Telegram Web Link
ماه فروماند از جمال محمد
سرو نباشد به اعتدال محمد
قدر فلک را کمال و منزلتی نیست
در نظر قدر با کمال محمد
وعدهٔ دیدار هر کسی به قیامت
لیلهٔ اسری شب وصال محمد
آدم و نوح و خلیل و موسی و عیسی
آمده مجموع در ظلال محمد
عرصهٔ گیتی مجال همت او نیست
روز قیامت نگر مجال محمد
وآنهمه پیرایه بسته جنت فردوس
بو که قبولش کند بلال محمد
همچو زمین خواهد آسمان که بیفتد
تا بدهد بوسه بر نعال محمد
شمس و قمر در زمین حشر نتابد
نور نتابد مگر جمال محمد
شاید اگر آفتاب و ماه نتابند
پیش دو ابروی چون هلال محمد
چشم مرا تا به خواب دید جمالش
خواب نمی‌گیرد از خیال محمد
سعدی اگر عاشقی کنی و جوانی
عشق محمد بس است و آل محمد

عید میلاد پیامبر گرامی اسلام
حضرت محمد مصطفی (ص)
و
ششمین ستاره درخشان آسمان امامت
حضرت امام جعفر صادق (ع)

بر همه مسلمانان و دوستداران اهل بیت (ع) مبارک و خجسته باد.

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
*مشکل اصلی حکام سعودی چیست ؟*

🔸️سران دولت پادشاهی سعودی در سالهای اخیر و حتی قبل از آن اشتباهات بزرگی را مرتکب شده اند که فهم چرایی آنها برای بسیاری آسان نیست.

🔸️حمله به یمن با هزینه های صدهها میلیارد دلاری که هیچ دستاوردی جز تلفات بالای انسانی ، ناامنی شهرهای پادشاهی و شکستن هیمنه آنها در جهان عرب در پی نداشت.

🔸️همچنین محاصره قطر و شروط پرشمار آن که هیچکدام محقق نگشت و در نهایت بن سلمان مجبور به عقب نشینی از آن شد و رخداد مزبور نیز نتیجه اش فاصله گرفتن بیشتر دوحه از سعودی و نزدیکی بیشتر به ایران و ترکیه بود.

🔸️ادعای کشاندن جنگ به داخل ایران ، بازداشت و شکنجه شاهزادگان رقیب و کشتن جمال خاشقچی نیز مشتی از خروارها و اندکی از بسیارهای اشتباهات حاکمان سعودی بوده که بحث های مختلفی را در محافل سیاسی و رسانه ای ایجاد کرده است.

🔸️اخیرا نیز در واکنش به اظهارنظر یک وزیر مسیحی لبنانی در خصوص جنگ یمن ، سفیر لبنان را اخراج و سفیر خود را از بیروت فراخوانده و خواستار عذرخواهی لبنانی ها شده است.

🔸️اقدام فوق در افکار عمومی لبنان به شدت برای سعودی گران تمام‌ شده و بر بی شک نفوذ معنوی آنان در عروس خاورمیانه اثر منفی خواهد گذاشت .

🔸️اما ریشه این اشتباهات ، جدای از جوانی و خامی محمد بن سلمان (حاکم واقعی این پادشاهی) چیست؟

🔸️نگارنده بر این اعتقاد بوده که مشکل حاکمان سعودی ذهنیت هابزی داشتن و نگاه مکانیکی به مقولات سیاسی است‌.

🔸️این مشکل شناختی در دوران جدید و قرن ۲۱ نمی تواند درک درستی از اوضاع را به تصمیم سازان و تصمیم گیران ریاض بدهد و همین هم عاملی است که آنان نمی توانند خود را با شرایط بین المللی وفق دهند.

🔸️از منظر هابز دولت موجودی مصنوعی است که لویاتان (هیولای دریا) نام دارد. از نظر هابز حق هر دولتی به اندازه قدرت اوست و حاکمان سعودی نیز معتقدند چون ثروت و امکانات نظامی به میزان زیاد ذخیره کرده اند، پس حق دارند هرگونه که بخواهند با محیط پیرامونی خود از جمله قطر ، یمن و حتی لبنان برخورد نمایند.

🔸️اشکال سردمداران ریاض اینست که هنوز نتوانسته اند ذهنیت خود را با الزامات حکومتداری در قرن ۲۱ تطبیق دهند .

🔸️در صورتی که برای درک بهتر روابط قدرت در دنیای امروز باید نظریه دانش - قدرت میشل فوکو را در دیرینه شناسی وی مورد مداقه قرار داد.

🔸️فوکو معتقد است هر نظمی گفتمان خاص خود را دارد و بازیگر اگر بر طبق قواعد هر دیسیپلین رفتار نکند طرد خواهد شد.

🔸️در مبحث تبارشناسی، فوکو می گوید: قدرت ریز و خورد است و در کوچکترین جنبه های زندگی نیز جریان دارد تصور بی قدرت بودن هر بازیگر یا شخص در جوامع از اساس غلط خواهد بود ؛ قدرت در دوران جدید از پایین به بالا ارزیابی میشود . قدرت در واقع یک راهبرد بوده و منبع آن دانش و هوش افراد است.

🔸️مثال عینی آن نیز اینست شبکه الجزیره قطر می تواند با هزینه ای کم لکن بوسیله داشتن دانش و اعمال یک استراتژی تبلیغاتی مناسب در جهان عرب دگرگونی ایجاد کند چون قدرت دیگر مادی نیست و منابع آن نیز صرفا ثروت و سلاح نیستند.

📌در نتیجه به نظر می رسد تا زمانی که سعودی ها درک خود را از قدرت در دنیای جدید اصلاح نکنند ، نخواهند توانست مشکلات اساسی شان را در داخل و خارج مرتفع سازند./تقوی نیا
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
♦️ زمینه‌های فقدان اجماع میان همسایگان افغانستان

🔹 نشست‌هایی که با حضور همسایگان افغانستان در مسکو و تهران برگزار شد، نشان داد نه‌ فقط میان قدرت‌های بزرگ و مؤثر جهان، بلکه میان قدرت‌های منطقه‌ای و همسایگان افغانستان نیز اجماع نظر درباره چگونگی فرآیند گذار از حکومت موقت به یک دولت باثبات، وجود ندارد. این تضاد منافع در چند مسأله نمایان است:

1️⃣ مصادیق تروریسم
یکی از مهم‌ترین تعارض‌ها میان همسایگان افغانستان، اختلاف‌نظر آنان در خصوص مصادیق شناسایی گروه‌های شبه‌نظامی فعال در افغانستان به عنوان تروریست است. گرچه در رابطه با داعش اجماع نظر نسبی وجود دارد ولی درباره القاعده، تحریک‌طالبان و شبکه حقانی چنین نیست.

2️⃣ دولت فراگیر
اختلاف‌نظر درباره آنچه تحت عنوان دولت فراگیر از آن یاد می‌شود، مصداق دیگری از اختلافات میان همسایگان است. اینکه دولت فراگیر شامل چه قومیت‌ها و مذاهبی باشد و اینکه کدام ملاحظات حقوق‌بشری به‌ویژه درباره زنان رعایت شود، امری نیست که نسبت به آن، میان همسایگان مختلف افغانستان، اجماع نظر وجود داشته باشد.

3️⃣ ابهام طالبان
مسأله دیگر که مانع اجماع نسبی شده، این است که طالبان هنوز نسبت به اینکه از یک جنبش سلفی به یک دولت و ساختار باثبات تغییر ماهیت دهد، در نوسان است. این مسئله سبب شده تا بازیگران حامی این گروه، هم‌چنان بر امکان استفاده از زمین بازی افغانستان برای منازعات نیابتی در رقابت‌های مذهبی و قومیتی، اصرار داشته باشند.

به نظر می‌رسد تا زمانی که پاکستان علیه هند، عربستان علیه ایران و آمریکا نیز علیه ایران، چین و روسیه قصد دارند از صحنه افغانستان وارد عمل شوند، مسأله امنیت و ثبات سیاسی در این کشور حل نخواهد شد و همسایگان نیز به اجماعی پیرامون آینده این کشور نخواهند رسید./ تبیین
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
پشت پرده اقدام آمریکا برای دزدی نفت ایران و پیام واکنش قاطع سپاه

🔸️در ماههای اخیر دولت جدید روی کار آمده در تهران با اعتماد به نفس بیشتری در حال بازیگری در عرصه بین الملل است و سیاستمداران آمریکایی نیز یکی از مهم ترین دلایل اینگونه رفتار را به دور زدن تحریم ها و فروش مخفیانه نفت به کشورهای دیگر (به خصوص چین) نسبت می دهند.

🔸️در نتیجه آمریکا سعی داشت با یک ضرب شست نظامی و توقیف نفتکش شرکت ملی نفت و انتقال محموله آن به تانکری دیگر ، ایران را بر سرجای خود نشانیده و در مذاکرات آتی شروط خود را بر جمهوری اسلامی تحمیل کند.

🔸️این دزدی دریایی به ۲ دلیل در دریای عمان انجام شد.

اول ، به باور فرماندهان نظامی آمریکایی توان دریایی ایران در دریای عمان از خلیج فارس کمتر است .
دوم این که با توجه به کنترل جمهوری اسلامی بر تنگه هرمز بهتر بود این نفتکش در دریای عمان ربوده می شد.

🔸️اما آمریکایی ها از ابتکار عمل و توان عکس العمل نیروهای واکنش سریع و تکاوران نیروی دریایی سپاه غافل بودند و گمان آنها بر این بود که رخدادهایی که رزمایش های نظامیان ایرانی رخ می دهد صرفا نمایش است و در عمل آنها قابلیت عملیاتی در برابر نیروی دریایی قدرتمند آمریکا را ندارند.

🔸️به محض وقوع دزدی دریایی ، پایگاه دریایی سپاه در دریای عمان (جاسک) که امامت نام دارد به حالت آماده باش کامل درآمد و با رصد صورت گرفته تکاوران سبزپوش ایرانی بوسیله هلیکوپتر بر روی نفتکش حامل نفت دزدیده شده هلی برن کرده و آن را به کنترل خود در می آورند و به سمت ساحل حرکت می دهند .

🔸️همزمان چند فریگیت و ناوشکن آمریکایی برای توقیف مجدد نفتکش وارد عمل می شوند که قایق های موشک انداز و پهپادهای سپاه به کارزار وارد شده و نیروهای آمریکایی که به خوبی از توان موشکی ضددریایی و شناوری ایران آگاهی داشتند عقب نشینی را به صلاح دانسته و عملا عملیات آنها با شکست کامل مواجه شد.

🔸️این عملیات نیروی دریایی سپاه چند پیام در بطن خود داشت.

1️⃣ نیروی دریایی کلاسیک آمریکا از لحاظ تکنیکی و تاکتیکی قابلیت مقابله با نیروهای سپاه پاسداران که جنگ چریکی در دریا را به خوبی اجرا می کنند ندارد و این اولین تقابل ناموفق آنها نیز نبوده است.

2️⃣ توان رزمی دریایی سپاه منحصر به خلیج فارس نیست و یگانهای این نیرو می توانند در آبهای عمان نیز پیشرفته ترین عملیات ها را طراحی کرده و در سریع ترین زمان‌ ممکن به اجرا درآورند.

3️⃣ آمریکا دیگر نمی تواند حتی در لفظ از گزینه نظامی در خصوص ایران سخن بگوید و این گزینه عملا از روی میز برداشته شده است.

4️⃣ رژیم صهیونیستی که مرتبا از حمله به ایران سخن می گوید ملتفت باشد که توان نظامی ایران چگونه می تواند در اندک زمانی در پاسخ به تهدیدات وارد عمل شود.

5️⃣ کشورهای عربی منطقه نیز که گمان می کردند می توانند امنیت خود در برابر ایران را از آمریکا به عاریت بگیرند باید به این نکته واقف شوند که بهتر است مستقیما با قدرت اول منطقه وارد مذاکره و حل مشکلات شوند./تقوی نیا
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
📗 به مناسبت روز ۱۳ ابان
♻️ جهت مطالعه دانش‌آموزان و دانشجویان درباره اسناد لانه‌ جاسوسی آمریکا، دانلود رایگان همه این اسناد از لینک‌های زیر امکان پذیر است؛

🔻 | دانلود مجموعۀ ۱۱ جلدی اسناد لانه‌ جاسوسی

📂 | جلد اول:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/1.pdf
📂 | جلد دوم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/2.pdf
📂 | جلد سوم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/3.pdf
📂 | جلد چهارم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/4.pdf
📂 | جلد پنجم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/5.pdf
📂 | جلد ششم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/6.pdf
📂 | جلد هفتم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/7.pdf
📂 | جلد هشتم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/8.pdf
📂 | جلد نهم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/9.pdf
📂 | جلد دهم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/10.pdf
📂 | جلد یازدهم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/11.pdf

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
گرامی باد یاد و خاطره دانشمند برجسته و پدر موشکی ایران ، شهید سردار حسن طهرانی مقدم

📌21 آبان سالروز شهادت/UAV

🇮🇷
کتب و مقالات نظامی-موشکی
@MilitaryMissileArticlesBooksMMAB

🇮🇷

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔰تسلط انصارالله بر الحدیده و اهمیت استراتژیک آن

🔸️نیروهای وابسته به امارات بدون اطلاع قبلی و به طور یکطرفه استان ساحلی الحدیده را به طور کامل تخلیه کرده و به مناطق جنوبی عقب نشینی کرده اند.

🔸️در خصوص این رخداد عجیب روایت های مختلفی ذکر می شود از جمله تلاش برای نگه داشتن استان های جنوبی (در کنترل مجلس انتقالی ) همچون شبوه و یا اجرای توافقات استکهلم آن هم بعد از ۳ سال.

🔸️احتمال دیگری که مطرح میشود هماهنگی امارات و عربستان برای تحت فشار قرار دادن نیروهای حزب اصلاح است که تعز را ترک کنند و به جبهه مارب بروند‌ .

🔸️لازم به ذکر است اولویت سعودی حفظ مارب بوده اما حزب اصلاح (اخوان المسلمین یمن) بخش اعظم توانش را برای حفظ تعز نگه داشته است.

🔸️عقب نشینی نیروهای امارات به هر دلیلی که انجام شده باشد یک دستاورد بسیار استراتژیک برای انصارالله است.

🔸️استان الحدیده چند ویژگی دارد که اهمیت آن را از یک استان عادی فراتر برده است.

1️⃣ الحدیده اصلی ترین بندر غربی یمن در کرانه دریای سرخ است که به نوعی مجرای تنفسی قسمت های در کنترل انصارالله به شمار می رود زیرا بخش عمده کالاهای مورد نیاز مردم شمال از طریق آن تامین می شود.

2️⃣ استان الحدیده ۱۱ درصد از جمعیت یمن را به خود اختصاص داده است.

3️⃣ الحدیده به واسطه موقعیت جغرافیایی کاملا بر مسیرهای انتقال کالا و انرژی در دریای سرخ مسلط است و می تواند پایگاه اصلی نیروی دریایی دولت نجات ملی یمن باشد.

🔸️خصوصا جزایر سوق الجیشی نزدیک به الحدیده مانند کَمَران کاملا مستعد استقرار پایگاه های دریایی ، سکوهای موشکی ساحل به دریا و همچنین سیستم های پدافندی است.

4️⃣ فاصله الحدیده تا صنعا پایتخت یمن تنها ۲۲۶ کیلومتر است که اهمیت بسیار زیادی به این بندر و مناطق تابعه آن داده است.

📌در نهایت باید گفت انصارالله یمن پس از نزدیک به ۷ سال از شروع تجاوز سعودی در بهترین شرایط خود قرار دارد و دستاوردهای میدانی آن روز به روز در حال افزایش است./تقوی نیا
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
موسسه پژواک خرد معاصر
انا لله و انا الیه راجعون
درگذشت جناب آقای دکتر جواد امام جمعه زاده استاد محترم علوم سیاسی دانشگاه اصفهان را به اعضای جامعه علمی و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض نموده و از خدای بزرگ رحمت و غفران و صبر و اجر برای خانواده ایشان مسئلت داریم.

انجمن علوم سیاسی ایران
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
❇️ مزایای عضویت در پیمان شانگهای

🔷 جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای رسمی سازمان همکاری شانگهای این سازمان است. شانگهای از جمله معدود سازمان‌هایی با ماهیت امنیتی و نظامی می‌باشد، که «حوزه تمدنی آنگلوساکسونی» به آن راه ندارد. البته درخواست سال ۲۰۰۵  آمریکا نیز برای عضویت در این سازمان از سوی کشورهای حاضر در این سازمان رد شد.

🔷مزیتهای عضویت ایران در شانگهای:

1⃣ حضور ۴۳ درصد از جمعیت جهان در کشورهای عضو سازمان که بازار بسیار بزرگ و متنوعی را تشکیل داده است.

2⃣ اعضای سازمان شانگهای نزدیک به ۲۵ درصد تولید ناخالص ملی دنیا را در اختیار دارند.

3⃣ در آینده نزدیک چین و هند از ۵ قدرت اول اقتصادی دنیا خواهند شد.

4⃣ حضور چهار قدرت‌ اتمی دنیا یعنی روسیه، چین، هند و پاکستان در این پیمان.

5⃣ چین و روسیه به عنوان دو عضو از پنج عضو دائم شورای امنیت نیز ستون‌های اصلی پیمان شانگهای هستند.

6⃣ قرارگرفتن ایران در مسیر کریدور شمال به جنوب و غرب به شرق،که مهمترین مسیر ترانزیت به آسیا می باشد.

7⃣ وجود بیشترین ذخایر مجموع نفت و گاز جهان در ایران،که به شدت مورد نیاز چین و هند است.

8⃣ وجود سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین که می تواند به عنوان مکملی برای این پیمان عمل کند.

9⃣ کم اثر کردن تحریم ها و ترغیب کشورهای غربی برای تجارت با ایران

🔟 تقویت مناسبات نظامی، دفاعی و‌ امنیتی در قالب پیمان شانگهای./زمانه

🖌مصطفی علیجان‌زاده

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
دعوت_به_همکاری

سایت خبری تحلیلی راهبرد معاصر در تهران در حوزه رسانه به یک نفر نیروی متعهد و کارآمد با شرایط ذیل (بصورت تمام وقت) دعوت به همکاری مینماید.

- کارشناس رسانه
-حقوق حدود ۵ میلیون تومان
-حضوری
-بیمه دارد
-فارغ التحصیلان حوزه علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه
- آشنایی با مهارت‌های عمومی کامیپوتر (ICDL)
- آشنایی با ساختار پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی
- توانایی تحلیل پدیده‌ها و رویداد‌های روز (سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ...)
- مسلط به نگارش و ویرایش محتوا
- آشنایی با سرچ پیشرفته در فضای مجازی
- آشنایی با ابزارهای تحلیلی وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی(گوگل آنالیتیکز و ...)
-استخراج داده با استفاده از روش‌های مختلف جستجو
- مشاهده و مقایسه داده بر اساس مستندات تعریف شده
- توانمندی کار با نرم‌افزارهای تحلیل و مصورسازی داده‌ها
- توانمندی در حوزه آینده پژوهی
- تسلط بر آمار کاربردی
- تجربه تحلیل محتوا و گفتمان
- آشنایی با جریان‌ها و اکتیویست‌های شبکه‌های اجتماعی
- تسلط نسبی به نظریه گراف و Network science

واجدین شرایط جهت اعلام همکاری رزومه کامل خود را به آیدی تلگرام زیر ارسال نمایند.

@he_2424
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔴 سلسله نشست های تخصصی دفاع مقدس و قدرت نرم گفتمان انقلاب اسلامی

💠نشست اول:
پیوند عقلانیت و معنویت در دوران دفاع مقدس

📍با حضور:
👤دکتر علیرضا صدرا (عضو هیات علمی دانشگاه تهران)
👤دکتر نجف لکزایی (رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و استاد تمام علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام)

📆 سه شنبه۹ آذرماه۱۴۰۰
🕙ساعت ۱۰ الی ۱۲
💻 لینک ورود به جلسه برای ثبت نام شدگان ارسال خواهد شد.

🇮🇷مرکز علم و فناوری انقلاب اسلامی و دفاع مقدس/انجمن علمی دانشجویی تاریخ انقلاب اسلامی🇮🇷

🔗ارتباط با روابط عمومی👇
📲@Admin_farhangi_E
┄┅─═◈═─┅┄
🆔@farhanghi_E
روابط عمومی دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی📚
سلام.وقت بخیر

لینک حضور در مدرسه دفاع مقدس و قدرت نرم گفتمان انقلاب اسلامی

http://Meeting.ihu.ac.ir/class/77/1210


با ورود به سامانه و درج مشخصات خود وارد جلسه می شوید. لطفا مشخصات خود را به صورت‌ کامل وارد کنید.


برای اطلاع از اخبار و اطلاعیه ها لطفا صفحات انجمن را در فضای مجازی دنبال کنید و همچنین به دوستان خود معرفی نمایید. تمامی اطلاع رسانی نشست ها در صفحات انجمن در ایتا و تلگرام و اینستاگرام صورت می گیرد.


انجمن علمی دانشجویی تاریخ انقلاب اسلامی
دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام



اینستاگرام
https://instagram.com/history.ihu?igshid=53ln0utes6u0

ایتا
eitaa.com/historyihu


تلگرام
www.tg-me.com/historyihu
🔴 سلسله نشست های تخصصی دفاع مقدس و قدرت نرم گفتمان انقلاب اسلامی

💠نشست اول:
پیوند عقلانیت و معنویت در دوران دفاع مقدس

📍با حضور:
👤دکتر علیرضا صدرا (عضو هیات علمی دانشگاه تهران)
👤دکتر نجف لکزایی (رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و استاد تمام علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام)

📆 سه شنبه۹ آذرماه۱۴۰۰
🕙ساعت ۱۰ الی ۱۲
💻 لینک ورود به جلسه برای ثبت نام شدگان ارسال خواهد شد.

🇮🇷مرکز علم و فناوری انقلاب اسلامی و دفاع مقدس/انجمن علمی دانشجویی تاریخ انقلاب اسلامی🇮🇷

🔗ارتباط با روابط عمومی👇
📲@Admin_farhangi_E
┄┅─═◈═─┅┄
🆔@farhanghi_E
روابط عمومی دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی📚

👇👇👇👇👇👇👇👇

لینک حضور در مدرسه دفاع مقدس و قدرت نرم گفتمان انقلاب اسلامی

http://Meeting.ihu.ac.ir/class/77/1210


با ورود به سامانه و درج مشخصات خود وارد جلسه می شوید. لطفا مشخصات خود را به صورت‌ کامل وارد کنید.
انجمن علمی جامعه شناسی سیاسی ایران برگزار می کند:

سومین پیش نشست نخستین همایش ملی مکتب شهید سلیمانی

شهید سلیمانی و ابعاد حقوقی ترور ایشان

با حضور:

دکتر فیروز اصلانی
دکتر الهام امین زاده
دکتر علی کربلایی حسینی
دکتر سید حسین موسوی فر

زمان:
پنج شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰
ساعت ۱۶ تا ۱۸

لینک برنامه:
http://wbnr.ir
کد ورود : fmxwi

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
💢روز دانشجو گرامی باد

 🔹روز دانشجو، روز تأکید بر نقش بی‌مانند مجاهدت در راه کسب علم و دانش، در کنار تقویت ایمان دینی و بصیرت سیاسی، در راه پیشرفت مادی و معنوی کشور است. این روز مقدس را به یکایک دانشجویان عزیز ایران اسلامی تبریک می‌گوئیم.
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
میلاد پیام آور کربلا حضرت زینب کبری سلام الله علیها بر همگان مبارک باد
مؤلفه‌های گفتمان سیاست خارجی دولت سیزدهم
(بخش اول)
شکل‌گیری سیاست خارجی هر دولت برآمده از مجموعه مؤلفه‌های نظری و عملی داخلی و بین‌المللی است و طبعاً این سیاست در خلأ شکل نمی‌گیرد و برآیندی از آرا و افکار تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیرندگان، در امتداد سیاست داخلی و مکمل و مقوم آن است. دولت سیزدهم نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مجموعه‌ای از گزاره‌های سیاستی و مفهومی از زمان رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری توسط رئیس‌جمهور محترم مطرح و پس از استقرار دولت، در عمل تعقیب شده است.
در مقطع کنونی مؤلفه‌های گفتمانی دولت جدید در حال شکل‌گیری و تکمیل است و البته اصول و مبانی سیاست خارجی جمهوری اسلامی که در اسناد بالادستی و نیز قول و فعل رهبران انقلاب اسلامی منعکس‌شده، به‌عنوان خطوط اصلی راهنما همچنان مبنای عمل دولت سیزدهم است.
در سه ماه گذشته مفاهیم و سیاست‌های پرتکرار مسئولان کشور در حوزه سیاست خارجی و در رأس آنها رئیس‌جمهور در سخنرانی‌ها و مواضع رسمی، حول محورهای زیر قابل‌شناسایی و دسته‌بندی است:
اول؛ متوازن‌سازی سیاست خارجی، مبتنی بر اصل نه شرقی نه غربی از مهم‌ترین ایده‌های سیاست خارجی دولت سیزدهم است که از مهم‌ترین ملزومات آن حفظ استقلال کشور در عین توجه و تأکید بر روابط با قدرت‌های شرق و غرب است. نفی غرب‌گرایی محض در روابط خارجی از ایده‌های کانونی دولت است که با توجه به آنکه انتقال قدرت در نظام بین‌الملل به شرق در حال انجام است، تعیین جایگاه جمهوری اسلامی ایران در مناسبات آینده جهانی با این قدرت‌ها یک اصل است.
در این راستا ورود به مناسبات راهبردی با این کشورها در جهت مهار غرب و توازن بخشی به سیاست خارجی کشور امری ضروری است. همچنین وابسته‌سازی این کشورها به ایران در حوزه‌های مزیتی جمهوری اسلامی، سیاستی راهبردی است که باید مورد تأکید قرار گیرد.
دوم؛ توجه به قدرت‌های نوظهور و ورود به پیمان‌های راهبردی با آنها و تکمیل فرایند همگرایی با مجموعه‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای مورد اهتمام دولت است. از مصادیق جدی سیاست منطقه‌گرایی، توجه به کشورهای آسیایی، سازمان‌ها و نهادهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای نظیر پیمان شانگهای و اکو است.
عضویت جمهوری اسلامی در پیمان شانگهای مصداق بارزی از این سیاست بوده و دولت سیزدهم به‌عنوان یک روند، توسعه مناسبات در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی را تعقیب می‌کند.
سوم؛ تأکید بر دیپلماسی اقتصادی از برنامه‌ها و اهداف سیاست خارجی دولت سید ابراهیم رئیسی است که استفاده از این ظرفیت با هدف بهبود معیشت مردم و مقابله و خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران در حال پیگیری است. هماهنگی دستگاه‌های اجرایی بویژه بخش‌های اقتصادی دولت در راستای تسهیل و هم‌افزایی فعالیت‌های بین‌المللی و تجارت خارجی از الزامات پیشبرد دقیق این سیاست محوری است./ابوذر گوهری
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔰 مهار چین و غفلت از روسیه

🔹 نشریه نشنال‌اینترست در یادداشتی به سیاست‌گذاران آمریکا توصیه کرده مبادا توجه به ضرورت مهار چین موجب غفلت از تهدید روسیه نشود و نوشته است بایدن در حالی برای «چرخش به شرق آسیا» آماده می‌شود که در کرملین فردی از هیچ فرصتی برای ایجاد چالش در قدرت آمریکا و اروپا، دریغ نمی‌ورزد. به عقیده نویسنده، چهار تهدید اخیر روسیه عبارت هستند از:

1️⃣ آرایش نظامی در مرزهای اوکراین که به گفته برخی سناتورهای آمریکایی، نشان از آمادگی برای حمله و احتمالاً ضمیمه بخشی دیگر از خاک این کشور به روسیه را دارد. پوتین نزدیک به صد هزار نیروی روسی را به مرز خود با اوکراین فرستاده و زنگ خطر را در واشنگتن و اروپا به صدا درآورده است.

2️⃣ حمایت از اقدامات بلاروس در جهت ایجاد موج مهاجران خاورمیانه به سوی مرزهای لهستان که اهرم فشاری علیه اتحادیه اروپا برای کاهش تحریم‌ها علیه مینسک تلقی شده است. اتحادیه اروپا ولی به جای نرمش، با قاطعیت، تحریم‌های جدیدی علیه خطوط هوایی بلاروس وضع کرد.

3️⃣ آزمایش موشک ضد ماهواره از سوی مسکو که تهدیدی برای رصد اطلاعاتی آمریکا در محدوده پیرامونی روسیه محسوب می‌شود و می‌تواند ایستگاه‌های فضایی آمریکا را تهدید کند.

4️⃣ مانور دریایی مشترک با چین در نزدیکی سواحل ژاپن که نشانی از تقویت ائتلاف این دو قدرت علیه آمریکا و متحدان غرب در قاره آسیا می‌باشد. چنان‌چه مؤسسه رند بیان داشته که باید منتظر «همکاری‌های نظامی مشترک بیشتری» در آینده باشیم.

اینکه آمریکا چگونه ضمن مدیریت تهدید راهبردی چین در بلندمدت، از چالش‌های روسیه در میان‌مدت نیز جلوگیری کند، بستگی فراوانی به آینده روابط پکن و مسکو و نوع مواجهه سیاستگذاران آمریکایی با کرملین خواهد داشت./ تبیین

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
2025/02/24 08:27:48
Back to Top
HTML Embed Code: