Telegram Web Link
📝📝بیست شهر برتر زیست‌پذیر
@jomhuriyat
♈️شاخص جهانی زیست‌پذیری واحد اطلاعات اقتصادی (EIU) برای سال ۲۰۲۴، ۱۷۳ شهر را براساس عواملی مانند ثبات، مراقبت‌های بهداشتی، فرهنگ و محیط زیست، آموزش و زیرساخت‌ها رتبه‌بندی می‌کند. وین، اتریش، برای سومین سال متوالی در صدر قرار دارد، پس از آن کپنهاگ، دانمارک و زوریخ، سوئیس در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

♈️در اینجا بیست شهر برتر زیست‌پذیر برای سال ۲۰۲۴ آمده است:

۱. وین، اتریش 
۲. کپنهاگ، دانمارک 
۳. زوریخ، سوئیس 
۴. ملبورن، استرالیا 
۵. کلگری، کانادا (مشترک با ژنو) 
۶. ژنو، سوئیس (مشترک با کلگری) 
۷. سیدنی، استرالیا (مشترک با ونکوور) 
۸. ونکوور، کانادا (مشترک با سیدنی) 
۹. اوساکا، ژاپن 
۱۰. آوکلند، نیوزیلند 
۱۱. هلسینکی، فنلاند 
۱۲. تورنتو، کانادا 
۱۳. پرت، استرالیا 
۱۴. فرانکفورت، آلمان 
۱۵. آمستردام، هلند 
۱۶. هامبورگ، آلمان 
۱۷. مونیخ، آلمان 
۱۸. دوسلدورف، آلمان 
۱۹. بریزبن، استرالیا 
۲۰. ولینگتون، نیوزیلند

♈️نکات کلیدی شامل:
- اروپای غربی همچنان منطقه‌ای با بیشترین زیست‌پذیری است، با وجود کاهش نمرات ثبات به دلیل افزایش اعتراضات.
- کانادا دارای دو شهر در ده شهر برتر است، با افت تورنتو به رتبه ۱۲ به دلیل بحران مسکن.
- ملبورن همچنان بالاترین شهر استرالیا است، اگرچه سیدنی نیز رتبه بالایی دارد.
- خاورمیانه و شمال آفریقا در برخی شهرها مانند دبی و ابوظبی بهبود یافته‌اند، اما دیگران مانند دمشق همچنان در پایین لیست قرار دارند.

♈️این رتبه‌بندی‌ها نشان‌دهنده ترکیبی از قدرت‌های سنتی در اروپا، استرالیا و کانادا، با عملکرد قابل توجهی از شهرهای منطقه آسیا-اقیانوسیه است

🔰آخرین اطلاعات اقتصادی و فرصت های تجاری آمریکای شمالی 

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ ‏گرامی باد ۲۲ تیر، سالروز فتح تهران به دست مشروطه‌خواهان و برقراری مجدد ‎مشروطه 🌹

♈️ فتح تهران اشاره دارد به ورود نیروهای مردمی مشروطه‌خواه گیلانی و بختیاری که به تهران در سه‌شنبه ۲۲ تیر ۱۲۸۸ ه‍.ش (۲۴ جمادی‌الثانی ۱۳۲۷/۱۳ ژوئیهٔ ۱۹۰۹) در جریان انقلاب مشروطهٔ ایران که منجر به متحصن شدن و پناهندگی محمدعلی شاه قاجار به سفارت روسیه در تهران و سپس خلع او از سلطنت و تبعید از ایران شد. فاتحان تهران زمام امور را در دست گرفتند و نهادی به نام مجلس عالی تشکیل شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وزارت فرهنگ و تکرار روش های منسوخ شده

خسرو طالب‌زاده
@jomhuriyat

♈️مسائل یا ابرمسائل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچون دیگر وزارت خانه ها؛ پرشمار و ریشه دار است؛ گسست عمیق ناشی از بی اعتمادی نهادهای مدنی فرهنگ و هنر به این نهاد دولتی، شکاف گسترده میان فرهنگ رسمی با فرهنگ جامعه، بحران اقتصادی کسب وکار فرهنگی، بی حق بودن بخش خصوصی و نویسندگان و هنرمندان در فرایند نظام اداری و بی حد بودن اختیارات و مداخلات نهاد دولت در این فرآیند، فساد ساختاری، آخته تر شدن شمشیر جور سانسور، زوال فزایندة کیفیت آثار فرهنگی و هنری و رونق ابتذال فرهنگی و هنری، استیلای نگرش قرارگاهی بر فضای تصمیم سازی و اداری، انتصاب مدیران نوآموز و خویشاوندی با نگرش امنیتی، زوال نظام و فرآیندهای کارشناسی، سازوکارهای حمایتی مبتنی بر منافع باندی و گروه های ذی ربط با مدیران عالی و میانی، فربه تر شدن قوارة نظام اداری و ناکارآمدی و فرتوتی آن، انباشتگی قوانین و مقررات و آیین نامه های دستوری مخل تولید و توزیع و مصرف کالاهای فرهنگی، تحکیم و گسترش تصدیگری دولت در قلمرو فرهنگ و هنر و ... نمونه هایی از این ابرمسائل اند.

♈️انباشت و تحول کمّی این مسائل به تحول کیفی ابرمسائل بر این شاه کلید اساسی دلالت دارد که وضعیت امروز مسائل فرهنگ و هنر با گذشته قابل قیاس و این همانی نیست.

♈️در این وضعیت بی همتا و یگانه، پرسش اساسی این است که کدام رویکرد و روش حل مسائل می تواند گره گشای برون رفت از این وضعیت باشد؟

♈️دو دیدگاه در این زمینه در برابر هم ایستادگی می کنند؛ دیدگاه نخست که نوع و ماهیت این مسائل و راه حل ها را در سطح "چگونگی" تحلیل و ارزیابی می کند و باور دارد که مسائل ساختاری وجود ندارد و مسائل از گونه ی ناکارآمدی و اثربخشی و انتخاب مدیران بی تجربه و سیاست های نادرست است و به سادگی با انتخاب مدیران مجرب و توان مند و اصلاح سیاست ها و روغن کاری نظام اداری به اهداف مطلوب می توان دست یافت.

♈️این دیدگاه به طور ضمنی و گاه صریح تاکید دارد که می توان با این روش های بهبودساز و اصلاحی دورة با "شکوه و درخشان" وزارت فرهنگ در دهة هفتاد را نوسازی کرد.

♈️دیدگاه دوم باور دارد که ابرمسائل امروز امری تکینه و یگانه و با گذشته قیاس ناپذیر است و درمان های بروکراتیک و تجربه شده گذشته برای حل ابرمسائل کنونی راه گشا و توانا نیستند و به استناد نامه خانه سینما به دکتر پزشکیان باید یادآور شد؛ حل این مسائل "با روش های منسوخ گذشته امکان پذیر نیست."

♈️این دیدگاه فهم و درک و پیرو آن، راه حل مسائل را در سطح شناخت "چرایی" وضعیت موجود تحلیل و واکاوی می کند و بر این اساس به تجویز راه حل های  مسائل می کوشد.

♈️دیدگاه دوم که بر رویکرد شناخت "چرایی" وضعیت بحرانی و ابرمسائلی تاکید دارد، رویکردی تاریخی و روایتی است.
در رویکرد روایت محور، برخلاف دانش محور، ریشه ی بنیادین و اساسی وضعیت کنونی در تاریخ و روایت شکل گیری ساختار و سازمان فرهنگ نهفته است و می کوشد تا منشاء و سرآغاز شکل گیری بحران و ابرمسائل کنونی را بفهمد و تحلیل کند.

♈️در این دیدگاه، پرسش مهم این است چرا مسائل کنونی وجود دارد در حالی که می توانست وجود نداشته باشد؟

♈️پرسش تا مرزهای عدمیت حقیقت وجودی وضع کنونی و حتی ساختار و سازمان وزارت فرهنگ به گذشته تاریخی به گذشته بازمی گردد و تا ژرفای نقد نظام معرفتی و ذهنی این ساختار و سازمان و سیاست ها پیش می رود. در این دیدگاه مسائل امروز معلول نظام معرفتی و ذهنی مستتر و نهانی شکل گیری ساختار و سازمان کنونی فرهنگ است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پزشکیان و دوقطبی ویرانگر

ناصر دانشفر
@jomhuriyat

♈️شاید از همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب، نیروهای وفادار نظام به دو بخش چپ و راست تقسیم شدند و چشم دیدن یکدیگر را نداشتند.
این اختلاف فکری تا بدانجا پیش رفت که در سال ۱۳۶۶ با موافقت مرحوم آیت‌الله خمینی به انشقاق جامعهٔ روحانیت انجامید و مجمع روحانیون مبارز از دل آن به وجود آمد‌.

♈️با ارتحال بنیانگذار انقلاب و جانبداری عریان جناب خامنه‌ای از جناح راست، عملاً این طیف از حامیان انقلاب به محاق رفتند و تا سال ۱۳۷۶ عملاً از قدرت جدا افتادند.

♈️با ظهور دوم خرداد، دوباره بخت یار جناح چپی شد که حالا نام اصلاح‌طلب به خود گرفته بودند.
اما بر خلاف دههٔ اول انقلاب که به واسطهٔ حمایت‌های شخص روح‌الله از طرز تفکر چپ، آنان فعال ما یشاء بودند، در دوران اصلاحات به دلیل موانع متعدد، همواره با بحران دست و پنجه نرم کردند و نهایتاً با بی‌درایتی خود و مهندسی آرای نظام‌مقدس، قدرت را به رقیب واگذار نمودند.

♈️اختلاف این دو جریان در سال ۸۸ و درخلال رخداد جنبش سبز به اوج رسید و شوربختانه اینبار، اختلافات این دو جناح به بدنهٔ اجتماعی آنان کشیده شد. سوء مدیریت رهبری و ایستادن وی در پشت فردی که مخالفان خود را خس و خاشاک نامیده بود، بعلاوهٔ بهره‌گیری از سلاح برای خاموش نمودن صدای مردم حامی میرحسین، جامعه را دوپاره کرد.

♈️این انشقاق حالا میان چند چهرهٔ سیاسی کشور نبود، که مردم ایران روبروی هم ایستاده بودند و مدعیان بصیرت به جای آنکه آبی بر این آتش سوزان بریزند، با ندانم‌کاری خود هر روز بر شعله‌های آن افزودند.
این شکاف اجتماعی تا سال ۹۶ به گونه‌ای بود و پس از آن به شکل دیگری رقم خورد.

♈️آری بواسطهٔ سردرگمی جبههٔ اصلاحات در مواجهه با این رخداد و اتفاقات متعاقب آن در سالهای ۹۸، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، مخالفان از زیر چتر اصلاح‌طلبی خارج و با هویتی جدید پا به عرصهٔ مواجهه با حاکمیت گذاشتند.

♈️اینک مردم ایران بزرگ نه دو تکه که تکه‌تکه شده‌اند، به گونه‌ای که به نظر می‌رسد که حتی کنار هم نهادن این پاره‌های تن وطن نیز ممکن نیست، چه رسد به اینکه ما مردم دوباره یکصدا شویم و در کنار هم برای تعالی ایران عزیز همهٔ سعی و تلاش خود را بکار گیریم.

♈️اما این روزها با باز شدن پای مسعود پزشکیان به صحنهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری و ورود گفتمان جدید وی به ادبیات سیاسی کشورمان، به نظر کورسویی از امید در حال خودنمایی می‌باشد. بهره‌گیری دکتر از بیانات مولی‌الموحدین و زندگی سالم، ساده زیستی و پایبندی به اخلاق، دل بسیاری از اصول‌گرایان معتقد و نه منفعت‌طلب را متوجه او گردانیده است.

♈️حضور رئیس‌جمهور در هیئات عزاداری و مقالهٔ مندرج در ایران تایمز خیال برخی از تندروهای این جناح را آرام ساخته تا جایی که کریمی قدوسی هم توئیت می‌کند که در مدت ۱۶ سال از مجلس هشتم تا مجلس یازدهم ، دل و زبان منتخب ملت را یکرنگ دیدم.

♈️اما جناب پزشکیان باید بداند که برای فائق آمدن به این دوقطبی نامیمون نباید تنها در پی به دست آوردن دل مخالفان خود باشد. رئیس‌جمهور محترم، خانوادهٔ شهدای جنبش مهسا و دیگر خانواده‌های شهدا، آسیب دیدگان، آنانی که چشم از دست داده‌اند، زندانیان و کسانی که توسط نیروهای سرکوبگر به شدیدترین شکل ممکن مورد آزار و شکنجه قرار گرفته‌اند، اینها هم یکسر دیگر این قضیه‌اند.

♈️جناب پزشکیان اگر بنای حل این معضل کمرشکن را دارید، اگر می‌خواهید که این غائله برای همیشه ختم به خیر شود، باید که به سراغ دل آنها نیز بروید.

♈️آقای پزشکیان شما تنها مرهون حمایت‌های رهبری نیستید، اگر آن ۷ میلیون نفر در دور دوم پا بر دل خود نمی‌گذاشتند، اگر ایثار و فداکاری آنان نبود، شما اکنون أمادهٔ مراسم تحلیف و تنفیذ نبودید.

♈️جناب پزشکیان من رویکرد شما را می‌ستایم، با رویکرد جنگ با حاکمیت نمی‌توان کاری از پیش برد، اما اگر وفای به عهد نکنید و از رنج‌های مردم صدمه دیده غافل شوید و در پی رفع آن برنیایید، بی تردید موفق نخواهید شد.

♈️من اگر جای شما بودم بر سر مزار مهسا حاضر می‌شدم، من اگر جای شما بودم به دیدار عبدالحمید می‌رفتم و من اگر جای شما بودم..‌.

♈️جناب پزشکیان همهٔ تلاش خود را برای تحقق آشتی ملی بکار گیرید که بدون آن امکان موفقیت وجود نخواهد داشت.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️مردی گوشی بزرگ داشت و معتقد بود که گوش بزرگ موجب بقای عمر است :«و پیشتر می‌گویم که عمری دراز خواهم داشت»، خلیفه بر او غضب کرد. به پای دارش می‌بردند.

♈️کسی پرسید مگر پیشگویی نکردی و نگفتی : بزرگ‌گوشان را عمر دراز است ؟

♈️گفت: آری اما اگر بگذارند، «می‌بینید که نمی‌گذارند!»

📙لطائف الظرفا/ ابومنصور ثعالبی

سهند ایرانمهر

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فاتحه مان را خوانده‌اند، لااقل حلوایش را بخوریم که کمتر بسوزیم؛
اصلاح‌طلبان را قسم می‌دهم این متن را نخوانند

محمد مهاجری
@jomhuriyat

♈️مااصولگراها چه کرده ایم با خودمان؟  چرا نمی‌توانیم مثل سالهای دور، مردم را دور خودمان جمع‌کنیم؟ چرا دافعه مان اینقدر زیاد است و جاذبه مان آنقدر کم؟

♈️مگر اسلاف مااصولگراها همانها نبودند که از صدقه سر حزب جمهوری اسلامی و جامعه روحانیت مبارز و هم پیمانان شان، 90درصدمجلس اول و دوم را مال خود کردند؟ و در انتخابات ریاست جمهوری، شهیدرجایی و آیت الله خامنه ای و مرحوم هاشمی رفسنجانی را با اقتدار بر کرسی ریاست جمهوری نشاندند؟

♈️چه شد که از دوره سیدمحمدخاتمی ورق برگشت و بعدش روحانی و پزشکیان ، طومارمان را در هم پیچیدند؟ و تازه همان احمدی نژادی که ششدانگ مال خود می‌دانستیم، چنان درآمد که نه تنها حاضر نیستیم اصولگرایش بنامیم بلکه کمترین صفتی که به او و تیمش می دهیم، جریان انحرافی است؟

♈️مگر ما خودمان را اصل نظام و انقلاب و اسلام نمی‌دانیم؟ مگر خودمان را تکه ای از جواهر فرودآمده از عرش نمی دانیم؟ پس چرا به این حال و روز فلاکت بار افتاده‌ایم؟

♈️همین اسفند1402 را بیاد بیاوریم. چه رسوایی به بار آوردیم سر افشاگری علیه یکدیگر؟ آبرو حیثیت برای همدیگر گذاشتیم؟ همدیگر را دزد خطاب نکردیم؟ باران فحش و ناسزا و تهمت ودروغ برسر هم نباریدیم؟
الف‌بچه های سیاست باز، حرمت بزرگترها را زیر پا نگذاشتند؟ عمامه به سرهامان بی‌ادبانه حرف نزدند؟ حرمت لباس پیغمبر را خرج رای آوردن این و رای نیاوردن آن نکردند؟

♈️فعالان فضای مجازی‌مان را که نگویم. آن برادر"عزیز" ،با سلامت اخلاق و روان جامعه چه کرد؟ با یک لشکر آدم دروغگو و هتاک وسط میدان نیامد؟
می‌خواست مااصولگراها رای بیاوریم؟ می‌خواست باچوبی که توی جوی لجن فرو می‌کند، روی دیوار بنویسد "نظافت رارعایت کنید؟" خب، حالا رای هم نیاورده‌ایم وشده‌ایم چوب دوسر طلا! خسرالدنیا والآخره

♈️کاری به اصلاح‌طلبان ندارم. آنها ازنظر مااصولگراها پلشت وپلید و جس و ضدخدا و ضدنظام اند. اما ما آنگونه که می نماییم هستیم؟
در مناظره ها سه کاندیدایمان چه کردند؟ حرفی زدند که سرمان را بالا بگیریم و به آن افتخار کنیم؟ یا باید از خجالت آب شویم؟

♈️اصلاح طلبان که نمی‌داننداما ما خودمان که می‌دانیم با این فکر وشیوه رفتاری که داریم حتی زن وبچه‌مان قبولمان ندارند.چندنفر از سرشناسان اصولگرا را می‌شناسیم که فرزندانشان در دانشگاه و محل کار، از پدرهاشان برائت می جویند؟

♈️ چرا دربین این همه امام‌جمعه اصولگرا  باید حسرت شهیدآل‌هاشم را بخوریم؟ که رفیق خلق خدا بود و وقتی نهی از منکر می‌کرد برجان شنونده خوش می‌آمد؟ کنار مردم در ورزشگاه می نشست وعارش نمی‌امد که بامردم کوچه و خیابان که عقیده‌اش رانمی‌پسندند همکلام شود. اگر برخی ملاحظات سیاسی نبود، آل‌هاشم آخوندی می‌شد که بدحجابها وبالاتر بگویم بی‌دین هاهم عاشقش می شدند.

♈️نتیجه انتخابات 15تیر رادیدید؟ قندتوی دلمان آب شد که پزشکیان فقط 26درصد رای آورده. اما اصلا کک مان نگزیدکه چرا نصف مردم رای ندادند. قبول دارم که بطور متوسط 30درصد مردم همیشه غایب انتخاباتند. اما می‌فهمیم که 20درصدبقیه یعنی 12میلیون رای؟ واین را می فهمیم که از این 12میلیون حتی یک نفرش به جریان ما رای نمی دهند؟ اگربرفرض این عده بخواهند پای صندوق بیایند،چنان سونامی راه می افتد که همه مااصولگراها را مثل پرکاه خواهد برد. دلمان را به چنددرصد از مردم خوش کرده‌ایم؟

♈️در انتخابات 8 و 15تیر هرچه بلدبودیم علیه پزشکیان و حامیانش گفتیم. کاندیدای‌مان در تلویزیون هرچه دروغ و تهمت توانست علیه رقیب گفت.

♈️صداوسیمامال ما بود. شورای نگهیان طرف ما بود. وزارت کشورهم همینجور.مدیران ارشد، یار مابودند؛ دوقطبی ساختیم وقصه دیو ودلبر راه انداختیم. آخرش هم خاک برسرمان شدو باختیم.
حالا هم ازشدت غیظ داریم خودمان راپاره می کنیم. برای چه؟ برای خدا؟ برای نظام؟ حاشا که چنین باشد. خشم مان از آنجاست که امید بسته بودیم 8سال بمانیم وسر 3سال خدا حالمان را گرفت.

♈️ناراحتیم که وقتی شورای نگهبان وخیلی جاهای حاکمیت، یاری کردندتا ما حکومت داری کنیم، عرضه اش رانداشتیم. چون کوتوله هامان رابه میدان آوردیم وحتی به مرحوم رئیسی ستم کردیم.

♈️حالا بایداقلا 4سال دیگر صبرکنیم یا اینکه تلاش‌مان براین باشدکه همه زورمان را بزنیم تا پزشکیان نتواندکار کند. دقیقاهمان کاری که در دوره خاتمی و روحانی کردیم. مگرنه اینکه اعتقاد داریم دیگی که برای مااصولگراها نمی جوشد، بگذارکله سگ درآن بجوشد؟

♈️این راه که میرویم نه به ترکستان که به قبرستان است. قبرستان اخلاق. گورستان سیاست. قبرستان بی آبرویی. قبرستان ضدیت با مردم وحتی بچه های خودمان. وبه تمام معنا قبرستان اصولگرایی.
فاتحه مان راخوانده‌اند، لااقل حلوایش رابخوریم که کمتر بسوزیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ امروز سالروز درگذشت بانو مریم میرزاخانی است. نغزترین سخن را پدرش احمد میرزاخانی گفت: مریم را، الگو کنید نه اسطوره...
مرحوم طالقانی می‌گفت: «بای ذنب قتلت»( به کدامین گناه کشته شدند)مصداق هراستعداد زنده به گور شده است،

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نظریه دولت چهاردهم

محمد فاضلی
@jomhuriyat

♈️اداره کردن و بهبود وضع کشور، نظریه لازم دارد. نظریه‌ای که به چند سؤال مهم پاسخ دهد:

🔰یک. مختصات وضع جاری کشور چیست؟

🔰دو. هسته مرکزی قدرت چرا تصمیم گرفته است به مسعود پزشکیان فرصت حضور در جایگاه ریاست جمهوری بدهد؟

🔰سه. رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان، چگونه می‌تواند کشور را از گذرگاه خطیر وضع موجود عبور دهد؟

🔰چهار. نیروهای خواهان بهبود وضع موجود، چگونه می‌توانند در فرایند گذار به وضع بهتر نقش ایفا کنند؟

♈️فردی که باید بیش از همه پاسخی برای این سؤالات داشته باشد، مسعود پزشکیان است. او باید فراتر از یافته‌های هوش سیاسی خودش، و تجارب ناشی از زندگی در بستر سیاسی ایران، پاسخ‌های مدون و دقیق برای این سؤالات داشته باشد.

♈️اما، آن‌ها که تلاش می‌کنند به هیئت دولت رئیس‌جمهور شکل دهند و بر تصمیم‌های ایشان تأثیر بگذارند نیز باید فهم دقیقی از پاسخ‌ها داشته باشند. من به امید آن‌که بحثی عمیق درباره این سؤالات دربگیرد این متن را می‌نویسم. پاسخ‌هایی کوتاه می‌دهم، شاید تا وقتی دیگر بیشتر بشود بحث کرد.

♈️سؤال اول
مختصات کلان وضع جاری عبارتست از:

🔰یک. بی‌اعتمادی زیاد بین جناح‌های مختلف فرادستان سیاسی.

🔰دو. ترس هسته سخت قدرت از مشارکت دادن غیرخودی‌ها در سیاست و اقتصاد.

🔰سه. ترس هسته سخت قدرت از دست زدن به اصلاحات، ناشی از سطح بالای نارضایتی اجتماعی و امکان بروز خشونت مهارنشده.

🔰چهار. تنش زیاد با نظام بین‌المللی ناشی از تحریم‌ها و شدت گرفتن منازعات نظامی-امنیتی
 
♈️سؤال دوم
هسته سخت قدرت احتمالاً به دلایل زیر فرصت در اختیار پزشکیان قرار داده است:

🔰یک. خواستار بازسازی شقاق‌های سیاسی در فرایندی قابل مهار و تدریجی است.

🔰دو. یک‌دست‌سازی قدرت ایده ناکارآمد و مخرب از کار درآمده است. متکثرسازی در فرایندی تدریجی ضروری تشخیص داده شده است.

🔰سه. ناکارآمدی به سطح غیرقابل تحملی رسیده و ساختن دولتی کارآمد، ضمن حفظ انسجام و بازسازی شقاق‌های سیاسی، ضروری شده است.

🔰چهار. انجام برخی اصلاحات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دردناک ضروری شده و تنها در سایه بالا بردن سرمایه اجتماعی این کار امکان‌پذیر است.

🔰پنج. مواجهه با نظام بین‌المللی، برای مذاکره یا مقاومت، به سطح بالایی از بازسازی انسجام سیاسی و ارتقای کارآمدی در داخل نیاز دارد.

♈️سؤال سوم
رئیس‌جمهور پزشکیان در چه شرایطی می‌تواند به گذار کم‌خطر و مفید برای کشور در این شرایط کمک کند؟

🔰یک. ضرورت اعتمادسازی در درون نظام سیاسی و اجتناب از شکل گرفتن تقابل‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را جدی بگیرد.

🔰دو. اهمیت داشتن تغییرات تدریجی بدون تنش‌های غیرقابل تحمل برای نظام سیاسی را درک کند.

🔰سه. دغدغه کارآمدی توأم با هماهنگی و انسجام سیاسی، و اهمیت حیاتی توافق‌سازی در نظام سیاسی برای افزایش کارآمدی و در نتیجه ارتقای ثبات اجتماعی و سیاسی را درک کرده و عملیاتی سازد.

🔰چهار. ثبات سیاسی و اجتماعی، سرمایه اجتماعی بالا، و کارآمدیِ منسجم را در خدمت اصلاحات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی با حداقلِ حداقلِ بروز تنش سیاسی و اجتماعی قرار دهد؛ و ظرفیت اقناع‌سازی اجتماعی را در خدمت اصلاحات ضروری بگذارد.

🔰پنج. تنش با نظام بین‌المللی را در شرایطی کاهش دهد که هسته هویتی نظام سیاسی را نخراشد، و دست‌آوردهای حاصل از کاهش تنش را در بازی‌های برد-برد بین مردم، جناح‌های سیاسی و هسته سخت قدرت توزیع کند.
 
♈️سؤال چهار
نیروهای خواهان اصلاح وضع موجود، چگونه می‌توانند به بهبود وضعیت کمک کنند؟ پاسخ این سؤال در کلی‌ترین سطح، فقط یک مورد است.

🔰یک. نیروهای موجود، از جمله گروه‌ها و افراد اصلاح‌طلب که خواهان مشارکت در قدرت هستند، به شرط درک مختصات این وضعیت، قادرند بخشی از فرایند سیاسی بهبودبخش باشند.

♈️اگر مقدماتی که تا به این‌جا چیده‌ام، درست باشد (از نظر خودم فرضیه هستند)، سؤال مهم نیروهای موجود دیگر این نخواهد بود که «کدام آدم را در کدام سمت و مقام قرار دهیم» بلکه سؤال مهم این است: «با توجه به الزامات ناشی از سؤالات اول تا سوم، آدم‌هایی که می‌توانند ملزومات بهبود را فراهم کنند، چه کسانی هستند؟ و آن‌ها با چه نظریه و ابزارهایی در جایگاه خود می‌توانند بخشی از راه‌حل ایجاد بهبود در وضع موجود باشند.»
 
♈️سخن آخر
بهبودخواهان را به طرح سؤالات عمیق‌تر و پاسخ‌هایی متفکرانه‌تر درباره وضع جاری کشور و الزامات آن دعوت می‌کنم.
مسأله ایران امروز، فراتر از انتخاب آدم‌ها برای پست‌هاست. نظریه دولت چهاردهم، شاید حیاتی‌ترین محصول نظری و فکری برای ایران امروز باشد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اگر دنبال اعتماد مردم هستید، بساط بگم بگم ها و گروکشی با تهدید به افشای فساد را، جمع کنید!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️از دوره آقای احمدی نژاد بود که گروکشی و تهدید از بابت افشای اطلاعات طرف مقابل، در رسانه ها، برجسته شد. همان « بگم بگم» های معروف در مناظرات و در ادامه ادعای داشتن لیستی از مفسدان اقتصادی که در جیبش بود و همیشه تهدید به افشا می کرد، ولی همچنان در جیب مبارک محفوظ است!

♈️این رویه باب شد و خاصه در هنگامه انتخابات با قید « نگذار بگویم» ادامه داشت و شاید برجسته ترین آن در تقابل لفظی آملی لاریجانی و محمد یزدی، روسای ادوار قوه قضاییه رخ داد که از پی ایرادات محمد یزدی به مدیریت طرف مقابل، آملی لاریجانی در پاسخ او، تاکید کرد: «سینه ما مخزن اسرار است» و تلویحا با این اشاره، خبر از ناکارآمدی و تخلفاتی داد که اگر افشا شود، گران تمام خواهد شد!

♈️در همین راستا، سرآمد همگان در اشاره به فساد و تخلفات طرف مقابل، البته به صورت غیرمستقیم و در لفافه، جناب روحانی و افراد کابینه اش بود‌ که مرتب اشاره به افرادی داشتند که فساد و تخلف بزرگی را انجام می دهند و با این سیگنال ها آن ها را تهدید به افشاگری می کردند!

♈️حال امروز نیز، همان روند تهدید به افشاگری را البته با شدت بیشتر شاهد هستیم که نمونه برجسته آن را، این روزها آقای جلیلی در پاسخ به دعوت آقای زنگنه برای مناظره در ارتباط با پرونده تخلف کرسنت، گفته است: «اگر افشاگری کنم، آقای زنگنه باید دنبال سوراخ موش بگردد»

♈️با این مقدمه، برای افکار عمومی چند سوال و مطالبه مطرح است که:

🔰۱. آیا منافع و خواست ۸۵ میلیون ایرانی به اندازه منافع حزبی و جناحی اقلیتی، ارزش ندارد که حاضرند برای پیشبرد منافع خود، از طرف مقابل گرو داشته، ولی مردم را مطلع نکرده و جلوی فساد را نگیرند؟

🔰۲. یکی از شعارها و وعده های همیشگی مسئولان، مبارزه با فساد و تخلف بوده و برقراری عدالت در جامعه! ولی وقتی از رییس قوه قضاییه تا رئیس جمهور و نمایندگان مجلس، از فساد و تخلف رخ داده به عنوان ابزاری در جهت گروکشی و واداشتن به سکوت طرف مقابل بهره می برند، چگونه انتظار دارند مردم فساد ستیزی مسئولان را باور کنند؟

🔰۳. آنقدر در جامعه این تهدید به افشاگری ها تکرار و عادی سازی شده و قبح آن ریخته که برای افکار عمومی این تلقی به وجود آمده که فساد آنچنان گسترده و فراگیر شده که حتی به صرف افشاگری، چون داستان جناب صدیقی، چای دبش، تخلف در اوقاف قزوین و ... نهایت آنکه پیگرد دارد، افشا کننده است و نه متخلف!

♈️معمر قذافی، رهبر لیبی، کتابی داشت به نام «کتاب سبز» که در آن تفکرات و نظرات خود حول حکومت ورزی، جامعه و... را شرح داده بود و در کرامت انسان، خاصه زنان، آزادی و ... بیانات صریح و جذابی داشت و آن را چنان کتاب مقدس و راهنمای سعادتی در جامعه لیبی غالب کرده بود. ولی در عمل، خود قذافی با آن رویه استبدادی و فاسد بودنش، ناقض تمام آن گفته و شعارها بود و در اصل آن توصیه ها را فقط برای مردم می خواست!

♈️چکیده کلام: مسئولان خاصه در انتخابات اخیر، بایستی فهمیده باشند که مردم از مرحله شعار و اعتماد به مسئولان گذشته و دیگر وعده توزیع طلا، زمین و گوشت رایگان، مبارزه با فساد و... کمتری تاثیری بر جذب آن ها ندارد. امروز مردم فقط در عمل به کارآمدی و عیار مسئولان باور خواهند کرد که مهمترین میدان آن، رسیدگی جدی و قاطع به فساد و تخلفات رخ داده است و خاصه پاسخگو کردن مدعیان افشاگری که به جای گروکشی بایستی ادعای خود را به اثبات برسانند. نه اینکه با لفاظی و عدم تعیین تکلیف افراد، بگویند اگر دادگاهی برگزار شود فلانی حکم اعدام خواهد گرفت و دیگری باید دنبال سوراخ موش بگردد و...
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سیاست، اقتصاد و دروغ

محمدرضا يوسفی
@jomhuriyat

♈️همواره اقتصاد از موضوعات بسيار مهم بحث‌های سیاسی بوده است. به هنگام انتخابات، بيشترين تمركز بر متغيرهايي مانند رشد اقتصادي، بيكاري، تورم،  نابرابري و مانند آن است. دولت مستقر تلاش مي كند تا از عملكرد خويش دفاع كند و ساير كانديداها تلاش زيادي مي كنند تا عملكرد دولت را ناموفق جلوه دهند. از اين رو اهمیت عملکرد اقتصادی برای بقای سیاسی دولت ها به خوبی شناخته شده است.

♈️دولتهايي كه به تازگي قدرت را به دست مي گيرند با يك چالش مواجه مي شوند. از سويي به تخطئة دولت پيشين پرداخته اند و از سويي ديگر با وعده هاي خود، انتظارات زيادي در مردم ايجاد كرده اند. آنان به زودي متوجه مي شوند كه تحقق اين وعده ها ممكن نيست و يا در برهة زماني مورد انتظار شدني نيست. از اين رو دولت‌ها با توجه به امكانات تبليغي و رسانه اي خود، انگیزه زیادی برای اغراق در بيان عملکرد اقتصادی خود دارند.

♈️يكي از روشهاي مرسوم در گزارش هاي خلاف واقع؛ ارائة آمارهاي دستكاري شده و يا گزينش شده و يا مستندسازي هاي فريبنده و يا جعل مفاهيمي كه دلالتي گمراه كننده دارند، است.
اين امر با توجه به دولتي بودن منابع آماري مانند مركز آمار ايران و يا بانك مركزي امكان پذير است. گرچه نهادهاي كارشناسي دو منبع يادشده در مورد دستكاري آمارها مقاومت مي كنند، اما در ارائة‌ گزينشي و مستندسازي و جعل مفاهيم، اين امكان برايشان وجود ندارد.

♈️ارائه آمار با كيفيت يادشده از جهات مختلف بسيار زيانبار است. زيرا همیشه به دليل احساس عمومي در جامعه و امكان انعكاس ديدگاه هاي تحليلگران و فعاليت رسانه‌ها در دنیای امروز، آمارها در انظار عمومي زيرسوال مي روند. گاه تناقض گويي مقامات به كشف حقيقت كمك مي كند. رئيس جمهور مي گويد كسري بودجه در سال جاري صفر است، مقامي ديگر كسري بودجه را بيست همت،  ديگري هفتاد همت و بر اساس پيش بيني رياست سازمان مديريت مبني بر عدم تحقق چهل درصد درآمد نفتي تا پايان سال جاري، كسري بودجه حدود 250 همت برآورد مي شود. اين داستان در مورد ميزان فروش نفت، قيمت نفت و مانند آن نيز جاري است. نتيجة اطلاعات غلط و متناقض، كاهش اعتبار دولت در نزد مردم و نخبگان خواهد بود.

♈️از آنجا كه اطلاعات درست آماري، ابزار بسيار مهمي براي اقتصاددانان و فعالان است، گزارش درست و بهنگام داده هاي آماري موجب مي شود تا تحليل گران درك درستي از اقتصاد ايران داشته و با اتكاء بر اين اطلاعات، به سياستگذار كمك كنند. همچنين كارگزاران اقتصادي نيز در صورت شفافيت اطلاعات، برنامه ريزي دقيقتري از فعاليت هاي خود خواهند داشت.

♈️ايجاد فضاي بي اعتمادي به ويژه در مورد متغيرهاي پيش نگر موجب سر درگمي فعالان اقتصادي شده و به تصميمات غلط و يا محتاطانه منجر مي شود كه در نهايت اقتصاد از آن زيان مي بيند.
يكي از زيان هاي آمارهاي نادرست، وزن دهي هايي است كه ميتواند منجر به سياستگذاري هاي غلط شود. زيرا علم اقتصاد، علمي داده محور بوده و در نتيجه، داده هاي آلوده موجب مي شوند تا اقتصاددان در ريشه يابي و درك علل معضلات اقتصادي دچار اشتباه شده و مشاوره هاي هزينه زايي به سياستگذار دهد.

♈️يكي ديگر از مظاهر بیان خلاف واقع، جعل مفاهيم توسط مقامات است. با وجودي كه تمامي شواهد نشان از مشكلات متعدد براي كشور دارند، مقامات از طريق ارائة معيارهايي خاص، شاخص هايي معرفي مي كنند كه در ادبيات علمي نه توجيه پذیرند و نه صحت آنها می توان بررسي کرد.

♈️به‌عنوان مثال، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی می‌گوید اكنون ما تبديل به يك ابرقدرت جهاني شده ايم، در حاليكه مردم اين كشور از امكانات ابتدايي دنياي معاصر محروم هستند، يك مفهوم جديد از ابرقدرت ارائه شده است و عده اي نيز سعي در آمارسازي و ايجاد شاخص هايي براي اثبات اين ادعا دارند. در اين صورت، جعل يك مفهوم همراه با شاخص هاي گمراه كننده رخ داده است. هر چند برخي نخبگان متوجه نادرستي اين ادعا مي شوند اما در چنان فضايي امكان بيان حقايق بسيار محدود است و البته در فضاي پروپاگاندايي حكومت، اين ادعا  بر گروههايي از مردم اثرگذار خواهد بود و ممكن است آنان به چنين پيشرفتهايي كه هرگز با واقعيت همخواني ندارد، ببالند.

♈️اما بدتر از آن هنگامي است كه اين مفاهيم و معيارهاي آن به باور مقامات تبديل شوند.در اين صورت جهت گيري سياستگذاري تغيير كرده، هدفگذاري رفاه جامعه از اولويت هاي حاكميت خارج مي شود و رابطة حاكميت بسته با مردم و دغدغه هاي آنان محدود شده و درك متقابل از بين مي رود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کارناوالی شدن محرم در ایران
محمدباقر تاج الدین
@jomhuriyat

♈️سیستم صوتی قوی تر بیارین، طبل های بزرگ تر بیارین، صحنه ها را بهتر بیارایین، نوشیدنی ها و خوراکی های بیشتر و خوش مزه تر بیارین!!!


♈️نگاهی به وضعیت این روزهای خیابان ها و میدان های شهر های ایران و اعمال و رفتاری که هنگام شب ها تا دیر وقت صورت می گیرد ما را به این نتیجه می رساند که عزاداری محرم در ایران کاملا به کارناوالی بزرگ تبدیل شده است.

♈️تمام عرصه های عمومی شهرها و حتی برخی روستاها در تسخیر هیأت ها درآمده و بدون توجه به حقوق شهروندان هر کاری دل شان بخواهد انجام می دهند. برای مثال بیش تر خیابان ها را تسخیر کرده  و یا حتی برخی خیابان ها و کوچه ها را بسته و موانع  فراوان برای رفت و آمد شهروندان ایجاد کرده اند!!!

♈️صدای طبل ها و شیپورها و سنج ها و بلندگو های گوش خراش و بلکه گوش کر کن تا نیمه های شب خواب را  از چشمان بسیاری ربوده اند!! ماشین سواری و موتور سواری و دور دور کردن های طولانی مدت با ویراژ ها  و صداهای گوش خراش که مزاحمت های جدی برای مردم ایجاد کرده اند!!!

♈️میلیون ها و بلکه میلیاردها تومان هزینه های عجیب و غریب  که اگر خرج فقرا و محرومین جامعه می شد بدون تردید امروز این همه فقر و محرومیت را شاهد نبودیم.  فلان بازاری یا به قول امروزی ها بچه مایه دار مثلا 500 میلیون تومان برای فلان هیأت می پردازد اما اگر به همین آدم گفته شود تعدادی فقرا در فلان استان نیازمند تهیه ابتدایی ترین ملزومات اولیۀ زندگی شان هستند کار درخوری نمی کنند!!! بماند که برخی هیأت ها در برخی مناطق تهران میلیاردها تومان برای  روضه خوان ها و مداحان خاص  و طبل و سنج و شیپور و سرنا  هزینه می کنند که بسیار عجیب و غیرقابل باور است!! تأسف بار این که بسیاری از این هیأت ها و جلسات نوعی مسابقۀ پر رنگ و لعاب تر برگزار کردن مجالس خود را در پیش گرفته اند که تو گویی هر چقدر بتوانند ظواهر قضیه را بهتر حفظ کنند انگار برندۀ این مسابقه محسوب می شوند!!

♈️اگر عاشورا و قیام امام حسین(ع) آن گونه که گفته می شود برای مبارزه با ستم و بی عدالتی و حق کشی بوده است الان این چنین کارناوال هایی کدام یک از این فلسفه های قیام مورد نظر را تأمین می کنند؟ کدام یک از پیام های مورد نظر را القاء می کنند؟

♈️در واقع همان گونه که دینداری ایرانیان بسیار دچار تحول شده است عزاداری این ماه هم به شدت دچار چنین تحولی شده به گونه ای که بدل به کارناوال شده است!! به دیگر سخن تحول اساسی در دینداری ایرانیان حالا در برگزاری مراسم این ماه نیز اثرگذاری کاملا عینی و محسوس گذاشته است به گونه ای که نسل های جدید آن را در قالب های زیست جهان های جدید تجربه  و اجرا می کنند!

♈️به نظر می رسد که این روند دیگر غیرقابل برگشت و تعدیل هم باشد چون نیروهای اجتماعی و حاکمیتی  را خواسته و ناخواسته پشت سر خودش دارد و هر سال می بینیم که بر رنگ و لعابش نیز افزوده می شود!!!

♈️می ماند این نکتۀ بسیار مهم که راه اندازی چنین کارناوال هایی در سطح شهر حقیقتاً سبب مزاحمت های جدی ای برای بسیاری از شهروندان به ویژه همسایه های ساکن در کنار آن ها شده است که نوعی لجام گسیختگی را نیز با خودش دارد!!

♈️آن دسته از افراد و گروه هایی که داعیۀ امر به معروف و نهی از منکر را داشته و دارند چرا اکنون اقدام درخوری برای اصلاح این وضعیت نگران کننده انجام نمی دهند؟ و این که چرا فقط امر به معروف و نهی از منکر  را در حجاب خلاصه کرده اند؟

♈️اگر می گویند که امام حسین(ع) برای احیای امر به معروف و نهی از منکر قیام کرده پس چرا این جماعت  اکنون اقدام مناسبی برای جلوگیری از این روند معیوبی که گسترش یافته است نمی کنند؟
تا ساعت 1 و 2 بامداد بر طبل و سنج کوبیدن اسمش عزاداری است و پیروی از امام حسین(ع)؟!!!
تمام خیابان ها و کوچه ها را به تسخیر درآوردن اسمش مبارزه با ستم و بی عدالتی است؟!!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دو تفاوت میان امر به معروف و نهی از منکر زمانه ما با زمانه امام حسین (َع)

سهند ایرانمهر

@jomhuriyat

♈️جناب علم الهدی فرموده‌اند: در بحث نهی از منکر، اقتدار حکومتی هم باید پای کار بیاید. در مبنای فقهی، علما نسبت به نهی از منکر می گویند از نفرت قلبی به گناه شروع می شود تا برخورد فیزیکی. نمی شود که در مقابل همه این بی حجابی ها بگوییم دستگاه ها کارشان تبیین و توجیه است؛ حاکمیت مکلف به اعمال اقتدار است .باید با قدرت جلوی حرام را گرفت.
ایلنا
 
♈️در زمانه ما، وقتی ایام محرم می‌رسد سخن از امربه‌معروف و نهی از منکر هم فزونی می‌گیرد با دو تفاوت عمده با اولویت بندی و شیوه امربه‌معروف و نهی از منکر  امام حسین(ع):

🔰اول اینکه : در زمانه ما امر و نهی‌ها عمدتا از سوی افراد داخل در حکومت و صاحب قدرت‌ است و  این مردم کوچه و‌بازارند‌که‌ مخاطب آنند درحالیکه در عاشورا امام‌حسین(بخشی از مردم و بی‌قدرتان) بودند که حاکمان را امربه‌معروف و نهی از منکر کردند چون قدرت است که در اولویت تذکر است.

🔰دوم اینکه: در زمانه ما بیشتر علما به مردم تذکر می‌دهند حال آنکه در عاشورا، امام‌حسین بعد از تذکر به قدرت سراغ تذکر به علما می‌رود:

♈️ای دسته مشهور به علم (علما) و معروف به خيرخواهي و نصیحت كه به اسم خدا در نفوس مردم، با مهابت جلوه‌گر هستید!
بزرگ زاده از شما حساب می برد و ضعيف شما را گرامی می دارد، و كسانی كه بر آنها برتری و حقّی نداريد، شما را بر خود ترجيح می دهند، شما وسيله حوائجی هستيد كه نيازمندانش به آن دسترسي ندارند.

♈️چون پادشاهان و بزرگان مي خراميد حال آنكه حق ضعيفان را ضايع كرديد و منافعي كه خود را مستحق آن مي دانيد، دنبال كرديد و(با این حال) آرزوی بهشت الهی، مصاحبت با فرستادگانش و امان از مجازاتش را هم داريد؟


♈️ايَّتُهَا الْعِصابَةُ بِالْعِلْمِ مَشْهُورَةٌ وَ بِالْخَيْرِ مَذْكُورَةٌ وَ بِالنَّصيحَةِ مَعْرُوفَةٌ وَ باللّهِ فى أَنـْفُسِ النّاسِ مَهابَةٌ، يُهابِكُمُ الشَّريفُ، وَ يُكْرِمُكُمُ الضَّعيفُ وَ يُؤْثِرُكُمْ مَنْ لافَضْلَ لَكُمْ عَلَيْهِ وَ لا يَدٌ لَكُمْ عِنْدَهُ، تَشْفَعُونَ فِىالْحَوائِجِ إِذَا امْتُنِعَتْ مِنْ طُلاّبِها، وَ تَمْشُونَ فِى الطَّريقِ بِهَيْبَةِ الْمُلُوكِ وَ كَرامَهِ الاَْكابِرِ... فَأَمّا حَقُّ الضُّعَفاءِ فَضَيَّعْتُمْ وَ أَمّا حَقُّكُمْ بِزَعْمِكُمْ فَطَلَبْتُمْ أَنْتُم تَتَمَنَّوْنَ عَلَى اللّهِ جَنَّتَهُ وَ مُجاوَرَةَ رَسُلِهِ وَ أَمانًا مِنْ عَذابِهِ؟
  تحف العقول، حسن بن شعبه حرّانی، ص ۲۳۷؛ الحياة، محمدرضا حكیمی، ترجمه احمد آرام، ج ۲، ص ۴۷۶؛ بحار الأنوار، علامه مجلسی، ج ۹۷، ص ۷۹.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 کمک مالی قابل توجه ماسک به حامیان ترامپ
@jomhuriyat

♈️ایلان ماسک کمک مالی "قابل توجهی" به یک گروه سیاسی حامی دونالد ترامپ ارائه کرده است. این در حالی است که او پیش‌تر گفته بود، از هیچ‌کدام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حمایت نخواهد کرد.

♈️ایلان ماسک، رئیس میلیاردر شرکت تسلا، به گروه سیاسی "آمریکا پی‌ای‌سی" یا کمیته اقدام سیاسی آمریکا که از حامیان دونالد ترامپ محسوب می‌شود مبلغ هنگفتی پول پرداخت کرده است.

♈️این خبر در حالی منتشر شده است که ماسک پیش‌تر گفته بود، قصد ندارد از جو بایدن یا دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، حمایت کند.

♈️با این حال، ظاهرا این فرد نظر خود را در این مورد تغییر داده است. بر این اساس، ماسک "پول زیادی" برای حمایت از ترامپ به این گروه (America PAC) پرداخت کرده است.

♈️گفته شده است، در حال حاضر مشخص نیست که ماسک دقیقا چه مبلغی را به گروه مذکور اهدا کرده است.
"کمیته‌های اقدام سیاسی" (PACS) در ایالات متحده مجاز هستند کمک‌های مالی نامحدودی برای فعالیت‌های سیاسی جمع‌آوری کنند. اما این نهادها در طول مبارزات انتخاباتی تحت کنترل نامزدها قرار نگرفته‌‌اند.
 
♈️ گروه "آمریکا پی‌ای‌سی" موظف است، فهرست اهداکنندگان خود را در ۱۵ ماه ژوئیه (۲۵ تیر) اعلام کند.

♈️آیا ماسک مشاور ترامپ خواهد شد؟
ایلان ماسک و تیم ستاد انتخاباتی ترامپ فعلا از هر گونه اظهار نظر در مورد این گزارش، خودداری کرده‌اند. رئیس شرکت تسلا تا کنون به طور علنی موضع خود را در زمینه حمایت از بایدن و ترامپ، ابراز نکرده است.

♈️در همین حال ماسک بارها از سیاست مهاجرتی جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا انتقاد کرده است. او پس از دیدار با ترامپ در ماه مارس سال جاری میلادی در مورد ارائه کمک‌های مالی احتمالی در شبکه اکس (توییتر سابق) نوشته بود: «من به طور روشن می‌گویم که به هیچ یک از نامزدها کمک مالی نخواهم کرد.»
با این حال، طبق گزارش اخیر روزنامه وال استریت ژورنال، روابط ماسک و ترامپ "پس از دوران سرد" دوباره بهبود یافته است.

♈️گفته شده است که ترامپ در حال بررسی انتخاب ماسک به عنوان یکی از مشاوران خود در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری است.
با این حال، ماسک تکذیب کرده است که در این مورد با او صحبت شده است

🔰لینک

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 به نتیجه ای نرسیدیم!

اجلال قوامی
@jomhuriyat

♈️مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در سخنان نماز جمعه ۲۲ تیر ماه به رسم این دو سال سخنانش را با انتقاد از وضعیت موجود کشور آغاز کرد و در ادامه به انتخابات ریاست جمهوری اخیر اشاره کرد.در خطبه تازه مولوی عبدالحمید دو نکته بیشتر تازگی دارد:

🔰۱- اهل سنت کشور از رای دادن به اصولگرا و اصلاح طلبان در انتخابات این چهار دهه نتیجه ای نگرفتند.
🔰۲- او عدالت، آزادی و اقتصاد را مطالبات مردم خواند و از نا امیدی مردم در تحقق این مطالبات گفت.

♈️در تمام ادوار گذشته انتخابات به ویژه انتخابات ریاست جمهوری مولوی عبدالحمید همواره در حمایت از یک نامزد وارد عمل می شد.حال این سخنان او نشان از تغییر جدی نگاه مولوی عبدالحمید به انتخابات و تحقق حداقلی مطالبات اهل سنت است.دومین نشانه تغییر جدی نگاه مولوی این است که او با احتیاط از کارآمدی رئیس جمهور منتخب در برآورده کردن حقوق اقوام و مذاهب می گوید.آنچه که پیدا است مولوی عبدالحمید پس از اعتراضات ۱۴۰۱ چهره و تصویری دیگری از خود به نمایش گذاشته و در این راه مصمم و جدی است و این داستان تغییر برگشت ناپذیر است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبای خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰تا حالا جهنم دره رفتید؟

♈️ تابه‌حال کسی از شما پرسیده است «کدام جهنم دره‌ای بودی؟» این سوال آنقدرها هم که فکر می‌کنید، بی‌ادبانه نیست. جالب است بدانید که جهنم دره، مکانی واقعی در نزدیکی‌های مشگین شهر است که با نامی که روی آن گذاشته‌اند، تفاوت فاحشی دارد.

♈️ در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب مشگین شهر، دره‌ای عمیق وجود دارد که دورتادور آن را صخره‌های سنگی احاطه کرده است و رودخانه خیاوچایی با سرخوشی راه خود را از میان آن‌ها باز می‌کند و می‌گذرد.

♈️ تناقض باورنکردنی چهره خشن صخره‌ها در کنار زیبایی‌های رودخانه پرآب و همچنین، آب سرد و خنک آن را در فصل تابستان در ذهن خود تجسم کنید. شاید باور نکنید! اما محلی‌ها این دره را که با زیبایی‌های وصف‌ناشدنی‌اش شوق زندگی در انسان‌ها برمی‌افروزد، «جهنم دره» یا «شیطان دره» می‌نامند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ترامپ باز هم بازنده است
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️سانحه دیشب پنسیلوانیا و حرکات جالب و قهرمانانه ترامپ، نمی تواند بر جریان انتخابات ۵ نوامبر بی تاثیر باشد. با این همه ترامپ باز هم از کاندیدای دمکرات، حتی اگر جو بایدن باشد، شکست خواهد خورد. چرا که پیروزی او به معنای پیروزی فدراتیو روسیه و ولادیمیر در میدان اوکراین و نیز بقای نتانیاهو و استمرار لیکودی های تندرو است. با ترامپ، ناتو دچار شکاف درونی شده و به اِغلب احتمال در برابر روسیه-چین ناتوان خواهد شد.

♈️هم چنین شقاق میان آمریکا،‌ مکزیک و ملت های آمریکای مرکزی و حوزه کارائیب ژرف تر شده و ملت های عرب را نسبت به سیاست های واشنگتن بدبین تر خواهد کرد. چرا که در چنین صورتی قدرت مانور اسرائيل(اشغالگر) فزونتر شده و مساله رسمیت یافتن کشور مستقل فلسطینی دوباره به فراموشخانه خواهد رفت.

♈️البته با یک فرض، ترامپ شانسی برای بازگشت دارد. زوال و تسلیم چهارگانه سرمایه های فکری(روشنفکران)، سرمایه های اقتصادی(مدیران صنعتی- مالی)،‌ سرمایه های اجتماعی(کنشگران اجتماعی) و سرمایه های نمادین توانمند آمریکا در برابر راست افراطی است. آیا جامعه مدنی آمریکا تا حد پذیرش ترامپ دچار انحطاط شده است؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝در نقدِ روشنفکرانِ رانتی و استمرارطلب

علی شاهی
@jomhuriyat

♈️‌احتمالاً از زبان منتقدان دموکراسی در ایران زیاد شنیده‌اید که:
«ایرانی‌ها هر کدامشان یک دیکتاتور کوچکند فقط هنوز قدرت دستشان نیفتاده تا خودشان را نشان دهند».

♈️نیمۀ اول این گزاره، نه‌تنها در مورد ایرانی‌ها که در مورد کل انسان‌ها صادق است:

♈️هر انسانی طبیعتاً علاقه دارد که همه حرف‌هایش را بپذیرند، به رؤیاهایش خدمت کنند، تمام منابع را در اختیارش بگذارند، مانعی در برابر منویات و خواست‌هایش ایجاد نکنند و در یک کلام اجازه بدهند که دنیای کوچک یا بزرگ اطرافش بر وفق مراد او بچرخد.

♈️انسانی غیر از این، یا خودآزار است یا با رعایت یک دسیپلین اخلاقی بسیار سخت و طاقت‌فرسا، خودش را طوری تربیت کرده که «واقعاً» علاقمند نیست که جای خدا بنشیند.

♈️عموم کسانی که گزارۀ بالا را در اثبات «ناآمادگی جامعه برای دموکراسی» بیان می‌کنند، پیشاپیش فرض گرفته‌اند که تا زمانی که تک‌تک افراد یک جامعه، تحت چنین تربیت و دسیپلین سختی قرار نگیرند و خودشان را از دیکتاتوری پاک نکنند، جامعه دموکرات نخواهد شد. اما آیا اصلاً چنین چیزی ممکن است؟ مطلقاً خیر.

♈️پس یعنی گزارۀ بالا واقعاً درست است و از آنجا که عموم انسان‌ها دیکتاتورهایی کوچکند و تحت تعالیم سخت اخلاقی هم قرار نگرفته‌اند، اگر قدرت دستشان بیفتد به فاجعه منجر خواهد شد؟ بله! درست است.

♈️و نکته دقیقاً همینجاست: دقیقاً به همین دلیل است که جمعیت بزرگی از انسان‌ها در طول تاریخ به این نتیجه رسیده‌اند که قدرت را نباید دست یک شخص یا یک گروه هم‌فکر سپرد.

♈️گزارۀ بالا دقیقاً برخلاف خواست و هدف بیان‌کنندگانش، اتفاقاً ضرورت دموکراسی را اثبات می‌کند: چون عموم انسان‌ها (و به تبع آن عموم ایرانی‌ها) دیکتاتورهایی کوچکند، واجب است که قدرت به دست هیچ‌کدامشان نیفتد.

♈️مگر دموکراسی چیست جز تقسیم قدرت بین اشخاص و گروه‌های مختلف با رویکردها و امیال متفاوت؟

♈️دموکراسی چیست جز تعلیق قدرت در یک بوروکراسی نا-انسانی عریض و طویل که اجازه نمی‌دهد میل و خواست یک شخص یا یک گروه هم‌فکر مستقیماً بر سرنوشت جامعه تأثیر بگذارد؟

♈️در واقع، نکته این است که چون انسان‌ها طبیعتاً دیکتاتورند، قدرت را باید به دست سیستمی سپرد که به خاطر وجود امیال و خواست‌های متفاوت و متضاد در آن، عموماً شبیه یک نا-انسان، یک «ماشین»، رفتار می‌کند؛ ماشینی که قواعد رفتار آن را چیزی به نام «قانون» تعیین می‌کند.

♈️برای رسیدن به دموکراسی، به‌جای تمرکز بر تربیت تک‌تک اعضای جامعه، باید بر ساخت سیستمی ماشینی تمرکز کرد که در آن میل و منویات هیچ شخص یا گروه هم‌فکری بر سرنوشت مابقی اعضای جامعه مسلط نشود.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝افزایش سهم زنان در دولت یک واقعیت و ضرورت است

تقی آزاد ارمکی
، جامعه شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران
@jomhuriyat

♈️جامعه زنان ایران فقط چهار پنج نفر آدمی که در دولت‌ها بوده‌اند، نیست.

♈️اینها مثل همان آدم‌های قدیم هستند که مناقشه‌های قدیم را بازتولید می‌کنند و کار هم پیش نمی‌رود؛ اگر می‌توانستند در دولت‌های پیشین انجام داده بودند.

♈️خیلی مهم است، یک وزیری که قدیم در وزارتخانه بوده، حق ندارد در دولت جدید وزیر شود. برای اینکه اگر توانایی داشته عمل کرده، اگر عمل نکرده نشان می‌دهد که ناتوان است.

♈️به نظرم خطا است که به اینها برگردیم. ممکن است آدم‌ها از دست من ناراحت شوند. ولی اگر می‌توانستند کاری کنند، کرده‌اند؛ و دیگر باید بنشینند و حکم مشاوره داشته باشند.

♈️به آدم‌هایی که توانایی دارند، فرصت داده نشده به وزارتخانه‌ها بیایند. شامل زنان هم هست که چهار پنج نفری که در دولت‌ها بوده‌اند، مطرح می‌شوند؛ اینها اگر می‌توانستند کاری کنند، کرده‌اند. نشان می‌دهد بیش از این توانایی نداشته‌اند و باید زنان دیگری اضافه بر این بیایند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝  «فتنه عظیم کرسنت» و تقاضایی از رهبری

احمد حیدری     
@jomhuriyat

♈️سالیانی است کشورمان گرفتار «فتنه» است، فتنه‌ای عظیم، گمراه کننده، اختلاف انداز، و...؛ فتنه‌ای که به واقع مادر فتنه‌های 88، گروه انحرافی [احمدی نژادی‌ها]، و ... است. این فتنه همان وضعیت آشوبناکی است که «راست و دروغ» در آن قابل شناسایی نیست. کسی هم برای این فتنه درمانی نمی‌جوید بلکه حتی وجودش را اقرار نمی‌کنند!!

♈️یک نمونه آشکار؛ «فتنه کرسنت» است. "کرسنت"، قراردادی برای فروش و صادر کردن روزانه معادل ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش میدان نفتی سلمان با احداث خط لوله به قیمت هر هزار متر مکعب 18 دلار به مدت ۲۵ سال- از آغاز سال ۲۰۰۵- به امارات بود.

♈️این قرارداد در سال ۱۳۸۱ - زمان وزارت نفت زنگنه در دولت خاتمی- مابین شرکت کرسنت پترولیوم و شرکت ملی نفت ایران منعقد شد. عملیات اجرایی آن دو سال به طول می‌انجامید و پس از آن ایران طی 25 سال‌، ۱۸ میلیارد دلار درآمد کسب می‌کرد.

♈️در سال ۸۴ محمدرضا رحیمی رئیس وقت دیوان محاسبات کشور، از این قرارداد به «خیانت» تعبیر کرد و خواستار لغو آن شد و گروهی آن را «ترکمنچای جدید" خواندند و مانع اجرای آن شدند.

♈️دادگاه لاهه در سال ۲۰۱۳ رأی به لازم‌الاجرا بودن آن داد ولی ایران به این رأی گرن ننهاد لذا آن دادگاه ایران را به پرداخت جریمه‌ای معادل ۶۰۰ میلیون دلار به ادعای وزارت نفت، 14 و نیم میلیارد دلار به ادعای مرحوم رئیسی و 18 میلیارد دلار به ادعای آقای نعمت‌زاده وزیر صنعت وقت، به طرف اماراتی محکوم ساخت.

♈️این قرارداد در مناظرات کاندیداهای ریاست جمهوری اخیر از بحث‌های محوری بود و آقای جلیلی و زاکانی آن را به عنوان نشانه خیانت آقای زنگنه -وزیر نفت دولت آقای روحانی- مطرح کردند و آقای زنگنه هم آقای جلیلی را خائن و مانع اجرای این قرارداد و سبب تحمیل جریمه سنگین به کشور شمرد.

♈️آقای پورمحمدی در مناظره چهارم کاندیداها خطاب به آقای جلیلی گفت که در زمان مسئولیتش در سازمان بازرسی بنا بود «پرونده فساد کرسنت» حل شود، چرا جلوی آن را گرفتید؟ چرا حاضر به مناظره درباره کرسنت نیستید؟. چرا حاضر نیستید با متهمی که میگویید خیانت کار است و پرونده‌ای که ۱۸ سال از طرحش گذشته و اموال مردم به تاراج رفته و به خاطر آن علیه این ملت پرونده ساخته شده و در مورد آن حکم گرفته‌اند. بحث کنید؟ یا آقای زنگنه مجرم است یا دوستانی که جلوی قرارداد را گرفتند.

♈️آقای جلیلی که به ممانعت از اجرای این قرارداد متهم شده، بعد از انتخابات با رهبری ملاقات کرد و به گفتته خودش رهبری در این ملاقات گفته‌اند: «من از این حرکت شما که در آن جهاد تبیین صورت گرفت، خیلی راضی هستم. یک دلیلی که مشارکت بیشتر شد همین حضور روشنگرانه شما عزیزان بود.»

♈️از طرف دیگر برای فرار از جوابگویی به ادعاهای آقای زنگنه حول این قرارداد، می‌گوید: «این عرصه، عرصه جنگ است؛ تهمت می‌زنند، تخریب می‌کنند. این چیزهای کوچک که خب بعضی‌ها هم متاثر می‌شوند و درخواست می‌کنند به آنها جواب داده شود؛ نه، ما وقت برای[جواب به] آنها نداریم»!!!

♈️حال این سؤل مطرح می‌شود که چگونه به گفته او رهبری بحث‌های وی در مناظرات و تبلیغات ریاست جمهوری از جمله در باره کرسنت را مصداق «جهاد تبیین» و شایسته قدردانی شمرده ولی از طرف دیگر ایشان این پرونده را چیز کوچکی دانسته که وقت برای صرف در آن و شرکت در مناظره برای روشن شدن زوایایش ندارد؟ 

♈️از طرف دیگر ایشان در جواب تقاضای مناظره از جانب آقای زنگنه گفته است: «با کسی که[اقای زنگنه] متهم است نباید مناظره کرد، چرا که جای متهم در دادگاه است. باید برود دادگاه و حکمش را بگیرد و نه اینکه در تلویزیون بیاید مناظره کند!»

♈️با توجه به ابعاد گستره و تخریبی این فتنه بر افکار عمومی و عدم اقدام مؤثر قوه قضائیه و گردن ننهادن آقای جلیلی به مناظره تبیینی؛ ما از رهبری به جدّ خواهانیم دستور برگزاری این مناظره تبیینی را صادر کند تا در محضر عموم، ابعاد فتنه روشن شود و بعد از روشن شدن ابعاد ماجرا، مقصر [آقای زنگنه یا جلیلی یا هر دو] به دادگاه معرفی و کیفر گردد تا برای همیشه، پرونده این فتنه بسته شود.

♈️طولانی شدن غیر عادی این پرونده خود گویای آن است که جز با دستور رهبری، حقیقت این فتنه عظیم روشن نمی‌گردد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نکته‌ای در بارهٔ ترور نافرجام ترامپ

احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️ترور نافرجام دونالد ترامپ شکاف سیاسی در جامعهٔ آمریکا را تشدید می‌کند یا آن را ترمیم خواهد کرد؟

♈️دموکراسی‌ها معمولاً مستعد آن هستند که به صحنهٔ عرض‌اندام عوام‌فریبان تبدیل شوند، عوام‌فریبانی که قدرت‌نمایی و اظهار وجود خود را بر حفظ نظم و انضباط اجتماعی ترجیح می‌دهند و برای تحریک و برانگیختگی هواداران شورمند خود، لگام زبان خود را علیه رقبای سیاسی و دشمنان فرضی رها می‌کنند.

♈️حوادثی مثل ترور سیاسی، معمولاً دموکراسی‌ها را به خود می‌آورد و اتحاد و همبستگی جامعه علیه به‌کارگیری خشونت را افزایش می‌دهد.

♈️از این رو، احتمال اینکه ترور ناکام ترامپ، به ترمیم شکاف در جامعهٔ آمریکا منجر شود بیش از احتمال تشدید تنش و منازعه در آن جامعه است.

♈️این ماجرا اما ابعاد مهم دیگری هم دارد که با نوع اطلاع‌رسانی در بارهٔ ضارب و انگیزه‌های او به تدریج نمایان خواهند شد.

♈️اگر قرار باشد پای دخالت خارجی هم به این حادثه باز شود، امیدوارم خاورمیانهٔ فلک‌زده، متهم ردیف اول معرفی نشود.
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/05 13:23:13
Back to Top
HTML Embed Code: