Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور وطن

🔰 صبح زیبای اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
هفته خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا بهشتی زمینی به نام آبشار نیاکان واقع در روستای نیاکان کوهرنگ
برای رفتن به اینجا تقریبا دو ساعت باید کوهپیمایی کنید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ اظهارنظرهای عجیب و غیرکارشناسی میهمان صدا و سیما در خصوص لزوم ورود ایران به جنگ ‼️

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ به کجا میرویم ؟!!!
چه کسی بیشتر امکان تحریف دارد؟ کسی که پول، امکانات و قدرت دارد و ممکن است هویتش با بخشی از تاریخ گره خورده باشد و علاقه‌مند است روایت‌های خود را از آن ‌ماجرا ارائه کند؟ یا ... به نظرم دوستان راه را اشتباه می‌روند و باید توضیح دهند که با بودجه و امکاناتی که طی این سال‌ها در اختیار داشتند چه کارهایی انجام داده اند.


🔰 پی نوشت: جعفر شیرعلی‌نیا یکی از منصف ترین و مظلوم ترین نویسنده ها و پژوهشگران دفاع مقدس است. سال هاست کتاب های او را توقیف می کنند و در رسانه های رسمی جایگاهی ندارد. ای کاش به جای این همه بروکراسی و دستگاه های نامربوط در مورد جنگ ایران و عراق، از نویسندگان مستقل و ارزشمندی چون شیرعلی نیا حمایت شود. ●●●
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چگونه با ابربحران انرژی مقابله کنیم

عبدالله باباخانی، کارشناس انرژی
@jomhuriyat

♈️در بخش انرژی سه مشکل اصلی داریم. نام این مشکلات را نمی‌توان کسری و بحران گذاشت. این یک ابربحران است و می‌تواند کشور را به سراشیبی بسیار سختی ببرد که قابل بازگشت نیست.

 ♈️امروز در پیک مصرف به ۱۸ گیگاوات کسری برق رسیدیم یعنی چیزی نزدیک به ۲۵ درصد برق مورد نیاز را کسری داریم. برای تامین این کسری، ۶۰ درصد صنایع کشور و برخی مراکز عمومی و ادارات تعطیل شدند.  در سال ۱۴۰۰ کسری برق ۱۰ گیگاوات بود اما امروز به ۱۸ گیگاوات رسیده‌ایم و سال آینده به ۲۲ گیگاوات می‌رسیم. اگر بخواهیم این میزان کسری را از کشورهای همسایه تامین کنیم اولاً به دلیل افت شبکه باید بیش از نیاز برق خریداری کنیم. یعنی اگر ۱۸ گیگاوات برق نیاز داشته باشیم باید ۲۲ گیگاوات برق خریداری کنیم.

♈️اگر این برق را از کشورهای همسایه خریداری کنیم چیزی نزدیک به ۸ تا ۹ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. اگر این کسری را خریداری نکنیم به این مفهوم است که به همین میزان هزینه پنهان به صنایع کشور تحمیل می‌کنیم.  همین اتفاق در مورد گاز هم می‌افتد. امسال برای سه ماه زمستان روزانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب و در روزهای اوج ۴۰۰ تا ۴۲۰ میلیون مترمکعب کسری گاز داریم.

♈️همین اتفاق در مورد بنزین هم افتاده است. به این ترتیب تقریباً معادل کل صادرات نفت خام باید صرف تامین این کسری‌ها بکنیم. در حال حاضر ۳۶ میلیارد دلار صادرات نفت داریم که با تخفیف‌هایی که می‌دهیم و هزینه مبادله‌هایی که می‌پردازیم رقم صادرات به ۲۵ میلیارد دلار می‌رسد که همین میزان نیز هزینه تامین کسری‌های انرژی در کشور خواهد بود./هم میهن

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اجتماعی: پزشکیان آخرین شانس حکومت برای خروج از وضعیت فعلی است

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت
:‌

♈️مساله عجیب این است که چرا این مجموعه مخالف پزشکیان، هنوز متوجه عمق ماجرا نشده‌اند و نمی‌دانند که این انتخابات به صورت شانسی و بر حسب تصادف به وجود نیامده است. بلکه محصول وجود اراده‌ای معطوف به عبور از گذشته است.

♈️درواقع باید گفت پزشکیان آخرین شانس برای حکومت است که از وضعیت موجود خارج شود و در مسیری قرار بگیرد که دوباره شاهد انتخابات ۸۰ درصدی باشد. شکست پزشکیان ساختار را به چند پله عقب‌تر از ۳۰ اردیبهشت امسال باز می‌گرداند و به‌طور قطع هیچ گام رو به جلویی محسوب نخواهد شد؛ چون هیچ چشم‌انداز و حتی خیال و تصور مثبتی از پیش‌رو نیست.

♈️سراب یکدستی بودن ثابت شد و به همین علت تغییر مسیر داده شد و بالاتر از یکدستی رنگ دیگری وجود ندارد که  بخواهید به آن  متوسل بشوید؟/ اعتماد

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰آقای پزشکیان چرا هنوز دستور ابطال این حق‌کشی ها را نداده است؟

مجید مرادی
:

♈️برای اربعین که سهل است، حتی اگر کابین همسر کرده باشید اموال مردم باز خواهد گشت. با تصرف در مال مردم دنبال ثواب الهی می‌گردید؟! خدا شما را از رحمت خود دور گرداند! خوردن مال مردم مایه عذاب است نه ثواب! آیا کشور، دادستان ندارد؟

♈️آقای پزشکیان چرا هنوز دستور ابطال این حق‌کشی ها را نداده است؟! پزشکیان ضمن ابطال این سرقت نامه به وزیر مربوط بگوید اگر طاقت امانت داری ندارد الان استعفا دهد تا این وزارتخانه با سرپرست کار کند‌.

♈️این رفتارشان در دقائق آخر و هم‌زمان با دولت پزشکیان است که شعار حق و عدالت و انصاف را داده است اگر رئیسی بود چقدر می بردند و می‌خوردند که آب از آب هم تکان نمی‌خورد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 آیا امام حسین راضی است که پول بازنشستگان برای اربعین هزینه شود؟

بهروز عزیزی


♈️حالا اینکه قطعا امام حسین راضی نیستند از پول این عزیزان و کلا بیت المال در خصوص اربعین هزینه بشه که به کنار.

♈️کلا میخوام عرض کنم عراق هیچ کمبودی درخصوص پذیرایی زائر نداره و شک نکنید مواکب دولتی صرفا بابت مصرف بودجه، سند سازی و پولشویی یا موارد تبلیغاتی حضور دارن و بس!

♈️پول دارو داروخانه‌ها را از پارسال ندادند.

آیا بازنشسته‌ها راضیند که از صندوق آنها هزینه‌ی اربعین عده‌ای دیگر تامین بشه؟
آیا اربعینیان میتونن با پول شبهه‌ناک به زیارت برن و انتظار نورانیت روح داشته باشن؟

♈️چندسال پیش آیت الله سیستانی فتوا دادند که ارگان های دولتی عراق از موکب زدن و خرج کردن در اربعین فاصله بگیرند

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چه باید کرد؟!
یدالله کریمی پور
@jomhuriyat

مهمان کلیدی جمهوری اسلامی در پایتختش ترور شده است. چه باید بکند؟! واکنش نداشتن اشتباه است؛ ولی از آن شومتر،‌ بی محابا تاختن و بی هوا شمشیر چرخاندن است.‌

♈️ نخست باید دید چه شده است: هنیه رهبر کلیدی حماس و مهمان ایران، در مهمانسرا به همراه محافظش ترور شده است. از سوی کی!!؟ هنوز هیچ‌ کشور و سازمانی رسما مسئوليت این ترور را بر عهده نگرفته است.‌ ولی بر پایه قرائن و شواهد، اسرائیل(اشغالگر) متهم اصلی این ترور قلمداد می شود.

♈️دوم‌؛ حکومت ایران مصمم و البته موظف به خونخواهی است. ولی چه کسی، کجا، کی و چگونه؟! امپریالیسم رسانه ای پیشاپیش دست بکار شده و دمادم و بی تعطیلی، با خبرسازی، تفسیر، تحلیل و گزارش های دور و دراز و اغلب پوچ، بر حمله بزرگ ایران و محور مقاومت به اسرائیل،  تمرکز کرده و حتی با توسل به اخبار فیک و برساخته، مثلا از درون سری ترین اتاق های تصمیم سازی نظام، تاریخ احتمالی و بلکه دقیق عملیات انتقامی را ارائه می دهد؛ و با چنین فضاسازی هایی، جهانیان را شبانه روز چشم به راه آغاز تهاجم بزرگ و برپایی جنگ احتمالی نگاه داشته است. ولی چرا جنگ؟! آیا جنگ‌، واکنشی افراطی در برابر ترور شهید هنیه نیست؟ یعنی تاکتیک دیگری به چشم نمی خورد؟! آیا حکومت محق است با مبنا قراردادن ترور مهمانی عالیقدر،‌ امنیت کشور و ملت را به آزمایش بگذارد؟! اگر نه، پس چه باید کرد؟! پاسخ روشن است: طراحی و برنامه ریزی در جهت انجام دادن واکنشی هم سطح. مثلا چی؟! مانند ترور پنهانی و بدون پذیرش مسئولیت فرمانده، وزیر و مدیری کلیدی در قلمرو اسرائیل؛

♈️سوم‌؛ چرا در ماه های اخیر، جمهوری اسلامی زیر هر نوع فشار و تهدید خارجی قرار گرفته است، بیدرنگ پاسخ مستقیم نظامی و استفاده از موشک و پهپاد به میان می آید ؟ چرا گزینه های متعدد دیگر در کانون توجه نیست ؟!

♈️چهارم؛ بدون توجه به خبرها و گزارش های ژورنالیستی،‌ نتیجه گیری و برآورد اتاق جنگ جمهوری اسلامی برای مشارکت احتمالی در جنگی بزرگ چیست؟! آیا بر پایه برآوردهای همه جانبه استراتژیک، تاب آوری ایران برای رویارویی در جنگی مستقیم ، اگرچه هوا محور،‌ با اسرائیل تا کجاست؟!(با فرض حمایت و بلکه مشارکت ایالات متحده). در این صورت، متحدان استراتژیک ایران، در مقیاس ۸ قدرت بزرگ جهان کدامند؟! هزینه روزانه تداوم جنگ چقدر است؟!تاب آوری اقتصاد ایران برای درگیر شدن در جنگی منطقه ای چگونه چقدر است؟!

♈️پنجم؛ کدام‌ قدرت های بزرگ و دولت های همسایه از درگیر شدن ایران در جنگ خشنود خواهند شد؟! راستی دیدگاه واقعی فدراتیو روسیه و پرزیدنت پوتین در این باره چیست؟!

♈️به هر روی دهها پرسش دیگر در همین راستا و چارچوب بر سر میز اتاق جنگ چشمک می زند و چشم براه دریافت پاسخ های مناسب است.‌ از این دیدگاه اولا ضرورتی آنی و فوری برای پاسخ دادن نیست.‌ می توان تهدیدگر را مدت ها، تا دستیابی به فرصت مناسب، در آماده باش خسته کننده و پر هزینه نگاهداشت. دوم این که برپا کردن و یا مشارکت در جنگ،‌ به هیچ وجه پاسخ مناسبی برای ترور، اگرچه پر اهمیت،‌ نیست. زمان برای پی جویی و تمرکز بر واکنش هم‌سطح و مقبول از نظر جامعه بین الملل، دیر نشده است.‌ خوب است در باتلاق پروپاگاندای امپریالیسم خبری فرو نرویم.

♈️یدالله کریمی پور کمترین گمانی ندارد، نتانیاهوی جنگ طلب و فاشیست،‌ به زودی زود، ناگزیر تن به مذاکرات آتش بس در غزه خواهد داد. ولی همزمان، موتور سناریو سازی اسرائیل، برای درگیری همه جانبه با ایران،‌ همچنان با قدرت کار خواهد کرد.
به سرنوشت و ته نوشت ایران و ایرانیان بیندیشیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تاکیدات مکرر برای اجرای سندی که یک‌سال از عمرش باقی مانده و ۶۵درصد اجرا نشده، برای چیست!

✍️ اکبر اعلمی
@jomhuriyat

♈️سند چشم‌اندازی که اجرای آن پیوسته مورد تاکید دکتر پزشکیان قرار می‌گیرد، سندی است که توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه و توسط رهبری به دستگاه‌های مختلف ابلاغ شده است.

♈️ افق این سند، ۲۰ساله است که برای ۴ برنامه پنجساله تدوین شده بود و عمر آن در سال ۱۴۰۴ به پایان می‌رسد. اما با توجه به تمدید شدن برنامه‌های چهارم و پنجم، هریک به مدت یک‌سال و برنامه ششم به مدت دوسال، لاجرم برنامه هفتم که در اول خرداد ۱۴۰۳ به تصویب رسیده، نمی‌تواند منطبق بر این سند باشد و از آنجا که تاکنون سند چشم‌انداز دیگری هم تاکنون تهیه و تصویب نشده، تاکید مکرر بر اجرای سند چشم‌انداز چندان وجاهتی ندارد.

♈️وانگهی اکنون که یک‌سال تا پایان عمر این سند باقی است و در طول ۱۹ سال گذشته کمتر از ۴۰ درصد از اهداف آن تحقق یافته است، دولت پزشکیان چگونه می‌خواهد در یک سال باقیمانده، ۶۵-۶۰ درصد اهداف مهجور و متروک آن‌ که تقریبا در تمامی شاخص‌ها در حال دور شدن از آنها هستیم را محقق کند!؟
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰اگر فریادرسی هست، فریاد که هیچ،
ناله‌های بورس در حال احتضار را ببیند.
سامان صحرایی


♈️اتفاقات طبیعی، اشکالات مدیریتی، دخالت‌های نابخردانه، ترور، جنگ و هر کاری که برای #بورس‌ دیگر کشورها شاید ده‌سال یکبار اتفاق بیفتد، برای بورس ایران در این سه‌چهار‌سال یکجا اتفاق افتاد و سرمایه سهامداران #تولید کشور را با خاک یکسان کرد.

♈️نه تنها اعتماد مردم از بین رفت، بلکه همین سهامداران فعلی که بیشتر آنها از طبقه متوسط هستند، منتظرند در اولین فرصت با ضرر از تولید خارج شوند و اندک سرمایه باقیمانده خود را در دلالی و سوداگری غیرمولد حفظ کنند.

♈️این سالها چه کسانی سرمایه‌شان در تورمِ وحشتناک حفظ شد یا سود بردند؟
رانت‌خواران، ثروتمندان حوزه مسکن، سوداگران ماشین و ارز و طلا و مافیای ارزاق مردم.

♈️با هر دولت و هر برنامه‌ای، در کشوری که تولید‌کننده و سهامداران تولید متضرر هستند و دلال و مافیا و رانت‌خوار، پول روی پول می‌گذارد آیا صنعت رشد میکند؟ آیا توسعه شکل می‌گیرد؟ یا هر‌روز رکورد جدید تورم زده می‌شود؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تأسف دارد؟

✍️احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️رسانه‌ها به نقل از سیدحسن عاملی امام جمعۀ اردبیل و عضو مجلس خبرگان نوشته‌اند: "متأسفانه دین ما اجازه تعرض به غیر نظامیان را نمی‌دهد. به همین جهت ایران فقط مراکز نظامی را مورد هدف قرار می‌دهد. اگر دست ایران برای زدن غیر نظامیان باز بود قطعاً و صد در صد کل تل‌آویو تخلیه می‌شد و این رژیم منحوس در عرض چند روز سرنگون می‌گردید."

♈️افراد معمولاً از چیزی ابراز تأسف می‌کنند که در نظرشان نامطلوب و ناپسندیده است! اینکه چرا عدم تجویز تعرض به غیرنظامیان در اسلام اینقدر برای امام جمعۀ محترم اردبیل ناپسند و نامطلوب جلوه کرده که آن را مایۀ تأسف دانسته است، جای بحث فراوان دارد. یعنی ایشان واقعاً علاقمند است که اسلام اجازۀ تعرض به غیرنظامیان را بدهد و حالا چون نداده، جای تأسف دارد؟

♈️علاوه بر این، آدمیان معمولاً دینی را برمی‌گزینند که دستوراتش برای‌شان دلپسند و مطلوب باشد. با این حساب، چرا آقای عاملی دینی را برگزیده که مجبور باشد از دستوراتش اظهار تأسف کند؟

♈️گذشته از همۀ اینها، در کشور ما طیفی از اصولگرایان و حتی فردی مثل سیدعطاءالله مهاجرانی معتقدند که اسرائیل تماماً یک پادگان نظامی است و شهروند غیرنظامی ندارد. بدین جهت، حمله به همۀ آنها امری مشروع است! آیا آقای عاملی نظر آنها را قبول ندارد؟ اگر قبول ندارد، آیا در بارۀ عملیات 7 اکتبر هم نظرش همین است؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از امام موسی صدر تا مصباح یزدی

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️فاصله کمی نیست میان این دو، خاصه اگر لبنانی باشی و چند دهه پس از تجربه درخشان امام موسی صدر در عرصه ملی و مذهبی لبنان و در غیاب او ببینی که آیت الله مصباح یزدی پای به لبنان نهاده و برای اعضای حزب الله کلاس درس عقیدتی گذاشته تا افکاری را که در ایران خریدار چندانی نداشته است در لبنان ترویج دهد.

♈️سال 1377 در سوق الحمیدی دمشق آیت الله مصباح یزدی را دیدم که با لباس شخصی در حال گشت و گذار بود. او مدتی در لبنان مشغول تدریس برای نیروهای حزب الله بود و اکنون از راه دمشق به تهران باز می گشت.. چند روز بعد در بیروت به دیدار علامه سیدمحمدحسین فضل الله رفتم. از من در باره آقای مصباح یزدی پرسید و من هم نظرم را گفتم. گفت او اخیرا مدتی این جا بود و به دیدن من نیامد. برای نیروهای حزب الله درس گفتارهایی ارائه کرد و چیزهایی گفت که برخی از نیروهای حزب الله می آیند و به ما می گویند این شیخ چه می گوید؟! ما اگر حرف های ایشان را باور کنیم در این جا هر روز باید با همه بجنگیم.

♈️سال ها پس از آن این موضوع را با یکی از مسوولان حزب الله مطرح کردم. گفت بله. همین طور است. ما طاقت اسلام به قرائت مصباح یزدی را نداریم. ( نقل به مضمون)

♈️علامه فضل الله رابطه دوستانه ای با امام صدر داشت و از میزان رواداری و گشودگی فکری او آگاه بود و می دانست که امام صدر لنگر آرامش لبنان و وحدت ملی آن بوده است. تعجب او از این بود که صدور اندیشه مصباح یزدی به لبنان چه گرهی از کار فروبسته آن خواهد گشود؟! هر دو از ایران و قم به بیروت آمده اند اما جهان فکری اشان چقدر با هم متفاوت است! امام صدر حتی مسیحیان را جذب اسلام خود کرده بود و مصباح یزدی حتی شیعیان را از اسلام خود ترسانده است. 

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰صفحه سرخ جنگ!

حبیب رمضانخانی


♈️صحنه جنگ، دقیقا این شکلی است! خونین، چون بازار بورس تهران، که از بیم جنگ اینگونه سرخ شده است!

♈️ایران، به دلیل موقعیت خاص، همواره در کانون توجهات و تنش ها بوده و جنگ های بسیاری را به خود دیده است. آخرین آن سه دهه پیش پایان یافته و البته در این مدت نیز سالی نبوده که سایه جنگ با غرب و اسراییل بر سر ایران نبوده باشد.

🔗امروز اما، در پی تحرکات دشمن و مشی حاکمیت، سایه جنگ از هر زمانی بیشتر شده و کمتر ایرانی است که از پس خواب آشفته، صبح را با بیم و هراس آغاز جنگ شروع نکرده باشد.

🔗گویند هنگام تهاجم مغولان، وقتی مقاومت مردم می شکست، برخی از ایرانیان، برای حفظ آزادگی بانوان خود، خانواده خود را از بلندی به پایین پرتاب می کردند و خود انتحار می زدند تا دست مغولان به آن ها نرسد!

🔗شاید گویاترین وصف جنگ، این تعریف یک بازمانده از اهالی بخارا در شرح جنایات مغولان باشد که گفت: آمدند و کندند و سوختند و کشتند و بردند!

♈️آری، جنگ سراسر مصیبت است و این تلنگری برای تندروهاست که با وجود برخی دوراندیشی های حاکمیت در عدم ورود به جنگی فراگیر، مرتب بر طبل جنگ می کوبند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و تابستانی اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا بهشتی زمینی به نام تالاب قوچ گلی، واقع در شهرستان بستان آباد در استان آذربایجان شرقی میباشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ قانونِ ضدانسانی و ضددینیِ حجابِ اجباری و آزارِخیابانی را لغو کنید

✍️عمادالدین باقی
تصور کنید در کوران شرایط جنگی ناشی از جنایت اسرائیل در تهران و واکنش ایران که افکار عمومی را تسخیر کرده، ناگهان ساعت ۱ بعدازنیمه شب، دختر مذهبی و دامادت تلفن کنند که به خاطر طرح ضدبشری و ضددینی حجاب، ماشین آنها را توقیف کرده اند و با کودک شان باید راهی خانه شوند.

♈️ کودک مضطرب گریه می کند، مادر از بی رحمی و هتاکی مامورین عصبانی می شود و مامورین لجاجت کرده و اجازه نمی دهند خودشان ماشین را به پارکینگ ببرند.

🔰دشمن اصلی اینجا در خانه است که هر روز هزاران نفر از مردم را می آزارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝گزینه درست برای نتانیاهو

توماس فریدمن ستون نویس نیویورک تایمز
@jomhuriyat

♈️♈️ایران اهداف آمریکا را در منطقه برای ایجاد ائتلافهای جدید غیر نظامی با هدف منزوی کردن خودش خوانده .است رهبر معظم ایران [آیت الله] علی خامنه ای گفته بود که کشورهای مسلمانی که روابط شان را با اسرائیل عادی سازی میکنند «روی اسب بازنده شرط میبندند.»

♈️[آیت الله] خامنه ای همچنین پیش بینی کرده بود که اسرائیل به زودی نابود خواهد شد.
چه ایران دقیقاً میدانست حمله حماس چه زمانی اتفاق میافتد یا نه بدون تردید حمله حماس برای ایران ابزاری برای منزوی کردن اسرائیل و دیگر متحدان آمریکا از طریق وادار کردن اسرائیل به ایجاد تلفات در میان هزاران شهروند غیرنظامی با هدف نابودی شبکه زیرزمینی حماس بود. روایت وسیعتر، مانع تراشی در برابر عادی سازی روابط سعودی فلسطینی-اسرائیلی است. اما این ماجرا چگونه پایان می پذیرد؟ در طول ماه گذشته اسرائیل فواد شکر، فرمانده ارشد حزب الله را در ،بیروت، اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس را در تهران و محمد ضیف، رهبر نظامی حماس را در غزه ترور کرده است. همه این افراد در پی این بودند که همه نیروهایشان را وارد یک جنگ بی پایان کنند تا کشور یهودی» را از بین ببرند.

♈️اما اسرائیل در گذشته هم نفر اول و دوم حماس را کشته است. مشکل اینجاست که حماس و حزب الله شبکه هستند آنگونه که جان آرکیلا استراتژیست شبکه و نویسنده کتاب «بیتسکریگ: چالش نوی جنگ سایبری به من آموزش داده است: «در یک شبکه، هر کسی نفر دوم محسوب میشود.» همیشه جانشینهای جدید پیدا میشوند که از اسلاف خود بدتر هستند.

♈️تنها راه ممکن برای اینکه واقعاً بتوان حماس را به لحاظ سیاسی به حاشیه راند و ایران را به لحاظ منطقه ای منزوی ،کرد این است که اسرائیل قدرت جایگزین حاضر و ناظر را تقویت کند: تشکیلات خودگردان فلسطینی تشکیلات خودگردان توافقهای اسلو را پذیرفته است و به صورت روزمره برای توقف خشونتها در کرانه باختری با اسرائیل این واقعیت نیست چراکه میخواهد هر جایگزینی را برای حماس غیر مشروع جلوه دهد تا به جهان و اسرائیلی ها وانمود کند که هیچ شریکی برای صلح و راهکار دودولتی وجود ندارد.

♈️نتانیاهو با چنین حرکتی در شطرنج منطقه، یعنی پذیرش تشکیلات خودگردان فلسطینی، میتواند ائتلاف آمریکا اسرائیل اعراب را تقویت کند سازوکار حکومتی در غزه ایجاد کند که اسرائیل را تهدید نمیکند و ایران و نیروهای نیابتی اش را به لحاظ نظامی و سیاسی منزوی کند که در نتیجه باعث می‌شود جنگ حماس فقط به هدر دادن پول و جان تبدیل شود. اما نتانیاهو برای چنین اقدامی ائتلاف دولتش را به خطر میاندازد چراکه شرکای افراطی او با هر توافقی با فلسطینیها مخالف هستند.

♈️نتیجه اینکه من باور دارم در روزهای آغازین جنگ غزه، این مسائل مبهم ،بودند اما حالا دیگر کاملاً واضح شده اند. آنچه روشن نیست، این است که نتانیاهو چه خواهد کرد او منافع چه کسی را تامین میکند؟ منافع خودش منافع اسرائیل، منافع آمریکا یا منافع ایران؟ اگر نتانیاهو الان اقدام درست را انجام دهد، دست ایران از لحاظ سیاسی خالی میماند. ایران دیگر نخواهد توانست هدف اصلی اش برای سلطه بر جهان عرب را با پنهان شدن خودش و نیروهای نیابتیاش پشت آرمان فلسطینی پنهان کند.

♈️ایران همواره آمادگی دارد که جان فلسطینی ها، لبنانیها یمنی،ها عراقیها و سوریه ای ها را «برای فلسطین به خطر بیاندازد در حالی که جان ایرانیان را اگر بتواند حفظ می.کند اشکی که توسط ایران و رهبران مذهبی اش برای فلسطین ریخته میشود کاملاً جعلی است و تنها پوششی برای اهداف امپریالیستی منطقه ای ایران .است. نتانیاهو همین حالا میتواند پرده را از این بازی کنار بزند اما او باید منافع اسرائیل را نسبت به منافع خودش اولویت بدهد. آیا این کار را خواهد کرد؟/هم میهن

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آيت الله سيستاني؛ ايراني ترين مرجع تقليد بیرون از ایران
✍️قاسم خرمی
@jomhuriyat

♈️13 مرداد، زاد روز آيت الله سيد علي سيستاني، يكي از متنفذترين و متفاوت ترين مراجع تقليد شيعيان معاصر است. او در سال 1309 در مشهد متولد و امروز 94 ساله شد. پدرش از سادات حسيني خراسان و مادرش از تركان اهل آذربايجان است.

♈️بيش از 70سال است كه درعراق زندگي مي كند، به زبان عربي درس مي دهداما  با اهل منزل، فارسي  صحبت مي كند و هنوز شناسنامه و پاسپورت ايراني درجيب دارد و با افتخار مي گويد: من ايراني ام.  اهل عراق هم مي گويند ما جملگی مريدان اين آيت الله ايراني هستيم !

♈️سيستاني علاقه اي رسمي به سياست نشان نمي دهد و از به حضور پذيرفتن مقامات سياسي پرهيز مي كند وبا پذيرش مناصب سياسي و حكومتي از سوي روحانيون شيعه، موافقتي ندارد اما در عين حال وبه گفته يكي از روزنامه نگاران او « سياسي ترين مرجع تقليد غيرسياسي جهان است». بطوريكه درعراق بعد از سقوط صدام، هيچ حزب و گروه سياسي اعم از شيعه و سني و كرد و مسيحي، بدون اجازه او، آب نمي خورند.

♈️درحاليكه اين آيت الله كهنسال به نفوذ و اقتدار علمي و سياسي واخلاقي شهره است، اما بركشيدن  خاندان سيستاني به دست يكي از ضعيف ترين و كم اقتدارترين حاكمان ايران، يعني شاه سلطان حسين صفوي انجام شد كه جد او سيد محمد حسيني را بعنوان شيخ الاسلام از مشهد به سيستان فرستاد واين خاندان از آن زمان به سيستاني مشهورشدند.

♈️ساحت ومكتب علمي آيت الله سيستاني موضوع اين نوشته نيست، امابطور كلي در زمره علماي مكتب اصولي شيعه  قرار مي گيرد و از در آميختن آن با مكاتب عرفاني اجتناب كرده است و بطور خاص مكتب عرفاني ابن عربي كه مورد علاقه عجيب آيت الله خميني(ه) بود را از اساس قبول ندارد.

♈️شروع مرجعيت سيستاني با نمازه او برجنازه آيت الله خويي آغاز شد و تا امروز ادامه يافته است. سيستاني در دوران خفقان حزب بعث، فعاليت سياسي خاصي انجام نداد اما با سقوط صدام وشروع درگيري هاي داخلي عراق، به گروههاي سياسي شيعه توصيه كرد كه نوري مالكي را كنار بگذارند و نخست وزير ديگري در تعامل با ديگر گروههاي كرد و سني عراق انتخاب كنند. اقدامي كه از نزاع خونين و دامنه دار شيعه و سني در عراق كاست. آخرين دخالت نجات بخش او در عرصه سياست عراق، اعلام حكم جهاد براي پيشگيري از سقوط عنقريب اين كشور به دست داعش بود كه با پيشروي برق آسا، بسياري از شهرها را اشغال كرده بودند.

♈️در باره نفوذ كلام و راز محبوبيت آيت الله سيستاني در عراق، مطالب زيادي گفته شده است. چند سال پيش يكي از فرزندان آيت الله منتظري ادعا كرده بود كه بعد از سقوط صدام، پدرم به مراجع عراق نامه نوشته و ضمن ارجاع آنان به تجربه ايران، خواسته بود كه از در آميختن مذهب شيعه با نظام سياسي آينده عراق پرهيز كنند. هر چند که به نظر می رسد  رفتار مدبرانه آيت الله سيستاني بايد چيزي فراتر از اين باشد و بخش اعظمي از اين بينش و نگرش، يقينا به معرفت شناسي ديني و تاملات فكري خود او مربوط مي شود.

♈️سيستاني با آنكه مرجعي مسلم است اما دفاترش را از بكارگيري عنوان آيت الله و انتشار و نصب تصاويرش در اماكن دولتي و  عمومي و سر در مساجد منع كرده است. هيچ مقام غربي را به حضور نمي پذيرد اما در تله غرب ستيزي و ستيز با مدرنتيه نيز گرفتار نيامده است. از صدور فتاوي شاذ و طاقت فرسا و مخل آرامش جامعه و نيز از تقابل با پديده هاي مدرن و كمتر شناخته، مثل شركت هاي هرمي و بازاريابي شبكه اي و رمزارزها و هوش مصنوعي و موسيقي و غيره نفيا و اثباتا پرهيز كرده است. در عوض وقتي فتواي جهاد صادر كرد، تاكيد داشت كه حتي عليه زنان و اسراي داعش، از اصول اخلاقي عبور نكنند

♈️سيستاني با آنكه مقلدان زيادي در ايران و هند و بحرين و پاكستان دارد اما دخالت چنداني در امورات سياسي اين كشورها ندارد. در دورن عراق هم، نه حامي هميشگي و نه اپوزيسيون دائمي دولت مستقر است. در نزاع ميان جامعه معترض و دولت مستقر اغلب جانب جامعه را گرفته است و حتي دراعتراضات  آبان ماه سال 1398 شيعيان عراق عليه دولت، اعتراض به فساد را حق مردم دانست، كشته شدگان را شهيد ناميد و نخست وزير وقت ( عادل المهدي) را به خاطر مسئوليت در كشتار معترضان، دعوت به كناره گيري كرد. از نظر او مشروعيت حكومت بي واسطه از آن مردم است كه از طريق ابراز انتخابات آزاد محقق مي شود

♈️در مجموع، سيستاني مرجعيت شيعه را تبديل به پشتوانه جامعه مدني كرده است و به قول نهج البلاغه اي كه اين روزها مسعود پزشكيان مي خواند، اكنون سيستاني و مردم و خدا در يكسو قرار دارند و در سوي ديگر، حكومت و دولت و قواي مجريه و قهريه عراق ايستاده اند. معلوم است كه اين وزنه به نفع مردم سنگيني مي كند.

🔰متن کامل را اینجا ببینید

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝« سازمان‌های موازی، غیرشفاف وهزینه‌بر؛ مانعی در راه توسعه‌ی ایران »
#فریبا_نظری، ۱۳ مرداد ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ تجربه‌ی سه دهه کار سازمانی و اداری و مطالعه برای یادگیری بیشتر، مرا به یک پرسش مهم رهنمون ساخته است:

♈️ اگر سازمان‌های موازی، هزینه‌بر، بدون کارکرد و کژکارکرد تعطیل شوند؛ چه خلأ و کاستی در جامعه رخ می‌دهد؟

♈️سازمان‌هایی که بسیاری از افراد جامعه از موجودیت آن‌ها آگاهی ندارند؛ درحالیکه دارای ساختار و تشکیلات هستند، از اعتبارات و منابع کشور استفاده می‌کنند و اگر از مدیران آن‌ها گزارش عملکرد بخواهید، نسخه‌های رنگی و قطوری را به‌عنوان کارهای انجام شده برای گروه‌های مختلف جامعه ارائه خواهند داد.
سازمان‌ها و بنیادهایی که مأموریت و کارکردشان باهم، هم پوشانی دارد. منافع و درآمد مدیران و نیروهای انسانی مستخدم آن‌ها از جامعه هدف این سازمان‌ها، بیشتر و دارای اهمیت اولویت دار تری شده است.

♈️سالها از زمان تأسیس برخی از آنها گذشته و نه تنهامسئله نخستین که سبب ایجاد این سازمان‌ها بوده، برطرف نشده ویا کاهش نیافته؛ بلکه ابعاد عمیق تر وگسترده تری یافته است.

♈️ از نظر من غالباً این سازمان‌های موازی و هزینه‌بر، ویژگی‌های مشترکی دارند:

۱- بجای چابک سازی، همواره فربه‌تر شده و رو بسوی دیوان‌سالاری گسترده تری داشته‌اند.
۲- در طی سالیان، برون‌دادی در کاهش یا رفع نیاز اولیه برای تأسیس؛ نداشته‌اند.
۳- شفافیت لازم در ارائه‌ی هزینه کرد اعتبارات و منابع کشور، ندارند.
۴- از رضایت بالای جامعه‌ی هدف خود برخوردار نیستند.
۵- در مأموریت‌ها و وظایف خود همپوشانی دارند.
۶- از کارآیی و اثربخشی لازم برخوردار نیستند. 
۷- ارائه‌ی خدمات به جامعه هدف در این سازمان‌ها به صورت فیزیکی و بدون بهره‌برداری از تکنولوژی‌های جدید انجام می‌گیرد.
۸- انگیزه و رضایت شغلی کارکنان این سازمان‌ها وضعیت مناسبی ندارد. 
۹- گردش مدیران معمولا در حلقه‌ای بسته، همراه با رانت و بدون شایستگی‌های واقعی صورت می‌گیرد.
۱۰- در حالی‌که ضرورت نخستین راه‌اندازی برخی از آن‌ها در شرایط خاص چون انقلاب، جنگ و از همه مهم‌تر شکل‌گیری نهادها و سازمان‌های اصلی تصمیم ساز و سیاست‌گذار برطرف شده؛ هم‌چنان اصرار به ادامه‌ی موجودیت، دخالت در سیاست‌گذاری و هزینه کرد اعتبارات و منابع کشور دارند.
۱۱- اگر همین امروز تعطیل شوند، نه تنها هیچ خلأ و کاستی در کشور و امور جامعه ایجاد نمی‌شود بلکه در نبود آنها صرفه‌جویی در اعتبارات و منابع، جلوگیری از موازی کاری و خطا در سیاست‌گذاری به جامعه هدیه داده می‌شود.

♈️بیایید نمونه‌هایی از سازمان‌هایی را باهم مرور کنیم که برخی ویژگی های ذکر شده در خطوط بالا را دارند؛ لطفا به سال تأسیس آن‌ها دقت کنید:

۱- سازمان اقتصاد اسلامی ایران/ ۱۳۵۸ در کنار وزارتخانه‌های اقتصادی
۲- بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای/۱۳۸۵ در کنار صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد با سازمان‌های تابعه
۳- شورای عالی انقلاب فرهنگی با زیر رده‌های متعدد مانند شورای فرهنگی اجتماعی زنان/۱۳۵۹، جهاد دانشگاهی/ ۱۳۵۹، شورای فرهنگ عمومی در کنار قوای مقننه و مجریه
۴- کمیته‌ها، کمیسیون‌ها و مراکز متعدد مجمع تشخیص مصلحت نظام با مأموریت‌های پژوهشی،  اقتصادی، فرهنگی
۵- حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی/۱۳۵۷/ زیر مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد و صدا و سیما
۶- سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در کنار سایر دستگاه‌های فرهنگی
۷- سازمان اقتصادی کوثر/۱۳۷۲، موسسه فرهنگی ورزشی ایثار/۱۳۸۶، سازمان سیاحتی فرهنگی هنری ورزشی کوثر/ ۱۳۷۲؛ زیر مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران 
۸- موزه‌های متعدد با عنوان دفاع مقدس مانند باغ موزه دفاع مقدس شهرداری تهران/ ۱۳۸۹، سازمان موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس/۱۳۶۱، موزه شهدا/۱۳۷۵
۹- اداره کل اتباع خارجی در دستگاه‌های مختلف وزارت کشور، وزارت خارجه، نیروی انتظامی
۱۰- بنیاد مسکن انقلاب اسلامی/۱۳۵۸، سازمان ملی زمین و مسکن/ ۱۳۷۲، سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی/۱۳۷۲، زیر مجموعه وزارت راه، مسکن و شهرسازی 
۱۱- سازمان ملی استاندارد/۱۳۹۰
۱۲- سازمان ملی بهره‌وری ایران/۱۳۹۰
۱۳- سازمان ملی استعدادهای درخشان/ ۱۳۵۵، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک/۱۴۰۰، سازمان دانش‌آموزی/ ۱۳۷۸، زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش 
۱۴- بنیادهای برکت/ ۱۳۸۶، پانزده خرداد/۱۳۶۰/ احسان، علوی/۱۳۵۷؛ زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام

♈️این فهرست طولانی و موارد مشابه می‌تواند در مطالعات موردی حوزه‌ی جامعه‌شناسی سازمان‌ها یا مدیریت، بطور دقیق مورد بررسی قرار گیرد و پرسش اصلی پژوهش در آن‌ها به محک آزمون و پاسخ گذاشته شود:

♈️ اگر هریک از این سازمان‌ها، همین امروز تعطیل و فعالیت آن متوقف شود؛ چه خلأ و کاستی در جامعه بوجود خواهد آمد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 اعتراض عباس عبدی به صدور حکم زندان برای شروین حاجی‌پور؛‌ اعتماد از بین برود بازدارندگی احکام از بین می‌رود

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت
:

♈️صدور حکم زندان و قصد اجرایی کردن آن برای آقای شروین حاجی‌پور به علت خواندن ترانه «برای» بازتاب منفی در جامعه پیدا کرده است.

♈️دستگاه قضایی در هر حکومتی به منظور ایجاد نظم و حُسنِ جریان امور، باید فصل‌الخطاب باشد؛ ولی چرا در کشور ما صدور و اجرای احکام برخی دادگاه‌ها با چنین وضعی مواجه شده و وجدان جمعی مردم، بعضی از احکام قضایی را نمی‌پذیرد؟

♈️پیشنهاد می‌کنم که اعتراضات جدی به احکام را بپذیرید و از طریق اعاده دادرسی و ارجاع تصادفی به شعب دیوان یا دادگاه تجدیدنظر، مهر عادلانه بر احکام صادره زده شود. تردید نکنیم هنگامی که اعتماد به احکام زائل شود بازدارندگی احکام کیفری نیز از میان خواهد رفت و در واقع صدور چنین احکامی امری بیهوده و حتی زیانبار خواهد بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مخالفت شورای نگهبان با تعطیلی شنبه‌ها!

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️شورای نگهبان اعلام کرد که در تبصره 3، اطلاق تحدید روزهای کاری به یک‌شنبه تا پنج‌شنبه که مستلزم تعطیلی روز شنبه می‌باشد را خلاف موازین شرع شناخته است.

ای کاش این شورا کمی روشن می کرد که اطلاق تحدید روزهای کاری به روزهای یکشنبه تا پنجشنبه چگونه مخالف شرع است و مخالف کجای شرع است؟

♈️استدلال حقوقی موافقان تعطیلی این است که قانون روزهای کاری را از یکشنبه تا پنجشنبه تعیین کرده و این به معنای الزام همه کارکنان دولت به کارکردن در هر شش روز نیست و دلیل واضحش این است که در تهران سی چهل سال است که پنجشنبه ها کارکنان دولت سر کار نمی روند و در بقیه استان ها تعطیل نیست. یعنی در تهران پنج روز روز کاری ست و در بقیه کشور شش روز.
آیا شریعت اسلام برای تعطیلی تهران یا سرکارنرفتن کارکنان! در پنجشنبه ها حکم جداگانه ای دارد؟!

این که تحدید روزهای کاری به یکشنبه تا پنجشنبه را مطلق بدانیم یا مقید، به کجای شریعت برمی‌خورد یا اصلا چطور مستلزم! تعطیلی شنبه ها می‌باشد!؟ آیا عالم هستی تباه می شود یا ستون های شریعت الهی فرو می پاشد؟!

♈️آقایانی که در شورای نگهبان تصمیم می‌گیرند در میزان فقهی در سطح شاگردان آیت الله جوادی آملی قرار می گیرند. ایشان تعطیلی شنبه را مخالف شرع نمی دانند.

♈️من بر این باورم که با لحاظ مقاصد شریعت اسلام که یکی از آنها حفظ مال است ای بسا بتوان در صورت متعین بودن تعطیلی میان پنجشنبه و شنبه حکم قاطع به وجوب تعطیلی شنبه داد تا ضرر و زیان کمتری به اموال مردم وارد آید.

♈️آقایان شورای نگهبان از برج عاج خود بیرون بیایند و توضیح دهند تا همه متوجه شوند که چه می گویند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/03 21:27:19
Back to Top
HTML Embed Code: