Telegram Web Link
📝📝روزنامه جمهوری اسلامی: خوبی انتخابات اخیر این بود که نه یک روحانی رئیس جمهور شد، نه یک نظامی

🔰روزنامه جمهوری اسلامی نوشت
:

♈️در باره انتخاب دکتر مسعود پزشکیان به عنوان رئیس‌ جمهور نهم، توجه به دو موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است. موضوع اول اینست که او به وعده‌های خود عمل کند و تغییرات واقعی در مواردی که مورد نظر مردم است به وجود بیاورد. رسیدن به این هدف مستلزم دقت فوق‌العاده وی در افرادی است که با او همکاری خواهند کرد.

♈️در انتخابات ریاست ‌جمهوری 1400 بارها تأکید کردیم نظامیان نباید وارد امور اجرائی شوند. برای این نقطه‌ نظر دلایل زیادی داریم که در انتخابات 1400 مطرح کردیم و خوشبختانه مردم هم در چند انتخابات نشان دادند تمایلی به رئیس‌جمهور شدن نظامیان ندارند.

♈️آقایان رجال دین و افراد معمم هم بیش از 36 سال کرسی ریاست‌ جمهوری را در اختیار داشتند و اگر قرار باشد فرصت‌های عادلانه بین اقشار مختلف تقسیم شود، این مقدار زمان، بسیار بیش از سهم رجال دین است. علاوه بر این، شرایط جامعه اکنون بگونه‌ایست که مردم نگاه مثبتی نسبت به تصدی امور اجرائی توسط افراد روحانی ندارند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سیاست تعامل‌جو

محمد جواد کاشی

@jomhuriyat

♈️جشن پیروزی برای مسعود پزشکیان بدون توجه به تحریم کنندگان انتخابات رونق نخواهد گرفت. سیاست تعامل و رفاقت نباید به درون نظام منحصر شود.

♈️بدون توجه به تحریم کنندگان، سیاست تعامل به سیاست نشستن بر سر سفره قدرت نزول خواهد کرد. نگاه تعامل جو باید از سطح جناح‌های درونی نظام به سطح ملی و از سطح ملی به سطح فراملی ارتقاء پیدا کند.

♈️تحریم کنندگان سه گروه‌اند. تعامل با هر یک خط مشی جداگانه طلب می‌کند.
گروه اول به تحریم به مثابه یک منازعه جویی سیاسی می‌نگرند. امید دارند تحریم منجر به تحولات رادیکال شود.
گروه دوم از تحریم مقصودی ندارند، صرفاً در فضای بغض پس  از سرکوب جنبش مهسا به سر می‌برند.
گروه سوم که از همه پرشمارترند کسانی هستند که انتخابات را یک مناسک بی‌معنی یافته‌اند و میلی در خود برای مشارکت نمی‌یابند.

♈️این سه گروه با همه تفاوت‌هاشان در یک صف ایستاده‌اند و با چشم‌های شیشه‌ای و گاه اشک‌بار به مناسک شادی و جشن انتخابات می‌نگرند.
توفیق سیاست تعامل جو در درون حلقه قدرت، بدون تعامل با این گروه‌های کثیر مردمی ناممکن است.

♈️دولت پزشکیان باید به تحریم کنندگان سیاسی ثابت کند، مسیر تحولات مطلوب‌شان را می‌توانند از طریق مشارکت در انتخابات پی بگیرند. به دو شرط:
اول اینکه هیچ تحول رادیکالی یک‌شبه انجام شدنی نیست.
دوم اینکه تحول خواهی رادیکال مدعیان دیگر هم دارد. یکی از آنها جناح‌هایی در درون خود حکومت است.
بنابراین در پیشبرد خواست خود، دیگر مدعیان را هم باید مد نظر قرار دهد.

♈️فضاهای فکری و فرهنگی دوران دولت پزشکیان می‌تواند فضای گفتگو و تعامل میان طرح‌های گوناگون تحول رادیکال باشد.
جامعه ایرانی نیازمند التیام زخم‌های ناشی از طرد و خشونت و سرکوب سالیان پیشین است.
سال‌هاست ماشین نفرت و طرد و انکار چشمه‌های دگردوستی و مهر را در این سرزمین خشکانده است.

♈️گروه دوم تحریم کنندگان نیازمند رویت چهره تازه‌ای از حکومت و حیات سیاسی‌اند. دولت پزشکیان باید بتواند متولی چنین تحولی در ساختار نظام سیاسی باشد.

♈️تعامل با گروه سوم تحریم کنندگان از همه دشوارتر است. برای این گروه، صندوق  معنای خود را از دست داده است. هر چه تلاش کنی، باور نمی‌کنند این و آن نامزد ریاست جمهوری با هم تفاوت دارند. این آگاهی کلیشه شده، حاصل چند دور انتخابات پرشور پیشین است. در روز انتخابات با هزاران آرزو و شوق حاضر می‌شدند اما چندی که می‌گذشت همه چیز به روال سابق بازمی‌گشت.

♈️تفاوت‌ها باید ملموس شوند تا صندوق معنای خود را بازیابد. تعامل با این گروه تنها با معنادار کردن انتخاب مردم و خواست‌شان برای تغییرات معقول امکان پذیر است.
پشت یک سیاست تعامل جوی اصیل، باور به کثرت تقلیل ناپذیر جامعه ایرانی است.

♈️سیاست مدار تعامل‌جو باید بازیگر صحنه پیچیده توازن بخشی میان کثرت تمایلات و خواست‌های سیاسی کثیر باشد و الا تعامل از سطح لفاظی‌های سیاسی فراتر نخواهد رفت و در انتخابات بعدی قهر عمیق و افزون‌تری را تجربه خواهیم کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝قطب‌نمای سیاست خارجی دولت چهاردهم

@jomhuriyat

♈️با پیروزی مسعود پزشکیان و آغاز به کار دولت چهاردهم و استقرار آن پس از مراسم تنفیذ و تحلیف، جهت‌گیری سیاست خارجی آن به مهمترین دستورکار در عرصه روابط خارجی کشور تبدیل خواهد شد.

♈️مسعود پزشکیان در جریان مناظرات و تبلیغات ریاست جمهوری محور سیاست خارجی خود را بر اصل تنش زدایی قرار داده است.
او از ضرورت احیای برجام، داشتن روابط خوب با همسایگان، استفاده از فرصت‌های نوظهور و ضرورت ادغام در بازی جهانی سخن به میان آورده است.

♈️توافق ۲۵ ساله با چین، توافق دوجانبه با روسیه، موافقت‌نامه همکاری ها با اوراسیا و تحکیم روابط با همسایگان عرب خلیج فارس از جمله موضوعاتی است که بنظر می‌رسد ادامه سیاست دولت سیزدهم خواهد بود و حتی انتظار این است که به سمت تقویت هرچه بیشتر حرکت کند.

♈️اما چالش اصلی که وجه تمایز سیاست خارجی دولت چهاردهم خواهد بود دو مسئله مهم یعنی احیای برجام و رفع تحریم ها و دوم بازسازی روابط با اروپا پس از چند سال تنش مداوم است.

♈️اظهارات سخنگوی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه این اتحادیه آماده همکاری با دولت جدید ایران است، می‌تواند سیگنال مثبتی برای آغاز گفت‌وگوهای جدید با این اتحادیه باشد.

♈️ضرورت این گفت‌وگوها از این رو است که شاهد همراهی مجدد تروئیکای اروپایی با آمریکا در فشار بیشتر بر ایران بر سر پرونده هسته ای هستیم که ماه گذشته خود را به شکل صدور یک قطعنامه الزام آور در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی نمایان ساخت.

♈️آغاز گفت وگوها و حفظ تماس‌ها در جهت بازسازی روابط می‌تواند زمینه مناسبی برای فراهم کردن مقدمات گفت‌وگوهای احیای برجام در ماه‌های آینده بویژه پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه آبان باشد.

♈️آنچه دولت چهاردهم باید از تجربیات گذشته تجربه آموزی کند و در جهت اصلاح نواقص گام بردارد؛ حفظ توازن در سیاست خارجی است، یعنی توجه همزمان به شرق و غرب و فرصت شناسی در یک جهان چندجانبه‌گرا با فرصت‌های نوظهور است./ دنیای اقتصاد
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آغاز مبارزه با نفاق سیاسی از برکات این انتخابات بود!
رستم شجاعی مقدم  ۱۴۰۳/۴/۱۷
@jomhuriyat

♈️داستان مخالفت محافظه‌کاران حکومتی با تصویب لوایح FATF و برجام و نشر ارقام زیانهای سنگین ناشی از آن مخالفت‌ها در جریان مناظرات انتخاباتی و همچنین در اظهارات متقابل مقامات سیاسی روز ( حسن روحانی و ظریف) در فضای رسانه‌ای و عمومی کشور سیگنالهای آرامی از رسوایی سیاسی را به حرکت در آورد که یقینا در تحولات آینده تقویت شده و به امواج نیرومند بدل خواهند شد.

♈️نفاق سیاسی که پایه‌های آن در عدم شفافیت قانون اساسی و به ویژه در تمرکز اختیارات در دست رهبر و معافیت آن مقام از پاسخ‌گویی علیرغم اختیارات موسع و همچنین عزل اختیارت ریاست جمهوری از قدرت نظارت بر تحقق قانون اساسی، نیروهای مسلح و رادیو تلویزیون ریشه دوانده است، موجب ممانعت حکومت و عوامل انتصابی آن از توفیق دولتهای مردمی گشته است.

♈️نهادهای انتصابی و غیر پاسخگو به طور سیستماتیک زمانی که یک دولت منتخب مردم قصد گشایش امور در سیاست خارجی و روابط بین‌الملل را دارد با سواستفاده از قانون اساسی و بهره‌گیری از قدرت متمرکز و معاف از پاسخ خود آنقدر موانع پیش پای دولت غیر خودی میگذارند و برای آن بحران می‌سازند که نتواند در اصلاح عقلایی امور گامهای اساسی بردارد.

♈️این نوع تقابل در دو دولت محمد خاتمی و حسن روحانی در سطح گسترده به کار گرفته شد.
در جریان کارزار انتخاباتی اخیر محافظه‌کاران با تعدد کاندیداهای خود به عملکرد دولت روحانی تاختند و با این کار خود موجب ورود حسن روحانی و دکتر ظریف به میدان پاسخگویی و افشای نقش دوگانه عوامل حکومتی در به شکست کشاندن تصویب لوایح ضد پولشویی و احیای برجام و در نتیجه انزوای بیشتر ایران شدند.

♈️یکی دیگر از زمینهای نفاق سیاسی در سیستم کنونی نحوه نقد و نظارت بر عملکرد دولتهای خودی و غیر خودی است.
تحریم ها، گرانی و تورم زمانی که دولت خودی سرکار باشد حتی نعمت و برکت است اما در دولت غیر خودی موجب ضعف ایمان و..... میشود.

♈️آنچه در این انتخابات برای نخستین بار شکل گرفت برای مبارزه با نفاق سیاسی یک آغاز مبارک است.
شفافیت سیاسی باید به حدی باشد که شخصیتهای دوگانه هزینه حیثیتی نفاق سیاسی خود را بپردازند تا خیانت به منافع ملی بدون مجازات باقی نماند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اخطار به آقای پزشکیان

رحیم قمیشی
@jomhuriyat

♈️چند روز است وضعیت اینترنت و شدت فیلتر آن، متاسفانه بسیار تشدید شده است.
این موضوع برای همه کاربران مشهود و قابل لمس است.

♈️مردم انتظار ندارند دولت شما دست به‌کار نشده و هنوز حکم ریاست جمهوری را دریافت ننموده، وزیر ارتباطات شما مستقر نشده، گشایشی در وضعیت افتضاح اینترنت در کشور را مشاهده نمایند. اما اینکه به محض رای گرفتن اولیه شما، وضعیت از قبل بدتر شود، نوعی دهن کجی به مردم و به سخره گرفتن قدرت آنها و شماست.

♈️انتظار نداریم فردا صبح مشکل نت حتماً برطرف شود، اما انتظار داریم در حد دو سطر خطاب به کارگزاران دولتی بنویسید؛
"ضمن عذرخواهی از مردم، اختلالات اخیر در اینترنت کشور، به محض روی کار آمدن دولت شما، به سرعت پیگیری شده و تمام افراد دخیل در این اقدام، بدون هیچگونه اغماضی بزودی اخراج خواهند شد."

♈️یکی از مهمترین وعده‌های شما بازگشایی فضای اینترنت در کشور بوده است.
برای ما قابل پذیرش نیست، حتی اگر نهادهای انتصابی و یا شخص رهبر بخواهند جلوی شما را بگیرند، شما کوتاه بیایید.
ما و مردم عجول نیستیم
اما یادتان باشد نباید اجازه دهید
گربه را دم حجله سر ببرند!

♈️در برکنار کردن تک تک افراد دخیل در تجاوز به حقوق مردم، لحظه‌ای نباید تردید کنید.
در گزارش دادن به مردم از روند امور کوتاهی نباید بکنید.
دلیل برگزار نشدن مصاحبه با رسانه‌ها باید شفاف شود.

و گر نه دیوار تا ثریا کج خواهد رفت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ این چند دقیقه پیام دولت در سایه به دولت منتخب را بشنوید


♈️ جلیلی در شرح جلسه اش با رئیس جمهور منتخب رک و راست می گوید
هر جا کاری که ما می گوییم را انجام بدهد می گوییم متشکریم

♈️ هر جا کاری که خلاف نظر ماست انجام بدهند این انحراف از مسیر انقلاب است ما جلوی دولت خواهیم ایستاد.

🔰 پ ن؛ نظارت بر عملکرد دولت طبق قانون اساسی ، متولی خاصی نظیر مجلس و سازمان بازرسی کل کشور دارد و مشخص نیست که آقای جلیلی براساس کدام اختیارات قانونی، وظیفه نظارت بر دولت منتخب و گوشزد کردن مشکلات را بعهده گرفته است ؟!!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ روایت مصطفی معین از حوادث کوی دانشگاه/ حمله‌ای مغول‌وار بود؛ باید زهر چشم گرفته می‌شد

♈️ مصطفی معین، وزیر علوم در دولت اصلاحات درباره حوادث کوی دانشگاه که در ۱۸ تیر ۱۳۷۸ رخ داد،‌ می‌گوید:

♈️ «حوادث کوی دانشگاه می‌توانست اتفاق نیفتد چراکه دلیلی برای آن وجود نداشت، گناه دانشگاه و دانشجو چه بود؟ این بود که در صحنه بودند و در دوم خرداد آن حماسه را خلق کردند و برای آنکه تحول رخ بدهد پیشتاز بودند.»

♈️ «انگار رفتار دانشجوها گناه بزرگی بود چراکه سبب شد خیلی از معادله‌ها بهم بریزد، به همین دلیل از همان اول دولت اصلاحات برخوردها و بحران‌های هر ۹ روز یک بار شروع شد و بعد کار به کوی دانشگاه رسید که باید زهر چشم گرفته می‌شد.»

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ دولت جدید بریتانیا : زن مسلمان، وزیر دادگستری

♈️ یک رنگین پوست، وزیر خارجه

♈️ 10 وزیر زن / 40 درصد نمایندگان پارلمان بریتانیا،‌ زن هستند

♈️ "شبانه محمود" وزیر دادگستری و مسلمان،‌ متولد لندن و اصالتا اهل کشمیر پاکستان است.

🔰 و تمامی این‌ها، یعنی جامعه و مسؤلین آنها به چنان رشد و درکی از زندگی و حکمرانی رسیده اند که امور جامعه خود را فارغ از دین، باور و رنگ پوست افراد، به نخبگان و شایستگان بسپارند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دیدید!
#احمد_زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️خبرگزاری قوۀ قضائیه دستگیری دکتر محسن برهانی را مربوط به اجرای حکم قطعی او برای تحمل کیفر حبس اعلام کرده است.

♈️یعنی آمران و مسئولان اجرای این حکم معنی پدیدۀ "همزمانی" را نمی‌دانند؟ یعنی اصلاً به ذهنشان خطور نکرده است که با اجرای حکم آقای برهانی درست یک روز پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری همه خواهند گفت؛
دیدید شروع شد! دیدید قرار است هیچ چیز تغییر نکند! دیدید هنوز آب کفن انتخابات خشک نشده کارشکنی را آغاز کردند؟

♈️یا همۀ این "دیدیدها" به ذهنشان خطور کرده اما اعتنایی نکرده‌اند؟ و یا اصلاً پیش خود گفته‌اند چه بهتر که اینطور فکر کنند، چون واقعاً قرار نیست که اتفاق تازه‌ای بیفتد! مگر تغییر رئیس جمهور قرار است تأثیری داشته باشد؟

♈️واقعاً که قوۀ قضائیه با این نوع کارها چقدر دقیق و جدی  به توصیۀ رهبری مبنی ضرورت اصلاح وجهۀ رسانه‌ای خود اهتمام می ورزد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from اتچ بات
📝📝اظهارات جلیلی بشدت خطرناک است
✍️سلمان کدیور
@jomhuriyat

♈️این نمی شود که هرکسی یک دار و دسته ای داشته باشد، یک زوری داشته باشد، چوب لای چرخ دولت بگذارد

🔰جلیلی در شرح جلسه اش با رئیس جمهور منتخب رک و راست می گوید
هر جا کاری که ما می گوییم را انجام بدهد می گوییم متشکریم
هر جا کاری که خلاف نظر ماست انجام بدهند این انحراف از مسیر انقلاب است ما می زنیم کاسه کوزه دولت را خرد می کنیم
.

♈️همه حرفهای آقای جلیلی در این فیلم 108 ثانیه‌ای قبول اصلا!
فقط لطفا ایشان بفرمایند چگونه قرار است تشخیص داده شود که فلان کار دولت «خطا و اشتباه» است که شما میخواهید آن را با قدرت متذکر شوید؟

♈️این مبنای تشخیص درست و غلط چیست؟ داور کیست؟ سازوکارش چگونه است؟خودشان؟
یعنی از فردا هر چیزی که شما و تیم حضرتعالی تشخیص داد خطا است باید با دولت مستقر و قانونی وارد چالش شوید؟

♈️این چیزی که آقای جلیلی دارند میگویند اگرچه ظاهر شیک و قشنگی دارد اما در باطن بشدت خطرناک است، هیچکس حق ندارد دولت مستقر و قانونی را بصورت سیستماتیک دچار چالش مستمر کند، جلوی این را باید از همین ابتدا گرفت.
از سوی دیگر این مملکت مگر قانون ندارد؟
قانون اساسی می گوید مجلس و رهبری وظیفه نظارت بر دولت را بر عهده دارند. این نمی شود که هرکسی یک دار و دسته ای داشته باشد، یک زوری داشته باشد، چوب لای چرخ دولت بگذارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان چیزی را از مردم کتمان نکنید؛
مهرهای محرمانه را از صورتجلسه ها حذف کنید

محمد سروش محلاتی
@jomhuriyat
حضرت آقای دکتر پزشکیان


🔰با سلام و ارادت
♈️مطلبی ناگفته و نادانسته برای حاکمان وجود ندارد و تکرار مکررات ، ملال آور است .
سخن حق و حق سخن همان بود که وقتی مولی الموحدین به نزد خلیفه سوم رفت تا پیام معترضان را برساند به خلیفه فرمود : چه بگویم که ندانی ! و هرچه بگویم تو میدانی !
وَ اَللَّهِ مَا أَدْرِي مَا أَقُولُ لَكَ؟، مَا أَعْرِفُ شَيْئاً تَجْهَلُهُ وَ لاَ أَدُلُّكَ عَلَى أَمْرٍ لاَ تَعْرِفُهُ ، إِنَّكَ لَتَعْلَمُ مَا نَعْلَمُ (نهج البلاغه)

♈️اینک اکثریت خاموش ملت با قهر خود از صندوق اعتراض خود را رسانده و اکثریت آنان که به صندوق آمده اند نیز با رای خود بشما پیام ناخشنودی خود از وضع موجود را رسانده اند . و نا گفته ای نمانده است . دردهای مردم نه قابل انکار است و نه قابل توجیه ، و معلوم نیست فرصت چندانی برای جبران باقی مانده باشد .

♈️اما برای شروع و برای نشان دادن صداقت و شجاعت، از اینجا میتوان آغاز کرد که قید محرمانه را از گفتگوها و تصمیم گیری های دولت برداشت.

♈️همه فسادهایی که تا کنون اتفاق افتاده ، نتیجه تصمیم گیری در اطاق های در بسته و به دور از چشم ملت بوده است، و مردم نمی‌دانند که چه کسی و در کجا سرنوشت پر مرارت او را رقم میزند و زندگی ضنک را بر او تحمیل می‌کند.
  گاه پس از سالها معلوم می‌شود که در فلان تصمیم خانمان سوز، اراده ای در خارج از دولت دخالت داشته است!

♈️صداقت فقط اقتضا نمی‌کند که خلاف واقع گفته نشود ، صداقت اقتضا می‌کند که واقعیت ها گفته شود و فرمانروا موظف به چنین صداقتی است .

♈️اگر منتخب عزیز ملت ، به یک حق مردم و فقط به یک حق  وفادار باشد، زمینه تغییر در همه جا فراهم و فساد رو به تقلیل می‌رود ، و آن یک حق، حق آگاهی و اطلاع مردم از امور  است، همان حقی که حتی امیر المومنین ع ، خود را بر آن ملتزم می‌دانست و اعلام میکرد : چیزی را از مردم -- به جز اسرار نظامی -- کتمان نمی‌کنم:
أَلَا وَ إِنَّ لَكُمْ عِنْدِي أَلاَّ أَحْتَجِزَ دُونَكُمْ سِرّاً إِلاَّ فِي حَرْبٍ ( نهج البلاغه )

♈️بر این اساس ، کافی است که شما آن سخن حضرت را رسما اعلام کنید و به جد برای ادای این حق فراموش شده ملت، اقدام نمایید، مُهرهای محرمانه را از صورتجلسات تصمیم گیریهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بردارید، ورود خبرنگاران به مناطق ممنوعه را آزاد و از طفره رفتن دولتمردان در پاسخگویی جلوگيري کنید و اجازه دهید که مردم بدانند چه کسانی و در کجا و چکونه برایشان تصمیم می‌گیرند؟

♈️در پایان ضمن تبریک جهت کسب اعتماد مردم شریف،  از حضرت حق جل و علا متضرعانه میخواهم که در انجام این مسئولیت خطیر،  بیشترین توفیقات را نصیب شما و همکارانتان فرموده و از عنایات خاصه حضرت بقیه الله الاعظم برخوردار باشید .

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝استقلال روحانیت از کانون های قدرت، عامل اصلی آن اعتبار و‌ اعتماد از جانب مردم بود!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️در انتخابات ریاست جمهوری اخیر، اعزام گسترده برخی طلاب و روحانیون به مناطق مختلف کشور، در جهت تبلیغ کاندیدای خاص، از مواردی بود که انتقادات بسیاری را برانگیخت.

♈️اینکه اگر صرف تبلیغ و تشویق به رای دادن مردم می شد، با توجه به رویکرد سیاسی روحانیت بعد از انقلاب، قابل توجیه بود. ولی تبلیغ با هزینه کردن از وجوهات شرعی و بیت المال که از جیب مردم تامین می شود، در جهت جناح و فرد خاص، قابل تامل و محل ایراد است.
اینکه به صورت هدایت شده و جریانی، آن هم با نام حوزه های علمیه، فرد دیکته شده مورد حمایت قرار بگیرد، مورد انتقاد است و با استقلال فکر و رای این طبقه همخوانی ندارد!

♈️آری، زمانی یکی از تفاوت های بنیادین روحانیت شیعه، در مقایسه با روحانیت سایر ادیان و مذاهب، عدم وابستگی و حضور در کانون های قدرت و بهره بردن از خوان آن بود.
در نتیجه این ویژگی برجسته و استقلال مالی و فکری از قدرت بود که باعث می شد مردم همواره به روحانیت و پایگاه آن بیشترین اعتماد و تکیه را داشته و در تقابل با زورمندان و حاکمان، به آن ها پناه برده و اعتماد کنند.

♈️ولی امروز که این اقدامات توسط عده ای از این طبقه رخ می دهد، این عمل غیرمعمول به حساب کلیت پایگاه روحانیت گذاشته شده و اعتبار و جایگاه آن بین مردم، حداقل از نظر استقلال فکری و مالی، بیش از پیش خدشه دار و تضعیف می شود. خاصه مردمی که زمانی از دست عوامل قدرت به این پایگاه پناه می بردند و الان آن را تبدیل به خود قدرت و عوامل آن می بینند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️سلام به سرزمین زیبا و کهن پارس و مردم مهربانش
♈️صبح زیبای همراهان عزیز و ارجمند بخیر و نیکی
♈️،روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰آبشار راین کرمان
آبشار راین (ظهرود)- بخش راین


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 تغییر یا تداوم؟
یادداشتی از علی‌رضا علوی‌تبار منتشر شده در وب‌سایت
#مشق_نو
@jomhuriyat

♈️آقای پزشکیان برای دعوا و کشمکش نیامده است اما به دلایل مختلفی نماد و تجسم تغییر است. پزشکیان دین‌دار و دین‌‏باور است، اما در فهم آموزه‌‏های دینی به مقتضیات زمان توجه دارد و ادامه راه اجتهاد با توجه به «زمان» و «مکان» است. همین عنصر است که او را در مقابل بنیاد‏گراییِ تجددستیز قرار می‌‏دهد. مسئله‌آفرین ایران را «تبعیض» می‌‏داند و در نتیجه از برابری حقوقی و حقیقی در عرصه‌‏های دینی و مذهبی، جنسی، قومی و نسلی دفاع می‌‏کند.

♈️روشن است که این جهت‏‌گیری او را در مقابل «تبعیض ساخت‌یافته» حقوقی و حقیقی مطلوب جریان راست ‏افراطی قرار می‌‏دهد. همراهان و مشاوران پزشکیان از «رفاه نهادینه» که متکی بر توسعه پایدار است، دفاع می‌‏کنند. اطرافیان پزشکیان حتی اگر انگیزه‌‏های دستیابی به «فرصت‏»های شخصی را هم داشته باشند به مخاطره چنین تلاشی در درون ساختار انحصارگرای قدرت آگاه‌اند.

♈️در ساختار قدرت متکی بر حاکمیت یک اقلیت، ورود به قدرت لزوماً شما را از خطر مصون نمی‏‌دارد. می‌‏توان مسئول بود اما دائم در معرض پرونده‌‏سازی قرار داشت. در چنین ساختاری تنها قاعده ماندگاری در قدرت «ارادت‌‏سالاری» است.

♈️ورود پزشکیان به قوه مجریه در نخستین گام یعنی تلاش برای بازسازی نظام اداری. رعایت موازین مندرج در قوانین موجود (مانند قانون مدیریت خدمات کشوری) که معمولاً نشان‏‌دهنده حداقل‏‌های مطلوب هستند، به‌طور قطع به کارآیی و اثربخشی این نظام یاری می‏‌رساند. همین تحول می‏‌تواند در سیاست‌‏های پولی کشور و نظارت‌‏های بانک مرکزی بر بانک‌‏های تجاری نیز اتفاق افتد.

♈️چهره تازه‌‏ای از ایران در سطح بین‌‏المللی نشان داده خواهد شد، چهره‏‌ای که با اعتماد به نفس گفت‌وگو می‏‌کند و بهره‏‌گیری از ابزارهای دیپلماتیک برای تأمین منافع ملی را بلد است. تغییرات از حوزه قوه مجریه آغاز می‌‏شود و با بازتولید آن در بخش‌‏های دیگر، امکان بازتولید وضع موجود با اختلال مواجه می‏‌گردد. با زمینه مساعدی که در جامعه هست این روند به پیدایش میانجی‏‌هایی برای تغییر در بخش‏‌های مختلف می‏‌انجامد. پزشکیان به‌دلیل نگرش‌‏های بنیادی که دارد و ترکیب تیمی که به همراه‌اش می‌‏آیند، نماد و تجسم تغییر خواهد بود. پذیرش حضور او در رقابت به‌معنای آمادگی حداقلی برای تغییر است.

🔰متن کامل این نوشتار را در لینک زیر بخوانید
mashghenow.com/?p=6080

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 بیانیه شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب بمناسبت انتخاب غرور آفرین نهمین رئیس جمهوری ایران

@jomhuriyat
به نام خدا

♈️ هموطنان عزیز
دستان گرم و پر محبت شما را در اقصی نقاط کشور می‌بوسیم و خاک قدومتان را سرمه چشم میکنیم و حضور ارزشمندتان در پای صندوق‌های رای را که موجب حفظ اتحاد و همدلی در جهت بهبود وضعیت کشور شد را ارج می‌نهیم
.

♈️ از همه هموطنان عزیز، چه آنهایی که به جهت اعتراض به شرایط موجود رای ندادند و چه آنهایی که به عشق وطن و حفط کرامت ملت در پای صندوق های رای حاضر شدند، کمال تقدیر و تشکر را داریم و قدردان درایت و آگاهی مردم بزرگ و متمدن ایران زمین هستیم.

♈️ از همین رو، با پایان رقابت های انتخاباتی از یکسو و وجود مشکلات عدیده در تمامی حوزه های اجتماعی و کلان کشور از سوی دیگر، زمان آن فرارسیده است تا علاقمندان به ملت و کشور، وفاق و همدلی واقعی را سرلوحه خود قراردهند و در مسیر توسعه، نوسازی و بازسازی کشور و رفع تنش با سایر ملت‌ها گام های موثری بردارند.

♈️ لذا ضرورت دارد تا با بهره‌گیری از همه متخصصین و تعامل نخبگان کشور در عرصه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی، طرحی نو برای اداره امور کشور دراندازیم و با جلب نظر و تجربیات کارشناسان و متخصصین فرهیخته و بکارگیری ظرفیت نسل جوان و جامعه زنان این سرزمین پرافتخار، موجبات رشد و توسعه اجتماعی و زمینه برقراری عدالت و رفع تبعیض و مبارزه با رانتخواری و فساد در کشور را نهادینه کنیم.

♈️ وفادارانه به جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان بابت حضور به موقع و ارزشمندشان در عرصه انتخابات و جلب اعتماد عمومی برای مدیریت قوه اجرایی کشور تبریک میگوییم و امیدواریم که این پیروزی بزرگ با بهبود وضعیت عمومی جامعه در طی ماهها و سالهای پیش رو، بعنوان برگ زرینی از اقتدار ملت بزرگ و شریف ایران برای نسل های آینده به یادگار بماند.

♈️ بخاطر داشته باشیم که کسب این موفقیت، گامی بسیار بزرگ و تاثیرگذار برای نجات کشور از خودبینی‌ها و انحصارگرایی در قدرت و تلاشی ارزشمند از سوی جامعه برای فاصله گرفتن از انحطاطی بود که نامحرمان انقلاب، تحت عنوان "پروژه خالص سازی" در سودای تحمیل آن بر ایران عزیز بودند، که این تلاش بدخواهان، به لطف ایزد منان و بیداری و آگاهی این مردم بزرگ، ناکام ماند.

♈️ مبرهن است که تمام ایرانیان با هر دین، آیین، قومیت، سلیقه و طبقه اجتماعی، دارای حقوق مساوی جهت مشارکت در کلیه امور کشور و تعیین سرنوشت خود و اداره امور جامعه  هستند و ضرورت دارد تا رفع تبعیض ها  و کاستی ها در تمامی نقاط کشور، بویژه مناطق محروم و کم برخوردار در راس سیاست های اقتصادی و توسعه گرایانه رئیس جمهور منتخب قرار بگیرد و پرواضح است که استفاده از ظرفیت های قانونی احزاب، تشکل های مردم نهاد، صاحبان قلم و اندیشه  و مصلحین مردمی جامعه، می‌تواند بعنوان ظرفیتی ارزشمند و تاثیر گذار، در اختیار دولت چهاردهم و در خدمت مردم عزیز ایران قرار بگیرد.

♈️ امیدوارم که دادار رحمان و رحیم، حافظ و نگهدار این سرزمین و ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین باشد.

شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نگاهی به سفره‌های شهروندان در بهار ۱۴۰۳؛ نرخ فلاکت در زمان پیروزی پزشکیان ۴۹/۳ درصد است

علی ایوبی
@jomhuriyat

♈️روز گذشته مسعود پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید ایران معرفی شد و این درحالی است که تا دو ماه پیش سکان هدایت دولت بر دستان کسان دیگری بود که از نظر دیدگاه سیاسی و اقتصادی با پزشکیان متفاوت بودند و قرار نبود به یکباره دولت چهاردهم را تشکیل دهد. اما حالا او باید به یکی از مهمترین وعده‌های خود یعنی ساماندهی اوضاع اقتصادی کشور و اجرای برنامه هفتم توسعه و کار‌های برزمین‌مانده دولت سیزدهم عمل کند.

♈️پزشکیان در حالی دولت را در دست گرفته که تورم و همچنین شاخص بیکاری در وضعیت مناسبی قرار ندارند و «شاخص فلاکت» در کشور بالا است. شاخص فلاکت یک نشانگر اقتصادی است که از حاصل جمع نرخ بیکاری و تورم به‌دست می‌آید و آن را معیاری برای تعیین سنجش سلامت کلی اقتصادی یک کشور در نظر می‌گیرند پس هرچقدر این عدد بالا باشد نشان از سطح پایین رفاه مردم و وضعیت دشوار معیشتی آنان است. این شاخص به‌عنوان یکی از بهترین سنجه‌ها برای نشان دادن عمق رکود تورمی است که می‌تواند عملکرد اقتصادی یک دولت را نیز روشن کند.

♈️شاخص فلاکت را در سال ۱۳۹۵ به ۲۱/۴ درصد که پایین‌ترین درصد در ۲۶ سال گذشته است رساند. خروج رئیس‌جمهور آمریکا از برجام در سال ۱۳۹۷، تحریم‌های جدید و هجوم و گسترش کرونا در پایان سال ۱۳۹۸، اوضاع اقتصادی کشور را نابسامان کرد و شاخص فلاکت به بالای ۵۰ درصد رسید و روحانی دولت دوازدهم را با شاخص فلاکت ۵۵/۴ درصد به مرحوم ابراهیم رئیسی تحویل داد. فروکش کردن کرونا، بازگشت دموکرات‌ها به کاخ ریاست‌جمهوری آمریکا و فروش بیش از یک میلیون بشکه در روز باعث شد تا در پایان سال ۱۴۰۲ شاخص فلاکت سیر نزولی پیدا کند و به ۴۹/۳ درصد برسد.

♈️حالا مسعود پزشکیان از دیروز دولتی را تحویل گرفته که شاخص فلاکت آن نشان از این دارد که وضعیت بیکاری و تورم در آن به معضل بزرگی تبدیل شده و چه بخواهد یا نه، برنامه، اهداف و نتایج اقتصادی تیم و دولت او با شاخص‌های دولت‌های سیدمحمد خاتمی و حسن روحانی مقایسه خواهد شد و باید تلاش کند تا میزان شاخص فلاکت در دولت سیزدهم را که نزولی بود، حفظ و کاهش دهد.

♈️حمیدرضا قاسمی، کارشناس اقتصاد در گفتگو با «هم‌میهن» به این موضوع اشاره کرده و گفته: «در سال‌های گذشته، همه کشور از تورم رنج برده‌اند و وضعیت بیکاری نیز در بسیاری از استان‌ها بالا بوده است، سیاست‌ها نیز به سمتی نرفته که شاهد ورود سرمایه به کشور باشیم و اعتماد سرمایه‌گذار بسیار پایین بوده است و در واقع کشور را با میانگین رشد صفر در طول یک دهه اخیر اداره کردیم که طبیعتاً باعث تعمیق رکود می‌شود و این یعنی تعطیلی بنگاه‌ها.»


#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ هفدهم تیر ۱۳۱۶

♈️ به‌دنبال آشکارشدن ایران‌ستیزی شوروی‌ها در آسیای میانه، قفقاز و کشتار مردم این سامان، دولت‌های ایران، عراق، ترکیه و افغانستان «پیمان سعدآباد» را برای مقابله با نفوذ کمونیسم امضا کردند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حکم یا تحکم؟
دکتر محسن برهانی چرا به زندان اعزام شده است؟

کامبیز نوروزی
@jomhuriyat

♈️وقتی خبرگزاری رسمی قوه قضائیه در انتشار خبر زندان رفتن یک حقوقدان آگاه و منتقد و متعهد از بیان کمترین جزئیات بسیار مهم خودداری می‌کند، می‌توان نتیجه گرفت که "فرآیند رسیدگی" قابل دفاع نبوده و از انتشار آن و نقد ایرادهای آن ببمناکند.

♈️اگر در شیوه خبررسانی در مورد بازداشت محسن برهانی دقت شود این گمان قویا حاصل می‌شود که در این خبر اصلا قصد نبوده که خواننده مجاب و اقناع به اجرای قانون و عدالت شود:

"خبرگزاری میزان- محسن برهانی که پیشتر در فرآیند رسیدگی به یک پرونده قضایی در محاکم قضایی محکوم و حکم وی قطعی شده بود برای اجرای حکم قانونی دادگاه، احضار و به زندان معرفی شد.
انتهای پیام/"

♈️اتهام برهانی چه بوده؟
کی و چگونه تحقیقات مقدماتی انجام
شده است؟
در کدام محکمه قضایی محاکمه شده است؟
محاکمه وی با چه شرایطی انجام شده است؟
دفاعیاتش چگونه بوده است؟
رای بدوی و سپس رأی تجدید نظر  چه و مستند به کدام مواد قانونی بوده است و مدت زندان چقدر است؟

♈️در این خبر که توسط خبرگزاری قوه قضائیه منتشر شده است پاسخی، حتی به اشاره، برای هیچ‌یک از این پرسش‌ها وجود ندارد.

♈️این خبر فقط از محبوس شدن دکتر محسن برهانی گزارش می‌دهد نه از اجرای قانون و اجرای عدالت.
بیشتر بوی تحکم می‌دهد تا حکم.

♈️اگر القای ترس و انتقام جای قانون و دادگری را بگیرد، عدالت کیفری محقق می‌شود، نه جامعه بوی عدالت می‌شنود. شاید هم مقصود همین باشد.

♈️محسن از معدود حقوقدانان است که با قبول مسئولیت اجتماعی دانش خود را در عرصه عمومی در خدمت جامعه گذاشته است.

♈️زندان‌ رفتن او و کسان دیگری مانند او، با هر تخصص و گرایش، از اعتبار وی کم نمی‌کند. به اعتبار زندان می‌افزاید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰دکتر محسن برهانی بازداشت شد!    

محمدحسین مهدیخانی : 

                                     
♈️بازداشت آقای برهانی این سئوال در اذهان عمومی بوجود آورده که کارخانه بعد از انتخابات به تنظیمات اولیه برگشته است !؟ یا اینکه اتهامات و جرائم آقای برهانی خیلی سنگین بوده و احتمال فرار از کشور را داشت !؟  افکار عمومی این حق را دارند، بدانند، جرم یک انسان روشنفکر و حقوقدان چه بود که یک روز بعد از اتمام انتخابات بازداشت میشوند! هر چند میدانم نوشتن این متن چند خطی هم در این سیستم میتواند بعنوان یک اتهامی به نام تشویش اذهان عمومی قلمداد شده و پرونده سازان را دست به کار نماید !! چه کنم ، سکوت هم یک خیانت است !!


🔰آخرین سخنرانی محسن رهانی در کمپین پزشکیان در ورزشگاه حیدرنیا

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دولت در سایه و چند پرسش از آقای جلیلی
احمدزیدآبادی
@jomhuriyat

♈️در دمکراسی‌های نهادینه‌شده، در مقابل حزب حاکم، یک حزب اپوزیسیون قانونی وجود دارد، که دولت سایه را تشکیل می‌دهد. برای مثال، تا کنون که در بریتانیا حزب محافظه‌کار حاکم بود، در مقابلش حزب کارگر به عنوان حزب اپوزیسیون، دولت سایه را تشکیل داده بود. دولت سایه، به لحاظ شکلی کاملاً مشابه دولت حاکم است و اعضای آن، تمام اطلاعات مربوط به وضعیت کشور را که در اختیار اعضای دولت مستقر است، دریافت می‌کنند.

♈️فلسفۀ تشکیل دولت سایه توسط حزب اپوزیسیون، اولاً امکان نقد علمی و کارشناسی عملکرد حزب حاکم و ثانیاً اطلاع و اشراف اعضای آن از وضعیت اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی کشور است تا به محض آنکه در انتخابات پیروز شدند، با آگاهی از شرایط، دولت را تشکیل دهند و نخواهند چرخ را از ابتدا اختراع کنند!

♈️الان که حزب محافظه‌کار در انتخابات پارلمانی شکست خورده است، دولت در سایۀ حزب کارگر جای آن را می‌گیرد و در مقابل، حزب محافظه‌کار به عنوان حزب اپوزیسیون فعالیت خود را آغاز می‌کند و دلت در سایه تشکیل می‌دهد. این یک سازوکار کاملاً قانونی و همراه با استفاده از امکانات مالی و غیرمالی تعریف شده در قوانین است.

♈️در کشور اما اولاً حزب فراگیر وجود ندارد که بتوان از حزب حاکم سخن به میان آورد. ثانیاً چیزی تحت عنوان اپوزیسیون به رسمیت شناخته نمی‌شود. بنابراین تشکیل دولت سایه نه محمل قانونی و نه محلی از اعراب دارد!

♈️با این حساب، مشخص نیست که آقای سعید جلیلی برای چه نام گعده و محفل یاران خود را "دولت سایه" گذاشته است؟ اساساً او دبیرکل کدام حزب است؟ طبق کدام فرایند قانونی، گعدۀ خود را در موقعیت اپوزیسیون هر دولتی اعم از دولت روحانی و رئیسی و پزشکیان قلمداد می‌کند؟ امکانات این گعده مشخصاً از کجا تأمین می‌شود و چه نسبتی با تسهیلات دولتی دارد؟ او حق انحصاری دولت سایه را از کجا به دست آورده است؟ چرا نیروهای سیاسی مخالف او امکان تشکیل پدیده‌ای به اسم دولت سایه را ندارند؟ اگر گعدۀ او دولت در سایۀ مرحوم سید ابراهیم رئیسی بود، چگونه می‌خواهد دولت در سایۀ دولت مسعود پزشکیان هم باشد؟ و پرسش های دیگر...

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/06 06:23:44
Back to Top
HTML Embed Code: