Telegram Web Link
📝📝 لطفا تلخ باشید، فرصت کم است.!
جعفر شیرعلی‌نیا
@jomhuriyat

♈️«حتی اگر یک خانه‌ سالم مانده باشد و یک نفر در این مملکت زنده مانده باشد، این جنگ را ادامه خواهیم داد.» این جمله‌ایست از آیت‌الله خمینی در میانه‌ی جنگ در جمع مسئولان، برگرفته از سند سپاه به نقل از کتاب «آغاز تا پایان» اثر سردار محمد درودیان.

♈️هرگاه تردیدها درباره‌ی امکان ادامه‌ی جنگ جدی می‌شد، آیت‌الله خمینی با جمله‌هایی از این جنس با ●تردیدها مقابله می‌کرد؛ اما چرا در نهایت با تصمیمی که گفت برایش از ●زهر کشنده‌تر است قطعنامه‌ی 598 را پذیرفت؟ ذهنیت او در زمانی که بر ادامه‌ی جنگ تاکید می‌کرد و در زمانی که قطعنامه را پذیرفت چگونه شکل گرفت؟ امام درباره‌ی پذیرش قطعنامه گفت که تصمیمش «با توجه به نظر تمامی كارشناسان سیاسی و نظامی سطح بالای كشور» بوده است.(صحیفه، ج21، ص92)

♈️در پیامی که برای مسئولین نوشت معلوم شد چند گزارش تلخ و یک گزارش تکان‌دهنده او را با حقایقی تلخ رو‌به‌رو کرده که به‌سرعت نظرش را تغییر داده است. یکی از گزارش‌ها از دولت بود که در آن وضع مالی نظام زیر صفر اعلام شد. گزارشی دیگر از مسئولین سیاسی که با شرح وضعیت جنگ نوشته بودند: «شوق رفتن به جبهه» در مردم کم شده است. یک نامه هم از فرماندهی سپاه که امام آن را تکاندهنده توصیف کرد. در آن نامه امکاناتِ بسیار زیاد و خواسته‌های عجیبی مطرح شده بود و امام نوشت این فرمانده «مهم‌ترین قسمت موفقیت طرح خود را تهیه‌ی به‌موقع بودجه و امکانات دانسته است... البته با ذکر این مطالب می‌گوید باید باز هم جنگید، که این دیگر شعاری بیش نیست.» (نشریه‌ی نگین، ش‌21، ص43) همین جمله‌های مختصر فضای پذیرش قطعنامه را به‌خوبی نشان می‌دهد؛ اما شاید سوال مهم‌تر این باشد که ذهنیت امام برای تاکید بر ادامه‌ی جنگ چگونه شکل گرفته بود؟

♈️سال 94 از هاشمی رفسنجانی پرسیدم گویا در آن مقطع گزارش دقیقی به امام رسید. آیا امکان نداشت که آن گزارش‌ها زودتر به امام برسد؟ جواب داد: «بعضی‌ها بودند که نمی‌خواستند واقعیت وجودی ذهن خود را پیش امام رو کنند. به من می‌گفتند که نیازهای زیادی داریم و نمی‌توانیم بجنگیم، اما به امام که می‌رسیدند، می‌گفتند: عاشورایی می‌جنگیم.»

♈️آیا آیت‌الله خمینی در مقابل واقعیت‌های ویرانگر جنگ، تنها با تکیه بر بحث‌های شعاری بر ادامه‌ی جنگ تاکید می‌کرد؟ در این میان هاشمی رفسنجانی و مسئولان عالیرتبه تا چه حد قبل از گزارش‌های تلخ سال 67، امام را در جریان واقعیت‌های تلخ جنگ قرار داده بودند؟

♈️بر اساس یادداشت روزانه‌ی هاشمی در 21 فروردین66، او و حسن روحانی دونفری قدم می‌زدند و روحانی می‌گفت باید جنگ را از موضع قدرت خاتمه داد و منتظر فتحِ سرنوشت‌ساز نماند. هاشمی نوشته چون حرف روحانی برخلاف نظر امام بود صراحت نداشت. (دفاع و سیاست، ص61)وقتی حسن روحانی در قدم زدن دو نفره با هاشمی از صراحتش کم می‌کند، مسئولین در حضور امام خمینی چگونه سخن می‌گفته‌اند؟

♈️روغنی زنجانی، مسئول برنامه و بودجه در دولت موسوی، می‌گوید سال 65 در نامه‌ای برای نخست‌وزیر موسوی استدلال کرده که نمی‌توان جنگ را ادامه داد و یا باید جنگ را تمام کرد یا ادامه داد که نتیجه‌ی آن فروپاشی نظام و قهرمانانه کنار رفتن است.(اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی، ص169) او فکر می‌کند نخست‌وزیر در باطن با حرف‌های او موافق بود اما «نمی‌توانست به‌صورت رسمی نظر مخالف دولتِ خود را درباره‌ی جنگ عنوان کند.»(همان، ص184)

♈️آیا مذاکرات مجلس و بحث‌های داخل دولت می‌توانست آیت‌الله خمینی را در جریان ●عمق فاجعه قرار دهد؟ با روایت روغنی زنجانی این مسیر نیز عمق فاجعه را آشکار نمی‌کرد. او می‌گوید در اتاقی که پشت محل برگزاری جلسات هیات دولت بود و اعضای کابینه برای استراحت و یا سیگار کشیدن از آن استفاده می‌کردند، نظرات با صراحت در انتقاد از ادامه‌ی جنگ بود اما در اتاق رسمیِ جلسه صحبت‌ها از آمادگی برای ادامه‌ی جنگ بود؛ با چاشنی آیه، حدیث و شعرهای حماسی. او می‌گوید: «در مجلس نیز همین‌طور بود، تمام نطق‌های پیش از دستورِ نمایندگان در دفاع از ادامه‌ی جنگ بود.» اما خارج از آنجا كه با آن‌ها گفتگو می‌کردی و وضعیت را توضیح می‌دادی آن‌ها هم ادامه‌ی جنگ را نقد می‌کردند؛ «فکر می‌کنم همه درگیر خودسانسوری بودند.»(همان، ص183)

♈️نکته‌ی آخر این‌که در هیچ شرایطی مسئولیت از رهبری سلب نمی‌شود و او بیش از همه مسئول گرفتن اطلاعات واقعی از مدیران کشور است و باید این مسیر را هموار کند تا مبادا مسئولین جرات گزارشِ عمق تلخی‌ها را نداشته باشند. حتی اگر بپذیریم برای جلوگیری از فروپاشی ذهنی جامعه باید قدری از تلخی گزارش به مردم کاست؛ اما با رهبر باید تلخی‌ها را تلخِ تلخ گفت تا از عمق بلاهایی که بر سر مردم می‌آید باخبر باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 کدام دولتمردان روحانی و رئیسی در کابینه پیشنهادی #مسعود_پزشکیان حضور دارند

🔰گزینه‌های پیشنهادی دارای سابقه عضویت در دولت #حسن_روحانی

♈️عباس صالحی/ وزیر پیشنهادی ارشاد عبدالناصر همتی/ وزیر پیشنهادی اقتصاد عباس عراقچی/ وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه
سیدرضا صالحی‌امیری/ وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی

🔰گزینه‌های پیشنهادی دارای سابقه عضویت در دولت سیدابراهیم #رئیسی

♈️سیداسماعیل خطیب/ وزیر پیشنهادی اطلاعات
عباس علی‌آبادی/ وزیر پیشنهادی نیرو
امین حسین رحیمی/ وزیر پیشنهادی دادگستری

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مردمی که برای پزشکیان هم مَحرَم نبودند!!

  احمد حیدری
@jomhuriyat

♈️مردم عیال خداوند (فقه رضوی/369)، مالکان کشور (نساء/5 و هود/61)، ستون دین (نهج الببلاغه/نامه53) و منشأ مشروعیت حاکمان هستند و به حکم دین باید کارها با مشورت آنان باشد و حاکمان برای همراه کردن و قانع نمودنشان اهمیت قائل شوند.

♈️متأسفانه بعد از انقلاب بخصوص در این دو دهه اخیر با همه شعارهای مردم‌گرایی که داده شده، به مردم بهای لازم داده نشد. مثلا وقتی مردم خواستند رئیس جمهوری را انتخاب کنند، در دوران انتخابات به آنان وعده داده می‌شد که شما را در مملکت‌داری سهیم خواهیم کرد و امور با مشورت با شما پیش خواهد رفت و ... ولی با انتخاب شدن، مردم، ااحزاب و نهادهای مردمی تا چهار سال دیگر فراموش می‌شدند.

♈️اولین قدم مهمی که هر رئیس جمهور بعد از انتخاب شدن باید بردارد، معرفی کابینه و تعیین همکاران و معاونان و مشاوران است.
در این نزدیک به پنج دهه که از عمر جمهوری اسلامی می‌گذرد، هر رئیس جمهوری بعد از انتخاب شدن، با مشورت با اطرافیان و با کانون‌های قدرت و در پس درهای بسته کابینه، معاونان و مشاوران خود را انتخاب کرده است و مشورت‌گیری از نهادهای مدنی و بر اساس ساز و کاری علمی و شفاف، معمول نبوده و مردم نه در این فرایند دخالتی داشتند! و نه از چگونگی‌اش اطلاعی!!

♈️آقای پزشکیان بعد از انتخاب شدن برای اولین بار اعلام کرد که کابینه، معاونان و مشاورانش را با سازوکاری شفاف و بر اساسی علمی و با توجه به توانمندی، دانش، سابقه، مدیریت، باور به کارجمعی و تعهد به اهداف اعلام شده رئیس جمهور انتخاب خواهد کرد و در این راستا با تعیین شورایی به عنوان شورای راهبردی و با کارگروه‌های زیر مجموعه‌اش سعی کرد تا داوطلبان، توانمندان و کاندیداهای مردمی، احزاب و جناح‌ها را شناسایی کرده و در ترازوی سنجش علمی قرار داده و با توجه به نمرات و امتیازاتی که کسب می‌کنند، کابینه، معاونان و مشاورانش را انتخاب کند. این طلیعه مبارکی بود که متأسفانه با قدرت و قوت پیگیری نشد زیرا:

🔰1. در طول مدت بررسی داوطلبان در کارگروه‌های مربوطه، مؤلفه‌ها، بحث‌ها و امتیاز‌دهی‌ها شفاف نبود و در پس درهای بسته صورت گرفت و اطلاع رسانی کافی نشد. گر چه رئیس این شورا و گاهی بعضی افراد کارگروه‌ها گزارشات مختصری می‌دادند، ولی اطلاع رسانی شفاف و کاملی صورت نگرفت.

🔰2. با خاتمه یافتن کار این شورا، بنا بر اعلام رئیس شورا، برای هر پست وزارت ظاهرا حداقل سه نفر به ترتیب به رئیس جمهور معرفی شد که جز ریس جمهور کسی دیگری از اسامی و امتیازهای اکتسابی آنان مطلع نبود.

🔰3. متأسفانه چون اطلاع رسانی کافی و اقناع افکار عمومی صورت نگرفتته بود، به طور طببیعی کانون‌های قدرت در قبال نیروها و افراد شناسایی و معرفی شده از طرف این شورا، تعهدی احساس نکرده و بدون هیچ دغدغه‌ای نتایج و محصول کار شورا را بی‌بها ساخته و کار را به روال سابق برگرداتدند!!. معلوم نیست وقتی رئیس جمهور و رئیس شورای راهبردی نمی‌توانند از ماحصل کار خود دفاع کرده و بر آن پابفشارند، چرا آن را با آن سر و صدا تشکیل دادند و مردم را امیدوار ساختند؟!

🔰4. گر چه کابینه به مجلس معرفی شدده ولی هنوز هم امکان دفاع از این ساز و کار علمی وجو دارد. در این راستا لازم است رئیس جمهور ساز و کار انتخاب کاندیداها را تشریح کرده و نام و لیست کاندیداهای انتخابی کارگروه‌ها و امتیازات آنها را به طور مشروح به مردم گزارش دهد و روشن سازد چه نهادی و بر اساس چه استدلالی کاندیداهای مورد نظر را کنار زده و کاندیداهای خارج از این روال را بر او تحمیل نموده است.

🔰5. اگر رئیس جمهور چنین گزارش مفصلی را ارائه دهد:

♈️اولا قدمی بلند در مسیر مردمی ماندن برداشته است،

♈️ثانیا کانون‌های قدرت قدری خود را جمع و جور کرده و از دخالت غیر علمی و غیر منطقی و تحمیل‌گونه دست خواهند کشید،

♈️ثالثا مسئولیت ناکارآمدی کاندیداهای خارج از این ساز و کار بر عهده معرفان و تحمیل کننده‌ها خواهد افتاد.

♈️ امیدواریم حالا که رئیس جمهور در دفاع از این ساز و کار علمی و منطقی نتواانسته موفقانه عمل کند، با این آخرین اقدام، آخرین دفاع کم‌رمق خود را از ساز و کار علمی جدید و خارج از اراده نهادهای قدرت، به کار گرفته و در نهادینه شدن آن در آینده مؤثر باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰مگر هنیه سنی نبود؟

احمدزیدآبادی


♈️در فهرست اعلامی دیروزِ کابینه، نام سیدعماد حسینی از هموطنان اهل سنت برای وزارت نفت به چشم می‌خورد، اما در فهرست رسمی امروز این نام غایب است.

در شبانه روز گذشته چه اتفاقی افتاده است؟
حساسیت برخی محافل بر روی وزیر سنی؟

♈️در حالی که تمام در و یوارهای شهر از عکس اسماعیل هنیه پر شده و عموم مسئولان کشور او را در سرحد اولیاء خدا می‌ستایند و تهدید به انتقامگیری از خونش می‌کنند، این حسیاست‌های تنگ‌نظرانه و غیرملی برای استفاده از اهل سنت در کابینه واقعاً برای چیست؟

♈️مگر هنیه سنی نبود؟ چطور سنی بودن او محل ایراد و اشکال و حساسیت نیست، اما سنی بودن برخی از هموطنان حساسیت‌زاست؟ امیدوارم آقای پزشکیان در معاونت‌های باقی‌مانده این بی‌التفاتی بی‌دلیل را جبران کند

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️سوابق وزرای پیشنهادی آقای پزشکیان به مجلس

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از این ستون تا ستون بعدی فرجی در کار نخواهد بود

محسن زینلی‌پور
@jomhuriyat

♈️ حاکمیت اگر اندکی دوراندیشی و آینده‌نگری داشت باید دست پزشکیان را برای انتخاب افراد کابینه‌اش کاملا باز می‌گذاشت.

♈️کمک گرفتن از اصلاح‌طلبان حکومتی آخرین شانس حاکمیت برای آوردن درصدی از مردم پای صندوق رای بود و با آنچه که امروز می‌بینیم، در انتخابات سال‌های آتی، دیگر حتی با سختی بسیار هم نتیجه بخش نخواهد بود.


♈️ اگر تصمیم حاکمیت، تغییر فضای اقتصادی و سیاسی و اجتماعی موجود بود، باید مانع همه‌ی فشارها به پزشکیان می‌شد و اجازه می‌داد کابینه‌ای متناسب و کارآمد در جهت تغییر، تشکیل دهد.

♈️ حتی اگر تصمیم حاکمیت حفظ فضای موجود و باقی ماندن فشارهای حداکثری در اقتصاد و سیاست و اجتماع بر  مردم رنج‌دیده و ملت بی‌پناه ایران بود، باز هم بهتر می‌بود که از فرصت پیش آمده برایش، نهایت استفاده را ببرد و با تشکیل دولت دلخواه پزشکیان و شورای راهبردی او، ادامه‌ی این فشارها و سختی‌ها را بر گردن پزشکیان و طیف اصلاح‌طلبان تشنه‌ی قدرت بیندازد.

♈️ از آنجا که پزشکیان در امور اجرایی تجربه و سابقه‌ی خاصی نداشته و حتی مانند روحانی در متن حاکمیت حضور جدی نداشته و فوت و فن‌های مقابله با فشارها از یک سو و اقتدار حداقلی برای انجام برخی نظرات و خواسته‌های خود را ندارد و بسیار بعید است که موفقیت‌های چشمگیری نصیب او و کابینه‌ی معرفی‌شده‌اش بشود، ( هر چند نگارنده با تمام وجود برای او و دولتش آرزوی توفیق و تغییر رویه‌ی جاری اداره‌ی کشور را دارد) به نفع حاکمیت بود که بهانه‌‌ای برای او باقی نگذارد که نتواند ناکارآمدی و عدم نتیجه‌بخشی سیاست‌هایش را معلول فشار‌ها و کارشکنی‌های کنسرسیوم متشکل از گروه‌های فشار اصولگرا و اصلاح‌طلب و نهادهای حاکمیتی و انتصابی، جلوه دهد.

♈️به نفع اصلاح طلبان و در راس آنها پدران معنویشان هم بود که اجازه بدهند تا پزشکیان با صلاح‌دید خودش و شورای راهبردیش، افرادی لایق و کارآمد انتخاب کنند که به حاکمیت اثبات کنند که در کمک گرفتن از آنها اشتباه نکرده و برای بهبود اوضاع و احوال کشور و مردم و جلب مشارکت آنها در انتخابات سال‌های آتی نیز می‌تواند روی آنها، ولو به صورت حداقلی، حساب کند. به مردم هم ثابت کنند که فقط در پی سوار شدن بر خر مراد قدرت نبوده و اندکی نیز دغدغه و اراده‌ی تغییر مثبت به نفع آنان را دارند.
نه اینکه با تحمیل گزینه‌ی کاملا خنثی و بی‌خاصیتی مانند عارف به پزشکیان، مسببات فشل شدن کل دولت او را فراهم نمایند. حتی اگر از جانب حاکمیت هم فشار بر روی اصلاح‌طلبان بود که عارف را برای معاونت اولی انتخاب کنند، بازهم به نفع و صلاح پدران معنوی اصلاحات بود که با چانه و مقاومت زیربار چنین کاری نروند و آینده‌ی سیاسی‌شان را نزد مردم، خراب‌تر از چیزی که هست، نکنند.

🔰🔰 در پایان خواست و آرزوی خود را برای موفقیت پزشکیان و دولتش، صرفا با هدف کاهش فشار بر روی ملت ایران در همه‌ی زمینه‌ها، تکرار می‌نمایم اما به وضوح باید گفت که از ترکیب پیشنهادی کابینه، بوی توفیق و تغییر و شادی کام ملت به مشام نمی‌رسد. خدا کند که هزار بار اشتباه کرده باشم و این تخمین و پیش‌بینی نگارنده از اساس اشتباه از کار دربیاید.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝راه و چاه؛ بمثابه دومقوله اجتماعی:
جمال فقیهی
@jomhuriyat

♈️راه؛  راه، تحصیل علم و دانش وتهیه ابزار و وسایل به منظور تامین نیازهای انسان وجامعه؛ و تهیه واجرای برنامه های توسعه سیاسی واجتماعی وعلمی انسان وجامعه می باشد.

♈️ گمراهی( چاه): گمراهی درتفاوت ویادر تقابل ویا درتضاد ویا درتناقض "راه" قرار دارد، و به هرنوع خروج انسان از راه ؛ تلقی می گردد.

♈️راه انسان را به؛ ۱_ حل مسائل وتامین نیازهای انسان و جامعه   ۲_رسیدن به پاسخ های علمی برای حل معماهای انسان وجامعه می برد .

♈️گمراهی؛ چون ذاتی نمی باشد وعارض بر حرکت طبیعی است؛ لاجرم به دنبال تامین نیاز علت خویش، خواهد رفت و به دور باطل دچار خواهد شد. 

♈️به ذکر نمونه ای از چاه ها و چاله هایی که در مقابل بسترهای حرکت طبیعی مردم و درطول تاریخ حادث شده اند می پردازیم:

🔰دیکتاتوری؛
توسعه سیاسی و اقتصادی وعلمی و فرهنگی در هرجامعه و نهادهای اجتماعی، منوط است بر قبول تکثرگرایی وحکومت آراء عمومی.
دیکتاتوری؛ در رژیم های دیکتاتوری، نظر ورای دیکتاتور قانون وحکم لازم الاجراست. پس دیکتاتوری برعدم پذیرش آراء و نظرات مردم استوار است، و دیکتاتوری مانع از هر نوع توسعه سیاسی واجتماعی وعلمی وفرهنگی در جوامع خواهد شد،
در این شرایط، خواست شخص یا ایدئولوژی حاکم دیکتاتور، بدیل خواست انسان و جامعه می گردد. و نهادها وجامعه هم باید پاسخگوی نیازهای دیکتاتور باشند، وبه این دلیل است که یک جامعه دیکتاتوری، مبتلا به حرکت دورانی می گردد. که از مصادیق چاله و چاه درجامعه محسوب می گردند.
  ایدئولوژی بخش سنتی جامعه در انقلاب ۵۷ و محافظه کاران که به نهاد روحانیت و راهبری انقلاب نزدیک تر بودند، توانستند با استفاده از شعار ها، وعده ها و مطالبات انقلابی مردم، بالاخص هم پوشانی با اهداف حزب توده ایران در مبارزه با تمدن غرب ومظاهر غرب و به اسم راه خدا ، راه دین ، مکتب، عدالت اجتماعی و سیاسی، و با وعده های "راه مستقیم"  و... هدایت  جامعه را بدست  گرفتند و به مرور زمان توانستند‌‌ انحصار  قدرت وثروت را ، برای حاکمان به ارمغان بیاورند.

♈️ درمقابل، قدرت وثروت دربین مردم هر روز کمتر ونفاق و دورویی بیشتر؛ وعلم ومعرفت بی محتوی تر ودرنهایت باعث دور بدبختی وبی قانونی بر زندگی اقتصادی واجتماعی مردم شدند.

♈️راه وچاه ؛ خود اصالت دارند وهویت خودرا از نیروهای تشکیل دهنده نمی گیرند؛ بنابراین وجود مهندس، دکتر، آیت اله، کارگر زحمتکش، استادو معلم و ....نمی توانند به تنهایی معرف "راه" ویا "چاه" باشند.

♈️بخش سنتی جامعه ایران (بازار سنتی)، از نظر جایگاه طبقاتی؛ شامل آن بخش از شبکیه غیر مولد توزیعی ومالی عصر اقتصاد کشاورزی است. نهاد بازار با کمک از نهاد روحانیت توانست، اقتدار مالی و قداست خود را افزایش ومتقابلا با کمک های مالی خود، موجب افزایش اقتدار ونفوذ نهاد روحانیت گردد.

♈️ نهاد بازار توانست درانقلاب مشروطه وبا کمک نهاد روحانیت، بخشی از قدرت سیاسی جامعه را کسب نماید، ولی با کودتای ۱۲۹۹ش سید ضیاء الدین طباطبایی؛ قسمت اعظم حقوق مکتسبه وقدرت سیاسی از وی ساقط گردید. بخش سنتی جامعه ایران درطول مدت حکومت پهلوی ها؛ امکان مقابله با تشکیلات و دیوانسالاری مدرن و بانکها وصنایع سنگین وارداتی را نیافت وهر روز ضعیف تر شد وضربات جبران ناپذیری بر پیکره اش وارد آمد. و امروز هم پس از کسب قدرت سیاسی در جامعه با توجه به شرایط تاریخی وعصر فنآوری اطلاعات و گسترش همه جانبه صنایع مدرن واقتصاد جهانی، رو به اضمحلال است؛ و براین مبنا ایدئولوژی اش هم، تمام شرایط بقاء را از دست داده است .
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آیت الله ایازی: پزشکیان و کسانی که به ایشان رأی دادند، خواستار تغییر در سیستم مدیریت کشور بودند
@jomhuriyat

♈️ایشان باید روی افراد کارآمد و متخصص ایستادگی کند

♈️«وفاق» یعنی پزشکیان سعی کند با تعامل و گفت‌وگو زمینه‌های توافق را فراهم کند، نه اینکه یک شرکت سهامی تشکیل دهد


👤عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به جماران گفت:

♈️هنوز آقای پزشکیان نیامده، علیه ایشان فحاشی و حرف‌های زشت این‌ور و آن‌ور زدند. پول‌های سنگین و کلانی به نام حوزه در اینجا آوردند و مصرف کردند تا فقط کارشان فحاشی، لعن و این‌طور چیزها باشد.

♈️از آن‌ طرف هم بر ایشان حمله و هجمه کردند. هنوز که هیچ اتفاقی نیفتاده و هیچ تغییری پیدا نشده است، دیده می‌شود که این‌جور دارند کارشکنی می‌کنند؛ چه در مسئله اصل خود مدیریت و چه در رابطه با افرادی که باید معرفی و انتخاب بشوند.

♈️من نظرم این است که مردم باید این مسائل را بدانند. فقط رأی دادن تنها نباشد که بگویند رأی دادیم و تمام شد. نه، باید بیایند حضور پیدا کنند و از آن افرادی که خواستار تغییر و تحول هستند، حمایت کنند./ جماران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝که عشق آسان نمود اول، ولی افتاد مشکل‌ها!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️بعد از کلی گمانه زنی و انتشار لیست های احتمالی برای کابینه پیشنهادی آقای پزشکیان، بالاخره لیست نهایی رو شد! لیستی که در آن از وزارت احتمالی افرادی چون شریف زارچی، آذری جهرمی، جهانگیری، محسن هاشمی و... رسیدیم به پیشنهاد قطعی افرادی چون دنیامالی، اسکندر مومنی، خطیب و علی آبادی ها!

♈️در پی انتشار این لیست، قابل پیش بینی بود که بیشترین موضع منفی از جانب اصلاح طلبان باشد. همان هایی که حالا احساس می کنند، مجدد، اما به شیوه ای دیگر بازی خوردند و ابزار و نردبان اقلیت حاکم برای گرم کردن تنور انتخابات شدند.

♈️همان هایی که در ابتدا با آن سروصدا و با شورای راهبری، قصد در انداختن دولتی متفاوت و مطلوب خود داشتند، ولی به مرور هر چه پیشتر رفتند، نفوذ و افراد مدنظر آن ها طرد و نهایت به لیستی رسیدند که برخی همین حالا می گویند اگر قرار بر معرفی و انتخاب این وزرای پیشنهادی بود، چه کاری به انتخابات و آن همه تلاش و پس زدن جناح جلیلی بود؟

♈️خلاصه این حرکت اقلیت حاکم، استفاده از نفوذ و نردبان اصلاح طلبان برای رسیدن به مطلوب و بعد ستاندن آن، من رو یاد تغییر نام موسسات مالی انداخت! موسساتی که تا زمانی که نیاز به مجوز حاکمیت برای تبدیل شدن به بانک داشتند، همه مزین به نام های دینی و مذهبی بودند، ولی بعد از تبدیل شدن به بانک، نام خود را به نام های ایرانی و ملی پسند تغییر دادند تا اینبار منافع مالی خود را با جذب مردم از طریق اغواگری با نام های ایرانی و مردم پسند، پی بجویند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تحریمی ها استوار تر اما امیدواران به پزشکیان و کابینه ایشان سرخورده اند

✍️ حامد آئینه وند
@jomhuriyat

♈️گذشت زمان این واقعیت که ساختارسیاسی جمهوری اسلامی با محوریت ولایت فقیه قابلیت هیچ گونه اصلاحی ندارد را بیشتر پیش چشمهای روشن بین آورده است. برای جوان ها ی سال ۷۶ که دولت محمد خاتمی بارقه امیدی بود ،پس از اندک زمانی مشخص شد آدم اشتباهی را به پاستور فرستادند به همین دلیل هم در میان دانشجویان پس از فاجعه کوی دانشگاه زمزمه« عبور از خاتمی » شدت گرفت . معنای عبور البته رسیدن به احمدی نژاد نبود بلکه احمدی نژاد محصول رخوت مردم و دلسردی از موثر بودن صندوق رای و دخالت سازمان یافته بیت رهبری برای به کرسی نشاندن وی بود. در سال ۸۸ آیت ا.. خامنه ای و میر حسین موسوی هریک از چشم خویش به عرصه انتخابات نگاه کردند .

♈️موسوی برای نجات ایران به عرصه آمد و خامنه ای با تائید صلاحیت موسوی به دنبال نمایش انتخاباتی شکوهمند بود اما ایستادگی موسوی بر رای مردم بازی را به ضرر خامنه ای مغلوبه کرد. حصر میر حسین موسوی پس از سرکوب خونین جنبش سبز و عدم پیگیری تحریم انتخابات و دلبستگی شدید اصلاح طلبان به سفره انقلاب و خرج تتمه آبروی جنبش اصلاح طلبی برای شعار دروغین رفع حصر روحانی و پیگیری اصلاحات و التماس تکرار برای مجلس امید و ... به عبور از روحانی در محافل دانشجویی ختم نشد بلکه این شعار از گلوی بهترین فرزندان ملت طنین انداز شد که «اصلاح طلب ، اصول گرا دیگه تمومه ماجرا.... »

♈️از آن پس بود که امید به اصلاح از روزنه انتخابات معنای خودش را به صورت کاملا ملموسی از دست داد. خروجی طبیعی این وضعیت رقابت ابراهیم رئیسی با آرای باطله در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و راه یابی نفر اول تهران دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی با کسب رای کمتر از دو درصد واجدین شرایط رای از یک سو و از سوی دیگر رشد جنبش های خیابانی با فواصل کوتاه با درون مایه براندازی بود . رخدادهای جنبشی دی ماه ۹۶ ، آبان ۹۸ و جنبش زن زندگی آزادی را در چنین فضایی باید تحلیل و تفسیر کرد.

♈️تائید صلاحیت پزشکیان برای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم با مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی که برای رهبری پس از خامنه ای خیز برداشته بود محصول هیچ فشار اجتماعی نبود که اگر بود قهر اکثریت مردم با صندوق رای نباید ادامه پیدا می کرد.پزشکیان با تاکید بر اینکه کارگزار خامنه ای و مجری سیاست های اوست اتفاقا نشان داد که سیاست نظام تغیر ی نکرده وتنها بنا به برخی مصالح بین المللی قرار است با ریاست جمهوری احتمالی مجدد ترامپ نظام ویترین مقبول تری ازرئیسی در عرصه بین المللی داشته باشد و صندلی مجتبی هم بی رقیب شود.

♈️کابینه پزشکیان به درستی نشان می‌دهد چرخه مدیران فاسد و ناکارآمد پیشین به هیچ عنوان شکسته نشده است و دولت پزشکیان دولت سوم ابراهیم رئیسی در غیاب خودش است که باید از میان برداشته می‌شد. برای ما تحریمی ها با این کابینه چیزی تغیر نکرده اما امیدواران اندک به پزشکیان سر خورده اند.مردم مستاصلی که در دور دوم به پزشکیان رای دادند روی این سخن نیستند اما تحریمی ها فعالانه باید روشنفکر نمایان بی مسئولیتی چون محمد فاضلی ، محسن رنانی ، بیژن عبدالکریمی و هم چنین فعالان سیاسی که با شورای راهبردی تشکیل کابینه پزشکیان به ریاست ماله کش اعظم محمد جواد ظریف همکاری کردند را پاسخگو کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰صادق زیباکلام: 

🔰بین کابینه ای که از پزشکیان انتظار می رفت تا اسامی معرفی شده, نه یک شکاف که یک دره عمیق هست


♈️صادق زیباکلام درباره کابینه پیشنهادی پزشکیان نوشت: بین کابینه ای که آقای پزشکیان معرفی کردند و انتظاراتی که ازکابینه ایشان می رفت، نه یک شکاف که یک دره عمیق هست.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝به حفظ و مدیریت افکار عمومی اهمیت دهید
(در حاشیه معرفی وزرای دولت آقای پزشکیان)
کامبیز نوروزی
@jomhuriyat

♈️شورای راهبردی که به قصد مشورت برای انتخاب وزرا تشکیل شد با شخصیت‌های متفکر، تحلیلگر، معتبر و درستکار ابتکاری تازه بود که می‌توانست تاثیر تاریخی داشته باشد.

♈️این شورا این امکان را فراهم کرد که شخصیت‌ها و جریان‌های متنوعی در فرآیند انتخاب وزیران به آقای پزشکیان مشورت بدهند.

♈️اما مشکلی که این شورا با آن نامهای معتبر از ابتدا داشت این بود که ناخواسته سطح توقعات عمومی را از سطح امکانات و مقدورات موجود بالاتر برد.

♈️شکل سازماندهی، الگوی گفتاری و معیارها و ضوابطی که شورای راهبردی در مورد انتخاب وزرا مطرح کرد انتظارات از کیفیت کاری و جهت‌گیری سیاسی وزرا بالا رفت.

♈️علاوه براین نقص بزرگ این شورا در عدم اطلاع‌رسانی فعال و صحیح میدان را برای تبلیغاتچی‌های فرصت‌طلب باز کرد.
ده‌ها فهرست جعلی از وزرا منتشر شد که هیچکدام بهره‌ای از حقیقت نداشتند اما توقع ایجاد می‌کردند. مثلا در بعضی فهرست‌ها از استاد گرانقدر دکتر محسن برهانی و نامهای بعیدتر با عنوان وزیر منتخب نام بردند!

♈️عجیب است که شورای راهبردی فاقد سیاست اطلاع‌رسانی بود و تلاش موثری برای مدیریت خبری نداشت.

♈️در طول چند هفته آشفتگی‌های زیادی در بحث انتخاب وزیران پدیدار شد.
حملات ناجوانمردانه برخی اصولگرایان به این شورا و اعضایش فقط نشانه از بی‌اخلاقی آنهاست و مهم نیستند. مهم این است که شورای راهبردی، با پس‌زمینه سخنان شخص آقای پزشکیان به شکلی جلوه‌گری کرد که گویی شورا و آقای پزشکیان با آسودگی می‌توانند هر که را که مایل باشند به عنوان وزیر انتخاب کنند.

♈️شورا و رئیس جمهور افکار عمومی را از دو
مانع مهم بر سر آزادی و قدرت انتخاب وزرا بی‌خبر گذاشتند.

♈️اولی روابط سیاسی بین جناحی که می‌تواند بر فرآیند ائتلاف اثر بگذارد. مثلا وزیری را از جناح سیاسی رقیب انتخاب کنند.

♈️دومی که البته مهم‌تر است نقش هسته کانونی قدرت در فرآیند انتخاب وزیر است که همیشه اثرگذار بوده و این بار گویا اثرگذارتر.

♈️بعد از معرفی رسمی وزرای پیشنهادی اغلب  آنها را مردم کمتر می‌شناسند. هیچ گزارش تفصیلی از آنها منتشر نشده است. اگرچه هنوز برای داوری و تحلیل وزن و کیفیت کابینه خیلی زود است ولی به نظر می‌رسد میانگین اسامی اعلام شده با معیارهایی که گفتند و سطح انتظاراتی که ایجاد شده بود سازگار نیست.

♈️درست است که رئیس جمهور در جریان اخذ رأی اعتماد از مجلس آنها را معرفی می‌کند ولی حفظ حمایت مردم اهمیتی بیشتر دارد. روابط عمومی ریاست جمهوری می‌بایست گزارش تفصیلی از زندگی و سابقه هر یک از وزرای پیشنهادی و دلیل انتخاب آنها را به مردم می‌داد. وقتی شورای راهبردی به مثابه روشی برای مشارکت بیشتر در روند انتخاب وزرا ابداع می‌شود، انتظار معرفی تفصیلی وزرا به افکار عمومی نیز منطقی است.

♈️شورای راهبردی نشانه از جلب مشارکت جریانهای سیاسی بود ولی تا اینجای کار ارتباط آقای رئیس جمهور با افکار عمومی و رسانه‌ها به شکل کم سابقه‌ای ضعیف بوده  است.

♈️هیچ کار اصلاحی بدون حضور و مشارکت مردم، ارتباط با رسانه‌های آزاد و مستقل، جامعه مدنی و گروه‌های اجتماعی مختلف موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

♈️برای دولتی که باید به سرعت با مشکلات و بحران‌های بزرگ دست و پنجه نرم کند، نگه داشتن حمایت عمومی و بویژه نگهبانی از امیدواری مردم اولویتی بزرگ است. این اولویت از همان ابتدا باید رعایت شود.

♈️در دوهای سرعت، مهمترین مرحله، مرحله استارت است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/03 09:15:51
Back to Top
HTML Embed Code: