Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 آزادی گوهر دین است!
بیداری شرط یقین است!
تاوان ستم سنگین است!
به کجا ای غافل؟

هیأت شیخداد
یزدمحرم۱۴۰۳
اجرا:مجتبی حیدرپور، حمیدپایدار
شاعر:شهاب موسوی
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝واقعه کربلا نتیجه فهم غلط دین!

احمد ایزدی‌تامه
@jomhuriyat
🔰"برای پدرم "

♈️واقعه کربلا نتیجه علل و عوامل متعدد پرورشی، روان شناختی، اجتماعی و سیاسی بود که عدم فهم آن می تواند موجب تکرار آن در هر زمان و مکان دیگری شود. یکی از این عوامل را باید در فهم غلط از مفهوم اطاعت‌پذیری و مدل رابطه خلیفه-مردم دانست.

♈️از دیرباز تا کنون در آموزش های دینی، رابطه بین خلیفه-مردم طوری تعریف شده است که خلیفه، عقل کل، آگاه و متصل به غیب و مردم ناآگاه و فاقد قوه تشخیص اند و در نتیجه مردم برای رهایی از رنج و مشقت و رسیدن به نجات و رستگاری، راهی به جز اطاعت بی چون و چرا از خلیفه و حاکم ندارند. بنابراین، این رابطه، رابطه‌ای از بالا به پایین، یک طرفه و ماشین گونه است. این سبک از رابطه خلیفه و مردم چیزی است که با ادبیات مختلف تقریباً در انواع مذاهب اسلامی با کم و زیاد و با ادبیات متفاوت آموزش داده می شود.

♈️طی شصت سال حکومت بعد از پیامبر اکرم، مردم همین نوع رابطه را آموخته بودند و شخصیت آنها بر اساس همین آموزش ها شکل گرفته بود و با همین خزانه ارثی وارد کارزار کربلا شدند و در نتیجه اینگونه تصور می کردند که: یزید، چون خلیفه است، پس او عقل کل است و درست را از غلط بهتر و بیشتر از مردم تشخیص می دهد.

♈️یزید چه چیزی را تشخیص داده است؟  اینکه حسین باید بی چون و چرا با یزید بیعت کند و چون حسین این گونه عمل نکرده، پس از دین خارج شده و کسی که از دین خارج شود، خونش مباح است.

♈️انصاف بدهیم ، اگر ما هم در حادثه کربلا زندگی می کردیم و رابطه حاکم-مردم را همین گونه فهم می کردیم، در کدام جبهه بودیم: حسین یا یزید.

♈️بنابراین به نظر می‌رسد که یکی از دلایل ریشه ای واقعه کربلا را باید در آموزش‌های غلطی دینی دانست که توسط معلمان دین طی سالهای متمادی به مردم داده شد. این موضوع اهمیت آموزش و پرورش را در یاد دادن چگونگی مواجهه با مسائل فردی و اجتماعی و نقش آن را در خوشبختی و بدبختی حال و آینده یک ملت نشان می‌دهد.

♈️واقعه کربلا نشان داد که دین، امری است که فهم غلط آن خشونت، وحشت و ویرانگریی را تولید می کند که شاید هیچ امر دیگری قادر به انجام آن نیست. انگیزه‌های دینی در طول تاریخ جزو انگیزه‌هایی است خون‌بارترین حوادث را ایجاد کرده است. داعش و طالبان نمایندگان همین  اندیشه در عصر حاضر اند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جنگ علیه ایران
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️جی دی ونس که ترامپ همین امروز او را به عنوان معاون خود برگزید، بیدرنگ و در نخستین گفتگوی رسانه ایش، ضمن افتخار به ترور سپهبد قاسم سلیمانی توسط ترامپ،‌ گفت: «بسیاری از مردم می‌دانند که ما باید در نسبت با ایران کاری انجام دهیم، اما نه با بمباران‌های کوچک و ضعیف. چنان چه می‌خواهید به ایرانی‌ها ضربه بزنید، باید به آنها محکم ضربه بزنید. و این همان کاری بود که ما وقتی قاسم سلیمانی را از بین بردیم، انجام دادیم ... اگر میخواهید ایران را کنترل کنید، راهش این است که پول نفتشان را بگیرید و همچنین به کشورهای سنی و اسرائیل کمک کنید تا با هم همکاری کنند و یک موازنه در منطقه ایجاد کنند.».

♈️باید دید ریشه این موضع تند ونس در کجا نهفته است؟! کسی که هنوز از راه نرسیده، شمشیر کشیده است.  ونس سخت حامی پیتر تیل، میلیاردر یهودی عضو آیپک و مالک کمپانی Palantir است. همان کمپانی که طی قراردادی چند میلیارد دلاری، پیشرفته ترین تکنولوژی جنگی هوش مصنوعی خود را برای هدف قراردادن غزه در اختیار اسرائیل(اشغالگر) قرار داده است. از جمله سرچ کنید: پروژه نیمبوس و Lavender. همین چند روز پیش، پیتر تیل دستکم 15 میلیون دلار به کمپین ونس کمک مستقیم کرد.

♈️به هر روی ونس در جایگاه معاون کاندیدای ریاست جمهوری امریکا، نخستین رکورد را در طول تاریخ ایالات متحده به جای نهاد: تجویز جنگ علیه عضوی از ملل متحد. وی با گفتن این جمله که آمریکا باید علیه ایران وارد جنگ شود، عملا نشان داد که در واقع دست نشانده کورپراسیون کمپانی های تسلیحاتی آمریکا است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مهم‌ترین سخن عاشورا
 ✍️مهراب صادق‌نیا 
@jomhuriyat

♈️این روزها به پاس‌داشت حرکت اجتماعی و اصلاحی  امام حسین علیه‌السلام، هر کوی و برزنی سیاه‌پوش است و هر انسانی محزون. هیئت‌ها، مسجدها، حسینه‌ها، و تکیه‌ها محل اجتماع سوگوارانی هستند که در مصیبت‌های آن امام بزرگوار به سر و سینه می‌زنند و اشک می‌ریزند و یاد و خاطره‌اش را گرامی می‌دارند.

♈️ #امام_حسین_علیه‌السلام ماهیّت حرکت خود را اصلاح‌طلبانه معرفی کرد و گفت: "انما خرجت لطلب الاصلاح فی امت جدّی." فاجعه‌های دردناک سال ۶۱ هجری، این پرسش مهم را پیش روی ما قرار می‌دهد که یک حرکت اصلاحی چرا باید برای یک مصلح اجتماعی، این همه پرهزینه و دردناک باشد.
 
♈️"اصلاح" یک مفهوم دینی و انسانی است و "اصلاح‌پذیری" نشانه‌ی سلامت یک نظام اجتماعی. اصلاح را نباید یک اضطرار تعریف کرد؛ اصلاح یک امر طبیعی است که بقاء و پویایی جامعه و نظم اجتماعی را به همراه دارد. جامعه‌ای که به هر بهانه‌ای اصلاح را نپذیرد و با آن مخالفت کند به ناچار با یکی از این دو فاجعه روبرو خواهد شد: نخست، ناامیدی اجتماعی که خود را در مهاجرت، انزواطلبی، بی‌حسی اخلاقی، و بی‌اعتمادی عمومی نشان می‌دهد. و دوم: انقلاب، شورش، و یا جنبش‌های مسلحانه. این دومی بسیار پرهزینه است و پی‌آمدهای غیر قابل کنترل و پیش‌بینی‌ای دارد.

♈️درس عریان عاشورا به همه‌ی جوامع انسانی این است که اگر یک نظام اجتماعی نتواند ماهیِت اصلاح‌پذیری خود را در قالب فرآیندهای از پیش تعریف شده حفظ کند، ناچار خواهد شد بابت هر حرکتِ اصلاحی هزینه‌های سرسام‌آوری را بر خود و مصلحان‌ش تحمیل کند. هزینه‌هایی که چنان فاجعه‌بار و دردناک‌اند که شایسته است نسل‌های متمادی از آن‌ها یاد کنند و بر آن‌ها اشک بریزند.

🌐منبع

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نباید این پیروزی را کسانی مصادره کنند و خود را فعال مایشاء بدانند

رحمت‌‌اله بیگدلی
@jomhuriyat

♈️نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ حاصل نزاع قبیلگی اصلاح‌طلب، اصولگرا نبود؛ زیرا اولا جبهه اصلاحات در دقیقه ۹۰ از پزشکیان حمایت کرد و ثانیا نتوانست در تهران ۵۰۰۰ نفر را برای رفتن سر صندوق بسیج کند و در یزد، کرمان، اصفهان و کاشان علی‌رغم حمایت سران اصلاحات قافیه را به حریف باخت!

♈️نتیجه انتخابات اخیر حاصل خشم حاشیه بر متن و پیرامون بر مرکزگرایان و ثمره تبعیض‌های ملّی، قومی و مذهبی بود و نباید کسانی این پيروزی را مصادره کنند و در چینش کابینه خود را فعال ما یشاء بدانند!

♈️تذکر این نکته از سوی شخصی چون من که خود را اصلاح‌طلب و گفتمان اصلاحات را تنها راه نجات کشور می‌دانم برای این است که جبهه قبیله‌ای اصلاحات به اصلاح خطاهای خود در نظر و عمل بپردازد و دست از مرکزگرایی بردارد و توجه جدی به حقوق اقوام، ادیان، مذاهب و پیرامون را به‌عنوان یک مقوله راهبردی در متن گفتمان خود قرار دهد.

♈️حمایت قبيله اصلاحات از پزشکیان نقش کاتالیزور را در پیروزی او داشت!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حسین‌بن‌علی(ع) در برابر فساد سیستماتیک

مرحوم دکتر داود فیرحی
@jomhuriyat

♈️دولت صدر اسلام به نوعی یک دولت رانتی است، رانت مبتنی بر غنیمت به این معنی که پول زیادی دست دولت است و بنابراین همه چیز سرنوشت جامعه وارد کف باکفایت یا بی‌کفایت دولتمردان می‌شود و به همین دلیل در چنین جامعه‌ای ما شاهد یکه تازی دولت هستیم، دولت‌ها در چنین جامعه‌ای تمامیت خواه می‌شوند و سرنوشت کلیت جامعه را در دست می‌گیرند، نه تنها قدرت اقتصادی دستشان است، یعنی به جای اینکه سیاست منطقِ اقتصاد پیدا کند، اقتصاد منطقِ سیاست پیدا می‌کند و دولت با پولی که دستش هست، دین، فرهنگ و نظام آموزش و پرورش، افکار عمومی و رسانه‌ها را کنترل می‌کند و در چنین شرایطی اختناق برای آزادی خواهان و فرصت‌طلبی برای فرصت طلبان رخ می‌دهد و لذا جامعه را به دو بخش معترضان و بهره‌مندان از وضعیت موجود تقسیم می‌کند.

♈️با نگاهی به جامعه عرب قبل از اسلام، مشاهده می‌کنیم که هنوز دولت به معنای علمی امروز آن شکل نگرفته است و آنچه وجود دارد دولت- شهر، ادامه سنت یونانی – رومی است که از طریق شام به مکه سرازیر شده و در حال ورود به مدینه هم هست. از درون این سنت تاریخی ما با دو الگوی کوچک حکمرانی مکه با سنت اشرافی و الگوی مدینه با سنت شورایی روبرو هستیم؛ وقتی پیامبر اسلام وارد مدینه می‌شود، سنت مدنی را انتخاب می‌کند و حکومت را به سمت سلسله قراردادها کشانده و یک رگه شورایی به حکومت می‌دهد اما از بعد از پیامبر کم کم شاهد ادغام سنت مدینه با مکه و به تدریج غلبه سنت مکه بر تمدن اسلامی هستیم.

♈️ابن خلدون در مقدمه خود می‌گوید: «اگر مناقشه بین بنی‌هاشم و بنی‌امیه شکل بگیرد چون پتانسیل قدرت بنی‌امیه بالاست، سرانجام، بنی‌امیه، قدرت را خواهد برد». یعنی خلافت، ظاهر مبتنی بر بیعت پیدا می‌کند اما باطنی در درون اشرافیت در حال ساخت است و به تدریج ابن خلدون توضیح می‌دهد که چنین خلافتی در سه مرحله قابل انتقال به سلطنت است. ابتدا کمی دموکراتیک است، سپس ظاهر دموکراتیک پیدا می کند و سرانجام بعد از ۴۰ سال به شدت و سرعت به سلطنت می‌غلتد و عناصر خود را نشان می‌دهد.

♈️سال ۱۵ هجرت برای تاریخ ایران و شام سال مهمی است چون در این دوره، قادسیه در حال شکل گیری است و به پایانش می‌رسد و امپراطوری ثروتمند ایران و بلافاصله روم در هم می‌شکند و تمام ثروت آن وارد مدینه می‌شود و به این ترتیب سیستمی با توجه به ورود این ثروت به خزانه دولت، پدیده‌ای به نام رانت وارد مدینه می‌شود. تا سال ۱۳ هجرت، اگر غنیمتی هم بود به صورت مساوی تقسیم می‌شد، نویسنده‌ای به نام الکان دهلوی در کتاب حیات الصحابه توضیح دقیقی از این دگردیسی و تحولات داده است و می‌گوید وقتی خلیفه اول می‌خواست بیت المال را تقسیم کند می‌گفت برای من مجاهد و غیر مجاهد تفاوتی ندارد، فضل و امتیاز و ثواب آنها نزد خداوند است، این پول برای شکم آنهاست، فرقی ندارد مجاهد باشد یا قائد.

♈️خلیفه دوم در سال ۱۵ هجرت فرمولی را برای توزیع غنائم تعریف کرد که این فرمول تا آخر بنی‌امیه باقی بود و آغاز فساد دولت اسلامی بود، فرمول از این قرار بود که سهم هر شهروند یا مسلمان مساوی با میزان نزدیکی نسبی به پیامبر، ضرب در سبقت در اسلام می‌شود. عمر خلیفه دوم مساله را فهمیده بود و بنابراین گفت حق تبدیل ثروت به سرمایه را ندارید اما می‌توانید از ثروت استفاده کنید جالب این که فرزندان اینها به فساد افتادند. در مقابل، خلیفه سوم، خصوصی سازی را آغاز کرد و سکه را تبدیل به زمین‌های زراعی کرد و تمام انفال کم کم به صحابه فروخته شد.
در این شرایط گسست ساختاری بین دولت و جامعه به وجود می‌آید و دولت به شدت امنیتی می‌شود و تلاش می‌کند خود را حفظ کند و برای حفظ خود ازهیچ اقدام خشنی پرهیز نمی‌کند. در این شرایط از لحاظ روانشناسی اجتماعی، در مدینه و مکه و جاهای دیگر، یک دوگانگی شکل گرفت، یعنی مردم مدینه و مکه و شام غرق ثروت هستند و جاهای دیگر دارد تبدیل به جوامع فرسوده می‌شود و در آنها نوعی احساس پوچی شکل می‌گیرد.

♈️جامعه‌ای که دچار ظلم ساختاری و فساد سیستماتیک شد و مصلحان در آن جامعه، صدایشان خفه شد، آن جامعه به صورت اتوماتیک در چرخه‌ی ویرانی افتاده و در حرکت است و هیچ کسی، ترمزی برای آن نمی‌تواند داشته باشد. امام حسین می‌بیند که جامعه در این شیب قرار گرفته است و لذا تلاش‌هایی را مأیوسانه آغاز می‌کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰 هیئت عزاداری عاشورا ؛ کوی امامزاده جعفر (ع) یزد

◾️چرا ای مردمان گریه از جا بر نمی خیزید؟
◾️چه کردید ای مسلمانان ،
که خاری در گلوی بینوا رفته
که رحم از بین ما رفته

👤مداح : سید احمد دشمه
شاعر : سید شهاب الدین موسوی

🕌 مسجد روضه محمدیه (حظیره) یزد

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰آیت‌الله  محقق داماد:جهل ناشی از دین خیلی بیشتر از سرطان و همه بلایا ، خون ریخته و سر بریده است

👤آیت‌الله سیدمصطفی محقق داماد
:‏

♈️به اندازه‌ای که سرطان آدم کشته؛
به اندازه‌ای که جهل ناشی از دین خون ریخته؛ سر بریده به قصد قربت قطعه قطعه کرده؛
شاید هیچ بلایی این طور نقشی ایفا نکرده است؛
دین بدون معرفت به مراتب از بی‌دینی بدتر است.

♈️در فاجعه جهل مقدس آورده ام که در کربلا کسی امام حسین را بخاطر پول نکشت .
بخاطر رضای خدا این کار را کردند .

♈️این قضیه پول را جعل کرده اند .
افراد معدودی شاید یکی دو نفر مثل عمر سعد  بخاطر رسیدن به مقام این کار را کردند . 
بقیه سپاه یزید بخاطر قصد قربت خدا امام حسین را کشتند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آشفتگی‌های قابل انتظار

✍️ دکتر علی محمد حاضری
@jomhuriyat

♈️ جناب دکتر مسعود پزشکیان در فرایندی سریع و غیر مترقبه به‌عنوان کاندیدای مورد حمایت ناراضیان از وضع موجود به صحنه آمد و ستاد انتخاباتی ایشان هم متاثر از این شرایط، ناهماهنگی و آشفتگی‌های بسیاری داشت، ولی عمق نارضایتی از وضع موجود خوشبختانه بر این آشفتگی‌ها فائق آمد و پیروزی ایشان در انتخابات حاصل آمد.

♈️اما این آشفتگی اکنون آثار خود را در فرایند تلاش‌ها برای معرفی کاندیداهای کابینه ایشان نشان می‌دهد. برای باز شناسی این وضعیت و درک نارضایتی‌ها و ابهامات مطرح شده در این خصوص، سنخ‌شناسی حامیان و مدافعان متنوع ایشان می‌تواند راهگشا باشد.

🔰 ۱. دکتر پزشکیان در گذشته سیاسی خود عضویت حزبی و حلقه حامیان سازمان یافته نداشت و کار خود را با حلقه‌ای از یاران حامی که طی چندین دوره انتخابات مجلس در تبریز از او حمایت کرده و طبیعتا بارقه‌هایی از نگرش قومی و مطالبات منطقه‌ای بر آنها غالب بود و کنشگر ملی و متناسب با عرصه ریاست‌جمهوری نبودند آغاز کرد و طبیعی است که ایشان نمی‌توانست در این عرصه، از یاران قدیمی خود فاصله بگیرد، هرچند ماها نگرش و رویکردهای آنان را کاملا مناسب این عرصه ملی ندانیم.

🔰 ۲. در میدان رقابت‌های سیاسی و جناحی موجود در ایران، جبهه اصلاحات که در منسجم‌ترین وضعیت تاریخی خود طی سال‌های اخیر قرار داشت به‌عنوان شناخته‌شده‌ترین تشکیلات سیاسی به حمایت از ایشان برخاست و علی رغم تنوع درونی خود، مطالبات و انتظاراتی را نمایندگی می‌کند که فاصله معنی‌داری از دیگر طیف‌های حامیان دارد‌.

🔰 ۳. جریان مشهور به اعتدال‌گرایان که هسته اصلی حامیان دولت آقای حسن روحانی بودند و البته طی فرایندهای انتخاباتی منتهی به قدرت‌یابی ایشان، با جریان اصلاحات درهم‌تنیدگی فراوانی یافته بودند، ولی شکاف بین این دو جریان در مرحله دوم دولت آقای روحانی نمایان شد، از دیگر جریان‌هایی هستند که برای حمایت از دکتر پزشکیان آستین بالا زدند و برایش توشه و البته بیشتر اتهام آفریدند‌.

🔰 ۴. حامیان آقای علی لاریجانی که خود را برای حضور در صحنه انتخابات آماده کرده بودند، با رد صلاحیت ایشان، تلویحا و تصریحا خود را در پهنه حامیان پزشکیان شناور یافتند و در رنگین کمان حامیان متنوع ایشان برای خود جایی باز کردند.

🔰 ۵. اصول‌گرایان معتدل و میانه‌رو که جناب ناطق‌نوری نماد آنان محسوب می‌شود و جناب آقای مصطفی پورمحمدی هم در فرایند مناظرات انتخاباتی تمایز خود را به‌خوبی از دیگر کاندیداهای اصول‌گرا نشان داد  و در فرایندهای خالص‌سازی سال‌های اخیر از جرگه اصول‌گرایان رانده شده‌اند، از دیگر حامیان گفتمان «اصول‌گرایی اصلاح‌طلبانه» پزشکیان محسوب می‌شوند و انتظارات و مطالبات خاص خود را نمایندگی می‌کنند.

🔰 ۶. علی‌رغم اعلام رسمی آقای قالیباف و ستادش در پیوستن به اردوی حامیان آقای جلیلی، رقابت خشن درون‌گروهی بین این دو جریان در فرایند مرحله اول انتخابات و نیز ماهیت نسبتا متمایز اعتقادی و انتظارات حامیان قالیباف با جلیلی ایجاب کرد در مرحله دوم انتخابات بخشی از حامیان قالیباف نتوانند در حلقه جلیلی فعال شوند و عملا تغییر اردو دادند و اینک طیف‌هایی از آن مجموعه انتظارات خود را در عملکرد کابینه پزشکیان پیگیری می‌کنند.

🔰 ۷. بخش‌هایی از طبقه متوسط غیرسیاسی و فعالان اقتصادی اعم از فعالان تولیدی، یا تجارت‌پیشه و دلال که از مناسبات رانتی حلقه حامیان و کاسبان تحریم جامانده یا طرد شده‌اند و رنج مناسبات فرقه‌ای جریان‌های تندرو اصول‌گرایی را عملا حس کرده‌اند، از دیگر حامیان بالقوه و بالفعل پزشکیان محسوب می‌شوند، که البته در مراحل پسا انتخابات حضور و مطالباتشان بیشتر احساس می‌شود .

🔰 ۸. درصدی از معترضان وضع موجود و تحول‌خواهان که در مرحله اول انتخابات نتوانسته بودند ذهن خود را برای حضور در انتخابات مجاب کنند، در مرحله دوم  خطر را کاملا ملموس یافتند و امکان نفی خطر آن‌را در پیوستن به اردوی رای‌دهندگان به پزشکیان مقدور یافتند، به این نحله پیوستند و اینک انتظارات و توقعاتی متمایز از دیگر طیف حامیان دارند.

♈️همه باید بپذیریم که این تنوع ترکیب حامیان، اقتضا دارد هیچکس به مطلوب کامل نرسد و بخشی از آنچه حاصل می‌آید به مذاقش خوش نیاید، باید صبورانه و البته هوشیارانه به ترکیبی متنوع از رویکردها دل سپرد و برای کاهش تزاحم‌ها کوشید نه حداکثرسازی مطلوبیت‌ها که امری ناشدنی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝گزارشی از پشت پرده ی انحراف و تبانی در کارگروه وزارت آموزش و پرورش

🔰هشدار به رئیس جمهور 
@jomhuriyat

♈️جناب آقای پزشکیان شما در مناظره‌ها و در صحبت‌های تبلیغاتی خود از ضرورت شفاف سازی ،عدالت آموزشی و استفاده از متخصصین و کارشناسان و پرهیز از رانت و تبانی و فساد در وزارتخانه های زیر مجموعه سخن راندید. و در نقد عملکرد رقبای انتخاباتی خود از ویژه خواری و تبدیل وزارت خانه ها به حیات خلوت گروه ها و تیم هایی که سو استفاده مالی دارند تاکید داشتید .

♈️آقای پزشکیان مردم شما را باور کردند و اعتماد کرده و به شما رای دادند اما آنچه در حال رخ دادن در برخی کارگروه های تعیین وزیران است خلاف آنچه شما فرمودید را نشان می‌دهد.

♈️جناب رئیس جمهور کارگروه فرهنگیان که تعیین وزیر اموزش و پرورش را بر عهده دارد نه تنها با اصول شما در تناقض است بلکه افرادی عهده دار تعیین وزیر شده اند که هیچ شناختی از آموزش و پرورش نداشته و در موردی حتی یک کارمند بانک عضو همین کار گروه می‌باشد و  رئیس پیشین این کارگروه تجربه ی تدریس و اموزش را در کارنامه خود ندارد .

♈️جناب رییس جمهور شما از بی عدالتی آموزشی و تبعیض و اختلاف طبقاتی به واسطه ی نفوذ و گسترش مدارس غیر دولتی و نظام پولی در روند پذیرش در کنکور گفتید و مرحمی بر دل مردم رنج دیده از این نظام تبعیض آمیز آموزشی گذاشتید ، اما چه شد که امروز اکثر کسانی که کارگروه ویژه فرهنگیان را تشکیل داده اند همگی دارای مدارس غیر انتفاعی و از طبقه مخرب  به نظام آموزش و پرورش هستند آیا شما از فعالیت اقتصادی و مالی و مدارس پر هزینه و مداخله جوی اعضای کارگروه فرهنگیان باخبر هستید؟

♈️آقای پزشکیان در همین کارگروه تعیین وزیر خبرهایی مبنی بر تبانی و تفاهم میان اعضا و تقسیم وزارتخانه به گعده ها هستیم به گونه ای که وزیر شدن یک نفر در مقابل با معاوضه چند معاونت در وزارت آموزش و پرورش در حال معامله و تبانی است !

♈️آقای رئیس جمهور از شما توقع داریم آنچه از لیست ۵ نفره ی جهت تصدی وزارت آموزش و پروش از سوی این کارگروه معرفی شد را خود با یک گروه صالح و صادق  بررسی نموده و نمره های شاخص این افراد و ۱۰ نفر پیش از این افراد معرفی شده را بازبینی و شفاف نمایید .

♈️آقای پزشکیان این کارگروه نماینده علمی و مدیریتی موفق و محبوب و مقبول حداکثری فرهنگیان نمی باشد لطفا  پرونده ی مالی،اجرایی و... این افراد را بررسی نموده چرا که برخی از این افراد محکومیت هایی مشخص داشته و امروز در همین کار گروه جولان می‌دهند لذا از شما خواستار رسیدگی به سوابق اجرایی و میزان مقبولیت و عملکرد این شبکه ی بحران ساز و بحران زا برای آینده ی نظام تعلیم و تربیت هستیم.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حکومتی که نورچشمی دارد، با ملت بیگانه می‌شود!!
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۴/۲۶
@jomhuriyat
♈️«خواجه با بندهٔ پری رخسار
چون در آمد به بازی و خنده
نه عجب کاو چو خواجه حکم کند
واین کشد بار ناز چون بنده»

♈️لازمه کارکرد هماهنگ و بدون اصطکاک یک ارگان همراهی و همگرایی بخشهای مختلف آن است، زمانی که حاکم، شاه یا رییس فردی یا بخشی از ارگان را با نگاهی ویژه می‌بیند و برای آن ارادتی خاص قایل باشد، مابقی مجموعه از همگرایی دلسرد میشود و دیگر قادر نخواهد بود با تمام ظرفیت و توان خود کار کند.

♈️از طرفی بخش مورد ارادت شخصی نیز چون میداند در هر صورت مورد لطف و محبت خواهد بود در قید انجام وظیفه نخواهد بود.

♈️ساختارهای حکومتی فقط زمانی کارآمد و قابل اعتماد خواهند بود که سراسر بخش‌های ساختار و کارگزاران آن در مقابل عمل به قانون یا ترک آن به طور مساوی مسئول شناخته شوند و تشویق و تنبیه نیز بر همه اعمال شود.
اعطای امتیازات ویژه، معافیت های ویژه یا قایل شدن هر نوع تمایز فراقانونی توسط حکام یا مدیران در غایت امر به انحراف ساختار سیاسی از اهداف جمعی و ملی منجر شده و راه حکومت را از راه مردم جدا می‌کند.

♈️مردم نباید احساس کنند، قشر، گروه، فردی یا افرادی همه کاره حکومت هستند.

♈️مقامات مادام‌العمر، سخنرانان معاف از سوال، فلسفه سازان حکومتی، مداحان قدرت و.... معمولا از نورچشمی‌های ساختار سیاسی هستند که وجودشان به قیمت از دست دادن اعتماد عمومی و حذف سرمایه اجتماعی تمام میشود.
دولت پزشکیان نباید نورچشمی داشته باشد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰صحنه به دار کشیدن آزادی خواهان تبریزی بدست لشگر قزاق در روز عاشورا

♈️صبح عاشورای سال ۱۲۹۰ شمسی روس‌ها ۸ تن از مشروطه‌خواهان از جمله ثقه‌الاسلام و دو نوجوان ۱۶ و ۱۸ ساله را به تبریز آوردند و در برابر چشمان مردم عزادار تبریز به دار کشیدند.

♈️مردم در آن زمان، اطلاعی از اعدام ثقة الاسلام نداشتند و وقتی در عصر عاشورا برای شرکت در مراسم شام غریبان به بازار می‌روند، روس‌ها دروازه‌ های میدان را باز کرده و مردم با پیکرهای بی جان آنها رو به رو می‌شوند. پس از آن، دسته جات مجدد تشکیل یافته و شروع به عزاداری می‌کنند. سربازان روسی، خطر را احساس کرده و مردم را از میدان مشق بیرون می‌کنند ولی مردم برای پایین آوردن شهدا از دار به میدان هجوم می‌آورند.

♈️سربازان روسی از فردای این جنایات، در هر گوشه‌ای از تبریز بساط چوبه دار بر پا کرده و بزرگ محلات را با شیوه‌های فجیع اعدام کردند. این جنایات از ۱۰ دی با اعدام ثقة الاسلام شروع شده و تا سه ماه ادامه داشت و طی این مدت بیش از ۷۰ نفر از روسا و معتمدان محلات تبریز به وحشیانه ترین شکل ممکن اعدام شدند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝راستی چه کسی حسین است و چه کسی یزید؟!
حسن یوسفی اشکوری
سه شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۳،عاشورا
@jomhuriyat

♈️همواره از همه چیز و از همه شخصیت های مهم و غالبا محبوب تاریخی برداشت های متفاوت و در مواردی متعارض شده و می شود. بی گمان یکی از این پدید ها کربلا و عاشورا و نیز شخص و شخصیت حسین بن علی است. از سال 61 تا کنون این دوگانه در زیست جهان مسلمانان و بیشتر شیعیان تکرار شده و می شود.

♈️ظاهرا نخستین کسی که از رخداد کربلا برداشت سوء کرد و تلاش کرد از آن واقعه تلخ و شنیع به سود خود و برای فریب و اغفال مردم ساده اندیش استفاده کند، شخص یزیدین معاویه بود. او که اندکی پس از ورود اسیران کربلا به شام دریافته بود که چه واقعه زشت و غیر قابل دفاعی رخ داده است، کوشید که خود را بی گناه نشان دهد. او چنین وانمود کرد که هر گز فرمان کشتن حسین را نداده است. او ادعا کرد که این عبیدالله بن زیاد بوده که عجولانه چنین کرده است. این که عبیدالله انگیزه های شخصی هم در قتل حسین و یارانش داشته و به هرحال بیش از یزید مقصر و مسئول بوده حرفی نیست، ولی یزید در مقام خلیفه وقت، که حداقل حسین را مجبور به بیعت کرده بود، نمی توانست مقصر عالی نباشد. به هرحال یزید از آن پس به خاندان حسین حرمت نهاد و حتی وفق قولی به امام سجاد پیشنهاد کرد در شام بماند و مشاور خلیفه باشد و البته او نپذیرفت.

♈️از آن پس مختار ثقفی بود که به عنوان خونخواه شهیدان کربلا و با انگیزه انتقام ستانی از کشندگان حسین و فرزندان و برادران و یارانش دست به جنایاتی زد که به جد حداقل تا آن زمان بی سابقه بوده است. متأسفانه این آدم کشی های بی مهار و دیوانه وار به نام حسین و اهل بیت انجام شد و سوگمندانه باید اذعان کرد که هنوز هم مورد تأیید عموم شیعیان امامی است. حتی مختار را با عنوان «امین اهل بیت» معرفی کرده اند.

♈️از آن زمان تا حال همواره چنین بوده است. در واقع داستان کربلا کارکرد دوگانه و متناقض داشته است. در یک طرف حسین و کربلا و عاشورایش الهام بخش عشق و صلح و دوستی و اخلاق و آزادی و عدالت و اعتراض به هر نوع ستم و فقر توده ها بوده و از سوی دیگر همان حسین و همان واقعه توجیه گر انواع تندخویی ها و ستم ها و بی عدالتی ها بوده است.

♈️راز کار آن است که زمانی که شماری از همان ارادتمندان و مویه کنان بر حسین از کف خیابان به کاخ امارت و فرمانروایی نقل مکان کرده اند باز در زبان و ادعا خود را شیعه حسین معرفی کرده و حتی بر آن «مظلوم» می گریند و بر قاتلش لعن و دشمنان نثار می کنند، اما در عمل همان کاری می کنند که «ظالمان» و ستمگران در کربلا مرتکب شده اند.

♈️فعلا از تاریخ و صفویه و قاجاریه و پهلویه می گذریم، در همین زمان خودمان به روشنی شاهد و ناظر چنین تناقضی بوده ایم و هستیم. از مشروطه به بعد امام حسین و کربلایش شد نماد آزادی و آزادگی و ستیز با ستم و استبداد و استعمار و این روند چنان قدرتمند شد که سهم مهمی در زایش انقلاب 57 ایفا کرد. در این دوران شاهان و به طور خاص محمدرضا شاه تبدیل شد به نماد ستم و در واقع شد مظهر یزید زمان. اما دریغ شماری از همان های که زیر بیرق حسین بوده و علیه «یزید زمان» مبارزه می کردند، در موقعیت تازه به دست آمده در دربارها و کاخ ها، خود شدند همان یزید زمان. زیرا نه تنها همان کارهای یزید و اعوانش در کربلا را عینا و حتی با شدت بیشتر تکرار کردند که صادقانه باید اذعان کرد که در مواردی حتی اعمالی بس شنیع تر از یزیدیان کربلا انجام داده اند.

♈️حال چندی است که باز شماری از شیعیان ایرانی منتقد سیاست های حاکمان جمهوری اسلامی با توسل به داستان امام حسین و آموزه های اصلی و یا بازتفسیر شده عاشورایی می کوشند از ادبیات اعتراضی استفاده کرده و مخالفت خود را با یزیدیان حاکم اظهار کنند. 

♈️هرچند اشعاری که خوانده می شود و حتی سبک تازه عزاداری های از نوع یزد، دلنشین و مفید است اما واقعیت این است که مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد؛ می ترسم که بار دیگر همین منتقدان عاشورایی کنونی روزی به قدرت برسند، باز همان داستان مکرر تاریخی در باب جا به جایی حسینی های دیروز و یزیدی های امروز تکرار شود. راستی اکنون حسین کیست و یزید چه کسی است؟ چگونه می شود حسین امروز یزید فردا باشد؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️مرد بادیه نشین از قول امام حسین(ع):
خودستایان تکیه بر اریکه‌ها زدند. کتاب خدا را چنان می‌خوانند که سود ایشان است.

🔰  فیلم:روز واقعه نویسنده:بهرام بیضایی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ حمله تند آیت الله جوادی آملی به مداحانی که براساس خرافات و دروغ میخوانند؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و مهربان وطن

♈️ صبح زیبای همراهان عزیز جمهوریت بخیر
امیدواریم که اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰تکه ای از بهشت بکر گلستان برفچال..

🌳ارتفاعات برفچال از مناطق بکر و زیبای طبیعی شهرستان مینودشت استان گلستان و روستای ده چناشک است که به علت اختلاف دمای بسیار زیاد در روز‌های گرم سال هوای بی نظیر بهاری دارد. ده چناشک روستایی کوهستانی از توابع بخش مرکزی شهرستان مینودشت است که در فاصله ۱۳۰ کیلومتری شهر گرگان در مرکز استان گلستان واقع شده است. بافت سنتی و پیچیده آن به لحاظ میراث فرهنگی یکی از بافت‌های روستایی ممتاز در استان گلستان است که قدمتی چند صدساله دارد. این منطقه بکر و کم نظیر این روستا با مزارع گندم، برنج، گل گاوزبان، زعفران احاطه شده و به لحاظ بصری چشم اندازی بی نظیر خلق کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پیش‌بینی‌پذیری سیاسی و سرمایه‌گذاری سیاسی

علی سرزعیم
@jomhuriyat

♈️در عرصه اقتصاد مفهوم ساده و مهمی وجود دارد مبنی بر اینکه هر وقت ثبات اقتصادی وجود داشته باشد و شرایط پیش‌بینی‌پذیر باشد، سرمایه‌گذاری رونق می‌گیرد، ولی هر وقت عدم قطعیت در اقتصاد حاکم باشد و افق آینده تیره و تار باشد، فعالان اقتصادی از سرمایه‌گذاری دست نگه می‌دارند. بنابراین وظیفه سیاستگذار اقتصادی ثبات‌سازی است تا رونق اقتصادی به‌دلیل سرمایه‌گذاری در پی آن ایجاد شود.

♈️عرصه سیاست عرصه بسیار مهمی است که بر زندگی انسان‌ها در دیگر عرصه‌ها و خصوصا عرصه اقتصاد تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل پیش‌بینی‌پذیری سیاسی از اهمیت فوق‌العاده زیادی برخوردار است.

♈️ در کشورهای دارای رژیم دیکتاتوری باثبات، اگر سیاست‌های فرد دیکتاتور همسو با توسعه اقتصادی باشد، امکان رشد اقتصادی وجود دارد. بی‌دلیل نیست عمده کشورهای حاشیه خلیج فارس از رفاه خوبی برخوردارند. در دیکتاتوری‌های بی‌ثباتی که پیوسته کودتا رخ می‌دهد یا امکان شورش یا جدایی‌طلبی وجود دارد، شانس توسعه بسیار کم است؛ حتی اگر درآمد بادآورده نفت داشته باشند.

♈️در دموکراسی‌ها که هر چهار سال یک‌بار انتخابات رخ می‌دهد یا مجلس منحل می‌شود و انتخابات هر از چندگاهی رخ می‌دهد بی‌ثباتی شدید می‌شود. راه چاره‌ای که جوامع برای این امر پیدا کرده‌اند حزبی شدن سیاست به جای شخصی شدن سیاست است؛ زیرا رفتار احزاب قابل پیش‌بینی است، ولی رفتار اشخاص تا وقتی بر سر کار نیامده‌اند قابل پیش‌بینی نیست.

♈️حال به دو مساله در سیاست ایران بپردازیم. در انتخابات اخیر آقای جلیلی سال‌ها روی نوشتن یک برنامه برای اداره کشور کار کرده بود؛ ولی دیگر نامزدها خصوصا در سمت اصلاح‌طلبان فاقد برنامه منسجم، تفصیلی و از پیش طراحی شده بودند. همین امر در مناظرات توسط آقای جلیلی مورد اشکال واقع شد. مطلب دیگری که مطرح شده این است که چرا تشکیل کابینه و شروع کار دولت در ایران این‌قدر طول می‌کشد؛ درحالی‌که در انگلیس دو روز پس از برگزاری انتخابات کابینه جدید شروع به کار می‌کند.

♈️پاسخ همه اینها به پیش‌بینی‌ناپذیری سیاسی در ایران برمی‌گردد و این امر می‌تواند به شرحی که خواهد آمد اصلاح شود. در ایران تا نزدیک انتخابات ثبت‌نام نامزدها انجام نمی‌شود. چند هفته مانده به انتخابات تازه شورای نگهبان بررسی را انجام می‌دهد و تا دقیقه ۹۰ لیست نهایی تغییر می‌کند. بلافاصله ظرف مدت کوتاهی تبلیغات انجام می‌شود و بعد انتخابات برگزار می‌شود. واقعیت آن است که بیشتر افراد نمی‌دانند آیا برای نامزدی ریاست‌جمهوری تایید صلاحیت خواهند شد یا نه؟

♈️ آقای جلیلی چون از این حیث نگرانی ناچیزی داشت با اطمینان‌خاطر نسبت به تدوین برنامه اقدام می‌کرد، ولی دیگر نامزدها نمی‌دانستند که آیا تایید خواهند شد و در نتیجه رغبتی نخواهند داشت تا وقت زیادی برای تدوین برنامه تفصیلی اداره دولت بگذارند. اگر کار ثبت‌نام و تایید صلاحیت دست‌کم ۶ماه پیش از انتخابات انجام شود، نامزدها فرصت کافی خواهند داشت تا هم برنامه اداره کشور را تهیه کنند و هم کابینه خود را گزینش کنند.

♈️ نتیجه آنکه جامعه نیز دچار ابهام نمی‌شود که اگر هرکدام از این نامزدها پیروز شوند، چه سیاستی اتخاذ خواهد شد. البته راه‌حل اصولی‌تر آن است که احزاب شکل بگیرند و فعال شوند و نامزدهای احزاب به شکل خودکار برای احراز صلاحیت تایید شوند و آن وقت عدم‌قطعیت در سیاست کمتر خواهد شد. مخلص کلام آنکه در شکل فعلی سازوکار احراز صلاحیت، چنان عدم قطعیتی به عرصه سیاست تزریق می‌شود که کل نظام سیاسی کشور و فعالیت بازیگران سیاسی را مختل می‌کند و مانع از آن می‌شود آنها روی کسب مهارت‌های لازم در سیاست سرمایه‌گذاری کافی کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مداحان سوپر برند
@jomhuriyat

♈️صنعت عزاداری محرم یکی از صنایع مذهبی است که در حد و اندازه‌های خود گردش مالی بالایی دارد

♈️مسئله دستمزد مداح‌ها سال‌هاست که مطرح است و همچنان بخش‌های زیادی از آن ناگفته باقی مانده است.

♈️درآمد مداحان متناسب با تورم٬ طی این سال‌ها افزایش فراوانی پیدا کرده است..
گفته می شود که مداحان «سوپر برند» تا شبی  صد میلیون تومان نیز دریافتی دارد.
آن‌ها درست مانند یک خواننده معروف٬ مدیر برنامه دارند، و تنظیم زمان و مکان روضه‌هایشان تفاوتی با تنظیم برنامه‌های کنسرت خواننده‌های معروف ندارد.

♈️مدیربرنامه‌ها عموما قراردارد‌هایی را با صاحبان هیئت‌ها تنظیم می‌کنند که فقط یکی از مفاد آن «حق القدم» مداح است.

🔰( در سال ۹۶، یکی از مداحان سوپر برند برای ده شب روضه خوانی در هئیت غریب مدینه بابل یک میلیارد تومان دریافت کرد.

♈️به علاوه یک ویلای هفتصد میلیون تومانی که به عنوان صله به او داده شده بود.)

♈️۷ سال از آن زمان گذشته ، تصور کنید که امروزه چقدر می گیرند ..

♈️در بندهای دیگر این قراردادها مسائلی ماننده «هیئت همراه» یا «پامنبری»ها مورد توافق قرار می‌گیرند.

♈️مداحان برند بین ده تا چهل پامنبری اختصاصی دارند که باید در تمامی روضه خوانی‌هایشان حضور داشته باشند٬ حتی اگر جلسه روضه‌خوانی در شهری دیگر برگزار شود.

♈️این پامنبری‌ها نیز از صاحب هیئت در قبال «گرم کردن روضه» حق‌القدم دریافت می‌کنند.
حق‌القدم پامنبری‌ها معمولا کسری از حق‌‌القدم مداح است و گاه تا ده درصد آن نیز می‌رسد...

♈️نحوه پذیرایی و شام هیئت نیز از جمله مواردی است که باید مورد توافق قرار گیرد٬ یک مداح سوپر برند در هر هیئتی روضه نمی‌خواند و نمی‌شود با هر غذایی از پامنبری‌ها و هواداران خاص او پذیرایی کرد.!!

♈️بند دیگر قرارداد مربوط به سیستم صوتی است٬ مداحان سوپر برند معمولا تقاضای سیستم‌های صوتی حرفه‌ای دارند که قیمت آن‌ها سر به فلک می‌کشد و کرایه آن تا شبی پنجاه‌ میلیون می‌شود.
همچنین نحوه اطلاع رسانی در مورد جلسه روضه خوانی نیز از مفاد قرار دادهاست.

♈️صاحبان هیئت‌ها در توافق با مدیران برنامه مداحان موظف می‌شوند تا تعدادی بنر با اندازه مشخص شده در قرارداد را در نقاط مختلف شهر نصب کنند تا مخاطبان هر مداح راحت‌تر بتوانند از زمان و مکان برپایی جلسه روضه آگاهی پیدا کنند.

♈️گروه فیلم برداری٬ دکور هیئت و غیره از جمله مفاد قرار داد است که در برخی موارد قیمتی برابر با صدها میلیون تومان پیدا می‌کند.
در صورت دعوت مداح برای روضه خوانی در شهر یا شهرستانی دیگر هزینه‌های سفر٬ اقامت و پذیرایی ویژه‌ از او و هیئت همراهش نیز به تمامی این مخارج اضافه می‌شود.

♈️گردش مالی عزاداری محرم محدود به درآمد مداحان نیست...
این بازار ظرفیت‌های بیشتری دارد تا جایی که  محمدحسین بلک٬ مدیرکل تبلیغات اسلامی٬ در این رابطه به ایسنا گفت :
«.گردش مالی هیات‌های مذهبی در دهه محرم افزون بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان است.»

♈️بنا بر اعلام سازمان تبلیغات اسلامی‌ در کل ایران حدود ۱۰۰ هزار هیئت ثبت‌ شده وجود دارد و تنها در شهر تهران ۱۹ هزار و ۲۹۴ هیات با ۶ هزار و ۷۱۵ مداح در دهه محرم فعال هستند.

♈️این در حالی است که تعداد هیئت‌های خانگی و ثبت نشده بارها بیشتر از این است.
هر هیئت دست کم ۱۰ شب در محرم برنامه دارد و برای هر شب برنامه پذیرایی چای، شربت و یک وعده غذا حداقل پذیرایی هیئت است.

♈️وب سایت اقتصاد آنلاین سال گذشته با برآوردی حدودی نوشت که برای تهیه غذای هر صد نفر بین یک میلیون و دویست هزار تا دومیلیون تومان هزینه می‌شود.

♈️وب سایت تابناک نیز در همین رابطه خبر داد که ایرانی‌ها سال گذشته معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان برای طبخ غذای نذری هزینه کرده‌اند.

♈️هیئت عزاداری علاوه بر هزینه‌های پخت غذای نذری و مداحی، هزینه‌های دیگری نیز دارد..
مانند اجاق گاز، سیستم صوتی، ظروف یکبار مصرف٫ موتور برق و … همگی جزئی از هزینه‌های هیئت‌های عزاداری را تشکیل می‌دهند.

♈️با این حال مشتقات این بازار فراوان‌تر از اینهاست.
از کار و کاسبی پر رونق تهیه و فروش پوشاک ویژه محرم گرفته تا بازار داغ فروش پر شترمرغ و علم و کتل ساخته و پرداخته بازار اصفهانی‌ها.

♈️بازار محرم اما فقط تولیدکنندگان داخلی را به خود مشغول نکرده است، « کمونیست های چینی  چند سالی است سهم بالایی از این بازار را از آن خود کرده‌اند »

♈️هرچند گفته می‌شود  چین در تولید لباس‌های مخصوص محرم که دو سه سالی است مد شده، دست دارد اما حضور این کشور را در کنار تایوان بیشتر در بخش لوازم صوتی و تصویری و به طور مشخص آمپلی‌فایر و میکروفن از مدت‌ها پیش مطرح شده بود
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰آیا نسل زِد دگرگونی در همه چیز را بر حاکمان تحمیل خواهد کرد؟!

♈️آنچه در این ویدئو دیده می‌شود ‌کاملا با آنچه عزاداران عاشورا از آغاز تا کنون انجام می‌داده‌اند متفاوت است.

♈️آیا این تغییر در عزاداری می‌رود تا تمام عرصه‌های دیگر فرهنگی را هم در بر بگیرد؟!

♈️بسبار بعید است کسی بتواند این گونه تغییر‌ها را مهار کند. نگاهی گذرا به تغییراتی از این دست در سال‌های گذشته کاملا مؤید این ادعاست.

✍️حسین ثنایی نژاد

٭٭٭٭٭       ٭٭٭٭٭         ٭٭٭٭٭       ٭٭٭٭٭

🔰 زنجیرزنی دختران بی حجاب برای امام حسین در دسته های مختلط ,زنان بی حجاب هم در حال عزاداری هستند.

♈️جامعه شناسان روشن کرده اند که دین بدون شعائر نیست. امیل دورکهایم توضیح داده که خدا و دین در مراسم دینی جمعی و شور و حال آن زاده می شود. به گمان دورکهایم، خارج از آن إحساس تجریه دینی وجود ندارد. 

✍️اکبر گنجی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان!
تألیف قلوب تمام نشد؟
✍️ رحیم قمیشی
@jomhuriyat
♈️آقای پزشکیان!
هنوز رسماً ریاست جمهوری را برعهده نگرفته‌ای، می‌دانیم!
هنوز نه وزیری داری و نه معاونی و نه مشاوری رسمی، می‌دانیم.
اما ۱۱ روز است به وظیفه دینی تألیف قلوب، و بدست آوردن دل دشمنان، خود را موظف دانسته‌ای از این هیأت به آن هیأت، از این محفل به آن محفل، سرکشی کنی، تا به آن ۲۰ درصد بگویی اگر چه باختید، اما من سعی می‌کنم رئیس جمهور شما هم باشم.
خوبست که این همه به فکر یکپارچگی کشور هستی.
تألیف قلوب تو با آنها که شلاق‌ها به کمر این مردم زدند، البته که لازم است، شاید خجالت بکشند و این بار آرام‌تر ما را بزنند!

♈️اما آقای پزشکیان
ایران همه‌اش آن ۱۰- ۲۰ درصدی که قدرت دارند نیستند، جلیلی و زاکانی و قالیباف و نظامیان و اهالی بیت و روضه‌خوان‌هایی که تا لحظه آخر تو را و ما را شمر و یزید توصیف می‌کردند همه ایران نیستند.
تو با اینکه قدرت را در دست نگرفته‌ای بخوبی توانستی به حسن نصرالله و هنیه و حوثی‌ها و طرفداران داخلی‌شان بفهمانی که آنها بی‌کس نخواهند ماند.
شاید همه اینها شرط تحلیفت بوده، ما که نمی‌دانیم.
اما عده دیگری هم تألیف قلوب لازم دارند، با آنکه هنوز رئیس جمهور رسمی نشده‌ای.
عده دیگری هستند که تنها سری به آنها بزنی احساس می‌کنند فراموش نشده‌اند.

♈️دخترانی هستند که به جرم راه رفتن در خیابان چشم‌شان را از دست دادند.
پسرانی هستند که تمام تنشان پر شد از ساچمه.
خانواده‌هایی هستند که بی‌جرم و گناه فرزندان‌شان را از دست دادند.
و امکان یک عزاداری هم نداشتند.
فکر می‌کنی آنها تألیف قلوب نمی‌خواهند؟

♈️آقای پزشکیان!
من به هر آسیب دیده‌ای که سر زدم گفتند یک مقام محلی هم سراغی از آنها نگرفته. یک ریال به آنها کمک نشده، حتی برای درمان.
آزاده‌ای هست هشت ساله و جانباز این کشور، تنها پسرش را سوراخ سوراخ کردند، به آنها گفتند تنها بگو پسرمان بسیجی بوده تا ما او را در لیست شهدا قرار دهیم و چون نگفتند حتی از برگزاری عزای پسرشان منع‌شان کردند. آنها نیاز به تألیف قلوب ندارند؟
و بسیار بسیار مانند آنها.

♈️آقای پزشکیان!
هنوز کسی به خانواده‌های کشته‌شدگان حوادث سال‌های اخیر نگفته چرا فرزندان‌شان کشته شدند.
هنوز کسی از آن ۶۰ درصدی که حاضر نشدند در نمایش انتخاباتی شرکت کنند نپرسیده نارضایتی آنها از چه بوده، چرا با نظام قهرند، فکر نمی‌کنی آنها برای تألیف قلوب مهم‌تر باشند!؟
۱۱ روز است فقط با اهالی قدرت دیدار می‌کنی، واقعاً خسته نشدی؟
رفتی به خانواده‌هایی که نان‌آورشان را در حادثه زاهدان از دست دادند هم سری بزنی و بپرسی آیا کسی به آنها رسیدگی کرد؟
رفتی کولبرانی را که جانشان را می‌گذارند تا حداقل درامدی برای نمردن داشته باشند هم دلداری بدهی؟
و بگویی این وضع پایان می‌یابد.

♈️آقای پزشکیان!
ما معنای تألیف قلوب را می‌فهمیم.
ما نمی‌خواهیم با قدرتمندان دیدار نکنی.
ما انتظار نداریم اجرای آنچه را قول دادی همین حالا شروع کنی.
اما یک تلفن به پدر و مادر مهسا امینی
یک احوالپرسی از آسیب دیده‌ها
یک پیام برای آنها که گفتند تو هم مثل همه آن دیگرانی
یک اشاره به اینکه تو نمی‌خواهی نوکر اصحاب قدرت باشی
آنهم تألیف قلوب است.
قلوب اکثر مردم ایران.
مرهم گذاردن بر دل‌هایی که سال‌ها نداری و فقر و ورشکستگی را بخاطر اهداف آن ده بیست درصد چشیده‌اند.
آنها که تمام سرمایه‌شان را در زد و بندهای مافیای قدرت باخته‌اند.
تو رئیس جمهور آن هشتاد درصدی که این روزها فقط اخبار را می‌خوانند و دل‌هایشان می‌لرزد، نیز هستی.
نکند فراموش کردی به همین سرعت.

♈️ما هنوز با فیلترشکن با تو سخن می‌گوییم.
ما هنوز خوشحالی و شاخ و شانه کشیدن طرفداران تحریم را می‌بینیم.
ما هنوز احساس بی‌کسی می‌کنیم در قدرت.
وقتش نشده حالی از ما هشتاد درصد زخم خورده و دلشکسته بپرسی.
پرسیدن حال اکثریت مردم و یادآوری آنکه بر عهدهایت پایبندی، انتظار زیادی نیست!
به جوان‌ها بگو نروند
دختران را بگو دیگر نترسند
در همان تهران تایمز
بنویس من به مردم زخم خورده از خشونت‌های بی‌دلیل
پشت نخواهم کرد.

♈️آقای پزشکیان!
اگر تألیف قلوب با دشمنانت تمام شد
یک حالی از مردم کف جامعه هم بپرس
از آن درصد انبوهی که به فقر مطلق افتاده‌اند.
با آنکه دو شیفت کار می‌کنند.
همان مردمی که صبرشان زیاد است
و در سخت‌ترین شرایط هم
امید را از دست نمی‌دهند
و اگر آنها نبودند
تو هیچ نبودی!

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/05 07:30:49
Back to Top
HTML Embed Code: