Telegram Web Link
🔰بردن در نبرد با مجلس، باختن در جنگ یکصدساله‌ برای مشروطیّت و جمهوریّت

حمید ابوطالبی٭معاون سیاسی دولت روحانی

♈️جناب آقای پزشکیان
در زبان انگلیسی اصطلاح زیبایی وجود دارد: «Winning a battle, losing the war»؛ بدین معنا که «یک‌ نبرد را بردید، اما جنگ را باختید».

♈️تبریک می‌گویم. شما در نبرد با مجلس برنده شدید؛ ولی جنگ یکصدساله‌ برای مشروطیّت و جمهوریّت را واگذار کردید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰بالاخره تمام شد

♈️تمام شد.سه سال سخت گذشت. ملت در این سه سال کاملا فقیر شد. نخبگان بسیاری مهاجرت کردند. ناامیدی گسترش یافت. تمام اینها برای آن بود که افراد ناکارآمد دولتمرد شدند. کار را نباید به نادان و نابلد سپرد. تازه هنوز از حجم خرابی‌ها و زمین سوخته‌ای که مانده خبر نداریم./ اکبر منتجبی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما، سلام زندگی

♈️ صبح زیبا و دلنشین همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰ورسک سرزمینی که کوه،جنگل و رودخانه ترکیبی رویایی می آفرینند
که تنها در تابلوهای نقاشی قابل تصور است

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝امروز پنج شنبه
📕  1شهریور    ۱۴۰۳   هجری‌خورشیدی
📗خورداد    
خشتره‌ویریه   ۳۷۶۲   زرتشتی
📘22      آگوست   2024  میلادی
📙۱۷          صفر      ۱۴۴۶   هجری قمری

@jomhuriyat

📚روز بزرگداشت "حکیم پور سينا".

📚روز "پزشك".

📕زادروز "حکیم پور سینا"، پزشک، شاعر و از مشهورترین و تاثیرگذارترین فیلسوفان  و دانشمندان‌ ایران‌زمین. (۳۵۹ ه.ش)

📕مجلس ششم شروع به کار نمود و تصويب اعتبارنامه‌ها به حد نصاب رسيد. (۱۳۰۵ ه.ش)

📕به حسين علاء وزير مختار ايران در پاريس دستور داده شد تا پانزده نفر معلم برای مدار
س متوسطه ايران استخدام نمايد. (۱۳۰۷ ه.ش)

📕به دستور رئيس اداره تعليمات عمومی تشك
يلات مدارس متوسطه تغيير يافت و دوره دوم متوسطه به سه رشته علمی، ادبی و تجارتی تقسيم گرديد. (۱۳۰۷ ه.ش)

📕زادروز "پوراندخت سلطانی شیرازی"، مشهور به "پوری سلطانی"، از پایه‌گذاران علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی در ایران. وی را به عنوان "مادر کتابداری نوین ایران" می‌شناسند. (۱۳۱۰ ه.ش)

📕"احمد قوام" نخست وزير، طی اعلاميه‌ای متذكر شد مقررات حكومت نظامی كاملاً به مرحله اجرا درخواهد آمد. (۱۳۲۱ ه.ش)

📕"عبدالحسين هژير" نخست وزير، از مجلس تقاضای رأی اعتماد نمود. (۱۳۲۷ ه.ش)

📕زاد روز "حسین علیزاده"، ردیف‌دان، آهنگ‌ساز، پژوهش‌گر، نوازنده تار و سه‌تار ایرانی و برنده ی ۴ سیمرغ بلورین برای بهترین موسیقی متن از جشنواره فیلم فجر. (۱۳۳۰ ه.ش)

📕"سرلشكر زاهدی" كابينه خود را تشكيل داد و به بسياری از كسانی كه به او در رسيدن به قدرت ياری داده بودند مقام و منصب و امتيازهای متعدد داد. (۱۳۳۲ ه.ش)

📕ایران قرارداد صدور کفش به شوروی را با این جماهیریه امضا کرد. (۱۳۴۵ ه.ش)
📖ایران که در دهه‌های اخیر وارد کننده کفش، پوشاک و خودرو از خارج بویژه از چین شده است در شهریور ۱۳۴۵ ه.ش قرارداد صدور کفش به شوروی با این جماهیریه را امضا کرد و در همین سال به آمریکا ۲۰۰ هزار متر پارچه صادر کرد و در شهریورماه ۱۳۵۰ ه.ش، ۱۵۰ اتوبوس ساخت ایران ناسیونال به کویت فروخت.

📕کلیه دارائی‌های "تیمور بختیار" از منقول و غیرمنقول که بالغ بر پنج میلیارد ریال برآورد شده بود مصادره و به تصرف دولت درآمد. (۱۳۴۹ ه.ش)

📕در مرز ایران و عراق بین مرزداران ایران و چند نفر که قصد ورود به خاک ایران را داشتند زد و خورد شد و پنج نفر کشته و مجروح شدند. (۱۳۵۰ ه.ش)

📕بین ایران و سوئد یک موافقتنامه بازرگانی و صنعتی امضاء و مبادله شد. (۱۳۵۴ ه.ش)

📕اعلام شد تعداد کارکنان کارخانه ذوب آهن از مرز ۶۴ هزار تن گذشتند. (۱۳۵۶ ه.ش)

📕درگذشت دكتر "پرويز ناتل خانلری"، پژوهشگر، زبان شناس، ادیب، موسس بنياد فرهنگ، فرهنگستان ادب و هنر، فرهنگستان زبان، بنياد شاهنامه، انجمن فلسفه و حكمت و اسناد فرهنگی. (۱۳۶۸ ه.ش)

📘"اردشير سوم"، شاه وقت ايران از دودمان هخامنشی دستور حمله نظامی به يونان را صادر كرد. وی در پايان نخستين سال سلطنت خود چنين تصميمی را گرفته بود. (337 پ.م)

📘زادروز "دنی پاپن" فيزيك‏دان فرانسوی و مخترع ديگ بخار. (1647 م)

📘زادروز "پاول نيپكو" مبتكر آلمانی و يكی از مخترعين تلويزيون. (1860 م)

📘امضای قرارداد "ژنو" در مورد عدم تعرض به مجروحين و اسيران جنگ. (1864 م)

📘درگذشت "مایکل فارادی" شیمی‌دان و فیزیک‌دان انگلیسی، کشف بنزن، قوانین مربوط به القای الکترومغناطیسی و تهیه کلر مایع از مهم‌ترین دستاوردهای او برشمرده می‌شوند. (1867 م)

📘ژاپن، "كره" را ضميمه خاك خود كرد. شبه جزيره "كره" از ۱۹۰۵ میلادی تحت الحمايه ژاپن بود. (1910 م)

📘مرگ "روژه مارتين دوگار" نويسنده و رمان نویس شهير فرانسوی. (1958 م)
  
📙زادروز "شيخ عبدالرحيم بن ابوالقاسم تبريزی" معروف به "سلطان القُرّا"، قاری شهیر قرآن و دانشمند علم قرائت، در تبريز. (۱۲۵۵ ه.ق)

#جمهوریت
@jomhuriyat
🌹روز پزشک 1403 مبارک!🌹

♈️روز پزشک همه‌ساله به بهانهٔ زادروز ابوعلی سینا در یک شهریور گرامی داشته می‌شود.

♈️زادروز ابوعلی سینا ملقب به شیخ‌الرئیس به پاس زحمات او در زمینهٔ پزشکی روز پزشک نامیده شده است تا بهانه‌ای باشد برای تجلیل از قهرمانان همیشگی،  روز پزشک را به تمامی پزشکان و زحمت‌کشان عرصهٔ بهداشت، سلامت و درمان شادباش می‌گوییم.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سیاست: تقابل میان حقیقت و عشق
جواد کاشی
@jomhuriyat

♈️باید در فهم خود از قدرت تجدید نظر کنیم، تا در سیاست نیرنگ حقیقت گریبان‌مان را نگیرد. این عبارت نیازمند توضیح است.

♈️تا کنون خیال کرده‌ایم دست و پای وحشی قدرت را باید با ریسمان حقیقت ببندیم تا از توحش آن بکاهیم. اما همیشه کلاه بزرگی سرمان رفته. هرگاه کسی با ریسمان حقیقت به میدان آمد، خود مصداق بارز قدرت بی‌مهار بود. منتظر فرصتی بود تا رقیبی را از میدان به در کند و خود فرمان کشتی قدرت را به دست گیرد. مدعای حقیقت تنها دستاویزی برای بیرون کردن رقیبی از میدان قدرت بود.

♈️در زمین سیاست جز بذر قدرت و تنازع و رقابت نمی‌روید. این جمله نباید آن پندار عوامانه را متبادر به ذهن کند که سیاست پدر و مادر ندارد. شر مطلق است و باید دست از آن بشوئیم و در تنهایی حقیقت را جستجو کنیم. لازم است فهم تازه‌ای از قدرت پیدا کنیم.

♈️قدرت با میل و خواست سر و کار دارد. عرصه سیاسی هم قلمرو تعارض میان همین امیال است. مردمان با یکدیگر ائتلاف می‌کنند و قدرت‌های بزرگ می‌سازند تا در رقابت از رقیب شکست نخورند. دولت‌ها، گروه‌های سیاسی و احزاب رقیب به همین شکل به وجود می‌آیند. اما کدام اجتماع انسانی قدرتمندتر است؟ ما خیال می‌کنیم آنکه توان فریب یا زور سرکوب و از میدان به در کردن  دیگری را دارد قدرتمندتر است. اما آنکه تمام توانش فریب و زورگویی است سه مشکل بنیادی دارد: اول عمر کوتاهی دارد. دوم قادر نیست هماهنگی نیروهای داخلی خود را در دراز مدت حفظ کند و سرانجام هر روز لاغرتر می‌شود به جای آنکه فراخ‌تر شود و  هر روز نیروهای تازه‌ای به خیمه خود بیاورد. آنکه هر روز بیشتر از زبان زور و نیرنگ صرف استفاده می‌کند بی‌قدرت شده است. آنکه قدرتمند است و قدرتمندتر می‌شود، نیرویی است که عمر طولانی‌تری دارد، هماهنگی نیروهای خود را هر روز افزون‌تر می‌کند و دایره شمولش هر روز بیشتر از پیش می‌شود.

♈️قدرت با سه شاخص پایایی، هماهنگی درونی و گستره شمول شناخته می‌شود. چنین قدرتی به ندرت دست به حربه زور و فریب می‌زند. همبسته دوستی و عشق می‌شود نه زور و سرکوب. قدرت به شرط پیوند با دوستی و عشق، در دراز مدت فاتح میدان منازعه با رقیبان ستیزه‌جو خواهد بود.  

♈️سیاست را باید توان تولید هماهنگی میان نیروهای گوناگون و ناهمرنگ برای کاهش آلام جمعی فهم کنیم. نه تثبیت حقیقت یا پاک کردن باطلی از صفحه روزگار. در روایت اول سیاست می‌تواند استعداد گسترش پیدا کند و در روایت دوم، هر روز فقیرتر و ویرانگرتر می‌شود. در روایت اول قدرت بنیاد زندگی است و در روایت دوم قدرت دشمن زندگی.
***
♈️متن فوق چکیده سخنان اینجانب در نشست علمی «سیاست حقیقت یا حقیقت سیاست» بود که امروز به همت دکتر حمید ملک زاده دبیر جامعه ایرانی پدیدارشناسی انجمن علوم سیاسی ایران برگزار شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ این عقاید و باورهای ما هستند که نوع نگاه مان را به وضعیت موجود مشخص می کنند .

🔰 شما از میان نگاه این دوطرف مناظره، کدام یک را منطبق بر واقعیت و نزدیکتر به شرایط روز کشور میبینید؟؟؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝راه دشوار عراقچی!
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat
♈️عباس عراقچی با رای بالای 247 نماینده وزیر خارجه ایران شد. بر خلاف آنچه درباره برخی وزرا گفته می‌شد که انتخاب‌شان با وعده‌های انتخاباتی پزشکیان همخوانی ندارد، اما انتخاب مذاکره کننده ارشد سابق در این مقام با توجه به شخصیت عملگرا و نقشش در انعقاد برجام و مذاکرات احیای آن نه فقط همسو با وعده‌های رئیس جمهور در سیاست خارجی به نظر می‌رسد، بلکه با توجه به سخنان پزشکیان در مجلس و همچنین رای بالای نمایندگان معطوف به اجماعی میان ارکان حاکمیت است.

♈️چنین اجماعی برای واگذاری سکان دستگاه دیپلماسی ایران به دیپلماتی پراگمات و اهل مذاکره می‌تواند اماره‌ای بر ادراک حاکمیت مبنی بر ضرورت گشودن مسیرهای جدید در سیاست خارجی ایران به ویژه در تعامل با غرب باشد.

♈️این امر هم از آن جهت بیشتر از قبل واجد اهمیتی مضاعف است که سیاست داخلی کشور به ویژه در امر اقتصاد و مواجهه با بحران‌های متعدد مرتبط با آن و ناترازی‌ها در حوزه‌های مختلف بیش از هر زمانی با سیاست خارجی پیوند خورده و باز شدن قفل‌ اقتصاد به جهت‌گیری احتمالی این سیاست و رفع تحریم‌ها به عنوان مهم‌ترین اولویت و پرونده چالشی خارجی بستگی دارد.

♈️اما واقعیت این است که رفع تحریم‌ها امروز بیش از هر زمانی دشوار شده و به مسائلی فرابرجامی و فراهسته‌ای پیوند خورده است. زمانی رفع تحریم‌ها برای ایران در مقابل اولویت محدودسازی برنامه هسته‌ای برای غرب و آمریکا با قید فوریت قرار داشت؛ اما امروز پرونده هسته‌ای چون قبل در اولویت سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا نیست، بلکه کلیت سیاست منطقه‌ای تهران متعاقب «طوفان الاقصی» و جنگ غزه اولویت نخست واشنگتن به نظر می‌رسد و می‌توان گفت نوعی جابجایی اولویت‌ها در تعامل با ایران رخ داده است.

♈️البته این بدان معنا نیست که پرونده هسته‌ای اهمیت خود را برای آمریکا و اروپا از دست داده باشد؛ بلکه ناظر به این است که طرف مقابل با توجه به پدیدار شدن اولویت منطقه‌ای بعید است که همان امتیازاتی را که قبلا در قالب رفع تحریم‌ها در مقابل محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران می‌داد، دوباره در مذاکرات هسته‌ای برای رسیدن به برجامی دیگر یا احیای همان برجام به شکلی متفاوت بدهد. به این علت که اتفاقا دریافت آمریکا از اعطای مجدد همان امتیازات تضعیف سیاست این کشور در مواجهه با همان اولویت اضطراری منطقه‌ای (آینده و امنیت اسرائیل) است.

♈️درمورد مساله هسته‌ای، دیگر شایدغرب خود راچون قبل ناچاربه رفع تحریمهای مهم صرفا برای حل این مساله نبیند؛ چون آنچه ازنظر غرب در حوزه هسته‌ای نمی‌بایست اتفاق می‌افتاد و برای اتفاق نیفتادن آن حاضربه دادن امتیاز بود، تقریبا رخ داده است. دغدغه آمریکا واروپا قبلا این بود که توانمندی‌های هسته‌ای ایران تا رسیدن به نقطه گریز وتولید سلاح اتمی فاصله زیادی داشته باشد وبرجام هم تلاشی برای افزایش این فاصله زمانی بود. اما اکنون که ایران این دانش را کسب کرده وبنابه منابع غربی، تا ساخت بمب اتم تنها چند هفته فاصله دارد، دیگر این دانش برگشت ناپذیر است وایجاد محدودیت در سانتریفیوژها وغنی سازی اورانیوم نیز دیگر کارایی گذشته راندارد. قبلا این محدودیت‌ها به این علت برای غرب واجد اهمیت زیاد بود و به خاطر اعمال آنها حاضربه دادن امتیازاتی بود، چون مانع دستیابی به دانش لازم برای رسیدن به مرز نقطه گریزهسته‌ای می‌شد، اماحالا که این دانش به دست آمده است و از بین‌رفتنی نیست، دیگرآن محدودیت‌های پیشین فاقد جذابیت و کارایی لازم برای آمریکا می‌باشد.

♈️شاید گفته شود که ایران می‌تواند از اهرم ساخت بمب اتم برای امتیازگیری و رفع تحریم‌ها استفاده کند؛ اما بنظر می‌رسد که علاوه بر دشواری طرح این مساله، خود آمریکا تلاش می‌کند با اهرم تهدید ابزار پیشگفته را از حیز انتفاع بیندازد و مانع اتخاذ تصمیمی دراینباره شود وگویا این قرائت درکانون‌های تصمیم‌گیری غربی و آمریکایی وجود دارد که پیامدهای چنین تصمیمی نقشی بازدارنده برای جلوگیری از حرکت تهران دراین مسیر دارد.

♈️در این میان، اکتبر 2025 نظر به پایان اعتبار قطعنامه 2231 واحتمال فعال شدن قطعنامه‎‌های پیشین شورای امنیت علیه ایران احتمالا مهم‌ترین چالش اضطراری پیش‌روی ایران را شکل دهد. قبل از این تاریخ نیزادامه جنگ غزه و پیامدهای منطقه‌ای آن گشایشی در مذاکرات هسته‌ای را دور از دسترس کرده است. از این رو، فعلا سرنوشت این جنگ وشکل پایان آن نقشی مهم و تعیین کننده دارد.

♈️در هرصورت، راهبرد مدیریت تنش و نه حل آن از جانب آمریکا وایران همچنان تداوم خواهد یافت و این استراتژی نیزبرای جلوگیری از خروج منازعه ازکنترل می‌طلبد که احیانا در برخی پرونده‌ها مانند پرونده هسته‌ای امتیازاتی داده شود؛ اما نظر به تعدد پرونده‌های حائز اهمیت بعید است که حداکثری باشد واحتمالا براساس رویکردی حداقلی ومحدود باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 وزرایی که چراغ خاموش صندلی را ترک می کنند

محمدرضا اسلامی
@jomhuriyat

♈️ وقتی کسی مسئولیتی در حد وزارت را تحویل می گیرد، در برابر جامعه و افکار عمومی مسئول است.

♈️کسی که سه یا چهار سال زمام یک وزارتخانه دستش باشد و سپس بخواهد بی سر و صدا و چراغ خاموش ‌صندلی را ترک کند، گمان می کند که “زرنگ” است، حال آنکه سطح هوش و‌ هشیاری انسانها را دست کم گرفته است. (خصوصا در عصر شبکه های اجتماعی)

♈️ضروری است که هر وزیر قبل از کنار رفتن و سپردن صندلی وزارت به وزرای دولت چهاردهم، گزارشی مکتوب از محورهای اصلی کارهایش به مردم و دانشگاهیان ارائه کند.
بگوید که در قبال وعده هایی که داده (+) چه کرده است؟

♈️اوجی وزیر ‌نفت
در گزارشی فنی، روشن و شفاف بگوید که چقدر سرمایه گذاری خارجی در توسعه میادین نفت و گاز (طی این ۳ سال) جذب شده است؟ چه سرمایه‌گذارانی و از چه کشورهایی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران سرمایه گذاری کرده اند؟ چند دلار؟

♈️می دانیم که ایشان بخشی از اطلاعات نفت را مشمول محرمانگی نموده است. ولی اوجی در حد ممکن، و در حدی که مردم “محرم” هستند گزارش بدهد که چشم انداز انرژی کشور ایران طی چهار سال آینده چگونه است؟ دولت جدید مشخصا چه چیزی را تحویل می گیرد؟

♈️محرابیان وزیر نیرو
در قالب یک گزارش به جامعه مهندسی برق کشور، روشن و شفاف توضیح بدهد که چرا شبکه برق ایران اینقدر شکننده است؟ چرا وزارت نیرو برای افزایش ۶ هزار مگاوات مصرف در تابستان امسال آماده نبوده است؟
چه باید انجام می شد که ایران از یک شبکه برق پایدار برخوردار می بود؟ محرابیان مکتوب بگوید که چرا باید «برق صنایع» قطع بشود؟

♈️چرا الشرکة السُعودیة للکهرباء در صنعت برق عربستان (که فقط ۳۲ میلیون نفر جمعیت دارد) + ظرفیت تولید 
422 TWH
برق را داراست ولی شرکت توانیر در کشور‌ ایران با بیش از دو برابر جمعیت عربستان (بیش از ۸۵ میلیون نفر) ظرفیت تولید
389 TWH
برق را داراست؟ ( + و + )

** (لینک+ ، + آمار جهانی تولید برق کشورها بر مبنای terawatt-hours)

♈️صحرایی وزیر آموزش و پرورش
با انتشار یک گزارش دقیق توضیح دهد که برای وضعیت معیشت معلمان چه کرده است؟ نسبت تورم به حقوق معلمان چگونه بوده؟ شاخصه های کلان آموزش و پرورش که روی آنها متمرکز بوده چه‌ ها بوده است؟

♈️اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد
در قالب گزارشی به جامعه هنری کشور توضیح دهد که طی مدت حضور او وضعیت موسیقی ایران و تعداد کنسرتهای برگزار شده در کشور چگونه بوده است؟ او چند دیدار با اهالی قلم داشته؟ وضعیت انتشار رمان در ایران طی این سه سال چه شده است؟ در تمام این سه سال آیا او ۲ دیدار با امثال رضا امیرخانی، سیدرضا میرکریمی، ساعد باقری، افشین علا و… هنرمندان شاخص کشور داشته است؟ کی؟ و کجا؟!

♈️ احسان خاندوزی وزیر اقتصاد
درقالب گزارشی مکتوب به جامعه اقتصاددانان کشور بیان کند که وضعیت نرخ ارز طی سه سال گذشته چه شد؟ تورم درایران طی این سه سال چه وضعیتی داشته است؟

♈️خاندوزی که زمانی درجایگاه نمایندگی مجلس، مدعی اصلاح اقتصاد ایران بود، الان گمان نکند که بی سر و صدا و «چراغ خاموش» می تواند صندلی را ترک کند. اوباید مکتوب توضیح بدهد که وضعیت بورس طی این سه سال چه شد؟ زیان دهی بانکها درچه شرایطی است؟

♈️خاندوزی روز رای اعتماد قول داده بود که بازار ارز را مدیریت خواهد کرد (+)؛ و گفته بود که وزارت اقتصاد را «تحریم ناپذیر» خواهد کرد. او بایدبگوید که آن همه وعده ها چه شد؟

♈️ زلفی گل وزیرعلوم، تحقیقات و فنآوری
طی گزارشی مکتوب وبا احترام به جامعه بزرگ اساتید هیات علمی کشورتوضیح دهدکه چرا جایگاه دانشگاههای ایرانی در رتبه بندیهای جهانی طی این سه سال افت پیدا کرده است؟
حقوق هیات علمی در ایران درمقایسه با عرف بین المللی چقدر است؟
نسبت/نرخ «تعداد استاد به دانشجو» در دانشگاههای کشور در چه وضعیتی است؟

♈️مهرداد بذرپاش وزیر مسکن و راه
با احترام به ۶۵۰هزار «مهندس عمران دارای پروانه نظام مهندسی» در ایران، بگوید که دقیقا چه تعداد واحد مسکونی طی هر سال ساخته شد؟ برای بحران کمبود مسکن چه کرد؟ چه تعاملی با سازمانهای نظام مهندسی داشت؟ برای جلوگیری از حذف ایران در ترانزیت زمینی کالا چه کرد؟ چرا وضعیت فرودگاه امام خمینی در مقایسه بافرودگاههای دوبی واستانبول چنین است؟

♈️ مطالبه‌ گزارش مکتوب از وزرا و کسانی که متولی بخشی‌ از اموال وامکانات کشور‌ بوده اند یک ضرورت است.
دنیای جدید مبتنی براحترام به درایت و هوش شهروندان است. ارایه یک گزارش مکتوب به مردم «حداقل» انتظار ازکسی است که وعده هایی داده ولی‌ وعده هایش محقق نشده است.

♈️شکل‌گیری چنین مطالبه ای باعث می شودکه مسئولان آینده، درارایه وعده های توخالی و «درشت‌گویی» احتیاط نمایند.
چون می‌دانند که درپایان دوره مسئولیت نمی توانند بی سروصدا وچراغ خاموش صندلی خود را ترک کنند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 کابینه‌ی جدید: آنچه عوض شده و آنچه عوض نمی‌شود
محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️ با پایان جلسات رای اعتماد به کابینه‌ی پزشکیان، مشخص شد که خیلی چیزها رنگ دیگری گرفته است. راهی که با تائید صلاحیت پزشکیان آغاز شده بود و با اعلام آرای او و غلبه بر جلیلی ادامه یافت، با تائید همه‌ی کابینه‌ی توافق شده، جلو رفت و این یعنی...

1⃣ تجربه‌ی دولت رئیسی، تجربه تلخ اما ارزشمندی بود. اگرچه حتی به اندازه کاشت و برداشت بادمجان هم زمان لازم نبود تا بفهمیم با شعارهای توخالی و ادعاهای فضایی به جایی نمی‌رسیم اما سه سال این دولت چنان انسدادی آفرید که «الان اگر خود رئیسی هم بود، راه خودش را ادامه نمی‌داد»! حالا نه فقط پزشکیان، که همه‌ی آن‌هایی که راه را برای پزشکیان هموار کرده‌اند، می‌دانند که سیاستی دیگر لازم است و این مهمترین عامل در رای‌آوری کابینه‌ای است که هیچ جناحی از آن راضی نیست!

2⃣  در واقع وزن جناح‌های داخل نظام را در دنیای قدرت نباید بالا گرفت. چارچوبی هست و حد گلیمی! کهنه‌کارهای سیاست این را می‌دانند اما بچه‌ترها گاهی شیطانی می‌کنند و خودشان را جدی می‌گیرند اما تغییری در بازی داده نمی‌شود. چه بپسندیم و چه نپسندیم، این واقعیت چارچوب قدرت در ایران است و اکثر کسانی که امروز  نماینده  مجلس هستند، می‌دانند که اگر جز این بود آن‌ها از دویست کیلومتری مجلس هم رد نمی‌شدند.

3⃣ با این همه تقریبا هیچ‌گاه واقعیت مثل امروز عریان نبوده است. همیشه ظاهر کار، نوعی چندگانگی یا تقابل را نمایش می‌داده است و امروز وحدت و وفاق چنان تجلی دارد که راهی برای رد حتی یک وزیر پیشنهادی هم نمی‌گذارد. البته به نظرم این شیوه بسیار دیرپایی است و جناح‌های مختلف هم بیش از هر چیزی به همین شیوه التزام دارند!

♈️جناح چپ (بزرگترهای اصلاح طلب‌ها) سال‌ها به جناح راست (بزرگترهای اصولگرا) طعنه می‌زد که ۹۹ نفرشان در مجلس دوم،  برخلاف نظر رهبر وقت به نخست‌وزیری مهندس موسوی رای ندادند.

4⃣ به این ترتیب می‌توان گفت که تغییر در روش کلی حکومت نیست بلکه در سیاست‌های انتخاب شده است: کارگزارهایی پرمدعا رفوزه شده‌اند، شعارهایی از رده خارج شده و با رنگی ملایم در حال پاک شدن هستند، چون چاره‌ی دیگری نمانده است و این را همه پذیرفته‌اند. روزگار خیلی چیزها را عوض می‌کند اما برخی چیزها ثابت می‌ماند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ جامعه‌ای که برابری را مقدم بر آزادی می‌داند، به هیچ‌یک از این دو نخواهد رسید.
جامعه‌ای که آزادی را مقدم بر برابری می‌داند، به درجۀ بالایی از هردو خواهد رسید.

👤میلتن فریدمن

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝قانون گودهارت چیست؟

@jomhuriyat

♈️در دهه ۱۹۷۰ چارلز گودهارت، اقتصاددان انگلیسی، موضوعی را مطرح کرد که بعدها به قانون گودهارت مشهور شد. البته این مفهوم در ابتدا برای انتقاد به سیاست‌های پولی دولت مارگارت تاچر، نخست‌وزیر بریتانیا، مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر نیز در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی کاربرد دارد. به طور کلی، این قانون بیان می‌کند:

♈️"وقتی یک شاخصِ اندازه‌گیری به یک هدف تبدیل شود، دیگر شاخص خوبی نخواهد بود."


🔰 مثالی برای قانون گودهارت

♈️مدیر یک مرکز تماس خدمات مشتریان به منظور افزایش درآمد، سیاست کاری جدیدی را آغاز می کند: "از این پس هر کارمند به جای پرداخت دستمزد ساعتی، حقوق خود را بر حسب تعداد تماس های تلفنی دریافت می کند."

♈️این سیاست باعث شد تا بعد از گذشت یک هفته تعداد تماس ها در روز به دو برابر افزایش یابد و به نظر می‌رسید که موفقیت‌آمیز بوده است. مدیر مربوطه که پیش از این هیچ‎گاه به درخواست‌های کارمندان خود توجهی نداشت، از نتیجه این سیاست بسیار راضی بود.

♈️بنابراین، یک روز تصمیم گرفت که به کارمندانش سر بزند، اما با صحنه شوکه کننده ای مواجه شد! کارمندان او برای پاسخ دادن به تماس مشتریان، تلفن را برمی‌داشتند و بعد از چند پاسخ کوتاه و حتی بدون خداحافظی تلفن را قطع می‌کردند. پس تعجبی نداشت که چرا تعداد تماس ها دو برابر شده بود!

♈️در واقع این مدیر افزایش تعداد تماس ها را هدف و مبنای اصلی قرار داد. در نتیجه بدون آنکه خودش بخواهد به کارمندانش این انگیزه را داد که کیفیت را فدای سرعت کنند. او قربانی پدیده‌ای شد که به قانون گودهارت معروف است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝قانون‌خواری
 کامبیز نوروزی،  شرق ۱۴۰۳/۵/۳۱
@jomhuriyat

♈️در روزنامه‌نگاری اصطلاحی رایج است به نام "خبر خوردن". وقتی خبری که از نظر اصول حرفه‌ای باید در رسانه کار شود ولی رسانه‌‌ای آن را کار نمی‌کند این اصطلاح به کار می‌رود.
با الهام و قیاس با این تعبیر در مورد نظام اجرایی کشور می‌توان واژه "قانون‌خواری" را به کار برد.

♈️در خیلی از موارد مدیریت اجرایی کشور دچار عارضه "قانون خوردن" است. یعنی قوانینی را که از نظر اصول حقوقی و اداری باید اجرا کنند اجرا نمی‌کنند یا ناقص اجرا می‌کنند. یکی از توجیهاتی که برای قانون‌خواری به کار می‌برتد این است که قانون اشکال دارد.

♈️در حالی که قانون برتر از همه است و همگان باید خود و رفتار خود را با قانون تطبیق دهند، سنت شده است که معمولا مدیران ارشد تلاش می‌کنند قانون را با خود تطبیق دهند. در خیلی از موارد مدیران دیدگاه‌ها و نظرات خود را بصورت پنهان یا آشکار برتر از قانون می‌دانند. در این تفکر معیار اصلی تفکر مدیر است، نه قانون.

♈️در قانون‌خواری قانون موقعیت برتر خود را از دست می‌دهد.. وقتی کاری به نتیجه نمی‌رسد، قبل از هر چیزی به نقایص و نارسایی‌هایی به عنوان علل اصلی متوسل می‌شوند که مدعی‌اند در قانون وجود دارد.

♈️بحثی در این نیست که قانونگذاری ایرانی دارای اشکالات بسیاری است و اغلب قوانین از جهات متعدد دچار اشکال‌اند. اما مدیر اجرایی مکلف است قانون را به درستی و دقت اجرا کند. اشکالات قانون دلیلی برای نقض آن توسط مدیر اجرایی نیست.

♈️با قانون‌خواری تزلزل و اختلالات مهمی در نظم حقوقی و کارآمدی مدیریت پیش می‌آید.

♈️نخستین عارضه تولید بی‌معیاری است. قانون در هرحال معیارهایی را تعیین می‌کند که با آن می‌توان کیفیت کارها را ارزیابی کرد. وقتی ادعا می‌شود مشکلات اجرایی ناشی از قانون است، در واقع معیارهای مندرج در قانون از اعتبار می‌افتند. مثلا فرق بین مدیر لایق و نالایق را دیگر نمی‌توان پیدا کرد.

♈️همچنین نظام اداری و اجرایی کشور به کشتی بی‌لنگری بدل می‌شود که با جابجایی هر مدیر به یک سو می‌رود. آنقدر که کشتی به دور خودش می‌چرخد.

♈️قانون‌خواری جولانگاهی می‌سازد که در آن هرکس به سادگی هر کاری که خودش دوست دارد انجام می‌دهد بی‌آنکه نظم واحدی وجود داشته باشد و قابلیت داوری وجود داشته باشد. مانند یک مسابقه فوتبال که در آن داور حضور ندارد. چنین مسابقه‌ای سرشار است از دعوا و کشمکش و زد و خورد.

♈️پدیده قانون‌خواری ناشی از فساد و توسعه‌دهنده فساد است.

♈️قانون‌خوار مدعی‌ همه چیز است و قانون را مزاحم تلقی می‌کند.

♈️وقتی مسعود پزشکیان در مجلس گفت برنامه‌اش همان برنامه هفتم است، یک استثنای بسیار بزرگ را در نظام اجرایی کشور به نمایش گذاشت. او خود را برتر از قانون ندید. چیزی نگفت که لازم باشد برای آن قوانین متعدد تغییر کند. قانون را بر صدر نشاند.

♈️وقتی قانون برنامه وجود دارد، قانو ن بودجه سالانه وجود دارد، رئیس جمهور و هر مقام دیگر مکلف به اجرای آن است. قانون، برنامه رئیس جمهور را معلوم کرده است.

♈️پزشکیان با تاکید براینکه برنامه‌اش همان برنامه هفتم است صف خود را از صف قانون‌خواران مدعی که از عوامل مهم اختلال نظم‌اند جدا کرد.

♈️انتقادات زیادی به قانون برنامه هفتم وارد شده‌است. اما این انتقادات هرچه باشند دلیل آن نیستند که رئیس جمهور یا هر مقام دیگر از همان ابتدا چیزهایی بگوید و شعارهایی بدهد که مغایر با آن باشد. اشکالات قانون برنامه در طول زمان با پیشنهادات اصلاحی قابل ترمیم‌اند.

♈️پزشکیان نشان داد که نمی‌خواهد در شمار قانون‌خواران باشد.

♈️با این حال نباید فراموش کرد سازمان دولت متشکل است از انبوه وزارتخانه‌ها، شرکت‌های دولتی و سازمانهای عمومی وابسته مانند تامین اجتماعی و شستا و بانک مرکزی و بسیاز سازمان‌های دیگر.

♈️آقای پزشکیان باید در مقام رئیس جمهور این آموزه مهم و بزرگ و مؤثر را در تمام سازمان اجرایی کشور تسری داده و مبارزه‌ای بزرگ با قانون‌خواری سامان دهد و نگذارد قانون را بخورند وگرنه اوضاع کشور سامان نخواهد یافت.
#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝 رئیس مجلس، نعل وارونه به قانون اساسی می زند، حضور و دخالت نظامیان در سیاست جرم است.

مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، اول شهریور ماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ در تمامی کشورهای توسعه یافته جهان و نظام‌هایی که سیاست های آنها مبتنی بر آزادی، حفظ کرامت و ارتقای کیفیت زندگی جامعه است، حضور نظامیان در مناصب سیاسی و اجتماعی، برخلاف قانون و در تضاد با حقوق عمومی محسوب می‌شود.

♈️ لذا در دوران سلطنت پهلوی نیز دخالت نظامیان در امور اجرایی و سیاسی و همچنین سواستفاده نیروهای مسلح از جایگاه خود در منظر عمومی جامعه، بسیار مذموم و نکوهیده بود، بر همین اساس، در سال ۵۷ که ""آزادی"" به عنوان یکی از مهمترین وعده های انقلابیون مطرح شد، عدم دخالت نظامیان در امور سیاسی و اجتماعی به عنوان یکی از اساسی ترین آرمان های ساختار حاکمیتی پسا انقلابی مورد استقبال عموم قرار گرفت .

♈️لطفا به جملات امام خمینی در این خصوص توجه بفرمایید :
همه دنیا که دنبال این هستند که ارتش شان از امور سیاسی کنار باشد، آنها یک چیزی می فهمند که می گویند این را؛ ما می خواهیم که سپاه و ارتش جند الله باشند و دسته بندی نداشته باشند و جهات سیاسی را کنار بگذارند برای اینکه اگر جهات سیاسی و مناقشات سیاسی در سپاه رفت و در ارتش رفت، باید فاتحه این سپاه و ارتش را ما بخوانیم. (صحفه امام، ج 19، ص 11)

♈️ بر همین اساس، در بخش های مرتبط با وظایف نیروهای مسلح در قانون اساسی، به ویژه اصول ۱۴۳، ۱۴۸ و ۱۵۰ این قانون، حوزه فعالیت نیروهای مسلح کاملا مشخص است و نظامیان مجاز به ورود به حوزه سیاست نیستند.

♈️ اما متاسفانه رئیس مجلس جمهوری اسلامی، در طی فرآیند بررسی صلاحیت کاندیدای نظامی وزارت کشور، در اقدامی غیرقانونی ودر جریان اعتراض یکی از نمایندگان مجلس نسبت به انتخاب یک پاسدار به سمت وزیر کشور، با استناد به برخی مقررات عادی و پایین دستی نظیر قانون استخدامی سپاه، به تفسیر قانون اساسی مبنی بر عدم ممنوعیت دخالت نظامیان در امور سیاسی پرداخت، در حالی که رئیس مجلس به استناد اصل ۷۳ قانون اساسی صرفا صلاحیت تفسیر قوانین عادی را دارد و نباید وارد حوزه تفسیر قانون اساسی شود.

♈️ از طرفی، چنانچه بخواهیم به سبک و سیاق رئیس مجلس نسبت به رفع اشکالات تصدی نظامیان در وزارت کشور، به عنوان  سیاسی ترین وزارتخانه دولت بپردازیم و بدون توجه به قانون اساسی و برداشت غلط از قوانین عادی متوسل شویم، به سد ماده ۴۰ قانون مجازات نیروهای مسلح مبنی بر مجرمانه بودن "" هرگونه عضویت و مداخله در امور سیاسی و احزاب""  برخورد خواهیم کرد، چرا که تمامی احزاب و تشکل های مدنی و سیاسی، براساس قانون، زیر نظر کمیسیون های سیاسی وزارت کشور فعالیت می کنند و وزیر نظامی کشور، ناچار به مداخله در امور سیاسی کشور و فعالیت احزاب خواهد بود که چنین اقدامی، قانونا جرم محسوب می شود .

#جمهوریت
@jomhuriyat
👤ادولف هیتلر:
♈️ملتی که اشتباه خود را تکرار کند پاسخش را با خون میدهد

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ درد دل های آقای علیمحمدی ( کارگردان سینما ) در مورد مشکلات و مصائب تهیه فیلم از رشادت ها و شجاعت خلبانان نیروی هوایی ارتش،

🔰 این اظهارات جای تاسف بسیار دارد،

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

🔰 منظره ای رویایی از قلعه کلات - بندر لنگه

♈️ قلعه کلات بندر لنگه را باید یکی از جاهای دیدنی بندرلنگه دانست که کمتر کسی آن را می‌شناسد. این قلعه در بخش شیبکوه شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان و در فاصله اندکی از جزیره کیش واقع شده است. روستای کلات در حاشیه خلیج فارس قرار دارد. از فراز برج قلعه کلات می‌توان نمایی از جزیره کیش را مشاهده نمود.

♈️ در حال حاضر قلعه کلات بندرلنگه در شرایط مساعدی نیست و بخش‌هایی از آن تخریب شده است. در استان هرمزگان، اهرم قلعه به همین نام، یعنی قلعه کلات اهرم نیز قرار دارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ پاسخ شنیدنی آقای غلام علی رجائی، به سوال پاسخ جامعه در خصوص برگزاری رفراندوم احتمالی در کشور؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دردهای جانگاه پرستاران و کادر درمان ارزشمند ایران و گلایه هایی که هیچوقت شنیده نشدند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ تغییر سیاست روس‌ها در راستای همراهی با آذربایجان و ترکیه برای ایجاد "" گذرگاه زنگزور"" و بی توجهی به حساسیت های سرزمینی و ژئوپلتیک ایران ؛

#جمهوریت
2024/10/02 12:32:51
Back to Top
HTML Embed Code: