Telegram Web Link
📝📝" نهادها وسازمانها وقوانین بین الملل" نیاز "زندگی سیاسی اقتصادی" جوامع بشری و واحدهای سیاسی بین دولتی می باشند. وبخشی ازمیراث مدنی انسان محسوب می شوند.
جمال فقیهی
@jomhuriyat

♈️نظام وقوانین بین الملل که امروزه بصورت سازمان ملل متحدو کنوانسیونهاونهادهای بین الملل می باشد، بخشی ازحقوق سیاسی واقتصادی وبهداشتی جوامع، و واحدهای سیاسی بین دولتی می باشند.

♈️قوانین ونهادهای بین الملل، چه ازنظرشکل وچه ازنظرمحتوا،به تبعیت ازسایرپدیده های طبیعی واجتماعی؛اموری "نسبی" اند وقابل تغییروتحول می باشند.

♈️بان کی مون(هشتمین دبیرکل سازمان ملل متحد)، درجریان سفربه تهران،رسما ازاستوانه کورش کبیر،بعنوان نخستین بیانیه حقوق بشریادکرد.

♈️سپتامبرسال ۴۲۲میلادی عهدنامه صلح ایران و روم،به جنگ دوساله دوابرقدرت پایان دادودر تاریخ عمومی(جهان)، این جنگ دوساله بعنوان «جنگ مذهبی ایران و روم» نام برده شده است. بموجب مفاد عهدنامه مذکورمقررشدکه مسیحیان وزرتشتیان درقلمرو هردو امپراطوری از آزادی مذهب، برخوردار شوند.

♈️میثاق مدینهصحیفة المدینة)درسال اول هجرت توسط پیامبراسلام تهیه وفی مابین مسلمانان، یهودیان وبت پرستان منعقدشدکه بصورت رسمی روابط بین قبایل وخاندانهای مهم یثرب(که بعدهامدینه نامیده شد)را مشخص می کردهدف اصلی این سندپایان دادن به جنگهایی بودکه بین اوس،خزرج وقبایل متحدبا آنهاجریان داشت.

♈️پیمان وستفالی،درسال 1648وپس ازجنگهای سی‌ سالۀ مذهبی(1648-1614)،کشورهای اروپایی یک پیمان صلح چندجانبه امضا کردندکه درآن دولتهای اصلی قاره‌ اروپا-امپراطوری مقدس رم؛ امپراطوری اسپانیا،پادشاهی فرانسه، امپراطوری سوئدوجمهوری هلند،توافق کردندبه تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذارندحقوق برابرواحدهای سیاسی مستقل رابرسمیت بشناسندوتصریح شدکه کشورهای مستقل حق تعیین سرنوشت خودرا دارند؛ وحق دخالت دراموریکدیگر را ندارند.
 
♈️شاخص عمدۀ دورۀ وستفالیا، پیدایش ورشد دولتهای ملی است که انحصاربازیگری درحوزۀ بین‌المللی رابه خوداختصاص دادند. درواقع عنصر پایۀ نظم بین‌المللی دراین دوران "دولت ملی" بود.

♈️کنگره وین: چهارقدرت بزرگی که درپیمان شومون(۱۸۱۴م)همبستگی خودرا درمقابل فرانسه (ناپلئون) اعلام کرده بودند،تصمیم‌گیران اصلی درکنگره وین بودندبراساس پیمان شومون، امپراطوری روسیه، بریتانیا، پادشاهی پروس، امپراطوری اتریش؛ توافق کرده بودندپیش ازآغازبکار رسمی این کنگره،اختلافات میان خودرا حل وفصل کنند. دراین مجمع سری،چهارقدرت بزرگ درموردتقسیم متصرفات فرانسه به توافق رسیدندونمایندگان دولتهای دیگر دراین تصمیم‌ها نقشی نداشتند.

♈️پیمان ورسای:این پیمان در۲۸ژوئن سال ۱۹۱۹ درکاخ ورسای درحومه پاریس به امضای دولتهای پیروز بریتانیاو ایالات متحده،فرانسه،ایتالیا وژاپن ازیکطرف وامپراتوری آلمان درطرف دیگر رسید.

♈️جامعه ملل متحد :سازمانی میان‌دولتی بودکه در دهم ژانویهٔ ۱۹۲۰ درپی کنفرانس صلح پاریس که رسماًبه(جنگ جهانی اول پایان داد)تأسیس شد.جامعهٔ ملل سه رکن اصلی با نامهای مجمع عمومی، شورای اجرایی ودبیرخانه داشت. جامعه همچنین دوبال اساسی (دیوان دادگستری بین المللی وسازمان بین المللی کار)داشت که اساس‌نامهٔ آنهارا ارکان سه‌گانه تصویب کرده بودند؛ چندین نهادوکمیسیون تخصصی دیگر نیزتحت سرپرستی جامعهٔ ملل بکارمشغول بودند، که برخی ازآنهاعبارت بودنداز: سازمان بهداشت، کمیسیون قیمومتها،کمیته بین المللی هم‌کاری اندیشمندانه، هیئت مرکزی دائمی افیون، کمیساریای پناهندگان، کمیتهٔ برده‌داری، وکمیتهٔ مطالعهٔ مقام قانونی زنان،مقر رسمی جامعهٔ ملل درکاخ ملل واقع درشهر ژنوکشور سوئیس بود.

♈️کنفرانس تهران: این کنفرانس که تا اول دسامبربطول انجامید، استالین،چرچیل و روزولت برای اولین‌بار بایکدیگرملاقات کردندوطرح عملیات نهایى برای درهم شکستن نیروی مقاومت آلمانهاکه متضمن گشودن جبهه دوم درغرب اروپاو حمله بزرگ ارتش شوروی درجبهه شرق بود،تهیه شد. کنفرانس به همراه کنفرانسهای مسکو دامبارتن اوکس یالتاوکنفرانس سان فرانسیسکو ازجمله اقدامات مؤثردرتشکیل سازمان ملل متحد می باشد.

♈️سازمان ملل متحد: سازمانی بین‌المللی است که درسال ۱۹۴۵میلادی تأسیس و جایگزین جامعه ملل شد. این سازمان با مشارکت ۵۱کشورتأسیس شد و درسال ۲۰۱۱میلادی ۱۹۳کشورعضوداشت که اعضای آن تقریباًشامل همه کشورهای مستقلی می‌شودکه ازنظر بین‌المللی برسمیت شناخته شده‌اند.

♈️سازمان ملل دارای شش ارگان اصلی است: مجمع عمومی،شورای امنیت،شورای اقتصادی واجتماعی،شورای قیمومت، دیوان بین المللی دادگستری، دبیرخانه،علاوه براین نظام سازمان ملل متحدشامل سازمانهای تخصصی ، توافق نامه‌ها وبرنامه‌های جهانی مانندگروه بانک جهانی، سازمان جهانی بهداشت، برنامه های جهانی غذا،یونسکو و یونیسف است. شورای امنیت،نیرومندترین نهادسازمان ملل،۵عضو دائمی داردکه درتصمیمات این شوراحق وتو دارند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 توهین به مرز ایران تقصیر شومن‌هایی چون «ثابتی» نیست، بزرگترهای «اصولگرایش» مقصر هستند/ پدرم نگفت مرگ بر مرزی که برای حفظش، نمی‌توانم درست نفس بکشم
@jomhuriyat
عصر ایران در گزارشی به انتشار یادداشت یک فرزند شهید البته به صورت «امضا محفوظ» در خصوص امیرحسین ثابتی، نماینده تهران در مجلس پرداخته و نوشته است:

♈️پدرم که به جبهه می‌رفت نگفت مرگ بر این مرزی که با فلانی‌ها هموطن هستیم. فلانی‌هایی که آن روزها خودشان را مجاهدین خلق می‌نامیدند و خلق، آنان را منافق خطاب می‌کرد؛ پدرم ایران را دوست می‌داشت.

♈️دیروز که دیدم امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس شورای اسلامی وقیحانه توئیت کرده که مرگ بر مرزی که عراقچی و ظریف در آن به دنیا آمده‌اند، ابتدا باور نکردم و گفتم شاید از آن توئیت‌های فیکی باشد که پسمانده‌های رجوی در شبکه‌های اجتماعی استفراغش کرده اند اما پرس و جو که کردم دنیا دور سرم چرخید: وای خدای من! چگونه یک ایرانی می‌تواند به مرزهای میهن‌اش مرگ بفرستد! آن هم کسی که خود را نماینده مردم همین سرزمین می‌داند!

♈️تقصیر شومنی چون ثابتی نیست که بالاترین هنرش مجری گری تلویزیون و سفر به قطر بود برای دیدن بازی های جام جهانی؛ تقصیر بزرگترهای "به اصطلاح اصولگرا"یش هست که جوان خام و هدرگویی چون او را در غیاب مردم توی لیست گذاشتند و  در کم رمق ترین انتخابات تاریخ پارلمانی جمهوری اسلامی با رأیی نازل به مجلس فرستادند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ اعتراض یک روزنامه به برگزاری اربعین با بودجه بیت‌المال؛ وظیفه دولت بهبود معیشت مردم است نه برگزاری مهمانی‌های کیلومتری و دخالت در زیارت اربعین

🔰 روزنامه جمهوری اسلامی نوشت
:

♈️تاریخ همیشه این هشدار را به ملت‌ها گوشزد کرده که ورود دولت‌ها به امور عبادی و معنوی، به آسیب دیدن آن امور منجر خواهد شد. کار دولت‌ها تمشیت و سامان دادن به امور مادی زندگی مردم، نظارت بر انجام صحیح داد و ستد و تامین امنیت جامعه است نه پرداختن به مناسک و دخالت در امور مرتبط با روابط افراد با خدا. اینها را خود مردم می‌توانند به نحو احسن انجام دهند.

♈️به همین جهت در کشور ما ترتیب دادن مهمانی‌های ۱۰ کیلومتری خیابانی و دخالت در زیارت اربعین و تبدیل کردن آن به راه‌پیمائی و بهره‌برداری‌های سیاسی و تبلیغاتی از آن، خارج از وظایف دولت و حکمرانی است کمااینکه صرف بیت‌المال برای این امور توجیهی ندارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰عباس عبدی به امیرحسین ثابتی؛ اگر رانتِ «استصواب» نبود با ۳درصد رای نمی‌شد به مجلس رفت و ادای مصدق را درآورد

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت
:

♈️همه می‌دانند اولین وزیری که خیلی پیش از همه، مورد توافق قرار گرفته بود آقای عراقچی است و این نماینده حتما از جزییات آن اطلاع داشته، ولی متوجه نیست که اگر رانت استصواب و حذف دیگران نبود، با چند درصد رای که نمی‌شد به مجلس رفت؟

♈️وقتی دکترای رانتی و صوری بخواهد استاد دانشگاه شود، چرا با ۳ درصد رای مردم ادای نمایندگی در کسوت مرحومان مدرس و مصدق را نتوان در آورد؟

♈️نکته دیگری که شاید کمتر مورد توجه قرار گیرد، واکنش احتمالی آقای پزشکیان به رفتار مجلس در برابر کابینه وفاق ملی است. پزشکیان به اندازه کافی سعی کرده ملاحظات را رعایت و به قول خودش از دعوا پرهیز کند و حتی زخم زبان طرفدارانش را هم به جان بخرد. روشن است که انتظار او از مجلس همراهی متقابل است و الا اگر قرار باشد که او ملاحظه کند و دیگران راه خود را بروند حتما واکنش نشان خواهد داد.


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝عمیقا متاسفم!

سید حسین موسویان-دیپلمات سابق
@jomhuriyat
♈️ امروز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه دفاتر موسسه گوته  آلمان در تهران بسته شد. گفته شده این اقدامی متقابل برای بستن مراکز فرهنگی و اسلامی در آلمان است.

♈️از شنیدن اخباری همچون پلمپ شدن مرکز اسلامی هامبورگ و دفاتر گوته در تهران و مشاهده سیر قهقرایی در روابط تاریخی و سنتی ایران و آلمان؛ عمیقا متاسفم.

♈️در اوائل ماموریتم به آلمان (۱۳۶۹-۱۳۷۷) تلاش زیادی کردم تا بین دو دولت توافق شد که موسسه گوته در ایران بازگشایی و متقابلا مرکز جدیدی بنام «موسسه حافظ» در آلمان تاسیس شود تا آموزش زبان فارسی و آلمانی و آشنایی متقابل دو ملت با ادبیات و فرهنگ یکدیگر  گسترش یابد.

♈️موسسه گوته بازگشایی شد. دولت ایران ملک بسیار با ارزش و مناسبی در شهر کلن آلمان داشت که به نام «خانه ایران» معروف بود و برای خدمات به مجروحین شیمیایی دوران جنگ عراق علیه ایران استفاده می‌شد.

♈️دولت آلمان موافق بود که «موسسه حافظ» در «خانه ایران» راه اندازی شود اما متاسفانه علیرغم پیگیریهای مکرر، دولت ایران بودجه راه اندازی «موسسه حافظ» را نداشت.

♈️منتهی با راه اندازی «کمیسیون مشترک فرهنگی دو گشور»،  «انجمن دوستی ایران و آلمان»، تقویت و گسترش مدارس ایرانی در آلمان، تقویت کرسیهای ایرانشناسی و زبان فارسی در دانشگاههای آلمان، برگزاری فستیوال بزرگ هنری و فرهنگی ایران در دوسلدورف و……. همان مسیر را ادامه دادیم تا جایی که بزرگان ادبیات ایران همچون بزرگ علوی و ذبیح الله صفا و سایر اساتید برجسته ادبیات ایران که مقیم آلمان بودند، نیز وارد گود همکاری و فعالیت شدند.

♈️امیدوارم که با تلاش‌های  دیپلماتیک، برلین و تهران بتوانند مسیر فعلی قهر و دشمنی در روابط را بسمت دوستی و همکاری هدایت کنند. دولت جدید آقای پزشکیان یک فرصت مناسب است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 بیماری خطرناک «اطاعت طلبی»
@jomhuriyat

♈️هر امیر و فرمانروایی در ذهن خود این تخیل را که «من باید بدون قید و شرط اطاعت شوم» خطور بدهد و آن را جدی تلقی کند، همه ارزش و عظمت روحی و قلبی خود را در مقابل ترس و لرزه مردم در برابر خود از دست داده است!

♈️چه بیماری خطرناک و مهلک است اینکه من امیرم و بدون قید و شرط باید اطاعت شوم! با اینکه سرتاسر تاریخ سقوط چنین ادعاکننده (دیر یا زود) به ثبوت رسیده است، باز معلوم نیست چه طلسم و جادویی در چند صندلی و میز ریاست نهفته است که هر کس که در روی آن صندلی و پشت آن میز قرار گرفت، نخست خود را فراموش می‌کند سپس خدا را از یاد می‌برد و در مرحله سوم، همه انسان‌ها را سنگ‌ریزه‌هایی حساب می‌کند که فقط برای دلخوش کردن آقای صندلی‌نشین خلق شده‌اند!

🔰منبع: حکمت اصول سیاسی - نوشته محمد تقی جعفری - صفحه ۲۰۰

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝درخواست رضا کیانیان از پزشکیان: آقای رئیس جمهور با ما حرف بزنید

رضا کیانیان بازیگر سینما و تلویزیون:
@jomhuriyat
🔰سلام آقای رییس جمهور

♈️می خواستم خواهش کنم با ما حرف بزنید. چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه به شما رأی داده باشیم و چه نداده باشیم، شما رییس جمهور ما هستید. عده ای شما را نجات دهنده می دانند و عده ای نه! ولی همه ی ما منتظریم ببینیم برای آوار مشکلاتی که بر سرمان ریخته ، شما چه خواهید کرد. شما قول ها _یا وعده هایی_ دادید. ما شنیدیم و حالا منتظریم ببینیم برنامه ی شما برای آن «وعده» ها چیست؟

♈️پس با مردم حرف بزنید! می خواهیم خودتان بی ریا و رک و راست با ما صحبت کنید. ما از شما انتظار معجزه نداریم. ما شما را قهرمان نمی دانیم . ولی می خواهیم از برنامه هاتان برای روز های آینده با خبر شویم. من اهل هنرم. می خواهم بدانم چه فکری برای هنر و فرهنگ دارید؟ انتخاب یک وزیر کافی نیست، لازم است بدانیم ایشان چه برنامه هایی برای آینده ی ما هنرمندان دارند.

♈️ من می خواهم بدانم وضعیت تئاتر، سینما، هنرهای تجسمی، ادبیات و فضای مجازی چه می شود؟ زندگی من و امثال من به همین ها وابسته است. ، در این سال های اخیر  بزرگترین ضربه های نابود کننده به پیکر بی جان فرهنگ و هنر وارد شده. تن ما زخمی ست. برای مداوای این زخم ها چه می خواهید بکنید؟ چه کسانی با چه «برنامه»هایی زمامدار امور ما خواهند شد ؟

♈️باور کنید این همه «شوراهای نظارتی» در وزارت فرهنگ و ارشاد ما را فلج کرده. شما بهتر می دانید که اکثر این شورا ها غیر قانونی هستند . ولی هم چنان در اتاق ها و پشت میز هاشان نشسته اند، حقوق می گیرند و کوشش می کنند به هر قیمتی شده ، «ما را شبیه خودشان کنند». فکر نمی کنید ، اگر ما شبیه آن ها شویم هنر نابود خواهد شد ؟

♈️دقت کنید! همه وقتی می خواهند از «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» اسم بیاورند ،  می گویند «وزارت ارشاد»! حتا خود جنابعالی! چه شد که پیشوند «فرهنگ» از نام این وزارت خانه «حذف» شد؟ لطفن بیایید و مشکلات تان را با ما در میان بگذارید. مردم «پشت پرده» حضور ندارند. بیایید «جلوی پرده» و با ما حرف بزنید .

♈️کجایید؟ دقیقن کجایید؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رسایی فرق نهج البلاغه و روضه را نمی فهمد

داوود حشمتی
@jomhuriyat

♈️خاطرم هست سالهای دوره دوم احمدی نژاد که حجم انتقادات مردم از حکمرانی به اوج رسیده بود، در یکی از مراسم های شب قدر   مجید انصاری در سخنرانی گفت: «ما با نهج البلاغه انقلاب کردیم اما با نهج البلاغه حکومت نکردیم چون تکرار حرفهای نهج البلاغه را بر نمی تابند.»

♈️حالا به نظر میرسد حرف مجید انصاری کاملا درست است و کسانی چون حمید رسایی که به واسه طلبه بودن و حضور اندک در حوزه باید تفاوت میان نهج البلاغه و روضه را بفهمد، یا درسش را خوب نخوانده یا عامدانه قصد دارد مانع از آن شود که مدل حکمرانی علوی در مجلس ایران مطرح شود.

♈️جریانی که وقتی به حرف زدن باشد ادعا می کنند مدل حکمرانی اسلامی را می توانند به کل دنیا ارائه کنند، در مقام عمل صراحتا با مدل حکمرانی مولا علی مخالفت می کنند.

♈️نماینده جریان جلیلی که امیدهایشان با حذف جلیلی به دست مردم ناامید شده، همان حرف جلیلی را در مناظره تکرار کرده است.

♈️این نماینده نزدیک به جبهه پایداری با اشاره به نهج البلاغه خواندن پزشکیان در جلسه دفاع از وزرای پیشنهادی، به نقل خاطره ای از مرحوم مدرس در مجلس شورای ملی پرداخته که گویا یک روحانی در مجلس روضه خوانده و مدرس هم گفته بود: «اینجا مجلس است؛ مرحوم سپهسالار دو تا ساختمان ساخته‌اند که یکی مسجد سپهسالار است و دیگری مجلس است و اینجا جای روضه خواندن نیست.»

♈️حرف مدرس کاملا درست و بجا بود، اما حرف رسایی کاملا غلط است. رسایی ممکن است تفاوت میان روضه خوانی و اشاره به نهج البلاغه را نفهمد و باید فرض بگیریم که او این تفاوت را نمی داند. برای همین باید برایش توضیح داد که «روضه» به معنای «باغ» است و ترجمه «روضه خوانی» معنایش «باغ خوانی» نیست. بلکه روضه خوانی به مراسمی گفته میشود که در آن کتاب «روضة الشهداء» اثر کمال‌الدین حسین بیهقی کاشفی سبزواری خوانده میشد و به علت فراگیر شدن آن، مجالس عزاداری با عنوان «روضه خوانی» معرفی میشود. نکته ای که شهید مطهری هم در کتاب حماسه حسینی به آن اشاره کرده است.

♈️این حرف درستی است که مجلس شورای اسلامی جای «روضه خوانی» نیست. به عبارت روشنتر، مجلس جای تصمیم گیری است نه جای عزاداری و مقتل خوانی. اما مجلس شورای اسلامی حتما جای اشاره به نهج البلاغه است که به حکمرانی و مدل حکمرانی شیعه اشاره می کند. مدلی از حکمرانی مبتنی بر عدالت که ظاهری نیست و عجیب نیست که همین اشارات به نهج البلاغه است که خواب جریان پایداری را آشفته می کند.

♈️به طور طبیعی بنی امیه از مخالفان سرسخت حکمرانی مولا علی بودند. آنهم نه با لباس ضددینی، بلکه از جایگاهی در درون حکمرانی و شریعت تلاش کردند تا مانع از رواج تفکر علی (ع) در حکمرانی شوند. بهتر است جریان پایداری تکلیف خود را با روش هایی که به روش آل امیه شباهت دارد روشن کند./امتداد
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اعتراضات پرستاران و افزایش فشارها بر فعالان صنفی
@jomhuriyat

♈️از 15 مرداد ماه 1403 تا به امروز تقریبا 10 شهر کشور درگیر اعتراضات و اعتصابات پرستاران است. اعتراضاتی که از بیمارستان‌های کرج شروع شد و سپس به اعتصاب پرستاران شیرازی رسید، اکنون مشهد، اراک، اهواز و چند شهر دیگر را درنوردیده است.

♈️با وجود اینکه وعده‌هایی از سوی مسئولین استان‌ها، مدیران مراکز درمان، وزارت بهداشت و حتی دیوان محاسبات برای پاسخگویی تدریجی به مطالبات پرستاران طی یک تا سه ماه آینده داده شده اما فعالان پرستاری چندان به عملیاتی شدن این وعده‌ها خوشبین نیستند.

♈️اعتراضات پرستاران در برخی شهرها در حالی ادامه دارد که از روز گذشته 29 مرداد ماه همزمان با انتشار برخی اخبار غیررسمی پیرامون برخورد انتظامی با پرستاران معترض در شهرهایی چون اراک، فشار بر فعالان صنفی و گردانندگان کانال‌ها و گروههای مجازی که اخبار مربوط به اعتراضات را پوشش می‌دهند نیز بیشتر شده است.

♈️در همین رابطه برخی فعالان صنفی به «امتداد» گفته‌اند که نهادهای نظارتی و امنیتی آنها را از پوشش خبر اعتراضات پرستاران منع کرده‌اند.

♈️در همین حال در نشستی که در اوایل هفته اخیر در شورای امنیت کشور با حضور مسئولین وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان برنامه و بودجه و سازمان نظام پرستاری برگزار شده، اعضای این شورا از وزارت بهداشت خواسته‌اند تا طی سه روز، جمع‌بندی مشکلات جامعه پرستاری را به همراه راه‌حل های آن به دبیرخانه شورای امنیت کشور ارائه دهد و سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه نیز راهکارهای قطعی حل مشکلات پرستاران را ارائه دهند، تا طی یک فرآیند سه ماهه برای حل این مشکلات اقدامات لازم انجام شود.

♈️پرستارانی که این روزها در بیمارستان‌ها، دانشگاههای علوم پزشکی و یا در گرمای سوزان اهواز در مقابل استانداری تجمع می‌کنند، به اضافه‌کاری‌های اجباری، عدم پرداخت معوقات مزدی، دستمزدهای پایین و مشکلات مربوط به کمبود نیرو که کیفیت ارائه خدمات درمانی به بیماران را تحت الشعاع قرار داده است، معترضند. امتداد
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نتایج سیاسی بحران‎های اقتصادی ایران
مسلم زمانی
@jomhuriyat

♈️برای اقتصاد سیاسی و ساختار آن تعاریف متفاوتی بیان می شود. گاه برپایه طبقه تعریف شده است،که شامل تحلیل های دهه ۴۰، ۵۰ و ۷۰ میلادی است و یا بر اساس تئوری و بحث های مالیاتی و دخالت دولت بیان می شود. این تعاریف قادرند بخشی از واقعیت را توضیح دهند و گاهی نمی توان بر اساس این تعاریف همه واقعیت را توضیح داد. به همین دلیل یک تلاش نظری دیگر برای توضیح ساختار اقتصاد سیاسی می تواند مفید و توضیح دهنده­ی جنبه های دیگر واقعیت باشد.

♈️در ساختار اقتصاد سیاسی هر کشور و هر دوره ی از اقتصاد یک کشور، می توان سه لایه و یا شبکه را از هم تفکیک کرد. نخستین شبکه و لایه؛ اقتدار سیاسی است که معمولا می تواند دموکراتیک، ریاستی، خلیفگی، پادشاه ی، سلطنتی، ولایت و ... باشد، که می تواند در یک سرزمین قادر باشد قدرت سیاسی اعمال کند و دارای اقتدار سیاسی باشد، و سازمان هایی را برای این منظور ایجاد کند. در حالت کلی تر، اقتدار سیاسی شبکه ای است از سازمان ها و مناسبات قدرت که مدعی است توانایی و امکان اداره جامعه را دارد.
دومین بخش ساختار اقتصاد سیاسی، لایه و شبکه نهادی است. به این معنی که؛ شبکه ای از نهادها ی بهم پیوسته و مرتبط هستند که نقش میانی را در یک ساختار اقتصاد سیاسی بازی می کنند و شهروندان یک سرزمین و کشور از طریق همین شبکه ی نهادی به دنبال جایابی خود در ساختار اقتصادی هستند.

♈️سومین بخش؛ لایه وشبکه اجتماعی است. این شبکه شامل همه گروه ها و روابط اجتماعی یک کشور است که تحت تسلط اقتدار سیاسی نیستند یا در مواجهه با تسلط سیاسی مقاومت می کنند. برای بررسی ساختار اقتصاد سیاسی می توان این سه لایه و مکانیسم اثر گذاری شان را برهم بررسی کرد.

♈️اما انتزاع این سه لایه نه تنها به معنای تفکیک و مرزبندی دقیق آنها نیست بلکه هر سه لایه در هم ادغام شده و روابط پیچیده ای می سازند که می توان آن را ساختار اقتصاد سیاسی نامید. هر سه لایه علاوه بر اینکه مستقل و شبکه بهم پیوسته هستند در هم تنیده می شوند و یک ساختار پیچیده اقتصاد سیاسی را تشکیل می دهند. البته بایست اذعان کرد که مدل های نظری ممکن است برخی از مولفه ها و پارامترهای واقعیت را در نظر نگیرد یا کمتر در نظر گیرد.

♈️بحث از لایه میانی که شامل لایه نهادی است به تعریف مفهوم نهاد مرتبط می شود. بنابراین اینکه با کدام تعریف از نهاد، شبکه نهادی تعریف می شود مهم است. در این نوشتار، تعریف داگلاس نورث از نهاد مد نظر است. بنابراین نهاد عبارت است از؛ قواعد و قوانین رسمی یا غیر رسمی که به صورت تاریخی شکل می گیرد. نقش لایه ی نهادی تنظیم گری میان لایه یا شبکه اقتدار سیاسی و لایه اجتماعی است به همین دلیل لایه و شبکه ی نهادی میانی نامیده می شود.

♈️هر ساختار اقتصاد سیاسی برای بقا و ادامه حیات به تولید و بازتولید یک رژیم انباشت سرمایه متمایل می شود. این رژیم انباشت، تضمین کننده بقای ساختار اقتصاد سیاسی است. رژیم انباشت سرمایه عبارت است از؛ مجموعه ای از عوامل ایدئولوژیکی، سیاسی، فرهنگی و ... که انباشت سرمایه را در یک ساختار اقتصاد سیاسی حمایت و پشتیبانی می کند. بنا به این مجموعه ی عوامل، رژیم های انباشت در هر کشور و دوره ای متفاوت است. رژیم انباشت سرمایه برای هر سه لایه ساختار اقتصاد سیاسی نقش تعیین کننده¬ای دارد. چرا که هم هدف و هم عامل بقا و هم در درون ساختار اقتصاد سیاسی تعریف وشکل می گیرد.

♈️بنابراین یک ساختار اقتصاد سیاسی برای هر دوره ای می تواند یک رژیم انباشت داشته باشد. بسته به اینکه ساختار اقتصاد سیاسی یک کشور منعطف باشد یا نه، میزان تنش سیاسی برای انتقال از یک رژیم انباشت به رژیم انباشت دیگر را تعیین میکند. به این معنی که، اگر جامعه ای دموکراتیک باشد و لایه های ساختار اقتصاد سیاسی منعطف باشند، انتقال می تواند بدون تنش های فراگیر سیاسی رخ دهد اما در ساختار اقتصاد سیاسی بسته شبیه ایران تغییر و انتقال از یک رژیم انباشت به رژیم انباشت دیگر، همراه با تنش سیاسی شدید است. بنابراین تحلیل رژیم انباشت وابسته به ساختار اقتصاد سیاسی است.

♈️در ایران پس از جنگ و از سال ۶۷ به بعد سه رابطه و عنصر اصلی در تعیین رژیم انباشت نقش بازی می کند. ساختار اقتصاد سیاسی شکل یافته ی بعد از جنگ را با دولت متمرکزی که به دنبال طرح های توسعه است، جامعه ای که جنگ را پشت سر گذاشته و لایه نهادی که در حال شکل گیری است می توان بررسی کرد. این ساختار اقتصاد سیاسی رژیم انباشتی را دنبال می کند که روابط و مولفه های آن را می توان ۱- نظم پولی مالی، ۲- رابطه سرمایه و کار و ۳- فرماسیون ادغام در روابط منطقه ای و بین المللی دانست....

🔰متن کامل:
https://cutt.ly/IebvFKZ7

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ شکوه رویایی و خیره کننده زاگرس این بار در ایلام

ایلام سرزمینی کوهستانی و زیبا در غرب ایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝طنز تلخ تاریخ؛
یورش ماموران گارد ویژه به انستیتو گوته‌ای که جرقه انقلاب پنجاه و هفت را زد!

بیژن اشتری
❇️
@Rastak_iran

🔗♈️ امروز که خبر یورش ماموران گارد ویژه به انستیتو گوته و پلمپ این نهاد آلمانی در تهران را خواندم یاد آن ده شبی افتادم که در پاییز پنجاه و شش تهران را تکان داد.

♈️در آن زمان کانون نویسندگان ایران (که زیر نظارت و رهبری روشنفکران چپ بود) با کمک انستیتو گوته در باغ سفارت آلمان به مدت ده شب پیاپی جلسات سخنرانی و شعرخوانی برپا کردند.
تقریبا همه سخنرانان و شاعران این مراسم از روشنفکران چپ‌گرای معروف بودند (از غلامحسین ساعدی و باقر مومنی تا به‌آذین و سعید سلطانپور ).

♈️تندترین سخنرانی‌ها علیه نظام شاهنشاهی در همین ده شب ارائه شد و سخنرانان و شاعران چنان شور انقلابی ای در شنوندگان خویش برانگیختند که آن‌ها در شب آخر به خیابان‌ها ریختند و شعارهای مرگ بر شاه سر دادند و درگیری با پلیس منجر به مرگ یک تظاهرات کننده و بازداشت ده‌ها تن دیگر شد.

♈️باری، آن ده شب نمونه جالب و عجیبی بود از همکاری چپ‌های ایرانی و یک حکومت دموکراسی غربی (جمهوری فدرال آلمان) برای تضعیف حکومت شاه ایران؛ حکومتی که ظاهراً همین حکومت‌‌های غربی حامی اصلی‌اش بودند!

♈️حالا، طنز تلخ تاریخ اینکه همان انستیتو گوته‌ای که جرقه انقلاب پنجاه و هفت را زد و راه را برای حکومت جمهوری اسلامی باز کرد عاقبت مزد زحمات خود را گرفت.
#جمهوریت
@jomhuriyat

@VOTEHRAN
🔰چرا پرستاران از کشور فرار می‌کنند؟

♻️رصدخانه مهاجرت ایران در میان پزشکان و پرستاران، پیمایشی را با حجم نمونه ۳۳۰ نفر انجام داده که ۵۵ درصد این جامعه آماری را مردان و ۴۵ درصد را زنان تشکیل داده‌اند. طبق این پیمایش ۵۱ درصد از پزشکان و پرستاران ایرانی به دلایل کاری و ۳۳ درصد به دلایل تحصیلی قصد مهاجرت از کشور را دارند. برای ۲۱.۵ درصد از این قشر کشور آمریکا و برای ۲۰ درصد جامعه پزشکی و پرستاری کشور، کانادا، مطلوب‌ترین مقصد مهاجرتی شناخته می‌شود.
طبق نتایج حاصل از این نظرسنجی برخلاف بسیاری از افراد، عمده دلایل مهاجرت پرستاران و پزشکان را مسائل کاری تشکیل می‌دهد. پرستاران ایرانی از جمله اقشاری هستند که علیرغم فشارهای کاری طاقت فرسا و نقش کلیدی آنها در نظام سلامت، سطح درآمد آن‌ها کفاف معیشت آنها را نمی‌دهد. سیل روزافزون مهاجرت پرستاران ایرانی در حالی است که کشور با کمبود شدید کادر درمان و به ویژه نیروی پرستار مواجه است.طبق گفته دبیرکل خانه پرستار آمار سالانه مهاجرت پرستاران از کشور به ۳۰۰۰ نفر در سال رسیده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰جوری سایت‌ها و اکانت‌های انقلابی و اصولگرا به ثابتی حمله می‌کنند و برخی «راه‌یافته» به مجلسش می‌خوانند که گویی این یکی هم توطئه اجانب و اجامر و این شق‌العصایش دور از انتظار بوده است.

♈️ باز خدا رحمت کند «عبید زاکانی» را که گفت :

♈️«مردی زنی بگرفت. به روز پنجم فرزندی بزاد، مرد به بازار رفت و لوح و دواتی بخرید. او را گفتند:« این از بهر چه خریدی؟». گفت:«طفلی را که پنج روزه زایند، سه روزه؛ مکتبی شود».

♈️و نیک می‌دانست ‌رویشی که چهار روزه از «بسیج دانشجویی»به «آنتن صداوسیما» و از آنجا به«استادی دانشگاه شریف» و‌سپس به «مجلس» رود لاجرم یک روزه در همان رسانه‌هایی که او را زاییدند بدل به «راه‌یافته» شود!

سهند ایرانمهر

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 مذاکرات آتش بس و‌ چرخش آمریکا!
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat

♈️مذاکرات آتش بس از پنجشنبه گذشته در دوحه از سرگرفته شد و ادامه آن در این هفته در قاهره پیگیری می‌شود.

♈️در مذاکرات کنونی، طرف فلسطینی شرکت نکرده و خواستار طراحی مکانیزیمی برای اجرای متن پیشنهادی میانجیگران به تاریخ 2 ژوئیه به جای شروع مذاکرات جدیدی شده است. حماس تاکید کرده است که این متن بر اساس کلیات طرح بایدن و قطعنامه شورای امنیت تهیه شده و قبلا با آن موافقت کرده است و هیچ متن دیگری را نمی‌پذیرد.

♈️در اثنای مذاکرات چند باری نخست وزیر قطر و وزیر خارجه مصر با باقری کنی تماس گرفته‌اند و گفته می‌شود احتمالا شیخ محمد بن عبد الرحمن آل ثانی طی چند روز آینده به ایران سفری هم داشته باشد. این تماس‌ها و سفرها در میانه مذاکرات و در پیوند با آن را می‌توان بخشی از تکاپوی آمریکا برای مدیریت تنش کنونی پنداشت.

♈️سیاست آمریکا برای مدیریت زمان حساس کنونی و مهار تنش‌های بی‌سابقه در منطقه در فضای انتخابات ریاست جمهوری نیز سه وجه دارد؛ نخست رایزنی‌های فشرده و فشارهای سیاسی و دیپلماتیک بر ایران و حزب الله و دوم نیز گسیل جنگ‌افزارهای مهم و راهبردی به منطقه و سوم از سرگیری مذاکرات آتش بس در غزه. شروع دوباره مذاکرات توام با نوعی خوشبینی برای رسیدن به توافق بود که اظهارات مقامات آمریکا پس از شروع مذاکرات و سخن گفتن از پیشرفت و قریب الوقوع بودن توافق دوز خوشبینی‌ها را بسیار بالا برد؛ اما واقعیت سپهر مذاکرات گویای چیز دیگری بوده و هست؛ تا جایی که منابع اسرائیلی اعلام کردند که هیچ پیشرفتی صورت نگرفته است و نسبت به امیدوار کردن کاذب خانواده‌های گروگان‌ها هشدار دادند.

♈️بنظر می‌رسدکه سه وجه سیاست آمریکا یک هدف عمده را دنبال می‌کند: کنترل وفروکش تنش کنونی ازطریق مهار پاسخ ایران وحزب الله وبدون دادن امتیازی در میانه این تنش به طرف مقابل. این امتیاز نیز درمحاسبات آمریکا در شرایط کنونی همان توقف جنگ و آتش بس تحت فشارتهدید به حمله به اسرائیل است. اگر غیراز این بودکه جا داشت طرح پیشنهادی آمریکا در مذاکرات دوحه دستکم طرحی میانه می‌بود که خواسته‌ها و شروط دوطرف فلسطینی واسرائیلی به صورت یکسان درآن لحاظ شده باشد.

♈️اما واقعیت این است که موضع آمریکا در مذاکرات کنونی به شکل بی‌سابقه‌ای نسبت به دورهای قبلی به موضع نتانیاهو نزدیک شده است و اساسا هم طرح پیشنهادی اخیر نه تنها بر مبنای شروط جدید نخست وزیر اسرائیل تهیه شده است؛ بلکه بر خلاف مواضع و طرح‌های قبلی خود بایدن از جمله در ژوئن و ژوئیه گذشته است. این در حالی است که پیشنهادهای پیشین آمریکا در دو ماه گذشته به خواسته‌های طرف فلسطینی جنگ نزدیک‌تر بود و همین باعث شد که حماس با متن دوم ژوئیه بر اساس همان چارچوب و کلیات بایدن موافقت کند؛ اما نتانیاهو مخالفت نمود.

♈️این تغییر موضع آمریکا در مذاکرات جاری قابل تامل است؛ به ویژه که برخی ناظران انتظار داشتند که آمریکا با فشار عملی و جدی به طرف اسرائیلی و ارائه پیشنهادی مقبول‌تر برای طرف فلسطینی مذاکرات کنونی را به سرانجام موفقی برای برقراری هر چه سریع‌تر آتش بس برساند تا با تاثیر بر موضع ایران نسبت به حمله احتمالی به اسرائیل، تنش‌ها فروکش کند.

♈️اما این «چرخش» آمریکا در مذاکرات در کنار اعزام ناوها و تجهیزات جنگی به منطقه می‌تواند برای ارسال این پیام باشد که می‌خواهد از موضع قدرت تنش کنونی را فرو بنشاند و نه تفاهم و بده بستان.

♈️پیشنهاد اخیر آمریکا، بیشتر یک آتش بس موقت یک مرحله‌ای را دنبال می‌کند که خواسته‌های اصلی طرف اسرائیلی و در راس آن آزادی گروگان‌ها طی این مرحله برآورده و خواسته‌های اساسی طرف مقابل به مرحله دوم موکول شود.

♈️این طرح مشتمل بر آتش بس دائم و عقب نشینی کامل از نوار غزه چنان که در برگ پیشنهادی دوم ژوئیه مطرح بود، نیست. همچنین به ادامه اشغال گذرگاه رفح و دو محور فیلادلفیا (مرز مصر و نوار غزه) و نتساریم (حد فاصل شمال و جنوب نوار غزه) و نه عقب نشینی اسرائیل از آن‌ها اشاره دارد.  طرح پیشگفته امدادرسانی و ارسال کمک‌ها به غزه را نیز منوط به موافقت حماس با همه بندهای طرح کرده است و بررسی بازسازی این منطقه و رفع محاصره نیز به نتیجه مذاکرات پس از اجرای مرحله نخست منوط شده است.

♈️خلاصه اگر «گشایشی جدی» در مسائل کلیدی اختلافی در ایام پیش‌رو حاصل نشود، بعید است که دود سفیدی از این دور مذاکرات نیز چه در قاهره چه دوحه بلند شود. همچنین در صورت تداوم وضعیت کنونی می‌توان گفت که این دور با بن بستی شدیدتر از قبل مواجه خواهد شد و به توافقی ختم نمی‌شود. البته برای مدیریت زمان کنونی نیز بعید نیست که مذاکرات فعلا کش پیدا کند.

♈️حال باید دید که در صورت ادامه این بن بست مذاکراتی، پاسخ به ترورهای اخیر به کجا می‌انجامد و چه سرنوشتی پیدا می‌کند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝گسترش اعتراضات صنفی به سوی اعتصاب

فریبا نظری
@jomhuriyat

♈️در چند سال گذشته به‌ویژه در نیمه‌ی نخست سال ۱۴۰۳، با گسترش و تنوع گروه‌های معترض روبرو بوده‌ایم.
از این میان کارگران و بازنشستگان، پای ثابت گروه‌های معترض هستند. برخی از این گروه‌ها نیز اعتصاب را برای اعتراض و بیان خواسته‌های خود انتخاب کرده‌اند، مانند: کارگران، معلمان، کشاورزان، پرستاران و کادر درمان، کامیون داران، بازاریان، دانشجویان و زندانیان.

♈️اعتصابات صنفی در جوامع، ابزار مدنی مطالبه‌گری گروه‌های متعدد از سطوح مختلف حاکمیت است که در مرحله‌ی نخست، طرح مطالبات و شکایات آن‌ها نادیده گرفته شده و اینک با صدایی رسا و تغییر موقعیت و ترک محیط کار؛ بار دیگر خواسته‌های خود را با مدیران و سیاست گذاران درمیان می‌گذارند؛ به شرط آن‌که شنیده و دیده شوند.

♈️برچسب زدن به اعتصاب کنندگان به‌عنوان دشمن و برهم زنندگان امنیت و آرامش کشور، ازسوی نیروهای امنیتی و مدیریتی صنوف مذکور، گرچه می‌تواند به معنی حذف موقت و خاتمه‌ی ظاهری و خاموشی مطالبات این گروه‌ها باشد اما از سوی دیگر به باز تولید اعتراضات بصورت‌ها و شیوه‌های گسترده‌تر و عمیق‌تر دیگر رهنمون خواهد شد.

♈️در واقع نظام حکمرانی نباید فراموش کند اعتصابات گروه‌های مختلف می‌تواند در قالب بخشی از یک جنبش اجتماعی بزرگتر، ایفای نقش کند و کارکرد یک کارزار مقاومت مدنی را برعهده گیرد.

♈️در جامعه‌ای امروز ایران و در اوضاع و احوال آشفته‌ی اقتصادی و اجتماعی و سیاسی آن، برخی از پیامدهای نادیده انگاری اعتصابات گروه‌های مختلف و سرکوب و بازداشت اعتصاب کنندگان بجای پاسخ گویی به مطالبات صنفی و شهروندی ایشان را می‌توان چنین خلاصه کرد:
- افزایش نارضایتی از حاکمیت
- افزایش بیگانگی از نظام حکمرانی کشور
- افزایش مهاجرت
- ورود افراد به چرخه‌ی آسیب‌های فردی و اجتماعی
- تشدید چرخه‌ی آسیب‌های فردی و اجتماعی در جامعه
- افزایش خشم عمومی
- افزایش ناامیدی اجتماعی

♈️مطالبه‌ی محوری بیشتر گروه‌های اعتصاب کننده در ایران، اعتراض به بحران و آشفتگی اقتصادی و فقر روزافزون باز می‌گردد:
⬅️ درآمد ناکافی
⬅️ شرایط سخت شغلی در سلامت و بیماری
⬅️ کمبود نیروی کار در برخی مشاغل مانند کادر درمان و آموزش
⬅️ مشکل مسکن
⬅️ مشکلات بیمه
⬅️ مالیات غیر عادلانه
⬅️ شرایط ناهنجار و بی‌ثبات اجتماعی و سیاسی

♈️اگر چه مطالبه‌ی اصلی زندانیان و دانشجویان اعتصاب کننده، اعتراض به عدم رعایت حقوق شهروندی، انسداد سیاسی، احکام اعدام، سرکوب و تبعیض و بی‌عدالتی است و البته هر دوی این محورهای مطالباتی با هم مرتبطند.

♈️بررسی‌های اعتصابات یک دهه‌ی اخیر نکات مهمی را آشکار کرده و هشدار می‌دهد:

🔰۱- گروه‌های اعتصاب کننده، تنوع بیشتری پیدا کرده‌اند.

🔰۲- تعداد اعتصاب کنندگان، افزایش داشته است.

🔰۳- ترک کار در اعتصاب برخی از این گروه‌ها، قابل توجه و موجب آشفتگی و مشکلات عدیده در جامعه است، پس درخور توجه و رسیدگی است. مانند کامیون داران، پرستاران و کارگران.

🔰۴- اعتراضات برخی گروه‌ها مانند معلمان، بازنشستگان، مجروحان و جانبازان جنگ هشت ساله در قالب اعتصاب یا تحصن و تجمع، لطمات جبران ناپذیری به امید به زندگی، امید به آینده، اعتماد اجتماعی به حاکمیت به‌ویژه در نسل نوجوان و جوان؛ وارد ساخته است.

🔰۵- گروه‌های اعتصاب کننده از یکدیگر حمایت کرده و ممکن است بهم بپیوندند. مانند بیانیه حمایت معلمان، دانشجویان و کامیون داران و رانندگان از اعتصاب پرستاران.

🔰۶- بسیاری از این اعتصابات، بدلیل نادیده انگاری اعتراضات پیشین این گروه‌ها، برطرف نشدن مشکلات صنفی آن‌ها و بی‌توجهی به خواسته هایشان شکل گرفته و می‌گیرد.

♈️اعتصاب گروه‌های مختلف صنفی در دیگر کشورهای جهان نیز سابقه دارد و ابزاری برای بیان خواسته‌های این گروه‌هاست و همان‌طور که اشاره شد می‌تواند به بخشی از جنبش اجتماعی جوامع تبدیل شود. مهم اینجاست که نظام حکمرانی هر کشور که این خواسته ها را ببیند و بشنود، چرخه‌ی هم‌کنشی دولت ـ ملت و پاسداشت حقوق شهروندی مردمانش را در شرایط بهنجار و مناسبی تنظیم خواهد نمود و دچار پیامدهای ناخوشایند و ویرانگر حکمرانی غلط نخواهد شد. 
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اعتراضات پرستاران و اعلام وضعیت قرمز در جامعه

مهدی سلیمی
@jomhuriyat

♈️کادر درمانی هر کشور جز مفیدترین و حیاتی ترین اقشار آن است که با سلامت و جان افراد آن مملکت سر و کار دارد.

♈️شوربختانه مشکلات کادر درمان در سرزمین ما مثنوی هفتاد من شده است. از مافیای کنکور و سهمیه ها که رشته های پزشکی را به حالت انحصاری برای طبقه خاصی درآورده تا پس از پذیرش در دانشگاه و سپس شروع کار.

♈️آمار فزاینده و هولناک مهاجرت این قشر و خودکشی در میان بازماندگان در وطن حکایت از ناامیدی گسترده آنان دارد.

♈️ این مشکلات دیگر اقشار جامعه را هم درگیر کرده است و بیماران چنانچه از طبقات ضعیف جامعه باشند و نتوانند در مراکز خصوصی تحت درمان قرار گیرند گاهی زمانی نوبت به درمانشان میرسد که کار از کار گذشته یا بیماری پیشرفت زیادی داشته است

♈️پرستاران عزیز و ارجمند در هنگامه شیوع کرونا جان فشانی های بسیاری کردند و اکنون هم بار زیادی از کار درمان در بیمارستان ها بر عهده آنان است. اما در تامین زندگی چون بسیاری دیگر از ما در مانده هستند و تا کنون بارها دست به اعتراض و اعتصاب زده اند اما جز پرونده سازی کار مثبتی برایشان صورت نگرفته است.

♈️ نارضایتی، مهاجرت و خودکشی در میان کادر درمان که تا همین چند سال پیش جز اقشار به نسبت برخوردارتر جامعه محسوب میشدند اعلام وضعیت قرمز دیگری در کشور بحران زده ما محسوب می شود و همه این آژیرها یعنی باید به هم بپیوندیم کاین درد مشترک هرگز تنها تنها درمان نمی شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝لازمه اتمام چرخش سیاسی در ایران

سید هاشم فیروزی
@jomhuriyat

♈️چرخش پدیدار شده در سطح سیاسی با رای اعتماد مجلس به همه وزرای دولت و البته برخوردار از کمینه و بیشینه سیال و قابل تفسیر تنها در یک صورت موفقیت بزرگی در پی خواهد داشت:

♈️حل مسئله سیاست خارجه ایران!

♈️مسیر بسیار پرتلاطم و خطرناکی با افزایش قیمت حامل های انرژی در پیش است.ظرفیت بقای کشور نیز رسما رو به اتمام است.

♈️تنها مسیر پیش رو بجهت تثبیت «بقا» و سپس تأمل من باب «ارتقا» حل مسئله سیاست خارجه است.

♈️از صمیم قلب و بجهت بازشدن گره هایی بزرگ از زندگی پررنج و مشقت ملت مستضعف امیدوارم عقب نشینی ولو از نوع تاکتیکی شامل حال سیاست خارجه ایران هم شود.
انشاءالله
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 رایِ اعتمادِ یکدست مجلس به کابینه در سالِ ۷۶، دقیقا در سالِ ۱۴۰۳ تکرار شد!

علی قلهکی
@jomhuriyat

♈️سرنوشتِ کابینه دولت هفتم، به ریاست محمد خاتمی در مجلس پنجم به ریاست ناطق نوری که تمامِ کابینه رای اعتماد گرفت، در این دوره، دقیقا تکرار شد.

♈️یعنی دولت چهاردهم، به ریاست پزشکیان از مجلس دوازدهم، به ریاست قالیباف نیز، یکدست رای اعتماد گرفت.

♈️ناطق نوری (رییس مجلس وقت) در سال ۷۶ از خاتمی، در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورد. امسال (۱۴۰۳) نیز قالیباف (رییس مجلس) از پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری در دور اول شکست خورد.

♈️برنده‌ی رای‌آوریِ یکدست کابینه‌یِ پزشکیان در مجلسِ قالیباف، شخصِ رئیس دولت است؛ هم رکوردِ سال ۱۳۷۶ را تکرار کرد و هم هزینه‌ی ناکارآمدیِ احتمالیِ برخی از اعضای کابینه نیز در افکار عمومی طبیعتا بر روی دوش پارلمان _به دلیل رای دادن یکدست به کل کابینه_ خواهد بود.

♈️پزشکیان دیگر بهانه‌ای برای پیش‌بُردِ اهدافِ خود در پاستور ندارد و با پشتیبانی کم‌نظیر رهبر انقلاب (در برخی وزارت‌خانه‌ها) و برخی مجموعه‌های دیگر (در تایید استعلامِ گزینه‌هایش)، باید پُرقدرت به پیش رود.

♈️معتقدم برخی از اعضای کابینه ضعیف هستند و در صورت عدم مدیریتِ آنها توسط رییسِ دولت و دیگر اَهرُم‌ها، تارگتِ استیضاح خواهند شد.
‏به امید موفقیت برای دولتِ جدید...

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 حشمت‌الله فلاحت‌پیشه مطرح کرد:
پزشکیان از وفاق مدیریتی به وفاق سیاستی رسیده / پزشکیان باید به شبه قوانین آزمایشی پایان دهد

♈️تجربه دولت سیزدهم نشان داد نمی‌توان از طریق افزایش تنش، تحریم‌ها را کاهش داد. آقای پزشکیان باید سیاست کاهش تنش را به عنوان قسمت اول سه گانه خود هر چه سریعتر اجرا کند.

♈️قسمت دوم عبارت است از روش و ساز و کاری برای دفاع و صیانت از آزادی‌های مدنی. موضوعاتی مثل گشت ارشاد هم در زیرمجموعه همین بخش، تعریف می‌شود. آقای پزشکیان در این باره در مناظره‌های انتخاباتی هم وعده داده بود.

♈️می‌دانیم که مسئله گشت ارشاد از مهمترین چالش‌های جامعه امروز ما است. انتظار داریم در این حوزه هم آقای پزشکیان به دنبال شکل دهی وفاق سیاستی باشد./ فرارو


#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/02 10:28:00
Back to Top
HTML Embed Code: