Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

اینجا بهشتی زمینی در گرمترین استان کشور است، آبشار زیبای طوف کما
واقع در روستای موری بخش اندیکا، خوزستان

خوزستان جان ایران ماست

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 پرهزینه‎ترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری 1403 چقدر پول خرج کرد؟

🔰آیا او طبق قولی که داد، این رقم را اعلام می کند؟
@jomhuriyat

♈️تمام عزیزانی که با اظهار لطف مایل به کمکهای مالی جهت تبلیغات و اداره ستادهای انتخاباتی در سراسر کشور هستند می توانند از طریق شماره حساب و کارت اعلام شده به نام «ستاد سعید جلیلی» کمک های داوطلبانه خود را واریز کنند.

🔰سایت عصرایران با انتشار این بیانیه سعیدجلیلی که در روزهای قبل از انتخابات منتشر شد نوشت:

♈️جالب اینجاست که ستاد جلیلی، در آخرین اطلاعیه، اذعان کرده بود که تنها یک میلیارد و 128 میلیون تومان کمک مردمی جمع شده است و بعد از آن، دیگر گزارشی نداد. با توجه به این که در اطلاعیه اول گفته بودند تمام مخارج تبلیغاتی صرفاً از محل کمک های مردمی خواهد بود آیا هیچ آدم عاقلی که از هزینه ها در ایران خبر دارد و تبلیغات نجومی جلیلی را دیده است، می تواند باور کند که این رقم، حتی هزینه یک روز از این حجم انبوه از تبلیغات را تامین کند؟!

♈️عدم شفافیت و سایه گرایی جلیلی، باعث شده که حرف و حدیث هایی درباره میزان هزینه های ستاد او اعلام شود که البته صحت و سقم شان مشخص نیست، از جمله، عبدالرضا داوری، مدعی هزینه های 200 میلیون دلاری ستاد جلیلی در کل کشور شده است که در فقدان شفاف سازی مستند، تنها رقم غیرمستندی است که در این باره وجود دارد که حدودا می شود 12 هزار میلیارد تومان که بیش از 10 هزار و 600 برابر رقمی است که ستاد جلیلی اعلام کرده از مردم جمع کرده است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 گزارش شفافیت حساب بانکی ستاد سعید جلیلی اعلام شد

♈️مبلغ ۱۲ و نیم میلیارد تومان در دور اول و دوم انتخابات ریاست‌جمهوری از کمک‌های مردمی به ستاد سعید جلیلی هزینه شده است.

در این مجموعه، به هزینه ارسال مبلغ به روستاها و همین‌طور جابه‌جایی هلیکوپتری علیرضا زاکانی در همدان اشاره‌ای نشده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰واکنش زیدآبادی به گفته‌های سردار رضایی در ارتباط با ادامه یافتن «طرح نور» دردولت جدید!
احمد زیدآبادی:

⁉️این شدهمکاری بادولت جدید؟

♈️جانشین فرماندهی نیروی انتظامی"طرح نور" را تعطیل‌ناپذیر دانسته ورفت وآمدرؤسای جمهور را دراین زمینه بی‌تأثیراعلام کرده است.

♈️بعیداست وی ازوعدۀ مسعود پزشکیان برای جمع‌آوری طرح نور  مخالفتش با برخورد با بانوان فاقدحجاب در سطح خیابانها بی‌اطلاع باشد. با این حساب،چرا در آستانۀ مراسم تحلیف رئیس‌جمهور، یکی ازمهمترین وعده‌های اورا که با مطرح کردن مکررآن درمقابل مردم از آنها رأی گرفته است، پوچ وغیرعملی وفاقدکمترین تأثیر دانسته است؟

♈️همکاری بادولت جدیدقرار است ازاین جنس باشد؟ به چالش کشیدن صریح وآشکار یکی ازمهمترین وعده‌های او درهمین ابتدای کارهم با لحنی که انگار اوهیچکاره است؟

♈️پرسش مهمتراما این است که چرا این مقام انتظامی در همان هنگامی که آقای پزشکیان بانفی وردطرح نور  در مقابل دوربین صدا و سیما مشغول متقاعد کردن مردم به حضور درپای صندوق‌های رأی بود، این حرفها را مطرح نکرد وحال که کار از کار گذشته است، به بی‌قدرتی رئیس دولت دراین زمینه تأکید می‌کند؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فقر حتی ژنتیک ما را تغییر می‌دهد. || تأثیر فقر بر زیست‌شناسی ما خیلی بیشتر از چیزی است که فکر می‌کردیم

@jomhuriyat

♈️ کریستین کوپر، بانک‌دار، فعال اقتصادی و تاجر آمریکاییِ بسیار موفقی است. با درآمد سالانه‌ای نزدیک به یک میلیون دلار، و نوشته‌های تحسین‌شدۀ بسیار در معتبرترین رسانه‌های جهان و کتاب‌هایی پرخواننده که از غرب تا شرق سیاره خوانده می‌شود. در نگاه اول، هیچ نشانی از فقر در زندگی امروز او نیست، حتی اگر بدانیم که در خانواده و محله‌ای فقیر به دنیا آمده و بزرگ شده، احتمالاً تحسین و تمجیدش می‌کنیم که توانسته است با موفقیت از چرخۀ فقر بیرون بجهد و برای خودش ثروتی به هم بزند. بااین‌حال، خودِ او داستان زندگی‌ای را جور دیگری می‌بیند.

♈️ کوپر می‌گوید از روزهای سخت دوران کودکی‌اش، میراثی بزرگ در عمق جان او باقی مانده است: «نگرانی دائمی و همیشگی از آینده». احساسی که همواره تو را گوش‌به‌زنگ و محتاط نگه می‌دارد.

♈️ کوپر می‌نویسد: «بخش زیادی از وقتم را به غور در پرسش‌های اساسی می‌گذراندم. غذای بعدی‌ام از کجا خواهد آمد؟ فردا برق داریم؟ احساس شرمساری مادرم را وقتی جلوی صندوق خواربارفروشی سعی می‌کرد کوپن‌های غذایمان را مخفی کند، خیلی خوب می‌شناختم. یادم می‌آید که در هشت‌سالگی از دورنمای نااطمینانی دائمی دربارۀ هرچیزی از زندگی، از غذا گرفته تا لباس و تحصیلات، دچار هراس می‌شدم. می‌دانستم زندگی ما نمی‌تواند عادی باشد. یک جای کارِ این ریزجهان کوچکی که من در آن به دنیا آمده بودم می‌لنگید. فقط نمی‌دانستم که کجا.»

♈️ در سال‌های اخیر، تحقیقات جدید در حوزه‌های مختلف علوم شناختی تصویر تازه‌ای از آثار فقر ارائه کرده‌اند که کمک می‌کند آنچه بر کریستین کوپر گذشته است را خیلی بهتر درک کنیم.


♈️ برخلاف اسطوره‌ای اجتماعی که می‌گوید با تلاش و پشتکار می‌توان از چرخۀ فقر بیرون آمد، حالا می‌دانیم که فقر می‌تواند آثار خود را حتی در الگوهای ژنتیکی ما ثبت کند. دقیق‌تر بگوییم: شواهد جدید نشان می‌دهد استرس‌هایی که بچه‌های فقیر در اولین سال‌های زندگی خود تجربه می‌کنند، ممکن است در نحوۀ شکل‌گیری اعضای بدن، انواع سلول‌های تشکیل‌دهندۀ آن و حتی نحوۀ بیان کدهای ژنتیکی ما تأثیر بگذارد. در واقع فقر، مثل بیماری‌های دیگر، مجموعه‌ای از نشانه‌های رتبط‌به‌هم دارد که پیش‌بینی‌پذیر، درمان‌پذیر و حتی وراثت‌‌پذیرند.

♈️ اگرچه هنوز تحقیقات در این زمینه کم‌شمارند، اما تصور اینکه آثار فقر می‌تواند در انواع اختلالات روانی و جسمی، حتی به نسل‌های بعدی به ارث برسد، می‌تواند ساختار سیاست‌گذاری‌ها برای مبارزه با فقر را کاملاً دگرگون کند.

♈️ اگر این تحقیقات را جدی بگیریم، احتمالاً مؤثرترین کاری که برای فقرا می‌توانیم بکنیم، اجرای برنامه‌هایی است که سطح استرس آن‌ها را برای مدتی طولانی کاهش دهد. مقاله‌ای در سال ۲۰۰۹ نشان داد اگر کودکان فقیر تنها برای سه سال اول زندگی‌شان، تحت حمایت برنامۀ جامعی برای رشد جسمی و روانی باشند، می‌توانند به شکل بسیار مؤثری در برابر گرداب مشکلاتی که فقر به بار می‌آورد، مقاومت کنند. این شاید کلید حل این معما باشد که چرا شمار کسانی که از فقر خلاصی می‌یابند این‌قدر کم است؟

♈️ آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «چرا فقر شبیه نوعی بیماری است؟» که در شمارۀ نوزدهم فصلنامۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ کریستین اچ. کوپر است و مجتبی هاتف آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

🔰 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/b25362

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 محمد فاضلی: روند مهاجرت ایرانیان به سادگی متوقف نمی‌شود

🗣 محمد فاضلی جامعه شناس در نشست واکاوی گفتمان دولت چهاردهم (که توسط انجمن علوم سیاسی ایران برگزار شد) گفت
:

♈️ دولت باید برای برنامه ای ایرانیان خارج از کشور داشته باشند و مانع از آن شود که کردار و رفتارش خاطره ای تلخ برای مهاجران به هنگام مهاجرت خلق کند/ جماران
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هزارو یک شبِ رسانه ملی با صفِ اول دولت رئیسی

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️سیمای جمهوری اسلامی ایران در سه سال گذشته مجموعا حدود هزار و یک شب در خدمت صف اولی های دولت ابراهیم رئیسی بوده است.

♈️البته خدمات این رسانه به دولت رئیسی فراتر از برنامه صف اول است و این رسانه که در هشت سال دولت روحانی، نقش مهاجم گلزن را داشت در دولت رئیسی در نقش دروازه‌بان دولت او از روز اول تا امروز فعالیت کرده و تقریبا هیچ موضوعی را در نقد جدی آن طرح نکرده و همواره دولت رئیسی و شخص رئیسی را به عنوان دولتی و رئیس‌جمهور نمونه جلوه داده است. این رسانه با خبرنگارانی مانند یوسف سلامی با ماله‌کشی‌هایش بر ویرانگری های دولت و قدیس سازی‌هایش از رئیسی، باعث نابودی آن دو شد. یوسف سلامی از همه ابزارها و تکنیک‌های تبلیغاتی ممکن در وارونه کردن حقایق معیشت مردم در این سه سال بهره گرفت. گزارش‌های او ظرفیت موضوع پایان نامه شدن برای رشته رسانه قرار گیرد.‌

♈️ رویه رسانه ملی در این سه سال یا داستان هزار و‌ یکشب با مسئولان دولت رئیسی رویه خوب و مطلوبی نبود اما اکنون سؤال این است که آیا رسانه ملی با همان فرمان در دولت پزشکیان هم ادامه خواهد داد یا این که خدمات صف اولی‌اش با پایان دولت رئیسی پایان یافته و کنداکتورش دیگر جا ندارد و دولت پزشکیان باید به سراغ اینستاگرام و تلگرام و ایکس برود؟!

♈️مدیریت سه ساله جبلی جلیلی سیاه ترین دوره مدیریت رسانه ملی بوده است، درست مانند دوره سه ساله ریاست رئیسی و داستان هزار و یک شب برنامه صف اول با مسئولان دولت رئیسی در تاریخ رسانه‌های ایران ماندگار خواهد بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 در نفت پاسارگاد چه می‌گذرد؟
استخدام‌های بی‌ضابطه و دستاوردسازی خیالی
@jomhuriyat

♈️حتی یک مورد اظهار کالای صادراتی به نام شرکت نفت پاسارگاد در مدت تصدی اکبر دادخواه، مدیرعامل فعلی در این سمت انجام نشده است و به صرف انجام معامله در رینگ صادراتی بورس کالای ایران و تسویه ریالی، عزیزان از این ارقام و اعداد دستاورد سازی می‌کنند که “رکورد صادرات سنوات قبل شکسته شد”.

♈️ چه حجمی از صادرات ادعایی ۲۴۶ هزارتن در سه ماهه ابتدایی سال جاری با بیمه نامه صندوق ضمانت صادرات انجام شده است؟ نرخ کارمزد این فروش ادعایی چقدر است؟ این حجم از صادرات ادعایی توسط چند خریدار انجام شده است؟ در نهایت چه میزان هزینه مالی بابت فروش‌های اعتباری به همین مشتریان به شرکت نفت پاسارگاد تحمیل شده و‌ یا خواهد شد؟

♈️ خوب است در کنار این دستاوردها بفرمایند در ماه‌های گذشته و در حوزه منابع انسانی چند ده نفر از نیروهای نزدیک به دولت سیزدهم را به این شرکت گسیل داشته‌اند و چطور برای نورچشمی‌هایشان حقوق‌های بالا در نظر گرفته‌اند؟

♈️ در آخرین ساعات کاری سال گذشته و در عصر روز ۲۸ اسفند با هماهنگی مدیر منابع انسانی شرکت که از دوران مدیرعاملی مسعود اسفندیار در این شرکت باقی مانده و قرارداد خود را به کارمند رسمی تغییر داده قریب به ۳۰ نفر از نیروهای قدیمی این شرکت تعدیل شدند تا برای نزدیکان تیم مدیریتی جدید پست‌ها و مناصب خالی شود!

♈️ کارشناسان دستگاه های نظارتی قبل از اینکه یک ‌پرونده پر ابهام دیگر در شرکت نفت پاسارگاد ایجاد شود، باید نظارت دقیقی بر فرایندهای تشریح شده داشته باشند. همچنین پس از استقرار دولت جدید و تغییر مدیرعامل لازم است تا تیم جدید گزارش مستدلی از آنچه تحویل گرفته‌اند ارائه دهند./شهر انرژی
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 به ضرورت جراحی سیاسی رسیده‌ایم، اقتصاد به کما رفته است!
رستم شجاعی مقدم، سوم مردادماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ بدون احیای روابط بین‌الملل ایران و بدون بازگشت آزاد کشور به جمع بازیگران جهانی امکان گشایش اقتصادی در داخل، متوقف کردن سقوط ارزش پول و جلوگیری از فقر ملی بیشتر ناممکن است.

♈️ معامله با جهان باید به روال عادی بازگردد، ایران باید بتواند با کشورهایی که مکمل اقتصادش هستند وارد تعامل شود، ایران باید بتواند محصولات صادراتی خود را عرضه کند، پولهای خود را وصول کند و در مجموع در جایگاه جهانی خود قرار بگیرد.
برای تحقق این ضرورتهای آشکار حاکمیت ایران باید به یک دولت متعارف تبدیل شود، باید عقلانیت سیاسی را جایگزین جهت‌گیری‌های خردستیزانه در سیاست خارجی نماید و بالاخره باید بپذیرد که مانند همه حکومت های روز جهان مسئول امور دنیایی مردم ایران است و بس!

♈️ این تحول سیاسی چه گام به گام روی دهد و چه به صورت دفعی و چه توسط حکومت و آرام و یا توسط مردم و غیر آرام در هر صورت هویت کاملا سیاسی دارد.
بحرانهای به هم پیوسته کنونی ایران توسط ساختار سیاسی و حکمرانی در طول نیم قرن اخیر  ایجاد شده‌اند و بدون تغییر بنیادین عامل این بحران‌ها گذر از دشواری های کنونی ناممکن است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ اتوپیسم یا آرمانشهر، رؤیای یک دنیای بی‌نقص
اتوپیسم، به ایده‌ی ساختن جامعه‌ای ایده‌آل و بی‌نقص اشاره می‌کند. در ادبیات ما، حکیم نظامی گنجوی شاعر بزرگ قرن ششم هجری نیز, در مثنوی «شرفنامه», شهری آباد و آزاد  به نام بردع را معرفی می کند که فرماندهی آن دست یک دختر ایرانی به نام «نوشابه» است...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دیدار دوقلوهای اسرائیلی آمریکایی!
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat

♈️قرار است که نتانیاهو با ترامپ روز جمعه آتی در تفریحگاه او در فلوریدا دیدار کند و آخر هفته را با ساره در آنجا بگذراند. به نوشته برخی منابع عبری، احتمالا یائیر پسر نتانیاهو هم از میامی به آنها ملحق شود و جشن تولد خود را آنجا برگزار کند.

♈️به ندرت پیش آمده است که نخست وزیران اسرائیل در میانه انتخابات آمریکا با رقیب رئیس جمهور مستقر یا حزب او دیدار کنند و علت آن هم این است که هر دو حزب روابط راهبردی بسیار نزدیکی با اسرائیل دارند و چنین دیدارهایی ممکن است به نفع یکی و به زیان دیگری تفسیر شود و تلقی ناخوشایندی از روابط ایجاد کند. اما نتانیاهو این عرف سیاسی را چون قواعد متعارف دیگر میان دو طرف همچون سخنرانی ضد برجامی او در سال 2015 در کنگره بدون هماهنگی با دولت اوباما زیر پا گذاشت.

♈️این اقدام بی بی در حالی است که دولت بایدن در این ده ماه جنگ حمایتی تاریخی و بی‌سابقه از اسرائیل در این جنگ داشت؛ اما چون این اواخر کاخ سفید به دلایل متعددی خواهان پایان این جنگ شده و نتانیاهو آن را به زیان خود می‌داند، به نوعی به دنبال انتقام از بایدن است. البته در دوران نتانیاهو روابط او با روسای جمهور دموکرات آمریکا از اوباما و بایدن معمولا تنشی بوده است؛ هر چند این تنش تاثیری خاص بر حمایت همه جانبه دولت آمریکا از اسرائیل نداشته است.

♈️علاوه بر انتقام دو انگیزه دیگر نیز برای این دیدار می‌توان تصور کرد؛ نخست اطمینان خاطر نتانیاهو نسبت به پیروزی ترامپ و تلاش برای رفع دلخوری ترامپ از او متعاقب تبریک به بایدن در سال 2020 پس از پیروزی در انتخابات و همچنین شروع همکاری و هماهنگی تنگاتنگ از هم اکنون. البته این تنها نتانیاهو نیست که تقریبا بنای کار خود را بر پیروزی ترامپ می‌گذارد، بلکه حتی روسیه هم تقریبا نسبت به آن مطمئن است و زلنسکی رئیس جمهور اوکراین نیز چند روز پیش با ترامپ تماس گرفت. گویا تماس‌ها میان نزدیکان بن سلمان و اطرافیان ترامپ نیز ادامه دارد.

♈️اما انگیزه سوم نتانیاهو از این دیدار تبلیغات انتخاباتی برای ترامپ است. نتانیاهو امروز نماد راست افراطی در اسرائیل است که جایگاه و محبوبیت خاصی در میان جریان تندرو مسیحی صهیونیستی آمریکا با جمعیتی قابل توجه دارد. چنین دیداری می‌‍تواند پیروان کلیسای انجیلی یا اوانجلیست‌ها را نسبت به حمایت و رای به ترامپ مصمم‌تر کند.

♈️واقعیت این است که حضور همزمان نتانیاهو و ترامپ در قدرت (در صورت پیروزی در انتخابات) بیم دهنده روزهای پرتنش و بسیار سختی برای خاورمیانه است. ترامپ در پستی در پلتفرم اجتماعی خود به نام "تروث سوشیال" ضمن اشاره به دیدارش با نتانیاهو نوید صلح و ثبات در خاورمیانه را داده و مدعی شده همچنان که در دوره ریاست جمهوری قبلی او این اتفاق افتاده است، این بار هم صلح در خاورمیانه برقرار می‌شود!

♈️پر واضح است که منظور او تحقق صلح و ثبات نه از طریق پذیرش و اجرای راه حل دو کشور بلکه از طریق اعمال منطق زور و پیشبرد جدی ادغام اسرائیل در نظم امنیتی منطقه و توسعه عادی‌سازی روابط به ویژه با عربستان است.

♈️اما درباره انتخابات آمریکا می‌توان گفت که «فعلا تا اینجا» احتمال پیروزی ترامپ همچنان بیشتر است. با این حال نمی‌توان قدرت کامالا هاریس نامزد احتمالی دموکرات‌ها در جریان‌سازی را هم علی رغم چالش‌های فراوانی که با آن مواجه است، دست کم گرفت.

♈️در کل در امر انتخابات این کشور بهتر است که نتایج نظرسنجی‌ها در ایالت‌های کلیدی را همچون شش ایالت آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، پنسیلوانیا و ویسکانسین در نظر گرفت؛ زیرا با توجه به نظام انتخاباتی خاص آمریکا نظرسنجی‌های سراسری نمی‌تواند سنجه دقیقی باشد و چه بسا نامزدی در سطح ملی آرای بیشتری را به دست آورد (مانند دو میلیون رای بیشتر هیلاری کلینتون در سال 2016) اما در نهایت رقیب او با کسب آرای الکترال بیشتر برنده انتخابات شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝روسیه بازنده خواهد بود
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️دیروز شهردار مسکو اعلام کرد که داوطلبان شرکت در جنگ، ۲۲ هزار دلار دریافت خواهند کرد. به گونه ای که درآمد سالانه آنان به ۶۰ هزار دلار برسد. این درآمد، یعنی تقریبا 6 برابر دستمزد اسمی در این فدراتیو. با چنین درآمدی داوطلبان مسکویست و خانواده شان غرق در زندگی فرالاکچری خواهند شد. ولی دریغ از مشارکت. بیش از 80%  ارتش ولادیمیر، متشکل از مردان غیر روس تبار نواحی و مناطق محروم و فقیرند.‌ بیشتر اهالی مسکو را تکنوکرات ها، روشنفکران و مدیران و ...تشکیل داده و با استراتژی پوتین زاویه دارند.

♈️بیش از 85% پیروزی های این ابرقدرت پیشین در خاک اکراین، که یک استان پیشینش بود، به 5 -6 هفته نخست باز می گردد. جنگ برای ولادیمیر فرسایشی شده است.‌ نیروی دریایی افسانه ای روسیه در دریای سیاه، رو به انهدام بوده و بقایای آن نیز برای در امان ماندن، در خلیج کوچک آزف پناه گرفته اند. حتی نفتکش های روس نیز از حملات پهپادها و شهپادهای اکراینی در امان نبوده اند. این در حالی است که امروز ۲۴ جولای، هنوز جنگ در باختر دنیپر در شکلی کاملا فرسایشی،‌ با میانگین تلفات انسانی روزانه بیش از 1400 تن از ارتش فدراتیو، در جریان است. درست است که اکراین بی کمک استراتژیک ناتو زنده نخواهد ماند، ولی در سوی مقابل نیز جمهوری خلق چین، جمهوری دمکراتیک خلق کره و...حامیان تمام عیار پوتین بوده اند.

♈️سرگئی سوبیانن شهردار مسکو در خواب است یا خود را به خواب زده است. کدام داوطلب مسکویی و سن پتربورگی با وجود چنین پیشنهادات سخاوتمندانه ای، به این نبرد فاشیستی با رهبری استالین ماّب، پا خواهند گذاشت؟! حتی با پیشکش 60 هزار دلاری باورنکردنی؟! مگر سوبیانن کور بود وقتی هر خانه ای در مسکو در عزای پنهانی ناوالنی، به ماتم سرایی تبدیل شد؟! پس دم زدن و پروپاگاندا در باره جنگ‌ میهنی، سر سوزنی مانع شکست تام ولادیمیر نخواهد شد.

♈️به هر روی، از دیدگاه یدالله کریمی پور وقوع دو رخداد، در تکوین خجسته بهاران خاورمیانه و ایران پر تاثیر است: سقوط نتانیاهو و پایان جنگ غزه و شکست ولادیمیر پوتین. کمترین گمانی به خود راه ندهید، روسیه و پشتیبانانش ناگزیر طعم تلخ شکست را خواهند چشید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اختلال دست‌ساز نظم
کامبیز نوروزی، شرق ۱۴۰۴/۵/۳
@jomhuriyat

♈️در ایران راه‌حل همه مشکلات را در تغییر قوانین می‌دانند. این روش نتیجه معکوس داشته و به جای حاکمیت قانون و برقراری نظم حقوقی به افزایش بی‌نظمی و بی‌قانونی منجر می‌شود.

♈️مجریان قانون با این تصور که با قانون موجود مشکلات حل نمی‌شود، به سراغ تغییر قانون می‌روند. اما تغییر کلی قانون کار را خراب‌تر می‌کند؛ بی‌نظمی‌ها بیشتر می‌شوند؛ سازمان اجتماعی سردرگم می‌ماند؛ نظام اداری دچار اغتشاش می‌شود و... و در یک کلام ساخت قدرت با دست خود اختلال نظم حقوقی را وسیع‌تر و عمیق‌تر می‌کند.

♈️در اندیشه حقوقی و تفکر قانون‌گذاری ایرانی دو گزاره نادرست حاکم است. اول اینکه تغییر قانون محدود است به همان قانون. یک قانون را کنار می‌گذارند و قانون دیگری را به جایش می‌گذارند و تمام. دوم اینکه قانون جدید به‌راحتی از طرف سازمان اداری و جامعه اجرا می‌شود. توهم قدرت و توهم دانایی به دو تصور فوق دامن می‌زند اما اصلا چنین نیست؛ در کنار قانونی که تغییر می‌کند، انبوهی از تغییرات بزرگ نیز رخ می‌دهد.

♈️در طول سال‌ها تجربه از اجرای یک قانون سازمان‌های اداری خاصی برای اجرای آن تشکیل می‌شوند. ده‌ها و صدها و بلکه هزاران تصویب‌نامه هیئت وزیران و آیین‌نامه و بخش‌نامه و شیوه‌نامه و آرای محاکم حول و حوش قانون صادر می‌شوند تا روش‌های اجرا را تعریف و تدقیق کنند. در دانشگاه‌ها هم دروس حقوقی بر‌اساس‌این تنظیم شده و تدریس می‌شوند. رویه‌ها و عرف‌ها و عادت‌ها شکل می‌گیرند. کارکنان این سازمان‌ها کارشان را براساس این مصوبات ریز و درشت می‌آموزند و انجام می‌دهند. مردم هم در عمل می‌آموزند که برای کار خود باید چه کنند. این مجموعه عظیم یک ذخیره و میراث حقوقی عملی و نظری را انباشته می‌کند که براساس‌آن تکلیف همه، از حکومت تا مردم روشن می‌شود.

♈️با تغییر قانون این میراث و ذخیره عظیم که طی سال‌ها صیقل خورده است، بی‌اعتبار می‌شود. همه چیز باید از نو و از صفر آغاز شود. این آغاز سرگردانی است. مدت‌ها و بلکه سال‌ها طول می‌کشد تا با انواع مصوبات جدید و شکل‌گیری رویه‌ها قانون تازه صیقل بخورد و نهادهای مختلف اجتماعی و شرکت‌ها و ده‌ها سازمان و اداره و میلیون‌ها انسان کار و زندگی خود را با آن تطبیق دهند. در طول این مدت درهم‌ریختگی و بی‌نظمی وسیعی حاکم می‌شود که امکان تثبیت و حکومت آن قانون را کاهش می‌دهد و جایش را بی‌قانونی می‌گیرد.

♈️دو نمونه گذشته و حال این وضعیت را بهتر نمایان می‌کند.

♈️قوانین آیین دادرسی بسیار پیچیده، دقیق و مهم‌ هستند. در طول دو دهه پس از انقلاب قانون آیین دادرسی مدنی در ایران پنج بار تغییرات بزرگ داشته است. در طول این مدت سردرگمی و بلاتکلیفی قضات و مردم به حد نهایت رسید. قانونی که به دادگاه‌های عام معروف شد، اوج این درهم‌ریختگی و بی‌نظمی بود که وضعیتی به‌غایت بی‌نظم و مغشوش در دستگاه قضا به وجود آورد و هنوز هم آثار آن کم‌و‌بیش دیده می‌شود.

♈️مشابه همین بلا بر سر قانون آیین دادرسی کیفری نیز آمده است. این قانون تا اواخر دهه 80 بیش از هفت بار تغییرات کلی و وسیع داشته که موجبات سردرگمی و درهم‌ریختگی دستگاه قضا و مردم را فراهم آورد.

♈️نمونه دیگر که هنوز به اتمام نرسیده، قانون تجارت است. در فروردین ‌امسال قانون تجارت جدید در ۱۳۴۳ ماده از تصویب مجلس گذشت. این قانون جانشین قانون تجارت فعلی و ۱۰ قانون مهم دیگر می‌شود. معنای جامعه‌شناختی این تغییر عظیم و بی‌سابقه در مقررات تجاری این است که همه سازمان‌های اداری و قضائی، حدود دو میلیون شرکت‌ تجاری و بی‌شمار فعالان حوزه اقتصاد که چندین دهه با قانون تجارت فعلی کار کرده‌اند، باید کار و زندگی خود را با مقررات ناشناخته و مجهول قانون جدید تغییر و تطبیق دهند. تغییر قانون یعنی تغییر همه شیوه‌های رفتاری. اما همان‌گونه که انسان‌ها نمی‌توانند همه رفتارهای خود را یکباره عوض کنند، حکومت و جامعه هم ممکن نیست که شیوه‌های رفتاری خود را یکباره تغییر دهند.

♈️یکی از مهم‌ترین قوانین در سازمان‌دهی اقتصاد ایران قانون تجارت است. تردید نکنید که در صورت تصویب نهایی و ابلاغ قانون جدید تجارت، سردرگمی گسترده‌ای بر ساخت حقوقی نظام تجاری ایران حاکم شده و بحران اختلال نظم حقوق اقتصادی تشدید می‌شود. نمونه‌هایی

♈️مانند این مثال‌ها در قوانین کشور بسیارند.

♈️انواع تحولات اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و تکنولوژیک روزآمد‌کردن قوانین را ناگزیر می‌کنند اما روزآمدکردن را باید با حفظ میراث عملی و نظری قوانین از طریق اصلاح آنها انجام داد.

♈️در هر قانون آن موادی که نیازمند اصلاح‌اند، تغییر کنند کافی است. تغییر کامل قوانین، خود موجب بی‌قانونی است.
 #جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ جای خالی یک حقوقدان در کنار پزشکیان
علی مجتهد زاده
@jomhuriyat

♈️ در گفت و گویی با اعتماد به صورت بسیار اجمالی به اولویت‌های حقوق بشری در دولت پزشکیان اشاره کردم:

♈️ انقلاب57 در شرايطي شكل گرفت كه وعده‌هاي بسياري براي حاكميت قانون و تحقق حقوق اساسي به مردم داده شد. در واقع قانون اساسي به عنوان ميثاق‌نامه حاكميت جديد با مردم تصويب شد؛ تا زماني كه به محتواي اين ميثاق‌نامه توجه شود، پيمان مردم با حاكميت پابرجاست و بلافاصله پس از نقض قانون اساسي اين مثاق‌نامه هم زير سوال مي‌رود. گزاره‌هايي چون بحث اصل آزادي بيان، اصل آزادي تجمعات قانوني، اصل آزادي انتخاب و تعيين سرنوشت، اصل آزاد زنان و... محتواي مهمي است كه قانون اساسي مبتني بر آن شكل گرفت.

♈️يكي از اصول مهم قانون اساسي و دموكراسي‌خواهي ايرانيان همين اصل آزادي تجمعات اعتراضي است. هيچ جامعه‌اي نمي‌تواند ادعاي مردم‌سالاري و دموكراسي خواهي داشته باشد اما به شهروندانش اجازه برگزاري تجمعات اعتراضي ندهد. اصل مهم بعدي موضوع حقوق شهروندي است كه منشوري هم براي آن تصويب شده است. اما علي‌رغم اين محتواي قانوني مهم، شاهديم كه وزارت كشور دولت سيزدهم، دستور‌العمل خيلي محرمانه‌اي را ابلاغ مي‌كند كه دامنه وسيعي از حقوق اساسي ملت در اثر آن نقض مي‌شود. حق ارايه خدمات اداري و اقتصادي به شهروندان، حق انتخاب پوشش، حق تحصيلات، حق فعاليت‌هاي صنفي و حق دسترسي به حمل و نقل عمومي و... با اين بخشنامه غيرقانوني نقض شده است. شما ديديد كه خودروهاي مردم به دليل حجاب توقيف شد، مغازه‌ها، مال‌ها و پاساژها پلمب شدند، از حضور مردم در متروها به دليل حضور حجاب‌بان‌ها جلوگيري شد، دانشجويان از حق تحصيل محروم شدند و كار آنها به كميته‌هاي انضباطي افراطي كشيده شد. استادان دانشگاهي اخراج شدند و دامنه وسيعي از حقوق ديگر شهروندي نقض و تضييع شد. به نظرم يكي از نخستين تصميمات مسعود پزشكيان پايان دادن به اين رفتارهاي غيرقانوني و ابطال بخشنامه وزارت كشور مي‌تواند باشد.

♈️ درست است كه هنوز مسعود پزشكيان كابينه‌اش را تشكيل نداده، اما به عنوان منتخب مردم مي‌توانست در مورد موضوعاتي چون دستگيري محسن برهاني واكنش نشان داده و اظهارنظر كند. جامعه حقوقي كشور منتظر بودند رييس‌جمهور در خصوص دستگيري برهاني كه مستقيما در دفاع از حقوق اساسي مردم تلاش‌هاي بسياري صورت داده و سينه سپر كرده بود، واكنشي از خود نشان داده و از دفاع كند.

♈️ موضوع مهم بعدي، عدم حضور يك حقوقدان استخوان خورد كرده كنار رييس‌جمهور است. متاسفانه انواع و اقسام تحليلگران و كارشناسان اقتصادي، سياسي، فرهنگي و حتي مجاهدان شنبه كنار رييس‌جمهور حضور دارند، اما جاي خالي يك حقوقدان برجسته در كنار ايشان به‌شدت احساس مي‌شود. از ايشان مي‌خواهيم كه يك تيم حقوقي برجسته و زبردست تشكيل شوند تا بتوانند مطالبات ملت در حوزه حقوقي و قانوني را پيگيري كنند. نبايد فراموش كرد كه امروز پايان دادن به تضييع حقوق ملت در راس مطالبات مردم از دولت منتخب قرار دارد و براي تحقق آن بايد حقوق اساسي ملت را احيا كرد.

https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/219940/%D8%A7%D8%AD%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D9%85%D9%84%D8%AA
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 داستانِ دولتِ چابک

✍️ دکتر آرش رئیسی‌نژاد
@jomhuriyat

♈️ در جهان شبکه‌ای در ساختار گذار نظم بین‌الملل، کشورهایی می‌توانند از فرصت‌های گذرا بهره برند و تهدیدهای سهمگین را مهار سازند که بتوانند ضمنِ حفظِ امنیت‌، توسعه را در پیش گیرند. برای دستیابی به چنین هدفی، کشور باید برخوردار از دولتِ چابک باشد؛ دولتی مؤثر و منعطف!

♈️ دولت چابک، رابطۀ امنیتی با جامعه ندارد و جامعۀ قوی را تهدید نمی‌بیند و تهدید نمی‌کند چنین دولتی، رابطۀ غیرامنیتی با جامعه دارد و ملت را یگانه متحدِ خود می‌داند از آنجا که وظیفۀ این دولت، دفاع از موجودیتِ ایران و ملتِ ایران است سرچشمۀ تهدید را درون مرزها و در میانِ ملت، نمی‌جوید.

♈️ دولت چابک در سودای کنترل جامعه نیست و از تمرکز و فربهی از طریق نهادسازی دائمی و گسترش بازوهای سازمانی، روی‌گردان است. چنین دولتی نه نیاز به بوروکراسی عریض و طویل دارد و نه خواهانِ نظامِ اداری، لجام‌گسیخته است؛ بلکه واجد دیوان‌سالاری به‌روز شده است که توان تصمیماتِ کارا و سریع را دارد.

♈️ دولت چابک در حوزۀ اجتماعی، کنترل‌گر نیست و از مداخله روی بر می‌تابد. چرا که متکی بر جامعه قوی است؛ جامعه‌ای که شهروندانش به حفظ حقوق شهروندی و هویت ملی آگاه است. در چنین جامعه‌ای ارزش‌ها نه از طریق داغ و درفش حکومت، بلکه از طریق گفتگو درون نهادهای مدنی حفظ می‌شود و قوام می‌یابد.

♈️دولت چابک در حوزۀ اقتصادی، دولتی کوچک است. به مکانیزمِ بازارِ آزاد، اعتماد داشته، موانع کسب و کار خصوصی را برچیده‌، در قیمت‌گذاری مستقیم مداخله نکرده‌، روندهای ژئواکونومیک را دریافته و با پیروی از قاعدۀ «خیلی دور - خیلی نزدیک» در سیاست‌گذاری کمینه، ولی هوشمند، تسهیل‌گرِ توسعۀ ملی می‌شود.

♈️ دولت چابک در حوزۀ نظامی بر پایۀ بازدارندگی مؤثر، بنا شده و هوشمندانه بر استراتژی رقبا تأثیر می‌نهد. قدرت را برای دفاع می‌خواهد نه تهاجم. جنگ را آغاز نمی‌کند، ولی تا پای جان دفاع می‌کند. چنین دولتی اتکایش بر نسلِ چهارم جنگ است و نیاز به نیروی نظامی بزرگ با هزینۀ سنگین اقتصادی ندارد.

♈️دولت چابک در حوزۀ سیاسی همزمان انسجام و انعطاف دارد؛ هم از توانِ تصمیم‌گیری در بزنگاه برخوردار است و هم از ظرفیتِ پذیرشِ تغییر، چنین خصوصیاتی پیوندی ارگانیک با رضایتمندیِ سیاسیِ شهروندان دارد و مقوّمِ همبستگیِ ملی در عینِ آزادی‌بیان است. دولت چابک، والاترین نمودِ امروزینِ دولتِ مقتدر است.

♈️ پس دولتِ چابک در حوزۀ سیاسی و نظامی، «سرشتی واحد» دارد؛ ولی در حوزۀ اقتصادی و اجتماعی، وجه «متکثر» خود را به نمایش می‌گذارد. در وجه نخستین منسجم است و در وجه دوم غیرکنترل‌گر. دولتی است که با توجه به شرایطِ داخلی و بین‌المللی می‌تواند میان دو سرشتِ توأمانِ واحد و متکثر در رفت و آمد باشد.

♈️ دولت چابک، دولتی است که از یک‌سو توان ترجمۀ دستاوردِ نظامی نفوذ سیاسی و جاذبۀ فرهنگی در منطقه را به توسعۀ اقتصادی دارد و از سوی دیگر با تکیه بر رویکردِ «هم شرقی، هم غربی»، توانایی رابطه با همۀ قدرت‌های بزرگ را دارد. چنین دولتی‌، زندگی در شکاف را هم ضرورت و هم سرنوشتِ ایران می‌داند.

♈️ دولت چابک، پیش و بیش از هر چیزی باید ایران و ملتِ ایران را دوست داشته باشد و سیاستِ «نخست ایران» را بپذیرد؛ سیاستی که رفاه شادی و سربلندی شهروندانِ ملتِ ایران را در اولویت قرار دهد و این محقق نمی‌گردد‌، «مگر آنکه کسانی که اولویت‌شان ایران و ملت ایران است، سرکار بیایند» و آن روز فرا می‌رسد./ایران دل
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝توهمات نتانیاهو!
#احمد_زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️بنیامین نتانیاهو، رهبران جهان بخصوص رهبرا کشورهای عرب را احمق فرض کرده است! او در حالی در کنگرهٔ آمریکا از "ائتلاف ابراهیم" سخن گفت که بر اشغال ابدی بیت‌المقدس شرقی تأکید کرد!

♈️آن دورانی که برخی کشورهای عرب منطقه از ترس "تهدید" جمهوری اسلامی با اسرائیل از در آشتی در آمدند، به مدد میانجی‌گری چینی‌ها به سر آمده است. جمهوری اسلامی دیگر نمی‌تواند به عنوان تهدیدِ مشترک اسرائیل و عرب‌ها، بهانه‌ای برای بلعیدن کرانهٔ باختری و بیت‌المقدس شرقی توسط نتانیاهو و دار و دستهٔ نژادپرستش قرار گیرد!

♈️عرب‌ها بدون تن دادن اسرائیل به تشکیل کشور مستقل فلسطینی دیگر هیچ نفعی برای عادی‌سازی روابط‌شان با آن ندارند.
بنابراین، نتانیاهو در توهمات خود غرق است و خیالات می‌بافد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰فرصت المپیک!

حبیب رمضانخانی


♈️تنها دو روز به آغاز المپیک تابستانی پاریس، مهمترین و بزرگترین رویداد ورزشی بشر باقی مانده است.

♈️تصویر پرتکرار بالا، مربوط به تیم پناهندگان المپیک هست که با کسب حدنصاب های لازم، در این تیم گرد آمده اند تا محدودیت ها و تبعیض های روا داشته در وطن خود را، از این طریق اندکی جبران کنند.

♈️بدون شک، عرصه المپیک، به جز صحنه ورزش، نمود اعتبار فرهنگی، اجتماعی و قدرت اقتصادی کشورها بوده و تعداد مدال های کسب شده در دوره های پیشین هم خود گویای رابطه مستقیم آن با میزان توسعه یافتگی کشورهاست.

♈️نتیجه؛ میدان و عرصه المپیک می تواند بهترین فرصت برای تبلیغ و نمود اعتبار و جایگاه کشورها باشد که خروجی آن می تواند به جذب گردشگر، سرمایه گذار خارجی و... منجر شود.

♈️قسمت بد داستان اما، از لیست ۳۷ نفره تیم پناهندگان، ۱۴ نفر آن ایرانی هستند! حال تصور کنید حضور این تعداد ورزشکار رانده شده از ایران، آن هم در این سطح توانایی، چه تصویری از ایران را به جهانیان القا می کند؟
هر بار حضور یکی از این هموطنان در میدان، چقدر به اعتبار و جایگاه ایران در بین مخاطبان لطمه وارد می کند؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝زمان؛  به عقب، بر نمی گردد.
جمال فقیهی
@jomhuriyat

♈️مارکس در کتاب هجدهم برومر لوئی بناپارت فصل اول می گوید؛ "هگل در جایی می نویسد؛  تمام حوادث و شخصیت های تاریخی باصطلاح دوبار ظهور می کنند؛، ولی فراموش کرد بیفزاید، اول بصورت "ترا ژدی" ودوم بصورت کمدی مسخره"!

♈️حدود ۷۰۰ سال است که  جنگ های صلیبی با شکست صلیبیون وسقوط امپراطوری بیزانس، پایان یافته است ؛ جنگهای صلیبی به درخواست پاپ وحمایت ‌اشراف وفئودال های اروپای غربی وبه منظور باز پس گیری سرزمین های مقدس که در دست مسلمانان بود، آغاز گردید. وبمدت دویست سال به طول انجامید.

♈️در طول مدت جنگ؛ حجم اعتقادات مومنین صلیبیون زیاد که نشد؛ هیچ؛ وحتی بخشی از باورهای آنها به وعده های پوچ وبی اساس رهبران دینی نیز تنزل یافت. و ثمره اصلی ابن جنگها  مشابه تمام حملات وجنگهای قبل در تاریخ؛  انتقال بخشی اعظم  تجارب علمی وفرهنگی و تمدنهای شرق بلاخص تمدن کشورهای مسلمان به اروپابود که موجب تسهیل مناسبات تجاری وبازرگانی دوبخش تمدن شرق وغرب گردید.  ضمن اینکه طرفین جنگ پس از پایان یافتن جنگها (که هریک به قصد پیروزی دین ومذهب خود به میدان جنگ آمده بودند) بر بیهودگی آن تاکیدکردند.

وحدود ۵۰۰ سال است که،  تاریخ با گذر خود از دوران قرون وسطی و ورود به عصر مدرنیته؛ اندیشه و دستگاه فکری وفلسفی قرون وسطی را پشت سر نهاده و واندیشه قرون وسطایی جای خود را به اندیشه و فلسفه بورژوازی ونظام سرمایه داری ودانش ومنطق عصر مدرنیته، داده است و این تداوم و تکامل تاریخ، حرکتی است  مستمر و رو به جلو!!! وهر اندیشه وفلسفه ای در عصری  لاجرم جای خودرا به اندیشه ها و فلسفه های کمال یافته تر عصر مابعد خود داده و می دهد.

♈️مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی وسیاسی بعد از قرون وسطی:

زبان ، رفتار ، کردار جامعه و انسان که در یک سیستم  بسته و مطلق نگری و واحد وتکرار ی در نظام فئودالیته گرفتار شده بودند؛ رها می گردند؛و به یک نظام متکثر و منبسط بورژوازی، ورود پیدا می کنند.
منطق قیاس ومنطق عقل به منطق استقراء وعلم ارتقا پیدا می کنند
‌انسان برای حل معماهای جامعه و خود ؛  تحقیق وتفحص و آزمایش را جای تقلید و ایمان دینی قرار می دهد.
قانون و آزادی انسان وآزادی اندیشه و جمعیت ها و نهاد های مدنی و سیاسی؛  جایگزین استبداد رای وحاکمیت دستگاه فکری وفلسفی  ‌کلیسا گردید.
جامعه  تئیست و خدا محور نظام فئودالیته جای خود را به جامعه اومانیستی وانسان محور نظام بورژوازی داده است.
اروپا بعداز جنگ های صلیبی؛  دهها جنگ بزرگ و کوچک به خود دیده است!

♈️جنگ های مذهبی صدساله معروف به (جنگ های سی ساله) را بخود دیده است. ناپلئون و هیتلر را بخود دیده است؛ جنگهای بزرگ جهانی اول ودوم را بخود دیده است. اروپا وغرب قدرت تخریب سلاحهای هسته ای را می دانند لذا آنها و سایر اعضای جامعه ملل متحد سعی دارند، خود را متعهد به انجام تعهدات بین المللی و برخوردار از حقوق لوایح و مصوبات وتصمیمات و کنوانسیون های مجامع سازمان ملل بدانند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰راز تشویق‌های ممتد!
#صابر_گل_عنبری

♈️نتانیاهو امشب درحالی درکنگره آمریکا سخنرانی کرد که درخارج آن معترضان ازجمله برخی یهودیان علیه او وجنگ تظاهرات کرده واو نیز آنها ودانشجویان معترض راتابع ایران و حماس خواند.

♈️نتانیاهو دیوان لاهه واتهاماتش علیه اسرائیل را نیزبه سخره گرفت. همه گزارشهای سازمان ملل درمورد کشتار غیرنظامیان وبحران انسانی در غزه را نیز زیر سوال برد؛ تا جاییکه منکرکشته شدن حتی یک غیرنظامی در رفح شد!
تا توانست به ایران تاخت ونزاع با آن رانبرد مرگ وزندگی خواند.

♈️با وجود عدم حضور 90 نماینده دموکرات در نشست به دلایل متعدد، امانمایندگان جمهوری‌‍خواه و بقیه دموکرات‌ها از نتانیاهو پس از ده ماه جنگ نسل کشی و کشتار 17 هزار کودک و12 هزار زن بعنوان یک «قهرمان» استقبال بی‌‎سابقه‌ای کردند. دست زدن‌ها و تشویق‌های ممتد گواهی بر عمق پیوند آمریکاو اسرائیل است که فراتر از سیاست است. بدون توجه به این متغیر نمی‌توان قرائتی درست از دورنمای تنش میان ایران وآمریکا و سیاست خارومیانه‌ای این کشور داشت؛ متغیری که در برخی تحلیل‌ها جایگاهی ندارد. آمریکا به بهانه چین خاورمیانه را رها نمی‌کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن
♈️صبح اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰باغ زیبای گل گاوزبان در جنت رودبار رامسر

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/04 19:28:12
Back to Top
HTML Embed Code: