Telegram Web Link
🔰هشدار نارنجی!

♈️میزان خطر هنوز به آن حد نیست که ضرورت داشته باشد، هشدار قرمز داد، اما اعلام هشدار نارنجی ضروری است.

♈️از همین ابتدا باید سوت سوتک
ها را برداشت و در آن دمید و  به پزشکیان و اطرافیان دور و نزدیکش هشدار داد که فریب عده ای بادنجان دور قاب چین نخورند و عکس ها و تصاویر یک هویی نگیرند و منتشر نکنند.

♈️چه تفاوتی است میان آن عکس های مچاله خوابیدن جلیلی یا نمازخواندن رئیسی در هواپیما، با این عکس رفتن به روضه خوانی و خود کفش خویش را برداشتن.

♈️مگر این کار هنر است یا نشانه تواضع؟ آن هم در جهانی که روسای جمهور و نخست وزیران بسیاری از کشورها با اتوبوس و دوچرخه رفت و آمد می کنند و همچون مردم عادی به کوچه و خیابان یا فروشگاه و سوپرمارکت می روند؟

باید توجه داشت خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا می رود دیوار کج.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰تکرار تجربه مجلس ناامید در کابینه پزشکیان؟

مهدی سلیمی

♈️رییس دفتر پزشکیان به احزاب اصلاح طلب نامه نوشته که افراد مورد نظرشان برای وزارتخانه ها را به ایشان معرفی کنند! در نامه هم قید شده طی یک ساز و کار شفاف!
البته باز این از دورهمی های قبلی و پر کردن لیست مجلس و شورای شهر بهتر هست.

♈️ولی آقای پزشکیان باید مواظب باشند تجاربی مثل مجلس امید که لیست آن شبیه شرکت سهامی بود و بعد همه را ناامید کرد برای دولت او تکرار نشود! بویژه بسیاری از لیست نویسان چنان غرق در رانت هستند که با شعار عدالت خواهی پزشکیان تناسبی نداشته و عملا باعث خیانت به رای دهندگان او که عموما از طبقه پایین جامعه بودند می شود

♈️البته سهم اصلی را اصلاح طلبان از ادارات کل و زیر مجموعه آنها طلب خواهند کرد زیرا در انتخاب وزرا با توجه به اینکه وزارتخانه های حساس طبق یک قانون نانوشته توسط رهبر تایید می شوند و در باقی هم مجلس قالیباف چون مجلس لاریجانی سهم خواهی کرد و پزشکیان با چالش زیادی برای انتخاب کابینه ای که بتواند شعارهای اقتصادیش را تحقق بخشد مواجه است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مقایسه استراتژیک ژاپن و بریتانیا

یدالله کریمی پور
@jomhuriyat

♈️دهها سال است بین رویکردهای استراتژیک پادشاهی متحده بریتانیا (به ایرانی انگلیس) و ژاپن، همانندی شگفتی به چشم می خورد.

♈️از جمله بنگرید به تشابهات زیر:

۱- هر دو جزو گروه هفت یا در شمار قدرت های برتر اقتصادی جهان هستند؛
۲- خیز هر دو برای تبدیل شدن به قدرت برتر، به ویژه پاسداری از تداوم برتری جهانی، با محوریت دریاپایه است؛
۳- هر دو طی ۷۹سال گذشته (بریتانیا از سه قرن پیش) متحد دائمی ایالات متحده آمریکا بوده اند؛
۴- در عین حال هر دو از اعضای اصلی ضد کمونیسم بوده و امروزه روز نیز،  همزمان شریک و رقیب تجاری چین محسوب می شوند.

♈️ریشه این شباهت های شگفت در رویکردهای استراتژیک در کجا نهفته است؟!
چرا رهبران‌ ژاپن‌ هم نگاهشان به آسیا، مشابه دیدگاه بریتانیا به اروپا است؟!
چرچیل می گفت: "بریتانیا در صورت ناگزیر بودن بین انتخاب اروپا و دریا، دومی را برخواهد گزید". می بینید که رهبری و مردم بریتانیا، با اینکه بخشی از اروپا است، با برگزیت، عملا به سود آمریکای شمالی جهت‌گیری کردند.

♈️بهترین توجیه برای رویکرد های مشابه استراتژیک ژاپن و بریتانیا را باید در ژئوپلیتیک مشابه این دو دید:
بریتانیا و ژاپن از دیدگاه موقعیت نسبی، نه آن‌قدر از قاره هایشان دور بوده اند که نشود و نتوانند در آن دخالت کنند و نه تا آن حد نزدیک بوده اند که یکسره تحت تاثیر تحولات، به ویژه تنش های این دو قاره قرار گیرند.

♈️چنان چه این دو، هرگاه تشخیص داده اند و لازم بوده در امور اروپا و آسیا مداخله ورزیده اند، ولی این دخالت ها، هیچگاه نافی رویکرد دریا پایگی این دو نبوده است.
امروزه روز نیز این دو، بال های خاوری-باختری آمریکا در برابر محور چین- روسیه، به شمار می آیند.

♈️یادمان باشد که به قول کاپلان، تکنولوژی جغرافیا را ازبین نبرده و بی معنا نکرده، بلکه تاثیرات آن را عصاره ای، کوچک و فشرده کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا لیاقت آقا سعید را نداشتیم؟!

مهران صولتی
@jomhuriyat

♈️این‌ روزها ایرانیان به انحاء گوناگون از سوی طرفداران نامزد شکست خورده در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری تحقیر می‌شوند. از ایجاد دوگانه علی/ معاویه گرفته تا متهم ساختن هواداران پزشکیان به نادانی، بی‌بصیرتی و فقدان بلوغ سیاسی.
در تازه‌ترین اظهارنظر هم یکی نوشته؛ خلایق هر چه لایق، لیاقت شما رو نداشتند آقا سعید!

♈️پیشتر در این سخنرانی با استناد به سخنان و مدعیات سعید جلیلی نشان دادم که؛ چرا او رییس‌جمهور مناسبی برای ایران امروز نیست؟ اما در این فرصت مایلم به این پرسش پاسخ دهم که؛ چرا خوش‌بختانه ما لیاقت آقا سعید را نداشتیم؟!

♈️ایران فقط تا سال ۱۴۲۹ برای ورود به مسیر توسعه فرصت دارد. پس از آن سال‌مندی جمعیت ایجاب می‌کند که تمام درآمدهای نفت و گاز صرف مراقبت‌های درمانی سال‌خوردگان شود. از همین‌رو اگر نتوانیم در این مدت به اجماعی در ساخت قدرت بر سر ضرورت حرکت به سوی توسعه دست یابیم آینده تیره و تاری در انتظار فرزندان‌مان است.

♈️ایران امروز نه با مسئله بلکه با بحران مهاجرت روبروست. وضعیتی که صرفا محدود به نخبگان نبوده و تمام اقشار را متاثر ساخته است. بیم آن می‌رود که با تداوم وضع موجود ذخیره ارزشمند بخش پزشکی کشور از حضور نیروهای کیفی تهی شده و در آینده نزدیک نیازمند حضور پزشکانی از هند و پاکستان باشیم.

♈️در سایه‌ی یک جهان فرصت اکنون با کشوری مواجهیم که نه گذرگاه خط لوله‌های بین‌المللی به‌شمار می‌رود و نه مسیر عبور کریدورهای مهم ترانزیتی! نقشه‌های موجود هم نشان می‌دهند که اکنون تمام این مزیت‌های استراتژیک ایران ما را دور زده‌اند. وضعیتی که ادامه آن نه برای ما توسعه به ارمغان می‌آورد، نه امنیت پایدار!

♈️انتخابات اخیر نشان داد که ما هم‌چنان با شکاف فزاینده ملت- دولت روبرو هستیم. بیش از پنجاه درصد جمعیت به رغم هشدارها و انذارها حاضر به شرکت در انتخابات نشدند و با آن به‌شدت احساس بیگانگی کردند. روشن است که با حضور سعید جلیلی هم نه با ترمیم بلکه با تعمیق این شکاف روبرو می‌شدیم.

♈️در جهانی این‌چنین پیچیده و ایرانی این‌چنین متکثر ادعای داشتن برنامه برای تمام ساحت‌های زندگی شهروندان از جنس دعوت به همان ناکجاآبادی است که به تعبیر کارل پوپر جز خشونت به ارمغان نمی‌آورد. آنان که پیش از این به دلیل مواضع افراطی‌شان ایرانیان را از خود رنجانده بودند چگونه انتظار داشتند نماینده جمهور باشند؟!

♈️ایرانیان دو سده است که برای توسعه‌یافتگی تلاش کرده و در مسیری پرسنگلاخ و توام با فراز و فرودهای بسیار گام بر می‌دارند. حال با این اوصاف چگونه می‌توانند به فردی اطمینان کنند که با این توهم آمده است که؛ پیشرفت کشور را با اتمام انتخابات آغاز، و عقب ماندگی‌های چند صد ساله را در چند سال جبران نماید؟!

♈️ایران امروز بیش از خیال‌پردازی و رویا فروشی به واقع بینی و روشن‌نگری نیازمند است. کشوری که تا نیم قرن گذشته از پیشاهنگان توسعه در آسیا بوده است اکنون حتی از رقبای منطقه‌ای خود عقب مانده و مزیت‌های خود برای حرکت در این مسیر را به سرعت از دست می‌دهد. این کشور دیگر تاب تکرار معجزه هزاره سوم را ندارد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آخرین نفس‌های دولت دبش، آخرین فرصت های سوء استفاده!

✍️ مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️خبرهای ناگواری از این روزهای آخر عمر دولت چای دبش می‌رسد. از انتقال نامتعارف برخی شرکت‌های دولتی به ستاد اجرایی تا رهاسازی آب سدها تا صدور احکام وزارتی تا جابه‌جایی برخی اعضای هیآت علمی دانشگاه ‌ها به دانشگاه های بالاتر و بهتر تا جذب سفارشی و خارج از روال حدود 150 عضو هیأت علمی و ...

♈️ این سنت سیئه را در ساعت‌های آخر دولت هاله نور هم دیدیم که مبالغ هنگفتی به دانشگاه کاغذی احمدی نژاد بخشیده شده بود اما دولت روحانی آن را ابطال کرد.

♈️وقتی رفتار این مدعیان مسلمانی و پینه‌برپیشانی بسته‌ها را با رفتار آن وزیر عضو حزب کمونیست عراق در همین نظام کنونی بعد از صدام مقایسه می کنم که تقریبا نیمی از حقوقش را هم انفاق می‌کند، از مسلمانی بعضی‌ها شرم می‌کنم.

♈️ شاید آقایان گمان می‌کنند حتی فساد سه و نیم میلیارد دلاری - که بهادری جهرمی بدون شرم آن را تخصیص خارج از روال ارز نامیده است- با شربت دادن و چای ریزی در مراسم حسینی پاک می‌شود.

♈️از وزیر کار و تعاون سؤال می کنند چرا خلاف بخشنامه کفیل ریاست‌جمهوری احکام جدید دقیقه نودی صادر می‌شود می‌گوید به حکم عقل کار می‌کند. یعنی این که بخشنامه سرپرست ریاست‌جمهوری خلاف عقل است!

♈️ امام علی به مالک گفت شغلت را طعمه نبین بلکه امانت بدان!

♈️دولتی که به خط پایانش رسیده نه کفایت داشت و نه امانت! تنها رسانه‌ای به نام رسانه جلیلی جبلی داشت که سیئاتش را به چند برابر، حسنات، وانمود می‌کرد و تحلیلی که در این رسانه از رئیس این دولت شد از بنیانگذار جمهوری اسلامی نشد. یک قلمش برنامه شب های شعر رسانه میلی ست که حدود دو سه هفته با مشارکت ده‌ها شاعر از استان‌ها و مرکز برگزار شد که حتی در تاریخ رسانه‌های جهان بی‌نظیر است این همه شاعر به خط شوند که شعر در مدح و رثاء بسرایند.

♈️ دستگاه تبلیغاتی دولت قریب الانقضای کنونی پس از مرگ رئیس‌جمهور به مدت بیش از یک ماه هزینه گزافی برای سیاه‌پوش کردن کشور و تبلیغ دستاوردهای خود و تجلیل از رئیس‌جمهور کرد و هرچه در توان داشت هزینه کرد تا کابینه کنونی با پیروزی یکی از دورهمی هایش مانند اسماعیلی وزیر ارشاد یا بذرپاش وزیر راه به راهش ادامه دهد و کسی مزاحم کسب و کارشان نشود اما شکست خورد و این همه پول که از کیسه ملت خرج کردند نتیجه نداشت. حالا هم در دقیقه نود از فرصت‌های باقی‌مانده بهره می‌گیرند تا حسرتی بر دلشان نماند.

♈️باید به این دولت گفت: اکنون که می‌روی همراه جاده‌ها، برگرد و پس بده سه و نیم میلیارد چای دبش مرا!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️کسی که قدرت دارد باید فوق‌العاده انسان‌دوست باشد، که نخواهد این قدرت را به سودِ خود و زیانِ دیگران به کار بیندازد.

📚  #ذکر_مناقب_حقوق‌بشر_در_جهان‌سوم

محمّد‌علی اسلامی نُدوشن

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰استخدام های سفارشی در پایان دولت احمدی نژاد و رییسی

✍️یغما فشخامی

♈️دقیقاً همین استخدام‌های روزهای آخر دولت ۱۳ در دولت ۱۰ توسط ‌ #احمدی‌نژاد توسط همین آقایان، اتفاق افتاد
که به عنوان مثال میتوان از استخدام ۵هزارمعلم قرآن و۱۵هزارنیروی خدماتی،استخدام بیش از۱۵۰۰نفر توسط معاونت اجرایی رئیس جمهور.استخدام ۲۴۰۰نفر با مدرک پایین درنهاد ریاست جمهوری نام برد

♈️در دولت نهم و دهم، نزدیک به نیم میلیون استخدام ‌ غیرقانونی⁩ صورت گرفت.

♈️در بهمن ماه ۹۳ مختار محمدی مشاور عالی هیئت نظارت بر تخلفات اداری گفت بیش از نیمی از استخدام هایی که در دولت ‌ #احمدی‌نژاد صورت گرفته غیرقانونی و به دور از گذر از ضوابط و آزمون های استخدامی و … بوده

♈️تا دولت هشتم، حداکثر نیروهایی که در نهاد ریاست جمهوری مشغول بودند کمتر از هزار نفر بود
اما این عدد در ماه‌های پایانی‌ دولت دهم⁩ به بیش از ۵ برابر رسید.


♈️آن هم بدون اینکه برای این افراد استخدام شده در این نهاد کاری در نظر گرفته شود. این افراد حتی گزینش هم نشدند فقط سفارشی بودند

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چهار شاخص وزیر مناسب برای آموزش و پرورش

🔰 #شناخت #اعتماد #انرژی #تجربه

محمد_داوری
@jomhuriyat

♈️خیلی خوشحال کننده است که عرصه عمومی برای #مطالبه_گری فعال است.
این یک گام امید‌بخش برای تقویت #جامعه_مدنی است.
شبکه های اجتماعی و رسانه ها بستر‌ساز چنین امکانی شده اند.
کنشگران و مطالبه‌گران #خوش_فکر و #صاحب‌_نظر و #دلسوز نقش مهم و تاثیرگذاری در این راستا دارند.

♈️خوشبختانه کنشگران عرصه آموزش و پرورش چند سالی است که بطور مستمر حضور فعالانه و موثری در #عرصه_عمومی دارند.
این دسته نقش موثری در کمپین انتخاباتی دکتر #پزشکیان داشتند و حالا نیز در مطالبه یک #وزیر_کارآمد و مناسب نیز می توانند نقش موثری داشته باشند.
برای رسیدن به #مصداق بی تردید باید از #معیار آغاز نمود.
به نظر می رسد در میان معیار‌های متعدد آنچه بیش از همه باید مورد توجه قرار گیرد این چهار معیار است.

♈️ #شناخت؛گزینه وزارت آموزش و پرورش باید کسی باشد که یک شناخت نزدیک و عمیق و همه جانبه از مسائل و مشکلات و  محدودیت‌ها و تهدید‌ها از یک سو و شناختی از راه‌حل‌ها و فرصت‌ها و امکانات از سوی دیگر داشته باشد، لذا نیازمند یک گزینه درون سازمانی با توانایی بهرمندی از عناصر برون سازمانی است.

♈️ #اعتماد؛ کار اصلی در آموزش و پرورش توسط معلم و در مدرسه و کلاس باید انجام گیرد و معلمی شغلی به نسبت دارای استقلال فردی است، لذا وزیری که اعتماد بدنه و معلمان را نداشته باشد محکوم به شکست است، باید کسی انتخاب شود که در همین گام نخست نام او و سپس در گام های بعدی اقدامات او اعتماد‌ساز باشد.

♈️ #انرژی؛ یک فرد فرسوده و کم انرژی به درد یک سازمان بزرگ و پر از انرژی با ترکیب یک میلیون پرسنل و ۱۶ میلیون کودک و نوجوان نمی خورد، لذا پویایی فکری و نظری و پویایی عملی لازمه یک وزیر موفق در آموزش و پرورش است.

#تجربه؛ تردیدی نیست که فقط با شناخت از دور و صرف اعتماد و انرژی یک فرد نمی تواند بدون تجربه عینی و عملیاتی در در چنین ساختار عریض و طویل و مهم و حیاتی موفق باشد و باید تجربه تمام سطوح از مدرسه تا وزارت و از صف تا ستاد را داشته باشد.

♈️ #امید است آقای پزشکیان با انتخاب یک وزیر کارآمد و مناسب #امید را به عرصه آموزش و پرورش برای #والدین و #دانش_آموزان و #معلمان و #مربیان برگرداند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝صرف نگاه به شرق، یعنی عقب ماندگی

سعید معدنی، ۲۰ تیرماه ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️در جریان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم و انتخاب دکتر مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور، یکی از شخصیت های مهم که بیش از توان‌اش برای رئیس جمهور شدن پزشکیان کار کرد، محمد جواد ظریف بود.

♈️او مثل یک نوجوان و جوان پرشور و  پرانرژی خستگی نمی‌شناخت. شهر به شهر می رفت و برای کاندیدای جبهه اصلاحات تبلیغ می کرد. این در حالی است که ظریف یک دیپلمات حرفه‌ای بوده و به شکل رسمی عضو احزاب شناخته شده اصلاح طلب نیست. اما سوال این است که این همه نگرانی ظریف این دیپلمات کهنه کار از انتخاب رقیب پزشکیان چه بود؟ پاسخ مشخص است. رقیب مسعود پزشکیان ضد غرب، و معتقد به " صرف نگاه به شرق" بود و این دیدگاه ترسناک و هراس‌انگیز است. این دیدگاه یعنی درجا زدن و عقب ماندگی همیشگی. 

♈️هیچ کشوری روی کره زمین نبوده و نیست که فقط با چین و روسیه ( شوری سابق) همراه باشد و عقب مانده نباشد. به بیان دیگر هیچ کشوری را نمی شناسیم که با تکیه به چین و روسیه پیشرفت کرده باشند.  اما تمامی کشورهای جهان سومی که در دهه ‌های اخیر از کمند عقب‌ماندگی رها شده و توسعه و پیشرفت داشته‌اند با ارتباط با غرب و یا به شکل موازنه - هم شرق هم غرب- سود برده اند. از تایوان گرفته تا کره جنوبی و سنگاپور و مالزی و ویتنام و کنیا و ترکیه و عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس ومانند آن.... این کشورها همگی با همکاری با کشورهای غرب - اروپا و آمریکا - اقتصادشان شکوفا شده و پیشرفت کرده‌اند.

♈️لذا می توان از دکتر مسعود پزشکیان انتظار داشت ضمن حفظ ارتباط با شرق، در‌ها را به سوی غرب و تکنولوژی و بازار پیشرفته‌اش بگشاید. حتی چین از زمانی چین امروزی شد که اقتصادش از کمند کمونیسیم مائویی رها شده و مناسبات خود را با غرب و جهان سرمایه‌داری بهبود بخشید.
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰قربان ، چطور رای بیاریم ؟

#حامد_پاک_طینت

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سیاه چال قفل شدگی و پنجره فرصت انتخاب کابینه
دکتر میثم سعیدی.استاد دانشگاه و فعال صنعتی

@jomhuriyat

♈️نظام حکمرانی اجرایی کشور به دلایلی دچار چالش و بحران فرسودگی و ناکارآمدی شده است. این مسئله در سخنان تمامی نامزدهای ریاست جمهوری، مشهود بود. به وضوح می‌بینیم که نظام اداری ایران کارآیی خود را از دست داده‌. در ده های اخیر، به دلیل کاهش ذخیره دانش و جایگزینی مدرک‌داران بی‌سواد و مدعی به‌جای افراد متخصص و مهارت مند، فرایندهای پایه کشورداری دچار اعوجاج و ناکارآمدی شده‌اند که نتیجه آن ناکارآمدی، فساد و در نهایت، ناامیدی مردم بوده است.
اکنون اما یک پنجره  فرصت به واسطه انتخابات‌، گشوده شده است. انتخابات، ظرفیتی برای بازآفرینی دولت است. متأسفانه در کشور ما در دو دهه گذشته، از این ظرفیت به درستی استفاده نشده است.

♈️نکته اصلی این است: شرایط نظام حکمرانی کشور در عرصه اجرايی به شرایط قفل شدگی رسیده است که ناشی از پدیده وابستگی به مسیر است. [زمانی که انتخاب های پیش روی ما به خاطر انتخاب های گذشته ما مسدود و محدود می شود ما با پدیده وابستگی به مسیر روبرو هستیم. درست مانند شرایط فعلی که به خاطر عملکرد و انتخاب تمام دولت های قبلی پنجاه سال اخیر، دولت فعلی دستش برای انتخاب بسته یا محدود است]

♈️این گزاره به این معناست که ساختار اداری در مسیر و تاریخ طی‌شده نظام حکمرانی قفل شده‌ است. اگر خبر استفاده از همان افراد گذشته برای اداره وزارتخانه‌ها صحت داشته باشد، این عملا باعث می شود که قفل شدگی بیشتر شود و مانع از گشایش مسیر را خواهد بود زیرا آن‌ها خود در شکل‌گیری این وابستگی نقش داشته‌اند.

♈️تجویز راهبردی:
آیا می‌توان بر این قفل‌شدگی غلبه کرد؟ پاسخ مثبت است اما بسیار دشوار و پرهزینه است که البته نباید درنگ کرد. با انتخاب هر رئیس‌جمهور جدیدی، این پنجره فرصت غلبه بر وابستگی به مسیر در نظام حکمرانی برای مدت محدودی گشوده می شود. هر رئیس جمهور جدیدی می‌تواند فرصتی برای غلبه بر این قفل شدگی تاریخی باشد و اندک غفلتی از سوی ایشان، دوباره ما را به سیاه‌چاله وابستگی به مسیر خواهد انداخت.

🔰1) اولین گام برای غلبه بر این قفل‌شدگی تاریخی، انتخاب و گزینش افرادی به عنوان مدیران ارشد همکار در دستگاه عریض و طویل اجرایی است که فهم دقیقی از این مسئله (قفل شدگی تاریخی) دارند و البته خودشان هم بخشی از علت این مساله نیستند (پس ذاتا می توانند وابستگی به مسیر را کاهش دهند).

🔰2) موفقیت رئیس جمهور به انتخاب ترکیبی خردمند، با تجربه، مستقل (هم استقلال رای داشته باشند و هم استقلال سیاسی و جناحی) و بدون یال و کوپال که نه بر اساس لابی و سفارش بلکه بر اساس شایستگی انتخاب شده اند. چنین ترکیبی به همراه اندکی ریسک‌پذیری می‌تواند گامی موثر برای غلبه بر وابستگی به مسیر در نظام حکمرانی باشد.

🔰3) هیأت دولتی با این ویژگی‌ها می‌تواند در انتخاب های بعدی خود در زیر مجموعه ها، هلدینگ ها، شرکت ها، همین معیارها را به کار گیرد و تحولی بزرگ ایجاد کند که نتیجه آن کارآمدی و سلامت دستگاه اداری کشور خواهد بود.

♈️مردم هم از چنین انتخابی استقبال خواهند کرد چون می خواهند چهره های جدید، موثر، کارآمد و متخصص را در صدر امور اجرایی ببینند نه افرادی که بارها و بارها، امتحان خود را پس داده اند. چنین باد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دلنوشته یکی از حامیان رییس جمهور
محمد پناهی، ۱۴۰۳/۴/۲۱

@jomhuriyat
🔰سلام خدمت خاک پای ملت
آقا مسعود دوست داشتنی

♈️آقا مسعود زمانی که انتخابات شروع شد شعار شما این شد که مسئولین خودشون رو جدا از ملت ندونن، سفره مسئول از مردم جدا نباشه، الحق حرفات قشنگ بود و با توجه به شناختی که از شما داشتم حرفات نه به دل من بلکه به دل ملت هم نشست چون میدونستم آقا مسعود هیچ وقت و تحت هیچ شرایطی برای جذب آرا که هیچ برای بالاتر از اون هم دروغ نمیگه، قول و وعده دروغ نمیده، وعده بده عمل میکنه

♈️واما..... امروز آقا مسعود مراسم تجلیل از اعضای ستاد شما بود تو سالن اجلاس، شنیدم خودتون هم قراره بیایین، دعوت بودم، پیامک اومد اما نیومدم، میدونی چرا آقا مسعود به احترام بچه های که دعوت نبودن، نیومدم چون اگه لایق بوده باشم به عنوان یه دوست باید آیینه شما باشم، نیومدم چون از همون ابتدا نخواستم مسیرم رو از بچه ها جدا کنم طبق وعده خود شما، لابد اگر ببینی این درد دل نامه رو بپرسی کدوم بچه ها

♈️بهت میگم آقا مسعود امروز نیومدم و خودم رو لایق و در حد اونجا ندیدم چون جای اون بچه ای که وقتی قول تسهیل کنکور رو تو سالن کانون پرورش فکری دادی با جون دل پوسترای شما رو پخش کرد، جای اون بچه که با پول تو جیبی برات دسته گل رز خرید و با هربرگ پوستر یه گل به مردم داد، جای اون بچه ای که فحش های رکیک از عده ای بی سر و پا شنید ولی دلگرم به قول آقا مسعود کارش رو کرد، جای اون ورزشکاری که تن به یه عده خواسته های ناشایست نداده بود ولی به امید تغییر برای شما تبلیغ کرد،

♈️ راستی جای زینب هم خالی بود لابد میپرسی کدوم زینب، زینبی که قول دادی از حقش دفاع کنی، به‌ دست‌ نوشته دادی، آقا مسعود چطور جای خالی اینهارو حس نکردی، چطور امروز چشمهایت جای خالی این بچه رو که کف خیابون بودن و به قول خودتون بدون هیچ حزب و جناحی کف خیابون برات کار کردن رو ندیدی و بجاش  یه عده آدم فرصت طلب کت و شلوار اتوکشیده دورت رو گرفتن،

♈️ راستی آقا مسعود امروز جای زهرا هم خالی بود همون دختر هنرستانی رای اولی وقتی حرفاتو شنید وخوشش اومد اولین پوستر شما رو طراحی کرد و نوشت یادگار باکری از همه اصلح تری، آقا مسعود تا دیر نشده مسیر رو درستش کن همین اول کار، زینب ها، زهرا ها، محمدها، مهدی هاو.... تو رو اصلح دونستن،، البته که هستی پس عرصه رو بر فرصت طلبها ببند.

♈️هستیم برآن عهدی که بستیم

🔰مستدام و منصور باشید و بمانید
یا علی مدد
دوستدار شما ، یکی از همون جوانهای ستادت

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️اظهارات جنجالی زنگنه در مورد خیانت‌های یک جریان به کشور در قضیه کرسنت

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 برخی از مفاهیم اساسی در جامعه مدنی

کاظم علمداری
@jomhuriyat
🔰آزادی
♈️آزادی، قدرتی است که انسان می‌تواند با آن، هرچه موجب ضایع کردن حقوق دیگران نمی‌شود، انجام دهد.محدوده این قدرت و حد آزادی آن توسط قانون تعیین می‌گردد.
در واقع آزادی حق جدایی از دیگران است، حق فردی است با ویژگی‌هایی مشخص و متمایز از دیگران برای آ نکه بتواند خودش باشد.بنابراین، یک فرد باید بتواند مسلمان باشد، باید بتواند مسلمان نباشد. باید بتواند یهودی، مسیحی و معتقد به هر دینی که می‌پسندد باشد و باید بتواند که هیچ‌کدام از آ ن‌ها نباشد. حق هر فرد است که بتواند متفاوت باشد و متفاوت بماند. تا زمانی‌که این تفاوت به حق دیگران صدمه نزند، او آزاد به بیان آن، تظاهر به آن، و تمایز با آن است.
این حقوق در چارچوب جامعه مدنی باید محفوظ بماند و جامعه آن را به رسمیت بشناسد.

🔰مالکیت
♈️حقی است که فرد از طریق کار و کوشش خود به دست می‌آورد. حق واگذاری امتیازهایی است که انسان به دست می‌آورد.
این امتیازها بخشی ازحقوق طبیعی اوست.
فرد باید آزادی کامل داشته باشد تا آ نچه به او تعلق دارد و جامعه آن را به رسمیت شناخته است،به هر کس که خود مایل باشد واگذار کند. تفاوت امتیازهای افراد در یک جامعه، ادامه همان تفاوت‌های فردی و حقوق ویژه‌ای است که انسان را از انسان دیگر جدا می‌کند.

🔰برابری
♈️برابری اصل دیگر از حقوق انسان می‌تواند به دو نوع تعبیر و تفسیر شود. نخست این‌که همه با هم برابرند. بنابراین، باید تفاوت‌ها را نادیده گرفت تا برابری حاصل شود. دوم، این‌که همه در استفاده از آزادی برابرند و کسی را بر کسی امتیازی نیست. برای حفظ این برابری باید عدالت اجتماعی و دستگاه تأمین‌کننده آن نیز به وجود آید.

🔰عدالت
♈️عدالت نیز می‌تواند به شکل‌های مختلف تعبیر و تفسیر شود. یکی عدالت را آن بخواند و بداند که کسی را در استفاده از آ نچه موجود است بر دیگری برتری نباشد و هرچه هست متعلق به همگان باشد. این دید عامیانه از عدالت، نه در واقعیت وجود دارد و نه در عمل ممکن بوده است. دید دوم از عدالت عبارت است از این‌که همگان در برابر قانون برابرند، چه در مورد حمایت از افراد و چه در مورد مجازات افراد. بنابراین، مجادله بر سر تعریف عدالت با رعایت این اصل خاتمه می‌یابدو مجادله برسر قوانین به رأی گذاشته می‌شود. آن‌چه باید و می‌تواند دائم تغییر کند نه تعریف از عدالت، بلکه محتوای قوانین است.

🔰امنیت
♈️امنیت شامل حمایت ممکن از افراد برای محافظت از شخص، حقوق و مایملک او توسط دولت است. امنیت یکی از مفاهیم اجتماعی و برجسته جامعه مدنی است که با نقش نیروهای انتظامی در جامعه عملی می‌گردد. فلسفه وجودی جامعه مدنی برای ضمانت حفاظت از شخص، حقوق و متعلقات به اوست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مشاهده‌های نگران‌کننده

یادداشتی از علی‌رضا علوی‌تبار منتشر شده در وب‌سایت #مشق_نو
@jomhuriyat

♈️چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید. اگر چه در این انتخابات خطری جدی دفع شد و آرامش ناشی از این دفع خطر شادی آگاهان سیاسی را در پی داشت، اما به نظر می‌رسد که نگاهی آسیب‌شناسانه به فرآیند این انتخابات مفیدتر از ابراز احساسات نسبت به نتایج آن باشد. به برخی از مشاهدات نگران‌کننده خودم در جریان این انتخابات اشاره می‌کنم به این امید که از نظر دیگران نیز بهره بگیریم.

♈️نخستین مشاهده‌ نگران‌کننده در فرآیند این انتخابات، تنزل سطح‌ سیاست‌ورزی در ایران امروز است. نخستین تجلی این تنزل، حضور دو دلال سیاسی پوششی در این انتخابات بود. جالب این‌که این دلالان سیاسی قبل‌تر نیز چنین نقشی را بازی کرده بودند به‌گونه‌ای که هیچ‌کس شکی در پوششی بودن آن‌ها نداشت.

♈️تأیید صلاحیت آن‌ها برای شرکت در رقابت‌ها و هزینه‌ کردن میلیاردی از اموال عمومی برای این‌ کار نشان‌دهنده «تبعیض ساخت‌یافته»‌ای است که بخش تفکیک‌ناپذیری از نظام سیاسی ایران شده است. آمدن و رفتن آن‌ها و رفتار و گفتار سخیف آن‌ها در جریان رقابت‌های انتخاباتی، موجب شرمگین شدن هیچ‌کس نشد!

♈️نشانه دیگر این تنزل مباحث مطرح شده در مناظره‌ها و گفت‌و‌گوها بود. سال‌هاست که دیگر از سخنان و شعارهای عمیق و اندیشه‌ورزانه «سیدمحمد خاتمی» در عرصه سیاست ایران خبری نیست و انتظار شنیدن آن‌ها نیز غیرواقع‌بینانه می‌نماید. اما به‌نظر می‌رسد دیگر نباید در انتظار دقت، انسجام و نظم گفتار «حسن روحانی» نیز بود.

♈️تکرار، از دست دادن فرصت‌ها و دوری از مطالبات روشنفکرانه به ویژگی گفت‌و‌گوهای سیاسی، حتی در میان بهبودخواهان و تغییرطلبان تبدیل شده است. گفتار سیاسی جریان راست تندرو، نماد ورشکستگی سیاسی و سردمداری مداحان و لات‌ها در میان‌ آن‌هاست. از سقوط گفتمان سیاسی آن‌ها نباید خشنود شد؛ این سقوط به در جا زدن و تنزل گفتمان رقیب آن‌ها هم کمک می‌کند. ارتقاء کیفیت هر جریان سیاسی به ارتقاء کیفیت جریان رقیب آن‌ نیز یاری می‌رساند.

🔰متن کامل این نوشتار را در لینک زیر بخوانید
mashghenow.com/?p=6087


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شفافیت و برخورد قاطع با عوامل دخیل در زیان قراداد کرسنت، آزمونی برای سنجش فسادستیزی نظام!

حبیب رمضانخانی

@jomhuriyat

♈️در مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری بود که بار دیگر قرارداد کرسنت در میان افکار عمومی داغ شد.

♈️قرار دادی بین ایران و امارات که در زمان دولت دوم خاتمی، ۱۳۸۱، به وزارت آقای زنگنه منعقد و قرار شد بهره برداری از میدان مشترک گازی بین ایران و امارات، به مدت ۲۵ سال به شرکت کرسنت واگذار شود.

♈️اجرای این قرار داد اما در دولت آقای احمدی نژاد با مخالفت افراد و گروه هایی، از جمله مخالفت سرسختانه سعید جلیلی، رئیس وقت شورای امنیت ملی، متوقف شد. به گونه ای که در ادامه، تمام مسیرهای گفتگو و تعامل نیز ره به جایی نبرد و نهایت با شکایت شرکت کرسنت، ایران محکوم و غرامت سنگینی متوجه آن شد.

♈️به گونه ای که به جز محکومیت به پرداخت میلیارد دلار و تلاش شرکت کرسنت در دادگاه های سوییس برای اثبات غرامت ۳۲ میلیارد دلاری دیگر، خسارت سنگینر از بابت عدم اجرا بود که باعث شد ۱۰ میلیارد دلار از بابت توقف در فروش گاز از این قراداد، از دست ایران برود.

♈️شوربختانه تر، سرانجام تلخ این میدان گازی عدم بهره برداری شده، از پایین توسط اماراتی ها بهره برداری و از بالا در میان شعله های آتش دود شد و از بین رفت...
بدتر، ایران با از دست دادن بازار گاز امارات و بازیگری در آن حوزه، عملا میدان را به رقبای دیگر واگذار و آن امتیاز و فرصت بزرگ برای همیشه از دست ایران بیرون رفت.

♈️حال که ذهنیت افکار عمومی از بابت این محکومیت و خسارات سنگین جریحه دار است و عاملان قراداد و متوقف کنندگان آن، هر یک دیگری را متهم به خیانت می کنند، خواست و مطالبه اکثریت مردم رسیدگی قاطع و شفاف به این تخلف است.

♈️البته، در این میان، آقای زنگنه طی روزهای گذشته چندین بار اقدام به دعوت از سعید جلیلی برای مناظره رودرو کرده که تا این لحظه سعید جلیلی با امتناع از آن، این دعوت را نپذیرفته است.

♈️حال مطالبه ای که هست؛ با توجه به اینکه در پی انقلاب اسلامی ۵۷، بسیاری از عوامل نظام قبلی، به دلیل آنچه دخیل بودن در قرارداد های اقتصادی و نظامی خسارت بار با غرب ادعا شده بود، اعدام و تحت پیگرد قرار گرفتند، با همان رویکرد قاطع، حاکمیت بایستی به قضیه قرارداد کرسنت ورود و با شفافیت و رویه عادلانه، عوامل این ننگ و خسارت سنگین را به سزای عمل خود برسانند.

♈️رسیدگی شفاف و قاطعی که ضمن رسوا کردن عامل تخلف، هم اعتباری برای صحت سنجی مبارزه با فساد حاکمیت خواهد بود و هم عبرتی برای آن هایی که منافع کشور و مردم را برای توهمات و منافع حزبی و جناحی خود، اینگونه قربانی می کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 ‍  گناه خانم پرستار!

اجلال قوامی
@jomhuriyat

♈️شیما معظمی پرستار بخش کودکان یکی از بیمارستان های مشهد برای کودکان بستری شده در این بیمارستان تنها پرستار نبود بلکه مادر هم بود و برای کودکان بیمار آواز و لالایی  می خواند.او این کودکان رنجور و بیمار را چون فرزندان خود می دید و برای اینکه فضای عبوس بیمارستان و به ویژه بخش کودکان را اندکی تلطیف کند برای کودکان می خواند و نازشان می داد.گویا این رفتار مادرانه و انسان دوستانه خانم پرستار هم تحمل نمی شود و کار به تذکر و تهدید می رسد.

♈️به راستی گناه شیما معظمی پرستار کودک دوست چه بوده است که باید عتاب و زنهار به او دهند تا دیگر برای کودکان بیمار آواز نخواند؟ به جای تقدیر و تجلیل از این پرستار دلسوز و سخت کوش هشدار می دهند و نهی از خواندن! ای کاش یک صدم این ترش رویی ها و حساسیت ها و هشدارها را متوجه باندهای قاچاق دارو می کردند تا با جان و سلامت مردم بازی نکنند.

♈️اگر این درجه از نهی ها و منکرها شامل موارد خلاف و غیر قانونی و ناکارآمدی در حوزه بهداشت و سلامت می شد وضعیت این روزهای مراکز درمانی اینگونه نبود که شاهد آن هستیم.گناه شیما معظمی عشق به پرستاری و تلاش های سختی است که او و دیگر پرستاران در این سال ها بر دوش می کشند و با حقوق و مزایای ناچیز زندگی می گذرانند.به جای تذکر و تهدید به شیما و شیماها به فکر معیشت و سلامت روح و روان این قشر محنت دیده این دوران پلشت  باشید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♻️ اینجا بهشتی زمینی به نام تالاب بین المللی چغاخور
بروجن ، در استان چهارمحال_و_بختیاری است

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ مضامین زیبای بکار برده شده در مراسم نوحه خوانی در یزد

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️علی طیب نیا، استاد نمونه کشوری در رشته اقتصاد  از رانتی می گوید که «بعضی ها» را یک شبه میلیاردر کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/05 17:39:44
Back to Top
HTML Embed Code: