Telegram Web Link
⚠️ ۳ دلیل شکست جبهه مقاومت پنجشیر

1️⃣ قدرت تسلیحاتی و سازمانی طالبان در بسیج نیرو و کثرت جنگاوران آنان در حمله به پنجشیر


2️⃣ عدم کمک و کشورهای خارجی به نیروهای مدافع این ولایت و کمبودهای لجستیکی آنان

3️⃣ دخالت مستقیم و کمک ارتش پاکستان به طالبان در این نبرد به صورت اطلاعاتی ، هوایی و زمینی

علیرضا تقوی نیا

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔰 مطلوبیت‌های سیاست خارجی دولت سیزدهم (بخش نخست)

🔸 رویکرد دولت‌های یازدهم و دوازدهم در حوزه سیاست خارجی بنا به گفته کارگزاران آن، تعامل سازنده با جهان بود تا از این رهگذر، تحریم‌های اعمال‌شده به بهانه برنامه هسته‌‌ای از میان برداشته شود. با وجود اینکه دولت یازدهم گسترش روابط با اروپا را به عنوان هدف خود برگزیده بود اما خروج آمریکا از برجام، موانعی اساسی را در این زمینه به وجود آورد.

🔸 همچنین اقداماتی در روابط با روسیه و چین صورت گرفت که برای مشاهده نتایج آن باید به آینده چشم دوخت. سیاست خارجی دولت سیزدهم نمی‌تواند بدون توجه به تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در این سال‌ها شکل گیرد. چالش‌های بسیاری پیشروی این دولت قرار دارد و برای شکل‌دهی به سیاست خارجی‌ای منسجم باید به سوالات دشواری در حوزه‌های گوناگون پاسخ داده شود.

🔸 پرونده هسته‌ای، روابط با کشورهای منطقه، روابط با غرب به ویژه آمریکا و نحوه تعامل با روسیه و چین از موضوعات کلانی هستند که باید هم به صورت مستقل بررسی شده و هم ارتباط آنها با یکدیگر مورد کنکاش قرار گیرد.

🔸 در جمهوری اسلامی ایران با وجود اختلاف‌نظرهای گروه‌های دخیل در سیاستگذاری، سیاست خارجی هماهنگ و یکپارچه‌ای در پیش گرفته می‌شود و با تغییر دولت، گفتمان و رویکرد کلان دستخوش تغییر نمی‌شود و دولت، مجری سیاست‌های خارجی است. البته تجربه نشان داده است که دولت‌های مختلف در نحوه اجرا تفاوت‌هایی با یکدیگر داشته‌اند و دولت سیزدهم نیز از این روند مستثنی نیست.

🔸 آنچه در مقطع کنونی حائز اهمیت به نظر می‌رسد استخراج سیاست‌های مطلوب در گستره وسیعی از موضوعات سیاست خارجی است. این سیاستها باید سازگار با رویکرد کلان نظام جمهوری اسلامی، مطابق منافع ملی و همراه با درک صحیح از روندهای منطقه‌ای و بین‌المللی باشد./ تبیین
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
❗️«سلاح ژئوپلیتیک» روسیه بالاخره به اروپا رسید

🔰خط لوله جنجالی گاز روسیه بالاخره پس از بحث و جدل های زیاد به آلمان رسید.

🔹روسیه از اتمام خط لوله بحث برانگیز موسوم به «نورد استریم ۲» برای انتقال مستقیم گاز طبیعی به آلمان خبر داد، پروژه‌ای که منتقدانش می‌گویند وابستگی اروپا به مسکو را افزایش می‌دهد.
🔸«الکسی میلر» مدیرعامل شرکت گازپروم روسیه اعلام کرد که بامداد امروز جمعه ۱۰ سپتامبر (۱۹ شهریور)، در ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه به وقت مسکو، ساخت خط لوله گاز نورد استریم ۲ به طور کامل به پایان رسیده است.

🔹تنش‌ها و اختلافات دیپلماتیک بر سر این پروژه ۱۰ میلیارد یورویی زمانی به قدری شدید شده بود که برخی می‌گفتند این پروژه هرگز تکمیل نخواهد شد. اما اکنون اعلام خبر تکمیل این خط لوله به منزله پیروزی اقتصادی و دیپلماتیک بزرگی برای روسیه است.

🔸مقامات روسیه روز جمعه ابراز امیدواری کردند که بهره‌برداری از این پروژه با مشارکت آلمان هر چه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد.

🔹مخالفان این پروژه در اروپا و آمریکا می‌گویند که احداث این خط لوله وابستگی اروپا به رقیب اصلی غرب، یعنی روسیه را برای تأمین انرژی هر چه بیشتر افزایش خواهد داد. آنها همچنین این پروژه را خیانت به منافع اوکراین، متحد غرب در مقابل مسکو می‌دانند.

🔸آلمان سرمایه‌گذار اصلی پروژه نورد استریم ۲ است که قرار است میزان گاز انتقالی از روسیه به آلمان را به دو برابر مقدار فعلی برساند. این لوله با ظرفیت ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز در سال، در مسیر هزار و ۲۳۰ کیلومتری زیر دریای بالتیک، یعنی در همان مسیری که لوله دوقلوی آن نورد استریم ۱ در سال ۲۰۱۲ کار گذاشته شد، کار گذاشته شده است.

🔹سال‌ها بود که آمریکا با این توجیه که لوله مورد نظر اوکراین را دور زده و این کشور را از سود ناشی از انتقال گاز محروم می‌کند، با این پروژه مخالفت می‌کرد. اما سرانجام دولت واشنگتن با روی کار آمدن جو بایدن با چرخشی کامل در سیاست خود در این زمینه و با هماهنگی و کمک دولت برلین با انجام این پروژه موافقت کرده و به اختلافات پایان داد.

🔸تا پیش از احداث نورد استریم ۲، مسیر انتقال گاز طبیعی روسیه به اروپا از طریق زمینی از اوکراین می‌گذشت و این کشور سالانه حدود یک و نیم میلیارد دلار از این بابت عایدی داشت. اما اکنون با این پروژه از آن سود محروم می‌شود. دولت کیف که تاکنون از خط انتقال زمینی گاز روسیه به عنوان اهرمی برای فشار بر مسکو نیز استفاده می‌کرد، اکنون بیم آن را هم دارد که از این پس با محروم شدن از این امتیاز، در برابر مسکو آسیب‌پذیرتر شود./ایراس

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
♦️ منافع چین از توافق راهبردی با ایران

🔹 تارنمای اندیشکده کارنگی در یادداشتی بیان داشته که توافق راهبردی بین ایران و چین باعث مشارکت استراتژیک می‌شود که فراتر از اهداف اقتصادی است. این توافق جزیی از برنامه راهبردی چین برای دستیابی به منافع ژئوپلیتیک خود در غرب آسیا، اوراسیا و اقیانوس هند است.

🔸 چین قصد دارد که تا اواسط قرن ۲۱، قدرت برتر اقتصادی جهان باشد و برای این هدف، بسط نفوذ چین در خاورمیانه بسیار اهمیت دارد. ایران به عنوان مرکز ثقل این منطقه، مهم‌ترین هدف سیاست‌گذاری‌های اقتصادی پکن است. موقعیت جغرافیایی ایران در مرکز راه‌های تجاری زمینی و دریایی، آن را به یک بازیگر کلیدی برای اجرای پروژه «یک کمربند، یک جاده» تبدیل می‌کند.

🔸 یکی از هدف‌گذاری‌های سیاسی چین در این توافق، رقابت با آمریکا در منطقه غرب آسیاست. با توجه به کاهش نظامیان آمریکایی در منطقه، پکن قصد دارد با گسترش راهبردی روابطش با بازیگران مؤثر در این محدوده ژئوپلتیک، از این خلأ قدرت نهایت بهره‌برداری را داشته باشد.

🔸 هدف‌گذاری دیگر پکن، رقابت اقتصادی با هند و روسیه در محدوده آسیای مرکزی است. ایجاد دو کریدور، یکی قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، ایران و دیگری ایران، افغانستان، ازبکستان از جمله مهم‌ترین پروژه‌های «یک کمربند، یک جاده» در راستای افزایش قدرت اقتصادی چین در آسیای میانه است.

🔸 ویژگی دیگر این شراکت راهبردی برای چین، آن است که با توجه به روابط مساعد با عموم بازیگران منطقه‌ای می‌تواند به عنوان میانجی ایران و برخی کشورهای حاشیه‌ای خلیج فارس ظاهر شده و موقعیت دیپلماتیک خود به عنوان یک قدرت بین‌المللی را نیز ارتقا بخشد.

از نظر ایران نیز، مشارکت راهبردی پکن و تهران نشان‌دهنده مقاومت ایران، افول ایالات متحده به عنوان یک قدرت جهانی و توازن‌سازی به وسیله روابط با شرق پس از عدم رعایت توافقات گذشته توسط قدرت‌های غربی است. علاوه بر اینکه توافق ایران و چین می‌تواند زمینه‌ای برای همکاری‌های آینده ایران ، چین و روسیه به ویژه در غرب آسیا فراهم کند./تبیین

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🌏 جمهوری اسلامی ایران عضو سازمان همکاری شانگهای شد.
🔻عضویت ایران در پیمان شانگهای پایان سیاست انزوای ایران، ارتقای امنیت ملی ایران، دست یابی ایران به بازار بزرگ اقتصادی و حرکت به سمت جهان چند قطبی و گشودن فضای جدید به روی ایران از رهاوردهای این عضویت است.
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
ضمن ابراز تاسف درگذشت دکتر ابومحمد عسکرخانی استاد روابط بین الملل را به جامعه علمی کشور بویژه جامعه علوم انسانی تسلیت عرض نموده و از خداوند رحمت الهی و برای بازماندگان صبر و شکیبایی آرزو داریم.

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🌏 کشورهای عضو پیمان شانگهای؛ مقصدی پرسود

🔻 کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ظرفیت و فرصتی بی نظیر برای صادرات کالاهای غیر نفتی ایران هستند.

🔻 حجم کل تجارت خارجی این نهاد هم به ۶.۶ تریلیون دلار رسیده که نسبت به ۲۰ سال پیش ۱۰۰ برابر افزایش یافته است.

🔻 میزان صادرات ایران به اعضای پیمان شانگهای در سال ۹۹ بیش از ۱۱ میلیارد دلار بوده است که با پیوستن کامل ایران به این سازمان باعث افزایش صادرات به اعضای شانگهای خواهد شد./اخبار استراتژیک

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔻 هفته دفاع مقدس گرامی باد

رهبر معظم انقلاب :
🔹هشت سال دفاع مقدس ما صرفاً یک امتداد زمانی و فقط یک برهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی زمانی نیست؛ گنجینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی عظیمی است که تا مدتهای طولانی ملت ما میتواند از آن استفاده کند، آن را استخراج کند و مصرف کند و سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری کند.

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🌏 پیام روشن برجامی ایران در نیویورک

🔹حسین امیرعبداللهیان در ملاقات‌های دوجانبه خود با مقامات اروپایی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با تاکید بر اصولی چون عدم اتلاف وقت، تسلیم نشدن در برابر زیاده‌خواهی غربی‌ها، عدم پذیرش بازنگری در توافق اولیه، عدم پذیرش متمم‌های جدید، ضرورت راستی‌آزمایی و اجرای بدون تنازل قانون مجلس، محورهای اصلی سیاست رسمی کشور در موضوع مذاکرات برجامی را تشریح و بر عزم ایران مبنی بر تداوم مذاکرات تاکید کرد.

🔻در این خصوص توجه به نکات زیر ضروری است:

🔸دلیل وقفه ایجاد شده در مذاکرات بیش از آنکه تغییر دولت در ایران باشد، بن‌بستی است که آمریکایی‌ها به دلیل عدم پذیرش تعهدات خود ایجاد کرده‌اند، لذا طرف غربی نمی‌تواند با ادعای گریز ایران از مذاکره به توجیه تحریم‌ها و تهدیداتش بپردازد.

🔸تهران نه به دنبال اتلاف وقت است و نه پذیرنده بازی طرف‌ غربی با زمان، لذا نخواهد پذیرفت که آمریکا و اروپا با این بهانه بخواهند منویات غیرمنطقی خود را به کرسی بنشانند.

🔸شکست سیاست فشار حداکثری نشان داد دوران تهدید و اجبار گذشته، لذا طرف‌ های غربی برجام باید از این سیاست نخ‌نما دست برداشته و بر اساس واقعیت‌های موجود وارد مذاکره شوند و به تعهداتشان عمل کنند.

🔸موضوع برجام، هسته‌ای است و ایران بازنگری در آن و اضافه کردن موضوعات جدید را هرگز نخواهد پذیرفت.

🔸چنانچه منطق هر مذاکره و توافقی ایجاب می‌کند، خواست ایران عمل در برابر عمل و راستی‌آزمایی تعهدات غرب است و زیر بار تعهدات یک‌طرفه و مطالبات زیاده‌خواهانه نخواهد رفت.

🔸آمریکا و اروپا باید رویه غلط استفاده ابزاری از آژانس و دبیرکل آن را تغییر داده و بیش از این با حیثیت این نهاد فنی-حقوقی بین‌المللی بازی نکنند.

🔸غرب باید بداند که جمهوری اسلامی نه منکر برجام و نه دل بسته به آن است و رویکرد دولت جدید در ایران گره زدن اقتصاد و معیشت به این توافق نیست.

🔹بر این اساس؛ تکلیف اروپا و آمریکا در قبال مذاکرات کاملا روشن است و آن اینکه هیچ توافقی جز با تغییر رفتار خصمانه، انجام کامل تعهدات و پذیرش حقوق مسلم ملت ایران از سوی آنها به سرانجام نخواهد رسید./نورنیوز

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
📗 فصلنامه مطالعات دولت پژوهی در جمهوری اسلامی ایران

📚 به اطلاع دوستان علاقمند می‌رساند، فصلنامه مطالعات دولت پژوهی در جمهوری اسلامی ایران، پذیرای پژوهش‌ها و مقالات محققان گرامی در حوزه‌های مختلف علوم انسانی با توجه به محورهای ذیل می‌باشد:
1. مباحث مربوط به نظام سازی و دولت سازی در ایران معاصر.
2.واکاوی عوامل مرتبط در تبیین دولتداری کلاسیک و نوین در ایران.
3. ارتباط انقلاب اسلامی با مبحث کلان دولت سازی در ایران.
4.بررسی رابطه نظام جمهوری اسلامی و دولت سازی در ایران پسا انقلاب.
5.بررسی روندهای حاکم بر مطالعات مرتبط با دولت اعم از اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در طی چهار دهه گذشته.
6. دفاع مقدس و ارتباط آن با روند نظام سازی در طول سال‌های پسا جنگ.
7. تجارب دولت سازی در جهان معاصر.

🔻جهت ارسال مقالات و پژوهش‌های خویش و همچنین دسترسی به وب سایت مجله به لینک زیر مراجعه نمایید؛

فصلنامه مطالعات دولت پژوهی در جمهوری اسلامی ایران
https://irsj.ihu.ac.ir/

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🏴 فرارسيدن اربعين حسيني عليه‌ السلام را به تمامي عاشقان اهل بيت سلام الله عليها تسليت عرض مي‌نماييم 🏴
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
چرا رزمایش بزرگ ایران "فاتحان خیبر" نام گرفت ؟

🔸️جمهوری اسلامی فردا یکی از بزرگترین رزمایش های تاریخ خود را در مرزهای شمال غربی برگزار می کند ؛ رزمایشی که نام فاتحان خیبر بر آن نهاده است.

🔸️نام گذاری این مانور نظامی که انجام آن با هدف ارسال پیام هایی صریح به متحدان رژیم صهیونیستی یعنی باکو و آنکاراست نکات خاصی در بر دارد که به آن پرداخته می شود.

🔸️ماجرای غزوه خیبر بین نیروهای مسلمان به رهبری پیامبر اسلام و یهودیان بنی نضیر به سال ششم هجری و پس از صلح حدیبیه بر می گردد.

🔸️ریشه این جنگ البته به سال چهارم هجری برمی گشت که یهودیان قبیله بنی نضیر برخلاف پیمان نامه صلحی که با مسلمانان امضا نموده بودند ، قصد ترور پیامبر را داشتند که ایشان متوجه شدند و به آنان ۱۰ روز مهلت دادند یا از مدینه بروند یا همگی کشته خواهند شد.

🔸️در نتیجه مردم بنی نظیر به قلاع خیبر که حدود ۸ منزل با مدینه فاصله داشت رفتند اما سران ایشان دست از فتنه گری و توطئه بر نداشته و مکرر به مکه می رفتند و بزرگان قریش را به جنگ علیه حکومت اسلامی در مدینه تحریک می کردند.

🔸️در نتیجه پیامبر در سال ششم هجری با هزار و چهارصد رزمنده بدون اطلاع قبلی به سوی خیبر رفتند و ابتدا از مسیر وادی آنجا راه ارتباطی قبیله غطفان را که متحد خیبریان بودند بستند تا از جانب آنان کمکی به یهودیان نرسد . سپس جنگ آغاز شد لکن مسلمانان به طور مکرر هزیمت می گشتند .

🔸️حضرت محمد (ص) به شدت از اوضاع ناراضی بودند تا این که فرمودند: عطِیَنَّ الرایَةَ غَداً رَجُلاً یُحب الله و رَسوله یُحِبُّهُ اللهُ و رَسولُهُ کَرارٌ غیر فرارٍ لا یرجِعُ حتی یَفتَحُ اللهُ عَلی یَدَیهِ ؛ فردا این پرچم را به مردی خواهم داد که خدا و رسول او را دوست دارند و او خدا و رسولش را دوست دارد، حمله کننده است و فرار کننده نیست، از حمله برنمی‌گردد تا خدا به دست او قلعه را فتح کند.

🔸️همگان منتظر بودند ببینند این فرد کیست که ناگهان روز بعد پیامبر فرماندهی سپاه اسلام را به پسر عمو و دامادش علی ابن ابیطالب (ع) سپرد و در نتیجه قلعه ها یکی پس از دیگری گشوده شدند.

🔸️اما وجه اشتراک ماجرای تاریخی قلاع خیبر با تحولات اخیر در مرزهای شمال غربی چیست که سران جمهوری اسلامی ایران نام "فاتحان خیبر" را برای این رزمایش اعلام کرده اند ؟

🔸️همانگونه که نقل شد دلیل اصلی حمله مسلمانان به خیبر ، فتنه گری های یهودیان آنجا بود که پس از ناتوانی جهت پایداری در برابر نیروهای اسلام در مدینه و مهاجرت به قلاع خیبر ، دست به فتنه انگیزی زدند و قصد داشتند بین قبایل دیگر با حکومت مدینه درگیری ایجاد کنند.

🔸️ در حال حاضر نیز رژیم صهیونیستی پس از شکست های مکرر از محور مقاومت به رهبری ایران در اطراف مرزهایش و ایضا ناتوانی در کنترل برنامه اتمی ، موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ، استراتژی خود را علیه این کشور مرگ با هزاران بریدگی اعلام کرده و مترصد آن است با درگیر ساختن آن با نواحی اطرافش اهداف خود را محقق سازد.

🔸️در نتیجه به نظر می رسد وجه تسمیه فاتحان خیبر برای رزمایش فردا این باشد که اولا هدف این تمرین نظامی نه مقابله با جمهوری کوچک باکو بلکه عقیم گذاشتن طرح های رژیم صهیونیستی برای زخم زدن به ایران بوده و دوم این که اگر یهودیان ساکن تل آویو به رفتارهای خود ادامه دهند معامله مسلمانان مدینه با ساکنان خیبر برای ایشان نیز تکرار خواهد شد./تقوی نیا
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
▪️رحلت جانگداز پیامبر اکرم، حضرت محمد (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت امام رضا(ع) تسلیت باد.
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
◼️ فرا رسیدن سالروز شهادت هشتمین ستاره آسمان امامت و ولایت، امام رضا (ع) تسلیت باد.

موسسه پژواک خرد معاصر
باعرض سلام و وشادباش ،حلول ماه ربیع الاول، ماه جشن و سرور اهل بیت (ع) بر اعضای محترم کانال موسسه پژواک خرد معاصر مبارک باد.
♦️آیا منطقه‌گرایی در غرب آسیا فزاینده است؟
🔹در سال‌های اخیر، یکی از روندهای کلانی که در غرب آسیا فزاینده به نظر می‌رسد، کاهش مداخله آمریکا در تحولات منطقه‌ای است. اگرچه این روند را نباید خروج یا انزوا تلقی کرد، اما به نظر می‌رسد وابسته به آن، برخی روندهای خرد پیش می‌رود که از جمله آن‌ها «منطقه‌گرایی» است.

🔸منطقه‌گرایی که در اینجا مورد نظر است، نه ذیل همگرایی منطقه‌ای مانند آنچه در اروپا محقق شد، بلکه منظور گسترش سازوکارهای منطقه‌ای، تلاش درون‌منطقه‌ای برای حل بحران‌ها و شکل‌گیری ائتلاف‌های منطقه‌ای است. در این چارچوب به نظر می‌رسد نشانه‌هایی برای توسعه این روند در غرب آسیا وجود دارد.

🔸پروژه شام جدید با همکاری عراق، مصر و اردن را می‌توان ازجمله نمونه‌های گسترش روندهای درون‌منطقه‌ای دانست. فارغ از زمینه‌ها و محرک‌های احتمالی فرامنطقه‌ای این روند، به نظر می‌رسد چارچوب ایجادشده میان سه کشور برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی می‌تواند منجر به بازیابی نقش بازیگران منطقه‌ای حاضر در آن شود. احیای خط لوله گاز عربی نیز ازجمله روندهایی است که ابعاد اقتصادی بیشتری دارد.

🔸اجلاس بغداد که با حضور سران و مقامات کشورهای منطقه برگزار شد، مصداق دیگری از یک روند منطقه‌ای بود. اگرچه اهداف هرکدام از بازیگران برای شکل‌دهی به یا مشارکت در نشست بغداد متفاوت به نظر می‌رسد، اما می‌توان آن را نشانی از رشد سازوکارهای منطقه‌ای دانست. البته ابتکارهایی مانند روند آستانه برای حل و فصل بحران سوریه اگرچه با حضور یک بازیگر فرامنطقه‌ای (روسیه) پیش از این نیز وجود داشت.

در مجموع به نظر می‌رسد فصل مشترک تمایل بازیگران فرامنطقه‌ای (آمریکا/روسیه/چین) فعلا حمایت از روندهای منطقه‌ای در غرب آسیاست؛ اما از یک نکته نباید به سادگی گذشت: تنش و شکاف‌های متعدد و متراکم در این منطقه می‌تواند چون عاملی شگفتی‌ساز، مسیر تحولات را تغییر دهد./ تبیین

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
📗 فصلنامه مطالعات دولت پژوهی در جمهوری اسلامی ایران

📚 به اطلاع دوستان علاقمند می‌رساند، فصلنامه مطالعات دولت پژوهی در جمهوری اسلامی ایران، پذیرای پژوهش‌ها و مقالات محققان گرامی در حوزه‌های مختلف علوم انسانی با توجه به محورهای ذیل می‌باشد:
1. مباحث مربوط به نظام سازی و دولت سازی در ایران معاصر.
2.واکاوی عوامل مرتبط در تبیین دولتداری کلاسیک و نوین در ایران.
3. ارتباط انقلاب اسلامی با مبحث کلان دولت سازی در ایران.
4.بررسی رابطه نظام جمهوری اسلامی و دولت سازی در ایران پسا انقلاب.
5.بررسی روندهای حاکم بر مطالعات مرتبط با دولت اعم از اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در طی چهار دهه گذشته.
6. دفاع مقدس و ارتباط آن با روند نظام سازی در طول سال‌های پسا جنگ.
7. تجارب دولت سازی در جهان معاصر.

🔻جهت ارسال مقالات و پژوهش‌های خویش و همچنین دسترسی به وب سایت مجله به لینک زیر مراجعه نمایید؛

فصلنامه مطالعات دولت پژوهی در جمهوری اسلامی ایران
https://irsj.ihu.ac.ir/

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
حجاب چهره جان می‌شود غبار تنم
خوشا دمی که از آن چهره پرده برفکنم
چنین قفس نه سزای چو من خوش الحانیست
روم به گلشن رضوان که مرغ آن چمنم
عیان نشد که چرا آمدم کجا رفتم
دریغ و درد که غافل ز کار خویشتنم
چگونه طوف کنم در فضای عالم قدس
که در سراچه ترکیب تخته بند تنم
اگر ز خون دلم بوی شوق می‌آید
عجب مدار که همدرد نافه ختنم
طراز پیرهن زرکشم مبین چون شمع
که سوزهاست نهانی درون پیرهنم
بیا و هستی حافظ ز پیش او بردار
که با وجود تو کس نشنود ز من که منم

🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸

روز بزرگ مرد ادب و شعر پارسی، حافظ شیرازی مبارک
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
⚫️ فرارسیدن سالروز شهادت امام حسن عسکری علیه السلام را تسلیت عرض می‌نماییم.
🌹 آغاز هفته وحدت گرامی باد

موسسه مطالعات پژواک خرد معاصر
2025/02/24 05:33:05
Back to Top
HTML Embed Code: