Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دوران رادیکالیزم در ایران
گزارش «انتخاب» از پیامدهای یکه تازی رادیکال‌ها

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ویژگی نظام‌های مردمی و عوامل مشروعیت حاکم و انتخابات ها از نظر رهبر جمهوری اسلامی ایرلن

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آموزش رسمی بدون دغدغه صلح
محمدرضا نیک‌نژاد

@jomhuriyat

♈️یونسکو جمله بسیار معروف و مهمی دارد که گویا مسئولان پیشین این نهاد آن را مطرح کرده‌اند: «صلح نخست در ذهن انسان‌ها شکل می‌گیرد و در گام‌های بعدی وارد عرصه‌های شخصی، اجتماعی و سیاسی می‌شود». این گزاره مبنای این باور شده که آموزش می‌تواند در ذهن انسان‌ها تغییر ایجاد کند، پس مهم است. به همین دلیل نهادهای جهانی که در زمینه آموزش فعال‌اند، مثل خودِ یونسکو، یونیسف، آموزش جهانی (ei)، چندین سال است که این روز و دیگر روزهای جهانی مربوط به آموزش مانند روز جهانی معلم را در جهان پیگیری می‌کنند و بر آن اثر می‌گذارند و از آن اثر می‌گیرند.

♈️نکته‌ای که در بیانیه‌های یونسکو یا بیانیه روز جهانی آموزش این نهاد وجود دارد این است که آموزش در صلح نقشی پیشینی دارد؛ یعنی اگر قرار است آموزش‌هایی متناسب با صلح یا برای ایجاد آن در سطح جهانی یا ملی داشته باشیم، اول باید در ذهنِ دانش‌آموز و در دل آموزش گنجانده شود. بعدها اگر این فرد به‌عنوان شهروند وارد جامعه شود و در هر جایی که قرار بگیرد اثر خودش در صلح را دارد و در ایجاد آن نقش اساسی ایفا می‌کند. به همین دلیل در بیانیه تأکید می‌کند این نقش نسبت به اقدامات دفاعی و امنیتی برای ایجاد و بقای صلح، نقش پیشینی و پیشگیرانه دارد؛ البته برای ایجاد صلح ضرورت‌های دیگری نیز وجود دارد که مستقیم و غیرمستقیم با آموزش در ارتباط هستند، مثلاً نهادینه و برپا کردن حکومت فراگیر، دموکراتیک و مشارکتی، ایجاد و نهادینه کردن فرهنگ گفت‌وگو، همبستگی اجتماعی، درک متقابل، فرهنگ همکاری، توسعه پایدار، برابری جنسیتی، گسترش حقوق بشر و آزادی بیان این‌ها می‌توانند بخشی از ضرورت‌ها و پشتیبانان صلح فراگیر اجتماعی باشند.

♈️نقطه شروع همه این ضرورت‌ها نیز مدرسه است و البته آموزش‌هایی که در طول عمرِ یک آموزنده مادام‌العمر می‌تواند داشته باشد، در همه این گستره‌ها آموزش نقش کلیدی را دارد. برای توضیح این نکته مثالی از بحث برابری جنسیتی می‌آورم. اگر بچه‌ای که در مدرسه و خانواده و در اجتماع تحت این ذهنیت پرورش یافته باشد که مرد نسبت به زن برتری دارد، در بزرگسالی نیز به شکل فردی، خانوادگی و در اجتماع همین ذهنیت را بازتاب می‌دهد و بازتولید می‌کند؛ بنابراین اگر آموزش به‌عنوان یک فرآیند بتواند نگرش نوآموزان در زمینه‌های گوناگون ازجمله همین نگاه جنسیت‌زده را اصلاح کند می‌تواند پیامدهای مثبت فردی و اجتماعی فراوانی داشته باشد. از همین زاویه هست که امروز نسبت به یکصد سال پیش ذهنیت جنسیت‌زده را به‌شدت آن زمان نمی‌بینیم و خوشبختانه بخش مهمی از این تغییر نگرش پیامد آموزش‌های رسمی و البته آموزش‌های غیررسمی است.

♈️نکته دیگری که در روز جهانی آموزش و در بیانیه یونسکو به چشم می‌خورد کیفیت آموزش، عادلانه بودن و در دسترس بودن آن است که خودش می‌تواند عاملی باشد برای ایجاد صلح؛ حداقل صلحی که ممکن است در ذهن شهروندان شکل بگیرد. متأسفانه روند آموزش‌ و پرورش در ایران به‌سوی پولی‌سازی و خصوصی‌سازی است. دولت کم‌ و بیش کمک‌های خودش به مدارس دولتی را متوقف کرده است. مدارس و مدیران آزاد گذاشته‌ شده‌اند و البته وادار شده‌اند که دست در جیب مردم کنند. مدیر مدرسه متناسب با پولی که از خانواده‌ها دریافت می‌کند امکانات آموزشی، فرهنگی، ضروری و مورد نیاز مدرسه را فراهم می‌کند. مدارسی که پول بیشتری می‌گیرند امکانات بیشتری فراهم می‌کنند و مدارسی که نمی‌توانند پولی بگیرند از دسترسی به یک آموزش کیفی و عادلانه محروم می‌شوند. این روند به آسیب‌هایی که پیامدش می‌تواند بروز سرخوردگی فردی و اجتماعی، نارضایتی درونی و بیرونی، عصبانیت و دلخوری از جامعه و در نهایت و احتمالاً افزایش خشونت یا ناصلح شود.

♈️امروز می‌بینیم در سطح جهانی، ۲۵۰ میلیون دانش‌آموز از تحصیل بازمانده‌اند و در ایران هم در این زمینه اعدادِ عجیب و دردناکی مطرح می‌شود که عدد رسمی‌اش نزدیک یک میلیون و غیررسمی آن ۳ تا ۴ میلیون کودک در سن آموزش رسمی است؛ البته از این گسترده‌تر، بازماندگی از آموزش کیفی، یعنی آموزش‌هایی است که به درد امروز و فردای دانش‌آموز بخورد و اتفاقاً چون این نوع آموزش وجود ندارد، بسیاری از دانش‌آموزان کنونی ما که در میان آن‌‎ها رتبه‌های برتر کنکور نیز وجود دارد، اثری از آموزش‌های مدرسه‌ای نمی‌پذیرند و مدرسه و آموزش‌های رسمی را تنها یک ابزار یا مسیر ناگزیر برای دستیابی به آموزش‌های آکادمیک و دانشگاهی می‌دانند؛ ابزاری برای پیدا کردن شغل آینده یا هر چیز دیگری به‌جز اثرگذاری برای زیست در جهان پیشرونده و پیچیده کنونی، اما در نهایت آن چیزی که دربرگیرنده یک آموزش حداقلی است کاملاً در گرو سه‌گانه کیفیت، دسترسی و عدالت است.

🔰برای مطالعه متن کامل مقاله به آدرس http://B2n.ir/g68655 مراجعه کنید.    
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مالیات تورمی چیست؟
@jomhuriyat

♈️برخی از دولتها، قسمتی از کسری بودجه خود را از محل درآمد حاصل از خلق پول پرقدرت تأمین مالی می‌کنند. به طوری که خلق پول پرقدرت به مثابه افزایش پایه پولی و در نتیجه افزایش حجم پول و نقدینگی در اقتصاد ملی ظاهر می‌شود. ورود این حجم نقدینگی اضافه شده به اقتصاد کشور از کانال مخارج دولت، موجب بالا رفتن سطح قیمتها و در نتیجه ایجاد تورم می‌شود. 

♈️تورم ناشی از افزایش حجم پول، موجب کاهش ارزش پول شده و این امر به مانند مالیاتی است که بر صاحبان پول در جامعه تحمیل می‌شود. به عبارت دیگر به تورم ناشی از خلق پول جدید به وسیله دولت، می‌توان به صورت مالیاتی بر روی پول موجود در دست مردم نگاه کرد.

♈️بدین‌صورت که مردم با درک تورم، سعی در تنظیم مقدار موجودی وجوه حقیقی خود نموده و به خاطر ثابت نگهداشتن مقدار وجوه حقیقی خود در سطح جدید، به ناچار بایستی بر مقدار موجودی پول خود بیفزایند که این کار به قیمت از دست دادن قسمتی از مصرف جاری آنان تمام خواهد شد. این مقدار کاهش در درآمد مصرفی را می‌توان به عنوان مالیاتی فرض نمود که بر روی دارندگان پول وضع می‌شود، در اصطلاح اقتصادی به این مالیات، «مالیات تورمی» می‌گویند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فرمولی برای توسعه: بیست و پنج درصدِ زِد به علاوه آلفا
فرزاد دهقانیان، بیست و یکم اردیبهشت ۱۴۰۳
@jomhuriyat

1⃣ماکس پلانک فیزیکدان بزرگ و برنده جایزه نوبل گفته است: "حقیقت‌های جدید علمی با مجاب کردن مخالفانش و وادار کردن آن‌ها به دیدن نور حقیقت پیروز نمی‌شوند. بلکه دلیل پیروزی‌شان آن است که مخالفانشان سرانجام از دنیا می‌روند و نسل جدیدی بار می‌آید که با آن حقیقت علمی آشناست."

2⃣جمعیت لازم برای ایجاد هنجارهای اجتماعی جدید، فقط حدود ۲۰ تا ۳۵ درصد جامعه است. دیمون سنتولا مطابق آزمایشهایی که انجام داده، این جرم بحرانی را بزنگاه ۲۵ درصدی نامیده است. او به عنوان نمونه اشاره می‌کند که در سوئد، زنان پس از آنکه به جرم بحرانی ۲۵ تا ۳۰ درصدی از مجالس  قانون‌گذاری محلی رسیدند، به طرز کارآمدی با یکدیگر هماهنگ شدند و موضوعات تازه‌ای را برای رفع دغدغه‌های زنان مطرح نمودند [کتاب تغییر، دیمون سنتولا، ترجمه سعید زرگریان: صص ۲۰۴-۱۹۶].

♈️ بخشی از نتایج گزارش موج چهارم پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان که در روزنامه‌های رسمی کشور منتشر شده است، نشان می‌دهد که جامعه ایران در بعضی هنجارها و باورها از جرم بحرانی عبور کرده است. به طور خاص ۶۰ درصد جامعه از وضعیت سیاسی کشور ناراضی هستند [±].

3⃣اگر عدد دانبار را به عنوان یک عدد تقریبی قبول کنیم، هر انسان حداکثر می‌تواند با ۱۵۰ نفر آشنایی معنادار داشته باشد و دایره آشنایان صمیمی او به ۵۰ نفر می‌رسد. به عنوان یک قاعده هیوریستیک اگر هر فرد بتواند حداقل ۲۵ درصد آشنایان خود را با خود همسو کند، می‌تواند به ایجاد یک تغییر فکری، رفتاری یا به طور کلی اشاعه یک نوآوری در جامعه آشنایان خود امیدوار باشد. آشناهای شما نیز قاعدتا دایره آشنایان خود را دارند و می‌توانید به اثر گلوله برفی امیدوار باشید.

🔰راه‌کار عملی:
مطابق نظر ماکس پلانک فقید، نباید از مقاومت و پس‌زنی قدیمی‌های مخالف ناامید شد. تلاش برای همسوسازی مدلهای ذهنی و قواعد تصمیم‌گیریِ حداقل ۲۵ درصد از جمعیت نسل زد (متولدین ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۹) و آلفا (دهه نودی‌ها) ایده هوشمندانه‌تری است. البته که بار این کار بیشتر بر دوش نسل وای (Y) (دهه شصتی‌ها) خواهد بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بازی مارپله
مجید مرادی

@jomhuriyat

♈️بازی مارپله‌ای تعطیلی شنبه ادامه دارد. بعد از کلی روضه‌خوانی کارشناسان در فضای مجازی، و به ویژه نظر موافق مقامات وزارت‌خارجه که دنیا را دیده‌اند و از آن سوی این آبادی خبر دارند، حالا مجلس روبه‌موت که هفته آینده منقضی می‌شود خاطره خوش پایانی خود را با رد لایحه تعطیلی شنبه ثبت کرد و آب یخی بر روی کارکنان دولت ریخت.

♈️تازه موفق شده بودیم دولتیان را قانع کنیم که تعطیلی شنبه و جمعه به نفع اقتصاد کشور است که در مجلس صدای وا اسلاماه را شنیدیم و تشبیه به یهود را!

♈️اگر مجلس کویت هم مثل این مجلس است حق را به امیر مشعل می‌دهم که برای چهار سال پارلمان کویت را تعطیل کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سرنوشت غزه در دستان کی است؟!
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️نتانیاهو بی ترس و به گفته خویش مستقلانه، همچنان در دم جنگ می دمد. او که شعبده باز و هنرپیشه ای زبردست است، با وجود در اقلیت بودن رویکروش دایر بر استمرار جنگ تمام عیار تا آخرین لحظه، کماکان فرمانش جاری است. نابودی کامل حماس، کشتن طراحان و مجریان حمله هفت اکتبر، بیمه کردن امنیت همیشگی اسرائیل (اشغالگر) از ناحیه باریکه غزه و به ویژه نابودی اندیشه تشکیل کشور فلسطینی، چهار کلید واژه بی بی‌ طی ۷ ماه اخیر بوده است. ولی برخلاف تصور لیکودی ها، سرنوشت جنگ همچنان در دست آمریکا و بقیه غرب است؛ دستکم تا امروز ۲۳ اردیبهشت.

♈️از پگاه امروز، رسانه های لیکودی و شاید بی بی و اعضای تندرو کابینه جنگی اش در شوک آشکار شدن خبری محرمانه قرار گرفتند: تیم بایدن از بی بی خواسته اند، در ازای ارائه داده های دقیق و به روز جاهای اختفای یحیی سینوار و فرماندهان ارشد حماس و نقشه کامل تونل های استراتژیک،  و نیز آزاد شدن همه ربوده شدگان، جنگ در رفح متوقف شود. برای همیشه.
در همین حال پایگاه خبری عبری زبان والا از اوجگیری شکاف میان فرماندهان ارتش اسرائیل(اشغالگر) و بی بی خبر داده است. گویا برآورد فرماندهان ارتش چنین بوده که در ازای دستاوردهای پر هزینه جنگی، کوشش های دیپلماتیک برای آزادی ربوده شدگان نیز انجام گرفته و همطراز با عملیات پیش رود. لازم به یادآوری است که رسانه های مستقل و متمایل به احزاب میانه رو و لائیک، بی بی را متهم به تمرکز برای ادامه دادن جنگ و جلوگیری از دستیابی به توافق به خاطر منافع شخصی سیاسی خود و خانواده اش متهم می کنند. بی بی تا کنون چندبار در آخرین مراحل گفتگوها، مانع رسیدن به توافق آتش بس و مبادله اسرا شده است.

♈️به هر روی با وجود دست و پا چلفتی بودن بایدن و واهمه دمکرات ها از آیپک، در نهایت بخش بزرگی از سرنوشت جنگ به استراتژی ناتو- پنتاگون گره خورده است. به اغلب احتمال، امروزه روز، هیچ رخدادی در کل خاورمیانه و تک تک ۱۶ دولت تشکیل دهنده این منطقه، سرنوشت سازتر از چگونگی پایان نبرد غزه نیست. کم احتمال نخواهد بود که فته شود، چگونگی پایان این جنگ، سرنوشت بیشتر رژیم های خاورمیانه تا ۲۰۲۶ را تعیین خواهد نمود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و بارانی خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید

♈️ اینجا بهشتی واقعی برروی زمین است؛ بهشتی به نام دریاچه سد میجران در رانسر؛ مازندران

♈️ رامسر یکی از محبوب ترین و زیباترین مقاصد سفر در ایران است و قرار گیری در دامنه جنگلی و سرسبز البرزو سواحل دریای خزر به این شهر لقب عروس شهرهای شمال را داده است‌.

♈️ سد میجران ،در20 کیلومتری جنوب شرقی رامسر و بر روی رودخانه زیبا و خروشان "نسارود"قرار دارد.

♈️ وقتی از فراز جاده این سد را تماشا میکنید ،درست مانند این میماند که تکه ای از بهشت ازآسمان،درست وسط جنگل های سرسبز و انبوه رامسر به زمین افتاده است.

♈️ شاید اگر از بالا به رودخانه نسارودنگاه کنید ،در نگاه اول آن را با رودخانه های "جنگل های آمازون"که همچون ماری از وسط جنگلهای پرپشت میگذرند،اشتباه بگیرید

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ تو دیگه چرا ؟
کلام جذاب و شیرین علامه محمدتقی جعفری

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ انتقاد یک حقوقدان از بازداشت صادق زیباکلام؛ تاب‌آوری حکمرانی نباید به اندازه‌ای نازل شود که حتی استادان دانشگاه هم نتوانند نقد کنند

محمدصالح نقره‌کار:
@jomhuriyat

♈️ اظهارات و انتقادات چهره‌هایی مانند زیباکلام و سایر استادان در راستای اصلاح وضع موجود قابل تحلیل است.

♈️ باید توجه داشت موارد و نقدهایی که دکتر زیباکلام یا سایر استادان دانشگاه‌های کشورمان مطرح می‌کنند در راستای کنشگری‌های خیرخواهانه و اصلاح‌طلبانه است.

♈️ نباید ظرفیت و آستانه تاب‌آوری حکمرانی در این حوزه به اندازه‌ای تنزل پیدا کند که حتی استادان دانشگاهی هم امکان نقد و ارزیابی وضع موجود در حوزه‌های گوناگون را نداشته باشند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نامه تفصیلی حسن روحانی درباره ردصلاحیتش در انتخابات خبرگان: این دفاعیه‌ شخصی من نیست، دفاع از جمهوریت است
@jomhuriyat

♈️ نامه شورای نگهبان کیفرخواستی علیه مقام ریاست‌جمهوری بود

♈️ رؤسای‌جمهور آینده با این کیفرخواست دیگر آزادی سیاسی ندارند


♈️ در برابر این ظلم سکوت نخواهم کرد/ شورای نگهبان انتخابات را دومرحله‌ای کرده است

♈️ پس از ارسال چهار نامه برای بیان موارد و سه نامه برای اعلام مستندات ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، رئیس‌جمهور دولت‌های یازدهم و دوازدهم در نامه‌ای خطاب به ملت ایران، گزارشی از دلایل طرح شده توسط شورای نگهبان ارائه داد و اعلام کرد: «این دفاعیه‌ی شخصی من نیست، بلکه دفاع از جمهوریت (و اسلامیت) نظام است؛ دفاعیه‌ای برای نهاد ریاست‌جمهوری که به‌ عنوان وکیل مستقیم همه ملت ایران نباید بیش از این تضعیف شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 حسن روحانی: نامه شورای نگهبان به من ثابت می کند که عالی‌ترین مقام منتخب مستقیم ملت ایران حتی در حد یک شهروند هم، از حق آزادی بیان برخوردار نیست!
@jomhuriyat

♈️ به گزارش جماران؛ در بخشی از نامه تفصیلی حسن روحانی به مردم ایران در مورد ردصلاحیتش آمده است: پس از چند بار نامه‌نگاری رسمی با شورای نگهبان برای اعلام دلایل عدم احراز صلاحیت اینجانب در انتخابات دوره‌ ششم مجلس خبرگان رهبری، سرانجام نامه‌ی محرمانه‌ای به امضای دبیر این شورا؛ واصل شد؛ نامه‌ای که در واقع کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری و دولت تدبیر و امید و نه ‌فقط شخص من بود و محتوای آن ثابت می‌کند عالی‌ترین مقام منتخب مستقیم ملت ایران (که با رأی میلیون‌ها شهروند ایرانی برگزیده شده است) حتی در حد یک شهروند هم، از حق آزادی بیان برخوردار نیست و اظهارات او درباره‌ی دیگر نهادهای کشور از جمله شورای نگهبان، قوه قضائیه، قوه مقننه و دیگر نهادها ـ که گاه وظیفه و مسئولیت‌ قانونی رئیس‌جمهور از حیث نظارت بر اجرای قانون اساسی است ـ همواره ممکن است به سند جرمی علیه او بدل شود!

♈️ هم‌میهنان عزیز، آنچه در نامه‌ی دبیر شورای نگهبان به‌عنوان ادله‌ی عدم احراز صلاحیت بنده در انتخابات خبرگان آمده است، نه ‌تنها جرم و حتی تخلفی نیست بلکه در برخی از موارد مایه‌ی افتخار من است.

🔻شورای نگهبان در بیان دلایل عدم احراز صلاحیت من به کارنامه‌ی رئیس‌جمهور قانونی کشور به‌گونه‌ای استناد می‌کند که گویی دومین مقام رسمی کشور، اپوزیسیون نظام است و این شورا که خود دو بار در انتخابات ریاست‌جمهوری و پنج ‌بار در انتخابات مجلس شورای اسلامی و سه بار در همین انتخابات مجلس خبرگان رهبری صلاحیت مرا تأیید کرده است، مرتکب خطا شده است و شخصی که با حکم دو رئیس‌جمهور اسبق و مقام معظم رهبری بنیان‌گذار عالی‌ترین نهاد امنیتی کشور و دبیر شورای عالی امنیت ملی (به مدت ۱۶ سال) و نماینده رهبری در آن شورا (به مدت ۲۴ سال) و رئیس آن (به مدت ۸ سال) بوده است،‌ از نظر شورای نگهبان فاقد صلاحیت است در حالی که این سابقه‌ی ۴۵ ساله از نمایندگی مجلس شورای اسلامی تا نمایندگی مجلس خبرگان رهبری از سال ۱۳۵۸ تا ۱۴۰۳، به ‌اندازه‌ی کل حیات نظام جمهوری اسلامی است.

♈️ آیا ردصلاحیت رؤسای‌جمهور سابق و پاره‌ای از دیگر رؤسای قوا (که به رأی ملت مفتخرند) زیر سؤال بردن جمهوریت نظام نیست؟

♈️ آیا فقهای شورای نگهبان که قرار بود پاسدار شرع و قانون اساسی باشند می‌توانند به منتخب ملت ـ که فرزند نهاد روحانیت هم بوده است ـ چنین اتهاماتی بزنند؟ این فقیهان در کدام انتخابات و با رأی کدام ملت این حق را یافته‌اند که برگزیدگان مردم را از حق انتخاب خود محروم کنند؟ با کدام حق قانونی و شرعی که یا باید از سوی ملت تفویض شود یا نهاد مرجعیت آن را تأیید کند، شورای نگهبان انتخاب ملت را دومرحله‌ای ساخته است؟

♈️ آیا قاعده‌ی «تعارض منافع» شامل فقهای شورای نگهبان نمی‌شود که هم نامزد مجلس خبرگان رهبری هستند و هم صلاحیت رقبای خود را بررسی می‌کنند؟ زمانی در این شورا فقیهان و مجتهدان بزرگ و پرهیزکاری چون آیت‌الله صافی‌گلپایگانی و آیت‌الله محمد مؤمن حضور داشتند که حتی در صورت ایراد حقوقی به این شیوه‌ی بررسی صلاحیت‌ها در خبرگان، می‌شد به تقوا و بی‌طرفی آنان اعتماد کرد اما امروز که براساس قانون مجلس خبرگان فقهای شورای نگهبان بر خبرگان سلطه یافته‌اند و انتظار تقوای سیاسی بالاتری مورد انتظار است، مردم نسبت به بی‌طرفی آنان قضاوت مثبتی دارند؟

♈️ آیا فقهای شورای نگهبان با کمترین تجربه‌ی سیاسی و امنیتی و دیپلماتیک برای ردصلاحیت نامزدها به علت آنچه دانش و بینش سیاسی می‌خوانند صلاحیت تخصصی دارند؟ شما که نامزدها را به عدم شناخت مردم متهم می‌کنید چند بار و در کدام انتخابات رقابتی خود را در معرض رأی ملت قرار دادید!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ پشه ای در استکان آمد فرود
تا بنوشد آنچه وا پس مانده بود
کودکی -از شیطنت- بازی کنان
بست با دستش دهان استکان!
پشه دیگر طعمه اش را لب نزد
جست تا از دام کودک وا رهد
خشک لب، میگشت، حیران، راه جو
زیر و بالا ، بسته هر سو راه او
روزنی میجست در دیوار و در
تا به آزادی رسد بار دگر
هر چه بر جست تکاپو می فزود
راه بیرون رفتن از چاهش نبود
آنقدر کوبید بر دیوار سر
تا فرو افتاد خونین بال و پر
جان گرامی بود و آن نعمت لذیذ
لیک آزادی گرامی تر ، عزیز

فریدون مشیری 🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 محمد رسول‌اف به هشت سال زندان، شلاق، جزای نقدی و ضبط اموال «محکوم شد»
@jomhuriyat

🔰 ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۸ مه ۲۰۲۴

♈️ بابک پاک‌نیا، وکیل محمد‌ رسول‌اف فیلمساز شناخته شده ایرانی، خبر داد که موکلش به هشت سال حبس (۵ سال قابل اجرا)، شلاق، جزای نقدی و ضبط مال محکوم شده است.

♈️ آقای پاک‌نیا در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که این حکم در شعبه‌ ۳۶ دادگاه تجدیدنظر عینا تایید و پرونده به اجرای احکام ارسال شده است.

♈️ به گفته وکیل آقای رسول‌اف، او به دلیل امضای بیانیه‌ها و ساخت فیلم و‌ مستند که از نظر دادگاه «مصداق اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» محسوب می‌شود،‌ محکوم شده است. ‌

♈️ آقای رسول‌اف در حالی این حکم را دریافت کرده است که جشنواره کن در سوم اردیبهشت اعلام کرد «دانه انجیر مقدس» تازه‌ترین ساخته او برای شرکت در بخش مسابقه جشنواره کن انتخاب شده است. ‌

♈️ بابک پاک‌نیا یک هفته پس از اعلام جشنواره کن خبر داد که شماری از عوامل این فیلم احضار، بازجویی و ممنوع‌الخروج شده‌اند و به آنها گفته شده است که از کارگردان بخواهند فیلم را از جشنواره کن خارج کند. ‌‌‌جشنواره فیلم کن از ۲۵ اردیبهشت تا ۵ خرداد برگزار خواهد شد.
بازیگران دانه انجیر مقدس

♈️ این دومین فیلمی است که اخیرا پس از جنبش «زن، زندگی، آزادی» بدون رعایت حجاب اجباری از سوی بازیگرانش در ایران فیلمبرداری و در جشنواره‌های خارج شرکت داده می‌شود. ‌

♈️ حدود سه ماه پیش، در فوریه ۲۰۲۴ نیز فیلم «کیک محبوب من» ساخته مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها و با بازی لی‌لی فرهادپور و اسماعیل محرابی بدون رعایت حجاب اجباری در جشنواره برلین به نمایش درآمد. ‌

♈️ اما مسئله دیگری که خیلی‌ها را مشتاق تماشای تازه‌ترین ساخته آقای رسول‌اف کرده است، داستان این فیلم است.‌

♈️ مجله سینمایی «اسکرین» برای اولین بار در ۱۷ اردیبهشت، خلاصه‌ای از داستان «دانه انجیر مقدس» را منتشر کرد:‌‌ «یک قاضی در دادگاه انقلاب تهران با بالا گرفتن اعتراضات سراسری و گم‌ شدن اسلحه‌اش، دچار پارانویا می‌شود.»‌

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای نبویان کمی کتاب بخوانید!

رضا نصری

@jomhuriyat

♈️پیشنهاد می‌کنم آقای نبویان پیش از اینکه بر کرسی مجلس -یا احیانا بر کرسی ریاست مجلس- بنشینند، یک بار کتاب خاطرات نتانیاهو را بخوانند تا دست‌کم از پشت تریبون خانه ملت دیگر نگویند «اسرائیل برجام را به ایران تحمیل کرد»!

♈️نتانیاهو در کتاب خاطراتش برجام را «کاپیتالاسیون در برابر ایران» و «اشتباهی در مقیاس تاریخ» می‌خواند.

♈️در توجیه این برداشت می‌نویسد برجام «حق نامحدود غنی‌سازی اورانیوم که جزء حیاتی از ساخت بمب‌های هسته‌ای است را در ظرف ۱۲ سال را به ایران می‌داد. تاسیسات هسته‌ای ایران را بدون رژیم بازرسی موثر حفظ می‌کرد. ایران را به ساخت و توسعه موشک‌های بالستیک -که می‌توانند به طور بالقوه محموله هسته‌ای را به آمریکا برسانند- قادر می‌ساخت و با لغو تحریم‌ها به بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان یاری می‌رساند».

♈️از این رو می‌گوید از همان ابتدا «بی‌رحمانه به این توافق حمله کردم» و در دیدارم با اوباما در کاخ سفید «قسم خوردم هر کاری انجام دهم تا [بساط] این توافق را جمع کنم و از اسرائیل در برابر تبعات آن محافظت کنم».

♈️او می‌گوید در صحن مجمع عمومی سازمان ملل متحد «به قصد [زدن] شاهرگ رفتم» و نمایندگان دولت‌هایی که از برجام تمجید کرده بودند را «کباب» کردم!

♈️اگر از زبان تند و عصبانی نتانیاهو در مورد برجام بگذریم، بررسی عملکرد رژیم اسرائیل و لابی‌های آن در واشنگتن هم موید همین ادعاست که اسرائیل برجام را عاملی برای توسعه فن‌آوری هسته‌ای و قدرت اقتصادی ایران می‌دانست و معتقد بود این توافق مستعد است ایران را از انزوای بین‌المللی خارج کند و موجب شود نظم جدید منطقه حول محور ایران شکل بگیرد.

♈️چطور می‌شود توافقی را که نخست‌وزیر اسرائیل آن را «کاپیتالاسیون در برابر ایران» و «اشتباهی در مقیاس تاریخ» خوانده و برای زدن «شاهرگ» آن «قسم یاد کرده» - و شواهد نیز نشان می‌دهد در مسیر نابودی آن و جلوگیری از احیای آن تمام تلاش خود را بکار برده - به این آسانی برای افکار عمومی ایران محصول اسرائیلی جلوه داد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 مومنی، اقتصاددان: شاغلان قادر به تامین زندگی شرافتمندانه نیستند/  به جای اینکه بر سر بازنشسته ها بزنید، منشا گرفتاری را پیدا کنید/ هنوز فکر می کنند از استثمار نیروی کار راه نجات برای کشور بیرون می آید

🗣فرشاد مومنی رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد گفت
:

♈️مرکز آمار در گزارشی، عنوان کرده است که 89 درصد فقرای ایران را شاغلین سابق و لاحق تشکیل می دهند. یعنی در غیاب تولید فناورانه این مشاغل قادر نیستند یک زندگی شرافتمندانه را تامین کنند.

♈️با تحت فشار قرار دادن مردم، آنها را وادار به عصیان می کنند. چرا برای شما آموزنده و عبرت آور نیست که یکی از اصلی ترین طیف های تجمع کننده اعتراضی در این کشور، بازنشسته ها هستند! در حالی که سن بازنشستگی سن این التهابتها و فشارهای روحی و جسمی نیست.

♈️به جای اینکه بر سر آنها بزنید، منشا گرفتاری را پیدا کنید و منشا آن این است که شما به تولید فناورانه پشت کرده اید و همه چیز در حال از بین رفتن است./ جماران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝«سه» کار کردن اقتصاد

محسن جلال‌پور
@jomhuriyat

♈️وقتی موتور خودرو «ریپ» می‌زند، تعمیرکاران می‌گویند؛ موتور «سه» کار می‌کند. به این معنی که یکی از سیلندرهای خودرو به هر دلیلی از کار افتاده است. وقتی یک یا دو سیلندر از کار می‌افتد، خودرو نمی‌تواند به درستی حرکت کند و باید خودرو را به تعمیرگاه برد.

♈️هر اقتصادی برای رشد به شش سیلندر قوی نیاز دارد؛ حکمرانی خوب، سیاست داخلی دور از تنش، سیاست‌ اقتصادی باثبات، روابط خارجی بدون تنش، نظام تأمین مالی کارآمد و بخش‌خصوصی با‌انگیزه.
در این نوشته کوتاه، وضعیت شش سیلندر اقتصاد ایران را برای تحرک بخشیدن به اقتصاد کشور بررسی می‌کنیم.

♈️نخستین سیلندر، حکمرانی خوب است که عیار آن در احترام به حقوق مالکیت، سطح پایین فساد، حفاظت از منافع اکثریت و برنامه‌ریزی برای توسعه خلاصه می‌شود و برادری نظام حکمرانی خوب، زمانی ثابت می‌شود که منابع عمومی را برای منافع عمومی مصرف ‌کند. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات اقتصاد ایران، نمره پایین نظام حکمرانی در شاخص‌های مورد اشاره است.

♈️دومین پیشران مورد نیاز برای تحرک اقتصاد، سیاست داخلی معطوف به رشد است که شامل مجموعه سازوکارهایی می‌شود که زمینه بازی برابر و رقابت عادلانه را برای آحاد جامعه فراهم می‌کند. سیاست داخلی خوب به دنبال حاکمیت قانون است و از تنش‌های غیر ضروری دوری می‌کند تا بستر مناسب برای رونق کسب‌وکار و تشویق سرمایه‌گذاری پدید آید. گمان نمی‌کنم ناظری پیدا شود که به این پیشران، نمره قبولی بدهد.

♈️اما هیچ اقتصادی رشد نمی‌کند مگر این‌که سیاست‌های اقتصادی معطوف به آن، ثبات داشته باشد و آحاد اقتصادی قادر به پیش‌بینی متغیرهای اصلی آن باشند. در حال حاضر وجود تورم بالای 40 درصد و دشواری پایین آوردن آن به‌دلیل موانع ساختاری و نفوذ ذی‌نفعان، محیط اقتصادکلان را بی‌ثبات کرده است. به میزانی که اقتصاد به ثبات و پایداری نزدیک شود و محیط کسب و کار مساعد باشد، انگیزه برای سرمایه‌گذاری بلندمدت و تولید و ایجاد ارزش افزوده افزایش می‌یابد و به میزانی که اقتصاد در ورطه بی‌ثباتی و تورم بالا گرفتار شود، انگیزه سرمایه‌گذاری و کارآفرینی از بین می‌رود. در حال حاضر تورم باعث شده نرخ بازده حاصل از نگهداری دارایی‌ها، بیش از بازده حاصل از ایجاد ارزش افزوده باشد. در چنین اقتصادی، انگیزه برای تملک انواع دارایی، عاقلانه‌تر از تولید و کارآفرینی با همه گرفتاری‌هایش است.

♈️چهارمین پیشران اقتصاد برای رشد، روابط خارجی بدون تنش است. همه ما درسالهای پرتلاطم گذشته به تجربه دریافته‌ایم که ده‌ها تصمیم نهادهای اقتصادی برای جلوگیری از شوک‌های اقتصادی نمی‌تواند به اندازه یک تصمیم وزارت امور‌خارجه برای بهبود اقتصاد مفید باشد. به همین دلیل ازنظر اقتصاددانان، تنش‌زدایی از روابط خارجی شرط لازم برای توسعه و پیشرفت است. در دنیای امروز هیچ کشوری را نمی‌توانیم مثال بزنیم که بدون تنش‌زدایی از روابط خارجی به رشد مستمر وتوسعه پایدار دست پیدا کرده باشد اما سالهای طولانی است که از این اجاق خاموش، آبی برای اقتصاد ایران گرم نمی‌شود.

♈️نظام تأمین مالی کارآمد هم که دسترسی کارآفرینان و بنگاه‌های اقتصادی را به منابع مالی مورد نیاز برای تولید فراهم می‌کند، یکی از پیشران‌های رشداقتصاد است. در حال حاضر بنگاه‌های تولیدی ما اغلب با تنگنای مالی مواجه هستند و مساله تامین مالی بویژه سرمایه در گردش همواره یکی از محدودیت‌ها و موانع جدی تولید تلقی می‌شود.

♈️بزرگ‌ترین مشکل برای تأمین مالی بخش تولید، از بین رفتن انگیزه سرمایه‌گذاری است. در اثر ناامن شدن محیط اقتصاد کلان، انگیزه سوداگری دربازارها تشدید شده که نتیجه‌اش کاهش انگیزه برای سرمایه‌گذاری بلندمدت است. حاشیه سود تولید هم به‌شدت پایین آمده و درمقابل بر جذابیت سوداگری و واسطه‌گری افزوده شده و در نتیجه انگیزه سرمایه‌گذاری در تولید از بین رفته است. بنگاه ایرانی زمین بازی بسیار ناهمواری پیش رو دارد وباید با نااطمینانی و مشکلاتی مانند فضای غیررقابتی، انحصار، قیمت‌گذاری دولتی وخطاهای سیاستگذاری مواجه شود که مجموع این شرایط، موجب کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری جدیدوخروج بنگاه‌ها از چرخه تولید شده است.

♈️نتیجه تصمیم‌های آگاهانه و ناآگاهانه سیاستمداران در از کارانداختن سیلندرهای اقتصاد،کاهش تولید و کاهش ظرفیت‌های بالقوه اقتصادی کشوراست. بنگاه‌های بخش خصوصی موتور اصلی تحرک اقتصاد وایجاد شغل هستند اما بنا به دلایلی که اشاره شد، از کار افتاده‌اند. دوام و بقای یک کشور نیازمند رشد اقتصاد است و اگرسیلندرهای اقتصادبه درستی کار نکنند، رشدی اتفاق نمی‌افتد.
♈️نتیجه این‌که موتور بخش‌خصوصی در ایران از حرکت باز مانده و رشدی که سیاستمداران به آن دل‌خوش کرده‌اند، رشداقتصاد دولتی است؛ اقتصادی که با نفت می‌سوزد و مواهبش نصیب دولت می‌شوداما دودش به چشم مردم می‌رود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ضرورت احیای «میانه‌روی» در فضای سیاسی/اجتماعی ایران

نویسنده: علی نصری

@jomhuriyat

♈️در چند سال اخیر، در فرهنگ سیاسی جامعه ایرانی، واژه «میانه‌رو» جای خود را به برچسب «وسط‌باز» داده.

♈️تخریب و حذف سیستماتیک «میانه‌روی» به عنوان یک رویکرد عقلانی، مصلحت‌طلبانه و کارآمد سیاسی و قرار دادن آن در مقابل «انقلابی‌گری» - توسط هر دو طیف افراطی «ارزشی» و «برانداز» در‌‌ داخل و خارج از کشور - نه تنها میدان سیاست را به جولانگاه افراطی‌گری، عوام‌فریبی و خشونت‌ورزی تبدیل کرده، که جامعه را نیز به ناامیدی، رفتارهای واکنشی و خودویران‌گری کشانده است.

♈️مشارکت نزدیک به صفر سیاسی در انتخابات، خشونت بی‌رویه کلامی در شعارهای خیابانی و اظهار نظرهای سیاسی در فضای مجازی، حمایت از تحریم‌های اقتصادی و بعضاً حمله نظامی خارجی بر علیه کشور و منافع حیاتی خود، سکوت و بی‌تفاوتی در برابر مسائل بزرگ جهانی مانند جنایات جنگی اسرائیل در غزه - یا بعضاً حمایت از آن در واکنش کور به موضع رسمی حاکمیت - از جمله نمونه‌های افراطی‌گری و خودویران‌گری ناشی از مرگ «میانه‌روی» در فضای سیاسی/اجتماعی کشور است.

♈️احیای میانه‌روی، تفکیک آن از برچسب «وسط‌بازی» و ارائه مجدد آن به عنوان یک نسخه سیاسی و آلترناتیو اخلاقی در برابر وضع موجود، شاید تنها راه بیرون‌رفت جامعه از بحران‌ها و معضلات پیچیده کنونی است.

♈️به همین منظور، به برخی از تفاوت‌های فلسفی، استراتژیک و عملی میان رویکرد «میانه‌روی» و برچسب «وسط‌بازی» می‌پردازیم تا این دو را از یکدیگر تفکیک کنیم.

🔰تفاوت بین «میانه‌روی» و «وسط‌بازی»:


♈️ میانه‌روی رویکردی است که فعالانه به دنبال راهکارهای جامع‌، فراگیر و کارآمدی است که صداها و نیازهای طیف‌های وسیعی از جامعه‌ را در نظر می‌گیرد.

♈️در حالی که «وسط‌بازی» رویکردی است که در یک فضای سیاسی/اجتماعی به شدت «قطبی»، تلاش می‌کند تا با موضع‌گیری‌های «خنثی»، «منزه‌طلبانه» و «غیر تأثیرگذار» سهمی از قدرت را از آن خود کند.

♈️میانه‌روها در سیاست‌گذاری‌ها و موضع‌گیری‌های خود، علاوه بر انعطاف‌پذیری اصولی‌شان، توجه خاصی به نظرهای تخصصی، شواهد علمی و هنجارهای اجتماعی دارند تا بتوانند بر اساس «واقعیت»ها اصلاحات مورد نیاز کشور و جامعه را رهبری کنند.

♈️در حالی که «وسط‌باز‌»ها به دلیل اصرارشان بر حفظ «تعادل»، تلفیق دیدگاههای موجود و عدم عدول از خط میانه، عمدتاً شواهد علمی و عینی را نادیده میگیرند و فرصت‌های تغییر معنادار را می‌سوزانند.

♈️از نقاط قوت «میانه‌روی» تعامل آزادانه و گفت‌وگوی سازنده با دیدگاه‌های مختلف است که منجر به راه‌حل‌های نوآورانه برای مسائل پیچیده سیاسی/اجتماعی/فرهنگی می‌شود.

♈️در حالی که رویکرد «وسط‌باز» هدفش برقراری «تعادل» است - و نه «تعامل» سازنده - که‌ عمدتاً باعث استمرار «وضع موجود» و جلوگیری از تغییرات اساسی و ضروری‌ می‌شود.

♈️سیاستمدار میانه‌رو مایل است تا برای دستیابی به پیشرفت‌های اساسی در حوزه‌های سیاست داخلی، سیاست خارجی و مسائل اقتصادی/اجتماعی/ فرهنگی، ریسک‌های حساب‌ شده‌ای را - برای خود و جامعه - متحمل شود‌ و مسئولیت آن را تماماً بر عهده بگیرد.

♈️در حالی که سیاستمدار «وسط‌باز» همواره حفظ «آرامش» و «اجماع» را بر پیشرفت اولویت می‌بخشد - که در بهترین حالت موجب تغییرات سطحی، غیر بنیادی و بازگشت‌پذیر میشود.

♈️ جریان میانه‌رو از یک چارچوب سیاسی، فلسفی و اخلاقی مشخصی برخوردار است و مرزبندی دقیق و قاطعی با رقبای خود دارد. و با این حال از اینکه به اقتضای شرایط مواضع مشابه یا مخالف سایر جریان‌ها بگیرد، ابایی ندارد. 

♈️در حالی که جریان «وسط‌باز» خط و مرزهای فلسفی و اخلاقی کمرنگ و غیر قابل تشخیصی با سایر طیف‌های سیاسی دارد و همواره با زبانی ابهام‌آلود و توجیه‌گرانه و نسبی‌گرایانه سخن می‌گوید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دل انگیز اعضاي فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید

♈️ اینجا بهشتی واقعی در روی زمین، به نام ییلاق لیمرا در ارتفاعات شهسوار مازندران زیباست

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 سه عامل سقوط حکومت‌ها در نگاه فردوسی

سعید معدنی
@jomhuriyat

♈️ ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی است. وی یکی از متفکرانی است که تاریخ ایران باستان را از آغاز تا سقوط ساسانیان مطالعه کرده و خود نیز در قرن چهارم و پنجم هجری در طول عمر هفتاد و اندی ساله‌اش  شاهد ظهور و سقوط دولت‌هایی بوده است.

♈️ فردوسی مانند بسیاری از متفکران دیدگاهی در باره سقوط شاهان، دولت ها و حکومت‌ها دارد.

وی معتقد است که سه عامل موجب نابودی آنها می ‌شود:
نخست ظلم و ستم؛ ستمی که شاهان و حاکمان بر مردمان روا می‌دارند عامل اصلی و مهم سقوط از دیدگاه فردوسی است. مردمانی که توسط صاحبان زور سرکوب و زندانی و شکنجه  و تحقیر و کشته می‌شوند.
دوم.: حذف نخبگان و اهل فکر، و به کارگیری بی‌مایه‌گان و بی‌خردان در مسند امور و مدیریت جامعه.
سوم ، ثروت اندوزی،و سیری‌ناپذیری از داشتن دارایی که فساد مالی از سوی حکومتگران را به همراه دارد. با فزون‌خواهی خداوندان زور و تزویر جامعه فقیرتر و حقیرتر می‌شود.

♈️ سراینده شاهنامه در باره این سه عامل چنین می‌گوید؛
سرِ تخت شاهان بپیچد سه کار:
نخستین ز بیدادگر شهریار

دگر آنکه بی‌ سود را برکشد
ز مرد هنرمند سر درکشد

سوم آنکه با گنج خویشی کند
بکوشد به دینار بیشی کند

🔰 بدین ترتیب سه عامل:
ستمگری، سفله‌پروری و فزون‌خواهی،
عاملان اصلی سقوط حکومت‌های ستمگر در نزد حکیم توس است

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/01 19:26:14
Back to Top
HTML Embed Code: