Telegram Web Link
⭕️ چگونه در رقابت های کسب و کار پیروز شویم؟

رقابت کسب‌وکارها در هر صنعتی به اندازه‌ای زیاد شده است که برای حفظ بقای برند باید بسیار تلاش کرد. چگونه رقبا را بدون جنگیدن تسلیم کنیم؟ با یک نقشه‌ی عالی و مقدار زیادی شجاعت می‌توان در هر رقابتی پیروز شد. مهم نیست کسب‌وکار به تازگی راه‌اندازی شده باشد یا تجربه‌ی زیادی در بازار داشته باشد؛ با وجود یک استراتژی قوی می‌توان هر رقابتی را در بازار برنده شد.

✳️۱- یک قدم از حریف جلوتر باشید
بهترین روش این است که سعی کنید همیشه یک قدم از رقبا جلوتر باشید و با شناسایی فرصت‌های جدید آن‌ها را غافلگیر کنید. پیش از هر کاری باید درک جامعی از کسب‌وکار خود داشته باشید. تمام افرادی که در بازار کسب‌وکارتان فعالیت دارند را بشناسید و نقاط قوت و ضعف آن‌ها را بررسی کنید.

✳️۲- استراتژی مناسبی برای رقابت داشته باشید
دانش شما در زمینه‌ی کسب‌وکار، نحوه‌ی رقابت و تسخیر بازار بسیار مهم است. نقاط قوت و ضعف رقبا را بررسی کنید و با پیاده‌سازی یک نقشه‌ی مناسب آن‌ها را از رقابت حذف کنید.

✳️۳- استفاده از تمامی فرصت‌ها
اگر نقشه‌ی خوبی برای مبارزه در بازار رقابت داشته باشید مطمئنا می‌توانید اتفاقات آینده را پیش‌بینی کنید. تمام فرصت‌های ممکن در بازار را شناسایی کنید و اگر هیچ فرصتی پیدا نکردید خودتان آن‌ها را بسازید.

✳️۴- هنگام مبارزه برای محصول و خدمات خود باهوش باشید
زمانی که به خوب بودن محصول خود ایمان داشته باشید، انگیزه‌ی بیشتری برای مبارزه خواهید داشت.

✳️۵- رقابت‌ها را با دقت انتخاب کنید
فراموش نکنید که نیازی به شرکت کردن در تمام رقابت‌ها نیست. رقابت‌ها باید با بررسی نقاط قوت و ضعف و مسلح کردن کسب‌وکار با هوش تجاری انتخاب شوند. یک کارآفرین باید همیشه تغییرات بازار را در نظر داشته باشد و با تجزیه و تحلیل کردن آن‌ها بداند چه تغییراتی را در سیستم کاری باید ایجاد کند. رقابت‌ها سخت و طولانی هستند بنابراین هرگز تسلیم نشوید و با شجاعت و استقامت موانع را از سر راه بردارید.

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️ چند نکته مهم براي موفقيت در كسب و كار و مديريت

1️⃣ انجام کارهای درست خیلی مهمتره از اینکه کارها به درستی انجام بشه.

2️⃣ اگه به دنبال یک چیز جدید هستید باید انجام چیز قبلی رو متوقف کنید.

3️⃣ هیچ چیز غیرمفیدتر از این نیست که اساسا" کاری رو که نباید انجام بدین به بهترین نحو انجام بدین.

4️⃣ چیزی بهبود پیدا می کنه که اندازه گیری بشه.

5️⃣ نتایج از تشخیص و عملیاتی کردن فرصت ها بدست می آیند نه از حل و فصل مشکلات

6️⃣ بسیاری از اوقات چیزی که مدیریت نامیده میشه فقط شامل مشکل کردن انجام کارهاست.

7️⃣ کسانیکه ریسک نمی کنند، معمولا در طی یکسال تقریبا" مرتکب دو اشتباه بزرگ می شوند و کسانی هم که ریسک می کنند معمولا در هر سال تقریبا" مرتکب دو اشتباه بزرگ می شن.

8️⃣ مدیریت یعنی انجام کارها به درستی در حالیکه رهبری یعنی انجام کارهای درست.

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
💡⭕️اطرافیان شما همه‌ی دارایی‌تان هستند
اگر کارمندان و همکاران شایسته‌ای نداشته باشید، اجرای یک ایده‌ی خوب صدها برابر دشوارتر می‌شود.

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️ انتخاب ایده مناسب

❇️پیتر دراکر در کتاب مدیریت شخصی می نویسد: «بیشترِ افراد فکر می‌ کنند کار مناسب خود را می‌ شناسند؛ اما آن‌ ها معمولاً تصور اشتباهی دربارۀ این موضوع دارند.»

❇️تای لوپز می‌ گوید: «این مهم‌ ترین اصلی است که تا به حال آموخته‌ام... بسیاری از کارآفرینان نمی‌ توانند دلیل نبودِ موفقیت در کسب‌ و کار خود را درک کنند؛ اما پیشرفت مستلزم بهره‌ گیری از نقاط قوت است... انجام‌ دادن کاری که به آن علاقه دارید، معمولاً برای سرگرمی مناسب است؛ ولی نباید کسب‌ و کاری را بر اساس نقاط ضعف بنا کنید.»

❇️«من بسکتبال را دوست دارم؛ اما مهارت کافی را برای شرکت در بازی‌ های حرفه ای ندارم. اگر تصمیم بگیرم این ورزش را به‌صورت حرفه‌ ای دنبال کنم، از نظر مالی شکست خواهم خورد؛ بنابراین، برای من بسکتبال بیشتر جنبۀ سرگرمی دارد؛ در حالی که کسب‌ و کار من بر اساس حوزه‌ هایی است که در آن به‌ صورت فطری استعداد دارم؛ مانند سخنرانی عمومی، ساخت فیلم و بازاریابی رسانه‌ های اجتماعی.»

❇️به‌ نظر لوپز باید زمانی را صرف افزایش خودآگاهی و شناخت بهتر از خود کرد. او دراین‌باره می‌ گوید: «اگر فرد پرحرفی هستید و از سؤال‌ کردن لذت می‌ برید، می‌ توانید پادکست تولید کنید یا برنامه‌ های گفت‌ و گو محور را اجرا کنید. اگر فرد منظم و دقیقی هستید، دستیار مدیر می‌ تواند برای شما شغل سودآوری باشد.»

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️ یک ضرب المثل ژاپنی میگه: اگر میخوای جای رئیست بشینی، پس هلش بده بره بالا! برای پیشرفت نباید زیرآب کسی رو زد.

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️فروش موفق⭕️

🛒 فروش به زبان ساده، مبادلهء‌اطلاعات بین فروشنده و خریدار است. یک فروشندهء خلاق و ماهر کسی است که به بهترین نحو بتواند اطلاعات مربوط به نیاز مشتری را کسب کرده و سپس اطلاعات مربوط به محصول خود را در اختیار وی قرار دهد.به بیان دیگر فروشنده نخست نیازهای خریدار را شناسایی و تجزیه و تحلیل می‌کند، سپس خصوصیات و مزایای استفاده از محصول را به خریدار اعلام کرده، به سوال‌ها و انتقادهای وی پاسخ می‌‌دهد و در نهایت قرارداد فروش را منعقد می‌کند.

💢بر این اساس فروش موفق چه ویژگی هایی دارد⁉️

❇️ در لینک زیر مقاله ی "فروش موفق" را بخوانید:
👇
فروش موفق!
________________________________

🆔 دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️ مهم‌ترین ویژگی‌های یک رهبر تأثیرگذار چیست؟

- اخلاق‌مداری و استانداردهای اخلاقی
- توانایی هدف‌گذاری
- بیان انتظارات با ارتباطات شفاف
- انعطاف‌پذیری در تغییر ایده‌ها
- آموزش مداوم کارمندان
- معاشرت‌های صمیمانه با کارمندان
- استقبال از ایده‌ها و رویکردهای جدید
- جهت‌دهی احساسات اعضای تیم در شکست‌ها و موفقیت‌ها
- پرورش نسل بعدی رهبران
- خلق فضای آزمون‌وخطا

✍️منبع: نشریه‌ی کسب‌وکار هاروارد

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️چرا حفظ و نگهداری مشتریان اهمیت دارد؟؟

🔆هزینه جذب مشتری جدید ۵ برابر بیشتر از نگهداری مشتری قدیمی است.

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️ ارزش حفظ مشتریان را دست‌کم نگیرید!

اگر تمرکز خود را روی مشتریان نگذارید و کارهایی انجام ندهید تا احساس باارزش بودن کنند، در نهایت هزینه هنگفتی متحمل می‌شوید و مشتریان دائمی را از دست خواهید داد.

با توجه به نظر Bain & Company یکی از مطرح‌ترین شرکت‌های مشاوره کسب‌وکار، جذب مشتری جدید برای کسب‌وکار هزینه‌ای معادل ۶ تا ۷ برابر بیشتر از حفظ مشتری فعلی در بر دارد. لازم است هر کاری که می‌توانید انجام دهید تا همواره وفاداری مشتریان را جلب کنید و هرگز ارزش حفظ مشتریان را دست کم نگیرید.
در زیر به بررسی عوامل اصلی دستیابی به میزان حفظ مشتری برای افزایش درآمد می‌پردازیم.

1️⃣ شناخت بیشتر مشتریان

اگر احتیاجات مشتریان از سوی کسب‌وکاری برآورده شود، مشتری آن کسب‌وکار را به سایر کسب‌وکارها که صرفا به‌عنوان مشتری در نظر گرفته می‌شوند، ترجیح می‌دهد.
یکی از تاکتیک‌های موفقیت، صرف زمان بیشتر برای هر مشتری است. بهتر است درتمام راهکارهای افزایش کسب‌وکار این استراتژی ساده را در نظر گرفت.

2️⃣ اجرای سیستم‌های بازخورد

فراهم کردن فضایی برای مشتریان برای مطرح کردن نیازها، نقش مهمی در ایجاد تجربه مشتری مثبت ایفا می‌کند. سیستم‌هایی مانند نظرسنجی یا مطرح کردن سوال درباره بازخورد از مشتریان قدیمی کمک خواهد کرد تا از نظرات آنها درباره کسب‌وکار، محصولات و خدمات ارائه شده، اطلاع پیدا کنید.

3️⃣ رفتار خوب و مودبانه

یک روش دیگر برای جلب رضایت مشتریان، قدردانی از آنها است؛ اما غافلگیری راهکار تاثیرگذارتری است.
افراد هرگز اتفاقات خوشایند و غیرمنتظره‌ای را که در زندگی برایشان اتفاق می‌افتد، فراموش نمی‌کنند و مهربانی تاثیر دائمی بر جای خواهد گذاشت. سعی کنید با ایجاد خلاقیت در کسب‌وکار، عملکردی متفاوت‌تر از دیگران داشته باشید و تشکر و حق شناسی از مشتریان را در دستور کار خود قرار دهید.

4️⃣ ارائه خدمات پیشگیرانه

نکاتی در مورد ارائه خدمات به مشتریان وجود دارد که در هر کسب‌وکاری باید آنها را آموخت. یکی از آن نکات، سبکی از خدمات مشتری یعنی «خدمات پیشگیرانه» است که با پیش‌بینی مشکلات احتمالی قبل از وقوع، می‌توان مانع روی دادن برخی از اتفاقات شد.
می‌توانید کارهای ساده‌ای انجام دهید برای مثال پیش از اینکه مشتریان با شما تماس بگیرند و سوالات یا خواسته‌های خود را مطرح کنند با آنها در ارتباط باشید تا متوجه نیازها و پرسش هایشان شوید.

سرمایه‌گذاری بر مشتریان، درآمد شما را بیشتر و موفقیت‌تان را در کسب‌وکار تضمین می‌کند. مشتری قلب تپنده سازمان است، برای حفظ مشتریان همه تلاش خود را به‌کار گیرید.

✍️منبع : Forbes

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️ درسی ازیک شکست

زمانی نوکیا دردنیای گوشی همراه شکست ناپذیرجلوه میکرد ومدتها پیشتازعرصه رقابت در بازارموبایل بود تا اینکه ناگهان از دور رقابت خارج شد.
جورمال_اولیلا مدیر عامل سابق نوکیا، بزرگترین عامل را عدم توانایی در شناخت ماهیت تغییرپذیر نیازمشتری بیان میکند.این اشتباه بزرگ سبب شد نوکیا نتواند با رقبای نوظهور و قدرتمندی چون اپل وسامسونگ رقابت کند وازصحنه رقابت بیرون رانده شد.
نیازمشتریان شما دربازه زمان تغییرمیکند. آنهایی موفق هستند که قبل ازفراگیرشدن تغییرات در بین مشتریان،متناسب با آن راهکار ارائه کرده باشند.درغیر اینصورت به سرنوشت نوکیا مواجه خواهند شد.
دنیادرحال تغییراست. اگرامروزموفق هستید تضمینی نیست که درآینده نیز موفق بمانید مگر اینکه متناسب با تغییرات، دگرگون شوید.
حتی اگر امروز موفق نیستید بدان معنا نیست که هرگزموفق نمی شوید.تغییرات،فرصت مناسبی برای شما بوجود می آورد که اگرخلاقیت به خرج دهید می توانید برموج تغییرات سوارشوید وخیلی سریعترشرایط خودرااز ناموفق به سمت موفق تغییر دهید.
نکته مهم این است که شکست،پیروزی،موفقیت وعدم موفقیت همگی بصورت یک روند شکل می گیرد.هیچکدام بصورت اتفاقی رخ نمی دهد.همواره به روند تغییرات در زندگیتان حساس باشید. تغییرات را تحلیل کنید.

یا تغییرات را بسازید و یا بهترین واکنش را در برابر تغییرات داشته باشید.دراینصورت،هرگز اسیر تغییرات نخواهید شد.

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
به پسرم گفتم: " نیازی نیست جزء 3 شاگرد برتر کلاس باشد. شاگرد متوسط بودن خوب است! زیرا فقط شاگردان متوسط وقت خالی دارند که مهارت‌های دیگر هم بیاموزند"

جک ما - بنیان گذار علی‌بابا
🆔@Fmut_ir
⭕️ چالش یافتن یک رهبر واقعی در سازمان

📖سایمون سینک، در کتاب مشهور خود با عنوان رهبران آخر غذا می‎خورند، به تبیین ویژگی‎های شخصیتی و رفتاری رهبران بزرگ پرداخته است.

🔸🔸۱. رهبران بی محابا به پیشواز ناشناخته‎ها و مخاطرات می‎روند.

🔸🔸۲. رهبران به خاطر حمایت از ما و رهنمون ساختن‎مان به آینده‎ای بهتر، از منافع شخصی خود می‎گذرند و هیچ‎گاه اموال ما را فدای داشته‌‎های خود نمی‎کنند.

🔸🔸۳. عملکرد رهبران، انگیزه رویاپردازی، یادگیری، رشد و ترقی را در ما افزایش می‎دهد.

🔸🔸۴. رهبران، شرکت‎ها را به مکانی که همه مایل به کار در آن باشند، تبدیل می‎کنند، محیطی که ما حس کنیم در آن می‎توانیم صادقانه ابراز وجود کنیم، به رسمیت شناخته شویم، به خاطر پیشرفتمان تشویق شویم و هنگام برگشتن از سرِ کار، سرشار از احساس امنیت، احساس موفقیت و احساس قدردانی باشیم.

🔸🔸۵. رهبران همانند والدین، خود را مسئول ارزشمندسازی زندگی ما می‎دانند.

🔸🔸۶. رهبران از سطحِ من، به سطحِ ما رسیده‎اند.

🔸🔸۷. رهبران با بیان واقعیت‎ها، اعتمادمان را جلب می‎کنند.

🔸🔸۸. رهبران، ما را از خود برتر می‎شمارند و به همین دلیل است که به جای جنگیدن با ما سرِ غذا، داوطلبانه کنار می‎ایستند و می‎گذارند ما زودتر غذا بخوریم.

🔸🔸۹. رهبران برای روحِ قوانین، بیشتر از خودِ قوانین ارزش قائلند و می‎دانند حتی کجا باید مجوز نقضِ قانون را به ما بدهند.

🔸🔸۱۰. رهبران، پشت درهای بسته کار نمی‎کنند، آن‎ها در راهروهای سازمان قدم می‎زنند و زمانی را صرف می‎کنند تا با ما در ارتباط باشند.

🔸🔸۱۱. رهبران جوری در کنار ما زیسته‎اند که کمک و خدمت به ‎آن‎ها، مایه افتخار و سربلندی برای ماست.

چند درصد از سازمان‎های کشورمان، از نعمت رهبرانی با این ویژگی‎ها برخوردارند؟


دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️مدیریت صحیح باید بتواند از مدیریت ریسک موثر برای جلوگیری از پیشامد های بالقوه نامناسب استفاده کند؛مدیریت بایدبرای مواجهه با بحران های پیش رو آمادگی داشته باشد.

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️ مهارتهای رهبری که اکثر مدیران فاقد آنها هستند

🔻۱. دریافت دیدگاه‎ها و نقطه‎نظرات دیگران:
بسیاری از مدیران نمی‎توانند دنیا را از نگاه ذینفعان مختلف سازمان همچون مشتریان، هیات مدیره، کارکنان و نهادهای قانون‎گذار ببینند.

🔻۲. کنترل هیجانات و احساسات:
مدیران موفق، زمانی که در موقعیت ناراحت‎کننده یا خوشحال‎کننده‎ای قرار می‎گیرند، نفسی عمیق کشیده و هیجانات خویش را کنترل می‎نما‎یند.

🔻۳. کنجکاوی مفهومی:
مدیران موفق زمانی که در برابر ایده‎ای جدید قرار می‎گیرند، دوست دارند بیشتر در مورد آن بدانند، اما مدیران ضعیف معمولا" با گفتن جمله‎هایی همچون "سیاست‎ شرکت، اجازه چنین کاری را نمی‎دهد" و یا این‎که "این تصمیم به شما ربطی ندارد"، کنجکاوی خاصی در برابر ایده‌‎های جدید از خود نشان نمی‎دهند.

🔻۴. تفکر انتقادی:
تفکر انتقادی برای همه مهم است، اما اهمیت آن قطعا" برای افرادی که گروهی از مردم را مدیریت می‎کنند، بیشتر است.

🔻۵. تفکر سیستمی:
مدیران ضعیف، توانایی دیدن رابطه و وابستگی میان مسائل مختلف و حل یکپارچه آن‎ها را ندارند، در نتیجه، بیشتر به دنبال حل یک مساله در فضای ایزوله هستند. چنین راه‎حل‎هایی، معمولا" پایدار نخواهند ماند.

🔻۶. فروتنی:
مدیران قوی اغلب باور دارند که پاسخ همه مسائل را نمی‎دانند و به عقل‎جمعی و مشورت، محتاج هستند. آن‎ها خود را خردمندتر و باهوش‎تر از سایرین نمی‎دانند.

🔻۷. مربی‎گری:
مربیگری، هنر گوش‎دادن و هم‎د‎لی است. مدیران ضعیف، اغلب بر دستورات مدیریتی و قوه قهریه تکیه دارند تا انجام فرایند مربی‎گری.

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️ حفظ و نگهداشت استعدادها و کارکنان کلیدی

👤هر فردی درون سازمان برای هدفی حاضر است که اگر به درستی به انجام برساند، سازمان نیز به هدف خود میرسد. برخی افراد اهداف و وظایف کلیدی تری دارند و برخی خیر. برخی موقعیت و پتانسیل رشد بیشتری دارند و برخی کمتر. در تقابل این موارد برخی افراد کلیدی تعریف می شوند و سازمان بایستی برای حضور آنها تلاش بیشتری بکند و انرژی بیشتری صرف کند.

👥مدیریت منابع انسانی در سازمان در حوزه نگهداشت کارکنان یک وظیفه عمومی دارد به این صورت که رویه های تعریف کند که کلیه کارکنان میل به ماندگاری بیشتر و میل به ترک خدمت کمتری داشته باشند.

👥 مدیریت منابع انسانی بایستی یک برنامه حفظ و نگهداشت تعریف کند. برنامه ای که به مدیران ارشد سازمان اطمینان خاطر بدهد که به ناگاه افراد و سرمایه های انسانی متعدد سازمان را ترک نمی کنند. مهمترین جزء این برنامه تعامل به منظور ایجاد تعادل میان نیازهای سازمان و نیازهای فرد یا افراد کلیدی است. نتایج تحقیقات موسسه گالوپ نشان میدهد که بخش اعظم دلایل خروج از خدمت در خصوص چگونگی برخورد مافوق مستقیم و همچنین شیوه گزارش عملکرد این افراد است.

👥برنامه حفظ و نگهداشت نیازمند یک خط سیر و مسیر راهنما دارد. این خط سیر و راهنما بایستی مبتنی بر نیازمندیهای طرفین(سازمان-فرد) باشد. ضمن اینکه کلیه عواملی که میتواند باعث رضایت و نارضایتی افراد شود را در خود به نحوی جای دهد. این حوزه ها میتواند شامل این موارد باشد:

📌پرداخت و جبران خدمات-روش های مختلفی که دارند(مالی و غیر مالی)
📌طراحی شغل
📌ارزیابی عملکرد
📌آموزش
📌توسعه شغلی
📌تعارضات میان افراد و میان فرد با مدیر مستقیم خود
📌فرصتهای پیشرفت
📌فرصتهای افزایش حقوق

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️ موانع موفقیت را بيشتر بشناسید‼️

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
⭕️برای مدیر شدن به چه مهارت هایی نیاز دارم؟

تعیین چشم انداز و هدف شما از سطح مدیریت راه خوبی برای پیشرفت حرفه شماست.برای بهبود قدرت مدیریتتان باید مهارتهای مورد نیاز این کار رابشناسید.اگر شما یک مدیر هستید و می‌خواهید کسب و کار خود را به سوی ثروت و موفقیت رهبری کنید نیاز دارید مهارت‌هایی را بیاموزید که سرعت حرکت شما به سمت ثروت را بیشتر کند.

⚠️مهارت های مورد نیاز برای مدیر شدن را در مقاله ی زیر بخوانید :

👇👇👇
مهارت های مورد نیاز برای مدیر شدن
______________________________________

🆔@Fmut_ir
⭕️ زمان را ثبت و زمان کش ها را حذف کن:

" اگر فعالیتی بیهوده است باید به آن نه گفت."

نخستین گام در راه اثربخش شدن مدیر این است که وقتی را که واقعا از آن استفاده می کند ثبت نماید. مدیرانی هستند که خودشان دفتر ثبت زمان دارند. دیگران این کار را به منشی خود واگذار می کنند. به هر حال مساله مهم انجام این کار و ثبت " درجا و به موقع " آن است. شمار زیادی از مدیران اثربخش همواره دفتر زمان را با خود دارند و همه ماهه بطور منظم به آن رجوع می کنند . در هر یک از این‌مراجعه ها ضمن بازاندیشی برنامه ها را دوباره تنظیم می کنند .
اولین کار در این زمینه آن است که کارهایی را که نباید بشود ، کارهایی را که واقعا تلف کننده وقت است و ثمر ندارد از برنامه حذف کنیم. برای یافتن کارهای وقت کش فعالیتهای دفتر زمان را نگاه کرده از خود می پرسند: " اگر این کارها را نکنم چه می شود؟ " و اگر پاسخ این باشد که " هیچ اتفاقی نمی افتد " دست از آن کارها بر می دارند.

✍️پیتر دراکر - مدیر اثربخش

دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
2024/09/30 18:27:17
Back to Top
HTML Embed Code: