Telegram Web Link
📝📝این پیران لجباز
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️سیستم دو حزبی ایالات‌متحده، عملا موجب شده که سرنوشت ۳۸۳ میلیون آمریکایی، به اراده دو پیرمرد گره بخورد. جو بایدن ۸۱ ساله ی مبتلا به پروستات و ضعف دمانس، به رغم آن که ۶۵٪ جوانان دموکرات از او دل کنده و خواهان کاندیداتوری فردی جوان و پر نشاط شده اند، تا امروز ۲۸ تیر(۱۸ جولای) با وجود کرونایی شدن، آماده دل کندن از مقام ۴ سال آتی هم نیست. این در حالی است که بیش از ۵۰٪ هم حزبی هایش نیز خواهان کناره گیریش شده اند.

♈️از آن سو نیز ترامپ ۷۸-۷۹ ساله نیز با ایده های راستگرایانه افراطی و بلکه نئوفاشیستی، قصد دارد هر طور شده، یکبار دیگر سکان هدایت این توانمندترین دولت زمین را در دست گیرد. از هم‌ اکنون ولادیمیر پوتین، بنیامین نتانیاهو، اوربان(مجارستان)، بن سلمان، کیم جونگ اون، لوکاشنکو، میگل دایاز(کوبا) و مین آنگ هلینگ(میانمار)، از شوق بازگشت دوباره دانالد، در پوست خود نمی گنجند.

♈️کوتاه آن که بیش از ۲۴۰ میلیون آمریکایی دارای حق رای، درمانده اند که بین این پیران لجباز و تشنه جاه، چه کنند؟

♈️پاسخ من به این پرسش با تغییری اندک، این جمله کوتاه ال هانتز، طنز پرداز ۲۷ ساله  آلمانی است که دیروز به دستور مستقیم ایلان ماسک، متن ان از X حذف شد:
آخرین اتوبوس، ترامپ و بایدن، چه وجوه اشتراکی دارند؟!! (پاسخ): متأسفانه هر دو را از دست خواهیم داد
فکر نمی کنم این دو پیرمرد، سال ۲۰۲۵ جایی در کاخ سفید پیدا کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دولت مستعجل و آزادسازی واردات خودرو

مجید مرادی
@jomhuriyat
♈️بهادری جهرمی سخنگوی دولت دبش اعلام کرده که این دولت بعد از طی همه مراحل! اکنون واردات خودرو را برای همه ایرانیان آزاد کرده است!

♈️اعضای دولت دبش دیدند که پزشکیان در مناظره آخر اعلام کرد که موافق واردات خودرو است اکنون با اعلام این تصمیم می‌خواهند سند آزادسازی واردات خودرو را به نام خود بزنند.‌

♈️هم‌زمان دلارپاشی بانک مرکزی با قدرت هرچه تمام‌تر جهت خالی کردن صندوق ارزی ادامه دارد تا بگویند ما دلار را 58 هزار تومان تحویل دادیم.‌

♈️دولت شتاب زده، در لحظات آخر منتهی به انقضای خود طبق این ضرب‌المثل عمل می‌کند: دیگی که برای من نجوشد بگذار سر سگ در آن بجوشد!

♈️تنها بخش دیپلماسی این دولت پیام انتخابات اخیر را دریافته و وفق آن رفتار می‌کند چون هم سرپرست وزارت خارجه و هم سخن‌گوی آن جرأت کرده‌اند نام برجام را بر زبان بیاورند در حالی که در این سه سال به جای بازگشت به برجام می‌گفتند مذاکرات رفع تحریم!

♈️ آقای بهادری جهرمی در این ساعات احتضار بهتر بود به جای موضوع خودرو و این همه زبان‌ریزی و دلبری‌کردن، به توبه و حلالیت‌خواهی توجه می‌کردی. از سه و نیم میلیارد دبش هم که خبری نشد از متهمان و محکومان!؟
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰درخواست یک معلم بازنشسته ۵۲ ساله از دکتر فانی ۷۰ ساله

♈️جناب آقای دکتر فانی

♈️سلام علیکم
در ۵۲ سالگی درخواست بازنشستگی نمودم و به پیش کسوتان آموزش و پرورش پیوستم. چرا که باور دارم که توان فکری مدیران و معلمان جوان بیش از من است. چرا حس کردم دوره خدمت خود را سپری نموده ام و هر کاری از من بر می آمده است، انجام داده ام. زیرا که با تمام وجود ایمان پیدا کرده ام که اگر بر وسوسه علاقه به پست و مقام غلبه نکنم، آرامش زندگی را به دست نخواهم آورد.

♈️ آقای دکتر فانی، برای شما و تمام بزرگان تعلیم و تربیت کشورم احترام قائلم و دعا می کنم سایه تان از سر شاگردانتان کم نشود اما خواهش می کنم به خاطر آموزش و پرورش دست از سر آموزش و پرورش بردارید و اجازه دهید این دستگاه فرهنگی بزرگ با نگاه های تازه و با طراوت جوانان مزین گردد.

ارادتمند
👤محمد صیدلو

🔰مدیر کل اسبق آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اسب زین‌کرده ملانصرالدین را برگردانید؛لااقل به خاطر حفظ آبروی‌تان

محمد مهاجری
@jomhuriyat

♈️ملانصرالدین اسبی داشت که از دوران جوانی با او روزگار گدرانیده بود و پیری و ناتوانی از سرو رویش می‌ریخت.بر اثر حوادث،پای چپش لنگ و چشم راستش کور شده بود. با اینحال ملانصرالدین طمع کرده‌بود از فروش آن پولی ولو ناچیز به دست آورد.

♈️ تصمیم گرفت اسب را به بازار مال‌فروشها (محل خریدوفروش چهارپایان) ببرد تا بلکه خریداری پیدا شود و چنددیناری عایدش گردد.

♈️ اول بازار، دلالی را دید و به او سفارش کرد اسب را برایش بفروشد. دلال نگاهی به اسب کرد و دلش برای ملانصرالدین سوخت. هرچه به اسب نگاه کرد جز نقص و ضعف در آن چیزی ندید.

♈️ با این‌حال  شروع کرد به جار زدن که ایهاالناس اسبی دارم رهوار و پرکار و زیبا. رهگذران وقتی حال نزار اسب را می‌دیدند و تبلیعات چاخان دلال را می‌شنیدند پوزخندی می‌زدند و رد می‌شدند.

♈️ملانصرالدین اما حال دیگری داشت. مجذوب تبلیغ دلال و عاشق اسب شده بود . با خود گفت اگر این اسب اینهمه حسن و توان ندارد، چرا خودم نخرمش؟! مقداری پول به دلال داد و افسار اسب را گرفت و روانه خانه شد. دلال هم خرسند بود از معامله‌ای که کرده!

♈️می‌گویند در مثل مناقشه نیست. این روزها اسبی ناتوان و ازکارافتاده را زین کرده‌اند و می‌خواهند به ملت قالب کنند.
خب بزرگواران! اگر این اسب زین‌کرده به درد می‌خورد چرا زیر بار دولت سیزدهم لنگ می‌زد و داشت می‌مرد؟
اینکه تبلیعش را می‌کنید آقای سعیدجلیلی سوارش شد و با دروغ و تهمت بستن به حریف خواست ان را بتازاند اما نشد که نشد.

♈️انها که ویژگی‌های این اسب زین‌کرده را می‌دانستند اگر زبان می‌گشودند و واقعیتها را می‌گفتند، رای آقای جلیلی به یک سوم عددی که اعلام شد ، نمی‌رسید.

♈️ بدتر اینکه چندصباح دیگر وقتی معلوم شود این اسب تکیده ناتوان فکسنی حتی عرضه روی پای خود ایستادن را هم نداشت، مردم به دلالانی که این روزها برایش تبلیغ می‌کنند، هرچه حرف منشوری بلد باشند خواهند گفت! هرچند که همین حالا هم میلیونها نفر از رای به جلیلی پشیمانند.

♈️جا دارد زین‌کنندگان اسب خیالی، برای حفظ آبروی خود، اسب‌‌شان را برگردانند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰۲۸ تیر زادروز سیمین بهبهانی شاعر و غزل‌سرا

♈️وی در ۲۸ تیر ۱۳۰۶ در تهران به دنیا آمد. او در شعرهایش به مسائل اجتماعی از جمله زنان توجه ویژه‌ای داشت و البته غزل‌های عاشقانه زیبایی هم دارد.

♈️سیمین بهبهانی بیش از ۶۰۰ غزل سروده که در ۲۰ کتاب منتشر شده‌اند. او ۲۸ مرداد ۹۳ درگذشت

♈️تصنیف مشهور هوای گریه با صدای همایون شجریان یکی از زیباترین‌ سروده‌های سیمین بهبهانی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ۲۸ تیر زادروز سیمین بهبهانی شاعر و غزل‌سرا

♈️ وی در ۲۸ تیر ۱۳۰۶ در تهران به دنیا آمد. او در شعرهایش به مسائل اجتماعی از جمله زنان توجه ویژه‌ای داشت و البته غزل‌های عاشقانه زیبایی هم دارد.

♈️ سیمین بهبهانی بیش از ۶۰۰ غزل سروده که در ۲۰ کتاب منتشر شده‌اند. او ۲۸ مرداد ۹۳ درگذشت

♈️ تصنیف مشهور هوای گریه با صدای همایون شجریان یکی از زیباترین‌ سروده‌های سیمین بهبهانی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ داش_فریدصلواتی
@jomhuriyat

♈️ اخیرا تصاویر و فیلم‌هایی از آقای پزشکیان در پوزیشن های مختلف ، چون شرکت در هیئت های مذهبی ، خرید از  سوپرمارکت سر کوچه به همراه نوه ها ، تیپ غیر رسمی در انظار عمومی ، دست به دست در فضای مجازی می چرخد .

♈️ ناگفته نماند ، اینگونه رفتارهای حاکمین در کشورهای مختلف امری عادیست . زیرا آنها از مسئولان خود قداست نمی سازند .
بارها دیدیم اوباما در دوران ریاست جمهوری  به همراه مهمانانش در انظار عمومی به همبرگر فروشی می رود .
رفتار اخیر آقای پزشکیان #داش_فریدصلواتی  را به یاد خاطرات عملکرد احساسی برخی در اوایل انقلاب می اندازد.

♈️ به یاد دارم ابتدای انقلاب به اتفاق پدر به مراسم عروسی شخصی رفتیم با اینکه طرف وضع مالی خوبی داشت ولی احساسات اول انقلاب او را واداشت مراسمش را مختصر و در مسجد به سرو چای و گز برگزار کند، به مرور زمان همین آقا تبدیل به یکی از کارتل های اقتصادی گردید .
و یا در سالهای اخیر شاهد بودیم یکی از مسیولین برای خود شیرینی برای کمک به حادثه دیدگان سیلاب با کت شلوار درون آب می رود ولی در عملکرد کاری خود چه چیزها که نشنیدیم.

♈️ خود شاهد بودم در دوران جنگ شخصی بود پنهانی کفش رزمندگان را واکس می زند و حال ایشان یکی از رجال اقتصادی شده .
امیدوارم آقای پزشکیان وقتی انعکاس برخی رفتارهای خود در جامعه را مشاهده می کنند به اطرافیان ، این نکته مهم را  گوشزد کنند که از ایشان قداست نسازند تا خدای نکرده اگر در عملکردی اشتباه عمل کردند تو ذوق افراد نخورد .

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و مهربان ایران زمین

♈️ صبح زیبای همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر ، آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰تنگه بوک و زاوا (عروس و داماد) ،
اقلیم کردستان ، سیروان ، سد داریان

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝به رسميت شناختن سبك‌هاي متكثر زندگي

شهيندخت مولاوردي
@jomhuriyat

♈️با نگاهي به شاخص‌هاي آماري در حوزه‌هاي آموزش، اقتصاد و جمعيت مشاهده مي‌شود كه شاخص‌هاي توسعه انساني زنان در ايران پايين‌تر از استانداردهاي جهاني است. تا زماني كه شاخص‌هاي توسعه انساني به صورت عام و توسعه انساني زنان به معناي خاص تغيير اساسي نيابد، دستيابي به توسعه واقعي غيرممكن است، لذا سرمايه‌گذاري در توسعه انساني زنان پيشران توسعه پايدار جامعه است. 

♈️به‌رغم آنكه عدالت اجتماعي از شعارها و آرمان‌هاي محوري و غيرقابل انكار در اين۴۰ سال و اندي بوده است، اما به گواهي واقعيات اجتماعي و به استناد گزارش‌هاي مستند ملي و بين‌المللي، ميزان اين پيشرفت‌ها در بخش‌هاي مختلف به يك اندازه نبوده و هنوز در اين حوزه چالش‌هاي جدي، نه فقط در برابر زنان، بلكه فراروي نظام و كشور خودنمايي مي‌كند، از جمله محدوديت‌هاي قانوني، محدوديت‌هاي فرهنگي و اجتماعي و تبعيضات نانوشته و در عمل، محدوديت‌هاي دسترسي عادلانه به منابع، امكانات و فرصت‌ها، محدوديت‌هاي مدني، سياسي و اقتصادي.

♈️براي مرتفع شدن چنين چالش‌هايي در حوزه زنان، چندين برنامه‌ قابل اجراست از جمله؛ اجراي كامل سياست‌هاي عدالت جنسيتي بر اساس شاخص‌هاي ابلاغي به دستگاه‌هاي اجرايي و استان‌ها و شناسنامه مربوطه و رصد و پايش عملكرد و ارزيابي برنامه‌هاي نتيجه‌محور از طريق سامانه داده‌هاي ملي، مصوب ۲۱/۶/۱۳۹۷ هيات وزيران، پيگيري به رسميت شناختن حق انتخاب شدن و تسري شمول رجل سياسي به زنان در عمل و تفسير اصل ۱۱۵ قانون اساسي، با هدف تحقق تعادل جنسيتي در مديريت جامعه، توجه ويژه به سهم زنان در نظام مديريتي و استفاده از زنان شايسته در مناصب مديريتي با ادامه هدف‌گذاري۳۰ درصدي براي اختصاص پست‌هاي مديريتي عالي و ميانه و پايه به زنان و اولويت دادن به زنان در شرايط برابر و اختصاص حداقل ۳ كرسي به زنان در كابينه.

♈️در اين چارچوب، افزايش سهم و تعداد اعضاي زن هيات علمي و روساي دانشگاه‌ها، توسعه و حمايت از فرصت حضور زنان در مشاغل تخصصي متعدد، اصلاح و تغيير آيين‌نامه‌ها و بخشنامه‌هايي كه منجر به فرآيند و رويه‌هاي تبعيض‌آميز بين زن و مرد در ساختار اداري قوه مجريه شده است و ...

♈️...از ديگر موارد قابل ذكر در اين حوزه عبارت است از: ارتقاي آگاهي جامعه نسبت به ضرورت بسط عدالت جنسيتي و تحقق حقوق انساني زنان و دختران از طريق توليدات سينمايي و ظرفيت عملكردي دستگاه‌هاي فرهنگي، توجه به برنامه‌هاي نشاط‌آفرين، انگيزه‌افزا و مفرح و توسعه ورزش زنان و دختران از طريق عملياتي كردن سياست «سلامت زن/خانواده؛ سلامت جامعه»، اجراي برنامه ملي كاهش و كنترل آسيب‌هاي اجتماعي حوزه زنان و خانواده و حمايت از گسترش نهاد حمايتگر اورژانس اجتماعي كشور و توسعه خانه‌هاي امن براي زنان قرباني خشونت و بزه‌ديده و ارايه خدمات تخصصي، ارتقاي تاب‌آوري اجتماعي زنان در برابر بحران‌ها و آسيب‌هاي اجتماعي با تاكيد بر مناطق حاشيه‌نشين و سكونتگاه‌هاي غيررسمي، تعامل با ساير قوا و نهادهاي ذي‌ربط در ارايه و تضمين راهكارهاي به رسميت شناختن سبك‌هاي متكثر زندگي و تنوع سلايق در مقوله پوشش، احترام به حق انتخاب و كرامت و جايگاه انساني جوانان و منع برخوردهاي پليسي و امنيتي و سلبي با پديده بي‌حجابي (توقيف خودرو، پيامك، جريمه و برداشت از حساب، طرح نور، گشت ارشاد و حجاب‌بان و …) و توسعه همكاري‌هاي بين‌المللي و تبادل اطلاعات و تجارب براي رفع چالش‌هاي مشترك زنان.

🔰متن کامل
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/219654/
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آیا روسها ایران را به پای ترامپ قربانی خواهند کرد؟
محمد یوسفی،متخصص امور روسیه
@jomhuriyat

♈️پس از ترور نافرجام ترامپ، سخنگوی پوتین یعنی پسکوف در اظهاراتی رسمی علنا جانب ترامپ را گرفت که تکرار چنین اظهاراتی از سوی مقامات کرملین میتواند نشانگر چگونگی چشم انداز افق رابطه روس‌ها و ایالات متحده پس از به قدرت رسیدن ترامپ باشد

♈️ازطرفی اوکراینیها عملا از روی کار آمدن ترامپ هراس دارند، اما به دلیل احتمال بقدرت رسیدن او ولزوم تعامل با آمریکا سعی می کنند نسبت به این مسئله با احتیاط رفتار کنند.
اگرچه رئیس جمهور اوکراین پس از اظهارات دونالد ترامپ نسبت به اوکراین، خطر بازگشت او را درک میکند اما بازهم می گوید که پس از روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا، با او کار خواهد نمود، از طرفی شعار ترامپ برای پایان دادن ۲۴ساعته به جنگ اوکراین جز با دادن امتیاز به پوتین ممکن نیست، اینکه امتیاز چه باشد؟! همانند اعطای سرزمین شرقی اوکراین به روسها! نیاز به بحث جداگانه ای دارد

♈️اما مصالحه با پوتین محتمل ترین گزینه پیش رو است، از همین رو پوتین با خوش بینی و رضایت نسبت به ترامپ می گوید: تمایل ترامپ برای پایان دادن نسبت به جنگ اوکراین صادقانه است

♈️بر اساس داده ها موجود به نظر می‌رسد کیف اولین بازنده به قدرت رسیدن ترامپ باشد چرا که با بازگشت ترامپ و بر اساس اظهارات او میتوان گفت در خوش بینانه ترین حالت، کمکها به اوکراین در سطح فعلی باقی نخواهد ماند، البته اروپا هم که از جنگ اوکراین آسیب دیده بود بیشتر از گذشته آسیب پذیر خواهد شد چرا که بار هزینه ی تامین امنیت کیف را نیز از این پس به تنهایی باید به دوش بکشد

♈️در دیگر سو ترامپ هم از تمایل خودش برای رابطه با روسیه میگوید و بیان میکند که میخواهد با پوتین تعامل داشته باشد

♈️با تمایل پوتین و ترامپ برای ایجاد رابطه دوطرفه و نزدیک شدن آمریکا و روسیه، کاملا روشن است که این نزدیکی باعث دور شدن تهران و مسکو از یکدیگر خواهد شد، چرا که روسها در بحث تعاملات بر اساس منافع عمل خواهند کرد و نه ایدئولوژی؛ و همچنین منافع رابطه با ایالات متحده چه از نظر اقتصادی و چه منظر امنیتی و سیاسی قابل مقایسه با منافع ارتباط مسکو_تهران نخواهد بود، از اینرو دومین قربانی گرم شدن این رابطه ایران خواهد بود

♈️بویژه با سیاستهای ضدایرانی ترامپ که روسها را تحریک می‌کند تا برای گرم شدن رابطه با آمریکا یکبار دیگر از کارت امتیازی تهران بهره بگیرند، علی الخصوص روسیه قرار گرفته در باتلاق اوکراین بیش از هر زمانی نیازمند ازسر گیری روابط با واشنگتن است، فشار اقتصادی ناشی از تحریم، تلفات بالای نظامی که بنابر گزارش برخی منابع تنها در ظرف دوماه روسها ۷۰هزار تلفات در اوکراین داشته اند که سخنان پوتین نیز موید تلفات بالای ارتش روسیه در جنگ است، او در مجمع اقتصادی سنت پترزبورگ گفته بود که ماهیانه ۵۰ هزار نفر اوکراینی کشته میشوند و تلفات روسیه تنها یک پنجم آنهاست، با این تعبیر پوتین اعتراف کرد که تلفات ماهیانه روس‌ها ۱۰ هزار نفر است یعنی سالیانه ۱۲۰ هزار نظامی روس در جنگ کشته میشوند، این فقط یک اقرار از سوی رئیس جمهور روسیه است اما اعداد واقعی میتواند بالاتر از این باشد، لذا روس ها برای رهایی از این شرایط به استقبال ترامپ خواهند رفت.

♈️از طرفی ترامپ برای برخورد با کره شمالی و چین به دلیل داشتن سلاح هسته ای محتاطانه برخورد می کند و کم ریسک ترین و کم هزینه ترین برخورد برای او، برخورد و فشار بر تهران خواهد بود، وقتی مبصر یک کلاس که توان برخورد با گردن کلفت های کلاس را ندارد، سعی میکند خشم و اقتدارش را در مقابل فردی بروز دهد که برخورد با او ریسک کمتری برایش داشته باشد تا با یک پیروزی قطعی، کسب پرستیژی برای خودش داشته باشد و ضرب شستی به سایرین نشان دهد، ترامپ بازیگر هوشمندی است که به خوبی نقش بازیگر دیوانه را بازی می‌کند.

♈️او احتمالا برای نشان دادن قدرتش به سایر بازیگران یکبار دیگر همانند دوره قبلی ریاست جمهوری اش دکترین تشدید محاصره اقتصادی علیه تهران را یکبار دیگر دنبال خواهد نمود و از طرفی برخورد با ایران و متحدینش را تشدید خواهد نمود، از اینرو ونس معاون ترامپ،هنوز نیامده بحث برخورد با تهران و ترور شهید سلیمانی راپیش میکشد
با درنظر گرفتن مسائل فوق بنظر می‌رسد ایران دومین قربانی سیاستهای ترامپ باشد.

♈️باتوجه به این مسائل باید دید آیا یکبار دیگر تاریخ تکرار خواهد شد و روسها از کارت بازی ایران بهره خواهند گرفت و درهمراهی با سیاست های رئیس جمهور احتمالی بعدی ایالات متحده با افزایش فشار بر تهران در راستای سیاست تنگ تر نمودن حلقه محاصره اقتصادی کشورمان ایفای نقش خواهندکرد، یا اینکه اعتمادتهران به پوتین جواب خواهد داد و روسها پس ازتغییر رئیس جمهور آمریکا نیزبه اجرای مفاد توافق همکاری راهبردی باتهران پایبند خواهند بود؟!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝۱۰ نکته درباره گزارش تلویزیونی ظریف

مهرداد خدیر
@jomhuriyat

♈️ظریف رییس شورای راهبری دولت چهاردهم در حالی چهارشنبه شب در تلویزیون حاضر شد که شریعتمداری رییس روزنامه کیهان دعوت از او را غیر قا‌بل قبول دانسته بود.

♈️او چنان مسلط جلوه کرد که خیلی‌ها آرزو کردند کاش او معاون اول گردد. درباره گزارش او در جایگاه رییس شورای راهبری دولت چهاردهم ۱۰ نکته قابل ذکر است:

🔰۱. مخالفت تریبون اقتدارگرایان با حضور ظریف قابل درک است. چون در دام‌های احتمالی نمی‌افتد. ضمن این شأن رییس جمهوری دیگر اقتضا نمی‌کند در چنین برنامه‌هایی حاضر شود.
خشم دیگر به خاطر احساس تغییر رویه صدا و سیماست. آنها دوست دارند تلویزیون شکل تصویری خودشان باشد و پیمان جبلی از آنها خط بگیرد.

🔰۲. اصول‌گرایی رادیکال ایرانی با نهادسازی خارج از قدرت مشکل دارد. با ظریفِ وزیر خارجه کمتر مشکل دارند تا با ظریفِ رییس شورای رهبری دولت چهاردهم. خاصه این که مشخص نیست این شورا/نهاد، موقت است یا می‌ماند. به یاد داریم محمود احمدی‌نژاد چگونه شورای پول و اعتبار و سازمان برنامه و بودجه را هم برچید. او به نهاد باور نداشت و دوست داشت به جای نهاد،‌ با توده سر و کار داشته باشد و خودش نهاد باشد! تشکیل نهادی به نام شورای راهبری دولت چهاردهم مردمی بودن پزشکیان را نشانه می‌دهد. البته شورای راهبری یک نهاد نخبه‌گرا است و دیدیم که ظریف چند بار از تعبیر «جامعه مدنی‌» ‌هم استفاده کرد یا از روش‌های دموکرا‌تیک گفت.

🔰۳. ظریف از ۴ اصل گفت که نامزدها باید برخوردار باشند: اولی باور به مبانی انقلاب اسلامی و قانون اساسی و اسناد بالا‌دستی. دوم: اشتهار به  پاک‌دستی و شجاعت و صداقت (‌برخی رسانه‌ها اشتهار را به اشتباه اجتهاد شنیده‎اند!)، سوم: باور به گفتمان رییس جمهوری و چهارم: توانایی و مهارت در حل مسایل.  کافی است بند اول را با آنچه آقای رییسی و منصوبان او در احکام او می‌نوشتند مقایسه کنید. آنها به جای قانون اساسی به موضوعات دیگر اشاره می‌کردند. همچنین هر چند گفت از حداد عادل و سعید جلیلی هم برای معرفی افرادی دعوت شده اما وقتی قید باور به گفتمان رییس جمهوری را گذاشته تنها بخشی که عدالت‌گرا هستند قابل ارایه‌اند.

🔰۴. بامزه‌ترین پرسش مجری آنجا بود که دلیل حضور یک نماینده از جبهه اصلاحات را در کارگروه‌ها پرسید! اما پاسخ پرسش او اما واضح بود. چرا؟ چون مسعود پزشکیان یکی از سه نامزد مورد نظر جبهه اصلاحات بوده که قبل از تایید صلاحیت‌ها گفته بودند تنها در صورتی در انتخابات شرکت و از کاندیدایی حمایت می‌کنند که یک یا دو یا هر سه نفر از صافی بگذرند.
ظریف همچنین توضیح داد خود جبهه اصلاحات شامل ۳۰ حزب و تشکل است و از حزب اتحاد ملت و خانه کارگر و حزب ندا نام برد.
اصول‌گرایان رادیکال به اتحاد ملت به خاطر سابقه جبهه مشارکت بیشتر حساسیت دارند و به کارگزاران سازندگی کمتر ولی ظریف از اولی نام برد و از دومی نه! زیرا برخی با شنیدن نام اتحاد ملت و خاطره‌ جبهه‌ مشارکت کهیر می‌زنند!

🔰۵. تصریح بر این که دولت آینده ائتلافی نخواهد بود نیز آب پاکی را روی دست کسانی ریخت که می‌پنداشتند مراد از دولت وحدت ملی  دولت ائتلاف ملی است.

🔰۶. این که برای برخی ویژگی‌ها امتیاز منفی قایل می‌شوند و به زنان و قومیت‌ها و اقوام و مذاهب امتیاز مثبت می‌دهند نکته متمایز و متفاوت در سخنان جواد ظریف بود

🔰۷. رییس شورای راهبری دولت چهاردهم از سید محمد خاتمی نام برد که سال‌ها بعد از اتفاقات ۸۸ ممنوع‌التصویر بود و نام بردن او جز در مقام فحش و ناسزا در رسانه‌ها، با مشکل رو به رو می‌شد. همچنین از بهزاد نبوی رییس پیشین جبهه اصلاحات که بعد از ۸۸ به زندان افتاد و اکنون با کمری خمیده در دهه نهم عمر خانه‌نشین اما اثرگذار است. کم مانده بود اسم خانم آذر منصوری رییس کنونی جبهه اصلاحات را هم بیاورد تا این مجموعه کامل شود!

🔰۸. سال‌هاست که اینستاگرام و توییتر را فیلتر کرده‌اند و آن وقت جواد ظریف می‌گوید تصاویر و جدول‌ها و اطلاعات مربوطه را در این دو پیام‌رسان گذاشته و گفت: چه کار کنم. جاهای دیگر نیستم. رییس شورای راهبری دولت چهاردهم که هشت سال وزیر خارجه بوده به  پیام‌رسان های داخلی اعتماد نمی‌کند چون طبعا دوست دارد در اختیار خودش باشد.

🔰۹. برخی خرده گرفته‌اند که چرا کار در دست ظریف است؟ حال آن که این هنر اوست. اگر رضا شاه در دهه اول سلطنت از ۱۳۰۴ تا ۱۳۱۴ موفق‌تر بود تا ۶ سال بعد به خاطر حضور محمد علی فروغی، عبدالحسین تیمور تاش، علی اکبر داور، نصرت‌الدوله فیروز و سردار اسعد بختیاری بود.

🔰۱۰. شعری که ظریف در پایان خواند همان نکته بود: 
  به راه بادیه رفتن بهْ از نشستن باطل//
    اگر مراد نیابم به قدر وُسع بکوشم

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝قیام ۳۰ تیر، اوج همدلی نیروهای ملی و مذهبی و سیاسی
افشین جعفرزاده، ۳۰ تیر۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️امروز یادمان قیام ملی مردم ایران ، در ۳۰ تیر ۱۳۳۱ است.
قیامی که با استعفای دکترمصدق در ۲۵ تیر ۱۳۳۱ آغاز شد. دلیل این استعفا کارشکنی های برخی بود که دولت ملی را بر نمی تافتند.
مصدق به دلیل اعتقاد به روح مشروطیت و باورعمیق به حاکمیت ملت، براساس متمم قانون اساسی و تاسی به موازین در یک کشور مشروطه معتقد بود برای ساماندهی امور لازم است وزارت جنگ زیر نظر نخست وزیر باشد و این پیشنهاد مورد موافقت شاه قرار نگرفت و مصدق چاره را دراستعفا دید.

♈️او استدلال مینمودکه طبق قانون اساسی،  وزیران در برابر مجلس شورای ملی مسوولیت مشترک دارند وتعیین وزیر جنگ هم باید بر عهده او(نخست‌وزیر) باشد نه شاه، تانخست‌وزیر بتواند مستقیماً براعمال وزیر جنگ نظارت کند. 

♈️پیش از آن نیزبارها نخست وزیرانی مسوولیت وزارت جنگ را داشتندوخواست مصدق غیر عادی نبود. ( سردار سپه  رضا خان در کل دوران نخست وزیری و فروغی و برخی دیگر) پس از این استعفا و رای تمایل برخی نمایندگان قوام با اکثریت ضعیفی نخست وزیر شد.

♈️اینجابود که هیجان دجامعه سیاسی ایران درگیر درمساله ملی شدن نفت بالا گرفت. برخی نمایندگان‌ مجلس وپیروان نهضت ملی و فراکسیون جبهه ملی دراجتماعی خواستار اعاده دکتر مصدق شدند و درهمان حال آیه الله کاشانی که در آن روزها پشتیبان دولت ملی بود در قالب یک فعال سیاسی _دینی درماجرا دخالت موثری کرد و طی مصاحبه ها وصدور بیانیه ها بازگشت مصدق راخواستار وبه سیستم سیاسی وقت اولتیماتوم داد.
درکنار اینها احزاب وشخصیت های ملی مردم را به اعتراض همگانی دعوت کردند.

♈️قوام که مشخصا بامعادلات سیاست وقت و تغییربرخی مولفه ها آشنا نشده بوداعلامیه تند هشدارآمیز خودرا صادر کردکه به نوعی مهری بر پایان کارنامه سیاسی اوبود:

♈️ملت ایران! 
بدون اندک تردید ودرنگ دعوت شاهنشاه متبوع ومخفم خودرا به مقام ریاست دولت پذیرفته و با وجود کبرسن ونیاز به استراحت، این بارسنگین را بردوش گرفتم. درمقابل سختی وآشفتگی اوضاع، درمذهب یک وطن خواه صمیمی، کفربود که به ملاحظات شخصی شانه ازخدمتگزاری خالی کند و بابی قیدی به پریشانی وسیه بختی مملکت نظاره نماید.

♈️به مناسبات حسنه باعموم ممالک،خاصه با دول بزرگ دنیا اهمیت بسیارمیدهم ورفتارخودرا نسبت به آنهامطابق بامقدرات بین الملل می نمایم ولکن به اتباع ایرانی اجازه نخواهم دادکه به اتکاء اجانب، اغراض خودرا بردولت من تحمیل کنند.

♈️هموطنان به عدل وداد مانندنان وآب نیازمندند. بایدقوه قضائیه مستقل باشدو واقعا از دوقوه مقننه ومجریه تفکیک واز زیرنفوذ آنها آزاد شود

♈️من شبی باوجدان آرام سربه بالین خواهم نهاد که در زندانهای پایتخت و ولایات یک نفربیگناه با ناله وآه به سرنبرد.من می خواهم تمام اهالی این کشور اعم ازمامور دولت وصنعتگر وکارگر وبرزگر و بازرگان، غنی وثروتمند باشند.
به همان اندازه که ازعوامفریبی درامور سیاسی بیزارم درمسائل مذهبی نیز از ریا وسالوس منزجرم. کسانی که به بهانه مبارزه با افراطیون سرخ، ارتجاع سیاه راتقویت نموده اند، لطمه شدیدی به آزادی واردساخته وزحمات بانیان مشروطیت را ازنیم قرن به اینطرف به هدر داده‌اند

♈️ملت ایران! 
به عموم اخطارمی کنم که دوره عصیان سپری شده وروز اطاعت از اوامرونواحی حکومت فرا رسیده است.
کشتیبان را سیاستی دگرآمد
طهران- ۲۷ تیر ۱۳۳۱ 
رئیس الوزرا- قوام‌السلطنه

♈️اعلامیه تندقوام چون جرقه ای بودبر باروت التهاب سپهرسیاسی ایران آن روزگار واوج این التهاب قیام گسترده مردم ودانشجویان و شخصیتها واحزاب سیاسی در روزسی تیردر تهران وبرخی شهرهای ایران بودکه به کشته شدن دههاتن وزخمی شدن بسیاری منجرشد.

♈️قوام عرصه راسخت دیدومجبوربه استعفا شد ومصدق پیروزمندانه بازگشت.
قیام‌ملی ۳۰ تیر رامیتوان اوج همدلی نیروهای ملی ومذهبی وسیاسی درکل دوره جنبش ملی ایران آن سالهاقلمداد کرد.افسوس که این همدلی دوام نیاورد وبا تغییرروش برخی نیروهای همراه بانهضت ملی ودخالت برخی دولتهای بیگانه ( بریتانیاو امریکا) وخیانت وسهم خواهی برخی نیروهای داخلی درمردادسال بعد، دولت ملی ساقط شد.

♈️مصدق بارفتار خود درتیر ۱۳۳۱ نشان دادکه هیچ حاکمیتی بالاتراز اراده ملت ایران نیست واو هیچ گاه ازمشی اقتدار جمهورملت عدول نخواهد کرد. ازنگاه اوتصمیم باملت بود‌.رویه درخشان کنش گری سیاسی مصدق پس از بازگشت به قدرت پس ازپیروزی قیام ملی، عملکرد آکنده ازاخلاق اوبود.اوبه تندروی های برخی چون مظفربقایی وبرخی دیگر که خواستارمصادره اموال وحتی اعدام قوام بودندتوجهی نکرد. می دانیم بقایی در روزهای التهاب معاون خودرامخفیانه به دیدارقوام فرستاده بودواینک سازدیگری میزد!

♈️مصدق وصیت کرده بودپس ازمرگ درکنار شهدای قیام سی تیربه خاک سپرده شود.وصیتی که تاامروزامکان عملی شدن نداشته است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝گروه های خودسر و طراحی خشونت!

عمادالدین باقی
@jomhuriyat

♈️آنها که درباره معمای خوارج، پرسش دارند خبر زیر را مطالعه کنند. به قول مرحوم مطهری، خوارج از بین رفته اند اما روح خارجیگری زنده است.

♈️خبر زیر اگر دقیق و صحیح باشد، به معنای اقدامات عملی و ارهابی مجرمانه در پوشش حمایت از دین و نظام است. شگفت اینکه با احساس امنیت کامل عمل کرده و تصمیم خود را کتبا به نماینده رهبری هم اعلام می کنند.

♈️در گفتمان این گروه، دیگر آزادی عقیده و بیان، تساوی در برابر قانون، حقوق شهر‌وندی، کرامت انسان، امنیت، قانون اساسی، قانون آیین دادرسی و بطور کلی قانون و کل حقوق بشر بی معناست.

♈️ممکن است این افراد از سر اعتقاد نادرست و دلسوزی برای اسلام و نظام مورد علاقه شان دست به چنین عملی زده باشند اما چرا همانطور که درباره سوگواری چند دختر کم سن و سال کرجی در عاشورا، احساس خطر و برنامه ریزی شده بودن دارند درباره این اقدامات، (به ویژه در آستانه تشکیل دولت جدید) شک نمی کنند و احتمال شیطنت نمی دهند؟

♈️اگر دستگاه‌های قضایی و امنیتی با این افراد برخورد قاطع نکنند، دیگر مجاز نیستند به گروه های مقابل آنان تعرضی داشته باشند.
این قبیل قانون شکنی ها جامعه را وارد چرخه بی پایان خشونت می کند که بازنده اش از هم اکنون پیداست. دین و روحانیت با داشتن چنین افرادی دیگر نیازی به دشمن ندارد.

♈️خبر:
سوگند طلاب برای اعلان جنگ با کفار و تادیب ۲دسته منحرف در جامعه ایران
سیده معصومه آل مهدی : « شب گذشته پس از مراسم شام غریبان در حوزه علمیه جامع  رشت،‌ گروهی از طلاب که خود را «پیروان راستین سیدعلی» نامیده‌اند، در یک سخنرانی ۲ سوگند جلاله خوردند:

🔰۱-سوگند می‌خوریم از این پس هر کس و ناکس و کافری در خیابان و اماکن عمومی و وسایل نقلیه، به‌هر بهانه‌ای، از حضرت آقا، نظام ج.ا و امام (ره) بدگویی کند، همانجا با غیرت انقلابی کفاره گناهش را کف دستش بگذاریم.

🔰۲-سوگند می‌خوریم هر کسی که روزگاری در هر مقامی در بسیج، سپاه و  سلسله مراتب حوزوی در خدمت نظام مقدس ج.ا بوده و الان به‌آرمان‌های امام و حضرت آقا پشت کرده و بر طبل تفرقه می‌کوبد و با این بیان کفر آلود که «عمر نظام به‌سر آمده»،‌ آب در آسیاب کثیف براندازان می‌ریزد، برخورد قاطع‌، انقلابی و در خور کنیم که یا از راه انحراف برگردد،‌ یا سزای اعمالش را ببیند.
در پایان، حجت الاسلام پورهادی شعبانی، این سوگندها را با امضا و اثر انگشت ۳۶ طلبه  به نماینده ولی فقیه در استان تحویل داد.»
https://www.tg-me.com/c/1092725532/35741

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نرگس محمدی در دهمین سال جدایی فرزندانش:
من نیز چون همه مادران زندانی عاشق کودکانم هستم

@jomhuriyat

♈️نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در دهمین سال جدایی فرزندانش، نوشت:
“امید دارم کودکانم بدانند من نیز چون همه‌ مادرانِ زندانی گرچه یک نا به جا و نشان‌دار سرپیچی، اما مادری عاشق بودم که موج سهمگین حسرت کودکانش همچنان بر قلبش می‌کوبد.”

🔰بخشی از این متن که در حساب کاربری خانم محمدی، نیز منتشر شده، چنین است:

♈️صبحگاه ۲۶ تیر ۹۴ در اقامتگاه رنج‌های التیام‌ناپذیر،در طبقه یکِ تخت اتاق ۲ دربند زنان سیاسی-عقیدتی اوین، شب را با چشمانِ باز تا انتهای مرزِ بی‌رنگِ کهکشان، قلبی پرتپش به شدت جهیدن گدازه‌های آتشفشان و دستانی سرد به برودتِ زمستانِ کوهستان به سقفِ آهنی تخت که شعاع دیدنِ مرا دریک متری ”حد می‌زد، خیره مانده بودم.

♈️ساعت ۵ صبح هواپیما بلند خواهد شد و کیانا و علیِ کوچک مرا برای زمانی نامعلوم از من دور خواهد کرد.دوری‌ای به معنای به آغوش نکشیدن، لمس نکردن، ندیدن و حتی صدایشان را نشنیدن. شبیه محو شدن در فضای مه‌آلود گم‌گشتگی نشانه‌ها که مادر و فرزند را در موقعیت وصف‌ناپذیری رها خواهد کرد.

♈️دوری‌ای که مرا برای آن‌ها غریبه و آن‌ها رابرای من ناآشنا خواهد کرد. دوری‌ای که مرا، زنِ ناآشنایی خواهد ساخت که نامش مادر است. نامی نا به جا. جا؟ جایی به نام ایران در جایی به نام خاورمیانه. جایی که جنگ و استبداد شانه به شانه‌ی هم می‌تازند.

♈️مادرانِ سربازان که به سوی میدان جنگ و کشتار روانه می‌شوند، مادرانِ کودکانِ وحشت‌زده که از بمب‌های بی‌امان می‌هراسند، مادرانِ جوانانِ زیر خروارها خاک پنهان‌شده که در خیابان‌ها با گلوله‌های پاسدارانِ ضدامنیت در خون می غلطند و در زندانها سرهایشان را بر طناب دار می‌آویزند.

♈️امید دارم کودکانم بدانند من نیز چون همه‌ی مادرانِ زندانی گرچه یک نا به جا و نشان‌دار سرپیچی، اما مادری عاشق بودم که موج سهمگین حسرت کودکانش همچنان بر قلبش  می کوبد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝 فشار یا عدم پاسخگویی
@jomhuriyat

♈️آذر منصوری رییس جبهه‌ی اصلاحات با انتشار پست زیر تلاش کرده تا به مخاطب پیام عدم فشار بر پزشکیان از سوی جبهه‌ی اصلاحات را منتقل کند. اما لااقل دو برداشت برخلاف نیت خانم منصوری از این متن برمی‌آید که هر دو وضعیت این جریان در بازی‌های سیاسی نظام را به چالش می‌کشد.

♈️نخست اینکه ایشان تلاش می‌کند تا بلند‌نظری و بی‌اعتنایی اصلاح‌طلبان به پست و مقام را نشان دهد و این جریان را همچون جامعه نظاره‌گرِ بی‌بهره از رانت و قدرت در دولت پزشکیان معرفی کند. در حالی که آشکار است فشارهای اصلاح‌طلبان بر پزشکیان جواب نمی‌دهد و چینش کابینه باید با نظر رهبری صورت بگیرد و اگر هم قرار بر سپردن برخی وزارتخانه‌ها به اصلاح‌طلبان باشد، این امر به اراده‌ی ولی‌فقیه اتفاق می‌افتد نه با فشار اصلاح‌طلبان.

♈️دوم اینکه اصلاح‌طلبان با اتخاذ چنین مواضعی تلاش دارند تا خود را در جایگاه مدعی‌العموم بنشانند و از پاسخگویی در قبال اقدامات دولت پزشکیان شانه خالی کنند. این در حالی‌است که آن‌ها پزشکیان را نامزد مورد تایید خود معرفی کردند و از انجام هیچ عملی برای رای آوردن او کوتاهی نکردند. مسوولیت همه‌ی اقدامات دولت پزشکیان مستقیما بر عهده‌ی تمامی اصلاح‌طلبانی است که تنور این انتخابات را گرم کردند و هیچ راه فراری برای آن‌ها وجود ندارد تا بخواهند مثل همیشه تنزه‌طلبی اختیار کنند و ژست‌های معصومانه بگیرند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ کلیپی بسیار زیبا و آرزشمند از پیروی کورکوراته و بدون اراده انسانها از نظرات تکراری جمع،

#جمهوریت
@jomhuriyat
کواکبیان: پزشکیان کابینه یک دستی نخواهد داشت
کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری گفت:
@jomhuriyat

♈️شتاب بالا در تشکیل دولت چهاردهم، موجب می‌شود نتوانیم آن کابینه‌ای را که به صورت ۱۰۰ درصدی مورد مطالبه مردم است، شکل دهیم و کابینه یک دستی نخواهیم داشت.

♈️به گزارش مردم سالاری آنلاین ،مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم سالاری در گفتگو با مهر در رابطه با تشکیل دولت چهاردهم بیان کرد: باید بپذیریم این دولت بعد از حادثه تلخ سقوط هلیکوپتر شهید رئیسی قرار است که مستقر شود همه می‌دانیم که دولت سیزدهم، یک دولت کاملاً جناحی و از جریان خاصی شکل گرفته بود و باید توجه کنیم دولت چهاردهم جانشین دولت کاملاً جناحی مرحوم رئیسی می‌شود.

♈️وی ادامه داد: باید به این نکته هم توجه کنیم که دولت چهاردهم به صورت ضرب‌الاجلی شکل گرفته و البته این نقص بر قانون اساسی ما است و من معتقدم از جمله مواردی است که باید در بازنگری قانون اساسی حتماً مورد توجه واقع شود همین اصل ۱۳۱ است که اعلام داشته اگر حادثه پیش آمد و رئیس جمهور فوت کرد حداکثر ظرف ۵۰ روز باید دولت جدید مستقر شود.

♈️کواکبیان همچنین بیان کرد: طبق تجربه کشورهای دیگر هم معنا ندارد که ظرف ۵۰ روز دولت جدید مستقر شود و معمولاً کشورها ۶ ماه برای تشکیل دولت جدید فرصت بررسی دارند تا در این میان احزاب ائتلاف کنند. به هر حال این اصل قانون اساسی قید شده و باید آن را اجرا می‌کردیم و توجه کنید که شتاب بالا و ضرب‌الاجل محدودی که در اصل ۱۳۱ قانون اساسی وجود دارد ما را به این سمت می‌بَرد که نتوانیم آن کابینه‌ای را که به صورت ۱۰۰ درصدی مورد مطالبه مردم است، شکل دهیم چرا که باید کارها با عجله پیش برود.
وی به ایجاد برخی از مشکلات مضاعف به دلیل برگزاری انتخابات در دور دوم اشاره کرد و گفت: معتقد هستیم که آقای پزشکیان کار بسیار سختی را پیش رو دارد، همانطور که آقای ظریف هم گزارش داد بررسی اعضای کابینه در جریان هست و کارگروه‌هایی شکل گرفته‌اند و از کارشناسان مختلف استفاده می‌شود تا چیدمان دولت چهاردهم شکل بگیرد و قرار هست که در تاریخ ۷ مرداد تنفیذ رئیس جمهور را برگزار کنیم و بعد از مراسم تحلیف او حدود دو هفته فرصت دارد تا اعضای کابینه خود را به مجلس معرفی کند.
دبیرکل حزب مردم سالاری با تاکید بر اینکه کسب رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی برای تشکیل کابینه دولت چهاردهم مهم است، افزود: درست است که آقای پزشکیان از اردوگاه اصلاحات حمایت شده اما بسیاری از اصولگرایان نیز معتقدند در پیروزی او سهم داشتند، حالا به جز آن ۱۰۰ نفری که در مجلس از آقای پزشکیان حمایت می‌کنند ممکن است تعدادی هم باشند که ساز ناهماهنگی بزنند و لازم است نظر آنها هم تأمین شود. البته طبق روالی که وجود دارد همه موارد با هماهنگی مقام رهبری پیش خواهد رفت، می‌خواهم بگویم که آقای پزشکیان کابینه کاملاً یک دستی را نخواهد داشت.

🔰انتظار مردم شایسته سالاری است
♈️کواکبیان با اشاره به شعارهایی که آقای پزشکیان در دوران تبلیغات انتخاباتی بیان کرده بود، گفت: به هر حال مردم توقع دارند که شایسته سالاری که آقای پزشکیان مطرح کرده بود حاکم شود حالا می‌خواهد از هر طیفی که باشد و این مهم است که از هر جریان سیاسی که مسئولیت‌ها بر عهده افراد گذاشته می‌شود بر اساس شایستگی باشد.
وی افزود: همین ساده زیستی که آقای پزشکیان دارد و عدالت‌خواهی که بارها مطرح کرده است و نگاه ملی او اینکه نگاه قومیتی ندارد و یا نگاه خاص جریان حزبی ندارد، ارزشمند است. من معتقد هستم هر کسی که در هر مسئولیتی روی کار می‌آید باید عنصر صداقت را داشته باشد و بر اساس شایستگی مسئولیت را بپذیرد.

♈️دبیرکل حزب مردم سالاری همچنین عنوان کرد: بنا بر انتظار مردم برای انتخاب شایستگان در تصدی مسئولیت‌های مختلف کشور در دوره دولت چهاردهم، لازم است افرادی که روی کار می‌آیند از پاک‌دستی لازم برخوردار باشند و از سوابق شفاف اخلاقی، مالی و سیاسی برخوردار باشند و از ویژه‌خواری‌ها و رانت‌خواری‌ها دور بوده باشند و این مهم نیست که از کدام جناح سیاسی باشند چه اصلاح طلب یا اصولگرا و یا مستقل هم این است که ویژگی‌های لازم در جهت تعهد به شاخص‌های کلی از جمله تخصصی بودن و شایستگی را در مسئولیتی که بر عهده می‌گیرد دارا باشد.

🔰مردم خواهان روی کار آمدن عناصر پاسخگو هستند
♈️کواکبیان، ویژگی پاسخگو بودن در برابر مردم را یکی از شاخصه‌های شایسته سالاری برشمرد و ادامه داد: مردم می‌خواهند عناصری روی کار بیایند که نسبت به آنها و مطالباتشان پاسخگو باشند و مطالبات جامعه را محقق کنند. اتفاق ویژه‌ای در این مقطع از تاریخ انقلاب در حال وقوع است که به طور جدی باید تغییر در تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور همینطور در وضع معیشت و اقتصاد مردم باید صورت بگیرد.

🔰مطلب کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ضرورت و اهمیت بازنگری در سه سازمان با سه جامعه هدف ویژه

فریبا نظری
@jomhuriyat

♈️با توجه به تجربیات زیسته‌ی شغلی‌ام و مسئولیت اجتماعی‌ام نکاتی را در ضرورت بازنگری سه سازمان با جامعه هدف ویژه، بیان می‌کنم.
امیدوارم مورد توجه جناب رییس‌جمهور و مشاورانش برای انتخاب مدیران عالی این سه سازمان و نیز متولیان و مدیران جدید آن‌ها قرار گیرد.

1️⃣ بنیاد شهید و امور ایثارگران

🔰۱- ضرورت چابک سازی سازمان از حیث نیروی انسانی و تشکیلات با حذف و ادغام حوزه‌های موازی و هم‌پوش، کارکنان بدون انگیزه و با شرایط بازنشستگی و مدیرانی که از یک جایگاه مدیریتی به جایگاه دیگر تغییر مکان داده و سالهاست در این بنیاد خانه کرده‌اند.

🔰 ۲- تغییر مدیران ناکارآمد و آزمون شده‌ی پیشین با نتایج منفی دوره‌ی مدیریت و استفاده از مدیران جدید دارای توانمندی و تجربه سازمانی

🔰۳- ضرورت بهره‌مندی از مدیران زن، این سازمان یک مجموعه مدیریتی مردانه داشته و در طول پنج دهه از عمر آن، تعداد مدیران میانی زن به تعداد انگشتان یک دست هم نمی‌رسد و مدیران عالی زن نیز وجود نداشته است.

🔰۴- ضرورت حذف سیاست زدگی شدید حاکم بر این سازمان با انتصاب ریاست سازمان و مدیران زیرمجموعه بدون وابستگی سیاسی و جناحی

🔰۵- بازنگری و اصلاح نوع خدمات و تسهیلات به جامعه هدف متناسب با شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی امروز جامعه

🔰۶- اجرای واقعی و کامل سازمان بدون کاغذ، این درحالیست که هنوز بسیاری از امور عادی جامعه هدف با معلولیت و سالمندی، مانند دریافت یک معرفی نامه برای بیمه، بانک و نهادهای آموزشی بصورت حضوری و با مکاتبات کاغذی انجام می‌شود.

🔰۷- بازرسی بدون واهمه و پنهان کاری از مراکز اقتصادی این بنیاد همراه با نظارت کامل بر برنامه‌های جاری و آینده آن‌ها 

🔰۸- توجه ویژه به برنامه‌های کاربردی و ضروری برای جامعه هدف بدور از اجرای تصمیمات و برنامه‌های نمایشی، خبری و غیرضروری تبلیغی‌مناسب گزارش عملکرد مدیران

2️⃣ بنیاد ملی نخبگان

🔰۱- تفکیک مدیریت و منابع سازمانی بنیاد ملی نخبگان از معاونت علمی و فناوری، و ارتقای سطح مدیریت این بنیاد پس از تفکیک به معاون رئیس جمهور و عضویت در هیأت دولت 

🔰۲- انتصاب ریاست بنیاد از میان افراد متخصص و توانمند جامعه هدف این سازمان

🔰۳- حذف سیاست زدگی از این سازمان و برنامه‌های آن با انتخاب ریاست سازمان بدون وابستگی سیاسی و جناحی

🔰۴- حذف بروکراسی زائد و نخبه گریزاننده در بخش‌های مختلف این سازمان

🔰۵- توجه ویژه به برنامه‌های کاربردی برای جامعه هدف بدور از اجرای تصمیمات و برنامه‌های نمایشی وخبری مناسب گزارش عملکرد مدیران

🔰۶- تصویب ساختار سازمانی بنیاد ملی نخبگان و دادن امنیت شغلی به کارکنان آن که سالهای طولانی معطل مانده است.

🔰۷- شناسایی افراد نخبه به‌عنوان جامعه هدف این سازمان بدون توجه به باورها، نگرش، پوشش و رفتار آن‌ها منطبق بر فیلتر گزینشی نانوشته موجود این سازمان، و حذف این فیلتر

🔰۸- پرهیز از انتصاب مجدد مدیران آزمون شده‌ی پیشین با نتایج منفی
  
3️⃣ سازمان بهزیستی

🔰۱- بهسازی و غنی سازی خدمات و تسهیلات به جامعه هدف ویژه این سازمان که توان دفاع از حقوق خود را ندارند و با حمایت نهادهای اجتماعی قادر به بازگشت به چرخه زندگی طبیعی خواهند بود.

🔰۲- بازنگری در کیفیت و کمیت برون سپاری برخی مأموریت‌ها و خدمات مهم این سازمان

🔰۳- نداشتن انگیزه کافی در سرمایه‌های انسانی این سازمان به دلایل مختلفی همچون:
حقوق و درآمد غیرکافی، نامشخص بودن رابطه‌ی استخدامی و نبود امنیت شغلی کارکنان در مراکز حساس: اورژانس اجتماعی، خانه‌های امن، مراکز ترک اعتیاد، و نبود آموزش کافی و مداوم نیروها

🔰۴- توجه کافی به تنوع و گستردگی جامعه هدف بهزیستی در تخصیص منابع و امکانات و تقویت اعتبارات سالیانه این سازمان در جهت ارائه خدمات تخصصی توانبخشی، توانمند سازی و بازتوانی در خصوص گروههای زیر:
- افراد در معرض آسیب های اجتماعی
- معلولین جسمی حرکتی، ذهنی، روانی
- افرادی دارای اعتیاد با درجات مختلف 
- کودکان بی سرپرست و بد سرپرست‌ 
- زنان سرپرست خانوار

🔰۵- ساماندهی و تقویت منابع انسانی سازمان با آموزش مستمر، بهره‌مندی از نیروهای متخصص و کارآمد، تقویت درآمد و برقراری امنیت شغلی ایشان برای داشتن انگیزه خدمت به جامعه هدف

🔰۶- ضرورت حذف سیاست زدگی حاکم بر انتصاب مدیران این سازمان بدون وابستگی سیاسی، جناحی

🔰۷- توجه به اصلاحات تقنینی کارآمد و بروز با بهره‌مندی از تجربه‌ی جوامع توسعه یافته که به لحاظ فرهنگی اجتماعی مشابه جامعه ما بوده و تجارب موفقی در ارائه خدمات اجتماعی به گروه‌های هدف دارند
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سیاست
فرهاد قنبری
@jomhuriyat

♈️بینش سیاسی و چگونگی فهم سیاست نیاز به ذهنی عمیق و چند بعدی و هوش بالا دارد و بی جهت نبود که سقراط و افلاطون دانش سیاسی را ارباب علوم می دانستند.

♈️بر اساس این الگو جامعه ای که می خواهد به توسعه و رفاه و امنیت و آرامش برسد، چاره ای جز این ندارد که سیاستمدارن و افرادی که به امر سیاست می پردازند را از باهوشترین افراد جامعه انتخاب نماید.

♈️البته در این راه هم غربی ها بسیار پیش از ما این نکته عمیق از ماحصل تفکرات فیلسوفان بزرگ یونان باستان را دریافته و همیشه از میان نخبگان خود ورزیده ترین و کارکشته ترین افراد را برای سیاست ورزی و اداره امور سیاسی خود برمی گزینند.

♈️اما متاسفانه در جامعه ما هیچگاه چنین منطقی حاکم نبوده و همیشه سیاست پردازان (چه در مقام سیاست گذار و چه در جایگاه اپوزسیون) از کند ذهنترین افراد جامعه هستند و به همین علت همیشه چه در عرصه سیاست داخلی و چه در عرصه بین المللی چیزی جز شکست و پرداخت هزینه های سنگین نصیب مان نشده است.

♈️در ایران امروز به علت بسته بودن برخی دریچه هایی اجتماعی و سرگرمی که توده ها بتوانند از طریق آن هیجانات خود را تخلیه کنند، عموما به سمت سیاست زدگی (و نه دانش و بینش سیاسی) روی آورده و در زمینه همه مسائل از جمله منافع ملی، تمامیت ارضی و امنیت ملی و امثالهم تئوری پردازی می کنند.

♈️در جامعه افرادی را مشاهده می کنیم که هنوز از درک پیش نیازهای بدیهی و اولیه تشکیل جامعه سیاسی و حکومت و (مانند سرزمین و حاکمیت و..) عاجزند، اما در جایگاه نماینده و سیاستگذار و تحلیلگر و روزنامه نگار و کارشناس روابط بین الملل و امثالهم دانسته و ندانسته مشغول تیشه زنی به ریشه این مملکت هستند.

♈️جماعتی که هنوز تفاوت دولت-ملت با جامعه به عنوان خاستگاه یک فرقه فرقه و قومی را نمی دانند، اما در مورد ریز و درشت سیاست داخلی و خارجی نظر می دهند و مدام این و آن را به دورویی، عافیت طلبی و تحجر متهم می کنند.

♈️جماعتی که عرصه انتخابات را بازی های کودکانه اشتباه می گیرند، امنیت ملی برایشان مفهومی غیر ملموس است و رقابت قدرت های بین المللی برای تضعیف کشور را افسانه می دانند. جماعتی که تحت انقیاد رسانه ها حتی قدرت درک ساده ترین واقعیت ها را از دست داده اند...

♈️نکته:
البته این به معنای این نیست که افرادی که علوم سیاسی خوانده اند با بقیه تفاوت فاحشی دارند. در ایران به معنای واقعی رشته تخصصی به نام علوم سیاسی وجود ندارد و آنچه با نام این رشته تدریس می شود مجموعه ای از اطلاعات عمومی است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ پذیرش دیرهنگام یک واقعیت از سوی سوپرانقلابی های مرفه و بی درد:

🔰 تحریم موثر بود و کمر مردم را شکست !!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/05 07:25:28
Back to Top
HTML Embed Code: