Telegram Web Link
🔰در ماجرای چای دبش چه بر سر واردات ایران آمد؟ افتضاح دبش؛ ایران بزرگ‌ترین واردکننده چای!

♈️داده‌های گمرک ایران نشان می‌دهد میانگین واردات چای ایران بین سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴٠٠ حدود ۶۳ هزار تن بوده است، با این حال این مقدار در سال ۱۴٠۱ به ۱۱٠ میلیون دلار رسیده است. این جهش ۷۵ درصدی در واردات وزنی است.

♈️داده‌های گمرک بیانگر این موضوع است که ارزش واردات چای ایران بین سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴٠٠ حدودا ۳٠۸ میلیون دلار بوده که با جهش ۱۱۶درصدی در سال ۱۴٠۱ روبه‌رو شده است.

♈️همچنین اگر مقدار وزنی و ارزش دلاری واردات سال ۱۴٠۱ را با سال ۱۴٠٠ مقایسه کنیم، واردات سال ۱۴٠۱ به‌لحاظ وزنی رشد ۴۶درصدی و به‌لحاظ ارزش نیز رشد ۷۲درصدی داشته است.

♈️بررسی آمارهای جهانی نشان می‌دهد فاجعه واردات ۶۶۵ میلیون دلاری چای در سال ۱۴٠۱ ایران را در رتبه اول جهان به‌ بزرگ‌ترین واردکننده چای تبدیل کرده است.

♈️براساس این آمارها، در سال ۲٠۲۲ ایران با واردات ۶۶۵ میلیون دلاری، با فاصله از پاکستان با ۶۴۹ و آمریکا با ۵۶٠ میلیون دلار، در رتبه اول جهان در واردات چای جای گرفته است./ فرهیختگان
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تعطیلی روز جمعه چگونه وارد قانون اساسی شد؟

علی‌اشرف فتحی
@jomhuriyat

♈️مجلس یازدهم در آخرین روزهای عمر خود به اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری رسیدگی می‌کند که مهم‌ترین بخش آن، تغییر روزهای تعطیل هفتگی است. یکی از مهم‌ترین موانع بر سر این تغییر، اصل هفدهم قانون اساسی است که روز جمعه را «تعطیل رسمی هفتگی» دانسته است. بنابر این افزوده شدن پنج‌شنبه یا شنبه به تعطیلات هفتگی، با این اصل قانون اساسی ناسازگار به نظر می‌رسد.

♈️رجوع به مشروح مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی در سال 1358 می‌تواند مراد این اصل را شفاف‌تر کند. همان‌طور که قید «رجل» بودن رییس‌جمهور با رجوع به مشروح مذاکرات این مجلس و اطلاع از مراد تصویب‌کنندگان اصل یک‌صد و پانزدهم مشخص شد و شورای نگهبان اعلام کرد که زن نمی‌تواند رییس‌جمهور شود.

♈️در جریان بررسی اصل یک‌صد و پانزدهم مرحوم آیت‌الله منتظری؛ رییس مجلس خبرگان قانون اساسی و نماینده استان تهران در این مجلس تصریح کرده بود که «نمی‌توان مسلمات اسلام را زیر پا گذاشت و اسلام در چنین مسؤولیت‌های سنگینی گفته که کار باید به دست مردان باشد
(صورت مشروح مذاکرات مجلس بررسی نهایی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ج 1، اداره کل فرهنگی مجلس شورای اسلامی، آذر 1364، ج 3، ص 1768. جلسه 64، بیستم آبان 58).

♈️در جریان بررسی اصل هفدهم نیز ابتدا حرفی از تعیین روز جمعه به عنوان «تعطیل رسمی هفتگی» نبود و در ابتدای اصل پیشنهادی نیز شهر تهران به عنوان «مرکز حکومت جمهوری اسلامی ایران» مشخص شده بود. به پیشنهاد ابوالحسن بنی‌صدرو تصویب اکثریت مجلس، اشاره به شهر پایتخت کشور از قانون اساسی حذف می‌شود تا امکان تغییر پایتخت بدون نیاز به رفراندوم فراهم باشد (همان، ج 1، ص 595، جلسه 23، 29 شهریور 58).

♈️در ادامه جلسه، مرحوم آیت‌الله منتظری پیشنهاد می‌کند تعیین روز جمعه به عنوان «تعطیل رسمی» به این اصل افزوده شود. استدلال آقای منتظری این بود که «در قانون اساسی سابق هم اسمی از تاریخ [رسمی] برده نشده بود و یک محمدرضا[شاه]ی پیدا شد و آمد تاریخ [رسمی] ایران را تغییر داد. پس حال باید روز تعطیل را در قانون اساسی ذکر کنیم تا یک رییس‌جمهور غرب‌زده پیدا نشود و بیاید بگوید که چون در همه دنیا یکشنبه روز تعطیل رسمی است، ما هم می‌خواهیم در ایران روز یکشنبه را به جای روز جمعه تعطیل کنیم»(همان، ص 599).

♈️مرحوم حجت‌الاسلام دکتر سید عبدالله ضیائی‌نیا (نماینده استان گیلان) با پیشنهاد آقای منتظری مخالفت کرده و می‌گوید که این‌گونه مسائل به مجلس شورا مربوط است و نیاز نیست در قانون اساسی بیاید.

♈️حجت‌الاسلام محمدجواد حجتی کرمانی (نماینده استان کرمان) نیز به نکته مهمی اشاره می‌کند: «در قرآن آمده که روز جمعه روز کسب و کار است. چطور تعطیل باشد؟».

♈️آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی نماینده استان فارس هم از نمایندگان می‌خواهد که به تذکر حجتی کرمانی دقت کنند، اما دکتر بهشتی؛ نایب‌رییس مجلس به عنوان اداره‌کننده جلسه پاسخ می‌دهد که «در دنیا تعطیل بودن یک روز در هفته، یک امر مسلم است»(همان، ص 600).

♈️در ادامه هم آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی (نماینده استان سمنان) می‌گوید که اگر روز جمعه به عنوان «تعطیل رسمی هفتگی» در قانون اساسی بیاید، کسی بعدا نمی‌تواند روز یکشنبه را به جای جمعه تعطیل اعلام کند.

♈️بنابر این با پیشنهاد آقای منتظری و تصویب اکثریت، اصل هفدهم با شکل کنونی تصویب شده و روز جمعه به عنوان «تعطیل رسمی هفتگی» وارد قانون اساسی ایران می‌شود (همان، ص 601).

♈️با توجه به رویه شورای نگهبان و مذاکرات مربوط به این اصل در مجلس خبرگان قانون اساسی، افزوده شدن روز دیگری به عنوان تعطیل هفتگی رسمی خصوصا به استناد روال جهانی و رسم کشورهای غربی با مشکلاتی روبه‌روست. مگر آنکه چنین تفسیر شود که این اصل فقط از تعطیلی ثابت و همیشگی روز جمعه سخن گفته و حرفی از افزوده شدن یک روز تعطیل دیگر کنار روز جمعه نزده است.

♈️نکته دیگری که از مذاکرات مربوط به اصل هفدهم می‌شود فهمید، نوسان ذهن سران این مجلس است که رهبران انقلاب 57  نیز محسوب می‌شده‌اند.

♈️آنها از سویی به دنبال پیروی از رسم جهانی «تعیین تعطیلات هفتگی» و از سوی دیگر، نگران غرب‌زدگی مقامات آتی کشور بوده‌اند. این نوسان در سرتاسر قانون اساسی و مذاکرات این مجلس به چشم می‌خورد؛ تلاش برای استفاده از دستاوردهای دنیای مدرن، در عین هراس از غرب‌زدگی و تضعیف سنت. گفتمان چپ‌ اسلامی در پسِ این مباحثه‌ها به‌روشنی بر ذهن و زبان اغلب فقیهان و روشنفکران و سیاستمداران آن دوره مسلط بوده است. /تقریرات
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هر نسلی و هر دورانی «افق ِ معنایی» و «سطح ِ آگاهی» ِ متفاوتی دارد

خالد رسول‌پور
@jomhuriyat

🔰۱.اگر این سخن درست باشد که ما وضعیّتی را که در آن به دنیا می‌آییم از گذشتگانمان به ارث برده‌ایم، پس بیگمان باید بپذیریم که آیندگان نیز وضعیّتی را که در آن به دنیا می‌‌آیند از ما به ارث خواهند برد.

♈️اگر قرار باشد به این بهانه از مسئولیّت‌های خود بگریزیم و هر چه هست به گردن ِ گذشتگان بیندازیم، چه پاسخی می‌توانیم به آیندگانمان بدهیم اگر مثل ما هر چه را که هست به گردن گذشتگان (که این بار خود «ما» هستیم) بیندازند؟
پس اگر ما گذشتگانمان را در سرنوشتی که برای ما رقم خورده مقصّر بدانیم باید به آیندگان هم حق بدهیم که ما را در سرنوشتی که برایشان رقم خورده مقصّر بدانند.

🔰۲.چرا فکر می‌کنیم که آسیبی که «ما» به آیندگان می‌زنیم کمتر نتیجه‌ی کارهای ماست تا آسیبی که گذشتگان ِ ما به ما زده‌اند نتیجه‌ی کارهای «آنها»؟
اگر ما آسیب‌ها و بدی‌هایی را که به ارث برده‌ایم، حتّا همانطور دست نخورده و بدون ِ زیاد یا کم شدن برای آیندگان به ارث بگذاریم چرا کمتر از گذشتگان مقصّر خواهیم بود؟ آیا نمی‌توان به این فکر کرد که حتّا اگر نتوان خوبی و زیبایی برای آیندگان آفرید دست کم باید سعی کرد که از انتقال بدی و زشتی ِ گذشته به آنها خودداری کرد؟

🔰۳.اساسی‌ترین تفاوت ِ نسل‌های پیشین و پسین، و در واقع جان ِ کلام ِ رشد و پیشرفت بشریّت، آن است که با وجود تاثیر ِ عظیم و هولناک ِ گذشتگان بر آیندگان، هر نسلی و هر دورانی «افق ِ معنایی» و «سطح ِ آگاهی» ِ متفاوتی دارد. یعنی در فضایی متفاوت با دوران ِ پیشین تنفس می‌کند. چرا؟ به این دلیل ساده که هر نسلی خواه ناخواه کارهایی می‌کند که جهان و افق ِ پیش از خود را تغییر داده و بعد از آن تغییرات، به نسل بعدی تحویل داده است! دقیقاً به همین دلیل نمی‌توان از زیر ِ بار ِ مسئولیت شانه خالی کرد.

🔰۴.پس ما زیر تاثیر ِ گذشتگان هستیم امّا همزمان «امکان» ِ آن را داریم که در چارچوب ِ «افق» جدیدی که فقط مختص ِ دوران ماست و گذشتگان قادر به درک ِ آن نبوده‌اند، خود و جهانمان را تغییر دهیم.

♈️بیگمان «قادر ِ مطلق» نخواهیم بود امّا امکانات ِ متفاوتی در اختیار خواهیم داشت که گذشتگان ِ ما در اختیار نداشته‌اند. ما چیزهایی «می‌دانیم» و به انجام ِ کارهایی «قادر» هستیم که گذشتگان ندانسته و قادر نبوده‌‌اند.

🔰۵.اگر چنین منطقی را بپذیریم، هم نسبت به گذشتگان «مهربان»تر خواهیم بود و هم نسبت به آیندگان «مسئول‌»تر. هم تاریخمان را بدون حبّ و بغض و موضعگیری ِ شخصی یا عقیدتی خواهیم «خواند» و خواهیم «نوشت»، و هم نسل آینده را «آگاه‌»تر و «مسئول»تر بار خواهیم آورد. هم بر سر تاریخ گذشته با هم جدال نخواهیم کرد و هم در نوشتن ِ سرنوشت ِ آیندگان همدلی بیشتری خواهیم داشت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝معمای یک وضعیت استثنایی ابدی

صلاح الدین خدیو
@jomhuriyat

♈️امروز در حالی اسرائیل هفتاد و ششمین سالگرد اعلام موجودیت خود را جشن گرفت که به علت جنگ ویرانگر و بی فرجام غزه در ضعیف ترین دوران تاریخ خود قراز دارد.

♈️در درون، جامعەی اسرائیل کە قبل از جنگ غزه به دلیل اعلام جنگ دولت تندروی نتانیاهو علیه نهادهای دمکراتیک منقسم شده بود، بر اثر ناتوانی دولت در آزادی گروگان ها و نابودی توان نظامی حماس، دو شقه و تجزیه شده است.
در خارج هم، ارمغان جنگ بی قاعده و قانون علیه نوار غزه که به قسمی نسل کشی آنلاین تبدیل شده، انزوای سیاسی و دیپلماتیک بی سابقه است.

♈️دفاع از اسرائیل حتی برای نزدیک ترین متحدانش دشوار شده و روز به روز به تعداد کشورهای منتقد آن افزوده می شود.

♈️چند روز پیش سفیر این کشور در سازمان ملل در اعتراض به مجمع عمومی این سازمان که خواهان به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین شد، منشور ملل متحد را پاره کرد.
پاره کردن منشور سازمان ملل یا پرت کردن آن توی صورت دبیرکل آن، سنتی سیاسی است که توسط دولت های چپ گرا و اصطلاحا ضد امپریالیست، پیروی شده است.

♈️چه سرزنش نظام بین الملل تحت سلطەی غرب و نهادهای ناکارامد آن عموما حرف دل دنیای در حال توسعه و جنوب جهانی است، نه یک کشور " اصالتا" غربی و عزیز دردانەی قدرت های اصلی حاکم بر جهان.

♈️تناقض بالا از قضا بیانگر وضعیت استثنایی اسرائیل است. مرزهای بین المللی آن هیچگاه معلوم نبوده و در داخل هم روز به روز به نظام آپارتاید سابق حاکم بر آفریقای جنوبی شبیەتر می شود.
کشوری که موجودیتش را مدیون قطعنامەی سازمان ملل است، بیش از هر کشور دیگری در جهان نامش با قطعنامەهای انتقاد آمیز این سازمان خورده است.

♈️این وضعیت بغرنج، و ناتوانی در مفاهمه با هیچ یک از رهیافت های قدرت ساز در این باره باعث فرسایش شتابان قدرت نرم و اعتبار اخلاقی آن شده است.
فرضا مزیت اصلی و برگ برندەی قدرت آمریکا در تاکید آن بر دمکراسی در درون کشورهاست.
دفاع از دمکراسی در درون دولت - ملت ها و این ایده که گسترش دمکراسی در جهان باعث تحکیم صلح و کاهش جنگ می شود، یک برند معنوی آمریکایی است.

♈️در حالی که چین در قامت قدرتی نوظهور خواستار دمکراسی نه در داخل کشورها، بلکه میان آنهاست.
چین با تاکید بر مفاهیمی چون حاکمیت، امنیت و توسعه، خواهان تجدید نظر در نظام بین الملل و بازسازی آن بر مبنای برابری کشورها و ترویج دمکراسی بین المللی است.

♈️با اندکی ملاحظه معلوم می شود که اسرائیل نه این است، نه آن. بلکه استثنایی در بیرون و معمایی در درون است. یک دولت - ارتش قدرتمند که علیرغم سرشت غربی آن، الگوی تکاملش از مدل های رایج توسعەی سیاسی در غرب متمایز است.
وضعیتی که با استنادهای امنیتی توجیه و به صورت مداوم بازتولید می شود.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 منافع رانتی چگونه جمعیت تهران را ۲٠درصد افزایش داد؟!
کمال اطهاری، پژوهشگر اقتصاد
@jomhuriyat

🔰 قرار نبود منطقه ۲۲ مسکونی شود/ تهران یک میلیون مسکن خالی دارد

♈️ کمال اطهاری، پژوهشگر اقتصاد توسعه با بیان اینکه هر میزان که از تهران دورتر می ‌شویم تله فضایی فقر سخت‌تر می ‌شود، گفت: تلاشها بر این بود که منطقه ۲۲ تهران تبدیل به منطقه نوآوری شهر تهران شود، اما احمدی نژاد حکم داد که این منطقه مسکونی شود.

♈️ فضای نوآوری را تبدیل به مسکن کردند و از رانت آن بهره برده شد. در واقع فضاها برای باز تولید رانت در اختیار گرفته شد. احمدی نژاد گفت برای رونق بخشیدن به بخش مسکن  ۲۰ درصد روی جمعیت شهر تهران اضافه کنیم!

♈️ در حالی که اگر این کار در هر کشوری انجام می ‌شد محکومیت های جزایی سنگین برای آن فرد اعمال می کردند. شهر به بورژوازی مستغلات فروخته شد.

🔰سالانه ۵٠ میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج می شود

♈️ اطهاری در بخش دیگر مصاحبه گفت: سیستمی که در آن زندگی می کنیم، سیستم سرمایه داری نیست، بلکه ما در واقع در سیستم نئوفئودالیسم رانتی زورگو انحصاری قرار داریم که تنها زیر بنای سرمایه دارانه دارد و مانع تولید و باز تولید شده و به جای آنکه رانت را به چرخه تولید درآورد را از کشور خارج می ‌کند.

♈️برآورد ها نشان می ‌دهد که سالانه به طور متوسط ۵۰ میلیارد دلار به صورت رانت از کشور خارج می ‌شود. دانشگاه تربیت مدرس روی این موضوع کار کرده و نشان داده که بین ۳۰ تا ۸۰ میلیارد دلار به صورت سالانه بسته به میزان درآمدهای نفتی، از ایران خروج سرمایه داریم.


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سر زمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرخاطره ایران زمین

🔰 صبح زیبا و بهاری همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
آخر هفته خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا بهشتی واقعی و زمینی به نام هورامان زیبا و رویایی در کردستان زیباست؛

🔰 کردستان عزیز، روح ایران ماست 🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ هیچ آیینی زیباتر از انسانیت در جهان هستی نیست و زبانی مشترک در میان بشر است

♈️ لطفا ببینید که این کودک مریض چقدر ذوق می‌کند و پدر و مادر مستأصل و ناامیداو، چقدر از دیدن این عمل انسانی اشک شوق می‌ریزند .

♈️ این کودک شش ساله آلمانی به نام کیلیان در مراحل نهایی سرطان به پدرش گفت که دوست دارم سه موتورسوار با موتورسیکلت مدل هارلی از جلوی خانه بگذرند و من آنها را ببینم.

♈️ پدر کیلیان آرزوی او را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد و بیست‌هزار موتورسوار با هماهنگی رسانه های آلمان حرکتی را آغاز کردند.
حرکتی زیبا که در تاریخ "کودک دوستی" ماندگار شد.

♈️ درود بر این رفتار انسان دوستانه و زیبا که از یک سو انسان با دیدنش شاد و امیدوار می‌شود از همنوع دوستی این جمعیت و از سوی دیگر مظلومیت کودکان, انسان را غمگین می‌سازد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝این میزان سرسختی، و در مقابل آن سطح از انعطاف پذیری را چگونه برمی تابید؟

حبیب رمضانخانی

@jomhuriyat

♈️از ویژگی های شناخته شده نظام حاکم بر ایران، سرسختی و عدم انعطاف در مقابل آمریکاست! در خور تامل اما، اتفاقا بیشترین آسیب و هزینه را در این چند دهه از بابت این سیاست متحمل شده ایم. به گونه ای که بخش بزرگی از وضعیت نابسامان امروز کشور، از بابت این مشی، دشمنی با آمریکا، بر ما هوار شده است.

♈️ولی با همه این اوصاف، کوچکترین انعطاف و تغییری در سیاست های کشور نسبت به آن کشور ایجاد نمی شود! به گونه ای که برای ناظر خارجی، بسان کره شمالی، این نظام به عنوان نماد سرسختی، مقاومت و مداومت در هدف شناخته می شود!

♈️در مقابل این میزان سرسختی، اما در مواجهه با دشمنان آمریکا، نظام از چنان انعطاف پذیری برخوردار است که آدم از این سطح از تناقض و تفاوت، حیران و انگشت به دهان می ماند که در ادامه به چند مورد اشاره می رود که تنها ویژگی مشترک همه آن ها، در هدفی به نام، آمریکا ستیزی است!

🔰۱. بی شک طالبان افغانستان، با آن مشی متعصبانه دینی و ضد شیعی، که از نظر مذهبی، قومیتی، اهداف فراسرزمینی و... در تضاد کامل با اهداف و منافع کشورمان هست و خطرهای بسیاری از بابت آن سیاست ها متوجه حال و آینده کشورمان است، بایستی در ردیف دشمنان سرسخت و قسم خورده کشور به شمار آمده و بایستی در حالت طبیعی برای مقابله با آن سخت ترین سیاست ها تقابلی در پیش گرفته شود. ولی در کمال تعجب، به دلیل اشتراک در آمریکاستیزی، بیشترین مماشات و رواداری نسبت به آن ها صورت می پذیرد. به گونه ای که «جنبش اصیل منطقه» نام گرفته و به مخالفان و اپوزیسیون آن گروه نیز اجازه فعالیت در ایران داده نمی شود. این مشی را می توان در مورد سایر کشورهای کمونیست چون کوبا، کره شمالی و ... نیز دید که با تعریف دینی، جز کفار محسوب می شوند!

🔰۲. در حالی که در داخل ایران، در رقابتی سنگین و سخت، افراد در دانشگاه های داخل پذیرش و در ادامه، برخی با کوچکترین نقد و فعالیت مدنی، گاهی با احکام سنگین و حتی اخراج مواجه می شوند، در آن سو اما، دانشجویان آمریکایی معترض به سیاست های آن کشور در قبال جنگ غزه، با آن نوع پوشش نیمه عریان و گاه گرایشات خاص و تابوهای جنسی و مشی ضد دینی و... از جانب دانشگاه های داخلی رایگان دعوت به تحصیل و گرفتن بورس تحصیلی می شوند.

🔰۳. با اینکه در داخل کشور، همواره مبنای بسیاری از گزینش و احراز صلاحیت ها در انتخابات، استخدام ادارات دولتی و ... جنبه های اخلاقی و دینی می باشد و بسیاری گاه به صرف عدم التزام ظاهری به امورات دینی، کنار گذاشته می شوند، ولی در آنسو فردی چون جرج فلوید، بازیگر فیلم های خاص و غیراخلاقی، به صرف کشته شدن توسط پلیس آمریکا، اینجا در حد یک قهرمان و حتی الگو توسط عده ای معرفی می شود...

♈️چکیده کلام: نظام جمهوری اسلامی ایران، بر اساس اصول دینی، اخلاقی، ملی و... دشمنی با آمریکا را توجیه می کند. ولی دقیقا در جهت دشمنی با آن رژیم و همکاری با مخالفان آن کشور، همان اصول را زیر پا می گذارد که این تناقض و استاندارد دوگانه است که برای بسیاری قابل هضم و درک نیست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آن دختر خودش برهنه شد!
@jomhuriyat
♈️آن دختر خودش برهنه شد
!

♈️آن زن خودش صورتش را به دست نیروی انتظامی کوبید!

♈️آن مادر در حال شیردادن به نوزادش، خودش تصویر شد رفت توی تلفن همراه آن آخوند!

♈️آن مادر خودش ماشین گشت ارشاد را هل داد تا دختر مریضش را ببرند!

♈️آن دختر غریب، مهسا امینی، خودش مرد!

♈️آن چشم‌ها خودشان از حدقه درآمدند!

♈️آن بدن‌ها خودشان خودشان را به گلوله‌ها، باتوم‌ها و شوکرها زدند!

♈️آن خون‌ها خودشان به زمین ریختند!

♈️آن منتقدان، خودشان به زندان رفتند!

♈️آن تن‌ها خودشان گردن‌شان را درون طناب دار گذاشتند و بالا کشیدند!

♈️آن زندانیان خودشان به تلویزیون آمدند و اعتراف کردند!

♈️آن استادان و دانشجویان خودشان دانشگاه را ترک کردند!

♈️آن طلاها خودشان به ترکیه رفتند!

♈️آن پول‌ها خودشان به جیب ما آمدند!

♈️آن ۴۲۰۰ متر، خودش به مالکیت صدیقی در آمد!

آن ...

#پایگاه_خبری_جانبازان_جنگ_تحمیلی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ایران، جامعه بی دفاع!

امیرحسین خالقی
@jomhuriyat

♈️رعیت ایرانی مجبور است برای خرید مایحتاج روزمره خود 10 درصد اضافه تر مالیات ارزش افزوده بپردازد؛ قبل از پرداخت حقوقش هم که پول زور دولت (همان مالیات و تامین اجتماعی!) را کسر کرده اند؛ اگر هم برای فرار از تورم بخواهد باقیمانده درآمدش را  به چیزی باارزش تبدیل کند باز مالیات چی به سراغش می آید تا جلوی سفته بازی! او را بگیرد. خودرو و ماشین و ملک هم در امان نیست. اینها را بگذاریم کنار عوارض مختلف که اگر از خدمات مشخصی استفاده کرد باید بپردازد. مالیات های بیشتر هم در راهند که حسب مورد دولتی ها رعایا را تیغ بزنند. معمولا پروپاگاندا خالی کردن جیب مردم با گیر دادن به پزشک و طلا فروش و ... شروع می شود و دولت فخیمه نقش منجی فقرا را بازی می کند!

♈️در مورد مالیات توجیهات زیاد تراشیده اند ولی گفته می شود عمده کاربرد آن تامین هزینه های عمومی است، اما سوال اصلی بی پاسخ می ماند، حد معقول این هزینه ها چقدر است؟ علی الاصول وقتی مردم پولی می دهند باید بتواند بر هزینه کرد آن نظارت کنند، چیزی که با این اوضاع صلح مسلح میان مردم و دولت شوخی است! طبیعی است که آدم عاقل بگوید پولم در جیب خودم باشد بهتر است تا آن را در جیب های گشاد دولتی ها بریزم تا برای خوشایند بالادستی هایشان آن را حرام کنند. چرا باید خرج دولتی را بدهیم که هر سال حداقل 40 50 درصد از جیب رعایا با تورم بر می دارد و البته عایدات نفت را هم به فنا می دهد؟ امیدی هم که به آینده نیست و فقط دنبال پول زور است.

♈️سرقت سرقت است و فرقی نمی کند سارقان مردان نقاب پوش باشند یا کت و شلوارپوش های یقه بسته دولت، حاصل کاری یکی است! سوال اینجاست مگر دولت  باید بتواند از همه چیز با هر نرخی مالیات بگیرد؟ شاید بشود برای مالیات حداقلی برای انجام وظایف «ذاتی» دولت نظیر امنیت و قضا توجیهی داشت ولی مثلا چرا باید مردم را برای حفظ ارزش مالشان تنبیه کرد؟ وقتی دولتی با سیاست خارجی فشل و مداخله گری حداکثری فضای نااطمینانی را دامن زده چرا باید بتواند مردم را برای این ناکارآمدی تنبیه کند؟

♈️متاسفانه جامعه ایرانی در مقابل موج غارت دولت بی دفاع مانده است؛ دوست گرامی آقای الیاسی در نوشته زیر پیشنهاد کرده اند که جامعه باید بتواند به غارتگری دولت واکنش نشان دهد و از تجربه تی پارتی در امریکا یاد کرده اند؛ نگارنده هر چند به اصلاح امور امیدی ندارد ولی اطلاع از تجارب جهانی می تواند به ارتقای معلومات ایرانی جماعت کمک کند. اگر بناست اصلاحی در قانون اساسی رخ دهد شاید مهمترینش این باشد که دولت نتواند از همه چیز و به هرشکلی مالیات بگیرد؛ الله اعلم.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ویدئویی از معلم دبستان پسرانه شهید میراب طرقی در حاشیه شهر مشهد، در جریان سیل امروز که در فضای مجازی پربازدید شده است

🔰 درود بر چنین معلمی
سلام معلم، سلام مرد 🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سیل؟ کدوم سیل؟

♈️ فایل صوتی اظهارات وقیحانه حسن کلیدری، رییس مدیریت باصطلاح بحران شهرداری مشهد در مصاحبه با خبرنگار روزنامه خراسان:

♈️ سیل نیامده، دارم توی دوربین‌ها می‌بینم، آب‌گرفتگی جزییه، همه چیز تحت کنترله. اگه ماشینی رو آب برده ماشینش کارتنی بوده، نه آهنی.. همه چی حل شده آب رفته

🔰 متاسفانه تا کنون سیل مشهد دست‌کم ۷ کشته و ۱۲ مفقود داشته!!!.

♈️ وقتی ملاک تصدی مسولیت در کشور، ریش و تسبیح و التزام به این و ارادت به آن یاشد، موج سواری پرهزینه چنین افرادی اجتناب ناپذیر است

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ اعتراض بنکداران طلا به قوانین جدید مالیاتی دولت؛

🔰 تاکنون کدامیک از مسؤلین کشور لیست اموال و دارایی خود را اعلام کرده اند که حالا بنکداران میزان دارایی خود را اعلام کنند؟!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰برخی هزاران میلیارد دارایی دارند وکسی جرات ندارد به اموالشان رسیدگی کند!

موسی غنی نژاد:


♈️در مملکت ما یک عده خیلی پولدارند؛ خیلی! هزار میلیارد ، ده هزار میلیارد تومان دارایی‌شان است.

♈️اینها برای مالکیت اموالشان فقط تضمین سیاسی دارند؛ کسی هم جرأت نمی‌کند به اموالشان رسیدگی کند.

♈️کسی که در عمرش یک بیزینس نداشته چطور صاحب ده هزار میلیارد تومان شده؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و مهربان ایران زمین

🔰 صبح زیبا و بهاری همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ در فصل بهار تمام مناطق کردستان بکر و جذاب میشه طوری که خود بیننده شگفت زده میشه

♈️ این تصویر چهار نقطه از استان زیبای کردستان است دریاچه زیبایی زیبار در مریوان و در ادامه به منطقه تاریخی هورامان که بناهایی بسیار جالب دارد و روستای دره تفی که به شهر لک لک ها معروف شده که اهالی روستا برای لک لک‌ های لونه درست کردن و مقصد گردشگری شده و بعد ابشار زیبایی بلبر در هورامان رو میتونید ببینید

🔰 کردستان زیبا، روح ایران ماست 🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ بخدا مردم خسته شدن ،
کمتر بخورید
انقدر به خون شهدا خیانت نکنید

🔰 درددلهای یک کهنه سرباز وطن
یاد و خاطره شهیدان وطن سبز و راهشان پررهرو باد🌹🌹🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ تمجید شیرین علامه جعفری از ادبیات کهن پارسی!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نسل ساندویچ‌شده؛ خانواده شکننده و نسل له شده

فاطمه موسوی ویایه، دکترای جامعه‌شناسی


♈️کلمه نسل اشاره به گروه بزرگی از افراد دارد که در یک دوره زمانی مشخص زندگی کرده و شرایط تاریخی و اجتماعی مشابهی را تجربه می‌کنند. وقتی کلمه نسل را می‌شنویم به یاد نسل سوخته یا نسل زد می‌افتیم اما از آنها مهم‌تر نسل «ساندویچ شده» است.

♈️در حال حاضر نسل ساندویچ شده بخش بزرگی از متولدین دهه شصت هستند که با همه مشکلات و کمبودهای حاصل از بمب جمعیت آن دهه سر کردند، مدارس شلوغ، رقابت نفس‌گیر کنکور، کمبودهای خوابگاه و دانشگاه، مصائب یافتن شغل و درآمد، ازدواج و هزینه‌هایش را تحمل کردند و پس از چهل سالگی با معضل جدیدی روبرو شده‌اند: پیری والدین.

♈️این نسل با حجم زیادی از مسئولیت‌ها و فشارهای زندگی روزمره سروکار دارد، گذشته از اشتغال و کسب درآمد و مدیریت زندگی مشترک، از یک سو باید فرزندان خود را بزرگ کنند که هنوز در حال تحصیل در مدرسه هستند یا مشکلات نوجوانی را پشت سر می‌گذارند و از سوی دیگر باید مراقب والدین بالای ۶۵ سال خود باشند که با پیری و بیماری دست به گریبان هستند و به حمایت فرزندان میانسال خود نیاز دارند.
هر کدام از این وظایف توجه، صرف وقت، برنامه‌ریزی و هزینه مادی دارند و مدیریت توقعات گوناگون دیگران با استرس و فشارهای روانی همراه است، در واقع این نسل میان دو نسل بالا و پایین خود گیر افتاده و ساندویچ شده است. مردان بیشتر تمایل دارند به تامین هزینه اکتفا کنند و بار اصلی وظیفه مراقبت از فرزندان و والدین سالمند بر دوش زنان است.

♈️نسل ساندویچ شده در هر دوره وجود دارد اما شرایط امروز کشور باعث شده تجربه نسل ساندویچ شده امروز با گذشته تفاوت داشته باشد، والدین این نسل، نسبت به والدین خود عمر طولانی‌تری دارند، استانداردهای سلامت بالاتر رفته‌اند و به دلایل متعدد چون مهاجرت یا بی‌اعتنایی تعدادی از فرزندان، بار نگهداری از والدین بر دوش تعداد افراد کمتری قرار دارد.

♈️نسل سالمند امروز برای روزگار پیری خود برنامه‌ای نداشته، نمی‌داند چگونه دایره ارتباط و تعامل با افرادی جز خانواده را حفظ کند. درصد قابل توجهی از نسل سالمند امروز با مشکلات جسمی/حرکتی یا بیماری زمینه‌ای دست به گریبان است زیرا در سال‌های جوانی و میانسالی خود اهل ورزش نبوده و رژیم سالم غذایی نداشته، تعدادی از آنان امروزه نیز نمی‌پذیرند عادات غذایی مضر خود را تغییر داده و مصرف قند و چربی را کنار بگذارند، با آزمایش‌ها و روش‌های تشخیصی پزشکی مدرن و مصرف دارو راحت نیستند و گاه در برابر پروسه درمان مقاومت می‌کنند و یا به طب سنتی متوسل می‌شوند.

♈️از سوی دیگر نسل ساندویچ شده با وسواس بسیار به تربیت فرزندانش می‌پردازد، پرورش عزت نفس و خلاقیت در فرزند، مدارس خوب، رسیدگی به تکالیف، کلاس‌های فوق‌برنامه موسیقی، ورزش و زبان، امکانات رفاهی و ... این نسل در مقام پدر و مادر می‌کوشد اشتباهات والدینش در فرزندپروری مستبدانه را تکرار نکند، حمایت‌گر، مهربان ولی قاطع باشد. فرزندش که به نسل زد تعلق دارد، با فضای مجازی بزرگ شده و توقعات و انتظاراتش بسیار است.

♈️نسل ساندویچ‌شده باید شرایط زندگی‌یی را فراهم سازد که خودش در کودکی از آن بهره‌مند نبوده. باید از شیوه تربیتی‌ استفاده کند که تجربه نکرده و یاد نگرفته. باید بخواند، بیاموزد و تمرین کند تا به جای توسل به شیوه‌های قدیمی تنبیه و تحقیر والدینش، بهزیستی فرزندانش را مطابق استانداردهای امروزی فراهم کند.

♈️بعضی میانسالان به طنز می‌گویند زمانی که بچه بوده‌اند گل هندوانه سهم پدر بوده و حالا که به پدری رسیده‌اند استانداردها عوض شده و باید گل هندوانه را در بشقاب فرزندشان بگذارند. این بی‌عدالتی نسلی ناشی از تغییرات سریع اجتماعی است اما این نسل در سال‌های اخیر با مشکل بسیار بزرگتری روبرو شده؛ تورم، بیکاری و رکود اقتصادی بر بار این نسل افزوده و آنها را فرسوده ساخته. هزینه زندگی مانند قیمت مسکن و مواد غذایی بالا رفته، هزینه آموزش فرزندان صعودی شده و با مشکلات سیستم سلامت و کاهش سهم بیمه‌ها، بار نگهداری و درمان والدین سالمند نیز کمرشکن است. اگر در هر دوره‌ای بخشی از گروه سنی میانسال را نسل ساندویچ شده می‌نامند، نسل ساندویچ شده امروز زیر بار فشار اقتصادی و اجتماعی، له شده است. خانواده در ایران هر روز بیشتر از دیروز در معرض آسیب است و هیچ چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای پیدا نیست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کشور کوبا و کمونیسم...
زندگی در  شرایط سوسیالیسم

محمد ماشین چیان

@jomhuriyat

♈️یک کوبایی شاغل با درآمدش نمی‌توانست یک لیوان قهوه در هتلِ ملت بخرد.
یک بار ناخودآگاه به یک کوبایی تحصیلکرده گفتم:‌
«(زندگی با این حال و روز) باید سخت باشد.»

با ترکیبی از اندوه و چندش پاسخ داد:

«نه، سخت نیست. غیرممکن است.»

( پاتریشیا لیندرمن،‌ لا لوکا: هزینه انسانی سرکوب اقتصادی در کوبا ۲۰۰۰...)

♈️فیدل کاسترو دیکتاتور کمونیست در سن ۹۰ سالگی از دنیا رفت.
در طول دهه های گذشته بسیاری او را مظهر نظم نوینی در جهان دانسته اند که مردمانش را از سلطه امریکایی ها رهانیده و به سمت خودکفایی پیش رفت.
حال آنکه حقیقت چیز دیگری است.
حقیقت این است که کاسترو مظهر یک طاعون اقتصادی بود که بر جزیره کوبا نازل شد.

♈️نه تحریم امریکا و نه هیچ عامل خارجی دیگری به اندازه تصمیمات و درک غلط او از مفاهیم اقتصادی و پیروی از توهمات سوسیالیستی به زندگی مردم کوبا آسیب نرساند.
در نتیجه سیاستهای سوسیالیستی در تمام دوره کاسترو که قریب به ۵۵ سال به طول انجامید کشور کوبا تقریبا هیچ رشد اقتصادی ای به خود ندید.
اتفاقات مثبت و نادری که در عرصه اقتصاد کوبا افتاد نتیجه سهل گیری دستورات و سیاستهای کاسترو بودند.

♈️هستند افرادی که تاریخ را بر اساس یکی دو جمله زیبا که از قهرمانی اسطوره ای شنیده اند مورد قضاوت قرار می‌دهند...
بله، جملات زیبای منتسب به کاسترو کم نیستند
اما لازم است پیش از بزرگداشت یک قهرمان افسانه ای از عملکرد و میراث او باخبر باشیم..

♈️کاسترو ۱۱ میلیون نفر مردم کوبا را در حالی ترک کرد که وضع معیشت و زندگی آنها از زمان روی کار آمدن او بمراتب وخیم تر بود.
این در حالی است که در طول دوره حکومت داری کاسترو دنیا با سرعت از سد فقر و گرسنگی گذر کرد و میلیاردها نفر در دنیا از فقر مطلق نجات یافتند.

♈️کشورهای زیادی در زمان به قدرت رسیدن کاسترو عقب تر از کوبا بودند
اما همچنان که جنون سوسیالیسم چکمه بر حلق مردم کوبا میفشرد ایشان با سرعت از کنار کوبا گذشتند.
در زمان به قدرت رسیدن کاسترو به سال ۱۹۵۹ سرانه تولید ناخالص داخلی کوبا ۲۰۶۷ دلار بود. سایر کشورهای امریکای لاتین در آن زمان وضعیت مشابهی داشتند ..

♈️چنان که سرانه اکوادور ۱۹۷۵ دلار، جاماییکا ۲۵۴۱ دلار، پاناما ۲۳۲۲ دلار، و پورتو ریکو ۳۲۳۹ دلار بود.
آمار بدست آمده در سال ۱۹۹۹، یعنی چهل سال بعد سرانه تولید ناخالص داخلی کوبا را ۲۳۰۷ دلار نشان میدهد.

♈️این در حالی است که در همین دوره سرانه اکوادور به ۳۸۰۹، جاماییکا به ۳۶۷۰، پاناما به ۵۶۱۸ دلار، و پورتو ریکو به ۱۳۷۳۸ دلار رسیده است.

♈️باری، امروز کوبا، چهارسال پس از مرگ کاسترو، در قرن بیست و یکم ویرانه ای بیش نیست که در آن جراحان برای گذران زندگی مسافرکشی میکنند.

♈️یکی از دفاعیات متعارف راجع به عملکرد کاسترو این است که در ۱۹۵۹ او و اطرافیانش ایده بهتری نداشتند و آنقدری که میفهمیدند، خواه آن را توهم سوسیالیسم بخوانیم یا علم سوسیالیسم فرقی نمیکند، در بهبود وضع مردم کوشیدند.

♈️ای کاش اینطور بود.
ای کاش کاسترو انقلابی خوش نیتی بود که برای بهبود وضعیت معیشت مردمان سرزمینش و نه برای دفاع از یک ایدئولوژی ورشکسته می جنگید.

♈️واقعیت اما چیز دیگری است.
در حقیقت کاسترو مردمان کشورش را برای چندین دهه قربانی آزمون و خطای گران قیمتی کرد که معلوم بود کار نمی کند.
اما او که در ثروت و رفاه زندگی میکرد نگران مردم فقیر کشورش نبود و همان مسیر را ادامه داد.

♈️در سال ۱۹۹۱ کشور آلبانی که پس از فروپاشی به تازگی از چنگال کمونیسم رها شده بود وضعی بمراتب وخیم تر از کوبای آن سالها داشت
چنانکه در ۱۹۹۱ سرانه تولید ناخالص داخلی آلبانی ۱۸۳۵ دلار و سرانه کوبا ۲۵۹۰ دلار بود.

♈️در حالیکه کوبای کاسترو به مسیر ویرانگرش ادامه داد آلبانی به اقتصاد بازار روی آورد.
در سال ۲۰۱۰، یعنی تنها ۲۰ سال بعد سرانه آلبانی به ۵۳۷۵ دلار رسیده بود.

♈️بهترین درسی که از دوران و عملکرد فیدل کاسترو می‌توان گرفت این است که سوسیالیسم کار نمی‌کند و نتیجه ای جز فقر و فلاکت از خود بجا نخواهد گذاشت.

♈️از دیگر کشورهای منطقه هم می‌توان درسی جالب آموخت.
هرچه کشورها به اقتصاد بازار اقبال بیشتری نشان داده و از اقتصاد برنامه ریزی شده فاصله گرفته اند بهمان نسبت وضعیت معیشت مردم در آنها بهبود یافته است.
حتما بین اعداد مطرح شده در این مطلب تنها سرانه ۵ رقمی نظر شما را نیز بخود جلب کرده است.
بله، درست حدس زدید، از بین کشورهای مورد اشاره پورتو ریکو بیشترین اقبال را به اقتصاد بازار داشته و در نتیجه اش وضع معیشت مردمانش امروز چندین برابر بهتر از مردمان کشورهای منطقه است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝زبان-وطن
فرهاد قنبری

@jomhuriyat

♈️ویتگنشتاین فیلسوف برجستهٔ قرن بیستم جملهٔ معروفی دارد که می‌گوید: «جهان من، جهان زبان من است» و مارتین هایدگر دیگر چهرهٔ برجستهٔ فلسفه در قرن بیستم هم معتقد بود که «زبان، خانهٔ هستی است».

♈️زبانِ تمدنِ مدرن، زبان‌های اروپایی است. زبان تمدن مدرن، انگلیسی و فرانسوی و آلمانی و روسی و... است.

♈️در تمدنِ مدرن، ما ملل خاورمیانه خواه‌ناخواه «بی‌زبان» هستیم و انسان بی‌زبان (هم طبق تعاریف فیلسوفان اشاره شده) انسان «بی‌وطن» است.

♈️انسان خاورمیانه‌ای در زیست جهان مدرن نه زبانی دارد و [بالطبع] نه وطنی. (منظور از بی‌زبان، انسان گنگ نیست) انسان خاورمیانه‌ای در تمدن مدرن هر سخنی که بر زبان جاری کند، سوء‌تفاهم و بی‌معنی و مبهم است چرا که زبانش الکن و بریده است. (زبان چیزی فرای زبان گفتگو است و شهروند خاورمیانه‌ای حتی اگر تمام عمر را انگلیسی و فرانسه بخواند و بهتر از خود غربی‌ها به این زبان‌ها تلکم کند باز گنگ و بی‌زبان است و هر سخنش مبهم و غرض‌ورزانه است)

♈️انسان ایرانی غریب و سرگشته در این جهان به تنها چیزی که می‌تواند پناه ببرد و از طریق آن شاید سخن و «بیانی» را صاحب شود زبان تمدنی فارسی است که هر چند زبان جهان مدرن نیست اما به‌دلیل قدمت ادبی بیش از هزارسال و خلق آثار ادبی ماندگار می‌تواند مأوای و سکونتگاه و ساحل امنی برای بی‌پناهی او دست و پا کند.

♈️حمله به زبان فارسی که در سال‌های اخیر با قدرت بیشتری در حوزهٔ تمدنی فارسی در جریان است و از ترکیه و باکو تا طالبان و اسرائیل را در کنار یکدیگر قرار داده‌است را باید در این راستا نگریست. آنها به نیکی می‌دانند که انسان ایرانی قرن بیست‌ویکم اگر چه در مواجهه با زبان تمدن مدرن، گنگ و زبان‌ْبسته است اما به واسطه تاریخ تمدن خود زبانی دارد که می‌تواند آنها را در هجوم سیلاب ویرانگر نجات‌بخش باشد و مانع از بی‌مأوایی و بی‌پناهی آنها باشد.

♈️دشمنان زبان فارسی که با بهانهٔ تعصبات قومی به زبان فارسی می‌تازند به نیکی به این مسئله آگاهند.

♈️و در همین جاست که باید به خاطر داشت هر کسی که دانسته یا ندانسته در مدارس ایران به‌جای تأکید بر آموزش صحیح و درست زبان فارسی و تاریخ ادبیات و هنر ایران، تأکید و اهمیت را به سمت متونی مانند ریاضی و علوم و زیست و تست و امثالهم برده‌است در حال خیانت به کلیت وجودی این سرزمین است.

♈️هر کسی که به بهانهٔ تکثرگرایی قومی در حال حمله به زبان فارسی است، دانسته یا ندانسته در حال خیانت به کلیت وجودی این سرزمین است.

♈️انسان ایرانی قرن بیست‌ویکم به‌مانند تمام همسایگانش زبان‌های تمدن مدرن را نمی‌فهمد (و به این خاطر است که در این منطقه از ترکیه تا اعراب و پشتون و... همه تعصب شدیدی بر زبان خود دارند، چرا که مأوایی جز آن مشاهده نمی‌کنند) و برای بقای خود باید دو دستی و با تمام وجود به حفظ و اشاعهٔ صحیح زبان خود همت گمارده و از دریچه آن به فهم جهان جدید تلاش نماید.

♈️بی‌شک اگر همسایگان ایران کتابی حتی برابر با یکْ‌دهم ارزش ادبی شاهنامه و مثنوی و گلستان را داشتند، آن‌ها را به‌عنوان اصلی‌ترین واحد آموزشی دوران تحصیل دانش‌آموزان قرار می‌دادند؛ اما چه کنیم که در ایران متولیان امر به‌طور کامل دهه‌هاست که به تعطیلات تاریخ رفته و در خواب خوش زمستانی به سر می‌برند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/01 19:15:35
Back to Top
HTML Embed Code: