ایشان را بدون آزمون در رشته پزشکی تهران بپذیرند. در چند روز اخیر بحث فراوانی بر سردرستی و نادرستی پذیرش احتمالی این درخواست درگرفت.

♈️آیا قبول چنین تقاضا و دادن چنین امتیازی به عنوان پاداش قهرمانی مشروع است یا نه؟

♈️بسياري از کشورها به قهرمانان المپیکی که افتخاری ملی آفریده‌اند امتیازات ویژه‌ای به عنوان پاداش داده می‌شود. یک قهرمان المپیکی سالها سختی و مرارت را پشت سر می‌گذارد و با تمرینات شبانه روزی تقریبا هر کار دیگری را کنار می‌گذارد تا بتواند نتیجه مطلوبی در بزرگترین واقعه ورزشی جهان بگیرد. بعد از کسب عنوان پرچم کشورش بالا می‌رود و افتخار می‌آفریند. به همین دلیل شایسته تقدیر ملی و پاداش است. این پاداش‌ها در ایران هم داده می‌شوند.

♈️پاداش‌ها معمولا مادی‌اند. امتیازات مادی مستلزم پیش شرط خاصی برای قهرمانِ دریافت‌کننده نیستند. پاداشها معمولاً پول، خانه، اتومبیل و مانند اینها هستند. این نوع پاداش ها نیازمند آن نیستند که آن قهرمان شرایط خاصی مانند سن و تحصیلات و مانند اینها داشته باشد.

♈️علاوه براین کسی که این پاداش ها را می گیرد موجب محرومیت فردی دیگر نمی شود. یعنی چنین نیست که بر اثر پولی که به قهرمان المپیکی می‌دهند فردی دیگر محروم و فقیر شود و زیان کند.

♈️لذا این نوع پاداش‌ها که به پاس تحمل سختی‌ها و کسب افتخار ملی داده می‌شوند. مشروع و درست‌اند.

♈️اما امتیاز یا پاداشی مانند پذیرش بدون آزمون در دانشگاه کاملا متفاوت است. برای قبولی در هر رشته‌ای در دانشگاه، فرد می‌بایست شرایط علمی متناسب با رشته انتخابی‌اش داشته باشد و با شرکت در آزمون در مسابقه ای سخت از ده ها و بلکه صدها هزار نفر جلو بزند
.
♈️کسی که در آزمون در رشته های دشواری مانند پزشکی پذیرفته می شود سالهای فراوانی از بهترین دوران نوجوانی و جوانی اش را بر سر درس خواندن می گذارد تا از مسابقه ای دشوار به نام آزمون سربلند بیرون بیاید.

♈️کسی درس را انتخاب می کند، کسی چیزی دیگر مثل ورزش قهرمانی را.

♈️شاید اگر آن قهرمان المپیکی سراغ ورزش نمی‌رفت و فقط دنبال درس را می‌گرفت می‌توانست در بهترین رشته‌ها و دانشگاه‌ها قبول شود. ولی به هرحال چنین انتخابی نداشته‌است. او به شرایط قهرمانی در ورزش رسیده است ولی به شرایط قبولی در آزمون دانشگاهی دست نیافته است.

♈️یک امتیاز وقتی مشروع و رواست که ذی‌نفع شرایط دریافت آن را داشته باشد. پذیرش یک قهرمان المپیکی در رشته‌ای دانشگاهی بدون آنکه از شرایط و مراحل آن عبور کرده باشد یک امتیاز نارواست. مانند آن است که یک نفر که رتبۀ اول آزمون شده است، بگوید چون درس خوانده و نتوانسته ورزش قهرمانی را دنبال کند، او را در تیم ملی فلان رشتۀ ورزشی عضو کنند.

♈️علاوه بر این چنین امتیازی تبعیض ناروا نیز هست. بسیاری از دانش‌آموزان با تحمل سختی‌های فراوان در مسابقه آزمون وارد می‌شوند. ترجیح دادن کسی که در مسابقه آزمون حضور نیافته است به دیگران، مصداق تبعیض است.

♈️من پخش زنده مسایقه‌های مبینا نعمت‌زاده را دیدم و با شوق بسیار از پیروزی تاریخی‌اش لذت بردم و به صدای بلند تحسینش کردم.

♈️کار درخشان دختر جوان محصول سال‌های سخت تمرین و ممارست بوده و شایسته تقدیرها و هرپاداش مادی است همچون دیگر قهرمانان المپیکی کشور. اما شایستۀ آن نیست که با پاداشی مانند قبولی بدون آزمون در رشته پزشکی امتیازی نامشروع و ناروا به دست آورد که حرمت آزمون و دانشگاه را نیز مخدوش می کند.

♈️ایشان ورزش حرفه‌ای را به عنوان کار و هدف اصلی انتخاب کرده‌است. چقدر خوب که در این انتخاب نیز بسیار موفق بوده و برای خود و خانواده و کشورش افتخار آفریده است. اینکه بخاطر ورزش قهرمانی نتوانسته در حد قبولی در رشتۀ پزشکی دانشگاه تهران درس بخواند، انتخاب خود اوست. با هر انتخابی چیزی به دست می آوریم و چیزی از دست می دهیم. منطق زندگی همین است. 

♈️گفتگوی خانم مبینا نعمت‌زاده با یک برنامه ورزشی را دیدم و در این جوان شخصیتی فهیم و کوشا یافتم. به رغم اینکه او چنین تقاضایی کرده است ولی به نفع خودش است که شخصا تقاضایش را پس بگیرد و مانع از آن شود که افتخارآفرینی‌اش در المپیک براثر این تقاضا مضمحل شود.کافی است او به بازتاب منفی تقاضایش در افکار عمومی نگاهی اندازد. ندیدم کسی از تقاضای او حمایتی کرده باشد بلکه منتقدین بسیارند. او باید بداند مردم اند که قهرمان می آفرینند نه دولتها.

♈️مقامات دولتی و دانشگاهی در صورت قبول این تقاضا نه تنها امتیازی ناروا داده اند بلکه شأن و مرتبت دانشگاه را بیش از چیزی که تا حال کاهش یافته تنزل می دهند.

♈️هیچ دانشگاهی از جمله دانشگاه تهران جایزه نیست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آزمون وفاق در مجلس

عباس عبدی
@jomhuriyat

♈️وفاق و توافق از نوع کنش‌های دو سویه و نسبی است. به عبارت دیگر نوعی از توافق طرفینی بر آن حاکم است، و الا اگر غیر از این باشد، به معنای کوتاه آمدن و بدتر از آن تسلیم شدن است. وفاق نوعی آتش‌بس و حرکت بسوی صلح دایمی است، و واقعیتی دو و حتی چند جانبه، و محصول نهایی توافق و تفاهم و سازش است. به همین علت نیز تندروها در آن جایی ندارند، چون ذهنیت آنان صفر و یک؛ همه یا هیچ است. درکی از توافق و وفاق ندارند. هر گامی به سوی وفاق را به منزله گامی برای تسلیم نهایی طرف مقابل یا سلطه خود تلقی می‌کنند. به همین علت آنان از دایره راهبرد وفاق خارج هستند، و باید آنان را چنان منزوی کرد تا راهبرد وفاق عینیت پیدا کند.

♈️متأسفانه ساختار انتخاباتی در ایران به گونه‌ای است که موجب تعارض شدید میان نتایج انتخابات مجلس و ریاست جمهوری می‌شود. بدون تردید آرای واقعی تندروها در کشور و در بالاترین اندازه خود، حدود ۱۰ درصد است. با این حجم از آرا، امکان اینکه بتوانند در مجلس تعدادی نماینده داشته باشند وجود ندارد.

♈️برای نمونه کافی است به انتخابات تهران نگاه کنیم که با حدود ۱۰ درصد مشارکت‌کنندگان آرای تندروها تا ۳ درصد و کمتر از کل واجدین حق رأی و اکثریت راه یافتگان به مجلس از آنان بود، در حالی که رفتار و نتیجه حوزه انتخابیه تهران در ریاست جمهوری به کلی متفاوت بود.
علت اصلی در رقابتی نبودن انتخابات مجلس و رقابتی شدن (نسبی) انتخابات ریاست جمهوری بود که ساختار مشارکت کنندگان به کلی تغییر کردند.

♈️این وضعی است که اکنون با آن مواجه هستیم. آقای پزشکیان برای حل این تنش‌ها کوشیده‌اند که سیاست وفاق را پیشه کنند و آن را شعار انتخاباتی خود قرار دهند و اتفاقاً مورد حمایت مردم نیز هست.

♈️نظرسنجی‌های معتبر نشان می‌دهد که اکثریت قاطع مردم با اولویت قرار گرفتن شعار افزایش وحدت توسط آقای پزشکیان به میزان زیادی موافق هستند و آن را تأیید می‌کنند و دارای اولویت می‌دانند.

♈️تکیه کلام وی در انتخابات پرهیز از دعوا کردن بود. به همین علت صلاح دانستند که فهرستی از وزرا را به مجلس ارایه دهند که برخلاف انتظار طرفدارانشان تعدادی از وزرای منسوب به جناح مقابل نیز در آن حضور دارد و همین امر موجب اعتراضاتی شده است.

♈️اکنون که وزرای پیشنهادی در کمیسیون‌های مجلس حاضر شده‌اند، شواهد نشان می‌دهد که برخلاف انتظار، بخشی از نمایندگان به جای پرداختن به کارآیی و صلاحیت حرفه‌ای وزرای پیشنهادی، به صورت جناحی و آن هم در قالب ضد وفاق رأی داده‌اند.

♈️چرا چنین ادعایی می‌شود؟ چون برخی از وزرای پیشنهادی که در کمیسیون‌های مجلس آرای کمتری از دیگران آورده‌اند، به لحاظ حرفه‌ای و صلاحیت عمومی از خبره‌ترین افراد در کار خود هستند و اگر قرار بود که از منظر کارآیی ارزیابی شوند، آنان قطعاً در بالای فهرست آرای داده شده قرار می‌گرفتند. در حالی که اغلب کارشناسان به توانایی‌های آنان اذعان دارند و در حوزه خود صاحب سبک و نظر و اعتبار هستند، ولی اکنون در بخشی از مجلس با عدم اقبال مواجه شده‌اند.

♈️بعبارت دیگر واکنش مجلس به شعار مورد تایید مردم و نیاز جامعه، یعنی وفاق منفی بوده است.

♈️البته این رفتارها درجمع‌های محدود بوده است و احتمال دارد که در روز رأی اعتماد و صحن علنی اصلاح شود ولی آقای پزشکیان باید این مسأله را به خوبی شرح دهد، در صورتی که مجلس بخواهدبرخلاف صلاحیت‌های حرفه‌ای وارد مسایل خطی و سیاسی شود، ایده وفاق شکست یاحداقل تَرَک خورده تلقی می‌شود و مسئولیت آن بامجلس و نمایندگان است.

♈️مجلس و زعمای آن بویژه ریاست محترم مجلس بایدبه رأی وشعار ملت احترام بگذارند.
فراموش نکنیم؛ «آن که خانه نیین(ساخته شده از نی) است، بازی(بازی آتش اندازی) نه این است.»

♈️به این فرصت بی‌نظیری که بر اثر انتخاب آقای پزشکیان بوجود آمده احترام بگذاریم و آن را قدر بدانیم، و الا امروزتحت مدیریت کسانی می‌بودید که هیچ اعتباری و احترامی برای شما قایل نبودند. این فرصت‌ها تکرار شدنی نیست.

♈️برنامه پزشکیان بسنده کردن به مطالبات ۵۰ درصد آمده پای صندوق نیست، باید آنانی که نیامدند را نیزنمایندگی کند، درحالیکه این کابینه در بهترین حالت حتی نمی‌تواند همه کسانی که پای صندوق آمدند را نیز راضی کند. ولی برای گام برداشتن درمسیر وفاق و پرهیز از دعوا ضروری است.

♈️به شعار وفاق ملی پزشکیان باید لبیک گفت و اجازه نداد یک اقلیت شناخته شده که نابودی خود را درتحقق این شعار می‌بینند، علامت سوال بزرگی جلوی مجلس قرار دهد.

♈️مجلس تازه آغاز به کار کرده ونمایندگان هنوز جا نیفتاده‌اند. رییس مجلس نقش تعیین کننده‌ای برای عبور از این وضع دارد، نباید اجازه دهد که گروه اندک وپر سروصدای تندرو بامخالفت خود با کابینه، رهبری واقتدار خود را بجای رییس بر مجلس تحمیل کنند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نسبت کودتای ۲۸ مرداد با آرمان‌های انقلاب مشروطه
🔰هفتاد و یکمین سالگشت کودتا

حسین آبادیان
بازنشر از ایران فردا
@jomhuriyat

♈️انقلاب مشروطه ایران عظیم‌ترین تحول سیاسی و اجتماعی ایران بود که تأثیری دوران‌ساز بر فرایندهای فرهنگی و حتی بینش دینی اقشاری از مردم ایران و نیز روحانیان به ارمغان آورد. با استناد به اصول ۵۱ گانه قانون اساسی و همچنین اصول ۱۰۷ گانه متمم قانون اساسی این نکته بسیار مهم واضح‌تر می‌شود:

♈️اتکای قانون اساسی بر مجلس شورای ملی به مثابه تجلی اراده جمعی مردم بود که در «امور معاشی و سیاسی وطن خود مشارکت دارند.» بر اساس قسم نامه نمایندگان آنها سوگند یاد می‌کردند که به «سلطنت و حقوق ملت خيانت ننمائيم و هيچ منظوري نداشته باشيم جز فوائد و مصالح دولت و ملت ايران.» مجلس شورای ملی حق داشت مطابق با «صلاح ملک و ملت» و «در عموم مسائل» دخالت کند و طبق اصل بیست و هشتم قانون اساسی هیچ حکم کتبی و شفاهی شاه مستمسکی برای عدم پاسخگو بودن وزیر مربوطه به شمار نمی‌رفت. طبق اصول مختلف متمم قانون اساسی بستگان شاه حق دخالت در مسائل سیاسی و اجرائی کشور نداشتند، حق نداشتند به عنوان وزیر انتخاب شوند، شخص شاه مسئولیت اجرائی نداشت و اگر هم فرمانی صادر می‌کرد باید دلیل صدور فرمان را به مجلس توضیح می‌داد. به عبارتی کشور دارای قوای مقننه، مجریه و قضائیه بود، شاه چون مسئولیت اجرائی نداشت؛ دولت در برابر مجلس پاسخگو بود و هیچ وزیری به تأکید متمم قانون اساسی هم نمی‌توانست حکمی کتبی و شفاهی از شاه را دلیلی برای عدم جوابگو بودن خود تلقی نماید.

♈️شاید مهمترین اصل متمم قانون اساسی اصل ۳۵ بود که مقرر می‌داشت: «سلطنت ودیعه‌ای است که به موهبت الهی از طرف مردم به شخص شاه مفوض شده.» بنابراین سلطننت ودیعه یا همان امانت بود، امانتی بود که به لطف خداوند «از طرف مردم» به شاه «مفوض» شده، یعنی اینکه سلطنت حق نیست، امانت است؛ شاه سمبل وحدت ملی کشور است و سلطنت از سوی مردم به او «تفویض» شده، یعنی مردم قدرت خود را به او واگذار کرده‌اند و شاه نماینده آنهاست که به «وکالت» از ایشان سلطنت می‌کند، حکومت حق مردم است که دولت مسئول و از آن بالاتر مجلس این حکومت را برای حفظ مصالح ملی اعمال می‌نماید. اهمیت ضرورت عدم دخالت شاه در مسائل سیاسی و اجرائی به حدی بود که در اصل ۴۴ متمم قانون اساسی باز هم تأکید شده بود شاه هیچ‌گونه مسئولیتی ندارد، بلکه دولت مسئول است و وزراء در برابر مجلس باید پاسخگو باشند.

♈️اصل سی و سوم متمم قانون اساسی مقرر می‌کرد که «مجلسین [شورای ملی و سنا] حق تحقیق و تفحص در هر امری را دارند.» به عبارتی مجلس می‌توانست در باره شخص شاه و خاندان سلطنتی هم سؤال و جواب نماید و هیچ امری مانع از این وظیفه خطیر نمی‌شد. مطابق اصل ۴۵ متمم قانون اساسی «حتی دستخط پادشاه وقتی قابل اجراست که به امضای وزیر مربوطه رسیده باشد.» طبق اصل ۵۶ متمم قانون اساسی «مصارف و مخارج دستگاه سلطنتی باید قانوناً معین باشد.» بحث عدم دخالت شاه در مسائل اجرائی کشور به نحوی اهمیت داشت که باز هم در اصل ۶۴ متمم قانون اساسی قید شده بود: «وزرا نمی‌توانند احکام کتبی و شفاهی شاه را مستمسک قرار دهند و از خود سلب مسئولیت نمایند.»

♈️اینها تنها بندهائی از قانون اساسی و متمم آن در دوره مشروطه بودند، هیچ کدام از این اصول با تغییر سلطنت از قاجار به پهلوی تغییر نکرد و در مجلس مؤسسان که در آذرماه ۱۳۰۴ تشکیل شد و در نهایت قدرت را به رضاشاه تفویض نمود، تنها اصول ۳۶، ۳۷ و ۳۸متمم قانون اساسی تغییر کرد که مثلاً سلطنت پهلوی را به جای قاجار قانونیت می‌بخشید و تکلیف جانشین سلطنت را معین می‌کرد، همین اصول هم البته به صورت غیرقانونی و در مجلس پنجم شورای ملی که وظیفه جرح و تعدیل و تغییر در اصول قانون اساسی نداشت، تصویب گردید و البته با مخالفت دکتر محمد مصدق، سیدحسن مدرس، سیدحسن تقی‌زاده، یحیی دولت‌آبادی و حسین علاء مواجه شد ضمن اینکه نمایندگانی مثل ملک‌الشعرای بهار و سیدحسن زعیم هم با آن رویه مخالف بودند....

🔰متن کامل:
https://cutt.ly/uwgrpZmX
#جمهوریت
@jomhuriyat
سی ویژگی افرادِ حیله‌گر

محمود سریع‌القلم
@jomhuriyat
🔰نکات ظریف 👇

♈️بو می کشد تا به کانون های قدرت و ثروت نزدیک شود و بماند
♈️از پرداخت به موضوعات و مشکلات کانونی طفره می رود
♈️از طریق بازی با واژگان و مفاهیم ، اوضاع را امیدوار کنتده ترسیم می کند
♈️فرصت ها را شکار می کند تا در صحنه تئاتر بماند
♈️خیلی ناجوانمردانه اطرافیان خود را حذف می کند

۱. مهم ترین موضوع در حرف، واکنش و عملِ شخصِ حیله گر، در نهایت حفظ و ترویج خودش است؛

۲. ده‌ها شخصیت دارد؛

۳. تا می‌تواند وعده می‌دهد چون به درستی می‌داند عمومِ مخاطبان حافظۀ کوتاه مدت دارند؛

۴. به هیچ اصول ثابتی پایبند نیست و استعداد U-turn های مکرر در جهان بینی را دارد؛

۵. معقول بودن را هنرمندانه به نمایش می‌گذارد؛

۶. جز به سِمَت وامکاناتِ ناشی از سِمَت، وفاداری دائمی دیگری ندارد؛

۷. کلمات دلنشین، مهمترین سرمایۀ حیله گران است؛

۸. به تناسبِ مخاطب، ظاهرِ خود را تنظیم می‌کند و دنبال مرید است؛

۹. دائما در حال رصد کردن اوضاع برای فرصت طلبی و حفظِ منافع خودش است؛

۱۰. کانونی‌ترین هنر حیله‌گر، مخفی کردن خودِ واقعی است؛

۱۱. با آنچه می‌گوید و نمی‌گوید، خودِ واقعی را مخفی می‌کند؛

۱۲. به تناسب مخاطب، واژگان خود را تغییر می‌دهد؛

۱۳. از این واژه‌ها بسیار استفاده می‌کند: انسانیت، عدالت، صداقت؛

۱۴. خیلی ناجوانمردانه اطرافیان خود را حذف می‌کند؛

۱۵.  رصد می‌کند تا آنچه مخاطب دوست دارد بشنود را، به او بگوید؛

۱۶. نهایت تلاش را به کار می‌گیرد تا مخاطب با حال قضاوت کند و گذشته را فراموش کند؛

۱۷. دومین سرمایۀ حیله‌گر این است که عامه معمولا گذشته را فراموش می‌کنند؛

۱۸. منحنی عملکرد او سینوسی است چون در پی حقیقت نیست؛

۱۹. حیله‌گری در طبیعت و DNA اوست؛

۲۰. دو «نیرو» در ناخودآگاه او همیشه فعال است: تصاحب مقام و دسترسی به پول و امکانات؛

۲۱. به جز مقام، شهرت و پول، عمومِ مدارهای دیگرِ لذت در وجود او خاموش است؛

۲۲. فرصت‌ها را شکار می‌کند تا در صحنۀ تئاتر بماند؛

۲۳. کلیدی‌ترین کاری که با دیگران دارد: ساختنِ «ذهنیت‌های» جدید برای آن‌ها؛

۲۴. یکی در میان، جملاتی می‌گوید تا مخاطب را نسبت به نیات خود سِحر کند؛

۲۵. از طریق بازی با واژگان و مفاهیم، اوضاع را امیدوار کننده ترسیم می‌کند؛

۲۶. توهم و fact را با هم مخلوط می‌کند تا مخاطب را گیج کند؛

۲۷. از پرداختن به موضوعات و مشکلات کانونی طفره می‌رود؛

۲۸. بو می‌کشد تا به کانون‌های قدرت و ثروت نزدیک شود و بماند؛

۲۹. عامدانه تلاش می‌کند بخش‌هایی از هر موضوع و داستانی را از دید مخاطب مخفی نگه دارد؛

۳۰. عامدانه سعی می‌کند دیگران در مورد سخنان و عملکرد او سریع به جمع‌بندی برسند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 وعده مسکن دو حریص! از ابراهیم رئیسی تا کاملا هریس!

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️کاملا هریس نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا: سه میلیون خانه برای طبقه متوسط خواهیم ساخت و میلیون‌ها مسکن اجاره‌ای!

♈️ ابراهیم رئیسی در سال 1400: سالی یک میلیون و در چهارسال چهار میلیون خانه خواهیم ساخت.

♈️.رئیس جمهور سابق ما و رئیس‌جمهور احتمالی آینده آمریکا هر دو حریص وعده‌دادن ساخت مسکن هستند. رئیس‌جمهور سابق ما سعی کرد طلب ایران را با ساخت مسکن از سوی شرکت‌های چینی تهاتر کند اما نشد. گفته می‌شود در این سه سال و نیم تقریبا نوزده هزار مسکن ساخته شده است. رستم قاسمی می‌دانست پولی در خزانه برای ساخت مسکن نیست و زمانی که از ساخت یک میلیون مسکن سخن می گفت فکر می‌کرد به وزارت نفت خواهد رفت و گویا نمی دانست که رئیسی او را برای وزارت راه و مسکن! پیشنهاد کرده است.

♈️کاملا هریس هم در حالی وعده ساخت میلیون ها مسکن تملیکی و اجاره ای می دهد که این گونه طرح‌ها در کنگره معمولا به مانع می‌خورد.

♈️در هر حال این گونه وعده ها برای نامزدان ریاست‌جمهوری نان دارد حتی اگر آبی برای مردم نداشته باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آقای علم الهدی! شما که در زمان جنگ ۳۶ ساله بودید آیا یک گلوله شلیک کردید که امروز از هزینه دادن در جنگ می‌گویید؟
آیا یک بار لباس رزم پوشیدید؟

🔰عصر ایران در واکنش به اظهارات دیروز سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد نوشت:
@jomhuriyat

♈️جناب سید احمد علم الهدی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته مشهد گفته است: "می‌گویند خون‌خواهی (هنیه) هزینه دارد، مگر هشت سال دفاع مقدس هزینه نداشت؟"

♈️انشاءالله که نه تنها انتقام خون هنیه گرفته می‌شود بلکه اسرائیل نیز محو خواهد شد ولی حالا که آقای علم‌الهدی، از هزینه دادن سخن می‌گوید و می‌پرسد مگر ۸ سال دفاع مقدس هزینه نداشته است؟ ما نیز از ایشان می‌پرسیم: آیا خود شما در آن ۸ سال، هزینه‌ای داده‌اید؟! آیا در آن ۸ سال، یک بار لباس رزم پوشیدید و سلاح به دست گرفتید و در کنار بقیه رزمندگان برای دفاع از دین و میهن جنگیدید و یک گلوله شلیک کردید؟!

♈️روزی که دشمن متجاوز به خاک ایران حمله کرد، شما ۳۶ سال داشتید و هم سن و سالان شما، در جبهه‌ها می‌جنگیدند و مجروح و اسیر و شهید می‌شدند و به تعبیر شما هزینه می‌دادند. شما که در آن دوره سنی می‌توانستید به جبهه بروید و هزینه بدهید، آیا رفتید و هزینه دادید و هزینه دادن همرزمان‌تان را با دست‌ها و پاها و سرهای قطع شده و پیکرهای متلاشی شده و فرزندان یتیم شده دیدید که حالا به راحتی پشت تریبون برای مردم از هزینه دادن در جنگ می‌گویید؟!

♈️فکر کرده‌اید در جنگ نیز همانند نماز جمعه تفنگی را به صورت نمادین دست می‌گیرند و همه چیز در امن و امان و آرامش هست؟

♈️کاش این حرف را امثال سعید جلیلی یا محمدباقر قالیباف می‌گفتند که در آن ۸ سال آتش و خون، آنقدر شجاعت و غیرت داشتند که از زندگی‌شان بگذرند و به میدان جنگ بروند نه کسی که جنگ را روزها در روزنامه می‌خواند و شب‌ها در تلویزیون می‌دید.

♈️کسی که در روزگار سخت مردم ایران حاضر به هزینه دادن نشد، قاعدتاً نمی‌تواند مردم ایران را به روزگار سخت دیگری برای هزینه دادن دعوت کند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰نگرانی ازشیوع جهانی ام‌پاکس؛ شناسایی سه مسافر مبتلای برگشته از امارات به پاکستان
وزارت بهداشت پاکستان ازشناسایی سه نفر مبتلا به وبروس «ام‌پاکس» درفرودگاه پیشاور، مرکز ایالت خیبر پختونخواه، مجاور با افغانستان، خبر داده است. آنها از کشور امارات متحده عربی بازگشته بودند.
سویه جدید این ویروس که به راحتی ازفردمبتلا به دیگران انتقال می‌یابد سبب نگرانی جهانی ازهمه‌گیری آن شده است.



♻️وزارت راه: پیش‌بینی می‌کنیم ۱۰۰ هزار زائر پاکستانی برای راهپیمایی اربعین وارد ایران شوند
داریوش امانی، معاون وزیر راه اعلام کرد دولت پیش‌بینی می‌کند ۱۰۰ هزار زائر پاکستانی برای برگزاری راهپیمایی اربعین وارد ایران شوند. او افزود روکش آسفالت جاده‌های منتهی به پایانه های مرزی، رفع نقاط پرحادثه، خط کشی محورها، نصب علائم وافزایش سرویسهای بهداشتی در حال انجام است.❗️


♻️معاون دانشگاه علوم‌ پزشکی اهواز درباره ابتلای زائران اربعین به بیماری‌های تنفسی هشدار داد
معاون دانشگاه علوم پزشکی اهواز درباره ابتلای زائران اربعین به تب دنگی، آنفولانزا، کرونا وسرخک وهمچنین خطر گزیدگی ازسوی عقرب وپشه آئدس درعراق هشدار داد.

#رستاک_ایران
❇️
@Rastak_iran
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ کلیپ منتشر شده از دکتر حسین راغفر، اقتصاد‌دان دانشگاه الزهرا ؛

♈️ او با اشاره به اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ و مشکلات اقتصادی که مردم گرفتار آن هستند، از افرادی که در حال چپاول اقتصاد هستند می‌گوید و این‌که هیچ‌کس در تهران نمی‌تواند خانه بخرد. او پیش‌بینی می‌کند چنانچه شرایط تغییر نکند، رشد اعتراضات به صورت گسترده را در کشور شاهد خواهیم بود.


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ این پسر بلوچ برای گرفتن یک جفت دمپایی بدنبال ماشین خیرینی که دمپایی به بچه ها می دادند 13روستا را دویده تا شاید بتواند یک جفت دمپایی بگیرد.

♈️ چقدر حسرت این پسر بچه ایرانی برای داشتن یک جفت دمپایی باعث سرافکندی کشور ماست، آیا تاریخ این دوران تلخ را فراموش خواهد کرد⁉️

🔰 سلام پسرم، سلام عزیزم، ما شرمنده تو و نسل تو هستیم؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ محمد قسیم عثمانی در حضور خود پزشکیان به او و وعده هایی که داده بود، حملات تندی کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ درد دلهای قابل توجه فعالین صنعت برق در استان اصفهان و مشکلاتی که هیچ یک از مسؤلین پاسخگوی آنها نیستند ‼️

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سعید انصاریان متولد ۲۲ خرداد ۱۳۶۷ در روستای الگِن در منطقهٔ دهدشتِ کهگیلویه و‌ بویر‌احمد است. دوران کودکی و جوانی‌اش در دامنه‌های زاگرس گذشت. در بوشهر سینما خواند و در سال ۱۳۹۸ به روستای خود الگِن بازگشت.

سعید انصاریان در آذر‌ماه ۱۳۹۸ توانست بعد از ارائهٔ طرح خود و قانع کردن روستاییان، دست‌کم هزار هکتار از مراتع جنگلی الگِن را تحت حفاظت کامل دربیاورد تا این عرصه‌ها از هجوم دام و‌ تخریب انسان در امان باشند

او از سال ۱۳۹۸ تا اکنون، هزاران بلوط در منطقهٔ حفاظت‌شدهٔ الگن کاشته و حالا بعد از چهار سال، این منطقه شاهد هزاران جوانهٔ بلوط است که با
حفاظت از آنها فرصت حیات پیدا کرده‌اند.
حفاظت از مناطق جنگلی الگِن سبب بازگشت حیوانات و در رأس آن پلنگ به منطقه و شکل‌گیری مجدد چرخهٔ حیات وحش شده است.

سعید انصاریان علاوه بر کاشت و حفاظت از بلوط، به آموزش کودکان روستایی و ترمیم بناهای بومی برای شکل‌گیری چرخهٔ اقتصادی و گردشگری روستا می‌پردازد. او در الگِن پایگاهی نیز (سرای امید) برای پرورش نیروهای حرفه‌ای داوطلب حفاظت از زاگرس ایجاد کرده است.
نگاه شاعرانهٔ او را به مفهوم میهن بشنویم و ببینیم

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/02 16:21:50
Back to Top
HTML Embed Code: