Telegram Web Link
📝📝ما رسولانِ کدام عهد هستیم ؟
عاشورا ، روز قتلِِ زایشِ عهدها


مسعود میری
@jomhuriyat

♈️این که زندگی ،مرگ و سرنوشت ، ما را در اضطرابی بزرگ رها کرده ، حرفی به غایت درست است. درست‌تر آن است که "ما به طرزی حادث در میان انبوه تارهای روابط علی نهاده شده‌ایم و به طرزی حادث در هر لحظه توسط آن‌ها تعیین می‌گردیم و در لحظه‌ی واپسین نیز توسط آن‌ها به دور افکنده می‌شویم"/1

♈️اما به نظر می‌رسد که شجاعتی در بودن ماست که این نوع دور افکنده شدن را در یک‌جاهایی نقض می‌کند. این نوع جسارت زندگی نه در مرگ بل در تغییر معادلات سرنوشت ، ساز و برگِ بودن از نوعی دیگر را معنا می‌بخشد. ما از دورترین جای "سرگذشت" بشر تا حالا که در مجاورت یک "خویشتنِ"مضطربِ خود روزگار می‌گذرانیم ، همان موجودی هستیم که در برابر طبیعت و تند باد حوادث تهی دستیم. ما "اینجا"در خویش و در دنیا چنان افکنده و رها شده‌ایم که ترس از زندگی کم‌تر از ترس از مرگ نیست. این انبوه آیین‌ها و مناسک که در باب زندگی داریم هر چند از آیین‌ها و مناسک مرگ کمتر است ، اما بیش از این آیین‌ها و مناسکِ مرگ با ما راه می‌رود. فرض کمبل در یک سخنرانی مکتوب شده آن است که غنای زندگی و مرگ در این آیین‌ها خود را نهان کرده و با آینده سخن می‌گوید./2

♈️جوان‌ترها از من بار‌ها پرسیده‌اند که این‌همه فربهی‌ی آیین‌ها و مناسک در چیست؟
پاسخ ، همان سخن خردمندانه‌ی جوزف کمبل است که ، انسان نه در موجودیت ریشه‌ی تک‌یاخته‌اش چیزی آفریده ، بلکه هر چه پیچیده‌تر شده بیشتر آفریده . این آفریده‌ها را نمی‌توانستیم به حافظه بسپاریم ، و اگر جهانی بدین پیرسالی(در قیاس با این بدن اکنون ما و نه در برابر پیرتن گیتی) با انبوه نام‌هایی که نهاده‌ایم و کلماتی که ساخته‌ایم ، در زبان و ذهن کوچک ما اندوخته شده‌است ، به لطف و میمنت همین آیین‌ها و مناسک است.

♈️به زندگی و مرگ برگردیم که از جان همدیگر ارتزاق می‌کنند و دنیای هر کدام در اقلیم آن دیگری شکل می‌گیرد. مناسک مرگ بی‌گمان زاده و پرورده‌ی مناسبات زندگی است و بذر مناسک زندگی بی‌تردید در زمینِ اتفاقِ مکرر و مشاهده شونده‌ی مرگ می‌روید.

آدمی وجود دارد. "موجود"ی است که وجودی دارد و در "وجود" خود همچون احوالات ساده‌ی آن تک‌یاخته تا ارگانیزم‌های پیچیده ، آزموده و آموخته شده است. ما در زندگی‌ای بدین پیچیدگی رها شده‌ایم و حاصل آن هر چه باشد ، این وجود مضطر ، در بیابانِ جهان ، بی‌خیمه و بی‌پناه مانده‌است.

♈️وقتی به مراسم عزای حسین می‌رسم ، ناخودآگاه همان که کمبل می‌گفت ، این نهاد پیچیده کلافش را در وجود موجودیت من باز می‌کند و رشته‌های کوچک و نازکی از آن در انگشتان نحیف روانم لمس می‌شود. در میان این‌همه فربهی‌ی آیین‌ها ، موی سیاه سیاهوش (سیاوسپ؟)تمام صحنه‌ی جلوی چشمم را  پُر می‌کند. با یک سلسله شباهت‌های حیرت انگیز!

♈️ما قرون متمادی در خود غلطیده‌ایم تا به حال برسیم. حقیقتاً بشر چونان طبیعت ، از چشمه‌های خُردِ کوهستان‌ها چکان چکان افتاده ، بر دامن سیاه سنگ‌ها لغزیده ، در آسیاب و چرخُشتِ دشت پیچیده و به رودخانه‌های جان خود و جهان دیگران روانیده شده است. این شرابِ  انسان‌شدن،  در وضعیت خود، واضع خویش و مناسک خود بوده و خواهد بود.

♈️ این وضعیت در روزگار باستان و پیشا باستان حکایتی دگر داشته. آنچنان که از "یشت‌"ها برمی‌آید ، داستان آن باستانِ دورانِ پهلوانان، در جایی از زمان و زمین ، زمینه‌ی ناپیروزبخت سرگذشت در سرنوشتی نابختیار را پیش چشم آورده‌است. یک ملت که در بنیان بیابانگرد خود ، از رسم و سبک تیغ و اسپ و خشونت به سیاق خانه‌گزینی و کشت و زرع تغییر وضعیت داده ، در جایی از بی‌تاریخی‌ی سرگذشتش ، گویی تمام میراث مدنیت نوینش را به ناگهان در داو قماری باخته باشد. به خشم و خیانت و شکست نیروی باطنی و ظاهریِ از دست دادن این ثمره‌ی زندگی نظر دارم که ، حتی زرتشت نیز بدان در داستان سخن گفتن گئوشورون اشاره‌ای جانکاه کرده است.....

🔰متن کامل:
https://cutt.ly/aehGeleI
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝« کشور با روضه خوانی اداره نمی‌شود جناب پزشکیان! »
✍️ فریبا نظری
۲۶ تیر ۱۴۰۳/  برابر با دهم محرم و روز عاشورا

@jomhuriyat

♈️ پس از تایید صلاحیت #مسعود_پزشکیان از سوی نظارت استصوابی شورای نگهبان و اعلام صریح وی مبنی بر نداشتن برنامه، بیان غیرکاربردی روایت‌های مکرر از نهج‌البلاغه، تأکید بر سیاست‌های کلان کشور، و صحبت‌های کلی و مبهم و تکراری در مناظرات و کمپین‌های رأی گیری، برای بسیاری از گروه‌های مختلف جامعه کاملاً مشخص بود که وی نمی‌تواند عاملیتی در جهت رفع با کاهش برخی مشکلات جامعه داشته باشد.

♈️اکنون اما با گذشت یازده روز از اعلام نتایج نهایی رأی گیری دور دوم و بررسی و پیگیری اخبار اقدامات و نظرات و رفتار پزشکیان به‌عنوان رییس‌جمهور دولت چهاردهم، محل تأمل و پرسش بسیار است، گرچه این نتایج از ابتدا هم قابل پیش‌بینی بود:

🔰۱- ایران به‌طور ناگهانی و زودهنگام، رییس‌جمهور دولت وقت را ازدست داد و رأی گیری زودتر از موعد به جامعه تحمیل شد.

🔰۲- اکثریت ایرانیان، کنش سلبی را انتخاب کرده و پیام آشکاری را هم چون رأی گیری سال‌های ۱۳۹۸، ۱۴۰۰، و ۱۴۰۲ به نظام حکمرانی و متولیان حاکمیت کشور دادند.

🔰۳- پزشکیان با آرای بالاتری از صندوق رأی بیرون آمد. انتظار کنش عقلانی جامعه این است که وی از فردای رأی گیری، زمان را غنیمت شمرده و اگر مدعی زمامداری مطابق نهج‌البلاغه ‌ای است که مدام از آن روایت می‌کند، به سوی کار مردمان و خدمت به آنان شتاب کند.

🔰۴- آن‌چه در این یازده روز دیده شد، رفتن از این دیدار به دیداری دیگر، نوشتن چند یادداشت تکراری با نکات مورد اعتراض و انتقاد صاحب نظران و بسیاری از ایرانیان، و شرکت در مراسم و هیأت‌های ایام محرم و در نهایت روضه خوانی است.

♈️جناب پزشکیان!
کشور با روضه خوانی اداره نمی‌شود!
حتی در جنگ هشت ساله نیز فرزندان بسیاری از این سرزمین کشته و مجروح و اسیر شدند تا یک وجب خاک وطن از دست نرود، که اگر جز این بود باید رزمندگان و سربازان همگی سالم و زنده تنها روضه می‌خواندند و دشمن را به جای خود می‌نشاندند!

♈️به اندازه‌ی کافی آبروی دین و آیین و مناسک دینی، خدشه‌دار شده و لطمه دیده است؛ بیش از این دین را ملعبه‌ی سیاست و امور حکومتی نکنید که حاصل آن نابودی این سرزمین و زندگی معمولی آدم‌هایش و باورهای دینی و مذهبی آنانی است که می‌خواهند هنوز دین باور باشند.

♈️جناب پزشکیان!
پول و منابع این سرزمین قرار نیست با شعار #برای_ایران، خرج حضور شما از هیأتی به هیأت دیگر شود؛ که این یک کنش و انتخاب شخصی شماست که در برابر رسیدگی فوری و اورژانسی به کار مردمان در اولویت کمتری قرار دارد درحالی که دست کم رأی دهندگان پانزده تیر ۱۴۰۳ منتظر اقدامات عملی شما در پایگاه و نقش یک رییس‌جمهور هستند.

♈️لطفا با استفاده از ثانیه‌ها و دقایق به وظایف رییس جمهوری خود بپردازید و برای کاهش مشکلات ایرانیان تلاش کنید همان‌گونه که در سخنان پیش از رأی گیری خود گفتید.

♈️حال که بر مسند ریاست جمهوری نشسته‌اید با اولویت بخشیدن به کار مردم، گزارش آن را به جامعه ارائه نمایید و با شیوه‌های دین‌ گریزاننده و سیاست‌ زده‌ی دولتی، شریک نابودی باورها و ارزش‌های دینی؛ نشوید!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 زیدآبادی: مطالبه‌گری از دولت پزشکیان نباید مشابه مطالبه‌گری از دولت‌های خاتمی و روحانی باشد./ پزشکیان به واقع وارث یک بار شیشه شده است

احمد زیدآبادی در کانال تلگرامش نوشت
:

♈️ ریاست‌جمهوری مسعود پزشکیان در تداوم  ریاست جمهوری سید محمد خاتمی و شیخ حسن روحانی و یا شبیه آنها نیست، نتیجۀ یک وضعیت بسیار پیچیده و استثنایی و منحصر به فرد در ایران  است.

♈️ از همین رو، جنس مطالبه‌گری از دولت آقای پزشکیان نباید مشابه مطالبه‌گری از دولت‌های خاتمی و روحانی باشد. پزشکیان به واقع وارث یک بار شیشه شده است. مطالبه‌گری از او باید معطوف به حفظ این بار باشد، وگرنه تحت عنوان مطالبه‌گری، از هر سو بر این بار ضربتی وارد آوردن، چیزی از آن باقی نمی‌گذارد.

♈️ ته ماندۀ سال جاری برای کشور بی‌نهایت مهم است. دولت پزشکیان باید قبل از هر چیز صورت‌مسئلۀ کلان را دریابد و  در جهت حل آن گام بردارد و خود را درگیر حواشی نکند. ما هم هر کدام به سهم خود باید صبور و خویشتن‌دار باشیم. موقعیت‌شناسی در سیاست والاترین فضیلت است و گرنه طرح مطالبات کمرشکن و پایان‌ناپذیر از هر کس برمی‌آید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 دولت مستعجل و آزادسازی واردات خودرو

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️بهادری جهرمی سخنگوی دولت دبش اعلام کرده که این دولت بعد از طی همه مراحل! اکنون واردات خودرو را برای همه ایرانیان آزاد کرده است! اعضای دولت دبش دیدند که پزشکیان در مناظره آخر اعلام کرد که موافق واردات خودرو است اکنون با اعلام این تصمیم می‌خواهند سند آزادسازی واردات خودرو را به نام خود بزنند.‌

♈️هم‌زمان دلارپاشی بانک مرکزی با قدرت هرچه تمام‌تر جهت خالی کردن صندوق ارزی ادامه دارد تا بگویند ما دلار را 58 هزار تومان تحویل دادیم.‌

♈️دولت شتاب زده، در لحظات آخر منتهی به انقضای خود طبق این ضرب‌المثل عمل می‌کند: دیکی که برای من نجوشد بگذار سر سگ در آن بجوشد!

♈️تنها بخش دیپلماسی این دولت پیام انتخابات اخیر را دریافته و وفق آن رفتار می‌کند چون هم سرپرست وزارت خارجه و هم سخن‌گوی آن جرأت کرده‌اند نام برجام را بر زبان بیاورند در حالی که در این سه سال به جای بازگشت به برجام می‌گفتند مذاکرات رفع تحریم!

♈️ آقای بهادری جهرمی در این ساعات احتضار بهتر بود به جای موضوع خودرو و این همه زبان‌ریزی و دلبری‌کردن، به توبه و حلالیت‌خواهی توجه می‌کردی. از سه و نیم میلیارد دبش هم که خبری نشد از متهمان و محکومان!؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 بیانیه انجمن صنفی مهندسان صنعت آب خوزستان
@jomhuriyat
بسم الله الرحمن الرحیم

🔰ما بیمناکیم ازعدم شفافیت ها وبازی های سیاسی

♈️شرایط آب و انرژی کشور جای سیاسی بازی نیست و از مراحل بحرانی نیز عبور کرده است از اینکه جلسه کارگروه وزیرنفت در دفتر پیمانکار برگزار میشود و از دخالت لابی های قدرت در چیدمان وزارتخانه های زیر بنایی بیمناکیم

♈️عدم شفافیت در چگونگی معرفی اعضای کارگروه ها و عدم انتشار رسمی اسامی کارگروه ها به نظر می رسد که  تشکیل شورای راهبردی فقط یک بازی دمکراسی برای جلب اعتماد مردمی که رای نداده اند شکل گرفته است ولی گویا پشت پرده اتفاقات دیگری در حال روی دادن هست و به نوعی این هیجان کاذب برای معرفی استعدادها، نوعی بازی سیاسی ست و انتخابات و انتصابات از قبل انجام شده یا از طرف کانون های قدرت انجام میشود.

♈️منتظریم بر اساس دستورالعملی که شورای راهبردی برای چیدمان کابینه داده و شرایط چگونگی این چیدمان را شرح داده است

روشنگری های لازم انجام شود

🔰انجمن صنفی مهندسان صنعت آب خوزستان
۲۷تیرماه ۱۴۰۳
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پزشکیان و ترامپ؛ چه باید کرد؟
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat

♈️با افزایش شانس پیروزی ترامپ، این پرسش در حال مطرح شدن است که با وجود رئیس جمهوری اصلاح طلب در ایران و همتای تندرو و راستگرا در آمریکا روابط تنش‌آلود دو کشور چه سمت و سویی پیدا می‌کند و تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران ایرانی باید چکار کنند؟

♈️رویکرد ترامپ در قبال ایران تا حدود زیادی روشن است و اطرافیانش از جمله جی دی ونس یکی از دیگری ضد ایرانی‌تر و اسرائیل‌ دوست‌تر هستند.

♈️با این حال، نوع مواجهه ایران با ترامپ در صورت پیروزی می‌تواند برسیاستهای او سلبا یا ایجابا اثرگذار باشد؛ البته به شرط شناخت پیشینی دقیق نسبت به سه مولفه بسیار تاثیرگذار: نخست وضعیت نظام بین‌الملل ودوم اوضاع پیچیده منطقه وسوم هم سایکولوژی خود ترامپ.

♈️اگرنقطه عزیمت این باشد که «جهان جدید»ی به معنای پایان یکجانبه‌گرایی آمریکا وشکل گیری نظام چندقطبی شکل گرفته است که اساسا مفروض چنین شناختی از نظم جهانی عدم تعامل با آمریکا چه بایدن چه ترامپ، کان لم یکن شدن تحریم‌ها و نبود نیازی به رفع آن‌هاست. فعلا آنچه رخ داده، ترک برداشتن جدی دیواره نظم بین‌المللی آمریکامحور و دوره‌ای شبه ‌گذار است و این به معنای ورودجهان به عصر پساآمریکا نیست. همین که اکثریت مطلق کشورها از جمله چین رقبیب جدی آمریکا علی رغم خواست‌شان با پایبندی خود به تحریم‌های آمریکا موجب تبدیل  شدن آنها به تحریم‌های بین‌المللی شده‌اند، خود نشانگر فاصله داشتن با پایان عصر یکجانبه‌گرایی آمریکاست.

♈️همچنین، برندگان اصلی پیروزی احتمالی ترامپ، اسرائیل، عربستان، امارات و روسیه هستند. اگر مسکو چنان که گفته می‌شود «متحد راهبردی» است، ترجیحا اقتضای این اتحاد استراتژیک این است که خیر نزدیکی پوتین و ترامپ به ایران هم برسد، اما اینگونه نیست؛ چون اساسا روابط تهران ومسکو با وجود ارتقای آن در سال‌های اخیر تا رسیدن به این اتحاد فاصله دارد.

♈️اما درباره فاکتور دوم (اوضاع منطقه) می‌توان گفت که پس از حمله هفتم اکتبر و گرفتار شدن اسرائیل در باتلاق جنگ غزه ــ به نحوی که پس از 9 ماه هنوز نتوانسته است آن را تمام کند ــ نقش متغیر اسرائیلی درسیاست خاورمیانه‌ای آمریکا در آینده برای جبران "ضعف راهبردی" اسرائیل وجلوگیری از تعمیق آن پررنگ‌تر ازقبل خواهد بود. مفروض آن نیز تشدید فشارها بر ایران در آینده ویا حداقل ندادن امتیازاتی چون رفع تحریم‌هاست که موقعیت منطقه‌ای تهران را بهبود می‌بخشد. کما این که عربستان وامارات نیز با وجود تمایل به عدم تشدید تنش میان آمریکا وایران در منطقه با هدف پیشبرد چشم‌اندازهای اقتصادی خود، تمایلی به رفع تحریم‌ها ندارند.

♈️اما درباره سایکولوژی ترامپ، درست است که او یک تاجر واهل بده بستان است، اما بسیار خودشیفته واحیانا اهل ریسک و تصمیم‌های خطرناکی است. اتفاقا این خصلت بده بستانی او بیشتر به نفع عربستان وامارات است که در این زمینه دست بالا را برای امتیازگیری از او دارند و به فرض وجود اراده وتصمیمی برای روابط تجاری با آمریکا، چطور می‌توان یک شبه چنان منافعی را خلق کرد که برمنافع رقبای ایران بچربد وترامپ را به طمع بیندازد.

♈️اما روزنه‌ای تنگ که می‌تواندگشایشگر تعاملی با ترامپ باشد، این که او بخاطر همان غرور و خودشیفتگی، تمایل خاصی برای اظهار موفقیت ازطریق توافق در پرونده‌های چالشی جهانی از پرونده هسته‌ای ایران دارد. قبلا هم در طول مذاکرات ایران وبایدن گفته است «اگر من بودم ظرف یک هفته با ایران توافق می‌کردم».

♈️هرچند کلا مسیر توافق با آمریکا دشوارتر شده است، اما درعین حال احتمالا همچنان برای ترامپ حائز اهمیت است که توافقی به نام او تمام شود و بر روی آن مانور دهد. 
در این میان، توافقی متضمن سطحی از تجارت بهانه بهتری برای پذیرش آن وبساط مانور خودشیفتانه‌ای را برای ترامپ فراهم می‌کند که خود را درتحقق آن موفق و اوباما و بایدن را ناکام معرفی کند.

♈️ترامپ وقتی در 2016 به قدرت رسید، دو سال ونیم طول کشید تا از برجام خارج شد. اگر شناخت روانشناختی خوبی از ترامپ وجود داشت، در همان زمان، مذاکره با اونیز پس از شکسته شدن این تابو در دوران اوباما انجام می‌شد. احتمالا ترامپ بدنبال اصلاحاتی و لو جزئی در برجام و یاپیوستی تجاری برای آن بود تا خود را موفق‌تر جلوه دهد. اما درنتیجه عصبانیت از بی‌محلی تهران به او و لابی‌گری اسرائیل، امارات و عربستان سرانجام از برجام خارج شد. چه بسا اگرمذاکراتی با ترامپ شروع می‌شد، تحت الزامات تداوم آن و لو‌ بی‌نتیجه، برخی اقدامات که تنش را به نقطه جوش رساند رخ نمی‌داد.
♈️در دوره جدیدهم تکرار «بی‌محلی آزار دهنده» و عدم ورود بهنگام به مذاکره و مدیریت بحران، می‌تواند درسایه افزایش زمینه‌های تنش، فرصتی گرانبها فراروی اسرائیل و جمهوری‌خواهان تندرو برای مدیریت ترامپ و شروع مرحله‌ای خطرناک ازتنش فراهم کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا برخلاف روند عقلی، در ایران، شاهد میدان داری و برجسته شدن تندروهای مذهبی هستیم؟

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️این روزها، خاصه در جریان انتخابات اخیر، یک نام در بین افکار عمومی به صورت هدفمند و خزنده، با استفاده از تریبون صدا و سیما، فضای شهری و رسانه ای جریان خاص، در حال برجسته شدن است؛ آیت الله مهدی میرباقری!

♈️همو که به عنوان نماینده مجلس خبرگان استان سمنان، در جریان انتخابات اخیر به عنوان حامی و مراد جریان پایداری و جناح جلیلی مطرح و از او به عنوان خلف مصباح یزدی و مرید منیرالدین حسینی هاشمی نام می برند.

♈️برای شناخت بهتر ایشان، گوشه ای از تفکرات و اظهارات ایشان را به تامل بنشینیم:
به دلیل تقابل فکری با تمدن غربی و اعتقاد به حتی اسلامی کردن علوم پایه، تاکید دارد:
«متاسفانه در حوزه علمیه، تولیدات فیلسوفان نجس غربی خوانده می‌شود؛ این کتاب‌ها کتب ضاله است»

♈️در جریان انتخابات اخیر به مردم توصیه کردند: «به کسانی که دنبال تفکرات توسعه گرا هستند رای ندهید»

♈️یا در اظهار نظری دیگر:
«پایه‌ریزی فرهنگی جدید بر مبنای اسلام، سختی و گرسنگی را به دنبال دارد و مردم ما راه خود را انتخاب کرده‌اند. برخی می‌خواهند ایران را مانند ژاپن و آلمان کنند.»

♈️و اما در جدیدترین اظهار نظر، به مولوی و عرفان او تاخته و ضمن نجس دانستن کتاب مثنوی، تاکید کرده باید آن را با انبر برداشت و از دست زدن به آن پرهیز کرد!

♈️با این مقدمه چند نکته در رابطه با این موضوع، نیازمند یادآوری است:

🔰۱. با تاملی بر تاریخ ادیان و مذاهب، شواهد گویاست که هر چه به دوران معاصر و دنیای مدرن نزدیک شده ایم، پایگاه دین و روحانیت آن، با تعدیل و به روز کردن اندیشه ها و مبانی دینی، خود را همسو با تفکرات دنیای جدید کرده اند. نمونه آن مذهب کاتولیک، پاپ و سلسله مراتب روحانی آن. در مورد مذهب تشیع نیز ما این همراهی و همسویی با اقتضائات روز، خاصه در دوران مشروطه و روحانیت شیعی را شاهد بودیم که چگونه تفکرات و تفسیرهای امروزی و روشن‌فکرانه داشتند.

♈️ولی در ادامه، وقتی امروز، جریانی واپس گرا، آن هم با امکانات و حمایت های طیفی در حاکمیت، اینگونه به دنبال تفسیر تندروانه از مذهب و پیاده سازی تفکرات متحجرانه در قالب حکومت است، قابل تامل و خطرناک است. خاصه وقتی این جریان و مرادشان، بدون ابایی خود را بدیل و در سایه کلیت حاکمیت تاکید و چه بسا از گزینه های رهبر بعدی در قامت جناب میرباقری، نام می برند، بایستی نگران شد.

🔰۲. این تفکرات یکبار دیگر نشان داد، جریانی که امثال میرباقری را مراد و الگوی خود دارد، دنبال چه تفکرات خطرناکی بوده و در صورت رسیدن به جایگاه ریاست جمهوری، چه خوابی برای ایران دیده بودند و در پی چه اهدافی هستند.

🔰۳. این تفکرات واپس گرا و جریان منتسب به آن،  در انتخابات اخیر از سوی مخالفان و منتقدان گاهی با عنوان « طالبان ایران» برچسب خوردند که باعث ناراحتی و رنجیدگی آن ها شد! در این رابطه، بایستی توضیح داد، نامیدن طالبان از سوی منتقد، حتما به معنای مشابهت کامل با رویکرد طالبان چون اندازه گیری ریش و آمدن زنان با برقع و... نیست. بلکه طالبان نماد واپس گرایی و قرائت تندروانه از دین و مذهب است و با این نگاه این انتساب خیلی بیراه نیست!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و تابستانی اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
آخر هفته خوب و شادی پیش رو داشته باشید

اینجا بهشتی زمینی در استان زیبای گیلان.
است،
برداشت محصول از مزرعه گل گاو زبان در هوای مه آلود،

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝زاکانی، تانکی که از کار افتاد

✍️سیدعبدالجواد موسوی
@jomhuriyat

♈️نه نیاز به آرپی‌جی‌هفت بود و نه موشک هدایت‌شونده ضدتانک. فقط یک نطق پنج دقیقه‌ای نرجس سلیمانی چنان شنی‌های تانک را از کار انداخت که فکر نکنم دیگر کسی بتواند آن را به حرکت درآورد. همین است.

♈️آری. هرکس که دعوی بیشتری داشته باشد لاجرم زمین خوردنش هیاهوی بیشتری به پا خواهد کرد. آن که خود را تا همین دیروز فعال مایشاء می‌دانست و گمان می‌کرد رئیس‌جمهور شدن و یا نشدن دیگران در ید اراده باکفایت اوست، حالا برای ادامه اداره بلدیه تهران بدجوری به دردسر افتاده است.

♈️زاکانی حتی اگر از شهرداری نرود دیگر قادر به اداره شهر نخواهد بود. هرچند به قول نرجس سلیمانی در غیاب او شهر بهتر اداره می‌شد.

♈️ اما تانکی که دیگر نه قادر به حرکت باشد تا با غرشش دست‌کم مردم را بترساند و نه گلوله‌ای برای شلیک کردن داشته باشد تا لااقل خرابی به‌بار بیاورد، دیگر تانک نیست. ملعبه بچه‌هاست. از آن‌هایی است که در موزه‌ها گذاشته‌اند.

♈️زاکانی نمونه سیاستمدارانی است که معلوم نیست از کجا سر درآورده‌اند. نمونه‌هایش در این مملکت کم نبوده و نیستند. از معجزه هزاره سوم تا مرحوم کردان. بی‌عقبه و شناسنامه. آدم‌هایی که ممکن است حتی رئیس‌جمهور شوند، اما هیچ وقت سیاستمدار محسوب نمی شوند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝انتخابات تیرماه ۱۴۰۳؛
فرصتی برای آشکارگی درون جامعه ایران

حسین جمالی و علی دستباز
، دانش‌آموختگان علوم سیاسی
@jomhuriyat
🔰پیش درآمد
♈️انتخابات تیرماه ۱۴۰۳ ایران، رخداد و پدیده ای بود که درون جامعه ایران را فاش کرد. هر چند نشانه هایی از عمق نارضایتی از شیوه حکمرانی در ایران، طی انتخابات سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲، تا حدود زیادی، از طریق کاهش مشارکت، آشکار شده بود، اما شاید این نخستین بار بود که متن جامعه ایران، با کنش های انتخاباتی، این چنین، مرزبندی های نوین و نیز  درهم ریختگی مرزبندی های پیشین خود را آشکار نمود.
مدعیان سخنگویی به نام مردم، اکنون دیگر به راحتی نمی توانند دم از مردم زنند.

🔰آشکارگی درون جامعه ایران
♈️مهم ترین حقایق برملا شده درون جامعه ایرانی، به روایت کنش های کلامی و رفتاری، از حدود ۱۵ خرداد تا ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳:

1⃣ عدم مشارکت ۶۰ درصد از واجدین شرایط رای در دور نخست انتخابات و تکرار آن به میزان ۵۰ درصد در دور دوم؛

2⃣ واکنش نسبتاً سخت و قاطع بخش مشارکت جوی جامعه ایران به جریان بنیادگرایی و خالص سازی(با تابلوی اصول گرایی و ادامه راه دولت رئیسی). آنها با حدود شش میلیون رای اضافی، در مرحله دوم برای پیروزی پزشکیان، سنگ تمام گذاشتند؛

3⃣ تمایل بخش قابل ملاحظه ای از مشارکت جویان به «میانه روی» که پزشکیان، نماد آن بوده است. این انتخابات، شفافیت و مرزبندی روشن بین بنیادگرایی و میانه روی به نمایش گذاشته بود؛

4⃣ عمق نارضایتی تحریم کنندگان به گونه ای بود که حتی تلاش های فراگیر و همه جانبه فعالان و طرفداران پزشکیان، نتوانست میزان مشارکت آنها را از ۱۰ درصد افزون کند؛

5⃣ اکثریت مشارکت کنندگان، علیرغم وعده های اغواکننده رقبای پزشکیان، به آنها «نه بزرگ» گفتند و شاید آنها را به وعده های پوچ، دروغین و فریب، تعبیر می کردند؛

6⃣ نقش تعیین کننده کلان شهرها و شهرهای بزرگ در پیروزی «میانه روی» و نه به «بنیادگرایی»؛

7⃣ شکل گیری دوقطبی «بنیادگرایی» و «میانه روی» که احساس خطر جدی را برای برخی نخبگان فکری و بخشی از مشارکت جویان برجسته کرد؛

8⃣ نادرست درآمدن ایده ی برون آوردن نام هر فردی که حاکمیت و نظام می خواهد، حتی با دستکاری در آرا و تقلب ( عمدتاً اشاره به جلیلیِ مورد تایید بخشی از نهادهای قدرت)؛

9⃣ سرسختی بخش بزرگی از فعالان سیاسی و نخبگان فکری طرفدار تحریم که به شدت هر چه تمام تر بر ایده و راهبرد خود اصرار داشته و هرگز تن به مشارکت ندادند (البته، بخش محدودی از آنها، در دوم انتخابات، مشارکت کردند)؛

🔟 تغییرات بنیادین در جریان اصول گرایی؛ حمایت برخی از بزرگان آن، چون ناطق نوری، از پزشکیان، به عنوان نامزد مورد حمایت اصلاحات (به جای جلیلی از جبهه انقلاب)؛

1⃣1⃣بازنمایی نوع نوینی از «رادیکالیسمِ»تحریمی ها، با هدف رادیکالیستی و تندروانه، از تغییرات ساختاری تا سرنگونی، اما روش مدنی، مسالمت آمیز و خشونت پرهیز.
این امر خود، نیازمند بازتعریف رادیکالیسم در این برهه تاریخی ایران است (البته، اپوزوسیون خارج نشین، بی توجه به زندگی دشوار ایرانیان در داخل، یعنی بدون توجه به «اقتضایی» بودن امر سیاسی، از جمله انتخابات، هم چنان بر طبل تحریم همه جانبه می کوبند. هرچند نقش و وزن آنها در این میزان عدم مشارکت، چندان قابل ارزیابی نیست، اما آنها این نتیجه را به تمامه، به نفع خود مصادره می کنند)؛

2⃣1⃣ آشکار شدن بخش مهمی از وجوه دولت در سایه (شخصیت ها، ایده ها و خط مشی های آنان)؛

3⃣1⃣ تعیین کنندگی فضای مجازی، مناظرات و سخنان مسولان ستادها

4⃣1⃣ضعف رقبای پیروز انتخابات در شناخت جامعه ایران (تمایلات، خواست ها و آرای آنها)
۱۵. نادرست درآمدن ایده رای قومیتی پزشکیان.

🔰وضعیت حاکم بر ایران قبل از انتخابات
♈️از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲، به مدت شش سال، وضعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران، با موارد زیر در پیوند بوده است: تحریمهای فلج کننده و ویرانگر، تورم سرسام آور و گرانی بی سابقه، جنبش های اجتماعی فراگیر و بی سابقه (جنبشهای دی ۱۳۹۶، آبان ۱۳۹۸ و زن، زندگی و آزادی ۱۴۰۱)، کاهش چشم گیر مشارکت انتخاباتی (از ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰)، غلبه ایده و طرح خالص سازی، اما ناکارآمدی دولت خالص سازی شده، یعنی دولتی پُر ادعا اما ناکارآمد در برآوردن وعده های انتخاباتی خویش، تیره شدن روابط دولت های تروئیکای اروپایی با ایران بر سر پرونده هسته ای، زندگی فلاکت بار ایرانیان ( که به «تباه شدن و به خاک مذلت نشستن زندگی روزمره بخش قابل ملاحظه ای از مردم ایران» تعبیر شده است)، فاصله گرفتن جامعه ایران از بنیادهای دینی و مذهبی (به ویژه غلبه ایده جدایی دین از سیاست) در پیمایشی سراسری، و نارضایتی فراگیر که وجه تظاهراتی آن روز به روز رو به فزونی بود ( مانند اعتصابات و تظاهرات کارگران، معلمان و بازنشستگان).....

🔰متن کامل:
https://cutt.ly/Aeh30Evh

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰"ترسم نرسی به کعبه به ای اعرابی
کاین ره که تومی‌روی به ترکستان است"

♈️بنایی به مخالفت‌خوانی با دولت جدید ندارم و تقصیری هم برای مردم قائل نیستم، چرا که  رئیس‌جمهور را در اصل برگزیده شورای ۱۲ نفره‌ای می‌دانم که رئیس آن بیش از ۹۷ سال سن دارد.

♈️اما چنان فضا به سمت عجیب وغریبی پیش می‌رود که سکوت نمی‌توان کرد.

🔰۱- تلاش برای تقلیل ملت چندهزار ساله ایران به عضوفلان قوم و مذهب وفرقه، خیانت است.

🔰۲- انتخاب دولتمرد وحاکم بر اساس دین و مذهب وزبان و جنسیت، خیانت است.

🔰۳- ایران را بامجمع‌القبایل عراق ویمن و لیبی و لبنان اشتباه گرفتن، خیانت است.

🔰۴- رفتن مسیر فرانسه وآلمان وبلژیک (که خودشان هم مثل.. در آن گیر کرده‌اند) آنهم در این خاورمیانه آشوبناک وپراز تعصب وخشونت، خیانت است.

🔰۵- تکرار مدام قوم وقبیله ومذهب وایجاد توهم تبعیض قومی-قببله‌ای، خیانت است.

♈️ نفهمیدن بدیهیات اولیه سیاست‌ورزی وعدم رعایت پروتکل‌ها توسط رئیس‌جمهور نشان مردمی بودن نیست، بلکه نشان قرارگرفتن در جایگاه اشتباهی است.
- یک دولت یادولت ملی است یا اصلا دولت نیست.
- کار مهندس در کارخانه وکارگاه وکار پزشک در بیمارستان است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تهران، شهر بی دفاع!

فریبا نظری،۲۷ تیر ۱۴۰۳

@jomhuriyat

♈️تهران، بزرگترین شهر و پایتخت ایران است که بیش از ۱۰ درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده است. طبق سرشماری ۱۳۹۵، تهران ۸.۷ میلیون نفر در شهر و ۱۵ میلیون نفر در کلان شهر خود جمعیت داشته است.

♈️یک نظرسنجی سلامت روان از جمعیت تهران در ۱۳۸۸ انجام شده که نشان داد ۳۴.۷ درصد از ساکنان تهران از اختلالات روانی رنج می‌برند.
همچنین تخمین زده شد که نزدیک به ۲ میلیون شهروند تهرانی به خدمات بهداشت روان نیاز دارند.

♈️جدیدترین مطالعه اما سال گذشته میلادی در bmcpsychiatry منتشر شد و اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران (محبوبه بهرامی، آرش جلالی و همکاران) یک بررسی اپیدمیولوژی در این باره از ساکنان پایتخت داشتند. نتایج نهایی این پژوهش نشان می‌دهد که شیوع اختلال روان در ایران نسبت به یک دهه قبل آن روند افزایشی داشته و تقریباً ۳۷.۱ درصد از ساکنان شهر تهران از مشکلات سلامت روان رنج می‌برند (۴۵ درصد زنان و ۲۸ درصد از مردان).

♈️بیشترین بروز MHD در گروه‌های سنی ۲۵ تا ۳۴ و بالای ۷۵ سال مشاهده شد.
شایع‌ترین اختلالات سلامت روان هم افسردگی (۴۳ درصد)، اضطراب (۴۰ درصد)، اختلال روان‌تنی (۳۰ درصد) و اختلال عملکرد اجتماعی (۸.۱ درصد) بودند
( ادامه گزارش را در دنیای اقتصاد ۵ اسفند۱۴۰۲بخوانید).

♈️برخی از مهم‌ترین مشکلات و بحران‌های این شهر افسرده و ناامن را با هم مرور می‌کنیم:

آلودگی‌ هوا

ترافیک، نابسامانی آمد و شد و حمل و نقل

آلودگی دیداری و شنیداری در قالب صحنه‌ها و عبارات استرس‌زا و اندوه آور مانند پیکرهای زخم خورده و خونین، توصیه‌های اخلاقی جنسیت زده، تبلیغات مصرف گرایانه‌ی حقارت آمیز قسطی با تقلید ناشیانه از کشورهای دیگر، پارچه‌های سیاه و تبلیغات مجالس واعظان و مداحان و کارناوال های غیر مردمی و دولتی با نمایش عزا و شادی ایدئولوژیک 

نبود ایمنی و مدیریت در بحران‌های طبیعی هم چون سیل، زلزله، طوفان، برف و سرمای زیاد، قطع ناگهانی برق و آب، انفجار و آتش سوزی گسترده

نبود ایمنی و مناسب سازی شهری برای گروه‌های در معرض آسیب مانند کودکان، معلولان، سالمندان، زنان، رهاسازی پروژه‌های شهر دوستدار کودک و سالمندان

فرونشست زمین و بافت فرسوده شهری

کمبود انرژی در فصول مختلف سال

سازه‌های ناایمن به‌ویژه در مراکز عمومی آموزشی، درمانی و تفریحی

آسیب‌های اجتماعی نظیر سرقت، زورگیری، کودکان کار، خرید و فروش مواد مخدر، اعتیاد، روسپی‌گری، تکدی‌گری، زباله گردی

افزایش فقر و شکاف طبقاتی، مشاغل کاذب و غیر رسمی

نبود دسترسی به مسکن ارزان و مناسب به‌ویژه در حاشیه‌ی پایتخت

فساد سیستماتیک اداری و سیاسی و اقتصادی در ارکان و زیرمجموعه‌‌های مدیریت شهرداری

و از همه مهم‌تر مدیریت سیاست‌زده و  ایدئولوژیکی که پایتخت را تبدیل به میدان منازعات قدرت و جناحی نموده است.

♈️تهران، شهر بی‌دفاعی است که تقریباً سه دهه در چنبره‌ی سیاست زدگی و نردبانی برای ورود به مناسبات قدرت گرفتار آمده و از توسعه تنها تقلیدی ناشیانه و ناقص را به ساکنان خود، هدیه داده است.

♈️پایتختی رها شده با مدیریت بد و ایدئولوژیک که در هجوم انواع آلودگی‌ها و عوامل آسیب رسان؛ محاصره‌ شده است.

♈️کلان شهری که افسردگی آن را فراگرفته و نیاز به احیای اورژانسی دارد تا شهروندانش به زندگی معمولی برگردند.

♈️تهران، نیازمند نور و سپیدی است تا از تاریکی دروغ و تیرگی فساد رهایی یابد و شهروندانش بتوانند به زندگی لبخندی دوباره بزنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پدیدارهای اجتماعی موضوعاتی بسیار پیچیده‌ و غامض‌

امین بزرگیان
@jomhuriyat

♈️حضور دختران بی‌حجاب در مراسم عزاداری محرم واکنش‌هایی را برانگیخته است. همانطور که پیشتر اینجا نوشته بودم در فقدان نهاد جامعه‌شناسی و سروری تحلیل‌گران سیاسی در رسانه‌ها، رویدادهایی مثل این باعث حیرت شده است.

♈️افراد بر اساس آنچیزهایی که در رسانه‌ها می‌شنوند و یا در اطراف خود می‌بینند به تصویری از جامعه «باور» پیدا می‌کنند که لزوماً منطبق بر واقعیت نیست.

🔰١. مراجعه به تحقیقات اجتماعی این فرصت را به ما می‌دهد که ازین پدیدارها شوکّه نشویم. در پیمایش سراسری ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان (آبان ١۴٠٢) و در بخش دینداری دیدیم که ٧٧ درصد جامعه آماری در سراسر کشور به این سوال که: «تا چه اندازه به اهل بیت ارادت و محبت دارید؟» پاسخ داده‌اند: زیاد و خیلی زیاد. تنها ١۶ درصد پاسخگویان گفته‌اند، هیچ یا کم.

♈️این در حالیست که در همین پیمایش، ۴۶ درصد پاسخگویان با آزادی دادن به فرزندان در سبک زندگی و پوشش کاملاً موافق و موافق هستند، و یا نزدیک به ٧٠ درصد موافق حق طلاق برای زنان‌اند.

♈️نتایج تحقیقات به ما نشان می‌دهند که در دیدگاه عمومی جامعه نسبت به حقوق مدنی و آزادی‌های زنان در سبک زندگی (در ده سال اخیر) تغییرات بسیار گسترده‌ای رخ داده است هرچند مثلاً در مورد محبت به اهل بیت تغییر چندانی را مشاهده نمی‌کنیم.

♈️بر اساس این، پس آنچه دیده‌ایم اصلاً غیرمنتظره نیست و ما شاهد تصاویری در تأیید تحقیقات اجتماعی هستیم. با جامعه‌ای روبروییم که با حفظ چیزهایی، چیزهایی دیگر را -که گمان میشد با یکدیگر همبسته هستند- تغییر داده است.

🔰٢. تفاوت مهمی وجود دارد بین جنبش اجتماعی و جنبش سیاسی.

♈️جنبش اجتماعی یعنی حرکت آرام و قابل مشاهده‌ی تغییرات اجتماعی درون ساختارهای ذهنی و مادی موجود؛ مثلاً نفوذ جنبش زنان به درون نهاد دین، آیین‌ها، خانواده و غیره.

♈️آنکسی که وضعیت را تنها از چشم‌انداز سیاسی می‌بیند انتظار برچیدن نهادها را دارد و تغییرات اجتماعی را اینگونه می‌فهمد، در حالیکه پدیدارهای اجتماعی موضوعاتی بسیار پیچیده‌ و غامض‌تری هستند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝درباره ضرورت شفاف‌سازی چگونگی تأمین هزینه تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری؛
ستاد پزشکیان گام اول را بردارد

احسان هوشمند، پژوهشگر سیاسی
@jomhuriyat

♈️در چند دوره اخیر انتخابات ریاست‌جمهوری بخش بزرگی از شعارها و وعده‌های انتخاباتی کاندیداهای ریاست‌جمهوری حول محور شفاف‌سازی و مبارزه با فساد و پول‌شویی و مانند آن تمرکز پیدا کرده است.

♈️در سال‌های گذشته و در رقابت‌ها و تقابل‌های جناحی کلیدواژه فساد و یا شفافیت به ابزاری سیاسی برای منکوب کردن رقیب مبدل شده است. این در حالی است که درباره تعریف و ویژگی‌ها و ابعاد این دو مفهوم، توافقی عام میان گرایش‌ها و جناح‌های سیاسی کشور وجود ندارد.

♈️در این شرایط با هدف شفافیت بیشتر کشور چاره‌ای نیست جز آنکه برای جلب اعتماد شهروندان به داعیه‌ها، ابتدا به صورت داوطلبانه از خود شروع کرد و نشان داد که در عمل چه میزان به چنین اهدافی یعنی مقابله با فساد و از دیگر سو شفاف‌سازی روندها، پایبندی وجود دارد و آیا این شعارها تنها برای کسب رأی و تبلیغات و وعده است یا اینکه واقعاً طبق باور و اعتقاد چنین شعاری داده شده است. به‌عنوان نمونه شفاف‌سازی را در فرایند انتخاباتی می‌توان مورد اشاره قرار داد.

♈️برای ابراز حسن‌نیت و تقویت شفافیت و افزایش اعتماد عمومی، به آقای دکتر پزشکیان پیشنهاد می‌شود تا ایشان همراه با مدیران  ستادهای تبلیغاتی داوطلبانه در اقدامی اعتمادساز فهرستی از هزینه‌های تبلیغاتی در سطح ملی و سطوح استانی و شهرستانی ستادهای حامی را منتشر کنند و همچنین ریز کمک‌های اهدایی یا چگونگی تأمین هزینه‌های تبلیغاتی را برای آگاه‌سازی افکار عمومی منتشر کنند.

♈️در صورتی که ستاد نامزد پیروز انتخابات چنین اقدامی را عملی کند، آنگاه افکار عمومی بیش از گذشته از سایر نامزدها و کاندیداهای ریاست‌جمهوری که هزینه‌های قابل‌توجهی برای تبلیغات صرف کردند، انتظار خواهد داشت که آنان نیز ریز هزینه‌ها و چگونگی تأمین هزینه‌های خود را به صورت شفاف در اختیار افکار عمومی قرار دهند؛ بدین ترتیب، گامی اساسی برای شفافیت و اعتمادسازی برداشته می‌شود.

♈️چنین اقدامی البته خود می‌تواند مقدمه‌ای باشد تا راه برای ارائه طرح یا لایحه‌ای قانونی با هدف شفاف‌سازی  و روشن کردن نحوه تامین منابع مالی فعالیت‌های انتخاباتی و چگونگی هزینه‌کرد آنان باز شود. هر نوع بی‌تفاوتی دراین‌باره یا مقاومت می‌تواند خدشه‌ای بزرگ بر اعتماد افکارعمومی وارد سازد.

#جمهوریت
@jomhuriyat

🔰متن کامل؛
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-18425

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا «ایران مال» شکست خورد و «دبی مال» پیروز شد؟

مهدی الیاسی
@jomhuriyat

♈️«ایران مال» پروژه‌ای در اندازه «دبی مال» است. یک مال به معنی واقعی کلمه که دارای امکانات تجاری، اداری، گردشگری، تفریحی و اقامتی است.
هتل ایران مال یک هتل ۵ ستاره واقعی است و از امکانات لوکسی مانند سالن هاکی روی یخ نیز برخوردار است.

♈️ایران مال در فضای پس از برجام ساخته شد و تصور مالکان آن نیز احداث یک مال واقعی برای اقتصاد و شرایط بین‌المللی ایران در فضای پسابرجام بود.
از میان رفتن برجام و بازگشت مجدد تحریم‌ها، خروج تمام برندهای اروپایی از ایران، وخامت اقتصاد ایران و کاهش شدید قدرت خرید مردم از سال ۱۳۹۷ به بعد، فلسفه وجودی ایران مال را زیر سوال بُرد. 

♈️مثلا کارشوی ایران مال که قرار بود میزبان برندهایی همچون بوگاتی باشد سرانجام به نمایندگی سایپا تقلیل پیدا کرد. سرنوشت دیگر برندها نیز به همین شکل بود.

♈️اساسا پروژه‌هایی همچون «ایران مال» زمانی می‌توانند موفق شوند که اقتصاد ایران به اقتصادی آزاد و بین‌المللی تبدیل شود. همچنین نیازمند این است که شهر تهران نیز یک شهر بین‌المللی و سرشار از گردشگران خارجی باشد.
قطعا «دبی مال» نیز بدون قرار داشتن در شهر و اقتصاد بین‌المللی دبی نیز نمی‌توانست یک پروژه موفق باشد.

♈️شکست پروژه ایران مال در واقع در پیوند با تحریم‌ها و شکست راهبرد بین‌المللی شدن اقتصاد ایران در شرایط پسابرجام بود.
اگر شرایط بین‌المللی ایران کماکان به شکل کنونی ادامه پیدا کند و تحریم‌ها برقرار باشد،  بی‌تردید ایران مال در آینده نیز توفیقی در اداره این مجموعه اقتصادی به عنوان یک بنگاه اقتصادی، کسب نخواهند کرد.

♈️اجرای ابَر پروژه‌هایی همچون ایران مال، فارغ از مباحثی که در خصوص فساد در اجرای آن مطرح است، نیازمند یک پاردایم شیفت در وضعیت سیاست خارجی و ارتباطات خارجی کشور و اتخاذ سیاست درهای باز است. در غیر این صورت این قبیل مگا پروژه‌ها قطعا توفیقی کسب نخواهد کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هموار کرد خواهی گیتی را؟

علیرضا کفایی
@jomhuriyat

♈️ترم جدیدی در انتخابات آغاز شده و نگران کننده است، نهضتی از سهم خواهی و رزومه گیری، قول دادن ها و درخواست هایی برای حضور در کابینه! و یا مدیریت های میانی راه افتاده است.

♈️این نوع کنش به منفعت طلبی می ماند تا رفتار سیاسی و تشکیلاتی، چرا بعضی تصور می کنند که حق دارند مدیر بگمارند و یا خود مدیر شوند؟
اگر برای رضای خدا و برای بهتر شدن زندگی مردم و برای نجات ایران بود که وظیفه ای بود و همچنان می بایست در همان مسیر با ادراک سختی های زندگی مردم و گشودن راهی در برون رفت از تنگناها کوشید.

♈️آقای پزشکیان و کارگروه های تعیین وزیران در همین مدت کوتاه خطاها داشته اند که نمی توان از نظر دور داشت، افرادی نفوذ کرده و نظر می دهند که نگران کننده است، می بایست هرچه زودتر به این مداخله گری های بی دردان و آنان که از دور هم دستی بر آتش نداشتند پایان داد و دلسوزان و نخبگان و احزاب همسو و ستادها پای کار آورده شوند.

♈️ولی اصل مطلب این است که با حفظ تنوع به همگرایی جامعه و خیر عمومی اندیشیده شود تا مشکلی از انبوه مشکلات زمین مانده مردم حل شود.

♈️مهم این است که توانستیم از سقوط جلوگیری کنیم و مهمتر این است که از چاله به چاه نیفتیم...

♈️این مسابقه ای که راه افتاده و هر کس و گروهی تیز می تازد تا پُست و منصبی را تصاحب کند همانا به چاه افتادن است، این تفکر و تلاش برای رسیدن به کرسی مدیریتی ویرانگر وحدت اجتماعی و بر خلاف رفتار مدنی است و بالطبع نسبتی با کار تشکیلاتی و حزبی ندارد، مغایر با اصول اخلاقی و البته به خطر انداختن آینده ایران است.

♈️از آن بدتر شارلاتان بازی عده ای است که علیرغم شعارهای اصلاح طلبانه و تغییرخواهی و مطالبه حقوق مدنی و شهروندی کنشی متناقض از خود نشان می دهند و به قدرت و ثروت می اندیشند؛ فعالیت اجتماعی و حزبی را در همین حد شناخته اند و با به خدمت گرفتن رسانه های معلوم الحال و دروغ پراکنی سعی دارند نخبگان و روشنفکران را در انزوا نگاه دارند، موج سواران قهاری که این روزها بهتر می توان آنان را شناخت.

♈️می بایست با درک همدلانه و هم زیستانه در اندیشه تعامل با جهان و رفع تحریم ها و زدودن نفرت ها و تأمین فردای ایران و ایرانی باشیم و این نمی شود الا با از خود گذشتن؛ سهم و شأن و منزلتی برای خود خواستن در مرام کدام حزب و تشکیلات می گنجد؟ چه حقی هم داریم؟ حق داشتیم یا مسئولیت؟

♈️اصلاحات و اصلاح طلبی بدون سهم خواهی و فرصت طلبی و منفعت طلبی معنا دارد و در برابر ناعدالتی باید ایستاد، آنکه وامدار و گدای پُست می شود، پَست هم می شود.

♈️هموار کرد خواهی گیتی را؟ حق گو باش و حق طلب، از پُست های دنیوی و از خود عبور کن و به مردم و کشور اندیشه کن.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پیشنهادی به رئیس‌‌‌جمهور منتخب برای «امیدافزایی»

نیما نامداری، فعال اقتصاد دیجیتال
@jomhuriyat

♈️مهم‌ترین چالش پیش‌روی دولت، ناامیدی جامعه است.
در پیمایشی که در سال ۱۴۰۲ انجام شده، قریب به ۷۲‌درصد مردم نگاهی ناامیدانه به آینده دارند.

♈️چنین جامعه‌‌‌ای نمی‌‌‌تواند حامی قدرتمندی برای رئیس‌‌‌جمهوری باشد که با موانع و چالش‌های زیادی روبه‌روست.
ضمن اینکه می‌‌‌دانیم بخش مهمی از صاحبان قدرت سیاسی کشور هم حامی پزشکیان نیستند و او در ساختار قدرت هم تنهاست.

♈️امید مردم مهم‌ترین منبع قدرت اوست. زنده نگه‌داشتن امید کسانی که به او رأی داده‌‌‌اند و نیز برگرداندن امید به آنها که رأی نداده‌‌‌اند، تنها ابزاری است که می‌‌‌تواند تداوم مشروعیت سیاسی و اعتبار اخلاقی او برای هدایت دولت در این شرایط سخت را تضمین کند.

♈️بهترین کاری که پزشکیان برای ایجاد امید در جامعه باید انجام دهد، کاهش فیلترینگ اینترنت است. این موضوع، هم آثار فوری و ملموس دارد و هم بخش بزرگی از جامعه با آن درگیر است؛ اجرای آن هم نیازی به صرف منابع مالی و انسانی ندارد و حتی از اتلاف منابع قابل‌توجهی جلوگیری می‌کند.

♈️به‌طور مشخص از فیلتر خارج کردن پنج‌سرویس اینستاگرام، واتس‌‌‌اپ، تلگرام، یوتیوب و پلی‌استور گوگل می‌‌‌تواند موضوع تمرکز پزشکیان و تیم او باشد.

♈️کارگروه متصدی فیلترینگ ۱۲عضو دارد که ۶ نفر آن از دولت و ۳نفر دیگر از مجلس هستند.

♈️با امکاناتی که دولت دارد احتمال متقاعد کردن اکثریت این کارگروه کم نیست. البته نهادهای امنیتی و قضایی هم در این فرآیند تاثیرگذارند؛ اما رئیس‌‌‌جمهور به‌عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی و رئیس شورای عالی امنیت ملی ابزارهای زیادی برای اثرگذاری بر این فرآیند دارد.

♈️باید توجه داشت درباره فیلتر بودن یوتیوب و پلی‌‌‌استور و واتس‌‌‌اپ حتی در خود این نیروها هم اختلاف‌نظر وجود دارد.

♈️اگر پزشکیان در چنین موضوعاتی که ماهیتا ساده‌‌‌تر هستند و ذی‌نفعان کمتری دارند نتواند درون قدرت مذاکره و توافق کند، بعید است جامعه به توان ائتلاف‌‌‌سازی او در موضوعاتی که ماهیتا پیچیده‌‌‌تر هستند اعتماد کند.

♈️قطعا مثال‌های دیگری هم از این بهبودهای ملموس و موثر و کوتاه‌‌‌مدت وجود دارد؛ اما به گمان من هیچ‌یک به قدر این موضوع اثر مثبت بر جامعه ندارد.

♈️اگر پزشکیان موفق شود این پنج سرویس یا دست‌‌‌کم برخی از آنها را از فیلتر خارج کند، هم کار مفیدی برای اقتصاد و زندگی مردم انجام داده و هم به آنها امید داده است که در نتیجه رأی به او می‌‌‌توانند منتظر گشایش‌های ملموس باشند. هیچ‌چیز به قدر این احساس امیدواری نمی‌‌‌تواند در شرایط سخت پیش‌رو به یاری او بیاید.

🔰متن کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هشدار روزنامه‌نگار افغانستانی به ایرانیان درباره مهاجرت برنامه‌ریزی شده طالبان به ایران

"هارون معترف" روزنامه‌نگار افغانستانی در یادداشتی نوشت:
@jomhuriyat

♈️تجربه تلخ ما را تکرار نکنید! طالبان چگونه شکل گرفت و بر افغانستان حاکم شد. در سال‌های اخیر، و در زمان حکومت جعلی کرزای متعفن ، موجی از رفتنِ جوانان جنوب و جنوب‌ شرق به شمال کشور (افغانستان) آغاز شد. همه به یاد‌ دارید که ویدیوهای جوانان طالب با ظاهری غیر مسلح به بهانه بی‌کاری و ناامنی در جنوب، شبکه‌های اجتماعی را پر کرده بود که جوانان افغان به استان‌های شمال می‌رفتند.

♈️بسیاری از آنها به‌ بهانه کار در پوشش موبایل فروشی و دست‌فروشی‌ها، قصد سفر به دره‌های هندوکش و کوه‌پایه‌های شمال‌شرق می‌کردند. اتوبوس‌ها روزانه این جوانان را با یک چمدان که چند پیراهن و‌ تنبان داشتند از مسیر سالنگ به شمال انتقال میدادند. انگار گنجی را در شمال گیر آورده اند از منابع طلا جمع شده.

♈️دیری نگذشت که هیاهوی ناامنی در ولایات شمال اوج گرفت. ولسوالی‌ ها یکی پی دیگر نا امن شد و حتا شماری از ولسوالی ها برق‌آسا به دست طالبان سقوط کردند. هر چند نقشه‌ ناامن‌ سازی شمال و سرباز گیری برای طالب ها در زمان کرزی آغاز شد و حنیف اتمر این طرح را به پیشرفته‌ترین نوع آن، که انتقال تروریستها توسط چرخ‌بال‌های وزارت دفاع بود را عملی کرد، اما انتقال نیرو‌های پیاده به طور دسته‌ جمعی در سال‌های اخیر توسط آن لجن تاریخ، صورت گرفت و نتیجه آن را همه دیدیم که سر ‌‌و کله ملیشیاهای طالبان از گوشه و ‌‌کنار شمال برآمد و سقوط شمال از طریق همین نیروها در تبانی با ناقلین همیشه در صحنه انجام یافت. عین همان سناریو، این روز ها در کشور شما ایران تکرار می‌شود.

♈️سیلی از جوانان افغان، به بهانه‌ کار به ایران می‌روند و دست به دست، پارک‌ها و خیابان‌های تهران و‌ اصفهان و شیراز ‌و… را اشغال کرده و راه‌پیمایی و دسته جات دوستی و اتحاد و همراهی تشکیل میدهند.(کاملا برنامه ریزی شده و هدایت شده )
پیام من به سران دولت ایران و ملت ایران این است:

♈️ضمن سپاسگزاری از دولت و‌ مردم ایران که همیشه از مهاجران افغانستانی خود در هر شرایط حمایت کردند، جا دادند و مورد لطف قرار دادند، اما این را هم می‌گویم که مراقب پشت پرده این مهاجرت‌‌ های خیلی مشکوک و تجربه شده باشند. این تجربه تلخ تاریخی را به مردم شریف ایران یادآوری میکنم که غفلت نکنید، روزی شما هم توسط نیروی به ظاهر مظلوم، ضربه خواهید خورد و اونوقت دیگر دیر است و کار از کار گذشته است. مراقب باشید که این مهاجرت‌ها می‌تواند مشکوک و توسط طالبان سازماندهی شده باشد.

♈️ما صلح دوستان و تمدن و آرامش خواهان افغانستان نمی‌خواهیم سرنوشت یک کشور بدبخت، شکست‌خورده و جولان‌گاه ترور و تریاک شده در همسایه‌گی مان تکرار شود. من آن چه شرط بلاغ است با شما مردم و دولت ایران گفتم، خواه پند گیرید، خواه ملال!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝به کدام مذهب است این که کشند عاشقی را که تو عاشقم چرایی؟!

مجید مرادی

@jomhuriyat

🔰1-کدام قانون حضور زنان بی‌روسری را در مجالس سیدالشهداء منع کرده است؟
پلیس کرج تنها زنان و دخترانی را احضار کرده است که وارد هیئت عزاداری شده و زنجیرزنی کردند اما با زنان بی‌حجابی که به هیئت نپیوستند کاری ندارد.

🔰2-آیا این دختران و زنان، که تماما پوشش سنگین و متعارف را داشته‌اند به امام حسین ادای احترام کردند یا خدای ناکرده اهانت کرده‌اند؟
آیا حرکات موهن از خود بروز داده‌اند یا خواسته‌اند نشان دهند به رغم روسری بر سر نداشتن، اعتقاد دینی دارند؟!

🔰3- من در شهرهای تماما شیعه نشین لبنان مانند نبطیه فراوان دیده‌ام همین تیپ دختران و زنان را که حتی برادران کوچک و پسران خردسال خود را برای قمه زنی به میدان شهر می‌آورند!
همین زنان و دختران در مجالس عزاداری‌ای که امام موسی صدر برگزار می‌کرد شرکت می‌کردند و کسی مانعشان نمی‌شد.

🔰4-فرماندهی محترم انتظامی کرج همکارانش را از برخورد با این قِسم از عزاداران حسینی منع کند‌!
به کدام مذهب است این
به کدام ملت است این
که کشند عاشقی را
که تو عاشقم چرایی؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝به پیشواز عزاداری دختران نسل زد برویم

محسن رنانی
@jomhuriyat

🔰جناب سردارحمید هداوند، فرمانده محترم انتظامی استان البرز
سلام بر شما

♈️پیرو دستور شمامبنی براحضار دختران عزادار کرج که بدون روسری، در دسته عزاداری شرکت کردند و زنجیر زدند، این سوالات برای من ودانشجویانم پیش آمده است؛ به آنها قول داده‌ام از شما بپرسم:

♈️فرموده اید به علت «هنجار شکنی و خدشه‌دار شدن احساسات عزاداران حسینی» دستور احضار آن دختران داده شده است؛ لطفا بفرمایید معیار هنجارشکنی چیست؟ قانون ملاک است یا قضاوت افکار عمومی؟

♈️اگر قانون ملاک است؛ آیا عنوان مجرمانه‌ای در قوانین جزایی تحت عنوان «هنجارشکنی» یا «خدشه‌دار شدن احساسات عزاداران حسینی» وجود دارد؟
اگر آری، احضار این دختران براساس دستور کدام مرجع قضایی بوده است؟

♈️اگر افکار عمومی ملاک است، منظور افکار عمومی کدام یک از بخش‌ها یا قشرهای جامعه است؟
مثلا اگر از نتایج انتخابات اخیر کمک بگیریم، اکنون جامعه دارای سه گروه جمعیتی بزرگ است (۵۱ درصدی‌، ۲۷درصدی‌، و ۲۲درصدی) که این‌ها قضاوتشان نسبت به یک چنین پدیده‌ای متفاوت است، معیارشما برای تبعیت ازافکار عمومی، کدام بخش‌های جامعه است؟

♈️اگر خدشه‌دار شدن احساسات عزاداران، ملاک است، اولابفرمایید این خدشه‌دار شدن چگونه اندازه‌گیری می‌شود؟  و آیا در پدیده‌ها و ناهنجاری‌های دیگر هم خدشه‌دار شدن احساسات مومنان و عزاداران ملاک است؟

♈️مثلا وقتی در برخی هیئت‌های عزاداری مردان تا کمر لخت می‌شوندو درحضور زنان سینه می‌زنند یا فیلم‌های‌شان را در فضای مجازی بازپخش می‌کنند واحساسات بسیاری ازمومنان و عزاداران از این وضعیت خدشه‌دار می‌شود، شما اقدام به احضار می‌کنید؟

♈️یا وقتی دربرخی هیئت‌ها به جای عزاداری، خود را سگان حسین می‌نامند و عوعو می‌کنند و فیلم آن را نیز پخش‌ می‌کنند و این عمل احساسات بسیاری از مومنان را مخدوش می‌کند (چرا که ایمان نیز نمی‌تواند ما را از مقام انسانی خلع کند)، آیا نیروی انتظامی احضار می‌کند؟

♈️دربرخی عزاداریهای شبانه درکل ایام محرم و صفَر، برخی مداحان، حتی در ساعات نیمه شب،  با فریادهای ناهنجار خودپشت بلندگو، تا چند صد متر آسایش شبانه را از شهروندان می‌گیرند و موجب شرمندگی مومنان و عزاداران ساکن محل می‌شوند، به نظر شما این مورد هم هنجارشکنی است و لازم است برخورد شود؟

♈️به نظرشما قمه‌زدن و انتشار تصاویر خون آلود قمه‌زنان در فضای مجازی هنجارشکنی هست یا نه؟
آیا لازم است قمه زنان احضار شوندوبا انتشار دهندگان آن فیلم‌ها برخورد شود؟

♈️آیا اگر امام جمعه‌ای روی منبر دروغ گفت و فسادی را انکار کرد و بعدا اسناد دروغ او آشکار شد و میلیون‌ها نفر از مومنان این کشور از این رفتار شرمنده وسرافکنده شدند و احساساتشان جریحه‌دار شد، او را هم احضار می‌کنید؟

♈️آیا وقتی عده‌ای باهر نیتی،‌ خیابان را می‌بندند تا چای و شربت و آش نذری توزیع کنند، و وقت و برنامه هزاران شهروند را ضایع می‌کنند، این هم ناهنجاری محسوب می شود یا نه؟

♈️و البته خوب است نیروی محترم انتظامی یک‌بار برای همیشه وبا شفافیت اعلام کند که برای عزیزان آن نیرو هنگام انجام وظیفه، قانون ملاک است یا هنجار یا افکار عمومی یا میل مجری قانون؟

♈️و البته یادمان نرود که هنجار یعنی یک الگوی رفتاری جمعی، یعنی چیزی که خودِجامعه مراقبت می‌کند که مراعات شودو نیازی به مداخله نیروهای دیگر ندارد. اگر نیاز به مداخله‌ای از بیرون بود، پس هنجار نیست.

♈️و خوب است نیروی محترم انتظامی بیش از آن که نگران رعایت هنجارها باشد نگران حفظ حریم وحرمت خویش باشد.

♈️در سال ۱۳۸۷ در رسانه‌های کانادایی خواندم که پلیس کانادا با حضور در مجلس آن کشور، با لایحه دولت برای ممنوع کردن صحبت با تلفن‌همراه هنگام رانندگی، مخالفت کرد. استدلال پلیس این بود: این کاری نیست که پلیس اکنون بتواند انجام دهد، باچنین قانونی، هم قانون را بی‌حرمت می‌کنید و هم پلیس را.

♈️سردار هداوند عزیز
من از دیدن دین‌ورزی آزادانه نسل زد بسیار خوشحالم. آنان با دین مشکلی ندارند،‌ آنان با فسیل شدگی ما به‌نام دین مشکل دارند. و بسیار از شما متشکرم که با خبررسانی در این مورد، فضای این گفت‌وگو را فراهم آوردید.

♈️امید که نیروی محترم انتظامی در همه حوزه‌ها بویژه هنجارگریزی در رعایت استانداردهای تولید خودرو ونیز هنجار‌شکنی و قانون‌گریزی در رانندگی که زندگی روزمره کل ملت ایران را ناامن کرده است (و فقط در سال گذشته بیست‌هزار کشته وحدود چهارصدهزار مصدوم برجای گذاشته است)، وظایف خود را به صورت کارآمد وشایسته انجام دهد.

♈️مطمئن باشیم اگر نیروی محترم انتظامی رویه‌ها وقواعد ثابت و شفافی را در برخورد با همه انواع هنجارشکنی وقانون‌گریزی داشته باشد، مردم ایران بطور قاطع از فعالیت آن نیروحمایت خواهند کرد..
🔰با احترام ،استاد دانشگاه اصفهان
۲۸ تیر ۱۴۰۳
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/05 09:16:44
Back to Top
HTML Embed Code: