Telegram Web Link
📝📝چه چیزمان شرعی است که تعطیلی شنبه‌مان شرعی نباشد

امیر ترکاشوند
@jomhuriyat

♈️شورای نگهبان: تعطیلی روز شنبه غیر شرعی است

❗️چه چیزمان شرعی است که این یکی نیست:

♈️شرع (البته در خوانش مشهور و رسمی) معامله با نامسلمانان (: بلاد نامسلمان، گروه‌های نامسلمان، تشکل‌های نامسلمان، آحاد نامسلمان مگر فقط آنانی‌شان که زیر پرچم حکومت اسلامی می‌زیند) را باطل و حرام می‌داند
ولی امروزه حکومت اسلامی با تمام کشورهای نامسلمان معامله و داد و ستد دارد و حتی چین که از نظر فقهی اوج کفر و نامسلمانی است اصلی‌ترین تکیه‌گاه معاملاتی‌اش می‌باشد

♈️شرع (در قرائت رسمی) سوادآموزی و اشتغال اجتماعی زنان را حرام می‌داند اما در حکومت اسلامی‌مان نه فقط سودآموزی بلکه دختران گوی سبقت را از پسران در ورود به دانشگاه و تحصیلات عالیه (و نیز در آزمون‌های استخدامی) ربوده‌اند و جایی نیست که زنان و دختران در آن جایگاه، شاغل نباشند و حتی مسئولیت نداشته باشند

♈️شرع (مطابق قرائت رسمی) خون کسانی که از دین خارج می‌شوند را هدر می‌داند اما به لطف عملکرد متولیان دینی و حکومت شاهد فوج فوج خروج آحاد جوانان از دین هستیم که راست راست در خیابان راه می‌روند و کسی به آن‌ها نمی‌گوید بالای چشم‌تان ابروست

♈️شرع (در برداشت رسمی) کتب موجودِ انجیل و تورات و... را جزو کتب ضاله می‌داند اما معتقدان به آن کتب به عنوان نماینده به مجلس شورای اسلامی راه می‌یابند و سوگند خود را در آغاز نمایندگی به جای قرآن، به همان کتب ضاله!! ادا می‌کنند

♈️شرع (در قرائت رسمی) صیغه و صیغه‌بازی را عین ثواب و واجد اجر فراوان اخروی می‌داند اما اگر تک و توک دولتمردی پیدا شود که در آن دام افتاده باشد همه و همه او را هومی‌کنند و حتی گویند دفتر رهبری از استخدام کسانی که زن دوم دارند خودداری می‌کند

♈️شرع (در قرائت رسمی و فقهی) داشتن اسلحه را برای آحاد جامعه آزاد می‌داند اما در حکومت اسلامی‌مان اگر احدی با اسلحه دیده شود کارش با کرام الکاتبین است

♈️شرع (طبق دیدگاه برخی‌شان) قانونگذاری را حق خدا می‌داند اما در حکومت اسلامی‌مان مجلس و کمیسیون‌هایش از صبح تا شب مشغول وضع قانون‌اند

♈️شرع (بنا به قرائت رسمی) نماز خواندن زنان در مسجد را روا نمی‌داند و پستوی خانه را برای عبادت‌شان تجویز می‌کند اما امروز تمام مساجد ایران با احترام ویژه از زنان مسجدی استقبال می‌کند و حتی گاه شمارشان از مردان مسجدی بیشتر است

شرع ...

شرع ...

شرع ...

♈️شرع (طبق قرائت رسمی) تعطیلی شنبه را از باب تشبّه به جوامع یهودی حرام می‌داند ... خب نمیشه که از همه چیزِ شرع عدول کنیم دستِ‌کم این یکی رو حرام نگه داریم تا ناسلامتی معلوم شود مسلمانیم

♈️بگویید چه چیز قابل توجهی از شرعِ فقهی‌تان باقی مانده که به این یکی دخیل بسته‌اید!؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان!
از وزیران سابق و اسبق استفاده نکنید!

✍️ رحیم قمیشی
@jomhuriyat

♈️اکثر آنها که به اخبار پشت‌پرده دسترسی دارند، این روزها بسیار نگرانند. نگران کابینه‌ای تکراری، و مردمی که از رأیشان به تغییرات، باز ناامید شوند!

♈️چند ماه پیش خدمت یکی از مقامات کشوری بودم، اجازه داد توصیه‌ای به او بکنم!
گفتم تنها توصیه موکدم آنست که نسل شما و ما، دست از سرِ این پست‌ها بردارد.
بگذارید افکار جدید، روش‌های جدید، سیاست‌های جدید در کشور حاکم شود. ما از تکرار ناکارآمدی‌های شما خسته شده‌ایم.
آن آقای دکتر به ساده‌لوحی من خندید.
و بلافاصله گفت؛ تو فکر می‌کنی افراد بی‌تجربه می‌توانند در کشوری که همه چیزش در حال ریزش وحشتناک است، عهده‌دار مسئولیت شوند!؟
و اضافه کرد؛

♈️امروز برق ما در وضعیت فوق‌العاده بغرنجی است، آب ما همینطور، گاز ما همچنین، فروش نفت ما بسیار با مشکل، روابط خارجی ما در حد انزوا، ذخایر استراتژیک ما بسیار نگران‌کننده (نمونه‌هایی را می‌گفت که نمی‌توانم بازگو کنم) بنزین ما فلان وضعیت، آرد ما، گوشت ما، خزانه ما فلان شکل، امنیت ما بسیار بی‌قواره، کشاورزی ما فشل، آب‌های زیرزمینی و وضعیت محیط زیست ما به یغما رفته، استان‌های مرزی ما ناپایدار، قاچاق ما بی‌رویه، تحریم‌ها رو به افزایش، بانک‌ها ورشکسته، سازمان‌های بازنشستگی بی‌پول و...
حالا چند آدم جوان بی تجربه بیایند چکار کنند!! مگر می‌توانند کاری کنند؟

♈️گفتم عزیزم، برای همین می‌گویم شما بروید. به‌خدا شما نباشید همه این بحران‌ها به مرور از بین می‌روند. شما اصلا مدیران تولید بحرانید، چون بکارگیری شما تنها در بحران ممکن است!
گفتم مگر شما وزیران سابق و اسبق نمی‌توانید در اتاق‌های مشاوره حضور داشته باشید و به نسل جدید مدیران کمک کنید؟
این چه استدلال مضحکی است که چون وضع بحرانی است، خود ما باید باشیم تا بحران را نگذاریم به انفجار برسد!
کشورِ بحرانی را شما ساخته‌اید، همین شما مدیران نالایق سابق.
بروید در اتاق‌های مشاوره، حقوق‌های پنجاه شصت میلیونی هم بگیرید، فقط دست از سر وزارتخانه‌ها و مدیریت‌های کلان بردارید.

♈️حالا این روزها هر چه اسم کاندیداهای اصلی وزارت را می‌شنوم یا قبلاً وزیر بوده‌اند یا معاون رئیس‌جمهور، یا سمت‌های مهمی داشته‌اند! نام یک جوان به عنوان کاندیداهای نهایی به گوشم نمی‌خورد!
خدا کند شایعات اشتباه باشند.
خدا کند در معرفی وزرا همه‌اش اسم‌های جدید بشنویم.
خدا کند آنها که عادت کرده‌اند بشنوند امروز صد نفر دیگر در تصادفات کشته شدند، صد معتاد دیگر در کشور مُردند، صد کارخانه تعطیل شد، هزاران بیکار به بیکاران اضافه شدند، دیگر نباشند.

♈️خدا کند دروغ باشد که وزارت نفت به نور چشمی ها رسیده، نه متخصصین.
خدا کند دروغ باشد وزارت صنعت و معدن، وزارت نیرو، وزارت علوم، آموزش و پرورش، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد، کشور و بقیه، از مدیران سابق و اسبق تعیین شده‌اند!
ما جوانان و میانسالان با تجربه و متخصص و متعهد کم داریم؟!
ما ایراندوستان پرانرژی و پرانگیزه نداریم؟

♈️آنها که کشور را به بحران این روزها انداخته‌اند، نباید جایی در کابینه داشته باشند!
با این ادعا که همه چیز پیچیده است.
با این ادعا که کسی تجربه ما را ندارد.
با ادعای دور زدن تحریم‌ها!
وزیر تعیین نکنید.
تحریم‌ها را تنها دزدها خوب بلدند چطور می‌شود دور زد.
ما از دزدها و حقه‌بازها خسته شده‌ایم!
از آدم‌های ظاهرالصلاح باندباز خسته‌ایم.
نگذارید فکر کنیم همه کمیته‌ها یک بازی بوده.

♈️آقای پزشکیان!
وزیران سابق و اسبق هنرشان را نشان داده‌اند.
لطفا آنها را هدایت کنید به اتاق‌های مشاوره.
این لطف به آنهاست.
و لطف به مردم ایران!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰«وفاق» یعنی پزشکیان با تعامل و گفت‌وگو زمینه‌های توافق را فراهم کند، نه اینکه شرکت سهامی تشکیل دهد

آیت الله ایازی،
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به جماران

♈️هنوز آقای پزشکیان نیامده، علیه ایشان فحاشی و حرف‌های زشت این‌ور و آن‌ور زدند. پول‌های سنگین و کلانی به نام حوزه در اینجا آوردند و مصرف کردند تا فقط کارشان فحاشی، لعن و این‌طور چیزها باشد.

♈️هنوز که هیچ اتفاقی نیفتاده و هیچ تغییری پیدا نشده است، دیده می‌شود که این‌جور دارند کارشکنی می‌کنند؛ چه در مسئله اصل خود مدیریت و چه در رابطه با افرادی که باید معرفی و انتخاب بشوند.

♈️پزشکیان و کسانی که به ایشان رأی دادند، خواستار تغییر در سیستم مدیریت کشور بودند.
ایشان باید روی افراد کارآمد و متخصص ایستادگی کند.

♈️«وفاق» یعنی پزشکیان سعی کند با تعامل و گفت‌وگو زمینه‌های توافق را فراهم کند، نه اینکه یک شرکت سهامی تشکیل دهد

♈️من نظرم این است که مردم باید این مسائل را بدانند. فقط رأی دادن تنها نباشد که بگویند رأی دادیم و تمام شد. نه، باید بیایند حضور پیدا کنند و از آن افرادی که خواستار تغییر و تحول هستند، حمایت کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آتش بس در غزه و حمله ایران!

صابر گل عنبری
@jomhuriyat

♈️در حالی که منطقه و جهان منتظر پاسخ ایران به ترور اسماعیل هنیه در تهران و همچنین واکنش حزب الله به ترور فواد شکر است، دو نوع دیپلماسی فشرده و گسترده‌ در جریان است.

♈️نوع اول با هدف اقناع و فشار بر ایران و متحدانش برای عدول از حمله به اسرائیل و محدود کردن آن است و نوع دوم نیز بالا گرفتن تلاش‌های آمریکا برای به سرانجام رساندن مذاکرات آتش بس در غزه.

♈️هر دو نوع تحرک هم در پیوند با هم معطوف به نگرانی عمیق آمریکا نسبت به خروج اوضاع منطقه از کنترل و شروع جنگی است که دولت بایدن خواهان آن نیست.

♈️در این میان، بایدن با رهبران قطر، مصر و اردن با محوریت رایزنی برای رسیدن به توافق آتش بس در غزه و اقناع و‌ فشار بر ایران برای خودداری از حمله به اسرائیل و دستکم حمله‌ای محدود چون قبل گفتگو کرده است.
در کنار آن هم رایزنی فشرده‌ای میان دولت بایدن و تل‌آویو برقرار است.

♈️در همین حال نیز دبیر شورای امنیت ملی روسیه به ایران آمد و مذاکراتی داشت.
بر خلاف برخی تحلیل‌ها، هر چند روسیه تمایل دارد که کلا غرب و آمریکا به پرونده چالشی دیگری مشغول و تمرکز آن‌ها بر پرونده اوکراین برداشته شود، اما این قاعده شامل اسرائیل و جنگی منطقه‌ای با طرفیت آن نمی‌شود.
به هر حال، وقتی یک طرف مساله‌ای در منطقه اسرائیل است، روس‌ها بسیار محتاطانه عمل می‌کنند و بر خلاف امنیت آن گامی جدی بر نمی‌دارند و گواهی دیگر بر این مدعا نیز همین پیام احتمالی پوتین به ایران (به گفته برخی منابع رسانه‌ای) برای خودداری از حمله شدید به اسرائیل است.

♈️همچنین گفته می‌شود که دولت آمریکا به ایران و حزب الله پیام داده و خواستار آن شده است که فعلا حمله‌ای صورت نگیرد تا زمان بیشتری برای توقف جنگ داشته باشد.

♈️از این رو، دور از انتظار نیست که طبق تفاهماتی پشت پرده و بده بستانی توافق آتش بس در غزه حاصل شود؛ توافقی که بعید است که کلا حمله احتمالی ایران را منتفی کند، بلکه ممکن است به عنوان بخشی از تفاهمات با محدود کردن این حمله به نحوی که موجب تشدید تنش و پاسخ متقابل اسرائیل نشود، موافقت شود.

♈️اما موفقیت این روند بستگی به نتانیاهو دارد و باید دید تا چه اندازه آمریکا برای وادار کردن او به توافق آتش بس فشار جدی وارد می‌کند. نتانیاهو در چند ماه اخیر پس از رسیدن مذاکرات به نقطه توافق همواره به بهانه و دلیلی آن را به بن بست کشانده و مانع توافق شده است و تکرار این رفتار هم بعید نیست. البته موضع احتمالی نتانیاهو بیشتر تابع برآورد نهایی او درباره حمله احتمالی و میزان تاثیر آن است و اگر به این جمع بندی برسد که این حمله با کمک آمریکا و دیگر متحدان قابل دفع است و یا فاقد تاثیری جدی خواهد بود، به احتمال زیاد با دیپلماسی کنونی برای آتش بس همراهی نکند.

♈️اما انتخاب سنوار به رهبری حماس بعید است که تاثیری منفی بر مذاکرات جاری داشته باشد. حماس خواهان این توافق برای توقف جنگ است و اگر غیر از این بود، پس از ترور هنیه در واکنش به آن از مذاکرات خارج می‌شد؛ مذاکراتی که خود سنوار نقش مهمی در آن داشته و دارد.

♈️به همین دلیل این انتخاب چنان که گفته شد، بیشتر حامل پیام‌های مشخصی به اسرائیل و شخص نتانیاهو است که کشتن او را یکی از اهداف جنگ معرفی کرد و از این رو، حماس در واقع با انتخاب سنوار می‌خواهد اعلام کند که جنگ در تحقق اهدافش پس از گذشت ده ماه شکست خورده و آن را به رخ نتانیاهو بکشد و در داخل در تنگنای بیشتری قرار دهد و همچنین تاکید کند که «طوفان الاقصی» نه فقط انتخاب سنوار و فرماندهی قسام بلکه کلیت حماس است.

♈️در نهایت باید منتظر ماند و دید تحرکات کنونی می‌تواند به توافق آتش بس ختم شود یا دوباره ناکام می‌ماند. البته این نکته هم نباید مغفول بماند که خرید زمان نیز در پس این تحرکات منتفی نیست. در هر صورت، اگر تفاهماتی پشت پرده سیاست برای توقف جنگ صورت گیرد، ابتدا باید انتظار اعلام توافق را داشت و سپس احتمالا حمله محدودی از ایران؛ به نحوی که موجب تشدید نشود.

♈️اما اگر توافقی برای آتش بس در غزه صورت نگیرد، باید دید سطح و دامنه حمله ایران و حزب الله و واکنش اسرائیل به چه شکلی خواهد بود. با این حال، وقوع جنگ چندان محتمل نیست؛ اما حملات رفت و برگشتی در سطح مشخصی بعید نیست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝استبداد دینی: عامل سقوط  اخلاق در جامعه اسلامی!

غلامرضا ظریفیان
@jomhuriyat

♈️اخلاق با دین دقیقا همپوشانی ندارد. برخی افراد ممکن است متدین نباشند و به ارزش‌های اخلاقی نظیر راستگویی، امانتداری و نیکی به دیگران پایبند باشند. اما عکس آن صادق نیست، یعنی ممکن نیست یک دیندار حقیقی بدون اخلاق باشد، چون دین راستین مملو از اخلاق و مبتنی بر گزاره‌ها و ارزش‌های اخلاقی است، هرچند در تاریخ بارها شاهد دوری دین از اخلاق و رفتارهای غیراخلاقی دینداران بوده‌ایم.

♈️حال پرسش این است که چگونه جامعه دینی که پیامبر ساخت، طی چند دهه در اوج انحطاط اخلاقی قرار می‌گیرد و دست به کشتار فجیع خانواده پیامبر می‌زند؟ پیامبر به رغم انکار اخیر یک منبری که رسانه‌ها برایش شهرت درست کرده‌اند، فرمود: "انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق." پیامبر نفرمود: من برای تکمیل علوم و دانش آمدم؛ یعنی حوزه اصلی کارکرد دین، نه علوم است نه سیاست و قدرت، بلکه همه این‌ها باید در خدمت اخلاق باشند.

♈️وقتی قرآن می‌خواهد پیامبر را در اوج توصیف کند، به نماز و روزه و حج و حکومت پیامبر اشاره نمی‌کند، بلکه می‌گوید:
انک لعلی خلق عظیم. (۴؛ ۶۸) یعنی اسوه و الگو بودن پیامبر بیش از هر بعد دیگری در اخلاق او نمودار می‌شود.پس نسبت دین با اخلاق، نسبت وجودی است، یعنی دین بدون وجود اخلاق، دین نیست. ده‌ها حدیث و روایت داریم که کسی که اخلاق ندارد، دین ندارد، کسی که امانتدار نیست، حیا ندارد یا صداقت ندارد، دین ندارد.

♈️قرآن می فرماید: دیدی چه کسی دین را تکذیب می کند؟ آنکه نسبت به گرسنگی فقرا و رنج یتیمان بی‌تفاوت است، پس وای بر نمازگزارانی که اهل تظاهرند و مردم را از حقشان محروم می‌کنند. این‌ها همه گزاره‌های اخلاقی است که عدم پایبندی به آن‌ها در حکم تکذیب دین گرفته شده‌است.

♈️قرآن تصریح می‌کند: عمل نکردن به ادعا و شعار خود در مقابل خدا، بزرگترین گناه است؛ یعنی ملاک، رعایت ارزش‌های اخلاقی در رفتار و نه فقط حرف است. بنابراین دینداری و هر مناسکی که به زیست اخلاقی منجر نشود، بویی از دین نبرده است.اما چرا جامعه اسلامی بعد از ۲۳ سال حضور پیامبر، ظرف ۵۰ سال به جایی رسید که بدترین جنایت تاریخ بشریت را مرتکب شود؟!

♈️در تاریکترین عصر جاهلیت، آتش زدن خیمه‌ها، شکنجه کردن زنان، تکه‌تکه کردن جنازه‌های کشته‌ها و اسب تازاندن بر پیکرها بوقوع نپیوسته بود، چون خلاف مرام جاهلی بود، اما چه اتفاقی افتاد که مسلمانان با نیت قربه الی الله و پس از نماز اول وقت، فرزند پیامبر خود را کشتند؟ مهمترین عامل رخ دادن چنین نتیجه‌ای به روایت نهج البلاغه و سخنان امام حسین، استبداد دینی است که خطرناک‌ترین نوع استبداد و مبتنی بر جهل مقدس است.

♈️استبداد پیش از آنکه موضوعی سیاسی باشد، روانشناختی است؛ کسانی که در خود احساس حقارت می‌کنند، از طریق اعمال قدرت سعی در جبران ضعف‌های درونی دارند.امام حسین در خطبه منا برای علمای دین، استبداد را تشریح می‌کند و می‌گوید علما و نخبگان با ۲ انگیزه طمع و ترس، با تهدید و تطمیع، زمینه ظهور استبداد را فراهم کردند.

♈️نخستین کسی که خطر بروز استبداد را در جامعه اسلامی مطرح کرد، حضرت زهراست که بلافاصله پس از رحلت پیامبر این خطر را گوشزد می‌کند: اقلیت مستبد و اکثریت پیرو ! امیر مومنان می‌فرماید: هر که استبداد بورزد هلاک می‌شود، یعنی شخص یا جامعه استبدادورز عاقبتش نابودی است.

♈️اما جامعه و نخبگان به این اعلام خطر بی‌تفاوت بود. امام علی در خطبه ۱۵۰ نهج‌البلاغه فرمود که بعد از رحلت پیامبر، جامعه به دوره جاهلیت بازگشت و ویژگی دوران جاهلی، این است که حق با کسی است که قدرت و زور دارد!در سیره پیامبر، نگاه افقی وجود دارد، حتی غیرمسلمانان و اهل کتاب نیز دارای اختیار و حقوق شهروندی و حرمت هستند اما در سیستم استبدادی هیچ کس جز حاکم و قدرت، حق ندارد، از بالا به مردم نگاه می‌شود و همه باید تسلیم و مطیع حکومت باشند.

ب♈️ه تعبیر امام علی، نتیجه این استبداد دینی خروج بخشی از مردم از دین و گرویدن بخش دیگری به دین منحرف حاکمان و این سنت فرعون بود که خود را برتر و بالاتر از مردم، صاحب حق و امر و مردم را واجب الاطاعه خود می‌دانست تا آن‌ها را به سعادت برساند. در نظام استبدادی قدرت در خدمت حقیقت نیست، بلکه حقیقت در خدمت قدرت است و در پای آن قربانی می‌شود. اما قرآن، سعادت و آخرت را متعلق به کسانی می‌داند که خود را ازدیگران برتر نمی‌دانند و به دنبال علو نیستند: تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا ۚ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ (۸۳؛ ۲۸) [ما این دار (بهشت) آخرت را برای آنان که در زمین اراده علوّ و فساد و سرکشی ندارند مخصوص می‌گردانیم و حسن عاقبت خاص پرهیزکاران است.]

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خشت کج معاونت اقوام و مذاهب

علی مجتهدزاده
@jomhuriyat

♈️اکنون که در آستانه معرفی کابینه هستیم، اطلاع داریم که حداقل دو چهره با سابقه، کارآمد و خوشنام اهل سنت برای وزارتخانه‌های نفت و راه و شهرسازی به عنوان گزینه‌های پیشنهادی شورای راهبری به رئیس جمهوری معرفی و در نهایت کنار گذاشته شده‌اند.

♈️مساله اول این است که با آن همه تبلیغ و اعتراض درباره به کارگیری اهل سنت، رئیس جمهوری محترم و مراجع دخیل در معرفی کابینه باید روشن کنند که دلیل این اتفاق چه بوده؟
آیا این افراد از نظر کارآمدی چیزی کم داشتند؟ یا اینکه فشاری از جای دیگر باعث چنین تصمیمی شده؟ اگر فشاری در کار بوده آیا رئیس جمهوری و مراجع دولت هیچ رایزنی داشته‌اند؟

♈️قبل از هر چیز و مهمتر از تاسیس یک معاونت جدید، پاسخ به این سوال‌هاست که در مقابل مطالبه عمومی ضرورت دارد. بدون این پاسخ هر نوع اقدامی، آمیخته به عدم شفافیت و پنهانکاری است.

♈️شاید برخی فکر کنند که این می‌تواند دروازه ورود اهل سنت به سمت‌های بالای دولت باشد اما تمام مساله این نیست.

♈️اولا این ورود وقتی در حد وزارتخانه و یا دیگر معاونت‌های دولت نباشد، تا حد زیادی نمایشی و بی‌اثر است. در واقع شبیه آن است که دولت قصد دارد مطالبه‌ای را از سر خود باز کند بی‌آنکه زحمات زیادی هم برای آن بکشد. یعنی هم اهل سنت را راضی نگاه داشته باشد و هم زیر فشار طرف‌های دیگر نرود.

♈️با کمال احترام به دولت آقای پزشکیان، این رفتار نوعی تنره‌طلبی سیاسی است و با آن شعارها و وعده‌های یک ماه قبل همخوانی چندانی ندارد.

♈️تاسیس چنین معاونتی به وضوح دوپاره کردن جامعه ایران از لحاظ حقوقی است. گو اینکه اهل سنت متفاوت از دیگران هستند.

♈️بر همین اساس باید پرسید این معاونت قرار است چه کارویژه‌ای انجام دهد؟ در شرایطی که تبعیض موجود در خصوص اهل سنت و پیروان ادیان دیگر ابراهیمی در ایران مستند به هیچ قانونی نیست و تنها شبکه‌ای از رفتارها و فشارهای فراقانونی عامل این وضع شده، این معاونت قرار است چه بکند؟

♈️اگر قرار به اقدام حقوقی است که تنها لازمه آن اجرای قانون توسط دولت است و این کار معاونتی تازه نمی‌خواهد. اگر قرار به تبیین موضوع و رایزنی است، چرا ارکان دولت که نفوذ و رسمیت به مراتب بیشتری دارند و دارای وجه نمایشی نیز نیستند چنین نمی‌کنند؟ 

♈️بدتر از همه اینها اینکه ایجاد چنین معاونتی تصویری غلط از «اقلیت» بودن مذاهب و ادیان دیگر در کشور ایجاد می‌کند. حال آنکه یک دولت توسعه‌گرا و مدرن باید به دنبال آن باشد که مفهوم شهروند ایرانی را به جای این اقلیت و آن اقلیت جا بیاندازد و نقش این هویت‌ها را در حقوق شهروندی و تعریف عمومی از افراد و گروه‌ها از بین ببرد. 

♈️مطالبه از دولت آقای پزشکیان نه تاسیس چنین ساختار جدید و احتمالا بدون کارکردی، بلکه لحاظ کردن شایستگی اهل سنت برای تصدی مراتب بالای اداری و مدیریتی کشور بوده و هست.

♈️همانطور که تاسیس معاونت زنان برای دولت منتهی به اتفاقاتی عملی در احقاق حقوق این قشر نشد و تنها تبدیل به یک تابلوی نسبتا کم تاثیر در در حوزه حقوق شهروندی زنان گشت، سرنوشت معاونت ادیان و مذاهب دولت نیز به احتمال زیاد چنین خواهد بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝زره پزشکیان سوراخ دارد

هاشم موذن زاده٭
@jomhuriyat

♈️اگر مسعود پزشکیان تصور کرده است که انتخاب گفتار نرم از سختی کار او خواهد کاست ره به طریقی بسیار خطا رفته است سیاست معرکه ناز و نوازش نیست و نه کسانی که از چرب و شیرین قدرت و مکنت هزاران بهره برده اند اهل رها کردن آن جایگاه‌ها هستند و نه کسانی که مورد تعدی و تبعیض و خیانت گروه اول واقع شده‌اند در پیگیری حق شان اهل مسامحه‌اند

♈️پزشکیان برای بودن در این معرکه به زرهی بسیار قدرتمند احتیاج دارد که مهمترین لایه آن کابینه اوست اما از قرائن اینگونه بر می‌آید که این لایه از زره او به شکلی عامدانه توسط قدرت حاکم سوراخ شده است

♈️نبرد با چنین زرهی سرنوشتی از قبل تعیین شده دارد و پزشکیان نمی‌تواند ادعا کند که از این اوضاع بیخبر بوده است

♈️اینکه او برای سوراخ‌ها چه فکری خواهد کرد هنوز معلوم نیست اما امیدوارم قبول داشته باشد بودن در آوردگاه ریاست جمهوری کشوری مانند ایران با چنین جامه‌ای یک تراژدی - کمدی عمیق است

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و تابستانی اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو رو باشید باشید

♈️ اینجا بهشتی زمینی با نام دریاچه آیقار در اردبیل است،

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 وفاق در قوه مجریه واجب!
در بقیه قوا و مراکز قدرت حرام!

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️دکتر پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی اعلام کرد دولت سوم خاتمی را تشکیل خواهد داد و مردم هم با این وصف به او رأی دادند.

♈️ملت ایران تغییر را انتخاب کرد اما جناح تمامت ‌خواه که انتخابات را به تقابل اردوگاه اسلام و کفر تبدیل کرده بود اکنون سهم خود را از پس‌ماندهای استکبار و کفر! طلب می‌کند.

♈️تمامت‌خواهان که تنها در انتخابات های بی رقیب می‌توانند برنده شوند نه در مجلسین طالب وفاقند و نه در قوه قضائیه و نه در صداوسیما و دیگر نهادها، حتی در کمیته امداد! آنها تنها در قوه مجریه طالب وفاق و شراکت هستند تا سهم‌ بگیرند. درِ دیزی پزشکیان هم باز است اما حیا هم بخشی از ایمان است.

♈️به یاد سوره ص و داستان آن دو برادر دادخواه افتادم که برای داوری پیش داود پیامبر رفتند و یکی زبان به شکایت گشود و گفت این برادرم 99 میش دارد و من تنها یک میش دارم و باز هم زور می گوید و همین یکی را هم از من می‌خواهد. جناح تمامت خواه شکست خورده اکنون با سوءاستفاده از اهرم‌های مختلف به همین یک قوه هم چشم طمع دارد!

♈️خدایش بیامرزد آیت‌الله شیخ علی اصغر مروارید را که در سفر مصر که با هم بودیم داستان آن صوفی را نقل می‌کرد که به او گفتند نماز می‌خوانی؟ گفت نه! گفتند روزه می‌گیری؟ گفت نه! گفتند چلو مرغ می‌خوری؟! گفت حق‌ق‌ق‌ق!

♈️ به وفاق‌طلبان می‌گوییم در بقیه قوا هم وفاق کنیم! می‌گویند حرام! الی یوم‌القیامه!
می‌گوییم در قوه مجریه چطور؟ می‌گویند حق‌ق‌ق‌ق!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰خری و اشتری بدور از آبادی بطور آزادانه باهم زندگی می کردند....
@jomhuriyat

♈️نیمه شبی در حال چریدن علف ، حواسشان نبود که ناگهان وارد آبادی انسانها شدند.
شتر چون متوجه خطر گرديد رو به خر کرد و گفت :
ای خر خواهش می کنم سکوت اختیار کن تا از معرکه دور شویم و مبادا انسانها به حضورمان پی ببرند!"

♈️خر گفت : "اتفاقا درست همین ساعت، عادت نعره سر دادن من است."
شتر التماس کرد که امشب نعره کردن را بی خیال گردد.تا مبادا بدست انسانها بیافتند.
خر گفت: " متأسفم دوست عزیز! من عادت دارم همین ساعت نعره کنم و خودت می دانی ترک عادت موجب مرض است و هلاکت جان!"
پس خر بی محابا نعره های دلخراش بر میداشت.

♈️از قضا کاروانی که در آن موقع از آن آبادی می گذشت، متوجه حضور آنان گرديدند و آدمیان هر دو را گرفته و در صف چارپايان بارکش گذاشتند.
صبح روز بعد در مسیر راه ، آبی عمیق پیش آمد که عبور از آن برای خر میسر نبود. پس خر را بر شتر نشانيده و شتر را به آب راندند.

♈️چون شتر به میان عمق آب رسید شروع به پایکوبی و رقصیدن نمود.
خر گفت :ای شتر چه می کنی؟ نکن رفیق وگرنه می افتم و غرق می شوم."
شتر گفت : خر جان، من عادت دارم در آب برقصم.!!
ترک عادت هم موجب مرض و هلاکت است!"

♈️خر بیچاره هرچه التماس کرد اما شتر وقعی ننهاد.
خر گفت تو دیگر چه رفیقی هستی؟!
شتر گفت : " چنانکه دیشب نوبت آواز بهنگام خر بود!!!
امروز زمان رقص ناساز اشتر است!"
شتر با جنبشی دیگر خر را از پشت بينداخت و در آب غرق ساخت.

♈️شتر با خود گفت : "
رفاقت با خر نادان ، عاقبتی غیر از این نخواهد داشت. هم خود را هلاک کرد و هم مرا به بند کشيد!

📕امثال و حکم
دهخدا
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ثمره نقض حقوق مردم
#دکتر_مهدی_ذاکریان
@jomhuriyat

♈️شما فقط قانون اساسی را اجرا کنید، ملت خوشحال خواهد بود. عمل کنید به قرآن، ملت خوشحال خواهد بود. عمل کنید به نهج البلاغه، عمل بکنید به نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر، عمل بکنید به خطبه شقشقیه، ما چیز بیشتری نمی‌خواهیم.

♈️مردمی بودن به این نیست که شما بروید در هیئت ‌ها، مردمی بودن به این است که شما اعاده حقوق مردم کنید.

♈️ثمره نقض حقوق مردم می شود قهر با انتخابات و ثمره قهر انتخاباتی می شود خشونت و ستیز با نظام سیاسی

♈️فرهنگ مدارا و صلح در یک دهه و در یک سده و در چند سده به دست نیامده تاریخ ایران آن را برای ملت ایران ساخته است. ملت ایران تهاجم‌ها و جنگ‌ها را تجربه، اما به این نتیجه رسید که صلح و مدارا ارزشمندند، بسیاری از مدیران جمهوری اسلامی چنین دستاوردی را تضعیف می کنند.

♈️با همه فرهنگ‌ها، با همه اقوام، با همه همسایگان باید زیست و خوب زندگی کرد و با صلح و با ادبیات صلح و مدارا به پیشرفت و توسعه دست پیدا کرد. اگر همین را پس از این انتخابات آرزو داشته باشیم که تقویت بشود، قاعدتاً حقوق بشر هم رعایت میشود.

♈️حقوق مدنی، حقوق سیاسی، حقوق اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی، حقوق صلح، حقوق محیط زیست، همه این‌ها در محاق و در معرض آسیبند. به خاطر همین، بسیاری از ایرانیان به شدت ناراضی اند و اعتراض خودشان را هم در این انتخابات نشان دادند. آن تعدادی هم که به آقای پزشکیان رای دادند، به باور من جدا از معترضین در این انتخابات نبودند

♈️ واکنش نامناسب حکمرانان به اعتراضات مردم در زمینه‌های حقوق بشری، حقوق مدنی، حقوق اقتصادی و حق بر محیط زیست، سبب ساز خشونت، قهر و ستیز است.

♈️با نسلی روبرو هستیم که حقوق خودش را نه در گفتمان صلح و نه در گفتمان مدارا، بلکه در گفتمان اعتراض شروع کرده و ممکن است این گفتمان اعتراض به یک گفتمان خشونت منجر شود. اینجاست که شیوه حکمرانی پس از آقای پزشکیان می‌تواند یا پایان مدارا باشد یا استمرار مدارا.

♈️دولت جدید برای اینکه بتواند گفتمان مدارا و صلح را ادامه بدهد، به شدت نیازمند جلب نظر آن ۵۰ درصدی است که رأی ندادند، نه اینکه آنها را از دست بدهد.

♈️مردمی بودن به این نیست که شما بروید در هیئت ‌ها، مردمی بودن به این است که شما اعاده حقوق مردم کنید.

♈️حقوق مردم نقض شده و اعاده حقوق مردم باید صورت بگیرد. در این جا شما تنها یک راهکار حقوقی دارید و آن هم عدالت انتقالی است

♈️در فرآیند عدالت انتقالی سیاست های بد را ادامه نمی دهند و حاکمان بد را مجدد به کار نمی گمارند. اینجاست که معلوم می شود پزشکیان راست می گوید یا نه؟

♈️ادامه فیلترینگ، معیشت بد و ابقای آدم های بد یا تکراری و ... خواست مردم نیست

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نفرین بر این ثبات رای
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️امروز هم آمد سراغم.‌ رفیق-فامیل قدیمی است. سومین بار است که می خواهد طلاق دهد و سخت آزرده و مشوش.‌ برای رایزنی آمده بود. مرد ایرانی پسندی است. راستگو، فداکار،‌ متدین،‌ بی غل و غش و امانتدار و صبور و دانشگاهی!!. ۵۰ سالی هست که می شناسمش. فقط یک ایراد کوچولو دارد. طی این مدت ، اخلاق, منش، نوع نگاهش به عالم و آدم و چارچوب ها و شاخص های سازنده نگرش سیاسی او ثابت مانده است. ثبات رای و منشی شگفت. هر گاه می بینمش یاد قرن گذشته می افتم. در شگفتم که چرا سه بار زنانش طلاق گرفته اند،‌ پرسپکتیو این مومن به آن می خورد که با چنین ثبوت و استواری در نظر و رای و منش، بیشینه هر چهار سال همسرانش او را رها می کردند.

♈️جرج برنارد شاو می‌گوید: “تنها مردی که من می‌شناسم و رفتار معقولانه دارد، خیاط من است؛ او هر بار که مرا برای دوختن لباس جدید ملاقات می‌کند، اندازه‌های مرا مجدداً سنجی کرده و لباسی با اندازه‌ی مناسب برایم تهیه می‌کند؛ در حالی که دیگران همچنان به اندازه‌گیری‌های قدیمی خود پایبندند و از من انتظار دارند خودم را به اندازه‌ی آن‌ها بسنجم.”

♈️بدا به حال ملتی که در چنگال نظام و فرمانروایانی گرفتار است که با تغییر در جهان رو به دگرگونی، قهر است.‌ چنین حکومت هایی با اهداف استراتژیک ثابت و لایتغیر، خواه و ناخواه مردم و کشورشان را به دوزخ رهنمونند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰فهرست وزرای پیشنهادی به مجلس ارائه شد

وزارت آموزش و پرورش: علیرضا کاظمی

وزارت ارتباطات: ستار هاشمی

وزارت اطلاعات: سید اسماعیل خطیب

وزارت اقتصاد: عبدالناصر همتی

وزارت امور خارجه: عباس عراقچی

وزارت بهداشت: محمدرضا ظفرقندی

وزارت کار: احمد میدری

وزارت جهاد کشاورزی: غلامرضا نوری

وزارت دادگستری: امین حسین رحیمی

وزارت دفاع: عزیز نصیرزاده

وزارت راه: فرزانه صادق

وزارت صمت: محمد اتابک

وزارت علوم: حسین سیمایی

وزارت فرهنگ: عباس صالحی

وزارت کشور: اسکندر مومنی

وزارت میراث فرهنگی: محمدرضا صالحی امیری

وزارت نفت: محسن پاک‌نژاد

وزارت نیرو: عباس علی‌آبادی

وزارت ورزش: احمد دنیامالی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 شکست سنگین سازوکارهای تعیین وزرا!

♈️متاسفانه سازوکارهای طراحی شده برای انتخاب وزرا با شکست سنگینی مواجه شد و شورای راهبری نیز نتوانست تا آخر مسیر تعریف شده را راهبری کند. به گونه ای که متغیرهای متعدد منجر به تغییر مداوم گزینه ها و سردرگمی عجیب در افکار رئیس جمهور شده است.

♈️‏لابی ها و فشارهای درون جناحی، ملاحظات بیرونی و عملیات های متعدد روانی خودی ها، در همین آغاز راه دولت را با چالش بزرگی مواجه کرده است که امیدواریم آقای دکتر پزشکیان بر آن فائق آید./مصطفی نجفی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝افزایش آمار «نیت»ها در ایران!
@jomhuriyat

♈️جوانانی که نه درس می‌خوانند، نه به‌ دنبال شغل‌اند و نه مهارتی می‌آموزند، طی سال‌های اخیر به‌دلیل افزایش جهانی جمعیتشان با عنوان «نیت‌ها» (NEET) مشهور شده‌اند. نیت در تعریف جهانی به جوانانی گفته می‌شود که نه در فهرست آماری مشغول به تحصیل قرار دارند و نه در آمار شاغلان و مهارت‌آموزان جامعه محاسبه می‌شوند.

♈️ایران طی سال‌های اخیر با رشد چشمگیر این گروه از جوانان، رتبه‌ بالایی در آمارهای جهانی کسب کرده است و همین امر نگرانی جامعه‌شناسان را در پی داشته است. اگرچه در جوامع مختلف بازه سنی نیت‌ها متغیراست،اما در نمودارهای جهانی به‌طور معمول افرادی نیت خوانده می‌شوند که در محدوده سنی ۱۶ تا ۲۴ قرار دارند که نه تمایلی به تحصیل دارند و نه علاقه‌ای به یافتن شغل مناسب برای خود.

♈️ این موضوع تامین هزینه‌های زندگی آنها را بعهده والدین می‌گذارد. آنچه این پدیده را در ایران مورد توجه قرار داده افزایش آماری آن طی سال‌های اخیر است. براساس برخی آمارها در سال ۱۳۹۷ دست‌کم ۳۰ درصد از جوانان ۱۵ تا ۲۴ساله در این گروه قرار داشتند. نرخ ۳۰درصدی نیت‌ها در ایران از آن نظر قابل تامل است که در جوامع توسعه‌یافته این عدد تنها ۲ تا ۱۰ درصد جوانان ۱۶ تا ۲۴ را دربر می‌گیرد.

♈️نرخ نیت‌ها در میان مردان ایرانی در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۵ تا ۱۷ درصد و در میان زنان از ۴۷ درصد در سال ۱۳۹۴ به ۳۹ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چاره چیست؟
یادداشتی از سعید حجاریان منتشر شده در وب‌سایت
#مشق_نو
@jomhuriyat

🔰نوشتار پیش رو چه می‌گوید؟

♈️سعید حجاریان در این نوشتار این پرسش را پیش کشیده است که دولت‌ها چگونه زمین‌گیر می‌شوند؟ او نخست تفکیکی میان زمین‌گیریِ حاکمیت‌ و قوه مجریه قائل می‌شود و سپس، بحث خود را با تمرکز بر قوه مجریه پیش می‌برد.

♈️حجاریان، مروری بر دولت‌های پس از انقلاب می‌کند و با برشمردن کارویژه‌ هر یک از آن‌ها، عواملی درونی و بیرونی را که باعث شدند آن دولت‌ها زمین‌بگیر شوند یا دست‌کم به آن سو حرکت کنند، بررسی می‌کند.

♈️حجاریان تأکید می‌کند: «در عالم واقع، هر رویدادی ممکن‌الوقوع است و لزوماً از دستگاه فکری دولت‌‌ها، رهبران و بازیگران مؤثر تبعیت نمی‌کند. به‌عنوان مثال در فقره قتل‌های زنجیره‌ای، ممکن بود پرده‌ها در دوره سازندگی فرومی‌افتاد و در آن مقطع از برخی واقعیت‌ها پرده‌برداری می‌شد. به همین منوال ممکن بود شلیک به هواپیمای اوکراینی در دوره‌ای پیش و یا پس از دولت روحانی به‌وقوع می‌پیوست؛ همان‌گونه که ترور اسماعیل هنیه می‌توانست پس از هفت اکتبر، در هر زمانی و در هر نقطه‌ای از جمله ایران به‌وقوع بپیوندد.»

♈️او معتقد است دولت‌ها از چهار طریق می‌توانند مدیریت بحران‌ کنند و نهایتاً پروژه زمین‌گیر شدن‌شان را خنثی کنند یا دست‌کم از شدت آن بکاهند؛ ۱) فهم مسئله و سازوکار کنترل، ۲) تغییرات آنی، ۳) نهادهای بین‌المللی، ۴) دکترین چندبعدی امنیت ملی.

🔰متن کامل این نوشتار را در لینک زیر بخوانید
mashghenow.com/?p=6100

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝زیدآبادی: اگر پزشکیان فکر می‌کند با این افراد می‌تواند کار کند، دلیلی ندارد که ما کاسۀ داغ‌تر از آش شویم!

احمد زیدآبادی نوشت:
@jomhuriyat

♈️ترکیب کابینه بدین صورتی که به مجلس معرفی شده است، با توجه به اهدافی که آقای پزشکیان برای خود اعلام کرده، به قول امروزی‌ها دارای دو یا سه "باگ" اساسی است.

♈️با این حال، این در حوزۀ حقوق رئیس دولت است که همکاران خود را انتخاب کند. نامناسب بودن برخی همکاران رئیس جمهور در درجۀ نخست، مشکل خود است. اگر او واقعاً فکر می‌کند که با برخی از این افراد می‌تواند کار کند، دلیلی ندارد که ما کاسۀ داغ‌تر از آش شویم!

♈️در دنیا معمولاً دست رؤسای دولت برای انتخاب همکاران خود کاملاً باز است. از طرفی مردم هم خیلی خود را درگیر انتخاب نوع همکاران رئیس‌جمهور نمی‌کنند و مطالبات خود را از  کلیت دولت طلب می‌کنند. در ایران اما بدبختانه دست رئیس‌جمهور برای گزینش همکاران خود باز نیست و گروه‌ها و محافل سیاسی هم به طرزی خارج از قاعده خود را درگیر جزئیات این موضوع می‌کنند.

♈️به هر حال، اگر این چند نفری که اصطلاحاً "باگ" کابینه به نظر می رسند، خود را متعهد به همراهی با سیاست‌های اعلام شدۀ رئیس‌جمهور کرده باشند که چه بهتر، اما اگر احیاناً بخواهند ساز مخصوص خود را ناهماهنگ با ارکستر دولت بنوازند، آنگاه این به عهدۀ رئیس جمهور است که بخواهد تسلیم آنان شود یا آنکه قاطعانه به همکاری آنان خاتمه دهد.

♈️نچه فعلاً برای ما اصل است، عمل دولت به تعهدات خود برای پایان دادن به این وضعیت نابسامان است. باقی قضایا فرع بر این است.

#رستاک_ایران
❇️ @Rastak_iran
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️چرا کشورهای غیرمسلمان پیشرفت می کنند اما مسلمانان نه!؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تبریک به آنها که رأی ندادند!

رحیم قمیشی
@jomhuriyat

♈️امروز که لیست وزرای پیشنهادی آقای پزشکیان رسماً منتشر شد، احساس کردم همۀ آنها که رأی ندادند، شم سیاسی قویتری از ما که به آقای پزشکیان رأی دادیم، داشته‌اند.
من منکر وجود برخی افراد اندک متناسب با خواست رأی‌دهندگان در بین وزرای پیشنهادی نیستم، شاید به اندازه انگشتان یک دست! که احتمال می‌دهم آنها را هم مجلس رد کند.
اما جا دارد این کابینه پیشنهادی را قبل از هر کس به مقام معظم رهبری، سپس به آقای شریعتمداری، آقای جلیلی، آقای جبلی، و آقای قالیباف، همچنین ائمه جمعه سراسر کشور تبریک بگویم.
کابینه‌ای که یک فرد مهم توانا برای تغییر در راس هیچکدام از وزارتخانه‌های سیاسی‌، اموزشی‌ و فنی‌اش نیست.

♈️من آدم ناامیدی نیستم، بعکس گاهی زیادی امیدوارم. اما از این کابینه هیچ انتظاری برای تغییر و تحول نسبی هم ندارم!
خدا کند فردا در کمال شگفتی فیلترینگ رفع شود.
خدا کند تحریم‌ها برداشته شوند.
خدا کند بیگناهان آزاد شوند، از خانواده‌های آسیب دیده دلجویی شود
خدا کند ون‌های طرح سیاه نور جمع شوند، دختران و زنان تحقیر نشوند!
خدا کند وضع اقتصادی ما بهتر شود...
اما آن روز هم باید از همان آقایانی تشکر کرد که احتمالا به پزشکیان تذکر داده‌اند، این کار باید بشود و اجازه آن کار را داده‌اند!

♈️کابینه‌ای که افراد مهم آن سفارشی هستند.
کابینه‌ای که در کمال محافظه‌کاری معرفی شده.
کابینه‌ای که تمام اعضای آن را، قبلاً، از ما بهتران تایید کرده‌اند.
کابینه مورد تایید رای دهندگان امیدوار به تغییر نیست.

♈️تا اینجای کار، تک‌تک آنها که رأی ندادند، درست‌تر از ما فکر کرده بوده‌اند.
مگر اتفاقات جدیدی بیفتد
مگر شگفتانه‌ای در پیش باشد
مگر باز پشت پرده‌ای در کار باشد!

♈️خدا کند تصمیم گیرندگان اصلی کشور
دل‌شان برای مردم کمی بسوزد
و به آقای پزشکیان اجازه دهند
برخی کارهای کوچک را انجام بدهد...
خدا کند به عقل‌شان برسد
جامعه ایران با این ترتیب
به سراشیبی سقوط خواهد رفت...

♈️من با دلی سوخته و دردمند برای آینده ایران
و مردم سختی کشیده‌اش
اینها را نوشتم
و سرزنش عیب‌جویان
برایم اهمیتی ندارد!
و می‌دانم در دل بسیاری از رای دهندگان
چه غوغایی است، این روزها...
از فاصله بین آرزوها و خواست‌ها
تا واقعیت‌های تلخ
فاصله بین شعارها
تا عمل افراد!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 دولت پزشکیان ؛ سلامی جدید به اصلاحات یا خداحافظی جدی با آن؟!

لطف الله آجدانی
@jomhuriyat

♈️پیشتر و مکرر ، خطاب به جبهه اصلاحات و حامیان پزشکیان، هرچند به مزاج آنان خوش نیز نیامده باشد، اما به صراحت  نوشته و گفته ام که از پزشکیان و شعار او " برای ایران " نباید و نمی توان انتظار عمل به تغییرات و اصلاحات اساسی در ایران و برای ایران را داشت. چرا؟ زیرا نه تنها تا زمانی که جبهه رادیکالیسم سیاسی متصلب و جزم اندیش و متحجر از قدرت به زیر کشیده نشود ،نه تنها به او که به هر شخص دیگری، ایجاد تغییرات و اصلاحات اساسی، یک خواب و خیال است. شخص پزشکیان نیز خود ، به سبب ساختار و منظومه فکری و سرشت و صبغه و سبقه ایدئولوژیک زده اش ، نه تنها از توانایی، بلکه از تمایل چندانی برای ایجاد هرگونه تغییرات و اصلاحات اساسی برخوردار نیست.

♈️پیروزی انتخاباتی پزشکیان و سیاست های اولیه و آغازین او به عنوان فاتح رقابت های انتخاباتی، آدمی را به یاد پیروزی مشروطه خواهان پس از فتح تهران و استقرار اولین دولت مشروطه در ایران می اندازد و سخنی از احمد کسروی مورخ‌ که به درستی گفته است : پس از پیروزی فاتحان مشروطه طلب در فتح تهران ، چندین روز در تهران جشن و چراغانی پیروزی بر پا بود، اماکمتر کسی می دانست که اگر به سرشت فاتحان مشروطه طلب تهران  و ترکیب هیات دولت آنان، به دیده دقت نگریسته شود ، باید به جای شادی، گریست. !

♈️از آغازین روزهای پس از پیروزی و فتح انتخاباتی پزشکیان ، بسیاری از شعارهای انتخاباتی تغییر طلبانه و اصلاح طلبانه و همسویی او با اعتراضات و مطالبات مردمی ، در هاله ای از سکوت و لکنت زبان ، رنگ باخت و گرد فراموشی به خود گرفت . پزشکیان پس از فتح انتخابات، ترجیح داد تا مصادف با دهه اول محرم، روزها و شب ها را غالبا در مساجد و تکایا و حسینیه ها و هیات های مذهبی بگذراند و با سعید حدادی های مداح عکس یادگاری و از آنها هدایا بگیرد و خود نیز به مداحی و نوحه خوانی بپردازد. وفاق ملی را به گرفتن عکسهای یادگاری از لبخندها و هم آغوشی با رقبای انتخاباتی خود "زاکانی و جلیلی"، همان هایی که در ایام مناظره های انتخاباتی، افکار و عملکرد آنان را افراطی و مغایر منافع ملی و عامل و موجب نارضایتی ها و اعتراضات مردم معرفی می کرد، تقلیل و تنزل داد و آغوش خود را برای طلب  برنامه های پیشنهادی آنان باز کرد‌ ، بدون آن که به حامیان دموکراسی طلب و اصلاح طلب خود توضیح دهد که آیا به راستی می توان دموکراسی و تغییرات و اصلاحات در وضع موجود را از مخالفان دموکراسی و ستیزه گران با اصلاحات و مدافعان و حافظان وضع موجود طلب کرد؟!

♈️پزشکیان، در نامه ای که به زبان انگلیسی در تهران تایمز منتشر کرد و خود خوانده آن را " پیامی جدید به جهان جدید" نام نهاد، در تشریح سیاست خارجی خود، طناب همه تقصیر در تنش های موجود میان جمهوری اسلامی و غرب را بر گردن و پای ایالات متحده آمریکا و متحدان اروپایی اش انداخت و به تجلیل از دولت های روسیه و چین برخاست و از آنها به مثابه متحدان استراتژیکی که در روزهای سخت همراه و حامی ایران بوده اند یاد کرده و خواهان روابط کسترده تر دولت ایران با آنها، حتی گسترده تر از دولت پیشین شده است. اما پزشکیان در ستایش بزرگ خود از روسیه و چین، حتی آنقدر حواسش نبود که همپای ستایش فراوان از متحدان استراتژیکی خود - روسیه و چین - ، حداقل به احترام شعار انتخاباتی " برای ایران "، از اقدام چند باره آن دو دولت در حمایت از ادعای مالکیت دولت امارات متحده عربی بر جزایر سه گانه ایرانی که آشکارا مغایر تمامیت ارضی و منافع ملی ایران است، انتقادی حتا کوچک کند!
به راستی آیا با چنین نگرش و رویکرد مطلق انگارانه خصمانه به غرب و دوستانه به روسیه و چین، می توان به کاهش تنش های موجود میان جمهوری اسلامی با غرب و رفع تحریم ها ،امید بست؟!

♈️ترکیب وزرا و هیات دولت پیشنهادی آقای پزشکیان به مجلس نیز، آشکارا نشان داده است که دولت وی پیش و بیش از آن که انعکاسی از وفاق ملی را به نمایش بگذارد ، از یک دولت ائتلافی و وفاق بامخالفان وابسته به اردوگاهی که علاقه وتمایل چندانی به اصلاحات اساسی در ساختار حاکمیتی وجامعه ندارند، خبر می دهد.‌ دقت در ترکیب دولت پزشکیان نشان می دهد ادعای محمد جواد ظریف که" قرار نیست از اعضای شورای راهبردی وکمیته های آن ، کسی به دولت برود "، راست وصادق در نیامد. همچنان که به وعده و ادعای استفاده‌ ۳۰ درصدی از زنان در دولت واستفاده شایسته از اقلیتهای دینی در دولت، عمل نشد وبامیانگین بالای سن دولت رو به پیری پزشکیان ،ادعای تشکیل یک دولت جوان نیز ، رو به احتضار نهاد.

♈️به راستی آیا دولت پزشکیان را باید امیدی برای دولت سوم خاتمی و سلامی دوباره به اصلاحات تلقی کرد ، یا نویدی از دولت دوم رئیسی و خداحافظی با اصلاحات در ایران ؟!

🔰۲۱ مرداد ۱۴۰۳- ایران، مازندران، آمل

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/03 06:29:00
Back to Top
HTML Embed Code: