Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح همراهان گرانقدر و فرهیخته جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا کهله قازمی، بهشتی زمینی در کهکیلویه_و_بویراحمد ایران ماست،

♈️ از توابع سر آسیاب یوسفی ۷۵کیلومتری بهبهان،۴۰کیلومتری شهر لیکک، ۵۰کیلومتری شهر لنده
این کهله زیبا بیناب الوان یوسفی وبرام الوان یوسفی  ویک کیلومتری تالاب برم الوان واقع است.ودور تا دور آن  تپه ماهوری های زیبا و درختان بادام کوهی وجود دارد که زیبایی آن را دو چندان کرده است

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝انحراف اصولگرایی

فرهاد قنبری
@jomhuriyat

♈️برای شناخت دنیای فکری افرادی مانند علی اکبر رائفی پور و طرفداران پر و پا قرصش باید به جهان ذهنی آنها نزدیک شد و جهان را از دریچه ذهنی آنان مشاهده کرد.

♈️رائفی پور، نماد و سخنگویی پریشانی و شوریدگی بخش بزرگی از محافظه کاران است. محافظه کارانی که به علت ترس از مواجهه با جهان جدید و تلاش برای عدم پذیرش واقعیت های حاکم بر جهان سرمایه داری، سعی دارند دن کیشوت وار به جنگ جهان جدید و مولفه‌های زیستی آن رفته و با پناه بردن به اوهام و خیالات و فحاشی به این و آن، کشتی شکسته خود را در میان این امواج پرتلاطم به ساحل امنی برسانند.

♈️برای بخش بزرگی از محافظه کاران، اکبر رائفی پور کاراکتری جذاب و دوست داشتنی محسوب می شود، چرا که آنها جهان امروز را نه بر اساس هست ها و واقعیت های حاکم بر آن، بلکه بر اساس الگو و مدلی که تمنایش را دارند، مورد تحلیل و ارزیابی قرار داده و در آخر همان نتیجه‌ای که دلخواه‌شان است را ارائه می‌دهد.

♈️رائفی پور چهره محبوب صدا و سیما و شبکه افق است که علاقه عجیبی دارند تا اداره جهان را به نیروها و دستهای پشت پرده نسبت دهند، آنها در هر فرصتی با مصاحبه با رائفی پور تلاش می کنند تا اذهان خام حامیان خود را در مجموعه ترسناک و پیچیده ای از عجایب و اوهام فرو برند.

♈️رائفی‌پور به مانند منبریانی که هنگام سخن گفتن از جهنم و بهشت چنان با جزئیات سخن می گویند که انگار ساعتی پیش از جهنم و بهشت برگشته اند، چنان با قطعیت به نتایج دلخواه خود می رسد که مخاطبش انگشت به دهان می ماند.

♈️اما در پس ایده انقلابی و استکبار ستیز رائفی‌پور نگاهی به شدت محافظه کار و توجیه‌گر حاکم است که غرب و اسرائیل را در چنان جایگاه بالا و قدرتمند و دارای نیروی اهریمنی و ماورایی می نشاند که عملا توان هیچگونه مقاومتی در برابر آن وجود ندارد و هیچ کشوری توان خروج از این چنبره ترسناک اهریمنی آنها را نخواهد داشت. نتیجه چنین نگاهی توجیه تمام ضعف ها، ناکارآمدی‌ها و سوء مدیریت های داخلی به اسم دست پنهان فراماسونری و نیروهای اهریمنی است.

♈️واقعیت این است که رائفی پور مناسبات جهان سرمایه‌داری را متوجه نشده و برای توجیه آن به اوهام و افسانه ها متوسل شده است.
او نمی داند که اگر بر روی تیشرت ها و لباسها نوشته ها و تصاویر عجیبی مشاهده می شود، به خاطر شیطان و ارواح خبیثه نیست، بلکه محصول نظامی است که با تحقیق در نیازها و علایق توده های مختلف و از پی آن "برند سازی" و "مد سازی" دنبال فروش بیشتر و کسب سود بیشتر از این طریق است.

♈️رائفی‌پور و هوادران او نمی دانند که برای سرمایه داران و صاحبان کمپانی های بین المللی فرقی ندارد که مشتری او یهودی، مسلمان، مسیحی یا بی دین باشد، و تنها چیزی که در نظر دارد کسب سود بیشتر است.

♈️رائفی پور به نزد خود پیشگویی بنیان برانداز است که پته استکبار جهانی و فراماسونری و وابستگان آن را روی آب ریخته است، اما از دور شبیه دُن‌کیشوت سوار بر اسب چوبی است که پیتکو پیتکو کنان به مبارزه با استکبار جهانی و نظام سلطه می رود. او مدام سلبریتی‌های ورزشی و سینمایی را به سکوت در مورد مسائل مختلف دعوت کرده و بی‌سوادی و دوغ و ماست تبلیغ کردن آنها را به سخره می گیرد، اما نمی داند که خود نیز همان سلبریتی بی‌سوادی است که با همین روش برای خود بازار تبلیغ و فروش کالا باز کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تغییر یا تداوم؟

علی‌رضا علوی‌تبار
@jomhuriyat

♈️آقای پزشکیان برای دعوا و کشمکش نیامده است اما به دلایل مختلفی نماد و تجسم تغییر است. پزشکیان دین‌دار و دین‌‏باور است، اما در فهم آموزه‌‏های دینی به مقتضیات زمان توجه دارد و ادامه راه اجتهاد با توجه به «زمان» و «مکان» است. همین عنصر است که او را در مقابل بنیاد‏گراییِ تجددستیز قرار می‌‏دهد. مسئله‌آفرین ایران را «تبعیض» می‌‏داند و در نتیجه از برابری حقوقی و حقیقی در عرصه‌‏های دینی و مذهبی، جنسی، قومی و نسلی دفاع می‌‏کند.

♈️روشن است که این جهت‏‌گیری او را در مقابل «تبعیض ساخت‌یافته» حقوقی و حقیقی مطلوب جریان راست ‏افراطی قرار می‌‏دهد. همراهان و مشاوران پزشکیان از «رفاه نهادینه» که متکی بر توسعه پایدار است، دفاع می‌‏کنند. اطرافیان پزشکیان حتی اگر انگیزه‌‏های دستیابی به «فرصت‏»های شخصی را هم داشته باشند به مخاطره چنین تلاشی در درون ساختار انحصارگرای قدرت آگاه‌اند.

♈️در ساختار قدرت متکی بر حاکمیت یک اقلیت، ورود به قدرت لزوماً شما را از خطر مصون نمی‏‌دارد. می‌‏توان مسئول بود اما دائم در معرض پرونده‌‏سازی قرار داشت. در چنین ساختاری تنها قاعده ماندگاری در قدرت «ارادت‌‏سالاری» است.

♈️ورود پزشکیان به قوه مجریه در نخستین گام یعنی تلاش برای بازسازی نظام اداری. رعایت موازین مندرج در قوانین موجود (مانند قانون مدیریت خدمات کشوری) که معمولاً نشان‏‌دهنده حداقل‏‌های مطلوب هستند، به‌طور قطع به کارآیی و اثربخشی این نظام یاری می‏‌رساند. همین تحول می‏‌تواند در سیاست‌‏های پولی کشور و نظارت‌‏های بانک مرکزی بر بانک‌‏های تجاری نیز اتفاق افتد.

♈️چهره تازه‌‏ای از ایران در سطح بین‌‏المللی نشان داده خواهد شد، چهره‏‌ای که با اعتماد به نفس گفت‌وگو می‏‌کند و بهره‏‌گیری از ابزارهای دیپلماتیک برای تأمین منافع ملی را بلد است. تغییرات از حوزه قوه مجریه آغاز می‌‏شود و با بازتولید آن در بخش‌‏های دیگر، امکان بازتولید وضع موجود با اختلال مواجه می‏‌گردد. با زمینه مساعدی که در جامعه هست این روند به پیدایش میانجی‏‌هایی برای تغییر در بخش‏‌های مختلف می‏‌انجامد.
پزشکیان به‌دلیل نگرش‌‏های بنیادی که دارد و ترکیب تیمی که به همراه‌اش می‌‏آیند، نماد و تجسم تغییر خواهد بود. پذیرش حضور او در رقابت به‌معنای آمادگی حداقلی برای تغییر است.

🔰متن کامل
mashghenow.com/?p=6080

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یک بستر و سه رویا

مالک رضایی، کارشناس‌ارشد علوم‌سیاسی

@jomhuriyat

♈️"یک بستر و دو رویا"، عنوان کتاب بسیار معروفی از نویسنده و روزنامه‌نگار نام‌آشنای فرانسوی، آندره فونتن است که در آن، تاریخ جنگ سرد را به‌دقت واکاوی کرده است.

♈️خود اثر، حاوی مفاهیم مفصل با داده‌ها و رخدادهای تاریخی است که در دپارتمان‌های علوم‌سیاسی هم از کتب مرجع محسوب می‌شود. کمتر سیاست‌خوانده‌ای در ایران است که با این اثر، آشنایی نداشته باشد.

♈️نویسنده اثر، در ذیل همین عنوان کتاب معتقد است که دنیای جنگ سرد، یک بستر واحد است که دو اردوگاه کاپیتالیسم و کمونیسم در آن آرمیده‌اند و خوابیده‌اند؛ اما هرکدام رویایی متفاوت از هم در آن بستر می‌بینند و از خواب که بر می‌خیزند، هرکدام تلاش دارند که رویای خود را عملی سازند و تعبیر کنند.

♈️من نیز در این یادداشت کوتاه خود به قصد طرح و شرح رویاهای مختلفی که در بستر واحد انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر، پشت سر نهادیم‌؛ از همان عنوان معروف "بستر و رویا" وام و بهره می‌گیرم.

♈️در بستر این انتخابات، دو رویا، بیشتر نبود؛ اما برخی از تحریم‌کنندگان انتخابات که پشتوانه نظری و تئوریک  خود را با سازوکار رویای تعبیرناشدنی مجهز کرده بودند، با یک خطای محاسباتی، در آن بستر، سه رویا دیده بودند. اما رویایی که آنها دیده بودند، با هیچ سازوکاری، امکان تعبیر شدن نداشت.

♈️رویای تحریم‌کنندگان انتخابات، در مرحله عمل، فقط یک نتیجه داشت که یکی از رویاهای واقعی را به مقصد خود نزدیک می‌ساخت و دیگری را از رسیدن به رویای خود دورتر می‌کرد؛ وگرنه، خودشان فاقد رویا بودند. 

♈️رویای واقعی دو رقیبی که در این بستر آرمیده بودند، از این قرار بود:

🔰۱/ پیروزی جناح پایداری با تمام خصوصیات و ویژگی‌های خود بر تحول‌خواهان و اصلاح‌طلبان.
۲/ پیروزی اصلاح‌طلبان و تحول‌خواهان بر جناح پایداری.

🔰رویایی بیش از این که امکان تعبیر عملی و عینی در این بستر داشته باشد، موجود نبود. یا رویای اول پیروز می‌شد یا رویای دوم که صندوق‌های پانزدهم تیر، بالاخره بر پیروزی رویای دوم حکم داد.

🔰در عالم سیاست و رئال پولیتیک، صحت عمل را با رویاهای تعبیرناشدنی و خیال، نمی‌سنجند؛ بلکه با نتایج عملی آن می‌سنجند. اما هر درونی که خیال‌اندیش شد، چون دلیل آری، خیالش بیش شد...

♈️برخی تحریم‌کنندگان، یک رویای تعبیرناشدنی در این بستر دیده بودند، غافل از اینکه نتیجه رویای‌شان با هر محاسبه‌ای که انجام می‌گرفت؛ پیروزی پایداری بر تحول‌خواهان و اصلاح‌طلبان بود.

♈️آنها این بستر را با سه رویا، تعبیر کرده بودند؛ اما رویای سومی در کار نبود. هرچه بود، رویای اول و دوم بود.

♈️آیا تحریم‌کنندگان انتخابات، پیروزی جناح پایداری را بر اصلاح‌طلبان می‌خواستند؟
به احتمال زیاد، پاسخ برخی از آنها این خواهد بود که "خیر. ما چیز دگر می‌خواستیم‌". اما آن چیز دگر، نیست دگر. هیچ مگو...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝معتاد به رانت

عباس عبدی
@jomhuriyat

♈️رفتار انتخاباتی تندروها هنوز به پایان نرسیده و گویی تازه آغاز شده است. اخلاق گمشده آنان است. نه اخلاق مناظره دارند و نه اخلاق پیروزی و مهمتر از همه فاقد متانت اخلاقی برای پذیرش شکست هستند. رفتار و گفتاری که در این دو سه روز از خود نشان دادند مایه تاسف و خطری جدی برای کشور است.

♈️با این که نامزدی که بنده هم از او حمایت می‌کردم پیروز شده است ولی همچنان خود را پیروز نمی‌دانم زیرا معتقدم در برابر شکستن سد تحریم همچنان موفقیت لازم را نداشتیم و نتوانستیم به اندازه کافی افراد را به پای صندوق رای بیاوریم. آقای پزشکیان باید بکوشد که آنان را به میدان بیاورد.

♈️ولی طرف مقابل که با تمام قدرت دولتی و حتی با حمایت رسانه‌های عمومی و حمایت مجموعه اصولگرایان تندرو گذشته و حال و با حمایت اسراییل و ماهواره‌ها نتوانسته برنده شود همچنان دنبال پیدا کردن یک مقصر غیر از خودشان است تا بلکه مرهمی بر زخم های ناسور خود بگذارد.

♈️هر کدام آنان سخنی و موضعی را علیه انتخابات اظهار می‌کنند. مشاور نامزد شکست خورده به مردم توهین می‌کنند که چرا به ما رای ندادید، معتقد است؛ کسانی که به پزشکیان رای دادند نادان، کودک صفت و بی بهره از عقل هستند! و ۱۷ میلیون رای دهنده به پزشکیان هزینه نادانی خود را به بخش دیگر جامعه تحمیل کردند. شاید و به تعبیری درست می‌گوید، زیرا این رأی‌دهندگان رانت‌های حکومتی را از آنان گرفته‌اند و به روز سیاه خواهند افتاد.

♈️یا یکی دیگرشان دنبال این است که به حساب شورای نگهبان برسد در حالی که قطعا می‌داند ماجرا بالاتر از شورای نگهبان است. آن دیگری که نماینده مجلس است معتقده که شورای نگهبان زیر باد خنک کولر نشسته‌اند و ۴ نفر را به جان یکی انداخته‌اند و این کارشان موجب شکست هر ۴ نفر شده!! و ترکیبی از نامزدها تحویل دادند که هیچ جوره نشد درستش کرد!! او یادش رفته بود که چند ماه پیش و در زمستان سرد، این شورا کنار شوفاژ گرم نشسته بود و صلاحیت او را تأیید و دیگران را رد کرده بود تا وی انتخاب شود.

♈️آن دیگری خارج نشین معتقده که اگر حکومت برای افزایش رای کاری کند که فردی چون پزشکیان بیاید آن حکومت دیگر ارزش دفاع کردن ندارد. تازه می‌گوید تا آخر  امسال کار دولت تمام است!! دیگری یادش افتاده که نظام پارلمانی بهتر از نظام ریاستی است. آن دیگری عصبانی شده که چرا قر می‌دهید پس حق ندارید غر بزنید.

♈️کیهان هم در این میانه چنان تصویری از تحویل وضعیت عمومی دولت هنگام باخت نامزدشان ارائه کرده که اگر کسی نداند فکر می‌کند که پزشکیان در حال تحویل گرفتن وضعیت سوئیس است.

♈️جالب‌تر از همه نامزد بازنده است که در روضه خوانی علیه دولت جدید، خط و نشان می‌کشد و می‌گوید که؛ اگر جایی ما چیزی گفتیم و دولت عمل کرد که هیچ، وگرنه ما وظیفه خود می‌دانیم ورود کنیم!خلاصه جمعه بازاری است. بلاهت پشت بلاهت.

♈️واقعیت چیست؟ در یک کلام اعتیاد مزمن به رانت. هر چه در سیاست از رانت استفاده کردند بیچاره‌تر و ضعیف‌تر و وابسته‌تر شدند. ۶۰ درصد مردم رأی ندادند ولی این جماعت رانتی به این اعتراض می‌کنند که چرا صحنه را جوری طراحی نکردید که ما میان این ۴۰ درصد  برنده شویم؟ یک نیروی سیاسی چقدر باید حقیر و حیات آن رانتی باشد که حتی نتواند در این اندازه هم رقابت کند؟

♈️اعتیاد ویرانگر است. فرد معتاد به مواد مخدر با استفاده از این مواد دچار سرخوشی و آرامش می‌شود. ولی اثر اعتیاد موقتی است و پس از زائل شدن آثار مواد، درد و سختی بیش از گذشته می‌شود به همین دلیل معتاد مجبور است دُوز مصرف مواد را بیشتر کند تا درد نکشد. این کار موجب ضعف بیشتر و ناتوانی افزونتر وی در تحمل درد و سختی و بالاخره وابستگی بیشتر او به مواد مخدر خواهد شد.

♈️نگاهی به قیافه معتادان کنار بزرگراهها یا در خرابه‌ها بیندازید ضعف و سستی را در چهره و تصویر آنان می‌بینید. این وضعیت را دقیقا در گفتار همین افراد در سیاست هم می‌توان مشاهده کرد. گفتاری مغشوش و ناتوان از جمع و جور کردن خود دارند.

♈️همانگونه که معتادان را به مراکز ترک اعتیاد می‌برند این افراد را هم باید در جریان ترک رانت قرار داد. نرسیدن رانت به آنان موجب بهم ریختگی روحی و روانی آنان می‌شود و دست به اقدامات ناهنجار خواهند زد. بنیان بازپروری این افراد نگهداشتن آنان در فرایند مشارکت سیاسی است. طرد سیاسی موجب تشدید بحران می‌شود. البته که راحت‌ترین کار طرد است ولی بی‌نتیجه‌ترین راه نیز طرد است.

♈️در هندسه کوتاه‌ترین فاصله میان دو نقطه خط مسقیمی است که آن دو نقطه را به یکدیگر وصل کند در حالی که در سیاست این راه شاید بدترین و خطرناکترین راه باشد. اعتیاد مزمن به رانت سیاسی نزد اصولگران تندرو مسأله ما است و باید برای آن چاره‌ای اندیشید. نادیده گرفتن آن موجب حلش نمی‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 رفیق پوتین آزرده خاطر نشود!

اجلال قوامی
@jomhuriyat

♈️تصاویر دلخراش از بیمارستان کودکان کی یف پایتخت اوکراین که کودکان سرطانی هم در آن درمان می شوند هر وجدان بیدار و انسان دوستی را می آزارد.این بیمارستان توسط موشک های روسی به ویرانه ای تبدیل شد و کودکان و کادر درمان زیادی هم جان باختند.

♈️اگر کودک کشی و تجاوز محکوم و قبیح است چرا برای روسیه کودک کشی خوب است؟ این چه منطق دو گانه ای است که تجاوز و کشتار شهروندان و موشک باران بیمارستان ها برای یک دولت و کشور متجاوز با سکوت برخی مدعیان روبرو می شود اما در عین حال همین سینه چاکان داخلی با دیدن تصاویر این جنایات و کودک کشی های روس کک شان هم‌ نمی گزد؟ نکند رفیق پوتین آزرده خاطر شود؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰زمانی وحشی بافقی درباب تقسیم‌میراث ناعادلانه به طنز می‌گفت:

‏این قوچ شاخ کج که زند شاخ، از آن من
‏غوغای جنگ قوچ و تماشا از آن تو

‏این استر چموش لگد زن ازآن من
‏آن گربهٔ مصاحب بابا از آن تو

‏از صحن خانه تا به لب بام از آن من
‏از بام خانه تا به ثریا از آن تو

♈️وحشی بافقی نبود که ببیند این روزها موقع برشمردن دستاوردها(!) نزولات جوی -که ماتَرک از بام خانه تا ثریا( آسمان) ست - هم جزو  میراث و دستاوردهای خودشان می‌زنند!


✍️سهند ایرانمهر

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝لامبورگینی است؟

#احمد_زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️روزنامۀ کیهان در گزارش صفحۀ اول خود با عنوان "اسب زین‌شده زیر پای دولت چهاردهم" تصویری از شرایط کنونی اقتصاد کشور ارائه کرده است که گویی مسعود پزشکیان قرار است "بهشت موعود" را تحویل بگیرد!

♈️حقا که دغل‌بازترین دلالان نیز با کسی اینطور معامله نمی‌کنند! دلال اتومبیلی را می‌شناختم که وقتی می‌خواست یک بنز آخرین مدل را از کسی بخرد، آنقدر تو سر مال می‌زد که پنداری گاری یا دوچرخه است و وقتی می‌خواست یک ژیان قراضه را به کسی بفروشد، آنقدر در تعریف از آن مبالغه می‌کرد که گویی می‌خواهد لامبورگینی به طرف بفروشد!

♈️برای جلوگیری از ادامۀ این حقه‌بازی، بهترین پیشنهاد را شیخ مصطفی پورمحمدی در جریان تبلیغات انتخاباتی داد. پیشنهادش این بود که دولت جدید پیش از استقرار لازم است گزارش دقیق و کارشناسانه‌ای از وضعیت موجود تهیه و ارائه کند تا برای عموم مشخص شود که مشخصاً چه چیزی را تحویل می‌گیرد تا جای دبّه کردن باقی نماند!

♈️از این رو اکیداً به آقای پزشکیان توصیه می‌شود که بدون اتلاف وقت، هیئتی مرکب از کارشناسان معتبر با گرایش‌های سیاسی متفاوت را تشکیل دهد تا آنها گزارشی در بارۀ آمار فقر و فلاکت، میزان تورم، وضعیت نقدینگی و صندوق ذخیرۀ ارزی، موقعیت کسب و کار مردم و میزان رضایت آنان از وضع موجود، شرایط منابع آب و محیط زیست، وضعیت برق و گاز و بنزین و گازوئیل، نرخ بیکاری واقعی، نرخ بی‌سوادی، نحوۀ توزیع درآمدها، ضریب جینی، شرایط زندگی کارمندان و کارگران، وضعیت ساخت و اجاره و خرید مسکن، بدهی دولت و شرکت‌های شبه‌دولتی به پیمانکاران، ورشکستگی شرکت‌های خصوصی، میزان رضایت کارفرمایان، وضعیت صنعت و کشاورزی، موقعیت بورس و شرکت‌های بیمه و بانک‌ها، پدیدۀ مهاجرت، جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، شرایط چاه‌های نفت و بندرگاه‌ها، قراردادهای خارجی، میزان استخراج و فروش نفت و نحوۀ فروش آن و همچنین ده‌ها موضوع دیگر در زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی و سیاسی تهیه و در اختیار عموم مردم قرار دهد، تا برای همه کاملاً روشن شود که دولت چهاردهم دقیقاً چه چیزی را تحویل گرفته و چه چیزی را تحویل خواهد داد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 خیانت به منافع ملی از روی قدرت طلبی یا  ...

♈️سعید جلیلی از مناظره در باره قرارداد نفتی کرسنت شانه خالی کرد.

به‌دلیل عدم حضور جلیلی در مناظره با زنگنه پیرامون ادعایش، در مورد کرسنت، زنگنه به تنهایی در مقابل دوربین قرار گرفت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰کالیگولا امپراتور روم منفورترین فرد در بین رومی ها بود.از حیث سیاسی و نظامی نالایق بود و دستخوش جنون و مالیخولیا.با کشتن آدم‌ها احساس آزادی می‌کرد و از کشتن لذت می‌برد.امروز که خبر حمله موشکی پوتین به بیمارستان کودکان سرطانی کی‌یف را شنیدم یاد این جملات از نمایشنامه «کالیگولا»ی آلبر کامو افتادم:

♈️کالیگولا:« نه ، اسکپیون، این بصیرت است.من همین‌قدر فهمیده‌ام که فقط از یک راه می‌شود با خدا برابری کرد؛کافی‌ست که مثل او بی‌رحم باشی.....من زنده‌ام ، من می‌کشم.من قدرت سرسام‌آور خدای قهار را به کار می‌برم ....این است خوشبخت بودن.

♈️خوشبختی همین است،همین رهایی تحمل ناپذیر،همین تحقیر نسبت به هر چه هست،همین خون و نفرت دور و برم ،همین تنهایی بی‌نظیر مردی که سرتاسر زندگی‌اش را در پیش چشم دارد،همین شادی بی حد و حصر قاتلی که کیفر نمی‌بیند....»


بیژن اشتری

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خوابی که تندروها برای مشهد دیده‌اند: نگاهی به روند دنباله‌دار تغییرنام‌ها در مشهد؛
کاملا اتفاقی است؟!
روح الله قاسم زاده
@jomhuriyat

♈️تغییر نام خیابان دانش به مصباح یزدی
(این خیابان به پاس خدمات شادروان علی‌اکبر دانش و راه‌اندازی دبیرستان تاریخی فردوسی در این خیابان، نامگذاری شد.

♈️عدم ابلاغ نام‌گذاری دوربرگردان حاج قربان سلیمانی (علی‌رغم تصویب‌شدن نامگذاری اولین چپ‌گرد ورودی از شهر قوچان به نام مقامی‌نواز نامی خراسان و ایران طی سال‌های گذشته، این نام‌گذاری انجام نشد).
تغییر نام خیابان تاریخی ابومسلم (واقع در محله احمد آباد که به افتخار سردار خراسانی ایران و اسلام نام‌گذاری شده بود).

♈️عدم صدور جواز برای نام‌گذاری خیابانی به نام محمدرضا شجریان در سال ۱۳۹۹
تغییر نام خیابان تاریخی ابومسلم (واقع در محله احمد آباد که به افتخار سردار خراسانی ایران و اسلام نام‌گذاری شده بود).

♈️و روز گذشته تغییر نام میدان استاد فرشچیان به شهدای غزه...
اینها چندمورد از چندین مورد سالهای اخیر است که اشاره شد
آیا این روند کاملا اتفاقی است؟
این روند مخدوش کردن هویت‌های تاریخی و ملی شهر؟ یا برنامه و طرحی برای خالی کردن حافظه شهر از خاطرات و فضاهای ملی‌اش درکار است؟! ... 

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و شریف ایران

🔰 صبح زیبای اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
آخر هفته خوب و شادی پیش رو داشته باشید

اینحا بهشتی در روی زمین است، جلوه ای از زیبایی شکوه وطن، تنگه زیبای رغز در استان فارس

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ توضیحات شنیدنی و جذاب استاد دینانی در خصوص فلسفه داستان ضحاک و علاقه مفرط مارها به مغز جوانان

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰عکس گرفتن احمدی‌نژاد با هر فرد دیگری امری شخصی است، اما پرونده سازی و برخورد با مردم چرا...!

حسین ثنایی نژاد


♈️من با این‌که احمدی‌نژاد یا هر فرد دیگری برود و در مسافرت‌هایش هرکاری بکند و هر عکسی بگیرد کاری ندارم. این یک امر شخصی است و اتفاقا اگر از طرف حکومت برای همه به رسمیت شناخته شود، خیلی هم خوب است.

♈️اما مشکل اینجاست که اگر چنین عکسی از یک کارمند ساده دولت به دست حراست اداره‌شان بیفتد حسابش با کرام‌الکاتبین است.

♈️ولی این آقا از سفر برمی‌گردد و بدون هیچ مزاحمت و مشکلی می‌رود روی صندلی عالی‌ترین مجمع تصمیم‌گیری مملکت یعنی مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌نشیند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 دولت چهاردهم در ۴ سال آینده -حداقل- ۸۷۳ هزار میلیارد تومان بدهی دارد. یکی از روزنامه‌ها از «اسب زین‌شده» برای دولت جدید خبر داده بود!

♈️در حالی‌که سخنگوی دولت در پیج شخصی‌اش، بارش باران و ذخیر آبی پشت سدها را به عنوان دستاوردهای تحویل‌شده به دولت جدید نام ‌می‌برد، ‏۸۷۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ بدهی را برای دولت جدید به ارث می‌گذارند. /خبرنامه مرکز مدیریت بدهی‌های عمومی وزارت اقتصاد

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
🔰رزومه‌های زنان را در سطل زباله نیندازید
منیر آرامی

            
♈️جای زنان سال‌هاست که در عرصۀ مدیریت خالی است. در تمامی این سال‌ها توانایی زنان شایستۀ ما دیده نشده و از راهیابی به حوزۀ مدیریت میانی و کلان بازمانده‌اند، در حق‌شان اجحاف شده و فرصت فقط در اختیار تعداد انگشت‌شماری از این زنان بوده. در سال‌هایی که در حوزۀ زنان فعال بودم، دریافتم خود زنان نیز از جمله دلایلی هستند که کرسی مدیریت زنان در تمامی قوا و ارکان حاکمیت بسیار محدود و ضعیف است. متأسفانه هرچند قانون نانوشتۀ حاکمیت، مانع حضور زنان در عرصه‌های کلان و مدیریتی می‌شود، خود زنان هم در این زمینه بسیار رقابت شدید و تنگ‌نظرانه‌ای دارند.   
             
♈️این روزها که بحث الزام آقای «پزشکیان» برای حضور سه زن در کابینه باتوجه‌به وعدۀ انتخاباتی او مطرح است، بین زنان رقابت شدیدی وجود دارد؛ مبنی بر اینکه چه کسی باید بر روی این صندلی‌ها بنشیند؟ امروزه تنگ‌نظری‌ها و رقابت‌ها باعث شده بسیاری از زنان که سابقۀ مدیریت اجرایی و کلان داشتند، دیده نشوند و از دور خارج شوند. این روزها از نزدیک شاهد هستم که چگونه زنان مانع هم هستند و کمک‌دست آن قانون نانوشته. کاش ما زنان می‌دانستیم که از این فرصت محدود، ناب و غیرقابل‌تکرار چگونه استفاده کنیم. 

♈️کاش یاد گرفته بودیم  به جای آنکه سد هم باشیم، دست هم را بگیریم؛ همان‌طور که مردان در عرصۀ مدیریت زنجیروار حلقۀ وصل هم هستند. امیدوارم روزی بدون آنکه به مردان تکیه و حق‌مان را از آن‌ها مطالبه کنیم، خودمان پلکان یکدیگر باشیم تا یک بار برای همیشه نگاه سدمآبانه و این رویکرد و روند رفتاری برداشته شود و بگذارند زنان نیز مدیریت میانی و کلان را تجربه کنند؛ هرچند به‌غلط و نابه‌جا. بگذارند زنان بیایند، تجربه کنند و بدانند مدیریت و نحوۀ کار در این عرصه چگونه است.
      
🔰یادداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.     

#جمهوریت
@jomhuriyat
     
📝📝اسب زین شده یا الاغ چموش!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️شریعتمداری کیهان گفته: آنچه دولت آقای رئیسی به جا گذاشت، اسب زین شده برای دولت چهاردهم است!

بی شک بهترین ابزار برای سنجش کارآمدی دولت ها، وضعیت معاش و سفره مردم است!

♈️مردمی که گوشت ۷۰۰ هزار تومانی را از سفره خود حذف شده دیدند و تامینش را آنقدر سخت، که جناب زاکانی آن را آپشنی اغواگر برای جلب آرای مردم دیده و خواست با وعده توزیع درب منزل، رای مردم را به دست آورد، چه نشانی از اسب زین شده دارد؟

♈️مردمی که با شکستن رکورد تورم ۸۰ ساله، تباه شدن دارایی هایشان در بورس، جهش قیمت و دو برابر شدن قیمت ارز در این سه سال و... خون و‌ دل ها خورده و با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتند! دولتی که وارث ۸۷۳ هزار میلیارد دلار بدهی از بابت اوراق قرضه و سایر هزینه ها شد، چه نشانی از اسب زین شده دارد؟

♈️جوانان و متخصصانی که برای یک زندگی ساده و آرام، موج مهاجرتشان چنان فزونی گرفت که صدای خود دولتی ها هم درآمد!

♈️کشورهای برادر و دوست، چین و روسیه ای که چون همیشه با عدم پایبندی به تعهدات خود، با نقض تمامیت ارضی ایران، حق امارات در گفتگو بر سر جزایر همیشه ایرانی را تایید و اینگونه پاسخ آن دلسپردگی یک طرفه را دادند! و...

♈️می توان بی شمار از این دستاوردهای! دولت سیزدهم در عرصه داخلی و خارجی برشمرد و نشان داد، آنچه جناب شریعتمداری اسب زین شده می داند، اتفاقا الاغی چموش و بدون پالان هست که هر آن خطر زمین زدن و آسیب رساندن به سوار خود را دارد. که اگر غیر این بود، مردم بابت این اسب زین شده! به همان زین کنندگان اسب و ادامه دهندگان راه آن دولت رای می دادند.

♈️آری، با این کارنامه اقتصادی و همین الان قطعی های مکرر برق و آب، که صنعت را زمین‌گیر و زندگی مردم را مختل و نصف ایران را در دو روز آینده به تعطیلی کشانده، این جماعت چنان از کارنامه دولت سیزدهم دفاع می کنند که انگار دولت دارند دولت از آنگلا مرکل به پزشکیان تحویل می دهند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
  📝📝اپیدمی توهمِ داشتنِ ذهن برتر
✍️سهند ایرانمهر
@jomhuriyat
♈️‏دو پدیده‌ شایع میان آدمیان وجود دارد که گریز از آن دشوار است یکی ملامت دیگران و دیگری نشان‌دادن توانایی پیشگویی اما هر دوی آنها در یک چیز یعنی «احساس برتری ذهنی» مشترکند. این افراد در ناخودآگاه، خود را قربانی فلاکتی فراگیر می‌دانند اما احساس حقارت ناشی از اینکه جزیی از این جمع‌اند، آنان را وامی‌دارد که با تظاهر به داشتن برتری ذهنی، خود را جدای از دیگران تلقی و با ملامت آنان، فرافکنی کنند.

♈️‏هر انسانی بنابر نگاه و تحلیل خود که معجونی از عقلانیت و شرایط و موقعیت شخصی است، تصمیم می‌گیرد در انتخابات شرکت کند یا شرکت نکند یا اگر شرکت می‌کند به چه کسی رای بدهد. همه این افراد اگر رفتار خود را یک «کنش» بدانند سیاست را آنگونه که هست فهمیده‌اند زیرا سیاست بازی صفر و یک نیست. سیاست، ایدئولوژی و اخلاق و نزاع میان خیر و شر و بد و بدتر نیست، ضرورتی معطوف به منفعت و تقلایی برای حل مشکل یا برآورده کردن مطالبه از طریق افزایش قدرت و تاثیر است. اولین و برترین راه نیست که در دسترس‌ترین است. ثابت نیست که متغیر است و یگانه و آخرین سیاست هم وجود خارجی ندارد. روشی خاص از سیاست را می‌توان پس از محک روزگار نقد کرد اما تنها زمانی می‌توان ملامت کرد که مطلقا از فرجام آن مطلع بود و این کاری پیامبرانه یا پیشگویانه است و در هردوحال خارج از حیطه علم که دستکم در علوم‌انسانی تابعی از متغییرات محتمل است.

♈️‏اینکه در برج توهم پیشگویی بنشینیم و چالش‌های فراروی سیاست‌ورزی را -مثلا مطلقِ رای دادن یا رای‌دادن به شخصی خاص یا رای ندادن( به شرط ابتنای آن بر برنامه و ایده نه منفعل و منزه‌طلبی) - برشماریم و‌ سیاست‌ورزان را به صرف اتخاذ روشی که سلیقه ما نمی‌‌پسندد، بی‌خرد بدانیم با این پیش‌فرض است که آنان، سیاست‌ورزی را برای تفنن و سرخوشی برگزیده‌اند و از مشکلات بی‌خبرند یا سادیسم‌گونه دنبال دردسرند حال آنکه سیاست‌ورزی در ذات خود فرزند چالش و اضطرار است. یعنی این کاستی‌ها و مشکلات است که انسان را به سیاست و تلاش برای توان‌افزایی می‌کشاند و سیاست‌ورز، شجاعانه در دسترس‌ترین راه و لرزان‌ترین گام را در شب‌تار و بیم‌موج، بی‌هیچ تضمین قاطع یا «همرهی خضر» برداشته است تا تغییری ولو اندک حاصل شود.

♈️‏از این منظر آنکه رای داده و آنکه رای نداده اگر تغییر و هدفی را مدنظر داشته‌باشند در دوچیز مشترکند عدم‌اطمینان قاطع در گرفتن نتیجه و اطمینان قاطع به اینکه اولین گام را برای تاثیر بر عالم پیچیده و غیرمحتوم سیاست برداشته‌اند. آینده نیز، تنها؛ روش موثر در آن مقطع را نشان می‌دهد نه آنکه ثابت کند کدام روش، مُبیّن حق و حقیقت و رهروانش ابر انسان‌هایی منزه و پاکند زیرا اگر چنین بود انسان، یک‌بار و برای همیشه، با یک تجربه تا انتهای تاریخ می‌دانست چه‌کند و در عالم شرایط و متغیرهای هرلحظه دگرگون عالم سیاست دست‌وپا نمی‌زد.

♈️‏انتخاباتی برگزار شد و مردم ایران با درک هزاران مشکل کنونی و چالش آینده، هرکدام تصمیمی گرفتند.( اگرچه با درنظر داشتن چالش‌ها و ملامت‌های مخالفان، و در نظرداشتن فضای پیش از انتخابات  و چالش‌های سخت بعد از انتخابات، تصمیم آنان که رای دادند، سخت‌تر بود)هرکس در قبال تصمیمش مسئول است نه مجرم و نه شایسته ملامت.

♈️‏مسئولیت هم به این معناست که باید متناسب با تصمیم‌اش به ملزوماتش هم عمل کند، این ملزومات از اجتناب از فرافکنی و مقصر شمردن دیگران، از خود شروع کردن و پرهیز از تواکل، داشتن تاب‌آوری و روحیه همراهی و استمرار مطالبه‌گری شروع و تا همگرایی و تغییر روش‌ها، متناسب با شرایط ادامه می‌یابد. در این میان آنکه رای دادن و ندادن یا انتخاب دیگران را دلیل بلاهت بگیرد ماهیت سیاست را نفهمیده است و در انکار دانایی خود کوشیده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/05 20:05:14
Back to Top
HTML Embed Code: