Telegram Web Link
📝📝سه نکته درباره حادثه اخیر

🔰سرمقاله هم‌میهن، اول خرداد ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️سرمقاله امروز را با تسلیتِ درگذشت آقای رئیسی و هیئت همراه آغاز می‌کنیم. رخدادی که واکنش‌های گسترده داخلی و خارجی را در پی داشت و سران کشورها و شخصیت‌ها و جریانات مختلف سیاسی، حوزوی، فرهنگی و علمی کشور با انتشار پیام‌هایی تأثر و تأسف خود را نسبت به آن، اعلام کردند.

♈️این واکنش‌های گسترده داخلی و خارجی البته می‌تواند فرصتی برای تقویت وحدت و انسجام در داخل کشور و نیز کاهش تهدیدها و فشارها در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی باشد که در روزهای آینده بیشتر درباره آن سخن خواهیم گفت.

♈️اما درباره خود سانحه سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور چند نکته وجود دارد که جا دارد اکنون که دستور پیگیری علل حادثه از سوی ریاست ستادکل نیروهای مسلح نیز صادر شده، مورد توجه و تأمل قرار گیرد.

♈️اولین مورد تأسف‌بار که در هر حادثه و رخداد مهمی تکرار می‌شود، به نحوه اطلاع‌رسانی رسمی مربوط می‌شود. این مشکل اساسی در ساختار اطلاع‌رسانی ایران است که هیچ‌گاه نتوانسته یک سخنگوی معین برای هر بحرانی تعیین و تمام اطلاعات از طرف وی منتشر شود. در نتیجه هرکس برای خودشیرینی یا از روی احساس مسئولیت، هر رطب و یابسی را به هم می‌بافد و راست و دروغ را به نام خبر منتشر می‌کند و همین پدیده موجب شکل‌گیری شایعات عجیب و غریب می‌شود.

♈️این پدیده نامیمون، پیش از این در ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی نیز به‌وضوح دیده می‌شد که انواع اخبار خلاف واقع و جعلی از سوی خبرگزاری‌ها و منابع رسمی منتشر شد که به‌وضوح موجب بی‌اعتمادی مردم به نظام اطلاع‌رسانی رسمی شد.

♈️جالب است که در سانحه اخیر نیز اعلام شد که مسئولین قضایی برخی فعالان رسانه‌ای را که با تولید محتوا درباره وقوع این حادثه، اخبار کذبی منتشر کرده‌اند، احضار کرده‌اند و به آنان تذکر داده شده است. درحالی‌که بخش مهمی از این اخبار کذب از سوی دست‌اندرکاران و رسانه‌های رسمی منتشر می‌شد و حتی در روز بعد هم ادامه یافت. اخباری که موجب وهن نظام اطلاع‌رسانی کشور است و علت آن نیز فقدان مرجعیت واحد رسمی برای اطلاع‌رسانی در این‌گونه موارد است.

♈️نمونه‌هایی چون حرکت رئیس‌جمهور پس از سانحه با خودرو به سوی تبریز، سلامت بودن حال آقای رئیسی، صحبت تلفنی با برخی افراد هیئت پس از حادثه، برگزاری جلسه شورایعالی امنیت ملی و.... نمونه‌هایی از این خبررسانی ناامیدکننده هستند.

♈️تحلیل این وضعیت رسانه‌ای ما را به نقطه ضعف اصلی ساختار موجود رهنمون می‌کند. موضوع دوم، عدم تمایز میان احساسات فردی با مسائل کلان کشور است. طبیعتاً، قرار نیست که همه مردم نسبت به چنین رخدادهایی یکسان احساسات خود را بروز دهند، همچنان که در مواجهه با فوت افراد عادی هم این قاعده را رعایت می‌کنیم.

♈️به‌طور قطع، اغلب مردم از وضعیت کنونی کشور ناراضی هستند و نسبت به دولت و ریاست‌جمهوری هم نقدهای جدی دارند. با این ملاحظات، واکنش‌های ما نسبت به مسائل کلان کشور باید تابع معیارهای عقلانی و‌ منافع ملی باشد.

♈️موضوع سوم که بی‌ارتباط با دو موضوع قبلی نیست، ضرورت توضیح کافی درباره علل و چرایی وقوع این حادثه است. ارجاع به اینکه پاسخ به چرایی این رخداد، زمان‌بر است؛ کافی نیست. این درست است که پاسخ نهایی و مستدل نیازمند زمان کافی است. ولی رفع برخی از ابهامات خبری و ارائه اخبار دقیق، مقدمه لازم برای منتظر بودن شنیدن گزارش نهایی است. در غیر این صورت، پذیرش شایعات و اخبار بر اذهان مردم غلبه خواهد کرد و مانع از پذیرش هر گزارش مستند و دقیقی خواهد شد.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-16444

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 دو نشانۀ متعصبان
@jomhuriyat

♈️«تعصب» که در ادبیات دینی به آن «جاهلیت» هم می‌گویند، شایع‌ترین بیماری فکری در جوامع عقب‌افتاده است. درمان آن نیز بسیار دشوار است؛ چون هیچ کس خود را متعصب نمی‌داند. تعصب، چیزی است که ما آن را همیشه در دیگری می‌بینیم و دیگری در ما. ما نمی‌توانیم به او ثابت کنیم که متعصب است و او نیز نمی‌تواند تعصب ما را به ما نشان دهد. اما دو ویژگی مهم در انسان‌های متعصب وجود دارد که خوش‌بختانه تا حدی قابل اندازه‌گیری است و از این راه می‌توان میزان و مقدار تعصب را در انسان‌ها حدس زد:

🔰یک. غلبۀ کمّی و کیفی باورهای متافیزیکی بر دانش‌های زمینی. باورهای متافیزیکی انسان متعصب، بسیار بیش از دانش‌های دنیوی او است. او بیش از آنکه بداند و بشناسد و بخواند، باورمند است و آن اندازه که اقیانوس باورهای او سرشار است، کاسۀ دانشش پر نیست. باورهای متافیزیکی در غیبت دانش‌های زمینی، از سنگ و چوب، بت می‌سازند و از زمین و زمان، مقدسات.  اگر نیوتن یا زکریای رازی متعصب نبودند، از آن رو است که دانسته‌های علمی آنان، بسیار بیش از باورهای فراعلمی و فرازمینی ایشان بود. نیز به همین دلیل است که دیو تعصب، معمولا قربانیان خود را از میان جوانان و مردم کم‌سواد می‌گیرد.

🔰دو. ناآشنایی با «دیگر»ها. متعصب، معمولا شناختی ژرف از دیگران و باورهایشان ندارد. بی‌خبری از اندیشه‌ها و باورهای دیگران، او را به آنچه دارد، دلبسته‌تر می‌کند. انسان‌ها هر چه با شهرها و کشورهای بیشتر و بزرگ‌تری آشنا باشند، دلبستگی کمتری به روستای خود دارند.

♈️بنابراین، انسان متعصب، بیش از دانش، گرایش دارد و بیش از آنکه عقیده‌شناس باشد، عقیده‌پرست است. حاضر است در راه عقیده‌اش جان بدهد ولی حاضر نیست دربارۀ عقیده‌اش بیندیشد و بخواند و بپرسد. متعصبان را به‌راحتی می‌توان سازمان‌دهی کرد و به کارهای سخت واداشت. آنان، کنش‌گر و سراپا غیرت و اراده‌اند، و هیچ نیرویی در برابرشان تاب مقاومت ندارد، مگر حکومت قانون. برای مهار خشونت و زیاده‌خواهی متعصبان، در کوتاه‌مدت هیچ راهی وجود ندارد، جز تقدیس و تقویت قانون و استوارسازی پایه‌های آن. تعصب، تا آنجا که قانون را نقض نکند، خطری برای جامعه ندارد.

♈️گرفتاری از وقتی آغاز می‌شود که قانون در برابر متعصبان و خشونت‌طلبان کوتاه بیاید و دست آنان را باز یا نیمه‌‌باز بگذارد. از همین رو است که زنان و مردان تعصب‌مدار، قانون‌گریزترین مردم روزگارند. آنان خود را تافته‌های جدابافته می‌دانند و عقیدۀ خود را مقدس‌تر از هر قانونی. قانون را تا آنجا گردن می‌گذارند که پشتیبانشان باشد؛ نه بیش از آن. کشوری که در آن، سخن از عقیده، بیش از قانون و حقوق باشد، بهشت متعصبان است. 

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝‏اقتصاد تردمیلی

پوریا بختیاری

@jomhuriyat

♈️وقتی شما روی تردمیل میدوید، نیرو صرف میکنید ولی از نظر علم فیزیک، چون جابجایی ندارید (هرچه بدوید باز سر جای اول خود هستید) پس شما کاری انجام نداده‌اید، نیرو×جابجایی=کارانجام شده (‏W=f×d)
حالا که فرمول کار در فیزیک را شناختید، بیایید یک دسته بندی جدید به اقتصاد اضافه کنیم و اسم آن‌را بگذاریم
“اقتصاد تردمیلی”

♈️در اقتصاد تردمیلی شما هرچقدر تلاش کنید و پول جمع کنید چون تورم خیلی بالاست، روز به روز ارزش پولتان کم می‌شود، کل زحمت و تلاش شما به باد می‌رود و رسما وارد یک دور باطل می‌شوید و گرانی و تورم از تلاش شما جلوتر است و صرفا باید بدوید تا فقیر نشوید!

♈️در اقتصاد تردمیلی، زن و شوهر باهم دو شیفت کار می‌کنند، خسته می‌شوند ولی باز سر جای اول هستند و هیچ پیشرفت و حرکت رو به جلویی نخواهند داشت چون طبق فرمول کار (w=f×d) این دو شخص به حد کافی نیرو صرف کرده‌اند ولی چون جابجاییشان صفر بوده، کاری از پیش نبرده‌اند!

♈️در اقتصاد تردمیلی برنامه‌ریزی بی‌معناست چون تورم شما را غافلگیر می‌کند، مثلا شما برنامه‌ریزی می‌کنید برای خرید پراید صدمیلیون تومانی، وقتی پول شما جمع شد میبینید پراید ۲۰۰ میلیون تومان شده، شما وام می‌گیرید و پول جمع می‌کنید برای خرید پراید ولی این‌بار پراید گران نمی‌شود، صاحب‌خانه شما پول رهن را ۲۰۰ میلیون تومان افزایش می‌دهد و شما دیگر نمی‌توانید همان پراید را هم بخرید.

♈️اقتصاد تردمیلی به نفع هیچ‌کس نیست و همه آسیب می‌بینند، حتی افراد ثروتمند که دارایی دارند و داراییشان گران می‌شود هم سود نمی‌کنند صرفا ارزش داراییشان حفظ شده (مثلا قبلا ۲ کیلیو طلا داشته که ۴۰۰ میلیون تومان خریده و الان شده ۴ میلیارد‏)

♈️اقتصاد تردمیلی⁩، اقتصاد خطرناکی است، چون فاصله طبقاتی را بیشتر می‌کند، در اقتصاد تردیمیلی پولدارها پولدارتر نمی‌شوند ولی فقرا قطعا فقیر تر می‌شوند!
اقشار ضعیف روی تردمیلی هستند که سرعتش روز به روز بیشتر می‌شود و هر لحظه امکان دارد از تردمیل به بیرون پرتاب شوند یا به عبارت بهتری ‏زیر موج تورم له شوند

♈️در ‌اقتصاد تردمیلی⁩ خیلی از افراد در دام اثر ثروت می‌افتند
‏یعنی مردم از رشد قیمت دارایی‌هایشان خوشحال می‌شوند (مثل گران شدن سهام و خودرو و ملک و...) و تصور می‌کنند که ثروتمند شده‌اند ولی به این نکته توجه نمی‌کنند که قدرت خریدشان از قبل کمتر شده

♈️برندگان اصلی اقتصاد تردمیلی، بدهکاران هستند.
هرچقدر افراد بیشتر بدهکار باشند و وام بگیرند و پول قرض کنند و با آن پول دارایی بخرند بیشتر منفعت می‌برند.
کسانی که بتوانند وام می‌گیرند ولی کسانی که زور و قدرت بیشتری داشته باشند بانک تاسیس می‌کنند و خودشان از خودشان وام می‌گیرند و ایران‌مال‌ها را می‌سازند و ابربدهکاران تبدیل به ابرثروتمندان می‌شوند!

♈️اما چند توصیه و راهکار برای زندگی در اقتصاد تردمیلی
:
🔰‏۱.بدهی ریالی برای خود ایجاد کنید ‏(وام بگیرید، پول قرض کنید و آن‌را به دارایی تبدیل کنید)
🔰‏۲.خریدهای ضروری را به هیچ عنوان به تعویق نیندازید.
🔰‏۳.کمی حساب شده خرج کنید تا در دام چرخه شوم فقر نیوفتید که اگر وارد شوید خارج شدن از آن تقریبا غیر ممکن است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا حتی ناتو هم به ایران پیام تسلیت داد؟
رضا نصری

@jomhuriyat

♈️ اگر این فاجعه در خیلی از کشورهای دیگر اتفاق می‌افتاد، احتمالا آن کشور و مردمش آینده‌ای نامعلوم و تاریک در پیش ‌می‌داشتند. در ایران نخبگان و جریان‌های رقیب سیاسی به همدلی نشستند، وحدت مردم تحکیم شد و انتقال قدرت از طریق «صندوق رأی» صورت خواهد گرفت.

♈️‏بروز و نمایش این «وحدت ملی» - که یکی از ویژگی‌های ذاتی ایران در برابر بحران‌هاست - علت این پیام‌های تسلیتی است که از «ناتو» گرفته تا «مسکو» به سوی ایران گسیل می‌شود.

♈️این ثبات را در این منطقه بی‌ثبات و جنگ‌زده قدر بدانیم و در جهت تحکیم عامل اصلی آن - یعنی «همبستگی و وحدت ملی» - گام برداریم. این ‌وحدت و همبستگی هرچه فراگیرتر، آینده ایران روشن‌تر خواهد شد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شرایط متغیرهای اقتصادی پس از رویداد غیرمنتظره برای رییس جمهوری چه خواهد شد؟
@jomhuriyat

♈️با گذشت زمان و مشخص شدن جزئیات حادثه و سناریوهای احتمالی درباره تعیین سکاندار جدید دولت، شاهد آن بودیم که به سرعت تلاطم بازارها روندی کاهشی به خود گرفت و التهاب بازارها عمر کوتاهی داشت.

♈️نماگرهای مهم اقتصادی مانند رشد اقتصادی، رشد نقدینگی و تورم در ماه‌های اخیر وضعیت ملتهبی را پست سر نمی‌گذارند و از همین رو، انتظار می‌رود تا 50 روز آینده و برگزاری انتخابات، اتفاق خاصی در سطح اقتصاد کشور نیافتد.

♈️به این ترتیب می‌توان گفت که تنها سوال مهم فعالان بازار در قبال حادثه اخیر این است که خروجی انتخابات پیش‌رو چه خواهد بود و در بلندمدت چه خواهد شد.

♈️در حال حاضر ریسک های اقتصادی پیش رو، مواردی است که از گذشته نیز در اقتصاد وجود داشته و قرار نیست که این ریسک ها در کوتاه مدت اثری در وضعیت متغیرهای کلیدی بگذارد.

♈️در یک ماه گذشته و بعد از کاهش ریسک های ژئوپلتیک وضعیت بازار ارز نیز به یک ثبات نسبی رسید. از سوی دیگر، خبرها حاکی از آن است که مذاکرات بین المللی ایران با سایر کشورها برای کنترل تنش های منطقه ادامه یافته است.

♈️آمارها نشان می دهد که در حال حاضر میزان صادرات نفتی ایران به بیشترین مقدار سال های اخیر رسیده و این موضوع نیز باعث می شود که ذخایر کشور در شرایط مناسبی قرار داشته باشد.

♈️موضوعی که در حال حاضر نیز به عنوان یکی از موضوعات مورد توجه دولت قرار دارد پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان و اعطای یارانه‌های نقدی است که به نظر نمی رسد حداقل در ماه های آتی، سیاستگذار برای پرداخت این موارد با چالش روبرو خواهد شد.

♈️بنابراین در مجموع می‌توان عنوان کرد که در کوتاه مدت و میان مدت، ریسک جدیدی اقتصاد را تهدید نخواهد کرد، هر چند که احتمال دارد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و تغییر تیم دولت، شرایط جدیدی را عرصه اقتصاد به وجود آورد./ دنیای اقتصاد

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰انتخابات زودهنگام ؛ فرصتی برای احیای اعتماد زخم خورده مردم

✍🏼عصر ایران


♈️ انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی، در هر دو مرحله اول و دوم، بیش از هر چیزی، زنگ هشداری برای نظام بود چه آن که رکورد پایین ترین میزان مشارکت مردم در یک انتخابات را شکست و نشان داد که اکثریت مردم، دیگر امیدی به صندوق ندارند.

♈️بعد از یک انتخابات سرد، اکنون با یک انتخابات ناگهانی روبرو هستیم و با توجه به فضای عاطفی و سیاسی ایجاد شده در کشور، فرصتی برای نظام ایجاد شده است تا اشتباهات منجر به وضعیت انتخاباتی مجلس را به قید فوریت اصلاح کند و زمینه را برای مشارکت بیشتر مردم ، بازگرداندن امید به صندوق، تحکیم رابطه ملت و حاکمیت و تقویت اعتماد عمومی فراهم سازد.

♈️ گشایش فضای سیاسی و ایجاد امکان حضور صاحبان  همه سلائق و رویکردهای سیاسی در انتخابات پیش رو، بازگرداندن قطار نظام به ریل اصلی یعنی حرکت در مسیر مردم است. این فرصت طلایی را هدر دادن، بی تدبیری و ظلم همزمان به مردم و جمهوری اسلامی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فاجعه ملي درس‌آموز
سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی سه‌شنبه 1 خرداد
1403
@jomhuriyat
♈️بسم‌الله الرحمن الرحيم
آخرين شب ارديبهشت امسال، شب تلخي بود. انتظار و جستجو تا صبح ادامه يافت و در اولين ساعات صبح آخرين روز ارديبهشت اعلام شد رئيس ‌جمهور رئيسي و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد در منطقه ورزقان آذربايجان ‌شرقي به شهادت رسيده‌اند.

♈️از دست دادن رئيس ‌جمهور و چند تن از مسئولين، براي کشور يک خسارت سنگين است. اين واقعه تلخ، فارغ از نگاه‌هاي جناحي و موافقت‌ها و مخالفت‌هاي سياسي و انتقادها و تأييدها، يک فاجعه ملي است. در کنار اين حادثه ناگوار بايد به نکته‌اي توجه شود که غفلت از آن ممکن است خسارت‌هاي بيشتري به ‌بار بياورد. جلوگيري از خسارت، به ويژه خسارتي که به جان انسان‌ها مربوط مي‌شود، وظيفه مهمي است که مسئولين بايد به آن اهتمام بورزند و بدانند که غفلت در اين زمينه گناهي نابخشودني است.

♈️در عين حال که سانحه سقوط بالگرد حامل رئيس‌ جمهور رئيسي و همراهان وي را مي‌توان يک حادثه طبيعي دانست ولي قطعاً در اين واقعيت نيز نمي‌توان ترديد کرد که اگر ناوبري هوائي ما پيشرفته و مجهز به امکانات روز باشد، بروز چنين حوادثي اگر بطور کلي منتفي نشود به نزديک صفر خواهد رسيد. ما نبايد خود را مجاز بدانيم رئيس ‌جمهور و مسئولين کشور را با پرنده‌اي که تکنولوژي آن متعلق به ده‌ها سال قبل است به سفر بفرستيم. وقتي چنين مي‌کنيم، چه کسي بايد پاسخگوي اين فاجعه ملي باشد؟

♈️نمونه حادثه براي رئيس‌ جمهور و همراهانش را براي روشن‌تر نشان دادن مشکل موجود در کشور مطرح کرده‌ايم ولي اين مشکل به عموم مردم مربوط مي‌شود و جان همه ارزشمند است و از اين نظر فرقي ميان مسئولين و مردم عادي وجود ندارد. وقتي از افراد صاحبنظر و فني مي‌شنويم که بسياري از هواپيماهاي مسافربري ما به دليل فقدان قطعات و به روز نبودن تجهيزات، زمين‌گير هستند، اين خبر را بايد به معناي در معرض خطر قرار داشتن جان آحاد مردم کشور اعم از مسئولين و مردم عادي بدانيم و به اين نتيجه برسيم که براي حل اين مشکل چاره‌اي بيانديشيم.

♈️اين، يک ضعف کلي است که متأسفانه شامل بخش‌هاي مختلف مسافربري، نظامي و خدمت‌رساني‌هاي مختلف امدادي و غيرامدادي مي‌شود. اينکه براي پيدا کردن محل سقوط بالگرد در شرايط جوي نامساعد به امکانات پهپادي مجهز به ديد در شب ديگران نيازمند باشيم، يک نقص بزرگ براي کشوري است که از جهات مختلف وسعت، ثروت، تمدن، نيروي انساني پراستعداد و ساير امکانات بالقوه سرآمد کشورهاي منطقه محسوب مي‌شود. ما براي استفاده از اينهمه سرمايه داخلي و به فعليت رساندن امکانات بالقوه بي‌نظيري که داريم، به سياست‌هاي دقيق و برنامه‌ريزي‌هاي حساب‌ شده نيازمنديم. متکي شدن به بعضي کشورها که در سطح پائين يا متوسطي قرار دارند، شايسته کشوري با ويژگي‌هاي ايران نيست. ما مي‌توانيم با تجديد نظر در اين سياست‌ و روي آوردن به سياست متوازن و با تکيه بر استعدادهاي درخشان داخلي بر مشکلات غلبه کنيم بدون آنکه به اين يا آن قطب جهاني وابسته باشيم.

♈️به روز ساختن تمام بخش‌هاي فني ازجمله ناوبري‌هاي هوائي، زميني و ريلي از نيازهاي قطعي کشور است که امکان رسيدن به آن با پرهيز از هرگونه وابستگي وجود دارد. کشوري که مي‌تواند پيشرفته‌ترين موشک‌ها و تجهيزات نظامي و دفاعي را توليد کند قطعاً قدرت به‌روزرساني امکانات ناوبري‌هاي خود را نيز دارد.

♈️رسيدن به اين نقطه اگر به تجديد نظر در بعضي سياست‌هاي مرتبط با روابط بين‌المللي دارد اين کار را هم مي‌توانيم بدون ذره‌اي وابستگي و با حفظ استقلال انجام دهيم. آيا فاجعه ملي شهادت رئيس‌ جمهور و همراهانش مي‌تواند مسئولين ما را با روي آوردن به سياست متوازن در سطح بين‌الملل آشتي بدهد؟ اين، درسي است که مي‌توان از اين فاجعه ملي گرفت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰احمدی نژاد باپیراهن سفید درافتتاحیه خبرگان حاضرشده است

فرهاد قنبری


♈️فردوسی درشاهنامه تندترین واکنش به حمله اعراب به ایران را درابیاتی از زبان «یزدگرد سوم» ودرنامه اوبه مرزبانان طوس برای جمع آوری لشگر پس ازکشته شدن رستم فرخزادو سقوط تیسفون نشان می دهد.
او دریکی ازابیات درنکوهش تازیان می‌نویسد: «ازین مارخوار اهرمن چهرگان
ز دانایی و شرمبی بهرگان»

♈️فردوسی دراین بیت «شرم» را درکنار «دانایی» قرارداده وآنراهم چون دانایی نعمت بزرگی می داند و رای توضیح صفات رفتاری و اخلاقی مهاجمان آنهارا «بی شرم» می‌خواند.

♈️فردوسی می توانست بجای بی شرمی از صفات مذموم دیگری استفاده کند،امابه نیکی می دانست که  آنچه درکنار ادانی می تواندیک تمدن وجامعه را به نابودی واضمحلال بکشاند، بی‌شرمی است.
احمدی نژاد حاصل جمع این دو رذیلت اخلاقی (بی‌شرمی و نادانی) است.

♈️دوستی با امثال احمدی نژاد، دوستی با خرس است. اوحتی برای کسانی که او را ازیک معلم متوسط دانشگاه تاریاست جمهوری بالا کشیدند هم اندک احترامی قائل نیست واین از صفات بارز انسانهای بی‌شرم است والبته درس عبرتی برای گفتمانی که همه چیز خودرا به پای او ریخت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آمار و ارقام حیرت‌برانگیز از میزان واکنش‌های مجازی به سقوط بالگرد #ابراهیم_رئیسی و درگذشت او: رکورد واکنش‌ها به مرگ #مهسا_امینی شکسته شد
@jomhuriyat

♈️تردیدی نیست که اخبار منتشر شده حول سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی و درگذشت او، مهمترین خبر ماه‌های اخیر است. حالا بررسی آمار و ارقام مربوط به این موضوع نشان می‌دهد که رکوردهای جدیدی در فضای آنلاین در این خصوص ثبت شده است. بخشی از این آمار و ارقام در ادامه می‌آید:

🔰توئیتر فارسی
♈️تاکنون و در عرض کمتر از ۴۸ ساعت، بیش از ۳۰۵ هزار توئیت در این رابطه منتشر شده است. این توئیت‌ها به شکل خیره‌کننده‌ای لایک شده‌اند و در مجموع بیش از ۹ میلیون بار لایک و حدود ۱ میلیون بار بازنشر شده‌اند. این اعداد بیش از تعداد توئیت و ریتوئیت منتشر شده، در روزهای اولیه پس از مرگ مهسا امینی است. در آن زمان، و در یک مقطع سه روزه، ۱۹۰ هزار توئیت و ۸۳۰هزار ریتوئیت در این خصوص منتشر شده بود.

♈️تاکنون و در عرض کمتر از ۴۸ ساعت، مجموع توئیت‌های منتشر شده حدود ۱۵۰ میلیون بار در فضای توئیتر مشاهده شده است و بیش از 1260 توئیت در رابطه با درگذشت ابراهیم رئیسی، فیواستار شده که این تعدد فیواستار نیز در قیاس با روزهای اولیه پس از مرگ مهسا امینی، بیشتر است پرلایک‌ترین توئیت منتشر شده نیز به توئیت علی کریمی با ۳۸ هزار لایک اختصاص دارد.

♈️نکته قابل توجه اما روند انتشار توئیت‌ها و ریتوئیت‌هاست؛ همان‌طور که در نمودار زیر مشخص است، اوج انتشار توئیت‌ها به ساعت ۹:۳۰ صبح روز ۳۱ اردیبهشت ماه بازمی‌گردد و این در حالی است که اوج انتشار ریتوئیت‌ها، به ساعت ۱۰:۳۰ شب گذشته باز می‌گردد. بطور کلی در شب گذشته، و در حالی که تعداد توئیت زیادی منتشر نشده بود، حجم ریتوئیت‌های منتشر شده قابل توجه و تا حدی غیر طبیعی است.

🔰تلگرام
♈️در تلگرام نیز تاکنون، و در عرض کمتر از ۴۸ ساعت، عدد خیره کننده ۴۶۷ هزار پست تلگرامی با حدود ۲ میلیارد بازدید! راجع به در گذشت ابراهیم رئیسی ثبت شده است. این اعداد نیز در نوع خود یک رکورد جدی محسوب می‌شود. بیش از ۵۲ هزار کانال تلگرامی در این خصوص مطلب منتشر کرده‌اند

🔰جستجوی گوگل
♈️در فضای گوگل نیز، درگذشت ابراهیم رئیسی برای یک مقطع ۱۰ ساعته، ترند اول جستجوی گوگل بوده است. کمتر پیش می‌آید که در گوگل، جستجو راجع به یک موضوع از جستجو راجع به موضوعاتی نظیر فیلم و سریال و آهنگ بیشتر باشد؛ اما اکنون داده‌ها نشان می‌دهد که درگذشت ابراهیم رئیسی تا ظهر روز گذشته، بیشترین جستجو را در گوگل داشته است. ساکنان استان خراسان جنوبی، بیش از ساکنان سایر استان‌ها در این خصوص جستجو کرده‌اند.

🔰اینستاگرام
♈️در اینستاگرام نیز واکنش‌های بسیار گسترده‌ای به خبر درگذشت ابراهیم رئیسی منتشر شده است و در آنجا نیز اعداد میلیونی است. حجم استوری‌ها و پست‌ها در صفحات مختلف بسیار قابل توجه بوده است ه‌نحوی که فقط در صفحه بی‌بی‌سی فارسی، به‌عنوان پرمخاطب‌ترین صفحه فارسی در اینستاگرام، ویدئوهای منتشر شده بیش از ۸۳ میلیون بار دیده شده است. بنظر می‌رسد مجموع مطالب منتشر شده در رابطه با درگذشت ابراهیم رئیسی در اینستاگرام صدها میلیون بار دیده شده است.

♈️بر اساس این داده‌ها، می‌توان گفت که سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی و درگذشت او و همراهانش، در یک مقطع ۴۰ ساعته یکی از پرواکنش‌ترین موضوعات در شبکه‌های اجتماعی در یک مدت زمان کوتاه بوده است. فقط در دوره اعتراضات اواخر شهریور و اوایل مهر ماه ۱۴۰۱ است که حجم محتوای منتشر شده در توئیتر فارسی، از این میزان بیشتر بوده است و این در حالی است که در پلتفرم‌هایی نظیر تلگرام، اعداد ثبت شده در نسبت با درگذشت ابراهیم رئیسی، یک رکورد جدید محسوب می‌شود./ کانال تحلیل شبکه‌های اجتماعی مجازی

#جمهوریت
@jomhuriyat
♻️مرگ بیش از ۲ هزار ایرانی در سانحه هوایی تا دی ماه ۱۳۹۸

🔰 روزنامه اعتماد نوشت:

♈️هیچ چیز نمی‌تواند وضعیت اسفبار صنعت هوایی ایران به دلیل تحریم‌های گسترده و یکجانبه امریکا (به عنوان کشور پیشرو در صنعت هوانوردی) را رد کند. آمار ارائه شده درخصوص قربانیان حوادث هوایی در ایران پس از تشدید تحریم‌ها، نشانگر تاثیرات مخرب تحریم بر صنعت هوانوردی ایران است.

♈️ آمار ارائه شده درخصوص قربانیان حوادث هوایی، کاهش امنیت هوانوردی و تعداد هواپیماهای سانحه دیده در ایران را پس از شروع تحریم‌ها تایید می‌کنند. در گزارش‌های ارایه شده در خصوص سقوط هواپیماها و بالگردها (نظامی یا غیرنظامی) در سال‌های اخیر، ردپای عدم وجود قطعات فنی لازم یا مستهلک بودن هواپیمای سانحه دیده را به خوبی می‌توان یافت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰بعد از حادثه ناگواری که برای رییس جمهور و تیم همراهشان پیش آمد که شوک بزرگی به ساختار حکمرانی کشور بود، از تصمیمات درستی که رهبری و هیات دولت تاکید کردند، عدم تعطیلی کشور و ادامه کار آن در این برهه حساس بود تا خللی در امورات کشور و مردم پیش نیاید.

♈️ولی برخی در ادامه از آن تاکید عقلانی پیروی نکرده و عملا کشور را چند روزی به تعطیلی کشاندند که فارغ از سایر بخش ها، تعطیلی در دو بخش، اثرات بدی خواهد داشت:
یکی تعطیلی مدارس، خاصه در فصل امتحانات و عقب انداختن کنکور هست که با توجه به برنامه ریزی ها و حالا استرس مضاعف از بلاتکلیفی روزهای اینده، آن ها را خواهد آزرد. خاصه یادواری می شود، دو امتحان اول هم بابت عدم صدور کارت لغو شده بود.

♈️دوم مراسمات عروسی هست که لابد مسئولان فکر می کنند مثل آزمون مدارس می شود یک هفته بعد همان را برگزار کرد! غافل از اینکه با توجه به هزینه های سرسام اور، لغو آن باعث خسارت به عروس و داماد شده و بدتر شاید تا ماه ها بعد امکان تعیین روز جایگزین مهیا نباشد که بهتر بود تاکید شود مراسمات با رعایت وضعیت کشور، نمود بیرونی از شادی نداشته باشد!

حبیب رمضانخانی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پرسش‌هایی پیرامون سانحه بالگرد رئیس جمهور
یدالله کریمی پور
@jomhuriyat

♈️البته تیم یا تیم های متخصص نیروهای مسلح در حال تمرکز تحقیقاتی پیرامون سانحه بالگرد رئیس جمهوری هستند و با اطمینان از تمرکز کاری آنان، بهتر دانستم برای کمک به تجسس آنان، به نوبه خود، پرسش های زیر را طرح کنم:

🔰۱- آیا راست است که برای پرواز رئیس جمهور و وزیر امورخارجه، بالگردی کهنه و گویا ۵۰ ساله انتخاب شده است؟!

🔰۲- چگونه دو بالگرد دیگر در همان شرایط جوی و احتمالا در همان مسیر، به سلامت به مقصد رسیدند و بالگرد رئیس جمهور نه؟!

🔰۳- آیا دو بالگرد دیگر هم که گویا متعلق به هلال احمر بوده، مانند بالگرد حامل رئیس جمهور و وزیر امورخارجه پر سن و سال بوده اند یا تازه تر و مدرنتر؟!

🔰۴- به گفته پزشکیان نماینده تبریز، از روز پیش از پرواز، وضعیت هوا نارنجی اعلام شده بود. آیا مصلحت بود در چنین شرایط جوی و با وجود هشدار هواشناسی، این پرواز انجام شود، آن هم با بالگردی مسن؟!

🔰۵- کانال تلگرامی اسپوتینگ از قول نشریه ترکیه خبر داده است، در آخرین لحظات حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه و افراد دیگری در فهرست مسافران بالگرد ساقط شده قرار گرفتند، در حالی که آنان قرار بود با بالگرد دوم بازگردند. آیا خبر خبرگزاری رسمی فدراتیو روسیه درست است؟!

🔰۶- متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی مصاحبه ای ادعا کرده است: «دولت ایران از ما درخواست کمک کرد و ما به آنها تصریح کردیم همانطور که در پاسخ به هر درخواستی از سوی یک دولت خارجی در چنین شرایطی کمک می‌کنیم، به ایران هم کمک خواهیم کرد و در نهایت، به دلیل مشکلات لجستیکی نتوانستیم به آنها کمک کنیم». وی هم چنین ادامه داد: «من وارد جزئیات نمی‌شوم، اما دولت ایران از ما درخواست کمک کرده بود.». آیا این ادعا درست است؟!

🔰۷-آیا این ادعای پرزیدنت اردوغان رئیس جمهور ترکیه درست است: "پهپاد آکینجی به مدت هفت ساعت و نیم فعالیت‌های جستجو و غربالگری را در منطقه انجام داد. آکینجی پس از انجام موفقیت‌آمیز وظیفه به کشورمان بازگشت."

🔰۸- چرا تجسس برای یافتن بالگرد در نزدیکی دو روستای کوچک اوزی و طویل، باید حدود ۱۵- ۱۶ ساعت وقت ببرد؟!

🔰۹-بری مک کفری ژنرال بسیار مشهور بازنشسته آمریکایی، پیش از اظهار نظر ظریف، وزیر امور خارجه پیشین جمهوری‌اسلامی، طی گفتگو با مصاحبه گر قهار MSNBC که در باره تاثیرات تحریم ها و کهنگی و بروز نبودن سیستم‌های پروازی ایران مورد پرسش قرارگرفته بود، بی پرده پوشی گفت: این عقب ماندگی و مندرس بودن، یکی از واقعیت های تلخ در ایران است؛ بلکه هر سیستم پروازی مدرن و بروز شده هم نیازمند قطعات تازه و بروزرسانی دارد و همه ساختارهای امنیت پرواز باید به جدیدترین تکنولوژی ها مجهز باشند، که ایران از بخش مهمی از این سیستم ها محروم است. پرسش این است که چرا و تا کی و با پرداخت چه هزینه های سنگین تری از سقوط رئیس جمهور، ایران باید در تحریم ماند؟!

🔰۱۰- امروز لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز گفت: تحریم های هواپیمایی آمریکا، ممنوعیت تامین قطعات یدکی از جمله علیه ایران، مردم را در معرض خطر قرار می دهد، آمریکا عمدا به شهروندان عادی ایران آسیب می زند. خوب چرا فدراتیو روسیه که جمهوری اسلامی را شریک خود می داند، تلاشی برای پر کردن این خلا نمی کند؟! چرا در خواست های ایران برای بروز رسانی قدرت و امنیت هوایی از سوی مسکو معطل مانده است؟!

🔰۱۱- امروز ۲۱ می، وزیر حمل و نقل ترکیه گفته است: بالگرد حامل رئیسی، دستگاه ارسال خودکار سیگنال نداشت و یا خاموش شده بود. آیا این خبر درست است؟!

🔰۱۲- امروز سه شنبه اول خرداد، آقامیری عضو شورای اسلامی تهران گفت، «گزارش و صحبت‌هایی شده که ممکن است این حادثه صرفاً سانحه به خاطر آب و هوا نباشد و مسائل دیگری در کار باشد. دستگاه‌های امنیتی با دقت بررسی کنند». بر این پایه احتمال این که سیستم ناوبری بالگرد رئیس جمهور دچار نقص فنی شده باشد غیر ممکن نیست. آیا انواع پارازیت و سیگنال‌های مخرب جمینگ و جمر یا سیگنال ردیاب GPS نمی تواند از عوامل ایجاد این اختلال ها باشد.

♈️امیدوارم این پرسش ها یاور تیم تحقیق در جهت دسترسی به علت سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور باشد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بحرانِ مدیریت بحران در ایران

رامیز قلی‌نژادکارشناس ارتباطات و رسانه
@jomhuriyat

♈️فارغ از ابهامات فراوانی که حادثه‌ هلی‌کوپتر رئیس‌جمهوری و همراهان در ارتفاعات آذربایجان پیش‌ روی ما گسترده‌است، از لحظه‌ شنیدن خبر و پی‌گیری مراحل پس از آن، یک موضوع بسیار مهم مدام ذهن‌ام را درگیر کرده‌است: امداد!

♈️بهانه‌ این یادداشت، دو تصویر و یک مصاحبه از سه مقام ایرانی در دو حادثه‌ی اخیر سیل مشهد و سقوط هلی‌کوپتر رئیس‌جمهوری‌ست. مدیر بحران مشهد، روی تصاویری از سیل ویران‌گر و خسارت‌بار مشهد که همه‌ی مردم ان را مشاهده می‌کنند، در گفت‌وگو با خبرنگار، در کمال بی‌خیالی و بی‌تفاوتی به کلی سیل را انکار و آن را در حد آب‌گرفته‌گی معابر تقلیل می‌دهد. (فقدان روی‌کردی که سطوح بحران را تعریف و تبیین کند!)
در همان سیل مشهد، فرماندار این کلان‌شهر ، با کت‌وشلوار و کفش رسمی، به‌جای فرماندهی بحران سیل در اتاق فرمان مدیریت بحران، نقش افسرِ جزء پلیس را ایفا می‌کند و مشغول بازکردن ترافیک یک تقاطع است!!

♈️در تصویر دیگری که منسوب به یکی از فرماندهای عالی‌رتبه‌ی نظامی‌ست، او را با کفش و پوششی کاملا نامناسب با وضعیت طبیعی و جوی منطقه، در صحنه‌ی حادثه‌ی سقوط هلی‌کوپتر می‌بینیم که تماما نشانه‌ی استیصال، بی‌برنامه‌گی‌ و ناآماده‌گی‌ست.

♈️این رویکرد غلط و نادرست که مدیران با کت‌وشلوار در میدان گل‌ولای حضور داشته باشند یعنی اهل عمل هستند، بی‌خردانه و تقلیل‌گرایانه و فروکاهنده‌ی نقش آن‌ها در قامت برنامه‌ریز و فرمانده عملیات است.

♈️اگر مدیر/مدیران، روی‌کردی منطقی، برنامه‌ریزی دقیق و درست و ساختار و سیستمی شایسته برای مواقع بحران طراحی و تمهید کرده‌باشند، لازم نیست با کت‌وشلوار در گل‌‌ولای فروبروند و برای رسانه‌ها و خوش‌آیند مقامات بالاتر عکس یادگاری بگیرند!

♈️آن‌چه از طرح این موضوع، مدنظر است، البته گله‌گذاری نیستم هم تکراری و هم بی‌فایده ‌است! بل‌که هشداری چندین‌وچندباره است که در مدیریت بحران و امدادونجات شرایطی مناسب و شایسته و بایسته‌ی مملکتی در مقیاس ایران نداریم!

♈️ما در ایران به‌صورت مداوم با حوادث طبیعی و غیرطبیعی مواجه‌ایم. از زلزله، سیل، فرونشست و آتش‌سوزی جنگل‌ها و … که به قول برخی‌ها نشانه‌گان قهر طبیعت‌اند ولی به زعم بسیاری از کارشناسان و خردمندان، نتیجه‌ی مداخلات ناآگاهانه یا غیرعاقلانه‌ی ما در طبیعت است تا حوادث غیرطبیعی مانند نرخ و حجم بسیار بالای تصادفات و حوادث و سوانح حمل‌ونقلی، آتش‌سوزی‌های متعدد، ایمنی پایین ساختمان‌ها و مراکز تولیدی و خدماتی و … نمودهای عینی از مخاطرات فراوانی هستند که انسان و جامعه‌ی ایرانی با آن رویارو و درگیر است.

♈️طبیعی‌ست که مواجهه با این حجم و میزان از مخاطرات، نیازمند رویکردی عقلانی و برنامه‌ریزی شده‌است که اولا ملاحظات پیش‌گیرانه و فروکاهنده‌ی زیان و خسارت را تضمین کند و ثانیا در هنگام بروز حوادث و سوانح، امر امداد را تسهیل کند.

♈️واقعیت این است که هیچ‌کدام از این دو رویکرد را در ایران نمی‌بینیم و علی‌رغم وجود سازمان‌های متعدد (نه ساختارهای بایسته! این دو بسیار متفاوت‌اند)، در هنگام بروز حوادث در هر سطح و حجم و گستره‌ئی، شاهد بی‌برنامه‌گی، سردرگمی، اتلاف وقت (به‌ویژه زمان حیاتیِ نجات) بلاتکلیفی و پریشانی رسانه‌ای و از همه‌مهم‌تر تشتت و چندگانه‌گی در امر فرماندهی هستیم. ناشی از همین موارد، اطلاع‌رسانی در زمان حوادث و سوانح، اسف‌ناک، گمراه‌کننده و سرگیجه‌آور است. به تشتت اخبار مختلف و تایید و تکذیب‌های متعدد در این سه روز توجه کنید! ابتدا خبرگزاری فارس، اساس وقوع حادثه را تکذیب و تغییر برنامه سفر را از هوایی به زمینی اعلام کرد. سپس چندین بار رسانه‌ها به نقل از مقامات، عبارات متناقض نظیر «فرود سخت» و «تماس برخی سرنشینان» را به کار بردند. در جائی دیگر اخبار متناقض از نقش پهپاد ترکیه نقل‌شد. این میزان از تشتت و پریشانی رسانه‌ای در انعکاس مهم‌ترین اتفاق روز جهان، بیان‌گر آن است که جامعه‌ی رسانه‌ای ایران در حوزه‌ مدیریت بحران، نیازمند پیوست رسانه‌ای مدون و طراحی‌شده است.

♈️در کنار این‌ها، بی‌توجهی مسؤولان امر برنامه‌ریزی سفر، به هشدارهای هواشناسی نیز قابل تامل است. مسؤولانی که مدام از بی‌توجهی‌ مردم به هشدارها داد سخن می‌دهند، خود به بدیهیات امر توجه نکرده‌اند و سفری پرمخاطره را رقم زده‌اند!
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰آبشار نگین شیمبار 
خوزستان مسجدسلیمان ا‌َندیکا

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝«سکان قفل‌شده»

مهدی تدینی
@jomhuriyat

♈️به همین دلیل است که عادت دارم وقتی دربارۀ آینده ــ حتی فردا ــ صحبت می‌کنم، بگویم «اگر عمری باشد...» سیدابراهیم رئیسی چشم از جهانی فروبست که هم قاضی‌القضاتش بود و هم رئیس جمهورش ــ و البته تنها کسی بود که ردای ریاست این دو قوه را بر تن کرد.

♈️می‌خواهم پیش‌بینی‌ام را بگویم ــ همان‌طور که روز اول جنگ اوکراین و روز اول جنگ غزه پیش‌بینی‌ام را گفتم. از اینکه خطا کنم باکی ندارم، زیرا پیش‌بینی در برهه‌های بحرانی بهترین محک برای سنجش درک آدمی از واقعیات است. والاترین هنر این جهان درک واقعیت است؛ همین ساده‌ترین کاری که سخت‌ترین است! از یافتن الماس در دل صخرۀ خارا سخت‌تر.

♈️بُهت سقوط پریده و همه یک به یک به خود می‌آیند. غبار حیرت که فرومی‌نشیند، فکر بیدار می‌شود. گمانه‌زنی‌ها آغاز شده است. یکی از فلان دسیسه می‌گوید و دیگری از فلان توطئه؛ از چرخش به سوی اصلاح‌طلبان تا گشایش دریچۀ بایدن. تاریخ انتخابات هم مشخص شده است — هشتم تیر — و می‌دانم این حدس و گمان‌ها در روزهای آتی فوران خواهد کرد و ایده‌های عجیبی خواهیم شنید.

♈️حدس قریب‌به‌یقین من اما این است که این سکان روی مسیر ثابتی قفل شده است. هیچ نشانه‌ای از اینکه تغییری، حتی دو درجه‌ای، در مسیر رخ دهد، وجود ندارد. همان سخت‌ونرم‌افزاری که بر انتخابات ۱۴۰۰ حاکم بود و در انتخابات مجلسِ ۴۰۲ تشدید شد، هشتم تیر را هم رقم خواهد زد. نه رنگی و نه لعابی؛ نه شوری و نه تحرکی. همان سیاست‌هایی که در سه سال اخیر پیاده شد، با همان فرمان و با جدیتی بیشتر پی گرفته خواهد شد. گزینۀ متفاوتی از کابینه سیزدهم نخواهد آمد. اصلاح‌طلبان حتی برای گرم کردن تنور به بازی گرفته نخواهند شد. البته وقتی هنوز ثبت‌نام نامزدها هم صورت نگرفته، پیش‌بینی اینکه چه کسی رئیس‌جمهور خواهد شد مضحک است، اما باز حدس قریب‌به‌یقینم این است که یکی از اعضا یا نزدیکان همین دولت رئیس بعدی خواهد شد. چه بسا همین آقای مخبر.

♈️برای اینکه همه‌چیز به روال کنونی برسد، بی‌پروا سنگین‌ترین هزینه‌ها داده شده است. برای تغییر این روال زمینه‌هایی لازم است که چنین زمینه‌هایی دیگر وجود خارجی ندارد؛ معنای «سکان قفل‌شده» همین است. نه افراد و نه نهادهایی وجود دارند که اراده، انگیزه، توان و قابلیت تغییر مسیر را داشته باشند. تیمِ بزرگِ پیدا-ناپیدایی که دولت سیزدهم را چید، قوی‌تر از قبل سر جایش است و فقط باید دوباره رئیس‌جمهوری برگزیند ــ و هر چه شبیه‌تر به رئیسی‌ فقید باشد، راضی‌تر است. ما هم به کناری در سایه‌ای نشسته‌ایم و نظاره‌گرِ آمدوشدِ خسروانی که صلاح کار خویش...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شروع یقه‌گیری‌های «درون ‌اصولگرایان» در حالیکه هنوز مراسم تشییع هم انجام نشده!/ رسایی: رییس مجلس نمی‌تواند در این دوره کاندیدا شود!
@jomhuriyat

♈️سردبیر سایت خبری منتسب به طیف تندرو اصولگرایان «پایداری‌ها» به ابراز ناراحتی قالیباف برای شهادت رییس‌جمهور نوشته است: «بغض و دلتنگیت صادقانه نیست.»

♈️شیخ حمید رسایی از افراد همین طیف هم در متنی نوشته: «رئیس مجلس در صورتی که برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری مطابق اصل ۱۳۱ باشد، نمی‌تواند کاندیدای ریاست‌جمهوری شود مگر اینکه از ریاست مجلس استعفا دهد. ... به تعبیر دیگر آنطور که از اصل ۱۳۱ و مواد ذکر شده مستفاد می‌شود، قانونگذار شأن و جایگاه مجری انتخابات را استثنائا در این بزنگاه حساس به شورای فوق که ترکیبی از معاون اول، رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه است تفویض کرده و در صورت کاندیداتوری هر یک از اعضای این شورا در انتخابات، به دلیل ذینفع بودن، تعارض منافع بوجود آمده که به سلامت انتخابات آسیب می‌زند.»

♈️ادعای رسایی در حالیست که ریاست قالیباف از دیروز با خاتمه یافتن رسمی دوره مجلس یازدهم، عملا به پایان رسید و حضور او در شورای سه نفره «به عنوان رییس مجلس» نیز در هاله ابهام قرار دارد خصوصا اینکه قانون مصوبی برای حل چنین پیشامدی وجود ندارد. قانون اساسی  صراحتا به حضور رییس مجلس در شورای ۳ نفره اشاره دارد اما همزمان، عمر مجلس یازدهم رسما به پایان رسیده و مجلس جدید نیز کار خود را آغاز نکرده است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 تهی هستیم
محمدعلی شهابی

@jomhuriyat

♈️عالی‌ترین مقام اجرایی کشور هم قربانی ساختار فشل مدیریت بحران شد؛ این سرنوشت همه ماست؛ دیر یا زود؛تازه این مدیریت بحران سقوط بالگرد دومین مقام رسمی کشور بود؛ سایر حوزه‌ها که بماند؛ امدادرسانی در هوای روشن و آفتابی و معتدل و زمین صاف که هنرمندی نیست؛ هرشهروندی هم میتواند کمابیش انجام دهد؛ بیشتر حوادث ما اتفاقا در مناطق سخت و هنگام شب با هوای نامساعد روی می‌دهند و حادثه دیروز نشان داد که خیلی تهی هستیم؛

♈️هیچی نداریم؛ نه نیروی انسانی متخصص؛ نه تجهیزات پیشرفته و نه حتی یک مرکز معتبر رسانه‌ای با تعدادی خبرنگار زبده و متخصص ارتباطات خطر که در وقت بحران با اخبار دقیق و رصد شرایط، از حجم شایعات و دروغ بکاهند و غیره ؛ درست است که درخواست از ترکیه برای ارسال پهباد شناسایی به محل سانحه به دلیل نزدیکی به محل حادثه اقدام معقولی بود، اما همین پهبادهای آمریکایی را در زمانی که ما تحریم بودیم، ترکیه تحت لیسانس تولید کرده بود؛

♈️در حوزه مدیریت بحران همچنان بدوی عمل کرده و فقط سیاهی لشکر داریم و از کیفیت خبری نیست؛ آخر همه حوادث‌مان، تمام تلاش‌ها، شناسایی اجساد است نه نجات مصدومان و مجروحان؛ جز شعار و خالی‌بندی چیزی تولید نکردیم؛ همه هم میدانیم وضعمان تهی است؛ همه هم به این شرایط عادت کرده و ملانصرالدین‌وار، دروغ‌های بافته خود را هم باور می‌کنیم؛ براستی که همه چیزمان به همه چیزمان می آید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یک‌شبه پیر شدن حقیقت دارد؟
@jomhuriyat

♈️یک روز استرس می‌تواند کاری کند که فرد تغییرات ژنتیکی پنج ساله را فقط طی ۲۴ ساعت پشت سر بگذارد، اما این به آن معنا نیست که یک روز پراسترس خاص می‌تواند سال‌ها زندگی را از بین ببرد.

♈️نتایج تحقیق جدید برای اولین بار نشان می‌دهد که استرس می‌تواند سلول‌های بدن را ظرف یک روز پنج سال پیر کند. البته خواب خوب شبانه بخش اعظم این آسیب را جبران می‌کند.

♈️برخی افزایش سن را در گذر سال‌ها و برخی دیگر در خطوط چهره و خط لبخند جست‌وجو می‌کنند اما از نگاه دانشمندان موضوع کمی پیچیده‌تر است.

♈️آن‌ها می‌گویند سن بیولوژیک معیار و ملاک مهم‌تری است.

♈️ به گزارش دیلی‌میل، سن بیولو‌ژیک با باز کردن دی‌ان‌ای و خواندن آن برای بررسی تغییرات کوچک تعیین می‌شود که ساعت اپی‌ژنتیکی نامیده می‌شود. این تغییرات را می‌توان با پوسیدگی ناخن یا خراش روی سی‌دی مقایسه کرد که در سطح میکروسکوپی رخ می‌دهند.

♈️دکتر آرت پترونیس، متخصص ژنتیک از دانشگاه کانادا، می‌گوید مردم در طی زمان تغییراتی را در این ساعت‌‌ها جمع‌آوری می‌کنند و دانشمندان هم تا به امروز فکر می‌کردند که این ساعت‌های اپی‌ژنتیکی در مدت زمان کوتاه کاملا ثابت و بدون تغییرند. اما طبق تحقیقات دکتر پترونیس که در مجله Aging Cell منتشر شد، این سا‌عت‌ها ممکن است به تغییراتی که در طول روز رخ می‌‌دهد، حساس باشند./اکونومیست
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پسا ابراهیم

یاسرعرب

@jomhuriyat

♈️این حجم از نفرت عاطفی با واکنش خنده و رقص و شادی در رسانه‌های غیر رسمی، و در مقابل آن تعلق عاطفی با واکنش گریه و عزا و غم در رسانه‌های رسمی جای طرح مسئله‌مندانه از سه گانه‌ی ظهور، حضور و سقوط آقای ابراهیم رئیسی را ناممکن یا بسیار دشوار ساخته.

♈️صحبت از《معدل》فردی که رئیس دولت بوده طرح و برنامه‌ای داشته و وعده‌هایی داده و حالا کارنامه‌ای به جای گذاشته یک فرع کم اهمیت شده.

♈️هواداران او برش‌هایی از دستاوردها و گزیده‌هایی از رفتارهای ایشان را بیان می‌کنند و بعضا چون افراد دچار کیش شخصیت در فضایی اسطوره‌ای چهره‌اش را برساخت می‌کنند.

♈️مخالفانش مجال طرح هیچ نکته‌ای را که احتمال تایید شخصیت او باشد را نداده و به سرعت افراد را برچسب‌ دار می‌کنند.

♈️ما در گفتمان چندين هزار ساله‌ی نور و ظلمت، سپیدی و سیاهی، حق و باطل، اهریمن و فرشته، در دو سوی جبهه در حالی به مقابله با یکدیگر برخاسته‌ایم که در روش هر دو یکی هستیم و چه بد و چه بدتر و چه زشت و چه زشت‌تر اینکه از هم ابتدا دیگری، سپس خصم می‌سازیم و به تازگی متاسفانه《انسانیت زدایی》می‌کنیم!

♈️من از سال ١٣٩٦ مخالف ریاست جمهوری آقای ابراهیم رئیسی بودم. به تدریج منتقد ایشان شدم. از سال ١٤٠١ مخالف و منتقد و معترض جدی ایشان بودم. بارها در مصاحبه‌های مختلف دلایل متعددی با موضوع عدم کفایت ایشان برای ریاست جمهوری مطرح کردم. بخاطر همین مواضع و مصاحبه ‌ها دچار محدودیت‌های بسیار کاری و اجتماعی و معیشتی شدم.

♈️اما اگر خدا توفیق بدهد حتما روز چهار شنبه در تشییع جنازه ایشان شرکت می‌کنم.

♈️او اگر سنگ و بت هم بود مورد علاقه‌ی چندمیلیون ایرانی مذهبی بود. بی احترامی به او حداقل بی احترامی به چند میلیون هموطن خودمان است! و تکریم او (فارغ از کارنامه‌اش) تکریم و همدردی با هموطنان خودمان است.

♈️بله... دوستان حق دارند سوال سخت را به زبان فارسی سخت‌تر بپرسند که مگر طرفداران ایشان مرهمی بر درد مردم شدند؟
مگر آنها با کشته شدن صدها نوجوان و جوان و کور شدن چشم فرزندان این سرزمین در سال ١٤٠١ همدردی کردند؟‌ و ...

🔰پاسخ حقیر هم اینکه اولأ درون گستره‌ی علاقه مندان به ایشان طیف‌های مختلفی حضور دارند و نباید اینطور یکدست دید!

🔰دوما بر ما که مشق عاشقی و رندی و تسهیلگری می‌کنیم واجب است که روزی صدبار ذکر《ما برای وصل کردن آمدیم》 بگوییم تا فراموش نکنیم قرار نیست بر پیکر چهل‌پاره‌ی روان جمعی جامعه‌ی ایران ما نیز خطی و چاکی دیگر بیفزاییم.

🔰سوما فردای قیامت از ما، درباره رفتار آنها نخواهند پرسید درباره رفتار خودمان خواهند پرسید. الگوی ما خُلق محمدی (ص) است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝عزای عمومی در حوزه تمدن ایران

غلامعلی دهقان، کارشناس سیاسی و مدرس تاریخ
@jomhuriyat

♈️مراد از "حوزه تمدنی ایران" منطقه‌ای واقع از شرق مدیترانه تا هندوستان و از شمال دریای مازندران تا خلیج‌فارس است. منطقه‌ای که در نوبت اول در ایران باستان، ایرانیان از جهت سیاسی در آن نفوذ داشتند و در مرتبه دوم، در زمان دوره اسلامی ایرانیان با پیشبرد فرهنگ ایرانی-اسلامی و گسترش زبان فارسی در این حوزه تمدنی صاحب نفوذ بودند.

♈️پس از شهادت سیدابراهیم رئیسی در این حوزه تمدنی شاهد بودیم تابه‌حال چندین کشور اعلام عزای عمومی کردند و پرچم‌های خود را به حالت نیمه‌افراشته در آوردند.

♈️جز ایران که ۵روز عزای عمومی اعلام شد؛ در لبنان و سوریه سه روز عزای عمومی و در تاجیکستان دو روز و در ترکیه و عراق و هندوستان و پاکستان یک روز اعلام عزای عمومی شد. در مجموع، جمعیتی نزدیک به یک‌چهارم جمعیت جهان که دولت‌های‌شان اعلام عزای عمومی کردند.

♈️رخدادی که حکایت از عمق استراتژیک و راهبردی کشورمان ایران در جهان امروز دارد؛ واقعیتی که نسل جوان باید به آن پی ببرد و قدردان پیشینیان خود باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/01 07:13:25
Back to Top
HTML Embed Code: