Telegram Web Link
📝📝 کنایه عباس عبدی به بهارستان‌نشینان؛ ۳۰۰  نماینده مجلس هنگام سخن گفتن چنان طلبکارند انگار با اپوزیسیون مواجهیم!

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت
:

♈️ مجالس کشورهای توسعه یافته حزبی است و دو یا چند حزب مشخص در برابر تصمیمات و مصوبات خود پاسخگو هستند، ولی در اینجا حدود ۳۰۰ نماینده مجلس هستند که هنگام سخن گفتن چنان طلبکارند که گویی با افراد اپوزیسیون مواجهیم.

♈️ اینکه مقام رهبری این توصیه‌ها را کرده به معنای آن است که خلاف آن در مجلس وجود دارد که اگر نبود نیازی به این توصیه‌ها نبود.

♈️ به نظر می‌رسد که آقای رییس مجلس و فراکسیون‌های متعادل و خیرخواه مجلس باید رویکردهای اعلامی مقام رهبری را در دستور کار قرار دهند و نشان دهند که کدام رفتار آنان در گذشته از حیث این رویکردها قابل نقد بوده که اکنون نقد شده است. این اولین گامی است که مجلس باید پیش از تحلیف و معرفی وزرا بردارد والا باز هم به مسیر خطا خواهد رفت./ اعتماد

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰صدای بی صدایان بودن کار آسانی نیست؛
کیوان صمیمی خواستار عذرخواهی پزشکیان شد

👤فخرالسادات محتشمی پور

♈️‏یادداشت کیوان صمیمی که از سر صدق و صفا خطاب به دکتر پزشکیان نوشته بود اندوهگینم کرد.

♈️کاش این روزها که همه چشم به دهان رئیس‌جمهور منتخب دوخته‌اند سخنانی گفته نشود که لازم به عذرخواهی باشد.

♈️‏بواقع صدای بی صدایان بودن کار آسانی نیست!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 مصوبه واردات خودرو و چالش‌های اجرایی آن

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان:
@jomhuriyat

♈️مصوبه واردات خودروهای مدل بالای 2019، جدا از ابهامات خرد زیادی که دارد از حیث عدم هماهنگی و عدم سازگاری با متغیرهای کلان اقتصادی از جمله بازار ارز و نیز عدم تعریف این سیاست خرد، ذیل نقشه راه و استراتژی بلندمدت صنعت خودروسازی کشور نیز مبهم و بلاتکلیف است و درنتیجه به نظر می رسد اولا قابلیت اجرایی نخواهد داشت و ثانیا می تواند به بهم ریختگی بازار ارز و هزینه زایی بر رفتار اجتماعی و اقتصادی جامعه اثرگذار باشد.

♈️هر سیاست اقتصادی باید با شرایط متغیرهای کلان اقتصادی سازگار باشد، علاوه بر آن باید در قالب یک استراتژی بلندمدت و نقشه راه اقتصادی قابل تعریف باشد و بخشی از یک پازل سیاست اقتصادی بلندمدت عقلانی در نظر گرفته شود. این دو مساله در خصوص بحث واردات خودرو نیز صادق است.

🔅در سه ماه ابتدای سال خالص دارایی های بانک مرکزی رشدی منفی و فزاینده داشته است

♈️واردات خودرو باید با شرایط متغیرهای اقتصادی بالاخص مساله ارز سازگار و هماهنگ باشد. مدیریت ارزی توسط بانک مرکزی صورت می گیرد و کسری های تجاری غیرنفتی طی سال گذشته و سه ماهه ابتدای سال جاری، فشار مضاعف بر بازارساز ارز وارد کرده و موجب شده خالص دارایی های بانک مرکزی رشدی منفی و فزاینده داشته باشد.

🔅تامین ارز واردات خودرو از سوی بانک مرکزی به هیچ عنوان جزو اولویت نخواهد بود

♈️تصویب کنندگان آیین نامه واردات خودروهای کارکرده، باید بدین سئوال پاسخ دهند که منشاء ارز واردات خودرو از کجاست و در این شرایط اقتصادی که تخصیص ارز برای صنایع کلیدی و مادر قطره چکانی شده و با فواصل زیادی صورت می گیرد، تامین ارز برای واردات خودرو چگونه صورت خواهد گرفت؟ قطعا با فشار ارزی که بر بانک مرکزی وجود دارد، تامین ارز واردات خودرو از سوی بانک مرکزی به هیچ عنوان جزو اولویت نخواهد بود و عملا این مصوبه قابلیت اجرایی نخواهد داشت و صرفا اقدامی نمایشی خواهد بود.

🔅تامین ارز از بازار غیررسمی مصداق قاچاق و غیرقانونی است

♈️چنانچه افرادی بخواهند تامین ارز را از بازار غیررسمی انجام دهند که مصداق قاچاق است و غیرقانونی است و همچنین درصورت دور زدن قانون، فشار سنگینی بر بازار ارز تحمیل خواهد شد که مخالف سیاستهای مدیریتی بانک مرکزی است. از این منظر می توان نتیجه گرفت که این سیاست اقتصادی سازگاری و هماهنگی با شرایط متغیرهای کلان اقتصادی از جمله بازار ارز ندارد و در حد مصوبه نمایشی و غیرقابل اجرا و غیرهدفمند تلقی می شود و با اهداف بانک مرکزی نیز همخوانی ندارد.

🔅صنعت خودروسازی کشور به هیچ وجه استراتژی بلندمدتی ندارد

♈️باید واردات خودروهای مدل بالا در قالب یک استراتژی بلندمدت و نقشه راه اقتصادی قابل تعریف بوده و بخشی از یک پازل سیاست اقتصادی بلندمدت باشد، متاسفانه صنعت خودروسازی کشور به هیچ وجه استراتژی بلندمدتی ندارد و در شرایط سردرگمی به سر می برد. بنابراین باید دولت چهاردهم ابتدا استراتژی بلندمدت صنعت خودروسازی کشور را تدوین و مصوب کند و سپس نظام تعرفه ای و واردات خودروهای خارجی در قالب این نقشه راه بلندمدت کلان قابل تعریف باشد. مصوبات و رفتارهای کوتاه مدت، قطعا برای هر صنعت مضر است و جز هزینه و رانت گذرا و موقتی نتیجه ای حاصل نخواهد کرد.

♈️این مصوبه جدا از ابهامات خرد زیادی که دارد از حیث عدم هماهنگی و عدم سازگاری با متغیرهای کلان اقتصادی از جمله بازار ارز و نیز عدم تعریف این سیاست خرد، ذیل نقشه راه و استراتژی بلندمدت صنعت خودروسازی کشور نیز مبهم و بلاتکلیف است و درنتیجه به نظر می رسد اولا قابلیت اجرایی نخواهد داشت و ثانیا می تواند به بهم ریختگی بازار ارز و هزینه زایی بر رفتار اجتماعی و اقتصادی جامعه اثرگذار باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آقای پزشکیان شما به شرفتان قسم خوردید پاسدار حقوق ملت باشید
قدم اول را محکم بردارید
@jomhuriyat

♈️رهبری دیروز معیارهای زیر را برای انتخاب وزرا برشمردند

♈️"امین، صادق، متدین،معتقد به نظام از بن دندان، با ایمان، امیدوار به آینده، دارای نگاه مثبت به افق،متشرع،دارای اشتهار به پاکدستی،نداشتن سابقه سوء،دارای گرایش ملی و نه جناحی، کارآمد"

♈️برخلاف کارآمدی که یک بار مورد اشاره قرار گرفته آنچه در این معیارها چند بار با بیانهای مختلف تکرار شده متدین، با ایمان و متشرع است که همه به یک مفهوم اشاره دارد.

♈️سوالی که مطرح می شود این است که معیار باایمان بودن چیست؟
آنچه در روایات و آیات کتاب خدا صریحا معیار ایمان شناخته شده وفای به عهد و امانت داری و راستگویی است(اینجا ببینید) لذا اگر کسی اهل زیارت اربعین و کربلای هر ساله باشد، اگر از هر دو جمله اش یکی کلمه ولایت داشته باشد، اگر ریش داشته باشد و دکمه یقه را ببندد و جای مهر در پیشانی داشته باشد...از نظر معیارهای شرعی تا صدق حدیث و وفای به عهد و امانتداری نداشته باشد مومن واقعی نیست.

♈️فی المثل فلان کاندیدا که در مناظره ها سعی داشت اثر تحریم را در وضع فعلی جامعه کم نشان دهد یا با انتشار تصاویری کنار زنان شل حجاب، خود را باز و اهل تسامح نشان دهد حال آنکه از پشتیبانان گشت ارشاد است، از منظر دینی معیار دیانت، که صدق و راستگویی است را ندارد.

♈️یا فلان رئیس جمهور که وعده ساخت سالانه یک ملیون مسکن و یا یک ملیون شغل را داد و نکرد در معیارهای دینی چون وفای به عهد نداشته معیار ایمان را ندارد.

♈️یکی دیگر از معیارهای مورد اشاره رهبری نگاه فراجناحی و ملی است.
خوب چنانچه می دانیم رهبری در خصوص دولت آقای رئیسی گفتند دولت مرحوم رییسی نه تنها مورد حمایتشان است که آن دولت را تمجید هم می کنند.

♈️سوال این است شاخصه کارآمدی و نگاه فراجناحی چقدر در دولت سیزدهم وجود داشت؟
اگر کارآمدی منجر به بهبود وضع معیشت می شود دولت سیزدهم چقدر در آن موفق بود؟
کدام مدیران در دولت رئیسی از جناح مقابل انتخاب شدند به واسطه نگاه ملی و فراجناحی؟

♈️سوال بعدی این است منظور از شاخصه "از بن دندان معتقد به نظام بودن" چیست؟
فی المثل کسی که خطاهای بزرگ سیاستگزاری های کلان نظام را مثل آمریکاستیزی موجب از بین رفتن نظام ج ا می داند( اینجا ببینید)، این شخص از بن دندان خواهان اصلاح سیاستها و بقاء نظام است یا کسی که ماله کشی می کند بر خطاهای سیاست گزاری کلان ولو به نابودی نظام بیانجامد؟

♈️به نظر می رسد از منظر عقل وشرع یگانه معیار قابل اتکا در انتخاب همکاران ریاست جمهوری همان کارآمدی است که اگر کسی کارآمد نباشد و مسئولیت بپذیرد نه متشرع است و نه مومن که معیار ایمان امانت داری است.

♈️یک وزیر مثل یک مکانیک است اگر کارش را به خوبی انجام دهد مشکل مردم حل می شود لذا نباید با گذاشتن قیود دیگر، فرد کارآمد را از دور رقابت حذف کرد چون فی المثل اهل سنت است یا شما بگو مسیحی است یا بگو چون نقد عملکرد رهبر را کرده و فرد دیگری را برگزید که کفایت و امانت لازم را ندارد اما خیلی اظهار ارادت می کند به رهبر.

♈️آقای پزشکیان در سخنرانی های خود چنین وعده ای به مردم دادند که معیارشان در انتخاب وزرا کارامدی صرف است وقتی صریحا گفتند شما وقتی مریض می شوید دنبال دکتر خوب می گردید نه متدین، در انتخاب مسئولان هم چنین است بایست بتواند کار را به درستی پیش ببرد.

♈️سخن را با کلامی از امیرمومنان در همین خصوص به پایان می برم.
" اي مالك در به كارگيري كارمندان و كارگزاراني كه بايد زير نظر تو كار كنند هيچ‌گونه واسطه و شفاعتي را نپذير مگر شفاعت «كفايت» و امانت را "
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای محمد مهاجری! لطفاً خودتان باشید و آزادگی قلم خود را حفظ کنید

علی اصغر خدایاری
@jomhuriyat

♈️دوست گرامی جناب محمد مهاجری عزیز!
من شما را انسانی آزاده، وارسته و منصف می‌دانم و با بسیاری از مطالبی که از قلم پربرکت‌تان صادر می‌شود، احساس همدلی می‌کنم.
اخیراً مطلبی از شما درباره‌ی اصلاح‌طلبان دیدم که باعث تعجبم شد. جسارتاً و با اجازه از شما چند نکته‌ی کوتاه درباره‌ی این نوشته عرض می‌کنم:

1⃣ویژگی‌هایی را که در مطلع نوشته از آقای دکتر پزشکیان ذکر کرده‌اید، صرف‌نظر از وجوه اغراق‌آمیز آن که متن را دل‌نشین‌تر کرده است، کاملاً درست می‌دانم و هیچ انسانی که بویی از انصاف برده باشد نمی‌تواند منکر آن شود.

2⃣از دخل اصلاح‌طلبان به آقای دکتر پزشکیان پرسیده‌اید. حتماً به‌خاطر دارید جبهه‌ی اصلاحات ایشان را پیش از اعلام نتایج بررسی صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان و پس از حضور ایشان در جلسه‌ی مجمع عمومی جبهه و ارائه‌ی برنامه‌ها و اعلام پای‌بندی به میثاق‌نامه‌ی جبهه، به‌عنوان یکی از نامزدهای اختصاصی خود معرفی کرد.

♈️با تیزهوشی که در شما سراغ دارم، بعید می‌دانم به این نکته پی نبرده باشید که اساساً دلیل تأیید صلاحیت ایشان در شورای نگهبان همین قرار داشتن‌شان در فهرست نامزدهای اختصاصی جبهه‌ی اصلاحات بود.

♈️توجه دارید اگر ایشان را از فهرست نامزدهای تأیید صلاحیت شده حذف کنیم فقط جبهه‌ی اصلاح‌طلبان بدون نامزد می‌ماند و گرنه سایر گروه‌ها شامل محافظه‌کاران معتدل و تندرو و روزنه‌گشایان در فهرست باقی‌مانده نامزد خود را برای شرکت در انتخابات دارند. بنابراین غیرمنطقی نیست ادعا شود که تأیید صلاحیت آقای دکتر پزشکیان با هدف جلب نظر اصلاح‌طلبان و کشاندن آن‌ها به پای صندوق‌ها برای افزایش مشارکت صورت گرفته و همین تأیید صلاحیت به ریاست جمهوری ایشان منتهی شده است.

3⃣درباره‌ی زنبیل‌به‌دستان نوشته‌اید. روشن است که در بین مدعیان اصلاح‌طلبی نیز حتماً مجاهدین شنبه‌ای وجود دارند که برای خود رسالتی غیر از سفید نگهداشتن خود برای جلوس بر مناصب مختلف در چنین روزهایی قائل نیستند.

♈️در متن شما هم برای این زنبیل‌به‌دستان از قید "بعضی" استفاده شده است، ولی بپذیرید که از فحوای کلی متن چنین برمی‌آید که منظور شما تعمیم این ویژگی به بسیاری از اصلاح‌طلبان است که به‌نظرم بی‌انصافی است. با صفاتی که در آقای پزشکیان سراغ داریم ما هم مثل شما امیدواریم همه‌ی مجاهدین شنبه از این ضیافت با دست خالی اخراج شوند.

4⃣درباره‌ی آبروی به وسط میدان آمده‌ی آقای ظریف، نقش آقای آذری جهرمی و پشم کلاه اصلاح‌طلبان نوشته‌اید. در تلاش بی‌نظیر دوستان یاد شده در ایام تبلیغات انتخاباتی و نقش این تلاش‌ها در رأی‌آوری آقای دکتر پزشکیان تردیدی نیست.

♈️به‌نظر می‌رسد شما فقط یک سوی صحنه‌ی نمایش را دیده‌اید و به‌درستی به برجسته کردن آن پرداخته‌اید، کاش نگاهی هم به پشت پرده‌ی این صحنه می‌انداختید و تلاش شبانه‌روزی جوانان گمنام احزاب وابسته به جبهه‌ی اصلاحات و مردم عادی بی‌ادعای شهرها، محلات و روستاها را در تدارک چنین صحنه‌ی زیبا و شگفت‌انگیزی نادیده نمی‌گرفتید.
کاش می‌دانستید که برای کسب هر یک رأی جدید به‌خصوص در دور دوم انتخابات چه تلاش‌های طاقت‌فرسایی صرف شده است.

♈️نمی‌دانم چیزی درباره‌ی تبلیغات چهره‌به‌چهره‌ی هزار میدان و نظایر آن در تهران و شهرهای دیگر شنیده‌اید یا نه؟
نقش تلاش‌های پشت پرده در پیروزی آقای پزشکیان اگر بیش از نقش تلاش‌های روی صحنه نباشد، کم‌تر هم نیست.

5⃣آقای مهاجری عزیز! من نیت‌خوانی نمی‌کنم، ولی هدف شما را از این نوشته آن هم در آستانه‌ی تنفیذ، تحلیف و سپس معرفی کابینه درک نمی‌کنم. اگر نگرانید، ماهم نگرانیم، ولی این رسم ابراز نگرانی نیست که جبهه‌ی اصلاحات را که پیش از تأیید صلاحیت آقای پزشکیان پشتیبان ایشان بوده‌اند به تیغ نقد غیرمنصفانه‌ی کنایه‌آمیز بکوبید، ولی به دوستانی مانند آقایان صالحی امیری و علی ربیعی که پس از تأیید صلاحیت وارد ستاد شدند، ربطی به جبهه‌ی اصلاحات ندارند و نقش برجسته‌ای در چینش کابینه دارند، اشاره‌ای هم نداشته باشید. لطفاً خودتان باشید و آزادگی قلم خود را حفظ کنید.

6⃣بگذارید در بند آخر یک شوخی هم با شما داشته باشم. امروز شنیدم شما هم برای روزنامه‌ی ایران زنبیل گذاشته‌اید، نمی‌دانم این شایعه درست است یا خیر، ولی امیدوارم درست باشد که وجود فردی مانند شما در روزنامه‌ی ایران نعمت است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 عباس عبدی: مسائل عادی مثل «تورم»، «قیمت گذاری» و «قیمت ارز» در دنیا حل شده و در ایران با آنها مواجه هستیم

🗣 عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی در نشست واکاوی گفتمان دولت چهاردهم گفت:

♈️ تا وقتی که شکاف در سطح دولت و ملت و چه در سطح دولت وجود دارد، امکان ندارد که یک گام به پیش رو بردارید./ جماران

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ آقای شریعتمداری! شما و کیهان تان در این ۳۰ و اندی سال جز آتش‌افروزی، هنر دیگری هم داشته‌اید؟!

احمد زیدآبادی در کانال تلگرامش نوشت
:

♈️ در ۳۰ سال و اندی از تاریخ معاصر، روزنامۀ #کیهان در همۀ صحنه‌ها نقش "آتش‌بیار معرکه" را بازی کرده است! گویی جز آتش‌افروزی، این روزنامه هیچ هنر و کارکرد و مسئولیت دیگری ندارد.

♈️خود را سخنگوی رسمی نظام هم معرفی می‌کند اما کمترین اعتنایی به توصیه‌های علنی سران نظام ندارد. پیش از این رهبری نظام چندین بار بر لزوم رعایت ادب و احترام و انصاف و پرهیز از بدزبانی و بدگویی و تهمت و غیبت از سوی حامیان نظام در برخورد با منتقدان و مخالفان تأکید کرده بود، اما روزنامۀ کیهان حتی یک روز هم به این نوع توصیه‌ها، پایبندی نشان نداد.

♈️دیروز هم که رهبری بر لزوم کمک به موفقیت دولت مسعود پزشکیان به صراحت تأکید کرد، باز هم مطلقاً مورد اعتنای کیهان قرار نگرفته است. همان رویۀ تخریب و بدزبانی و ناسزاگویی و تهمت و غیبت را ادامه داده است.

♈️ گمان نمی‌کنم چنین پدیده‌ای در هیج کجای تاریخ یا جغرافیا نمونه‌ای برایش یافت شود!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 ببینید: یکی از این ۴ نفر

♈️چه کسی جانشین بایدن می شود؟

♈️گزارشی از اسکای نیوز، ترجمه و زیرنویس شده در «انتخاب»

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جامعه به دانشگاه و دانشگاه به دانشجو زنده است، به شرط آن‌که...

امیرحسین غلامزاده نطنزی , خبرنگار و پژوهشگر اجتماعی
@jomhuriyat

♈️اگر قدری اهل سینمای فاخر ایران باشید قطعا تا به الان نتوانسته‌اید از تماشای فیلم‌های زیبای روانشاد علی حاتمی محروم مانده باشید به خصوص وقتی پای فیلم‌هایی چون حاجی واشنگتن، هزاردستان  و کمال‌الملک در میان باشد.
مثلا در سکانس‌های پایانی فیلم کمال‌الملک، زمانی‌که استاد فرتوت با رضا‌شاه، در حالی‌که استاد پشت سرش ایستاده هم کلام می‌شود، ندیم رضاشاه با افتخار به پادشاه می‌گوید:
«استاد تقاضای دست‌بوسی دارند»
پاسخ رضاشاه شنیدنی است:
«ما کهنه سربازا، پشت سرمون هم چشم داره، سردی نگاه استاد، از سنگینی نفسش معلومه!»

♈️جامعه دانشگاهی ایران هم دقیقا همین وضعیت را دارد، خصوص وقتی سایه دست‌اندرکاران وزارت علوم که از تقریبا سه دهه قبل همچنان بر آن سنگینی می‌کند؛ آن هم درست در زمانی که همه از حضور دولت در سایه به شدت ناراضی هستند.

♈️بیش از ۴۵ سال از وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ گذشته و تبارشناسی وزرای این وزارتخانه مهم علمی کشور از آن زمان تاکنون، نشان می‌دهد که این عرصه پیوسته یا تحت مدیریت مهندسان بوده یا پزشکان. به تبع آن هم دانشگاه بیشتر از آن‌که یک مکانی برای جذب دانشجو و حضور پررنگش برای فعالیت‌های دانشجویی باشد، تحت تاثیر تدابیر و سیاست‌هایی از نوع نگاه‌های فنی- مهندسی و پزشکی، بیشتر به مدرسه‌ای بدل شده که دانشجویانش به جای ترویج تفکر خلاقانه و رو به پیشرفت، به دانش‌آموزانی مانند شدند که باید حتما در حیطه تفکر رؤسای آن عمل کنند.
نداشتن رویکرد و ناتوانی دانشجو از داشتن هدفی مشخص برای کمک و همیاری به دانشگاه و نهایتا جامعه که به دلیل سیاست‌هایی از جنس فنی و پزشکی ناشی شده خود مصداقی بر عدم پویایی و ناتوانی دانشگاه و به تبع آن کرختی جامعه است.

♈️باید در نظر داشت که زندگی اجتماعی چیزی نیست که بتوان آن را با عدد و رقم محاسبه کرد و توسعه و پیشرفت و در نهایت حال خوب جامعه با اعداد و ارقام مشخص نمی‌شود.

♈️دانشگاه یک ارگانیسم زنده است و ارگانیسم زنده زمانی می‌تواند زندگی کند که علاوه بر خواب و خوراک، برنامه‌هایی فرهنگی و اجتماعی برای پیشرفت و تعالی از جنس فعالیت‌هایی در انجمن‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی داشته باشد و از این طریق آماده ورود به بازار کار یا جامعه شود.

♈️پویایی نهادها و انجمن‌های دانشجویی در مدت کوتاه (دولت یازدهم) -بعد از دوران رکود و سرد ناشی از سیاستگذاری دولت نهم و دهم- در دانشگاه‌ها و توسط وزارت علومی که با رویکرد فرهنگی و اجتماعی به دانشگاه و دانشجو می‌نگریست، حاصل تفکر فرهنگی و نقادانه متولیان آن عرصه بود.

♈️هرچند این تفکر اجتماعی در دولت دوازدهم و با تغییر سیاست‌های فرهنگی در وزارت علوم به محاق رفت، اما امیدها برای زنده نگه داشتن آن همچنان وجود داشت تا این که نخستین اسامی کاندیداهای کمیته وزارت علوم منتشر شد.
این وضعیت نشان داد که سایه فنی-پزشکی بر وزارت علوم همچنان بر سر دانشگاه و دانشجو سنگینی می‌کند و البته این موضوع هم از همان ابتدا که تقریبا اسامی نامزدهای همه کمیته‌ها به غیر از وزارت علوم تقریبا منتشر شده بود، از سردی فضای حاکم بر آن وضعیت حکایت داشت و نگرانی‌ها را هم بیشتر می‌کرد تا جایی که به گفته سعدی:
"این سرکشی که کنگره کاخِ وصل راست
سرها بر آستانه او خاک در شود"

♈️وزارت علوم بیش از آن‌که در فضای کنونی نیازمند «خط‌کش»ی برای اندازه‌گیری دستاوردها و انتخاب وزیر باشد، نیازمند روحیه و رویکرد اجتماعی-اخلاقی و توانایی گفتگو متناسب با شرایط روز جامعه هست.

♈️فرصت کنونی با توجه به قهر بیش از ۵۰ درصدی مردم با صندوق‌های رای و ... نشانه‌های جدی است که باید جدی گرفته شود. جامعه وقتی بیدار و سرزنده است که دانشگاه و دانشجویش بیدار و سرزنده بوده و توان گفتگو و مفاهمه با جامعه را داشته باشد، به شرط آن که بدانیم عملکرد دانشگاه و بازدهی دانشجو با عدد و رقم قابل اندازه‌گیری نیست.

♈️تجربه ضعیف دولت دوازدهم و سیزدهم در وزارت علوم و افت محسوس فعالیت‌ها و کنش‌های دانشجویی و نهایتا وقایع سال ۹۸،۹۶ و ۱۴۰۱ نشان داده که کوچک‌ترین خطایی در سکانداری این وزارتخانه مهم، می‌تواند بحران‌هایی غیرقابل جبران در پی داشته باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بایدن هم رفت و ما هنوز بر سریر قدرت هستیم!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️بی شک یکی از مهمترین و مورد توجه ترین خبرهای منتشر شده در رسانه های امروز جهان، کناره گیری جو بایدن از رقابت های ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکاست.

♈️کناره گیری که از بابت کهولت سن و نداشتن توان مدیریت و درنتیجه خواست و مطالبه افکار عمومی انجام شد.

♈️بی شک این تلنگری است برای بسیاری از پیرمردان مسئول در خاورمیانه که جز مرگ، کسی را یارای جدا کردنشان از صندلی و مناصب دولتی نیست و صرفا تغییر دولت ها و جناح ها، به تغییر پست و سمت و ارتقای آن ها منجر می شود!

♈️آری، بایدن ۴ سال با قدرت کار کرد، چون می دانست به خواست و اراده مردم آمریکا انتخاب شده و کناره گرفت، چون طبق نظرسنجی متوجه شد خواست اکثریت حالا بر ادامه ندادن رقابت و کنار رفتن او هست.

♈️بایدن کناره گرفت، چون خود و جناحش را معیار حقیقت نمی دانست و برای خود و حزبش، رسالتی برای نجات مردم آمریکا و رساندن آن ها به قله و بهشت قائل نبود!

♈️بایدن کناره گرفت، چون فهمید مردم دیگر به او رأی نخواهند داد و بعد از کناره گیری نیز از جانب مردم حقی برای تشکیل دولت در سایه و موازی هم ندارد!

♈️فقط امیدوارم فردا، اقلیت تندرو به جای درس گرفتن، با ذوق زدگی تیتر نزنند «بایدن هم رفت و ما هنوز بر سر کاریم»


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سخنرانی جالب توجه از مارگرت تاچر نخست وزیر سابق انگلستان ملقب به بانوی آهنین‌ ...

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ تاثیر افکار و اعمال ما بر سرنوشتمون...
چقدر زیبا و ساده و واضح توضیح داده میشوند 
 
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ کمتر از سه سال پیش:

اوجی وزیر نفت دولت رئیسی:
Down with USA!!

وزیر نفت ونزوئلا:
Don't say that!!

و امروز ابرتورم ونزوئلا با برداشته شدن تحریمها و بازگشت به مدار عقلانیت به ۱٪ رسیده و ایران برای اولین بار در تاریخ سومین سال پیاپی با تورم بالای ۴۰ درصد رو داره میگذرونه!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان!مشت تان را حواله چه کسانی کردید؟

سهند ایرانمهر
@jomhuriyat

♈️پدرم می‌گفت دهه شصت به اتفاق پدربزرگ مادری‌ات سوار اتوبوس بودیم و از سفر مشهد برمی‌گشتیم. پدربزرگت خسته از سفر، بنای غرولند و گلایه از زمین و آسمان گذاشت که این چه وضع جاده است؟ این چه وضع مملکت‌داری است؟ این چه وضع هواست؟ که ناگهان اتوبوس متوقف شد و خبرنگار صدا و سیما با دوربین همراه داخل شد و در کسری از ثانیه میکروفون را جلوی دهان پدربزرگت گرفت و پرسید:«حاج آقا سفر چطور بود؟».

♈️پدربزرگت هم بی‌هیچ تامل و مکثی گفت:«همه چی بسیار عالی بود!». خبرنگار انگار که آمده بود چیزی را ثابت کند و اعترافش را هم گرفته باشد به همین جواب اکتفا کرد و رفت. پدرم می‌گفت از پدربزرگت پرسیدم:«حاج آقا! اون همه انتقاد و گلایه چی بود و این جواب درجا چی بود؟».پدربزرگت با شرمندگی گفت:«والله نمی‌دونم چی شد اصلا خودمم حرفی که جلو دوربین رو گفتم قبول ندارم اما لاکردار نمی دونم اون دسته بیل چی بود همچین که گرفت جلو دهنم حرفایی که میکرفون می‌خواست از حلقومم اومد بیرون».

♈️جناب پزشکیان در مناظره‌های انتخاباتی خود را نسبت به کسانی که قصد مشارکت در انتخابات ندارند٬ دغدغه‌مند نشان می‌داد و می‌گفت باید صدای آنها را شنید و ما مسئول این عدم مشارکتیم. پس از انتخابات هم در اولین سخنرانی گفت که می‌خواهد «صدای آن 60درصد باشد»  و حالا وقتی پشت تریبون مجلس قرار می‌گیرد از «مشت» محکم می‌گوید.

♈️هواداران رییس‌جمهور می‌توانند کلی بحث کنند که:« منظورش فلان بوده است/ خیلی نباید وسواس داشت و خرده‌گیر بود/ آقای پزشکیان ته ذهنش می‌داند چه می‌خواهد و خواست شسته رفته‌ای دارد اما به اصطلاح عامیانه «کیلویی» حرف می‌زند/ یا به قول پدربزرگ ما: «بعضی چیزها و بعضی جاها کاری می‌کنند که بعضی حرف‌ها ناخوداگاه از حلقوم آدم می‌زند بیرون!»

♈️همه این حرف‌ها را تا مدتی می‌توان به گوش جان نیوش(!) کرد و نشنیده گرفت یا برای مردم توجیه کرد و به جایش -مثل چیزیکه این روزها مزیت قلمداد می‌شود- از تسری پروتکل گریزی پزشکیان به طیف معنایی واژه‌ها صحبت کرد اما یک واقعیت را نباید از نظر دور داشت که «کلمه» چیز بسیار مهمی است و برای کسی در چنین جایگاهی به مراتب مهم‌تر.

♈️مشاوران آقای پزشکیان «باید» او را متوجه بار معنایی کلمات و مقید به «پرنسیپ»(اصولمند) سیاسی کنند. منظور از بارمعنایی کلمات این است که  فی المثل یادآور شوند در زبان فارسی یا دایره لغات در سپهر سیاسی ایران «مشت محکم» دقیقا چه معنایی می‌دهد و «من صدای آن 60درصد هم هستم»یا «ما مسئول قهر مردمیم» چه معنایی دارد؟  پرنسیپ داشتن هم به این معناست که ایشان به جای غریزی سخن گفتن، نسبت به آنچه که می‌خواهد «خودآگاهی» داشته باشد و اصول و ملزومات آن را در رفتار و گفتار هم نشان بدهد. مثلا نمی‌توان از  انسجام و درک سلایق مختلف و تجدیدنظر در رویه‌ها و لاجرم زبانی خاص سخن گفت و بعد دوباره از «مشتی محکم» حرف زد که متعلق به تبار گفتمانی دیگر است. در توضیح   پرنسیپ»(اصولمند) این نکته را یادآوری کنم که اگر کسی قایل به گفتمان و زبان پیراسته نباشد و در هر چیز دیگری را مقصر بداند و مشت محکمش را در سخنان سیاسی خود حواله آنان کند ، باز ردپای یک اصولمندی که درک روشنی را از مختصات عمل و اندیشه سیاسی او می‌دهد می‌توان یافت اما همین فرد اگر خود و همقطارانش را مقصر مثلا قهر مردم از صندوق بداند و روز بعد پیام صندوق را «مشت محکم» به این و آن بداند، مذبذب و بی‌اصول است.

♈️آقای #پزشکیان چه بخواهد و چه نخواهد، چه خودش را مثل ما مردم عادی بداند و چه نداند، چه کاری به پروتکل و پرنسیپ داشته باشد چه نداشته باشد، اکنون «رییس‌جمهور» و نه حتی «نماینده مجلس»،«جراح قلب»یا هرچیز دیگری است. یکی از مهم‌ترین بخش کار رییس‌جمهور دورنمایی است که نشان می‌دهد و بخش عمده این دورنما بر اساس کلماتی که پیشتر ادا می‌شود، ارزیابی می‌شود. آشفتگی زبانی به درهم‌پریشی در برداشت‌ها و درهم‌پریشی در برداشت به تفرق و تشتت و در نهایت ناکارآمدی منجر خواهد شد.

♈️بنابراین اولویت رییس‌جمهور و مشاورینش باید رفع این معضل باشد مگر اینکه ایشان و مشاورینش -اگرچه بعید می‌دانم- به این نتیجه رسیده باشند که واقعا وقت آن است که مقصر را جای دیگری جستجو کرد و به عده‌ای مشتی حواله کرد و سلسله اقدامات بعدی‌شان هم در این راستا و مقتضی تریبون‌ها باشد که خب اگر ملزومات این کار را رعایت کنند- اگرچه پرنسیپ و اصولی را که من نوعی نمی‌پسندم- اختیار کرده‌اند اما بالاخره در چارچوبی ثابت قدم‌اند و قضیه از اساس فرق می‌کند اما اگر اینگونه نیست، باید برای این درهم‌پریشی زبانی فکری اساسی کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پیری که جنازه‌ای به میراث گذاشت...

مالک رضایی،٭ کارشناس‌ارشد علوم‌سیاسی
@jomhuriyat

♈️پیش‌بینی (prediction) در تحلیل سیاسی، از مشکل‌ترین کارهاست که کمتر تحلیلگری بعد از تبیین موضوعی (explanation) به آن تن می‌دهد و زمانی که تحلیلش بعد از تبیین به پیش‌بینی در موضوعی می‌رسد، معمولا با احتیاط می‌گوید:

♈️این را زمان پاسخ خواهد داد.
باید اندکی صبر کرد.
به احتمال بالای پنجاه درصد اینگونه خواهد بود.
بعید است که اینگونه شود و...


♈️اما در مورد جو_ بایدن و احتمال کناره گیری او از صحنه رقابت انتخاباتی۲۰۲۴ آمریکا، کمتر تحلیلگری بود که احتمال کناره‌گیری وی را با درصدی بالاتر از ۹۰، از نظر دور بدارد. آن ۱۰درصد باقیمانده، هم از آن عزراییل بود. او اگر خود نیز نمی‌رفت، ملک‌الموت این ماموریت را انجام می‌داد.

♈️این‌همه ماندنش با تیتر کاندیدای ریاست‌جمهوری پیش روی آمریکا و آویزان شدنش از هر رطب و یابسی هم جز به اضمحلال کشیدن حزب دموکرات و مفتضح کردن نام این حزب نبود.
او چنان افتضاحی برای حزب دمکرات آمریکا به بار آورد که اکنون آب آبشار نیاگارا هم قادر به شستشوی آن و از بین بردن گندی نیست که بایدن و خانم کامالا هریس بر شاکله آن زدند.

♈️بایدن با لجبازی خود در ترک دیرهنگام صحنه رقابت و بدتر از آن، معرفی هریس به‌عنوان کاندیدای بعدی حزب دمکرات، آخرین میخ را بر تابوت بخت حزب دمکرات در رقابت پیش رو زد.

♈️پیکر نیمه‌مرده‌ای که به زحمت، خود را تکان می‌داد و علائم حیاتی از خود نشان می‌داد؛ از شدت جاه‌طلبی، با ترک دیرهنگام‌ خود از صحنه رقابت، فردی کم‌بخت‌تر از خود را بر شاکله حزب دمکرات تحمیل کرد. تو گویی که: مرده خود را رها کرد او و مرده دیگری را جست او رفو...

♈️بخت کامالا هریس برای رسیدن به ریاست‌جمهوری، به همان اندازه کم است که بخت خود بایدن کم بود. هریس، حرفی برای گفتن در این رقابت ندارد. و در متغیرهای انتخاباتی آمریکا، افق روشنی برای انتخاب او دیده نمی‌شود.

♈️دست‌به‌عصا بودن باراک اوباما و دودلی وی برای حمایت از هریس هم از چنین متغیرهایی ناشی می‌شود. بایدن همراه با خود، کلیت حزب دمکرات را هم به جنازه‌ای تبدیل کرد و دست سردمداران آن حزب را در پوست گردو نهاد.

♈️اگر دونالد ترامپ و آن معاون فاشیستش جی. دی ونس، که اگاهان سیاسی در امریکا و اروپا و... او را "موسولینی دوم" می‌دانند و می‌نامند، در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شوند؛ آنها را مکانیسم انتخابات پیروز نکرده است، بلکه حماقت بایدن و هریس پیروز کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نسل زد، بی‌پروا و جریان ساز

حمیده زرآبادی
@jomhuriyat

♈️یکی ازکلیدواژه‌های پرتکرار درایام تبلیغات چهاردهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری نسل زد بود؛ اینبار، پرداختن به دغدغه‌ها وشناخت جامعه هدفی باعنوان «نسل زد»، «دهه‌هشتادی‌ها» و«زومرها» (متولدین سال‌های ۱۳۷۵تا ۱۳۹۰) در کانون توجه سیاستمداران قرار گرفت.

♈️طرح چنین موضوعاتی درهنگامه انتخابات مخاطبان بسیاری دارد؛ اما با نگاه به تجربه‌های گذشته بعد ازپیروزی یکی از نامزدها این توجه به محاق می‌رود یا بابهانه‌های مختلف (بخوانید نگذاشتند، نشد یامنظور این نبود!) درسیاست‌گذاری واجرا مغفول می‌ماند.

♈️رد این فرمول انتخاباتی رامی‌توان در ایام انتخابات‌ دولتهای سیزده‌گانه باطرح دغدغه‌های حوزه‌های زنان، جوانان، احزاب، اقلیت‌های دینی و… مشاهده کرد.
دکترپزشکیان، رئیس جمهور منتخب هم در ایام انتخابات نگاه‌ ویژه‌ای به مطالبات نسل زد داشت؛ به‌گونه‌ای که یکی ازمستند‌های انتخاباتی خودرا به گپ‌و‌گفت با«نسل زد» اختصاص داد.

♈️باید دید از این بزنگاه و فرصت تاریخی که مردم در اختیار او قرار داده‌اند، چگونه برای احقاق حقوق و پاسخ به مطالبات این نسل استفاده خواهد کرد.
صحبت ازنسل‌زدی‌ها، صحبت از اقلیت نیست. این نسل باجمعیت تقریبی ۲۵میلیون نفری را می‌توان پرانرژی‌ترین جمعیت تأثیرگذار بر اقتصاد و اجتماع دانست.

♈️آنها که به بومیان دیجیتال معروفند، رفتارهای متفاوتی با سایر نسل‌ها دارند. ماهیت ارتباطات برای آنان تغییر کرده و مرزهای فیزیکی برایشان کم‌رنگ شده است. همیشه متصل ودر ارتباط‌اند و شبکه‌های اجتماعی نقش کلیدی در تصمیمات و ارزیابی‌هایشان دارد. باقدرت فناوری وکنش‌گری صاحبان قدرت وبرندها راتحت‌تأثیر قرار می‌دهند. به‌جای مالکیت‌خواهی، به‌دنبال دسترسی هستند. علاقه‌ای به رعایت سلسله مراتب و سنتی‌بودن ندارند. الگوهای خرید وپس‌اندازشان متفاوت است.

♈️آن‌ها ازکوچکترین تغییرات درفضای وب آگاه می‌شوند و خبار واطلاعات خود را ازاین فضا به دست می‌آورند. ازاین روست که به آنها لقب «نسل همیشه‌آن‌لاین» هم داده‌اند. روحیه خلاق آنان احتمال شکل‌گیری ابتکار واختراع را افزایش داده واز این رو، تأثیرگذاری بیشتری نسبت به نسل‌های پیشین خود دارند.

♈️نسل زد«نسل حقیقت‌جو» نیز تلقی می‌شود. تمرکز بر ویژگی «بی‌پروایی» و «سلطه‌گریزی» متأثر از حضور این نسل درشبکه‌های مجازی می‌تواند نقطه عزیمت بهره‌مندی ازفرصت این ویژگی‌های شخصیتی آنان باشد.

♈️اهمیت‌یافتن «من» یا«خودم» یکی از ویژگی‌های مشهود درمیان نسل زدی‌هاست. این نسل خواسته‌ها و مطالبات خود رابسیار مهم می‌داند وحاضر است به هرشکل آن را به‌دست آورد. به‌تعبیر جامعه‌شناسانه، «خود» در بین این نسل بسیار اهمیت می‌یابد وتبدیل به پروژه‌ای برای ساختن، دنبال‌کردن و تحقق‌یافتن می‌شود و می‌تواند انگیزه خوبی برای توسعه فناوری و محصول بر محور شخص باشد.

♈️باتغییر رویکرد اقتصاد ازمنبع‌محور به دانش‌پایه، مسئله دارایی‌های فکری ایجادشده با رویکرد اقتصادی بسیاربا اهمیت است. به ویژه در نسل زد که مهمترین ویژگی آن "خود" است، احترام به زائیده فکری آن به لحاظ معنوی و مادی با اهمیت وجریان ساز است. لذا توسعه سیاست، قوانین و روال‌های اجرایی برای شناسایی، ایمن‌سازی، ثبت، حفاظت و بهره‌برداری از دارایی فکری نسل زد (بعنوان منبع الهام بخش ایده‌های ناب) یک پیش‌نیاز جدی برای بهره‌مندی از توان فکری و همچنین سیاست تشویقی برای کاهش مهاجرت این نسل است. "به نام خود بودن" فناوری توسعه یافته دراین نسل یک عامل مهم ماندگاری است.

♈️«بومی‌های دیجیتال» لقب دیگر نسل زد است که کم کارآمدی سیستم آموزشی و تک بعدی بودن آن ایده شخصی سازی آموزش فارغ و فراتر از مدرس ونظام روتین آموزشی را مطرح می‌کند. این نسل به وابستگی به فضای دیجیتال، یادگیری بر مبنای گزینش خود ایده شخصی سازی آموزش مبتنی برپلتفرم دیجیتال رابیش از پیش جذاب می‌کند.

♈️از این‌رو چنانچه سیاستگذار امروز، فناوری‌های نسل C (همواره متصل) را نشناسد نسل زد که بخش مهمی از نیروی کار هستند را از دست خواهد داد. رشد شکاف نسلی که در گذشته تصاعد حسابی داشت، به شکاف نسلی با رشد تصاعد هندسی تبدیل خواهد شد!

♈️امروزه بیش از 40% افراد در بازار کار افراد این نسل هستند. تاچند سال آینده هم بیش از پنجاه درصد بازار کار را تشکیل می‌دهند.

♈️نسل زدی‌ها دوست دارند تا ازطریق اینترنت فعالیتهای خود را انجام دهند. آنها از این طریق موارد مختلفی مثل کارآفرینی، خرید‌، آموزش و یادگیری و… را انجام می‌دهند. بنابراین امروزه اهمیت پورتال‌های اینترنتی وفناوری‌های دیجیتال برای فروش وتبلیغات از اهمیتی دوچندان برخوردار شده است.

♈️نکته اساسی درنحوه مواجهه ما باخواست‌ها و مطالبه‌های این نسل است. نسل مطالبه‌گر، بی‌‌پروا وآگاه که بدنه‌ی اصلی نیروی کار و ...

🔰متن کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ هشدار جدی دکتر فاضلی، مشاور پزشکیان، به دولت پزشکیان !

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اینجا تهران است یا کابل؟!!
(نقد و نظری  بر مهاجرت افسار گسیختۀ افغانستانی ها به ایران)

محمدباقر تاج الدین
@jomhuriyat

♈️روز شنبه  برای انجام کاری به ناچار به یکی از مناطق  جنوبی تهران رفتم. چون مسیر را به درستی بلد نبودم به طور اشتباهی وارد یکی از خیابان ها و سپس یکی از محلات حاشیۀ بزرگراه آزادگان  شدم که ناگهان با انبوهی از مهاجرین  افغانستانی روبرو شدم که حقیقتاً فکر کردم وارد یکی از محلات کابل یا هرات و قندهار شدم!!!
هیچ گاه این میزان و حجم از جمعیت افغانستانی را یکجا ندیده بودم و برایم بسیار عجیب بود. 

♈️البته که همۀ ما هر روزه در مراکز مختلف از مترو گرفته تا میدان ها و خیابان ها و فروشگاه ها با تعداد زیادی از افغانستانی ها روبرو می شویم که تو گویی که کم کم همه جا را به تسخیر خود در آورده اند.
دیروز فیلمی را در فضای مجازی دیده ام که از تجمع بیش از حد افغانستانی ها در یکی از محلات شهر اصفهان گرفته شده بود.

♈️می خواهم بگویم تمام این موارد و مشاهدات نشان از این مساله دارد که مهاجرت افغانستانی ها به ایران روندی شتابناک، ناموزون و بدون قاعده به خود گرفته است و اگر هر چه زودتر فکری اساسی در این زمینه نشود ممکن است عواقب و پیامدهای نامطلوبی برای جامعۀ ایران به همراه داشته باشد.

♈️فوراً اضافه می کنم که بنده با مهاجرت به هیچ وجه مخالف نیستم و هر یک از شهروندان این کرۀ خاکی از هر شهر و کشوری می تواند به شهر و کشوری دیگر برود اما مبتنی بر ضوابط و معیارهای مشخص و نه به صورت افسارگسیخته و بی قاعده!! این دیگر نامش هر چه باشد مهاجرت نیست بلکه نوعی هجوم به کشوری دیگر است.  بارها در کلاس های  درس دانشگاهی ام  برخی دانشجویان افغانستانی حضور داشتند و این موضوع را به بحث و نظر گذاشته ام که از قضا این دوستان هم با نظر بنده کم و بیش موافق بودند که مهاجرت باید ضابطه مند باشد و نه به این صورت لجام گسیخته و بی قاعده!!

♈️در واقع سخن اصلی بر سر این است که چنین مهاجرت های ناموزون و بی قاعده ای نه تنها برای ما ایرانی ها بلکه برای خود افغانستانی ها هم بسیار ناگوار و تلخ خواهد بود. وضعیت زیست برخی از اینان را همۀ ما ممکن است دیده باشیم که چقدر اسفناک و غمبار است!! برای مثال برخی از این مهاجرین افغانستانی در کارگاه ها و مزارع و دامداری ها و کوره پزخانه ها با روش های غیر انسانی در حال کار و زندگی اَند که برای هر انسانی دیدن چنین صحنه هایی دردناک و اسف بار است!!

♈️دقت شود که بحث بر سر  سامان دادن به زیست و زندگی این مهاجرین به نحو مطلوب است و نه مخالفت با مهاجرت شان به ایران یا هر کشور دیگری!! برای مثال بسیاری از این مهاجرین بدون هویت مشخصی در ایران زندگی می کنند که در واقع از بسیاری از حقوق شهروندی شان نیز محروم هستند و در عین حال از ابتدایی ترین خدمات یک زیست معمولی هم بهره مند نیستند!!

♈️ اگر قرار بر این است که آنان در جامعۀ ایران پذیرش و ادغام شوند باید شیوه نامۀ پذیرش و ادغام شان مشخص باشد. اگر قرار نیست که پذیرش و ادغام شوند که مسألۀ دیگری است که باید در مورد آن سیاستگذاری درستی اتخاذ شود.

♈️ اما در حال حاضر گویی که هیچ  سیاستگذاری  مشخص و روشنی دربارۀ  مهاجرین افغانستانی وجود ندارد و این روندی بس نگران کننده است!! به دست اندرکاران و تصمیم گیران امور پیشنهاد می شود که کارگروهی تخصصی در این زمینه تشکیل شود تا ابعاد و زوایای موضوع مورد بررسی قرار گیرد و هر چه زودتر سیاست و برنامه ای مشخص و دقیق و منطقی در این زمینه اتخاذ گردد چون هم شهروندان ایرانی و هم شهروندان افغانستانی در این زمینه بسیار نگران و دغدغه مند اَند و در انتظار تصمیمات منطقی و مشخصی هستند!!!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان ، اگر می خواهید نوکر کسی باشید، فقط نوکر ملت و منافع ملی ایران باشید!

لطف الله آجدانی
،(۱ مرداد ۱۴۰۳)
@jomhuriyat

♈️آقای پزشکیان، هیچگاه به پیروزی انتخاباتی خود غره نشوید! هر وقت خواستید غره شوید به یاد بیاورید که شما منتخب فقط ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ نفر از تعداد ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر واجدین رای و به بیان واضح تر و عریان تر ، منتخب اقلیت حدود ۲۷ درصد از ۱۰۰ درصد واجدین رای هستید. فراموش نکنید که بخش عمده ای از آرای اکتسابی شما نیز ، ناشی از حمایت معترضین به وضع موجود و امیدوار به  شعارهای شما برای تلاش در تغییر وضع موجود بود.

♈️آقای پزشکیان ؛ حامیان انتخاباتی شما، انتظار معجزه و شق القمر از جنابعالی ندارند، چون نه می توانید و نه اگر هم بخواهید ، می گذارند. گرچه پیشتر در نوشتارهای مختلفی ، عریان بیان کرده ام که بر خلاف بعضی از خوش بینی های متوهمانه و ساده دلانه بعضی ها که به شما برای خلق معجزه در ایجاد تحولات اساسی در ایران امید بسته و دل خوش کرده اند،

♈️ جنابعالی نه توان آن را دارید و نه اقلیت رادیکالیسم  فکری و سیاسی ، به شما چنین امکانی را می دهد؛ گو این که خود نیز اساسا به دنبال تحولات گسترده و اساسی نیستید. محدوده ذهنی شما ظرفیت و تعلقی به تحولات گسترده ساختاری در وضع موجود را ندارد.‌ البته، آن قدر صداقت داشتید و دارید که بارها و بارها تاکید و تکرار کنید که ذوب در ولایت هستید و خط قرمزتان مقام رهبری است و هیچ برنامه ای ندارید جز اجرای سیاست های کلی مقام رهبری. و البته که در این محدوده مطلوب شما،  به دنبال تحولات اساسی و ساختاری بودن امری است که در ذهن شما نه مطلوب است و نه ممکن.

♈️اما متاسفانه به نظر می رسد از همان آغاز در حال دور شدن از شعارهای هرچند محدود خود در ایجاد پاره ای تغییرات نسبی همسو با بخشی از مطالبات حداقلی مردم خسته و ناراضی از انباشت نابسمانی های مغایر با منافع ملی و ضد حقوق شهروندی هستید. اگر چنین نبود ، نمی بایست شاهد بعضی از گفتار و رفتارهای اشتباه نه تنها نا امید کننده، بلکه نگران کننده شما باشیم، که هستیم.

♈️آقای پزشکیان ؛ بماند نسنجیدگی رفتار متعصبانه و مفرط قوم گرایانه و نگران کننده شما به ویژه ترک گرایی جنابعالی و اظهارات و رفتاری چون تاکید و آموزش شما به فرزندانتان از همان کودکی شان که به زبان فارسی سخن نگویند؛ و نیز استفاده شما از واژه ملت ها برای اقوام به جای واژه ملت ؛ و نیز به ترکی سخن گفتن شما در یک سوپر مارکت در تهران؛ و نیز مداحی به زبان ترکی در یکی از هیات های عزاداری ماه محرم و...؛ در جایگاه ریاست جمهوری کشوری که هم به لحاظ پیشینه تاریخی ، فرهنگی و اجتماعی و هم در قانون اساسی جمهوری اسلامی، ضمن احترام به همه زبانها و گویش های محلی و قومی در ایران،  زبان فارسی، یگانه زبان ملی و رسمی همه ایرانیان از اقوام مختلف است، منطقی و مدبرانه نیست! بماند نسنجیدگی در نامه ای منتشر شده از شما در روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز ، که در آن ، شعار و ادعای تعامل عالمانه و متعادل شما با جهان، در پشت شیفتگی شدید و مبالغه آمیز شما نسبت به گسترش روابط با روسیه و چین و انداختن طناب همه تقصیرها  به گردن و پای غرب  ، گم شده است!

♈️بماند که همزمان با شرایط حساس قرار داشتن در آستانه تشکیل هیات دولت شما، هم بیشتر روزها را از صبح تا شب و از شب تا صبح ، غالبا در هیات های عزاداری و مداحی می گذرانید - که به قدر متعادل و اندازه اش را عیبی نیست - و هم درمیان اعضای کمیته های شورای راهبردی شما برای تعیین وزرا و روسای سازمان های عالی وابسته به هیات دولت، بخش قابل ملاحظه ای از چهره های جناحی وباندی دیده می شوند که حضورشان برای راستی آزمایی ادعای تشکیل دولت همبستگی ملی ، قابل تامل وتردید برانگیز است ؛ امانماند که نه تنها پس ازپیروزی انتخاباتی شما، بسیاری از شعارهای همسوی شما بامطالبات اعتراضی مردم، جای خود را به پاره ای سخنان غالباتکراری و کم اهمیت داده است؛ بلکه به شیوه ای تاسف انگیز ، در سخنی از خود در مجلس ( ۳۱ تیر ۱۴۰۳) با این ادعا که : " مردم آمدند با رای خود ، مشت محکم به دهن آدم هایی زدند که داخل وخارج تبلیغ می کردند نیایند پای صندوق" ؛ در واقع نه تنها بیش از ۵۰ درصدی را که به پای صندوق نیامده اند ، از دایره شمول مردم خارج دانسته اید، بلکه مشت آهنین خود را به آنها نشان داده اید.!

♈️آقای پزشکیان ؛ راه تشکیل دولت همبستگی ملی ، از گذرگاه دموکراسی و رعایت حقوق عمومی عبورمی کند نه از رینگ بوکسوری و مشت زنی به آنانی که رای نداده اند. اگر از ملت وحقوق ومطالبات مدنی آنها فاصله بگیرید ، تردید نکنید که ازهمان آغاز خود، به پایان خود خواهید رسید . بی تعارف ،در گفتار و رفتار خودبیشتر مراقبت کنید واگر می خواهید نوکر کسی باشید، فقط نوکر ملت و منافع ملی ایران باشید!
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰‌ گیلان آستارا ییلاق گرده کان بلاغی

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/04 19:24:49
Back to Top
HTML Embed Code: