Telegram Web Link
📝📝هم تاکتیک و هم استراتژی

فرهنگ اسکندری  روزنامه نگار وبازنشسته وزارت بهداشت
@jomhuriyat

♈️  جناب دکتر میدری  وزیر اندیشمند وصاحب نظر وزارت کار و امور اجتماعی
ضمن شادباشاش صمیمانه بخاطر رآی اعتماد جنابعالی آز مجلس شورای اسلامی، امیدواریم شاهد خدمات ارزنده و شایسته‌ای شما به مردم بویژه فقرا و قشر عظیم بازنشستگان این قشر پیشکسوت و ارجمند بعنوان کهنه سربازان  سازندگی کشور که عمر و جوانی اش را در راستای اعتلای کشور گذاشته اند باشیم.

♈️به استحضار می رساند،
متأسفانه باحضور و ظهور مدیریت های ناکارآمد و رانتی در صندوق بازنشستگی کشوری بجای اینکه در دوران استراحت بازنشستگی رفاه و آسایش و آرامش را تجربه کنند با به فقر کشیدنش آما  درشرایط سخت و دشواری فراوان به لحاظ معیشت قرار گرفته که هرگز سزاوارش نبوده اند .

♈️اکنون مدت‌های طولانی با رنج وصبوری منتظر تحقق و اجرای قانون دائمی همسان سازی حقوق بازنشستگان که در برنامه ششم توسعه لحاظ شده ودر سال ۹۹ توسط جناب دکتر نوبخت بصورت موقت و نصف و نیمه اجرا شده می باشد که شایسته چنین رفتار ناعادلانه ای نبوده اند.

♈️با روی کار آمدن حکمران شایسته و عمل گرایی چون دکتر پزشکیان ودولت چهاردهم، ضمن شادباش و آرزوی  پیروزی، انتظار دارد تحقق مطالبات صنفی و قانونی این قشر پیشکسوت و ارجمند کشور در نخستین گام و اولویت اهداف حضرتعالی قرارگیرد.

♈️بنابراین همسان سازی درست و دقیق حقوق بازنشستگان در این شرایط دشوار زندگی تنها راه برون رفت بازنشستگان از شرایط اقتصادی و بحرانی موجود است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آیا پلیس می‌تواند زنان را به خاطر نداشتن حجاب بازداشت کند؟

کامبیز نوروزی، حقوقدان در یادداشتی تلگرامی نوشت:
@jomhuriyat

♈️در کوران شروع دوره تازه ریاست جمهوری، ایراد دیگری از لایحه حجاب و عفاف مطرح شد که بیشتر نشان می‌دهد این مصوبه چقدر سرشار از انواع ایرادها و خطاهاست.

♈️در این لایحه به نیروی انتظامی اجازه بازداشت زنان بی‌حجاب و بدحجاب و انتقال آنها به مقرهای نیروی انتظامی داده شده و آمده‌ بود زنان بی حجاب یا بد حجابی  که هویت‌شان نامعلوم است یا بنایی به همکاری در این خصوص ندارند، دلالت شوند به مقر نیروی انتظامی.

 ♈️به گفته کریم معصومی، نماینده مجلس شورای نگهبان به این مصوبه ایراد گرفته است که نیروی انتظامی در این قبیل موارد مجاز به دستگیری و بازداشت افراد نیست.

♈️به گفته همین نماینده کمیسیون حقوقی و قضایی تبصره را اصلاح کرده است. در اصلاحیه کمیسیون حقوقی آمده است که: در این گونه موارد نیروی انتظامی حق دخالت ندارد و باید حتماً با اجازه دادستان یا جانشین او اقدام انجام شود.

 ♈️معنی ساده این تبصره این است که ماموران نیروی انتظامی نمی‌توانند زنان را به دلیل چیزی که بی‌حجابی و بدحجابی خوانده می‌شود دستگیر کنند و به مقرهای نیروی انتظامی منتقل و بازداشت کنند. برای بازداشت هرکس بخاطر بی‌حجابی و بدحجابی باید دادستان یا جانشین او اجازه و دستور دهد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝«حکومت قانون»
«مهم‌ترین و اصلی‌ترین درخواست از پزشکیان، بازگرداندن تصمیمات کلان و مهم به هیات دولت است»

سید محمود حسینی (استاد دانشگاه)
@jomhuriyat

♈️پرسشی مطرح گردید که واحد تحلیل در سیاست ورزی اصلاح‌طلبان چیست؟ یا چه باید باشد؟
پاسخ این پرسش را علم سیاست داده است. علم سیاست به ما می‌گوید که پرسش امروز من این نیست که چه کسی حکومت می‌کند یا حاکم کیست؟ پرسش من این است که شیوه و ساختار حکمرانی چگونه است؟ حکمرانی تاچه اندازه از شاخص‌های حکمرانی خوب بر خوردار است.

♈️بنابراین واحد تحلیل این علم شاخص‌های حکمرانی خوب است. شاخص‌هایی مانند حاکمیت قانون، پاسخگو بودن، شفاف بودن، ضدفساد بودن و ...
روشن است که برتری سیستم بر افراد به معنای برتری اولویت‌هاست وگرنه همه می‌دانند که افراد هم نقش تاثیرگذاری بر کارکرد سیستم دارند بااین وجود در یک سیستم خوب باافراد نه چندان برجسته امامناسب هم می‌توان نتایج خوب کسب کرد اما با افراد توانمند در یک سیستم معیوب نمی‌توان به نتایج مطلوب دست یافت

♈️اولین شاخص ارزیابی دولت پزشکیان تلاش این دولت برای بازگرداندن تصمیمات کلان به هیات دولت است‌. بازگرداندن جایگاه هیات دولت به هیات دولت است.
تصمیمات فرهنگی به شورایعالی فرهنگ رفته است.
تصمیمات اقتصادی به شورای عالی اقتصاد رفته است.
تصمیمات سیاست خارجی به شورای راهبردی رهبر رفته است.
تصمیمات امنیتی سیاسی داخلی و خارجی به شورایعالی امنیت ملی رفته است.
تصمیمات فضای مجازی به شورای عالی فضای مجازی رفته است.
تصمیمات مربوط به نظارت انتخاباتی به شورای نگهبان رفته است.
ثصمیمات مربوط به آموزش و پرورش به شورای عالی آموزش و پرورش رفته است و در نهایت اگر باز هم تصمیم مهمی باقی مانده باشد به شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه رفته است ...

♈️خیلی روشن است هیات دولت محل تصمیمات کلان کشور نیست. گفتگوهای روزانه در مورد کارهای اجرایی است.
مهم‌ترین و اصلی‌ترین درخواست از پزشکیان بازگرداندن تصمیمات کلان و مهم به هیات دولت است ولو اینکه همه افراد کابینه متوسط و یا حتی از طیف اصول‌گرا باشند. این افراد اگر تعهد بدهند که به این ایده باور دارند که حاکمیت قانون اصالت دارد و همه ازجمله رهبر، طبق قانون اساسی دربرابر قانون برابرند از نظر اصلاح طلبان وجودشان در هیات دولت چندان محل اشکال نیست اگرچه این جبهه قاعدتا از این انتصابات راضی نیست.

♈️نتیجه اینکه در سطح داخلی واحد تحلیل افراد نیست واحد تحلیل هیات دولت و حکمرانی خوب است نه افراد و اشخاص ،این راهم اضافه کنم که طیفی از اصلاح‌طلبان واحد تحلیل را ایران تعریف کرده و هر سیاست و اقدامی را در ساختار منافع ملی و روابط بین‌الملل تعریف می‌کنند و برایشان اولویت حل چالش تحریم و تقابل با امریکاست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 مهدی غضنفری مدیرعامل صندوق توسعه ملی پیشنهاد بازگشایی سفارت آمریکا در تهران و برقراری روابط کنسولی را ارائه کرد

غضنفری خطاب به رئیس جمهور نوشت
:

♈️ آقای پزشکیان! حالا که همه ارکان نظام در کنار شما و دولت شما هستند؛ لطفا در صورت صلاحدید، چند کار بجا مانده از سالیان دور را اجرایی کنید؛ شاید بهتر باشد این کارها قبل از اتمام ماه عسل انجام شود.

♈️بخاطر دارید که عده‌ای دانشجو (به ظن قریب به يقين با توطئه حزب توده) ‎سفارت آمریکا را تسخیر کردند و با یک کار بیهوده، سنگی در چاه انداختند که هنوز کسی نتوانسته آنرا درآورد.

♈️ حالا البته میدانیم موضوع جاسوسی و جمع کردن اطلاعات توسط سفارتخانه، امری عادی است ولی خب شاید خامی حکمرانی داشتیم.

♈️ خوبست حداقل به احترام مردم ایران، روابط کنسولی در محل سفارت آمریکا در تهران احیا شود تا ایرانیان بسیاری که در آنجا هستند براحتی تردد کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 این متن را پزشکیان بخواند!

علی قلهکی:

♈️ ‏حکمرانیِ درست یعنی اینکه وقتی بخشِ قابلِ توجهی از مردم کشورت در خاک عراق هستند و اینترنت بدون فیلتر را تست می‌کنند، حجم نتِ مصرفی‌شان کاهش می‌یابد، گوشی، کمتر داغ می‌شود و شارژِ آن بیشتر می‌ماند، سریع دست به کار شوید و استخوانِ لای زخم ( ‎
#فیلترینگ_گسترده) را بردارید!

♈️دولتِ جدید طبیعتا نمی‌تواند تحولِ چشمگیرِ اقتصادی در باقی مانده‌ی سال ۱۴۰۳ رقم بزند؛ ولی می‌تواند پله پله، سرمایه‌یِ اجتماعیِ ایران را برگرداند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 استخدام ۶۰۰ نفر آموزگار ابتدایی از اتباع افغانستان در آموزش و پرورش

👤معاون آموزشی وزارت آموزش و پرورش:
@jomhuriyat

♈️در حال حاضر کشور با کمبود معلم مواجه است که لازم است از همه ظرفیت ها برای جبران کمبود نیرو استفاده کنیم.

♈️ مهاجران افغان در صورتی که شرایط علمی و اقامتی آنها به تایید وزارتخانه برسد، می‌توانند در آزمون های پیش رو شرکت کنند، و با احراز شرایط لازم بعنوان آموزگار ابتدایی در مدارس تهران و سایر شهر های بزرگ مشغول به کار شوند!

♈️ شباهت های فرهنگی و زبانی دو کشور دوست و برادر ایران و افغانستان، زمینه مناسبی برای استفاده از این قابلیت را در آموزش و پرورش فراهم کرده است، و با توجه به آمار قابل توجه دانش آموزان افغان در مدارس تهران و برخی شهرهای بزرگ، با گفتگوهای کارشناسی تصمیم بر این شد تا درصدی از استخدام ها را به مهاجران افغان اختصاص دهیم!

♈️ در حال هماهنگی با سازمان استخدامی کشور جهت صدور مجوز جذب برای ۶۰۰ نفر از پناهندگان افغان در آینده نزدیک هستیم. برنامه های مناسبی هم برای بکارگیری تعدادی از دیگر از پناهندگان افغان بعنوان سرایدار یا نیروی خدماتی در دست بررسی است که در آینده نزدیک اعلام خواهد شد./فرهنگیان نیوز

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فاش می‌گویم و از گفته خود دل شادم

رضا دژاکام
، جامعه شناس
@jomhuriyat

♈️فاش گویی پزشکیان در جلسه رای اعتماد که کابینه اش را با هماهنگی رهبر انقلاب و نهادهای دیگر نظام بسته است، نقطه عطفی در شفافیت عرصه سیاسی ایران است.

♈️پزشکیان محصول شکست دو سیاست «حاکمیت دوگانه» و «حاکمیت یکدست» است. او به خوبی دریافته که دولت بدون هماهنگی و همدلی با سایر نهادهای نظام، هرگونه تغییر و پیشرفت غیرممکن است.

♈️تجربه ریاست جمهوری حسن روحانی و ابراهیم رئیسی پیش چشم اوست. روحانی تصور می کرد می تواند صرفا با اتکا به رایی که از مردم گرفته برنامه های خود را پیش ببرد. او بجای آنکه برجام را برگ برنده نظام جا بیاندازد، آن را به برگ برنده خود در رقابتهای داخلی تبدیل کرد.

♈️با شکست روحانی، بسیاری که می دیدند دولت بدون هماهنگی با سایر ارکان نظام قدرت اجرای برنامه هایش را ندارد، اما همه مسئولیتها به حساب او نوشته می شود و منافع ملی در حال ضایع شدن است، تنها راه حل باقیمانده برای نجات کشور را یکدست شدن حاکمیت می پنداشتند؛. اما تجربه ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی نشان داد که کشور با یک جناح قابل اداره نیست، آن هم جناحی که در دو سه دهه اخیر به دلیل خالص سازی عمومی و حتی خالص سازی درون جناحی، نه تنها از فقر تئوریک که از فقر نیروی انسانی کارآمد و فهیم بشدت رنج می برد.

♈️تجربه سالها نمایندگی مجلس و عبور از  70 سالگی، پزشکیان را واقع بین تر از پیشنیان نموده است. در همین راستاست که او تلاش دارد حتی برگ برنده های خود را به برگ برنده های نظام تبدیل کند.

♈️فاش گویی او در جلسه رای اعتماد که کابینه اش را با هماهنگی رهبر انقلاب و نهادهای دیگر نظام بسته است، در همین راستا است. او حالا همه را شریک در قدرت خود کرده است.

♈️اکنون همه در موفقیت یا شکست این دولت شریکند و نمی توانند سفره خود را جدا کنند.


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن
♈️ صبح زیبا و تابستانی اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو رو باشید باشید

🔰قطعه ای از بهشت گیلان
شهرستان شفت

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝امروز شنبه
@jomhuriyat

📕3شهریور     ۱۴۰۳   هجری‌خورشیدی
📗دی‌بآذر   خشتره‌ویریه    ۳۷۶۲   زرتشتی
📘24      آگوست   2024  میلادی
📙۱۹           صفر     ۱۴۴۶   هجری قمری

📕"رشید السلطان" و "حسین خان لله" دو نفر از اعضاء کمیته مجازات در میدان توپخانه به دار مجازات آویخته شدند 1297ه ش

📕زادروز "محمدعلی اسلامی نُدوشَن"، شاعر، نویسنده، مترجم، حقوقدان و پژوهشگر معاصر. ( ه.ش ۱۳۰۳)

📕"حسن مستوفی" رئيس الوزراء، در سعدآباد حضور يافته از سمت خود كناره گيری نمود ولی شاه استعفای او را
نپذيرفت 1305ه. ش

زادروز "اکبر هاشمی رفسنجانی"، نخستین رئیس مجلس شورای اسلامی و چهارمین رئیس جمهور ایران. (۱۳۱۳ ه.ش)

📕افتتاح ورزشگاه  "امجديه" (شهيد شيرودی) در تهران. (۱۳۱۸ ه.ش)

📕در طی جنگ جهانی دوم، قوای شوروی از شمال و مشرق و قوای انگلستان از جنوب، كشور ايران را مورد حمله زمينی، هوایی و دريایی قرار دادند. (۱۳۲۰ ه.ش)

📕علی منصور نخست وزير، به اتفاق جواد عامری كفيل وزارت امور خارجه، در كاخ سعدآباد حضور يافته و "رضا شاه" را از حمله دو كشور شوروی و انگليس به خاك ايران مطلع ساختند. (۱۳۲۰ ه.ش)

📕"اسميرنوف" سفير شوروی و "سر ريدرز بولارد" وزير مختار انگليس در سعدآباد با "رضاشاه" ملاقات كردند و صريحاً اعلام نمودند علت حمله به ايران وجود عده زيادی از اتباع آلمانی در ایران می‌باشد. (۱۳۲۰ ه.ش)

📕بین ایران و مصر پس از ده سال قطع رابطه مجدداً روابط سیاسی برقرار شد و طرفین با یکدیگر سفیر مبادله نمودند. (۱۳۴۹ ه.ش)

📕آغاز نخستين دوره مذاكرات صلح بين ايران و عراق با نظارت سازمان ملل متحد. (۱۳۶۷ ه.ش)

📕درگذشت "ناصر خویشتن دار"، دوبلور و گوینده ، مدیر دوبلاژ پیشکسوت سیما. (۱۳۹۶ ه.ش)

📘كوه "وزوويوس" در جنوب ايتاليا ناگهان دست به آتشفشانی زد و سه شهر آباد پمپی، هركولائوم و ستابيائه را با همه آثار تمدن و ده‌ها هزار سكنه در زير مواد مذاب و خاكستر آتشفشانی مدفون كرد. (79 م)

📘"ويزيگت‌ها"(دسته ای از ژرمن ها) شهر رم را تصرف كردند و ويران ساختند. (410 م)

📘قوای امپراتوری عثمانی به فرماندهی سلطان سلیم اول در نبرد "مرج دابق" نیروی‌های مملوک مصر را شکست داده و بر سوریه حاکم شدند. (1516 م)

📘خونين‌ترين قتل عام مذهبی يك روزه در طول تاريخ. (1572 م)
📖كاتوليك‌های فرانسه كه دارای اكثريت مذهبی هستند از بامداد تا شامگاه اين روز در شهر پاريس هفتاد هزار پروتستان از مرد، زن و كودك را سر بريدند، زيرا كه شاهزاده پروتستان به نام "هانری ناوار" با خواهر شاه كاتوليك فرانسه ازدواج كرده بود و كاتوليك‌ها از آن بيم داشتند كه سلطنت به دست پروتستان‌ها افتد. سرانجام در يک شامگاه "هانری ناوار" را دستگير كردند و او را مجبور ساختند كه از پروتستانيسم دست بكشد و كاتوليك شود و وی كه بعدا شاه فرانسه شد از ترس جان همان لحظه كاتوليك شد. به نوشته پاره‌ای مورخان، اين قتل عام به دستور "شارل نهم" شاه وقت فرانسه صورت گرفت.

📘زادروز "پائولو کوئلیو" نویسنده معاصر برزیلی که رمان‌هایش بین مردم عامه در کشورهای مختلف دنیا پرطرفدار است. (1947 م)

📘دانشمندان شوروی سفينه "لونا ـ ۱۱" را در مدار ماه قرار دادند. (1966 م)

📘روز ملی و استقلال "اوكراين" از اتحاد جماهير شوروی سابق. (1991 م)

📘لاك و مهر شدن ساختمان حزب كمونيست در مسكو در پی تحولات شوروی. (1991 م)

📘"گورباچف" هنگامی كه اين حزب وارد دوران ضعف خود شده بود از رياست آن كنارگيری كرد. اعمال گورباچف باعث تضعيف اين حزب و در نتيجه فروپاشی شوروی شد. (1991 م)

📙تولد "ابو معشر بلخی" منجم شهير ايرانی. (۱۷۱ ه.ق)
📖"ابومعشر بلخی" به خاطر علاقه به ستاره‏ ‌شناسی به بغداد رفت و به تحصيل در اين رشته پرداخت. وی از منابع مختلفی كه به زبان‏‌های عربی، هندی، يونانی و سريانی نوشته شده بود، استفاده كرد تا آن كه مشهورترين منجم عصر خود شد. آثار علمی ابومعشر بلخی تا قرن‏‌ها پس از مرگش در جهان اسلام و غرب، معتبر بود. بر اساس ديدگاه ابومعشر، همه‏ ی معارف، منشاء الهی دارد و نشانه‏‌های وحی خداوندی در هر علمی، به چشم می‌خورد. آثار ابومعشر به دليل برداشتن بخش‌هايی از متون كهنی كه اصل آن‏ها از بين رفته، قابل توجه است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 اگر توافق نمی‌کنید حداقل به آتش‌بس برسید!

♻️مسعود نیلی، اقتصاددان: بدون اصلاح روابط خارجی، اصلاحات اقتصادی صرفاً یک فرآیند پرهزینه و مستهلک‌کننده اجتماعی و سیاسی است.

♻️برای اصلاحات پایدار اگر نمی‌توان طی یک سال به توافق دست پیدا کرد حداقل باید به گزینه آتش‌بس رسید.

♻️ تحریم در ایران صرفاً یک محدودیت ثابت نبوده، بلکه ما دائم با شوک‌های تحریمی مواجهیم.

♻️ کمترین خواسته اقتصاد از دستگاه دیپلماسی و روابط خارجی کشور آتش‌بسی است که تحریم را رفع نمی‌کند، اما حملات تحریمی را منتفی می‌کند و اثر تحریم در همین سطح می‌ماند و دینامیک آن متوقف می‌شود./ تجارت فردا

#رستاک_ایران
❇️ @Rastak_iran
📝📝در خبرها آمده !   ۶۰۰ نفر آموزگار ابتدایی از اتباع افغانستان را در آموزش و پرورش استخدام می کنند !

افغانی های بدون سلاح ایران را تصرف کردند !

✍️مازیار اوستا

@jomhuriyat

♈️آقایان مسئولان بیگانه پرست ! زمانی که تحصیل کرده ها و جوانان  ایرانی بیکار هستند و بسیاری را با گزینش های من در آوردی از استخدام محروم می کنید براساس کدام قانون ،عقلانیت، حتی اخلاق و انسانیت قصد استخدام  پناهندگانی افغانی را دارید ؟

♈️زمانی می توانید از پناهندگان برای استخدام در برخی مشاغل  استفاده  کنید که داوطلب ایرانی نباشد! نه در زمانی که درصد بالایی از جوانان بیکار هستند. !

♈️آقایان مسئولان ! این ملت بیچاره اجبارا  هزینه چند ارتش در منطقه و چند ملت را می دهند ! دیگر  با بی فکری مشاغل و فرصت های شغلی کشور را تقدیم بیگانگان نکنید !

♈️درضمن  اگر صدای مردم را می شنیدید مطالبه آنها اخراج افغانی هاست نه اینکه برای آنها فرش قرمز پهن کنید و فرصت های شغلی را به آنها واگذار کنید  !
آقایان مسیولان محترم ! پیش از این با بی فکری و سیاست های غلط   مردم را مقابل هم قرار دادید !

♈️بنابراین بار دیگر  با عصبانی کردن آنها باعث درگیری بین شهروندان ایرانی و پناهندگان افغانی نشوید !

♈️لذا توصیه می شود قبل از آنکه اتفاقات ناخوشایندی روی دهد این مهمانان ناخوانده که در کشورشان جنگ هم نیست را رهسپار کشورشان سازید !
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کابینەی آقای دکتر پزشکیان؛
بدون حضور هیچ وزیری از مردم کورد و بلوچ و اهل سنت و دیگر اقلیت‌های قومی و دینی

کاک حسن  امینی, حاکم شرع مردمی کوردستان
@jomhuriyat

بسم الله الرحمن الرحیم

♈️در پی رأی مجلس به کابینه‌ی وفاق حکومتی! آقای پزشکیان، رای دهندگان به رییس‌جمهور حق ندارند به خاطر بی‌توجّهی او به اقوام و مذاهب و به ویژه اهل سنت انتقاد و گلایه داشته باشند، زیرا ایشان در تبلیغات و مناظره‌های انتخاباتی چند بار با صراحت و قاطعیت اعلام کردند که من اگر رئیس جمهور شوم منویات و دستورات رهبر را اجرا نموده و طرح‌ها و برنامه‌های ناتمام و بجامانده از دولت‌های پیشین را به اتمام خواهم رساند، پس کسانی که به آقای پزشکیان رای داده‌اند برای تحقق این وعده‌های او رای داده‌اند.

♈️از‌ سوی دیگر، همه‌ می‌دانیم رهبر ایران در 35 سال گذشته، همه‌ی امور ریز و درشت کشور را مدیریّت کرده و می‌کند. و در این مدت هیچ وزیری از مردمانِ کورد و بلوچ یا اهل سنت و یا ادیان غیر اسلامی در دولت وجود نداشتە است.

♈️همچنین بی‌توجهی به  اصلِ 2 بند ج. اصل 3 بندهای3، 15،9،6.اصول 12، 9 ، 15، 19، 23، 26، 27، 30، 38 و 39 .و این شکلِ اداره‌ی مملکت و اجرای قوانین کشور در گذشته، طبق منویات و نظارت رهبری بوده است.

♈️وانگهی او در زمان انتخابات ریاست جمهوریِ اخیر که منجر به انتخاب آقای پزشکیان شد، و قبل از آن نیز، هیچگاه دستور و وعده‌ی تغییر در سیاست خود برای اداره‌ی کشور را نداده است.

♈️لذا تأکید می‌شود: همه‌ی رای دهندگان به آقای پزشکیان، به بقا و استمرارِ سیاست و نوع حکومتداری در این ٣٥ سال گذشتە رای داده‌اند. لذا اینان حق گلایه از رییس جمهور را ندارند. اگر رأی‌دهندگان از این شیوه‌ی حکومتداری ناراضی هستند و بە استمرارِ آن اعتراض دارند، انصاف اینست که خود را سرزنش کنند نە آقای پزشکیان را. 

♈️و اگر  شهامت دارند مسبِّب اصلی تبعیضها و حقکشی‌ها و عدم اجرای اصولِ معطّل‌ِ قانون اساسی کشور را که به آنها اشاره شد، مورد بازخواست و مواخذه قرار دهند. اگر او را «لا یُسْئَلُ عَمّا یَفْعَلْ» نمی‌دانند.

♈️و اما ما تحریمی‌ها از زاویەی قانونی
آقای دکتر پزشکیان را مخاطب قرار داده و می‌گویم؛ قابل قبول و پذیرفتنی نیست که شما با داشتن سابقه‌ی بیش از ١٦سال نمایندگی مجلسِ قانونگذاری کشور و یک دورە نایب اول رییس مجلس، بعدا هم تصمیم گرفتن برای رئیس جمهور شدن، از وظایف و تکالیف ریاست جمهوری اطلاع نداشته باشید و ندانید که شما باید برای ادای وظایف خود، از چەکسی و چە منابعی دستور بگیرید.

♈️در بخشی از اصل 113 آمده که «...مسئولیت اجرای قانون اساسی ...» بر عهدەی رئیس جمهور است. و برمبنای اصل 121 در پیشگاه قرآن به خداوند قسم یاد کرده‌اید که «...پاسدار قانون اساسی کشور باشید»

♈️و نیز سوگند یاد کرده‌اید که:‌ «خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت ...و آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملّت شناخته است حمایت کنید.»

♈️در این سوگندنامه، رئیس جمهور مسئول و متعهد شده است که قانون اساسی را سرلوحه کار خود قرار داده و از آن پاسداری نماید. بر این اساس نباید جز اطاعت از قانون، مطیع اشخاص و نهادهای دیگری باشد.

♈️در اصل 133 تصریح شده که «وزرا توسط رئیس جمهور تعیین می‌شود» بنابراین اصل، دخالت و اعمال نفوذ و فشار، در این زمینه از سوی هر مقام و ارگانی، غیرقانونی و توهین به قانون و رئیس جمهور و انتخاب کنندگان وی، یعنی ملت می‌باشد.

♈️با توجه به این موارد قانونی ، به آقای پزشکیان می‌گوییم شما با توجه به سوگندی که یاد کرده‌اید، در قبال إجرا و إعمالِ بند بندِ قانون اساسی کشور و دفاع از آنها مسئولیت دارید. از جمله تعیین وزرا و معاونانِ خود که باید با صلاحدید خود، آنان را تعیین کنید نه تحت فشار و با اجبار.

♈️در خاتمه بار دیگر موفقیتِ دکتر پزشکیان را در خدمت به مردم بزرگوار ایران، به ویژه اقلیت‌های قومی، مذهبی و دینی را از خداوند توانا خواستارم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ترکیه و " ترور آسمانی" روزنامه نگاران زن کرد!

صلاح الدین خدیو
@jomhuriyat

♈️یک پهپاد ترکی امروز خودروی گلستان تارا و هیرو بهاءالدین، دو روزنامه نگار زن را در جادەای پر تردد در اقلیم کردستان هدف قرار داد و هر دو را کشت.
بر سر این ترور، جنگی تبلیغاتی میان حزب دمکرات و اتحادیەی میهنی درگرفتە؛ اولی که روابط نزدیکی با ترکیه دارد، تلاش می کند مقتولان را جنگجویان عضو پ.ک.ک بنامد. در حالی که دومی در آستانەی انتخابات نمی خواهد این فرصت ناب را از کف بدهد و رقیبش را متهم به "خون شویی" برای آنکارا می کند!

♈️ضلع سوم این رخداد خونین دولت ترکیه است. یک قدرت نظامی نوظهور که مانند آمریکا و اسرائیل، قابلیت منفجر کردن اهداف را از راه دور دارد.
روزی نیست که آنکارا با پرندەهایی جنگی به اهداف کردی در کردستان های ‌ترکیه، عراق و سوریه حمله نکند؛ همەی بخش های کردنشین خاورمیانه به استثنای ایران، عرصەی عملیات ترک ها هستند.
دست برتر نظامی ترکیه در برابر کردها اما از یک تناقض بزرگ رنج می برد؛
برتری هوایی ممکن است دشمن را مغلوب کند، اما پیروزی سیاسی و راهبردی به ارمغان نمی آورد.

♈️تجربه نشان داده بمباران هوایی به تقویت ملی گرایی های مخالف می انجامد؛ بمباران های آمریکا در ویتنام، شوروی در افغانستان و اسرائیل در غزه، هویت های سیاسی مخالف را مستحکم کرد و در نهایت دشمن قوی تر متحمل شکست گردید.

♈️با هر " ترور " هوایی و منفجر کردن های از راه دور، " هویت کردی " متصلب تر و مستحکم تر می شود.
ناسیونالیسم مانند گلوله برفی است که از ستیغ کوه راه می افتد و به دامنه که رسید به بهمنی عظیم تبدیل می شود.
این همان نبرویی است که زیرآب امپراتوری های بزرگ تاریخ را زد؛ از امپراتوری عثمانی و اتریش مجار گرفته تا بریتانیای کبیر و شوروی سوسیالیستی!

♈️ترکیه که یک بار طعم تلخ تجزیه را چشیده، بیشتر  از دیگران باید به فکر خویش باشد.
یک رابطەی مستقیم میان ناسیونالیسم و نیروی هوایی برقرار است!
#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️کدام کشورهای منطقه بیشترین حقوق و دستمزد را می‌دهند؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝واقع‌بینی وزیر و پایان برجام!
صابرگل عنبری
@jomhuriyat

♈️برجام مدت‌هاست که فاقد حیات است و احیای آن نیز چنان که قبلا بارها تاکید شد، امکان پذیر نیست. اما بیان رسمی این مساله برای نخستین بار از زبان وزیر خارجه جدید ایران نشانگر واقع‌یینی ایشان و جسارت در بیان آن است.

♈️عراقچی دیپلماتی عملگراست و لازمه عملگرایی نیز درک واقعیت‌ها و چشم فرو نبستن بر آن‌ها و عدم تزریق امید و خوشبینی کاذب به جامعه است.

♈️وی همچنین تاکید کرده است که نه تنها احیای برجام امکان‌پذیر نیست، بلکه از سرگیری مذاکرات هسته‌ای جدید با هدف رفع تحریم‌ها نظر به شرایط منطقه‌ای ناشی از جنگ غزه و اوضاع جهانی در پی جنگ اوکراین ساده نیست.
در حالی رسما پایان برجام از جانب ایران اعلام می‌شود که جایگزین احتمالی آن نظر به همان شرایط دور دسترس‌تر از هر زمانی به نظر می‌رسد.

♈️درک واقع‌بینانه از مسائل و شفافیت و صراحت رسمی در بیان آن‌ها پیش شرط اولیه در مواجهه با چالش‌ها و بحران‌هاست. تاکید عراقچی بر اولویت خنثی کردن تحریم‌ها نیز معطوف به این رهیافت درباره وضعیت برجام و نبود چشم‌اندازی روشن برای توافقی دیگر برای رفع تحریم‌هاست. به نظر می‌رسد که با توجه به دشواری از سرگیری مذاکرات هسته‌ای جدید و حتی بعید بودن نتیجه‌بخشی آن حداقل در یکی دو سال آینده، ایران چاره‌ای جز برطرف کردن خلاهای داخلی اقتصاد و ادامه سیاست دور زدن تحریم‌ها علی رغم هزینه بالای آن ندارد.

♈️اما مواجهه با ریشه‌های داخلی بحران اقتصادی چه بسا جراحی نسبتا بی‌سابقه‌ای در اقتصاد ایران را بطلبد که انجام این کار در سایه کمبود منابع مالی بدون پشتوانه ملی اصولی و مبنایی و توافق‌سازی داخلی بسی دشوار است.
خلاصه این که کمربندها را باید محکم بست!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ایلان ماسک، بعنوان ثروتمندترین فرد جهان، چگونه در یک آپارتمان احساس خوشبختی می کتد؟!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پایان نمایشی از وحدت

🔰سرمقاله هم‌میهن,۳ شهریور ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️پویایی اجتماعی و سیاسی کوره مذاب‌کننده است؛ همچون کوره‌ای که آهن سخت را با دمای بالا ذوب و روان می‌کند. پویایی اجتماعی و سیاسی هم افراد را از منتهی‌الیه چپ به میانه و راست پرتاب می‌کند و بر عکس؛ از وضعیت یک عنصر افراطی در دینداری به کنش‌گری ضددینی می‌رساند و برعکس.

♈️البته تغییرات افراد را می‌توان بر حسب متغیرهای روانشناختی فرد تحلیل کرد ولی بسیاری از تغییرات در سطح افراد با تعداد معدود نیست بلکه شامل مجموعه زیادی از افراد می‌شود.‌ در چنین حالتی نمی‌توان این تغییرات را با عوامل روانشناختی افراد تحلیل کرد بلکه باید دنبال عوامل اجتماعی و غیرفردی بود.‌

♈️فهم این متغیرها است که درک ما را از فرآیندهای اجتماعی ارتقاء می‌دهد. یکی از این تحولات مهم را در مجموعه جناح اصولگرایان می‌توان دید. این تحولات به گونه‌ای است که پس از این باید از عناوین جدیدی برای توصیف مجموعه آنان استفاده کرد زیرا تفاوت‌های درونی این جناح خیلی بیشتر از تفاوت‌هایی است که بعضاً با نیروهای بیرون از خود دارند.

♈️این تفاوت‌ها به‌صورت نطفه و پنهان وجود دارد و در مقاطعی خاص مجال بروز پیدا می‌‌کند. نطفه این تفاوت‌ها نزد جناح حاکم پیش از انتخابات ۱۴۰۰ شکل گرفته بود و‌ پس از یک‌دست شدن شروع به رشد نمود و معلوم بود که تبدیل به جنین شده و این جناح آماده زایش سیاسی است. این زایش در انتخابات ۱۴۰۳ مشاهده شد.

♈️هم در جریان انتخابات و رقابت میان آقای قالیباف و آقای پورمحمدی از یکسو و هم جناح آقای جلیلی و زاکانی از سوی دیگر. البته پیش از آن نیز مجموعه بزرگ اصولگرایان سنتی راه خود را به‌کلی از آنان جدا کرده بودند و به اصطلاح پاجوش‌ها آمدند جای چنار را گرفتند و خوشحال بودند و در این مرحله نیز منسوبین به آقای قالیباف و اصواگرایان سنتی راه خود را متمایز کردند و هنگام رای اعتماد دادن به وزرا، این جدایی کامل شد، و اکنون نمی‌توان آنان را در قالب یک جناح توصیف و طبقه‌بندی کرد چراکه نزدیکی جناح اصلی اصولگرایان به پزشکیان و بخش میانه اصلاح‌طلبان بسیار بیشتر است تا به مجموعه پایداری.

♈️اولین اختلاف با پایداری در جریان انصراف انجام نشده جلیلی به‌سود قالیباف رخ داد. تقریباً قطعی بود که اصرار جلیلی برای ماندن در انتخابات با این توجیه که رای بیشتری از قالیباف دارد، کاملاً غلط است زیرا در مواجهه دور دوم با پزشکیان او قطعاً بازنده بود ولی قالیباف شانسی برای پیروزی داشت.‌ ظاهراً جناح پایداری خودشان هم این را می‌دانستند ولی حاضر نبودند که شانس اندک خود را به امید پیروزی قالیباف از دست بدهند. تمامی اصرارهای میانجی‌ها را رد، سپس خود را از دسترس خارج کردند و در نهایت باختند. آن هم چه باختی؟ این رفتارشان ضربه شدیدی به آنان زد.
 
♈️اگر ماجرا فقط در حد عدم انصراف به‌سود قالیباف بود شاید قابل تحمل می‌نمود ولی تبلیغات پایداری‌ها علیه رقیب درون‌گروهی چنان سخت و به دور از بدیهیات اخلاقی بود که فاصله دو طرف را بیشتر و بیشتر کرد. نهایت به گونه‌ای شد که ستادهای آقای قالیباف از روز ۹ تیر یعنی پس از اعلام نتایج دور اول، بلافاصله در خدمت ستاد آقای پزشکیان درآمدند. در حالی که اگر آنان در یک جبهه بودند باید فوری به ستاد جلیلی ملحق می‌شدند.

♈️جالب‌تر از همه اعلام خصوصی حمایت قالیباف از پزشکیان بود که نشان می‌داد نمایش وحدت میان آنان تا چه حد صوری و ناپایدار و نمایشی بوده است. ضربه بعدی را در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی پزشکیان دریافت کردند و مجموعه بزرگی از اصولگرایان را از پایداری‌ها ترساند زیرا همه می‌دانستند که نظر مقام رهبری نسبت به کابینه چیست ولی چون اعلام نشده بود آنان دنبال انداختن حداقل ۴ وزیر بودند.

♈️پایداری‌ها اینجا را نخوانده بودند که پزشکیان این نظر را اعلام خواهد کرد و تمام آنچه که آنان رشته بودند را پنبه کرد.‌ دو‌ تصویری که از انزوای دو تن از فعالان پایداری در مجلس منتشر شد به خوبی وضعیت آنان را نشان می‌دهد و در عوض، استقبال اکثریت قاطع نمایندگان در کنار رئیس مجلس نشان داد که این جدایی به مرحله اعلام عمومی رسیده است. آنان که دو ماه پیش خود را در جبهه واحد انقلاب معرفی می‌کردند اکنون نتوانستند در برابر فشارهای اجتماعی بیش از این مقاومت کنند و جدا شدند که به نفع جامعه و وفاق جمعی است.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-19880

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝در باب حامی پروری

امیرحسین خالقی
@jomhuriyat

♈️زمانی در مورد کشورهای عرب حوزه خلیج فارس می‌گفتند که این کشورها پترودلار خرج می‌کنند و اطاعت می‌خرند ولی صرف منابع برای جلب حمایت سیاسی در بسیاری از مناطق دنیا نظیر مصر و اردن پدیده‌ای رایج است. این پدیده را در اقتصاد سیاسی، حامی‌پروری نام نهاده‌اند که در واقع سازوکاری برای کنترل جامعه و سرکوب مخالفان و ایجاد ثبات به حساب می‌آید. ماجرای اعتراض‌های اخیر بنگلادش را می‌توان از این منظر هم بررسی کرد.

♈️بنگلادش حدود 170 میلیون جمعیت دارد؛ کشور فقیری که در این سال‌ها رشد خوبی را تجربه کرده است و حجم اقتصاد آن به 460 میلیارد دلار می‌رسد. عمر این کشور دراز نیست ولی در آن یک سازوکار بامزه سهمیه‌بندی مشاغل دولتی پیشنهاد شده است که 56 درصد یعنی بیش از نیمی از مشاغل دولتی بنگلادش مشمول سهمیه‌بندی می‌شوند: 30 درصد شغل‌ها در دولت به خانواده کهنه‌سربازان جنگ استقلال سال 1971 می‌رسد و 10درصد آنها به زنان، 10 درصد به مناطق محروم و شش درصد هم به اقلیت‎های بومی و معلولان اختصاص دارد. شغل دولتی در بنگلادش مثل خیلی از کشورهای دیگر دنیا یعنی می‌توانی خیلی کار نکنی ولی در عوض مواجبت را بگیری، به شبکه‌های قدرت وصل شوی و بارت را ببندی. بنابراین شغل دولتی، منبع اقتصادی و منزلتی خوبی به حساب می‌آید که خیلی‌ها برایش سر‌و‌دست می‌شکنند.

♈️اما تعداد بیکارها به 18 میلیون نفر رسیده و به ویژه نرخ بیکاری جوانان از کرونا به بعد همچنان بالاست؛ فارغ‌التحصیلانی که با کلی امید و آرزو می‌خواهند وارد بازار کار شوند فقط به 44 درصد از مشاغل دولتی دسترسی دارند. تصویب قانون سهمیه‌بندی در سال 2018 اعتراض‌هایی را برانگیخت ولی مسکوت گذاشته شد. پیشنهاد دوباره آن در سال جاری خیابان‌ها را شلوغ کرد و معترضان به خیابان‌ها ریختند؛ حکومت نظامی اعلام شد و دولتی‎ها اینترنت را هم محدود کردند. با این همه تعداد زیادی کشته شدند و کار چنان از دست دولت در رفت که نخست‌وزیر مجبور به ترک کشور و گریختن به هند شد. ماجرای سر باز کردن کینه‌های دیرین و خشونت‌های میان مسلمان و هندوها را هم که می‌دانیم. عوامل متعددی باعث شدند اعتراض‌های بنگلادش پا بگیرد و گسترده شود ولی از این ماجرا چه می‌توان در مورد ایران آموخت؟ حامی‌پروری عاقبتی جز دولت بزرگ ندارد؛ سیاسیون می‌خواهند شبکه‌های وفادار خود را بزرگ کنند و به منابع بیشتری دسترسی داشته باشند، پس سعی می‌کنند توجیهی برای بزرگ‌تر شدن دولت بتراشند. معنای این هم بیرون راندن بخش خصوصی، رقابت‌های سیاسی مخرب و البته فساد است؛ اگر به این معجون عامل تحریم را بیفزاییم کار حتی پیچیده‌تر هم می‌شود. بد نیست چند نکته را به یاد داشته باشیم:

🔰1- در رژیم‌های سیاسی نظیر ایران درجاتی از حامی‌پروری ناگزیر است؛ خوب بود که نمی‎بود ولی شوربختانه هست. جایی که بازیگران میدان سیاست جای خود را سفت نکرده باشند برای یارگیری سیاسی به حامی‌پروری رو می‌آورند. در چنین اوضاعی که هنوز نهادهای قدرتمند شکل نگرفته‌اند و قاعده بازی تثبیت نشده است، گروه‌های ذی‌نفع اگر سهمی نگیرند به خشونت رو می‌آورند که می‌تواند جامعه را به آشوب بکشد.

🔰2- تحریم‌های اقتصادی بیش از یک دهه است ریشه اقتصاد کشور را خشکانده و ناکارآمدی و سوءمدیریت اهالی دولت را به بهانه تحریم‌ها توجیه می‌کنند. به نظر به دلیل وجود تحریم‌ها، اراده سیاسی لازم در میان اهالی قدرت برای تغییر اوضاع به چشم نمی‌خورد. باید این گفته را بارها تکرار کرد که بدون رفع و بی‎اثر کردن تحریم‌ها هیچ امیدی به بهبود پایدار شرایط وجود ندارد. هرگونه تحول جدی در ایران پس از گذر از «شرایط حساس کنونی» معنی پیدا می‌کند؛ زمانی که کشور در معرض تحریم‌های بیشتر و حتی جنگ نباشد.

🔰3- مفاهیمی نظیر تبعیض مثبت و سهمیه‌بندی که با توجیه بهبود عدالت اجتماعی انجام می‌گیرند با وجود تمام ادعاها فقط کار را خراب‌تر می‌کنند. باید این قبیل تفنن‌های فکری را کنار گذاشت، اگر بر سیستمی که کارکرد حداقلی هم ندارد انتظارات بیشتری بار کنیم، عملکرد بهتری نشان نخواهد داد.

🔰4- حرکت به سوی کوچک کردن دولت و استخدام نیروی انسانی بر مبنای شایستگی‌های فنی (تخصص و نه تعهد) می‌تواند تا اندازه‌ای اعتماد عمومی را بهبود ببخشد، شفاف کردن فرآیند گزینش و توسعه و نگهداشت کارکنان بخش دولتی گامی بزرگ در این زمینه به شمار می‌آید. یادمان نرود گروه‌های ذی‌نفع هم مجبورند به درجاتی مردمی به نظر برسند.

🔰5- برای مهار گروه‌های ذی‌نفع سیاسی رسمی باید اجازه داد جامعه مدنی با ابزارهای خودش نظیر رسانه‌ها، سمن‌ها و تشکل‌های صنفی آنها را تا اندازه‌ای مهار کند؛ با ورود بازیگران مدنی جدید به میدان سیاست می‌بینیم که حامی‌پروری اندکی دشوارتر می‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📝📝 مشارکت مدنی به حداقل خود رسیده است / نهاد‌های اجتماعی ما رویکرد ضد اجتماعی دارند

👤سعید معیدفر، جامعه‌شناس

@jomhuriyat

♈️متاسفانه در کشوری زندگی می‌کنیم که مشارکت مدنی در حداقل است. احزاب، صنوف، انجمن‌ها و نهاد‌های دیگری که مردم باید در آن‌ها، فعال باشند در کشور ما در پایین‌ترین سطح است.

♈️در نتیجه در خلاء نهاد‌های مدنی و احزاب و انجمن‌ها چه کار اجتماعی قرار است انجام شود. در محلات، چه کار اجتماعی توسط مردم شکل می‌گیرد؟ عملا هر کاری انجام می‌دهیم ضداجتماعیست، حتی اگر به نام اجتماعی باشد.

♈️در شرایط فعلی بیشترین شکاف میان مردم و حاکمیت وجود دار و در نتیجه هر کاری که حاکمیت انجام دهد، عملا ضداجتماعی ارزیابی می‌شود. چرا که زمینه‌های مشارکت اجتماعی مردم مسدود شده است.

♈️به همین دلایل است که وجه اجتماعی اقدامات دولت ناملموس است؛ بنابراین یک مشکل بزرگ که در فرایند اجتماعی دولت آقای پزشکیان موجود است، همین شکاف بزرگ بین مردم و حاکمیت است. 
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/02 10:26:51
Back to Top
HTML Embed Code: