Telegram Web Link
۳۴۹
ارتياد pinned «سلام به همه همراهان ارتیاد، بعضی دوستانی که کانال را دنبال می‌کنند، درخواست داشتند دانشجوها یا فارغ‌التحصیلان رشته‌های زیر هم در صورت امکان تجربه‌ی خودشان را به اشتراک بگذارند: رادیولوژی علوم شناختی تکنولوژی پرتو شناسی هوشبری تکنولوژی اتاق عمل پرستاری…»
۳۵۰
سلام. میخوام از رشته پروتز دندان بگم. کارشناسی پیوسته پروتز دندانی چهارسال طول میکشه. در حال حاضر امکان ادامه تحصیلش در ایران وجود نداره، البته در تلاش هستن که بزودی ارشدش رو بیارن ایران.
فقط چهار دانشگاه تهران، بهشتی، اصفهان، و سبزوار این رشته رو دارن. بهشتی از تهران بهتره.
از اون جایی که تعداد دانشگاه های کمی این رشته رو دارن، و تعداد ورودی ها هم کمن(حدود ۲٠_۳٠ نفر)، هنوز اشباع نشده.
البته که بعضی از سال ها کاردانی میگیره، مثلا سال۹۹ کاردانی گرفته اما سال ۴٠٠ کارشناسی گرفته.
طرح هم نداره.
حالا ما چیکار میکنیم؟ به عبارت ساده تر دندانسازیم. یعنی بیمار وقتی دندانپزشک مراجعه میکنه،پزشک از دهانش قالب میگیره و برای ما میفرسته. ما در لابراتوار کارشو براش میسازیم.مثلا ایمپلنت،روکش ها، دندان مصنوعی،لمینت و...
پس اصلا بالینی نیست، یعنی اصلا با بیمار سروکار ندارین. ترکیب هنر و علوم پزشکی و مقداری هم فنی طوره. معمولا کارمون صبر و حوصله، و ظریف کاری و دقت میخواد.
شما یا لابراتوار میزنید با مدرکتون، یا میرید تو لابراتوار کسی کار می کنید.

معایبش خب ببینید چون کار فیزیکی و یدیه، خسته کننده اس شاید. دیگه اینکه شما کارتون دولتی نیست، ساعت مشخص نداره،ممکنه یوقتایی بخاطر تحویل بموقع کار تایم زیادی مجبور باشید لابراتوار باشید،، حقوق ثابت نداره.(البته این مزیت هم محسوب میشه.) سوم اینکه متاسفانه خیلی از دندانسازایی که دارن کار میکنن، بدون مدرک هستن، این مطلب ممکنه اذیتتون بکنه.
اما مزایاش؛ ساعت کار دست خودتونه. درآمدتون میتونه از دندونپزشک هم بالاتر باشه. در ضمن این رو هم در نظر بگیرید که دندونپزشک شش سال درس میخونه، دو سال میره طرح. اما شما خیلی سریعتر به درامد میرسید.

برخلاف خیلی از دانشجوهای بعضی رشته ها که بعد از فارغ التحصیلی میرن سر کار غیرمرتبط با رشته شون، اما بازار کار پروتز فراهمه.
البته این نکته هم وجود داره که بالاخره تاسیس لابراتوار سرمایه میخواد، اما نگران نباشید، اینطور نیست که اصلا نتونید لابراتوار بزنید.
#پروتز_دندان
#دانشگاه_علوم_پزشکی_تهران
#تجربی
@ertiad
۳۵۱
سلام. امیدوارم حالتون خوب باشه به کسایی از رتبه‌شون خوشحالن تبریک میگم و به کسایی که از رتبه‌شون ناراحتن، این نوید رو میدم که تا چندوقت دیگه این غم رقیق و محو میشه و شما کلی مسیر خوب پیشروتون قرار می‌گیره.شاید خیرتون در چیزی باشه که انتظارش رو ندارید
دوسال پیش که من می‌خواستم انتخاب رشته کنم، بین مهندسی برق، مکانیک و کامپیوتر شک داشتم و نمی‌تونستم تصمیم بگیرم. دوست داشتم یه رشته‌ای بود که همه این رشته‌ها رو توی خودش داشته باشه و جامع و گسترده باشه و خب مهندسی پزشکی تلاقی علوم بود به نوعی. چارت مهندسی پزشکی رو درس‌هایی متشکل از برق/مکانیک/شیمی و زیست تشکیل میده و همه بخشی ازش رو می‌خونن و بعدش بین بیوالکتریک، بیومکانیک و بیومتریال انتخاب گرایش می‌کنن. و یه پلن بی هم داشتم که اگر این رشته رو دوست نداشتم تغییر رشته بدم یا دورشته‌ای کنم با یه رشته دیگه. در واقع تصمیم گرفتم انتخاب رشته رو به تعویق بندازم تا بتونم بیشتر فکر کنم و با درس‌ها آشنا بشم و بیشتر هم خودم رو بشناسم و بسنجم که چه رشته ای به درد من می‌خوره.
بخش‌نامه‌های دانشگاه امیرکبیر رو نگاه کردم و برای تغییر رشته از مهندسی پزشکی به مهندسی برق/مکانیک/کامپیوتر باید هر سه ترم اول معدل بالای ۱۷ می‌آوردم( الان به معدل بالای ۱۷.۵ تغییر کرده). توی امیرکبیر رشته‌ها سطح بندی‌دارن و برای رشته‌های هم‌ سطح باید معدل هر سه ترم بالای ۱۵ باشه و برای رشته‌های پایینتر شرط معدل نداره و برای رشته‌های بالاتر هم همین معدل بالای ۱۷ رو می‌خواست. ( من راجع به امیرکبیر خبر دارم.نمی‌دونم دانشگاه‌های دیگه چقدر این امکان رو دارن)تغییر رشته به مهندسی کامپیوتر خیلی سخته و معمولا رشته‌های همسطح خودش رو قبول می‌کنن(یعنی برق و علوم کامپیوتر) و علوم کامپیوتر هم تا حدودی سخته و بقیه رشته‌ها به شرط داشتن شرایط معدل و موافقت دانشگاه مبدا به احتمال خیلی زیاد قبول می‌کنن.
سال اول دانشگاه فهمیدم که اصلا مکانیک دوست ندارم و هنوز نسبت به برق و کامپیوتر شک داشتم و آخر ترم سه مطمئن شدم که برق رو هم نمی‌خوام و به علوم کامپیوتر تغییررشته دادم.
الان که یک ترمه تغییر رشته دادم فکر کردم خوبه که تجربه‌هام رو در مورد تغییر رشته با شما هم به اشتراک بذارم:
یکی از بزرگترین سختی‌های این‌کار( برای تغییر رشته به سطح بالاتر) گرفتن معدل بالای ۱۷ه.دانشگاه اصلا شبیه مدرسه نیست و برای اینکه بتونید معدل بالای ۱۷ بیارید باید شبیه سال کنکور درس بخونید( من از سال کنکورم هم بیشتر درس خوندم در این چهار ترم:دی) و خیلی از آدم‌ها به امید تغییر رشته وارد رشته‌ای میشن و به دلیل معدل یا تغییر قانون و… نمی‌تونن تغییر رشته بدن و مجبور میشن همون رشته رو بخونن.احتمال این نشدن رو جدی بگیرید و اگر از یه رشته‌ای بدتون میاد، نرید سمتش به این امید که “حالا تغییر رشته میدم”ممکنه نشه و خب چهار سال خوندن چیزی که دوستش ندارید اتلاف وقت و عذاب آوره.
یه سختی دیگه‌ تغییر رشته هم اینکه متغیرهای زیادی توش دخیلن.یه موقع دانشکده مقصد به خاطر کمبود امکانات نمی‌تونه دانشجو بگیره (یا به تعداد خیلی کم می‌تونه بگیره) و حتی اگر شرایط رو کسی داشته باشه موافقت نمی‌کنن و موافقت دانشکده مبدا هم مهمه و باید موافق باشن.
نکته مثبتش هم اینکه اگر کسی ته دلش شک داره که می‌خواد چی بخونه می‌تونه این آپشن رو گوشه ذهنش داشته باشه و خاطر جمع‌تر انتخاب رشته کنه و اگر کسی هم سال کنکور نتونسته نتیجه دلخواهش رو بگیره میتونه دوباره کنکور نده و بیاد دانشگاه و تغییر رشته بده(ریسکش بالاتره فقط متاسفانه) و با درس‌های دانشگاه آشنا بشه و بهتر تصمیم بگیره. و خب حداقل در امیرکبیر آدم‌های زیادی تغییر رشته میدن و کار روالی محسوب میشه.
درنهایت امیدوارم بهترین تصمیم رو بتونید با توجه به شرایطتون بگیرید و در هر راهی که قدم میذارید موفق باشید🌻

#علوم_کامپیوتر
#مهندسی_پزشکی
#تغییر_رشته
#ریاضی
#امیرکبیر
@ertiad
۳۵۲
سلام خدمت همه دوستانی که برای آینده شون دغدغه دارن.
چون خودم قبلاً از کانال ارتیاد بهره بردم و سود کردم، تصمیم گرفتم من هم به بقیه کمک کنم.
من رشته علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج میخونم.
اول از رشته‌مون میگم، یه رشته عالی و تقریباً نو پا که اصلاً اشباع نشده و بنابر این از لحاظ پیدا کردن کار خیالتون راحت. بعد از گرفتن مدرک "کارشناسی" میتونید در مراکز بهداشت، خانه های بهداشت، مراکز درمانی، بیمارستان یا حتی "مطب" مشغول به کار بشین. مثل رشته‌های پرستاری، هوشبری، اتاق عمل و.... آقا بالاسر ندارید و این یه نکته مثبت محسوب میشه. وقتی دکترای تخصصی تون (phd) رو بگیرید به معنای واقعی متخصص تغذیه و رژیم درمانی هستید. پرستارها با این همه نفوذ و انجمن صنفی و... هنوز نتونستن به طور عملی، تعرفه رو برای خودشون تصویب کنن ولی برای رشته ما با اینکه هنوز صنف نداریم، تعرفه مون رو میگیریم، به عبارتی حقوقمون بالاتره.
اگر میخواید زودتر به درآمد برسید رشته های پیراپزشکی مثل پرستاری خوب هستن ولی اگر آینده نگر هستید و میخواید پیشرفت کنید ، تغذیه عالیه. بدیِ پرستاری و... اینه که جای پیشرفت ندارید.
یکی از خوبیای دیگه رشته ما این هست که طرح دو ساله اختیاری هست و اجباری نیست.
از دانشگاه مون بگم براتون:
دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یه دانشگاه از رنج متوسط هست نه سطح بدی داره نه مثل شهید بهشتی و تهران و... هست. بنده ساکن قم هستیم، پارسال که یاسوج قبول شدم ، اولش خیلی ناراحت بودم گفتم مگه کهگیلویه و بویراحمد دانشگاه هم داره؟ و... ولی الان که یکسال از تحصیلم میگذره واقعاً از سطح علمی دانشگاه راضی هستم.
آب و هوا و مردم یاسوج هم که بهترین هستن انصافاً...

امیدوارم که بتونم کمکتون کرده باشم.
این هم آیدی من هست، هر سوالی چه در مورد رشته‌ام و چه در مورد محل تحصیلم داشتین، در خدمتتون هستم:
@mmj_3130

#تغذیه
#دانشگاه_یاسوج
#تجربی

@ertiad
۳۵۳
من مهندسی حرفه ای کامپیوتر دانشگاه فنی حرفه ای دختران دکتر شریعتی درس میخونم
شاید براتون سوال شه که دانشگاه فنی حرفه ای مگه میتونه از رشته مهندسی دانشجو برداره ؟ اره یک ساله که داره از بچه های ریاضی رشته مهندسی کامپیوتر و معماری و حسابداری برمیداره..
ولی این مهندسی کامپیوتر یه فرقایی با مهندسی کامپیوتر بقیه دانشگاه های دولتی داره اونم اینکه مثلا فیزیک نداره (طبق چیزی که شنیدم اینکه فیزیک تو ارشدم نمیاد) پس بود و نبودش خیلی تاثیر نداره.. ولی مثلا ما یه درسایی داریم مثل کارراه شغلی که فقط توی دانشگاه های فنی حرفه ای تدریس میشه (البته یه درس عمومیه ولی خب بچه های مهندسی کامپیوتر بقیه دانشگاه ها ندارن طبق چیزی که از بقیه دوستام شنیدم ) در کل تفاوتاشون جزئیه و اینطور نیست که از بقیه بچه های مهندسی کامپیوتر بقیه دانشگاه عقب تر باشی .. اتفاقا به نظر من چون دانشگاه فنی حرفه ایه بیشتر تمرکز روی فعالیت های عملیه و همین میتونه برای ورود به بازار کار یه امتیاز مثبت باشه..
در کل اگه عاشق رشته مهندسی کامپیوتری و میخوای بری یه دانشگاه دولتی به صورت روزانه این رشته رو بخونی و رتبت هم خیلی خوب نشده ( منظور اینه که نهایتا تا ۵۰۰۰ شده باشی) بهتون دانشگاه شریعتی رو معرفی میکنم..
درمورد دانشگاه هم فضای تقریبا بزرگی داره و تقریبا هر کی رو میبینی یه بوم نقاشی دستشه😄 و کلا حال هوای طراحی و نقاشی و گرافیک و انیمیشن و.. تو فضای دانشگاس که به نظر من خیلی باحاله😌
و اینم بگم که دانشگاه کاملا دخترانه اس مثل دانشگاه الزهرا ولی یکم نسبت به الزهرا ناشناخته تره..
#مهندسی_کامپیوتر
#دانشگاه_شریعتی
#تهران
#ریاضی
@ertiad
۳۵۴
سلام
من ورودی سال ۹۲ لیسانس زیست‌فناوری، یا بیوتکنولوژی دانشگاه تهرانم و بیشتر این متن رو منتشر می‌کنم که یه سری مسائل مستقل از زمان رو بگم و یه گزارشی از سال‌های بعد لیسانس داده باشم. برای درک بهتر شرایط دانشگاه و رشته از ورودی‌های جدید‌تر حتما کمک بگیرید.
من انتخاب دومم این رشته بود و از کودکی می‌خواستم زیست‌شناس بشم. دلایلم برای انتخاب این بود که زیست‌شناسی شگفت‌انگیزه، و هرچی ازش بیشتر می‌دونید بیشتر شگفت‌زده میشید. و اینکه آینده‌ی شغلی‌اش بسیار بسیار گسترده‌اس: از یه آدم کاملا فیلدی که نمونه جمع می‌کنه، تا کسی که توی کارخونه برای تصفیه پساب کار می‌کنه، کسی که آزمایشگاه‌های سلولی کار می‌کنه یا اصلا زیست‌شناس محاسباتی‌ای که کل کارش با کامپیوتره (حالا اینکه خوبه یا بده رو نمی‌دونم، برای من خوب بود :)، و اینکه امکان کار بین‌رشته‌ای بسیار فراهمه. و منم می‌خواستم محقق بشم.
معرفی بیوتکنولوژی: بیوتک به طور خلاصه، تغییر یا استفاده از موجودات‌زنده برای هدف انسانیه، و همونطور که از تعریفش مشخصه بسیار گسترده‌اس و مرزش با بقیه‌ی رشته‌ها چندان واضح نیست، شاخه‌های بیوتک و مثال اندک:
- صنعتی: استخراج زیستی، پروسه‌های زیستی
- پزشکی: پزشکی بازساختی، سلول‌های بنیادی
- دارویی: پیدا کردن و تولید دارو‌های جدید، بهینه‌سازی تولید
- کشاورزی: کشت بافت، تغییر محصولات گیاهی (تراریخته)
- بیوانفورماتیک: مدل‌سازی محاسباتی زیست‌مندان
- غذایی: تهیه‌ی مواد تخمیری مثل پنیر
- محیطی: تصفیه پساب، سوخت زیستی
و …
توصیه می‌کنم یه نگاهی به این مقاله راجع به معرفی بیوتکنولوژی بندازین

راجع به رشته: دو سال اول بیشتر زیست‌شناسی عمومی و مباحث پایه دارید و از سال‌های بعد دروس تخصصی و کارآموزی. حتما حتما چارت درسی رو ببینید. اساتید از گروه‌های مختلف هستن (گیاهی، جانوری، میکروبیولوژی و سلولی/مولکولی) که باعث میشه شما با فیلدهای مختلف آشنا بشید و بتونید علاقه‌مندی‌تونو پیدا کنید.
تجربه‌ی لیسانس برای من تجربه‌ی بسیار بدی بود، یک مقداریش به خاطر شرایط دانشگاه بود: روز اولی که اومدم یکی از بچه‌ها به من گفت که من رشته‌ی «بهتر» هم قبول می‌شدم، اما به خاطر دانشگاه تهران اومدم (هیچوقت اینکارو نکنید!) و همون موقع مثل سیلی خورد تو صورتم که تعداد آدم علاقه‌مند کمه. من جو روم اثر می‌ذاشت و باعث شد که شوق و ذوق خودم کم‌کم از بین بره، اکثر کلاس‌ها به جای کتاب و تمرین‌محور، شدیدا جزوه‌محور و امتحان‌آخری بودن و کم‌کم عادت تکست خوندن از سرم افتاد. سطح آزمایشگاه‌ها (به جز چند مورد) پایین بود و بسیار حوصله‌سربر‌.
اما تجربه‌ی بد لیسانس من بیشتر به واسطه‌ی این بود که اجازه دادم این چیزا روم تاثیر بذاره و فراموش کردم که این راه منه و فقط منم که مسئول خودمم. توی مدرسه شما انگار روی ریلید، فقط کافیه که دستور‌العمل‌هایی (که کمابیش برای همه یکسان تجویز میشه) رو دنبال کنید تا پایان کنکور. بعدش اما وسط بیابون ول شدید و هدفتون شخصیه و با بقیه فرق می‌کنه، بنابراین راه خودتونو فقط خودتون می‌تونید بچینید.

دانشگاه تهران: دانشگاه تهران جو بسیار پویایی داره، می‌تونید در جمع‌ها و انجمن‌ها دوستان متنوعی پیدا کنید. دانشکده‌ها نزدیک همن که اجازه میده بتونید در کلاس‌های رشته‌های دیگه شرکت کنید و درکل تجربه‌ی دانشجویی (خارج درسی) خوبی داشته باشید، یا حتی دوره‌ی کهاد یه رشته‌ی دیگه رو بردارید.

وضعیت ورودی ما در سال ۱۴۰۱: از ورودی ما که ۱۶ نفر بودیم، ۴ نفر داخل و ۵ نفر خارج از کشور هنوز مشغول تحصیل در رشته‌ی مرتبطیم، ۲ نفر تغییر رشته دادن، ۱ نفر کار آزاد داره و ۱ نفر کار آموزشی مرتبط به بیوتکنولوژی می‌کنه و باقی رو اطلاعی ندارم.

بازار کار: من کار تخصصی توی این رشته نکردم که بخوام از بازار کارش بگم، ولی در مجموع: بازار کار مشخصی خارج از دانشگاه نداره و صرفا لیسانس خوندن این رشته، مطلقا به معنی اینکه کاری مربوط به رشته‌ خواهید داشت نیست، و کلا دانشگاه تهران خوندن هم پایه حقوقی رو تضمین نمی‌کنه.
فکر کنم بهترین کار برای اینکه بی‌واسطه ببینید چقدر بازار کار داره و کارهاش چه شکلین، سرچ کردن کلیدواژه‌های مرتبط تو سایت‌های کاریابی مثل جابینجا، جاب‌ویژن و یا اصلا سرچ کردن «استخدام» + کلیدواژه‌ی مربوط توی گوگله

توصیه‌ای من به جوانان زیست‌خوان (یا حتی کلا): مطالعه‌ی علمی فارغ از دانشگاه داشته باشید، ممکنه در طول لیسانس هرگز کلاسی ملزمتون نکنه که کتاب/ مقاله بخونید. با فقط جزوه خوندن، ممکنه معدل عالی‌ای بگیرید، اما بدون مطالعه‌ی جدی منابع قطعا باسواد نمیشید.

لینک‌های مفید: چارت رشته‌های زیست‌شناسی دانشگاه تهران

#زیست_فناوری
#بیوتکنولوژی
#دانشگاه_تهران
#تجربی #ریاضی

@ertiad
ارتياد pinned Deleted message
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْن (ع)
وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْن (ع)
وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْن (ع)
وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن (ع)
@ertiad
۳۵۵
سلام
من کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی نساجی خوندم.
مهندسی نساجی چند تا گرایش داره. شیمی نساجی و علوم الیاف. پوشاک. تکنولوژی نساجی و فک کنم جدیدا نانو هم اضافه شده.
دانشگاه های مختلفی این رشته رو دارن. من دانشجوی دانشگاه آزاد بودم. از نظر رفرنس درس ها بین آزاد و سراسری تفاوت خاصی نیست.
من گرایش شیمی نساجی و علوم الیاف خوندم. تا چند ترم دروس با رشته های مهندسی شیمی مشترکه. اما بعدش دیگه وارد درس های تخصصی نساجی میشید. علوم الیاف، فیزیک الیاف، تکنولوژی تولید الیاف و…
درس هایی هم که مشترکه با مهندسی شیمی، شیمی عمومی، شیمی آلی، شیمی فیزیک، شیمی تجزیه، پلیمر. ترمودینامیک، مکانیک سیالات، استاتیک، معادلات دیفرانسیل، برق، برنامه نویسی و…


از نظر کاری، به نظر من این رشته بیشتر مناسب کسایی هست که خانواده اشون در این صنعت فعال هستند. که دیگه مشکل کار پیدا کردن نداشته باشن. در غیر این صورت پیشنهاد میدم که حتما توی انجمن ها و همایش ها و مراسم هایی که جامعه متخصصین نساجی میذارن شرکت کنید تا از طریق آشنا شدن با متخصصین بتونید فرصت کاری پیدا کنید.
#مهندسی_نساجی
#دانشگاه_آزاد
#ریاضی
@ertiad
۳۵۶
سلام
رشته فیزیوتراپی
محبوبترین کارشناسی پیرا پزشکی
حجم درسای سنگینی داره
ولی رشته تاپ و فوق العاده با کلاسیه
از ترم ۵میتونی مشغول باشی
درامدش هم بستگی داره به شرایط داره
از یه شیفت کاری که ۴ساعته ۸ملیون شروع میشه تا به بالا

کسی سوالی داشت در خدمتم
@Bt1mh

#فیزیوتراپی
#تجربی
@ertiad
۳۵۷
2024/09/22 13:33:01
Back to Top
HTML Embed Code: