Telegram Web Link
🔰واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رئیسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد

یاسر جبراییلی، کارشناس اصولگرا، که از وی به عنوان یکی از طراحان برنامه‌های اقتصادی سیدابراهیم رئیسی یاد شده است، در نوشتاری در شبکه ایکس نوشت:

♈️خبرگزاری دولت در گزارشی با استناد به گزارش جدید صندوق بین‌المللی پول، اظهار شادمانی و افتخار کرده است که دولت ایران کم خرج‌ترین دولت در میان کشورهای در حال توسعه است. ‏البته گزارش را ناقص داده‌اند. دولت ایران از حیث مخارج ناچیزش نسبت به تولید ناخالص داخلی، فقط میان کشورهای در حال توسعه رتبه اول را کسب نکرده است. دولت ایران پس از هائیتی، لبنان، ونزوئلا و یمن، کم‌خرج‌ترین دولت جهان است.

♈️‏لکن نسبت اندک مخارج دولت به GDP یک دستاورد و مایه افتخار نیست، یک فاجعه تمام عیار است. عدد ۱۳.۵ درصد برای نسبت مخارج دولت به GDP یعنی از کیک بزرگ اقتصاد ایران، تنها ۱۳.۵ درصد توسط دولت صرف هزینه‌های آموزش و پرورش، سلامت، امنیت، زیرساخت و... در یک کلمه «رفاه عمومی» می‌شود| خبرآنلاین

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده ایران زمین

🔰 صبح زیبا و بهاری اعضای خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا بهشتی زمینی به نام جاده دوهزار تنکابن با طبیعت و مناظری فوق العاده زیبا در استات مازندران است

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 همان را بگویید که ما خوش‌مان بیاید

محمد فاضلی
@jomhuriyat

♈️ خبرگزاری دولت درباره گزارش‌ها و مطالعات مرکز پژوهش‌های مجلس این عبارت را به کار برده است: «کارکردی مطابق میل رسانه‌های ضدانقلاب پیدا کرده.» دو سه نکته درباره این رویکرد به پژوهشگر و پژوهش به نظرم می‌رسد.

🔰 یک. چهار سال فعالیت من در مرکز بررسی‌های استراتژیک (سال‌های ۱۳۹۶-۱۳۹۲) مسبب ارتباط نزدیک و گاه همکاری با برخی بخش‌های مطالعاتی و شماری از پژوهشگران مرکز_پژوهش‌های_مجلس شد. یک تفاهم‌نامه همکاری بین دو مرکز پژوهشی دولت و مجلس هم نوشتیم. من از نزدیک شاهد بودم که برخی از کارشناسانه‌ترین نقدها و نظرات درباره مسائل حکمرانی در گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس مطرح می‌شد. برای مثال، در ماجرای طرح تحول سلامت، بیشترین اطلاعات و نقدهای کارشناسی از همین مرکز رسید و من هم بسیار استفاده کردم.

🔰 دو. مرکز پژوهش‌های مجلس از معدود مراکزی در کشور است که چند ده نفر کارشناس (امروز از تعدادشان اطلاع ندارم) کنار هم جمع شده‌اند و نوعی ساختار کارشناسی-تکنوکراتیک شکل گرفته است. شاهد بوده‌ام که بارها سعی کرده‌اند ابعاد منفی و خسارت‌بار مصوبات مجلس را مهار کنند. به گزارش‌های مرکز بی‌توجهی می‌شود اما روی معدود عقلا اثراتی دارد. این ساختار کارشناسی-بوروکراتیک تا اندازه‌ای (در استانداردهای اقتدارگرایی انتخاباتی ایران) به دنبال سطحی از عقلانیت است.

🔰 سه. دقیق یادم هست در زمان همکاری با مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، یکی از کارهایی که مرتب انجام می‌دادیم، خلاصه کردن مهم‌ترین گزارش‌های اندیشکده‌های ایرانی و خارجی و از جمله مرکز پژوهش‌های مجلس، و ارسال برای مقامات دولت از رئیس‌جمهور تا وزرا بود. انصافاً در بسیاری از گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نکات مهم و کارشناسانه حکمرانی مندرج بود.

♈️ تعداد مراکزی که چنین قابلیتی داشته باشند در کشور زیاد نیست، بسیار کم است، و شاید فقط همین یک مورد است. حالا خبرگزاری دولت به چه دلیل با چنین عبارتی به استقبال گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس رفته است، خدا داند، ولی جز خوابیدن در باد اقتدارگرایی حتی در حد تحمل نکردن گزارش‌های کارشناسی – به جای استفاده از آن‌ها یا پاسخ مستدل دادن – چیزی نیست. پیام به پژوهشگر و مراکز پژوهشی روشن است: همان را بگویید که ما خوش‌مان بیاید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نظام‌های سیاسی و "گشودگی به تجربه"
✍️ علی زمانیان -  ... ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
@jomhuriyat

♈️یکی از ویژگی‌های نظام‌های سیاسیِ هوشمند،"گشودگی به تجربه" است.

♈️ "گشودگی به تجربه"، دست کم واجد دو معناست:

🔰۱.  از تجربه‌ی جدید و نو استقبال می‌کند. امکان‌های مواجهه شدن با واقعیت‌ها را با شیوه‌ای جدید، از دست نمی‌دهد. جسارت آزمودن راه‌حل‌های جدید را دارد.
🔰۲.  به تجربه‌های زیسته‌ی خود، به منزله‌ی منبعی معرفت‌بخش توجه می‌کند و در هر گونه تصمیم‌گیری آتی از این منبع بهره می‌برد.

♈️تجربه، حاصل مجموعه‌ی مواجهات با موقعیت‌های مختلف و نیز تصمیمات موفق و ناموفق است. از این رو تجربه‌ها می‌توانند شیرین و یا تلخ باشند زیرا شامل پیروزی و شکست می‌شوند. تجربه‌ی شکست، یعنی عدم وصول به نتیجه‌ی مورد انتظار. به عبارت دیگر، آن‌چه رخ داده با آن چه در ابتدا مورد انتظار بوده است، تطابق نداشته باشد. نظام هوشمند با تکیه بر تجربه‌های مکرر خود می‌تواند بن‌بست‌ها را شناسایی کند.

♈️ گشودگی به تجربه در دو گونه و دو سنخ قابل صورت بندی است:

❗️ا.  گشودگی به تجربه‌ی خود
❗️۲. گشودگی به تجربه‌ی دیگران

♈️شناسایی بن‌بست‌ها در سیستم‌های سیاسی هوشمند فرایند پیچیده‌ای دارد که طی آن، به نقد و بررسی عملکرد خود می‌پردازند و با تحلیل سیاست‌های مشابه در دیگر نظامها و ایجاد مکانیزم‌ها و فرصت‌ها برای شنیدن نظرات و ایده‌های منتقدین به تصحیح روش‌ها و تصمیمات خود اهتمام می‌ورزند این گونه نظام‌های سیاسی نه فقط به تجربه‌های زیسته‌ی خود اهمیت می‌دهند و راه‌های مسدود و بن‌بست را می‌فهمند که با مطالعه و تدقیق در سرنوست دیگران از تجربه‌های آنان می‌آموزند. برای آنان تجریه‌ی دیگران، به منزله‌ی معلمی است که دانایی و خردمندی را در آنان پرورش می‌دهد و سبب می‌شود عمر و سرمایه در راه بی حاصل هدر ندهند.

♈️"تاریخ"، انباشت تجربه‌های پیشینیان است که به ما یاد می‌دهد مسیرهای منتهی به بن‌بست کدام است. تاریخ به ما نمی‌گوید چه باید بکنیم، اما به شیوه‌ی سلبی، دست کم به ما یاد می‌دهد از چه مسیرهایی نباید برویم و از چه روش‌هایی نباید استفاده نماییم. از این منظر، مطالعه‌ی تاریخ، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای "بن‌بست‌شناسی" است.

♈️"بن‌بست‌شناسی" و "واقع‌نگری"، دو رکن اساسی نظامهای هوشمند است. توجه به واقعیت‌ها و ثبت مسیرهای منتهی به بن‌بست در حافظه، لازمه‌ی کنش خردمندانه و عقلانی است. آدمیان و یا نظام‌های سیاسی که بن‌بست‌ها و راه‌های مسدود به هدف را تشخیص نمی‌دهند، عموما از دو بیماری رنج می‌برند و مردمان را با همین دو بیماری در فراز و نشیب درد و رنج می‌کشانند. سرمایه‌های‌شان را در مسیر شکست خورده هدر می‌دهند و دچار فرسودگی می‌شوند.

♈️ این گونه نظام‌ها "خودتخریب‌اند"، زیرا:

🔰اولا، آرزواندیش‌اند یعنی واقعیت‌های موجود را نادیده می‌گیرند و به جای آن، آرزوهای خود را می‌نشانند.
🔰ثانیا، فروبسته به تجربه‌اند. یعنی تجربه‌های پیشین خود و تجربه‌ی سایر نظامها و ساکنان دوره‌های تاریخی را نادیده می‌گیرند.

♈️این دسته از نظام‌ها که بهره‌ی چندانی از عقلانیت ندارند مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف و اما بی‌حاصل می‌شوند و شکست‌ها و ناکامی‌های پی‌درپی را تجربه می‌کنند.

♈️مبتنی بر آن چه به اختصار آمد،
تصمیمات و سیاست‌های نظام سیاسی ایران را می‌توان ارزیابی کرد. مثلا می‌توان شیوه و سیاست نظام را در برابر مقوله‌ی بی‌حجابی، مورد ارزیابی واقع‌بینانه قرار داد. در چنین حالتی خواهیم دید که نظام سیاسی در ایران آرزواندیش و فروبسته به تجربه است و از گذشته‌ی خود و شکست‌هایش استفاده نمی‌کند. گویی فاقد حافظه‌ی لازم برای ثبت بن‌بست‌های تجربه شده است. و درست به همین علت است که به صورت تکراری یک سیاست شکست‌خورده را به تکرار اجرا می‌کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل

♈️ جان لیمبرت، گروگان سابق سفارت آمریکا در تهران گفت: دیر یا زود، اگر آمریکا و جمهوری اسلامی می‌خواهند از این درگیری باخت-باخت اجتناب کنند، باید شروع به گفتگو کنند. ۴۵سال اتهام و نکوهش از سمت دو طرف، دستاوردی برایشان به ارمغان نیاورده است. همچنین برای دولت‌های متوالی ایالات متحده، ایران همچنان معما است و معما باقی خواهد ماند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝امنیت جمعی مبنای پیمان جدید در منطقه!
رستم شجاعی مقدم

@jomhuriyat

♈️آمریکا و اسراییل با بهره‌برداری چند منظوره از حملات هوایی ایران علیه اسراییل کنش‌های سیاسی و امنیتی در منطقه خاورمیانه را هدایت میکنند تا بالاخره روند صلح اعراب و اسرائیل را با پیمانی متکی بر دفاع هوایی مشترک پیوند زده و ضمن تسریع این روند ، تهدید مشترک ایران را به پشتوانه‌ای برای تضمین آینده این پیمان تبدیل کنند.

♈️تحولاتی که به دنبال تحکیم روابط امنیتی و سیاسی اسراییل، آمریکا و اعراب منطقه روی خواهند داد از نظرگاه سیاسی و امنیتی و نظامی قابل ملاحظه و‌ منشأ اثر خواهند بود.
از نگاه سیاسی، تنهایی بیشتر ایران در منطقه و انسجام عملی دولتهای منطقه در جهت‌گیری‌های آینده است که عملا امکان مشارکت ایران را بیش از پیش کاهش خواهد داد.

♈️از نظر امنیتی، نزدیکی بیشتر دولتهای پیرامونی به آمریکا و اسراییل موجب توسعه محدودیتها و اعمال فشار بیشتر بر کنشهای میدانی ایران خواهد شد.

♈️از نظر نظامی، حضور بیشتر مستشاران و تجهیزات هوایی آمریکایی و اسرائیلی در مناطق نزدیک به ایران یکی از عواقب طبیعی این اتحاد است.

♈️نکته دیگر اثرگذاری این همبستگی در کنترل عوامل بازدارنده ایران و راهبردهای متکی بر گروههای وابسته و راکت و پهپاد است.

♈️به طور کلی درگیریهای اخیر که با حملات حماس آغاز شدند، منشأ اثرات و تحولاتی شده و خواهد شد که منطقه و سیاست خارجی بازیگران و از جمله ایران را با شرایطی کاملا متفاوت روبرو ساخته است.

♈️لازمه عبور ایران از دشواری های مضاعف در نظام بین‌الملل و بحران داخلی پیوسته به آن احیای عقلانیت و پذیرش تحول بنیادین به نفع منافع ملی ایران با عبور از تظاهرات ایدئولوژیک است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هشت قانون اقتصاد (سیاسی)!
@jomhuriyat

♈️1. دولت ها از خود پولی ندارند؛ باید "آن را در قالب مالیات از شهروندان بگیرند" یا "منابع عمومی و ارزشمند مانند نفت را مصرف کنند" یا "از دیگر کشورها وام بگیرند" یا با "چاپ پول" به طور نامحسوس پول را از جیب شهروندان به خزانه دولت انتقال می دهند.

♈️2.هیچ کاری در دنیا مجانی انجام نمی شود، اگر دولت ها چیزی به شهروندان می دهند و پولی دریافت نمی شود، کسی در جایی هزینه های آن را پرداخت کرده است.

♈️3.کسی خودرو اجاره ای را نمی شوید و دایه مهربان تر از مادر نمی شود. دولت ها هم به اندازه کارآفرینان بخش خصوصی برای سودآوری و انجام کار مطلوب "انگیزه" ندارند ، بوروکرات دولتی حتی با نیت خیر به اندازه خود فرد نگران چگونگی مصرف پولش نیست.

♈️4. دولت در بیشتر موارد از "دانش" لازم برای به انجام رساندن کارهای جدید بی بهره اند. در اقتصادهای پیچیده مبتنی بر تقسیم کار امروزی، حرف از تخصص گذشته و به فوق تخصص رسیده است، نمی توان انتظار داشت بوروکرات دولت دانشی بیشتر از کسی داشته باشد که عمری را در کارش گذرانده است.

♈️5.منطق کار دولت سیاسی است، نه اقتصادی. دولتی ها به دنبال کسب سهم بیشتری از کیک قدرت اند و بازده اقتصادی خیلی اوقات در این میان فدا می شود. اهل سیاست حتی اگر بخواهند هم خیلی نمی توانند دنبال خیرخواهی باشند.

♈️6.بسیاری از کارهایی که دولت ها انجام می دهند، بخش خصوصی می تواند به شکل بسیار موثر و شفاف تری به انجام رساند، افزون بر اینکه بازخواست و حساب کشی از آنها بسیار ساده تر از دولت است.

♈️7. مجوزها و قانون و مقررات فراوان و غیرضروری به هدر رفتن منابع و زمان می انجامند و زمینه را برای فسادهای زیرمیزی و رومیزی فراهم می کنند، قانون های فراوان بسیار مخرب تر از بی قانونی است. 

♈️8.حمایت های دولتی از اقتصاد در بیشتر موارد معنایی جز تغییر مسیر توزیع رانت ها ندارد و منابع عمومی را به جیب عده ای خاص می ریزد، بستر ساز به وجود آمدن نورچشمی ها و شبکه های پنهان و آشکار فسادآور است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خطا از مردان،‌ تنبیه برای زنان
کامبیز نوروزی

@jomhuriyat

 🔰 ۱-از حساب زنان بذل و بخشش می‌کنند و حقوق زنان به فراموشی می‌رود.

♈️حسن نوروزی(نماینده مجلس):
اجرای طرح اصلاح قانون مهریه ۳۵ هزار زندانی را آزاد می‌کند.

♈️این همه که قانونی‌ترین و حلالترین و شرعی‌ترین حق زنان، یعنی مهریه را بذل و بخشش می‌کنید، چه تعداد زن حقشان ضایع می‌شود و مجبور می‌شوند در تنگدستی و تیرگی روزگار بگذرانند؟ برایتان مهم است؟

♈️نمی‌توانید با کاهش جرم جمعیت زندان‌ها را کم کنید، با تضییع حقوق زنان جمعیت کیفری را کاهش می‌دهید.

♈️هزار شعار در مورد فواید حجاب برای زنان و کرامت زنان سر می‌دهید ولی نوبت به مهریه که می‌رسد، همه شعارهای کرامت زنان را از یاد می‌برید.

🔰۲-در ورزشگاه‌ها مردان توهین می‌کنند ولی زنان تنبیه می‌شوند.

♈️ آیا این فحاشی‌ها برای مردان مجاز است؟
 
♈️چگونه است که بعد از هفته‌ها آرامش ناگهان این مقدار رفتار توهین‌آمیز اتفاق می‌افتد. در یک بازی به مربی سپاهان توهین می‌شود. در یک مسابقه دیگر به بازیکن سپاهان فحاشی می‌شود. در همان بازی به زنان طرفدار پرسپولیس فحش داده می‌شود.
 
♈️روزنامه کیهان فورا نتیجه می‌گیرد که دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟

♈️جرم و خطا را عده‌ای از مردان مرتکب شده‌اند اما کیفر آن را به زنان تحمیل می‌کنند که نباید به ورزشگاه‌ها بیایند. شگفت‌آور است.

🔰وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَىٰ
گناه کسی را به پای دیگری نمی‌نویسند. به این می‌گوئیم اصل شخصی بودن جرم و مجازات. 

♈️تنبیه برای کسی است که خطا کرده‌است. ولی این بار برعکس شده‌است. گناه از مردان، کیفر برای زنان!!!

♈️بهانه‌ها می‌سازند برای محدودسازی روزافزون زنان.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جنگ غزه و مذاکرات آتش بس!
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat

♈️همزمان با نزدیک شدن جنگ غزه به هفت ماهگی خود، از چند روز قبل، مذاکرات فشرده‌ای در قاهره با میانجیگری قطر و مصر شروع شده است که جدی‌تر از دورهای بوده و به مرحله بسیار حساسی نیز رسیده و هیات حماس برای مشورت با رهبران آن به دوحه بازگشته است.

♈️این مذاکرات پیشرفت‌های خوبی داشته و علت آن هم کوتاه آمدن اسرائیل در برخی موارد از جمله یکی از خواسته‌های کلیدی حماس مبنی بر بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه و عقب نشینی از محور نتساریم حد فاصل شمال و جنوب نوار غزه است.

♈️در واقع پذیرش این خواسته و عقب نشینی از این منطقه به معنای شکست طرح جداسازی شمال و جنوب نوار غزه است. اما نتانیاهو همچنان ضمن مخالفت با دو شرط توقف جنگ و عقب نشینی کامل از نوار غزه، پذیرش آن را به معنای تسلیم در برابر حماس دانسته است.

♈️ناگفته نماند که در حال حاضر باقیمانده نیروهای اسرائیلی صرفا در محور نتساریم حدفاصل شمال و جنوب نوار غزه و همچنین در سیصد متری مناطق مسکونی از شمال و شرق حضور دارند. از این رو، با پذیرش عقب نشینی از محور نتساریم، حضور نیروهای اسرائیلی صرفا در  امتداد مرز و در داخل مناطق باز و غیرمسکونی خواهد بود و هدف از آن هم ایجاد منطقه حایل به عرض یک کیلومتر و به طول 41 کیلومتر است.

♈️پافشاری حماس بر خروج کامل از نوار غزه نیز ناظر به پایان حضور آنها در امتداد مرز و با هدف به شکست کشاندن طرح ایجاد منطقه حایل است.

♈️حماس بسته پیشنهادی اخیر را نزدیک‌تر از پیشنهادهای قبلی به خواسته‌های خود می‌داند، اما همچنان به دنبال تحقق دو شرط عقب نشینی و توقف جنگ است، ولی اسرائیل مخالفت می‌کند و در مذاکرات با اهرم حمله به رفح بر حماس فشار می‌آورد. گویا طرف آمریکایی به حماس قول‌ها و وعده‌هایی داده است که اسرائیل پس از پایان مراحل توافق، جنگ را از سر نخواهد گرفت؛ ولی حماس خواهان تعهد صریح خود اسرائیل به پایان جنگ وخروج کامل ازنوار غزه است.

♈️درسایه تجربه مذاکراتی حماس و اسرائیل در چهار جنگ قبلی ازسال 2008 تاکنون، کوتاه آمدن تدریجی اسرائیل در مذاکرات و پافشاری آمریکایی‌ها بر رسیدن به توافق ومخالفت با حمله گسترده به رفح، احتمالا اسرائیل در نهایت چه در این دور مذاکرات چه با شکست آن و در دورهای بعدی به شکلی باخروج کامل نیروهایش از نوار غزه وتوقف جنگ هم موافقت کند. باعبور از این دو مانع، مذاکرات وارد مباحث چالشی دیگری درباره اسرا و .... خواهد شد.

♈️اما چرا اسرائیل درحال کوتاه آمدن است؟ احتمالا گفته شود، به خاطر آزادی گروگان‌هاست. اما اگر صرفا این انگیزه درکار بود که معقول نبود جنگ این مقدار طول بکشد و تعدادی از آنها جان خود را از دست بدهند. واقعیت این است که این مساله برونداد تحولات میدانی درغزه و به بن بست رسیدن جنگ درتحقق هدف دیگر یعنی نابودی حماس و تشکیلات نظامی آن است.

♈️اسرائیل عملا از فوریه با وضعیت قفل شده‌ای در نوار غزه مواجه است وهمین امر هم باعث شد که رفته رفته بخش اعظم نیروهای خود را قبل از پایان جنگ ازنوار غزه خارج سازد و همین خود عملا بمعنای شکست طرح اشغال نوار غزه است؛ طرحی که بدون اجرای آن، امکان تحقق هدف نابودی حماس وجود ندارد. اما بعداز این که هم آمریکا هم اسرائیل به این جمع بندی رسیدند که این امر امکانپذیر نیست، اسرائیلی‌ها رفته رفته و قبل از پایان جنگ، شروع به خارج ساختن نیروها از غزه کردند وبا کاستن از شدت حملات، درمذاکرات باحماس هم جدی‌تر از قبل ظاهر شدند.

♈️آن هم به این علت که طولانی‌تر شدن جنگ بیش از این درسایه بن بست درتحقق هدف نخست، ممکن است تحقق هدف دوم مبنی بر آزادی گروگان‌ها را نیز بامشکل جدی مواجه و همین امر پیامدهای بن بست راهبردی جنگ را مضاعف کند.

♈️در این جنگ، غزه بهای بسیار سنگین و بی‌سابقه‌ای پرداخت کرد وگویا اسرائیل هم با این کشتار و ویرانی بی‌سابقه در صرافت خلق بازدارندگی برای آینده، چه دربرابر غزه چه دیگر جبهه‌ها بود. البته در مقابل هر چه بیشتر کشتار و تخریب شد، هزینه آن برای وجهه اسرائیل  و روایت آن در جهان بیشتر شد و در آن سو نیز نه تنها به دستاورد خاصی از جنگ دست نیافت، بلکه ماندن حماس هم به معنای شکست جنگ و به نوعی مکمل هفتم اکتبرخواهد بود.

♈️امامواجهه با ابربحران انسانی غزه پس از جنگ بزرگ‌ترین چالش و تهدید فراروی حماس است و حتی اگر بازسازی غزه بخشی از توافق احتمالی باشد، به احتمال زیاد اسرائیل در روند آن درسایه نتایج دردسرساز جنگ وادامه حکمرانی حماس مانع‌تراشی کند. از این رو بعید نیست که حماس به موازات مذاکرات کنونی درقاهره در گفتگوهای پکن، بخواهد برای تسهیل بازسازی غزه وبازگشت اتحاد اداری میان نوار غزه وکرانه باختری، مدیریت این منطقه را به دولتی تکنوکرات واگذار کند.
با این وجود،کنترل امنیتی نوار غزه همچنان در دست حماس می‌ماند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مانع ورود متخلف به ورزشگاه ها شوید، نه قربانی!

حبیب رمضانخانی

@jomhuriyat

♈️در پی اتفاقات زشت و فحاشی رخ داده بین تماشاگران دیدار پرسپولیس با سپاهان، طرفداران محدودیت و ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه ها، مجدد فعال شده و با هیاهو، دنبال ممنوعیت مجدد و ستاندن این حق هستند. به گونه ای که کیهان گفته: دیدید ورود زنان به ورزشگاه ها اشتباه بود؟ دیدید بسترها برای ورود زنان آماده نیست؟ و..

♈️البته در نگاه امثال کیهان بستر صرفا در معنای مکان نشستن است و نه چیز دیگر که آن هم با بودن مردان، هیچگاه اماده نمی شود!

♈️ولی به جای ممنوعیت قربانی و آزاد گذاشتن متخلف، با اعمال ممنوعیت ورود زنان در چند بازی پیش رو به عنوان تنبیه، پیشنهاد می کنم:

♈️عمری مردان به ورزشگاه ها رفتند و هیچگاه فحاشی و ناهنجاری آن ها بعد از گذشت چند دهه درست نشد! پس اینبار کلا مردان را که عامل تخلف بودند، مدتی از ورود به ورزشگاه ها مانع شوید و این فرصت را به بانوان اختصاص دهید که کل ورزشگاه ها را پر کنند تا یک بار سطح فرهنگ و نوع مواجهه آن ها را نیز بسنجیم.

♈️در ادامه اگر بستر آماده بود! به صورت محدود و گزینشی مردان را وارد کنیم و به مرور که همه چیز مهیا شد، ورود مردم بلامانع شود! این شکلی بعد از این اتفاق، هر طرف که فحاشی کرد، به عنوان تنبیه مدتی حذف و نهایت حساب کار دست متخلف می آید و خود به خود بستر هم مهیا می شود!

♈️وگرنه با تنبیه قربانی، زنان، و ماندن متخلف، مردان، صرفا صورت مسأله پاک و جماعت تندرو خوشنود خواهند شد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝عقل هم خوب چیزی است

عباس عبدی

@jomhuriyat

♈️جناح نواصول‌گرایان حاکم گمان می‌کنند، می‌توانند و می‌باید هر چیزی را که نمی‌پسندند نثار دیگران کنند، بدون اینکه اندکی تأمل نمایند که تبعات حرف‌ها و کارهایشان چیست؟ فقط دوست دارند نیش بزنند، نیشی که اقتضای طبیعت آنان است تا از روی درایت و آینده‌نگری. جالب است که نعمت عقل بیش از هر چیز دیگری میان انسان‌ها به نسبت برابر توزیع شده است و فقط می‌ماند که افراد تا چه اندازه از این نعمت انحصاری بشر استفاده کنند. ظاهراً قصدی برای این بهره‌مندی از آن نیست.

♈️ماجرا این است که آقای مهدی نصیری اعلام کرده که برای یک سفر خانوادگی مدتی را عازم کانادا شده‌ است. وی در چند سال اخیر مواضع به نسبت رادیکالی علیه ساختار موجود داشت و آشکارا هم بیان و تبلیغ می‌کرد. اتفاقاً مواضعی که داشت بخش اصلی اصلاح‌طلبان با آن همراهی نمی‌کردند، هر چند از این نظر که وی منسوب به جناح اصول‌گرا بود و این حرف‌ها را می‌زد، غیرمنتظره نیست که برخی از اصلاح‌طلبان هم مثل اغلب مردم استقبال می‌کردند، چون این مواضع از سوی خود اصول‌گرایان یا منشعبین آنان زده می‌شد.

♈️ولی آقای نصیری هیچ نسبتی با اصلاح‌طلبی به عنوان یک مجموعه‌ای با پیشینه‌ای فکری و سیاسی نداشت و هنوز هم به لحاظ مبانی فکری به مجموعه اصولگرایان نزدیک‌تر است. البته این فقدان نسبت را نه به عنوان نقطه قوت ایشان می‌گویم و نه به عنوان نقطه ضعف، بلکه یک واقعیت است.

♈️ایشان تا زمانی که ایران بودند مواضع رادیکال خود را اظهار می‌کردند، مواضعی که اگر یک نفر از اصلاح‌طلبان اندکی از آن مواضع را می‌گرفت، در چشم به هم زدنی بازداشت و بازجویی می‌شد و جایش در زندان بود. اتفاقاً بهترین دلیلی که وی منسوب به اصلاح‌طلبان نیست، همین مصونیت سیاسی و قضایی ناگفته و نانوشته‌ای است که در عمل، مجموعه اصولگرایان از آن بهره‌مندند.

♈️البته آقای نصیری ارتباطات گوناگونی داشت، با اصلاح‌طلبان هم نشست و برخاست داشت، همچنان که با دیگران داشت ولی هیچ‌گاه به عنوان یک فعال اصلاح‌طلب نه خودش را معرفی می‌کرد و نه کس به چنین صفتی او را می‌شناخت.
شاید هم سعی می‌شد که با چند تن دیگر از دوستان خودشان، جریانی بجز اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان راه بیندازند که نمی‌دانم چرا نشد یا شاید هم از ابتدا در پی آن نبودند.

♈️حالا و پس از طرح رویکردی سیاسی از جانب او، یک روزنامه وابسته به جناح نواصولگرایان نوشته است که: ”مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده است و حالا اصلاح‌طلبان که سال‌هاست با باطنی غیر از شخصیت متظاهرشده خود با مردم و نظام روبه‌رو شده‌اند، از اینکه یک تازه‌وارد قواعد بازی را رعایت نکرده (یا هنوز نیاموخته) و باطن آنان را آشکار کرده است، به‌شدت دلخور و هراسان شده‌اند و در اقدامی سیستمیک هر روز یکی از آنان، تکذیب و رد و تکفیر نصیری را برعهده می‌گیرد. غافل از آنکه وقتی چندین سال است تریبونی برای اظهارات او شده‌اند، حالا که یک‌باره نصیری به صحرای سلطنت و براندازی و ضدانقلابی‌گری محض زده است، دیگر کسی از اصلاح‌طلبان نمی‌پذیرد که نصیری را از خود ندانند.“

♈️ابتدا بهتر بود که پیشتر با دوستان خود هماهنگ می‌کردند، زیرا اغلب کسانی که موضع مطلوب رسمی گرفته‌اند به درخواست دوستان همان روزنامه بود. مگر آنان که نقدی بی‌طرفانه داشتند.
علت نیز روشن است. من در گفتگوی با خبرآنلاین در همین مورد گفتم که چرا جناح حاکم در این موضوع سکوت کرده است؟ در درجه اول چون حرف‌های خودشان در نقد آقای نصیری را موثر نمی‌دانند. به علاوه نمی‌خواهند شرمندگی حضور وی در جناح متبوع را یادآور شوند و مسئولیت افکار و رفتار متضاد خود را بپذیرند، افکار و رفتاری که موجب اینگونه ریزش‌ها شده است. اگر آقای نصیری جایی در میان اصلاح‌طلبان برای خودش می‌یافت احتمالاً به آن سوی آب نگاه نمی‌کرد.

♈️گرچه این نحوه نوشتن ناشی از بی‌صداقتی و دورویی است، ولی بی‌عقلی نیز در آن موج می‌زند. چرا؟ فرض کنیم که ادعای نویسنده درست باشد. آیا یک لحظه پیش خود فکر نکرده که اگر اصلاح‌طلبان هم سلطنت‌طلب شده باشند، حتماً افراد با گرایش‌های فراتر از اصلاح‌طلبی هم شده‌اند، پس چه کسی برای سیاست رسمی می‌ماند؟

♈️شما که حداکثر ۱۵ درصد (با ارفاق) بیش‌تر نیستید، آن هم ۱۵ درصد که به لحاظ متغیرهای اصلی جامعه جزو بخش‌های ضعیف‌تر و کم‌اثرتر است. اگر اندکی، فقط اندکی درایت بود، حتی باید آقای نصیری را هم به نحوی توجیه و اصرار می‌کردید که وی هم طرفدار سلطنت نیست، حالا یک حرفی زده، وقتی دید که نظراتش درست نیست برمی‌گردد و... ولی به جای اینها یک مجموعه اصلی انقلاب که بسیار فراتر از کل اصول‌گرایان هستند را نیز باطن‌شناسی می‌کنید، و نصیری را باطن آنها می‌دانید.

آی‌کیو، در اندازه گنجشک هم نیست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دکتر عبدالکریم سروش

♈️ شجاعت مرحوم بازرگان و آیت الله منتظری در خصوص تغییر نظر نسبت به باورهای اشتباه گذشته

♈️ آخرین نظر مرحوم بازرگان این بود که جهان باید توسط دانشمندان اداره شود نه روحانیون؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سید شمس الدین حسینی در انتقاد به مخفی کاریها،ابهامات و اشکالات در لایحه بودجه دولت

♈️ دنبال کدام دزد بدویم؟!
این گرگ سالهاست که با گله آشناست

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ هم‌اکنون معترضان در تل‌آویو که خواهان پذیرش فوری آتش‌بس هستند

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ بیان واقعیت های تلخ جامعه از زبان علی دایی و نقد سیستم حاکم ،

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حولات اجتماعی حاصل هنجارشکنی‌هاست

فردین علیخواه

@jomhuriyat
 
♈️شاید شما هم سریال «پدرسالار» را دیده باشید که در اوایل سالهای دهۀ هفتاد ساخته شد. در زمان خودش سریالی مناقشه‌برانگیز بود و آن زمان گفته شد که پایان‌بندی سریال با فشار برخی نهادها تغییر یافته است.

♈️گره یا چالش اصلی سریال از جایی شروع می‌شود که آذر، عروس جدید خانواده که بی‌گمان در آن زمان نماینده نسل نوظهور ایرانی بود عصیان می‌کند و راضی نمی‌شود در خانۀ بزرگ پدرسالار زندگی کند. راضی نمی شود در خانه‌ای زندگی کند که با وجود تفکیک فضاها، همه اعضای خانواده در یک حیاط، با هم زندگی می‌کردند.

♈️این عروس تازه‌وارد در معنای جامعه‌شناختی‌اش، هنجارشکنی کرد. او زیر بار هنجار حاکم و متداول، و در واقع سنت رایج خانواده نرفت. گفت می‌خواهد زندگی مستقلی داشته باشد و مدام زیر نظارت دیگران نباشد هر چند این نظارت برخاسته از صمیمت و دوست‌داشتن باشد. او در مقابل پدرسالار ایستاد و با صراحت و بدون لکنت؛ خواسته خودش را بر زبان آورد.

♈️در حیات اجتماعی هزاران مثال از تغییر هنجارهای اجتماعی می‌توان آورد که هم اکنون بسیار عادی‌اند ولی زمانی نتیجه عصیان و تخطی از هنجارها بوده‌اند. برای مثال، هم اکنون دختران و پسران قبل از ازدواج با هم معاشرت می کنند و وقتی به نتیجه قطعی رسیدند والدین را در جریان روابط‌شان قرار می‌دهند.

♈️این وضعیت که شاید هم اکنون حتی در سریال‌های صداوسیمای حاکمیت هم بسیار عادی شده است زمانی حاصل هنجارشکنی و عصیان نسلی نوظهور بود. دقیقاً به همین دلیل در زمان خودش، رسانه‌های محافظه‌کار و سنت‌گرا به‌هیچ‌وجه این هنجارشکنی و این عصیان را به تصویر نمی‌کشیدند و اگر هم به تصویر می‌کشیدند نگاهی آسیب‌شناسانه به آن داشتند و مدام به خانواده‌ها هشدار می‌دادند.

♈️هنجارشکنی لزوماً معنای بدی ندارد. در موارد بسیاری پیشرفت علم، پیشرفت هنر و ادبیات، و تحولات جوامع حاصل هنجارشکنی بوده است. هزار، هزار مثال در این زمینه وجود دارد.

♈️کوتاه آنکه، هر زمان کلمه «هنجارشکنی» را شنیدید نگران نباشید. گاهی فکر کنید که پدیده اجتماعی نوظهوری در حال رخ‌دادن است و چند سال دیگر همان، تبدیل به هنجار خواهد شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دیواری که هر کس بتواند هر چه بخواهد روی آن بنویسد، هزار بار ارجح و مفید به فایده تر از دیواری است که فقط یک نفر روی آن بنویسد

ابوالفضل نجیب
، روزنامه‌نگار
@jomhuriyat

♈️حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا محسن قرائتی در یکی از سخنرانی های خود توصیف درست و جامعی از فضای مجازی ارائه کردند. نقل به مضمون ایشان فضای مجازی را به دیواری تشبیه کردند که هر کس به طور عام می تواند هر چه خواست روی آن بنویسد. تشبیهی کنایه آمیز که نتیجه گیری آن بی اعتبار کردن تمام قد این رسانه و مقوله شهروند خبرنگار بود.

♈️صرفنظر از این که دولت چه اندازه از این ظرفیت در جهت منافع سیاسی و اجتماعی خود استفاده می کند، اما می شود از همین نگاه یک‌سویه به صورت مسئله و انگیزه های خصومت و دشمنی با فضای مجازی نگاه کرد. به همین دلیل تشبیه آقای قرائتی را تمام و کمال مبنی بر این که فضای مجازی امکان بی در و پیکری برای انعکاس منویات شخصی اعم از حب و بغض های فردی، خودنمایی، خودشیفتگی، دیگرازاری، شایعه پراکنی، و در بدترین حالت شستشوی مغزی مخاطبان باشد، می پذیرم.

♈️به این دلیل که تنها امکان استفاده از چنین ظرفیت و پتانسیلی تنها داشتن یک گوشی اندروید ساده است. امکانی که به شهادت آمار و ارقام شمار آن در میان مردم به مراتب بیشتر از جمعیت کنونی ایران است. اما سوال اساسی این است که همه کاربران این فضا از این امکان در راستای اهداف و انگیزه های ناسالم استفاده می کنند. طبیعی است هیچ عقل سلیمی تن به این نتیجه گیری نمی دهد. باز به این دلیل ساده که تمام و حداقل اغلب کسانی که مخالف سرسخت این فضا هستند دست بر قضا حضور فعالی در این حوزه دارند. نتیجه می گیریم تشبیه آقای قرائتی در جهت تخریب و بی اعتبار کردن فضای مجازی ابزاری است و نه به ماهوی.

♈️فضایی که بیشتر از هر امکان ارتباط جمعی موجود زمینه راستی آزمایی را به صورت بالفعل در خود نهفته دارد. پس تا اینجا می شود نتیجه گرفت فضای مورد نظر زمینه انحصار هر گونه ارتباط به شکل هرمی را مسدود و مونولوگ را در همه حوزه های خبری، اعتقادی و اجتماعی و… به دیالوگ و تعامل و تضارب دیدگاه ها حتی در خصوص اتفاقات روزمره ارتقا می دهد. درست در نقطه مقابل رسانه های هرمی که اغلب در قبال تولید محتوای خود الزامی به پاسخگویی و چالش کردن با دیگران احساس نمی کنند.

♈️حساسیت دولتمردان و بخصوص تشبیه کنایه آمیز آقای قرائتی در عین درست بودن، دقیقن از نقطه قوت این امکان نشئت می گیرد، یعنی از جایی که فضای مجازی هژمونی مونولوگ و تک صدایی در عالم ارتباط جمعی را به چالش و در واقعيت امر به محاق می برد. این امکان درست در تقابل و تضاد با شیوه و مانیفست ارتباطی است که رابطه خود با دیگران را به شکل هرمی و به زبان ساده از بالا به پائین تنظیم می کند.

♈️درست همان شیوه ای که از آقای قرائتی در تمام سخنرانی های شان شاهد هستیم. این درست که آقای قرائتی بر خلاف شیوه موعظه و سخنرانی به جای منبر و میزانسن سنتی از تخته و صندلی با حداقل ارتفاع نسبت به مستمعین استفاده می کند، اما در ماهیت امر همان متکلم الوحده سنتی هستند.

♈️حقیر که از شاگردان کلاس های تفسیر قرآن ایشان از اوایل سال های دهه پنجاه بوده، و تا همین سال ها هرگز بخاطر ندارم تن به تعامل و پرسش‌گری درباره محتوای سخنان شان داده باشد.

♈️بد نیست خاطره ای در همین راستا مربوط به ماه های اول پیروزی انقلاب نقل کنم.
در آن ماه ها عده ای از طرفداران سازمان مجاهدین...

🔰ادامه‌ی یادداشت
https://ensafnews.com/517088/

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تاسف از زندانی شدن یک وکیل شریف با شکایت سعیدمرتضوی

محمد مهاجری
@jomhuriyat

♈️دیروز آقای مصطفی ترک همدانی وکیل محترم دادگستری با محکوم شدن بخاطر شکایت مربوط به ۱۰ سال قبل سعید مرتضوی روانه زندان اوین شد تا دوره حبس ۹۱ روزه خود را سپری کند.

♈️به گواهی بسیاری از کسانی که او را می‌شناسند، ترک همدانی فردی متدین، متعهد، مسلط به حرفه وکالت، باسواد و دلسوز است و با وجود سنگ اندازیها و مزاحمت‌های فراوان در دولت احمدی نژاد، از انجام وظایف خود باز نماند.

♈️اطلاعات حقوقی من قطعا ناقص است اما ضمن احترام به روند قضایی طی شده ، به شهادت دوستان حقوقدان، حق ترک همدانی این نبود که امروز پشت میله های زندان باشد.

♈️عناوین انشاء شده در مجموعه قوانین کیفری تحت عنوان جرم و مجازات از دو جنبه‌ مختلف قابل توجه هستند،از یک سو تکلیفی است که هریک از شهروندان با آن روبه‌رو هستند و از طرفی حقوقی است که حاکمیت به منزله‌ی قائم مقام ملت در راستای انتظام جامعه در مقام استیفاء از آن برآمده با تحمیل مجازات بر ناقضان قانون دیده می‌شود.پیرو چنین قاعده‌ای به همان میزان که قانون حکومت و شهروندان را به رعایت مقررات الزام می‌دارد حقوقی نیز برای طرفین منازعه تعریف می کند .
تصویر نهایی تحقق این قاعده در عدالت از جنبه های مختلف اجتماعی و قضایی به منصه ظهور می رسد با این وصف آنچه که اخیرا برای آقای مصطفی ترک همدانی رخ داده قابل نقد است‌.

♈️وی در کسوت وکیل دادگستری دارای یک وظیفه صنفی و ذاتی‌ در جهت دفاع از حقوق عامه‌ ملت است که این امر در قالب نقد عمکرد حاکمیت و ابواب جمعی وابسته به ارکان حکومت خاصه دستگاه قضایی تبلور می‌یابد.

♈️بدون تردید توقعی که مردم از قضات در قانون‌مداری و تمکین به قانون دارند خیلی بیشتر از  سایر  شهروندان است . لذا چنانچه شخصی که سابقه‌ قضاوت و دادستانی در دستگاه قضا دارد علیرغم اشراف بر موازین قانونی در مسئولیت اجرایی مقررات  را نادیده بگیرد بی شک عملکرد وی قابل نقد است چرا که در چنین فرضی سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. لذا عطف به همان تکلیف صنفی و ذاتی  مصطفی ترک همدانی مراتب لزوم رعایت قانون را متذکر شده، دادستان سابق (سعید مرتضوی) را به تمکین از قانون دعوت می‌کند.

♈️با این وصف ضمن اشاره به این امر که مجموعه مطالب منتشر شده از سوی این وکیل دادگستری  پیش از آنکه جنبه خبری و رسانه ای داشته باشد تا در قالب نشر اکاذیب واجد  عنصر قانونی این  جرم تلقی  گردد شرح ماوقعی است مستند به اسنادی  که در اداره ثبت  شرکت‌ها ثبت شده  و لذا واجد وصف اسناد رسمی  است و نکته جالب آنجاست که شاکی پرونده  وی یعنی سعید مرتضوی پیشتر به موجب همین مستندات محکوم شده است .

♈️حال که دست بر قضا اعاده دادرسی مرتضوی پذیرفته و برائت حاصل کرده منصفانه نیست که حکم برائت  وی را  دلیلی برای محکومیت دیگری قرار دهیم،چرا که بدین سان چهره ی عدالت از آن زیبایی که برای آن تصور می شود دور خواهد شد .

♈️سعید مرتضوی نزد افکار عمومی شناخته شده است و داوری مردم در باره او بسیار روشن است. ترک همدانی را هم خواص،خوب می شناسند و خلوص نیست و صفایش را می دانند.

♈️امیدوارم قوه قضاییه که در دوسال اخیر اصلاحات پرشتابی را در دوره ریاست جناب آقای محسنی اژه ای آغاز کرده و تصویری موجه  از این قوه را در برابر دیدگان ملت قرار داده، اجازه ندهد با چنین اتفاقی کام عدالت تلخ شود.

♈️یکسوی دعوا سعیدمرتضوی است و یکسو وکیلی شریف که زندانی شده. تا بزرگان قضا را زین دو نفر، با که عنایت باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اقتصاد بی ثبات و  قربانی شدن در ميدان مين نامنظم!

غلامرضا مصدق

@jomhuriyat
♈️مين یکی از خطرناک ترین ابداعات بشر است که به بدترين و ناجوانمردانه ترین شکل ممكن قربانيان خود را در کسری از زمان به کام مرگ یا نقص عضو می کشاند! با این حال اگر نیروهای  نظامی و آموزش دیده الگوی مواجهه با  مين ها را کشف کنند از این سلاح مرگبار کاری ساخته نیست، این نکته زمانی صادق است كه الگوی چيدمان مینها منطبق بر نظم و آرايشی مشخص باشد.

♈️اغلب اوقات احداث كنندگان ميادين مين با آرايشی منظم مين ها را مي كارند، تا چنانچه به دلايلي از جمله، نياز به برداشتن آنها در آينده و يا عبور از ميدان مين توسط نيروهاي خودي، بتوانند به راحتي و با ايمني بالا مين ها را خنثي یا از میان آنها عبور كنند. به همین دلیل در زمان جنگ بر خلاف افسانه هایی در این مورد که در شبهاي حمله برای عبور از میدان عده ای داوطلب روی مین ها می رفتند تا راه برای بقیه باز شود، به هنگام شناسایی مواضع دشمن که اغلب در شبهای غیر مهتابی انجام می شد، در تاریکی با اطلاعاتی که از قبل از آرایش مین ها داشتیم به راحتی از میادین مین عبور میکردیم و در شب حمله نیز تخریب چی ها، در عرض ۱۵ دقیقه و حتي كمتر معبری مطمئن برای عبور نیروهای حمله کننده باز میکردند.

♈️اما دردسر و شوربختی نیروهای عملیاتی زمانی بود كه با میدان مین با آرایش نامنظم و اصطلاحا درهم و برهم مواجه می شدیم ، درچنین وضعیتی برداشتن هر گام ممكن بود، آخرين قدم زندگي برای فرد رزمنده باشد، براي عبور كم خطر بايد سانتي متر به سانتي متر زمين پيش رو را با دقت کاوش میکردیم، عبور و يا خنثي سازي، بسيار زمان بر و خطرناك بود.

♈️غرض از تمثیل میدان مین یادآوری این نکته است که همه اقتصادها در ذات خود داراي انواع ريسك ها هستند. ريسك در اقتصاد به مثابه مين بر سر راه صاحبان كسب و كار است، كه ممكن است اولين اشتباه آخرين اشتباه زندگي آنها باشد. در اقتصادهاي با ثبات نسبي، ميادين مين منظم بر سر راه فعالان اقتصادي قرار دارد، كه در صورت داشتن اطلاعاتِ آرایش چیدمان مين ها ميتوانند با حداقل زيان و زمان به سلامت از میان آنها عبور كنند. اما، در اقتصادهاي بي ثبات ميادين نامنظم مين با خطر بسیار بسیار بالا بر سر راه فعالان اقتصادی کاشته می شود.

♈️اقتصاد ما با روندی فزاینده همواره بی ثبات بوده و هست، بعنوان مثال، قیمت ارز نه برای چند سال و  چند ماه آینده حتي برای چند روز آینده هم قابل پیش بینی نیست، تحریم های کمرشکن و بی انتها هزینه رقابت را بشدت بالا برده، بيش از پنجاه سال تورم دو رقمي با نوسانات شديد بخش جدايي ناپذير اقتصاد ما شده، معلوم نیست فردا کدام مدیر دولتی بي خبر از ابتدايي ترين ساز و كارهاي بازار، با چرخش قلم طی بخشنامه ای خلق الساعه، صدها فعال اقتصادی را يك شبه به خاک سیاه بنشاند، ممنوعیت ناگهانی و بدون اطلاع قبلي صادرات یا واردات فلان کالا همه زحمات چند ساله بازاریابی و جا افتادن در بازارهای خارجی و داخلي را به باد میدهد، بجای استراتژی فقط و فقط روزمرگی داریم.

♈️به هر دلایلی که بی ثباتی در اقتصاد ما ایجاد شده باشد، باید بدانیم خطر بی ثباتی در اقتصاد آن هم در دوره ای طولانی، از خطر هر ارتش متخاصم قدرتمندی بیشتر است. متاسفانه در افق هیچ چشم اندازی برای ایجاد ثبات نسبی در اقتصاد ما ديده نمي شود. در حالیکه مسئولین مدعی جنگ اقتصادی با استکبار جهانی هستند، هر روز به دست خود میادین مین نامنظم بیشتری بر سر راه فعالان اقتصادی ایجاد می کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 پیش‌بینی برژینسکی درباره محور چین، روسیه، ایران محقق شد

نایل فرگوسن
🔰 بلومبرگ

@jomhuriyat

♈️در رشته افسانه معروف تخیلی و حماسی ارباب حلقه ها، اثر جی آر آر تالکین به تدریج مشخص می شود که نیروهای تاریکی با یکدیگر متحد شده اند. سائورون، با چشم بصیرت خود به عنوان رهبر محور شیطانی یا ارباب تاریکی انتخاب می شود. تالکین خوب می دانست چه وضعیتی را توصیف می کند. او که یک کهنه سرباز جنگ جهانی اول بود، با ناامیدی نزدیک شدن دومین جنگ خانمان سوز جهانی را تماشا می کرد. در آن سال ها و در فاصله 1936 تا 1937 شاهد همگرایی و نزدیکی تدریجی آلمان نازی، ایتالیای فاشیست و ژاپن امپریالیست و تشکیل یک نیروی اهریمنی جهانی بود.
 
♈️ ما نیز امروز شاهد تشکیل و تحکیم یک محور مشابه هستیم. همانطور که متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هفته گذشته گفته بود، در پس تلاش های جنگی روسیه، منابع عظیم اقتصادی چین قرار دارد. میلر روز سه شنبه به خبرنگاران گفت: «آنچه طی ماه های گذشته شاهد بوده ایم این است که مواد خامی از چین به روسیه منتقل شده و روسیه از آنها برای بازسازی صنایع خود و تولید تسلیحاتی که در صحنه نبرد اوکراین کاربرد دارد استفاده کرده است... ما به شدت نگران این وضعیت هستیم.» اوایل ماه جاری میلادی در پکن، جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا به همتای چینی خود هشدار داد که اگر پکن به حمایت از تلاش های جنگی روسیه در اوکراین ادامه دهد "تبعات قابل توجهی" در انتظارش خواهد بود.
 
♈️ رهبران چین علیرغم مواضع علنی شان مبنی بر اینکه می خواهند به عنوان یک دولت صلح طلب عمل نمایند، قبل شروع جنگ اوکراین در این خصوص به روسیه چراغ سبز نشان داده بودند. تعهد متقابل نسبت به شراکت "بدون محدودیت" با روسیه چه مفهوم دیگری می توانست داشته باشد؟ از زمانی که دو سال پیش نیروهای متجاوز روسی از حومه کیف عقب رانده شدند، حمایت شی جینپینگ برای تداوم بقای پوتین در قدرت نقشی حیاتی داشته است.
 
♈️ بر اساس همین تحلیل، نمی توان رویارویی ایران با اسرائیل را به عنوان رویداد منفرد و فاقد عقبه راهبردی تعبیر کرد. تهران از روسیه در جنگ اوکراین حمایت می کند و هزاران پهپاد و موشک، مشابه همان هایی که به سمت اسرائیل شلیک کرد تحویل روسیه داده. روسیه به نوبه خود احتمالا به تقویت دفاع هوایی ایران کمک خواهد کرد. چین نیز نمی تواند تنها یک خریدار عمده نفت ایران باقی بماند. وانگ یی، وزیر امور خارجه چین بلافاصله پس از حمله به اسرائیل با تهران تماس گرفت و به جای محکوم کردن حمله ایران، این اقدام را تحسین نمود. دستگاه پروپاگاندای دولت چین از زمان حمله 7 اکتبر به صورت مداوم  در خدمت انتقاد از اسرائیل بوده است.
 
♈️ ظهور این محور جدید در سال 1997 توسط ژبیگنیف برژینسکی، مشاور امنیت ملی جیمی کارتر، رئیس جمهور سابق آمریکا پیش بینی شده بود. وی در کتاب خود تحت عنوان صفحه شطرنج نوشته بود: «احتمالا خطرناکترین سناریو تشکیل یک ائتلاف عظیم متشکل از چین، روسیه و احتمالا ایران خواهد بود که یک ائتلاف "ضدهژمونیک" تشکیل شده نه بر اساس ایدئولوژی بلکه بر اساس شکایت های مکمل هم خواهد بود. این ائتلاف از نظر ابعاد و گستردگی مشابه چالشی خواهد بود که بلوک چین و شوروی برای غرب ایجاد کرده بود، اما این بار چین احتمالا رهبر و روسیه دنباله رو آن خواهد بود.»
 
♈️ پیش گویی برژینسکی پیامبرگونه بوده است. نگاهی به عملکرد سه سال گذشته نشان می دهد که جانشینان برژینسکی در دولت بایدن خواسته یا ناخواسته نقش بی‌نقصی در محقق کردن این پیش بینی ایفا کرده اند. این اقدامات از تنها گذاشتن افغان ها در دست طالبان در سال 2021 تا کوتاهی در بازداشتن روسیه از  تهاجم به اوکراین در سال 2022 و در نهایت کوتاهی در بازداشتن ایران از تشویق نیروهای نیابتی اش برای حمله به اسرائیل در سال 2023 نمود یافته است. بله زمانی که اوکراین و اسرائیل هدف حمله قرار گرفتند بایدن برای کمک به آنها دست به کار شد، اما احتمالا یک نمایش قدرت اولیه می توانست از  بروز هر دو وضعیت جلوگیری کند.
 
♈️ جمهوری خواهان اکنون متوجه شده اند، آنطور که مایک پمپئو وزیر امور خارجه سابق مدت ها استدلال می کرد، برخی از نزاع های موجود در کشورهای دور دست احتمالا  موجب نگرانی ما شود. این منازعات بخشی از جنگی واحدهستند که توسط این ائتلاف جدید علیه ارزش های بنیادینی که ما آنها را ارج می نهیم یعنی دموکراسی، حاکمیت قانون وآزادی های فردی آغازشده اند. پیش بینی من این است که استدلالهای انزواطلبانه دوام چندانی نخواهد داشت.  خوشبختانه مافعلا درجنگ سرد دوم قرار داریم نه جنگ جهانی سوم. اما جنگ سرد دوم سریعتر از جنگ سرد اول به پیش می رود. اگر تهاجم روسیه به اوکراین را معادل جنگ کره درسال های 53-1950 بگیریم، ما بحران موشکی دوم کوبا را بر سر تایوان رد کرده ایم و اکنون ...👇
👈 لینک متن کامل مقاله
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/11/19 18:03:47
Back to Top
HTML Embed Code: