Telegram Web Link
📝📝باکلاس های بی شخصیت

مجتبی لشکربلوکی
@jomhuriyat

♈️ما در جامعه مان یک مشکل جدید پیدا کرده ایم. افرادی هستند که ظاهرشان کاملا امروزی، مدرن و کار درست است اما بی شخصیت هستند.
این افراد دست کم شش ويژگی دارند:

🔰1- این افراد ساعت لاکچری دارند اما ....
این افراد ساعت های لاکچری و گران قیمت می بندند مانند برموند، شوپارد، امگا، پیاژه، رولکس. اما تفاوت بین 8 تا 8:15 را نمی دانند. ساعت را نه برای آن تایم (سروقت) بودن و مدیریت بهینه وقت خودشان و دیگران، بلکه برای زینت می بنندند. بدقول اند. در هر جلسه ای دیر می رسند. به قول شان وفا نمی کنند. تفاوت 60 دقیقه و 61 دقیقه را درک نمی کنند و بابت تاخیر خجالت نمی کشند.

🔰2- مدرک دانشگاهی عالی دارند اما ....
این افراد مدرک دانشگاهی دارند، اما سطح تحلیل شان، سطح نگاه شان، با یک فرد فاقد تحصیلات دانشگاهی هیچ تفاوتی نمی کند. این افراد عاجزند از اینکه بر اساس یک مدل، یک تئوری، یک چهارچوب فکری روشن صحبت و تحلیل کنند. از آن بدتر دارای ثبات فکری نیستند و چون چارچوب فکری منسجم ندارند به تناسب شرایط، حس و حال و مخاطب، افکار و مواضع خود را تغییر می دهند. در یک گفتگوی یک ساعته سه موضع متفاوت راجع به یک موضوع می گیرند چرخش های 180 درجه ای در کمتر از 15 دقیقه!

🔰3- این افراد ماشین های گران قیمت سوار می شوند اما ....
این افراد ماشین های گران قیمت عمدتا خارجی دارند. اما توجه ندارند که صدای ضبط شان را در محدوده خودروی خود نگاه دارند. آن قدر با شخصیت نیستند که برای خانمی که کودکش را بغل کرده ماشین را کاملا متوقف کنند تا با خیال راحت از خیابان رد شود. خیابان را سطل آشغال خود فرض می کنند و ته سیگارشان را به راحتی در سطل آشغال شخصی شان (همان خیابان عمومی شهر) می اندازند و علایم و خطوط راهنمایی و رانندگی را چیزهای زایدی می دانند.

🔰4- این افراد خوش صحبت هستند و خوش محضر اما ...
این افراد از واژه های امروزی استفاده می کنند. علاوه بر اینکه خوب و سلیس صحبت می کنند، زبان خارجی هم بلدند و از برخی اصطلاحات زبان خارجی هم استفاده می کنند، اما دایره واژگان ان ها شامل برخی واژه ها نمی شود، آنها بلد نیستند بگویند اشتباه کردم، نمی توانند بگویند من این موضوع را بلد نیستم و نمی دانم. بلد نیستند بگویند فعلا حرفی ندارم باید مطالعه کنم و یا باید فکر کنم. 

🔰5- این افراد سفر خارجی می روند اما ...
این ها درآمدشان و سبک زندگی و کارشان به گونه ای است که سفر خارج می روند. اما بلد نیستند که آداب خوب، افکار خوب، رفتارهای پسندیده را با خود به هدیه بیاورند. آن ها فقط سرکوفت، حسرت، مرغ همسایه غاز است را برای ما تکرار می کنند.

🔰6- این افراد  گوشی های به روز دارند اما ....
این ها گوشی های گران قیمت دارند، همچنین شماره گوشی هایشان نیز رُند است اما سواد رسانه ای ندارند، هر مطلبی را می خوانند. هر مطلبی را فوروارد می کنند. تفاوت یک رخداد واقعی و یک رخداد رسانه ای را نمی دانند. متوجه نیستند که رسانه ها چگونه اطلاعات را به صورت نامحسوس دستکاری می کنند. از آن مهم تر در زمینه رعایت مالکیت معنوی از هفت دولت آزاد هستند و دزدی محتوا و مطلب می کنند.

♈️تجویز راهبردی:
آنچه گفتم را همه ما کمابیش داریم. حالا یکی هست که همه این ويژگی ها را دارد و دیگری ممکن است دو تا را داشته باشد.ما برای آنکه توسعه یافته شویم، نیازمند انسان هایی هستیم که روی شخصیت شان کار کرده اند به عبارتی دیگر توسعه یافته اند. ما زمانی توسعه خواهیم یافت که؛

♈️  فرق هشت و هشت و ربع را بفهمیم.

♈️ قاعده مند فکر و گفتگو (دیالوگ) کنیم.

♈️  در زندگی جمعی، انضباط رفتاری نشان دهیم (نمونه اش انضباط ترافیکی)

♈️ همانگونه که پول و وسایل و دوچرخه کسی را نمی دزدیم، مطلب و نوشته و ایده و نقاشی دیگران را ندزدیم.

♈️بیاموزیم که خجالت نکشیم و بگوییم «بلد نیستم، باید کمی فکر کنم، دانش من در این زمینه ناقص است و نمی دانم!»

♈️  کشورهای پیشرفته را نقد کنیم، حسرت و سرکوفت و ناامیدی را پشت سر بگذاریم و آنچه خوب است را برای کشور خود برداریم.

♈️ساعت باکلاس، سفر خارجی، مدرک دانشگاهی، گوشی های آخرین مدل و ماشین گران قیمت، توسعه نمی آفریند. برای حرکت باثبات و پایدار به سمت توسعه یافتگی، به ذهنیت توسعه یافته و شخصیت توسعه یافته نیازمندیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 _درخواست بیش از ۸۰ سازمان و گروه مدنی از بایدن_

نه به جنگ با ايران
@jomhuriyat

♈️ پرزیدنت جوزف بایدن:
ما به عنوان سازمان‌هایی که جوامع مختلف آمریکایی را نمایندگی می کنند، از تشدید تنش‌های نظامی در خاورمیانه، افزایش تلفات غیرنظامیان و شکست کوشش دولت شما برای آتش بس و جلوگیری از حرکت به سمت جنگ منطقه ای تمام عیار با ایران وحشت زده شده ایم.

♈️ این به نفع منافع ملی آمریکا نیست که توسط بنیامین  نتانیاهو وارد جنگ با ایران شود. به نفع منافع ملی آمریکا است که با استفاده از دیپلماسی و استفاده از اهرم حمایت‌های آمریکا از اسرائیل - از جمله جلوگیری از انتقال تسلیحات نظامی تهاجمی بیشتر به اسرائیل - همه طرف ها از لبه پرتگاه  جنگ به عقب رانده شده  و به سمت آتش بس بروند که منجر به پایان دادن ویرانی غزه و لبنان و جلوگیری از لغزش به جنگ منطقه ای شود.

♈️ ما از دولت بایدن - هریس می‌خواهیم در رویکرد احترام‌آمیز خود نسبت به نتانیاهو تجدید نظر کند که با سرکشی جنگ را تشدید می کند و تمام تلاش خود را برای عقب راندن شدید کسانی که مشتاق به بهره برداری  از جنگ هستند انجام دهد. هیچ "تنش زدایی از طریق تشدید" وجود ندارد. بایدن باید جریان تسلیحات ایالات متحده که اسرائیل را قادر می سازد جنگ منطقه ای را تحریک کند متوقف کند.

♈️ علاوه بر این، ما از شما می‌خواهیم که این موضوع را که کنگره اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه ایران یا شبه نظامیان مورد حمایت ایران را نداده است به رسمیت  شناخته و به آن احترام بگذارید. هرگونه اقدام نظامی احتمالی علیه ایران می تواند فقط پس از بحث و تصویب یک مجوز قبل از ورود نیروهای ما  به جنگ انجام شود.

♈️ پرزیدنت بایدن اخیراً درباره اقداماتی برای کاهش ردپای نظامی آمریکا در خارج از کشور صحبت کرده است. با این حال، اگر او به سرعت و قاطعانه از طریق دیپلماسی عمل نکند، به نظر می رسد که یک جنگ بی پایان جدید میراث او خواهد بود.

♈️ بار دیگر از سیاستمداران آمریکا می‌‌خواهیم که در این لحظات بحرانی‌ با رهبری دیپلماسی به کاهش تنش با ایران کمک کنند، به توافق برای آتش بس در غزه، لبنان و مناطق دیگر برسند، و به قانون اساسی‌ و اتوریته کنگره برای اجازه دادن به یک جنگ جدید احترام بگذارند. 

🔰 منبع:
https://www.commondreams.org/news/no-war-with-iran

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بازدارندگی واقعی تولید ثروت در کشور است نه اتکا به موشک  هایپرسونیک

✍️حامد آئینه وند( دانش آموخته روابط بین الملل )
@jomhuriyat

♈️درباره حملات موشکی ایران عده ای چنین می گویند که بر خلاف پیش بینی ها مبنی بر عدم پاسخگویی تهران به تل آویو ظاهرا عزم تهران بر این است که با عملیات نظامی و نشان دادن توان موشکی خود برای اسرائیل ، ایالات متحده و هم پیمان های منطقه ای آنها روشن کند که رویارویی با جمهوری اسلامی آنچنان که تصور می کنند ساده نیست و رژیم سیاسی مستقر توانایی لازم را برای پاسخگویی به تهدیداتی که موجودیت آن را هدف بگیرد دارد. بدیهی است سرمایه گذاری بالایی که نظام سیاسی حاکم برایران در این حوزه انجام داده و به قمیت تباهی حوزه بهداشت و درمان ، آموزش و پرورش  و صنایع و زیر ساختها تمام شده است توانایی نسبی در این حوزه خاص به وجود آورده و کسی منکر آن نیست. 

♈️ منتهی پرسش اساسی این است که با اتکا به توانایی موشکی و قدرت نظامی در جایی مثل ایران که حجم اقتصاد آن با احتساب درآمدهای نفتی نصف ترکیه است و میزان جذب سرمایه گذاری خارجی طی دو دهه گذشته همسایه کوچکی مانند ارمنستان چندین برابر ایران است به گونه ای که درسال گذشته میلادی (۲۰۲۳)  در میان کشورهای مستقل مشترک المنافع رتبه نخست جذب  سرمایه گذاری مستقیم خارجی را به خود اختصاص داده است چه آینده ای پیش روی آن قرار دارد؟ همه ما می دانیم که فشار تحریم های بین المللی  نه تنها باعث افت شدید کیفیت زندگی ایرانیان در شرایط کنونی شده است بلکه وجه مهمتر آن  این است که ایرانیان مشاهده می کنند یک زندگی معمولی  برای فرزندانشان رویایی دور از دسترس است.

♈️وظیفه اصلی حکومت ها تامین زندگی مناسب برای شهروندان و ایجاد فضایی برای رشد و شکوفایی آنان متناسب با استعداد ها و توانایی هایشان است و سیاست خارجی کشور نیز باید کاملا در خدمت چنین هدفی باشد. پرسش اساسی بسیاری از کارشناسان و اهل اندیشه از هسته سخت قدرت که وزرات خارجه مجری آنهاست  این است که خصومت با اسرائیل و پرداخت هزینه  سنیگن این گروه های نیابتی از جیب ملت ایران چگونه هدف پیش گفته را تامین می کند؟ این  محتوا که تا کنون به صور مختلفی  طرح و صورت بندی شده است تا کنون هیچ پاسخ روشنی به آن داده نشده است. اگر  غایت قصوی جمهوری اسلامی   و مدل مطلوب حکومتی  آن کره شمالی باشد کاملا در مسیر درستی حرکت می کند و حتی  می تواند بر سرعت خود بیفزاید اما اگر قرار است ایران چیزی شبه کره جنوبی ، ژاپن ، مالزی یا  حتی ترکیه بشود با این دست فرمان  هر گز نخواهد  شد.

♈️در فضای مجازی  و در میان برخی  از تحلیل ها دیدم که  در توجیه حمله موشکی  جمهوری اسلامی  گفته شد حاکمیت تحت فشار فزاینده نیروهای نیابتی  خود مجبور به واکنش شده است در حالی که  آقای خامنه ای در توجیه  هزینه سنگینی که  برای این گروه ها صورت می گرفت  و در توجیه دخالت در سوریه گفته بود اگر در دمشق نجنگیم باید در کرمانشاه یا تهران بجنگیم، چنانچه پذیرای این فرض غلط باشیم مدعا  این است که این گروه های نیابتی قرار است بلا گردان  ایران  باشند نه بلای جان آن....با اين وصف ماجرا معکوس شده و عملا جمهوری اسلامی برای دفاع از حزب ا.. و حماس   کشور را  وارد مخاطره خطرناکی کرده است. حالا دیگر بر همگان دارد روشن می شود که خروجی سیاست نه جنگ می شود نه مذاکره  دارد  به سمت و سوی خطرناک جنگ  می رود  که پس از آن اتفاقا مذاکرات تحقیر آمیزی هم وجود دارد .

♈️اگر بنا به اقرار برخی  از اصلاح طلبان  مدافع شرکت در   انتخابات اخیر ریاست جمهوری این فرضیه که  حاکمیت تصمیم به ترمیم شکاف های شدید   به وجود آمده  میان دولت  وملت پس از جنبش زن زندگی  آزادی و تغیر آرام سیاست های غلط  گرفته است  درست باشد ، امروز باید  با صراحت و شفافیت توضیح دهند که درگیری  فعلی با اسرائیل و بردن کشور تحت تحریم های سخت تر  و درصورت پاسخگویی اسرائیل که بسیار محتمل است خسارت مادی  سنگین به مراکز نظامی و زیر ساختها  در این وانفسای اقتصادی  که از هر سه ایرانی یک نفر فقیر است ، دقیقا چگونه  شکاف دولت ملت  ترمیم  و گشایش های اقتصادی ایجاد می شود؟

♈️بازدارندگی واقعی تولید ثروت در کشور ، جذب سرمایه گذاری خارجی  و ایجاد امید به آینده  ایران است نه تولید موشک های هایپرسونیک که  قدرتهای بزرگ خیلی بهتر  ش را دارند و   اقتصاد پویای آنها دست  فراختری هم  در صورت لزوم برای تولید انبوه  این دست ادوات به آنها می دهد اما آنها جهان را با اهرم های بیشتر اقتصادی و کمتر نظامی کنترل می کنند چون خوب  میفهمند  شریان اصلی زندگی  در جهان امروز  بانک های مرکز ی هستند نه پایگاه های  نظامی و موشکی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بخش هاي جزيره اي در اقتصاد ناكارآمد
محمدرضا يوسفی
@jomhuriyat
♈️ بي ترديد عملكرد اقتصادي كشور نشانه ناكارآمدي سياست ها و سياستگذاري ها است. رشد اقتصادي كه مي تواند علامت تغييرات كيك اقتصادي و سفره مردم باشد، رشد نرخ تورم، كاهش شديد نرخ اشتغال زايي منجر به افزايش شاخص فلاكت و افزايش جمعيت زيرخط فقر در كشور شده است. بر اساس داده مركز آمار ايران، شاخص فلاكت كشور در سال 1402، 49.1 درصد بوده كه جزء بيست كشور اول جهان محسوب مي شود. كه شاخص  21 استان از ميانگين كشوري، بالاتر است( اكوايران، 10 / 7 / 1403) .

♈️ اين شاخص در سال 1395، 19.3 درصد بوده كه پس از گذشته 7 سال به 49.1 رسيده و 29.8 درصد رشد داشته است. اين رشد به معناي گسترش فقر و شدت يافتن آن در اقتصاد ايران است.

♈️ زماني تاكيد زياد بر وابستگي اقتصاد به نفت و به تعبيري اقتصاد نفتي و دولتي مي شد. از اين رو توصيه هاي سياستي مطرح شد كه در راستاي كاهش حجم دولت و اقتصاد نفتي باشد. حداقل تجربه چند دهه اخير نشان داد كه تاكيد زياد بر چارچوب دو ويژگي يادشده برای تحلیل ناكارآمدي عملكرد اقتصادی ایران كافی نبوده است.
تاسيس حساب ذخيره اقتصادي و پس از آن صندوق توسعه ملي نتوانست كمكي شاياني به رهايي از اقتصاد نفتي كند. اين صندوق خود امروزه با چالش هاي جدي مواجه است. براي كاهش اندازه دولت، نيز خصوصي سازي از دهه 1370 دنبال شد و سپس تصویب و ابلاغ سیاست‌های ذیل اصل 44 قانون اساسی در نيمه دهه 80 گامي مهم در راستاي خصوصي سازي و كاهش سهم دولت از اقتصاد بود. اين سياست در دوره دولت نهم كه مورد حمايت جدي حاكميت بود رخ داد و از اين جهت توقع بود كه به سرانجام برسد. عدم موفقيت در هر دو جنبه نشان مي دهد هر دو سياست بر عمق مشكلات كشور افزود، از سويي، فساد رشد بيشتري يافت و از سوي ديگر واگذاري ها به تقويت بخش سوم در اقتصاد ايران انجاميد. بسياري از خريداران اين شركتها، بخش خصوصي واقعي واقعي نبودند. بانكها و نهادهاي عمومي غيردولتي از خريداران اصلي اين واگذاري ها بودند. در نتيجه نه تنها بخش خصوصي تقويت نشد كه موجب رشد بنگاه داري بانكها شده و همچنين بخش عمومي غيردولتي نيز كه از منابع عمومي استفاده مي كند نيز متصدي اين شركتها شدند و از اين طريق بر پيچيدگي اقتصادي ايران افزودند.

♈️ اكنون برخلاف كتب مرسوم علم اقتصاد كه بخشهاي اقتصادي به دو بخش دولتي و خصوصي تقسيم شده و توصيه هاي سياستي مبتني بر انجام وظايف حاكميتي توسط دولت و عمل اقتصادي بر عهده بخش خصوصي است‌ و تجارب واگذاري نيز از بخش دولتي به بخش خصوي بوده است. در ايران، حداقل سه بخش فعاليت مي كنند. بخش خصوصي ضعيف در كنار بخش دولتي ناكارآمد قرار گرفته است. دولت با كسري هاي بودجه روز افزون خود كمتر توان انجام فعاليت هاي زيربنايي را دارد. اما بخش سوم با بهره گيري از امكانات ملي، عدم نظارت پذيري و آزادي عمل نسبي هر روز توسعه يافته و سهم بيشتري از اقتصاد ايران را به خود اختصاص مي دهد. البته در اين تحليل بخش تعاون به دليل شرايطش وارد نشده است.

♈️ با نگاه  به وضعيت كنوني اقتصاد ايران، تحليل هاي تقابل دو بخش دولتي و خصوصي در ادبيات علمي مرسوم در ايران كاربرد ندارد. زيرا بخش سوم ماهيتي مستقل از بخش خصوصي و دولتي دارد. گاه از انان به شبه دولتي و گاه خصولتي و گاه بخش عمومي غيردولتي نیز تعبير مي شود. اتفاق نظري بر هيچكدام از عناوين يادشده نيز نيست.

♈️ متاسفانه داده هاي متقن و شفافي در مورد اين نهادهاي توانمند و معاف از ماليات و بهره مند از منابع عمومي وجود ندارد. از اين رو تحليل چگونگي كاركرد آنها، بازدهي هاي اقتصادي آنها، جهت گيري هاي توسعه اي و يا تخريبي آنها كار سختي است. آيا اين سرمايه عظيم در راستاي اهداف توسعه اي به خدمت گرفته مي شود؟ ميزان نفوذ سياسي اين نهادها و نقش آفريني اينان در رقابت هاي سياسي و روابط بين الملل كشور چقدر است؟ معيار ورود اين نهادها در رقابت هاي سياسي و اقتصادي چيست؟

♈️ به هر روي تعامل اين بخش با دولت به دليل نفوذ گسترده در اقتصاد و حاكميت حائز اهميت است. به نظر مي رسد حال كه دولت چهاردهم بر سر كار آمده است، زمان آن رسيده است تا به چگونگي تعامل انديشده شود.
https://B2n.ir/h59815
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 ردپای کسوف خرد در نظام تدبیر کشور!

محمد درویش
@jomhuriyat

1️⃣ اگر فردی برای گرم‌کردن خود، اسکناس‌هایش را آتش بزند، واکنش خردمندانه، هدایتش به واحد روان‌درمانی و معرفی گزینه‌های منطقی‌تر برای گرم‌شدن است؛ اگر درعوض به او اسکناس بیشتری برای سوزاندن دهیم، مصداق کسوف خرد است.

2️⃣ اگر در جاده‌ای مرتب خودروها در چاله‌هایی بزرگ افتاده و دچار مشکلات فنی می‌شوند، واکنش باید تعمیر چاله چوله‌ها باشد و نه دایرکردن یک واحد سیار برای تعمیر جلوبندی خودروهای آسیب‌دیده!

3️⃣ اگر ناترازی آبخوان‌ها افزایش می‌یابد، واکنش باید ممانعت از صدور محصولات کشاورزی، دامی و لبنی یعنی صادرات آب مجازی باشد و نه برداشتن موانع صادرات و افزایش کف‌شکنی چاه‌ها؛ یعنی تشدید خطر نشست زمین!

4️⃣ اگر کشور مجبور به استفاده از مازوت برای جبران سوخت نیروگاه‌های تولید برق شده، واکنش باید تسهیل استحصال انرژی‌های تجدیدپذیر باشد و نه برداشتن قانون منع استفاده از مازوت!

5️⃣ اگر یزد را به عنوان پایتخت خشت و گل جهان معرفی کرده و موزه زنده سازه‌های آبی چون قنات و بادگیر است که می‌تواند بالاترین ظرفیت جذب ثروت و گردشگر را به ارمغان آورد، نباید اجازه ساخت ۳۵ کارخانه گندوله‌سازی و کلکسیونی از صنایع آب‌بر و آلاینده را داده، به نحوی که شاخص آلودگی هوا تا رقم باورنکردنی ۶۰۰ در اردکان افزایش یابد و به دریوزگی آبی گرفتار آید!

6️⃣ اگر میلیون‌ها مترمکعب پساب، فاضلاب و شیرابه در استان گیلان رها می‌شود، نباید چاره کار را در ساخت سدهای جدید و نابودی ارزشمندترین و دیرینه‌ترین جنگل ایران و جهان دید، بلکه باید تصفیه فاضلاب‌ها و مدیریت زباله را در اولویت قرار داد.

7️⃣ اگر حکومتی به چنان سطحی از ناکارآمدی رسیده که ۶۰درصد مردمش در مهم‌ترین انتخابات سرنوشت‌سازشان شرکت نمی‌کنند، نباید همچنان خود را به ندیدن و نشنیدن صدای مردم زده و با فیلتر شبکه‌های اجتماعی و سرک‌کشیدن به زندگی خصوصی و دخالت در نوع پوشش شهروندان، بر غلظت نفرت و خشم و ناامیدی از بازگشت تدبیر به نظام تدبیر مملکت بیافزاید.

8️⃣ غم‌انگیزتر آنکه می‌دانم که می‌دانید این سیاهه شرم‌آور را پایانی نیست!

9️⃣ آقایانِ بالانشین! کاش یکبار هم که شده این پند زنهاربخش را در خلوت خویش مرور می‌کردید! چه حوصله‌ای دارید برای تلافی!
به قول محمود درویش: "همین تو را بس که ما دیگر شما را آنگونه که می‌دیدیم، نخواهیم دید."

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جنگ در راه است؟!
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat
♈️فحوای خطبه امروز رهبر انقلاب اسلامی و همچنین مواضع آمریکا و رفتار اسرائیل در چند روز اخیر متعاقب حملات موشکی سنگین ایران یک نقطه کانونی مشترک دارد و آن هم این که هیچ طرفی دستکم تمایلی و تصمیمی پیشینی برای یک جنگ تمام عیار و منطقه‌ای ندارد.

♈️جدای از پیام‌های متعدد به داخل و خارج و تاکید بر پایبندی جمهوری اسلامی به سیاست‌ها و مواضع خود و عدم عقب‌نشینی از آن‌ها، اما جمله کلیدی خطبه در اوج این تنش نظامی این بود که تهران "بدون تعلل یا شتاب‌زدگی، با قدرت و صلابت و قاطعیت" به واکنش اسرائیل پاسخ خواهد داد. بدون تعلل یعنی اقدام متقابل با خصوصیات پیشگفته و بدون شتابزدگی یعنی بدون بروز انفعالی برای شروع یک جنگ.

♈️در آن سو نیز چنان که قبلا هم گفته شد، تاخیر اسرائیل در واکنش و عدم اقدام فوری پس از حمله ایران دو دلیل عمده دارد؛ نخست این که طرحی آماده معطوف به واکنش سریع برای شعله‌ور کردن جنگی منطقه‌ای وجود ندارد و این بدان معناست که «تله جنگی» در کار نیست و وجود چنین تله‌ای از قبل می‌طلبید که اسرائیل سریعا اقدام کند. اما چنان که قبلا نیز بارها عرض شده است، اسرائیل به هیچ وجه در چنین امر خطیری بدون هماهنگی کامل با آمریکا هیچ اقدامی نمی‌کند.
دلیل دوم هم این که اسرائیل نیز نمی‌خواهد شتاب‌زده و منفعلانه به گونه‌ای عمل کند که منجر به چنین جنگی شود.

♈️در کنار غیرمحتمل بودن وقوع جنگ به علت موانع بیشمار، اما حملاتی پینگ‌پنگی دور از انتظار نیست.
وقوع حمله موشکی ایران بر تصویر برساخته نتانیاهو از پیروزی‌های تاکتیکی اخیر در لبنان و تکاپوی یک ساله اسرائیل برای احیای کامل بازدارندگی پس از هفتم اکتبر سایه افکنده و در آستانه سالگرد این واقعه او را در تنگنا قرار داده و از این منظر تحت فشار است.

♈️اسرائیل فعلا منتظر نتایج حمله دیشب به بیروت و تاثیر احتمالی آن بر ترمیم تصویر پیشگفته است. اما تجربه نشان داده است که اسرائیل در مواجهه با ایران معمولا گسترده عمل نمی‌کند و بر اقدامات ایذایی از حمله محدود و هدفمند و ترور گرفته تا خرابکاری و غیره تمرکز می‌کند.

♈️بعید است که اسرائیل قبل از روشن شدن سرنوشت جنگ لبنان «خواسته» و با «تصمیمی قبلی» خود را درگیر جنگی بزرگ‌تر کند و آمریکا نیز فارغ از اهمیت موقعیت منطقه در اقتصاد جهانی، در شرایط کنونی داخلی و جنگ اوکراین اجازه شعله‌ور شدن جنگ تمام عیار در خاورمیانه را نمی‌دهد.

♈️مخلص کلام این است که فعلا تمرکز اسرائیل و آمریکا بر پایان دو جنگ غزه و لبنان با خلق تصویری پیروز از تل‌آویو و زدودن نهایی تصویر هفتم اکتبر از اذهان اسرائیلی‌ها و دشمنان‌شان و کل منطقه است.
تا ببینیم چه می‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اکونومیست: خاورمیانه نیازمند دیپلماسی است
@jomhuriyat

♈️هفته‌نامه اکونومیست در سرمقاله این هفته خود درباره تبعات واکنش اسرائیل به حملات موشکی ایران و حمله احتمالی آن به ایران هشدار داده است.

♈️به اعتقاد این نشریه، از تاریخ 7 اکتبر که حماس به اسرائیل حمله کرد خشونت‌ها درحال گسترش بوده است. یکسال بعد از این اتفاق، خاورمیانه فاصله بسیار کمی با یک جنگ تمام عیار با جنگ ایران و اسرائیل دارد. حمله اسرائیل به حزب الله، ایران را برآن داشت تا بسوی اسرائیل موشک پرتاب کند. اسرائیل ممکن است به این پرتاب‌ها واکنش نشان دهد و تاسیسات صنعتی، نظامی یا هسته‌ای ایران حمله کند.

♈️اسرائیل یا آمریکا ممکن است فکر کنند که استفاده از زور علیه ایران قانونی یا عاقلانه است. ولی از منظر تحلیلگران نشریه اکونومیست، این تفکر که یک حمله قاطعانه به ایران می‌تواند خاورمیانه را متحول کند خوش خیالی است. چراکه در بلندمدت، ایجاد امنیت نیازمند پایان دادن اسرائیل به سرکوب فلسطینی‌هاست.

♈️حمله موشکی ایران به اسرائیل
ایران در تازه‌ترین حمله خود به اسرائیل 180 موشک بالستیک را به سوی اسرائیل پرتاب کرد. این حمله پاسخی به حمله اسرائیل به حزب‌الله در لبنان و کشته شدن سید حسن نصرالله رهبر آن بود. حزب‌الله در طول سال گذشته اسرائیل را بمباران کرده بود بطوری ساکنان کمربند شمالی آن منطقه را تخلیه کردند. حمله اسرائیل به حزب‌الله اما برخلاف حمله به غزه از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود؛ آنها با استفاده از تکنولوژی و  نیروی هوایی ویران کننده رهبران حزب الله، از جمله سیدحسن نصرلله را به شهادت رساند، به رزمندگان آن را با پیجرهای انفجاری آسیب زد و حدود نیمی از موشک‌ها و راکت‌های آن را از بین برد.

♈️خطر گسترده‌تر شدن جنگ در لبنان و حمله به ایران
اسرائیل اما نباید به خود مغرور شود. جنگ در لبنان می‌تواند گسترده‌تر شده و حملات پیاده نظام محدود به آن به حمله‌ای کامل تبدیل شود؛ خطایی که اسرائیل در سال 1982 و دوباره در سال 2006 مرتکب شد. حمله متقابل به ایران نیز می‌تواند خطر بزرگ‌تری باشد. یکی از گزینه‌های آن حمله به قطب‌های صادرات نفت ایران است که به لحاظ مالی به ایران آسیب می‌زند و بازارهای انرژی را با نوسان مواجه می‌کند. گزینه دیگر، مورد حمله قرار دادن زیرساخت‌های هسته‌ای است؛ که می‌تواند انگیزه ایران برای ایجاد بازدارندگی در آینده را تقویت کند. جناح راست افراطی حاکم بر اسرائیل، از جمله بنیامین نتانیاهو رویای این را دارند که یک حمله واحد ویرانگر به ایران می‌تواند به تهدیدات آن علیه ایشان پایان دهد.

♈️تبعات حمله بزرگ به زیرساخت‌های ایران
به اعتقاد اکونومیست، این دیدگاهی خطرناک است. چراکه حمله یکباره به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران می‌تواند ایران را برای ایجاد بازدارندگی بیشتر در آینده تشویق کند. به علاوه، گرچه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نشان داده است که از حمله عجولانه به سایت‌های هسته‌ای ایران استقبال نمی‌کند اما نتانیاهو ممکن است امیدوار باشد که دونالد ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری از رویکرد جنگ طلبانه‌تر حمایت کند. اسرائیل به حمایت بلندمدت هر دو حزب آمریکا نیاز دارد که با توصیه‌های خویشتن‌داری کاهش یافته است.

♈️از منظر نشریه اکونومیست، سرکوب بی‌پایان پس از کشته شدن بیش از 40 هزار نفر در غزه در سال گذشته نسل جدیدی از شبه نظامیان را در این منطقه پرورش خواهد داد. در اسرائیل نیز جنبش شهرک نشینان و سیاست‌های سمی آن، زیربنای اقتصاد را در خطر خواهد انداخت. یک اشغال ابدی، نقض بیشتر حقوق بشر خواهد بود، که جامعه را فرسوده می‌کند و می‌تواند اتحاد آن با آمریکا را تضعیف کند.

♈️اسرائیل شاید گمان کند که با تشدید جنگ در خاورمیانه برتری خواهد داشت؛ اما چالش اصلی تبدیل قدرت نظامی به دستاوردهای استراتژیک پایدار و در نهایت صلح است. بدون آن خون‌ریزی برای سال‌ها ادامه خواهد داشت./اکوایران

      #جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آرزوی سلطنت بر ویرانه ها

عقیل دغاقله
@jomhuriyat

♈️در روزهای اخیر و با گسترده تر شدن سایه جنگ یک  متغیر جدید به متغیرهای گذشته افزوده شد و میدان های پراکنده سیاست را دوباره به دو نیمه تقسیم کرد.
این دو نیم شدن های مستمر گرچه مفید نیستند و امکان شکل گیری هر گونه ائتلافی از نیروهای دموکراسی خواه را دشوار می سازند اما ناگزیر هستند و چاره ای از آنها نیست.

 ♈️ جامعه ایران جامعه متنوع و متکثری است: کسی می تواند مخالف جنگ باشد و اقدامات جمهوری اسلامی را خطرناک و بازی با آتش بداند. و کسی ممکن است مخالف جنگ باشد اما معتقد است باید در کنار جمهوری اسلامی ایستاد و کسی ممکن است مخالف جنگ باشد و بر علیه سیاست های حکومت نیز موضع بگیرد. و البته اینها تنها بخشی از دیدگاه های متکثر جامعه ای متکثر است.

♈️اما در این بین شاهد ظهور یک جریان خطرناکی بوده ایم، جریانی که در این وانفسا نه تنها مخالفتی با جنگ ندارد که اسرائیل را رسما دعوت می کند که زیرساخت های اقتصادی کشور را مورد حمله قرار دهد. آنها به صراحت و بدون هیچ شرمی می نویسند و دعوت نامه می فرستند.
یکی از آنها لیست از این مراکز تهیه کرده است: پتروشیمی الف صنایع گازی ب، نیروگاه ج. و یک «فعال سیاسی» از او می خواهد که این نام ها را به انگلیسی منتشر کند تا به اهلش برسد.

♈️دیگری می نویسد: این زیرساخت ها فرسوده هستند و چه خوب اگر اسرائیل ما را از شر آنها راحت سازد. و مشاور  رضا پهلوی می نویسد: «این ویران کردن ها خسارت چندانی نیست. در فردای آزادی ما اینها را زود بازسازی می کنیم.» و دیگرانی در ایران اینترنشنال می نشینند تا ببینند نتانیاهو باید ضربه به کدام زیرساخت ها یا تجمع های مردمی  را در اولویت قرار دهد. و البته تمام مراسم را با خنده و قهقهه می گذرانند. بدن کهیر می زند!

♈️وقتی از زیرساخت ها می گوییم از تامین آب شرب، گاز، برق و اساسی ترین نیازهای مردم می گوییم. آنهم برای جامعه ای که امروز یک روزش را نمی تواند بدون اینترنت بگذراند. آنها نتانیاهو را دعوت می کنند تا این جامعه را به قعر تاریکی بفرستد تا آنها سوار بر آن تانک ها بیایند و  بساط سلطنت شان را بگسترانند. احتمالا همانگونه که افغانستان ساخته شد!! و شرمی که نیست!

♈️شاید تصور کنید که این جریان سلطنت طلب جریانی حاشیه ای است. قطعا اینگونه است.
آنها در حاشیه این جامعه هستند. اما این جریان حاشیه ای چند ویژگی دارد: اول آنکه در فضای مجازی پر سر و صدا است و بنابراین صدای آن در افکار عمومی می پیچد.
دوم آنکه صاحب رسانه است و تلویزیون ایران اینترنشنال به عنوان بازوی تبلیغی و بسیج کننده آن عمل می کند.
سوم آنکه علیرغم حاشیه ای بودن تنها جریانی است که به نوعی صاحب گفتمان شده است.

♈️هسته مرکزی گفتمان سلطنت طلب این است: از طریق خشونت و با تکیه بر  قتل و کشتار و ائتلاف با نیروهای بیگانه و حتی نابودی زیر ساخت ها، براندازی را انجام می دهیم و قدرت را به دست می گیریم. پس از آن نیز همه را به تیر برق آویزان می کنیم و حکومت می کنیم.

♈️این گفتمان اما امروز در حاشیه است و  در بزنگاه های تاریخی ممکن است این وضعیت تغییر پیدا کند. هیزم های این آتش فاشیسم معلوم نیست که همیشه اندک بمانند. همین جریان دست راستی ترامپ روزی در حاشیه بود. اما امروز به جریان اصلی  تبدیل شده است.

♈️اما وجود آنها حتی به عنوان بخشی از اپوزیسیون  مخرب، نابودگر و آلوده کننده عرصه سیاست است.
جنبش زن، زندگی، آزادی از روز ورود آنها رو به افول گذشته و هر جنبش مترقی و دموکراسی خواهانه دیگری  را نیز آنها به زمین خواهند زد. آنها چون انگلی هستند که بر هر جنبش و حرکتی از درون خواهند چسبید و از درون آن را خواهند خورد تا از آن چیزی باقی نماند.

♈️و تنها کاری که می توان کرد معرفی این جریان سلطنت طلب و برانداختن نقاب از آنهاست. با کار رسانه ای، با نوشتن، با صحبت کردن، با سخنرانی کردن، با هر ابزاری که به آن دسترسی داریم. و البته در کنار آن باید سعی کنیم بفهمیم که چگونه می شود کسی برای «نجات میهن» حاضر است به هیتلر دل ببندد. 

♈️آخر آنکه شاید بپرسید چرا سلطنت طلب؟ مگر نه اینکه  ویرانی طلبان نیز متنوع است. درست است  بعضی از آنها  خود را مستقل معرفی می کنند، بعضی روزنامه نگار، بعضی جمهوری خواه. اما در نهایت همه آنها حول و حوش گفتمان سلطنت طلبی که مبتنی بر تصرف قدرت با خشونت و از طریق ائتلاف با یک نیروی خارجی هستند گرد هم آمده اند. و همه آنها را می توان با همین نام سلطنت طلب نامید، جریانی که امروز به التماس افتاده اند که تاسیسات زیر بنایی ایران را نابود کنید و از آن ویرانه ای بسازید  تا ما سلطنت کنیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام ایران زیبای من
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

🔰 صبح زیبا و دلنشین خانواده جمهوریت بخیر
هفته خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰جاده سیاهکل رو از این زاویه دیده بودید؟🫠

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ روز جهانی معلم گرامی باد.

♈️امروز شنبه پنجم اکتبر برابر با چهاردهم مهرماه، به عنوان روز جهانی معلم نامگذاری شده است.

🔰درس معلم
👤شاعر فریدون مشیری

در کلاس روزگار
درس های گونه گونه هست
درسِ دست یافتن به آب و نان
درسِ زیستن کنار این و آن
درسِ مهر
درسِ قهر
درسِ آشنا شدن
درسِ با سرشکِ غم ز هم جدا شدن
در کنار این معلمان و درس ها
در کنار نمره های صفر و نمره های بیست
یک معلم بزرگ نیز
در تمام لحظه ها، تمام عمر
در کلاس هست و در کلاس نیست
نام اوست : مرگ
و آنچه را که درس می دهد
زندگی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اصلاح طلبی در مغاک پزشکیان

علیرضا کفایی
@jomhuriyat

♈️انتخابات ریاست جمهوری به وضوح نمایشی از تاثیرگذاری اصلاحات، نفوذ و جایگاه ویژه اصلاح طلبان نزد افکار عمومی بود؛ اگر به هر طریقی یا به هر بهانه ای اصلاح طلبان به انتخابات ورود نمی کردند و یا کاندیدایی معرفی نمی کردند قطعاً آرای مردمی کمتر از این بود که امروز هست که جمهوری اسلامی هم به آن مباهات می کند.

♈️گرچه در هر تعامل اجتماعی و بخصوص در بالاترین مرتبه مانند انتخابات ریاست جمهوری می بایست حق و حقوق طرفین لحاظ گردد اما بنا بر شرایط خاص حاکم بر کشور؛ از نظر داخلی و خارجی، اصلاح طلبان هیچ مطالبه ای نداشتند و اعلام هم کردند ولی حاکمیت و رئیس جمهور منتخبِ وامدار، می توانستند با وقوف بر این نکته به شکل دیگری عمل نمایند.

♈️امروز هم اصلاح طلب راستینی را نمی توان مثال زد که ادعای حق و یا مطالبه ای از آقای پزشکیان داشته باشد، بحث بر سر مطالبات عمومی و حرکت در مسیر رای مردم است که تا کنون امید چندانی در این راستا مشاهده نمی شود.

♈️مجموعه جریان اصلاحات چون انتخاب آقای پزشکیان را در جهت منافع ملی و مصالح کشور و ملت می‌دانست، برای انتخابش تلاش کرد، نه به خاطر گرفتن پست و مقام اما نمی توان اصلاحات را منزوی و از ساختار حذف کرد؛ زیرا مردم دلسرد و جریان مخالفِ در سایه نشسته که بیشترین آسیب را تا کنون رسانده اند جری تر خواهد شد.

♈️اصلاح طلبان بخاطر مشی سیاسی، اجتماعی تاوان افشای قتلهای زنجیره ای، رویکرد دموکراتیک، گفتمان و مردمسالاری، توسعه سیاسی، مطبوعات آزاد و مهمتر اقبال عمومی را می دهند و این همان مسئله محوری مخالفت حاکمیت و گروه اقلی تمامیت خواه و ضد دموکراسی خواهی است.

♈️در مورد اصلاح طلبان با پزشکیان هم قرار نبود که دفتر و دستکی باشد و عقدی در محضر رسمی صورت پذیرد، همین که اعلام عمومی بر حمایت از وی شد و ایشان هم برای همراه کردن رای اصلاح طلبان ادعاهایی داشتند و قرار بر تغییر و پرداختن به مطالبات مردمی نمودند کفایت می کرد، البته عمده خطا به خود اصلاح طلبان بر می گردد که به سرعت و با نوعی تبانی پشت پرده ی برخی از احزاب و روزنه و راه گشایان بی گدار به آب زدند و الان هم اگر ماجرا را مدیریت نکنند و گوشزدهای لازم را به آقای پزشکیان و دولت وی نداشته باشند و از آنسو آقای پزشکیان نتواند استقلال خود و دولتش را در برابر زیاده خواهی های نمایندگان مجلس حفظ نماید بدبینی و نومیدی بر فضای جامعه حاکم می شود.

♈️آقای پزشکیان بدهکار اصلاح طلبان هم که نباشد که هست، بدهکاری به آرای مردمی را که نمی تواند انکار کند، کسی نخواسته که پزشکیان؛ اصلاح طلبان زجر کشیده و زندان رفته را وزیر کند و همه می دانند که حاکمیت اجازه نمی دهد و رئیس جمهور هم در این فقره کاره ای نیست اما وظیفه دارد در مسیر رایی که گرفته عمل کند، چرا ادعاهایی کرد که اکنون هم او خلاف می کند و هم اصلاح طلبان در شرایطی قرار گرفته اند که نمی توانند حمایت بلا موضوع از وی را ادامه دهند.

♈️محصورین همچنان در حصار و اندک گشایش صورت گرفته برای آقای کروبی نه تنها گره از کار نمی گشاید، لااقل برای سیاسیون مشخص است و این به اصطلاح گشایش در حصر، فریبی بیش نیست و ادامه حصر مهندس موسوی و همسرش توضیح و توجیهی ندارد که همچنان هیچ تغییری حاصل نشده است.

♈️اینکه اذهان عمومی به این نتیجه رسیده و یا برسند که حاکمیت بناچار از آقای پزشکیانِ ظاهر الصلاح سود برده و اصلاح طلبان را در وضعیتی آچمز قرار داده که چاره ای جز رساندن سرباز پیاده به آخر صفحه شطرنج نداشته باشند با آن همه خطرات؛ و امید را در میان اصلاح طلبان و مردم کم رنگ نماید؛  قطعاً اندیشه اصلاحی ضرر نمی کند که اندیشه همیشه سیال و در حال نو شدن است ولی می توان به این نتیجه رسید که امروز اصلاح طلبان در مغاک پزشکیان گرفتار شده اند و جستن و بیرون آمدن از آن جز رجوع به همان اندیشه و تفکر ناب اصلاح طلبی امکان پذیر نیست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رهبری در نماز جمعه چه گفتند و به که گفتند؟

مهدی سلیمی
@jomhuriyat

🔰یکم- افکار حامیان حکومت را آماده کند برای عدم احتمال تلافی حملات اسراییل با گفتن جمله «نه تعلل و‌ نه شتابزده».
قطعا این عبارات را از این پس پروپاگاندای جمهوری اسلامی در برابر هر خواسته حامیانش بسیار به کار خواهد برد

🔰دوم‌‌- روحیه بخشی به نیروهای شکست خورده حزب الله و حماس بویژه حزب الله که هسته اصلی و‌ میانی خود را تقریبا کامل از دست داده است با اسم بردن از کسانی چون بهشتی و رجایی که اول حکومت جمهوری اسلامی ترور شدند اما حکومت باقی ماند

♈️ایشان همچنان برای اکثریت ناراضی و نگران جامعه ایران پیامی نداشت و‌ هر چند استدلالاتی بکار برد اما قطعا فاقد وجاهت برای اقناع جامعه بین‌الملل بودند و‌ در حقیقت سخنی برای جامعه بین‌الملل هم نداشت.

♈️ایشان همچنین برای اسراییل هم نه پیام جدیدی داشت نه تهدید جدیدی.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰مدارس احمق پرور مذهبی به روایت رحیم پور ازغدی

♈️رحیم پور ازغدی از مدارس مذهبی و احمق پرور و روش تربیتی آنها میگوید.

👤رحیم پور ازغدی:
بسیاری از این مدارس مذهبی کارخانه تولید احمقند!
در این مدارس مذهب را فشار میدهند توی گوش و چشم و دهن دانش آموز !
مذهب فشاری!
در مدرسه ای که همه دخترند مجبور میشوند چادر بپوشند!
رنگ های شاد ممنوع ، خنده ممنوع...
این ها عقده ای تربیت می‌کنند!
در این مدارس افرادی تربیت میشوند که در پاسخ به هر سوالی فقط بلدند بگویند خدا گفته پیغمبر گفته ، اهل بیت گفته !
مجبورند اسامی ائمه را حفظ کنند ، قرآن حفظ میکنند از اول به آخر ، از آخر به اول، ضربدری و پروانه ای از حفظ قرآن میخوانند و...
این مدارس بسیار خطرناکند...

♈️آنها که در این جاها درس خوانده اند در آینده شاید آخوند هم بشوند با دو من ریش یا مداح مشهوری هم بشوند اما پوک و پوچند، ۲۰ سال بعد یا فاسد و فاسقند یا راحت آب به آب میشوند ! ...
اگر بررسی کنید میفهمید اغلب این کسانی که مذهبی هستند اینها در خانواده ای مذهبی و سطحی رشد کرده اند اما نمی‌دانند چرا؟!...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝گوش نتانیاهو به تیم ترامپ است

✍️احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️طرف مشورتِ دولت نتانیاهو در آمریکا بیش از آنکه کاخ سفید و پنتاگون باشد، تیم سابق دونالد ترامپ است، مشخصاً همان تیمی که "معاملۀ قرن" را تدوین و منتشر کرد.

♈️جرد کوشنر داماد ترامپ که در تدوین "معاملۀ قرن" و "پیمان ابراهیم" نقش اول را داشت، اخیراً نظر خود را در بارۀ بحران جاری در خاورمیانه علنی کرد. او نوشت:
«هرکس که می‌گوید خواستار آتش‌بس در شمال است، اشتباه می‌کند، هیچ راه برگشتی برای اسرائیل وجود ندارد. آن‌ها نمی‌توانند کار را نیمه‌ رها کنند و به طورکامل زرادخانه‌ای که به سوی آن‌ها نشانه رفته را از بین نبرند. دیگر هرگز چنین فرصتی نخواهند داشت.»

♈️کوشنر با معرفی کردن جمهوری اسلامی به عنوان "مشکل اصلی" تأکید کرد: "«اقدام درست در حال حاضر این است که آمریکا به اسرائیل بگوید که کار را تمام کند. خیلی دیر شده است.»

♈️این در حالی است که شخص ترامپ نیز که چند روز پیش گفته بود اگر در انتخابات برنده شود ظرف یک هفته با ایران توافق می کند، دیروز از موضع کوشنر حمایت کرده و مخالفت دولت بایدن با "حمله به تأسیسات اتمی ایران" را "اشتباه" قلمداد کرده است. ترامپ گفته است: "«پاسخ رئیس جمهور آمریکا باید این می‌بود که اول تأسیسات هسته‌ای را بزنیم و بعد به فکر بقیه‌اش باشیم.»

♈️طبق گزارش رسانه‌ها، به رغم درخواست بایدن از اسرائیل برای اجتناب از حمله به مراکز هسته‌ای ایران، دولت نتانیاهو هیچ تعهدی در این باره نداده است.

♈️در واقع هنوز توانایی اسرائیل برای حمله به مراکز اتمی ایران و تصمیم نهایی آن در این مورد نامشخص است، اما به نظر می‌رسد که دولت نتانیاهو رویکرد خود را بیشتر با تیم خاورمیانه‌ای ترامپ هماهنگ می‌کند تا با تیم بایدن. از حملۀ ۷ اکتبر تا کنون، دولت بایدن پیشنهادهای علنی بسیاری در مورد جنگ غزه به دولت نتانیاهو ارائه کرده است که اکثر آنها کاملاً نادیده گرفته شده است.

♈️احتمالاً تأثیر عملکرد دولت نتانیاهو بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم مد نظر تیم ترامپ است. آنها تشدید منازعه را کمک به پیروزی ترامپ تصور می‌کنند و رؤیای‌شان این است که با پیروزی ترامپ، معاملۀ قرن و پیمان ابراهیم جان تازه‌ای بگیرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝توپ کجا خواهد نشست؟
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat
♈️حال که نوبت اسرائیل است، به رغم درخواست ترامپ، بعید است توپش را بیهوده هدر دهد. به همین دلیل کمتر محتمل می نماید سراغ پناهگاه های هسته ای ایران برود. به صد دلیل. نخست آن که احتمال موفقیتش ناچیز است. دوم‌؛ بعید نیست موجبات دلبستگی و تمرکز جمهوری اسلامی در پیوستن به باشگاه هسته ای شود و...

♈️هم چنین احتمال هدف قراردادن پایانه های صادراتی-وارداتی ایران هم‌ زیاد نیست. چون هم برخلاف روح پیامش به مردم است و هم در برآوردهایش حتما تلافی سنگین جمهوری اسلامی را محاسبه می کند. هر نظامی تازه واردی هم می داند، تسلیحات اولیه بکارگرفته شده در میدان، ساده ترین ها است. معلوم است که ساخلوها برای روز مبادا، آشکار نمی شوند. هم چنین است هدف قراردادن زیرساخت های خدماتی ایران.

♈️کوتاه آن که احتمال دارد در وهله نخست، حربه اسرائیل در واکنش انتقامی اش، بهره برداری از تسلیحات دیجیتالی وسایبرنتیک باشد.‌ دوم‌ نیروهای نظامی حتما بر دفاع از خود و سیستم های راداری-پدافندی و نیز فرماندهی کشور متمرکزند.

♈️به هر روی حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران، با وجود سفارش اکید اخیر ترامپ، پشیمان کننده خواهد بود. به گمانم دور از انتظار است، بی بی و کابینه اش، به چنین اشتباه مهلکی دست بزنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ایران و شبح سرگردان جنگ

صلاح الدین خدیو
@jomhuriyat

♈️جنگ ماتحت خود را لای در گذاشته است! جنگ و نیمه جنگ یکی هستند!
دو ضرب المثل کردی بالا به شکلی دقیق ناظر به وضعیت ایجاد شده میان ایران و اسرائیل هستند.
روشن است که ایران جنگ نمی خواهد، اما اسرائیل مشخصا از تشدید وضعیت ایجاد شده و سرایت آن به ایران سود می برد.

♈️یک سال پس از حملەی هفت اکتبر حماس، بحران ناشی از آن در حال متاستاز است.
جنگ ابتدا به لبنان کشیده شد، سپس حوثی های یمن خود را درگیر آن کردند و از بهار امسال کم و بیش دامن ایران را هم گرفت.

♈️شش سال پیش که ترامپ با راهنمایی نتانیاهو و بن سلمان سیاست فشار حداکثری علیه ایران را در پیش گرفت، خویشتن داری استراتژیک ایران مبتنی بر دو اصل بود: نه مذاکره می کنیم و نه جنگ!

♈️با رخدادهای کنونی به نظر می رسد یک ضلع این سیاست فرو ریخته و جلوگیری از وقوع جنگ دشوارتر از هر زمانی است.
احتمالا اصلاحیەی تهران بر سیاست گذشته، پرهیز از جنگ بزرگ مقیاس و فراگیر و محدود نگه داشتن آن است.
به عبارت دیگر اگر جنگ، گزینەای گریز ناپذیر است، از منوی "رستوران خاورمیانه" بجای جنگ تمام عیار "نیمه جنگ" را باید برگزید!

♈️صد البته تجربەی حزب الله لبنان در یک سال گذشته ضرب المثل کردی جنگ و نیمه جنگ یکیند، را تصدیق می کند.
حزب الله به منظور کمک به حماس از هشت اکتبر، وارد نبردی محدود و کنترل شده با اسرائیل گردید.
رهیافت استراتژیک آن مبتنی بر توازن وحشت ناشی از جنگ 2006 و معادلەی بیروت در برابر تل آویو بود.
تا مدتها به نظر می رسید - احتمالا بر اساس یک عملیات فریب - که اسرائیل معادلەی حزب الله را پذیرفته و کم و بیش خطوط قرمز 2006 را مراعات می کند.
تا این که تل آویو جنگ محدود لبنان را به نبردی تمام عیار تبدیل و از خطوط قرمز 2006، سهل است، بلکه از تمام هنجارهای شناختەی شدە و استاتداردهای متغارف منازعەی 80 سالەاش با اعراب هم گذشت.

♈️اسرائیل نیک آگاه بود که حزب الله آمادەی جنگی دوبارە در مقیاس سال 2006 نیست و واکنش های ضعیفش به ترور سریالی فرماندهانش اسرائیل را در پندارش بیشتر جسور می کرد.
این امر می تواند دربارەی ایران هم صادق باشد.
واکنش اخیر ایران از عملیات وعدەی صادق یک، جدی تر و مخرب تر بود، اما هنوز خویشتن دارانه و بدون تلفات انسانی بود.
امری که در ارزیابی اسرائیلی ها معمولا فراتر از تخریب های معمول ابنیه و اماکن است.

♈️اکنون نوبت اسرائیل است، آیا واکنشی هم سطح نشان می دهد، یا با تبدیل نیمه جنگ به جنگ در پی کسب دستاوردهای استراتژیک است.
از هفت اکتبر با اسرائیل جدیدی روبرو هستیم که به هر قیمت در فکر بازگشت به شش اکتبر 2023 است؛
از کاربست بی حد و حصر توان نظامی گرفته، تا بازی های آتش بس - عمدتا با اهداف پنهان نظامی - و عملیات های سیاسی و " مسافرت" های فریب کارانه، مانند مسافرت دیرهنگام و لحظەی آخری نتانیاهو به نیویورک به قصد اغفال رهبر فقید حزب الله.

♈️بخش مهمی از عملیات سیاسی مشترک آمریکا و اسرائیل در یک سال اخیر، ترجیع بند تکراری جلوگیری از سرایت تنش و پیش گیری از یک جنگ فراگیر منطقه ای بوده است.
اما هر زمان که اسرائیل دامنەی عملیات و اهداف خود را منجمله به ایران گسترش داده، نه تنها بازخواست نشده، بلکه دوباره همان جمله تکرار شده است!

♈️با این اوصاف ساعات و روزهای آینده بغایت حساس و مهم است و حتی متغیرهایی چون نگرانی از تلاطم بازار جهانی نفت را هم نباید چندان جدی گرفت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رئیس‌جمهور و وعده‌های صادق اقتصادی

موسی غنی‌نژاد
@jomhuriyat

♈️دستگاه‌هایی مانند «سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان» و «سازمان تعزیرات حکومتی» که ماموریت غیر عقلایی قیمت‌گذاری دستوری را به عهده دارند، باید منحل شوند تا نظام بازار رقابتی بتواند بدون مزاحمت شکل گیرد و عمل کند. این کار علامت بسیار مهم مثبتی به فعالان اقتصادی می‌دهد.

♈️در خصوص بازار پول و ‌نظام بانکی هم می‌توان سیاست مشابهی را جاری کرد؛ به این معنا که قیمت‌های دستوری برای بانک‌های تجاری ملغی شود؛ به‌طوری‌که مدیران اینها بتوانند با صلاحدید و مسوولیت خود نرخ‌های بهره بانکی (نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات) را تعیین کنند.

♈️طبیعتا این کار مستلزم حذف کلیه تسهیلات تکلیفی بانک‌ها و انواع نرخ‌های ترجیحی دستوری خواهد بود. با این کار رانت‌های هنگفتی که منشأ فسادهای نجومی و زمین‌گیر شدن نظام بانکی برای کل اقتصاد ملی شده است، منتفی خواهد شد.

♈️باید با صراحت و بدون لکنت به مردم گفت که این وضعیت قیمت‌ها به زیان عامه مردم و تنها به سود عده معدودی از ثروتمندان دارای چندین اتومبیل و البته قاچاقچیان سوخت است.

♈️دولت اگر به هر دلیلی نمی‌تواند یا نمی‌خواهد کل اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را بلافاصله به‌طور کامل انجام دهد ضرورتی ندارد، منفعل بماند و هیچ‌کاری نکند.

♈️می‌توان با توضیح برنامه اصلاحی جامع درازمدت برای مردم اصلاح ملایم و تدریجی قیمت‌ها را آغاز کرد.

♈️اصلاح سالانه قیمت حامل‌های انرژی به اندازه تورم سالانه یا اندکی بیشتر از آن گرچه‌ ناترازی انباشته عظیم فعلی را نمی‌تواند بپوشاند، اما می‌تواند از ابعاد فزاینده آن اندکی بکاهد.

♈️سیاست ضایعه‌بار «خالص‌سازی» آحاد ملت ایران را عملا به «خودی» و «غیرخودی» تقسیم‌ می‌کند. چنین تقسیمی ریشه در نفوذ نامیمون پسمانده‌های ایدئولوژی کمونیستی دارد که متاسفانه در سال‌های اولیه انقلاب در کشور ما رواج داشت و هنوز عده‌ای آگاهانه یا ناخودآگاه از آن متاثرند.

♈️معتقدان به این ایدئولوژی تنها همفکران خود را شهروندان واقعی یا کامل می‌دانند و برای دیگران حقی در اداره امور جامعه قائل نیستند.

♈️تا زمانی که این قانون و به‌طور کلی تفکر موجد آن در جامعه حاکم باشد، انتظار شایسته‌سالاری در نظام تدبیر بیهوده خواهد بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️خاورمیانه را آفرید
از روی چشم‌های شرقی‌ات
پرآشوب، رنجور، خسته، زیبا

👤نزار قبانی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پاسخ احتمالی اسرائیل!
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat

♈️از زمان حملات موشکی ایران به اسرائیل، صرف نظر از اظهارات رسمی مقامات اسرائیلی و آمریکایی، شاهد اخبار و پیام‌های رسانه‌ای متعدد، پیچیده، چند لایه، هدفمند و بعضا متناقض، ناهمگون و گیج کننده در رسانه‌های اسرائیل و آمریکا به نقل از «مقامات ناشناخته‌ای» هستیم که در نوع خود کیس مطالعاتی جالب و جذابی است.

♈️صورت مشترک این پیام‌ها آماده شدن اسرائیل برای یک حمله است؛ اما ماهیت و زمان آن روشن نیست و این هم طبیعی است. درباره زمان حمله در صورت اتخاذ تصمیم نهایی برای آن می‌توان گفت که چه بسا اسرائیل در سالگرد حمله هفتم اکتبر (فردا یا پس فردا) اقدام کند که خاطره تلخ اسرائیلی‌ها از این روز را تحت الشعاع قرار دهد.

♈️گفته می‌شود که اسرائیل به دنبال «حمله‌ای بزرگ و جدی» است؛ اما نمی‌خواهد منجر به یک جنگ تمام عیار شود و حملات دو سویه بعدی را به همراه داشته باشد. واقعا این چه حمله‌ای است که هم بزرگ و جدی باشد و هم این که واکنش ایران را به دنبال نداشته باشد؟

♈️آیا به معنای این است که ارتش اسرائیل می‌خواهد حمله‌ای «موثر» و متضمنِ پیام‌های متعدد انجام دهد و بعد از آن واکنش بعدی ایران را بی‌پاسخ بگذارد که این دور حملات دو جانبه یک جایی متوقف و ادامه پیدا نکند؟ فعلا نمی‌توان پاسخی به این پرسش‌ها داد.

♈️در این چند روز، رسانه‌های اسرائیلی و آمریکایی چند هدف احتمالی را مطرح کرده‌اند؛ از تاسیسات نفتی و هسته‌ای تا مراکز نظامی. هنوز روشن نیست که اسرائیل در این دور به تاسیسات نفتی و هسته‌ای حمله کند؛ اما پر واضح که در هر حمله، احتمال هدف قرار دادن سایت‌های نظامی به ویژه سایت‌های موشکی به دو دلیل بیشتر است؛ نخست این که حملات به اسرائیل موشکی و از این اماکن بوده است و دوم این که موشک و پهپاد دو رکن دکترین نظامی ایران هستند و اگر قرار بر یک دور حملات رفت و برگشتی باشد، به احتمال زیاد، هدف تاثیرگذاری بر واکنش‌های بعدی ایران و همچنین تضعیف قدرت موشکی و پهپادی در حمله احتمالی پیش‌رو نصب العین اسرائیلی‌هاست.

♈️در عین حال، ممکن است که حمله مشتمل بر اقدامات متعددی باشد؛ از حمله هوایی به هدف یا اهدافی خاص گرفته تا حمله سایبری به تاسیسات حیاتی جامعه‌محور (مثل شبکه سوخت).

♈️اما «بعید نیست» که منظور از حمله‌ای «بزرگ» با شمول دیگر جبهه‌ها نیز باشد؛ به این معنا که اسرائیل برای خلق تصویری از «قدرت‌نمایی» در سالگرد هفتم اکتبر همزمان حملاتی شدید در سوریه، عراق، یمن، غزه و لبنان انجام دهد. در این سناریو نیز ممکن است حمله به اهداف در اين چند کشور گسترده‌تر از حمله به اهدافی در ایران باشد تا هم آن تصویر خلق شود و هم بر حمله بر ایران سایه افکند و به نوعی واکنش احتمالی تهران کنترل شود.

♈️در صورت اتخاذ تصمیم نهایی برای یک حمله نظامی، باید دید که آیا از جنگنده‌ها به ویژه اف 35 استفاده خواهد شد که این هم مستلزم عبور از آسمان برخی کشورهاست یا موشک‌های دوربرد «اریحا» که در این صورت می‌تواند به معنای حمله‌ای محدود باشد.

♈️در هر صورت چنان که قبلا نیز گفته شد، احتمال حملاتی رفت و برگشتی وجود دارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ روز جهانی معلم مبارک

♈️من معلم هستم
اسم من گمشده است
توی دفترچه پرحجم زمان


🔰 ۵ اکتبر مصادف با ۱۴ مهر «روز جهانی معلم» است.
این روز در بیش از یکصد کشور جهان جشن گرفته می‌شود.
یونسکو هر ساله شعار و یا جمله ای کوتاه را در مورد نقش کلیدی و راهبردی معلمان در نظر می گیرد و شعار سال ۲۰۲۴ این چنین است :
« بها دادن به صدای معلمان »

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/06 02:16:49
Back to Top
HTML Embed Code: