Telegram Web Link
♈️ ♨️تازه ترین عکس از میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در چهاردهمین سال حصر خانگی و سالگرد تولد ۷۹ سالگی زهرا رهنورد

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰امت گرایانی که نان ملی گرایی را می خورند!

حبیب رمضانخانی


♈️بازنشر این توییت از امیرحسین ثابتی، در فضای مجازی حسابی سروصدا به پا کرده و انتقادات زیادی را برانگیخته است!

♈️البته با توجه به رویکرد گذشته این جماعت امتگرا، به نظراین‌ موضع گیری چیزعجیبی نیست، وقتی بارها گفته اند برای ما عراق، لبنان و... برفلان نقاط ایران ارجحیت دارند!

♈️خاصه به یاد آوریم، خود ثابتی بر پایه همین مشی، از جایگاه یک مجری ساده برصندلی مجلسی نشسته که اتفاقا با همین هدف، در سال ۵۹ پسوند ملیش را حذف کردند!

♈️ناگفته نماند در تایید دغدغه جناب ثابتی، آقای عراقچی هم تاکید کردند که حمایت از محور مقاومت؛ از یمن و فلسطین تا لبنان و عراق، در راس برنامه های وزارت خارجه است!

♈️خلاصه: هدف ظاهری ثابتی و هم سلکانش، امت گرایی بوده و با این نگاه، نسبت به هجوم گسترده اتباع خارجی هم دغدغه ای ندارند! چون آن ها را برادرتر از ما ایرانی ها می دانند!

♈️البته متناسب با نفع، انعطاف بالایی داشته و اگر با دغدغه امت گرایی، کرسی مجلس را سهم می برند، وقت دیگر، با تاکید بر «ملی گرایی» در قالب تشویق تیم ملی، تور قطر را نصیب می برند!


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ قطعه ای زیبا، بی نظیر و کمتر شنیده شده از شهریار آواز ایران،
زنده یاد استاد محمدرضا شجریان 🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰تناقض پایدار

کامبیز  نوروزی


♈️نام سرزمینی که امیرحسین ثابتی برایش مرگ می‌طلبد "ایران" است.
او چنان در تفکرات بسته خود غرق است که به شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل، مرگ بر ايران را هم اضافه کرده است.

♈️کسی که ۵ سال پیش به چنین صراحتی چنین سخنی در مورد ایران‌زمین حرف می‌زند، پس چگونه جملات سوگند نمایندگی مجلس ایران را ادا کرده‌است؟

♈️تناقض آن توئیت با این سوگند را چگونه می‌توان حل کرد؟

♈️«من در برابر قرآن مجید به خدای متعال سوگند یاد می‌کنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد می‌کنم که پاسدار حریم اسلام و نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم. همچنین ودیعه‌ای که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم، و در انجام وظایف وکالت، ‌امانت و تقوا را رعایت نمایم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشم، از قانون اساسی اطاعت کنم و در گفته‌ها و نوشته‌ها و اظهار نظرها استقلال کشور و آزادی مردم و تامین مصالح آنان را مدنظر داشته باشم.»

♈️آن توئیت و این سوگند؟!


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
سلام بر مردم کهن و آزاده سرزمین پارس

🔰 صبح اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا قطعه ای از بهشت در مازندران ، چالوس ، ارتفاعات فشکور(زردک) ، رجه

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ملکه اعتضادی، ملکه شهر نو تهران
ناگفته های ملکه مرموز و بدکاره شهرنو تهران
و نقش او در کودتای ننگین انگلیسی_آمریکایی_ارتجاعی ۲۸ امرداد

#جمهوریت
🔰 آقای قالیباف! از شورای نگهبان ترسیدید؟ /چرا سمت درست تاریخ نایستادید؟ /ظفرقندی از آدم‌حسابی‌های ارزشمند کابینه پیشنهادی است

👤محمد مهاجری در کانال تلگرامش نوشت:

♈️دکتر محمدرضا ظفرقندی از آدم‌حسابی‌های شریف و ارزشمند کابینه پیشنهادی است و به دلایل مختلف باید شخص شما به‌عنوان رئیس مجلس پشت او درمی‌آمدید و در برابر اتهامات و توهین‌هایی که به او شد می‌ایستادید.

♈️ دفاع شما از ظفرقندی چیزی به او اضافه نمی‌کرد. او نیامده که به هرقیمتی وزیر شود. حمایت شما از او به نفع خودتان بود و می‌توانست بخشی از اعتبار زایل شده‌تان را برگرداند.

♈️ نگران نباشید که اگر چنین می‌کردید تیغ ردصلاحیت شورای نگهبان نفس‌تان را می‌برید. همین آقای پزشکیان را شورای نگهبان  مکررا ردصلاحیت کرد، اما چون‌سمت درست تاریخ ایستاده بود، صلاحیتش سرانجام در کمال عزت تایید شد و حالا هم رئیس‌جمهور است. از او یاد بگیرید.

♈️ ایام سکوت‌های مصلحتی مستدام!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دسته گل تحویل دادن، به سبک دولت سیزدهم!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️سخنگوی آموزش و پرورش دولت سیزدهم، اخیرا مدعی شده که عملکرد این وزارتخانه در این دولت آنقدر خوب بوده که این وزارتخانه را بدون دغدغه و مانند دسته گل تحویل دولت بعدی خواهند داد!

♈️این ادعا در شرایطی هست که فقط در همین سه ماه اخیر، دو افتضاح مدیریتی بزرگ در این وزراتخانه رخ داد:
اولی در آزمون هماهنگ امتحانات نهایی متوسطه دوم بود که در هفته آخر اردیبهشت امسال، به دلیل ناتوانی در مهیا کردن زیرساخت ها و از جمله صدور کارت ورود به جلسه، یک هفته امتحانات به تعویق افتاد که آن آبروریزی در حاشیه سقوط بالگرد آقای رییسی به فراموشی سپرده شد و مسئولان امر از پاسخ گویی رهیدند!

♈️دومی اما، به دلیل ناتوانی در جذب و جایگزینی معلمان و در نتیجه کمبود شدید معلم، برخلاف قانون بازنشستگی کشوری، معلمانی که سی سال خدمت خود را انجام داده بودند، با صدور بخشنامه ای غیرقانونی، به آن ها اجازه بازنشستگی ندادند تا کمبود معلمی جبران شود که بیشتر آن، ناشی از حضور یک میلیون و سیصد هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس هست.

♈️حال با این خروجی، مردم خود قضاوت کنند؛ این «دسته گل» آماده تحویل آموزش و پرورش، از جنس و مدل همان «اسب زین شده» آماده تحویل به دولت چهاردم که توسط کیهان ادعا شده، نیست؟
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پرت كردن ميان گرگ ها
@jomhuriyat

♈️این یکی از شیوه هایی بود که سازمان اطلاعاتی و امنیتی شوروی (کا.گ.ب) برای از بین بردن روشنفکران نویسندگان و آزادیخواهان آن کشور اختراع کرد.
در این شیوه هیچ نیازی به احضار و دستگیری و بازجویی و شکنجه و زندان و کشتن روشنفکران و اهل قلم نبود
بلکه به شکلی غیر_مستقیم و نامریی، در زندگی آنها رخنه می کردند و برایشان گرفتاری ها و مشکلات و سختی ها و بن بست ها و یاس ها و نا امیدی ها و بدبختی های شدید و پی در پی مالی و شخصی و شغلی و روحی و روانی و عاطفی و خانوادگی می ساختند و دشمنان شخصی و شاکی های خصوصی می تراشیدند.

♈️در چنان شرایطی، فرد مورد نظر بقدری در میان مشکلات و بیچارگی هایش محاصره میشد که دیگر کاری به کار حکومت و شعر و سیاست و فرهنگ و ادبیات و هنر و هر آنچه در جامعه می گذشت نداشت و آنچنان زیر بار رنج ها و مصیبت های فردی و خانوادگی اش قرار میگرفت که در نهایت کارش به دیوانگی و خودکشی و یا فرار میکِشید
و یا افسرده و روانپریش میشد و گوشه نشین می گشت. بهرحال به یک طریقی له میشد و از بین میرفت..

♈️در سازمان کا.گ.ب به این مشکلات و بدبختی های شخصی می گفتند گرگها! گرگها هایی که هر انسان شریف و روشنفکر و اهل قلمی را از دنیای گفتن و نوشتن و تفکر و اندیشه به جهنمی از فقر، بیکاری، ناامیدی، فلاکت، تنهایی و روانپریشی و راهروهای دادگاه های عمومی و طلبکارهای بی رحم و عشق های شکست خورده و شاکیان وقیح و رذل شخصی و تحقیرهای مدام می کشاندند و در نهایت او را در محاصره خود گرفته و تکه پاره می کردند.
شیوه "پرت کردن میان گرگها" بقدری کارایی داشت و با چنان دقت و سرعتی جواب میداد که سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی کشورها نیز آنرا بکار گرفتند و همچنان با علاقه ی بسیار بکار می گیرند..

♈️پرت کردن میان گرگها، یعنی حذف کردن و سربه نیست کردن روشنفکران و آزادیخواهان و دیگر نویسندگان و اذهان پرسشگر و وجدان های بیدار و مردان شریف جامعه، بی هیچ زحمت و هزینه و دردسری برای حکومتها...

📕تاریخ سیاه‌وسفید جهان

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سمفونی سیاست
✍️غلامرضا جواد کاشی/استاد علوم سیاسی
@jomhuriyat

♈️در شرایط حاضر نشانی از «وفاق ملی‌» نیست. لطف کنید حرمت نام‌ها را نگه دارید. این روزها وفاق ملی را تلاش برای «التیام برخی گسیختگی‌های درون نظام» بخوانید. همین و بس. البته شاید وفاق ملی در آینده از همین مسیر بگذرد.
در متونی که این روزها تولید شده، سه مسیر پیش رو نهاده می‌شود: اول تکیه بر اصول انقلاب یا متن قانون اساسی است. دوم پذیرش یکدیگر بر اساس وزن و قدرتی که هر کدام از طرفین در عمل کسب کرده‌اند و سوم صلوات بر گذشته‌ها و تمرکز توجهات به حل مشکلات پیش رو است. هیچ‌کدام را نمی‌توان یکسره کنار گذاشت. اما پرسش این است: از کدام یک باید آغاز کرد؟ شروع از مسیر اول به بازجویی و حذف می‌انجامد. هر کدام تفسیری از قانون اساسی یا انقلاب دارند و دیگری را به انحراف از اصول متهم می‌کنند و طرف خود را به پذیرش حذف یا توبه توصیه می‌کنند. چون حذف و توبه واقعی هم در کار نیست، شکاف‌ها همینطور افزون‌تر می‌شوند.

♈️شروع از مسیر دوم هم معیار روشنی ندارد. هر کدام بر اساس معیارهایی قدرت خود را بیش از دیگری ارزیابی می‌کند. به جای آنکه به گسیختگی‌ها بیاندیشد به تسلیم طرف ضعیف‌تر می‌اندیشد.

♈️مسیر سوم برای شروع از همه سالم‌تر است: خوب است تمرکز توجهات به حل مشکلات باشد. اما اولین مشکل نفس تولید و تداوم این گسیختگی‌هاست. نظام گسیختگی درونی می‌زاید. چنین ساختاری خود مشکل زاست و قادر به حل مشکلات نیست. مثل ماشینی می‌ماند که هر روز یک مشکل تازه فنی پیدا می‌کند و در جاده می‌ماند. 

♈️به چه دلیل نظام گسیختگی‌های نو به نو می‌زاید؟ نظام سیاسی با موسیقی سنتی ایران نسبت دارد. خیال می‌کند سیاست ورزی هنگامی روی می‌دهد که یک ملودی نواخته شود و همه آن را تکرار کنند. این اتفاق در موسیقی ممکن و در سیاست محال است. صداها فراوان‌اند هنر سیاسی را کسی دارد که میان این صداهای گوناگون همسازی و هماهنگی ایجاد کند. سیاست مدرن با سمفونی بیشتر همساز است.

♈️حال می‌توان از مسیر سوم سراغ دو مسیر اول و دوم هم رفت. هر تفسیری از انقلاب و قانون اساسی که ساختار متصلب تک صدا را موجه کند مادر و زایشگاه مشکلات است. در ارزیابی موازنه قوا، طلب تسلیم و توبه از طرف تضعیف شده هم خطرناک است.

♈️هنگامی که همه چشم‌ها به سمت مشکلات خیره می‌شود؛ هر کس از هر منظری که در آن ایستاده، سهم خود را ادا خواهد کرد. تفسیری از قانون یا انقلاب موجه است که در حال حاضر دردی را دوا کند. در ارزیابی قوت و ضعف دیگری هم میزان توانایی دخالت برای حل مشکل تعیین کننده است. توجه همه به حل مشکلات، و تعهد به حرکت به سمت تقلیل آنها، بنیاد یک نظام قدرتمند و در همان حال اخلاقی است. آنگاه نظام سیاسی پس از تحصیل هماهنگی درونی، به سمت پذیرش اغیار در اجتماع سیاسی خود هم حرکت خواهد کرد. آنگاه شاید مسیری به سمت وفاق ملی گشوده شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰تهران بدترین شهر خاورمیانه برای زندگی!

♈️بر اساس شاخص زیست‌پذیری شهرها در خاورمیانه و آفریقا که در مارس ۲۰۲۴ منتشر شده است، تهران به عنوان یکی از کم‌زیست‌پذیرترین شهرهای منطقه شناخته شد. این شاخص که زیست‌پذیری شهرها را بر اساس معیارهایی نظیر زیرساخت‌ها، کیفیت زندگی، خدمات بهداشتی، و ثبات اقتصادی ارزیابی می‌کند، نشان می‌دهد که تهران در میان شهرهای خاورمیانه پایین‌ترین رتبه را دارد

♈️در این نقشه که توسط یک نهاد بین‌المللی منتشر شده، شهرهای مختلف بر اساس میزان زیست‌پذیری از رنگ آبی تیره (بهترین) تا نارنجی (بدترین) رتبه‌بندی شده‌اند. بر این اساس، شهرهایی مانند دبی و ابوظبی در رتبه‌های بالای این شاخص قرار دارند و به عنوان بهترین شهرهای منطقه برای زندگی معرفی شده‌اند. در مقابل، تهران با قرار گرفتن در پایین‌ترین رده‌های این لیست، بدترین شهر خاورمیانه از نظر زیست‌پذیری اعلام شده است.

♈️این گزارش نشان می‌دهد که مشکلات اقتصادی، زیرساخت‌های ناکافی، آلودگی هوا، و نارسایی‌های خدمات عمومی از جمله عوامل اصلی هستند که باعث شده تهران در این شاخص رتبه پایینی کسب کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝استاد روابط بین‌الملل: بدون برجام و رفع تحریم، با پاکستان هم نمی‌شود کار کرد

مهدی ذاکریان گفت:

♈️همان برجامی که می‌گویند ارزشی نداشت، درهای زیادی را به روی ایران باز کرد. بعد از خروج ترامپ، دنبال احیای برجام نرفتیم. گفتیم با اروپا، روس‌ها و چینی‌ها کار می‌کنیم. آمریکا هم کل توافق را هوا کرد. در داخل هم سنگ‌اندازی کردند. با این شرایط نمی‌شود کار کرد.

♈️می‌خواهیم با کشورهای همسایه کار کنیم، عربستان با ما کار می‌کند؟ بانک مرکز پاکستان اجازه مراوده مالی با ما را دارد؟ با پاکستان تهاتر کنیم؟ نفت بدهیم و چه چیزی بگیریم؟ /هم میهن

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰نامه پژوهشگران در رابطه با غیر قانونی بودن اعمال تحریم

♈️اخیرا گروه‌هاو پژوهشگران حقوقی و وکلای دادگستری نامه‌ای منتشر کرده‌اند که در آن به غیرقانونی بودن اعمال تحریم‌های گسترده بر رروی شهروندان بر اساس قوانین بین‌المللی اشاره شده و آسیب‌های حاصل از آن نیز ذکر شده است.

♈️این گروه‌ها در نامه خود از بایدن خواسته‌آند که به استفاده از تحریم‌هااین چنینی پایان دهد. این نامه ای که این هفته به کاخ سفید فرستاده شده، توسط 40 سازمان و 200 وکیل و ده‌ها پرژوهشگر و صاحب‌نظر حقوقی امضا شده است.

♈️این نامه خاطرنشان می کند که با گذشت 75 سال از امضای کنوانسیون ژنو، که مجازات دسته جمعی غیرنظامیان را به عنوان جنایت جنگی منع کرده است، متاسفانه«مجازات دسته جمعی با اعمال تحریم‌ها به یک رویه متداول سیاست خارجی ایالات متحده تبدیل شده است که نمونه آن تحریم‌های کوبا، ونزوئلا و ایران است.»/پایش آمریکا

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مجازات طراح «سپاه دانش»

امیر دبیری‌مهر
@jomhuriyat

♈️اول شهریور ۶۹ پرویز ناتل خانلری، ادیب، سیاستمدار، زبان شناس، نویسنده و شاعر معاصر ایرانی درگذشت.

♈️ناتل خانلری در سال ۱۲۹۲ در تهران متولد۳ شد. نام خانوادگی خانلری به دلیل لقب جد او « خانلرخان» به نامشان افزوده شد و کلمه ناتل هم به پیشنهاد «نیما یوشیج» که پسرخاله مادرش بود به نام خانوادگی او افزوده شد.

♈️خانلری تحصیلات خود را در مدرسه «سن لویی»  تهران و سپس در مدرسه «دارالفنون» گذراند. در سال ۱۳۱۰ کتاب « دختر سروان» از الکساندر پوشکین شاعر روسی را ترجمه کرد و بعد شعر معرف  « عقاب» را سرود. این شعر در کتاب فارسی مدارس چاپ شد.
او در سال ۱۳۱۱ وارد دانشسرای عالی شد و در سال ۱۳۱۴ پس از دریافت مدرک لیسانس به عنوان دبیر دبیرستان به استخدام وزارت فرهنگ درآمد.

♈️در سال ۱۳۲۲ دکترای ادبیات از دانشگاه تهران گرفت. استاد راهنمای او ملک الشعرای بهار بود. در همین سال مجله «سخن» را منتشر کرد که تا سال ۵۷ دوام یافت.

♈️در سال ۲۴ تا ۲۶ در انستیتوفونتیک دانشکده ادبیات دانشگاه سوربن پاریس زبان شناسی خواند و همزمان کلاس های زیبا شناسی را هم سپری کرد. او به موسیقی هم علاقه فراوان داشت و با روح الله خالقی دوست بود. در سال ۲۵ انتشارات دانشگاه تهران را تأسیس کرد.

♈️خانلری پس از بازگشت از پاریس در کابینه اسدالله علم وزیر فرهنگ شد. او در ۲۵ مهر ۴۳ «بنیاد فرهنگ ایران» را تاسیس کرد و تا سال ۵۷ مدیر آن بود. حاصل کار این بنیاد انتشار ۳۰۰ کتاب ارزشمند بود.
این ادیب برجسته کرسی « تاریخ زبان فارسی» را در دانشگاه تهران بنیانگذاری کرد‌ و تا پیروزی انقلاب استاد این کرسی بود.

♈️او چند سال ریاست « فرهنگستان ادب و هنر» و مدیرکلی سازمان «پیکار با بیسوادی» را عهده دار بود. یکی از دغدغه های او ریشه کن نمودن بیسوادی بود.
طرح تشکیل « سپاه دانش» در مبارزه با بیسوادی نتیجه تلاش او بود. در این طرح جوانان دارای دیپلم به جای رفتن به سربازی و تلف کردن عمر خود در پادگان ها، پس از آموزش لازم به روستا های کشور می رفتند و به پسران و دختران روستا سواد می آموختند.

♈️دستور زبان فارسی ناتل خانلری در سال ۴۳ به عنوان کتاب درسی دبیرستانی در ایران به چاپ رسید و سالها تدریس می شد. بعدها در دانشگاه هم تدریس شد.
او کتاب «سمک عیار» را تصحیح کرد. دیوان حافظی که او تصحیح و ویرایش کرد از معتبرترین تصحیح های «دیوان حافظ» است.

♈️پس از انقلاب ۵۷ پرویز ناتل خانلری، این زبان شناس برجسته و ادیب و وزیر فرهنگ توانا و نیک نام که عمری به فرهنگ ایران زمین خدمت کرده بود به مدت صد روز اسیر زندان شد و چون دچار شکستگی استخوان گردید به دلیل وضعیت وخیم جسمی آزاد شد اما از همه فعالیت های رسمی و دانشگاهی کنار گذاشته شد و خانه مسکونی او را مصادره کردند.!!!

♈️ او در خاطراتش می نویسد که: «با آزادی از زندان، علاوه بر بستن حساب های بانکی او بابت حقوق دوره ی سناتوری اش مبلغ یک میلیون و سیصد هزار تومان از او مطالبه کردند که به دلیل تنگدستی نهایتاً پانصد هزار تومان از او دریافت می کنند.» !!!

♈️مدیریت خانلری در عرصه های فرهنگی بسیار عقلانی بود‌ او توانست در مقام وزیر  فرهنگ یکی از درخشان ترین طرح های سواد آموزی تاریخ ایران را در سطح کشور اجرا کند. از ریاست «بنیاد فرهنگ ایران» تا «سازمان پیکار با بیسوادی» و در «فرهنگستان ادب و هنر»، آثاری برجسته از خود به یادگار گذاشت.

♈️فرج سر کوهی منتقد ادبی که مجله ی «آدینه» را اداره می کرد از گفتگوی خود در همان دوران با ناتل خانلری می نویسد: «عمری خلاق، پربار و با عزت و احترام را پشت سر گذاشته بود. اما برخورد با او چندان ضد فرهنگی و غیر انسانی بود که چند ماهی پیش از مرگ، جمله ای را که سالیانی پیش به دوران جنگ جهانی خطاب به فرزندش نوشته بود به یاد آورد و برای من که در حاشیه مصاحبه با مجله «آدینه» از او حکایت وزیر شدن و زندان را پرسیده بودم تکرار کرد: «سرگذشت من خون دل خوردن و دندان به جگر افشردن بود.»

♈️ناتل خانلری با سابقه درخشان فرهنگی در اول شهریور ۶۹ در گذشت. حکومت می توانست از این سرمایه فرهنگی در راه اعتلای فرهنگ کشور بهره گیرد، اما افسوس. به قول سعدی: «محال است که هنرمندان بمیرند و بی هنران جای ایشان بگیرند.»
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و سربلند باشید

♈️ اینجا بهشتی واقعی در مرز استان های اردبیل و گیلان است
منطقه فندقلو در بخش نمین اردبیل

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝در باب مزایای بحران!

امیرحسین خالقی
@jomhuriyat

♈️نگارنده این سطور می تواند نسل خود را چنین توصیف کند: نسلی که در «شرایط حساس کنونی» به دنیا آمد، در «شرایط حساس کنونی» زیست و احتمالا در «شرایط حساس کنونی» منقرض خواهد شد! آنچه که برای بقیه جوک است شاید برای ما خاطره باشد. انقدر به زندگی در بحران خو کرده ایم که آرامش را نمی توانیم تحمل کنیم! نیازی به گفتن ندارد ولی برای مثال همین امسال و ماجرای مهمترین نرخ اقتصاد (قیمت دلار) را ببینید؛ مطلقا برنامه ریزی برای آینده غیرممکن است و ما خوابزدگان هم کورمال کورمال دنبال اینکه امروز چه شده و فردا چه خواهد شد.

♈️اما ماجرا شاید خوبی هایی هم داشته باشد؛ آدم ها تا وقتی همه چیز درست کار می کند به جزئیات توجه نمی کنند ولی وقتی به مشکل می خورند تازه به فکر بررسی جدیتر موضوع می افتند. ما چکشمان را می زنیم تا وقتی میخ در چوب گیر کند و آن وقت است که بررسی می کنیم ماجرا چیست.

♈️چند روز پیش اتفاق جالبی افتاد، بخت برگشته ای در خیابان طالقانی رنگ نمای ساختمان خود را به صورتی تغییر داد؛ رنگی نامتعارف که البته در تضاد کامل با ساختمان های تیره و رنگ و رو رفته مجاورش بود. در کشورهای دیگر احتمالا کسی خیلی توجهی به این ماجرا نمی کرد، در انجاها قوانینی هست و عرف رایجی که کل ماجرا را به یک کار اداری ساده تبدیل می کند اما در ایران ماجرا متفاوت است.

♈️بانویی معمارباشی شروع کرد به انتقاد که چه وضعی است مگر شهر صاحب ندارد که هر کس هر رنگی دلش خواست به نمای خانه بزند؟ هویت بصری و موزون بودن شهر چه می شود و ... کسانی هم از شهرداری پیگیر شدند که مالک رنگ را تغییر دهد. از این طرف صدای عده ای بلند شد که خوبیت ندارد گشت ارشاد رنگ نما تشکیل دهید، به شما چه مربوط که طرف چه رنگی به ساختمانش می زند! مگر جان و مال دیگری را به خطر می اندازد؟ چهاردیواری اختیاری و ....

♈️تا همین لحظه این بحث با شدت و حدت ادامه دارد و طرفین با استفاده از انواع ابزارهای نظری و عملی! می خواهند همدیگر را قانع کنند که درست می گویند. حرف از «حق به شهر» لوفور هست تا «نظم خودجوش» هایک و «حق مالکیت» لاک و البته ایده های چپ و راست و توتالیتر و ... بازار فحش هم داغ است.

♈️گشت ارشاد نمونه دیگری است و اینکه دولت چقدر حق دارد در پوشش مردم فضولی کند بحث داغی میان جوانترهاست، شبکه های اجتماعی و دسترسی به محتوای جهانی هم کار را ساده تر کرده است. خیلی چیزها که در جاهای دیگر کسی سراغش نمی رود در ایران محل بحث های جدی می شود که این البته اصلا بد نیست.

♈️اما چه نتیجه ای می شود گرفت؟ بحران یعنی ایده های قبلی کار نمی کند پس باید ایده های جدید خلق کرد و صاحبان ایده ها با هم گفتگو کنند تا راهی برای بیرون آمدن از بحران خلق شود. می بینم برخی می گویند الان تئوری بافی به درد نمی خورد و باید به سراغ مردان اهل عمل رفت اما اجازه دهید بگویم از قضا امروز وقت تئوری بافی است!

♈️مشکل اصلی کشور و به طور خاص دولت جدید بی ایده بودن و تئوری نداشتن است. در چنین اوضاعی حتی خوش نیت ترین ها هم فقط منابع را هدر می دهند. توصیه اصلی در شرایط فعلی می تواند این باشد باید اجازه داد ایران تمام پتانسیل فکری خودش را فریاد بزند و گروه های مختلف صدایشان را به گوش بقیه برسانند؛ چیزی که سیاسیون بعید است زیربارش بروند.

♈️ در جامعه بشری عقل کل نداریم و نسخه جادویی وجود ندارد، باید آدم ها با هم حرف بزنند تا شاید راهی برای مسائل مشترکشان پیدا شود. این برای مملکتی که دارد با سر به پرتگاه می رود دیگر انتخاب نیست ضرورت است، الله اعلم.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰اعتراض حمید رسایی به توئیت معاون پارلمانی رئیس جمهور که «کابینه با مشورت و تایید رهبری معرفی شده»/ قالیباف: حق با رسایی است

در همان متنی که رسایی از دفتر رهبری می خواند آمده است که نه تنها وزرای اطلاعات و خارجه و دفاع با نظر رهبری تعیین می شوند، بلکه وزرای فرهنگی ( فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرهنگ و آموزش عالی، آموزش و پرورش) نیز با نظر رهبری تعیین می شوند. همیشه وزیر کشور هم با نظر رهبری تعیین شده است چون مطابق همان به اصطلاح استدلالی که در متن دفتر آمده، وزیر کشور هم به وظایف فرماندهی کل قوا مربوط است. همچنین معاون اول رییس جمهور، رییس سازمان برنامه و بودجه، و به خصوص دبیر شورای عالی امنیت ملی با نظر رهبری تعیین می شوند.

رهبری هر کس را در هر جایی که نپسندد رد می کند و این فقط ناظر به این حوزه ها نیست. مثلا نمایندگان  با استناد به سخنان  خامنه ای وزرای بهداشت (ظفرقندی) و کار(میدری) را رد می کنند. چون خامنه ای گفته  کسانی که نامه مجلس ششم را امضا کرده یا از فتنه ی ۸۸ حمایت کرده اند نباید هیچ پستی داشته باشند.

رهبری در این دوره علی لاریجانی و پورمحمدی را برای هیچ سمتی قبول نکرد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رونماییِ "پایداری" ها از تمنایِ "مرگِ وطن"!

هادی سروش
@jomhuriyat

♈️امام امیرالمومنین (ع)‌سخنِ نغز و پرباری دارد که میفرماید : "در دگرگونی ها ، شخصیت نهان شده افراد آفتابی میشود."

♈️گروه موسوم به "پایداری" که مدعی هستند تحت داعیه هایِ پدرانه ی مرحوم آیت الله مصباح یزدی تشکیل و تشکُل یافت ، امروز در مواجه با شکست سنگین در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم بوسیله سخنان معدود افرادشان در مجلس شورا آفتابی شده است.

♈️در جدیدترین آن ؛ موضوع "تمنای مرگ برای وطن" توسط یکی از نمایندگان مجلس است که با رای چهاردرصدی وارد مجلس شده است!

♈️تعجب نکنید و به فکر فرو نروید! این نمونه ای از  تفکراتی است که صبحِ آن بزودی دمیده خواهد شد ، کاین هنوز از نتایج سحرست!

♈️"پایداری ها" به اعتراف خودشان فرزندان معنوی آیت الله مصباح هستند که صریحا در سخنرانی؛ توجه به وطن را به صدامی بودن و اسراییل و سپس حیوان مستند میکند و میگوید : "صرف اینکه این کار برای وطن هست آدم را بهشتی نمی‌کند. تو چرا می‌خواهی؟ مگر صدامیان برای وطنشان کار نمی‌کردند؟ مگر اسرائیلی‌ها برای وطن دروغی جعلی‌شان کار نمی‌کردند؟ صرف اینکه برای وطنم و برای آب‌ و خاک کار می‌کنم این خیلی هنر نیست، کلاغ هم برای وطنش کار می‌کند."

♈️ببینید بین این گفتار و تفکر ، با گفتار و تفکر استاد شهید آیت الله مطهری چقدر فاصله نوری است!

♈️استاد عزیز شهید مطهری در موارد متعدد در آثارش ؛ "ریشه وطن دوستی را در احساسات عالى در روح انسان معرفی میکند و تصریح میکند با احساسات شهوانى و حیوانى سازگار نیست. نیز بین حب وطن با حب مادر مقایسه برقرار نموده و سرانجام ؛ وطن پرستی را سازگار با ایمان اسلامی معرفی میکند."

♈️خوب ؛ تفاوتِ جایگاهِ فرزندانِ فکریِ استاد آیت الله مطهری و فرزندان فکری آیت الله مصباح به روشنی آفتاب است!

♈️معیار و ملاک در نصوصِ دینی چنین است؛

♈️قرآن با تعبیرِ "أُخْرِجُوا مِنْ دِیارِهِمْ" ؛ ایجاد انفکاک هموطنان از وطن شان را 'ظلم' دانسته(آل‌عمران/۱۹۵) و مورد دیگر با تعبیر "رابطوا" دارد (آل عمران/۲۰۰) که طبق تفسیر بزرگانی چون طبرسی و زمخشری ؛ دستور به حفظ وطن و احترام به مرزهاست.

♈️امام علی (ع) به مردمی که در مورد وطن شان امروز و فردا میکردند بر حس وطن دوستی دست گذاشت و فرمود: "ایَّ دار بعد دارکم تمنعون ؛ از کدامین خانه و وطن دفاع خواهید کرد؟" (نهج ، خ ۲۹)

♈️از هزار سال گذشته تا امروز ، فقیهان تاکید بر صیانت از وطن و مرزهای آن دارند. این جمله از امام خمینی است ؛ "حفظ ثغور اسلام جزءِ فرایضی است که هیچ فریضه‌ای بالاتر از آن نیست."

♈️پایان سخن با سخن افتخار آمیز جناب حکیم فردوسی در راستای وطن دوستی باشد که فرمود؛
نخوانند بر ما کسی آفرین/
چو ویران بود بوم ایران زمین
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پرونده چای دبش در دو‌ بعد کیفری و حقوقی

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️صابرین نیوز اعلام کرد که ساداتی نژاد وزیر جهاد دولت انقلابی ابراهیم رئیسی روانه زندان شد.

♈️سخنگوی قوه قضاییه هم اعلام کرد که محاکمه بقیه متهمان ادامه دارد.

♈️زندانی شدن وزیر جهاد البته به بعد کیفری پرونده این ابر فساد مربوط است اما بعد حقوقی آن مهم تر است. زیرا با کیفر متهمان و مجرمان چیزی روانه بیت المال نخواهد شد.

♈️قوه قضائیه باید به ادعای بهادری جهرمی سخنگوی دولت رئیسی هم که مدعی شده است معادل ریالی این سه و نیم میلیارد تومان واریز شده است رسیدگی و روشن کند این شرکت این سه و نیم میلیارد دلار را به چه قیمتی خریده است و برای هر دلار چه مبلغی داده است؟

♈️از دو حالت خارج نیست. آیا این شرکت این مبلغ را به قیمت روز خریداری کرده است یا به قیمت حمایتی؟!

♈️اگر به قیمت روز خریداری کرده است باید روشن شود که چگونه این اقدام مشمول عنوان فساد مالی ست؟ اگر به قیمت حمایتی خریداری کرده است باید روشن شود به چه قیمتی؟ تا معلوم شود حجم فساد چقدر بوده است.

♈️افکار عمومی منتظر شفاف سازی قوه قضائیه است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝درباره قطعا
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️جناب آخوند رسایی، نماینده پر نفوذ مجلس، توییت زده که: «آقای ظفرقندی بدلیل اصرار بر مواضع غلطش و عدم پاسخگویی به سئوالات و اشکالاتی که نمایندگان مطرح کردند و آقای میدری بدلیل اینکه برخلاف آنچه در کمیسیونها گفته بود حاضر نشد در صحن علنی به اشتباه بودن تحصن مجلس ششم و نامه نگاری جام زهر اشاره کند، قطعا از مجلس دوازدهم رای نخواهند گرفت.».

♈️این واژه که معانی حتمی الوقوع، صد در صد، بی گمان، بی شک، یقینا و در انگلیسی‌ با واژه هایی مانند certainly, absolutely, definitely,surely تداعی می شود، تا جایی که به پیش بینی در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و حتی نظامی بر می گردد، با احتیاط استفاده می شود. اتفاقا تا جایی که به حوزه فقه شیعه اثنی عشری نیز بر می گردد، علمای برجسته این مذهب، در بکارگیری این گونه واژه ها که ناظر بر حتمیت امری است، بس محتاط بوده‌اند؛ که صد البته محافظه‌کاری در بکارگیری آن، به اصل کمتر قطعیت پذیری مباحث و حوزه های انسانی بر می گردد و رویکردی دیرباز و هوشمندانه است.

♈️مثلا در باره همین توییت جناب رسایی،‌ چنان چه جنابشان اندکی ملاحظه داشتند، نتیجه پایانی بررسی صلاحیت دو وزیر نامبرده در مجلس، از دو صورت خارج نیست: یا نمایندگان این دو را شایسته وزارت خواهند دانست، که در آن صورت آبرو و پرستیژ نماینده و عالمی با نفوذ که خوب یا شوم، در جایگاه آقایان مدرس و کاشانی نشسته، سخت خدشه دار خواهد شد؛ یا مطابق پیش‌گویی یا پیش بینی جنابشان، مجلسیان این دو را رد می کنند؛ که در این صورت نیز شائبه ها و تفسیرهای پر شماری، بر این قطعی گو بار خواهد شد. در حالی که جناب ایشان در جایگاه نماینده ای صاحب نفوذ، خیلی راحت می توانست از گزاره ای مانند آن چه در زیر در آمده، بی هرگونه خطر آبروریزی بعدی، استفاده کند:
...رسایی: به اغلب احتمال، ظفرقندی و میدری، وزیران پیشنهادی رئیس جمهور، از سوی مجلس، رای نخواهند گرفت.

♈️به گمانم‌ این شکل ارائه پیش بینی برای رای نیاوردن احتمال بر ظفرقندی و میدری، به سه دلیل مفید فایده است: نخست آن که موید استقلال فکری، اختیارداری و احترام به تک تک نمایندگان است که در تقنین و تصمیم سازی نیز همه برابر فرض شده اند؛ دوم آن که شائبه زد و بند و تلاش های رخنه ای، نمایندگانی مانند جناب رسایی را کمرنگ وبلکه بیرنگ می کند.‌ آن هم در فضایی که به سود پزشکیان در چرخش است؛ و سوم آن که در عین حال، حاوی گونه ای عدم قطعیت و پناه گرفتن در حفاظ احتیاط است. فایده آن نیز پاسداشت آبرو، اعتبار و پرستیژ، مجلسی ها است. خب همین توییت ممکن است اسباب پیش بینی های خلاف و بلکه متضاد توییت جناب رسایی را فراهم آورد.‌ آن هم‌ از سوی شهروندانی نه چندان ذیصلاح. مثلا به توییت در تلگرام پهن شده زیر بنگرید.

♈️کریمی پور: به اغلب احتمال ظفرقندی و میدری وزیران پیشنهادی رئیس جمهور و بلکه کل کابینه از سوی مجلس، آرای لازم را کسب خواهند کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/02 16:33:35
Back to Top
HTML Embed Code: