Telegram Web Link
🔰فصلی که ناتمام ماند

محمدابراهیم انصاری لاری، استاندار فارس در دولت خاتمی


♈️رییس جمهور درمراسم تحلیف از لزوم خردورزی در حکمرانی سخن گفت. همان روزبه ذوق امدم ومطلبی در شرح خرد وتفاوت آن باعقل بمعنای مصطلح آن نوشتم
وقرار بود فردای تحلیف دریکی از جرائد کشور چاپ شود، که سحرگاه روزبعد اسماعیل هنيه درخوابگاهش درتهران ترور شدوفضای کشوربه کلی تحت تاثیر این اتفاق قرار گرفت.

♈️نوشته‌ام راکنار گذاشتم برای روزی‌که رییس جمهور کابینه پرافتخارش رابه مجلس معرفی میکند ..
امروز باکمال تاسف به‌جای مطلب شوق برانگیز خردورزی درحکمرانی به ناچارباید ازقصه پرغصه فصلی بنویسم که آغاز ناشده تمام شد.

♈️فصل مردم باوری!
…و اكنون چنان بغضى راه قلم را گرفته كه:
فقط می‌توانم ضمن آرزوی توفیق برای رییس‌جمهور محترم بگویم این دولت رانباید برآمده از رای وخواست رای دهندگان ودولت اصلاحات دانست که
شرح این هجران واین خون جگر
این زمان بگذار تا وقت دگر

♈️و از رییس جمهور محترم بخواهم که به روشنی برای مردم توضیح دهند که علت این مباینت آشکار و این تناقض فاحش ترکیب کابینه بامواضع و سخنان ایشان در بحبوحه انتخابات چیست؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️پورمحمدی بهتر از همه پزشکیان رو شناخت

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بن‌بست اسرائیل در نوار غزه

صادق زیباکلام
@jomhuriyat

♈️طول نوار غزه ۳۵ کیلومتر و عرض آن در پهن‌ترین نقاط به ۷ کیلومتر هم نمی‌رسد.
بیش از ده ماه می‌شود که اسرائیلی‌ها وجب به وجب آن را با خاک یکسان کرده و از هیچ اقدامی علیه دو میلیون ساکنین آن فروگذاری نکرده‌اند.
هر نقطه‌ای را که احتمال حضور حماس را می‌داده‌اند، با خاک یکسان کرده‌اند؛ علی‌رغم آن‌که می‌دانسته‌اند صدها زن و بچه و غیرنظامی آنجا پناه آورده‌اند.

♈️«مدرسه التابعین» در نوار غزه که اسرائیلی‌ها روز شنبه آنجا را هدف قرار داده و یکصد نفر را کشتند، تراژدی‌ای بود که بارها و بارها اسرائیلی‌ها آن را در ده ماه گذشته تکرار کرده‌اند.

♈️مدرسه، بیمارستان یا ساختمانی را به صرف احتمال حضور حماس، بمباران می‌کنند؛ درحالی‌که یقین داشته‌اند که مملو از زن و بچه، مریض و معلول است. پاسخ‌شان هم همواره یکسان بوده: «اسرائیل هیچ‌وقت به اهداف غیرنظامی حمله نمی‌کند؛ ارتش دارد رسیدگی می‌کند که آن حادثه چگونه اتفاق افتاده؛ حماس آنجا حضور داشته؛ ما از ساکنین آن منطقه خواسته بودیم آنجا را ترک کنند، اما حماس اجازه نداده بوده»؛ و بهانه‌های دیگری از این‌دست.

♈️واقعیت تلخ آن است که هدف اسرائیل زدن نیروهای نظامی بوده که گزارش شده بوده احتمالاً آنجا حضور داشته‌اند. کشته‌شدن ده‌ها غیرنظامی برایشان اهمیتی نداشته.

♈️حاصل این استراتژی غیراخلاقی، کشته‌شدن چهل‌هزار انسانی بوده که تنها گناه‌شان این بوده که از بخت بدشان در نوار غزه به دنیا آمده بودند.
در مقابل این خیل عظیم انسان‌های بیگناه، تعداد نیروهای حماس و جهاد اسلامی که حسب آمار خود اسرائیلی‌ها کشته و بازداشت شده‌اند، به ۵ هزار نفر هم نمی‌رسد.

♈️اهمیت ندادن به جان انسان‌ها تنها ابزار خشونت اسرائیلی‌ها نبوده. جلوگیری از ورود آب و نان و دارو و امکانات پزشکی، سیاست دیگر تل‌آویو بوده. حسب گزارش‌های امدادگران غربی که داوطلبانه در نوار غزه خدمت می‌کرده‌اند، کم نبوده‌اند کودکانی که بواسطۀ کمبود مواد غذایی از جمله شیرخشک و داروهای حیاتی، فوت شده‌اند.

♈️و بالأخره می‌بایستی به رفتار اسرائیلی‌ها با بازداشتی‌ها و بالأخص مظنونین به همکاری با گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی اشاره داشت. یک سازمان دیده‌بان حقوق بشر اسرائیلی، هفتۀ گذشته گزارش مستند مفصلی از بدرفتاری و آزار و اذیت حتی جنسی علیه بازداشتی‌های فلسطینی در زندان‌های اسرائیل منتشر نمود.

♈️می‌ماند این سؤال: علی‌رغم این‌همه مصیبت، نگاه فلسطینی‌ها به حماس بعد از ده ماه چگونه شده؟ در مکتوب بعدی به آن خواهیم پرداخت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دولت وفاق ملی در غیاب زنان، اهل سنت و اقوام؟!

فریبا نظری
@jomhuriyat

♈️بر اساس اصل ۱۳۳ قانون اساسی، رئیس‌جمهور موظف است وزرا را تعیین و برای گرفتن رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی کند.
در هیچ بندی از قانون، شرایط خاص و تعریف شده‌ای برای انتصاب پست وزارت از نظر جنس یا دین و مذهب وجود ندارد. آن‌چه مهم و تعیین کننده است، بررسی و استعلامات نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و گزينش‌های ايدئولوژيكی و عقيدتی مختلف برای پذیرش یک فرد به عنوان وزیر است.

♈️اگرچه در روند پیشنهاد و اخذ رأی اعتماد، بر اساس قانون منعی برای زنان و اقلیت‌های قومی و دینی وجود ندارد، اما تاکنون هرگز فرد غیر مسلمان شیعه به عنوان وزیر انتخاب نشده است و در مورد زنان نیز موانع و مخالفت‌های سرسختانه‌ و شدیدی در میان برخی علما و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی به‌عنوان مصدر رأی اعتماد به وزرای زن؛ وجود دارد.

♈️آخرین وزیر سنی ایران یحیی صادق‌ایوبی بود که پیش از انقلاب سال ۵۷، وزارت دادگستری را برعهده داشت. آقای صادق‌ایوبی، کرد و اهل سنندج بود. و آخرین زنان وزیر در این کشور، فرخ‌رو پارسا به‌عنوان وزیر آموزش و پرورش پیش از انقلاب و مرضیه وحید دستجردی در جایگاه وزیر بهداشت و درمان پس از انقلاب بودند‌.

♈️نگاهی به کارنامه وزرا پس از انقلاب سال ۵۷ نشان می‌دهد از میان حدود ۳۰۰ وزير در طول ۴ دهه‌ی گذشته، تنها يك وزير زن و هیچ وزیر اهل سنت؛ سهم زنان با تعلق نیمی از جمعيت ايرانيان به ایشان و نیز میلیون‌ها شهروند اهل سنت این سرزمین در طول ۴۵ سال گذشته از وزارتخانه‌هاي مختلف بوده است.

♈️در جدیدترین فهرست پیشنهادی وزیران کابینه‌ دولت چهاردهم از سوی مسعود پزشکیان، تنها یک زن برای وزارت راه و مسکن و شهرسازی معرفی شده و هم‌چنان سهم اهل سنت و اقوام، هیچ است.

♈️حضور زنان و اهل سنت در میان معاونین رییس‌جمهور و روسای سازمان‌های مهم نیز تنها به دو مورد باز می‌گردد که شاید به اجبار و ناگزیر باید به ایشان تعلق گیرد!
معاون امور زنان و خانواده و معاون امور اقوام، مذاهب و ادیان.
و تأسف آور این که در بسیاری موارد همین هم رعایت نشده و مثلاً معاون امور اقوام و مذاهب و ادیان به مرد مسلمان شیعه اعطا می‌شود.

♈️یکی از بهانه‌های عدم انتصاب زنان در پست‌های مدیریتی عالی مانند وزرا، معاونین رئیس جمهور و استانداران؛ نداشتن رزومه مناسب، تجربه، سوابق و دانش سازمانی مدیریتی لازم در سطوح عالی است.

♈️این درحالیست که تنها در دولت دوازدهم نزدیک به صد زن مدیر در رده‌های عالی به‌عنوان معاونین وزرا و استانداران، منصوب شدند تا دیگر بهانه‌ای برای انتصاب این افراد به پست‌های بالاتر نظیر وزیر، معاونین رییس‌جمهور و استانداران از میان زنان مدیر وجود نداشته باشد.

♈️بسیاری از این زنان، مدیرانی توانمند و متخصص و دارای سلامت اداری و سیاسی هستند و با وجود موانع بسیار تبعیض و نابرابری، به طبقات و اقوام و مذاهب مختلف جامعه در مناطق و استان‌های کشور تعلق دارند.

♈️از سوی دیگر بررسی‌ها و شواهد گوناگون نشان می‌دهد بسیاری از مردان در طی ۴ دهه‌ی گذشته، هرگز از این قاعده یعنی داشتن رزومه و سوابق مدیریتی عالی پیشین بصورت پلکانی، برخوردار نبوده و بدون دانش سازمانی و تجربه‌ی مدیریتی لازم و مرتبط به پست‌های عالی گمارده شده‌اند.
ضمن آن‌که انتصاب مردان مدیر تکراری در طی چند دهه‌ی گذشته، از موانع بهره مندی کشور از ظرفیت و توانمندی مدیران کارآمد، جوان و خلاق از میان زنان و مردان جامعه است.

♈️عدم انتخاب اهل سنت و اقوام نیز حکایت تکراری نانوشته‌ای است که سال‌هاست وجود دارد و دولت‌های مختلف مطابق آن پیش رفته‌اند و بجز زمان تبلیغات رأی گیری، ترجیح می‌دهند درباره‌ی آن سخنی نگویند.

♈️و البته بر کسی پوشیده نیست که مهم‌ترین دلایل عدم انتخاب زنان، اهل سنت و اقوام به تفسیرهای ایدئولوژیک و امنیتی دین حکومتی و اسلام سیاسی باز می‌گردد و باقی هر چه هست، بهانه‌ای بیش نیست‌.

♈️ انتخاب هیأت دولت چهاردهم، حتی با مطالبات مردمی که بدان رأی داده‌اند نیز هم‌خوانی ندارد. با آن که برچسب محوری آن وفاق ملی بوده است، شیوه‌ی غالب آن، تکرار بی اعتنایی به گروه‌های مختلف جامعه همچون زنان و اهل سنت و اقوام است و این همان نکته‌ی مهمی بود که پیش از رأی گیری تیر ماه ۱۴۰۳، تحول جویان و کنش‌گران سلبی آن را می‌دیدند و درباره اش هشدار می‌دادند.

♈️شاید پیش‌بینی همین نکته بود که گروه‌های به حاشیه رانده شده و نادیده گرفته شده مذکور به‌ویژه زنان را به سمت استقبال اندک و سرد معنادار از رأی گیری ریاست‌جمهوری چهاردهم، رهنمون ساخت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن
♈️ صبح زیبا و دل انگیز اعضاي فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید

🔰منطقه زیبای کیجابورِ بابل 🌱

🔰این منطقه ۳ آبشار با فاصله کمتر از ۱ ساعت پیاده روی از هم دارد که در با شروع فصل گرما میزبان علاقمندان به طبیعتگردی است.

🔰آبشار کیجابور نزدیک روستای شیخ موسی هست که نزدیک آبشار بخار و کنارش آبشار شیخ موسی است.

📍 مازندران بابل روستای شیخ موسی

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰۲۱ اَمرداد، روز ملی دریای کاسپین گرامی باد

♈️روزآدینه ببستیم زری رخت سفر

بسپردیم ره دیلم و دریای خزر

بر بساطی بنشستیم سلیمان کردار

که صبا خادم او بود و شمالش چاکر

#ملک_الشعرا_بهار

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰مسن‌ترین کابینه! / میانگین سنی کابینه‌ دولت‌های تاریخ جمهوری اسلامی

♈️ امروز یکشنبه ۲۱ مرداد ماه ۱۴۰۳، مسعود پزشکیان کابینه پیشنهادی دولت خود را به مجلس معرفی کرد‌. کابینه‌ای ۱۹ نفره که با توجه به سن وزرای پیشنهادی در صورت تایید صلاحیت تمامی آنها می‌تواند لقب مسن‌ترین کابینه تاریخ دولت‌های جمهوری اسلامی را از آن خود کند| تجارت‌نیوز


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝توضيحاتی  درباره متن استعفا از حضور در دولت پزشكيان

محمد جواد ظريف
@jomhuriyat
♈️سلام بر مردم بزرگوار ایران.
‏پیام دیشب بنده به‌معنای پشیمانی و یا ناامیدی از دکتر پزشکیان عزیز و یا مخالفت با واقع‌گرایی نیست؛ بلکه به معنای تردید در مفید بودن خودم در معاونت راهبردی است.

♈️البته برخی مردودین از جانب مردم، با تفسیر عجیبی از قانون مصوب ١٤٠١،  اشتغال بنده در مشاغل حساس را به بهانه‌ای برای فشار بر دولت چهاردهم تبدیل کرده‌بودند.

♈️بنده نیز برای جلوگیری از هرگونه شائبه یا بهانه برای کارشکنی در کار دولت دکتر پزشکیان عزیز، هفته گذشته طی نامه‌ای از معاونت راهبردی رئیس جمهور انصراف داده بودم.

♈️‏با توجه به برخی فضاسازی‌ها لازم است یادآوری کنم که:

🔰‏١- برغم تولد فرزندانم  حدود ٤٠ سال قبل و در دوران تحصیل (و نه مأموریت) در آمریکا و قوانین خاک محور آمریکا برای تابعیت قهری،  به لطف خدا بنده، همسر و فرزندانم ساکن ایران‌ عزیز هستیم و یک متر مسکن در خارج از ایران در تملک و یا حتی اجاره خود نداریم. خودم هم تحت دو تحریم آمریکا (ذیل تحریم رهبری) و یک تحریم کانادا قرار دارم و خود و همسرم حتی امکان سفر توریستی به ایالات متحده، کانادا و برخی کشورهای دیگر را نداریم.

🔰‏٢- هیچ نهاد نظارتی مخالفتی با معاونت بنده اعلام نکرده است؛

🔰٣- دکتر پزشکیان بزرگوار با شجاعت و صراحت اصرار بر ادامه کار بنده داشته‌اند؛ و

🔰٤- این بهانه برای دیگران که فرزندانشان تابعیت مضاعف اکتسابی (ونه قهری) همراه با اقامت در خارج از کشور دارند، بیش از بنده قابل بهره‌برداری است.  ‏

♈️آنچه باعث گزارش دیشب شد،  تردید در مفید بودنم در معاونت راهبردی بود و آن بهانه سیاسی، دلیل بازگشت به دانشگاه نبود و تنها مزید بر علت بود.

♈️هنوز به تمام آنچه در مورد ایشان در دوران انتخابات گفتم باور دارم. با تمام توان از دانشگاه برای ایران⁩ در خدمت شما و ایشان خواهم بود و از همه ایرانیان میهن پرست و توسعه‌خواه تقاضا دارم که بر پشتیبانی خود از ایشان بیفزایند و ایشان و دولتشان را تنها نگذارند.

♈️شرمنده بزرگواری همه شما هستم. شاد و سربلند باشید.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝صدای زنگ خطر؛
استعفا و بازگشت دکتر ظریف به دانشگاه!

رحیم قمیشی
@jomhuriyat

♈️قبلا به آقای ظریف گفته بودم، سخنان خوبی را می‌گویی و فردای انتخابات به دانشگاه برخواهی گشت! ما چطور باید پیگیری کنیم!؟
محکم گفت اینطور نیست.
او گفت یا جلیلی رئیس جمهور می‌شود، مطمئنا نخواهد گذاشت افرادی چون من در دانشگاه بمانند و به‌سرعت اخراج خواهم شد.
یا پزشکیان رئیس‌جمهور خواهد شد، که به او قول داده‌ام با او همکاری کنم، هر چند همان پیش از انتخابات دور دوم می‌دانست برای وزارت خارجه، مقامات بالا و مجلس اجازه همکاری نخواهند داد.

♈️خداحافظی غیرمنتظره امروز دکتر ظریف از دولت پزشکیان، و بازگشتش به دانشگاه بسیار مهم است.

♈️او تاکید کرده تنها سه نفر از وزرا (احتمالا ظفرقندی، عراقچی و نصیرزاده، وزرای بهداشت و خارجه و دفاع) گزینه‌های اول کمیته‌ها بوده‌اند و بقیه از گزینه‌های چندم، و نیمی هم خارج از کمیته‌ها به مجلس معرفی شده‌اند.
او گفته شرمنده انتظارات به‌حق مردم شده.

♈️اینکه آقای دکتر ظریف پست معاونت ریاست جمهوری را رها نموده و به دانشگاه برمی‌گردد، نشان از آن دارد که قصد ندارد وارد بازی، به هر قیمتی شود!
دکتر ظریف می‌توانست بسیاری از کاستی‌های کابینه را برطرف کند.
خداحافظی او، پذیرش استعفایش، و جدا شدنش از پزشکیان، آسیب زیادی به دولت ضعیف پزشکیان خواهد زد.

♈️من این جدا شدن را، اگر به دستور مقامات بالا نبوده باشد، بسیار زیانبار و نگران کننده می‌بینم.
اگر هم به دستور انجام شده، بسیار بسیار زیان‌بارتر و نگران کننده‌تر.
استعفای ظریف زنگ خطریست.

♈️در یک روز دو خبر بد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سردار اسکندر مومنی احتمالا از سهمیه‌های «محمدباقر قالیباف» و قطعا توافق شده با رهبری است

اکبر اعلمی
@jomhuriyat

♈️به اقتضای ۸ سال عضویتم در کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست خارجی مجلس در خلال سال‌های ۸۶-۷۸، سردار «اسکندر مومنی» وزیر پیشنهادی برای وزارت کشور دولت پزشکیان را از زمانی که فرمانده نیروی انتظامی خراسان و سپس معاون انتظامی و رییس فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ در دوره فرماندهی قالیباف و بعدا معاون عملیات نیروی انتظامی در دوره سردار احمدی‌مقدم بوده است، می‌شناسم.

♈️او از نیروهای سپاه بوده که مانند قالیباف به نیروی انتظامی منتقل شد. وی برخلاف سردار وحیدی که از بُرش و روحیه‌ای تهاجمی برخوردار است، خوش‌فکر و دارای شخصیتی محافظه‌کار  نجیب، آرام، کم‌حرف و البته اطاعت‌پذیر است و احتمالا از سهمیه‌های «محمدباقر قالیباف» و قطعا توافق شده با رهبری است.

♈️با انتصاب «اسکندر مومنی» در سمت وزارت کشور به عنوان مهمترین بازوی دولت، به نظر نمی‌رسد که حداقل در کوتاه مدت تغییرات چندانی در حوزه ستادی این وزارت‌خانه و بافت نظامی آن صورت بگیرد و بخش اجرایی و رده‌های مسئولیتی استانداران، فرمانداران و بخشداران نیز کم و بیش، به حوزه نفوذ قالیباف و برخی شخصیت‌ها و نمایندگان اصولگرای مجلس تبدیل خواهد شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 کرباسچی: آقای پزشکیان به مردم قول داده‌اند و به قول خودشان گردن‌شان را گرو گذاشته‌اند و اگر آنها همکاری نکنند، قطعاً آقای پزشکیان مجبور به تغییر و تحول خواهد بود

♈️وقتی ما می‌گوییم که باید این امید را پاس داریم، یعنی اینکه سعی کنیم این امید را در جامعه زنده نگه داریم.

♈️به نظر من این اتفاقی که رخ داده‎است و عدم حضور جوان‌ها و بانوان که از خاستگاه‌‎های رای‌دهندگان بوده، ریشه امید را می‌سوزاند و مردم را ناامید می‌کند و همان دیدگاهی را تقویت می‌کند که مخالفین رای دادن می‌گفتند «فرقی نمی‌کند چه کسی انتخاب شود» و این به نفع کشور نیست.

♈️بنابراین من فکر می‌کنم تحت فشار قرار دادن ایشان که از شعارهایش عدول کند و افرادی که آن شعارها را قبول ندارند وارد کابینه کند، به ضرر کل کشور تمام می‌شود.


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چند پرسش فقط درباره فقط یک وزیر!

مجتبی لطفی
@jomhuriyat

♈️وزیر پیشنهادی دکتر پزشکیان برای وزارت کشور یکی از آن گل درشت هایی است که به دروازه خودی زده شده است به چند جهت:

🔰۱. وی سردار سابق سپاه است که آخرین پست وی ریاست بر پلیس راه کشور بوده است این پست و پست های قبلی وی چه تناسبی با وزارت کشور دارد؟ این گزینه شعار تخصص‌گرایی پزشکیان را زیر سوال نمی برد؟!‌

🔰۲. با کلی تبلیغات، برای اولین بار کارگروه‌ها و شورای راهبردی برای انتخاب وزرا تأسیس شد و سیاستمدار کارکشته ای چون ظریف بی مزد و منت، مدیر آن شد. بر اساس اخبار موثق چرا در انتخاب وزیر کشور اعتنایی به نظر این کار گروه نشده است؟!

🔰۳. پزشکیان می گفت نمی خواهیم دعوا کنیم! چقدر خوب! بفرمایند گزینه وزرات کشور چه سنخیتی و شخصیتی و تجربه ای برای جلوگیری از دعوا، تنش و بحران های اجتماعی/ سیاسی دارد؟ چه برنامه مدونی در چنته دارد؟

♈️ پزشکیان می گفت به دنبال اصلاحات سیاست های داخلی است آیا وی در حد و اندازه اصلاحات سیاست های داخلی می باشد؟! ساده اندیشی است که فکر کنیم با نصب معاونت سیاسی قوی کار به پیش رود.

🔰۴. سردار پاسدار اسکندر مومنی یار غار سردار رادان یعنی مبدع طرح  نور (بخوانید تاریکی) برای برخورد تحمیلی با ماجرای حساس حجاب است آن هم با زدن و کوفتن!

♈️چه تضمینی وجود دارد که سردار مومنی خلاف جهت قولی که پزشکیان به مردم در باره حجاب داد عمل نکند؟
آیا قول و قراری از این سردار گرفته اید؟! اصلا او در این زمینه کاره ای هست؟!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای رادان! دقیقاً کدام قانون دربارۀ حجاب؟!

✍️ عصرایران
@jomhuriyat

از جناب رادان می‌پرسیم دقیقا از کدام قانون صحبت می‌کنند؟ لطفا هم به قانون اشاره کنند و هم این که در قانون مورد نظر ایشان این رفتار هم اجازه داده شده یا نه؟

♈️سردار رادان فرماندهی محترم نیروی انتظامی در واکنش به فیلم منتشره از گشت ارشاد از مقامات قضایی نیروهای مسلح خواسته «‌با مجری قانون که با مظلومیت می‌خواهد قانون را اجرا کند برخورد نکنند».

♈️به عبارت دیگر از نظر ایشان در این قضیه طرف مظلوم، پاسبانان خانم هستند نه دو دختر نوجوان 14 ساله و در توضیح هم گفته‌اند: «هیچ کسی ناسزا و دشنام‌های این دو نوجوان ۱۴ ساله به همکار ما را ندید؛ هیچ کسی نگفت این دو خانم، قانون را زیر پا گذاشته‌اند.»

♈️ البته برای دو دختر نوجوان 14 ساله قدیم ترها تعبیر «خانم» را به کار نمی‌بردند و هنوز هم در دفتر ازدواج اگر بگویند "خانم" یعنی عروس قبلا ازدواج کرده و برای ازدواج نکرده‌ها تعبیر «‌دوشیزه» را به کار می‌برند. به این کاری نداریم ولی این که طرف پلیس نه دزد و قاچاقچی و قاتل که دو دختر 14 ساله و تنها به خاطر پوشش باشد در نوع خود در جهان کم‌یاب است.

 از جناب رادان می‌پرسیم دقیقاً از کدام قانون صحبت می‌کنند؟ لطفا هم به قانون اشاره کنند و هم این که در قانون مورد نظر ایشان این رفتار مشخص هم اجازه داده شده یا نه؟ چون تا جایی که ما می‌دانیم لایحه حجاب در رفت‌و‌آمد نهادها و دستگاه هاست و تنها دو تبصره در قانون مجازات اسلامی درباره بی‌حجابی جریمه‌های مالی اندکی تعیین کرده و بعید است اگر قانونی تصویب شود تعقیب و گریز افراد با جراحات جزیی در آن مندرج باشد. 

 ♈️حال که قرار است یکی از فرماندهان پیشین نیروی انتظامی وزیر دولت رییس جمهوری شود که آشکارا گفته بود طرح نور ما را به سیاهی می‌کشاند خوب است زودتر تکلیف روشن شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سوئیسی‌ها! این‌جا ایران است

محمد فاضلی
@jomhuriyat

♈️مسعود پزشکیان که اعضای کابینه‌اش را معرفی کرد، سیلی از انتقاد به ایشان راه افتاد. عمده انتقادکنندگان چهار دسته‌اند:

♈️یک. آن‌ها که رأی ندادند. حق دارند، انتظارات‌شان آن‌قدر بالا بود که رأی دادن را هم چاره نمی‌دانستند، بدیهی است کابینه حاصل این رأی دادن را هم مطلوب ندانند. اکثریت‌شان سامانه سیاسی مولد رأی، رئیس‌جمهور و کابینه را مناسب نمی‌دانند.

♈️دو. بخشی از رأی‌دهندگان به پزشکیان که اکثریت قاطع آن‌ها کنشگر سیاسی نیستند، اغلب با انتظار بهبود زندگی رأی دادند، مستعد ناامید شدن هم هستند. تحلیل‌گر سیاست هم نیستند، مایلند زندگی کنند، حق‌شان هم هست.

♈️سه. کنشگران اجتماعی و سیاسی، اغلب فعال در فضای مجازی، بدون وابستگی جناحی روشن به گروه اصلاح‌طلبان، اما اصلاح‌جو و به دنبال ساختن ایرانی بهتر، با زندگی مناسب‌تر برای همه ایرانیان. داشتن زندگی بهتر حق همه از جمله ایشان است، منتقدند به عنوان بخشی از حقوق شهروندی و برآمده از انتظاری که داشته‌اند.

♈️چهار. کنشگران سیاسی جمعی و فردی وابسته به اصلاح‌طلبان، بالاخص جبهه اصلاحات.
روی سخنم در این نوشتار با همین گروه است.

♈️اما درخصوص این گروه چهارم، جبهه اصلاحات و برخی چهره‌های شناخته‌شده ایشان.

🔰۱. چهارم، مسعود پزشکیان را به عنوان یکی از سه نامزد جبهه معرفی کرده و شرط گذاشته‌اند که اگر یکی از آن‌ها تأیید نشود، وارد انتخابات نمی‌شوند.
پزشکیان تنها نامزد تأییدشده ایشان است، تأیید هم نمی‌شد - صرف‌نظر از عاقبتش برای کشور و نظام سیاسی - کاری از دست کسی از جمله این گروه ساخته نبود.

🔰۲. تمام‌قد پشت پزشکیان ایستاده‌اند و او را راهی میدان سیاست کرده‌اند. بعد هم تمام‌قد در کمیته‌های مشورتی انتخاب وزرا حاضر شده‌اند و برای نامزد کردن گزینه‌های خودشان از هیچ تلاشی دریغ نکرده‌اند.

🔰۳. تجربه سال‌‌های ۱۳۷۶ تا ۱۴۰۳ را دارند و با محدودیت‌های سیاست و انتخاب وزرا در ایران – نه سوئیس - آشنا هستند.
خودشان هم می‌دانند که غیر از مسعود پزشکیان کسی از دریچه تنگ استصواب رد نمی‌شده، و اگر هم رد می‌شدند کابینه‌ای کم‌وبیش در همین اندازه ارائه می‌کردند.

🔰۴. حتماً در جریان جزئیات مذاکرات منجر به انتخاب کابینه هستند، می‌دانند چه تلاش‌هایی شده و چه گزینه‌هایی رد شده‌اند و امکانی برای قرار دادن آن‌ها در فهرست نبوده است. اما حالا شاکی فهرست وزرای پیشنهادی هستند.

🔰۵. حداقل ۱۰ وزیر پیشنهادی کاملاً قابل دفاع در فهرست پیشنهادی را نمی‌بینند، و کلیت کابینه را زیر سؤال می‌برند و مسعود پزشکیان را در همین ابتدای کار تنها می‌گذارند و سودای بی‌اعتبار کردنش را دارند.

🔰۶. به سرعت یادشان می‌رود که تا همین سه ماه پیش، تنها ابزارشان برای اثرگذاری بر سیاست، توییت زدن بوده است و به کلی در سیاست ایران امروز نادیده انگاشته شده بودند.

♈️خیلی زود یادشان رفته همین شش ماه پیش امضاکنندگان بیانیه روزنه‌گشایی - صرف‌نظر از درستی یا نادرستی آن کنش – را به باد ناسزا گرفتند، و همین بلا را کم‌وبیش سر امضاکنندگان بیانیه راهگشایی آوردند.

♈️به گشودن روزنه‌ای باور نداشتند و حالا داشتن رئیس‌جمهوری در قدرت و چندین وزیر در کابینه، به علاوه یک زمین بازی سیاست‌ورزی غیرخشونت‌آمیز را به هیچ گرفته‌اند.

🔰۷. هنوز نه وزیری به دار است و نه سیاستی به بار، چنان ژست فرار و پشیمانی گرفته‌اند که انگار از سوئیس به سودای بهشت وارد سیاست ایران شده‌اند و یکباره با جهنم صحرای آفریقا مواجه شده‌اند.
این‌جا ایران است و صدای سیاست را از یک نظم دسترسی محدود درگیر صلح مسلح در درون و بیرون مرزها می‌شنوید.

🔰۸. اصلاً از پزشکیان پرسیده‌اید بر سر چه چیزهایی توافق کرده است؟ ائتلاف او با اصولگرایان چه محورهایی دارد؟ سیاست کلی کابینه چیست؟  

🔰۹. گیریم که پزشکیان را بی‌اعتبار کردید، بعدش به‌مثابه کنشگران قائل به اصلاحات گام به گام چه می‌کنید؟
شما مثلاً کنشگر سیاسی سازمانی هستید، مسئول امیدوار شدن ۱۶ میلیون ایرانی که به این آخرین فرصت سیاست‌ورزی مسالمت‌آمیز اصلاح‌جو دل بسته‌اند.

🔰۱۰. به رأی‌دهنده امیدوار بیم‌ناک احترام بگذارید، بساط توئیت‌بازی و بیانیه‌های طلبکارانه سوئیسی‌طور را جمع کنید، تمام‌قد پشت پزشکیان بایستید، به مسئولیت فرستادن او در میدان سیاست پای‌بند باشید، برای توافق‌سازی و دستورکارسازی مسالمت‌آمیز گذار از وضع موجود تلاش کنید، بکوشید رأی اعتماد مجلس را برای وزرای پیشنهادی بالاخص گزینه‌های مطلوب، بگیرید؛ و در مقام جریان و سازمان سیاسی‌ای که مسأله‌اش ایران است، در میان همه تنگناها، کنشگری کنید.

♈️این‌جا ایران است، سوئیس نیست، حتی آلمان هم نیست که ماکس وبر در آن گفته بود «سیاست سوراخ کردن تخته‌های سفت است.»

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: از نظر من 70 درصد کابینه معرفی شده هیچ اعتقادی به گفتمان انتخاباتی آقای پزشکیان ندارند

♈️متاسفانه آنچه که در این کابینه می‌بینیم نوعی نگاه نوچه‌گی است و کمتر کسی را در این لیست می‌بینیم که خودش باشد، اغلب افراد وابسته به یک شخص هستند، حتی وابسته به یک جریان هم نیستند؛ بلکه وابسته به شخص هستند. این افراد شعارهای آقای پزشکیان را عملی نخواهند کرد چراکه از ایشان خط نمی‌گیرند بلکه از بیرون خط می‌گیرند.

♈️موضوع دومی که  مطرح است، معتقدم مسئولیت تبدیل پیروزی به شکست با آقای ظریف است. آقای ظریف الان نمی‌تواند اعلام کند که من نقش نداشتم. این کابینه حاصل سازوکاری است که آقای ظریف شکل داد. در انتخابات آقای پزشکیان و طرفداران او پیروز شدند و طبق روال گذشته باید خود آنها جمع می‌شدند و کابینه می‌دادند. آقای ظریف کاری را صورت داد که نتیجه آن شکل‌گیری یک سهم‌خواهی از کابینه شد؛ به‌طوری که معتقدم آقای پزشکیان در کابینه خود اقلیت است. به‌ویژه اینکه معتقدم خیلی سریع یکسری عهدشکنی‌ها در کابینه شکل گرفت، مثل توجه به جوانان، اقلیت‌ها و به‌ویژه توجه به زنان که مطرح کرده بودند

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان، آبروی ما را بردی! امید ما را ناامید کردی!

✍️محسن رنانی
@jomhuriyat

♈️رئیس جمهورِ فقط یک ماه عزیز، انگار تو ایرانی نیستی!؟ تو نمی‌دانی که برای مردم ایران تراز سیاست‌مدار صادق و پاک و قدرتمند، فقط امیرکبیر است و مصدق و موسوی؟؟ پس برای چه نشسته‌ای و دم فروبسته‌ای؟ نکند در پشت صحنه با اصحاب قدرت بسته‌ای؟ آیا با وجود آن که اصلی‌ترین وزیرانت را زدند؛ و مجبورت کردند همان که قبلا تو را برای مجلس و ریاست جمهوری رد صلاحیت کرده بود، اکنون وزیر کنی؛ و رقیبت را که خودشان برای ریاست جمهوری تاییدش کرده بودند حالا برای وزارت دولت تو هم رد صلاحیت کردند؛ و یک نظامی اصول‌گرای حامی حصر و برخورد با حجاب اختیاری را برای وزارت کشور به تو تحمیل کردند؛ و یک بوروکرات چفیه‌انداز را که تازه اکنون دانشجوی دکتری دانشگاه دفاع ملی است، گفته‌اند بگذاری وزیر آموزش؛ تو باز هم مانده‌ای که بمانی؟

♈️مگر تو انصاف نداری که این‌گونه حقوق ناشی از رای مردم را به پای قدرت قربانی کرده‌ای؟ ما داشتیم گزینش پیران فرسوده و خنثایی را که در اطراف خود گماشته ‌بودی و ارتباط تو را با دیگر یارانت قطع کرده‌اند هضم می‌‌کردیم که ناگاه با فهرست وزرایت شوکه شدیم. نه، تو یا باید پای یک وزیر کشور اصلاح‌طلبِ تحول‌خواه می‌ایستادی؛ یا باید پای یک وزیر آموزش‌وپرورش دانشمند و تحول‌خواه که نخواهد مغز بچه‌های مردم را با باورهای خام ایدئولوژیک ایمان سوز پر کند می‌ایستادی؛ یا آن که همان جا عندالمجلس استعفا می‌دادی و با افتخار به خانه می‌رفتی، تا ما دلمان خنک شود!

♈️ما سالهاست خون جامعه‌مان به کمبود هورمونهای افتخارآمیز امیرکبیر و مصدق و موسوی دچار شده است! فکر کردیم تو آمده‌ای تا این کمبود را جبران کنی!!

♈️چرا اصرار داری سپهسالار ناصری یا قوام‌السلطنه پهلوی یا خاتمی ولایت باشی؟؟ مگر این قدرت چقدر مزه دارد که رهایش نمی‌کنی؟ پس کو نتیجه آن همه نهج‌البلاغه که خواندی؟ پس کو آن همه قول که دادی؟ چرا جرأت نداری بعد از یک ماه که تو را انتخاب کرده‌ایم بیایی افشاگری کنی و همه چیز را بگویی؟ چرا اینقدر منفعل؟ چرا همین حالا که هنوز وزیر کشورت و وزیر ارتباطاتت همان وزرای دولت قبلی هستند دستور نمی‌دهی که گشت ارشاد را برچینند و فیلترینگ را حذف کنند و اگر نکردند عزلشان کنی؟؟

♈️آقای پزشکیان آبروی ما را بردی! امید ما را ناامید کردی! هنوز رئیس‌جمهور نشده رفوزه شدی! ای کاش می‌دانستی که در ایران رئیس‌الوزرای عاقبت به‌خیر فقط کسی است که یا در حمام رگش را بگشایند یا با تبعید به روستا دق مرگش کنند و یا در حصر، گرد مرگ بر سر و رویش بپاشند.

♈️مسعود گرامی! می‌دانم که بین دو تیغه قیچی مردمی رنجیده و حکومتی ناسنجیده گرفتار شده‌ای و این آغاز مصیبت است. چهار سال آینده را (اگر دو طرف بگذارند بمانی) مصیبت خواهی داشت. اما بمان و این مصیبت را بر دوش بکش که ایران نیازمند است. تو تنها رئیس‌جمهور ایرانی که باید چوبه‌دار خود را بر دوش بکشی، چون دیری نخواهد گذشت که هر دو طرف به خون تو تشنه خواهند بود.

♈️از یک طرف توقعات آرمانی یک نسل ناصبور، و از سوی دیگر تعصبات ایدئولوژیک یک نظام حکمرانی ناتوان اما مغرور. اما تو بمان، که آینده‌ای پرابهام و گذرگاههایی سخت در پیش داریم و وجود یک رئیس‌جمهور متعادل در آن شرایط سخت، از نان شب برای‌ ما واجب‌تر است.

♈️می دانم که حکمتی داشته است که هنوز بعد از یک ماه که از انتخابات گذشته با مردم خودت صحبت نکرده ای! می دانم که حکمتی داشته است که برای انتخاب برخی وزرایت مقاومت نکرده‌ای! من تاکنون شما را از نزدیک ندیده‌ام اما از این همین دور می‌فهمم که برای قربانی شدن آمده‌ای نه قربانی کردن؛ و اگر غیرازاین باشد،‌ همه ما باخته‌ایم!

♈️آقای دکتر پزشکیان: من ۲۲ سال پیش، گرفتن پست و مقام دولتی را در این ساختار سیاسی برای خود حرام کرده‌ام و تاکنون رعایت کرده‌ام. با درخواست شما، بدون هیچ مواجب و منفعتی، سه هفته به تهران آمدم و شبانه‌روزی با شورای راهبری همکاری کردم و به خانه برگشتم. اگر هیچ اثری از عزم شما برای حفظ سرمایه‌اجتماعی خودتان پدیدار نشود، ما نه تنها کمکی نمی‌توانیم بکنیم بلکه ممکن است مجبور شویم بابت همان سه هفته همکاری هم استغفارنامه بنویسیم. همه ما منتظر گفت‌وگوی شما با مردم و تصمیم شما برای حفظ دستاوردهای انتخاب چهاردهم هستیم.

با احترام – محسن رنانی – ۲۲ مرداد ۱۴۰۳

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝"اصلاح طلبان عصبانی باشید "و در این عصبانیت نمیرید .

حسن نعمت پور
@jomhuriyat

♈️کابینه دولت پزشکیان بقچه اصلاح طلبان را زیر بغلشان گذاشت و کفشهایشان را جفت کرد .
از لعل مسعود انگشتری زنهار نصیبتان نشد تا چند صباحی سلیمانی کنید اری در دایره[ قدرت ] اوضاع چنین باشد .

♈️به راستی آیا حدس و گمان زدن این روند، قبل از انتخابات با توجه به تجربه های چهل ساله  دشوار می نمود. پزشکیان آخرین برگ بازی اصلاح طلبان بود تتمه سرمایه اجتماعی شان برای همیشه بر باد رفت و سبوی آرزو هایشان شکست .

♈️"از شکست آرزو هر لحظه دل را ماتمی است "


♈️حالا با این دولت "مسعود" بهتر است روزه سکوت بگیرید و در اعمال خود تعمق نموده و بپرسید که چرا سرکنگبین صفرا فزود . بغیر از مسند های قدرت چه چیزها و چه کسانی را نادیده گرفتید که چوب بی صدا خوردید . راستی کسی برای عهدی با ما در حصر هست؟ از تاج زاده و مدنی  و عبداله مومنی و ...  خبر دارید؟ مرهمی بر دل های داغ دیده ی چندین مقاومت و جنبش مدنی فرستادید؟ شما یاران قدرتید به هیچ اصلاحی پایبند نیستید فقط پست و مقام و اینک در زمین سیاست حیرت زده وا مانده اید .

♈️آیا اگر چند نفر از شما وزیر و معاون رئیس جمهور می شد مشکلات حل می شد !یا آنکه چند صباحی بر اسب قدرت می راندید و شاهد پایِ در گل مانده مردم بودید آیا در مرام شما رئیس کابینه غیر از یک تدارکاتچی است؟پس این همه تندی برای چیست؟

♈️پزشکیان  مانند اسلاف خود باید آنی باشد که  انها می خواهندیا بایدکم کم از نهج البلاغه فاصله بگیرد یا از ریاست تا چه در نظر آید !
 
♈️اما شما شبیه چه کسی یا چه کسانی خواهید بود .شما امروز را رقم نزدید ؟که اینک دلخورید زبان در کام بگیرید و خود را محق جلوه ندهید . قرار نیست چون به شما چیزی نرسیده است نا رضایتی خود را نارضایتی مردم بدانید.جنس نارضایتی مردم با نارضایتی شما متفاوت است مردم درد معیشت و رهایی از قفس دارند شما درد قدرت .

♈️دیگر قضای الهی با تدبیر های شما موافقت نمی کند "چون از او گشتی همه چیز از تو گشت " سکوت کنید. شما دیگر جایگاهی در نظر حاکمیت ومردم ندارید چرا که برای کسب رای و  فریب مردم از مطلوبات سخن رانده و اینک که پای عمل به میان امده خود را در حجاب ممکنات پنهان کرده اید.چرا که هنگام "پختن نان هیچ آتشی به شما نرسید " مردم و مطالباتشان در کجای دنیای فکری و سیاسی شما جای دارند؟

♈️او که گفته بود تنهایم نگذارید تنهایتان نمی گذارم رفته رفته شما و مردم را تنها و تنها تر خواهد گذاشت و شما در این تنهایی سهیم هستید.

♈️اما آقای رئیس جمهور !
... و مردم در كارهاي تو به همان چشم مي‌نگرند كه تو در كارهاي واليان پيش از خود مي‌نگري و درباره تو همان گويند كه تو درباره آن‌ها مي‌گويي و نيكوكاران را از آنچه خداوند درباره آنها بر زبان مردم جاري ساخته، توان شناخت."

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تنزه طلبی سیاسی آفت سنگلاخ سیاست در ایران

رضا ولدبیگی
@jomhuriyat

♈️پس از معرفی کابینه دکتر پزشکیان انتقادات بسیاری نسبت به آن مطرح شده و از  پشیمانی بسیاری در  تشویق مردم به رای دادن تا برچسب خیانت به دکتر پزشکیان در فضای رسانه ای دیده می‌شود.

♈️اینکه چرا حاکمیت تن به انتخاب پزشکیان داد در ارتباط جدی با پتانسیل سیاسی و اجتماعی جنبش مهسا و جانهای و  چشمهای عزیز فدا شده ، قهر اکثریت مردم با حکومت و بحران‌های عمیق کشور و لزوم مواجهه عقلانی تربا مشکلات کشور میباشد.

♈️بدین‌منظور پر بیراه نیست اگر شرایط انتخاب پزشکیان بطور مختصر مرور شود.
بر کسی پوشیده نیست که مرز بین تایید صلاحیت و رد صلاحیت او برای ریاست جمهوری فقط رد نازک قلمی بر کاغذی بوده و دیگر هیچ.

♈️فرض کنید دکتر پزشکیان تایید صلاحیت نمیشد .
کدامین نیروی اجتماعی فعال و مطالبه گر تایید او را خواستار میشد و میتوانست حاکمیت را به عقب براند؟

♈️این نخستین واقعیت حضور او در این  عرصه است که در قضاوتهای امروز نباید نادیده گرفت.
نحوه چینش کاندیداها، ایجاد تفرقه در آرای رقبای پزشکیان و دورنمودن اصلاح طلبان از رقابت‌های داخلی دومین نشان از رد همان فلم میدهد و در آخرین مرحله زمانیکه رقیب بی اخلاق  تمام امکانات دولت در پرکردن صندوقها را بکار می‌گرفت و ۳ میلیون را به ۱۳ میلیون رساند و میرفت که کشور تحویل جلیلی و حجتیه شود باز رد ان نازک قلم جلودار آرای بسته ای و صندوقی  رقیب در مقابل آرای دانه شمار شرافتمندانه پزشکیان شد.

♈️امروز که دست روزگار زندگی آرام را از پزشکیان ربوده و او را وارد سنگلاخ سیاست کلان نموده انچه که یاران انتخاباتی او در چند هفته به عهده گرفتند رنج و زحمتی شیرین با دور افتخار و سرور و شادمانی بوده و ماندن و تلاش بعد از این از جنس ان است که پزشکیان بر دوش میکشد. زیرا  برای افراد پاکدست واقعی و توانمند قبول مسئولیت افتخار خدمت ولی  همراه با زیان مالی است و عجب نیست که سالها پیش وزیر اقتصاد کشوری بدلیل عدم کفاف حقوق برای خرج زندگی استعفا داده بود . دکتر پزشکیان در تمام سخنان انتخاباتی از رهبری و اجرای اسناد بالا دستی گفته و بر خلاف دولت‌های قبلی اعلام نموده که پس از طی مراحل کارشناسی کابینه را با رهبری هماهنگ خواهد نمود .

♈️او با زیرکی سیاسی بخشی از مسئولیت را متوجه رهبر نموده و نظام را در شرایط همراهی قرار داده است.

♈️توقع حل تمام مشکلات کشور با چند هفته هیجان انتخاباتی و چند دقیقه حضور در پای صندوق رای بسیار خوشبینانه است. مطالبه گری مداوم با حضور پر رنگ احزاب اصلاح طلب در سازماتدهی نیروها و برگزاری تجمعات قانونی از جمله وظایف جامعه مدنی برای تحقق شعارهای رئیس جمهور است .

♈️آنچه امروز بدست آمده نجات کشور از دست فریبکاران شیاد و امید به عقلانیت است .
حضور شخص پزشکیان و معاونان و وزرایی که فرسنگها فاصله علمی، اخلاقی و کارآمدی  با بسیاری از مقامات دولت قبل دارند. فرصت گرانبهایی برای کشور است.

♈️پیروزی پزشکیان نتیجه توازن قوا در عرصه سیاست ایران بوده و قابل انتظار است که کابینه او  مرتبط با این توازن  ولی با حرکت در راستای برنامه های انتخاباتی رئیس جمهور باشد.

♈️ضعف شجاعت سیاسی کابینه و زیاده خواهی حکومت در چند گزینه بویژه  وزارت کشور بسیار ناامید کننده است و ممکن است راستای حرکت را منحرف نماید.

♈️در چنین شرایطی یاران رییس جمهور نقش مهمی در حفظ جهت و افزایش سرعت این حرکت دارند و  نباید با تنزه طلبی و استعفا  رفیق نیمه راه باشند.آنها باید منبع انرژی و تزریق شجاعت سیاسی به کابینه بوده و مرعوب نشوند.

♈️سیاست در ایران چون حرکت در سنگلاخ است. از کروبی، میرحسین و زهرا عزیز که بخاطر یک اعتراض انتخاباتی ۱۴ سال در حصر انفرادی گونه اند تا تاج زاده و نرگس محمدی و زندانیان سیاسی که شجاعانه ایستاده اند و جوانان نازنینی که جان و چشمشان را فدا کردند همگی در پیروزی پزشکیان نقش داشته اند.

♈️درویش مسلکی و روحیه زاهدانه در عرصه سیاست زمینه ساز حضور شیادان فریبکار است. حتی اگر با سو استفاده از قانون مانع کار می‌شوند باید مقاومت کرد و هزینه برکناری را به آنها تحمیل نمود.
بی جهت نیست که پادشاهان ستمگر همیشه از درویش مسلکان به نیکی یاد کرده اند. 
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سید مرتضی افقه رویکرد اقتصادی دولت چهاردهم را بررسی می‌کند؛
دولت پزشکیان به دنبال روش‌های دیگر درآمدزایی به جز مالیات باشد/ دست همه دولت‌ها در جیب مردم بوده است/ برای بهبود اقتصاد نیازمند اصلاحات جدی در سیاست خارجی هستیم

🔰اقتصاد۲۴: 
@jomhuriyat

♈️
دولت پزشکیان حالا در حالی نیمه تابستان داغ را از سرگذرانده که به روز‌های پایانی مهلت اعلام نام وزرای کابینه چهاردهم نزدیک می‌شود و به نظر می‌رسد پزشکیان در روز‌هایی حتی سوزان‌تر از مرداد داغ ۱۴۰۳ قرار دارد و تقریبا روزی نیست که نام و عنوانی به عنوان وزیر و معاونی مطرح نشود. در این میان، اما به نظر می‌رسد معرفی عبدالناصر همتی به مجلس برای وزارت اقتصاد بسیار جدی شده و علی طیب نیا نیز در سمت مشاور عالی رئیس جمهور باقی خواهد ماند.

♈️سید مرتضی افقه، اقتصاددان و استاد دانشگاه، اما در این باره و آنچه اکنون پیش روی دولت پزشکیان است به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «توجه کنید که من چندان با دیدگاه برخی اقتصاددانان که معتقد هستند کل مسیر اصلاح اقتصادی از خود اقتصاد می‌گذرد موافق نیستم. مشکلات اقتصادی کشور، اکنون ریشه‌های غیراقتصادی دارد و به همین دلیل چندان در شرایط فعلی معتقد نیستم که وزرای اقتصاد و رئیس بانک مرکزی، چندان در روند جهت گیری‌های اقتصادی کشور تاثیر گذار باشند.»

♈️افقه با بیان اینکه «در شرایط بسیار بی ثبات سیاسی در منطقه به نظر می‌رسد ریشه مشکلات اقتصادی کشور، مساله سیاست خارجی و روابط ما با جهان باشد»، تصریح می‌کند: «نکته دیگری که باید بگویم این است که باز برخلاف برخی دوستان اقتصاددان، از نظر من بازیگران اصلی نه یک وزیر اقتصاد که کلیه وزرای اقتصادی دولت هستند؛ یعنی وزرای نفت و صمت و تمام این موارد از نظر من بازیگران اقتصادی کشور هستند. وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی عمدتا تنظیم کننده و نه برنامه ریز برای عرصه تولید اقتصادی در کشور هستند و گرنه مجموعه‌ای که به عنوان تیم اقتصادی انتخاب می‌شوند یعنی رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای نفت و صمت و کار بسیار بیشتر از وزیر اقتصاد در مساله جهت گیری اقتصادی کشور تاثیر دارند.»

♈️این استاد دانشگاه، اما درباره رویکرد اقتصادی دولت پزشکیان و عنوان شدن نام عبدالناصر همتی برای این پست نیز به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «اما اگر بخواهم به این مساله بپردازم که اکنون گفته می‌شود آقای همتی قرار است وزیر باشد و آقای طیب نیا پست معاونت گرفته است نیز باید بگویم که من خیلی تفاوتی در این دوستان نمی‌بینم و دیدگاه‌های آنان از نظر اقتصادی از جمله در مسئله آزادسازی قیمت‌ها کاملا مشابه هم است؛ یا بر اساس آنچه در کارنامه و گفتگوهایشان مطرح شده همچون تک نرخی شدن ارز و افزایش قیمت حامل‌های انرژی تفاوت چندانی دیده نمی‌شود و اتفاقا اقتصادخوانده‌های نزدیک به دولت به طور متوالی برای نیل به اهداف اقتصادی مدنظر خود به اقتصاد آزاد فشار می‌آورند و به نظر من این روش‌ها شاید مقداری از کسری بودجه دولت را حل کند، اما در نهایت هیچ مشکلی را به صورت بنیادین حل نمی‌کند و حتی به لحاظ سیاسی و اجتماعی توقعاتی را ایجاد می‌کنند که تبعات آن سنگین خواهد بود و همچون روش ارز ۴۲۰۰ تومانی که توصیه همین آقایان بود و یا در دوران احمدی نژاد، مسیری که برای هدفمندی یارانه‌ها طی شد و در همین تفکر اقتصادی بود، توانست بحران‌هایی را در اقتصاد کشور ایجاد کند».

🔰متن کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 وقتی سیاست، پدر و مادر ندارد...

محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️ دنیای «سیاست»، چه خوش‌مان بیاید و چه نیاید، همان چیزی است که از قدیم در بین عامه‌ی مردم معروف بود. در این دنیا مردم ابزار هستند و اخلاق مانع بزرگی سرراه موفقیت محسوب می‌شود، آنچه مهم است پشت‌پرده است، و آنچه دیده می‌شود نمایشی که همه می‌دانند نمایش است؛ کسی موفق‌تر است که نمایشی فریبنده‌تر اجرا کند...

♈️این‌ها را ماکیاولی زودتر از دیگران فهمید و در شاهکارش «شهریار» اعلام کرد. او ماهیت واقعی سیاست را برای همه تعریف کرد و اگرچه ناسزا شنید اما به مرور معلوم شد که آنچه گفته از صداقتش بوده است: پرده تزویر را کنار زده و آنچه واقعیت داشت بازگو کرده است.

♈️حالا که حرف به اینحا کشید، بگذارید از نهج‌البلاغه هم سخنی بیاورم. علی هم وقتی با اعتراض برخی یارانش روبرو می‌شود که چرا مثل معاویه سیاست‌بازی نمی‌کند، مجبور است که سوگند یاد کند که معاویه زیرک‌تر از او نیست ولی آنچه کار معاویه را پیش می‌برد پیمان‌شکنی و فریب‌کاری اوست؛ سیاستی که معاویه در پیش گرفت و حکومتی پابرجا داشت!

♈️این‌ها را نمی‌نویسم که در این روزها به پزشکیان طعن بزنم؛ صمیمانه معتقدم که او سیاست بلد نیست، که اگر بلد بود، حداقل در این زمان وارد این بازی نمی‌شد؛ بلکه این‌ها را می‌نویسم که بگویم در این زمانه‌ی منفعت‌طلبی افراطی، اگر کسی لیاقت همراهی را داشته باشد، در صحنه‌ی قدرت و مسئولیت یافت نمی‌شود. راه دیگری می‌رود که کمتر کسی می‌رود...

♈️برای این‌که کلی‌گویی نکرده باشم، نمونه‌ای نشان می‌دهم از بزرگی که در همه‌ی این هیاهوها، در روزگار تغییر دولت، در تختی‌سازی المپیک و در دل‌نگرانی‌های منتظران پست و عنوان، بی‌اعتنا به همه‌ی این‌ها راه خودش را می‌رود: رسول خادم. در این ماه‌ها صفحه‌ی اینستاگرامش را نگاه می‌کنم و لذت می‌بردم که فارغ است از بازی‌های سیاسی؛ در اوج تغییر دولت و دولتمرد در خدمت محرومانی است که نه نامی دارند و نه نانی... پیش کپرنشین‌های محروم است، همراه رنج مردم نهبندان و نگران پای برهنه‌ی کودکان بی‌شناسنامه بلوچ، و از جانبازی می‌نویسد که حتی تاب شنیدن دردهایش نیست...

♈️می‌دانم که اگر شایسته‌سالاری بود و اگر همه چیز سر جای خودش بود، بهترین گزینه برای وزارت ورزش اوست، اما دریغ که روزگاری است که هیچ چیز و هیچ کس سر جای خودش نیست، و چه بهتر که دامان رسول خادم از سیاست پاک شده و راهی را می‌رود که سال‌ها پیش تختی رفت. دمش گرم و سرش خوش باد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/03 06:31:58
Back to Top
HTML Embed Code: