Telegram Web Link
📝📝 لزوم معرفی و محاکمه علنی متهمان مخدوش کننده آرای مردم

رضا سلیمانی
@jomhuriyat

♈️از اولین روزهای اعلام نتایج دور دوم انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری تاکنون،توسط افرادی در محافل مختلف سیاسی، چند بار تکرار شده است که؛ اگر تمهیدات و تدابیر آیت الله خامنه‌ای نبود، اقلیتی متعصب و خالص ساز، سرنوشت آرای مردم را جور دیگری رقم زده بودند و شخص دیگری به عنوان پیروز انتخابات از صندوق آرای مردم بیرون می‌آمد!

♈️ اولین بار هم رئیس جمهوری منتخب، جناب آقای دکتر پزشکیان بود که بعداز اولین ملاقاتش با رهبری، این موضوع را در جمع هوادارانش در حرم امام خمینی رسانه ای کرد و اخیراً هم روزنامه اطلاعات، این موضوع را با همین محتوا، منتشر کرد.

♈️حال سوال مهم، اساسی و قابل تامل اینکه؛ چرا باید کار ملک و مملکت به جایی برسد که اقلیتی متعصب و انحصار طلب،در ساختار سیاسی نظام، جرات و اراده چنین اقدامی را در خود ببینند و اکثریت،  دلخوش و دعاگو باشند که رهبری نظام، مانع آنان شدند؟!

♈️چرا عوامل و انگیزه‌های این جناح خود قدرت پندار، به طور شفاف به مردم، معرفی نمی‌شوند و  قوه قضاییه، سکوت کرده و آنان را احضار و محاکمه نمی‌کند؟ آیا صرف اینکه بگوییم رهبری مانع آنان شدند، کفایت می‌کند؟

♈️چرا اعلام نمی شود مقصران و دستور دهندگان اصلی و پشت پرده، چه کسانی و به کجا وابسته هستند و چرا علنی محاکمه نمی‌شوندوچرا...؟آیا تضمینی برای عدم تکرار این گونه اقدامات، در انتخابات آینده وجود دارد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝‏۴۵ ساااال؛ با سهمیه:

دانشگاه رفتند،
ارشد گرفتند،
تخصص گرفتند،
هیئت علمی شدند،
حج رفتند،
استخدام دولت شدند،
مدیر شدند،
مجوز صنفی گرفتند،
روزنامه زدند،
خودرو وارد کردند،
«مؤسسه فرهنگی» زدند،
مأموریت خارج رفتند،
مجوز طرح ترافیک گرفتند،
و….
حالا معترض تبعیض مثبت شده‌اند!

پدرام سلطانی
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 واکنش به پلمب دفتر انجمن جامعه‌شناسی ایران توسط شهرداری زاکانی/ «بدون حضور اعضای دفتر، اموالش خارج شد و دفتر را شهرداری پلمپ کرد»

احمد بخارایی، جامعه‌شناس درباره تخلیه دفتر انجمن جامعه‌شناسی ایران نوشت
:

♈️«تصویری که مشاهده می‌کنید در ورودی دفتر انجمن جامعه‌شناسی ایران (تنها انجمن جامعه‌شناسی در کشور) است که امروز (دوشنبه اول مرداد ۱۴۰۳) با هجوم به آن بدون حضور اعضای دفتر، اموالش خارج شد و دفتر را شهرداری پلمپ کرد.»

♈️«واقعاً توضیحی نیاز ندارد چون واقعه، خود گویای وضعیت شهرداری به عنوان سازمانی در میان سازمان‌های ناکارآمد در کشور است. این دفتر سال‌هاست که محل برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی در حوزه‌ی جامعه‌شناسی است و خیلی قبل در اختیار انجمن قرار گرفته بود. دفتر مرکزی انجمن که در محدوده‌ی حراستی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و نابرخوردار از امکان فعالیت و برگزاری جلسات بود و تنها دفتر آموزشی را هم اینک از انجمن گرفتند. واقعاً شرم دارد. سالی که نکوست از بهارش پیداست ...»

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا جوانان بلاد کفر را دوست دارند؟

🔰در بلاد کفر شخص اول مملکت می پذیرد که پیر شده است و‌برای صد دلار جابجابی پول باید جواب دهد

✍️ رحیم قمیشی
@jomhuriyat

♈️بایدن به‌خاطر پیری از کاندیداتوری برای ریاست جمهوری آمریکا انصراف داده.
آنجا بلاد کفر است، در بلاد ما سن که بالاتر می‌رود تجربه افزایش می‌یابد!
صلاحیت بیشتر می‌شود.
یکی از مقامات مهم ما بزودی قرار است تولد صد سالگی‌اش را جشن بگیرد!
تصور اینکه مقام اول کشور ما بگوید از سال آینده صحنه را برای جوانترها ترک می‌کنم، به مخیله کسی راه پیدا نمی‌کند.
ما که بلاد کفر نیستیم!

♈️کاملا هریس معاون فعلی رئیس جمهور آمریکا که خانمی است رنگین پوست، تلاش می‌کند در دور بعد جانشین بایدن شود. اولین توئیتی که می‌زند از مردم تقاضا می‌کند به او کمک مالی کنند هر نفر شاید صد دلار، تا بتواند مقابل ترامپ بایستد!

♈️آنجا بلاد کفر است، با آنکه سالانه ده‌ها میلیارد دلار به کشورهای هم پیمان خود می‌بخشند، با آنکه یک رئیس شرکت می‌تواند تمام هزینه‌های او را پوشش بدهد، صرفا با امید جبرانش در آینده، اما او دستش را به طرف مردم دراز می‌کند.
در بلاد ما، نمی‌دانیم داوطلبان ریاست جمهوری که همه‌شان ادعای تقوا و پاکدستی و اسلام و خدا را دارند از کجا پول می‌آورند اینهمه تبلیغ می‌کنند و امروز وامدار چه کسانی هستند.
آنجا بلاد کفر است اینجا بلاد ایمان.

♈️برای من و تمام مردم تهران پیامک آمده بزودی در ورزشگاه آزادی باید حاضر شویم برای تبلیغ حجاب!!
نمی‌دانیم چه کسی مجوزش را گرفته، چه کسی هزینه‌اش را داده، چه کسی استفاده‌اش را می‌برد، اینجا بلاد ایمان است، یک توجیه روی آن می‌گذارند، برای رضای خداست! و هر خلافی مجاز می‌شود.

♈️آیا دختران ما هم اجازه دارند در میدان آزادی جمع شوند و بگویند؛ شما حجابتان را داشته باشبد و دست از سر ما بردارید!
اجازه دارند بگویند خیلی از آنها، از بسیاری محجبه‌ها با حیاتر هستند و با نجابت‌تر.
و بسیاری اختلاسگران، هم چفیه داشته‌اند، هم ریش و هم حجاب.
اینجا بلاد ایمان است
اگر بلاد کفر بود هر دو گروه محترم بودند.

♈️چرا جوانان ما بلاد کفر را بیشتر دوست نداشته باشند.
من هم بلاد کفر را بیشتر دوست دارم.
آنجا انسان‌ها شخصیت دارند
هر دین و هر مرامی داشتی به خودت مربوط است
کسی وارد زندگی خصوصی‌ات نمی‌شود
وقتی مقامات پیر شدند، شخص اول کشور هم باشند می‌پذیرند پیر شده‌اند.
برای صد دلار جابجایی پول، باید پاسخگو باشند.
دروغ بدترین جرم‌ها و اتهام‌هاست
همان، که ما اینجا آن را عادی می‌پنداریم
و لازمه پیشرفت کارهایمان.
از شهردار تا رئیس کل
از وکیل تا وزیر
از رئیس جمهور تا هر کجا
به دروغ می‌گوییم بلاد ایمان است
تا فقط دزدی‌هایمان برای خدا باشد
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بدون رسانه در محاصره رسانه ‏ها

احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️مسعود پزشکیان یک سیاستمدار کلاسیک نیست. یک حکمران متعارف هم نیست. با برخی وجوه و آداب حکمرانی نیز آشنایی لازم را ندارد.

♈️این واقعیات از همان روز نخستی که به‌عنوان کاندیدای ریاست‌جمهوری در مقابل دوربین صداوسیما نشست و سخن گفت، برای مخاطب روشن شد. با این همه، اکثریت رأی‌دهندگان به او رأی دادند. چرا؟ چون لزوماً دنبال یک سیاستمدار کلاسیک و حکمران متعارف نبودند.

♈️مردم عادی جامعه در پشت گفتار و رفتار آقای پزشکیان، شخصیتی را دیدند که در قید و بند قدرت نیست. صادقانه و بی‌پیرایه حرفش را می‌زند. منظورش از واژه‌ها، همان معانی خفته‌ای است که در سطوح پایین جامعه از آنها مراد می‌شود.

♈️برای مثال آنگاه که او در مقابل سعید جلیلی گفت، «حاضر است از انتخابات کناره بگیرد، اما اگر آقای جلیلی در مقام ریاست‌جمهوری نتوانست بدون لغو تحریم‌ها، رشد سالانۀ اقتصادی را به ۸ درصد برساند، اعدام شود.» دریافت عمومی از آن سخن این نبود که او مدافع حکم اعدام است یا اینکه واقعاً خواهان اعدام آقای جلیلی در صورت ناکامی‌اش در تحقق رشد اقتصادی است و یا اینکه اصولاً حامی اعمال روش‌های خشونت‌آمیز در حوزۀ حکمرانی است.

♈️اگر مردم عادی این نوع تلقی‌ها را از سخن او می‌داشتند، به او رأی نمی‌دادند. در واقع به همین علت بود که وقتی برخی شبکه‌های خارجی برون از مرز، این موضوع را چون پیراهن خلیفۀ سوم بر نیزه کردند و پیرامون آن به فضاسازی دست زدند، بسیاری از رأی‌دهندگان ایرانی، تبلیغات آنها را نادیده گرفتند و به پزشکیان وفادار ماندند.
در حقیقت، عبارت «اعدام شود» مشابه همان جملۀ «گردنم را گرو می‌گذارم» بود، که نشان از تأکید بر اهمیت یک موضوع داشت و نه صورت و کالبد واژه‌ای که به کار گرفته شد.

♈️واقعیت این است که هیچ موجود بشری در این جهان قادر به استفاده از کلمات و عبارات و جملاتی نیست که احتمال گزک گرفتن دشمنانش را به صفر برساند!
حتی ماهرترین سخنوران و حرفه‌ای‌ترین سیاستمداران و کارآزموده‌ترین دیپلمات‌ها هم اگر با دشمنان بی‌انصافی روبه‌رو باشند، هر بخش از حرف‌شان می‌تواند دستاویزی برای تحریف مقصود آنها مورد سوءاستفاده قرار گیرد.

♈️با این وضع، حال و روز پزشکیان روشن است! او نه خطیبی ماهر و سیاستمداری حرفه‌ای و دیپلماتی کارآزموده‌ است و نه دشمنانش رحم و مروتی نسبت به او دارند!
با این وضعیت، هیچ بعید نیست که از این به بعد نیز آقای پزشکیان بنا به تیپ فکری و رفتاری خود برخی از واژه‌ها و کلمات را نابجا ادا کند و مخالفانش نیز همین را دستمایۀ بی‌اعتبارسازی او قرار دهند.

♈️با این حال، مادامی که او از برنامه‌های بنیادی و اعلام‌شدۀ خود عدول نکرده و جامعه هم کلام او را در چارچوب‌های مفهومی وعده‌های او فهم درک می‌کند، یعنی فرصت هنوز از دست نرفته است.

♈️متأسفانه دکتر پزشکیان در مقام ریاست‌جمهوری صاحب رسانه‌ای تصویری و فراگیر برای توضیح و دفاع از عملکردش نیست. شبکه‌های تلویزیونی خارج از مرز اغلب در پی مچ‌گیری از او با تکیه بر تک تک واژه‌های مورد استفاده‌اش و بعضاً از طریقِ «یحرفون الکلام عن مواضعه» هستند تا علیه‌اش جنجال به پا کنند.

♈️از چشم آن رسانه‌ها، پزشکیان شانس تازه‌ای برای حل بحران‌های جامعۀ ایرانی به وجود آورده و چنانچه تلاش او قرین موفقیت شود، دیگر سقوط و براندازی نظام بلاموضوع و دست آنها از قدرت کوتاه خواهد شد. به همین منظور نیز آن رسانه‌ها، سخنان اغلب موهوم و غیرمنطقی و بی‌پایۀ رقبای آقای پزشکیان را حتی‌المقدور نادیده گرفتند و در عوض تمام زور و قدرت تبلیغاتی خود را به کار بستند تا با تعبیرات نادرست از هر سهواللسان یا کلمۀ نابجا ادا شدۀ او، چهره‌اش را ملکوک سازند.

♈️صداوسیما هم که در کنترل حامیان رقبای سیاسی آقای پزشکیان است و امیدی به کمک و همراهی آنان نمی‌توان داشت. بدون رسانۀ فراگیر دولت پزشکیان در باتلاق تبلیغات منفی غرق خواهد شد حتی اگر عملکردش در عالم واقع قابل دفاع باشد. از این جهت، او و همکارانش باید از همین ابتدای کار در پی رسانه‌ای تصویری و فراگیر باشند. یا بر سر یکی از شبکه‌های صداوسیما به عنوان «شبکۀ دولت» و تحت مدیریت نمایندۀ آن به توافق برسند و یا اینکه مدیران بی‌طرف و حرفه‌ای جایگزین مدیران جناحی و سیاسی‌کار در صداوسیما شوند.

♈️یک شبکۀ زنده و چابک و ۲۴ ساعته با مدیریت نمایندۀ دولت به راحتی می‌تواند با کار حرفه‌ای و جذاب تمام تبلیغات منفی رسانه‌های دارای مشی خصومت‌آمیز را خنثی سازد و شانس موفقیت دولت در حل بحران‌های جامعه را به طور چشمگیری افزایش دهد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حاکمیت دستان منتخب ملت را برای تغییر و تحول باز بگذارد و توپخانه ایران ستیزان را خاموش کند

🔰روزنامه اعتماد نوشت:
@jomhuriyat

♈️باید متذکر شد که عده قابل ملاحظه‌ای در هر شرایطی و در هر جای دنیا در دموکرات‌ترین جوامع و حتی آنجا که رای دادن اجباری است (مثل کشور ترکیه) در انتخابات شرکت نمی‌کنند و رفتار آنها تقریبا واجد هیچ پیام سیاسی نیست. با این حال در جامعه سیاسی ما عدم شرکت در انتخابات اخیر بسیار مهم و نیازمند توجه جدی است. مسلما مخاطب اصلی این عدم شرکت حاکمیت است که اگر پیام‌های این رفتار سیاسی بخش قابل توجهی از مردم را دریابد، زمینه تحول بزرگی در جامعه ایجاد خواهد شد.

♈️احتمالا یکی از دلایل قهر با صندوق‌های رای رفتار و سخن گفتن آمرانه با مردم است.اگر حاکمیت به این مهم توجه کند و خفض جناح در مقابل مردم را واجب بشمارد و مردم احساس کنند که به رای و تمایل‌شان احترام گذاشته می‌شود و به صورت ابزاری نگاه نمی‌شود بخش بزرگی از معضل مذکور حل شده است.

♈️اگر خواستار مشارکت حداکثری مردم هستیم و برکات قاطع این حضور را طالبیم باید برای مردم اثبات شود که رای‌شان در اوضاع کشورکاملا موثر است و ارکان قدرت به لوازم ضروری این معنا گردن می‌نهند. این آگاهی عمومی فرصتی مغتنم برای حاکمیت است که دستان منتخب مردم برای تغییر و تحول را باز بگذارد و توپخانه ایران‌ستیزان در هر لباس و موقعیت با هر انگیزه‌ای را برای همیشه خاموش کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 کامالا هریس چگونه به جهان می نگرد: از غزه و روسیه تا چین و هند
@jomhuriyat

♈️کامالا هریس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده روز دوشنبه موقعیت خود را به عنوان پیشتاز در رقابت برای جانشینی جو بایدن به عنوان نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری نوامبر تثبیت کرد و موجی از حمایت از فرمانداران، مقامات منتخب و رهبران سطح ایالت را به دست آورد.

♈️الجزیره در گزارشی در این باره می نویسد:  مهمترین مورد در میان این حمایت‌ها، زمانی بود که جو  بایدن، رئیس جمهور مستقر  پس از هفته‌ها فشار برای کناره‌گیری، اعلام کرد که  دیگر به دنبال نامزدی حزب دموکرات نخواهد بود. هریس احتمالاً در کنوانسیون ملی دموکرات ها در ماه اوت، بتواند عنوان نامزد این حزب در رقابت های نوامبر 2024 را به دست آورد.  هریس 59 ساله می تواند در مسیر تبدیل شدن به اولین زن رنگین پوستی باشد که در انتخابات ریاست جمهوری،  یک حزب بزرگ را  رهبری می کند و موضع خود را در مورد مسائل کلیدی جهانی به قضاوت عمومی می گذارد.  موضع هریس در مورد موضوعات و کشورها مهم سیاست خارجی چگونه بوده است؟

🔰 در مورد جنگ اسرائیل علیه غزه

♈️تحلیلگران انتظار دارند که هریس در صورت انتخاب شدن، رویکرد بایدن در قبال جنگ غزه را تا حد زیادی ادامه دهد؛ او بارها از ضرورت تامین امنیت و دفاع از خود اسرائیل حمایت کرده و در عین حال برای غیرنظامیان فلسطینی در غزه ابراز همدردی کرده است. انتظار می رود هریس این هفته در جریان سفرش به آمریکا با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل دیدار کند.

♈️در دسامبر 2023، او طی یک جلسه توجیهی گفت: «اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند. و ما بر این عقیده ثابت خواهیم ماند و از اهداف نظامی مشروع اسرائیل برای از بین بردن تهدید حماس حمایت می کنیم.»

🔰در مورد جنگ روسیه و اوکراین چطور؟

♈️مطابق با مواضع بایدن، هریس قویا از تلاش‌های دفاع شخصی اوکراین در برابر روسیه حمایت می‌کند. هریس نیز، درست مانند بایدن ،  از حامیان ناتو بوده است.   او در ماه ژوئن در نشست صلح اوکراین در سوئیس با ولودیمیر زلنسکی ، رئیس جمهور اوکراین دیدار کرد.  وی در افتتاحیه نشست عمومی گفت: «تجاوز روسیه نه تنها حمله به زندگی و آزادی مردم اوکراین است، بلکه حمله به امنیت غذایی جهانی و منابع انرژی هم محسوب می شود.» در این اجلاس، هریس همچنین اعلام کرد که ایالات متحده 1.5 میلیارد دلار از طریق آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده و وزارت امور خارجه ایالات متحده برای تقویت بخش انرژی اوکراین پرداخت خواهد کرد.

🔰چین و هریس

♈️انتظار می رود هریس به سیاست بایدن در مورد چین یعنی تمرکز بر مهار نفوذ چین، به ویژه در آسیا وفادار بماند. او در ماه سپتامبر در نشست سران اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) در جاکارتا پایتخت اندونزی شرکت کرد. در این اجلاس، او چین را به تحمیل ادعاهای ارضی خود در دریای مورد مناقشه چین جنوبی به همسایگان کوچکتر متهم کرد. بایدن همچنین به هریس مأموریت داد تا از ژاپن و کره جنوبی، متحدان کلیدی منطقه بازدید کند.

♈️هریس همچنین از تایوان حمایت کرده است و انتظار می‌رود که در صورت ریاست‌جمهوری به این کار ادامه دهد. در سپتامبر 2022، او در این باره گفت: ما به حمایت از دفاع مشروع تایوان، مطابق با سیاست دیرینه خود ادامه خواهیم داد.

🔰 موضع او در مورد هند چیست؟

♈️موضع هریس در مورد هند طی پنج سال گذشته شاهد تغییر بوده است.  او به عنوان دختر یک مادر هندی الاصل و یک پدر متولد جامائیکا بارها و بارها به میراث هندی و اهمیت این کشور برای خود اشاره کرده است. در سال 2019، نارندرا مودی، نخست وزیر هند، ماده 370 را لغو کرد و به وضعیت نیمه خودمختار کشمیر تحت مدیریت هند پایان داد. هریس این اقدام را سرزنش کرد و گفت: ما باید به کشمیری ها یادآوری کنیم که آنها در جهان تنها نیستند.  او در آن زمان یک سناتور از کالیفرنیا و یکی از امیدهای بالقوه دموکرات برای انتخابات 2020 بود.

♈️با این حال، زمانی که بایدن به قدرت رسید، رویکرد هریس نسبت به هند تغییر کرد. در سال 2021، او یک جلسه عمومی با مودی داشت و از نقش هند در تولید واکسن‌های کووید-19 تمجید کرد. ایالات متحده و هند نگرانی های مشترکی در مورد چین دارند که  هند را به شریک استراتژیک ایالات متحده در آسیا تبدیل می کند. بایدن در طول دوران ریاست جمهوری خود، یک سری توافقنامه های دفاعی و فناوری با مودی منعقد کرده است./ جماران

🔰مطلب کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 اصرار سعید جلیلی بر ادامه فعالیت «دولت سایه» /۱۴ میلیون نفر به رویکرد ما اعتماد کردند

🗣 سعید جلیلی در جلسه ۴ ساعته مجازی با حضور بیش از ۵۰ نفر از ایرانیان ساکن در خارج از کشور:


♈️ نزدیک به ۱۴ میلیون نفر به رویکرد ما اعتماد کرده‌اند و این وظیفه‌ای را در راستای دنبال کردن این رویکرد بر دوش ما می‌گذارد. این حرکت ممکن نیست مگر به اینکه هرکدام از ما نقش مؤثر خودمان را ایفا کنیم.‼️

♈️ شاهد بودید که من بعداز انتخابات این حرکت را متوقف نکردم، سفر استانی داشتم، به شهر یاسوج رفتم، با مردم آنجا صحبت کردم. صحبت‌های آنها و کارهایی که در ایام انتخابات انجام دادند را شنیدم، وقتی این حرکت‌های بزرگ ازسوی ایرانیان در کشور و یا سراسر جهان انجام شده است، وظیفه ما تداوم آن است. باید با یک عزم جدی آن را دنبال کرد.

♈️ دولت سایه یک گفتمان است که هرکدام از ما سایه‌به‌سایه تحولات کشور را دنبال کنیم و بر آن تأثیر مثبت بگذاریم.


🔰پ.ن: دولت سایه تا کی و کجا به کار خود ادامه خواهد داد؟
آیا هیچ عزم و شفاف سازی برای برخورد با دولت پنهان از سوی حاکمیت وجود ندارد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ ■ ۲ مرداد ، سالروز درگذشت احمد شاملو ؛ شاعر پر آوازه ایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 اسلام را به حال خود می‌گذارید؟!

✍️ مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️احمد وحیدی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: پاسدار هستم و افتخار می‌کنم و بعد از وزارت کشور به سپاه برمی‌گردم.

♈️ سردار وحیدی عزیز!
مزاحی کنم با شما. درست است که گفتیم نظامیان اکنون به پادگان برگردند و دست از سر پیادگان بردارند اما شما در سنی هستید که وقت بازگشتتان به آغوش خانواده است!
پادگان را هم به جوانان واگذارید!


♈️گفته بودید دولت رئیسی پرچم را از دست اسلام! گرفته است و ده ساله در ردیف ده اقتصاد برتر دنیا قرار خواهیم گرفت!

♈️اکنون که سردار وحیدی برمی‌گردد به هر کجا که دلش می‌خواهد کمی بیندیشد در این که در این سه سال در کدام شاخص اقتصادی یا فرهنگی یا سیاسی یا اجتماعی بهبود حاصل شده است؟!

♈️آن‌که پرچم اسلام را به دست شما داده بود به شما گفته بود ملت را این گونه به خاک سیاه بنشانید که نه تنها با سفر و سینما که حتی با میوه هم قهر کنند و کارشان به استیجار پشت بام‌ها بکشد؟! این بود آن اسلام؟

♈️شما و وزرا و استانداران نظامی و نظامی مآب شما مردم را نه شهروندانی محترم و صاحب‌کرامت، که سربازانی در سربازخانه‌ای بزرگ به نام ایران دیدید و توقع سمع و طاعت و خبرداری و بله قربان گویی داشته‌اید.

❗️همکارت، محسن منصوری رئیس ستاد جلیلی و معاون اجرایی رئیسی بسیار کوشید تا آن پرچم دست اردوگاه کفر نیفتد اما افتاد. اکنون چه می‌کند؟! پرچم را رها می‌کند یا اسلام را؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حکومت‌های مقدس

✍️ درویشی/ دموقراضه
@jomhuriyat

♈️عموما حکومت‌هایی که بر مبنای یک ایدئولوژی شکل می‌گیرند، خود را مقدس فرض می‌کنند.

♈️وقتی حکومتی مقدس شد کم‌کم فاجعه شکل می‌گیرد، مقدس شدن یک حکومت این را می‌رساند که حکومت عاری از هر نوع خطا و اشتباهی است و این یعنی شما هر مدل انتقاد و اعتراضی به ساختار داشته باشید در حال توهین به مقدسات هستید...!

♈️وقتی حکومتی مقدس شد، مجریان حکومت نیز خود را همچون پیامبران مقدس و معصوم می‌دانند و این یعنی مجریان به خود اجازه هرکاری را می‌دهند...

♈️از طرفی مقدس شدن یک حکومت باعث تقدم تعهد بر تخصص می‌شود، متخصصان گوشه‌نشین می‌شوند و فقط افراد متعهد به مقدسات کارهای اجرایی را برعهده می‌گیرند...!

♈️در حکومت‌های مقدس، ساختار و قوانین قابل اصلاح و تغییر نیست، چرا که قوانین را الهی و حکم را حکم خدا می‌دانند و با اینکه سرعت تغییرات و تکنولوژی بالاست و الگوهای علمی مناسبی وجود دارد، بر اساس قوانین هزاران سال گذشته سعی می‌کنند شرایط را مدیریت کنند و به سوال‌های جدید پاسخ‌های قدیمی می‌دهند.

♈️حکومت‌های مقدس برای کارهای اشتباه خود همیشه توجیه می‌آورند، قحطی و خشکسالی و جنگ و تحریم را تقدیر الهی می‌دانند، فرصت‌ها را از دست می‌دهند و توجیه می‌آورند که استخاره گرفتیم و بد آمد، دروغ می‌گویند و توجیه می‌آورند که دروغ مصلحتی است...

♈️از طرفی هر اشتباه خود را گردن دشمن عوامل خارجی می‌اندازند!

♈️در حکومت‌های مقدس به‌جای اینکه مردم را به ثروت‌آفرینی دعوت کنند به قناعت دعوت می‌کنند.

♈️حکومت‌های مقدس وقتی شرایط اقتصادی‌شان بد می‌شود سعی می‌کنند فقر را مقدس جلوه بدهند و به مردم وعده دهند که اگر در این دنیا فقیر هستی، این فقر امتحان الهی است و اگر فقر را تحمل کنی، پس از مرگت در دنیای دیگری زندگی بهتری خواهی داشت.

♈️حکومت‌ها مقدس نیستند..
قوانین جامعه هم الهی نیست و باید تاریخ انقضا داشته باشند و بر اساس شرایط روز تدوین و اجرا شوند...

♈️گاندی معتقد بود جان انسان‌ها بر هر چیزی در اولویت است، اگر با وضع یک قانون جان انسان به خطر بیوفتد، باید قانون عوض شود!


♈️حکومت‌ها مقدس نیستند، مجریانش هم معصوم و مبری از اشتباه نیستند...

♈️اتفاقا بیشتر در معرض خطا و فساد هستند، چرا که بر روی صندلی قدرت نشسته‌اند و بیشترین دسترسی به پول، اسلحه و رسانه دارند و اگر نظارت و نقدی بر این ساختار نشود فساد شکل می‌گیرد.

♈️حکومت‌ها مقدس نیستند، تقدس تعصب می‌آورد و تعصب چشم را کور و گوش را کر می‌کند...!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 فاصله به اندازه کسبِ قدرت است...!

علی مرادی مراغه ای

♈️خبری خواندم بااین عنوان:
«کوبادارد میمیرد! جمعیت آن بخاطر مهاجرت از کشور، در عرض سه سال، ۱۰ درصد کاهش یافته است!»
اینجاخبر رابخوانید

♈️این نتیجه یک ایدئولوژیکی است که می خواست انسان طراز نوین و مدینه فاضله بسازد...!
فیدل کاسترو به مدتِ ۵۰، سال شرافتمندانه و قهرمانانه، گند زد به کوبا...!

♈️خوب به تصویرِ بالا بنگرید، ارنستو چه گوارا در حال سخنرانی در کره شمالی در ۱۹۶۰م است، در پشت سرِ چگوارایِ چریک وشهید، تصویرِ دو چریک دیگر نیز دیده میشود که مانند چگوارا شهید نشدند تا قدیس و محبوب جوانان گردندبلکه بقدرت رسیدند ودیکتاتوروهیولا شدند!
یکی از تصاویر کاستروست ودیگری کیم ایل سونگ دیکتاتور و جلاد کره شمالی...

🔰طنز تاریخ ببین!

♈️آنها که کشته شدند شهيد و اسطوره‌ گشتند به هیئتِ چگوارا، نشسته در  تی شرت ها، جا کلیدی ها، روی لیوان ها و ...
اما آنها که بقدرت رسیدند دیکتاتور گشتند و دژخیم چون كاسترو ، پل پت و کیم ایل سونگ...

♈️واقعگیرایی یک فضیلت است چون، افکارِ دُگم و مالیخولیایی حتی از انسانهای خوب نیز، ابلیس و دژخیم می سازد...

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰به نام خدا و با سلام
پیامک بالا امروز سه شنبه دوم مرداد ساعت ۱۱ صبح دریافت کردم و چند سوال فوری برایم ایجاد شد .

♈️۱ -- دختران انقلاب چه تشکیلاتی است ؟ حزب قانونی یا یک سمن مجوز دار یا گروهی وابسته به نهادی قانونی می‌باشند؟
♈️۲ -- مجوز این تجمع به این بزرگی را چه نهادی صادر کرده است ؟
♈️۳ -- استادیوم آزادی درحال تعمیر است ، کدام نهاد ورزشی مسئول این استادیوم را در اختیار دختران انقلاب قرار داده است ؟
♈️۴ -- هزینه سنگین این برنامه برعهده چه نهادی و از چه محلی پرداخت می‌شود؟
♈️۵ -- دختران انقلاب چرا این روزها را که دولت جدید و به تعبیری دولت وفاق ملی به ریاست دکتر پزشکیان حفظه الله درحال شکل گیری است را انتخاب کرده است ؟
♈️۶ -- چه اتفاقی برای حجاب وعفاف دراین روزها رخ داده است که یک ماه پیش رخ نداده بود .


♈️حزب شناسنامه دار وقانونی همدلی مردم تحول خواه  (همت) حداقل ۵ بارطبق قانون در ایام مختلف درخواست مجوز تجمع داده بود که هیچکدام پاسخی داده نشد ، آیا برای دادستان محترم کل کشور این تجمع وانگیزه صادر کنندگان مجوز وبرگزار کنندگان مراسم جای سوال نیست ؟

سید احمد نبوی ،دبیرکل حزب همت
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 توافق و سازش بدون "انقباض"، ممکن نیست
✍️ علی زمانیان - ۰۱ / ۰۵ / ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ تاملی در باب یک تناقضِ شایع:
"مردم، دولت را می سازند یا دولت، مردم را؟"

🔰۱.  از یک‌سو باور داریم که مردم بر دین و روش حکمرانان‌شان هستند؛ «الناس علی دین ملوکهم»، و از سوی دیگر بر این باوریم که حکومت برساخته‌ی جامعه است، بنابراین به تعبیر شیخ بهایی:
"از کوزه همان تراود که در اوست".
گاهی هم کسانی، همین ایده را به‌گونه‌ای سخیف و با طعنه، بیان می‌کنند: "خلایق، هر چه لایق".
این دو باور، آشکارا با یک‌دیگر متناقض‌اند، زیرا نمی‌توانند با هم جمع شوند. آیا مردم، بر دین حاکمان‌شان‌اند یا حاکمان بر دین مردمان‌شان؟

♈️کسانی که می‌گویند "الناس علی دین ملوکهم"، در واقع برای آدمیان، عاملیت مستقل و تعیین‌کننده قائل نیستند. گویی مردمان در حالت استیصال و پذیرندگی مطلق‌اند. در این دیدگاه، به‌نحو ضمنی مردم، چونان خمیر نرم و انعطاف‌پذیرند که حاکمان می‌توانند به هرگونه که می‌خواهند، آن‌ها را شکل دهند؛ و یا دست‌کم، حاکمان چنان تاثیر شگرفی بر مردمان دارند که به منزله‌ی الگویی برای آنان تلقی می‌شوند. بنابراین (در این دیدگاه)، مردم همان هستند که حاکمان‌شان هستند. متقابلا، کسانی دیگر، حاکمان را برساخته و برآمده‌ی جامعه می‌دانند. در این ایده، حاکمان از دل فرهنگ و ساختار اجتماعی موجود متولد می‌شوند و حاکمان همان هستند که مردم هستند.

♈️امروزه این دو ایده به نام "سیاست" یا "فرهنگ"، شناخته می‌شود. به این معنا که افرادی معتقدند تا زمانی که ساختار سیاسی اصلاح نشود، جامعه اصلاح نخواهد شد. از این‌رو تمام همت خود را بر اصلاح و یا تغییر نظام سیاسی می‌گذارند و عده‌ای دیگر که "فرهنگ" را اصل و مبنا می‌دانند، بر این باورند که برای رسیدن به جامعه‌‌ی مطلوب، ابتدا باید فرهنگ جامعه اصلاح شود. در نظر این گروه، حتی اگر نظام سیاسی تغییر کند، دردی از جامعه درمان نخواهد شد. مگر این‌که جامعه از درون تغییر کرده و شهروندانی درخور و مطلوب ایجاد شده باشد.

♈️چشم‌انداز سوم اما معتقد است که نه حاکمان، دقیقا برآمده از متن جامعه هستند و نه مردمان بر دین حاکمان‌اند، بلکه این دو رابطه‌ای دیالکتیک دارند. هر دو از دیگری اثر می‌پذیرند و بر دیگری اثر می‌گذارند. ارتباطی دو سویه و متقابل دارند و در فرایندی پیچیده، بازیگران عرصه‌ی سیاست، کنش‌گرانه و فعال حضور دارند. اما این که نقش هریک از دوسوی این بازی، کدام‌یک پر رنگ‌تر است، بستگی به قدرت‌شان دارد.

♈️ اگر حاکمیت، قدرت بلامنازع داشته باشد، تلاش می‌کند رنگ خودش را به هر چیزی بزند و جامعه را همان‌گونه بازسازی کند که می‌خواهد. و اگر جامعه، قدرت داشته باشد تلاش می‌کند نظام سیاسی و شیوه‌ی حکمرانی را به سمت و سوی خواست‌ها، انتظارات و مطلوبات خود بکشاند.
"سیاست"، سراسر، صحنه‌ی ستیز و تقابل و یا توافق و سازش میان این دو اردوگاه است: از یک سو مردم و از سوی دیگر، حاکمیت.

🔰 ۲.  جدالی بی‌پایان میان دو اردوگاه حاکمیت- مردم در جریان است که در صور مختلف دموکراتیک و یا روش‌های خشن و غیر دموکراتیک تجلی پیدا می‌کند. از این‌رو، مسئله‌ی اصلی سیاست این است که چگونه این دو قدرت (مردم و حاکمیت)، به سازگاری و سازش می‌رسند. به سخن دیگر، "سیاست"، علم توزیع و تنظیم قدرت میان مردم و نظام سیاسی از مسیر عقلانیت و خرد جمعی و مبتنی بر شیوه‌ی مسالمت‌آمیز است. یکی از شیوه‌های پذیرفته شده در عالم سیاست، انتخابات و صندوق رای است. "صندوق رای"، مسیر کم‌هزینه و عقلانی برای اثرگذاری مردم بر سیستم سیاسی است.

♈️اما هنوز این پرسش اساسی باقی می‌ماند که نقطه‌ی تعادل ترازوی سیاست کجاست؟ با کدام روش می‌توان به این نقطه‌ی مطلوب رسید؟ 
پیش‌فرض سازش و توافق حاکمیت- مردم این است که حاکمیت حاضر باشد با "انقباض" خود، برای حضور مردم و خودآیینی‌شان جا باز کند.

🔰 ۳.  "سیمون وی"(عارف فرانسوی نیمه‌ی اول قرن بیستم)،
"با ارجاع به نظریه‌ی یهودی صیمصوم [انقباض]، تحلیل حیرت‌آوری ارائه داده است. طبق این نظریه آفرینش جهان .... نتیجه‌ی عقب‌نشستن تعمدی‌اش با هدف مجال به وجود یافتن دیگری بود. مانند موجی که پس کشیدنش برای شن جا باز می‌کند. خداوند عقب می‌کشد تا برای جهان و نوع بشر جا باز می‌کند" (لوک فری-60).
مسئله‌ی اصلی امروز ما نیز همان است که "سیمون وی"، به‌نحوی تمثیل‌گونه در باب خداوند آورده است. مسئله این است که حاکمیت آیا حاضر است با عقب‌نشستن و با انقباض خود، برای عاملیت مردم و ابراز وجود آن‌ها جا باز کند؟ آیا جامعه، مجال زیستن را (آن‌گونه می‌خواهد)، خواهد یافت؟

♈️توافق و سازش، بدون امکان حضور جامعه و بدون "انقباض" حاکمیت، ممکن نیست. پذیرش حضور جامعه، یعنی به رسمیت شناختن او، نه آن‌چنان که باید، بلکه آن‌چنان که هست. یعنی پذیرفتن تفاوتی که در یک‌دیگر ادغام نخواهند شد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حالا یک مدتی هم دل خوش کنید به توهمِ «وزیر خوب»

#بیژن_اشتری
@jomhuriyat

♈️ جمع پرشمار «متوهمان خوشدل» از زمانی که آقای پزشکیان رییس جمهور شده، سخت امیدوار شده‌اند که این بار با انتخاب وزرای «آگاه و کاردان» اوضاع خراب مملکت درست خواهد شد.

♈️ کمیته‌های راهبری و راهبردی مشغول کار شده‌اند تا ظاهراً شایسته‌ترین کادرهای مدیریتی را انتخاب کنند. رهبر هم دیروز مشخصات مدیر اصلح خود را اعلام کرد: انقلابی، متشرع، پاک‌دست، باورمند به نظام و...

♈️نظام‌های برآمده از انقلاب، عموما «اراده‌گرا» هستند و این نظریۀ غالب در آنها وجود دارد که کادرهای مدیریتی در صورتی که از قدرت بالای «ایمان و تعهد انقلابی» برخوردار باشند، به‌صرف «اراده» می‌توانند بر هر مشکلی غلبه کنند و حتی کوه‌ها را جابجا کنند. شعار«کادرها در هر کاری تعیین‌کننده‌ٔ اصلی‌اند» که اساسا یک شعار استالینی است، شعار محبوب این نوع حکومت‌هاست. این شعار توجه اصلی خود را معطوف به «فرد و اخلاق انقلابی» می‌کند، بدون این که توجه داشته‌باشد که توسعۀ کشور و کارآمدی دولت، علاوه بر مدیران متخصص و منابع مادی مکفی، به «سیاست‌ها و سیستم درست» حکومتی هم نیاز دارد.

♈️ مدیران استالین بیست و چهار ساعته از ترس جانشان کار می‌کردند، اما نهایتا هیچ نتیجۀ مثبتی عاید کشور نشد، چون نه «منابع مادی لازم» وجود داشت، نه «سیستم و سیاست‌‌های درست».

♈️ در جمهوری اسلامی هم وضع مشابهی حاکم است: «سیاست‌های اصلی و کلیت سیستم» نادرست است، اما سران کشور علاج درد را «تغییر کادرها و برقراری مدیریت انقلابی و کارآمد» می‌دانند. موقعی که سیستم و زیرساخت‌هایش غلط باشد، نه تعویض کادرها جواب می‌دهد، نه ثبات کادرها.

♈️در ایران امروز، قدرت سیاسی به دو بخش تقسیم شده: بخش حکومتی و بخش دولتی.

1️⃣ در بخش حکومتی، رهبر #حکومت_اسلامی مدیران را عزل و نصب می‌کند. در این بخش، نوعی ثبات مدیریتی به چشم می‌خورد. مدیران و فرماندهان به‌رغم خطاها و کم-و-کسری‌های‌شان، غالبا دورۀ مدیریتی خود را به‌طور کامل طی می‌کنند. عیب این رویکرد، فاسد شدن مدیرانی‌ست که می‌دانند تحت هیچ شرایطی برکنار نمی‌شوند.

2️⃣ در بخش دولتی، بنا به طبیعت کار، تغییر مدیران سریع‌تر اتفاق می‌افتد؛ نمونه‌اش عوض شدن شش وزیر صمت ظرف پنج سال. با این حال، شاهدیم که بخش حکومتی به همان اندازه ناکارآمد و فاسد است که بخش دولتی.

♈️می‌خواهم نتیجه بگیرم که تا زمانی که «کلیت سیستم» غلط است، عوض کردن مدیران یا حفظ مدیران، هیچ‌کدام کارساز نیست. ماشین خراب است و هیچ راننده‌ای نمی‌تواند آن را راه بیندازد، و به نظرم، نه مقام رهبری نه آقای رییس‌جمهور، نمی‌خواهند یا نمی‌توانند این واقعیت را بپذیرند؛ چون هر دوی آن ها محصول و فراوردۀ نهایی خود این سیستم هستند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان مشورت با ملتی متفرق بیش از چهار سال طول می‌کشد!
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۵/۱
@jomhuriyat

♈️سامان گیری گروه‌های فکری و متعاقب آن به صدر آمدن مطالبات ملی در فضای روشن بزرگترین محصول تحزب و تأسیس نهادهای مدنی رسانه دار است، برای همین است که  بدون سامانه مدنی نمیشود بر قواعد دمکراتیک ابرام کرد و ادای دولت ملی درآورد، یک ملت متفرق نمی‌تواند اولویتهای خود را فهرست کند، از قضا نقطه آسیب‌پذیری ملتها از دیکتاتور ها همین تفرقه  است.

♈️تفرقه و آشفتگی ملی اما لزوما به معنای نبود دانش و یا خالی بودن ملت از نخبگان نیست مگر آنکه نخبگان را با سنجه ایدئولوژی یا حکومتی انتخاب کنید.

♈️هر نخبه واقعی (نه منتخب حکومت) که اهل  دانش سیاسی است حتما ده مسئله اول این کشور و ملت را می‌داند، برای چهار سال  دولت حضرتعالی نیز گشایش در نیمی از آن مسایل  کافی است و رضایت ملت را موجب خواهد شد.

♈️در گزینش همکاران شما شایسته آن است که ملتزم به مسیر همان وعده‌هایی که داده‌اید باشند، هیچ  پارامتر دیگری الزامی نیست مگر آنکه شما از خودتان عبور کرده باشید.

♈️از احزاب چند نفری، باندهای اقتصادی، حلقه مداحان، گروههای دلالی و.... مشورت نخواهید اینها خالی میروند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝گردش مالی ۵ هزار میلیارد تومانی کاسبان فیلترینگ!

♈️براساس برخی گمانه‌زنی‌ها، گردش مالی صنعت فروش فیلترشکن‌ها در ایران اعداد و ارقامی حول و حوش ۵ هزار میلیارد تومان را شامل می‌شود.

♈️ اما این پول به جیب چه افراد و جریانی می‌رود؟ غلامرضا نوری قزلجه نماینده بستان‌آباد گفت: «براساس اطلاعاتی که از شرکت‌ها و مجموعه‌هایی که اقدام به فروش فیلترشکن می‌کنند، دارم همان افراد و جریاناتی که اقدام به فیلترینگ کرده و برای تصویب طرح صیانت تلاش کرده‌اند، بی‌ارتباط با فروشندگان فیلترشکن هم نیستند.

♈️ باید توجه داشت، گردش مالی این صنعت به اندازه‌ای بالاست که بعید است بخش خصوصی بتواند در این حجم در فروش فیلترشکن ورود کند.»

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چوب لای چرخ دولت

مصطفی مهرآیین
@jomhuriyat

♈️چیزی به نام چوب لای چرخ دولت گذاشتن وجود ندارد که با استناد به آن بگویید نذاشتند پزشکیان موفق شود.

♈️مشکلتان این است که نمی خواهید بفهمید آنچه اتفاق میفتد همان سیاست در نظام جمهوری اسلامی است.

♈️مشکلتان این است که نمی خواهید بدانید سیاست یا همان اداره کشور در ایران مبتنی بر "تخاصم" عمل می کند و نه " اختلاف نظر".

♈️مشکلتان این است که نمی خواهید بفهمید جمهوری اسلامی اساسا جامعه و سیاست بعد از انقلاب را بر بنیان " تخاصم" و "اختلاف خیر و شر" تاسیس کرده است و نه بر اساس "اختلاف نظر بین ما و آنها".

♈️مشکلتان این است که در ادبیات " حکمرانی خوب" گرفتارید و نمی دانید در جمهوری اسلامی و حتی در جهان سیاست قامتی اخلاقی به تن کرده و به جای منازعه اصلاح طلب و اصول گرا با منازعه " خیر" و " شر" روبرویید و مخالف دشمنی تلقی می شود که فقط باید از بین برود و آن را از بین برد.

♈️کمی ماکیاولی و اشمیت و نگری بخوانید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ کسانی که فکر می‌کنند جنگ را فقط فرماندهان پرآوازه و شناخته شده به پیش بردند، کاملا در اشتباه هستند،

♈️ لطفا این کلیپ را با دقت ملاحظه بفرمایید تا برخی مردان تاثیرگذار، اما گمنام جنگ را بشناسند، بزرگانی سفر کرده که هیچگاه شعار ندادند و تا سرحد جان پای میثاق خود با ملتشان ایستادند.
یادشان گرامی باد🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from تبادلات تخصصی امور بین‌الملل
📡💡بهترین کانال‌‌ها برای آگاهی عمیق از رویدادهای جهان پیرامون


🌕 اندیشکده اقبال‌؛ مرجع‌ تحلیل‌ و‌ شناخت‌ پاکستان 🇵🇰
@andishkadehiqbal

🌎 اندیشکده راهبردی تبیین
@Tabyincenter

🌎 جمهوریت
@jomhuriyat

🌎 کمیته ضد جنگ و تحریم 🇵🇸
@NowarNosanctions

🌎 ترکیه، نگاه از درون🇹🇷
@TurkiyeHaber24

🌎 کانال روش پژوهش در علوم انسانی
@researchmmethod

🌎 چاپ کتاب - اکسپت مقالات ISl "
@Researchpolitic

🌎 کانال روش پژوهش در علوم سیاسی
@Policy_researcher

🌎 اخبار پادشاهی سعودی 🇸🇦
@KSA_Narrator

🌎 روراست
@RooRaast_Media

🌎 اندیشکده مطالعات حاکمیت و روابط بین‌الملل
@StrategicEventCSR

🌎 ابتکار ایران؛ جانمایی جدید ایران در نظم جهانی 🇮🇷
@ebtekareiran

🌎 روسکیی چاس
@RusskiyChas

🌎 مطالعات چین
@ChinaStudiess

🌎 اقتصاد آفریقا
@EcoAfrican

🌎 کتابخانه حقوقدانان
@LAW_BOOKIRAN

🌎 کانالی برای پژوهشگران
@New_reesearch

🌎 موسسه مطالعات جهان معاصر
@jahanemoaser

🌎 رستاک- ایران
@Rastak_iran

🌎 چین و ماچین 🇨🇳🇨🇳🇨🇳
@china_Reivew

🌎 تاریخ، فرهنگ و مناسبات تاریخی ایران و عثمانی🇮🇷 🇹🇷
@Iranosmani

🌎 کانال روابط بین‌الملل ایرانی (IIR)
@IranianInternationalRelations

🌎 لوموند دیپلماتیک Le Monde diplomatique
@mondediplofa

🌎 كانال مطالعات سوريه
@hdrhbb1

🌎 اوراسیا پست، اخبار و تحلیل - چین و روسیه CIS
@EurasiaPost

🌎 ژئواکونومیک نیوز
@GeoecoNEWS

🌎 سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه
@AmericanForiegnPolicy

🌎 کتابخانه تخصصی روابط بین‌الملل
@ir_Texts

🌎 دانش تفسیر سیاسی
@irdiplomat

🌎 آموزش زبان تخصصی رشته علوم سیاسی
@language_political

🌎 تحلیل جنگ‌های ترکیبی
@warfarehybrid

🌎 برگزاری دوره های مترجمی زبان انگلیسی
@policyinact

🌎 کانال علم سیاست
@PoliticalScience_ir

🌕 حقوق بشر بین‌الملل
@ngoodvv


🍀🌺 هماهنگی برای تبادل
@mrgp_1
2024/10/04 17:22:34
Back to Top
HTML Embed Code: