Telegram Web Link
📝📝آقایان فقهای شورای نگهبان! این چه برداشتی از دین است؟
🔰عصرایران نوشت:
@jomhuriyat

♈️شورای نگهبان تعطیلی روزهای شنبه را خلاف شرع تشخیص داد و بدین ترتیب، یکی از معدود مصوبات معقول مجلس قبلی را منتفی کرد.

♈️چهار نکته کوتاه در این باره قابل تأمل است:

1️⃣ جا دارد بگویند کجای تعطیلی شنبه ها، خلاف دین مبین اسلام است؟

2️⃣این چه خلاف شرعی است که نه نمایندگان مسلمان مجلس شورای اسلامی متوجه آن بودند و نه علمای نامداری مانند آیت الله جوادی آملی که تصریح داشته اند: "از آنجا که تعطیلی روز شنبه هماهنگ شدن با بازار و دادوستدهای اقتصادی جهانی است و موثر در حل برخی از مشکلان اقتصادی و مهار تورم است و قصد تشبه به مخالفین نیست بلکه تعامل است، لذا تعطیلی روز شنبه، علاوه بر روز جمعه، مانعی ندارد."

3️⃣تقریباً در همه کشورهای اسلامی، شنبه ها تعطیل است. آیا همه آنها هر شنبه دچار خلاف شرع می شوند؟

4️⃣جا دارد فقهای شورای نگهبان، مبانی فقهی و مستند خود را درباره چرایی غیرمشروع بودن تعطیلی شنبه ها، به تفصیل منتشر کنند و فارغ از مسوولیت شان در این شورا، باب گفت و گو در این باره را بگشایند و نیز پاسخ دهند اگر مستنداً ثابت شود که عدم تعطیلی شنبه ها، به مسلمانان آسیب اقتصادی می زند، حکم شرعی مخالفت با این تعطیلی چیست و ضامن کیست؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اربعین و بودجه خلاف؛
دست بردن غاصبانه در بیت المال

مجتبی بدیعی
@jomhuriyat

♈️اربعین حسینی در پیش است . بعنوان آدمی که باورها و دغدغه های دینی دارد و معرفت دینی را مبنای ایمان مذهبی میداند و مطالعات نسبی در امر دین ورزی مومنانه دارد، قادر به فهم چرایی دخالت دولت در تامین مخارج مراسم اربعین حسینی در عراق و نجف و کربلا و... از بودجه عمومی و بیت المال مردم نیستم.

♈️اگر در دولتهای قبلی، انجام این گونه مناسکها و مراسم جزو اقدامات استراتژیک بود، اما در این دولت (پزشکیان) چه معنا و مفهومی میتواند داشته باشد؟

♈️شرکت در مراسم و مناسک مذهبی در ایران برخاسته از عشق و علاقه و باور درونی مردمان این سرزمین بوده و هزینه های انجام آنرا با جان و دل از محل  درآمدهای شخصی، بدون منت پذیری از دولت و یا منت گذاری بر دولت هزینه های آن را تقبل میکردند و حتی دادن نذری و ولیمه این مناسک و مراسم را هم  قلبا بر عهده می‌گرفتند.

♈️در دهه اول انقلاب، این سنت سنتی حسنه با وجود جنگ تحمیلی بر قرار بود و مردم بدون چشم داشت به دولت، بخشی از هزینه های پشتیبانی جنگ را هم داوطلبانه متقبل می شدند.

♈️ متاسفانه در طی چند دهه اخیر، نهادهای دولتی و عمومی به اسم ترویج فرهنگ دینی، با حمایت از هیات‌های عزاداری، خلوص و سلامت مردمی این مراسم را آسیب جدی زدند و فرهنگ دین حکومتی را بر این مراسم تحمیل کرده اند.

♈️در طی ۱۰ سال گذشته همه امکانات دولتی جهت برگزاری هرچه گسترده تر و شلوغتر  مراسم اربعین حسینی بکار گرفته شده است و کلیه نهادهای دولتی و عمومی موظف به تامین منابع مالی و پشتیبانی انسانی و تجهیزاتی و خدماتی از این مراسم شده اند.

♈️یعنی سهم بیت المال همه آحاد ملت از بودجه عمومی بدون کسب رضایت آنها  به حداکثر ۲درصد جمعیت کشور  که شرکت کنندگان در این مراسم بوده اند اختصاص داده شده، آنهم برای تبلیغ و ترویج نوعی از دیانت که بشدت با خرافه و تحریف اصول مسلم دینی همراه بوده است .

♈️ این جانب  بعنوان یک شهروند دین باور، عدم رضایت خود را از تخصیص سهمم  به این مراسم اعلام و دست بردن غاصبانه در بیت المال میدانم .

 ♈️ با توجه به وضع معیشت فلاکت بار حداقل ۳۰ درصد مردم ایران، از دولت آقای پزشکیان عزیز میخواهم که در نحوه اختصاص منابع دولتی و عمومی به این مراسم تجدیدنظر اساسی بعمل آورند.

♈️چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 درباره افرادی که نفت را با ایدئولوژی اداره کردند:
🔰خداحافظی با ویرانی طلبان نفتی
وحید حاجی پور
@jomhuriyat

♈️ مهلک‌تر از هر تفکری است؛ رنگ ایدئولوژیک دارد و باور سفت توهمی. از جریانی می‌گوییم که هرچند سال یک‌بار قدرت را در وزارت نفت به دست می‌گیرد و ویرانی را تحویل می‌دهند. نه آنکه به سبب خود قدرتی داشته باشد، بلکه خود را سرباز «جریان مادر» می‌داند. جریان مادر هم چیزی نیست جز خارجی ستیزی و دشمن‌تراشی.

♈️در دوره دوم محمود احمدی‌نژاد، نفت را فتح کردند و در سه‌ساله ریاست جمهوری مرحوم رئیسی، نفت را طوری اداره کردند که فکر می‌کنند درست است و صواب. نتیجه شخمشان در نفت هم شد عقب‌ماندگی و  شعارزدگی.

♈️این تفکر اما یک تخصص ویژه دارد: «خیانت به مفاهیم». مثال می‌زنیم؛ در باب خودکفایی و بومی‌سازی برخی فنّاوری‌های روز چنان شعار سر می‌دهند که گویی همه‌چیز در دسترس است. می‌گویند در تولید تجهیزات موردنیاز صنعت نفت مثل لوله، می‌خواهند غول‌های نفتی دنیا را به چالش بکشند اما درنهایت، پس از ناکامی واردات خاموش را از چین کلید می‌زنند.

♈️و یا می‌گویند چرا مذاکره و مصالحه با غرب، خود می‌توانیم صنعت نفت را با منابع داخلی و اصلاح قوانین توسعه داد؛ پولی که پیدا نمی‌شود به سراغ صندوق توسعه ملی رفته و با عدد و رقم می‌خواهند ثابت کنند اگر چندرغاز پس‌انداز دلاری به نفت تزریق نشود، میلیاردها دلار ثروت از کف می‌رود.

♈️همه هنر این جماعت همین است؛ صدایشان بلند است و عمر کارهایشان کوتاه؛ تا بخواهید ادعا دارند و شعارهایشان در گوشه کتشان آماده قرائت. نفتی هستند اما، نه چیزی از نفت می‌دانند و نه علاقه‌ای دارند بدانند. تا پری هم به گوشه پرشان می‌گیرد، تلفن را به دست گرفته و از شورای نگهبان تا مجلس خبرگان را ندا می‌دهند چه نشسته‌اید که می‌خواهند نیروهای انقلاب را قلع‌وقمع کنند.

♈️گعده‌هایشان به سوگندهای آخرالزمانی می‌گذرد و مهره‌های خود را با ایدئولوژی می‌چینند.نمونه بارزش در شرکت ملی نفت رژه می‌رود؛ گفتند تجارتخانه نفت را به فردی می‌سپاریم که امین است و مرد صالحی است بر زمین؛ اهل صلاِ است و زیارت. از تخصصش که پرسیدیم، گفتند یاد می‌گیرد، مهم سلامت نفس است. چند صباح بعد اما به دلیل فساد مالی 20 میلیون دلاری برکنار شد و این روزها در عدلیه رفت‌وآمد دارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ‏۱۳ مرداد ۱۲۸۵ فرمان مشروطه توسط مظفرالدین شاه امضا و ۱۴ مرداد ابلاغ شد. یادی کنیم از این سکانس فیلم کمال‌الملک ساخته زنده یاد علی حاتمی! خیلی حرف داره.
مظفرالدین شاه: شاه در قضیه اعطای مشروطه به ملت هیچ تردید ندارد. در این عهد، بار مسئولیت را نمی‌شود بر گردن یک شاه گذاشت.
‏درباری قاجار: ما عادت کرده‌ایم که یک خدا داشته‌باشیم و یک شاه.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝موج جذب عناصر تندرو دولت سیزدهم به هیات علمی دانشگاهها در آستانه تشکیل کابینه پزشکیان
@jomhuriyat
♈️از تیرماه که تعطیلات تابستانه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی آغاز شده، رییس آن پژوهشگاه (موسی نجفی) با همراهی کارشناسان دبیرخانه جذب، متقاضیان جذب هیات علمی را که از اصولگرایان تندرو، دوستان همفکر و هم رشته های وی هستند، بدون گذراندن کارگروه های علمی و عمومی وارد فرایند جذب کرده و کارشناسان مذکور نیز به شدت (هر روز) از وزرات علوم پیگیر استعلام های حراست، وزارت اطلاعات و دریافت شماره پرسنلی، برای افرادی نظیر محمد حسن نیلی، امیر حسین ثابتی، علی رضا خسروی و ... هستند.

♈️ پیش از این نیز، افرادی نظیر یاسر جبراییلی از همین مسیر، و احتمالا پیش از دریافت مدرک دکتری، به عنوان هیات علمی جذب پژوهشگاه شده است.

♈️ضمنا برخی از این افراد، هر سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری را در دانشگاه آزاد گذرانده اند، که از لحاظ استانداردهای جذب هیات علمی در وزارت علوم، بسیار نادر و مردود است.

❗️همسر رئیسی و یار حداد عادل  (جمیله علم‌الهدی و رضا مرادصحرایی) عضو هیات امنای سازمان ملی سنجش شدند

♈️۸ عضو هیات امنای سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور به تازگی و در حکمی که به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شده معرفی شدند.

♈️به موجب بند ۱۴ ماده ۶ اساسنامه «رجبعلی برزویی»، «ابراهیم سوزنچی»، «رضامراد صحرایی» و «جمیله علم الهدی» به عنوان اعضای متخصص و صاحبنظر در حوزه سنجش و ارزشیابی آموزشی برای عضویت در هیأت امناء سازمان به مدت ۴ سال انتخاب می شوند.»

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ ♈️ قبر مشروطه‌خواهان معروف در پارکینگ یک بیمارستان

♈️ وقتی توپ‌های جنگی به فرمان محمد‌علی‌شاه مجلس را بمباران کرد، به دستور او تعدادی از رهبران مشروطه از جمله میرزانصرالله ملک‌المتکلمین واعظ، میرزا جهانگیرخان شیرازی مدیر روزنامه صوراسرافیل و قاضی قزوینی از روحانیون مشروطه‌ دستگیر و در مقابل محمدعلی‌شاه کشته‌شدند. پیکر آنان نیز شبانه در ضلع جنوبی باغشاه  محدوده فعلی پارکینگ بیمارستان لقمان دفن شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
✍️ داریوش مهرجویی
@jomhuriyat

♈️ تجربه تاریخی یک قرن گذشته و تجربه زنده سیاسی از دو شکست انقلابی مشروطه و مصدق، گواه برآنند که قوم ما برغم سن و سال زیاد و کهولتی که ریشه در قرون دارد، هنوز به سان کودکان، دوران گذار از طفولیت به نوجوانی را طی می کند و خوب می دانیم که کودک پیر، صفت پسندیده ای نیست و سراپا تناقض است....با وجود شرقی بودن تام و تمام مان، با وجود فکر و ذکری که به ساحت‌های تکاملی اضداد داشته‌ایم، با وجود آنکه غایت جهان را در رسیدن به مبداء دانسته ایم و با شور و شری که از ذوق شاعرانه مان سرچشمه می گرفته، ورای خوب و بد، بدنبال ماواهای رفیع انسانی بوده ایم، با همه ی این ها، هیچگاه نتوانسته ایم جز در خیال به جایی برسیم. هرگاه به خود تکانی داده ایم و قصد فراگذشتن از نکبت موجود کرده ایم، بی درنگ فرو افتاده ایم و در تنگنایی بدتر گرفتار شده ایم. با وجود قرن ها تامل در باب مساله ی وحدت، هنوز از کوچکترین تجسم عملی آن در محدودترین حوزه های جمعی عاجزیم، عمل مان نه تنها با نیت دیگری که با نیت خودمان هم مطابقت نمی کند و نیت مان با عمل خود و دیگری...

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰دولت یا استبدادی است یا مشروطه.

♈️ استبدادی آن است که صاحبان قدرت خودسر و مختار مطلق باشند و اعمال ایشان مقید به قید قانون نبوده و در تحت نظارت کسی نباشد.
مشروطه آن است که اعمال صاحبان قدرت مقید به قید قانون باشد و جماعتی بر ایشان ناظر باشند و قدرت ایشان را تعدیل کنند.

♈️ترتیب صحیح این است که جماعتی که ناظر اعمال دولت می‌شوند، وکیل و نماینده ملت باشند، لهذا ترتیب مشروطیت را ترتیب نمایندگی هم می‌گویند؛ دولت اگر استبدادی باشد، اساس نخواهد داشت. بنابراین دولت مشروطه با دولت با اساس مرادف است.

♈️بنیان مشروطیت دولت بر دو اصل است: یکی سلطنت ملی، دیگری انفصال اختیارات دولت.

♈️حقوق اساسی یعنی آداب مشروطیت دول (1286 خورشیدی)، محمدعلی فروغی
به اهتمام علی‌اصغر حقدار

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 در تقدیس «صلح» 
محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️تازه در مطبوعات شروع به کار کرده بودم. یک همکار و دوست جدیدم داستان کوتاهی نوشته بود که داد بخوانم و نظرم را بگویم. داستان درباره سربازی بود که در جنگ حاضر به جنگیدن نبود، حمله که شروع می‌شود با سربازان دیگر به طرف دشمن می‌دود ولی خودش را زمین می‌اندازد و در طول جنگ شبانه همان‌جا ثابت می‌ماند. در این ساعت‌های طولانی و دشوار با خود فکر می‌کند که چطور برای همیشه از جنگ بگریزد، نقشه می‌کشد که فرار کند یا خودش را مجروح کند، دعا می‌کند که آن‌شب را زنده بماند، به خانواده‌اش فکر می‌کند و... صبح که می‌شود حمله پایان یافته و اطرافش دیگر خبری نیست، برمی‌خیزد و منفجر می‌شود. او در طول شب روی مین خوابیده بود.

♈️هنوز مزه خواندن داستان زیر زبانم است و پیام زیبایی که داشت: در جنگ همه قربانی هستند، چه آن‌که می‌جنگد و چه آن‌که از جنگ می‌گریزد. جنگ چیز خوبی نیست! این را ما، نسلی که نوجوانی‌اش را با جنگ، با آژیر قرمز، با شهادت جوان‌های فامیل و محله، با کندن پناهگاه در حیاط مدرسه و تقدیس جنگ گذرانده، نسلی که جوانی‌اش را با مصیبت‌های بعد از جنگ تباه شده دیده و نسلی که هنوز هم سایه جنگ را بر سر کشور و خانواده‌اش می‌بیند، خوب می‌فهمد.

♈️این واقعیت را زنده‌یاد قیصر امین‌پور، به زبانی دیگر هم گفته بود، از زبان شهیدی که در لحظه پایان حیات خویش، آرزویی دیگر برای دیگران داشت:
شهيدی كه بر خاك می‌خفت
سرانگشت در خون خود می‌زد و می‌نوشت
دو سه حرف بر سنگ:
«به اميد پيروزی واقعی
نه در جنگ،
كه بر جنگ!»


♈️ در جایی و در همان سال‌های جوانی از محسن مخملباف خوانده بودم که «من چه کنم که صلح را حتی بر عدالت ترجیح می‌دهم. چرا که می‌پندارم ملت‌ها در نبود عدالت، نیمی از هستی خود را از دست می‌دهند اما در نبود صلح، همه آن را» (دیدن و ندیدن، ص ۵۹) و سال‌ها پس از آن این واقعیت را در غزه می‌بینم. 

♈️ می‌دانم که آرزوی صلح، آرزوی محالی است، همیشه جنگ‌طلبان و دژخیمانی چون چنگیز و هیتلر و نتانیاهو هستند. تاریخ‌دانی چون ویل دورانت نوشته است که «صلح فقط یک کلمه است!» اما من دلم می‌خواهد آنچه برای من، برای خانواده‌ام و برای هموطنانم مبنا و نزدیک و محتمل‌ترین گزینه ممکن باشد، همین «یک کلمه» باشد، کلمه‌ای که از آن «یک کلمه» دیگر که از دوران ناصری آرزوی ایرانیان است (قانون) هم مهم‌تر است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نتانیاهو می شکند اگر...
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️نا امیدی بی بی از واکنش نشان دادن ایران در ترور هنیه، او و لیکودی ها را خشمگین کرده است.‌ وی امروز ۱۳ شهریور(۴ آگست) با برآشفتگی گفت: ارتش اسرائیل می گوید اگر سطح سیاسی تصمیم بگیرد، منتظر نمانده و فورا حمله پیش‌دستانه را انجام خواهد داد.
چرا بنیامین نتانیاهو شبانه روز در انتطار پاسخ ایران-حزب الله است؟! چرا کار به جایی رسیده که در اندیشه پیش دستی حملات نظامی است!؟:

🔰1- ارتش اسرائیل در جنگ فرسایشی 10 ماهه اخیر فرسوده شده و توانایی افسانه ای پیشین را از دست داده است. بافت و ترکیب جمعیتی اسراییل، فاقد ظرفیت تحمل جنگ دراز مدت است؛

🔰2- سیستم‌و ساختار ارتش اسرائیل متناسب بر جنگ آفندی و حملات برق آسا استوار بوده است.‌ تحمل جنگ درازمدت برایش زهرآگین است؛

🔰3- نتانیاهو به خوبی آگاه است که در انتخابات 5 نوامبر، ترامپ بازنده خواهد بود.‌ اسرائیل ناگزیر است دستکم تا 2029, باز هم با دمکرات ها سر کند. او قصد دارد، طی 89 روز آتی جنگ را تمام کند؛

🔰4- تنها 38 روز تا پایان تعطیلات تابستانی پارلمان(کنیست) باقی مانده و پس آن بی بی، تحت فشار سخت کابینه چند حزبی قرار گرفته و احتمال فروپاشی کابینه جنگ ائتلافی اش کم نیست؛

🔰5- امواج استقبال از تشکیل کشور مستقل فلسطینی همه جهان را در نوردیده و رو به اوجگیری است.‌ بی بی موظف است با هر راهی شده، سدی در برابرش ایجاد کند؛

🔰6- ماموریت ناوهای اعزامی آمریکا ، بیشینه تا ۲۹ روز دیگر به پایان خواهد رسید، به همین دلیل بی بی، لحظه به لحظه، چشم براه رسیدن موشک ها و شروع درگیری همه جانبه است؛

🔰7- از دیدگاه بی بی و لیکودی ها، بدون تکوین جنگی منطقه ای با دخالت آمریکا، کار اسرائیل در قالب کنونی رو به پایان بوده و ناگزیر به تسلیم در برابر قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت است؛

🔰8- افزایش هزینه های جنگ، بر دوش مالیات دهندگان سنگینی می کند؛

🔰9- فشار دولت های دوست و همکار برای پایان دادن به کشتار مردم غزه به نهایت رسیده است؛

🔰10- بحران تنگه عدن و عملیات حوثی ها، 15% تجارت دریایی را تحت تاثیر قرار داده و شرکت های کشتیرانی و مصر را در معرض سود اندک و بلکه ورشکستگی قرار داده است.

♈️نتیجه: با تداوم جنگ فرسایشی، نه تنها هیمنه اسرائیل، که اهداف استراتژیکش در معرض خطر جدی است. تلاش های این دولت برای تکوین جنگ منطقه ای، کشاندن پای آمریکا به آن تا کنون با صبر استراتژیک ایران-حزب الله، رو به شکست است. با تداوم چنین آرایش و سکوتی،‌ نتانیاهو در غیاب کنیست، ایران و لبنان را هدف قرار دهد. در چنین صورتی، بعید خواهد بود، جامعه بین المل همچنان پشتیبان اسرائیل بماند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مشکلات ایران در وعده صادق 2

داوود حشمتی:

@jomhuriyat

♈️با ترور اسماعیل هنیه که به عنوان میهمان مراسم تحلیف مسعود پزشکیان در تهران حضور داشت، بار دیگر موازنه قوا در منطقه برهم خورده است. موازنه ای که نیازمند یک پاسخ قاطع از سوی ایران است. اما با مشکلات مهمی روبه رو است که به اختصار موارد زیر را شامل میشود:

1⃣ اسرائیل هنوز به طور رسمی مسئولیت  این ترور را نپذیرفته است. اگرچه مصاحبه تلویزیونی بنیامین نتانیاهو در کمتر از 24 ساعت و کدهایی که در آن برنامه وجود داشت، تایید می‌کرد که این ترور کار چه کسانی است. اما با این حال عدم پذیرش رسمی این ترور از سوی اسرائیل، راه انتقام را برای ایران در فضای بین المللی سخت تر می کند.

2⃣ در موضوع حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، فضای بین المللی مناسبی برای تغییر موازنه قدرت به نفع ایران ایجاد شده بود. فضایی که امروز شاهد آن نیستیم. عدم پذیرش مسئولیت این ترور هم راه را برای کنش انتقامی ایران سخت می کند.

3⃣ عملیات وعده صادق با 300 پهپاد و صدها موشک توانسته در میان ساکنان سرزمین اشغالی ترس ایجاد کند، اما این ترس آیا به کار موازنه قوا در ایران می آید؟

4⃣ سئوال مهم تر این است که آیا انجام عملیاتی نظیر عملیات وعده صادق در فروردین 1403 می‌تواند موازنه قوا را بار دیگر برقرار کند؟ به نظر میرسد پاسخ به این سئوال منفی باشد.

5⃣ دقت کنیم که در مسیر انتقام تنها ایران نیست که تصمیم گیرنده و فعال منحصر به فرد است. اسماعیل هنیه رهبر یک تشکیلات فلسطینی بود که ممکن است فلسطینی ها در انجام انتقام به روش خود، در داخل سرزمین اشغالی عمل کنند و ایران در آن دخالتی نداشته باشد. نظیر اتفاقی که در 7 اکتبر 2023 و عملیات طوفان الاقصی افتاد.

6⃣ علاوه بر ایران و گروه‌های فلسطینی، حزب الله لبنان هم ممکن است دست به عملیاتی انتقام گیرانه در این رابطه بزند. اما طبیعتا حزب الله هماهنگی تام و تمامی با ایران خواهد داشت.

7⃣ دو طرف به این نتیجه رسیدند که این نوع عملیات‌ها در نهایت منجر به یک جنگ فراگیر نخواهد شد. مگر آنکه این میان مواضع آمریکا در منطقه مورد حمله قرار بگیرد. این البته خواسته جریان افراطی در ایران است که قصد دارد نوک پیکان حمله را به جای اسرائیل به سمت پایگاه‌های آمریکایی هدایت کند. نظیر اتفاقی که در بهمن 1402 در حمله به «برج 22» در اردن افتاد.

8⃣ عملیات وعده صادق 1 توانست تئوری پیش بینی پذیری واکنش های ایران را برهم بزند. آیا همچنان ایران می تواند اسرائیل را غافلگیر کند؟  توانایی ایران در چنین اقدامی می تواند موازنه قدرت را ایجاد کند.

9⃣ از روش های احتمالی انتقام می‌تواند ترور یکی از شخصیت های اسرائیل در خاک این کشور و یا در کشوری ثالث باشد. اما سئوال این است که چنین اتفاقی می تواند بدون تبعات برای ایران باقی بماند و نتیجه به نفع ایران تمام شود؟ به نظر میرسد پاسخ این سئوال هم منفی است.

♈️نتیجه اینکه: ایران برای انجام یک عملیات انتقام گیرانه که با مسئولیت خودش انجام شود، شرایط دشواری را پیش رو دارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

🔰 صبح زیبا و تابستانی اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ مسجد جامع شافعی

♈️ مسجد جامع شافعی، مسجد جامع اهل سنت در کرمانشاه است که نمونه‌ای از شاهکار معماری اسلامی به شمار می‌رود. این شاهکار معماری توسط جمعی از خیران اهل سنت ساخته شده و از مهم‌ترین مساجد مسلمانان اهل تسنن محسوب می‌شود..

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تفکر سیستمی


ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که‌ پیچیدگی‌های زیادی داره و اگر این پیچیدگی‌هارو لحاظ نکنیم تبعات بلند مدت و کوتاه مدتی خواهیم داشت که زندگیمون رو مختل می‌کنه. به این مدل تفکر، تفکر سیستمی می‌گیم. یعنی ببینم در بلند مدت زنجیره‌ی اتفاق‌ها به کجا میرسه، هر تصمیمی چه تاثیری روی تصمیم دیگه در کوتاه مدت و بلند مدت داره و به بیان ساده‌تر میشه گفت با تفکر سیستمی میشه مراقبِ عواقبِ تصمیم‌ها بود. برای آشنایی با این مدل تفکر، دعوتتون می‌کنم به آخرین اپیزود با پیام بهرام‌پور با موضوع «تفکر سیستمی».

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جنگ و جنگ طلبی نشانه شجاعت نیست.

سهراب دل‌انگیزان استاد گروه اقتصاد دانشگاه رازی
@jomhuriyat

♈️همیشه صلح طلبان بزرگترین شجاعان تاریخ بوده و هستند. رشد و توسعه ی جوامع موفق امروزی، نتیجه ی جنگ آنها نیست، بلکه نتیجه صلحی است که نخست خودشان با خودشان دارند و دوم با عقلانیت بالا و پایه گذاری نهادهای محلی، ملی و بین‌المللی قدرتمند برای گفتگو، از جنگهای ویرانگر و خانمان برانداز پرهیز کرده اند.

♈️درست است که نمونه های زیادی از جنگ طلبی از طرف آمریکا و سایر کشورهایی را می‌توانید بشمارید که نشان از صلح طلبی آنها نیست. بله، می‌توان قبول کرد که آنها و سیاستمداران آنها نیز در بسیاری موارد جنگ طلبی کرده اند. اما یادمان نرود که با توجه به شرایط امروزین جهان که برندگان جنگها نمیتوانند مردم شکست خورده را در بازارهای برده فروشی بفروشند، اموال شکست خوردگان را تصاحب کنند و یا کشورشان را اشغال و مستعمره سازند، جنگهای آنها عامل رشد و توسعه در کشورشان نبوده و آنها با تکیه بر امور صلح آمیز و گفتگو پذیرشان بوده که توان سرمایه گذاری، خلق ثروت و رفع فقر کرده اند. هرجنگی به ذات خود در منطقه شکل گیری، ویرانی، بی اعتمادی، ناامیدی و خطر می آفریند و سرمایه مادی و مالی و انسانی و اجتماعی، از چنین فضایی فراری است.

♈️لذا در ذات هرجنگی حتی اگر فقط در حد یک تهدید باشد، ویرانی و تخریب و مرگ و ناامنی و بیچارگی و آوارگی و در نتیجه فرار سرمایه و رشد فقر نهفته است.

♈️جنگ طلبان هیچگاه شایسته تقدیر نبوده و نیستند، چرا که خودشان هزینه جنگی که می آفرینند را نمی‌پردازند.

♈️صلح جویی و صلح طلبی نیاز به شجاعت گرفتن تصمیم‌های سخت دارد، و اجتناب از جنگ همیشه شجاعت بیشتری از شروع کردن آن نیاز دارد.

♈️رقبای ما در ممالک خویش صلح را ترویج می‌کنند و در ممالک ما جنگ را می افروزند. این جنگ افروزی و جنگ خواهی از طرف جنگ طلبان محلی همراهی یافته و درون مایه هویتی یک کشور و منطقه را در مسیر مهاجرت انواع سرمایه و نابودی قرار میدهد. با همین حد تهدید، نخبگان و پول و فرصت‌های ارتقا از کشور و منطقه ما به سمت کشورهای غربی و حتی رقبای منطقه ای ما مهاجرت می‌کنند و بازنده رسمی و حتمی این حوزه ما بوده، هستیم و خواهیم بود.

♈️ادبیات صلح آرامش بخش است و اعتماد ساز و ادبیات جنگ آشفته می‌کند هرآنچه بنیان نیکی و رشد و توسعه دارد.
با ادبیات صلح رونق و رفاه و توسعه و بالندگی را باید آبیاری کرد.

♈️صلح جویی و صلح خواهی از عقلانیت است و پایه ی توسعه همه جانبه. شجاعانه صلح جو و صلح خواه باشیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هدف نتانیاهو: جنگ فراگیر
مجید یونسیان، روزنامه‌‏نگار و تحلیلگر سیاسی
@jomhuriyat

♈️استفاده از خرد، تنها در حوزه دیپلماسی نیست که نتایج روشن و پایدار دارد؛ بلکه در میدان چالش‌های غیردیپلماتیک نیز کارآمدتر است.
موضوع بحث اغلب کارشناسان و رسانه‌های جهان در این روزها، زمان، دامنه و شیوه احتمالی پاسخ ایران و محور مقاومت به عمل ضدانسانی رژیم صهیونیستی در ترور اسماعیل هنیه، رهبر فقید حماس در تهران است. اما هر واکنشی وقتی اثرگذار است که مبتنی بر اهداف مشخص باشد.

♈️رژیم اسرائیل و تندروهایی که اداره آن را در اختیار دارند، در همه زمینه‌ها به بن‌بست رسیده‌اند. حتی حامیان آمریکایی و اروپایی آنها نیز از ادامه این وضع خسته شده‌اند. نمایه‌های روشن این بن‌بست و انسداد را در چند گزاره می‌توان بیان کرد:

🔰۱- نتانیاهو با مشت آهنین و خشونت افسارگسیخته و اعمال هر عمل غیرانسانی نتوانسته است مقاومت داخلی در فلسطین را کنترل و خاموش کند و طوفان‌الاقصی نظم امنیتی اسرائیل را درهم ریخت.

🔰۲- عادی‌سازی روابط با همسایگان و اعراب به‌رغم تلاش‌های مستمر و فشارهای آمریکا و اروپا عملاً شکست خورده است و اسرائیل کاملاً از آینده این طرح ناامید است.

🔰۳- جنبش‌های ضدصهیونیستی در ساختار اجتماعی و سیاسی داخل اسرائیل در حال گسترش است و میانه‌روها و اصلاح‌جویان در حال قدرت گرفتن هستند.

🔰۴- رویکرد عمومی در آمریکا کنترل تندروها در اسرائیل و بازگشت به سیاست توازن در منطقه است. ادامه تنش و آشوب کنونی به از دست رفتن خاورمیانه از دایره نفوذ آمریکا و اروپا و جایگزینی چین و روسیه منجر می‌شود.

🔰۵- ادامه وضع کنونی، قدرت محور مقاومت را تقویت می‌کند و یک ستون جدید در معادلات منطقه رقم می‌زند که قطعاً این محور، متحد غرب نخواهد بود.

♈️با لحاظ کردن این پنج گزاره، می‌توان به این نتیجه رسید که نتانیاهو راهی میانه را برای نجات خود و بنیادگرایان صهیونیست برگزیده است و آن‌هم یک جنگ فراگیر و البته کنترل‌شده برای به هم زدن همه معادلات کنونی است.

♈️دولت دموکرات بایدن تاکنون روی خوشی به این سیاست نشان نداده است.
امیدواری نتانیاهو به روی کارآمدن ترامپ است که روحیه ماجراجویی دارد؛ اما با ورود کامالا هریس در رقابت‌های انتخاباتی، این احتمال که ترامپ بدون دردسر وارد کاخ‌سفید شود، کاملاً کمرنگ شده است.

♈️ترور اسماعیل هنیه در تهران با دو هدف روشن صورت گرفته است: اول، تحریک محور مقاومت و دوم، برانگیختن احساسات سیاسی در تهران.
این دو به‌تنهایی کافی است تا شعله‌های جنگی که نتانیاهو آرزوی آن را داشته است، فروزان شود.
یک تیر به دو نشان مشخص:

♈️ابتدا، برافروختن جنگ برای خروج از بن‌بست و انسدادی که اسرائیل و افراطیون را در تنگنا و در آستانه شکست قرار داده است و دوم، زمینه‌سازی برای مداخله آمریکا که اثر فوری چنین مداخله‌ای افزایش رویکرد اجتماعی به انتخاب ترامپ است.

♈️به‌طور قطع، انتقام ترورهای غیرانسانی و فجایعی که نتانیاهو رقم زده است، هدف روشن و مشروعی است؛ اما درباره زمان و شیوه آن نباید در دام نتانیاهو افتاد. چون اگر شعله‌های جنگ فروزان شود و اهداف نتانیاهو محقق گردد، آنکه آسیب می‌بیند و ضرر می‌کند، محور مقاومت است..

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جنگ قریب الوقوع است

احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️بسیاری از کشورها، خواستار خروج فوری اتباع خود از لبنان و ایران و اسرائیل شده‌اند. این بدان معنی است که طبق اطلاع دولت‌های آنها، خطر درگیری نظامی در منطقه قریب‌الوقوع است.

♈️در این میان، خبر مهم، سفر ایمن صفدی وزیر خارجۀ اردن به تهران است. به نظرم آقای صفدی در تهران خواهد کوشید تا از زاویه‌نگاه خاص کشورش، مناقشۀ جاری را با مقام‌های جمهوری اسلامی به بحث بگذارد. اردن به عنوان میزبان میلیون‌ها آوارۀ فلسطینی و همچنین خطر کوچ دادن اجباری ساکنان کرانۀ باختری به خاکش در صورت بالاگرفتن مناقشه، همواره در خط‌مقدم هر نوع جنگ و ستیز نظامی در خاورمیانه قرار می‌گیرد و عظیم‌ترین تهدیدها متوجه آن می‌شود.

♈️ملک‌عبدالله پادشاه اردن در نوع خودش یک نابغۀ سیاسی است، زیرا در هر بحرانی با یک معادلۀ پیچیدۀ چندمجهولی روبرو می‌شود که انتخاب نوع مواجهه با آن بی‌نهایت دشوار است.

♈️از این رو، به احتمال زیاد، ایمن صفدی در سفرش به تهران فقط حامی پیامی از سوی آمریکا یا اسرائیل یا دیگر طرف‌ها به ایران نیست. او قاعدتاً علاقمند است که ابعاد و عواقب و عوارض بحران جاری را از نگاه اردنی‌ها به مقام‌های جمهوری اسلامی منتقل کند. آیا توضیحات صفدی و یا پیام احتمالی ملک‌عبدالله به اندازۀ کافی مورد توجه مقام‌های ایرانی قرار خواهد گرفت و یا آنکه طبق یک درک و فهم منسوخ و قدیمی، تقلای پادشاهی اردن برای حفظ موجودیت و ثبات کشورش، به عنوان "حمایت از صهیونیست‌ها" تفسیر و با بی‌اعتنایی روبرو خواهد شد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 چند نکته مهم درباره حمله قریب الوقوع به اسرائیل
مصطفی نجفی
@jomhuriyat

🔰‏۱. پاسخ ایران به اسرائیل تقریبا قطعی و قریب الوقوع است. به نظر می رسد، عملیات پیش رو، در روش ها، تاکتیک ها، ابزارها و اهداف، متفاوت از وعده صادق است. هدف از عملیات جدید، فقط نمایش قدرت نیست.

🔰‏۲. در عملیات پیش رو، برخلاف وعده صادق، حزب الله نقش عملیاتی مهمی ایفا خواهد کرد. همانطور که گروه های عراقی و انصار الله یمن کار ویژه عملیاتی معینی خواهند داشت.

🔰‏۳. ایران با توجه به احتمال قوی پاسخ متقابل اسرائیل، خودش را برای سناریوهای بعدی و پاسخ فوری، بی درنگ و شدیدتر آماده کرده است.

🔰‏۴. سناریوی حمله زمینی از جنوب غربی سوریه و جنوب لبنان در صورت تصاعد جنگ و منازعه مورد توجه قرار دارد. کما اینکه اخیرا تعداد زیادی از نیروهای مقاومت عراقی، سوری و لبنانی در خطوط مرزی با سرزمین های اشغالی مستقر شده اند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ تفریح فرزندان محروم و مظلوم سیستان و بلوچستان در روزهای گرم تابستان ‼️

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ آیا زمان اعلام مرگ ایدئولوژی توسط دیکتاتورها فرانرسیده است؟؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آزادی انتخاب چگونه رفاه جامعه را افزایش می‌دهد؟
 
امیرحسین خالقی
@jomhuriyat

♈️جمله‌ای مشهور منسوب به هنری فورد است که گفته بود همه مشتریانش می‌توانند خودرویی به رنگ دلخواه خود داشته باشند، ولی مشروط به اینکه این رنگ سیاه باشد! نابغه آمریکایی به این نتیجه رسیده بودحالا که باهوشمندی و ابتکار خود توانسته است خودرویی با قیمت مناسب برای طیف گسترده‌ای از مردم تولید کند، دیگر نیازی نیست درمورد انتخاب بین این یا آن رنگ هم به مشتری حق انتخاب بدهد.

♈️بعدها وقتی صنعت خودرو شلوغ و حتی پای خودروسازهای خارجی به آمریکا بازشد، طبیعی بود که دیگر نمی‌شد برای مشتری شرط رنگ گذاشت. مشتریان انتخاب‌های بیشتری داشتند و رنگ هم معیاری مهم به‌شمار می‌آمد.

♈️خیلی‌ها به این دلیل رقابت رامی‌پسندند که به مشتری امکان انتخاب می‌دهدوکمتر کسی است که انحصار را در تولید و حتی خرید یک کالا موجه تلقی کند.
البته این راهم نباید ازیاد برد که پژوهشهای رفتاری امروزنشان می‌دهندافزایش شمار گزینه‌های دردسترس برای انتخاب همواره باعث بالارفتن مطلوبیت فردنمی‌شود.

♈️می‌دانیم که آزادی، ارزشی اخلاقی، چه‌بسا بالاترین ارزش، بشمار می‌آیدوبه قولی «فضیلت انسان به آزادی است»؛ گرفتن آزادی انسانها در کنش وگزینش «غیراخلاقی» است وجز به ضرورت یارضایت نمی‌توان دیگری رامحدود کرد.
منظور ازمحدود کردن آزادی هم حد اعلای آن یعنی به بردگی وبیگاری کشیدن انسانها نیست؛ امروز که نسبت به گذشته آن بردگی وبندگی کمتر موضوعیت دارند، آزادی باز به اشکال ظریف‌تر و نرمتر محدودمی‌شود. وقتی به بهانه حمایت از تولید ملی اجازه ورود کالای خارجی به کشور داده نمی‌شود، وقتی به بهانه حفظ سلامت اخلاقی جامعه جلوی دسترسی افرادبه فلان کتاب ومجله وسایت گرفته می‌شود، وقتی بامقررات و مجوزهای غیرضروری امکان فعالیت اقتصادی برای افراد وجود ندارد، وقتی افراد نمی‌توانند سبک زندگی موردعلاقه خود رابرگزینند و وقتی از فعالیت سیاسی برخی گروه‌ها وافراد به بهانه‌های سیاسی! جلوگیری می‌شود، شاهد سلب آزادیهای افراد هستیم.

♈️ناگفته پیداست که در زندگی جمعی انسانها آزادی انجام هر کاری هم وجود ندارد و قواعد و هنجارهای محدودکننده و کنترل‌کننده‌ای در کارند تا به اصطلاح آن جمع انسانی ازهمه نپاشد. اما آنجا هم حرف ازضرورت ورضایت و «قانون» است و دلبخواه فلان شخص یا گروه مجوزی برای سلب آزادی دیگران نیست. بدون آنکه وارد پرسش پیچیده حدوحدود آزادی و بحث به اصطلاح «آزادی مشروع» بشویم، شاید اشاره‌ای گذرا به یکی ازتلاش‌ها برای پاسخ به آن بد نباشد.

♈️دیوید فریدمن درکتاب «ماشین‌افزار آزادی» تلاش می‌کند با بهره‌گیری ازمفهوم حقوق مالکیت حدی برای آزادی تعریف کند: «ما در جامعه پیچیده ودرهم‌تنیده‌ای زندگی می‌کنیم؛ هریک از ما همواره تحت تاثیر اتفاق‌هایی است که شاید کیلومترها دورتر از ما برای مردمانی رخ داده باشد که حتی اسمشان راهم نشنیده‌ایم؛ در چنین جامعه‌ای چطورمی‌توانیم از این سخن بگوییم که هر کس آزاد است راه خودش را برود و روش خودش را برگزیند؟ پاسخ این پرسش دریک مفهوم اساسی نهفته است: حقوق مالکیت. اگر فرض کنیم که هرکس مالک بدن خود است و همچنین می‌تواند باساختن یک چیز یا انتقال مالکیت چیزی از طرف دیگران، مالک و صاحب آنها شود، می‌توان به صورت رسمی قلمرو آن آزادی را تعیین کرد. اجبار زمانی رخ می‌دهد که کسی به زور جلوی استفاده من از دارایی‌ها و داشته‌هایم را بگیرد و البته این استفاده من از دارایی‌هایم باعث نقض حق مالکیت او بر داشته‌هایش نشود. کسی که جلوی هروئین کشیدن من را می‌گیرد، آزادی من را نقض کرده است، ولی در مورد کسی که می‌خواهد جلوی شلیک من به خودش را بگیرد چنین نیست [زیرا در اینجا آزادی من به نقض مالکیت او بر اصلی‌ترین دارایی‌اش یعنی بدنش می‌انجامد].»

♈️اما پرسشی مهم؛ آیا آزادی را تنها به واسطه این قبیل استدلال‌های «اخلاقی» باید پاس داشت؟ آیا چون افراد علی‌الاصول آزادتر بودن را ترجیح می‌دهند، باید آن را ترویج کرد؟ پاسخ منفی است، یک دلیل مهم دیگر هم دارد: جامعه بزرگ یک موجودیت زنده متشکل از انسان‌هاست که تقسیم کاری پیچیده بر آن حاکم است. نمی‌توان هدفی کلی برای جامعه تعیین کرد؛ تنوع اهداف، دیدگاه‌ها و سبک‌های زندگی در جامعه معنایش این است که تعیین هدفی مورد توافق همه برای آن ممکن نیست. از طرفی توان ذهنی و دانش انسان‌ها نیز محدود است و آنها نمی‌توانند همه چیز را بدانند و حتی از آنها خبر داشته باشند. هیچ فرد یا گروهی هم وجود ندارد که بتواند همه جزئیات و مناسبات پیچیده بین انسان‌ها در «جامعه بزرگ» را درک کند.
خطاست تصور کنیم عده‌ای از همین انسان‌های با دانش محدود (گیریم در نقش دولت یا «مفتش اعظم») بتوانند با محدود کردن دلبخواه آزادی بقیه «خیر جمعی» را محقق کنند.

♈️از این‌رو برای بقا و رشد این موجودیت...

🔰متن کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/03 23:18:41
Back to Top
HTML Embed Code: