Telegram Web Link
📝📝‌‌  گام بزرگ خان

حسین آقایی جنت مکان ، متخصص حقوق کیفری بين المللی، ۱ خردادماه ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️۱. دادستان دیوان کیفری بين المللی _ کریم خان، قاضی بریتانیایی تبار_ تقاضای اجازه صدور حکم جلب نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و گالانت وزیر دفاع  و رهبران حماس _ اسماعیل هنیه، محمد دیاب ابراهیم المصری و یحیی سنوار -طراح حمله ۷ اکتبر _ به اتهام جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت را نموده است؛

♈️۲. در آغاز جنگ اسرائیل و غزه یادداشتی نوشتم مبنی بر اینکه هر دوطرف جنگ مقصرند و باید محاکمه شوند. خوشبختانه دادستان دیوان همین نتیجه را دریافت کرده است؛

♈️۳. این اقدام آنقدر بزرگ است که می توان گفت جهان را شوکه کرده و به ویژه قدرت‌های بزرگ نظیر امریکا، روسیه، چین و اسرائیل به شدت با آن مخالفند؛ ایران هم‌مخالف دیوان است؛

♈️۴. امروزه، جنگ، جنگ حقوقی (lawwar) است. اهمیت اقدام کریم خان، از ۴۵ تلاش بی ثمر کشورهایی که می خواهند اسرائیل را نابود کنند بیشتر است؛ چون از دیروز که این بیانیه دادستان صادر شده، نتانياهو به شدت خشمگین شده و ترسیده است. همچون پوتین که در قفس کشور روسیه اسیر شده و بجایی نمی تواند سفر کند مگر کشورهای دوست.

♈️۵. دادستان دیوان از شعبه مقدماتی یا پیشادادرسی درخواست صدور حکم جلب بين المللی (Warrent of Arrest ) کرده است. صدور حکم جلب به اتهامات بالا، منوط به موافقت شعبه پیشادادرسی (pre_trial chamber) است؛

♈️۶. آنچه مهم است اینکه دادستان دیوان معمولا صدور حکم جلب را محرمانه درخواست می کند و پس از موافقت شعبه مقدماتی آن را علنی می سازد. ولی در این بار آن را علنی ساخته است؛

♈️۷. نتانياهو به عنوان یک مجرم بين المللی دیگر آسودگی خاطر نخواهد داشت و رهبران حماس_دلالان مرگ_ نیز باید دفاتر خود را ترک و پناهگاه امنی بیابند.

♈️۸. امید است مراحل دادرسی در این پرونده خوب پیش رود و شاهد محاکمه و مجازات مقامات هر دو کشور باشیم.

♈️۹. عدالت تعطیل بردار نیست، عدالت مخالف بی کیفری است. عدالت آتش به دامن مقامات عالیرتبه خواهد افکند. زنده باد عدالت. 

♈️۱۰. همانگونه که ۲۰ سال در کتاب محاکمه قدرت نوشتم، قرن، قرن محاکمه قدرت است؛

♈️۱۱. خان، خوف نداشته باشید، محکم گام بردارید. دنیا تو را می ستاید.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خوشحالی به مرگ دیگران، گونه‌ای خشونت

احمدرضا احمدپور

@jomhuriyat

♈️زمانی‌که آیت‌الله منتظری درگذشت، خیلی‌ها که امروز عزادار ابراهیم رئیسی هستند، خوشحالی کردند و رعایت شرایط روحی بازماندگان و شاگردان و علاقمندان و مقلدان او را نگه نداشتند.
درباره هاشمی رفسنجانی، مهدی بازرگان، احمد خمینی و شماری دیگر از شخصیت‌ها نیز همین‌گونه.

♈️امروز اما، کشته‌شدن جناب ابراهیم رئیسی و وزیر خارجه او و امام‌جمعه تبریز در سانحه اخیر در نقطه صفر مرزی که نتیجه همان آشفتگی مدیریتی کلان و میانی [آنتروپی در سیاست و در مدیریت] و البته شاید از پیامدهای تاثیرات تحریم نیز باشد، دست کم جریان سیاسی اصلاح‌طلبی و منتقدان نظام و خانواده یادشدگان، مقابله به‌مثل نکرده و حس خوشحالی از خود بروز ندادند.

♈️هرکس که حس آزادگی و رستگاری در او زنده باشد، هرگز در مبارزه و چالش‌های پیش روی خود دست به دامان مرگ و ترور و خشونت نمی‌زند و از درگذشتن حریف خود نیز خوشحالی نمی‌کند؛ زیرا می‌توانست شرایط به گونه دیگری رقم بخورد!

♈️چنین کنشگرانی که راضی به مرگ کسی نیستند، اهدافی پاک و انسانی را دنبال می‌کنند و می‌خواهند، همگان همراه با عدالت زندگی کنند و در راهی که ناسپاسان و ستمگران پا گذاشتند، پا نمی‌گذارند.

♈️در شرایط زندگانی عادی، بر بازماندگان کسانی که کشته داده‌اند و عزیزشان را از راه اعدام یا ترور از دست داده‌اند نیز نمی‌توان خرده گرفت؛ زیراکه باور دارند که به کشته‌هایشان و به خودشان ستم و ناعدالتی روا داشته شده است و خدا یا طبیعت، انتقام آنان را گرفته است؛ اما ای‌کاش، ازاین‌پس، راه بهتری برای اصلاح و دگرگونی پیش روی همه باز شود.
 
 ♈️زی و خوی انسانی است که انسان را به خردورزی و پرهیزگاری و آشتی‌جویی می‌خواند و حکمرانی علمی و خردمندانه و دیگرخواهی را فرا می‌خواند: فراخوانی و آشتی‌جویی البته نه با ستم که به و با انسان‌بودن و پایداری در مرام انسانی.

♈️در حکمرانی خوب و علمی و خردورزانه و در جامعه پویا و همخواهی و دیگرخواهی، امید می‌رود که ویژگی‌های منفی خشونت‌گرایی، دیگرزدایی، کینه‌ورزی و انتقام‌جویی و تنفرپراکنی، رنگ ببازند و در هر انسانی، جایی برای فوران نداشته باشند.

♈️  نگارنده آرزو می‌کند در کشور ایران، دیگر هیچ جوانی و هیچ‌کسی را صرفا به‌خاطر اعتراض و حضور در خیابان‌ها نکشند یا بازداشت و ضرب‌وشتم نکنند و همانا آنان‌که در خیابان‌ها کشته شدند، نیز عزیزان کسانی بودند و چشم‌به‌راه‌هانی داشتند؛ چنان‌که خانواده‌های داغدار رئیس‌جمهور و وزیر خارجه و خلبانان و امام‌جمعه تبریز نیز و بی‌گمان، برآیند (عاقبت) رفتارها و گفتارها نیز نتایجی دارند که اگر عدالتی نباشد تا رسیدگی شود؛ همانا طبیعت و خدای یکتا، پاسخ درخوری از پیش دارند.

♈️آرزوی دیگر نگارنده این است که ازاین‌پس، کشتن را و کشته‌ها را، خودی و غیر خودی نکنند و به حرمت فرمان طبیعت، حرمت مردگان پاس داشته شوند چه آنان‌که همراهند و چه آنان‌که ناهمراه.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پایان رییسی؛
پایان حکومت یکدست

حسن جعفریانی ،عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها

@jomhuriyat

♈️ضمن تسلیت ضایعه درگذشت شهادت‌گونه رئیس جمهور، همزمان که خیزهای بلند قدیس‌سازی در حال انجام است، لازم است به چند نکته برای انتخابات بعدی توجه شود:

♈️۱. اینکه صرفا فردی حرف شنو در راس کار اجرا باشد کافی نیست. اختیارات و سررشته امور به دست حلقه بعدی قبیله و طایفه از جنس داماد و خاله و عمه و..می افتد.

♈️۲. تجربه فرمانبرداری محض مرحوم رییسی نشان داد، ریس جمهور باید دارای فلسفه مدیریتی و استراتژی و هندسه معرفتی خاص خود باشد..درغیر اینصورت اداره هیاتی کشور اجتناب ناپذیر خواهد بود.

♈️۳. تصور می‌شد در حاکمیت یکدست اختلافی بروز نمی‌کند. اینگونه نشد. ظهور اختلاف اجتناب ناپذیر است.

♈️۴. کمتر کسی پیدا می‌شود که تایید نکند اقای رییسی شخصیت فردی سالمی داشتند و بشدت تلاش می‌کردند اثرگذار باشند. لکن بضاعت ایشان همین بود.

♈️۵. فراموش نکنیم اگر حادثه سقوط پیش نمی‌آمد یکسال دیگر ایشان بصورت طبیعی زیر ضرب شدیدترین انتقادات رقبا در انتخابات سال ۱۴۰۴ می‌رفتند. لکن حکمت خداوند چیز دیگری بود.

♈️۶. اینکه در نتیجه وضعیت پیش آمده، فضای هیجانی و قدسی در حال شکل‌گیری است، به عنوان یک خیرخواه آن را برای نظام مفید نمی‌دانم. از حکومت شهید رجایی هیچ تجربه ای (نکات مثبت و منفی) نداریم.

♈️۷. نگران کننده است که چنان قدیس‌سازی شود که دیگر امکان نقد و تفکیک شخصیت و عملکرد مرحوم رییسی در ۵۰ روز بعد فراهم نشود. رقبا در این فضا امکان و جرأت طرح سوال نخواهند داشت.

♈️۸. فراموش نکنیم آقای رییسی محصول ایده حاکمیت یکدست بود لکن سه سال نشان داد حاکمیت یکدست آنچه گمان می‌شد به بار نیاورد.

♈️۹. یکدستی حاکمیت پس از سه سال نتیجه اقتصادی نداشت. گواه آن دلار حداقل ۶۰ تومنی و تورم همچنان ۵۰ تومنی و حرکتهای کوچک ۲ و ۳ درصدی رشد و …

♈️۱۰. سقوط مهمترین روز اجرایی ساختار اجرایی مرحوم رییسی بود. حرفهای زیادی برای گفتن در آن هست.

♈️جمع بندی و پیشنهاد: با وجود اینکه امیدی ندارم، به عنوان یک خیرخواه به اتاق‌های فکر جمهوری اسلامی پیشنهاد می‌کنم برای ۵۰ روز آینده تغییر ریل دهند. حادثه ناگوار و فضای هیجانی نباید مبنای ادامه همین روند باشد. زمان انتخاب است اگر چه انتخاب سختی است. که پایان مرحوم رییسی، پایان حاکمیت یکدست باشد.

https://modaresinpress.ir/review/4469/
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰ماتصمیم نداریم چیزی بیاموزیم؛
آنچه که الان درش هستیم نتیجه اعمال ما هست

بهرام بیضایی ، سخنرانی در دانشگاه استنفورد|
۱۳۹۲

♈️آنچه که در شاهنامه راجع بهش صحبت میشه ؛ کین کشی، آز، زیاده خواهی، تنگ نظری، موقعیت نشناسی و غیره غیره…

♈️به جایی میرسه که همدیگر رو ویران می کنند، در پایان همه از پا درآمدن و یک نیروی جدیدی میاد و بر اینها غلبه میکنه…
تکرار همان سرمشق تاریخی اول…

♈️فردوسی یه کم دیگه اگر ادامه میداد، میدید که ما این الگو را تا امروز داریم تکرار میکنیم…
میدید که ما تصمیم نداریم چیزی یاد بگیریم…
ما تصمیم داریم یا به کلی افتخار کنیم؛یا به کلی رد کنیم!

♈️قرار نیست چیزی بیاموزیم…
ماتصمیم نداریم چیزی بیاموزیم…
در نتیجه آنچه که الان درش هستیم نتیجه اعمال ما هست…

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝‏باز «انتخابات» و باز تکرارِ «آرزوهای محال»؛ تاییدصلاحیتِ اصلاح‌طلبان یا میانه‌روها ممکن است؟

مصطفی فقیهی

@jomhuriyat

🔰یکم. باز انتخابات شد و باز، «آرزوها» در لباسِ «تحلیل» و «خبر»، به صحنه آمدند؛ چندان‌که در ساعات اخیر و طبق روال چند انتخابات اخیر، برخی از تاییدصلاحیتِ ‌ ظریف⁩، ‌ حسن خمینی⁩ یا افرادی نظیر ‌ جهانگیری⁩ و ‌ لاریجانی⁩ و … می‌گویند و گروهی دیگر، همین تحلیل را پیرامون ‌ احمدی‌نژاد⁩ تکرار می‌کنند.

🔰‏دوم. عجیب است؛ مگر چه تفاوتی در رفتار «ساختار سیاسی» دیده‌اند که به سانِ انتخابات‌های پیشین، باز هم آرزوهای خود را در قالبِ تایید صلاحیتِ کاندیداهای مطبوع در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ می‌بینند؟ که مگر از تجربه‌ی انتخابات مجلس ۱۴۰۲، چقدر گذشته است؟

🔰‏سوم. انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو نیز مانند انتخابات مجلس ۱۴۰۲، یک انتخابات درون جبهه‌ای در طیفِ‌ِ «انقلابیون» است که به لطفِ کپی‌برداری از تجربه‌ی دهه‌ی درخشان ۶۰ و البته نزاع‌های درون‌گفتمانیِ چند ماه اخیر، عملیاتِ «جناح‌سازی نوین» در فضای سیاسی کشور، «تحققِ نسبی» یافته است.

🔰‏چهارم. «جبهه‌ی انقلابیون»، حالا دیگر شأنی در طرازِ یک ساختار سیاسی برای خود قائل است؛ چندان‌که هم ‌ چپ⁩ دارد و هم ‌ راست⁩. هم ‌ میانه‌رو⁩ دارد، هم ‌ تندرو⁩ و هم ‌ کندرو⁩. و پس، چه نیازی دیگر به جبهه‌ی دردسرسازِ اصلاحات یا اعتدال با آن ژست‌های اپوزیسیون‌وار؟!

🔰‏پنجم. تا تحقق کامل و قریب‌الوقوعِ «جناح‌سازی» -در بهترین حالت ممکن -احتمال دارد که «یک» یا «دو» کاندیدا از «اصولگرایانِ پیشین» یا همان «میانه‌روهای نزدیک‌شده به اصلاح‌طلبان» تاییدصلاحیت شوند.

🔰‏ششم. همان «تک یا دو نفرِ احتمالی»، واپسین فرصت و امکانِ حضورِ جبهه‌ی «اصلاحات-اعتدال» در صحنه‌ی قدرت و انتخابات است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اميد

دکتر بابک زمانی

@jomhuriyat

♈️گفتند چرا به جوانان اميد نميدهي و چرا همواره آيه ياس ميخواني و سياهي ها را ميبيني و نشان ميدهي !
  ميخواستم بگم اما نشد ، جا نيفتاد !

♈️ميخواستم بگم اميد واهى دست كمي از انكار مشكلات در تخريب اميد و ايجاد نا اميدي ندارد . اميد نيازمند چشم اندازيست ولو دور اما واقعي ، چشم انداز نياز مند راهكار است و راهكار همان چيزيست كه تحققش به آنچه در قلم شماهاست بستگي دارد.

♈️قلمي كه جوهر سياه ملاحظه كارى و مماشات و روزمرگي در آن منعقد شده و تبصره ها و قوانيني كه كسي به ياد نمي اورد شان صدور و اجرايشان كدام بحران اجتماعي بوده است،  نوك آن را به شدت كند كرده اند  .

♈️با اين همه در جهت آن اميد ميخواهم مروري بكنم بر آنجه كه به گمانم  در صورت رفع انعقاد ميتواند بر اين قلم ها بچرخد و اميد بيافريند .اينكه توان آن هست يانه قطعا مانعي براي به زبان آوردنش به شمار نميرود چيزهايي است كه نگفتنشان محافظه كاري است نه گفتنشان ؛

♈️يك روز صبح ممنوعيت استخدام در دانشكده پزشكي را به يكباره لغو كنيد . از يك نفر بپرسيد در يك بخش اموزشي در امريكا چند هيات علمي در برابر چند رزيدنت وجود دارد اجازه دهيد بخش هاى آموزشي به خاطر عقب ماندگي چند ساله به انتخاب خودشان از آن هم بيشتر استخدام كنند . به آنها اعتماد كنيد! مگر نه آنكه امتحان بورد اساسا به معناي توان هيات علمي شدن بوده است ؟ جوانانى كه بعد از خروج از ايران چشم و چراغ بخش هاي دنيا ميشوند قطعا توان ساختن بخش هاي كشور خود را دارند

♈️نيازي به اقتصاد دان هم نيست اگر بود چه بهتر ! يك شب با خودتان خلوت كنيد ببينيد يك هيات علمي براي كار تمام وقت و يك زندگي بي دغدغه چه ميزان حقوق نياز دارد بخش مهم در امد او را از كارانه كاسته به او حقوق بدهيد . بالادستي  ها را قانع كنيد پولش را بدهند . كاري  كنيد دولت از كارگزار برده دار تبديل به ناظري مقتدر ووهوشمند گردد

♈️در يك بعد از ظهر زيبا بعد از صرف ناهار در يكي از آن اتاق هاي چوبكاري شده با خاطراتي از دوران هاي درخشان گذشته قلم خودنويس ( نه خودكار ) را بر كاغذ بچرخانيد كليه قوانين طرح و خارج از مركز و امتيازهاي تاسيس پروانه مطب را به يكباره لغو كنيد تا دولت ها مجبور شوند پزشكان معالج مردم در اقصي نقاط كشور را طبق قوانين حقوق بشر و نه لزوما بازار آزاد استخدام كنند . و آنچه از دستشان بر مي ايد در ماندگاري ايشان تلاش كنند  ببينيد در شهرستان ها ماندگاري يك پزشك كه اهل همان شهر باشد با چه ميزان در آمد امكان پذير خواهد بود . تنها و تنها بر كيفيت نظارت كنيد . مطمئن باشيد پزشكان در شرايط متعارف اخلاقي ترين رفتار را خواهند داشت . مطمئن باشيد تا برده هست هيچ كس سراغ كارگر نميرود

♈️بسيار دور از ذهن است اما ميگويم ، يك فراخوان بين المللي بدهيد براي دانشگاه ها از اروپا و امريكا هيات علمي خارجي استخدام كنيد عربستان مدتهاست اينكار را ميكند

♈️مثل سال ٥٥ يك گروه به امريكا بفرستيد تا متخصصين ايراني امريكا را براي استخدام در ايران ترغيب كنند . 
فراموش نكنيد ساختار سلامت كشور  و مقاومت در برابر بحران هاي بزرگي مثل جنگ مرهون اساتيد بزرگي است كه در آن سالها به كشور بازگشتند و ماندند و مكتب پزشكي انگلو ساكسن را در كشور مستقر كردند .

♈️اين راهكارها در اولين نگاه بسياربديهي به نظر ميرسند اما مشكل اصلي و نااميدي آنگاه آغاز ميشود كه بديهيات نياز به اثبات داشته باشند يا تصور آنها به غايت دور از ذهن به نظر برسد

#جمهوریت
@jomhuriyat.
📝📝سقوط هلیکوپتر رییسی؛ مُهرِ تاییدی محکم بر بی‌اعتمادی مطلق مردم به رسانه‌های داخلی

✍️ پژمان موسوی

@jomhuriyat

♈️بیایید به ماجرا از سمت‌وسوی دیگری نگاه کنیم، با طرحِ این پرسشِ مهم که چگونه شد مردم اعتمادِ خود را به صورتِ مطلق به رسانه‌ها از دست داده‌اند؟

♈️هلیکوپتری از صفحه‌ی رادار محو شده، هلیکوپتری که رییسِ دولت، وزیر خارجه و چند مقامِ بلندپایه‌ی دیگر، سرنشینان آن بوده‌اند. طبعا در چنین شرایطی، رسانه‌های مستقل یا حتی نیمه مستقل که اجازه‌ی دسترسی به اطلاعاتِ دقیق در این باره را نداشته‌اند؛ می‌ماند رسانه‌های دولتی، حاکمیتی. از همان ساعاتِ نخست، که طبعا همه می‌دانستند ابعاد حادثه آن‌قدر بزرگ است که نه کسی زنگی می‌زند، نه تلفنِ ماهواره‌ای کار می‌کند و نه حتی سیگنالی از منطقه‌ی حادثه می‌آید، این رسانه‌ها با قدرتی هرچه تمام‌تر، در تلاش برای انتشارِ «دروغ» یا همان بلای خانمان‌سوزِ «فیک‌نیوز» بودند.

♈️خبرگزاری فارس به عنوانِ سردمدار، مثلِ آبِ خوردن دروغ گفت و نوشت:«هلیکوپترِ حاملِ رییسی، به دلیل مه‌آلود بودنِ هوای منطقه، بر زمین نشست و کاروان رییس‌جمهور به صورت زمینی راهی تبریز شد». دروغی که خبرگزاری مهر و بُرنا هم بر آن مُهرِ تایید زدند و منتشرش کردند.
انتشارِ چنین خبری، اساسا هیچ‌چیز جز دروغ و اصرار بر گمراه‌کردنِ مخاطب نیست.

♈️فرض را بر این می‌گیریم که این هلیکوپتر، پس از مخاطراتِ جوی یا هرچیز دیگر، بر زمین نشسته و اصلِ سلامتِ سرنشینان است. این خبرگزاری‌ها بر چه اساس نوشتند کاروان رییس دولت زمینی راهی تبریز شده؟ خنده‌دار نیست؟ اگر می‌خواستند دروغ هم بگویند می‌توانستند بگویند فلان جا بر زمین نشسته‌اند و اخبار تکمیلی متعاقبا اعلام می‌شود ولی این که گفته‌اند زمینی راهی تبریز شده‌اند، یعنی نه‌تنها دروغ می‌گویند که دروغِ شاخ‌دار هم می‌گویند.

❗️ بعد می‌گویند چرا مردم به رسانه‌های داخلی اعتماد ندارند؟ شما فکر کنید مردم می‌گویند وقتی خبرگزاری‌های رسمی درباره‌ی رییس دولت و مقامات عالی‌رتبه این‌چنین بی‌پروا دروغ می‌گویند، چرا نبایند درباره‌ی «همه‌چیز» دروغ بگویند؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝درس هایی از رویداد دوم خرداد ۷۶

مهران صولتی
@jomhuriyat

♈️رویداد سترگ دوم خرداد امروز بیست و هفت ساله شد. جلوه ای از درآمیختن تغییرخواهی عمیق ایرانیان، با انتخاب سید محمد خاتمی که آمده بود تا فردای بهتری را برای ایران اسلامی رقم زند.

♈️در این سه دهه، جامعه و سیاست ایران دوران پرفراز و فرودی را پشت سر گذاشت؛ نهال های امید گرچه به دلیل برخورد با سد ستبر حفظ وضعیت موجود مجالی برای تناور شدن نیافتند ولی در برابر تندبادهای موجود هم نشکستند.

♈️همین دو سال پیش بود که جنبش زن، زندگی، آزادی، اصلاح طلبی به معنای مرسوم و انتخاباتی آن را به محاق برد و تحول خواهی را جایگزین آن ساخت. در هر حال در روزگاری که دفاع از اصلاحات در افکار عمومی هر روز سخت تر از پیش می شود این یادداشت قدیمی یادآور درس هایی است که می توان از این رویداد تاریخی آموخت و انبان تحول خواهی را سنگین تر ساخت.

♈️اصلاحات اگر چه نیازمند حضور همزمان در قدرت و جامعه است ولی نمی‌توان با گذشتن از همه خطوط قرمز به ماندن در قدرت رضایت داد. اصلاح طلبان آن زمانی از چشم مردم افتادند که پرنسیب‌های خود را زیر پا نهاده و با وعده بهبود اندک اوضاع از لزوم انجام اصلاحات ساختاری در قدرت مستقر چشم پوشیدند.

♈️اصلاحات به دنبال توازن قوای سیاسی به معنای حضور همزمان حکومت قوی و جامعه قوی در کنار یکدیگر است. حکومت قوی و جامعه ضعیف به استبداد می انجامد و حکومت ضعیف و جامعه قوی به بی ثباتی ختم می شود. کارآمدی، شفافیت و پاسخگویی یک نظام سیاسی مستلزم حضور همزمان حکومت و جامعه قوی در کنار یکدیگر است.

♈️اصلاح طلبی زمانی می تواند موفق باشد که از تشدید یافتن نابرابری های اقتصادی، طرد شدگی اجتماعی و انحصارگرایی سیاسی پرهیز کند. اصلاحات باید منطق حاکم بر عرصه های مختلف زیست اجتماعی را به رسمیت بشناسد و بر بهره گیری از رانت های قدرت چشم بپوشد.

♈️اصلاحات در صورتی می تواند موفق باشد که خواست دموکراسی را با عدالت طلبی، آزادی خواهی و تنوع سبک زندگی پیوند زند. ارائه خوانش های تنگ نظرانه از اصلاحات می تواند تاثیر گذاری آن را محدود سازد. اصلاح طلبی در صورتی موفق است که به گفتمان غالب جامعه تبدیل شود.

♈️اصلاح طلبی یک مرام است نه یک نشان! مروت با دوستان، مدارا با دشمنان، به رسمیت شناختن مخالف، خردمندی در تصمیم گیری، شجاعت در دانستن، پرهیز از تعصب و جزم اندیشی، صلح طلبی، تعامل سازنده با جهان، احترام به نظر اکثریت، تفسیر رحمانی از دین و ... از جمله معیارهای اصلاح طلبی می باشد.

♈️اصلاحات نشان داد که تا شکل گیری حداقلی از توازن قوای سیاسی، سیاست همچنان از اولویت های اصلی جامعه است. وجود نابرابری سیاسی، روند نابرابری های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را تشدید می کند. از همین رو پیش بردن پروژه توسعه سیاسی، با لحاظ کردن ویژگی های خاص جامعه ایران، از مسیر شکل گیری اجماع میان جامعه و حکومت بر سر مبانی حکمرانی خوب می تواند پایدارترین و موثرترین مسیر برای اصلاحات باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝با تقدیس رنگ سیاه برای مردم هنجار نتراشید!
مجید مرادی

@jomhuriyat

♈️خانم خبرنگاری که هشت سال مدح احمدی‌نژاد گفت و او را تا مرحله عصمت هم ستود و همه اقدامات غلط او را تحسین کرد و بر دهان منتقدان او کوبید، تنها برای این که احمدی‌نژاد در افتتاحیه مجلس خبرگان پیراهن سفید پوشیده است او را دوزاری نامید و از او اعلام برائت کرد.

♈️نمی‌دانم از کی لباس سیاه پوشیدن پس از درگذشت مقامات رسمی کشور یا حتی دوستان و آشنایان واجب و ضروری شده است؟
البته در ایران رسم است که برای درگذشت بستگان درجه یک و دو لباس سیاه می‌پوشند اما بیش از این را نمی‌دانم.

♈️دیگر این که چرا این خانم خبرنگار پیراهن سفید احمدی‌نژاد را دید اما پیراهن سفید اکثر علمای مجلس خبرگان را ندید؟ جرأت دارد به آنان هم توهین کند؟ اگر احمدی‌نژاد دشمن رئیسی بوده و لباس سفید پوشیده، آیا این همه علما هم دشمن رئیسی بودند؟ یا بر عکس اکثر آنها دوستان رئیسی بودند و رابطه‌شان با رئیسی صمیمی تر از رابطه احمدی‌نژاد با رئیسی بوده است؟

♈️چطور است پیراهن سفید احمدی‌نژاد موجب برائت می‌شود اما پیراهن سفید علما بلا مانع است؟!

♈️البته من سبک علمای خبرگان را بیشتر می‌پسندم و عیبی در پوشش احمدی‌نژاد هم نمی‌بینم و نظرم این است که غیر از بستگان نزدیک متوفی، لباس غیرسیاه بپوشند و از تیرگی و سیاهی بکاهند که در روایات هم مکروه شمرده شده است و علما هم برای همین است که پیراهن سیاه نمی‌پوشند.

♈️این خبرنگار هم که هیچ‌گاه اعتدال و میانه‌روی از او دیده نشده و فحاشی های بی‌شمار او آرشیو سیما را سیاه کرده است با تقدیس رنگ سیاه، برای مردم هنجار نتراشد. او فقط دشنامش را بدهد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سفر به گذشته ها؛
وقتی هنوز ارزشی بودیم!

فرشته مزینانی

@jomhuriyat

♈️در خانواده ای سنتی مذهبی بزرگ شدیم و دینمان کاملا تعبدی بود. چون پدر و مادرمان نماز میخواندند و روزه میگرفتند، نمازخوان شدیم و روزه گیر. حجاب را هم که سفت و سخت پیگیرش بودند و بخصوص چادر که در شهر کوچک ما همه از کوچک و بزرگ بر سر داشتند.

♈️کم کم به همان دین موروثی علاقمند گشته و پس از مطالعه کتب مذهبی، آگاهانه بدان پایبند شدیم تا جایی که هیچکس و چیزی نمیتوانست عقیده وحجاب ازسرمان بردارد! دشمنی نمیشناختیم و تهاجمی نمیدیدیم. حتی سالی یک بار هم که در کودکی به تهران شهرفرنگ میرفتیم و با خانمهای مینی ژوپ‌پوش آرایش کرده و نیمه عریان روبرو میشدیم، فکر آنگونه شدن به سرمان خطور نمیکرد. ورد زبان بزرگترها این بودکه عیسی به دین خود موسی به دین خود! هر کس هرطور میخواهد بپوشد وبگردد! واقعا حتی برای خانواده به شدت سنتی ما هم پوشش دیگران مساله نبود. آنهافقط تکلیف خود میدانستند ازخانواده شان حفاظت کنند و به دیگران کاری نداشته باشند.

♈️انقلاب که شد ورق کاملا برگشت. از همان موقع که حجاب اجباری شد و باحجاب کردن مردم یک تکلیف حکومتی، انگار آنها که مدافع حکومت بودند هم تکلیف پیدا کردندبپای مردم و رفتار آنها شوند. آنها که مجبور به حجاب شدند، با اینکه عده ای از آنهاهمراه انقلاب تا پیروزی بودند، در صف مخالفین قرار گرفتند وهرروز تعداد آنها بیشتر وبیشتر شد. یعنی یک حکومت، هیچ راهی بهتر از این برای راندن نیمی از مردمش پیدا نمی کرد!

♈️همیشه با رفتارهای پلیسی بامخالفان مخالف بوده ام. ازهمان نوجوانی تاکنون! با وجود این، به خاطر انقلابی بودن، هر چه حکومت می کرد را  با این دلیل که حتما مطابق دین است میپذیرفتیم و هر جا حکمتش را نمیفهمیدیم به گردن حکومت میانداختیم، بدون اینکه اعتراضی کنیم! خود را بیشتر از آنکه انسانی آزاد و صاحب اندیشه بدانیم، تحت ولایت دیگری میدانستیم که باید مطیع باشد، و آنچه اومیگوید حق است و نه آنچه ما می اندیشیم!

♈️سیاستها هر روز بیش ازگذشته غلط بودن خودش رانشان میداد. مملکت هر روزبیش از پیش دچار بحران میشد. دزدی و اختلاس رو به رشد بود. مردم فقیرتر می شدند. نارضایتیها اوج می گرفت. آنها که دنیا راگشته و کانالهای خبریشان بیشتر از مابود وبیشتر می دانستند، اطلاعاتی میدادند وهمیشه با انکار و توجیه ما روبرو میشدند! وما که تنها کانال خبریمان صدا و سیما بود، می گفتیم، نه، امکان ندارد! اینها همه از طرف دشمنان ماست. آنها دروغ می گویند! امریکای جهانخوار بدنبال بلعیدن ماست! غرب سرتاپا فاسد می خواهد مسلمانان هم مثل خودشان شوند!...

♈️گذشت وگذشت تا با آمدن فضای مجازی و رو شدن حقایق، فهمیدیم که چقدر اشتباه می کردیم. به برکت این فضا دانستیم خیلی از اتفاقاتی که از اوایل انقلاب تاکنون افتاده، آنگونه که به ما گفتند نبوده است!
حالا بادیدن اسناد آن اتفاقات و به سخن آمدن شاهدان آن، فهمیده ایم که بیش از آنکه فکرش را بکنیم فریب خورده ایم! خیلی بیش!

♈️پس خواستیم ازاین پس بیشترفکر کنیم تا اطاعت! که خداوندنیز از بندگانش اطاعت کورکورانه بدون تعقل نخواسته است! و در سوره مبارکه الإسراء آیه ۳۶ از این امر، نهی میکند:
"وَلا تَقفُ ما لَيسَ لَكَ بِهِ عِلمٌ ۚ إِنَّ السَّمعَ وَالبَصَرَ وَالفُؤادَ كُلُّ أُولٰئِكَ كانَ عَنهُ مَسئولًا
از آنچه به آن آگاهی نداری، پیروی مکن، چرا که گوش وچشم ودل، همه مسؤولند."

♈️و فهمیدیم چقدرغیرمسئولانه اطاعت کردیم و قضاوت! به نام ولایی و انقلابی بودن! هرچند هیچگاه خودمان را برتر ازدیگران ندانستیم، که این سخن پیامبر درگوشمان بود: بدترین خلق خدا کسی است که خود را برتر از دیگران بداند!  اما پس ازبیداری! از همفکران سابق خود،بسیار دعای عاقبت بخیریشان راشنیدیم وبه رخ کشیدن جایگاه برترشان نزد خداوند را.

♈️درتفکر ارزشی ها، هرکس با آنهاست و چون ایشان می اندیشد در جبهه حق و دیگران در جبهه باطلند! وما حالا درجبهه مقابل آنها وعاقبت به شر ومستحق دعای هدایت آنها شده بودیم و‌راضی بودیم به این دعا!

♈️درسفری که درآن هستیم فهمیدیم این مرزبندیها چه بیهوده و دور ازمرز وحدانیت خدا و انسانیت انسان است.

♈️فهمیدیم خداوندمرزی بین بندگانش نگذاشته است. اوستارالعیوب است. اوبدنبال عیوب بندگان و رسوا کردنشان نیست و از بندگانش نیز همین را میخواهد. او بندگانش را مامور به نظارت و هدایت دیگران نکرده بلکه آنان رامسئول‌ ساختن خود ومحیط زندگی خودکرده است.
فهمیدیم دین اگرتبدیل به ایدئولوژی شود چقدر میتواند بدتر ازبی دینی باشد. فهمیدیم آن عقلانیتی که خداوند مرتب در کتابش به آن فرمان می دهد، پیش وبیش ازعمل به شریعت میتواند انسان بسازد.
♈️وحالا خوشحالیم از اینکه دیگر ارزشی نیستیم بلکه ارزش رابه کرامت انسان میدانیم و بار امانتی که بردوش دارد: ولقد کرمنا بنی ادم و...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝درگذشت رئیسی: ایران در دوراهی

سید حسین موسویان

@jomhuriyat
🔰۱- برجام: با وجود اینکه بخش اعظم اصولگرایان در دوره ریاست جمهوری روحانی مخالف برجام بودند، رئیسی اصولگرا با تمام ظرفیت برای احیاء برجام تلاش کرد اما این تلاشها بخاطرعدم تمایل دولت بایدن به نتیجه نرسید. دولت بایدن و کشورهای اروپایی بخاطر همکاریهای ایران با روسیه بویژه موضوع جنگ اکراین و نیز حمایت ایران از حماس در جنگ با اسرائیل، علاقه ای به احیاء برجام نداشتند. دولت بایدن نه تنها 1500 تحریم دوره ترامپ را حفظ کرد بلکه حدود 700 تحریم جدید نیز علیه ایران اعمال کرد. کشورهای اروپایی نیز دهها تحریم جدید علیه ایران اعمال کردند. این تحریمها موجب شد که ارزش پول ملی ایران از یک دلار حدود 25000 تومان در پایان دوره روحانی، به یک دلار حدود 60000 تومان در فروردین 2024 سقوط کند. ایران نیزعکس العمل نشان داد، از برجام فاصله گرفت وبرنامه هسته ای خود را توسعه داد تا اینکه به یک کشور "در آستانه بمب هسته ای" تبدیل شد که این مهمترین میراث دوره ریاست جمهوری رئیسی را رقم زد....

🔰۲- تنش‌های ایران- اسرائیل
در دوره ریاست جمهوری رئیسی تنشهای منطقه ای آمریکا و اسرائیل با ایران، به بالاترین سطخ خود بعد از انقلاب 1979 ایران رسید. در اول آوریل 2024، اسرائیل در حمله نظامی به سرکنسولگری ایران، تعدادی از فرمانده هان ارشد نظامی ایران را به شهادت رساند و ایران نیز در یک اقدام متقابل با حدود 300 پهباد و موشک به اسرائیل حمله کرد. ادامه این روند تخاصمات غرب-اسرائیل و ایران، ممکن است دیر یا زود، به یک تقابل نظامی تمام عیار بین ایران و اسرائیل بیانجامد.

🔰۳- عربستان: سومین تحول مهم منطقه ای در دروان یاست جمهوری رئیسی، برقراری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان با وساطت چین بود... علت اصلی موفقیت چین در بهبود روابط تهران-ریاض این بود که محمد بن سلمان با اتخاذ یک استراتژی جدید، تصمیم گرفت در قالب برنامه چشم انداز 2030، عربستان را به قدرت اقتصادی منطقه تبدیل کند. بدین منظور ریاض روابط خود را نه تنها با ایران و قطر و ترکیه و مصر بلکه با قدرتهای بلوک شرق نیز بهبود بخشید.

🔰۴- عضویت در شانگهای و بریکس: تحول مهم بعدی منطقه ای-بین المللی در دروان ریاست جمهوری رئیسی، نهایی شدن عضویت دائمی ایران در سازمان شانگهای و پذیرش ایران به عضویت در گروه کشورهای بریکس شامل روسیه، چین، هند، آفریقای جنوبی و برزیل بود که پروسه آن از سالها قبل آغاز شده بود.  اگر روند جاری خصومتهای غرب با ایران ادامه یابد، عضویت ایران در این دو سازمان مهم میتواند پروسه چرخش کامل ایران به شرق را رقم زند.

🔰۵- حاکمیت یکدست
اما در بخش سیاست داخلی ایران، آقای رئیسی اولین رئیس جمهوری بود که بطور کامل با سیاستهای مورد نظر مقام عالی رهبری ایران در موضوعات داخلی، منطقه ای و بین المللی هماهنگ بود. روسای جمهور قبلی از جناح اعتدالیون و اصلاح طلبها همچون هاشمی، خاتمی و روحانی دیدگاههای متفاوتی با مقام عالی رهبری ایران داشتند. حتی احمدی نژاد که منتخب اصولگرایان بود، بعد از مدتی اختلافات شدید با سیاستهای مقام رهبری پیدا کرد.

♈️در حقیقت دوره رئیسی، اولین دوره یک رئیس جمهور در دوران 35 سال رهبری آیت الله خامنه ای بود که حاکمیت یکدست شد و اصولگرایان دولت، مجلس، قوه قضائیه و نهادهای امنیتی-نظامی را دراختیار گرفتند.

♈️با این وجود، جبهه اصولگرایان در این دوره نیز دچار شکاف شد بطوریکه نیروهای معتدل این جبهه مثل علی لاریجانی رئیس مجلس قبلی منزوی شدند، نیروهای نیمه معتدل جناح اصولگرا همچون محمد باقر قالیباف رئیس فعلی مجلس توسط جناح رادیکال اصولگرایان مورد انتقاد و تحت فشار قرار گرفتند. درعین حال رئیسی سعی کرد که خود را در وسط رقابتهای داخلی جبهه اصولگرایان حفظ کند. در عین حال، در اواخر دوره رئیسی، تئوری "حاکمیت یکدست" هم زیر سئوال رفت.

🔰۶- دو فرضیه بعد از رئیسی:
یکی اینکه جناح رادیکال جبهه اصولگرایان قدرت را قبضه کند که در این صورت ممکن است تنشهای ایران با غرب تشدید شود. 

♈️فرضیه دوم اینکه با تدبیر مقام عالی رهبری ایران، نیروهای معتدل جبهه اصولگرایان، غالب شوند که در اینصورت شانس کاهش تشنجات غرب و ایران افزایش خواهد یافت.

🔰منبع: میدل ایست آی
https://www.middleeasteye.net/opinion/iran-ebrahim-raisi-president-death-crossroads

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ هرکس از خطوط قرمز ما عبور کنه حذف میشه حالا هرکس میخواد باشه⁉️

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 امروز روزی تاریخی برای فلسطین است.
مجید مرادی


♈️اسپانیا و نروژ و ایرلند کشور مستقل فلسطین را در محدوده 1967 به رسمیت شناخته‌اند. به زودی مالط و اسلوونی هم به این سه کشور خواهند پیوست.

♈️ خشونت و خشم و جنون و آدم‌کشی بزرگ‌ترین جنایت‌کار قرن بنیامین نتانیاهو جز ننگ و نکبت و خواری برای او نداشت. او اکنون از کشتگان غزه شکست خورده است.

♈️ژست دموکراتیک او در داخل نتوانست بر جنایت نسل کشی اش در غزه پوشش بگذارد. آه مادران و کودکان مظلوم دامن این جنایت‌کار را گرفته و او را بی‌اعتبار ساخته است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام برایران زیبا، سلام بر سرزمین مادری ما

♈️ صبح همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
پیروز و سلامت و سرفراز باشید

🔰دریاچه‌ی سد شاه قاسم که دارای طبیعت بی‌نظیر و منحصربه‌فرد می‌باشد در استان کهگیلویه و بویراحمد و در 12 کیلومتری جنوب شهر یاسوج؛ مرکز استان واقع شده است.

🔰شاه قاسم نام یکی از امام‌زادگان در حومه‌ی شهر یاسوج نیز هست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰در آبادان هنوز هم هستند کسانی که وقتی از اطرافِ متروپل رد می‌شوند سکوت می‌کنند تا بلکه صدایِ عزیزشان را از زیرِ آوار بشنوند

♈️٢ خرداد دومين سالگردِ شهادتِ عزيزانِ به خون غلطيده متروپل
روح‌ِشان شاد و يادشان گرامی🥀
و غمِ نبودن‌ِشان، تا ابد گوشه‌ای از ذهن و قلب‌هایِ‌مان باقی خواهد ماند...
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰پرسشهای صریح در باره سقوط بالگرد رئیسی/ احتمال توطئه خارجی به این دلایل وجود دارد

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

♈️یکی از نکاتی که احتمال توطئه بودن ماجرای بالگرد حامل رئیس‌ جمهور رئیسی و همراهان را پررنگ می‌کند محل وقوع حادثه است. این حادثه در نزدیکی مرز کشورمان با جمهوری آذربایجان رخ داده که رژیم صهیونیستی امکانات اطلاعاتی، مخابراتی و نظامی زیادی در آن مستقر کرده است.

♈️طبعاً گزارشی که گروه بررسی‌کننده ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان منتشر کند رسمیت خواهد داشت و قابل استناد خواهد بود، در عین حال افکار عمومی بشدت در حال پیگیری ماجراست و می‌خواهد به واقعیت پی ببرد. در چنین شرایطی برای جلوگیری از سوء‌استفاده بیگانگان که معمولاً فرصت را برای القاء خواسته‌های خود مغتنم می‌شمرند، باید منابع مطلع داخلی اطلاعات بیشتری در اختیار عموم قرار دهند و از این طریق راه را بر سوء‌استفاده‌های فرصت‌طلبان ببندند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ضعف‌های ادامه‌دار

🔰سرمقاله هم‌میهن،۳ خرداد ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️گرچه اتفاقی که برای بالگرد آقای رئیسی رخ داد، ضایعه‌ای مهم محسوب می‌شد؛ ولی واکنش بین‌المللی و حضور هیئت‌های دیپلماتیک کشورها و نیز واکنش‌های داخلی نشان داد که موقعیت سیاسی ایران به‌گونه‌ای است که می‌تواند با آرامش از این بحران عبور کند و تاکنون هم، چنین بوده است.

♈️تداوم این امر، مستلزم برخوردی همه‌جانبه با این مسئله از جمله در حوزه اطلاع‌رسانی و توضیح چرایی رخداد است. ولی در این زمینه ضعف‌های چشمگیری وجود دارد.

♈️همانگونه که در سرمقاله قبلی نوشتیم، در روز اول سقوط بالگرد دو مسئله و ضعف بسیار مهم و مرتبط با هم خودنمایی می‌کرد که متاسفانه هر دو مسئله در ادامه و در دو روز گذشته همچنان مشهود بود.

♈️مسئله اول اطلاع‌رسانی نادرست و ابهام‌آمیز است‌ که موجب تعجب و افزایش ابهام نزد مخاطبان می‌شود. این مشکل در نحوه حضور روزنامه‌نگاران ترکیه در محل و ارائه گزارش مستقیم از آنجا و یا حضور نیروهای مردمی موتورسوار به محل پیش از حضور نیروهای رسمی دیده می‌شود.

♈️این وضعیت در حالی است که رئیس دفتر ریاست‌جمهوری به‌صراحت اعلام کرده که آنها دیده‌اند، بالگرد حامل رئیس‌جمهور در داخل ابر رفته و سپس ارتباط رادیویی آن قطع شده است و بالگرد دوم طبعاً مختصات آنجا را داشته و دو بار هم بر فراز آنجا دور زده است.

♈️از سوی دیگر، به گفته وی بالگرد آنان در معدن مس سونگون که در همان ناحیه است به زمین نشسته و با امکانات خوبی مواجه شده و بلافاصله(احتمالاً پیش از ساعت۱۴) اقدامات لازم را برای پیدا کردن بالگرد سقوط‌کرده، آغاز نموده است.

♈️بالاخره و مهمتر از همه، وی مدعی است که چندین بار با تلفن همراه خلبان که مرحوم آل‌هاشم آن را جواب می‌داده، گفت‌وگو‌ کرده است و این به معنی وجود سیگنال و ارتباط با دکل‌های مخابراتی بوده که می‌توانند به سهولت محل سقوط را پیدا کنند. ولی هیچ توضیحی داده نمی‌شود که چرا آنان تا ۶ساعت بعد که هوا تاریک می‌شود، نتوانسته‌اند لاشه را پیدا کنند؟

♈️یا هیچ توضیحی داده نمی‌شود که چرا مدعی هستند که وضع آب‌وهوا خوب بوده و هیچ مشکل و ممنوعیتی برای پرواز نبوده است؟ یا توضیح نمی‌دهند که چرا این سفر هوایی مطابق معمول از پارس‌آباد مغان انجام نشده است، که اصولاً نیازی به این مسیر اضافه با بالگرد نباشد؟

♈️پرسش‌های زیادی وجود دارد که متاسفانه این شیوه اطلاع‌رسانی نمی‌توانست هیچ‌کدام از آنها را با پاسخ مناسب جهت فهم ماجرا و رفع شایعات همراه کند.

♈️نکته مهمتر و دوم، اظهارات غیرقابل‌فهم است که نه‌تنها ابهامی را رفع نمی‌کند، بلکه بر آن می‌افزاید. سخنان آقای رئیس دفتر ریاست‌جمهوری که چندین بار با آقای آل‌هاشم گفت‌وگو کردند و سخنان مشابه معاون اجرایی رئیس‌جمهور که طبعاً این دو نفر مدیران اجرایی و اصلی این سفر هستند، هیچ‌کدام معقول و پذیرفتنی نیست.

♈️چگونه کسی می‌تواند چنین سقوطی را تجربه کند و همچنان دسترسی به تلفن همراه خودش داشته باشد، چه رسد به اینکه تلفن همراه خلبان در دسترس او باشد و پاسخ هم داده باشد؟ آن هم تلفن کس دیگری که می‌گوید اصلاً آنها را نمی‌بیند؟

♈️این‌گونه که نقل شده، طبعاً مرحوم آل‌هاشم قادر به تحرک نبوده و طبیعی هم هست که با چنان سرعتی به کوه برخورد کردن و تکه شدن بالگرد موجب پراکنده شدن افراد می‌‌شود که احتمال زنده ماندن گرچه صفر نیست، ولی اندک است و البته احتمال اینکه تلفن همراه خلبان در این حادثه به دست ایشان بیفتد و سالم هم باشد و سیگنال هم داشته باشد، در حد صفر است.

♈️ظاهراً مدیریت امور قصد نادیده گرفتن برخی از حقایق را دارد. از جمله حقیقتی که در سایت هواشناسی و سخنان نماینده تبریز آقای دکتر پزشکیان بود. اینکه هوا برای پرواز با بالگرد مناسب نبوده و گویا در این مورد هشدار نارنجی داده شده بود.

♈️دیگر اینکه آیا بالگرد رئیس‌جمهور با ظرفیت مناسب حرکت کرده یا اضافه بر ظرفیت بوده است؟ آیا برای این نوع بالگردهای حامل مقامات الزامی به حرکت از فراز جاده اصلی وجود دارد یا خیر؟ اگر بلی، چرا از مسیر کوهستانی مرتفع حرکت کرده است؟ آیا این نوع خاص بالگرد برای حرکت در محیط‌های کوهستانی و مرتفع مناسب بوده؟ اگر فرمانده سفر خلبان بالگرد رئیس‌جمهور بوده و دستور ارتفاع گرفتن را داده، چرا خودش نتوانسته آن را انجام دهد؟

♈️متاسفانه نکات و ابهامات و شایعات دیگری هم وجود دارد که نه‌تنها در مورد آنها توضیح داده نشده است، بلکه با تاخیر در پاسخگویی، موجب رسوب ابهامات در اذهان مردم شده است.
شاید یک علت این رفتار، ورود پیش‌هنگام برخی جریان‌های سیاسی درون حکومت به انتخابات است که پیش از پایان مراسم رسمی ختم و تشییع جنازه آغاز شده است.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-16524

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خیار قلعه‌ای؛ اسیر در گذشته، فراری از اکنون، بی‌توجه به آینده

✍️عباس عبدی، هم‌میهن ۳ خرداد ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️تعطیلات نوروزی زمان مناسبی برای خواندن رمان است. بویژه برای امثال من که در طول سال کمتر فرصتی پیش می‌آید که بتوانم چند روز پیاپی یک کتاب را بخوانم. زیرا ترجیح می‌دهم هنگامی که خواندن رمان را آغاز کردم، تا پایانش جز برای انجام کارهای ضروری آن را زمین نگذارم.

♈️«گزارش آخرین تابستان» نوشته سهند ایرانمهر، داستان سفر خیالی بهمن (شخصیت اصلی داستان) به گذشته است که در قالب بازگشت به روستای دوران کودکی است. او که زندگی شخصی‌اش در شهر با شکست و ناکامی مواجه شده، طلاق گرفته و از نگهداری و دیدن فرزندش به حکم دادگاه‌ محروم، و از وضعیت اجتماعی هم سرخورده است، به خیال رسیدن به آرامش از تابسنان گرم و شلوغ و آلوده تهران به روستا می‌رود تا با سکونت در خانه پدری با یادی از گذشته زیبا، شیرینی آن را یک بار دیگر بچشد، بلکه خستگی زندگی شهری و مدرن را از تن به در کند و حتی اگر شده به صورت موقت، ناکامی و سرخوردگی فردی و اجتماعی خود را فراموش کند تابستانی که از قضا مصادف است با ماه محرم، که عزاداری آن مستمسک مناسبی برای تشدید رقابت‌های داخل روستا است.

♈️بهمن برخلاف تصورش متوجه می‌شود که روستای دوران کودکی او گر چه به لحاظ کلی تغییر چندانی نکرده، ولی اغلب مظاهر شهری به آنجا رفته است؛ برق، آب لوله‌کشی، جاده، خودرو، بلندگو و…  حتی افراد مهمی از شهر به آنجا آمده و ساکن شده‌اند، از چریک فدایی گرفته تا کارگر کارخانه کفش ملی، و فعالان در بخش تولید صنعتی، حتی ایرانی از فرنگ برگشته، همگی آنجا هستند، بدون اینکه الزامات و فرهنگ زندگی مدرن را با خود آورده باشند.

♈️همچنین نیز متوجه می‌شود که جهان‌آبادی‌ها که روستایی در مجاورت خیارقلعه و نمادی از جهان بیرونی ما ایران است، قصد دارد زمین‌های آنها را بخرند و گروهی مخالف و گروهی موافقند. این مسئله‌ای است که باعث شکاف و اختلاف بین خیار‌قلعه‌ای‌ها شده است و سالیان درازی است که بر سر این موضوع نمی‌توانند به توافق برسند.

https://telegra.ph/خیار-قلعه%E2%80%8Cای-اسیر-در-گذشته-فراری-از-اکنون-بی%E2%80%8Cتوجه-به-آینده-05-22
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وزیر حمل‌ونقل ترکیه: پهپاد آکینجی مختصات دقیق و درست هلی کوپتر ایران را ارسال کرد ، ما وظیفه‌ی همسایگی خود را انجام داده‌ایم
@jomhuriyat

♈️عبدالقادر اورال‌اوغلو، وزیر حمل و نقل و زیرساخت‌ ترکیه طی اظهاراتی در شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان ترک در ارتباط با اتفاقات پس از سانحه‌ هوایی حامل ابراهیم رئیسی رئیس جمهور فقید ایران در گفت‌وگو با مقامات ایرانی در این زمینه گفت:

♈️پس از تماس طرف ایرانی با ما، مذاکرات درباره روند موضوع آغاز شد. در ابتدا اشاره ای به سقوط هلیکوپتر نشد. ما اعلام کردیم که چنین سیگنالی وجود ندارد. سپس طرف مقابل گزارش داد که یک هلیکوپتر سقوط کرده است. در ساعات بعد مشخص شد که رئیسی در هلیکوپتر است.

♈️اورال‌اوغلو در ادامه افزود:
در واقع، نگرانی‌های امنیتی جزء احتمالات هستند. ممکن است به‌دلیل تحریم‌ها نتوانستند چنین وسیله‌ای را تهیه کرده باشند. طرف ایرانی ممکن است در فرصتی دیگر در این زمینه توضیحاتی دهد. عصر از ما پشتیبانی پهپاد با قابلیت دید در شب را خواستند. ما 2 پهپاد را فعال کردیم، اما آنها نتوانستند پرواز کنند. سپس پهپاد آکینجی به حرکت افتاد. ساعت 15 و 46 ایران با ما تماس گرفت و درخواست کمک کرد. آنچه از ما خواسته شد با موفقیت انجام دادیم. شناسایی (محل سقوط) آکینجی با زمان پیدا شدن هلی‌کوپتر مطابقت دارد. در واقع ما به کمک کشوری که طبق اصل همسایگی درخواست یاری کرده بود شتافته و آن را به طور کامل و درست انجام دادیم.

♈️وزیر حمل و نقل ترکیه گفت: هنگام گشت‌زنی پهباد ترکیه هیچ پهباد یا ریزپرنده‌ی دیگری در آسمان آذربایجان وجود نداشت.

♈️ادعاهای مقامات ایرانی مبنی بر یافتن لاشه‌ی هلی‌کوپتر توسط نیروهای ایرانی، برای ایران مصرف داخلی دارد.

♈️تمام دنیا بصورت آنلاین ثانیه به ثانیه عملیات پیدا کردن لاشه هلی‌کوپتر توسط پهباد ترکیه را مشاهده کردند.

♈️خود را بیش از درگیر این کش‌مکش لفظی با مقامات ایران نمی‌کنیم، ما وظیفه‌ی همسایگی خود را انجام داده‌ایم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فضای همدلی بعد از شهادت رئیس‌جمهور را قدر بدانیم
محمد مهاجری

@jomhuriyat

♈️سانحه سقوط هلیکوپتر مرحوم آقای رئیسی، که منجر به شهادت او وهمراهان شد، موجی از همدلی را  ایجاد کرد که پیامهای تسلیت چهره های متعددی که حتی در زمره منتقدان او هستند، نشان از این همدلی دارد.

♈️در چنین فضایی ، صداوسیما نیز همت کرد و پیامهای تسلیت را به نحوی شایسته پوشش داد.

♈️این اخلاق اسلامی-ایرانی که در بروز اتفاقات تلخ، افراد را با وجود دلخوری ها و گلایه ها دور هم جمع می کند ، می تواند در بازار سیاست نیز ، سرمشق قرار گیرد هرچند که برخی کینه توزان از این رفتار عصبانی باشند . در همین یکی دو روز هم شاهد واکنشهایی بودیم که بدنبال تسویه حسابهای سیاسی بودند.

♈️مرحوم رئیسی در زمان حیات سیاسی خود در دوره ریاست جمهوری با انتقادهای فراوانی روبرو بود که هرچند در مقایسه با برخی روسای جمهور پیش از او بسیار کمتر بود اما نکات مثبتی نیز در زندگی او یافت می شود که نباید و نمی توان از آن عبور کرد. پرکاری، ساده زیستی، ارتباط صمیمی با شهروندان، اخلاص و... از ویژگی های مثبتی بود که در او یافت می شد و باید آنها را ستود.

♈️امروز ابراهیم رئیسی در میان ما نیست و از باب "اذکروا موتاکم بالخیر" باید خوبی های او را یاد کرد. و البته انتقادهایی که به عملکرد او بود و هست باید با قصد اصلاح امور  در جای خود مطرح شود.

♈️با تسلیت شهادت مرحوم آقای رئیسی، بخصوص به همسر و فرزندان ایشان، برای آن شهید عزیز غفران الهی و برای بازماندگان، صبر و اجر آرزو دارم .

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/01 09:18:50
Back to Top
HTML Embed Code: