Telegram Web Link
📝📝 هزینه‌های #دولت_سایه‌ جلیلی از کجا تامین می‌شود؟!

#محمدتقی_فاضل_میبدی
@jomhuriyat

♈️این داستان دولت سایه که جلیلی با افتخار از آن دم می‌زند، خیلی عبرت‌آموز است: آیا این دولت سایه یک نهاد رسمی است؟ یعنی در ذیل یکی از ارکان حکومت تعریف می‌شود؟ آیا دارای بودجه‌ی مصوب است؟ آیا ذیل نظارت است؟اگر نهاد رسمی نیست، دبیرخانه‌اش کجا مستقر است؟

♈️با توجه به اینکه آقای جلیلی کارمند رسمی دولت است، آیا این هزاران ساعت وقت را مرخصی گرفته است؟ بودجه‌اش از کجا تأمین می‌شود؟ گیرم که چایش را شرکت
#دبش، و قندش را شرکت #فریمان، و ناهارش را شرکت ‌#تک‌ماکارون برای رضایت خدا تقبل می‌کنند و گیرم که این هزاران کارشناس همه برای رضای خدا و به رایگان کار می‌کنند. سایر بودجه‌ها، از جمله صدها سفر که جناب جلیلی از آن‌ها دم می‌زند، هزینه‌اش چگونه تأمین می‌شود؟

♈️دستاورد این دولت در این یازده سال چه بوده؟ آبا به دولت‌های وقت مشورت داده‌اند؟ کجا و به چه شکل؟ چرا اسنادش منتشر نمی‌شود؟ آیا دولت‌ها به این مشورت‌ها، به فرض ارائه،  عمل کرده‌اند؟ اگر عمل کرده‌اند چه نتیجه‌ای حاصل شده و اگر نه، چرا؟

♈️آیا دولت سایه قرار است در کنار دولت مستقر برای رفع مشکلات کشور فعالیت کند یا صرفا وظیفه‌اش رصد کردن امور و کادرسازی برای به قدرت رسیدن و حتی کارشکنی در مسیر دولت مستقر است؟ آیا کسی هست که این پرسش‌ها را پاسخ گوید؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝اقدامات ستادهای هر دو نامزد ریاست جمهوری، نمونه کاملی از یک ابتذال واقعی بود
مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی،۱۴ تیرماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️در مناظرات دور اول انتخابات، مشخص شد که تمامی کاندیداهای مدعی ریاست جمهوری، هیچگونه برنامه مدون و اجرایی مناسبی برای برون رفت کشور از وضعیت اسفبار فعلی در اختیار ندارند و از افق دید سیاسی، اجتماعی و اقتصادی لازم برخوردار نیستند، لذا یکی از دلایل عدم اقبال عمومی به انتخابات در هفته گذشته، مشاهده همین افراد تکراری و دادن وعده هایی بود که در عمل توان و اختیار انجام آنرا ندارند.

♈️لذا در دور دوم تبلیغات، گردانندگان ستادهای هردو رقیب، به عوامانه ترین و غیراخلاقی ترین تاکتیک های انتخاباتی، یعنی تخریب و ایجاد وحشت از طرف مقابل روی آوردند و به ذبح تمامی ارزش‌ها و تخریب اعتقادات دینی موجود در جامعه پرداختند تا بدون کمترین توجهی به مشکلات جامعه و لزوم پاکدستی سیاستمداران، برای جناح و گعده خودشان موفقیت لازم را کسب کنند .

♈️از همین رو، یک طرف با تحقیر این  ملت گرفتار و دردمند و توزیع ظروف غذایی که نام یک کاندیدا برروی آن الصاق شده بود، مردم را به حمایت از نامزد مد نظر خود دعوت کرد و در اقدامی متحجرانه و فریبکارانه، ظهور امام عصر در سالهای پیش رو را منوط به پیروزی کاندیدای خود در انتخابات عنوان کرد، تا جایی که  برخی از روسای قوا و مدیران نهادهای انقلابی و عمومی نیز در اقدامی کاملا غیرقانونی، رسما از کاندیدای خاص آن جریان حمایت کردند و خطبه ها خواندند.!!!

♈️اعضای ستاد کاندیدای دیگر نیز با کشاندن برخی اعضای کم تجربه خانواده معزز شهدای بزرگ جنگ به  میدان کشمکش های پوپولیستی و عوامفریبانه، حمایت از کاندیدای مدنظر خود را مصداق ایستادن در کنار شهدای بزرگ جنگ جهت نجات ایران عنوان کرده و بیانیه های کذبی از زبان برخی از کسانی که تصمیم به حضور در انتخابات نداشتند را منتشر کردند.

♈️بر همین اساس، می‌توان گفت که  تمامی این بی اخلاقی ها و دروغ پراکنی های دوطرف از یکسو  و سواستفاده از نام و اعتبار شهدای بزرگ وطن و باورهای دینی مردم زجرکشیده ایران از سوی دیگر ، با دو هدف شکستن تحریم اکثریت بیش از ۶۰درصدی مردم و جلب آرای عمومی با توسل به روش‌های پوپولیستی و غیر صادقانه صورت گرفت و هزاران افسوس که علاوه بر این موارد، ستادهای دوطرف اقدام به تحریک عواطف قومی و زبانی باهدف کسب رای از جامعه کردند که چنین اقدامی در شرایط دشوار این سرزمین کهن، خیانتی بزرگ به مام میهن و برخلاف منافع ملی و در تضاد با لزوم همبستگی تمام مردم ایران و لزوم صیانت از تمامیت ارضی کشور بود .

♈️بنظر می‌رسد که ملت بزرگ، آزاده و آگاه ایران براساس این حجم عظیم از بی اخلاقی ها وتلاش دو طرف برای تحریف افکار عمومی که در طی هفته های اخیر شاهد آن بودند، بهترین تصمیم را خواهند گرفت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ روز «قلم»‌گرامیباد

♈️ چرا قلم توتم من نباشد؟ چرا به او پناه نبرم از جور زمانه؟ حال پریشان به که گویم جز او که آرامم ‌کند؟ دست در گردن که اندازم که قلبم را بگشاید و جانم جلا بخشد؟ قلم راهیست مارا به زندگی وقتی مرگ در هر سو به تهدید می‌نشیند. قلم آفتاب است مارا وقتی تاریکی‌ بر سرمان آوار می‌شود. قلم پرواز است وقتی پاهایمان از رفتن می‌مانند. قلم هم‌پای ماست در پيمودن راه‌های دشوار و هم‌دست ماست در کارهای بسیار.

♈️ قلم سیمرغ است ایستاده بر بلندای قاف عشق و همدمی در شب‌های دیجور بی‌کسی. قلم آسمانی است پر از باران معرفت و زمینی است سرشار از معدن دانش. قلم توسن راهواریست در پيمودن هفت‌خوان طلب و لیلای زیباییست در دشت جنون.

♈️ قلم تصنیف غزل است در دستگاه شور و آواز دشتی است در گوشه مثنوی. قلم موسیقی ذهن است بر روی ضرباهنگ واژه‌ها و رقص کلمه بر صفحه نگاه. قلم سمفونی کلام است در بارگاه معرفت.

🔰قلم را پاس داریم و قلم‌دار را ارج گذاریم اگر در اندیشه زندگی هستیم.

🌺چهاردهم تیر، روز قلم گرامی باد🌺

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آیا شرکت در انتخابات برای نظام مشروعیت زا است؟

✍️احمد زیدآبادی

@jomhuriyat
♈️برخی ساده‌انگارانه تصور می‌کنند که اگر مشروعیت حکومتی به چالش گرفته شد، اولاً به صورت هدفی مشروع برای حملۀ نظامی خارجی در می‌آید و ثانیاً مردم برای سرنگونی آن دست به کار می‌شوند. هر دوی این فرضیه‌ها، افسانه است.

♈️این همه حکومتِ مخالف نظر اکثریت در جهان داریم که نه مورد حملۀ نظامی خارجی قرار می‌گیرند و نه مردم‌شان جرأت شورش علیه آنها را پیدا می‌کنند.

♈️همین دو افسانه، بسیاری از ما ایرانیان را گمراه و سرگردان و مشغول بازی با کلمات و درگیر شدن در منازعات انتزاعی کرده است.

♈️واقعیت این است که مشروعیت یک حکومت عمدتاً به کارآمدی آن است [نه به میزان مشارکت مردم در انتخابات]. یعنی مردم هنگامی یک حکومت را تحمل می‌کنند که قادر به رفع نیازهای حیاتی و بنیادی آنها در همه یا اغلب حوزه‌ها باشد. روزی که کارآمدی مختل شود، ثبات و بقایی هم نخواهد بود مگر آنکه سناریوی سومالی در یک کشور تکرار شود!

♈️به نظرم در این انتخابات باید خود را از بحث مشروعیت‌زایی و مشروعیت‌زدایی از حکومت خلاص کنیم. قرار است یک مدیر برای پست ریاست جمهوری  همۀ محدودیت‌های آن انتخاب شود.

♈️اگر حکومت ناکارآمد باشد شرکت صد در صدی مردم هم مایۀ مشروعیت‌زایی برای آن نمی‌شود، اما اگر حکومت کارآمد باشد، یک حضور 20 درصدی هم مایۀ مشروعیت‌زدایی آن نخواهد شد. این بحث بیهوده و وقت‌گیر و عقیم، یک بار برای همیشه باید به بایگانی سپرده شود!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰نفرت‌انگیزترین و زجرآورترین شکنجه
برای انسان‌ها این است که :

♈️از فساد همه چیز آگاه باشد
و بر اصلاح هیچ چیز قادر نباشد
...
#هرودوت

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝📝  معجزه ملی!

✍️  محسن رنانی
@jomhuriyat

♈️ معجزه این انتخابات، «بلوغ ملی» بود. ملت ما عمیقاً رشید و بالغ شده است. نه تنها دیگر نمی‌ترسد، نه تنها دیگر جوّگیر نمی‌شود، نه تنها دیگر با شعارهای چرب‌وشیرینی مثل یارانه طلایی و مسکن رایگان فریب نمی‌خورد، بلکه دیگر تحلیل‌ها و درخواست‌های روشنفکران و کنشگران و دانشگاهیان هم در او اثری ندارد. او فقط به تشخیص خود عمل می‌کند و این، پیشرفت بزرگی در رفتار دموکراسی‌خواهی ملی ما در تاریخ پس از مشروطیت ایران است.

♈️ به گمان من کنش مردم ایران در این انتخابات، در کلِ تاریخ پس‌از‌مشروطیت، بزرگترین کنش مبتنی بر یک توافق بین‌الاذهانی خشونت‌پرهیز سیاسی بود که بدون حضور یک رهبری واحد یا متحد و  بدون یک ایدئولوژی انسجام بخش رخ داده است. این یعنی اکنون «روح جمعی ایرانیان» هم نقش رهبری سیاسی را برعهده گرفته است و هم نقش ایدئولوژی را. این همان اکسیر فرهنگی ایرانی است که در تاریخ ایران بارها شاهدش بوده‌ایم.

♈️ اکنون دیگر روح جمعی ایرانیان، با این‌همه تنوع و تفاوت، خوب می‌داند که چه وقت باید چه کنشی را داشته باشند. کی در خیابان اعتراض کند؛ کی به خانه برگردد؛ کی سکوت کند، کی فریاد بزند؛ کی رأی بدهد و کی رأی ندهد. زیباترین دستاورد انتخابات چهاردهم همین جلوه بلوغ ملی مردم ایران بود.

♈️ در روزهای پیشین دهها پیام از دوستان و دانشجویانم داشتم که می‌گفتند دوستت داریم و احترامت می‌گذاریم و می‌دانیم که خیرخواهی، اما با نگاه تو به انتخابات مخالفیم و رأی نمی‌دهیم! و این‌ پیام‌ها چقدر عمیق، بوی توسعه‌یافتگی می‌داد.

♈️ دستبوس همه مردمی هستم که براساس خِرد و تحلیل و تشخیص خود عمل کردند. هم آنانی که با رأی دادن خود اجازه دادند تا نماینده نیروهای توسعه‌خواه به مرحله دوم برود؛ و هم آنانی که با «رأی ندادن» پاسخ منفی خود را خیلی روشن و بی‌لکنت به همه ما رساندند: هم به حاکمانی که گفتند هر رأی در این انتخابات یک رأی به جمهوری اسلامی است و هم به محکومانی مثل من که از روی نگرانی، می‌گفتیم رأی ندادن‌ فقط افق آینده ایران را تیره و تار می‌کند. واقعیت این است که رأی ندادن شما هم افق‌ها را روشن‌تر کرد و هم قدرت شما را آشکارتر کرد و هم صحنه‌بازی را عوض کرد. دستمریزاد.

♈️ این عدم مشارکت فراگیر، یک گام به پیش بود. همه ما تحلیل‌گران باید برخیزیم و به احترام مردم ایران کلاه از سر برداریم و تعظیم کنیم. به گمان من ملت ایران بعد از جنبش مهسا، سطح بازی سیاسی را به‌نحو حیرت‌انگیزی دگرگون کرده است.

♈️ تنوع خیره کننده افکار مردم ما و درعین‌حال همکاری نانوشته و دلپذیری که در دور اول این انتخابات بین این همه تنوع افکار رخ داد این انتخابات را به یک پدیده منحصربه‌فرد تبدیل کرده است:

♈️ آن ۶۰ درصد تغییرطلب و معترض و مخالفی که شرکت نکردند، دور اول انتخابات را به یک رفراندوم تبدیل کردند؛

♈️ و آن ۲۰ درصد تحول‌خواه و اصلا‌ح‌جو و توسعه‌خواهی که شرکت کردند و به تنها نامزد خارج از گفتمان رسمی رأی دادند نیز این فرصت را ایجاد کردند که ملت ایران اکنون در مرحله دوم انتخابات بتواند با داشتن دو کاندیدا از دو طیف کاملا ناهمگون فکری،‌ زمینه را برای شکل‌گیری یک رقابت قطبی‌شده و شفاف فراهم آورد.

♈️ من اکنون پس از شوک بزرگ این انتخابات و مشاهده بلوغ و رفتار پیچیده‌ای که ملت ایران از خود بروز داده است چیدمان انگاره‌های ذهنی‌ام تغییر کرده است و مدتی می گذرد تا چارچوب اندیشگی خود را بازیابم. بنابراین دیگر به‌خودم اجازه نمی‌دهم که برای مرحله دوم انتخابات توصیه‌ای داشته باشم.

♈️ یعنی معتقدم که مردم فهیم ایران، آنچه بهینه است را انجام خواهند داد و در دور دوم نیز میان رأی دادن و ندادن، گزینه‌ای را انتخاب خواهند کرد که گمان می‌کنند پیام‌ قاطع آنها را ابلاغ می‌کند و برای بازیگری مجدد ملت ایران، «خلق امکان» می‌کند.

♈️ توسعه نیاز به قصه‌ای دارد که انتهای آن باز باشد. اصولا دموکراسی یک قصه جمعی با انتهای باز است. من به‌طور شهودی احساس می‌کنم مردم ایران در فضای غیردموکراتیک کنونی دارند قصه‌ای با انتهای باز رقم می‌زنند.

♈️ بنابراین شاید مردم ایران تصمیم بگیرند با همکاری هر دو گروه معترض و تحول‌خواه، با مشارکت گسترده و رأی به مسعود پزشکیان، به عنوان مخالفت یکپارچه با شیوه حکمرانی جاری، این‌بار با «رأی دادن» خود، بزرگترین رفراندوم غیررسمی ملی، پس از تاسیس جمهوری اسلامی را رقم بزنند.

♈️ برعکس، شاید هم نظر مردم این باشد که همان رفراندوم دور اول کافی و گویا بوده است و تصمیم بگیرند با مشارکت نکردن اجازه دهند تا پس از تجربه برآمدن ویرانگر محمود، این‌بار سعید جلیلی به حکمرانی برسد و یک‌باردیگر بنیادگرایی جزم‌اندیشانه، حداکثر ظرفیت خود را آشکار کند و  .......

🔰 ادامه مطلب 👇
https://renani.net/texts/notes/national-miracle/
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ اظهارات جالب توجه یک دانشجو در شبکه ۳ و در خصوص ۶۰درصدی که رأی ندادند ؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دکتر موسی غنی نژاد،
متاسفانه جایگاه عقل در اعمال و اقدامات ما، مشخص نیست و محلی از اعراب ندارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح آدینه ی زیبا و دل انگیز اعضاي فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید

🔰گیلان لنگرود ساحل زیبای چمخاله
این ساحل ماسه ای بسیار زیبا شرایط مناسبی برای شنا دارد و با شیب ملایم، دارای پلاژ، سوارکاری، قایق سواری و آلاچیق است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا در دولت سيزدهم تورم افزايش يافت

دکتر مرتضی عزتی
@jomhuriyat

♈️آمارهاي مركز امار ايران نشان مي‌دهد نرخ تورم در ايران در سال‌هاي ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ به ترتيب ۳۴,۸ درصد، ۳۶.۸ درصد، ۴۰.۲ درصد، ۴۵.۹ درصد . ۴۰.۷ درصد بوده است. اين داده‌هاي رسمي نشان مي‌دهد تورم در سال‌هاي دولت سيزدهم نسبت به سال‌هاي پيش از آن افزايش يافته است. اين در شرايطي است كه همزمان رشد اقتصادي نيز كاهش داشته است. افزايش تورم در اين دوره به چند علت اصلي دارد كه برخي از مهم‌ترين اينها اشاره مي‌كنيم.

🔰۱) بي‌شك يكي از مهم‌ترين علت‌هاي بالا رفتن تورم در ايران از سال ۱۳۹۷ خروج امريكا از برجام و تشديد تحريم‌ها بوده است. هر چند فشار اين تحريم‌ها از زمان روي كار آمدن دموكرات‌ها در امريكا و فراهم شدن برخي زمينه‌هاي بين‌المللي صادرات نفت در پايان سال ۱۳۹۹ كاهش يافت، ولي تنها مي‌توان گفت اثر آن كاهش يافته است. مي‌توان گفت احتمالا اثر سياست‌هاي ديگر اقتصادي نيز در اين زمينه مهم بوده است كه نگذاشته با وجود كاهش فشارهاي تحريم، تورم در ايران كاهش يابد.

🔰۲) يكي از عوامل مهم در سياستگذاري، شناخت درست علمي و ابتناي سياست‌ها بر پايه علم است. از آنجا كه با آغاز به كار دولت سيزدهم، سكانداري بانك مركزي به فردي با تخصص غيرمرتيط سپرده شد و ايشان نيز از افراد برجسته اقتصاددان در بانك مركزي استفاده مناسب نكردند، نمي‌توان انتظار داشت سياست‌هاي بانك مركزي در اين دوره چندان مبتني بر دانسته‌هاي علمي معتبر بوده باشد. از اين رو نبايد انتظار داشته باشيم در اين شرايط بهبود معناداري در سياستگذاري و اثرات آن رخ داده باشد. شايد بتوان گفت يكي از علت‌هاي افزايش تورم در اين دوره به همين موضوع باز مي‌گردد.

🔰۳) بر پايه نظريه‌هاي اقتصادي يكي از علت‌هاي تورم افزايش هزينه‌هاي توليد است. چند عامل در ايران موجب افزايش هزينه‌هاي توليد بوده است. بخشي از مواد اوليه توليد در ايران وارداتي است، با تحريم‌ها هزينه‌هاي تامين اين مواد افزايش محسوس (حدود ۳۰%) داشته است. همچنين با افزايش نرخ ارزهاي خارجي كه در اين سال‌ها به‌طور متوسط بيش از ۵۰%  بوده است، هزينه تامين ارز براي مواد اوليه افزايش يافته است. افزون بر اين، افزايش تورم جهاني به علت كرونا و جنگ روسيه و اكراين نيز بر هزينه‌هاي وارداتي اثر داشته است. افزايش هزينه‌هاي خدمات دولتي و ماليات كه در سه سال اخير بيش از تورم بوده است نيز عاملي براي افزايش هزينه‌هاي توليد بوده است. بي‌شك با اين عوامل بايد انتظار افزايش تورم داشت.

🔰۴) سياست‌هاي تورم‌زاي پولي، سياست‌هاي انبساطي بي‌رويه و بدون پشتوانه براي تامين مالي دولت و نيز ناترازي بانك‌ها براي تامين مالي دولت نيز موجب افزايش تورم شده است. با وجودي كه رشد نقدينگي در سال‌هاي دولت سيزدهم كاهش يافته است، ولي نتوانسته است تورم سالانه را كاهش چنداني بدهد. اگر نقدينگي با سياست‌گذاري درست، به افزايش سرمايه‌گذاري منجر شود، مي‌توان انتظار داشت اثرگذاري آن بر تورم كمتر باشد، ولي از آنجا كه بخش زيادي از رشد نقدينگي در سال‌ها ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ صرف تامين نيازهاي مصرفي دولت شده است، بايد انتظار داشت اثرگذاري آن بر تورم بيشتر از زماني باشد كه سهم سرمايه‌گذاري از افزايش نقدينگي بالا مي‌رود. البته با تغيير رياست بانك مركزي و كاهش رشد نقدينگي، تورم در سال ۱۴۰۲ اندكي كاسته شده است، ولي با اجراي سياست‌هاي كاهنده رشد اقتصادي.

🔰۵) يارانه نقدي اساسا پول اضافه‌اي است كه بر چرخه اقتصاد وارد مي‌شود. هر گونه پول بدون ما به ازاي توليد كه به چرخه اقتصاد وارد شود به تناسب خود تورم ايجاد مي‌كند. مگر سياست‌هاي مناسبي براي مقابله با آن اجرا شود. افزايش يارانه‌ها در دولت سيزدهم و اجرا نشدن سياست‌هاي متناسب با آن، احتمالا بر افزايش تورم اثرگذار بوده است.                                                                                                
🔰۶) افزايش ۵۰ درصدي بودجه دولت همراه با كاهش هزينه‌هاي سرمايه‌اي و افزايش هزينه‌هاي جاري دولت نيز مي‌تواند بر تورم اثر داشته باشد. كاهش نسبي سرمايه‌گذاري موجب كاهش ظرفيت توليدي و افزايش هزينه‌هاي جاري موجب افزايش تقاضا مي‌شود. در اين شرايط مي‌توان انتظار داشت، تورم ايجاد شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰هنگامی که از کنفسیوس پرسیدند اگر امپراطور چین می‌شد نخستین عملی که به آن دست می‌زد چه بود، پاسخ داد: «دوباره سازی مفهوم کلمات».

♈️او با خبر از اقتدار و نفوذ کلام برای آفرینش، مرگ یا درمان، نیک می‌دانست که با چه دقتی باید واژه‌ها را برگزید.

♈️همه فرهنگها و تمدنها، همنوا آموخته‌اند:
«کلامت، تو را بر مَسند قدرت می‌نشاند!»


کاترین پاندر 
📚قانون شفا

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰اخیراً مرکز مطالعات اقتصادی مونیخ گزارشی پژوهشی دربارۀ تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر طبقۀ متوسط ایران منتشر کرده است.

♈️براساس این پژوهش، تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه ایران از سال ۲۰۱۲ از سه مسیر مختلف برطبقۀ متوسط ایران و درنتیجه افزایش فقر تأثیر گذاشته است:

🔰۱. فشار بر نظام مالی و صادرات نفت،

🔰۲. گسترش تحریم‌ها علیه شرکت‌های غیرآمریکایی در زمینۀ تجارت، خرید نفت، و سرمایه‌گذاری درحوزۀ انرژی ایران،

🔰۳. اقدامات اتحادیۀ اروپا در زمینۀ ممنوعیت تراکنش‌های بانکی. این فشارها باعث شده تا کیفیت حکمرانی و کارایی خدمات دولتی در حوزه‌های مختلف نیز با شیب تندی افت کند.

♈️همچنین اقداماتی نظیر دورزدن تحریم‌ها و ایجاد شرکت‌های پنهانی به افزایش فساد، اختلاس، اتلاف منابع، وبالارفتن هزینه‌های تجاری و مبادلاتی منجر شده است

♈️براساس این گزارش، در فاصلۀ سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۲ سهم طبقۀ متوسط ازجمعیت ایران از حدود ۳۰ درصد به حدود ۶۵ درصد رسیده بود واگر تحریم‌ها رخ نمی‌داد، تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۷۵ درصد جمعیت ایران جزو طبقۀ متوسط بودند
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نقدی بر دیدگاه جامعه شناسی دکتر فاضلی:
@jomhuriyat

♈️ در این استدلال دکتر فاضلی خطایی روش‌شناختی رخ داده است. در مطالعات علوم اجتماعی قاعده‌ای هست که هر جامعه، موردی یگانه است با زمینه‌های مختص خود. نمی‌توان قاعده‌ای کلی ساخت و به همه جا تعمیم داد. در این دیدگاه ایشان سه کشور عراق، کره شمالی و ایران یکسان پنداشته شده است. این سه کشور در بازه‌های تاریخی متفاوت و در سیاق فرهنگی و اجتماعی و سیاسی نیز متفاوت‌اند و نمی‌توان یک نسخه‌ی واحد برای مشکلات‌شان نوشت و یا یک سرنوشت یکسان برای همه متصور بود.

♈️ جامعه‌ی ایران، جامعه‌ای است که از لحاظ رشدیافتگی و بلوغ آگاهی سیاسی و دینامیک فعال در لایه‌های اجتماعی در سطح پویاتری نسبت به همسایگان و نسبت به جامعه‌ی بسته‌ای مثل کره قرار دارد.

♈️ رسیدن به ۱۵ درصد مشروعیت حکومت در چنین جامعه‌ای در حکم بمبی ساعتی است برای تغییر و حرکت. از قضا تجربه‌ی انقلاب ایران و خیزش‌های مختلف در ۸۸، ۹۶، ۹۸ و بعد ۱۴۰۱ نشان داده که جامعه پویایی انقلابی (به معنای جوشش درونی فعال) را از دست نداده و به همین دلیل است که برای حکومت هم امروز بالارفتن نرخ مشارکت و در نتیجه مشروعیت، از اینکه چه کسی انتخاب شود، از اولویت بیشتری برخوردار است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دل انگیز اعضاي فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید

طبیعت زیبای کشورمون🇮🇷💚

🔰مکان:گیلان_رودبار_استخرگاه

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ آمار رسمی و نهایی نتایج انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری

👤محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور:

🔰کل آرای شمارش‌شده: ۳۰۵۳۰۱۵۷ رأی

🔰مسعود پزشکیان: ۱۶۳۸۴۴۰۳ رأی

🔰سعید جلیلی: ۱۳۵۳۸۱۷۹ رأی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰پزشکیان: به همه دست دوستی خواهیم داد

♈️نگفتیم بعد از پیروزی اولین حرفی که همه کاندیدا ها  می زنند این است که بگویند ما وامدار هیچ حزب و گروهی نیستیم آقای پزشکیان پس این همه جبهه و ائتلاف  و این همه احزاب و گروه های جورواجور چی هستند؟!
اینها به صحنه نیامدند که شما فردای پیروزی رای تشکیلاتی آنها  را رای مردم بنامید  شما هنوز فرق میان رای  احزاب و رای مردم عادی را نمی دانید تقصیری هم ندارید ۵ دوره حضور تشریفاتی در مجلس مجال یادگیری الفبای سیاست را به شما نداده😳

#آرزوی فردای بهتر

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝علیه فراموشی

✍️سهند ایرانمهر

@jomhuriyat
♈️کمی بعد از دوم خرداد ۷۶، از هر گوشه‌ای صدایی آمد. روایتی، تعریفی و دست آخر عبارت «پیام دوم خرداد». حالا چماقش هم ساخته شده بود :« مثل اینکه پیام دوم خرداد به گوش شما نرسیده» و هرکس چیزی را « پیام دوم خرداد» می‌دانست. آن بالا چیزی به عنوان پیام خوانده می‌شدد، دوم خردادی‌ها هرکدام چیزی را می‌خواندند و پایین‌تر هم چیز دیگری فهم می‌شد.

♈️این ویدیوی فراگیر و این صدای خسته را که میان لب‌های داغمه‌بسته این مرد، به هروله، راوی آرزوها و امیدهاست، اینجا می‌گذارم به یادگار و‌ برای ثبت در تاریخ تا هم منشأ و منبع و مبدا برآمدن یک روز، یک اعتماد دیگر و یک چشم خیره به قاب چهره یک رییس‌جمهور، فراموش نشود و هم مطالبه آنانی که برای آن تقلا کردند، ثبت باشد چون می‌دانم فردا روز دیگری است و هر خرمنی را آنگونه که امیدِ برکت‌، همانگونه نیز هراسِ بربادرفتن است.

♈️به زودی گرد سُم اسب مفسران و مبشران و منذرین دامن افق را غبارآلود خواهد کرد و بعد از آن، قلم و زبان‌ها یک‌به‌یک می‌آیند که به امید ناپایداری حافظه، روایت خود را جاودانه کنند یا به ملامت و تحریف، قهرمانانی دیگر بسازنند.

🔰این فیلم بماند اینجا به یادگار تا روزی که «مباد»، قاصد پیامِ وجدان، شرم را به آسانی بیابد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ قطعاً داش_فریدصلواتی از شما بت و قداست نخواهد ساخت .

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝📝 پیروزی و توسعه‌خواهی
محسن رنانی

@jomhuriyat

♈️ دکتر پزشکیان پیروز شد.
اما نمی دانم تبریک باید گفت یا نه؟
ما کاری را که عقلمان می گفت درست است، انجام دادیم؛
اما نمی دانیم حتما خیرمان در آن بوده است یا نه؟!
پس باید تک‌تک گام‌ها را خیلی عقلانی و اخلاقی برداریم که از انتخاب ما شرّ تازه‌ای خلق نشود.

♈️ یکی از آن گام‌ها رعایت اخلاق پیروزی است. امید که آقای دکتر پزشکیان در همین روز اول، تراز متفاوتی از اخلاق سیاست‌ورزی را به نمایش بگذارد.

♈️ پیشنهاد من به خودمان هم این است که تک‌تک افرادی که به دکتر پزشکیان رای دادند:

🔰 نخست: مراقب شیوه بروز شادمانی خود باشند. شادمانی یک گروه نباید مولد ناشادی یا بی‌حرمتی برای دیگران یا بی‌نظمی برای جامعه باشد؛

🔰 دوم: مراقبت کنند که خود و اطرافیانشان هیچگونه گفتار و رفتاری که حاوی طنز و طعنه باشد بروز ندهند؛

🔰 سوم: هر یک از رای دهندگان به دکتر پزشکیان بر خود واجب بداند که امروز به یکی از اطرافیانش که به دکتر جلیلی رأی داده‌ است پیام همدلی و دوستی بدهد و از لغزش‌ها یا خطاهای رفتاری و اخلاقی یاران پزشکیان در ایام انتخابات پوزش‌خواهی کند.

♈️ من امشب با همسرم و یک شاخه گل به دیدار یکی از آن هم‌وطنان رأی دهنده به دکتر جلیلی خواهیم رفت. شما نیز چنین کنید. توسعه‌خواهی راهی جز همدلی، مدارا، تفاهم و همکاری ندارد.

♈️ یادمان نرود که نلسون ماندلا وقتی پیروز شد، زندان‌بان‌هایی که در زندان روی او ادرار کرده بودند را هم به جشن ریاست‌جمهوری خود دعوت کرد. پیروزی واقعی این است.

♈️ و دست آخر یک طنز هشدارگون:
یکی از تحریمی‌هایی که دیروز پیام داده بود «دکتر به خاطر تو رفتم رای دادم!»، امروز ساعت ۷ صبح پیام داد که: «دکتر پس تلگرام که هنوز فیلتره!!».
پاسخ دادم: الان هنوز ساعت اداری شروع نشده، ایشالا ساعت ۸ رفع فیلتر می شود.

♈️ مراقب انتظارات باشیم.
دکتر فرهاد نیلی نکته مهمی گفته است: «رئیس جمهور در ایران قدرت تخریب حداکثری و اصلاح حداقلی دارد». ما در این انتخابات احتمال وقوع بخش اول را خنثی کردیم؛ الان اگر همه مردم و نهادهای مدنی در صحنه بمانند و همکاری و نظارت کنند، امید‌ می‌رود آن قدرت حداقلیِ اصلاح بتواند موثر عمل کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝📝 .آقای پزشکیان، مواظب مجاهدین_شنبه باشید

محمد فاضلی
@jomhuriyat

♈️ مفهوم مجاهدین_شنبه را دوست عزیزی در انتخابات سال ۱۳۹۲ به من یاد داد. گفت «محمد، عده‌ای هستند که از شنبه بعد از جمعه انتخابات، سر و کله‌شان پیدا می‌شود. دنبال پست و مقام می‌‌گردند.»

♈️ آقای پزشکیان، اغلب مجاهدین_شنبه، کارشان نابود کردن اعتماد مردم به شما، و زمین زدن دولتی است که تشکیل می‌دهید.

♈️ آقای پزشکیان، این کشور سامان سیاسی و نظم حزبی درستی ندارد تا آدم‌های درجه یک و آگاه برای وزارتخانه‌ها، استانداری‌ها و سایر پست‌های مهم از قبل پرورده شده باشند.

♈️ آقای پزشکیان مجاهدین_شنبه در ستادهای مختلف زنبیل گذاشته بودند تا فردای انتخابات مدعی شوند، اما اغلب آن‌ها که لیاقت و توانایی دارند، آن‌قدر نظربلند هستند و مناعت طبع دارند که داوطلب پست و مقام نمی‌شوند.

♈️ آقای پزشکیان، اگر از خطر مجاهدین_شنبه اجتناب نکنی، و رویه روشن و شفافی برای برگزیدن کابینه‌ای متخصص، باتجربه، پاکدست، و دارای بینش روشن درباره مشکلات کشور نداشته باشی، خیلی زود زمین می‌خوری.

♈️ آقای پزشکیان، اطمینان دارم از در و دیوار زندگی امروزت تا زمان انتخاب وزرا و استانداران، آدم‌هایی می‌بارد که می‌خواهند وزیر و رئیس سازمان و استاندار به شما معرفی کنند. اگر روالی برای انتخاب افراد همکارت نداشته باشی، به سرعت همه سرمایه اجتماعی که اندوخته‌ای به باد خواهی داد.

♈️ آقای پزشکیان، تاریخ مصرف برخی تمام شده است. کشور به اندیشه‌های جدید، آدم‌های جدید، و هم‌زمان بهره بردن از تجربه مسن‌ترها نیاز دارد. یکی از خطرات بزرگ این است که حلقه همکارانت را به حلقه همسالانت محدود کنی.

♈️ آقای پزشکیان، رویه روشنی برای انتخاب همکاران‌تان در دولت داشته باشید، آن‌را به ملت اعلام کنید، و نشان دهید آن‌چه در دوره‌های مدیریت دانشگاه‌های آمریکا، انگلستان، سوئیس و سایر کشورها آموخته‌اید، بخشی از وجودتان شده و واقعاً قصد دارید کشور را با عقلانیت، شفافیت، پاسخ‌گویی، و در مسیری که خالق سرمایه اجتماعی و اعتماد باشید اداره کنید.

♈️ اگر چنین کنید، پشتیبانی ملت را خواهید داشت، والا با مجاهدین_شنبه تنها خواهید ماند؛ و در نهایت آن‌ها نیز شما را تنها رها می‌کنند تا در فردای انتخاباتی دیگر، مجاهدین_شنبه نامزد برنده دیگری باشند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/06 06:27:41
Back to Top
HTML Embed Code: