Telegram Web Link
Forwarded from زاگاه
🔶️هزینه سنگین مقاومت


🔸️زاگاه- در دو هفته گذشته اخبار مختلفی در مورد مسمومیت‏های با منشا نامعلوم دانش‌آموزان در مدارس دخترانه منتشر شد. این اخبار که در ابتدا چندان مورد توجه قرار نگرفت، حالا ابعاد جدی‎تری به خود گرفته است. این مسمومیت‏های مشکوک که قبلا تنها در چند مدرسه دخترانه در شهر قم مشاهده شده بود، حالا به چند مدرسه در بروجرد، اردبیل، تربت جام و تهران هم رسیده است و رئیس کمیسیون آموزش مجلس به همراه معاون وزارت بهداشت، بعد از گذشت بیش از دوماه اعلام کرده‎اند که این مسمومیت ها عمدی است و گروهی تندرو تلاش دارند تا مانع درس خواندن دختران شوند.

🔸️پس از شکل‎گیری قیام «زن، زندگی، آزادی» مدارس و دبیرستان‎های دخترانه یکی از مهم‎ترین کانون‎های مقاومت و اعتراض بودند. در هفته‏های ابتدایی اعتراضات، بسیاری از دختران دانش‏آموز با مقاومت در برابر قانون حجاب اجباری، با درآوردن مقنعه‏ها، مدرسه و کلاس درس و خیابان را تبدیل به عرصه‎ای برای بیان خواسته‏ها و اعتراضاتشان تبدیل کردند. دخترانی که حالا پس از چندماه هزینه‏ آن مقاومت درخشان را با مسموم شدن پرداخت می‏کنند.

🔸️حق برخورداری از آموزش، یکی از ابتدایی‏ترین حقوق بشر است که حالا تندروهای مذهبی‏ای که در کشور همسایه یعنی افغانستان زنان را از تحصیل محروم کرده‎اند، تلاش دارند تا در ایران نیز با تهدید جان دختران دانش‌آموز بدان دست یابند. در شرایطی که در پنج‌ماه گذشته صدها نفر در قیام زن، زندگی، آزادی برای حق زندگی بدون تبعیض و بدون خشونت زنان، کشته شده‎اند. صدها فعال مدنی روانه زندان‌ها و بازداشتگاه‏ها شده‌اند، تندروها نه‌‎تنها عقب نرفته‎اند بلکه می‎خواهند همان حقوق اندکی که زنان در پی بیش از صدسال مبارزه به آن دست یافته‏اند را بگیرند، جنبش‌های مدنی در ایران اما این حمله وحشیانه به پایه‎ای‌ترین حق زنان را برنمی‎تابند.

🔸️بسیاری از فعالان مدنی سال‎هاست برای برچیده شدن آموزش‎های مبتنی بر تبعیض جنسیتی در مدارس تلاش کرده‌اند تا محیط‎های آموزشی را به مکان‎های عاری از کلیشه‎های جنسیتی و آموزه‎های مبتنی بر نابرابری جنسیتی تبدیل کنند، ما به فکر انقلاب و تغییر در نظام آموزشی و سوق دادن آن به سمت آموزش و پرورش فمینیستی هستیم و حالا تندروها بدون ترس از مجازات، حق آموزش دختران را از پایه نشانه گرفته‎اند.

🔸️در این میان اما به جای آنکه تمام تلاش دولت و نهادهای مرتبط آموزش و پرورش برای یافتن عاملان این سوءقصد صرف شود، مشاور رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در اجرایی‌سازی عدالت تربیتی، هفته گذشته از آغاز به‌کار «کارگروه کوثر» و جذب فعالان فرهنگی و جهادی در استان‌ها خبر داد و گفت یکی از وظایف این کارگروه آماده‌سازی دختران جهت ایفای نقش مادری و همسری است. کارگروهی که قرار است بجای توانمندسازی دختران برای ورود به جامعه، آنان را برای نقش‎هایی آماده کند که دهه‏هاست محل بحث و نزاع فمینیست‏ها و مدافعان حقوق زن است.

🔸️#منی_الطحاوی چندماه پیش در ابتدای قیام ژینا، در مقاله‎ای به مبارزه دختران دبیرستانی در ایران پرداخت و نوشت که وقتی دختران دبیرستانی طغیان کنند و به مردسالاری نه بگویند، انقلاب حتی اگر رژیم تغییر نکرده باشد، اتفاق افتاده است. او نوشته بود:« آیا فکر می‌کنید آن دختران مدرسهای در ایران با آن طغیان باشکوه و بی‌نظیر، هرگز مانند قبل خواهند شد؟»

این چیزی است که مردسالاری و تندروترین بخش‌های آن به خوبی می‎دانند، اینکه دختران مدرسه‏ای در ایران هرگز مانند قبل نخواهند شد. آنها در مدرسه، در خانه، در جامعه علیه خشونت و تبعیض می‏شورند و از همین است که هدف حذف، تهدید و ترور شیمیایی قرار گرفته‎اند.

#زاگاه
@zaagaah
Forwarded from بيدارزنى
🟣 تا هشت مارس...

⚪️ پوسترهای ارسالی به بیدارزنی


«ما جمعی از «فعالان زنان گیلان» مجموعه پوسترهایی را با عنوان «زن، زندگی، آزادی تا هشت مارس» با این شعارها تهیه کرده‌ایم:


▪️برخورداری از حمایت‌های درمانی و بیمه‌ی بازنشستگی، حق #زنان_کشاورز است

▪️مبارزات هر روزه‌ی جامعه‌ی +LGBTQ بخش جدایی‌ناپذیر جنبش زن، زندگی، آزادی است

▪️زنان در مواجهه با #محیط_زیست، فقر بیشتری را تجربه می‌کنند

▪️آموزش جنسیت‌زده، ناقض حقوق انسانی زن است

▪️قانون جوانی جمعیت، ناقض حقوق باروری زنان است.

ما با انتشار این پوسترها _و پوسترهای پیشین_ در رسانه‌ها و فضاهای عمومی، نشان می‌دهیم که خواسته‌های زنان به همه‌ی عرصه‌های زندگی مربوط است.»

#زن_زندگی_آزادی
#ژن_ژیان_ئازادی
#تا_هشت‌مارس
#فعالان_زنان_گیلان
پوسترهای سری اول را در این پست مشاهده کنید: https://www.tg-me.com/bidarzani/12651
@bidarzani
Hengamehpodcast E26 - Summary of 30 speeches of March 8 conference
اپیزود ۲۶ - پرچم به دست زنان
خلاصه ۳۰ سخنرانی ارائه شده در «همایش مجازی به مناسبت روز جهانی زنان» که مجموعه دیده‌بان آزار در اسفند ۱۴۰۰ برگزار کرده بود.
هر سخنرانی در زمانی حدودا ۴ تا ۷ دقیقه خلاصه شده و برشی از صدای سخنران هم شنیده میشه.

زمانبندی اپیزود
۵ دقیقه اول مقدمه
روز اول - ۱ ساعت اول
روز دوم - ۱ ساعت دوم
روز سوم - تا انتها

برای مشاهده لیست سخنرانان و عناوین مباحث، اینستاگرام دیده‌بان آزار را نگاه کنید.
@hengamehpodcast
🔸 #کانون_صنفی_معلمان_ایران (تهران) ضمن محکومیت شدید این اقدامات و مسامحه دستگاه‌های مسئول در پیگیری و روشن ساختن این موضوع پس از پذیرش و اعلام عمدی و سازمان‌یافته بودن این حمله‌های تروریستی به مدارس دخترانه، منتظر اقدامات عملی و فوری نهادهای مسئول، در سطح مقابله با اقدامات تروریستی و موضع‌گیری‌های صریح مطرح شده در بالاست و به سهم خود پیگیر اقدامات بعدی نیز خواهد بود.

کانون صنفی معلمان ایران (تهران)
۱۰ اسفند ۱۴۰۱

متن کامل بیانیه کانون تهران را در لینک زیر بخوانید 👇

https://bit.ly/3y7iKE4
#معلمان_دانش_آموزان_زندانی_تنها_نیستند
#زن_زندگی_آزادی

🔹🔹🔹

🆔
@kashowra

دریافت اخبار از طریق آیدی زیر 👇👇👇

@kashowranews
مروری تصویری بر مبارزات دختران دانش‌آموز در خلال خیزش ژینا:

اجرای دسته‌جمعی ترانه «برای» شروین حاجی‌پور، دست‌دردست هم در حیاط مدرسه، آتش‌زدن مقنعه‌ها در حیاط مدرسه، راهپیمایی در خیابان و چرخاندن مقنعه‌ها، بیرون‌انداختن مدیر آموزش و پرورش (که برای ساکت‌کردن دانش‌آموزان سر رسیده) از مدرسه، تحصن، شعار دادن: «نه‌ روسری نه توسری، آزادی و برابری»، ...

تصاویری که کابوس متحجران و سرکوبگران شد و با مسمومیت و ایجاد رعب‌وحشت پاک نمی‌شود، زمین‌گیر نمی‌شود. شجاعت، اراده و عزم این تصاویر برای رهاشدن، حتمی و برگشت‌ناپذیر است.

@harasswatch
🔹مسمومیت زنجیره‌ای مدارس و تسلط گفتمان امنیت

🔹چه کسی از مدارس دخترانه می‌ترسد؟

نویسنده: صفحه جوانه

در کنار انگیزه‌ها و اهداف آشکار این جنایات، باید به انگیزه‌های احتمالی دیگر نیز فکر کنیم. وضعیت نگران‌کننده، دلهره‌آور و مبهم مسمومیت‌های زنجیره‌ای مدارس که سه‌ ماه از آغازش می گذرد، می‌تواند موقعیت مناسبی برای «مصلحت‌اندیشی‌های تازه» در حوزه‌ی مدیریت مدارس به خصوص مدارس دخترانه‌ باشد. بسیار محتمل است، این وضعیت - ترکیبی از بلند شدن صدای اعتراض دانش‌آموزان و والدین به ناامن بودن مدارس، آشفتگی و دستپاچگی مدیران مدرسه‌ها، توجه رسانه‌ای و خواست عمومی برای پاسخگویی و دستگیری عاملان این ترور - به مسلط شدن گفتمان امنیت در مدارس دخترانه و عادی‌سازی آن از طریق اخذ تدابیر امنیتی تازه یا تشدید تدابیر فعلی بیانجامد؛ تدابیری ظاهراً در جهت ارتقای امنیت دانش‌آموزان اما به واقع برای سرکوب و بازیابی کنترل و اقتدار متزلزل شده در مدارس. 

با حاکم کردن فضای ترس، ابهام، تردید و پیش‌بینی‌ناپذیری از اینکه هدف بعدی کدام مدرسه‌ است و این جنایات تا کجا ادامه خواهد داشت، «راهکارهای» کنترل‌گرانه و تدابیر نظارتی/مراقبتی در ظاهر برای حفظ امنیت دانش‌آموزان اما در واقع برای سرکوب و سلب حقوق، آزادی، حریم خصوصی و کرامت انسانی آنها راه خود را هموارتر از گذشته به مدارس باز خواهند کرد. این شیفت گفتمانی با این توجیه که خطری جدی در کمین است، سازوکارهای کنترلی و نظارتی را به اقداماتی «موجه» و «واجب» بدل می‌کند؛ به گونه‌ای که مقاومت دانش‌آموز، معلم و والدین در برابر اشکال غیرانسانی و سرکوب‌گرانه‌ی آن، اگر نه غیرممکن، دشوار شود.

اقداماتی مانند نصب دوربین‌های مدار بسته در همه‌ی نقاط مدارس دخترانه حتی در سرویس‌های بهداشتی که به گزارش دانش‌آموزان مدرسه فرزانگان دخت‌ایران شهر ساری در ماه‌های نخست جنبش انجام شد، نمونه‌ای از این از تدابیر است که در موقعیت هراس و اضطرار مطرح و اجرا می‌شود.

https://harasswatch.com/news/2124/

@harasswatch
Forwarded from روزآروز
📣 نامه ٩٠٠ عضو کتابخانه ملی در اعتراض به تعلیق اعضا به دلیل حجاب

▪️طی هفته‌های اخیر خبرهایی مبنی بر تعلیق عضویت تعدادی از زنان عضو کتابخانه ملی منتشر شد. این افراد از طریق پیامک باخبر شدند که عضویت آنها تعلیق شده است. در این پیامک به ماده‌ای از شیوه‌نامۀ عضویت ارجاع داده شده بود که به «رعایت کامل پوشش اسلامی» اشاره داشت. همزمان گزارشی از خبرگزاری فارس، خبرگزاری رسمی کشور، تعلیق دوازده نفر را تأیید کرد. این در حالی است که اعضای کتابخانۀ ملی این تعداد را بیشتر گزارش کرده‌اند. بنا به گزارش همین اعضا، از برخی از اعضای تعلیق شده برای اجازه ورود به این نهاد، تعهد کتبی گرفته شده است.
▫️در همان روزهای ابتدایی تعلیق عضویت این زنان، بیانیه‌ای اعتراضی منتشر شد که در آن جمعی از اعضای کتابخانه ملی این احکام را «استقرار قسمی آپارتاید جنسی» در راستای استراتژی «حذف خزنده» از نهادهای عمومی دانستند.
▫️خبرها حاکی از این است که با ادامه یافتن روند تعلیق‌ها، اعضای کتابخانۀ ملی خطاب به ریاست این سازمان نامه‌ای اعتراضی را تنظیم کرده‌اند. این نامه تنها طی سه روز، به امضای 900 نفر از اعضا رسیده است. بنا به گزارش تعدادی از اعضا این نامه به همراه همۀ نهصد امضای آن از طریق ثبت در دبیرخانۀ این سازمان به دست ریاست رسیده است، اما تاکنون از تصمیمات بعدی این نهاد خبری در دست نیست.
▫️در متن این نامه آمده: « کتابخانه‌ی ملی _همان‌طور که از نامش پیداست_ نهادی عمومی است و دولت موظف به ارائه‌ی خدمات عمومی به همه‌ی شهروندان است». در ادامه، این اعضا محروم کردن افراد از خدمات عمومی و دولتی را «نقض آشکار حقوق شهروندی» دانسته‌اند.
پیش‌تر نیز خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از سخنگوی پیشین قوۀ قضاییه آورده بود: «محروم کردن افراد از خدمات، [به دلیل کم حجابی یا بدحجابی] توجیه قانونی ندارد بالاخره دولت موظف است به شهروندان خودش یکسری خدمات را ارائه دهد».
در بخش دیگری از این نامه اعضای کتابخانۀ ملی آمده است: «پوشش اعضا در فضای کتابخانه توفیری با پوشش شهروندان در فضای شهری ندارد و در نتیجه عرف جامعه در این مکان رعایت می‌شود».
▫️تعداد قابل توجه امضاکنندگان این نامۀ حاکی از این است که برخوردهای صورت‌گرفته در مورد موضوع حجاب، مشروعیت ضعیفی در میان خدمات‌گیرندگان این نهاد دولتی دارد.
امضاکنندگان در انتها نامۀ اعتراضی خود را با سه خواستۀ مشخص به پایان رسانده‌اند: «1.هرچه سریع‌تر تعلیق اعضا بدون قید و شرط رفع گردد؛ 2. روند محروم‌سازی افراد از حقوق بدیهی‌شان پایان یابد و 3. در محیط کتابخانه‌ی ملی کشورمان شاهد اقدامات نافیِ حقوق شهروندی نباشیم».

@rozArooz_media
2024/11/15 13:51:50
Back to Top
HTML Embed Code: