Telegram Web Link
♈️ ۱۴ وعده و رویکرد مسعود پزشکیان برای حل مشکلات #اقتصاد ایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای رییس جمهور پزشکیان
مبارکتان باشد

♈️یادتان باشد شما منتخب فقط ۲۵ درصد مردم ایران در انتخاباتی هستید که در دور اول ۶۰ درصد و در دور دوم ۵۱ درصد مردم ایران در آن شرکت نکرده‌اند.

♈️خاطرتان باشد که اکثریت مردم ایران نه بغض داشتند و نه خسته بودند و نه ناامید، بلکه آنها باور دارند که امکان تغییر حتی حداقلی از مسیر تغییر رییس‌جمهور نیست.

♈️شاید مهمترین رسالت شما تغییر این ذهنیت است و زمان داوری خواهد کرد که حق با آن ۲۵ درصد بود ویا آن اکثریت ۶۰ یا ۵۱ درصدی.

سیامک قاسمی/اقتصاددان

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جامعه شناسی انتخابات ریاست جمهوری!

مهران صولتی
@jomhuriyat

♈️مسعود پزشکیان در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی رسید. انتخاباتی که اگرچه از نظر حاشیه‌های پیرامون آن پررونق و از حیث تعداد مشارکت کنندگان کم‌رمق بود ولی به دلیل برخورداری از شماری تفاوت‌های بدیع با تجربه‌های پیشین شایسته تحلیل‌های عمیق‌تری می‌باشد.
در این یادداشت می‌کوشم تا از منظر جامعه شناختی نگاهی اولیه به برخی از ویژگی‌های این انتخابات بیفکنم:

♈️کلیدواژه انتخابات اخیر نه توسعه سیاسی یا اصلاحات اقتصادی بلکه تلاش برای یک زندگی معمولی بود. پیامی که کمپین پزشکیان از جنبش زن، زندگی، آزادی وام گرفت و به فصل مشترک مردم و تنها نامزد اصلاح‌طلب حاضر در رقابت‌ها تبدیل شد. عبارتی که هیچ توضیحی برای معرفی نیاز نداشت و صرفا از یک فقدان چنددهه‌ای در کشاکش آرمان‌های پرطمطراق سیاسی مانند انقلاب، بسط عدالت، و مبارزه با استکبار جهانی حکایت داشت.

♈️این انتخابات از همان آغاز با قوی‌ترین و منسجم‌ترین موج تحریمی که تاکنون ظهور یافته است روبرو شد که ناشی از شکل‌گیری نوعی خودآگاهی ملی در طی پنج سال اخیر بود. پدیده‌ای که به مجموعه‌ای از گفت‌و‌گوهای صریح و رادیکال میان قائلین به تحریم از یک‌سو و مشارکت جویان از طرف دیگر دامن زد.
از همان ابتدا هم شمار خیرخواهان و دغدغه‌مندان در هر دو اردوگاه قابل توجه به نظر می‌رسید، امری که بیش از پیش بر غنا و ژرفای گفت‌و‌گوها می‌افزود.

♈️انتخابات اخیر واجد هیچ گونه خیال‌بافی یا رویافروشی از سوی پزشکیان یا هواداران او نبود. هر دو نسبت به ظرفیت‌های جایگاه ریاست جمهوری کاملا اشراف داشتند و بر خلاف کمپین رقیب به یک جهان فرصت و یک ایران جهش قائل نبودند.

♈️موافقان پزشکیان پیش از هر چیز او را به مثابه روزنه‌ای برای ورود عقلانیت به عرصه اجرایی کشور می‌نگریستند تا بتواند از تحمیل‌ زیان‌های بیشتر بر ایران و ایرانیان جلوگیری به عمل آورد.

♈️بیشتر مشارکت کنندگان در انتخابات از چیزباختگان چند ساله اخیر بودند که به دلیل هراس از سقوط در سیاه‌چاله توهمات جلیلی به صندوق آراء روی خوش نشان دادند. همان کسانی که مدت‌ها در برزخ میان رای دادن یا ندادن سرگردان بودند و بالاخره از بیم ویرانی ایران به پزشکیان رای دادند. رویدادی که پیشاپیش بر صحت این عبارت مهر تایید می‌زد که؛ رئیس جمهور آینده امکان محدودی برای اصلاح ولی امکان نامحدودی برای تخریب در اختیار دارد.

♈️انتخابات اخیر همچنین فرصتی برای اعتماد دوباره به سیاست‌مداران در ایران فراهم آورد. امری که بعد از پایان دوره محمد خاتمی کمتر سابقه داشت.

♈️پزشکیان موفق شد تا خود را به عنوان فردی صادق و سالم معرفی کند که عزم بهبود وضعیت کنونی را دارد. نتیجه انتخابات هم نشان داد که اقبال مردمی که این بازنمایی را پذیرفته‌اند می‌تواند آغازی بر ترمیم سرمایه اجتماعی و احیای اعتماد از دست رفته نسبت به مسئولان در کشور محسوب شود.

🔰نکته پایانی: انتخابات اخیر اما نشان داد که ایرانیان راه بلندی برای توسعه‌یافتگی پیش‌روی خود دارند. از یک‌سو نامزدها جز کلی گویی هیچ نقشه‌راهی به مخاطبان خود معرفی نکردند و از سوی دیگر مشارکت‌جویان و تحریم‌کنندگان نقطه مشترکی برای مفاهمه نیافتند. از همین رو به نظر می‌رسد این حجم از تفرق و بی‌افقی در ایران امروز تا مدت‌ها سرمایه‌های فکری این سرزمین را اتلاف و مردمان‌اش را سرگردان خواهد ساخت!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝‏امروز، شنبه، ۱۶ تیر ١۴٠٣ خورشیدی و نخستین روز انتخاب ‎پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور ایران است.
بهمن انصاری
@jomhuriyat

♈️الف‌) قیمت‌های ارز و طلا و بنزین به این صورت هستند:

دلار: ۶٠.٠٠٠ تومان
سکه: ۴۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان
طلا: هر گرم ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان
بنزین آزاد: لیتری ٣.٠٠٠ تومان

♈️ب) وعده‌هایی که پزشکیان داده است:

١- حذف گشت ارشاد
٢- همسان‌سازی حقوق با تورم
٣- از بین بردن تحریم‌ها
۴- رایگان کردن هزینه درمان برای همهٔ مردم
۵- حذف فیلترینگ*

♈️*) در حال حاضر معروف‌ترین پلت‌فرم‌هایی که فیلتر هستند: توییتر، تلگرام، اینستاگرام، یوتیوب، فیسبوک، اسکایپ، واتساپ، تیک‌تاک، تردز، نت‌فلیکس، گوگل‌پلی‌استور، دیسکورد، وایبر.

♈️ج) لیست قیمت خوراکی‌های مهم:

گوشت قرمز: ۶۵٠.٠٠٠ تا ٧٠٠.٠٠٠
گوشت مرغ: ٧۵.٠٠٠ تا ٨۵.٠٠٠
تخم‌مرغ: شانه‌ای ١٢۵.٠٠٠
موز: کیلویی ٧٠.٠٠٠
نان سنگک: دانه‌ای ۵.٠٠٠
نان لواش: دانه‌ای ۵٠٠

– قیمت‌ها به تومان و به صورت میانگین می‌باشند.

♈️د) میانگین قیمت چند نمونه از خودروهای صفر پرطرفدار در بازار ماشین. توجه داشته باشید که قیمت‌ها با توجه به آپشن‌ها ممکن است کمی بالاتر یا پایین‌تر باشد:

تیبا: ۴٠٠.٠٠٠.٠٠٠
کوییک: ۴٣٠.٠٠٠.٠٠٠
ساینا: ۴۵٠.٠٠٠.٠٠٠
پژو ٢٠۶: ۶٠٠.٠٠٠.٠٠٠
پژو ٢٠٧: ٧٠٠.٠٠٠.٠٠٠
سمند: ٧٠٠.٠٠٠.٠٠٠
شاهین: ٧٠٠.٠٠٠.٠٠٠

این پست برای ثبت درتاریخ نوشته شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فردای رأی گیری با دولت خاکستری

فریبا نظری، ۱۶ تیر۱۴۰۳ 
@jomhuriyat

♈️جمعه پانزدهم تیر ۱۴۰۳ رأی گیری چهاردهمین دوره ریاست جمهوری نهایی شد و مسعود پزشکیان به عنوان رییس‌جمهور منتخب با مشارکت ۴۹ درصد از ایرانیان دارای شرایط رأی، تعیین گردید.

♈️از امروز شانزدهم تیر ۱۴۰۳، دو روز مانده به بیست و پنجمین سال‌روز اعتراضات جنبش دانشجویی و رخدادهای خشونت‌بار کوی دانشگاه در سال ۱۳۷۸؛ هم‌چنان مشکلات و بحران‌های ایران تداوم دارد:

1️⃣ فقر، تورم، رکود، بی‌ارزشی پول ملی، فلاکت اقتصادی و دوری از زندگی معمولی برای بسیاری از ایرانیان

2️⃣ فاصله و بی‌اعتمادی میان ملت و حاکمیت

3️⃣ فساد سیستماتیک اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی

4️⃣ انواع خشونت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی؛ همراه با فضای بسته و کنترل‌گر پیامد این خشونت، احساس خشم انباشت شده‌ی ناشی از ظلم و خسارت انکار شده و بی‌پاسخ مانده‌ی معترضین سه دهه‌ی اخیر از کوی طلاب مشهد در سال ۱۳۷۳ تا جنبش #زن‌زندگی‌آزادی

5️⃣ سیاست خارجی پرتنش و شکاف گفتمان و باورهای میان حاکمیت و ملت در این حوزه

6️⃣ استمرار مهاجرت فردی و گروهی ایرانیان به خارج از کشور

7️⃣ از بین رفتن محیط زیست ایران و تداوم ابربحران‌ های این حوزه

8️⃣ افزایش نابهنجار آسیب‌های فردی و اجتماعی

9️⃣ تبعیض و بی‌عدالتی بر گروه‌های مختلف به حاشیه رانده شده‌ی: زنان، اقوام، مذاهب، فرودستان اقتصادی و اجتماعی مانند: بازنشستگان، کارگران، معلولان

🔟 فیلترینگ رسانه‌ای
و از همه مهم‌تر، تداوم دولتسایه
 
♈️اما یک تفاوت آشکار ایجاد شده و آن پیام تحول جویی عمیق و گسترده در ساختار نظام حکمرانی این سرزمین است که از سوی بخش زیادی از جامعه با صدای رسا و آشکار، اعلام شده است. مخالفت و نه معنادار اعلام شده‌ی بیش از نیمی از ایرانیان واجد شرایط رأی به چیستی راهبردهای اداره‌ی کشور در سطوح مختلف و کارکردهای آن.

♈️ایران وارد دوره اجرایی دولتی خاکستری شده که رییس منتخب آن خود را اصلاح‌طلب نمی‌داند اما برخی حامیان سیاسی آن اصلاح‌طلبانی خاکستری هستند که از گفتمان اصلاحات و تحول‌جویی دوری گزیده و حتی تحول‌جویان را مورد عتاب و سرزنش قرار داده و می‌دهند. این گروه استمرارطلبی را برگزیده‌اند و نهایت مقصود و آرمان خود را در تغییراتی خرد و حداقلی بدون خدشه و تحول در قواعد و سیاست‌های نظام حکمرانی موجود، می‌دانند.

♈️دولتی که با رأی مشارکت کنندگانی مسئولیت اجرایی کشور را بدست آورده که از ترس یک دولت بنیادگرای افراطی‌، بپای صندوق رأی رفته‌اند. چنان‌که گزاره‌ی محوری تبلیغات ستادهای انتخاباتی آن نیز بر همین سیاست ترساندن جامعه از رقیب استوار بود. گرچه مشخص نیست چه میزان از سیاست‌های گفتمان بنیادگرای ایدئولوژیک موجود و نهادینه شده در ساختارهای قدرت و نیز مداخلات دولت سایه را می‌تواند یا می‌خواهد تغییر دهد.
 
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝📝 سلام بر دولت نامقدس

✍️ محسن‌حسام مظاهری دین‌پژوه
@jomhuriyat

♈️ دولتی که «دولت امام زمان» نیست، «زمینه‌ساز ظهور» نیست، «با عنایت امام هشتم» رأی نیاورده.

♈️ یک دولت عرفی است که در رقابتی نابرابر و دشوار، با رأی شکننده‌ی بخشی از مردم و عدم حضور و قهر نیمی از مردم بر سر کار آمده و باید با کارنامه‌ و میزان کارآمدی‌ ارزیابی‌اش کرد و بدون لکنت نقدش کرد و منافع جامعه را از او مطالبه کرد؛ بدون آن‌که متهم به تقدس‌شکنی شویم.
 
♈️ و درود بر رییس‌جمهوری که گرچه شخصاً متدین است و اصول و زبان دیندارانه دارد، اما دین را نردبانی برای رسیدن به قدرت نساخت و در تبلیغات انتخاباتی از شعارها و مناسک دینی استفاده‌ی ابزاری نکرد و رقابت بر سر منصبی دنیایی را رنگ تقدس نزد و لشکر مبلغان مذهبی و دینی برای رأی‌آوردنش بسیج نشدند و چوب حراج به معتقدات دینی مردم نزدند.

♈️ از امروز فصل تازه‌ای در حیات جامعه‌ی ایرانی رقم می‌خورد که امیدوارم برای همه‌ی مردم ایران، هم آن‌ها که به رییس‌جمهور منتخب رأی دادند، هم آن‌ها که به رقیب او رأی دادند، و هم آن 50 درصد که پای صندوق نیامدند، فصل مبارک و امیدبخشی باشد.

♈️ امیدوارم دکتر پزشکیان، با استفاده از مشاوران و همکاران کاردان و مسئولیت‌پذیر و میهن‌دوست و بهره‌مندی از مشورت و نقد همه‌ی صاحبنظران و دلسوزان کشور، فراتر از مناسبات باندی و جناحی، بتواند مسیر توسعه‌ی پایدار کشور را دنبال کند؛ دو آموزه‌ی انصاف و عدالت را فراموش نکند؛ فضیلت‌های صداقت،‌ مردم‌داری و پاکدستی‌‌اش را همچنان حفظ کند؛ مراقب نفوذ سهم‌خواهان و فرصت‌طلبان و مفسدان در حلقه‌ی پیرامونی و دولت خود باشد؛ به تکثر جامعه‌ی ایرانی در همه‌ی اشکالش (فرهنگی، سیاسی، قومیتی، مذهبی، سبک زندگی و...) احترام بگذارد و تفاوت‌ها را نه تهدید که فرصت به‌شمار آورد؛ در احقاق حقوق زنان و عدالت جنسیتی بکوشد؛ در توزیع فرصت‌های شغلی، شایستگی و رقابت علمی و تجربی را جایگزین وفاداری و سرسپردگی به سیستم کند؛ برابر تمامیت‌خواهی‌ها و فشارها برای محدودکردن آزادی‌ها و تضییع حقوق شهروندان ایستادگی کند؛ از سنگینی فشار معیشتی و اقتصادی بر دوش مردم بکاهد؛ طبقات فرودست و حاشیه‌نشین‌های قدرت را فراموش نکند و چنان‌که خود بارها گفته است «صدای بی‌صدایان» باشد؛ رفتار و گفتاری نداشته باشد که تشدید‌کننده‌ی گسل‌ها و شکاف‌های جامعه است و به فضای دوقطبی و رادیکال دامن می‌زند؛ با حذف مداخلات گسترده‌ و نابه‌جای نهاد دولت، بستر رشد و تقویت جامعه‌ی مدنی را فراهم کند؛ و نهایتاً بتواند کارنامه‌ای موفق و نامی خوش از خود در تاریخ ایران به‌جا گذارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝‍ شش نکته با مسعود پزشکیان

اجلال قوامی
@jomhuriyat

♈️چند نکته ای که مسعود پزشکیان نهمین رئیس جمهور جمهوری اسلامی باید مدنظر داشته باشد:

🔰۱- اکثریت معترض و خاموشی که در این انتخابات رای ندادند و همچنان بر مطالبات و خواست های خود ایستاده اند.این اکثریت معترض و منتقد به سیاست ها ی جاری و حکمرانی در کشور را نمی توان نادیده گرفت و روز به روز به لحاظ اجتماعی و سیاسی در حال نیرومند تر شدن هستند.

🔰۲- اکثریتی که پای صندوق های رای به هر دلیلی نیامدند از دو گانه کهنه و ملال آور اصولگرایی- اصلاح طلبی عبور کرده اند و تحولات اساسی و بنیادینی را در ساختار قدرت خواهانند.

🔰۳- انتخاب شما با آرای ۱۶ میلیونی آخرین فرصت باورمندان به اصلاحات از درون نظام است و آخرین تیری بود که جریان اصلاح طلبی از کمان رها کرد و همه توان و اعتبار اندک باقی مانده خود را هزینه آخرین امیدها به جریان اصلاحات کرد.

🔰۴- شما مانده اید و این درهم تنیدگی مشکلات اقتصادی و اجتماعی و مطالبات بر جای مانده مردم.اینکه چگونه می خواهید بر این مسائل و مشکلات فائق آیید الله اعلم.
اما نیک بدانید که وارد شدن شما به انتخابات و رئیس جمهور شدن تان از فردا واقعیت های پنهان ساختار سخت قدرت را برای تان عیان می سازد.

🔰۵- در هر شهر و استانی از کردستان تا بلوچستان و خوزستان سخنانی گفته اید و تعهداتی به مردم داده اید.از حقوق کرد و بلوچ و سنی و اهل حق و همه مذاهب گفته اید.اینکه چگونه و با چه مکانیسمی می خواهید پاسخگوی این حقوق معطل و بر زمین مانده باشید باز هم خدا داند.

🔰۶- و اما نکته آخر عتاب و خطابم با جریان ها و چهره هایی است که دعوت به مشارکت کردند و دلیل ها آوردند اگر مسعود. پزشکیان رئیس جمهور نشود چنین و چنان خواهد شد همان استدلال ها و حرف های چند دهه گذشته که دیگر کمتر خریداری در این دوره داشت.این جریان ها و افراد هم فردا روز پاسخگوی همین مردم باید باشند و مسئولیت خود را در آین خصوص باید بپذیرند.می مانیم و می بینیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝📝 آقای آذری جهرمی، با چه عنوان و جایگاهی در حرم امام خمینی سخنرانی کردند؟!!!

مجید بهمن زاده،  حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، ۱۶ تیر ماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ در نخستین روزهای تشکیل ستاد تبلیغاتی آقای پزشکیان، نسبت به حضور اعضای سابق و وزرای ناموفق دولت آقای روحانی، بویژه نیروهای امنیتی چون آقایان ربیعی، صالحی امیری و آذری جهرمی هشدار دادم، لذا بی توجهی به این موضوع در جریان مناظره ها، تبدیل به یکی از نقاط ضعف ستاد آقای پزشکیان و هدفی سهل و آسان برای حمله  دیگر کاندیداها به آقای پزشکیان شد.

♈️ اگر چه آقای آذری جهرمی، در پاسخ به این ایراد، به پیشینه امنیتی رئیس جمهور روسیه متوسل شد و افکار عمومی را به سابقه امنیتی آقای پوتین در ک گ ب ودر نهایت تصدی پست ریاست جمهوری روسیه از سوی پوتین حواله داد، اما این پاسخ، بعنوان عذری بدتر از گناه در افکار عمومی جلوه کرد و باعث اوج گرفتن اعتراض بیشتر حامیان آقای پزشکیان شد و در نهایت آقای جهرمی، در کلیپی تبلیغاتی با مشارکت آقای  آقا میری( روحانی منتقد و خلع لباس شده) برای قطع شدن کامل اینترنت در طی ۵ روز اعتراضات عمومی در دولت آقای روحانی اشک ریخت و اذعان داشت که در آن شرایط که عده ای بیگناه کشته شدند و اینترنت کشور بطور کامل قطع بود و  وی نیز مسولیت وزارت ارتباطات را در آن دوران بعهده داشته، شرایط روحی دشواری را تجربه کرده  است  و قول داد که پس از پایان انتخابات، مدعی پست و مطالبه گر مقام نخواهند بود و به محل کار سابق خود بازخواهند گشت .

♈️ اکنون سوال مهم این است که با توجه به اتمام فرآیند انتخابات و پایان زمان قانونی ستادهای تبلیغاتی از یکسو و پیروزی آقای پزشکیان که علیرغم عدم مشارکت اکثریت جامعه و سرازير شدن آرای انتقادی به سمت نامزد پیروز صورت گرفت ، لذا  سخنرانی امروز  آقای آذری جهرمی در کنار آقای پزشکیان در حرم امام خمینی، و یکروز پس از پایان انتخابات، تحت چه عنوان و جایگاهی صورت گرفته است؟!!!!

♈️ آیا بهتر نیست که اعضای دولت قبل و فعالین ستادهای تبلیغاتی آقای پزشکیان، به فرآیند عادی کار و زندگی خود بازگردند تا کاندیدای پیروز انتخابات،  همانطور که به مردم ایران وعده داده است، از انرژی افراد توانمند و نخبگان دانشگاهی که همواره و در تمامی شرایط، حافظ حقوق مردم هستند، برای رفع مشکلات وطن عزیز بهره مند شود ؟!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پزشکیان، سیاست خارجی و چالشهای پیش رو!
رستم شجاعی مقدم، ۱۴۰۳/۴/۱۶
@jomhuriyat

♈️بر همه روشن است که بدون احیای سیاست خارجی و برقراری بالانس در روابط بین‌الملل  امکان گشایش و تحول مثبت در اقتصاد ایران یک ادعای پوچ است که بیش از هر چیز متناظر به تامین منافع روسیه و گروههای داخلی ذینفع در انزوای ایران است.

♈️موانعی آشکار که پیش‌روی سیاست خارجی ایران قرار گرفته‌اند:

🔰۱- اراده رهبر و نهادهای تحت امر او در نفی هر گونه گشایش روابط و همکاری و حتی مذاکره با بلوک غرب، اولین چالش دولت آینده در زمینه احیای روابط بین‌الملل متقاعد کردن مجموعه انتصابی حاکمیت به پذیرش عقلانیت و دانش سیاسی در سیاست خارجی است، توفیق دولت در این مرحله ضمن کاهش موانع دیگر، میتواند جاده را به روی تیم سیاست خارجی باز نماید.

🔰۲- اعمال نفوذ روسیه بر نهاد حکومت در جهت حفظ انزوای ایران و دوری کشور ما از دسترسی به اقتصاد جهانی و به ویژه بازار انرژی، در این زمینه پوتین منافع گروههای ذینفع در حفظ تحریم‌ها را به منافع روسیه گره زده است که می‌توانند فشار دوجانبه سنگینی را بر دولت آینده وارد نمایند.

🔰۳- پرونده هسته‌ای, این پرونده سیاست خارجی ایران را گروگان خود گرفته است، چرا که موجب تحریم‌های رسمی بوده و ایران را در مقابل امنیت جمعی جهانی قرار داده است.

🔰۴- سیاست منطقه‌ای و نقش گروههای عرب، سیاست خارجی منطقه‌ای ایران علاوه بر دامن زدن به درگیری‌های نظامی و فرقه‌ای موجب بدبینی و نگرانی دولتهای منطقه و در نتیجه شکل گیری ائتلاف ضد ایرانی به نفع آمریکا و اسراییل شده است.

♈️حمایت مالی از گروههای عرب که توسط بسیاری کشورها تروریستی شناخته شده‌اند از جمله موانع تصویب لوایح FATF نیز هستند.
۵- گروههای به شدت سودجوی داخلی که تحریم‌ها را به منبع اصلی درآمدزایی برای خود تبدیل کرده و از قدرت پولی و رسانه‌ای و در نتیجه بحران سازی قابل ملاحظه‌ای نیز برخوردار هستند.

🔰۶- وجهه تخریب شده ایران و اعتماد از دست رفته در نظام بین‌الملل، عواملی مانند پرونده هسته‌ای، حمایت از گروههای مسلح، عدم پذیرش لوایح ضد پول شویی و .... چهره ایران را مخدوش کرده است.

🔰۷- افسار گسیختگی و تعدد تریبون داران، نظامیان، سخنگویان و خطیبان در امور سیاست خارجی که گاه و بیگاه زبان و قلم را بی‌ملاحظه منافع ملی به جولان درمی‌آورند.

🔰۸- نداشتن مرکز تحقیقاتی و علمی اختصاصی برای سیاست خارجی که بتواند چالشهای این حوزه را با اولویت بندی اصولی پیش دست تیم دولت بگذارد.

♈️پرواضح است که دولت پزشکیان برای غلبه بر این چالشها نیازمند کمک فراگیر نخبگان به ویژه تحول خواهان بوده و لازمه توفیق در این زمینه گشودن درهای ارتباط دولت با دانشگاهیان و دانشمندان است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مطالبه تغییرات بنیادین، پیام محوری انتخابات

حسین نورانی نژاد
@jomhuriyat

♈️اصلی‌ترین پیام انتخابات ریاست جمهوری اخیر را باید نارضایتی اکثریت قاطع مردم از شرایط موجود، خواست تغییر و مساله آنها با جریانی دانست که اقلیتند اما بیش از اندازه خود قدرتی رانتی دارند و اعمال اراده می‌کنند. این در حالی است که به نظر می‌رسد با همه تلخکامی‌ها و دلخوری‌ها، همچنان عقلانیت بالایی بر جامعه مدنی ایران حاکم است و مطالبات این قشر حتی المقدور بر بستر ظرفیت های قانونی و مدنی و مقاومت در این چارچوب دنبال می‌شود. نکته ای که مشخص است باب میل اپوزیسیون ویرانی طلب مانند شبکه اینترنشنال نباشد.

♈️هرچند این واقعیت‌ها کاملا روشن هستند، اما از آنجا که همچنان اصرار بر تغافل دیده می شود و در گیر و دار شکل گیری دولت جدید، ممکن است نارضایتی‌ها بار دیگر به بوته فراموشی سپرده شود، مرور چند نکته از این انتخابات ارزش توجه دارد.

1⃣پایین ترین میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری در دور اول با کمتر از 40 درصد مشارکت واجدین شرایط رقم خورد.

2⃣از آن میزان، حدود 20 درصد آراء به کاندیداهای جریان حاکم (قالیباف و جلیلی) اختصاص یافت که بخشی از آن هم به دلایل و انگیزه‌های مختلف، رای سیاسی و ایدئولوژیک این جریان محسوب نمی‌شود. این در حالی است که فرض عدم رای دادن درصد قابل توجهی از پایگاه اجتماعی این جریان به دلیل مواجهه تکلیفی با انتخابات منتفی است و این سقف آراء آنهاست.

3⃣افزایش قابل توجه میزان مشارکت در دور دوم انتخابات هم چیزی نیست که باز برای این جریان خبر خوبی باشد. از افزایش رای مردم در دور دوم انتخابات تنها 600 هزار رای معادل 10 درصد به آقای جلیلی رسید و حدود 5 میلیون و 500 هزار رای نصیب پزشکیان شد. این نکته را در کنار این فکت در نظر بگیرید که به طور معمول، دور دوم انتخابات مختلف میزان مشارکت کاهش می‌یابد. اما افزایش رای چشمگیر در دور دوم که تنها یک دوازدهم آن به جلیلی رسید، نشاندهنده عمق نگرانی اکثریت جامعه نسبت به اقلیت قدرتمند حاکم است و بدیهی است که هر قدر به سمت طیفی از مردم برویم که سخت تر از دیگران تحریمی‌تند، فاصله بیشتری با جریان متبوع آقای جلیلی، یا همان جریان موسوم به انقلاب می بینیم.

4⃣حالا دیگر اقلیت حاکم به وضعیتی رسیده که در مشارکت پایین هم شانس کمی برای پیروزی دارد. این مساله با سهمی که عملا این جریان از قدرت دارد هیچ سازگاری ندارد. بسیاری از قوانین و رویه‌های جاری در کشور بر اساس خواست این جریان است و مشارکت و عدم مشارکت اکثریت مطلق اکثریت مردم با همه تنوعی که درباره مواضع ایجابی‌شان وجود دارد، در پیام نه به این جریان اشتراک نظر دارند.

♈️نتیجه این که به نظر می رسد از مشارکت شهروندان با کیفیتی که بیان شد و نهایتا به 50 درصد هم نرسید باید به شدت نگران بود و به ندای تغییرخواهی مردم پیام روشنی داد.

♈️پیامی که از صندوق‌های رای رسید، در پیوستگی روشن با آن چیزی است که در کوچه و خیابان و فضای مجازی و خانواده‌ها می‌بینیم. پیام این که کشور برای مواجه نشدن با بحران‌های سخت، باید از فرصت دولت پزشکیان استفاده کند و حتی اگر خودش قصد جدی برای اعمال تغییرات جدی در روند اداره خرد و کلان کشور نداشت، او را مجاب به این هدف راهبردی کنند. و به این مساله توجه شود که اگر سرخوردگی های پیشین نصیب دولت آقای پزشکیان هم بشود، با این حجم از نارضایتی و ناامید شدن جمعیت بیشتری نسبت به انتخابات، شرایط بسیار وخیم‌تر خواهد شد.

♈️این حرف به معنای فشار بر دولت برای مطالبات خارج از توان آن نیست اما مهم است که خواست جامعه را فهمید و برای شکاف موجود بین رویه‌ها و ارزش‌های حاکم با آن فکری کرد..

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جنبش مردان کهن سال و‌میان سال

محمد طبیبیان
@jomhuriyat

♈️یک بزرگوار اهل قلم گفت که انتخابات روز ۱۵ تیرماه جنبش مردان کهن سال و میان سال بود. مشاهدات میدانی نیز چنین نشان می‌داد، گرچه آمار ترکیب سنی و جنسیتی رای دهندگان در دست نیست اما مشاهده افراد متعدد از مراکز رای دال بر عدم استقبال متناسب جوانان و بانوان بود. بسیاری از مردان گروه سنی متولد قبل از انقلاب نه تنها خود در انتخابات مشارکت کردند بلکه در یک کمپین وسیع تماس و صحبت و پیامک و شبکه های اجتماعی  به ترغیب جوانتر ها و بانوان فامیل و آشنا و دوست و همکار اقدام کردند. شاید در تاریخ فعالیت سیاسی در ایران چنین ساز و کار خودجوشی ناشی از اهتمام مردان کهن سال و میان سال سابقه نداشته است.

♈️در صورتی که این مشاهدات با برسی داده‌های موجود تایید شود می‌توان گفت که رویکرد اخیر در واقع جنبش پدر بزرگ‌ها و پدر‌ها بود برای حفظ کشور و حفاظت از آینده نسل‌های جوان‌تر. گرچه جنبش های جوانان و بانوان در سال‌های اخیر با خشونت سرکوب شده و این امر موجب رویگردانی بسیاری از این نسل است، اما جنبش پدر‌ها و پدر بزرگ‌ها مسالمت آمیز و معقول و از طریق صندوق رای بود و خواهیم دید که تاثیر بسیار عمیق در جهت و روند کنش های سیاسی خواهد داشت.

♈️پرسش این است که آیا این پیام شنیده خواهد شد و این فرصت برای بازسازی اعتماد عمومی و توقف روند رو به تزاید واگرایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت یا نه؟ نبایستی اجازه داده شود که این انتخابات آخرین فرصت نسل از نفس افتاده انقلاب برای گشایش راهی برای حل مشکلات کشور و نجات آن از شرایط موجود باشد.

♈️بزرگوار دیگری از اهل قلم نوشته بود که در جمهوری اسلامی امکانات رئیس جمهور برای انجام کار مثبت ناچیز و برای انجام کار مخرب عظیم است. تجربه ده‌ها سال این گزاره را تایید می‌کند. رییس جمهور منتخب لااقل فردی نیست که از امکان و اختیار موجود خود برای تخریب کمک بگیرد. اما دلیلی نیز وجود ندارد که باور کنیم می تواند اقدامات مثب کار سازی را نیز به ثمر رساند.

♈️مگر این که بخش های دیگر حاکمیت، به اصطلاح رایج ‘هسته سخت قدرت’ نیز چشم ها را بر رویکرد اجتماعی باز نماید و هر رویکرد را با واقع بینی بازشناسی و به میل و سلیقه خود تفسیر ننموده و از این فرصت برای حل مشکلات کشور و باز سازی روابط اجتماعی اهتمام ورزد، قبل از این که به مرور زمان و افزایش سن، این نسل مسالمت جو نیز عملاً میدان را تهی کند. 

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳

♈️بلوغ سیاسی آن بیش از ۵۰ درصدی که رأی ندادند!

احمد بخارایی
@jomhuriyat

🔰۱ـ بر اساس پیش‌بینی چندباره‌ای که متذکر شده بودم مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور شد.

🔰۲ـ حدس زده بودیم مشارکت در دور دوم حدود ۴۵ درصد خواهد بود اما به کم‌تر از ۵۰درصد نزدیک شد. روشن است که آن حدود ۱۰ درصد افزایش مشارکت ( از ۴۰ تا نزدیک ۵۰ درصد در دور دوم) به واسطه‌ی خوف از تفکر سعید جلیلی بود و نه حمایت برخی از «تحول‌خواهان» از پزشکیان! بنابراین دایره‌ی منازعه با اندیشه‌ی متحجرانه‌ی طیف سعید جلیلی و نگرانی نسبت به او، بیش از آن چیزی بود که ما تصور کرده بودیم.

🔰۳ـ وزن «اصلاح‌طلبان» در انتخابات، کم‌تر از ۱۰ درصد است زیرا بخش قابل توجهی از آن ده و نیم میلیون رأی به پزشکیان در دور اول به علاوه اکثر قریب به اتفاق شش میلیون رأی اضافه شده به ایشان در دور دوم به واسطه‌ی مطالبه‌گری در جهت «تغییرات اساسی» و نه اصلاحات رایج بوده است.

🔰۴ـ آقای پزشکیان بداند رأی شانزده و نیم میلیونی او معادل ۲۷ در صد جمعیت صاحب رأی به علاوه آن بیش از ۵۰ درصدی که رأی ندادند جمعاً بیش از ۷۷ درصد مردم ایران خواهان تغییرات اساسی در ساختارهای حقوقی (قانون اساسی) و سیاسی‌اند و الا همه و خود ایشان می‌دانند که بدون تغییرات در این دو حوزه هیچ طبیبی نمی‌تواند بحران‌های این کشور را درمان کند.

🔰۵ـ بارها گفته‌ایم که «تحول‌جویان» اهل «تحریم» انتخابات نیستند بلکه از «کنش‌گری سلبی و مقاومت مدنی» برخوردارند. بر این اساس چرخش بخش زیادی از آن ۱۰ درصدی که در دور اول مشارکت نداشتند اما در دور دوم وارد صحنه‌ی انتخابات شدند گواه آن است و از این به بعد هم هوشیارانه ناظر بر عمل‌کرد رئیس‌جمهور خواهند بود.

🔰۶ـ آن بیش از ۵۰ درصدی که رأی ندادند عمدتاً «تحول‌جویانی» هستند که به «بلوغ سیاسی» رسیده‌اند و در تحولات آتی نقش بی‌بدیلی ایفا خواهند کرد. بنابراین لازم است هم‌دیگر را پیدا کنند و منسجم شوند.

🔰۷ـ ناگفته نماند بخش قابل توجهی از رأی دهنده‌ها به سعید جلیلی هم معترضان به وجود فساد و رانت در کشور هستند که اگر پزشکیان دوباره به باند حسن روحانی روی آورد نارضایتی معترضان تشدید خواهد شد. بنابراین به نظر می‌رسد آخرین شانس جمهوری ولایی در ایران، همین مسعود پزشکیان است.

🔰۸ـ و اما … صدایی که از آینده‌ی نزدیک به گوش می‌رسد: «پزشکیان رأی ما رو پس بده!».

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 اینجا بهشتی زمینی در استان گلستان ، به نام غار دیو سپید و جلوه ای بی بدیل از
شگفتی طبیعت است

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نتیجه ناترازی سیاسی

🔰سرمقاله هم‌میهن,۱۷ تیر ۱۴۰۲
@jomhuriyat

♈️اگر دو ماه پیش از ما می‌پرسیدند که آینده کوتاه‌مدت را چگونه می‌بینید؟ قطعاً هیچ افق روشنی پیش روی خود نمی‌دیدیم. برای میان‌مدت هم حواله به انتخابات ۱۴۰۴ داده می‌شد؛ انتخاباتی که به احتمال فراوان امیدی به آن نمی‌بود. این پرسش اگر پس از سقوط بالگرد هم پرسیده می‌شد، چندان چشم‌اندازی پیش روی پرسش‌کننده گشوده نمی‌شد. ولی اکنون می‌بینیم که تحولاتی بزرگ حداقل در سطح دولت رخ داده است.

♈️همچنین، تحولی عمیق از بروز یک اراده سیاسی از جانب مردم و منتقدین و حتی تحریمی‌ها را هم شاهدیم؛ تحولاتی که در سطح جامعه نیز مشهود است و تا حدی امید را زنده کرده است. این وضعیت گرچه مثبت به نظر می‌رسد که البته هم مثبت است؛ ولی از سوی دیگر نشانه‌ای از وجود ناترازی‌های بزرگ در سطوح مختلف جامعه و سیاست است.

♈️این ناترازی ناشی از باز نبودن فضای عمومی برای تنظیم امور سیاسی مطابق خواست جامعه است. در واقع، هنگامی که راه برای حضور سیاسی و اجتماعی افراد به‌صورت مدنی و عادی باز نباشد و پشت موانع و سدهای گزینش و تایید و ردصلاحیت‌های سیاسی متوقف گردد؛ ناترازی سیاسی ایجاد شود، مردم نیز دنبال فرصتی می‌گردند تا منویات و اعتراض خود را به نحو مقتضی بروز دهند.

♈️انتخابات یکی از بهترین این‌گونه فرصت‌هاست و تاکنون نیز در موارد متعددی این اراده از طریق انتخابات نشان داده شده است. ولی عدم تمکین رسمی به تحولات ناشی از نتایج انتخابات، موجب شده که دوباره وضعیت به گذشته برگردد و حتی ناترازی‌ها تشدید شود. در نتیجه، اعتماد عمومی به کارآیی نهاد انتخابات و ایجاد تغییرات از طریق صندوق رای، زایل شده بود، به همین دلیل در انتخابات اخیر آوردن مردم پای صندوق بسیار سخت شده بود؛ زیرا مردم اعتمادی نداشتند که از این راه به نتیجه برسند و اگر در آینده نزدیک و در عمل هم، تغییرات مطلوب خود را نبینند، وضعیت از سال‌های اخیر نیز بدتر خواهد شد. این، آخرین فرصت برای احیای اعتماد مردم به حکومت و سپس بازگرداندن آنان به حوزه عمومی سیاست است. این، تنها راه برای حل ناترازی سیاسی و مدیریتی در کشور است.

♈️این وضعیتی زیان‌بار است که طی سه سال کل ساختار و مدیران دولتی عوض شوند و دوباره وارد این فرایند تغییر مدیریت شویم. با این وضعیت نمی‌توان توسعه پایدار را برنامه‌ریزی و اجرا کرد. نیازمند ثبات سیاسی هستیم. برای این کار باید حدی از وفاق و همدلی مبتنی بر قانون را رقم بزنیم؛ قانونی که به‌طور نسبی مورد توافق جامعه باشد. باید به شرط‌ها و الزامات این وفاق پای‌بند بود. این مهمترین برنامه دولت آقای پزشکیان و نیز تمامی ارکان حکومت است. هر لحظه تردید در اجرای آن، موجب عقب افتادن پروژه وفاق ملی می‌شود. پروژه‌ای که پیشتر در دستور دولت‌ها و حکومت نبود و از سال ۱۴۰۰ نیز مسیر عکس وفاق ملی پیموده شد. یکدست‌سازی ایده اصلی این مقطع بود.

♈️آقای پزشکیان در روزهای آینده و پس از تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری و تحلیف در مجلس، باید کابینه و همکاران خود را تعیین کند. این، اولین نشانه است که آیا اعضای کابینه و همکاران درجه اول او تا چه اندازه، هم معرف وفاق، و هم معرف کارآمدی و سلامت برای بهبود امور دولت و مردم هستند؟ اگر در این دو ویژگی تاییدصلاحیت شوند؛ آنگاه می‌توان امیدوار بود که ناترازی سیاسی در داخل ساختار رسمی و ناترازی میان مردم و دولت از میان رفته و جامعه در مسیر آرامش نسبی و توسعه قرار خواهد گرفت.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-18111

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝قومیت؛ ناجی اصلاح طلبان!

صلاح الدین خدیو
@jomhuriyat

♈️بررسی آرای پزشکیان و جلیلی به تفکیک استانها حاوی دلالت های جالبی است.
این آمار بیانگر آنست که در غیاب مشارکت بالا، مسعود پزشکیان به مدد آرای قومیتی توانسته بر رقیب اصول گرایش تفوق یابد.

♈️در استانهای آذربایجان غربی، شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، بلوجستان و گلستان و گیلان پزشکیان برتری قاطعی بر جلیلی دارد.
در حالی که در اصفهان، یزد، کرمان، سمنان، مرکزی و خراسان رضوی که در گذشته از پایگاه های اصلاح طلبی بودند، به رقیب تندرویش باخته است.

♈️در دو استان مهم مازندران و فارس هم دو کاندیدا رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر داشته اند.
آمار تفکیکی تهران و خوزستان هم هنوز اعلام نشده است.

♈️این آمار بیانگر آنست که گرچه اصلاح طلبان توانستند در یک اتتخابات سرد بر رقیب اصولگرا پیروز شوند، اما این پیروزی ناپلئونی مرهون آرای قومیتی و تعلق پزشکیان به جامعەی ترک/آذری و به نوعی کرد است.

♈️این سخن بدین معناست که پویایی های شکاف تندرو/میانه رو و محافظه کار/ تحول خواه، شکل دهندەی اصلی الگوی رفتاری مردم بود، اما در کنار آن قومیت او، به مزیتی در برابر رقیبی تبدیل شد که از این لحاظ نماد اکثریت غالب کشور به شمار می رفت.

♈️گرچه فرسایش پایگاه اجتماعی مسالەی هر دو جناح سیاسی اصلی کشور است، اما احتمالا اصول گرایان در این باره از یک زمینەی رای قویتری برخوردارند.
به طور مثال اگر بخشی از آرای آنان را سازمانی و اتوبوسی بدانیم، باز نمی توان منکر این شد که دستکم از ده میلیون رای ثابت قدم و همیشگی برخوردارند.

♈️این وضعیت مبین پشت کردن بخش مهمی از جمعیت خاکستری به اصلاح طلبان است. جمعیتی که در دور اول شصت درصد و در دوم نصف واجدان شرایط رای را در بر گرفت.

♈️با این اوصاف اصول گرایان با وجود شکست سنگین و ناباوارانەشان، احتمالا روی این چهارده میلیون رای حساب کرده و آن را به سکویی برای جبران و ابزاری جهت کارشکنی در دولت منتخب تبدیل می کنند.
صعوبت کار پزشکیان صرفا از باب مواجهه با این اقلیت قدرتمند و سرسخت نیست.

♈️بخشی از مرددین تحول خواه و حتی محافظه کاران میانه رو روز جمعه، از نقطه نظر رقیب هراسی و ترس از حکومت مطلقەی جبهەی پایداری به کارزار انتخاباتی وی پیوستند.

♈️علاوه بر اینها اصلاح طلبان، ترکها و کردهای هویت طلب و سنی های ناراضی از تبعیض، پایگاه اجتماعی وی به شمار می روند.
از این رو حفظ توازن میان اینان و پیش گیری از تعارض منافع یکی از چالش های اساسی دولت آینده خواهد بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 گرمای هوا، اوقات فراغت و الکل: عوامل زمینه‌ساز افزایش خشونت در تابستان
@jomhuriyat

♈️در فصل تابستان، به‌ویژه در تعطیلات چهارم جولای که از لحاظ تاریخی یکی از مرگبارترین روزهای سال به شمار می‌رود، شاهد افزایش قابل توجه وقوع تیراندازی‌های دسته‌جمعی و اعمال خشونت‌آمیز هستیم. در سال گذشته، طی سلسله‌ای از تیراندازی‌ها در این تعطیلات، جان بیش از دوازده نفر ستانده شد و  بالغ بر 60 نفر نیز متحمل جراحات گردیدند. این روند نگران‌کننده در سال‌های اخیر تشدید شده است.

♈️دو سال پیش، تیراندازی دسته‌جمعی در رژه چهارم جولای در حومه شیکاگو منجر به کشته شدن هفت نفر و فلج شدن یک پسر ۱۰ ساله گردید. بایگانی خشونت با اسلحه گزارش می‌دهد که در طول دهه گذشته، ماه‌های ژوئن، جولای و آگوست بالاترین آمار تیراندازی‌های دسته‌جمعی را به خود اختصاص داده‌اند، به طوری که تنها در روز استقلال طی ده سال اخیر، شاهد وقوع 58 مورد تیراندازی دسته‌جمعی بوده‌ایم.

♈️جیمز آلن فاکس، جرم‌شناس برجسته، عوامل زمینه‌ساز این افزایش خشونت را شامل افزایش گردهمایی‌ها، فراغت بیشتر جوانان و مصرف الکل می‌داند. بررسی‌های آماری نیمه اول سال جاری نیز حاکی از وقوع 19 مورد کشتار دسته‌جمعی است که 14 مورد آن با تیراندازی همراه بوده است. این آمار در مقایسه با سال 2023 که بالاترین رقم از زمان آغاز ثبت این وقایع با 39 مورد تیراندازی دسته‌جمعی را نشان می‌دهد، نگران‌کننده است.

♈️علاوه بر این، یافته‌های پژوهشی حاکی از ارتباط میان افزایش دما و بالا رفتن نرخ جرائم خشونت‌آمیز است. جیلیان اسنایدر، افسر سابق اداره پلیس نیویورک، کمبود سیستم تهویه مطبوع در هوای گرم را عاملی برای بیرون ماندن اجباری افراد از خانه و در نتیجه افزایش تنش‌ها و احتمال بروز خشونت می‌داند.

🔰 لینک منبع 

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝احیای نظم در جمهوری

کامبیز نوروزی
@jomhuriyat

♈️رییس‌جمهور که برگزیده می‌شود، صداهایی از جامعه برمی‌خیزد که معروف شده است به مطالبات.

♈️در دور جدید ریاست‌جمهوری که با انتخاباتی هیجان‌انگیز و غیرقابل پیش‌بینی به سرانجام رسید، همین ماجرا باز تکرار شده است و این‌بار برای آقای پزشکیان. از همین روزهاست که نوشته‌ها و سخنرانی‌ها و شبکه‌های اجتماعی انبوه مطالبات از انواع و اقسام سرازیر شود. گاهی مطالبات چنان‌اند که مثل سیل همه چیز را با خود می‌برند.

♈️نمونه شاخص آن اولین دولت اصلاحات به ریاست سید محمد خاتمی است. بسیاری توقع داشتند او در طول همان چهار سال اول ایران را به یک کشور دموکراتیک تمام عیار بدل کند. سودایی تخیلی که هیچ گاه ممکن نبود.

♈️عاقبت خیال‌های بلند ناامیدی است. چهار سال گذشت و با اینکه در فرهنگ و اقتصاد و سیاست و حقوق اساسی ملت پیشرفت‌های کم‌سابقه‌ای رخ داد اما زمزمه‌ها برخاست که اصلاحات شکست خورد و ….

♈️اینک در وضعیتی مسعود پزشکیان به ریاست‌جمهوری رسیده که انواع بحران‌ها گریبان کشور را گرفته است. کارهای فراوانی است که باید به انجام رسد. اقتصاد باید نجات یابد. فرهنگ از این وضع ورشکسته خارج شود. آشفتگی‌های روابط بین‌الملل کشور سامان یابد. برای رفع تحریم‌ها تلاش عاجل شود. در مساله بحران‌خیز زنان راه‌حل‌های مناسب با حقوق اساسی آنها تدارک دیده شود، آزادی‌های فردی و اجتماعی محترم شمرده شوند، فساد ریشه‌کن شود و خیلی چیزهای دیگر. این فهرست را می‌توان بسیار طولانی‌تر کرد و سیاهه‌های متعددی به عنوان مطالبات پیش‌روی آقای پزشکیان گذاشت اما به‌خاطر باید داشت که مطالبات به اندازه گنجایش وضعیت باشد.

♈️جریان‌ها و افراد هرکدام مطالباتی مطرح می‌کنند. شخص آقای رییس‌جمهور نیز حتما برنامه‌ای دارد اما برای هر کار اصلاحی در کشور دو چیز است که بدون احیای آنها کاری صورت نمی‌گیرد.

♈️اول؛ ترمیم جمهوریت است. در کشور جریانی خاص جمهوریت نظام را بی‌اهمیت می‌داند و در چند سال اخیر از اعتبار آن بسیار کاسته است. در نظر این گروه اصولا رای مردم که مبنای جمهوریت است، ربطی به مشروعیت ندارد. این جریان به لطائف‌الحیل رفتار فراقانونی و حتی غیرقانونی عمل کرده و در برابر اراده مردم می‌ایستد تا همین الان هم آسیب‌های زیادی به رکن جمهوریت نظام وارد شده است.

♈️کاستن از وزن جمهوریت که در کنار اسلامیت دو رکن نظام حقوقی- سیاسی ایران را تشکیل می‌دهد، مردم و مشارکت سازمان یافته عمومی را به شدت تضعیف می‌کند و قدرت کشور برای پیشرفت و توسعه را از بین می‌برد و به‌جای آن گروه‌های کوچکی را برتری می‌بخشد که چون اربابان، ملت را مانند رعایا می‌بینند.

♈️دوم؛ احیای نظم حقوقی است. کشور سال‌هاست که عمیقا دچار اختلال نظم حقوقی است. تنظیم قوانین بسیار ضعیف است. قوانین با نقایص زیاد تصویب می‌شوند. در اجرا نیز نقض‌های آشکار و پنهان قانون، قوانین را بی‌اثر می‌کنند. اصول و قواعد حقوقی نیز از یاد رفته‌اند.

♈️حقوق رکن بزرگ نظم است. وقتی قانون و در وجه کلی‌تر، حقوق نادیده گرفته شود، نظمی باقی نخواهد ماند. در وضعیت بی‌نظمی هیچ طرح و برنامه‌ای امکان موفقیت ندارد. مثلا یک برنامه اقتصادی برای کاهش نرخ تورم حداقل باید چند سال به درستی اجرا شود تا بتواند به موفقیت برسد. اگر نظم پایدار وجود نداشته باشد چنین برنامه‌ای در همان ابتدای راه شکست می‌خورد.
در کنار هر برنامه دیگری، مهم‌ترین و اصلی‌ترین کاری که باید انجام شود، ترمیم و احیای نظم حقوقی در کشور است که بدون آن هیچ کاری امکان‌پذیر نیست.

♈️این کاری دشوار است که در زمان کوتاه و به صورت تمام و کمال محقق نخواهد شد. همین که گام‌های کارآمد نخستین برداشته شد، برای ادامه‌اش امیدها باقی خواهد ماند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فقط خدا، همان خدای دهه شصت‌ست، سایر مؤلفه‌ها، دستخوش تغییرات بوده‌اند

رضا کمال
@jomhuriyat

♈️بافرض اینکه بخشی از رأی پزشکیان مبتنی بر خواسته "تغییر" از سوی مردم بوده باشد، می‌توان گفت:  با احتساب تحریمی‌ها، اکثریت قریب به اتفاق مردم بدنبال تحول در حکمرانی بوده که در این مسیر دارای باورهای مختلف (اعم از براندازی و اصلاح) هستند.

♈️ می‌توان اذعان کرد؛ ایران با یک دموکراسی نصفه و نیمه، یک دموکراسی بزرگ و تمام عیار را تمرین می‌کند.
ایرانیان در این 45 سال، در حال آموختن احترام به آرا یکدیگر بوده‌اند. دستاوردی که در خاورمیانه اگر بینظیر نباشد، کم نظیر است. مثلا در دموکراسی پاکستانی، کمتر یک انتخابات بدون تلفات مشاهده می‌شود. امری که در سوریه، لبنان و عراق نیز مشهود است. و سایر همسایگان نیز اصلا انتخاباتی ندارند که بتوان قیاس کرد.

♈️حاکمیت در حال آزمودن و آموختن اجرای پاک و سالم فرآیند انتخاباتی‌ست تا جاییکه دستکاری مستقیم و غیرمستقیم در آرای مردم کاملأ حذف شود و در مقابل؛  امروز! مردم حتی مخالفتشان را از طریق عدم مشارکت یا حضور پای صندوق رأی بروز می‌دهند.

♈️برخلاف اقتصاد، در حوزه اجتماعی، بقدری پیشرفت حاصل شده (با تسلط نسبی در امور سیاسی) که امروز جامعه با یک خطبه آتشین یا جریانی رسانه‌ای، تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد.
بدلیل فکت محور شدن بخش مهمی از مردم، امروز راضی و قانع کردن مردم با یک متن و سریال تلویزیونی کار آسانی نیست.
جامعه در حال طی دوران بلوغ است و مذاکرات و مشاجرات انتخاباتی این چند روز، راهی بود که باید پیموده می‌شد.

♈️ در عین حال هنوز برای عده‌ای ولو اندک، لازم است که بالای سرشان چوبی باشد، اقلیتی ایدئولوگ که نتنها رام نیستند بلکه زورگویی می‌کنند و خود را نص صریح و اکثریت را حدیثی جعلی می‌پندارند و اگر رأی مردم و شخصی مانند آیت الله خامنه‌ای نبودند این درصد اقلیت،  مردم را له می‌کردند.
افراد و گروه‌هایی که بدون رحم، طبق آموزه‌های مکتب خود عمل می‌کنند. بطوریکه می‌توان گفت؛ وجه مثبت شخص رهبر، مهار این تندروها بوده که پتانسیل بالایی در تخریب، تجزیه و نابودی کشور را داشته و دارند.

♈️رأی دادن برخی، نه یک بیعت با رهبر و تأیید نظام، بلکه کنشی برای کنترل مغولان سیاسی و قوم تاتار بود. کاری که تجربه تاریخی آن‌ قابل اشاره است. درست جاییکه بجای گلاویز شدن با مهاجمان مغول، آنها در جامعه ایرانی حل شدند. (بخشی از رأی دهندگان از غول‌های مدعی سیاست، می‌ترسیدند چون شاخ دارند و عقل ندارند).
.
 ♈️شاید بتوان ادعا نمود؛ تمام 17 میلیون رأی منتخب مردم، تائیدیه نظام نبوده بلکه شیوه‌ای مدنی برای جلوگیری از ایجاد یک بحران اجتماعی فراگیر است.

♈️ایران؛ استعداد چندپارگی را دارد و در تاریخ بارها مرزهایش تغییر کرده و گاهی حکومت مرکزی نداشته است. گاهی چارسویش را چهار حاکم، فرمانروایی کرده است.

♈️در همین اواخر تاریخ پیشا معاصر و در قبل و حین  قاجاریه،  این چند پارگی عیان است. زوال بعد از یک دوره کمال، در عهد صفویه،  100 سال از فرهنگ و تاریخ کشور را نابود کرد.  (بجز کریم‌خان‌زند که در بخشی از ایران بزرگ حاکمیت داشت).

♈️عکسهای دوران قاجاریه که بتازگی منتشر شده، میزان فلاکت (تفاوتش با دنیای  نیمه مدرن آنزمان) ایران را نمایش می‌دهد. اگر آثار باستانی دوره صفویه با آثار دوره قاجار مقایسه شود، مفهوم خلأ قدرت و تاثیر آن بر روی همه حوزه‌ها مشاهده می‌شود.

 ♈️تمرین دموکراسی مهم است ولی بدون اقتدار در کشورداری، زمینه دموکراسی، محقق نمی‌شود. که در غیر این صورت؛ دوره راهزنی و غارت مجددا به کشور باز گشته و عملاً فصلی برای دموکراسی باز نمی‌شود.

♈️با شکیبایی و تحمل در دوران سخت یادگیری دموکراسی، پروسه گذار تکمیل خواهد شد. تغییرات اجتماعی و سیاسی، کاملاً مشهود است کما اینکه جمهوری اسلامی با جمهوری اسلامی دهه 60 قابل قیاس نیست، حتی اگر خدایش همان خدا باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مطالبه گری بدون رودربایستی

رضا رضائی
@jomhuriyat

♈️آیا می توان برای دوران گذار از انتخاب تا مراسم تحلیف، تا معرفی کابینه، تا اخذ رای اعتماد مجلس و  تا استقرار وزرا، مطالبه ی بی رو دربایستی داشت؟

♈️مقدمه: در پاسخ به سوال فوق می توان گفته که چون رئیس جمهور منتخب، وابستگی حزبی و جناحی نداشته، خود را وامدار هیچ یک از طرفداران خود نمی داند و دارای حامی ساختار مند یا با نفوذی در حاکمیت نیست، پس می توان مطالباتی بدون رودربایستی از وی برای دوران گذار بشرح زیر داشت:

🔰یکم: صیانت از تمامی اموال منقول و غیرمنقول ملت ایران نزد خزانه، بانک مرکزی، بانک ها، موسسات، سازمان ها، نهاد ها، وزارتخانه ها و نمایندگی ها با کمک تحریم کنندگان که شصت درصد از حائزین شرایط رای دادن در انتخابات گذشته را بوده و هسته ی سخت جنبش مردمی هستند.

🔰دوم: صیانت از تمامی اسناد و مدارک فساد، رانت، دزدی، کلاهبرداری، قراردادهای یک سویه، پرداخت های غیر قانونی، تخفیف ها و ترک تشریفات مزایده و مناقصات، با کمک ۱۶ میلیون رای دهنده به ایشان.

🔰سوم: صیانت از حریم مرزهای زمینی، دریایی و هوایی در برابر هرگونه فرار و انتقال منابع یا تحرک تجزیه طلبانه با کمک بدنه ی اصلی و اصیل و بی طرف در نیروهای همیشه قهرمان مسلح کشور.

🔰چهارم: صیانت از جان و مال حامیان و مخالفان و تحریمیان انتخابات  در مقابل ایادی نظام سلطه و استکبار جهانی و آشوب طلبان و اشرار و اراذل و اوباش با استفاده از انتظامات ستادهای انتخاباتی سراسر کشور.

🔰پنجم: صیانت از عزت و آبروی آزادگان، دلیران کنشگر و محتوا ساز عرصه ی فضای مجازی که انقلاب " نه " بزرگ به ظلم، نابرابری و فساد و " آری " بزرگ در حمایت از ایشان را به نتیجه ی مطلوب رساندند با استفاده از تجربیات کارشناسان خبره و ارتباط مؤثر با جوانان.

🔰ششم: صیانت از حریم فضای مجازی تا لغو فیلترینگ.

🔰هفتم: صیانت از حقوق دختران و زنان تا لغو کامل طرح ها، لوایح و فراقانون های مخل آزادی و امنیت آنها.

♈️مطالبات بعدی پس از دریافت نظرات جوانان، کارشناسان و مبارزان جنبش نهضت بیداری، تقدیم می شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نکته ای مهم در مورد نتایج انتخابات
@jomhuriyat

♈️ اگر آرای چهار استان عمدتا ترک‌نشین یعنی آ شرقی، آ غربی، اردبیل و زنجان را از مجموع آرای کشور کم کنیم، نتیجه انتخابات به صورت زیر در خواهد آمد:
‏جلیلی:     ۱۲/۷۶۰/۱۱۲ رای
‏پزشکیان: ۱۲/۷۴۵/۹۸۹ رای

♈️به بیان دیگر، اگر آرای این چهار استان نبود، جلیلی به ریاست‌جمهوری ایران انتخاب می‌شد.

♈️اختلاف آرای جلیلی و پزشکیان در چهار استان عمدتا ترک‌نشین کشور معادل ۲/۸۶۰/۳۴۷ رای و در کل کشور معادل ۲/۸۴۶/۲۲۴ رای است.

♈️پزشکیان با بلوک رای اصلاح‌طلبان به ریاست‌جمهوری ایران نرسید و عمده‌ترین عامل پیروزی او، آرای قومیتی بود. البته واضح است که توان کمپین اصلاح‌طلبان را نمی‌تواند و نباید نادیده گرفت و اگر این حمایت نبود، احتمالا پزشکیان نمی‌توانست در مقابل جلیلی، قد علم کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/06 08:23:20
Back to Top
HTML Embed Code: