Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ اینطور که از اسناد تاریخی موجود مشخص است، اوباش، لباس شخصی ها و گروه فشار حامی خاندان مخلوع پهلوی نیز خیلی فعال و وفادار بودند ؛

🔰 فیلمی نادر و دیده نشده از شعبان جعفری

♈️ فیلمی ازشعبان جعفری هنگام کتک زدن مخالفین در جلوی یکی از حوزه های رای گیری انتخابات دوره هجدهم مجلس   _اسفند ۱۳۳۲ برگرفته از آرشیو فیلم و اسلاید کتابخانه کنگره آمریکا

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ شرف و غیرت کیلویی چند؟!!!
✍️میراصغر موسوی

آیا ممکن است این اتفاق رخ داده باشد؟
حتما جعلی و ساختگی است و سازمان های تبلیغاتیِ صهیونیستی ساخته اند. با دقت تماشا کنید متوجه می شوید صحنه غیر واقعی است. ببینید، آنکه مشت و سیلی می خورد چقدر حساب شده اینسو و آنسو پرت می شود و با کوبیده شدن یک سیلی بر صورتش به داخل ماشین می افتد. معلوم است که ساختگی است. چند بار تمرین شده حتما. آن هم که می زند بازیگر است. پلیس نیست، معلوم است که پلیس نیست. پلیس انسان است، احساس دارد، شرف دارد. بی شرف هم که باشد نمی تواند چنین وحشیانه رفتار کند، کار حساب و کتاب دارد. پلیس مجری قانون است و این کار قانونی نیست. انسانی نیست، اخلاقی نیست، درندگی است. عین رفتار جنایتکارها است...

سعی می کنم یقین کنم این واقعی نیست. اگر این واقعی باشد و در ایران رخ داده باشد و آنکه می زند پلیس ایران و آنکه کتک می خورد یک زن ایرانی باشد،..نه ، ممکن نیست. این را صهیونیست ها برای بدنام کردن ایرانیان و مسلمانان ساخته اند. و آنکه سیلی بر سر و صورت آن زن می کوبد پلیس نیست. پلیس انسان است. انسان احساس و عاطفه و شعور دارد. شرافت دارد...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شکست بزرگ قفقازی
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️باور داشتن به این که قفقاز جنوبی پس از اروپای خاوری چشم اسفندیار فدراتیو روسیه بوده، برای ژئوپلیتیسین ها از آفتاب روشن تر است. بر پایه واقعیت های ژئوپولیتیک تاریخی، از ۲۳۰ سال پیش بدین سو هرگاه روس ها در قالب تزاری و شوروی سوسیالیستی، حتی اندکی نسبت به قفقاز تمرکز خود را از دست داده اند، سیلی محکمی خورده اند

♈️به گمانم نقش قفقاز جنوبی برای فدراتیو روسیه بی شباهت به تایوان برای چین نیست؛ و این پدیده ای است که اندک اندک در حال رخ دادن است.

♈️باکو از سال ها پیش مناسبات استراتژیکش را با مسکو به سود آنکارا کاهش داده است. تفلیس نیز از بن و پایه (مردمی)سال ها پیش از مسکو خداحافظی کرده بود. حال نوبت به ایروان رسیده که روسیه ولادیمیر را به همکار درجه دو خود تبدیل کند. اینک واگرایی ایروان از مسکو از حد و مرزهای امنیتی در قالب اخراج قاطعانه مرزداران پوتین و خداحافظی با تسلیحات روسی، به عرصه اقتصاد رسیده است.

♈️ایروان که از ۲۹ مارس امسال تراکنش های مرتبط با کارت های بانکی روسیه را متوقف کرده بود، اکنون با شگردهای گوناگون می کوشد پیوندهای اقتصادیش را از روسیه کم کم کنده و آن را به سمت غرب بکشاند. سهل است که روس ها را از جایگاه نخست در مبادلات تجاری، به رتبه های سوم و چهارم کشانده است.

♈️آشکار است که چنین رویکردی خشم مسکو را در بر داشته است. به گونه ای که ماریا زاخارو ایروان را به کرنش در برابر غرب متهم کرده و ارمنستان را به تهدیدات ضمنی کشورش سوق دهد. ولی دیگر کار از کار گذشته است. ایروان نه تنها نسبت به مسکو واگرایی در پیش گرفته، که چهار نعل در امور دفاعی، مناسبات دیجیتالی، خطوط ریلی و هواپیمایی و...‌ در پی استحکام مناسبات تو در تو با غرب، به ويژه فرانسه، یونان و آمریکا و چک برآمده است.

♈️کمترین گمانی نیست که روسیه پس از بیش از دو سده باید از جایگاه نخست قفقازی، به رتبه دستکم سوم، پس از غرب و ترکیه، قناعت کند. برای ژئوپلیتیسین ها این تغییر حاوی دهها نکته در خور تعمق و کاربردی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝عوامل تشدید و افزایش دامنه توهم در مقامات حکومتی!
رستم شجاعی مقدم ,۱۴۰۳/۲/۲۵
@jomhuriyat

♈️حکومت به عنوان نهادی عقلایی تنها تا زمانی در چهارچوب فلسفی خود عمل میکند و مفید واقع میشود که از جاده عقلانیت خارج نشده و راه دیگری را در پیش نگیرد.

♈️توهم و خیال بافی پادشاهان و حکام یکی از شرایطی است که حکومت‌ها را از راه خرد خارج کرده و عملا ساختار سیاسی را به عاملی ویرانگر تبدیل می‌نماید.

♈️با مراجعه به تاریخ به عواملی برخورد میکنیم که حاکمان و مقامات وابسته به آنان را گرفتار توهم ساخته است و در نتیجه این توهمات حکومت‌ها به راههایی رفته‌اند که در نهایت موجب درد و رنج‌های بزرگ برای وطن، تمدن و یا چندین نسل مردم خود شده‌اند.
اهم عوامل توهم زدگی حاکمان:

🔰۱- بستن دروازه و کانال ارتباط مستقیم با عموم و طبقات مختلف جامعه بنا به هر دلیلی، این عامل موجب عدم دسترسی رهبران به کاستی‌ها، ضعف‌ها و نارضایتی‌های موجود میشود.

🔰۲- بیماری و ضعف ساختاری که مانع دید درست حاکمیت نسبت به آنچه هست و آنچه باید باشد میشود ، این عامل موجب عدم ارزیابی عمل و محاسبه هزینه‌ها و فایده‌ها دربخشهای حکومت و در نتیجه عدم امکان اقدامات خود اصلاحی درون ساختار میگردد.

🔰۳- قرار گرفتن حاکم در حلقه مداحان برای مدت‌های طولانی که ضمن عادت کردن و‌ لذت بردن از چاکری و مداحی موجب خشم و غصب حاکم از عقلا و منتقدان خردمند شده و دربار را از دروغگویان و ریاکاران مملو و از خردمندان خالی می‌نماید.

🔰۴- خود مقدس پنداری که ناشی از برخی باورهای غلط مانند خاندان پادشاهی، قریشی بودن یا سید بودن ، فضیلت عرب بر غیر که در اثر تکرار روایتها و افتخارات خود ساخته ایجاد شده است، این عامل حاکم توهم زده را ترغیب می‌کند که اراده او حق محض و شهروندان صرفا گروهی مکلف به اطاعت از او هستند.

🔰۵- اعمال کنترل الیگارشها و شیادان درباری بر حاکم در جهت بهره‌برداری شخصی و باندی از توهمات او و حداکثر سواستفاده از وهمیات حاکم  به نفع خود، این عامل عارض بر حکومت های فردی است و با حصاری که حاکم را در بر میگیرد ارتباط او با جهان واقعی را قطع مینماید.

🔰۶- مداومت بر کینه‌توزی ، تعصب و آرزوهای بزرگ و خیال‌بافی با عناوینی که مداحان و چاکران به حکام اعطا میکنند نیز موجب بروز توهم (منجی بودن ، مرشد، پیشوا بودن و....) در آنان میشود.

🔰۷- شاخص‌های غلط و عقب مانده، نبود ساختار مالی سالم و حسابرسی، نبود آمارهای واقعی و... نیز موجب عدم امکان سنجش ادعاهای حکام با ماوقع میشود.

🔰۸- تربیت نیافتگی حکام در نظام آموزشی و آسیب دیدگی آنها در اجتماع وامانده،  نبود احساسات انسانی از قبیل همدردی و همراهی با مردم که گاهی تا لذت بردن از اعمال قدرت بر تیره روزی مردم تشدید می‌شود، این عامل تربیتی شخصیت مقامات را به مرحله‌ای سوق میدهد که از تبهکاری در حق ملتها کمترین احساس ناخوشایندی ندارند.

🔰۹- قانون اساسی بی‌سامان و فاقد سازماندهی تضمین کننده شورا و حقوق مردم، چنین قانونی اراده حکام را به جای قانون می‌نشاند و عملا ملت را در برابر آن خلع سلاح می‌نماید.

♈️پرواضح است که سرنوشت ملتها هیچ شانی برای سپردن امور به محدودیت‌های عقل فرد که هر آن تحت تاثیر بیماری، پیری، توهم، کینه و‌ خشم و بالاخره امیال و احساسات آسیب پذیر او ندارد، تمامی شئون حکومت باید متضمن مشورت چند سطحی (سطح عموم، سطح نخبگان و سطح متخصصان) باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مغزهای جامانده در عصرپیش از اینترنت

🔰گروه سیاسی امتداد
@jomhuriyat

♈️حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با حضور در برنامه «به اسم زن، علیه زن» به موضوع حجاب پرداخته و گفته است: «کسی هست بگوید هر چه برهنه‌تر و جذابیت عمومی بیشتر و آرایش و چشمک و روابط و شوخی بیشتر شود خیانت جنسی کمتر می شود و آمار طلاق پایین تر می آید؟ هر کس چنین ادعایی دارد بگوید.»

♈️مهمترین مساله در مورد این ادعا این است که بدانیم، کسانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تصمیم‌گیری برای امروز و آینده فرزندانمان هستند که مغز آنها در دوران پیش از اینترنت جامانده است.

🔰اولا: تلاش مدافعان اجبار در حجاب این است که بدون حجاب بودن را معادل برهنگی کامل زنان معرفی کنند. از همانجا نتیجه بگیرند که مساله حجاب ارتباط مستقیمی با مسائل جنسی دارد. درحالی که در طرف دیگر زنانی که قائل به عدم اجبار در حجاب هستند به هیچ وجه در نگاهشان چنین وضعیتی دیده نمیشود.

🔰دوم: اینکه هنوز فکر می‌کنند افراد دارای روابط معمولی در محیطهای بیرونی نیستند، به نظر از ناآگاهی محض ایشان حکایت می کند. کافی است سری به محیط‌هایی که جوانان در آن هستند بزنید و ببینید که در میان آنها شوخی و خنده بسیاری دیده میشود اما نه با مبانی جنسی.

🔰سوم: مهمتر از همه بخشی است که نشان می‌دهد نگاه این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در کدام عصر و دوران جامانده، و رشد نکرده است. دقت کنید که او راه ارتباطی میان افراد را «چشمک زدن» خوانده و می‌گوید: «کسی هست بگوید هرچه برهنه تر و چشمک بیشتر شود، خیانت جنسی کمتر می‌شود؟»

♈️جناب دکتر ظاهرا مطلع نیستند که در عصری زندگی می کنیم که در آن وسائل ارتباطی بسیار گسترده‌تر از دورانی است که ایشان در جوانی و نوجوانی زندگی می‌کردند. اگر در دوران جوانی و نوجوانی استاد راه ارتباطی میان افراد، «چشمک زدن بودن» امروز نسل جوان بدون هیچ محدودیتی از سوی خانواده و یا حکومت می‌توانند شب و روز با یکدیگر در فضای مجازی گفتگو کنند. اساسا در چنین فضایی «چشمک‌زدن» یا «نزدن» بیشتر از آنکه بتواند به ما نشان دهد، چه اثری در جامعه دارد، می‌تواند توضیح دهد که گوینده تا چه اندازه از دنیای معاصر به دور است.

♈️نکته اصلی هم دقیقا در همینجاست. کسانی برای امروز و آینده نسل جوان تصمیم می‌گیرند که با فضای زیست آنها بیگانه هستند. آنها در تصورات خود «جامانده‌اند» و احساس می‌کنند می‌توانند مانند دهه‌های 50 و 60 برای نسل جوان نسخه پیچی کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سه عامل سقوط حکومت‌ها در نگاه فردوسی

سعید معدنی
@jomhuriyat

♈️۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی است. وی یکی از متفکرانی است که تاریخ ایران باستان را از آغاز تا سقوط ساسانیان مطالعه کرده و خود نیز در قرن چهارم و پنجم هجری در طول عمر هفتاد و اندی ساله‌اش  شاهد ظهور و سقوط دولت‌هایی بوده است.

♈️فردوسی مانند بسیاری از متفکران دیدگاهی در باره سقوط شاهان، دولت ها و حکومت‌ها دارد.

♈️وی معتقد است که سه عامل موجب نابودی آنها می ‌شود:

🔰نخست ظلم و ستم؛ ستمی که شاهان و حاکمان بر مردمان روا می‌دارند عامل اصلی و مهم سقوط از دیدگاه فردوسی است. مردمانی که توسط صاحبان زور سرکوب و زندانی و شکنجه  و تحقیر و کشته می‌شوند.

🔰دوم.: حذف نخبگان و اهل فکر، و به کارگیری بی‌مایه‌گان و بی‌خردان در مسند امور و مدیریت جامعه.

🔰سوم ، ثروت اندوزی، و سیری‌ناپذیری از داشتن دارایی که فساد مالی از سوی حکومتگران را به همراه دارد. با فزون‌خواهی خداوندان زور و تزویر جامعه فقیرتر و حقیرتر می‌شود.

♈️سراینده شاهنامه در باره این سه عامل چنین می‌گوید؛

🔰سرِ تخت شاهان بپیچد سه کار:
نخستین ز بیدادگر شهریار

🔰دگر آنکه بی‌ سود را برکشد
ز مرد هنرمند سر درکشد

🔰سوم آنکه با گنج خویشی کند
بکوشد به دینار بیشی کند

♈️بدین ترتیب سه عامل:
ستمگری، سفله‌پروری و فزون‌خواهی،
عاملان اصلی سقوط حکومت‌های ستمگر در نزد حکیم توس است

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 زمین ۹۹ساله یا بافت‌فرسوده؛ مسکن‌سازی کجا به صرفه است؟

🔰 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:
@jomhuriyat

♈️ زمین‌های ۹۹ساله که برای ساخت مسکن دولتی ارزان قیمت طی ۲ سال گذشته در نظر گرفته شده دست‌کم ۱۲۰۰ همت منابع مالی لازم دارد تا «آماده‌سازی» شود.

♈️ این زمین‌ها خام و بیرون از محدوده بوده و‌ باید برایشان، خدمات زیربنایی سکونتی همچون آب، برق و گاز تامین شود.

♈️ در برابر این هزینه سنگین، جای دیگری هم برای ساخت مسکن حمایتی وجود دارد که در نهایت هزینه‌اش کمتر از زمین‌های ۹۹ ساله است.

♈️ در بافت‌های فرسوده درون شهرها همه نوع خدمات وجود دارد و رغبت فاقدین مسکن به این مناطق شهری به مراتب بیشتر از بیرون شهرها است.

♈️ با ۱۲۰۰ همت می‌شود وام نوسازی بافت فرسوده با سود ۱۰ درصد تامین و پرداخت کرد.

♈️ همچنین این منبع عظیم مالی به جای صرف روی زمین‌های خام می‌تواند به عنوان مشوق و حمایت، قیمت تمام شده ساخت مسکن در بافت فرسوده را پایین بیاورد.

♈️ این بافت‌ها قابلیت دارد سالانه ۳۰۰ هزار واحدمسکونی جدید در آنها احداث شود.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #بافت_فرسوده #مسکن_حمایتی #مسکن_ارزان

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مجلس از مشروعيت تا مقبوليت؛
فاجعه آنجاست که یک نماینده ۵درصدی تهران بخواهد رئیس مجلس شود

🔰سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی

@jomhuriyat

♈️اعتبار مجلس شوراي اسلامي، بخشي از اعتبار نظام جمهوري اسلامي است. مجلس، اعتبار خود را از مردم مي‌گيرد. مشارکت حداکثري مردم در انتخابات مجلس شوراي اسلامي باعث اعتبار آن مي‌شود و کاهش مشارکت مردمي به اعتبار آن لطمه وارد مي‌کند.

♈️ريزش آراء در انتخابات مجلس يازدهم که در سال 1398 برگزار شد، هشدار مهمي بود براي مسئولين نظام جمهوري اسلامي که علت آن را بررسي کنند و راه‌هاي جلوگيري از ريزش را پيدا و براي جبران آن اقدام نمايند. اين هشدار مهم موجب درس گرفتن مسئولين نشد و بي‌تفاوتي آنان نسبت به اين واقعه تلخ و ادامه راه نادرستي که پيموده مي‌شد منجر به کاهش پيشرفت مشارکت در انتخابات مجلس دوازدهم در اسفندماه سال 1402 شد. و حالا ميزان آراء منتخبان مجلس دوازدهم نشان مي‌دهد اعتبار مجلس به کمترين ميزان چهار دهه گذشته رسيده و چنين وضعيتي براي نظام جمهوري اسلامي شايسته نيست.

♈️اين ضعف شديد در مورد حوزه انتخابيه تهران بيش از ساير حوزه‌هاست در حالي که تعداد واجدين شرايط رأي دادن در حوزه تهران در انتخابات مجلس دوازدهم 7/775/357 نفر بودند، نفر اول دور اول انتخابات 597/770 يعني فقط 5 درصد آراء واجدين شرايط را به دست آورد و نفر اول دور دوم انتخابات فقط 297/094 رأي يعني 3/48 درصد آراء واجدين شرايط را کسب کرد. در مورد نفر آخر اين دوره، فاجعه بزرگتري رخ داده بطوري که او فقط 198/835 رأي يعني 2/55 درصد آراء واجدين شرايط رأي دادن را به دست آورده است.

♈️مشکل، زماني پررنگ‌تر مي‌شود که رئيس مجلس دوازدهم از منتخبين تهران برگزيده شود. مفهوم اين واقعه در آن صورت اين خواهد بود که کسي در رأس مجلس شوراي اسلامي قرار مي‌گيرد که کمتر از 5 درصد آراء واجدين شرايط رأي دادن در انتخابات مجلس را دارد.

♈️چنين مجلسي با چنين رئيسي را با مسامحه مي‌توان مشروع دانست زيرا در ظاهر به قوانين مربوط به انتخابات نمايندگان عمل شده و مجلس براساس قوانين موجود شکل گرفته است. با اين حال اين مجلس را نمي‌توان يک مجلس مقبول دانست. مجلسي که داراي مقبوليت عمومي باشد مي‌تواند تصميمات بزرگ بگيرد، اقدامات مهم انجام دهد و به وظيفه نظارتي خود با قوت و قدرت عمل کند. با شعارهائي از قبيل انتخابات حماسي و مجلس مردمي و... نمي‌توان مقبوليت براي مجلس ايجاد کرد. مجلسي که در کل کشور با حدود 40 درصد آراء واجدين شرايط و در تهران که مرکز کشور است با 20 درصد در دور اول و 8 درصد مشارکت در دور دوم شکل گرفته باشد، مقبوليت ندارد.

♈️از ميان مشروعيت و مقبوليت، قطعاً مقبوليت مهم‌تر است هرچند اگر اين هر دو وجود داشته باشند کمال مطلوب است.

♈️آنچه براي آينده کشور و نظام جمهوري اسلامي مهم است اينست که اين ريزش شديد، مسئولان نظام را تکان بدهد و آنها را به اين نتيجه برساند که سياست‌هايشان عامل اصلي ريزش‌هاست و بايد در اين سياست‌ها تجديد نظر کنند. با شعار دادن، اطلاعات غلط دادن، بازي کردن با الفاظ، حداکثر تا مدت کوتاهي مي‌توان دوام آورد. راه صحيح جلوگيري از ريزش‌ها تجديد نظر اساسي در سياست‌ها، عملکردها و ايجاد تغيير در روش‌ها و حتي کارگزاران دستگاه‌هاي مختلف است.

♈️مردم با چه زباني به مسئولين نظام بگويند از اوضاع کنوني راضي نيستند و خواهان تغييرات اساسي هستند؟ آيا از زبان رأي و مهم‌تر از آن عدم‌الرأي رساتر و مسالمت‌آميزتر زباني وجود دارد که نارضايتي مردم از شيوه مديريت کشور را نشان بدهد؟

♈️مسئولان نظام تا دير نشده اين پيام کاملاً رساي مردم را دريافت کنند و براي ترميم اعتبار مجلس و پشتوانه مردمي نظام اقدامات عملي نمايند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از اسب افتاده نه از اصل

عباس عبدی
@jomhuriyat

♈️اتفاق عجیب و جالبی در حال رخ دادن است. همه قوای رسمی کشور دست به دست یکدیگر داده‌اند تا بلکه مسأله فرزندآوری را حل کنند. نه تنها موفق نمی‌شوند، بلکه هر روز بیش از پیش درگیر این مسأله می‌شوند و در واقع خودشان را غرق این سیاستگذاری‌های نادرست می‌کنند، و بطور معمول حرف دیگران را هم نمی‌شوند تا شاید این اندازه در این گرداب فرو نروند.

♈️حتی در آخرین اظهار نظر یکی از طرفداران وضع موجود تعطیلی پنج شنبه هم به فرزندآوری ربط داده شده و گفته که: «یکی از دلایل موافقان تعطیلی پنج‌شنبه‌ها افزایش نرخ جمعیت است!»

♈️ماجرا هنگامی جالب می‌شود که آقای حداد عادل هم وارد موضوع می‌شود، آن هم چند سال پس از تصویب و اجرای این قانون بسیار پرهزینه و شکست خورده و می‌گویند که:

♈️«بحث توجه به جوانی جمعیت مسئله خیلی مهمی است، از جمله اموری که تا دیر نشده باید نسبت به آن اقدام کنیم وگرنه برای همیشه دیر می شود... من توجه شما را جلب میکنم به خبری که همین روز گذشته در اخبار تلویزیون شنیدم مبنی بر اینکه کره جنوبی با همه پیشرفتی که در صنعت و رشد اقتصادی داشته، الان به شدت با گرفتاری رشد جمعیت روبه رو است و آنها تصمیم گرفتند که یک وزارتخانه برای رشد جمعیت خود ایجاد کنند... در عمل هم می بینیم آنهایی که فقیرتر هستند فرزندان بیشتری دارند و آنهایی که داراتر هستند کمتر ازدواج می کنند و فرزندآوری شان نیز نرخش پایین تر است.»

♈️اگر خوب دقت کنیم، جمعیت‌شناسان شناخته شده کشور از ورود به این مسأله پرهیز می‌کنند. چرا که می‌دانند حرف علمی و کارشناسی اثری ندارد و مسأله سیاسی و غیر علمی است و محل حضور آنان نیست. به همین دلیل نیز عاقل‌ترین آقایان هم زحمت گرفتن یک مشاوره از جمعیت‌شناسان کشور را به خود نمی‌دهد و به اخبار شب گذشته تلویزیون استناد می‌کند.

♈️آقایان می‌گویند که مشکل فرزندآوری فرهنگی است. اگر چنین است، چرا قانونی را تصویب می‌کنند که بار مالی وحشتناکی دارد و تورم‌زا است؟
با قیاس‌های ساده‌ای که با برخی کشورها مثل کره‌جنوبی می‌کنند. نتایج نادرستی می‌گیرند.

🔰در این یادداشت سعی می‌کنم خیلی خلاصه علل کاهش فرزندآوری را توضیح دهم.

https://telegra.ph/از-اسب-افتاده-نه-از-اصل-05-13

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️25 اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم ابولقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی گرامی باد.

ز ایران و از ترک و از تازیان
نژادی پدید آید اندر میان
نه دهقان نه ترک و نه تازی بود
سخن ها به کردار بازی بود
همه گنج ها زیر دامان نهند
بکوشند و کوشش به دشمن دهند
به گیتی کسی را نماند وفا
روان و زبان ها شود پر جفا
بریزند خون از پی خواسته
شود روزگار بد آراسته
زیان کسان از پی سود خویش
بجویند و دین اند ر آرند پیش

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝‌ زندگی در این شرایط سخت نیست  غیر ممکن است

✍️محمد ماشین چیان
@jomhuriyat
♈️یک کوبایی شاغل با درآمدش نمیتوانست یک لیوان قهوه در هتلِ ملت بخرد. یک بار ناخودآگاه به یک کوبایی تحصیلکرده گفتم:‌ «زندگی با این حال و روز باید سخت باشد.» با ترکیبی از اندوه و چندش پاسخ داد: «نه، سخت نیست. غیرممکن است.»

♈️فیدل کاسترو دیکتاتور کمونیست چند سال پیش در سن ۹۰ سالگی از دنیا رفت. در طول دهه های گذشته بسیاری او را مظهر نظم نوینی در جهان دانسته اند که مردمانش را از سلطه امریکایی ها رهانیده و به سمت خودکفایی پیش رفت. حال آنکه حقیقت چیز دیگری است. حقیقت این است که کاسترو مظهر یک طاعون اقتصادی بود که بر جزیره کوبا نازل شد. نه تحریم امریکا و نه هیچ عامل خارجی دیگری به اندازه تصمیمات و درک غلط او از مفاهیم اقتصادی و پیروی از توهمات سوسیالیستی به زندگی مردم کوبا آسیب نرساند.

♈️در نتیجه سیاستهای سوسیالیستی در تمام دوره کاسترو که قریب به ۵۵ سال به طول انجامید کشور کوبا تقریبا هیچ رشد اقتصادی ای به خود ندید. اتفاقات مثبت و نادری که در عرصه اقتصاد کوبا افتاد نتیجه سهل گیری دستورات و سیاستهای کاسترو بودند

♈️کاسترو ۱۱ میلیون نفر مردم کوبا را در حالی ترک کرد که وضع معیشت و زندگی آنها از زمان روی کار آمدن او بمراتب وخیم تر بود. این در حالی است که در طول دوره حکومت داری کاسترو دنیا با سرعت از سد فقر و گرسنگی گذر کرد و میلیاردها نفر در دنیا از فقر مطلق نجات یافتند.

♈️در زمان به قدرت رسیدن کاسترو به سال ۱۹۵۹ سرانه تولید ناخالص داخلی کوبا ۲۰۶۷ دلار بود. سایر کشورهای امریکای لاتین در آن زمان وضعیت مشابهی داشتند چنان که سرانه اکوادور ۱۹۷۵ دلار، جاماییکا ۲۵۴۱ دلار، پاناما ۲۳۲۲ دلار، و پورتو ریکو ۳۲۳۹ دلار بود. آمار بدست آمده در سال ۱۹۹۹، یعنی چهل سال بعد سرانه تولید ناخالص داخلی کوبا را ۲۳۰۷ دلار نشان میدهد. این در حالی است که در همین دوره سرانه اکوادور به ۳۸۰۹، جاماییکا به ۳۶۷۰، پاناما به ۵۶۱۸ دلار، و پورتو ریکو به ۱۳۷۳۸ دلار رسیده است.باری، امروز کوبا، چهارسال پس از مرگ کاسترو، در قرن بیست و یکم ویرانه ای بیش نیست که در آن جراحان برای گذران زندگی مسافرکشی میکنند.

♈️واقعیت اما چیز دیگری است. در حقیقت کاسترو مردمان کشورش را برای چندین دهه قربانی آزمون و خطای گران قیمتی کرد که معلوم بود کار نمیکند. اما او که در ثروت و رفاه زندگی میکرد نگران مردم فقیر کشورش نبود و همان مسیر را ادامه داد.

♈️در سال ۱۹۹۱ کشور آلبانی که پس از فروپاشی به تازگی از چنگال کمونیسم رها شده بود وضعی بمراتب وخیم تر از کوبای آن سالها داشت چنانکه در ۱۹۹۱ سرانه تولید ناخالص داخلی آلبانی ۱۸۳۵ دلار و سرانه کوبا ۲۵۹۰ دلار بود. در حالیکه کوبای کاسترو به مسیر ویرانگرش ادامه داد آلبانی به اقتصاد بازار روی آورد. در سال ۲۰۱۰، یعنی تنها ۲۰ سال بعد سرانه آلبانی به ۵۳۷۵ دلار رسیده بود.بهترین درسی که از دوران و عملکرد فیدل کاسترو میتوان گرفت این است که سوسیالیسم کار نمیکند و نتیجه ای جز فقر و فلاکت از خود بجا نخواهد گذاشت.

♈️از دیگر کشورهای منطقه هم میتوان درسی جالب آموخت. هرچه کشورها به اقتصاد بازار اقبال بیشتری نشان داده و از اقتصاد برنامه ریزی شده فاصله گرفته اند بهمان نسبت وضعیت معیشت مردم در آنها بهبود یافته است. حتما بین اعداد مطرح شده در این مطلب تنها سرانه ۵ رقمی نظر شما را نیز بخود جلب کرده است. بله، درست حدس زدید، از بین کشورهای مورد اشاره پورتو ریکو بیشترین اقبال را به اقتصاد بازار داشته و در نتیجه اش وضع معیشت مردمانش امروز چندین برابر بهتر از مردمان کشورهای منطقه است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from جمهوریت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران و سرزمین بهشتی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و مهربان سرزمین پارس

🔰 صبح زیبا و دل انگیز اعضای فرهیخته جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ آیا از بهشت، تصوری غیر از این مناظر بی نظیر دارید ؟

♈️ اینجا بهشتی به نام شاهو و دیوزنا در کردستان زیبای ماست که از مسیر سرواباد و‌کامیاران قابل دسترس است .

🔰 کردستان عزیز، روح ایران ماست 🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝موضوع فساد ساداتی‌نژاد (وزیر سابق کشاورزی دولت رییسی) در دانشگاه کاشان را همان ابتدای ریاست جمهوری رئیسی، مستند اطلاع دادم اما اعتنایی نکردند

محمود صادقی،٭رئیس فراکسیون شفافیت مجلس دهم
@jomhuriyat

♈️در اولین سال مجلس دهم من و ساداتی‌نژاد هر دو عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات بودیم.

♈️در خصوص تخلفات مالی که در دانشگاه کاشان در زمان ریاست ساداتی‌نژاد و نفر بعد از ایشان اتفاق افتاد، پیگیری‌هایی داشتیم.

♈️بنده قبل از مجلس در وزارت علوم مسئولیت داشتم و گروه‌های اعزام‌شده از سوی وزارت علوم این تخلفات مالی را به دست آوردند. من درباره این تخلفات هم نکاتی را گفتم که باعث شکایت ساداتی‌نژاد از من شد. در دادگاه هم اسناد و مدارکی را ارائه دادم و در نهایت از اتهام مطروحه تبرئه شدم.

♈️از جمله تخلفات مالی ساداتی‌نژاد و رئیس بعدی دانشگاه کاشان، سندسازی این افراد برای بیش از ۷۰۰ میلیون تومان از بودجه دانشگاه کاشان بود.

♈️این پول در جای دیگری هزینه شده بود و براساس آنچه ما به دست آوردیم، این پول در بعضی مسائل جناحی و سیاسی هزینه شده بود. سازمان بازرسی بعداً به موضوع ورود کرد و علیه ساداتی‌نژاد و رئیس بعدی دانشگاه که در این مسئله با یکدیگر ارتباط داشتند اعلام جرم کرد. اما به دلیل تعلل یا اعمال نفوذ، این پرونده مورد رسیدگی قرار نگرفت.

♈️وقتی ابراهیم رئیسی، ساداتی‌نژاد را به‌عنوان وزیر معرفی کرد، گزارش مربوطه را برای او فرستادم. با بعضی نمایندگان مثل آقای میرسلیم هم صحبت کردیم که به این گزارش توجه کنند. اما توجهی نکردند و جالب این است که همان فردی که در کنار ساداتی‌نژاد علیه او اعلام جرم شده بود،‌ در دولت جدید باردیگر رئیس دانشگاه کاشان شد و این ریاست همچنان هم ادامه دارد.

♈️نکته آن است که پرونده سازمان بازرسی که هنوز هم موجود است،‌ نادیده گرفته شد.

♈️پرونده دانشگاه کاشان مربوط به دولت‌های نهم و دهم بود. همه دفاعی که آقای ساداتی‌نژاد در این پرونده از خودش می‌کند، این است که می‌گوید این مسئله به من مربوط نیست. درحالی‌که او و رئیس بعدی دانشگاه با هم مرتبط بودند.

♈️فسادها در کشور ما، عمدتاً بر پایه ضعف ساختارها، عدم شفافیت، حاکم شدن روابط باندی و جناحی و غلبه آن بر قانون رخ می‌دهند.
اصل حاکمیت قانون فراموش شده، تا جایی که سازمان بازرسی درباره موضوعی تشکیل پرونده می‌دهد، بررسی می‌کند، گزارش می‌دهد اما در نهایت به نتیجه نمی‌رسد.

♈️همه این موضوعات به دلیل مناسبات باندی، عدم شفافیت و ضعف ساختارهای نظارتی، قضایی و عدم استقلال نهادهای نظارتی و قضایی رخ می‌دهند زیرا شفافیت سیستماتیک وجود ندارد.

♈️ساداتی‌نژاد همان زمان هم پرونده‌های زیادی در دیوان محاسبات داشت که در آنجا هم پرونده‌ها به نتیجه نمی‌رسد.

♈️وقتی رئیسی رئیس‌جمهور شد، دفترش با بعضی افراد از جمله من تماس گرفت و شماره مخصوصی اعلام کردند که با او در پیام‌رسان‌ها ارتباط مستقیم داشته باشیم. ابتدا خوشبین بودم و پیشنهادها و انتقادهای مختلف را مطرح می‌کردم. از جمله همین مسئله را به صورت مستند به رئیسی اطلاع دادم. ولی بعد از مدتی دیدیم این شماره و ارتباط نمایشی است و بس./هم‌میهن
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 بحران

فرشاد مومنی، اقتصاددان
@jomhuriyat

♈️فرشاد مومنی گفته «وقتی که حکومت دچار بحران مالی می‌شود، از یک طرف برای از بین بردن آن بحران به صورت بسیار بی‌قاعده و بی‌ضابطه چنگ به سر و صورت مردمش می‌اندازد و از سوی دیگر از طریق مسئولیت‌گریزی سیستماتیک در زمینه امور حاکمیتی، گور خود را می‌کند.»

 ♈️مومنی گفته «اگر یک اقتصادی در یک دوره میان‌مدت یا بلندمدت خوب کار نمی‌کند، در چنین شرایطی اصلاح متغیرهای اقتصادی، دیگر پاسخگو نیست و راه نجات این است که به سمت حیطه سیاست برویم؛ یعنی جایی که قاعده بازی اقتصادی تعریف می‌شود.» در مافیای جمهوری اسلامی سیاست تعطیل شده و تصمیم‌ها برمبنای منافع مافیا گرفته می‌شوند.

♈️«هیچ عنصری مشروعیت‌سوزتر و ناپایدارسازتر از فساد در ساخت سیاسی نیست. فساد خصلت پنهان‌کارانه دارد. وقتی یک ساختار قدرتی به هر دلیل و توجیهی باب مشارکت فعال و فراگیر مردم در سرنوشت خودشان را مسدود یا محدود کند، بهایی که می‌پردازد این است که از طریق فساد با بحران مشروعیت، ناکارآمدی و غلتیدن در دورهای باطل توسعه‌نیافتگی گرفتار می‌شود.» در مافیای جمهوری اسلامی، تنها کسانی امکان تاثیرگذاری بر امور را دارند که عضو «خانواده بزرگ مافیا» باشند و دیگران-یا همان ملت ایران- نقشی در تصمیم‌گیری‌ها ندارند.

♈️«گستره و عمق فساد نشانه میزان و شدت قدرت استثمار فرودستان توسط حکومت‌گران یا فرادستان است. توزیع ناعادلانه قدرت بزرگترین نیروی محرکه توزیع ناعادلانه ثروت، گسترش و تعمیق فساد، وابستگی‌های ذلت‌آور به دنیای خارج، تشدید بحران محیط زیست و فقر و نابرابری است.» همه ما از عمق فساد سیستماتیک در جمهوری اسلامی آگاهیم و هر روز این وضعیت فلاکت‌بار را زندگی می‌کنیم.

♈️شماره یک حیاتی‌ترین عناصر برای گسترش و تعمیق فساد، محور قرار گرفتن «ارادت‌سالاری» است که ویژگی اساسی یک سیستم مافیایی است و در تمامی کارتل‌های مافیایی صدق می‌کند. مومنی گفته «در شرایط کنونی یکی از نگران‌کننده‌ترین جلوه‌های تسخیرشدگی ساختار قدرت به دست رانت‌خوارها، رباخوارها، دلال‌ها و واردکننده‌ها را شاهد هستیم. در واقع هم به نام دولت و هم به نام بازار در شرایط تشخیرشدگی ساختار قدرت به نفع گروه‌های ذی‌نفع مافیایی، می‌بینیم که اراده مافیاها حاکم می‌شود.»

♈️«دو ریشه اصلی فساد که منجر به فروپاشی از درون اتحاد شوروی شد، یکی دل بستن به سیاست‌زدایی و مشارکت‌زدایی از مردم در بازارهای سیاست و اقتصاد و دلخوش کردن به توان سرکوب سیاسی ساختار قدرت بود و دوم تیغ کند قوه قضائیه اتحاد شوروی در برابر فعالیت‌های مافیایی خودی‌ها و تیغ مهلک و کشنده قوه قضائیه اتحاد شوروی در برابر انتقادهای مشفقانه سیاسی بود.»

♈️ما ملت ایران باید دست به دست هم داده و کشورمان را از این مصیبت نجات دهیم و مملکت‌مان را از مافیا پس بگیریم. جنبش حساب‌رسی اجتماعی در این مسیر به ما کمک می‌کند تا با زیر نظر بردن بخش‌های مختلف مافیا، درباره آنها اطلاعات دقیق و جزئی جمع‌آوری و منتشر کنیم تا عریان در برابر اراده ملت قرار بگیرند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 سیلی شرعی به صورت شرع!

آیت الله محمد سروش محلاتی
@jomhuriyat

♈️جامعه دینی ما در چند سال اخیر، با دو روند معکوس درباره پوشش بانوان روبروست:
الف) روند کاهش پوشش در زنان
ب) روند افزایش اِعمال قدرت برای کنترل آن 
موضوع اول به دلیل آنکه حکایت از گسترده شدن تخطی از موازین شرعی است، مؤمنان را آزار می‌دهد و موضوع دوم نیز به دلیل آنکه همراه با تخطی از موازین شرعی و آداب اخلاقی و اجتماعی است برای اکثر مردم آزاردهنده است.
می‌توان حدس زد که اگر عالمان دینی از سال‌ها پیش به تفریط در بخش اول با شیوه اقناع مخاطبان و به افراط در بخش دوم با شیوه نقد حاکمان، اهتمام می‌نمودند، امروز وضع دیگری داشتیم ولی .....

♈️البته امروز هم هرچند فرصت مناسب از دست رفته ولی باز هم نباید از تلاش خردمندانه غفلت نموده و در برابر این دو جریان منفی که به اخلاق و دین آسیب می‌رساند، بی تفاوت بود.
ولی آنچه موجب تاثر است، برخی اظهارات نسنجیده در این فضای آشفته است، از یک سو یک حکم مسلّم اسلامی نادیده انگاشته می‌شود و از سوی دیگر تشویق به تندروی و برخوردهای خشونت آمیز می‌گردد.
نمی‌توان انکار کرد که جریان دوم در میان متدینان حامیانی داشته و از سوی برخی حکمرانان نیز حمایت می‌شود ولی رگ و ریشه‌های آن را در حوزه ها باید جستجو کرد!

♈️امروز حوزه در بطن خود، تندروی را رشد می‌دهد و میوه‌های تلخ آن در جامعه ظاهر می‌گردد. 
حوزه‌ای که باید مبانی حجاب را براساس کتاب و سنت، تبیین و تحکیم کند و به شبهات آن پاسخ روشن دهد و سپس باید مبانی مسئولیت حکومت در قبال احکام شرع را تحلیل نموده و به اشکالات آن جواب دهد، گاه می‌خواهد اثبات کند: مردم مجازند مستقیما با بگیر و ببند به منع و جلوگیری از بی حجابی بپردازند!
با صرف نظر از اینکه القای این مطلب به طلاب، چه عوارضی دارد و جامعه را به چه سمت و سویی می‌برد، باید پرسید که این دیدگاه چه مستند فقهی دارد و چگونه ممکن است یک استادِ فقه به آن برسد؟

♈️می‌گویند: جواز  برخورد خشن مردم با بدحجابان، مستند به روایتی از امام صادق(ع) است که: مردی خدمت پیامبر رسید و از اینکه مادرش پیوسته ارتباط با مردان بیگانه دارد شکایت فرمود و رسول خدا فرمود: او را در خانه نگهدارد و اگر فایده نکرد، راه ورود بیگانگان را بر او ببندد و اگر باز هم نشد، مادر را در قید وبند کند زیرا بهترین نیکی در حق او منع وی از محرمات الهی است:
عَبْدِاَللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: «جَاءَ رَجُلٌ إِلَى رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَقَالَ إِنَّ أُمِّي لاَ تَدْفَعُ يَدَ لاَمِسٍ قَالَ «فَاحْبِسْهَا» قَالَ قَدْ فَعَلْتُ قَالَ «فَامْنَعْ مَنْ يَدْخُلُ عَلَيْهَا» قَالَ قَدْفَعَلْتُ قَالَ «فَقَيِّدْهَا فَإِنَّكَ لاَتَبَرُّهَا بِشَيْءٍ أَفْضَلَ مِنْ أَنْ تَمْنَعَهَا مِنْ مَحَارِمِ اَللَّهِ عَزَّوَجَلَّ» [من لایحضره الفقیه ج۴ ص۷۳]

♈️ولی از این روایت چه نتیجه‌ای می‌توان گرفت و چه اجازه‌ای برای عموم مردم می‌توان صادر کرد؟ فرضا سند روایت صحیح باشد (و از اشکال امثال شهید صدر صرف نظر شود)، در این روایت چند خصوصیت وجود دارد که نمی‌توان آنها را نادیده انگاشته و از آن بحکم عمومی برای بدحجابان رسید:

🔰اولا: اقدام درباره زنی فاسد و همه جایی است که هیچ مشتری را رد نمی‌کند! (لاتدفع ید لامس) و پیامبر به حبس فردی نظر داده است.
🔰ثانیا: فرزند برای اقدام درباره او خدمت پیامبر رسیده و بجای اقدام خودسرانه، از رسول خدا اجازه خواسته است. سخن حضرت جواب یک مساله کلی شرعی نیست بلکه بیان کیفیت برخورد با یک فرد خاص است و به تعبیر آیت الله خویی: قضیه شخصیه! (مصباح الفقاهه ج۱، ص۳۵۲)
🔰ثالثا: حضرت در اجازه برای کنترل مادر، علت را مسئولیت خانوادگی دانسته است که به اقتضای بِرّ والدین و رعایت حرمت خانواده، اقدام نماید و به وظیفه شهروندان در جامعه مربوط نیست. استاد معظم آیت الله میرزا جواد تبریزی دلالت این روایت را در قلمرو خانواده می‌دانست(اسس القضاء و الشهادات، ص۶۹)

♈️ای کاش آن روز که برخی فقها ادله جواز حبس معصیت کاران را جمع و به آن فتوا می‌دادند، نمی‌گفتند که عموم تعلیل بر جواز زندانی کردن هر کس که بدون بازداشت نمی‌توان او را از گناه منع کرد، دلالت دارد زیرا این جمله در مقام بیان علت حکم نیست بلکه در مقام رفع این توهم است که: آیا چنین رفتاری با مادر غیر اخلاقی است؟

♈️و ای کاش توضیح می‌دادند که اگر حکم عام است، حد و حدود این محرمات و قلمرو این بازداشت چیست؟ آیا این بدان معناست که هرگونه بازداشت و به هر مدت و تحت هر شرایطی برای جلوگيري از هر منکری جایز است؟
آیا این ابهام گویی‌ها دست ماموران و آتش باختیاران را برای تعدی و تجاوز باز نمی‌گذارد و بالمآل به تنفر از فقه و احکام شرع نمی‌انجامد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هادی سروش: مقابله با بی حجابی اگر فراتر از قانون باشد، بی قانونی و اِعمال سلیقه ای است!
@jomhuriyat

♈️حجاب از احکام دینی غیرقابل تردید است گرچه مقدار حجاب آن شدیداً مورد اختلاف نظر است.

♈️منکر بازتاب حجاب و بی حجابی در جامعه نیستم.

♈️در متون دینی بازتاب اجتماعی بی‌حجابی به کلی منفی نیست ، اگر بود مانند زنان با سن بالا و بانوانی که اقلیت مذهبی مجوزشرعیِ بی حجاب نداشتند.

♈️زمانی حجاب میتواند قانون قابل اجراء باشد که مثل همه قوانین، راهکار مخصوص به خودش را طی کرده باشد و جامع نظرات کارشنان فقه ، حقوق ، جامعه شناسی ، روانشناسی و اقتصاد باشد.

♈️قانون بدون کارشناسیِ جامع یک قانونِ سلیقه ای خواهد بود.

♈️اگرحجاب قانون است، مجری این قانون کیست؟ ضابط این قانون کیست؟ اگر نیروی انتظامی است تا چه میزان می‌تواند دخالت کند؟ آیا می‌تواند فرد را در صحنه بازداشت کند؟ اگر فرد بی حجاب تمرد کرد می‌توان با ضرب و شتم او را دستگیر کند؟ همه اینها را باید قانون مشخص کند.

♈️مقابله با بی حجابی فراتر از قانون، بی قانونی صرف است و به هیچ عنوان تاثیر مثبت روی ساختارهای ما در کشور نخواهد داشت و بلکه آسیب های پر خطری خواهد داشت و مانند یک بیماری سرایت می‌کند و اندام و اعضای جامعه را خواهد گرفت؛ یعنی ما خدای نخواسته در امر اقتصاد هم شاهد بی قانونی خواهیم بود، در امر امنیت و سیاست شاهد بی قانونی خواهیم بود.

♈️نیروهای طرح نور می‌گویند اجرای قانون میکنیم ، پس اجرای دستور دین نیست چون اجرای دین و شرع به عهده پلیس و نیروهای امنیتی نیست؛ و مواجهه با بی حجاب تحت پوشش امر به معروف و نهی از منکر است که ضوابط فقهی خاصی دارد.

♈️اگر در برابر چالشی مثل بی حجابی کشوری متحمل هزینه‌های زیاد مادی و معنوی شود، اما در مقابل فسادهای کلان که بازتاب‌های داخلی و خارجی داشته، آن مواجه سریع و جدیِ قانونی دیده نشود ، رفتار دوگانه است. / روزنامه مردم سالاری

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 توئیتی که پاک شد؛ توئیتی که پاک نمی‌شود!
محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️ این روزها فیلم‌هایی در فضای مجازی منتشر می‌شود که واقعا تاسف‌بار است؛ از جمله ویدیویی مربوط به برخورد با خانمی در یکی از خیابان‌های تهران که مشخص نیست چرا برخورد با روسری به برهنه شدن او و بردنش با پتو می‌انجامد. روایت وزیر کشور از این اتفاق این است که «فراجا به خانمی تذکر حجاب داده، اما در برابر اجرای قانون و رعایت حجاب، مقاومت و در واقع خود را برهنه کرده است. نیروی انتظامی با پتویی ایشان را پوشانده و طبق ضوابط عمل کرده است، اما در فضای مجازی آنچه منعکس شده، ظاهراً جور دیگری بوده است.»

♈️برای راستی‌آزمایی این امر می‌توانند فیلم را به روایت دوربین‌های نیروی انتظامی منتشر کنند. اما صرف‌نظر از آن، شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که چرا مسئولان به جایی رسیده‌اند که مساله‌ای که مربوط به تخلف یک نیروی جزء یا یک شهروند است، حتی به روایت وزیر کشور هم نیاز به راستی‌آزمایی دارد و به‌راحتی مورد قبول واقع نمی‌شود؟!

♈️دلایل بسیاری می‌توان برای این وضع برشمرد اما شاید از باب «مشت نمونه‌ی خروار» فقط اشاره به یک نکته‌ی ساده و شبه‌کمدی کافی باشد: وزیر کشوری که برای انتخاباتی که خودش برگزار کرده و زودتر و بهتر از همه فهمیده که حداکثر ۸ درصد در آن شرکت کرده‌اند لفظ «حماسه» را به کار می‌برد و تازه بعد از دو - سه روز می‌فهمد که چه گفته و توئیتش را درباره‌ی حماسه خواندن این انتخابات، بدون هیچ توضیحی پاک می‌کند... دیگر حرمت و اعتبار برای حرف و کلمه و نظر خودش نمی‌گذارد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝گوش کنید آدمک‌ها
محمدرضا تاجیک
@jomhuriyat

🔰محمدرضا تاجیک، نظریه‌پرداز و استاد دانشگاه، در یادداشتی با عنوان «گوش کنید آدمک‌ها» که برای انتشار در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت:

♈️یک
گوش کنید! آدمک‌ها! تا کی می‌خواهید از ترس از دست دادن قدرت و منفعت گوش نکنید؟ باور کنید، گوش‌کردن شرط تداوم قدرت است. می‌دانم گوش‌کردن به صحبت دیگران، خصوصا وقتی به مذاق و مرامتان نخورد، یکی از سخت‌ترین کارهاست، می‌دانم دیریست درون پیله‌ی بی‌روزن قدرت خویش، احساس آرامش و امنیت بیشتری دارید و صداهای بیرون از پیله اذیتتان می‌کنند، اما این را هم می‌دانم گوش‌کردن «سیاست» است، «قدرت» است، و هیچ اهل سیاست و قدرت عاقل و صاحب‌بصیرتی را از آن گریز و گزیری نیست.

♈️قبول کنید آدمک‌ها، در عرصه‌ی سیاست، شنونده‌ی بد، سیاست‌پیشه‌ی بدی هم هست. به این گفته‌ی اِستادز ترکل، خوب گوش کنید که می‌گوید: اگر زحمت خوب صحبت‌کردن با دیگران را به خود بدهیم و به آن‌چه می‌گویند خوب گوش کنیم، درمی‌یابیم که هر کسی داستان جذابی برای تعریف‌کردن دارد.

♈️اما بدانید، همان‌گونه که ‌ریچارد فارسون و کارل راجرز می‌گویند: گوش‌کردن فعالانه یک نوع گوش‌کردن با درگیری بالاست و در آن شنونده با تمام وجود روی آن‌چه بیان می‌شود تمرکز دارد، سوالاتی می‌پرسد تا جزئیات را اضافه کند و آن‌چه را شنیده است خلاصه می‌کند، و بدانید گوش‌کردن به سخن دیگران، مستلزم رهایی از شر خودِ خود، یعنی افکارتان، است.

♈️تردید نداشته باشید ناکامی شما در گوش‌کردن، که ریشه در همین تصلب و انجماد فکری دارد، عواقب سیاسی هولناکی دارد، زیرا گوش‌نکردن تنها در محدوده‌ی مخالفان متوقف نمی‌شود و پس از درنوردیدن قلمرو موافقان، به حریم خودِ شما هم نفوذ می‌کند، تا جایی که دیگر به صدای خویشتن خویش هم گوش فرانمی‌دهید و خود را خصم خود می‌پندارید.

♈️آدمک‌ها، مپندارید هر صدای ناآشنا و مخالفی، صدای شرور است، صدای دیو و دد و شیطانی است که قصد قدرت شما کرده است، و مپندارید با کنترل زبان‌ها می‌توانید ذهن‌ها را نیز کنترل کنید. مگر از اسپینوزا، در «رساله‌ی الاهیاتی-سیاسی» نخوانده‌اید که می‌گوید: اگر کنترل اذهان مردم همان اندازه آسان می‌بود که مهار زبان‌هایشان، هر حاکمی با خاطرجمع حکومت می‌کرد و هیچ حکومت ظالمانه‌ای وجود نمی‌داشت؛ زیرا کل افراد طبق اذهان آن‌هایی روزگار می‌گذراندند که بر ایشان حکومت می‌کردند و درباره‌ی درست و غلط یا خوب و بد، فقط مطابق فرمانِ حاکمان دست به قضاوت می‌زدند.

♈️ اما… این امر محال است که ذهن یک شخص، به‌طور مطلق تحت کنترل شخصی دیگر قرار گیرد؛ زیرا هیچ‌کس نمی‌تواند حق طبیعی‌اش یا توانایی‌اش را جهت تفکر آزادانه و قضاوت‌های خاص خویش درباره‌ی هر موضوعی را به شخص دیگری تفویض کند و اساساً نمی‌توان کسی را مجبور به چنین کاری کرد. به همین دلیل حکومتی که درپیِ کنترلِ اذهان مردم باشد، ظالمانه تلقی می‌شود.»

گوش کنید آدمک‌ها، تا زمانی که ...

🔰ادامه‌ی یادداشت را در لینک زیر بخوانید:

https://ensafnews.com/520950/
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 رئیسی در اقتصاد کاملا شکست خورده است، نباید از این دولت توقع حل مشکل داشته باشیم
 دکترحسین راغفر

@jomhuriyat                                   

♈️ مردم متوجه می‌شوند آمارهایی که دولت ارائه می‌دهد واقعیت ندارد، از یک سو تورم لجام گسیخته ناشی از افزایش قیمت ارز را داریم و از یک سو مدعی هستیم که تورم را مهار کردیم، از یک سو ادعای شاخص رشد بسیار بالای اقتصادی را داریم ولی از سوی دیگر رشد منفی در بخش کشاورزی داریم؛ آن چیزی که رخ داده عمدتا فروش نفت بوده است که این فروش را جز رشد اقتصادی محسوب می‌کنند.

♈️اگر می بینید که اقتصاد کشور دچار بحران و گرفتاری های عمیق است، علت آن را نباید به کارکردهای دولت منتسب کرد، بلکه نهادهای دیگر و از جمله نهادهایی که زیر نظر دولت نیستند مانند نهادهای نظامی، بیوت مراجع، دفاتر ائمه جمعه و … نقش کلیدی در شکل گیری فضای انحصاری کسب و کار در کشور ایفا کردند، نیز باید پاسخگو باشند.

♈️این اقتصاددان ادامه می‌دهد: آن چیزی که اکنون در حال رخ دادن است، این است که وضعیت معیشت مردم روز به روز بدتر می‌شود، قیمت کالاهای اساسی به شدت افزایش پیدا کرده و تعداد بیشتری از مردم به زیر خط فقر رفته اند و همزمان گروهی که در خط فقر قرار داشتند به درماندگی کامل رسیده اند. حالا در این شرایط خبر فروش هواپیمای شخصی را می‌بینیم. البته تعداد زیادی از افراد کشور صاحب این هواپیماها هستند، اما اینها نشانه‌‌های نابرابری بسیار هولناکی است که در کشور رخ داده است و کماکان هم در حال انجام است. از این رو به نظرم می‌رسد که دولت کاملا در وعده هایی که داده است شکست خورده است، اما طبیعی است پذیرش این موضوع توسط دولت آنهم در ماه های پایانی این دولت، سخت است و در یک سال باقی مانده بیشتر شاهد آمار سازی تبلیغاتی خواهیم بود.

♈️دولت کاملا در وعده هایی که داده است شکست خورده است، اما طبیعی است پذیرش این موضوع توسط دولت آنهم در ماه های پایانی این دولت، سخت است و در یک سال باقی مانده بیشتر شاهد آمار سازی تبلیغاتی خواهیم بود.

♈️وی افزود: یک نکته ای را باید در نظر گرفت، انتظار حل همه این مسائل از این دولت، یک انتظار بیش از توان و ظرفیت دولت است. نهادهای دیگری مانند مجلس و قوه قضاییه هم باید در این فرآیند به دولت کمک می‌کردند اما این مسئله محقق نشد، اساسا خود آنها در انجام وظایف خودشان درمانده اند، مانند پرونده های فساد بسیار بزرگی که در همین دولت رخ داد اما هیچ رسیدگی به آنها نشد و خود مجلس هم درگیر گرفتن رشوه برای ورود نکردن به برخی از پرونده ها و موضوعات است...

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰چرا دولت از انتقادات مراجع تقلید در دیدار با رئیسی دست‌پاچه شد؟/ دولت بجای تصفیه مدیران بی عرضه، آشغال ها را زیر فرش پنهان می کند

محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا، در یادداشتی در کانال تلگرامی خود به واکنش دولت به انتقادات اخیر مراجع تقلید از عملکرد اقتصادی آن پرداخت و نوشت:

♈️مسئولان دولت و شخص آقای رئیسی واقعا نمی‌دانند که وضع معیشت مردم خوب نیست؟ و واقعا گمان می‌کنند با سانسور خبرها، ناگهان آتشی که زندگی مردم را می‌سوزاند،گلستان می‌شود؟

♈️این دستپاچگی از کجا می‌آید که به محض طرح انتقاد از دولت توسط افراد و یا رسانه‌ها عده‌ای دست بکار می‌شوند تا ظاهر ویران عملکرد دولت را ماله بکشند؟

♈️پاسخش روشن است. ناتوانی در دستگاههای اجرایی موج می‌زند و دولت بجای اینکه به تصفیه مدیران بی عرضه در سطوح مختلف(به ویژه برخی وزیران) بپردازد تا مسآله حل شود، آشغالها را زیر فرش پنهان می‌کند و در واقع با این کار سر خودش را گول می‌مالد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/01 17:29:46
Back to Top
HTML Embed Code: