Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ این یک دقیقه و ۴۷ ثانیه سخنان زیبا تقدیم شما خوبان؛

♈️ جوانانی که از وطن مهاجرت میکنند، چه جایگاهی دارند!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شلیک تروریست به پوپولیست؛ برنده کیست؟
#صلاح_الدین_خدیو
@jomhuriyat

♈️ترور نافرجام رهبران سیاسی، موهبتی آسمانی است که به آسانی نصیب همه نمی شود!
نگاهی به تاریخ معاصر نشان می دهد که در حکومت های غیر دمکراتیک، ترور مقامات رژیم به  ابزاری علیه مخالفان قانونی تبدیل می شود.
رژیم می کوشد از رهگذر آن عرصەی عمومی را محدود و جامعەی مدنی و ساحت سیاسی را کنترل کند.

♈️ترور نافرجام شاه در سال 1327 که از قضا مانند ترامپ با جراحات مختصری همراه بود، بهانه ای برای منحل کردن حزب توده - بزرگترین جریان اپوزیسیون - گردید.
این ترور آغاز روندی بود برای بستن فضای باز پس از شهریور بیست و بازگشت به اختناق دورەی رضاشاه.

♈️در همان سال، مصر شاهد ترور ناکام و احتمالا ساختگی جمال عبدالناصر بود. حادثەای کە بە ماە عسل کوتاه اخوان المسلمین و جنبش افسران آزاد خاتمه داد.
پس از آن یک دورەی سرکوب و حذف مخالفان در مصر آغاز شد که تنها با مرگ ناصر در چهارده سال بعد از آن خاتمه یافت.

♈️ترور ناموفق طارق عزیز در بهار سال 1359 در دانشگاه مستنصریەی بغداد از این حیث رخدادی یگانه و تاریخ ساز به شمار می رود.
صدام بلافاصلە در محل حادثه حاضر شد و سه بار قسم جلالە خورد انتقام آن را بگیرد.
این حادثه وخامت روابط میان ایران و عراق را به مرحلەای غیر قابل بازگشت رساند و چند ماه بعد آتش جنگ میان دو کشور شعله کشید.

♈️در ایران هم در سال 1360 هنگامی که تنش میان حکومت پس از انقلاب و گروه های مخالف به آستانەی حشونت رسید، چرخەی ترور و اعدام صدای جناح های میانه رو داخل حکومت را خفه و تندروها فرصتی ناب برای تسخیر کامل قدرت و حذف دگراندیشان یافتند.

♈️فواید ترور به ویژه نوع نافرجام آن برای نظام های غیر دمکراتیک به قدری زیاد است که در صورت کمبود، خود برای خلق آن دست به کار می شوند!
ایجاد هیستری جمعی و تحریک عواطف و احساسات و بازنمایی مظلومیت فرد قربانی، مشروعیت موقت برای اعمال خشونت لگام گسیخته در لحظەای خاص فراهم می کند که دولت ها نمی توانند از آن بگذرند.

♈️به زبان اقتصادی فواید آن در عرصەی قدرت، مانند لحظات نادری در تاریخ است که فرضا بهای نفت مانند سال 1352 سه برابر می شود.
یا یک بارش بی سابقه و چند برابر میانگین که افزایش چند برابری تولید کشاورزی در سال بعد را تضمین می کند.

♈️گرچه مواجهەی نظام های انتخاباتی با مقولەی ترور از بنیان با موارد پیشگفته متفاوت است، اما آنان هم حریصانه از مواهب آن سود می برند.
ترور ناکام رونالد ریگان در سال 1360 آشکارا به افزایش محبوبیت وی منجر شد.
برای یک هنرپیشەی سابق که در نقش یک مسیحی مومن به مصاف "امپراتوری شر "  رفته بود، چند گلولەی بی هدف، موقعیتی منجی وار آفرید.

♈️گوش خونین و مشت گره کرده در هوای دونالد ترامپ هم که در میان رووسای پیشین آمریکا بیشترین شباهت را با ریگان سرسخت و جنگجو دارد، موهبتی آسمانی در میانەی یک کارزار انتخاباتی سخت برای حزب جمهوری خواه است.
این ایماژی است که بسیار به کار خلق تصویر قهرمان و ابرمرد از کسی می آید که مشتاقانه بیزاریش را از نخبگان و نهادهای سیاسی ابراز و خود را بی واسطه متعلق به مردم می خواند.
گلولەای کە بالای گوش راست ترامپ را خراش داد، کمانه کرده و به قلب کمپین تبلیغاتی حزب دمکرات می خورد.

♈️ترامپ از این پس می تواند خود را قربانی دسیسەی نخبگان فاسد بنامد و آن را کفارەی گناهان گذشتەاش نماید.
او می تواند این تصویر خون آلود را به نمادی از آمریکایی تبدیل کند که به علت جهانی شدن، تعهدات بین المللی، مهاجرت و غفلت از چین،  پیکر آن رنجور و خونین لست و نیروهای شیطانی کمر به نابودی منجی آن بستە اند.
با هر نگاهی برندەی بی چون و چرای حادثەی امروز دونالد ترامپ است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🏴  ﷽  اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ
وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِک عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ (اَبَداً) ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ

السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولادالحسین و علی اصحاب الحسین علیه السلام

🔰صبحتان بخیر و روزتان پر خیر و برکت

🏴فرا رسیدن تاسوعای حسینی تسلیت باد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سعید آجورلو، روزنامه نگار: پزشکیان ۱۱ استان اکثریتی و جلیلی ۷ استان اکثریتی دارند/ ۱۳ استان قطبی هستند/ استان های قطبی امکان بازتولید رقابت را دارند

✍️ سعید آجورلو
@jomhuriyat

♈️وی در تحلیلی پیرامون انتخابات ۱۵ تیر با رویکرد جامعه شناسی سیاسی از دو نوع استان اکثریتی و قطبی بر اساس آرای نامزدها نام برده است. او در این متن نوشته:

♈️بر اساس آرای پزشکیان و جلیلی با دو نوع استان اکثریتی و قطبی مواجه هستیم. در استان های اکثریتی، طرف برنده حدود یا بیش از ۶۰ درصد آرا را داشته. در حالی که در استان های قطبی،رقابت در اطراف عدد ۵۰ درصد بوده؛ بدون غلبه مطلق نامزدها.

♈️یازده استان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، ایلام، گیلان، گلستان، زنجان و البرز از استان های اکثریتی پزشکیان( آبی) هستند که او کاملا بر رقیب غلبه پیدا کرده.

♈️سعید جلیلی اما هفت استان اکثریتی(زرد) دارد. استان های قم، خراسان جنوبی، کرمان، سمنان، خراسان رضوی، اصفهان و مرکزی هفت استان اکثریتی جلیلی هستند که او نزدیک یا بیش از ۶۰ درصد آرا را آورده است. ۴ استان کمتر از استان های اکثریتی پزشکیان.

♈️در مجموع ۱۳ استان قطبی وجود دارد. استان هایی مانند قزوین، تهران، مازندران، لرستان، فارس و چهارمحال با وجود پیروزی پزشکیان کاملا آبی نیستند و رقابت میان دو نامزد تمام نشده که استان های قطبی نام می گیرند. برای مثال در تهران، قزوین، مازندران و لرستان، رای پزشکیان ۲ الی ۳ درصد بیش از ۵۰ درصد است. همین وضعیت برای جلیلی در استان هایی مانند کهکلویه، خوزستان، هرمزگان، همدان، بوشهر، خراسان شمالی و یزد وجود دارد. در خوزستان، هرمزگان، همدان و بوشهر، جلیلی یک تا سه درصد بیشتر از ۵۰ درصد رای آورده. قرینه استان هایی مانند قزوین و لرستان و مازندران.

♈️به نظر می رسد استان های قطبی که کامل آبی و زرد نیستند و البته استان های زرد در سیاست ایران سرنوشت ساز باشند. در استان های قطبی، اشکال جدید رقابت امکان بازتولید دارند. و در استان های اکثریتی زرد زمینه نقد بیشتر دولت جدید وجود خواهد داشت که قرینه آبی های پزشکیان هستند. به نظر می رسد استان هایی چون اصفهان، قم، خراسان رضوی و جنوبی، کرمان و سمنان و مرکزی پایگاه اصلی نقد دولت پزشکیان خواهند بود که در صورت نابسامانی اقتصادی می تواند استان های قطبی آبی مانند قزوین و فارس و لرستان را هم به خود جذب کند.

♈️در عین حال پزشکیان فرصت دارد تا با تکیه به پایگاه رای خود در استان های آبی، استان های قطبی چون مازندران و فارس و قزوین و تهران را حفظ کند و از قطبی به اکثریتی تبدیل و برای اضافه کردن استان هایی مانند همدان و بوشهر و یزد به شهرهای قطبی متمایل به خود تلاش کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خطاب به مسعودپزشکیان، منتخب۲۵درصدمردم‌ایران
امیر شهلا
@jomhuriyat

🔰۱- آقای‌پزشکیان! سلام. فرصت‌ خیلی کوتاه است. اگر سرنوشتی ‌مشابه روسای‌جمهور اوّل و دوّم و هشتم در کمین نباشد، فقط۱۴۶۰روز وقت دارید به «اکثریت‌ خاموش، معترض‌ و تحریمی» بگویید: «دیدید فرق‌‌ داشت چه‌کسی رییس‌جمهور شود؟!». امّا اگر نتوانید این را ثابت‌کنید، آن‌وقت تحریمی‌های‌عصبانی که ظرف ۷روز، صفوف یک‌دست‌ و متّحدشان را شکستید، می‌گویند: «دیدید فرق‌نمی‌کرد چه‌کسی رییس‌جمهور شود؟!».
.
🔰۲- شما به هیچ‌ فرد و گروهی بدهکار نیستید. نگذارید دولت‌تان را شرکت‌سهامی کنند. به مُنتظرالمَقام‌ها که نمازشان را پشت‌سر شما و ناهارشان را سر سفره‌ی‌ رقیب‌‌ خورده‌اند باج ندهید. هیچ شایسته‌ای برای پُست و مقام، یک‌لِنگِ‌پا پشت درب «اتاق‌انتصابات» نمی‌ایستد. «شایستگان» یا محصور و خانه‌نشین‌اند یا دارند زندگی‌‌شان را می‌کنند. باید بروید و از ایشان برای قبول مسوولیت خواهش‌ کنید. آن‌ها که برای گرفتن پُست، دنبال‌تان موس‌موس می‌کنند، غلام زَرخرید مقام‌اند نه سرباز بی‌ادّعای‌ وطن. همان آهن‌‌گداخته‌ای که علی(ع) به عقیل نشان‌داد را به آن‌ها نشان‌ دهید و بیرون پَرت‌شان کنید.

♈️پزشکیان، تنها نمک‌گیر مردم‌ است. مردمی که در اوج ناامیدی از تأثیر رأی‌شان در سرنوشت‌شان، به صداقت‌اش دل بستند و آزموده‌ی انتخابات را برای آخرین‌بار آزمودند. نگذارید آخرین سنگر امید این‌ مردم از دست برود.
.
🔰۳- «دولت‌‌سایه» را که‌ زودتر از دولت‌شما شروع به کار‌ کرده به مردم معرفی‌کنید. مبادا خیال‌کنید با این جماعت می‌شود پشت‌پرده مذاکره‌کرد و به توافق‌ رسید. این‌ها به خودشان هم رحم ندارند و به چیزی کمتر از بدنام‌کردن‌شما و خاک‌مال‌کردن دولت‌تان رضایت‌ نمی‌دهند. ‌‌سرنوشت‌ روحانی را ببینید و عبرت‌‌ بگیرید. ۸سال هرچه تَنید را دَریدند، مُنکر معجزه‌ی «برجام» و آغاز رفاه‌ نسبی مردم شدند.

♈️فاتحه‌ی دستاوردهایش را خواندند و او را «خائن» نامیدند. روحانی تا در‌ قدرت بود، مقابل‌شان سکوت‌کرد و روز به روز بیشتر از چشم مردم افتاد. موقعی هم که خواست بنشیند و حقایق را به مردم بگوید، دیگر دیر شده‌بود و مردم از او و نوشدارویش بیزار بودند. مراقب‌ باشید شما را از این سوراخ نگزند.

🔰۴- دختران و پسران نسلZ که تا چشم باز کرده‌اند، پاسخ سوالات‌شان را وسط خیابان با ضرب و شتم و مُشت و لگد گرفته‌اند، غایبان اصلی انتخابات‌ بودند. شما امّا رییس‌جمهور آن‌ها هم هستی. برای‌شان وقت بگذار و مطالبات به‌حقّ‌شان را برآورده کن. «گشت‌ارشاد» را که توهین به شعور این نسل است وَربیانداز و بساط مسخره‌ی فیلتر و فیلترفروشی را که رسماً نان‌دانی عدّه‌ای رانت‌خوارِ جیره‌خور شده جمع‌کن. اگر شعار «ایران برای همه‌ی ایرانیان»، صرفاً لَقلقه‌ی‌ زبان‌ نیست، غیرت‌کن و امکانات‌کشور را بالمناصفه در اختیار همه بگذار. اجازه نده صندلی‌های مهندسی و پزشکی دانشگاه‌ها با زیست۱۰٪ و شیمی۸٪ و ریاضی۵٪ پُر شود و استعدادهای‌واقعی در وطن‌خویش احساس‌غربت کنند و قصد رفتن نمایند. لایحه‌ی‌حجاب‌وعفاف را پس بگیر و با نسلی که با نسل من و شما قهر است بجوش تا به آشتی فکر کند!
.
🔰۵- کدام کشور را سراغ دارید که نیمی از جامعه را از حقوق‌شهروندی‌اش محروم کرده‌ و با یک بال‌ به قلّه‌ی پیشرفت رسیده‌‌است؟ محدودیت‌های مَن‌درآوردی را از جلوی پای زنان بردارید. جامعه‌ی‌امروز اگر خوب، اگر بد، محصول سال‌ها مدیریت‌مردانه است. از کجا معلوم اگر زنان عهده‌دار پُست‌های‌کلیدی شوند، جامعه‌ای به مراتب ایده‌آل‌تر نسازند؟ به آن‌ها «تبعیض‌مثبت» اعطا کن تا عقب‌ماندگی‌های تاریخی‌شان را جبران کنند.

🔰۶- آن‌ها که به شما رأی دادند مثل خودتان «تحریم» را «نقمت» می‌دانند نه «نعمت». بله تحریم نعمت است امّا نه برای مردمی که تا کمر در سطل‌زباله‌ خَم می‌شوند تا شکم عائله‌شان سیر شود. تحریم برای کاسبانی نعمت است که نفت مردم را بردند و پول‌اش را نیاوردند. ایرانیان طالب صلح با هر کشوری هستند که عزّت‌شان را به رسمیّت بشناسد و براساس احترام‌متقابل منافع‌ملّی‌‌شان را محترم بداند.

♈️سایه‌ی جنگ و تحریم را از سر مردم بردار و این گربه را دوباره با دنیا آشتی بده. نگذار بازارمان حیاط‌خلوت اجناس بُنجل کشورهایی شود که بیشترین سود را از انزوای‌ایران می‌برند و هرگاه بوی بهبود اوضاع می‌آید، برای‌مان آشی با یک‌وجب‌روغن می‌پزند.
.
🔰۷- آقای‌رییس‌جمهور! این مردم مبنای مشروعیت شمایند. تا وقتی خود را مستظهر به پشتیبانی‌شان بدانید، توپ هم تکان‌تان نمی‌دهد. مباد روزی بیاید که از منبع مشروعیت‌تان فاصله بگیرید. آن روز روز زوال شما است.

♈️من آن‌چه شرط بلاغ است با تو می‌گویم
تو خواه از سخن‌ام پند گیر خواه ملال

#جمهوریت
@jomhuriyat
ترور ناکام و بالارفتن بخت بازگشت ترامپ به کاخ سفید

حامد آئینه وند
@jomhuriyat

♈️پس از برگزاری نخسیتن مناظره میان بایدن و ترامپ و نمایش نا امید کننده  بایدن در آن که نشانگر وضع نامطلوب وی به لحاظ قوای ذهنی بود و گاف های بعدی او از جمله در جلسه ای که میزبان اعضای نا تو بود، نگرانی های گسترده ای در میان چهره های ارشد دموکرات هم زمان با پیشی گرفتن ترامپ در غالب نظر سنجی ها به وجود آورد به گونه ای که آشکارا خواستار کناره گری او از رقابت ها شدند.

♈️این درخواست تنها محدود به نمانیدگان دموکرات در مجلس نمایندگان یا چهره های ارشد حزبی نبود بلکه در اقدامی نادر بازیگران حامی حزب در هالیود چون جرج کلونی نیز با صدای بلند خواستار کناره گیری  وی و جایگزین شدن چهره ای جوانتر به جای  بایدن در رقابتها شدند . اما از همه اینها مهمتر این بود که حامیان مالی دموکرات ها ادامه کمک های مالی  انتخاباتی را منوط به کناره گیری بایدن از رقابت کردند و این نه به معنای شکست قطعی که بیشتر از آن به مثابه غرق شدن بایدن در دریایی طوفانی  است.

♈️با وجود اینکه بایدن در پاسخگویی اولیه به چرایی نمایش نا امید کننده اش در برابر ترامپ به سر ماخوردگی و کمبود خواب اشاره کرده ، ازانجام تستهای شناختی طفره رفته و گفته وظایف ریاست جمهوری که روزانه انجام می‌دهد مهمترین برنامه شناختی است اما داستان ادامه دار گاف های او ، در میان رای دهندگان دموکرات و همینطور چهره های ارشد دموکرات احتمال باخت را به یقین تبدیل کرده است و به همین دلیل تقریبا هر روز به تعداد کسانی در کمپ دموکرات ها که او را ترغیب به کنار رفتن از رقابت می کنند اضافه می شود.

♈️ترور ناکام ترامپ در پنسیلوانیا و انتشار فیلم و عکس های در صحنه که یک« جنگنده آماده» را برای « بازگرداندن عظمت » به امریکا به خوبی به تصویر می کشد برای دموکرات ها حکایت این ضرب المثل ایرانی است: گل بود به سبزه نیز آراسته شد .

♈️واکنش ترامپ در صحنه به خوبی آمادگی جسمانی و ذهنی بالای اورا در مقایسه با بایدن  در برابر دیدگان میلیونها رای دهنده امریکایی گذاشت و سیل پیام های آرزوی سلامتی رهبران جهان منهای ایران برای ترامپ و حمایت افکار عمومی امریکا از ترامپ و قربانیان این حادثه تروریستی  به اندازه غیر قابل تصوری به کمپین جمهوری خواهان شور و نشاط و به کمپین دموکراتها ، یاس و نا امیدی تزریق کرده است.

♈️درایالات متحده که از آن به عنوان سرزمین فرصتهای برابر یاد می شود حالا به  طرز شگفت انگیزی صحنه رقابت میان ترامپ وبایدن نابرابر شده است و آشکارا کمپین رئیس جمهور پیشین بر رئیس جمهور فعلی را برتری بخشیده است . اما اشتباه نکنید منظور از نابرابری تبعیض نیست، بلکه ناتوانی غیر قابل انکار بایدن در برابر ترامپ به خاطر کهولت سن و حواس پرتی است که لحظه به لحظه بر احتمال شکست دموکراتها در انتخابات نوامبر آینده می‌افزاید.آیا راه نجاتی برای دموکراتها وجود دارد؟

♈️اگر بایدن به ماندن در رقابت اصرار کند نه ، اما اگر دست از لجاجت بردارد و ادامه مسیر را به دست کسانی چون کاملا هریس، جی‌بی‌ پرترکیز، گوین نیوسام، گرچن ویتمر، جان شاپیرو یا پیت بوتیجج بسپارد راه نجات باز خواهد بود و دموکراتها می‌توانند به ماندن در کاخ سفید برای چهار سال پیش رو امیدوار بمانند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هدف قیام عاشورا

محمد جواد کاشی

@jomhuriyat

♈️گذر زمان پرسش‌های تازه خلق می‌کند و پرسش‌های قدیم را به وادی فراموشی می‌سپارد. گاهی باید این رسم زمانه را به هم ریخت و پرسش‌های فراموش شده را دوباره به متن آورد.

♈️در سال‌های منتهی به انقلاب، هدف قیام عاشورا یک پرسش تعیین کننده برای تعیین هویت شیعی و تعیین استراتژی برای عمل سیاسی بود.
پاسخ‌های متنوعی ارائه می‌شد اما دو پاسخ بیشتر خریدار داشت. یکی آنکه امام حسین (ع) با هدف اقامه عدل در زمین قیام کرده است. نتیجه می‌گرفتند شکست او مسیر تشیع را در تاریخ تعیین کرده است. حال شیعیان باید آنچه را امام آغاز کرده به انجام برسانند.

♈️مطابق پاسخ دوم قیام امام حسین یک رویداد افشاگر بود. افشای چه چیز؟
ساده‌ترین پاسخ این بود که او مظالم و انحرافات بنی‌امیه را افشا کرده است. این پاسخ می‌توانست تعمیق شود.

♈️او افشاگر سرشت این جهان بود. به شهادت رساندن نوه پیامبر خدا آنهم در فاصله چند دهه پس از وفاتش، اثبات می‌کرد تحقق عدل در این عالم میسر نمی‌شود. هیچ کس بالاتر و شایسته‌تر از پیامبر و امام نبود. آن سرنوشت نشان داد عدل تحقق یافتنی نیست، اما نباید ظلم را بدیهی انگاشت. هرچه می‌توان باید انجام داد تا ظلم در لباس عدل، مردمان ساده را نفریبد. برای تحقق تام عدالت مومنان متوجه جهانی پس از این جهان می‌شدند. شیعیان باید عاشق عدالتی می‌ماندند که در این جهان غایب است.    

♈️پاسخ اول سیطره پیدا کرد. امام اقامه کننده عدل دانسته شد. به این معنا قیام عاشورا یک حادثه تاریخی تلخ بوده و شیعیان باید سینه‌های خود را پرکینه نگاه دارند و راه ناتمام او را ادامه دهند.
پاسخ دوم اما رویداد عاشورا را به یک رویداد فلسفی تبدیل می‌کرد. عاشورا یک رویداد فلسفی است به این معنا که پنجره‌ای به بنیاد این عالم می‌گشاید.

♈️پاسخ اول آرزواندیشی‌های بلند خلق می‌کند. شیعیان می‌توانند خیال کنند به مثابه یک قوم برگزیده می‌توانند سراسر این عالم را مملو از عدل کنند و مردمان جهان را از شر ظلم و عداوت برهانند. کاری که نهایتاً امام زمان باید تمام کند. احساس حقانیت کنند و دیگران را پیرو خود بخواهند.

♈️پاسخ دوم اما شیعیان را ضد سلطه می‌ساخت. نه تنها در ساحت عام سیاسی، بلکه در ساحت اجتماعی و حتی فردی. شیعیان هر کجا که ستمی لباس حقانیت پوشیده رسوا می‌کردند. بی‌آنکه خود را حامل حقیقتی یگانه بدانند. امام زمان می‌آمد تا پایان این جهان را به سرآغاز روزگار عدالت خداوند پیوند بزند. همین و بس.

♈️پاسخ اول این جهان را عرصه تاخت و تاز اراده انسانی می‌داند و پاسخ دوم، با نگاهی تراژیک به سرشت این عالم می‌نگرد، پاسخ اول مستعد آن است که انسان را به جای خدا بنشاند، پاسخ دوم به محدودیت‌های عمیق این عالم می‌نگرد و تناهی‌های انسان.

♈️پاسخ اول در جستجوی قدرت تشیع است، و پاسخ دوم در جستجوی آنکه تشیع جانبدار حقیقت باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اِف اِی تی اِف (FATF) چیست؟
@jomhuriyat
♈️یک نهاد غیردولتی است که اعضای آن همه کشورهای دنیا هستند که متعهد شده‌اند از تروریسم حمایت مالی نکنند.
به همین منظور مبادلات ارزی و انتقال پول دولت‌های عضو به خارج، در چارچوب FATF صورت می‌گیرد تا معلوم شود هر پولی که منتقل می‌شود به کجا و به چه منظور می رود؟

♈️ایران عضویت در FATF را نپذیرفته است.
یکی از مخالفان اصلی این طرح، سعید جلیلی است که بارها در مناظره‌های دور اول پورمحمدی به آن اشاره کرده و‌ گفت: «جلیلی به من گفته چون با حسن روحانی مخالفم نمی‌گذارم FATF اجرا شود».

🔰اثرات عدم عضویت در این گروه مالی چیست؟

♈️سایر کشورها ، با ایران تبادل مالی انجام نمی‌دهند.
یعنی ما نفت مثلا ۱۰۰ دلاری را به چین به بهای ۷۰ دلار می‌دهیم ، بعد چین نمی‌تواند همین پول را به ما بدهد چون از طرف FATF تنبیه خواهد شد.*
*حالا این وسط یک عده مشخص، واسطه می‌شوند این پول را از طریق دور زدن‌های FATF یا در قالب مبادلات تجاری، وارد ایران کنند و در ازای آن ۱۰ تا ۱۵ درصد هم سود نصیب‌شان می شود!

♈️کاری که بابک زنجانی در دوره احمدی‌نژاد می‌کرد. یعنی کسانی پول نفت را به ایران می‌آورند و برای خودشان هم از بیت‌المال سهم بر می‌داشتند!*
همین‌ها کاسب تحریم‌ها هستند.

♈️اگر ما عضو FATF باشیم نفت را می فروشیم،  پولش هم شفاف و مستقیم به حساب ارزی خزانه دولت می‌رود.
نه اینکه نفت ۱۰۰ دلاری را ۷۰ دلار بدهیم و تازه از همان نفت ۷۰ دلاری، ۱۵ دلارش به جیب بابک زنجانی و کاسبان تحریم برود.
آنهایی که کاسب تحریم هستند و جیب دوستان‌شان از دور زدن تحریم ها پر شده مخالف FATF هستند.

♈️آنها سفره مردم را روز به روز کوچک‌تر می‌کنند تا جیب‌های خود را پُرتر کنند و برای گذران زندگی خانواده‌های خود در کانادا و اروپا نان در خون مردم ستمدیده ایران می‌زنند.

🔰اف‌ای‌تی‌اف (FATF)یک برنامه شفاف کننده است.

♈️همین الان در ایران اگر بخواهید در یک روز بالای ۲۰۰ میلیون از حساب خود به حساب دیگری منتقل کنید بانک از شما سند و مدرک می‌خواهد و می‌پرسد پول را برای چه انتقال می‌دهید؟
شما مکلف هستید مثلا مبایعه‌نامه نشان بدهید و بگویید یک خانه خریده‌ام و بابت این، پول را منتقل می‌کنم.

♈️اگر سند و مدرک نداشته باشی به تو اجازه انتقال پول نمی‌دهند و می‌گویند از کجا معلوم پول بابت خرید اسلحه و مواد مخدر نیست؟
*یعنی روی مبادلات مالی داخلی نظارت وجود دارد و کار بسیار خوبی است.

♈️همین نظارت در جهان هم تحت قالب FATF صورت می‌گیرد اما ایران عضو آن نیست! چون عده‌ای محدود اما قدرتمند و مسلط، نمی‌خواهند کسی بفهمد پول مملکت کجا می‌رود.

♈️هوشیار باشیم!
لازم است برای رونق اقتصادی و رونق سفره‌ی مردم، دست کاسبان تحریم و متحجرها را کوتاه کنیم.

*ایران کشور ثروتمندی است. نگذاریم مغز خشک‌های سودجو،  ما را فقیرتر کنند.*
*انتخاب با ماست: تحجر یا تعقل؟ فقر و فلاکت یا ثروت و رفاه؟*
*ایران ویران یا ایران آباد؟*
*تعامل با دنیا یا انزوا؟*
*بابک زنجانی یا مبارزه با فساد؟ چای دبش یا پاکدستی؟*
*سید جوادساداتی‌نژاد وزیر دولت سیزدهم که به جرم اختلاس و دزدی در ماجرای چای دبش زندانی شد یا رهایی از فساد؟*
*رای ما به عقلانیت است نه تحجر و انزوا.*

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ یا حسین بن علی
خون گرم تو هنوز
از زمین می جوشد
هر کجا باغ گل سرخی هست
آب از این چشمه خون می نوشد
کربلایی ست دلم

🔰 استاد امیر هوشنگ ابتهاج
سایه

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰مبارزه با خرافات را با محرم شروع کنیم ..

♈️نگذاریم مداحان بی سواد عاشورا را تحریف کنند

♈️« مداحان بیسواد و سودجویانی که عاشورا را کاسبی می‌دانند، ظلمشان بر حسین از یزید بمراتب بیشتر است.

♈️جوانان با اخلاصِ "سینه‌زن و هیئتی" تحریفات عاشورای شهید مطهری را بخوانند و یا سخنان مرحوم فیرحی را بشنوند.

♈️عاشقان اهل بیت بدانند، واقعیت عاشورای حسینی با خرافات مداحان در تضاد است..»

#جمهوریت
@jomhuriyat
‌‌
📝📝 هویت ایرانی؛ از سوگ سیاوش تا تعزیت عاشورا
@jomhuriyat

♈️برگزاری باشکوه سالروزِ رویدادهای تاریخی و فرهنگی هم در جوامعِ پیشامدرن و هم در دوران جدید از ابزارهای عمده برای تداوم و زنده نگاه داشتنِ خاطراتِ جمعی یا هویت قومی و ملی پیشامدرن در گذشته و هویت ملی در دوره‌ی جدید بوده است. در ایران، برگزاری نوروز باستانی و مراسم دهه‌ی عاشورا، که هر دو از تقدسِ خاصی برای ایرانیان شیعه برخوردارند،

♈️ملاتِ عمده‌ی هویت ایرانی شیعه یا، به زبان دیگر، دو ستون اصلی آن را تشکیل می‌دهند. ظاهراً مراسم دهه‌ی عاشورا، که به طور رسمی و علنی به فرمان معزالدوله‌ی دیلمی بویه‌ای در سال ۳۵۲ ق. در بغداد آغاز شده بود، با نشیب و فرازهایی تا دوره‌ی صفوی ادامه یافته و همراه با مراسم عید نوروز، که برای آن احادیثی پرداخته شده بود، به منزله‌ی پراهمیت‌ترین مراسمِ سالانه‌ی ایرانی شیعی نهادینه شده و تا به امروز تداوم یافته است.

♈️البته در آن زمان در بغداد دو جشنِ ایرانی پراهمیتِ نوروز و مهرگان برپا می‌شد. هنگامی که در سال ۳۹۸ ق.، عاشورا و مهرگان در یک روز همزمان شدند، به فرمانِ شاهنشاه بویه‌ای ابتدا مراسم عاشورا را برگزار کردند و روز بعد جشن‌های مهرگان را؛ در زمان شاه عباس که نوروز و عاشورا در سال ۱۰۲۱ ق. همزمان شدند، او هم رویه‌ی آل‌بویه را به کار بست.

♈️تعزیه‌ی شهادتِ شاه شهیدان امام حسین (ع) از بسیاری جاری شباهت به سوگ سیاوش داشت که سالروز آن در دوران پیش از اسلام برگزار می‌شد و اشاره به آن در آثار گوناگون نظم و نثر فارسی دیده می‌شود. سوگ سیاوش چنان ریشه در اسطوره‌های پیش از اسلام داشت که تا اوایل دوران اسلامی نیز در سغد و خوارزم برگزار می‌شد. چنان که در تاریخ بخارا آمده است:
"و اهل بخارا را بر کشتن سیاوش سرودهای عجب است و مطربان آن .. سرودها را کین سیاوش گویند. و محمد بن جعفر گوید که از این - تاریخ سه هزار سال است و الله اعلم.

♈️شاهرخ مسکوب در تحلیل ماندنی خود از سوگ سیاوش می‌گوید: «حتی هنوز در پاره‌ای از گوشه‌های دور، سیاوش شهید کامل و سرنوشت او نشان ظلمی است که انسان عرصه‌ی آن است». آن‌گاه به نقل قول از صادق هدایت می‌گوید: «در مراسم سوگواری نیز در کوهکیلویه زن‌هایی هستند که تصنیف‌های خیلی قدیمی را با آهنگ غم‌ناکی به مناسبت مجلس عزا می‌خوانند و ندبه و مویه می‌کنند.

♈️ این عمل را سوسيوش (سوگ سیاوش) می‌نامند» (نوشته‌های پراکنده هدایت، با مقدمه حسن قائمیان، امیرکبیر). سوگ سیاوش که در عهد اساطیری تاریخ سنتی ایران در اواخر عهد ساسانی در خدای‌نامک‌ها تدوین شده و به ثبت رسیده بود، در دست پرتوانِ فردوسی در شاهنامه، حماسه‌ای جاودانه شد.

♈️به نوشته‌ی شاهرخ مسکوب:
سلسله‌ی سیاوشان تاریخ در سرودهای یارسان، که اهل حق بدان‌ها پایبندند، و روح عالی قلندر از هابیل به جمشید و از وی به ایرج و یحیی و سیاوش و امام حسین در گردش آمده است. آنان برگزیدگان و پاکان و مظلومان تاریخ‌اند. گردش روح شهیدان بزرگ تاریخ، که سالار شهیدان حسین (ع) بر تارک آنان می‌درخشد، نشانه‌ی تداوم تاریخی شهادت در هر دوره‌ی تاریخی است، چنان که گویی زمین هیچ‌گاه از شهید خالی نیست.

♈️ در تشیعِ ایران، سیاوش، که اسطوره‌ای بود، جای خود را به شهید کربلا، که وجود تاریخی داشت واگذاشت و بدین‌گونه تعزیه، جای سوگ سیاوش را گرفت. در واقع شباهت‌های دو مراسم ممکن است تا حدی گسترده محبوبیتِ عاشورا را در میان ایرانیان تبیین کند؛ همان‌طور که احسان یارشاطر در مقایسه‌ی خود از دو مراسم نتیجه می‌گیرد: «شهادت امام حسین (ع) و اهل بیت او یک زمینه‌ی واقعی در سنت ایرانی پیدا کرد تا به یک نمایش سوگواری الهام‌دهنده و سنجیده تبدیل شود. این مراسم، وارثِ ویژگی عمده‌ی مراسمِ بسیار کهنی بود که ریشه‌های عمیقی در روح ایرانی داشت».

🔰 منبع:
هویت ایرانی، احمد اشرف (دو مقال از جراردو نیولی و شاپور شهبازی)، ترجمه دکتر حمید احمدی، نشر نی

🔰نقل قول از مسکوب: سوگ سیاوش در مرگ و رستاخیز تهران، نشر خوارزمی

🔰نقل قول از احسان یارشاطر:
Yarshater, Ehsan, "Ta'zia and Pre-Islamic Mourning Rics in Iran", in Peter Chelkowski..
ed., Ta'sieh Ritual and Drama in Iran, New York: New York University Press, New York University Studies in Near East Civilization, Number 7, 1979), pp. 88.94.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝عکس این دو مهندس را به جای مقامات‌‎ ‎‌کشور در صفحۀ اول بگذارید!

روزبه علمداری
@jomhuriyat

♈️روز گذشته تصاویری از زحمات فداکارانه و طاقت فرسای شماری از کارگران جوان خوزستانی در نیروگاه رامین اهواز منتشر شد که در دمای نزدیک به ۷۰ درجه و رطوبت بالای ۹۰ درصد محیط توربین «در حال کار»، آن را تعمیر کردند تا مبادا به دلیل تعمیرات حتی برای کسری از ثانیه برق مردم قطع شود.

♈️«رضا خسروی» و «محمد امیری» دو نفر از چندین مهندس مکانیک و کارشناسان توربین بودند که در این فرایند 18 ساعته ایفای نقش کردند. در روزهایی که لابی گر های سیاسی و شیفتگان خدمت! بر سر در هر اتاق و کمیته ای زنبیل می گذارند تا وزارت و ریاست کسب کنند و دست به هر نوع شایعه سازی رسانه ای می زنند، چرخش نگاه به طرف این خدمتگزاران پاکباخته حال انسان را خوب می کند و ما را متوجه می کند که تمام ریاست ها و وزارت ها، و به عبارتی اصل «ایران»، روی دوش چه کسانی است.

♈️یاد سخنان امام افتادم که یکبار به طور غیرمنتظره مدیران رورزنامه های اصلی کشور را احضار کرده بودند و گفته بودند: «‌‌...البته، من نسبت به همۀ مسائل مربوط به مطبوعات نمی توانم نظر بدهم. الآن آنچه‌‎ ‎‌مربوط به مسائل آخر است، این است که رادیو ـ تلویزیون و مطبوعات مال عموم است‌‎ ‎‌ـ چنانچه شما هم همین اعتقاد را دارید که عموم بر آنها حق دارندـ از این جهت، من به‌‎ ‎‌سهم خود خیال دارم که راجع به من کم باشد، مگر در مواقع حساسی که لازم است که‌‎ ‎‌آن هم باید از ما سؤال شود که آیا مطلبی را باید نقل بکنند یا خیر. والاّ آنچه خوب است‌‎ ‎‌در رادیوـ تلویزیون و مطبوعات باشد، آن است که برای کشور اثری داشته باشد. مثلاً‌‎ ‎‌اگر زارعی خوب زراعت کرد و زراعتش خوب بود، شما این شخص را به جای مقامات‌‎ ‎‌کشور در صفحۀ اول بگذارید و زیرش بنویسید این زارع چگونه بوده است، این منتشر‌‎ ‎‌بشود. و یا کارمندی خوب کار کرد، و یا اگر طبیبی عمل خوبی انجام داد، عکس او را در‌‎ ‎‌صفحۀ اول چاپ کنید و بنویسید که این عملش چطور بوده است. این باعث تشویق اطبا‌‎ ‎‌می شود و بیشتر دنبال کار می روند. یا مثلاً اگر کسی کشفی کرد، باید مفصل با عکس و‌‎ ‎‌مطلب باشد، یا اگر کسی سارقی را دستگیر نمود، و یا یک کشاورز و یا هنرمند و یا‌‎ ‎‌جراح، که متأسفانه نه اسمشان است و نه عکسشان، در حالی که اینها لایق اند تا در‌‎ ‎‌روزنامه ها مطرح شوند، خلاصه، باید اساس تشویق اشخاصی باشد ‌‌[‌‌که‌‌]‌‌ در این کشور‌‎ ‎‌فعالیت می کنند؛ اینها به این کشور حق دارند، به این روزنامه ها حق دارند، به رادیوـ‌‎ ‎‌تلویزیون حق دارند، ولی ماها نسبت به آنها حقمان کم است. البته، آنچه من می گویم‌‎ ‎‌راجع به خودم است، به دیگران هیچ کاری ندارم، آنها اختیارش با شما و با خود‌‎ ‎‌آنهاست.

♈️من میل ندارم رادیو هر وقت باز می شود اسم من باشد، مدت هاست که از این‌‎ ‎‌جهت متنفرم، این کار غلطی است، به اندازۀ متعارف نسبت به همه خوب است،‌ ‌زیادی اش مضر است، این به ضرر مطبوعات است و مطبوعات را سبک می کند.‌‎ ‎‌اشخاص، شخصیت هایشان با خودشان است، این طور نیست که اگر اسمشان زیاد یا کم‌‎ ‎‌مطرح گردد، شخصیتشان زیاد یا کم شود. در ایران هرکس معلوم است چه جوری است.‌‎ ‎‌بنابراین، آنچه راجع به خودم می گویم این است که اگر قرار است عکس مرا بگذارید، به‌‎ ‎‌جای آن، عکس یک رعیت را بگذارید و زیرش بنویسید این رعیت چه کار مهمی کرده‌‎ ‎‌است.‌»(صحیفه امام - ج19 - ص 361 - 362)

♈️اگر در زمان امام، یک رادیو-تلویزیون رسمی و چند روزنامه وجود داشت، امروز نه فقط با رسانه های متعدد، بلکه با «دنیای رسانه ای» و «جهان رسانه ای شده» مواجهیم که در آن هر شهروند می تواند به اتکاء کوچکترین قابلیت فردی، «چهره» شود؛ ولو این قابلیت پوچ و بی حاصل باشد.

♈️اما جای امثال این کارگران و تکنسین ها در این فضای پر ازدحام کجاست؟ آیا فرصتی برای پست و استوری کردن دارند؟ چه کسی باید آنها را ببیند؟ چه کسی باید برایشان هشتگ بزند؟ آیا ما آنها را می بینیم؟

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1637380‌
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰آقای پزشکیان! فروتنی آری اما در ارتفاع شکوه‌ناک برای شکستن حصارها و انحصارها

مهرداد خدیر، عصر ایران


♈️نیازی نیست آقای رییس جمهور مدام تکرار کند من همانم که بودم. بله. به لحاظ فردی همان‌اید که بودید.

♈️اما موجودی یک میلیون تومانی ۱۷ میلیارد تومان شده و از آدمی که ۱۷ میلیارد تومان موجودی دارد توقع بیش از دارنده یک میلیون تومان است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰انتقاد تند نرجس سلیمانی از زاکانی : مدیران ارشد نبودند شهر بهتر اداره شد

♈️نرجس سلیمانی فرزند سردار سلیمانی عضو شورای شهر تهران در سخنانی شجاعانه در جو مردانه و حامی زاکانی شورای تهران گفت:  پرسنل شهرداری با تلاش خود کارهای خوبی را رقم زدند، بهتر از زمان حضور مدیران ارشد شهرداری، شهر را اداره کردند.

♈️سلیمانی با اشاره به مقبولیت و مشروعیت به عنوان دو اصل اساسی در جایگاه شهردار تهران، گفت: وقتی مقبولیت از بین می رود مشروعیتی باقی نمی ماند. اصلاح امروز منتج به نتیجه نخواهد شد. شهر نیازمند عطاری دانا و خاموش است تا در سکوت تلاش کند بدون هیاهو هر دم در هوس جای دیگر نباشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
 
📝📝جنایت به نام دین؛ از عاشورا تا روزگار ما...

یادداشتی از محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️حسین (ع) را نه بیگانه‌ها کشتند و نه کافران؛ «امت رسول‌الله» بودند و دین‌دارانی و افراطیونی که بر مسلمانی‌شان افتخار می‌کردند.

♈️اما چگونه همین دین‌داران نه بر قتل حسین، که بر هزاران ستم که بر خانواده‌اش روا داشته شد، راضی بودند و خشنود از آنچه در کربلا شد، انگار مسلمانی‌شان را پس از آن بیمه شده می‌دانستند!

♈️داستان غریبی است و پاسخ‌های مختلفی به این سوال داده شده..

♈️اما پاسخی که شاید کمتر به آن توجه شده، نکته‌ای است که استاد بزرگوار دکتر مصطفی محقق‌داماد در کتاب «فاجعه‌ جهل مقدس» متذکر شده اند:

♈️« مطالعه در تاریخ ادیان، این امر را ثابت می‌کند که تعلیمات دینی، چه آن که وصولش مستقیم باشد مانند آنان که در زمان‌های اولیه پیشوایان دینی زیسته‌اند و رهنمودهای آنان را درک کرده‌اند ..
و چه غیرمستقیم باشد مثل مردمی که در زمان ما زندگی دینی دارند و معارف دینی را از مکتوبات و منقولات دریافت کرده و خود با عمل تجربه می‌کنند‌..

♈️نه بر اساس برخورد چهره به چهره با پیشوایان دینی، همه ثابت کننده این امر است که اگر با خوی خشونت‌طلبی، حسد، هواپرستی، تفوق‌طلبی و امثال این گونه خصائل، انسان‌ها قدم در وادی دین نهاده‌اند، نتیجه دین‌داری آنان چیزی جز ازدیاد و فزونی همین خصائل نبوده است...

♈️به دیگر سخن، این گونه افراد پس از ورود به جامعه مومنین ناخودآگاه از دین به نفع همان خصائل خویش استفاده ابزاری نموده‌اند، در حالی که فکر می‌کنند که برای دین قدم برمی‌دارند و وظیفه دینی خود را انجام می‌
دهند.» ( ص۱۵۶)

♈️این نکته دقیق و شریف، نه پاسخی برای جنایت‌کاری در کربلا، که پاسخی است برای همه ستم‌هایی است که در طول تاریخ ( و شاید بیشتر از همیشه در روزگار ما) به نام دین انجام می‌شود...

♈️کم نیستند آدم‌هایی که قبل از این‌که مسلمان باشند، «انسان» نشده‌اند و برای اخلاق انسانی و حقوق انسان‌ها ارزشی قائل نیستند..

♈️می‌تازند و می‌زنند و تهدید می‌کنند و می‌کشند به نام دین...

♈️اینکه «هر روز عاشوراست و هر زمینی کربلا» را این گونه هم می‌توان فهمید:

♈️همیشه و در هر جایی به نام دین جنایت می‌شود..
بخصوص وقتی آن‌هایی که پارسایی انسانی ندارند، به نام دین قدرت می‌گیرند و حکومت می‌کنند...
و سیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰چرا پزشکیان فعلا به حاشیه پرداخته؟

مصطفی نجفی

♈️مقاله آقای پزشکیان در تهران تایمز که خطوط کلی سیاست خارجی خود را در آن اعلام کرده است، نکته مهمی دارد.

♈️او در این مقاله، بر روی اهداف و اولویت های اصلی سیاست خارجی خود به صورت عامدانه مانور نداد. او تنش زدایی در داخل را مقدم بر تنش زدایی در خارج می داند و راه حل دستیابی به اولویت های اصلی سیاست خارجی خود را حساسیت زدایی از پرونده های حساس مانند برجام می داند.

♈️محمد جواد ظریف به عنوان راهبر اصلی سیاست خارجی او به خوبی می داند بدون اجماع داخلی نمی توان اولویت های اصلی سیاست خارجی کشور را پیش برد. به همین جهت نیز از متن سیاست خارجی دولت چهاردهم به حاشیه آن خزیده است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رابطه افزایش «مرگ های از سر ناامیدی» با دستمزد کم و شغل بی کیفیت/ بازارگرایی در ایران با رانت و فساد پیوند دارد

👤فرشاد مومنی، اقتصاددان
:

♈️به جای فهم ریشه خودکشی‌ها، انتشار داده‌ها را متوقف می‌کنند!

♈️ اگر جامعه سالم می‌خواهید، بودجه دستگاه‌های موعظه‌کننده را افزایش ندهید، بلکه فکری برای اشتغال باکیفیت و مولد و فناورانه بکنید.

♈️در این شرایط هرچه موعظه کنید، بیشتر نفرت انگیزی می‌کنید؛ چرا که نمی‌توانید گرهی باز کنید. سپردن امور به بازار بدون فراهم کردن زمینه‌ها، به معنای حاکم کردن قانون جنگل است.

♈️بازارگرایی در ایران با رانت و فساد پیوند دارد و صاحبان شرافتمند کار و سرمایه هر دو به اسارت رباخورها و دلال‌ها و وارداتچی‌ها درآمده‌اند و از این طریق کمر این کشور شکسته است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آدم به جای عدد

سهند ایرانمهر
.
@jomhuriyat

♈️کندانسور توربین نیروگاه رامین اهواز نشتی پیدا می‌کند و  برای تعمیرش باید دو روز خاموش شود. ۲ روز یعنی ۴۸ ساعت در دمای ۵۰ درجه که گاه ۵۰ را هم رد می‌کند. این دو روز برای خیلی‌ها یک عدد است. عدد که به جای آدم بنشیند، مصیبت است.

♈️آدم از گرما اَلو می‌گیرد، از ناامیدی، دنیا را سیاه می‌بیند و از رنج، مچاله می‌شود. ثانیه‌ها برایش مثل رنده‌ای می‌شود که بر پوست می‌کشند و این ثانیه‌ها برای او می‌شود قرن‌ها و این آدم که این قشعریره زجرآور طاقتش را تاخت کند و جان بدهد، عدد در ۱ خلاصه می‌شود و فقط می‌گوید:« ۱ نفر مُرد» و نمی‌گوید چگونه و از چیزهایی که گرما و زمین تفتیده بین آنها گم است.

♈️می‌خواهم بگویم عدد همینقدر خالی از احساس و آدمیت است و  بی‌دلیل نبود که استالین می‌گفت:کشتن یک انسان جنایت است و کشتن میلیون‌ها انسان، یک آمار.

♈️اینها همه را گفتم که بگویم ۲ روز وقتی خالی از انسانیت شود فقط ۴۸ است اما انسانیت است که باعث می‌شود یک ثانیه آن هم مهم شود و انسانیت است که کارهایی می‌کند که عدد، نمی‌فهمد.

♈️در اخبار آمده است که مهندسین و تکنسین‌ها و کارگرهای نیروگاه رامین اهواز ۱۸ ساعت روی توربین درحال کار با دمای ۷۰ درجه، و رطوبت ۹۰ درصدی محیط پوست انداخته‌اند تا وقفه‌ای پیش نیاید و برقی قطع نشود و نقص فنی رفع شود. همه زحمت کشیدند و آنگونه که گفته‌اند سخت‌ترین مرحله کار بر عهده دو جوان به نام‌های « رضا خسروی» و «محمدمهدی امیری» بوده است.

♈️این دو نه خوابی از بزرگی و مقدسی دیده‌اند و نه هاله‌ای دور سر دارند. بابت جفت‌کردن کفش خودشان یا نمایش پاچه روغنی شلوارشان یا فهرست کردن کارهای ناکرده به عنوان دستاورد یا تفاخر و تبختر بابت نزولات جوی یا نمایش نمادین آب فلان رود به جای آب خلیج‌فارس در سد تکمیل نشده هم سفره‌ای ندوخته‌اند، مریدانی هم ندارند که بر اسم‌شان لقبی بچسبانند، کراماتی هم ندارند، به قول اخوان‌ثالث: در رگ‌هایشان هم خون هیچ امیری یا امامی نیست واندر این بی‌فخر بودن‌ها گناهی نیست، آنها کار بزرگی کرده‌اند، کار بزرگ‌شان تحمل هُرم حرارت و بوی روغن و آتش و دود هم نیست، کار بزرگ‌شان این است که آنها « آدم »را دیده‌اند نه عدد را.

♈️آدم به جای عدد بنشیند دنیا قابل تحمل‌تر می‌شود. دنیای غیرقابل تحمل کنونی به خاطر دشواری دیدن آدم به جای عدد است، کاری که جوانان نیروگاه رامین اهواز بلدند و خیلی‌ها بلد نیستند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بر فرق همراهان چه آواری فرو ریخت

علیرضا کفایی

@jomhuriyat

♈️لیست بعضی از کارگروه های انتخاب وزیران کابینه دکتر پزشکیان بسیار نگران کننده است، پیش بینی هم می شد که عده ای مترصد در اختیار گرفتن انتخاب وزیران و البته مصادره رای مردم باشند، اما تا این حد دستپاچگی و آشفتگی و واگذار کردن کاری به این مهمی به عهده افرادی خاص که در بعضی از کارگروه ها خانه کرده اند و سابقه رانت و هلدینگ و ویژه خواری دارند و بعضی هم به آن دیگری رای داده اند و برخی در فسادها و اختلاس های گذشته نقش داشته و یا متهم هستند نگرانی ها را دو بیشتر می کند، در کارگروه هایی هم چندین بار و مصرانه دعوت کردند

♈️اما هم شکل کار را اشتباه می دانستیم و هم افرادی که دعوت شده بودند را در راستای فکر و اندیشه اصلاح طلبی نمی دانستیم و هم برخی را دقیقاً می شناختیم که منفعت طلب هستند.

♈️در انتخاباتی که گذشت تلاش بسیار شد تا سایه دهشتناک و هولناک و متوهمانه ضدتفکر جلیلی و پایدارچی ها برداشته شود و ملت از دست هتاکان و اوباش مسلکان و مفسدینی که بانی فسادهای گسترده بوده اند رهایی یابد، اما آنچه اکنون مشاهده می شود بیشتر این کارگروه ها ضدمردمی هستند و به دنبال منافع شخصی اند.

♈️آقای پزشکیان در اولین گام راه خطا می رود، چینش کابینه به این شکل و با این افراد نمی تواند تأمین کننده خواست ملت و در مسیر رای مردم باشد، خسارت و خسرانی که اینان تحمیل خواهند کرد جبران ناپذیر خواهد بود.
مگر ایران گوشت قربانی بود که به این شکل و با شعار نجات ایران کسانی به انتخاب وزیران بنشینند که نه تنها ایران و مردم ایران را نجات نخواهند داد بلکه مشکلات و مصائبی بیشتر از دولت های گذشته پدید خواهد آمد.

♈️نه آن نامه و مقاله آقای پزشکیان به رای مردم توجه داشت و نه این تعیین کارگروه ها و نه این هیئت رفتن ها و سینه زدن ها!... "حسین علیه السلام یک درس بزرگ‌تر از شهادتش به ما داده است، و آن ” نيمه تمام گذاشتن حج! و به سوي شهادت رفتن است" تا حاکمان ظالم و فاجر را امر به معروف و نهی از منکر کند، تا بلکه امور ملک و ملت بر مدار حق و عدالت باشد و آقای پزشکیان بهتر است به امور کشورداری بپردازد تا اینگونه برای نجات ایران، ایران را شقه شقه نکنند، تا گرگ و کرکس های فرصت طلب اینگونه جولان ندهند، بقایای دولت گذشته هم رفتار و حرکاتی انجام می دهد مغایر با منافع ملی که گوشزد شده است.

♈️و می دانی آقای پزشکیان "بر فرق همراهان چه آواری فرو ریخت، برفی که از بام سرای خویش رفتی" و گفته اند که " عهد و عطای حاکمان چندان نپاید، از مهر مردم تن مزن! گفتم، شنفتی؟"

♈️و باز می گویم، چنانکه در همان اولین ساعات آغاز ستاد انتخاباتی گفتم که از روز بعد از پیروزی "منتقد جدی هستیم" و هستیم بر همان عهد..... خطاها را جبران کنید، از شما جز خدمت و بهتر شدن وضع ملت نمی خواهند، از فاسدان و فرصت طلبان دوری گزینید....
گفتم مرو رفتی و بد بیراه رفتی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰شما حقوقی دارید که مکرر بیان شده است:
حقوق آزادی در سرنوشت خود
هیچ وقت و هیچ قدرتی نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد.


♈️اگر این حق را به شما ندادن باید مطالبه کنید.
این حق اساسا دادنی نیست؛ مال شماست.
کسی را به شما تحمیل کردند، نپذیرید..

♈️افرادی را به اسم شما انتخاب کردن دورش بیاندازید...

👤آیت‌اله طالقانی

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/05 15:30:25
Back to Top
HTML Embed Code: