Telegram Web Link
🔰 اسب زین شده زیر پای دولت چهاردهم!؟

♈️در دولت مطلوب شریعتمداری:
رکورد ۸۰ ساله نرخ تورم، شکسته شده و به بالای ۵۲ درصد رسیده است.

♈️نرخ واقعی بیکاری حدود ۸.۵ درصد است که آمار دولتی آنرا معادل ۷درصد اعلام کرده است؛
برابر گزارش های رسمی، حدود ۳۰ درصد جمعیت ایران در خط‌فقرمطلق به سر می‌برد و ۴۰ درصدنیز در آستانه فرو غلطیدن در خط فقر است؛
نقدینگی و بدهی دولت به نظام بانکی کشور دو برابر شده است؛

♈️بدهی دولت به صندوق توسعه ملی، ۱۰۰ میلیارد دلار است و بدهی‌اش به نیروگاه‌های برقی خصوصی کشور طی سه سال گذشته بیش از سه برابر شده است؛
♈️ارزش پول ملی در برابر دلار، بیش از ۱۳۳ درصد کاهش یافته و از ۲۵.۶۵۰ تومان در مرداد ۱۴۰۰، به حدود ۶۰ هزار تومان رسیده است؛
جایگاه ایران از لحاظ شاخص کارایی لجستیک(شاخصی که درصد سفارشات تحویلی در زمان مقرر را اندازه‌گیری می‌کند)، از مقام ۶۴ جهان در سال ۲۰۱۸ به مقام ۱۲۳ جهان سقوط کرده و در میان کشورهای همسایه، بعد از افغانستان بدترین وضعیت را دارد؛
«۴۵۳ هزار میلیارد تومان»، بار مالی ورشکستگی صندوقها بر دوش بودجه ۱۴۰۳ سنگینی می‌کند و ...

 اکبراعلمی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بانک‌جهانی: تا مشکل تحریم و FATF حل نشود بریکس و شانگهای نمی‌تواند اثر بزرگی بر اقتصاد ایران داشته باشد
@jomhuriyat

♈️اقتصاد ایران در راستای بهبود بخش نفت و با وجود تداوم تحریم‌های اقتصادی برای چهارمین سال درحال رشد پیاپی است به طوری که رشد واقعی تولید ناخالص داخلی در ۹ماهه نخست ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۵درصد رسیده است.

♈️همچنین بانک‌جهانی تاکید کرده است حذف کامل یا جزیی از تحریم‌ها می‌تواند زمینه‌ساز افزایش چشمگیر رشد بخش نفتی و غیرنفتی شود.

♈️مطابق این گزارش عضویت ایران در بریکس و سازمان همکاری شانگهای هرچند با هدف تقوت تجارت صورت گرفته امابه دلیل عدم عضویت در FAFT و تداوم تحریم‌ها اثر محدودی داشته است.

♈️نرخ تورم نیز همچنان بالاست اما از انتظارات تورمی ناشی اژ تحولات ژئوپلتیک و بازار ارز تاثیر می‌پذیرد.

♈️بانک‌جهانی پیش‌بینی کرده است که رشد تولید ناخالص داخلی در بازه ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۵ به میانگین سالانه ۲.۸درصد برسد.

♈️از سوی دیگر، جهش اقتصادی باعث بهبود آمار اشتغال شده است ولی همچنان چالش‌هایی در بازار کار مانند پایین بودن نرخ مشارکت و پیر شدن ساختار جمعیت وجود دارد.

♈️همچنین در این گزارش آمده است که در سال ۱۴۰۲ دولت برای جبران کسری بودجه به میزان ۱.۹درصد از تولید ناخالص داخلی دولت به سراغ صندوق توسعه ملی و استقراض از بانک‌مرکزی رفته است.

♈️در بخش دیگری در این گزارش نوشته شده که روندهای اخیر ایران حاکی از پیشرفت در زمینه کاهش فقر و بهبود نابرابری درآمدی براثر رشد فراگیر و پرداخت یارانه نقدی بوده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پزشکیان مرد استعفا چنان که گفت هست؟
    
✍️حامد آئینه وند
@jomhuriyat

♈️تصور عمومی فعالان سیاسی و  این نویسنده مبتنی بر این بود که خیز محمد باقر قالیباف برای ریاست جمهوری بعد از انتخاب مجدد به ریاست مجلس جدید احتمالا ناشی از پیغام هایی از سطوح بالای قدرت برای مهندسی مجدد انتخابات و فرستادن او به پاستور است .

♈️فرض می‌شد همه نامزدهای منتسب به اصول گرایان پوششی وی هستند اما عدم کناره گیری سعید جلیلی و سرازیر شدن رای سازمانی سنتی اصول گرایان به سمت وی و رفتن او به دور دوم بسیاری از ناظران سیاسی را شگفت زده و این فرضیه را باطل کرد.

♈️اگر فرض را بر صحت آمار وزرات کشور بگذاریم واگذاری وزن کشی جلیلی و قالیباف به صندوق و رفتن جلیلی به دور دوم  نقش بسیار مهمی در شکسته شدن صدای بلند تحریم در دور اول و راه یابی مسعود پزشکیان به پاستور داشت.

♈️پیروزی وی نه مرهون ویژگیهای فردی خودش یا کارنامه خوب حامیانش بلکه ناشی از افتادن قالیباف در تله فساد و ندانم کاری فرزندانش ، نزاع و تضاد منافع در اردوگاه اصول گرایان و تصویر هیولا گونه ای بود که از رقیبش سعید جلیلی توسط اصلاح طلبان در دور دوم ساخته شد.

♈️تصویری دروغین چون جلیلی تر از خود جلیلی یعنی علی خامنه‌ای او را به میدان سیاست ایران در سطوح بالا آورده بود. این فریم های پشت هم که اصلاح طلبان ساختند بخش کوچکی از بدنه ناراضی تحریمی را در موجی از عواطف و احساسات پای صندوق آورد تا هم آنها مجدد به سفره انقلاب نزدیک شوند هم ویترین بهتری برای نظام سیاسی با یک رئیس جمهور اصطلاحا نزدیک به رفرمیست ها در سطح بین المللی به وجود آید و مهمتر از این دو ، پروژه «براندازی» پس از سرکوب خونین جنبش «زن، زندگی ،آزادی» به حاشیه برود.

♈️اتاق فکر امنیتی نظام به خوبی می دانست اپوزسیون ایران بعد از نمایش ناکامی از همبستگی ، به دلایل متعددی که موضوع این نوشته نیست چاره ای جز تشکل یابی و انسجام مجدد نخواهد داشت .

♈️در نتیجه در اندیشه بود که راه بر این خطر ببندد و تاحدودی موفق عمل کرده است.این را می‌شود هم به وضوح در ویدئوهای شرمساری که مخالفان نظام در خارج و مقابل کنسولگری ها تهیه کردند دید هم آن را، در رویارویی برخی فعالان سیاسی با سابقه زندان مانند بهاره هدایت و کیوان صمیمی و روشنفکرانی چون محسن رنانی و صادق زیباکلام با کسانی چون مصطفی مهر آئین و حاتم قادری در داخل ایران مشاهده کرد.

♈️همه می دانیم عمل سیاسی کسانی که به پزشکیان رای دادند و در انتخابات مشارکت کردند به اسم «برای ایران» با کسانی که مشارکت نکردند «برای ایران» با هم فاصله زیادی دارد . اشتراک در لفظ لزوما عمل سیاسی واحدی را تولید نمی‌کند و همین امر فرصت تنفس مهمی برای  نظام سیاسی  ایجاد کرده است. چیزی که بیش از آنچه تصور می شود به آن محتاج است. اما اعمال سلبی در عرصه سیاسی عمر بسیار کوتاهی دارند و نمی‌شود تا پایان دوره به مردم گفت همینکه جلیلی جای پزشکیان نیست شکر گذار باشید.

♈️بنا براین سوال کلیدی این است : آیا آنچنان که پزشکیان وعده داد اگر نتواند کار مثبتی در جهت حل  یا کاهش ابر بحران های ایران انجام دهد کنار خواهد رفت؟ نه سابقه خودش که سفت و سخت به صندلی نمایندگی اش در مجلس چسبیده بود این را نشان می‌دهد نه سابقه اعضای ستاد و حامیان دالی بر این ادعاست.

♈️آنها که این همه فریم با اطلاع از مشکلات ساختاری برای نشستن سر سفره انقلاب ساختند تا آخرین روز ریاست جمهوری وی به فرض آنکه خودش هم بخواهد مجال استعفا به او نخواهندداد. / بی بی سی فارسی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰حمیده زرآبادی، نماینده سابق مجلس و سخنگوی ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان از تجربه تذکر حجاب به خودش  و زنان ایران می‌گوید

♈️آسیب‌های تذکر و برخورد برای پوشش زنان جبران‌ناپذیر است و باید اصلاح شود

♈️چون همیشه چادر سرم می‌کردم، هیچ‌وقت درباره پوششم هیچ تذکری نمی‌گرفتم.

♈️وقتی چادر سر نمی‌کنی، اینکه قد مانتو چقدر است، آستین بلند است یا کوتاه، روسری‌ات کوتاه است یا بلند و... در نظر دیگران مهم می‌شود؛ اینها درواقع پارامترهای پوشش هستند، نه حجاب.

♈️آسیب اجتماعی این موضوع در حوزه زنان بسیار زیاد است. چراکه تنها این نیست که شخصیت یک زن را زیر سوال می‌بری، بلکه داری او را تحقیر می‌کنی و آسیب‌های این تحقیر کردن و زیر سوال بردن شخصیت در افراد باقی می‌ماند. شاید سالیان سال بگذرد اما این آسیب در فرد وجود دارد.

♈️برخی از دخترخانم‌ها می‌گفتند وقتی به پوشش‌مان ایراد می‌گیرند ما خیلی استرس می‌گیریم و خب من خیلی این موضوع را حس نمی‌کردم
فیلم و تدوین: محسن کسایی
گفت‌وگو: الناز محمدی
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دیدار پزشکیان - زاکانی؛
صحنه‌ی نهایی رویارویی کرامت و سیاست!


محمدحسین روانبخش

@jomhuriyat

♈️«پیروزی بر دیگران کینه به بار می‌آورد، چرا که شکست یافته رنج می‌کشد. آن‌کس آرام و نیکبخت می‌زید که اندیشه‌های شکست و پیروزی را رها کرده باشد».
(سخن بودا - به نقل از تاریخ تمدن ویل دورانت، جلد اول، ص۴۹۶)

♈️بنا به افسانه‌ها، «بودا» شاهزاده‌ای غرق در ناز و نعمت بود اما اولین مواجهه او با رنج ، او را از نعمت سلطانی بیزار کرد و به دنبال راهی رفت تا بتواند زندگی را از رنج‌هایی که بسیار بیش از شادی در زندگی است، برهاند.

♈️در داستان زندگی او، ترک کاخ و مقام، می‌تواند اشاره‌ای باشد به این‌که بخش بزرگی از رنج‌های انسان حاصل سیاست‌ورزی است، سیاستی که فقط به قدرت چشم دارد و نسبتی با اخلاق ندارد. بالاترین مظهر پیروزی و شکست هم در سیاست است و سخن بالا از بودا، راز ترک قدرت‌مداری و سیاست‌ورزی او را بازگو می‌کند.

♈️در مقابل می‌توان نگاهی را یافت که قدرت و سیاست را به طور کامل نفی نمی‌کند، بلکه آن را ابزاری می‌داند برای عدالت‌ورزی: «عبدالله بن عباس گفت: در ذی‌قار به حضور امیرالمؤمنین رفتم؛ به دوختن پارگی کفش مشغول بود. به من فرمود: این کفش به چند می‌ارزد؟ عرض کردم: هیچ ارزشی ندارد. فرمود: به خدا سوگند! همین کفش برای من از حکومت بر شما محبوب‌تر است مگر این‌که حقی را برپا دارم یا باطلی را براندازم
(نهج‌البلاغه، خطبه۳۳)

♈️چنین نگاهی را در رفتار رهروان علی و آشنایان با نهج‌البلاغه هم می‌توان دید. در عصر ما یکی از آن‌ها قائم‌مقامی رهبری را به پای دفاع از مظلومان قربانی کرد تا نشان دهد اصل کدام است و فرع کدام.

♈️دیگری هم که پای رای مردم ایستاد و حصر را به جان خرید، چنین نگاهی به قدرت داشت، نگاهی که باعث شده بود تفسیری تازه از پیروزی و شکست در انتخابات داشته باشد: «پیروزی ما آن چیزی نیست که در آن کسی شکست بخورد. همه باید با هم کامیاب شویم، اگرچه برخی مژده این کامیابی را دیرتر درک کنند.» (بیانیه‌ی شماره‌ی ۱۳میرحسین موسوی، ۶ مهر ۱۳۸۸) و با چنین نگاهی است که پزشکیان، زاکانی (نماد سیاست‌ورزی بیگانه با اخلاق) را در روزهای پیروزی‌اش می‌پذیرد، و نشان می‌دهد که سفارش اخلاقی شیخ حسین انصاریان (از کسانی که شما را رنجاندند بگذرید و به رخ آن‌ها هم نکشید) را فقط به لفظ نپذیرفته است. 
  
♈️بودا شاید «کرامت انسانی» را نشناخته بود: گرانبهاترین ودیعه‌ای که خداوند به بنی‌آدم بخشیده است، بالاتر از توان او در تسخیر خشکی و دریا و روزی پاکیزه و برتری بر بسیاری از آفریده‌ها. (سوره‌ی اسرا، ۷۰) کرامت انسانی، یادگار بزرگ علی، برای اعتلای همه‌ی انسان‌ها آمده است تا به انسان یادآوری کند که روح خدا در او دمیده است و باید خداگونه باشد، خدایی که هر توبه‌کننده‌ای را می‌پذیرد: بازآ، بازآ، هر آن‌چه هستی بازآ، گر کافر و گبر و بت‌پرستی بازآ، این درگه ما درگه نومیدی نیست...

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️هیئت تحقیق و تفحص مجلس از بانک‌ها، فساد پولشویی توسط موسسه علی‌اکبر رائفی‌پور «مصاف» را تایید کرد!


🔰حاشیه؛
چیزی به نام حرف مفت وجود ندارد.
فاکتور هر کلمه و هر موضع‌گیری و هر حضور و هر تخریب و تمجید از قبل پرداخت شده است!

♈️دلمان فقط به حال جمعی از ساده‌دلان ‌و ساده لوحان مذهبی می‌سوزد!

♈️چه رقت بار است احوال کسانی که ذوب در کیش شخصیت این سوداگران را قبله‌ی خود می‌دانند!

✍️ یاسر عرب

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نکاتی در مورد  کیفیت انتخاب نخبگانِ ملی، قومی و مذهبی در دولت آقای دکتر پزشکیان

حسن امینی، حاکم شرع مردمی کردستان، ١٤٠٣٫۰٤٫٢۱
@jomhuriyat

🔰بسم الله الرحمن الرحیم

♈️چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دو مرحله به پایان رسید. هر مرحله پیام ویژه‌یِ مردمِ فهیم و رنجدیده‌ی ایران برای مسئولین و گردانندگان چهل و چند سال گذشته را به وضوح در‌بر داشت. در مرحله‌ی اول، اکثریت مردم با تحریم انتخابات و قهر کردن شصت درصدی با صندوق‌های رای، بی‌اعتمادی و ناخوشنودی خود را نسبت بە تیم تمامیت‌خواه و انحصار طلب و بازدارندەی کشور از کاروان پیشرفت و ترقیِ جهان، اعلام نمودند.

♈️در مرحله‌ی دوم نیز با رای دادن به آقای پزشکیان بە گونەیی دیگر موضع و عدم  رضایت خود را نسبت بە شیوه‌ی حکومت داری در چهل و پنج سال گذشته ابراز داشتند.
رای بە آقای پزشکیان بدین علت بود کە در  تبلیغات و مناظره‌های انتخاباتی با صراحت، بخشی از حرفهای دل مردم  را  زد و اکیداً قول محقق کردن آنها را فریاد زد.

♈️وعده‌هایی مثل رفع ظلم و ستم‌، برداشتن تبعیض‌های بی‌شمار، سامان دادن بە نابسامانیهای فراوان و مشکلات اقتصادی و اجتماعی طاقت فرسا که رمقی برای ملت باقی نگذاشته‌اند.
بخشی از این ستم‌ها و تبعیض‌ها که بر وجود آنها صحّه گذاشت و با قاطعیت وعده‌ی رفع آنها را داد، ستم ملّی، قومی و مذهبی بود.

♈️اکنون که آقای دکتر پزشکیان به عنوان رئیس جمهور منتخب، تعهّد کرده تا در راستای برداشتن این ستم‌ها و تبعیض‌ها همەی توان خود را بە کار گرفتە و تضییع آن حقوق در ۴۵ سال گذشتە را جبران کند، ضمن آرزوی موفقیت‌شان در این مسیر سخت و ناهموار، تذکراتی ضروری دیده می‌شود:

🔰١- همچنانکه شخص دکتر پزشکیان تصریح کرده، بدون یاری و همکاریِ خودِ ملیت‌ها و اقوام و مذاهب، حلّ مشکلات آنها ناممکن بلکه محال خواهد بود. لذا لازم است از بزرگان و نخبگان اقوام و مذاهب در کابینه و دیگر پستهای مهم دولت، استفاده کند.

🔰٢- تشخیص و شناخت نخبگان و شایستگان و دلسوزان هر ملّت و قوم و مذهبی، تنها توسط خود آنان میسر و ممکن است زیرا: صاحب الدار ٲدری بما فیها. لذا ضروریست  در این زمینه‌ها با رهبران شناخته شده و مقبولِ ملت‌ها و اقوام و مذاهب، به ویژه مذهب اهل سنّت، مشورت و هماهنگی جدی و صمیمانه به عمل آید تا با معرفی این رهبران، یا حدّاقل با مشورت صادقانه با آنان، "نخبگان" در هر زمینه‌ای انتخاب، و امور مربوطه به آنان سپرده شود. در غیر اینصورت هر کسی  که به نام نخبه و نمایندگان اقوام و مذاهب، به کار گرفته می‌شوند، نماینده آنان نخواهند بود. همچنانکه در ۴۵ سال عمر این نظام غالباً اینچنین بوده است. به صرف اینکه کسی ملّیّت کوردی، بلوچی، ترکمنی، عربی یا مذهب اهل سنت را داشته باشد نمی‌تواند نماینده‌ی آنان باشد.

🔰٣- نخبگانِ مورد استفاده باید در پست‌ها، سازمان‌ها و اداراتی قرار بگیرند که به سرنوشت و مصالح و مشکلات این اقوام و مذاهب ارتباط داشته باشند،. برای نمونه اگر وزرای دفاع، نفت، راه و ترابری از اقوام یا اهل سنت باشند، تاثیری بر بهبود وضعیت آنها نخواهند داشت. و یا اگر استانداران یزد، اصفهان، تبریز، قم و کاشان اهل سنت باشند، نمی‌توانند هیچگونه سودی بە اهل سنت برسانند. پس باید این نخبگان در پست‌ها و جاهایی بکارگرفتە شوند که ارتباط مستقیم با این اقوام و مذاهب داشته باشند.

♈️در پایان عرض می‌شود آنچه گفته شد مشکلات خاصّ ملّت‌ها و اقوام و مذاهبِ اقلّیّت در ایران  هستند و گرنه در سایر گرفتاری‌ها و نابسامانی‌های داخلی و خارجی، با همه‌ی برادران و خواهران در کشور سهیم می‌باشیم. امید است جناب آقای دکتر پزشکیان در تحقق بخشیدن به همه وعده‌هایشان و رفع کلیه‌ی ستمها، تبعیض‌ها و نابسامانی‌ها موفق و پیروز باشند.

♈️به امید سربلندی و رهایی همه‌ی هموطنان عزیز و شایسته، و توفیق به ثمر رسانیدنِ وعده‌های آقای دکتر پزشکیان، رئیس جمهور منتخبِ مردم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کدام پشتوانه؟

احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️سعید جلیلی از پشتوانۀ 14 میلیون رأی برای خود سخن گفته است.

♈️یکی از استان‌هایی که اکثریت آراء مردمِ آن نصیب آقای جلیلی شد، استان کرمان بود.
در بارۀ نوع جمع‌آوری این آراء گزارش‌ها و حرف و حدیث‌هایی مطرح شده است که از آن می‌گذرم. اما برای آنکه در مورد گرایش واقعی مردم ایران امر بر آقای جلیلی خیلی مشتبه نشود، فقط همین را بگویم که او اگر از 770 هزار نفری که در استان کرمان به او رأی دادند توانست فقط صدهزار نفر از آنها را در جهت حمایت از خود در یک استادیوم جمع کند، آنگاه حق با اوست.

♈️به خلافِ اصلاح‌طلب‌ها و اعتدالی‌ها و برخی دیگر از گرایش‌های سیاسی که امکان هیچ نوع فراخوان جمعی برای حمایت مردم از خود ندارند، آقای جلیلی و تیمش که برای انجام چنین کاری مانعی پیش روی خود ندارند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وقتی علی نیز سانسور می شود!

مجتبی لشکربلوکی
@jomhuriyat

♈️علی نام شخصیتی است که بعد از پیامبر، مشهورترین جهان اسلام است. اما بخش مهمی از تاریخ وی سانسور شده است. اصولا برخی دوست ندارند این بخش از تاریخ تبیین شود.

♈️حتی صفویان که مذهب رسمی این کشور را شیعه اعلام کردند فقط جنبه هایی خاص از زندگی و حکمرانی وی را برجسته کرده اند. تصویری که از وی برای ما نشان داده شده؛ قهرمانی جنگ آور، فاتحی قدرتمند و حاکمی مقتدر است که دوران کوتاه حکومتش بیشتر به جنگ گذشت.
نام وی با شمشیر و خون و ذوالفقار گره خورده.بگذارید چند تصویر کاملا متفاوت از این شخصیت را با هم مرور کنیم:

🔰1-روز بیعتش مردی از میان جمع برخاست و علنا گفت: با تو بیعت می کنم اما اگر رفتار نامناسبی داشته باشی، تو را خواهیم کشت.بدون اینکه حتی اخمی به ابرو بیاورد فقط یک کلمه گفت: قبول!

🔰2-برخی افراد از بیعت او سر باز زدند، با مدارای تمام با آنان به گفتگو نشست و هیچ گونه فشاری تحمیل نکرد. برخی بیعت کردند و برخی نه! او امنیت کسانی که بیعت نکردند را تضمین کرد.

🔰3-در زمان جنگ ها، همه چیز امنیتی می شود و هر کسی که همراهی نکرد می شود خائن. اما در یکی از جنگ ها، به مردم کوفه چنین نوشت:من یا ستمکارم یا ستمدیده.اگر مرا نیکوکار یافتید، یاری ام کنید و اگر خطاکارم دیدید،به سوی مسیر حق بازم گردانید. ذره ای لحن آمرانه در نوشتار او می یابید؟فقط یک مورد نمونه مشابه در تاریخ می توان پیدا کرد؟

🔰4-خودتان را جای یک فرمانده ارشد جنگ قرار دهید. عده ای می آیند و می گویند که ما با شما به میدان جنگ می آییم. آنجا حقیقت که بر ما معلوم شد تصمیم می گیریم که با شما باشیم یا با دشمنان شما.صادقانه چه می کنید؟ به او چنین پیشنهادی شد! نه تنها دلگیر نشد بلکه این سنجشگری و عقلانیت را پسندید و آنان را به چنین داوری ای تشویق کرد.

🔰5-به مردمش می گفت: اگر فرامین من را در راستای پیروی خدا دیدید بر شما لازمست که همراهی کنید اما اگر در فرمان من، نافرمانی خدا نهفته بود چه از سوی من باشد و چه غیر من هرگز فرمان نبرید!!
او از مردم اطاعت نمی خواست، شجاعت حقیقت طلبی را ترویج می کرد. 

🔰6-او خود را در حلقه محدودی از یاران (خودی ها) محصور نمی کرد. موارد متعددی در تاریخ گزارش شده که مردم را به گفتگو و مشورت فراخوانده آنهم در مهم ترین امور مانند تصمیم گیری در مورد معاویه. به ويژه در باب جنگ ها، هم با بزرگان و سران قبایل و هم با مردم عادی به گفتگو می نشست.

🔰7-وی متوجه شد که برخی نمی توانند شکایات و خواسته هایشان را با وی در میان بگذارند یا به واسطه عدم دسترسی یا شرم یا ترس، برای اولین بار مکانیزمی طراحی کرد به نام «بیت القصص» تا مردم مستقیما با او در تماس باشند.

🔰8-در یکی از سخنرانی‌ها یکی از سپاهیان بپاخاست و اظهاراتی کرد آمیخته به تملق. او سخنانش را چنین ادامه داد: ... من بیزارم از این که درباره من اینگونه بیاندیشید که تعریف و تمجید شما را دوست دارم. ... با سخنان زیبا از من تعریف نکنید و توصیه کرد که با گفتن «سخن حق» مرا ترک کنید.

🔰9-انتقاد از خود را خط قرمز جامعه نکرد. در حکومتش پاسخ سخن هر چقدر تلخ بود فقط با سخن داده می شد! بسیاری از مخالفانش در مسجدی که نماز می خواند جمع می شدند اعتراض می کردند دشنامش می دادند. اما یک روز هم سهمشان از بیت المال حذف نشد. مخالفت با حکومت هزینه نداشت.

🔰10-در برخوردهای قهری آن مقدار شکیبایی می ورزید و بر گفتگو،تعامل و مدارا تاکید می ورزید که برخی او را به تردید و ترس متهم می کردند (برداشت آزاد از دکتر صابر اداک،اخلاق زمام داری)

♈️تحلیل و تجویز راهبردی
این ها بخشی از «تاریخ تاریک»است که کمتر برای ما گفته شده.این ها کنار صدها واقعیت تاریخی پنهان داشته شده نشان می دهد که او حکومتش را بر سه اصل بنا کرد:

🔰1-اصل عقلانیت:حاکم خدا نیست. مردم باید جرات فکر کردن و سنجیدن داشته باشند و فرامین حاکمان باید با حق سنجیده شود. پیروی وفادارانه ارزشمند نیست.استدلال و سنجشگری است که باید مبنای انتخاب باشد و خرد جمعی مبتنی بر همین عقلانیت است که باید مبنای حکومت حاکمان باشد.

🔰2-اصل آزادی: آزادی یعنی آنکه افراد بتوانند متفاوت فکر کنند و آزادانه عقاید خود را با یکدیگر گفتگو کنند.«یکسان اندیشی»، استبداد می آورد و رکود و «متفاوت اندیشی» پویایی می آورد و رهایی.

🔰3-اصل اخلاق:حاکمان جایز نیستند به هیچ بهانه ای حتی جنگ، اصول آزادی و عقلانیت را لگدمال خودحق پنداری کنند.

♈️او فقط فاتح خیبر نبود. مهم ترین فتح او باز کردن چشمان ما به الگوی جدیدی از حکمرانی است که بر مدار انعطاف،مداراجویی، عقلانیت ورزی، آزادمنشی و مشارکت جويي است.
او فاتح همیشگی سرزمین عقلانیت و آزادگی است.چه یک خانواده را اداره می کنیم چه یک شهر یا یک شرکت بین المللی اصول سه گانه فوق الهام بخش است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یادداشتی برای یک آغاز در راهی ناهموار!

صابر گل عنبری
@jomhuriyat

♈️رئیس جمهور جدید ایران تنها به فاصله چهار روز پس از پیروزی در انتخابات طی یادداشتی مردم و کشورهای منطقه را خطاب قرار داد که توجه برخی ناظران را به خود جلب کرد و شبکه العربی چهارشنبه شب در برنامه‌ای زنده با حضور کارشناسان به بررسی ابعاد و زوایای آن پرداخت.

♈️اقدام پزشکیان از چند جهت شکلی و محتوایی مورد توجه قرار گرفته است. نخست، فاصله زمانی بسیار کوتاه یادداشت و پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری است و دوم نیز انتشار اختصاصی آن در رسانه‌ای عربی (العربی الجدید) است.

♈️در دو روز گذشته، حدود 30 پیام و تماس از دوستان روزنامه‌نگار و کنشگر از تونس و الجزایر گرفته تا لبنان، قطر، عربستان و عراق و... داشتم که محور آن‌ها پرسشی آمیخته به تعجب و استقبال از یادداشت درباره انگیزه و پیام آن بود.
این واکنش‌ها هم طبیعی است؛ از این جهت که این اولین یادداشت یک رئیس جمهور ایران خطاب به منطقه آن هم در یک رسانه عربی بوده است. آنچه برای مخاطب عرب بیشتر اهمیت داشت و در لابلای بحث‌ها خودنمایی می‌کرد، شناخت انگیزه‌ها و دلالت‌های اقدام پزشکیان در سخن گفتن با منطقه چند روز پس از انتخابات و قبل از تشکیل کابینه بود.

♈️این اتفاق هم برخلاف ذهنیتی بود که بعضا در فضای منطقه از ایام تبلیغات انتخابات و مواضع پزشکیان در حال شکل‌گیری بود؛ مبنی بر این که اولویت نخست دولت جدید ایران نه منطقه، بلکه احیا و تقویت ارتباط با دنیای غرب و مذاکره با آمریکاست و متعاقب آن نیز پرسش‌هایی درباره تبعات چنین اتفاقی در سطح منطقه در حال بروز بود؛ هر چند استقبال از پیروزی پزشکیان متضمن نوعی رضایتمندی و خرسندی دولت‌ها در جهت کاهش تنش‌های منطقه‌ای بود.

♈️اما این یادداشت غیرمنتظره و طرح گزاره «اَبَر اولویت سیاست خارجی» (گسترش روابط با همسایگان) را می‌توان حد یقفی برای نگرانی پیشگفته پنداشت.

♈️طبق رصد صورت گرفته، یادداشت این تصور را ایجاد کرد که پزشکیان راهبرد «تعامل سازنده با جهان» را از منطقه شروع می‌کند و تنش‌زدایی در مناسبات خارجی ایران را چه با غرب چه در سطح منطقه به موازات و همزمان پیش می‌برد. ناگفته هم نماند که از گذشته نیز ادبیاتی چون ضرورت همکاری منطقه‌ای و گفتگوی سازنده همواره در مواضع منطقه‌ای مقامات ایران پرپسامد بوده است، اما معمولا به دلایلی در میان منتقدان و مخالفان در چارچوب تعارفات و تاکتیک‌های دیپلماتیک به آن نگاه می‌شد؛ ولی آن چه این ادبیات را در یادداشت پزشکیان برای برخی مخاطبان حائز اهمیت و تامل ساخت، بیان آن در رسانه‌ای عربی بلافاصله پس از انتخابات بود. به نظر می‌رسد که این اتفاق نیز محصول رهیافت ضرورت بسترسازی منطقه‌ای قبل از شروع هر نوع مذاکره جدی برای رفع تحریم‌ها در تیم سیاست خارجی دولت جدید است.

♈️نکته دیگری که در یادداشت پزشکیان جلب توجه کرد، بعضا ادبیات اقتصادی آن بود که در راستای اولویت اقتصاد در سیاست خارجی ایشان دیده شد.

♈️واقعیت اما این است که با یک گل بهار نمی‌شود و با یک یادداشت نمی‌توان انتظار داشت تنش‌های عمیق در مناسبات منطقه‌ای ایران پایان یابد. چنین اقداماتی می‌تواند در خلق فضای مساعد و تلطیف آن کمک کند و تاثیر آن بیشتر بر فضای نخبگانی و رسانه‌ای است.

♈️وضعیت منطقه گویای یک صف‌بندی چند لایه است که مهم‌ترین لایه آن با طرفیت ایران عمیق است. این صف بندی هم با متغیر اسرائیلی پیوند خورده هم با آمریکا. در این صف‌بندی، برخی بازیگران عرب به هر دلیلی چه نگرانی از ایران چه نوع روابط خود با آمریکا به شکلی غیر مستقیم در  نوعی بلوک‌بندی با مشارکت اسرائیل قرار دارند. چه بسا مهم‌ترین شاخص موفقیت و چالش پیش‌روی دولت آتی ایران تغییر در این جبهه‌بندی است.

♈️چالش دیگر کنترل ارسال پیام‌های متناقض از ایران به منطقه است که ناشی از برخی دوگانگی‌ها و «تعدد سخنگویان متنفذ غیر رسمی» در سیاست خارجی است و این امر معمولا کار سخنگوی رسمی دستگاه دیپلماسی ایران را تحت الشعاع خود قرار داده و این تصور حداقل نزد برخی ناظران و کشورها شکل گرفته است که اظهارات "سخنگویان غیر رسمی" منعکس کننده نگاه و مواضع واقعی تهران است نه سخنگوی وزارت خارجه. این امر در دامن زدن به تنش‌ها به خصوص در سطح مردمی و نخبگان سهیم بوده است و نمونه آن اظهارات چند سال پیش یک نماینده درباره اشغال چهار پایتخت عربی است که هنوز هم در فضای عربی سنگینی می‌کند.

♈️اما در مقابل شاهد این آشفتگی و پراکندگی در اعلام مواضع از جانب کشورهای منطقه به ویژه در حوزه خلیج فارس نیستیم که جز وزارت خارجه این کشورها یامقام نخست کشوری، مقامی دیگرچه سیاسی چه نظامی چه دینی در مسائل مربوط به سیاست خارجی این کشورها اعلام موضع نمی‌کند.

♈️سر وسامان دادن به این وضعیت آشفته یکی دیگر از مهم‌ترین چالشهای سیاست خارجی ایران است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝‏در حاشیه عکسهای احمدی نژاد با پری رویان در ترکیه و‌ یک خاطره از معجزه هزاره سوم

امیر دبیری مهر
@jomhuriyat

♈️‏اولا بنده از نظر اخلاقی و شرعی هیچ مشکلی با عکس گرفتن افراد با هم نمی بینم و بیشتر مشکل را در کسانی می بینم که با ذهن سکسی و‌ هوس آلود به همه چیز از جمله اندام زنان نگاه می کنند.
بینندگان مشکل دارند ‏و نیازمند تراپی و درمان هستند نه عکس گیرندگان و‌عکاسان.

♈️اما جنجال عکسهای محمود ‌ احمدی نژاد⁩ در ترکیه با تعدادی از خانم‌های ایرانی و غیر ایرانی که پرده از رخ ‌و بدن انداخته اند برای من از زاویه دیگری جالب است و اینکه چرا در مقاطعی از آدم های بسیار معمولی بت می سازند و بعد آنها را ‏می پرستند.

♈️ یاد خاطره ای افتادم از دهه هشتاد . زمانی که محمود رییس جمهور شد.
‏و عده ای ساده لوح و جاهل که در بین مقامات و سیاسیون هم کم نبودند از او اسطوره ساخته بودند و القاب عجیب و غریب به او داده بودند.
همان زمان رادیو گفتگو افتتاح شد و من مجری و سردبیر برنامه های سیاسی شدم‌ و نقد رفتارهای ‏پوپولیستی دولت را سوژه برنامه ها قرار دادم در حالی که کل صداوسیما بویژه حوزه سیاسی و بخش خبر برای دولت انقلابی ! به به ‌و چه چه می کرد.

♈️چشم تان روز بد نبیند فشارها روی ما شروع شد از تهدید تا تطمیع درونی و بیرونی که انشالله روزی مصداق های آن‌را خواهم گفت. چند جلد پرونده علیه من موجود است .فضای کلی کشور در سطح تصمیم گیران این بود که احمدی نژاد ‏خط قرمز نظام است. نقد او یعنی تضعیف نظام و رهبری و از این حرفهای بی اساس و عوامانه.

♈️ما معتقد بودیم که نقد دولت او مانع از انحراف می شود و در اینده معلوم شد که چه کسی درست تشخیص داده بود. من و همکارانم در رادیو گفتگو ادامه دادیم و رادیو را پاتوق همزمان طرفداران دولت و‌ منتقدین‌دولت کردیم.

♈️ البته اگر حمایت اقای حسن خجسته معاون وقت صدا که برادر همسر ایت الله خامنه ای است نبود ‏همان موقع چپق همه ما را چاق می کردند اما جالب اینجاست که حمایت درست ‌منطقی و حرفه ای ایشان هم تا یک‌جایی جواب داد و به قیمت تغییر ایشان از معاونت صدا تمام شد.

♈️ به یاد بیاورید تهمت ناروا و بی اساس جاسوسی به حسن خجسته از جانب احمدی نژاد را که نشان می داد چقدر ما تحت فشار بودیم . روزی که خجسته از رادیو‌ رفت تصادفا بنده با ‏مرحوم هاشمی رفسنجانی دیدار داشتم ایشان همان‌ابتدا گفتند بالاخره خجسته را هم برکنار کردند؟!!!

♈️القصه در ماجرای ۸۸ هم گفتیم نظام را سپر بلای احمدی نژاد نکنید گفتند فتنه گری نکنید تا چند سال بعد که همه چیز معلوم شد کی انقلابی است ‌‌کی انحرافی . کی فتنه گر است ‌وکی فتنه سوز .

♈️الان چند سالی است احمدی نژاد دیگه عزیز کرده حسن کبابی نیست.
‏در جامعه بالغ و عاقل هیچ فرد و مقامی نباید عزیزکرده حسن کبابی باشد همه انسان‌ها ادم های معمولی هستند با مجموعه ای از ضعفها و توانایی ها. احمدی نژاد هم‌نقاط قوت دارد .

♈️این روزها که می شنوم او‌ را محکوم می کنند یاد تمجیدهای افراطی ۲۰ سال پیش می افتم و وقتی می بینم عده ای ‏از مرحوم ابراهیم رییسی و‌ هاشمی رفسنجانی و‌ خاتمی بت سازی می کنند ضمن قبول تفاوت های آنها باز این چرخه تکراری نابخردی را می بینم .

♈️ چه خوب است حداقل از خودمان شروع کنیم و‌ زنده باد و مرده بادها را کنار بگذاریم و هر فردی را با عقلانیت و‌ انصاف ارزیابی و از بت سازی دوری کنیم .گُل بی عیب خداست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سخنان زیبای دکتر ناصر مهدوی در پاسخ به کسانی مدعی رفع مشکلات در جامعه و تشکیل دولت سایه هستند؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ صحبت های دلنشین آقای دکتر پازوکی در خصوص مبانی آزادی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ اشکهای دردناک یک هموطن پس از بازدید از قسمت تاریخ باستان ایران در موزه لوور؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ تبیین زیبای سرکار خانم مرضیه محمدزاده از دلایل مخالفت امام حسین( ع) با حکمرانی مستبد امویان؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ نوحه خوانی دیگری از یزد،
با دریای از معانی و مفهوم؛

اول حضرات را خریدند آیات ثقات را خریدند
فتوای شریح را گرفتند قاضی قضات را خریدند

هم حکم جهاد را نوشتند هم حج و صلات را خریدند
اگر امت شود دچار به شبانی چنان یزید

🔰 باید خون گریست باید خون گریست؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بی‌سیاستی و بی‌کیاستی تا این حد؟!
آقای ابطحی شما یادتان رفت؟
ما که خوب یادمان است

فرشاد قربان‌پور
@jomhuriyat

♈️رسانه‌ها نوشتند آقای محمدعلی ابطحی در شبکه X به پزشکیان توصیه کرده که آقای محمدمخبر را به عنوان معاون اول در دولتش حفظ کند.

♈️اول باورم نشد که چنین حرفی را واقعا آقای ابطحی نوشته باشد، اما دیدم واقعا نوشته.

♈️خیلی فکر کردم کسی که همواره در ساختار حکومت و دولت بوده چرا باید اینقدر بی‌سیاست و بی‌کیاست باشد و چنین حرفی بزند.

♈️چطور ممکن است این مردم داستان آن  واکسن‌ها و نام برکت را فراموش کرده باشند که همین آقای مخبر سردسته جریان جلوگیری از واردات واکسن کرونا بود.

♈️آقای ابطحی شما یادتان رفت؟
ما که خوب یادمان است.

♈️آقای ابطحی
تازه دو روز از انتخابات سپری شده، شما چه تعجیلی دارید برای بازگشت به تنظیمات کارخانه؟
آخر چرا تا این حد نظرات مشعشع و عذاب‌آور دارید ؟

چرا بی‌تدبیر هستید؟

♈️آقای ابطحی این عجله شما برای ریختن شرنگ بیشتر در کام تلخ مردم چیست واقعا؟

♈️آیا پروژه پشیمانی از پزشکیان را شما دست گرفته‌اید؟

♈️چه کسی دیکته می‌کند به شما؟
آقای ابطحی به خدا قسم قلب این مردم، دیوار آرزوهای شما نیست.
بس کنید لطفا.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کورسویی در تاریکی
غلامرضا علیزاده
@jomhuriyat

♈️ده‌ها سال پیش، زمانی که زنده‌یاد دکتر مصطفی چمران، در جبهه‌های جنوب لبنان، همرزم امام موسی صدر بود، در زمانِ فراغت از جنگ، به نقاشی روی می‌آورد، اما یک نقاشی نظر غاده دختر یک تاجر مُتموّلِ لبنانی را به خود جلب کرده بود؛ شمعی با کورسویی در پس زمینه‌‌ای از سیاهی که نشانی از شبی دیجور داشت.

♈️اما چرا به این داستانِ تاریخی ارجاع داده‌ام،... شنیده‌ام که؛

♈️شورای نگهبانی که صلاحیت کاندیداها را احراز میکند مدعی شده، یک نقطه سیاه هم در پرونده سعید جلیلی⁩ پیدا نکرده‌اند. درست گفته‌اند! او همان کورسویی است در یک کانتکستِ (context) سراسر سیاه که تنها می‌تواند فضای کمی از پیرامونِ خود را روشن کند. از آن گذشته شاید در زندگیِ خصوصی او لکه سیاهی نباشد، اما در اداره امور کشور نمی‌توانیم دنبال پطرسِ مقدس بگردیم، بلکه باید حکیم کارکشته‌ای را بکار بگماریم که تدبیر مُدن بداند؛ حکیمی که چون لائوتزو بر روی زمین حرکت کند نه آن‌که چون کاهنی قبطی، فرعون تخیلش تنها نوک قله اهرام را درنَوَردد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و شریف ایران زمین

🔰 صبح زیبای همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
هفته خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا اهواز زیبا واقع در خوزستان است،
خوزستان عزیز، جان ایران ماست🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/05 20:07:27
Back to Top
HTML Embed Code: