Telegram Web Link
🔰در پاراگوئه، می خواهند تا 10 سال زندان برای استخراج غیرقانونی ارزهای دیجیتال در نظر بگیرند.

♈️برای ضمانت اجرایی دادن به این روند پلیس و دفتر دادستانی کشور  مستقیما قدرت مصادره و فروش تجهیزات استخراج دارایی های دیجیتال را دریافت می کنند.

♈️آنوقت در برخی کشورهای تحریم‌ شده، برخی کارخانجات تولیدی مایحتاج مردم و کارگاه های زیر زمینی  برق سه فاز خود را با بهانه های پوششی و واهی تعدیل کردن نیروی کار و ... به تاراج  بیت المال و استخراج غیر قانونی و بهره گیری از برق ارزان اختصاص داده اند.

🔰۱- مقایسه آماری تغییرات محسوس در میزان مصرف یک‌راه کار ساده برای شناسایی و مقابله است اگر در دستور کار قرار گیرد و اراده ای بر آن باشد...

🔰۲-به شرط اراده و عدم فساد در اجرا ، اگر توامان سامانه سوت زنی در این بخش را فعال کنید نیز به سرعت جواب خواهید گرفت.

#پاراگوئه #CryptoMining
#ایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝عباس عبدی: مردم منتظرند انتخابات به سوی آنها برگردد تا پای صندوق رأی بروند

♈️معنای مشارکت پایین در سه انتخابات گذشته چه بود؟ عدم شرکت مردم نه تنها به معنای پایان انتخابات نبود بلکه دقیقا مترادف با معناداری و تعمیق انتخابات بود.
 
♈️عدم شرکت نه از روی قهر با این شیوه بلکه به علت شکلی شدن انتخابات و خالی از محتوا شدن آن بود. پس مردمی که چنین برداشتی را داشته باشند دو رفتار مکمل را انجام می‌دهند؛ اول در مناسک بی‌محتوا شرکت نمی‌کنند. دوم و به ‌طور ضمنی خواهان با محتوا شدن آن می‌شوند تا دوباره دست به اقدام بزنند.
 
♈️بنابر این اگر برای گشوده نگه‌ داشتن این روزنه در «مناسک انتخاباتی» شرکت کنیم در واقع به جای گشودن، آن روزنه را کورتر کرده‌ایم، چون به جای محتوا به شکل اصالت و اعتبار داده‌ایم. بهترین نمونه در جهت تایید این ادعا انتخابات ۱۳۹۲ بود. انتخاباتی که بلافاصله پس از انتخابات ۸۸ برگزار شد.

♈️انتخاباتی که با آن حجم از اعتراضات همراه شد و اغلب گمان می‌کردند که ۸۸ دوره شیوه‌های انتخاباتی را پایان داد، ولی هنگامی که به سال ۹۲ رسیدیم به سادگی آشکار شد که این برداشت درست نیست./اعتماد
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از زیاده روی در تقدیس شهدای سقوط بالگرد/ به جای سرگرم شدن به این کارها، به سوالات متعدد در باره این فاجعه پاسخ بدهید

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

♈️شهدای این سانحه هوائی هرکدام دارای شخصیت ویژه‌ای بودند که در جای خود قابل تحسین و تقدیرند و در تجلیل از آنها باید به کارنامه و تفکر آنها استناد شود. تشبیه کردن آنها به این و آن و خرج کردن سیره و سنت آنان برای اسطوره‌سازی از این شهدا با هیچ معیاری منطبق نیست.

♈️معلوم نیست سرگرم شدن به این امور در شرایطی که کشور به روشن شدن علت این حادثه دلخراش و فاجعه‌بار نیازمند است، چه وجهی دارد. پرداختن به این سرگرمی‌ها اولویت کشور نیست و مسئولان باید به جای این قبیل امور به سؤال‌های متعدد مردم در زمینه این فاجعه پاسخ بدهند و راهکاری برای جلوگیری از تکرار آن پیدا کنند. آینده کشور را اینگونه می‌توان در برابر چنین فاجعه‌هائی تضمین کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پاستور بی‌وفای جذاب

احمد زیدآبادی

@jomhuriyat

♈️با آنکه ساختمان پاستور به ساکنان خود وفا نکرده است، اما داوطلبان ورود به آن همچنان متنوع و فراوانند. از این رو، انتظار می‌رود در انتخابات زودهنگامِ پیش رو، باز هم شمار قابل‌توجهی از چهره‌های مختلف از جناح‌های رسمی، برای رقابت بر سر تسخیر پاستور ثبت‌نام کنند.

♈️ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری در کشور ما اما فقط به معنای حل شدن پنجاه درصد قضیه و به‌عبارتی فقط به مفهوم رضایت خانوادۀ داماد است، حال آنکه کلید ورود به پاستور با رضایت شورای نگهبان به دست می‌آید.

♈️اینکه شورای نگهبان در هر دوره از انتخابات بنا به چه نوع محاسباتی، افرادی را رد و افرادی را تأیید می‌کند، برای بسیاری از ناظران سیاسی، از مجهولات است، اما سوابق امر نشان می‌دهد که محاسبات این نهاد در دوره‌های مختلف با همدیگر فرق داشته است.

♈️بر همین اساس، نمی‌توان به‌راحتی عملکرد شورای نگهبان در این دوره از انتخابات را پیش‌بینی کرد. چه‌بسا افرادی که گمان می‌رود تأیید صلاحیت شوند، در شمار مردودی‌ها قرار گیرند و چه‌بسا افرادی که به نظر مردودی می‌آیند اما در فهرست قبولی‌ها قرار داده شوند.

♈️با این همه، کاملاً روشن است که چهره‌های صریح‌اللهجه و منتقد از جناح اصلاح‌طلب و اعتدالی، شانسی برای عبور از فیلتر شورای نگهبان ندارند و محمود احمدی‌نژاد را هم به‌طور قطع می‌توان در همین ردیف قرار داد.
در واقع، بسته به نظرگاه کلانِ نظام در مورد میزان مشارکت عمومی در این دوره از انتخابات، فهرست نهایی مورد تأیید شورای نگهبان می‌تواند بین دو گزینۀ تنوعی از سلایق اصولگرایی و یا منحصر به رادیکال‌های اصولگرا، در نوسان باشد.

♈️اگر برخی اظهارنگرانی‌ها دربارۀ نرخ مشارکت در انتخابات جدی باشد، احتمال اینکه شورای نگهبان به سمت تأیید فهرستی مرکب از سلایق متنوع اصولگرایی حرکت کند، بیشتر خواهد بود. در این صورت، برخی از چهره‌های بسیار ملایمِ اصلاح‌طلب یا اعتدالی نیز که در بیان دیدگاه‌های خود، مراتب احتیاط را به جا می‌آورند ممکن است در شمار تأیید صلاحیت‌شدگان قرار گیرند.

♈️در مقابل، اگر نرخ مشارکت در انتخابات اهمیت خود را از دست داده باشد، آنگاه دایرۀ تأییدصلاحیت‌ها با انقباضی بی‌سابقه روبه‌رو خواهد شد و از محدودۀ چند چهرۀ رادیکال فراتر نخواهد رفت.

♈️در واقع، از میان چهره‌های اصولگرا، حضور دو نفرشان در انتخابات معنای خاصی پیدا می‌کند. نفر نخست علی لاریجانی است که بسیار بعید است این بار بدون اطمینان از تأیید صلاحیتش پا به میدان رقابت بگذارد.
از این جهت، ثبت‌نام یا عدم ثبت‌نام او در انتخابات امری نمادین هم به شمار می‌رود بدین معنا که اگر آقای لاریجانی وارد انتخابات شد، علامت این است که راه برای نقش‌آفرینی سلایق متنوع اصولگرایی در انتخابات باز شده است.

♈️نفر دوم اما محمدباقر قالیباف است. او در ماه‌های اخیر موقعیت بغرنجی پیدا کرده است به‌طوری‌که بخشی از رادیکال‌های اصولگرا به حذف او از صحنۀ اصلی قدرت کمر بسته‌اند.
حضور او در انتخابات ریاست‌جمهوری به مثابه به چالش کشیدن طیف رادیکال اصولگرایی است و عدم حگگضورش به معنای سپر انداختن در برابر آنان است حتی اگر کرسی ریاست مجلس را نیز برای خود حفظ کند.
اگر شورای نگهبان، سیاست انقباضی در پیش گیرد، آقای قالیباف تنها چهرۀ خارج از طیف رادیکال اصولگرایی است که بیرون کردن او از دور رقابت‌ها توسط شورای نگهبان بسیار بعید به نظر می‌رسد.

♈️ بدین ترتیب، باید منتظر ثبت‌نام چهره‌های مختلف در انتخابات نشست تا خروجی احتمالی آن برای مرحلۀ بعد قابل حدس شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 سی مزیت کار با جهان
دکتر محمود سریع القلم
@jomhuriyat

۱- شهروندان، فرصت مقایسه پیدا می‌کنند؛
۲- چون مقایسه می‌کنند، بیشتر فکر کرده و دقیق‌تر تحلیل می‌کنند؛
۳- حرف زدن، مسئولیت ایجاد می‌کند؛
۴- تاریخ مهلت، قداست پیدا ‌می‌کند؛
۵- دولت مجبور می‌شود سراغ متخصص برود؛
۶- فکر جای عصبانیت را می‌گیرد؛
۷- تخصص جای توصیه را می‌گیرد؛
۸- گفتار درمانی، دوام نمی‌آورد؛
۹- کیفیت صادرات و تولید داخلی سریع اصلاح می‌شود؛
۱۰- خبرنگاران حرفه‌ای رشد می‌کنند و منبع فکری می‌شوند؛
۱۱- سیستم‌ سازی جای مدیریت فردی را می‌گیرد؛
۱۲- جامعه به سخن دروغ سریع‌تر پی می‌برد؛
۱۳- نگهداری از محیط زیست برای همه واجب می‌شود؛
۱۴- با به روز شدن، مشکلات سریع‌تر حل می‌شوند؛
۱۵- افراد و بنگاه‌هایی که می‌توانند رقابت کنند، پایدارتر می‌مانند؛
۱۶- چون رقابت و تولید اولویت پیدا می‌کنند، حکمرانی با توسعه مساوی می‌شود؛
۱۷- تملّق، کاربرد خود را از دست می‌دهد؛
۱۸- «فکت» جای نمایش مدیران را می‌گیرد؛
۱۹- زحمت بیشتر، جای حسادت را می‌گیرد؛
۲۰- به واسطۀ کار و تلاشی که افراد می‌کنند، وقت تخریب دیگران را پیدا نمی‌کنند؛
۲۱- کسانی که حرف نو نمی‌زنند، از صحنه خارج می‌شوند؛
۲۲- رسانه‌ها نمی‌گذارند مدیران عوام فریبی کنند؛
۲۳- شهروندان، تفاوت تحلیل از Propaganda را تشخیص می‌دهند؛
۲۴- جامعه متوجه می‌شود کار جمعی تعیین کننده‌است؛
۲۵- چون رقابت و یادگیری افزایش پیدا می‌کنند، ثروت تولید می‌شود؛
۲۶- دیگر نمی‌توان هم زمان ۱۵ شغل داشت؛
۲۷- مدیران مجبور می‌شوند مشکلات را حل کنند و نه مدیریت؛
۲۸- افراد Showman، نمی‌توانند طولانی فیلم بازی کنند؛
۲۹- حرف ناپسند زدن، هزینه پیدا می‌کند؛
۳۰- نمی‌توان طولانی مدت، اطلاعات و تحلیل غلط ارائه داد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رئیس جمهور و اختیاراتی که ندارد!

علی نظری ، سردبیر روزنامه مستقل

@jomhuriyat
♈️در این نوشتار سعی دارم به آسیب شناسی دامنه اختیارات و میزان پاسخگویی رئیس جمهور به مردم بپردازم...

♈️که مردم و  رای دهندگان بدانند در قبال رایی که به منتخب خود می‌دهند چه انتظاراتی از رئیس جمهور داشته باشند؟

♈️مروری بر اختیارات ریاست جمهوری در ۱۱ نهاد، سازمان و دستگاه‌های موثر و پرقدرت کشور خواهیم داشت و به دامنه اختیارات منتخب ملت پی خواهیم برد:

🔰۱ - صدا و سیما سالیانه چند هزار میلیارد تومان از دولت بودجه می‌گیرد، اما رئیس جمهور عالی‌ترین مقام دولت هیچ اختیار قانونی برای نظارت در کار صدا و سیما و بازخواست از این دستگاه ندارد!

🔰۲ - نیروی انتظامی نهاد متولی نظم عمومی کشور است که طبق قانون اساسی عزل و نصب فرمانده‌اش در اختیار رییس جمهور نیست!

🔰۳ - شورای عالی امنیت ملی، برترین نهاد امنیتی کشور است که رئیس جمهور رئیس این نهاد می‌باشد، اما اعضایش توسط وی تعیین نمی‌شود!

♈️رئیس جمهور عملا فقط حق اداره جلسات آن را دارد و یک رای مانند سایر اعضا دارد، و حق وتوی هیچ مصوبه‌ای را ندارد!

🔰۴ - شورای نگهبان عالی‌ترین مرجع نظارتی انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان و مجلس شورای اسلامی، هیچ گاه در خصوص رد صلاحیت‌ها به رئیس جمهور (نماد حاکمیت ملی) پاسخگو نیست!

♈️در حالی که عالی‌ترین مقام کشور که مستقیما توسط مردم انتخاب می‌شود شخص رئیس جمهور است..
اما در خصوص انتخابات، هیچیک از ۱۲ عضو شورای نگهبان طبق قانون اساسی قائل به پاسخگویی به رئیس جمهور نیستند!

🔰۵ - نیروهای نظامی کشور طبق قانون اساسی زیر نظر رئیس جمهور نیستند
و عملا رئیس جمهور نمی‌تواند از آنان سوال نماید! زیرا طبق قانون اساسی عزل و نصب آنان در اختیار فرمانده کل قواست!

🔰۶ - شورای عالی انقلاب فرهنگی نهاد تصمیم‌گیر در خصوص مسائل کلان فرهنگی و  آموزش عالی کشور است...
رئیس این شورا اگرچه رئیس جمهور می‌باشد، اما اعضایش توسط آیت الله خامنه ای تعیین می‌گردد!

♈️رئیس جمهور و وزرای علوم و بهداشت مانند سایر اعضا هرکدام فقط یک رای دارند.
رئیس جمهور در این شورا اگرچه ریاست را برعهده دارد، اما اگر مصوبه‌ای برخلاف نظرش تصویب شود چاره‌ای جز ابلاغ آن ندارد!

🔰۷ - شورای عالی فضای مجازی که باز هم رئیس جمهور ریاست آن را در ظاهر امر به عهده دارد، اما در تعیین اعضای این شورا هیچ‌کاره است!

♈️در خصوص موضوع قطع اینترنت، این شورا در صورت مخالفت رئیس جمهور باز هم می‌تواند مصوبه ارائه دهد و آقای رئیس جمهور عملا تماشاگری بیش نخواهد بود!

🔰۸ - شورای عالی هماهنگی سران سه قوه که ریاست آن به عهده رئیس جمهور است، عملا رئیس جمهور یک رای دارد و در اقلیت است!

♈️نمونه بارز آن، جلسه افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ بود که آقای روحانی از رشد ۳۰۰ درصدی قیمت بنزین طبق گفته خودش، روز جمعه اطلاع پیدا کرد!

🔰۹ - در مجمع تشخیص مصلحت نظام که عهده‌دار تعیین سیاست‌های کلی نظام و مرجع نهایی حل اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان می‌باشد، رئیس این مجمع فراتر از رئیس جمهور کشور است!

♈️عملا رئیس جمهور ایران  با میلیون‌ها رای مردم، زیر دست رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسات این نهاد می‌نشیند!

🔰۱۰ - نهادهای قدرتمند اقتصادی کشور مانند بنیاد مستضعفان، ستاد فرمان اجرایی امام، آستان قدس و... که مجموعا توان اقتصادی مساوی با دولت دارند، عملا در ید اختیار رئیس جمهور قرار ندارند!

🔰۱۱ - روزنامه‌های یومیه مانند کیهان و اطلاعات که از بیت‌المال و پول مردم اداره می‌شوند، اگر متعرض به دولت شوند، رئیس جمهور توان عتاب به مدیران مسئول این روزنامه‌ها را ندارد!

🔰۱۲ - رئیس جمهور برای تحقق وعده‌های انتخاباتی نیاز به مدیران هماهنگ دارد.
باید در انتخاب وزرا آزادی مطلق داشته باشد..
هیچ دستگاهی حق ندارد به رئیس جمهور منتخب مردم، وزیر ناهماهنگ تحمیل نماید!

♈️در حالی که قدرت رئیس جمهور از رای مردم نشات می‌گیرد...
اما متاسفانه در کشور ما رئیس جمهور به لحاظ بافت قانون اساسی در موارد بسیاری عاجز از اجرای اراده مردم در امور اجرایی کشور است!

♈️رئیس جمهور، مظهر اراده ملت است اما طبق قانون اساسی موجود عملا بیش از پانزده درصد قدرت اجرایی کشور را در اختیار ندارد!

♈️ذات دموکراسی اقتضا می کند که منتخب مردم برای تحقق اراده ملت اقتدار صددرصدی داشته باشد.

♈️بنابراین راهکار صحیح برای اقتدار بخشیدن به رای مردم، اصلاح قانون اساسی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝معادلات مسکن و بورس را عوض کنید معادلات قدرت جهانی پیشکش!

مجید مرادی

@jomhuriyat
♈️مخبر: یکی از سران بزرگ دنیا در چند روز گذشته به من گفت، کاری که با همکاری رئیسی انجام دادیم، معادلات قدرت در دنیا را جا‌به‌جا کردیم.‌

♈️مخبر: اگر دولت شهید رئیسی تا پایان دوره‌اش ادامه داشت، ساخت حداقل ۴ میلیون مسکن شروع شده بود.

♈️جناب آقای مخبر کفیل ریاست جمهوری بهتر است دو کلمه از بمباران اموال مردم ایران در بورس بگوید یا از گرانی نجومی قیمت مسکن در همین سه سال بگوید و گرنه جنگ جهانی ای رخ نداده که آن قدرت بزرگ جهانی طی آن در کنار ایران ایستاده باشد.

♈️ اگر گوینده این دروغ بزرگ، پوتین باشد ایران بهره‌ای نبرده است چون در زدوخورد با اسرائیل، روس‌ها با ایران همراهی نکردند و آمریکایی ها با تمام توان خود از اسرائیل حمایت کردند تا موشک‌های ایران به اراضی اشغالی نرسد.

♈️اگر آقای رئیسی در جنگ اوکراین به پوتین کمک کرده باشد تا بیمارستان‌ها و خانه‌ها را بمباران و تخریب و ملتی را آواره کند، مایه مباهات نیست بلکه مایه شرم است.

♈️جناب آقای مخبر اگر باورت شده که معادلات جهانی قدرت عوض شده است لطفا تا همین جا بس است. چون اگر توی این پنجاه روز هم بخواهد معادلات تغییر کند برمی گردیم به همان جای اول و زحمات رئیسی هدر می رود. تو خواست را جمع کن برای برگزاری انتخاباتی سالم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از اخلاق رئیسی می‌گویند؛
دیگران را «اسب آبی» خطاب می‌کنند.

مصطفی داننده

@jomhuriyat

♈️ این روزها از تریبون‌های مختلف در مورد اخلاق نیکو و صبر مرحوم رئیسی در برخورد با انتقادها و مخالفان روایت‌های مختلفی گفته می‌شود. در میان هم نقل‌ها، همان سخنران‌ها با بدترین ادبیات در مورد دیگر سیاستمداران ایرانی صحبت می‌کنند.

♈️ تازه‌ترین نمونه آن رحیم پور ازغدی است. عضو شورای انقلاب فرهنگی در حال تمجید از رئیسی با زشت‌ترین ادبیات ممکن می‌گوید:« ما کسانی داشتیم که وقتی با انگلیسی‌ها، آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها روبرو می‌شدند، از شدت خنده دهانشان را مثل اسب آبی باز می‌کردند ولی به نیروهای انقلاب در داخل کشور اخم و تف و لعن می کردند.»

♈️این ادبیات و این لحن به شدت عجیب است و بیشتر بوی تسویه حساب سیاسی می‌دهد تا بیان واقعیت. کیست که ماجرای مشاجره لفظی ازغدی و روحانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی را نداند.این افراد حتی زمانی که حسن روحانی، رئیس جمهور هم بود با بدترین الفاظ او را خطاب قرار می‌دادند. حتی برخی رئیس جمهور وقت را را تهدید می‌کردند که «استخر فرح» انتظار او را می‌کشد.

♈️در زمان روحانی، یک جریان سیاسی همیشه نگران زندگی مردم بود. این نگرانی به قدری جدی بود که اگر مردم گوشت می‌خوردند می‌گفتند چرا گوشت مردم چربی ندارد و خوشمزه نیست! همان‌ها اما در زمان رئیسی و در سال‌های دورتر در زمان احمدی‌نژاد به مردم توصیه می‌کردند به جای گوشت و مرغ، اشکنه بخورند.

♈️ اگر انتقاد او به زمان اصلاحات بر می‌گردد لازم است بگوییم که اگر لحن ازغدی ناظر به دکتر سید کمال خرازی وزیر خارجه دولت اصلاحات باشد او اکنون با حکم رهبری رییس شورای راهبردی سیاست خارجی است.

♈️ نکته غم‌انگیز ماجرا این است که این ادبیات از ظرف کسی مطرح می‌شود که عضو شورای انقلاب فرهنگی است و سعی می‌کند شخصیتی در میانه شهید مطهری و مرحوم علی شریعتی باشد. که البته نزدیک به هیچکدام از این شخصیت‌ها نیست و تنها یک سخنران است که کمی هم درس حوزوی خوانده است. در دنیایی که سخنران‌ها مثل رائفی‌پور، پناهیان و ازغدی یکه‌تازی می‌کنند، چندان نمی‌شود به آینده امیدوار بود.

♈️نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که همان خنده‌ها، چهار سال همراه با آرامش را برای مردم رقم زند. هنوز که هنوز است در 15 سال گذشته مردم تنها در دولت یازدهم، همان زمانی که روحانی و تیم او به دنبال مذاکره و رسیدن به توافق هسته‌ای بودن، طعم آرامش را چشیدند. زمانی که قیمت‌ها به ثبات رسیده بود و شاهد افزایش روزانه قیمت‌ها نبودیم.همین الان از مردم بپرسید در پانزده سال گذشته دوست دارند به کدام سال‌ها برگردند، می‌گویند 92 تا 96. همان روزهایی که منتقدان روحانی به جای گفتن از گرانی و تورم، دم از رکود اقتصادی می‌زدند.

♈️به اصل ماجرا برگردیم. کاش حامیان رئیس جمهور فقید، حداقل در این روزها که همچنان لباس سیاه به تن دارند و هنوز وارد بازی‌های انتخاباتی نشده‌اند، حرمت ویژگی‌هایی که از او ذکر می‌کنند را نگه دارند و این چنین سخیف حرف نزنند و دیگران را زیر سوال نبرند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ چرا علیرغم ابنهمه دانشگاه و فارغ التحصیلان، اینهمه گرفتار فقر فرهنگی هستیم،

ناپلئون از #بالاشف پرسید:
چند کلیسا در مسکو هست؟
و چون بالاشف به او جواب داد که شمار کلیساهای مسکو از دویست در می‌گذرد؛
گفت:
این همه کلیسا برای چه؟
بالاشف گفت:
روس‌ها بسیار پارسایند.
ناپلئون گفت:
زیادی صومعه و کلیسا
همیشه نشان عقب‌ماندگی مردم است..!

#جمهوریت
📝📝پیشنهادی به اصلاح طلبان

ع. الف

@jomhuriyat

♈️اصلاح طلبان تنها در صورتی قادر به میدان آوردن عقبه اجتماعی خویش به کارزار انتخابات هستند که مردم بدانند سیاستهای کلی نظام در زمینه های داخلی و خارجی تغییر خواهد کرد.

♈️مردم به اصلاح طلبان رای نمی دهند تا انها بجای رئیسی نزاع با آمریکا را پی گیری کنند یا حجاب اجباری و خالص سازی را عملیاتی کنند.

♈️مردم از زمانی با صندوق رای قهر کردند که فهمیدند با رای دادن اتفاق خاصی در زمینه سیاستهایی که بایست اجرا شوند نمی افتد.

♈️پیشنهاد مشخص این است که اصلاح طلبان طی یک نامه محترمانه سرگشاده رهبری را مطلع نمایند که تنها در صورتی حاضر به مشارکت هستند که در صورت رای آوردن اصلاح طلبان، تغییرات مورد انتظار در سياست‌هاي سابق الذکر اتفاق بیافتد.

♈️طبعا اگر نامه بی پاسخ بماند یا جواب منفی باشد اصلاح طلبان در رای ندادن خود وعدم مشارکت، معذورند و اگر به احتمال یک درصد رهبری قول تغییر در سیاستهای کلی سابق الذکر را داد در صورت رای آوردن اصلاح طلبان (که بعید است چنین شود) انگیزه کافی برای آمدن مردم و عقبه اصلاحات به صحنه پدید خواهد آمد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ نخست وزیر اسپانیا رسماً کشور فلسطین به پایتختی بیت المقدس شرقی را به رسمیت شناخت

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مهاجرت برای فعلگی از ایران به اقلیم  کردستان!
#صلاح_الدین_خدیو
@jomhuriyat

♈️امروز یک فعال صنفی به ایلنا گفته، «مهاجرت برای فعلگی» به خصوص به کردستان عراق، تنها گزینه روی میز برای بسیاری از کارگران ساختمانی بیکار است، کارگران به اجبار برای کار سخت به کردستان عراق می‌روند.

♈️به این سیاهه می توان این موارد را هم اضافه کرد: پزشکان و پرستاران برای کار به عمان می روند، ریاضی دانان و دانشمندان فیزیک راهی دانشگاه های اروپا و آمریکای شمالی می شوند و اندیشمندان و سرآمدان علوم انسانی در شرق و غرب اروپا دنبال مسکن و ماوی می گردند.
طرفه آنجاست که در گذشتەای نه چندان دور اقلیم کردستان که اکنون به بهشت کارگران صنعت ساختمان راکد ایران تبدیل شده، نامش با جنگ و آوارگی گره خورده بود.

♈️مطابق جدیدترین آمارها ایران به ردەهای بالای کشورهای مهاجر فرست صعود کرده و پدیدەی مهاجرت بە نوعی سونامی تبدیل شده است.
بخش دولتی ضعیف و ناکارامد، اقتدارگرایی فزایندە، فقدان چشم اندازهای اقتصادی روشن و انقطاع از اقتصاد جهانی، بسته شدن پنجرەهای جمعیتی، فساد گسترده و طرد نظام مند نخبگان از اصلی ترین عوامل نومیدی ساز و مشوق مهاجرت است.

♈️احتمالا سونامی واژەای شایسته برای این وضعیت پاتولوژیک نیست و اصطلاح " خونریزی " مناسب تر است.

♈️یک خونریزی خطرناک که برای نجات جان بیمار به هر قیمت باید آن را بند آورد. مهاجرت در ابعاد فعلی که شامل فرار گستردەی مغزها می شود، مانند خونی است که از بدن وطن می رود.
در گذشته دولت ها برای بند آوردن مهاجرت به تدابیری از قبیل احداث دیوار و ممنوعیت مسافرت و زدن سیم های خاردار روی می آوردند.
دیوار برلین و داستان ظهور و سقوط آن، مثالی آشنا در این زمینه است.

♈️تفاوت سطح اقتصادی و کیفیت زندگی در دو بخش آلمان، آلمان کمونیستی را مثل ظرفی کج کرده بود که محتویات آن به داخل ظرف بغلی می ریخت.
با احداث دیوار از شدت ریزش کاسته شد ولی توقف نهایی آن کار دیوار نبود، بلکه می بایست با اصلاح سیستم و اتخاذ سیاست های اقتصادی مناسب، نوعی تعادل برقرار و جلوی ریزش گرفته شود.
کاری که انجام نشد و در نهایت سیل مهاجرت و نارضایتی دیوار را برد.

♈️اکنون زمان دیوارها به سر رسیده است. در عصر اینترنت و هوش مصنوعی و شبکەهای اجتماعی، حتی آنهایی که در خانه نشستەاند، بە لحاظ ذهنی در حال مهاجرتند. جلوی ارتباطات و مقایسه کردن را نمی توان گرفت.

♈️پردەی آهنینی که اروپا را به دو بخش شرقی و غربی تبدیل کرده بود و شرقی ها در شوق آزادی به غرب می گریختند، دیگر وجود ندارد.
جادەی زمهریر مهاجرت دیگر از شرق به غرب نمی رود، بلکه مسیر آن از جنوب به شمال و انگیزەی اصلی آن امنیت و نان است.
از جنوب فقیر و توسعه نیافته و صاحب دولت های ناکارامد به شمال ثروتمند و مرفه و توسعه یافته.

♈️در دهه های گذشته به کمک نظریەهای امپریالیسم و وابستگی، می شد غرب را از بابت فقر و عقب ماندگی شرق سرزنش کرد و در لذت رواقی تجانس فقر و مبارزه و انقلاب سرخوش شد، اما امروز چنین نیست.

♈️نظریەی امپریالیسم دیگر اعتبار سابق را ندارد. چین به مثابەی رهبر خودخواندەی جهان سوم در دهەهای شصت و هفتاد قرن گذشته، امروز به کارخانەی تولید ثروت جهان تبدیل شده است و عنقریب به جرگەی کشورهای شمال جهانی در می آید.

♈️عرصەی راستین مبارزه در دنیای امروز اقتصاد است، نه سیاست. اعتبار و میزان قدرت کشورها بسته به مقدار تولید ناخالص ملی آنهاست.
مهاجرت برای فعلگی و کوچ نخبگی زیبندەی یک کشور کهن غنی از منابع و سرمایەهای طبیعی و انسانی نیست.
جلوی ضرر را از هرجا که بگیری، منفعت است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رئیس ۵ درصدی

@jomhuriyat

♈️محمدباقر قالیباف که تنها ۵ درصد رای واجدین شرایط رای دادن در تهران را کسب کرده بود، به عنوان اولین رئیس مجلس دوازدهم انتخاب شد.

♈️انتخابات هیات رئیسه مجلس از جنبه های گوناگون قابل تحلیل است. از جمله اشتباهاتی که در آراء نواب رئیسی شاهد آن بودیم و تحلیل آراء ذوالنور که نشان از شکست پاجوش‌ها در مجلس بود.

🔰اول: در حالی که اصولگرایان قبل از انتخابات به دو شاخه «چنارها» (لیست شورای ائتلاف اصولگرایان) و پاجوش ها (لیست امنا و جبهه صبح ایران) تشکیل شده بود و این دو شاخه به طرز عجیبی با یکدیگر به مقابله پرداختند، در مجلس هر دو دسته یک فراکسیون واحد را تشکیل دادند.

♈️جریان اصولگرا پیشتر هم در سال 94 همین کار را کرده بود. در آن سال جبهه پایداری که مدت ها به علی لاریجانی انتقاد می کرد، حاضر شد ذیل نام لاریجانی بایستد تا عارف رئیس مجلس نباشد.

🔰دوم: قالیباف 198 رای کسب کرد. او در دوره قبل مجلس در بهترین حالت 230 رای و در کمترین حالت همین رای را برای ریاست کسب کرده بود. از این منظر به نظر میرسد تفاوتی در جایگاه او ایجاد نشده است.

🔰سوم: ذوالنور به عنوان رقیب قالیباف تنها 60 رای کسب کرد و در رقابت های نایب رئیسی مجلس، حمید رسایی تنها 36 رای از آن خود کرد. معنای این اعداد این است که سقف رای پاجوش های مجلس 60 رای و کف رای آنها 36 رای باید در نظر گرفته شود.

🔰چهارم: قالیباف و شورای ائتلاف اصولگرایان (شانا) از حالا خیالشان از تصاحب صندلی یکی از روسای قوا راحت شده و از امروز به دنبال تعیین قالیباف به عنوان گزینه شانا برای ریاست جمهوری حرکت خواهند کرد.

♈️گفتنی است همانطور که هیچ چیز نمی‌توانست محسن رضایی را از حضور در انتخابات منصرف کند، قالیباف هم به هیچ دلیلی حاضر به پذیرش این نیست که مردم به او اقبالی ندارند. حتی اگر در آخرین انتخابات 400 هزار رای گرفته باشد.

🔰پنجم: در شمارش آرای نایب رئیسان مجلس، اشتباه عجیبی رخ داد. بعد از اعلام نتایج، حمید رسایی به آراء اعتراض کرد و آراء بازشماری شد. دربازشماری رای رسایی تنها یک رای تفاوت کرد و از عدد 35 به 36 ارتقاء پیدا کرد اما مابقی افراد رایشان کاسته شد و تنها آراء باطله بود که درست شمارش شده بود.

♈️نوری قزلچه به عنوان دبیر هیات رئیسه در بازشماری 45 رای از دست داد. در آرائ نایب رئیس های مجلس اختلاف 74 رای وجود داشت. دو نفر اصلی هر کدام 20 رای در بازشماری اختلاف رای پیدا کردند.

♈️حمید رضا حاجی بابایی در شمارش اولیه: ۱۷۵ در بازشماری: ۱۵۴رای کسب کرد. علی نیکزاد در شمارش اولیه: ۱۶۹ در بازشماری  ۱۴۲ رای داشت. عبدالرضا مصری و حسینعلی حاجی دلیگانی نیز هرکدام کمتر از ده رای در آرای آنها اختلاف بود.

♈️روابط عمومی مجلس مدعی شد که اشتباه در شمارش آراء توسط چهارنماینده صورت گرفته است. عجیب اینکه مهمترین اشتباه به حساب کسانی رفته که به عنوان نایب رئیس انتخاب شدند.

♈️این البته اولین چالش قالیباف در قامت ریاست مجلسی است که پاجوش‌ها به آن راه پیدا کردند. ماجرای تازه آغاز شده  و پاجوش‌ها باخت خود را در رقابت‌های ریاست جمهوری علیه لیست چنارها، تلافی خواهند کرد./ امتداد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آیا امیدی هست؟

✍️عباس عبدی، اعتماد ۸ خرداد ۱۴۰۳

@jomhuriyat

♈️معنای مشارکت پایین در سه انتخابات گذشته چه بود؟ افراد زیادی تاکید داشتند که انتخابات در ایران و به معنای گذشته پایان یافته است و مردم بکلی از این کنش سیاسی که تبدیل به مناسک شده بود رویگردان شده‌اند و لذا باید دنبال ایده‌ها و روشهای دیگری رفت.

♈️در نقطه مقابل کسان دیگری هم بودند که گمان می‌کردند پایان یافتن انتخابات به منزله پایان هر گونه اصلاحات احتمالی است و باید به هر نحو ممکن این روزنه را گشود و حفظ کرد، در غیر این صورت وارد ورطه سیاسی خطرناکی خواهیم شد.

♈️من عقیده متفاوتی داشتم چند بار هم بر این عقیده خود تاکید کردم. به نظرم عدم شرکت مردم نه تنها به معنای پایان انتخابات نبود بلکه دقیقا مترادف با معناداری و تعمیق انتخابات بود. عدم شرکت نه از روی قهر با این شیوه بلکه به علت شکلی شدن انتخابات و خالی از محتوا شدن آن بود. پس مردمی که چنین برداشتی را داشته باشند دو رفتار مکمل را انجام می‌دهند.

♈️اول در مناسک بی‌محتوای شرکت نمی‌کنند. دوم و بطور ضمنی خواهان با محتوا شدن آن می‌شوند تا دوباره دست به اقدام بزنند. بنابر این اگر برای گشوده نگه‌داشتن این روزنه در «مناسک انتخاباتی» شرکت کنیم در واقع بجای گشودن، آن روزنه را کورتر کرده‌ایم چون بجای محتوا به شکل اصالت و اعتبار داده‌ایم.

♈️بهترین نمونه در جهت تایید این ادعا انتخابات ۱۳۹۲ بود. انتخاباتی که بلافاصله پس از انتخابات ۸۸ برگزار شد. انتخاباتی که با آن حجم از اعتراضات همراه شد و اغلب گمان می‌‌کردند که ۸۸ دوره شیوه‌های انتخاباتی را پایان داد. ولی هنگامی که به سال ۹۲ رسیدیم بسادگی آشکار شد که این برداشت درست نیست. اتفاقا مردم همچنان این شیوه سیاسی را موثرتر و کم هزینه‌تر می‌دانند بشرطی که راه برای تحقق اهدافشان گشوده شود.

♈️اکنون با سال ۹۲ یک تفاوت مهم دارد. سال ۹۲ پس از پشت سر گذاشتن اعتراضات بود ولی حالا سه انتخابات کاملا بی‌رمق را پشت سر گذاشته‌ایم و این روشی پذیرفته و تجربه شده به نظر می‌رسد. پس آیا همچنان برگشت به صندوق محتمل است؟

♈️به نظرم بازگشت به صندوق، اصطلاح نادرستی است. باید گفت آیا صندوق بر‌ می‌گردد که مردم به پای آن بروند؟ این دو تعبیر کاملا متفاوت است. آنچه که در این سه دوره شاهدش بودم شبیهی از صندوق مورد نظر مردم بود. برداشت من این است که مردم ما اکنون انتظار می‌کشند که دوباره صندوق را زیارت، و با آن دیدار تازه کنند.

♈️این حس من از فضای عمومی است. معتقدم که سطح امیدواری مردم برای دیدار صندوق واقعی به بیش از ۵۰ و حتی ۵۵ درصد رسیده است. باید نظرسنجی‌های معتبر انجام و نتایجش اعلام شود تا درک دقیقی پیدا کنیم. ولی این تازه آغاز راه است. به لحاظ تجربی و تحلیلی پیش‌بینی می‌کنم که این ظرفیت تا ۶۰ و ۶۵ درصد هم می‌تواند بالا برود. همچنان که می‌تواند به زیر ۴۰ درصد هم برگردد. مشارکت انتخاباتی سال ۹۲ به ۷۳ درصد رسید چون مردم حس کردند که فضایی برای انتخاب دارند، و به همین دلیل سال ۸۸ را بکلی کنار گذاشتند یا نادیده گرفتند.

♈️برخی گمان می‌کنند که اتفاق سال ۹۲ ناشی از خواست و اراده رسمی نبود بلکه یک خطای محاسباتی بود که پس از رد صلاحیت آقای هاشمی رخ داد و دیگر چنین خطایی رخ نخواهد داد. با بخش اول این گزاره موافقم، ولی در باره بخش دوم اتفاقا امیدوارم که خطا نکنند بلکه آگاهانه چنین راهی را بگشایند و به تبعات آن نیز ملتزم باشند. چون این بزرگترین سرمایه و مولفه برای تامین امنیت ملی و خیر و رفاه جامعه ایران است.

♈️به نظرم و بر اساس شواهد و قرائن موجود مردم ما آمادگی دارند که یک بار دیگر پای صندوق بیایند. صندوقی که حدی از انتخاب معنادار را برای آنان فراهم کند. تجربه منفی سه سال گذشته را پیش رو دارند و آماده نشان دادن اراده خود هستند. توجه کنیم که مشارکت ۷۰ درصدی دو برابر ۳۵ درصدی نیست. بلکه چندین برابر آن اهمیت دارد. چون حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از مشارکت‌ها وجه مناسکی داشته و اهمیت تعیین کننده در فضای سیاسی ندارند.

♈️گرچه تحلیل اولیه‌ای که نوشتم معطوف به اراده رسمی در برگزاری انتخابات مناسکی بود ولی همانطور که در آن یادداشت هم اشاره کردم مطلوب‌ترین انتخابات که جهش رو بجلویی خواهد بود و راه نرفته گذشته را تا حدی جبران خواهد کرد، مشارکت گسترده تا ۷۰ درصد است و این توپ در زمین حکومت است.

♈️مشارکت و عدم مشارکت مردم ما تابع تبلیغات خارجی و توطئه دشمنان و اینجور عوامل نیست. فقط تابع کیفیت و اعتبار صندوقی است که جلوی آنها گذاشته می‌شود. ناامید نباید بود. هفته آینده روشن خواهد شد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین خانواده جمهوریت بخیر
روز خوب و شاد و پربرکتی پیش رو داشته باشید

اینجا بهشتی به نام دشت سنگ کاظم کاخ(کاظیم خان داشی) در ارومیه، واقع در استان آذربایجان غربی است

بقول شهریار شعر ایران:
آذربایجان، سرپیکره ایرلن بزرگ و زیباست، و زندگی و حیات پیکر بدون سر و یا سر بدون پیکر، ممکن نیست


#جمهوریت
♈️ دکتر مصدق در دیدار با جمعی از زنان هوادار نهضت ملی، سال ۱۳۳۱

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دلار غیررسمی دست بانک مرکزی نیست

محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: نوسانات بازار غیررسمی با تنش‌های سیاسی جهش پیدا می‌کند؛ ولی بعد از هر جهش توانستیم قیمت آن را کاهش دهیم. ثبات امنیتی و سیاسی یک کشور خیلی به ثبات ارز کمک می کند.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: ضریب تغییرات دلار غیررسمی در سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۹۰.۵ درصد بوده و در سال ۱۴۰۲ به ۵.۸ درصد و اسکناس مرکز مبادله از ۱۲.۴ به ۹.۱ درصد رسیده است. همچنین حواله مرکز مبادله از ۱۰.۵ درصد به ۲.۴ درصد رسیده که البته نرخ دلار غیررسمی تماما در دست بانک مرکزی نیست و به کانال‌های خارجی نیز مربوط است.

او ادامه داد: نرخ دلاری که در مرکز مبادله شکل می‌گیرد نهایتا باید مبنای نرخ ارز در اقتصاد ایران باشد، ولی بازار غیررسمی یعنی کانال‌های تلگرامی با انتظارات منفی نرخ‌ها را بالا می‌برند که به نوعی منجر به فرار سرمایه می‌شود.

#جمهوریت
📝📝 رئیس جمهور و اختیاراتی که ندارد!

علی نظری (سردبیر روزنامه مستقل)
@jomhuriyat

♈️ در این نوشتار سعی دارم به آسیب شناسی دامنه اختیارات و میزان پاسخگویی رئیس جمهور به مردم بپردازم...

♈️ که مردم و  رای دهندگان بدانند در قبال رایی که به منتخب خود می‌دهند چه انتظاراتی از رئیس جمهور داشته باشند؟

♈️ مروری بر اختیارات ریاست جمهوری در ۱۱ نهاد، سازمان و دستگاه‌های موثر و پرقدرت کشور خواهیم داشت و به دامنه اختیارات منتخب ملت پی خواهیم برد:

🔰۱ - صدا و سیما سالیانه چند هزار میلیارد تومان از دولت بودجه می‌گیرد، اما رئیس جمهور عالی‌ترین مقام دولت هیچ اختیار قانونی برای نظارت در کار صدا و سیما و بازخواست از این دستگاه ندارد!

🔰۲ - نیروی انتظامی نهاد متولی نظم عمومی کشور است که طبق قانون اساسی عزل و نصب فرمانده‌اش در اختیار رییس جمهور نیست!

🔰۳ - شورای عالی امنیت ملی، برترین نهاد امنیتی کشور است که رئیس جمهور رئیس این نهاد می‌باشد، اما اعضایش توسط وی تعیین نمی‌شود!
رئیس جمهور عملا فقط حق اداره جلسات آن را دارد و یک رای مانند سایر اعضا دارد، و حق وتوی هیچ مصوبه‌ای را ندارد!

🔰۴ - شورای نگهبان عالی‌ترین مرجع نظارتی انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان و مجلس شورای اسلامی، هیچ گاه در خصوص رد صلاحیت‌ها به رئیس جمهور (نماد حاکمیت ملی) پاسخگو نیست!
در حالی که عالی‌ترین مقام کشور که مستقیما توسط مردم انتخاب می‌شود شخص رئیس جمهور است..
اما در خصوص انتخابات، هیچیک از ۱۲ عضو شورای نگهبان طبق قانون اساسی قائل به پاسخگویی به رئیس جمهور نیستند!

🔰۵ - نیروهای نظامی کشور طبق قانون اساسی زیر نظر رئیس جمهور نیستند
و عملا رئیس جمهور نمی‌تواند از آنان سوال نماید! زیرا طبق قانون اساسی عزل و نصب آنان در اختیار فرمانده کل قواست!

🔰۶ - شورای عالی انقلاب فرهنگی نهاد تصمیم‌گیر در خصوص مسائل کلان فرهنگی و  آموزش عالی کشور است...
رئیس این شورا اگرچه رئیس جمهور می‌باشد، اما اعضایش توسط آیت الله خامنه ای تعیین می‌گردد!
رئیس جمهور و وزرای علوم و بهداشت مانند سایر اعضا هرکدام فقط یک رای دارند.
رئیس جمهور در این شورا اگرچه ریاست را برعهده دارد، اما اگر مصوبه‌ای برخلاف نظرش تصویب شود چاره‌ای جز ابلاغ آن ندارد!

🔰۷ - شورای عالی فضای مجازی که باز هم رئیس جمهور ریاست آن را در ظاهر امر به عهده دارد، اما در تعیین اعضای این شورا هیچ‌کاره است!
در خصوص موضوع قطع اینترنت، این شورا در صورت مخالفت رئیس جمهور باز هم می‌تواند مصوبه ارائه دهد و آقای رئیس جمهور عملا تماشاگری بیش نخواهد بود!

🔰۸ - شورای عالی هماهنگی سران سه قوه که ریاست آن به عهده رئیس جمهور است، عملا رئیس جمهور یک رای دارد و در اقلیت است!
نمونه بارز آن، جلسه افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ بود که آقای روحانی از رشد ۳۰۰ درصدی قیمت بنزین طبق گفته خودش، روز جمعه اطلاع پیدا کرد!

🔰۹ - در مجمع تشخیص مصلحت نظام که عهده‌دار تعیین سیاست‌های کلی نظام و مرجع نهایی حل اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان می‌باشد، رئیس این مجمع فراتر از رئیس جمهور کشور است!
عملا رئیس جمهور ایران  با میلیون‌ها رای مردم، زیر دست رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسات این نهاد می‌نشیند!

🔰۱۰ - نهادهای قدرتمند اقتصادی کشور مانند بنیاد مستضعفان، ستاد فرمان اجرایی امام، آستان قدس و... که مجموعا توان اقتصادی مساوی با دولت دارند، عملا در ید اختیار رئیس جمهور قرار ندارند!

🔰۱۱ - روزنامه‌های یومیه مانند کیهان و اطلاعات که از بیت‌المال و پول مردم اداره می‌شوند، اگر متعرض به دولت شوند، رئیس جمهور توان عتاب به مدیران مسئول این روزنامه‌ها را ندارد!

🔰۱۲ - رئیس جمهور برای تحقق وعده‌های انتخاباتی نیاز به مدیران هماهنگ دارد.
باید در انتخاب وزرا آزادی مطلق داشته باشد..
هیچ دستگاهی حق ندارد به رئیس جمهور منتخب مردم، وزیر ناهماهنگ تحمیل نماید!

♈️در حالی که قدرت رئیس جمهور از رای مردم نشات می‌گیرد...
اما متاسفانه در کشور ما رئیس جمهور به لحاظ بافت قانون اساسی در موارد بسیاری عاجز از اجرای اراده مردم در امور اجرایی کشور است!

♈️رئیس جمهور، مظهر اراده ملت است اما طبق قانون اساسی موجود عملا بیش از پانزده درصد قدرت اجرایی کشور را در اختیار ندارد!

♈️ ذات دموکراسی اقتضا می کند که منتخب مردم برای تحقق اراده ملت اقتدار صددرصدی داشته باشد.

بنابراین راهکار صحیح برای اقتدار بخشیدن به رای مردم، اصلاح قانون اساسی است
.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 همراه با آزادگان جهان
در کنار مردم فلسطین


✍️ زهرا رهنورد
زندان اختر

به‌نام خدا
♈️ صهیونیسم و نتانیاهو در ادامه نسل‌کشی ملت فلسطین و در جلوی چشم جهانیان، آوارگان پناهنده در رفح را، از زنان و کودکان تا سایر غیرنظامیان، به آتش و خون کشید. مصیبت آنقدر سنگین است که جنایتکاری چون نتانیاهو که دستش تا مرفق به خون آغشته است به تراژیک بودن این جنایت اقرار می‌کند.

♈️ من با دریغ و افسوس همراه با آزادگان جهان و اعتراض سراسری دانشگاهیان در کنار مردم فلسطین ایستاده‌ام و خواهان پایان دادن به این نسل‌کشی و تشکیل دولتی مستقل برای فلسطین‌ام تا این مردم مستعد و خلاق، با امنیت و آرامش و شادی به رشد و توسعه و شکوفایی دست یابند.

🔰حصر- زهرا رهنورد
استاد پیشین دانشگاه تهران
۸ خرداد ۱۴۰۳

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 یک مجتهد خیلی متفاوت
ابوالفضل طریقه دار
@jomhuriyat

♈️ از شاگردان مراجع بزرگی چون: میرزای  نائینی، سید ابوالحسن اصفهانی و شیخ محمد حسین غروی( معروف به کمپانی) است و از آنان اجازه اجتهاد دارد. صلاحیت افتا و چاپ رساله عملیه داشت. از نظر تفسیری، برجسته بود و به قول استاد مطهری: مقام تفسیری او در برخی جهات، برتر از علامه طباطبایی است. آیت‌الله طالقانی،  استاد مطهری،  روحانیان و دانشگاهیان نزدیک به او از این مرد، حرف شنوی داشتند. استاد مطهری می‌گفت:« من آخوندی خداترس‌تر از او کم دیده‌ام یا اصلا ندیده‌ام».

در عرصه سیاسی ایران، فعال بود و در دوران نهضت ملی شدن نفت، همراه کاشانی و مصدق بود. دکتر مصدق اصرار داشت که عضو شورای مرکزی جبهه ملی شود، نپذیرفت. اولین مجتهدی بود که حدود شصت سال پیش درباره حقوق بشر، مقاله نوشت، با نام« آزادی و حقوق بشر».

امام خمینی به یارانش تاکید می‌کرد که او را به عضویت در شورای انقلاب، ترغیب کنند، ولی او نپذیرفت و پیام داد که: « این کارها برای من مفسده دارد و نمی‌پذیرم». در سال ۱۳۵۹ نامه مفصلی به امام خمینی نوشت و ضعف‌های انقلاب و نقاط آسیب‌پذیر را دلسوزانه برشمرد و نسبت به ادامه آن هشدار داد. این نامه، خواندنی است و اکنون یکی از اسناد مهم در تاریخ معاصر و در تحلیل انقلاب اسلامی است.

این مجتهد بزرگ وصیت کرد: مرا همانند مردم معمولی، تشییع کنید.عمامه‌ام را روی تابوت نگذارید. شاخه گل نیآورید. مراسم هفتم و چهلم و سالگرد برایم نگیرید، پول این کارها را صرف مستمندان کنید. در قبرستان عمومی شهر و کنار مردم معمولی مرا دفن کنید. به سخنران و قاری مجلس توصیه کنید که برای من القاب به کار نبرند. روی قبرم فقط نام و نام خانوادگی‌ام را بنویسید و هیچ لقبی را در پس و پیش آن به کار نبرید.

پس از مرگش به همه این وصایا عمل کردند و اکنون در آرامستان بهشت سکینه شهر کرج، قبری در میان قبرهای معمولی است که این عبارت روی آن، حک شده است:
سید ابوالفضل مجتهد زنجانی ، فرزند سید محمد، وفات ۱۳۷۱/۵/۲

🔰منابع:
یادگار ماندگار، جعفر پژوم، مهرنامه، شماره۳۱, مهرماه۱۳۹۲, روزنامه جمهوری، دهم خرداد۱۳۹۰

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/30 18:17:40
Back to Top
HTML Embed Code: