Telegram Web Link
⭕️ اوضاع دهشتناک و وخیمِ شاهدبازی در میان سران صوفیه!

پیشتر در مقاله ی شاهد بازی، به دلیل رکاکت بیش از حد، به صورت اجمالی و سربسته، به این حکایت از شیخ حریری که از قضا مورد تمجید و ستایش شمس تبریزی نیز بوده اشارتی شده بود.
در مقاله مذکور می توانید نمونه های دیگری از مستندات شاهدبازی سران صوفیه را ملاحظه نمایید.

@ebnearabi
⭕️ وحدت الوجود کی اقسام، اس کے بطلان پر دلائل اور فقہی احکام 🇵🇰
آیۃ اللہ العظمیٰ ناصر مکارم شیرازی

فہرست
🔸 اقسام وحدت الوجود
▪️ صوفیوں کے کلام میں وحدتِ مصداقی کے نمونے
▪️ ہاتف اصفہانی کے اشعار
🔸 شیعہ فقہاء کا موقف
▪️ امام خمینی کا حاشیہ
🔸 وحدت الوجود عقل کی میزان پر
▪️ الفاظ کا گورکھ دھندہ
▪️ خدا بہت قریب ہے
▪️مخلوقات حقیقی موجودات ہیں
▪️ سوفسطائی نہ بنیں!
▪️ خدا پاک اور منزہ ہے
🔸 وحدت الوجود قرآن کی میزان پر
1۔ آیاتِ خلقت
2۔ آیاتِ عبادت
3۔ آیاتِ رزق
4۔ آیاتِ اطاعت
5۔ آیاتِ بعثت
6۔ آیاتِ امتحان
7۔ آیاتِ معاد
8۔ آیاتِ مکافات
9۔ آیاتِ بہشت
10۔ آیاتِ شفاعت
🔸 تتمہ

*مکمل تحریر کا لنک* ⬇️
https://ebnearabi.com/ur/349

@ebnearabi
⭕️ مذهب خواجه عبدالله انصاری - دیدگاه دکتر شفیعی کدکنی در این باره

🔺فهرست
الف) خلفا و بزرگان اهل سنت در دیدگاه خواجه عبدالله انصاری
-ابوبکر
عمر
-عائشه
ب) تعصب علیه تشیع
ج) تصوف و شریعت

در بخشی از این نوشتار می خوانیم:

🔺 خواجه انصاری بر خلاف شعار صلح کل صوفیان، در برخورد با تشیع، به شدت تعصب به خرج داده و برخی از بزرگان خودشان را صرفا به علت انتساب به تشیع، از اعتبار ساقط می کند.

🔺 دکتر شفیعی کدکنی نسبت به ادعای تشیع حاکم نیشابوری در مقدمه کتاب تاریخ نیشابور، اثر خود حاکم، می نویسد:
«کسانی که او (حاکم نیشابوری) را به تشیع متهم کرده‌اند، افراد بسیار متعصب و تنگ‌نظری از نوع(=مانند) خواجه عبد الله انصاری بوده‌اند که در حق حاکم گفته است: «ثقة في الحديث ورافضي الخبيث[19]» یعنی در نقل احادیث، بسیار مورد وثوق است اما رافضی (شیعه) [و] خبیث است و از جمله دلایل رفض و تشیع او را یکی این دانسته‌اند که وی با معاویه و آل معاویه دشمنی داشته و این دشمنی را آشکار می‌کرده است.»

🔺 ایشان ذیل همین مطلب در پاورقی مینویسد:
«از به کار بردن کلمه «تنگ‌نظر» در مورد این مرد بزرگ بسیار متاسفم ولی خوانندگان باید بدانند که چهره افسانه‌ای و موجود در «مناجات‌ها» که اغلب آن‌ها منسوب به اوست (یعنی انتسابشان به او قابل تایید نیست) با آنچه حقیقت تاریخی او را که مردی است بسیار متعصب در مذهب حنبلی تشکیل می‌دهد زمین تا آسمان تفاوت دارد. از همین داوریِ او در باب حاکم، طرز تفکر او را به خوبی می‌توان دریافت»[20]

🔺 دکتر شفیعی کدکنی به خوبی بحث مذهب خواجه را مطرح نموده و نوشته است:
«خواجه عبدالله انصاری یک صوفیِ اهل سنت است و بر مذهب امام احمد بن حنبل، و در شعری که به عربی سروده گفته است: من همه عمر حنبلی زیستم و وصیت میکنم که همگان نیز مذهب حنبلی اختیار کنند. اما ما ایرانیان به ویژه بعد از عصرِ ایلخانی و بیشتر صفوی، در طول زمان، کوشیده ایم که از او یک شیعه اثنی عشری-آنهم به سبکِ مرحوم شاه اسماعیل صفوی- بسازیم»[21].



📌 مشاهده مشروح مطلب در سایت: مذهب خواجه عبدالله انصاری – خواجه عبدالله انصاری شیعه بود یا سنی؟



🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
@ebnearabi
⭕️ رواج استعمال بنگ (حشیش) و تریاک در میان صوفیه

🔺فهرست
عناوین
▪️ معناشناسی
▪️پیشینه
▪️فناء فی الله
▪️کاشف بنگ
▪️قلندران و استعمال بنگ
▪️خاکساریه و بنگ
▪️خراباتیان
▪️تریاک

استعمال بنگ و افیون در تصوف سابقه ای دیرینه دارد. عبید زاکانی در رساله تعریفات می گوید: «البنگ: آنچه صوفیان را در وَجَد آورد.»[2] قاضی عضد ایجی (۷۰۸/۷۰۱-ح ۷۵۶ ق) (از مشهورترین متکلمان مسلمان و صاحب کتاب المواقف) ابن عربی را از صوفیانی می داند که حشیش مصرف می کرد.[3] باخرزی (م736ق) اشاره به رواج مصرف بنگ بین صوفیه دارد.[4]

همچنین گفته اند:

بنگی زدیم و سر انا الحق شد آشکار ### ما را به این گیاه ضعیف این گمان نبود

بسیاری از منتقدین معتقدند که ادعای صوفیه مبنی بر اتحاد با خدا و فناء در ذات او، ریشه در عدم تعادل روحی و جسمی آنها دارد و این عدم تعادل نیز بعضا از آسیب هایی ناشی شده است که صوفیان به جسم خود روا می داشتند.

برخی از این آسیب ها با ریاضت های شاقه ایجاد می شود و صوفیان عزلت گرا را گرفتار توهم می کند و برخی دیگر از این آسیب ها، با استعمال بنگ و مخدر ایجاد می شود. علامه ی طباطبایی از جمله اشخاصی است که چنین نظری دارد و می نویسد:

«صوفیه براى سیر و سلوک آداب و رسوم خاصى را که در شریعت وجود نداشت به وجود آوردند و راه‌هاى جدیدى را پیوسته به آن افزوده و شرع را کنار گذاشتند. تا اینکه به جایى رسیدند که شریعت را در یک طرف دیگر قرار دادند و کارشان به جایى رسید که در محرمات غوطه‌ور شدند و واجبات را ترک کردند و در آخر منتهى به تکدى و استعمال بنگ و افیون شدند که این حالت، آخرین حالت تصوف است که مقام فنا نامیده مى‌شود»[5]


استعمال مخدر نیز به انواع و طرق مختلفی صورت می گرفت که از جمله آن، خوراکی بود. چیزی که دراویش آن را «دوغ وحدت»! می نامیدند، زیرا خاصیت توهم زای آن سبب می شد که اشخاص در حالت توهم شدیدی قرار بگیرند و القائات شیخ خود را شهود کنند.


📌 مشاهده مشروح مطلب در سایت: بنگ (حشیش) و تریاک در تصوف



🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
@ebnearabi
⭕️ ابن عربی و جماع (رابطه جنسی) با ستارگان و حروف الفبا

ابن عربی از بزرگان صوفیه و عرفان نظری مدعی شده که شبی در عالم رویا با یکایک ستارگان جماع نموده تا جایی که هیچ ستاره ای از این مساله در امان نمانده است. پس از آن نیز با حروف الفبا همان معامله و مراوده را داشته است. جالب است که واسطه ای از جانب ابن عربی این رویا را برای یکی از به اصطلاح عرفای عصر نقل می کند. آن عارف نیز تعبیری والا و متعالی برای رویای ابن عربی قائل می شود.

در فتوحات به نقل از ابن عربی آمده است که:

«رأيت ليلة أني نكحت نجوم السماء كلها فما بقي منها نجم إلا نكحته بلذة عظيمة روحانية ثم لما كملت نكاح النجوم أعطيت الحروف فنكحتها و عرضت رؤياى هذه على من عرضها على رجل عارف بالرؤيا بصير بها و قلت للذي عرضتها عليه لا تذكرني فلما ذكر له الرؤيا استعظمها و قال هذا هو البحر الذي لا يدرك قعره صاحب هذه الرؤيا يفتح له من العلوم العلوية و علوم الأسرار…»[۱]

ترجمه: «شبی در خواب با ستارگان جماع کردم و لذت روحانی عظیمی بر من دست داد. تا جایی که هیچ ستاره‌ای نماند مگر آنکه با او جماع کردم؛ سپس حروف الفبا برایم آورده شد و با آن‌ها نیز جماع کردم. خواب خود را با واسطه به عارفی که (به تاویل و تعبیر) رویا آگاه بود عرضه کردم ولی به آن واسطه گفتم که نامی از من نبر. آن عارف از رویای من به بزرگی یاد کرد و گفت تعبیر آن دریایی است که عمق و قعر آن را کسی نمی تواند درک کند جز صاحب رویا و بابی از علوم متعالی و اسرار به روی او گشوده خواهد شد.»

با توجه به چنین ادعاهایی سخن قاضی عضد ایجی تقویت می‌شود که می گفت:

«أنه كان كذابا حشاشا كأوغاد الأوباش.[۲]»

ترجمه: «ابن عربی دروغگویی بود که مانند پست‌ترین اوباش حشیش مصرف می کرد.»




📌 مشاهده مشروح مطلب در سایت:
http://www.ebnearabi.com/17273/ابن-عربی-و-ادعای-جماع-رابطه-جنسی-با-ستا.html



🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
@ebnearabi
📌الصوابُ من عليًّ (عليه السلام)

عليُّ بنُ إبراهيم بنِ هاشم، عن محمدِ بنِ عيسى عن يُونس عن ابنِ مُسكان ،عن محمدِ بنِ مُسلمٍ قال:سمعتُ أبا جعفرٍ (عليه السلام) يقولُ:

ليس عند أحدٍ من النّاس حقٌ ولا صوابٌ ولا أحد من النّاس يقضي بقضاءٍ حقًّ إلّا ما خرج منّا أهل البيتِ، وإذا تشعّبتْ بهم الأمورُ كان الخطأُ منهم والصوابُ من عليًّ (عليه السلام).

📚 أصول الكافي، ج١، ص٤٥٣
⭕️ The debate between Mulla Tahir Qummi and Mulla Taqi Majlisi on sufism 🇬🇧

✍️ Dr. Ata Anzali

🔺 Mulla Muhammad-Tahir Shirazi Najafi Qummi (d. 1689) was one of the most prominent religious scholars. Biographical sources cite him as an eminent theologian and scholar of hadith.

🔺 Qummi’s writings attracted the eye of Muhammad-Taqi Majlisi (d. 1659), one of the most charismatic and popular Twelver scholars of the era. Majlisi was a scholar of hadith and a student of the legendary shaykh Baha al-Din Muhammad ʿAmili, otherwise known as Shaykh Bahaʿi (d. 1621).

Read complete article ⬇️
https://ebnearabi.com/en/2023/10/09/the-debate-between-mulla-tahir-qummi-and-mulla-taqi-majlisi-on-sufism-dr-ata-anzali/

🔹 Exploring Ibn Arabi, Mysticism and Sufism

https://www.tg-me.com/ebnearabi
@ebnearabi
⭕️ ملاصدرا و تجلیل از قطب فرقه ذهبیه و استمداد از روح او!

🔺 جلال الدین مجدالاشراف از اقطاب پرنفوذ و تاثیرگذار فرقه ذهبیه، در باب ذهبی بودن ملاصدرا می گوید:

چنانچه خود جناب صدرالمتالهین در اسرار الایات بخط خودشان که نزد فقیر است مرقوم فرموده که بسالهای دراز در علوم حکمیه حرکت می کردم ولی منظورم رسیدن به حدیث حضرت رسول خدا صلى الله عليه و آله سلم بود که فرموده اند جذبة من جذبات الحق توازى عمل الثقلين و صورت نمی بست ابدا و بمحض صورت حکمت و برهان هر چه کردم نشد ناچار رو به تصفیه نفس و ریاضات کرده پنجاه اربعین بل ازيد مشغول گردیدم تا آنکه وقتی در سفر هرات رسیدم در دو فرسخی بر سر مقبره جناب شیخ ابی احمد کاشانی ذهبی قدس سره العزير باصحاب خود گفتم که این مرد بزرگی است بزیارت ایشان تطییب و تطهیر کرده میباید رفت بلکه از باطن فیض بواطنش فیض برده باشیم شما جدا من جدا داخل بقعه شویم مزاحم یکدیگر نباید بود فبنا علیه خود را مصمم کرده داخل بقعه متبرکه گردیدم به محض سلام کردن حالتی دست داد که سالها آن را میخواستم از فیض روح آن شیخ دیدم انچه در ایام ریاضت علمیه و اوقات تصفیه قلب پنجاه اربعینی ندیده بودم وقتی که از بقعه بیرون امدیم نیک برخوردم که همان فقره جذبة من جذبات الهيه مطلوب بسالها موجود است در من دانستم که شخص محض قول برهانی به عبث حکیم الهی نمی شود بعدها از برکت خاک آن ولی بزرگ با قدم یقین حرکت می کردم.

📚 رساله نوریه ص۶۰ به نقل از آیات الولایه ج۲ ص۴۸ جلال الدین محمد شریفی مقلب به مجدالاشراف
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM


📜علامت القای جنّی آنست که باعث هوس و شدت و حرارت و گرفتگی و مثل آن است. (ابن فناری، 2/110)*


📜چون جن از«مارج من نار» است به همین خاطر مسّ وی باعث شدت و حرارت بوده و باعث دلمردگی یعنی قبض می شود و شخص به نوم(خواب) میل می کند. **


📘*ترجمه و شرح مصباح الانس استاد نائیجی، ج1، ص388
📘**همان، ص421
عبدالرزاق کاشانی شرح منازل السائرین ص325



پی نوشت: این حرارت‌ها و قبض ها و تا حدودی خواب های بیش از حد را کسانی که وارد عرفان عملی شده و سلوک کرده باشند، درک نموده و تجربه کرده اند، بدون آنکه بدانند منشا و منبع این حالات از جنیان است!
درباره شدت حرارت و گرمای قلوب عرفا هم داستان‌های مختلف و گاها اغراق آمیزی نقل شده است. یک نمونه از این موارد را در کلیپ فوق میتوانید مشاهده کنید.
هوس بازی و شاهد بازی های صوفیان و عرفا نیز نیازی به شرح ندارد و بارها نمونه هایی از آن در این کانال منتشر شده است.
@ebnearabi
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف
لقطة من إنسانية الغرب الفاجر!!
وَلَا تَحۡسَبَنَّ ٱللَّهَ غَـٰفِلًا عَمَّا یَعۡمَلُ ٱلظَّـٰلِمُونَۚ إِنَّمَا یُؤَخِّرُهُمۡ لِیَوۡمࣲ تَشۡخَصُ فِیهِ ٱلۡأَبۡصَـٰرُ.

سوره ابراهیم، آیه 42

هرگز مپندار كه خداوند از كردار ستمكاران غافل است، بلكه (كيفر) ظالمان را به تأخير مى افكند تا آن روزى كه چشمها (يشان) در آن روز خيره و حيران است.
⭕️ اشعار و مطالب عجیب مولوی در مدح عمر و ابوبکر و عثمان

🔺 فهرست
▪️مصادره فضیلت امیرالمومنین علیه السلام برای ابوبکر! – رسول خدا صلی الله علیه و آله و ابوبکر یک نفس واحد هستند!
▪️ ادعای عصمت برای عمر بن خطاب!
▪️مولوی و نبوت عمر!
▪️مولوی آرزو داشت مانند عمر باشد!
▪️سعی بلیغ و عجیب مولوی در تحریف واقعیات تاریخی برای تجلیل از عمر
▪️جعل و تلطیف چهره خشن عمر
▪️هیبت و عظمت عمر الهی بود!!
▪️ابتکار مولوی در اختراع و استخراج کرامت از عجز و ناتوانی عثمان!
▪️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ابوبکر صاحب مقام موت اختیاری هستند و ابوبکر امیرالمحشرین است
▪️ابوبکر، اسوه عارفان! صوفی حقیقی مانند ابوبکر است
▪️باطن ابوبکر، آفتابی پرتوافکن است
▪️تشبیه عاشقان والا مقام به ابوبکر و عمر
▪️ابوبکر و عمر و عثمان، شاهانی که جان و فرزند و جگر خود را به ودیعه نهاده اند
▪️ابوبکر، صدیق و نماد صدق و راستی است
▪️عمر آینه اسرار الهی است!
▪️خطاب عمر با لقب امیرمؤمنان!
▪️ابوبکر، یار و مراد مولوی
- استخفاف مقام امیرالمؤمنین علی علیه السلام

مولوی در اشعار و مطالب خویش، تجلیل های عجیب و غریبی از خلفای اهل سنت نموده، حتی از عجز و ناتوانی های آنها نیز کرامت و فضیلت تراشیده و مقالات والایی برای آنان قائل شده است! در یکی از اشعاری که خلفای اهل سنت را با عناوینی چون صدیق، فاروق و ذی النورین یاد می نماید، به دریای علم و حکمت نبوی و باب الله، حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام تنها لقب شیر خدا می دهد که تداعی کننده شجاعت و جنگ آوری است!
مولوی همچنین، خزینه علم خداوند را تنها پهلوانی مى‏ شمارد که (نعوذ بالله) جاهل! و در معرض نفاق! بوده، و محتاج راهنمایی عاقلان و پیران راه است! او وجودِ آن “ایمانِ مجسم” و “حقِ مطلق” را مبتلا به هوا و هوس مى‏ داند. و در ادامه باز با جسارت بسیار، خطاب به امیر عوالم (علیه السلام) می گوید که (نعوذبالله) نازک دل، سست و پرکینه مباش!

بنابر تتبع اجمالی نگارنده، مولوی هیچ گاه چنین ادبیاتی را نسبت به عمر و ابوبکر به کار نبرده و این عبارات هتاکانه و ناشایست را تنها به امیرمومنان علی علیه السلام اختصاص داده است.


📌 مشاهده مشروح مطلب در سایت:
اشعار مولوی در مدح عمر و ابوبکر و عثمان


🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
@ebnearabi
⭕️ وحدتِ عددی کی نفی اور توحید کی معرفت 🇵🇰
آیۃ اللہ العظمیٰ حاج شیخ لطف اللہ صافی گلپائگانی

🔺 ایک نام نہاد ”اہلِ نظر“ نے دعویٰ کیا ہے کہ توحید کے بارے میں اصحابِ معصومین ؑ، علمائے کرام، متکلمین اور ابنِ سینا جیسے عظیم مشائخ کی رائے، اس کے مطابق، ”وحدتِ عددی“ ہے اور یہ رائے ہجرت کے ایک ہزار سال بعد تک موجود تھی اور وہ سب کے سب اس رائے پر تھے۔ اگرچہ حضرت امیر المومنین ؑ اور سید الموحدین ؑ کے معجزاتی فرامین میں خالص اور حقیقی توحید اور خالص وحدت کا اظہار ہوتا ہے، لیکن دسویں ہجری تک ان عظیم صاحبانِ علم و معرفت میں سے کوئی بھی اسے نہیں سمجھ سکا۔ (طباطبائی، تفسیر المیزان، ج ۶، ص ۱۰۴) ‼️

◀️ یوں یہ صاحب تمام اصحابِ معصومین ؑ، علمائے بزرگ، اکابرِ متکلمین اور مشائخ کو توحید، کہ جو سبھی معارف کی بنیاد ہے، کے معاملے میں جاہل اور غیر موحد کے طور پر متعارف کرواتے ہیں۔ (نوٹ: احادیث میں ہے کہ خدا کی وحدت عددی نہیں ہے: الاْحَدُ لاَ بِتَأْوِيلِ عَدَد۔ نہج البلاغہ، خطبہ 150)۔

🔺 آئیے ہم اس توحید سے آشنا ہو جائیں جو ان بزرگوں نے سیکھی تھی اور اسے عقل، دلیل، وحی اور قرآن کی رہنمائی کی بنیاد پر اپنی قابلیت اور بصیرت کی حد تک پرکھتے ہوئے اس بات کا جائزہ لیں کہ کیا اس کا عددی وحدت کے ساتھ کوئی ربط بنتا ہے؟

✍️ مکمل مقالے کا لنک ⬇️

https://ebnearabi.com/ur/581

▪️ ابنِ عربی، عرفان اور تصوف پر تحقیقات
@ebnearabi
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف pinned «⭕️ اشعار و مطالب عجیب مولوی در مدح عمر و ابوبکر و عثمان 🔺 فهرست ▪️مصادره فضیلت امیرالمومنین علیه السلام برای ابوبکر! – رسول خدا صلی الله علیه و آله و ابوبکر یک نفس واحد هستند! ▪️ ادعای عصمت برای عمر بن خطاب! ▪️مولوی و نبوت عمر! ▪️مولوی آرزو داشت مانند عمر…»
ماجرای هدایت راهب...
❲صــــراط‌حــــق❳⇢
⃟•🦋•‌○━─
─⇆
«ماجرای هدایت راهب توسط امیرالمومنین علیه‌السلام»

📚 ارشاد،شیخ‌مفید، ج۱، ص۳۳۴

@ebnearabi
⭕️ دانلود کتاب کنکاشی در تبار فلسفه یونان – سيد عابد رضوی

🔺در این کتاب، پس از تبيين قسمتى از تاريخ يونان و فلسفه آن، به تأثير تفكر يونانى و اثرات آن بر فلسفه غرب پرداخته شده است، در فصل پنجم نيز اثرات فلسفه يونان بر فلسفه مسلمين بررسي گردیده است.

🔺مولف کتاب پیش رو بر این باور است که در غرب نيز فلسفه به فلسفه زبان و تحليلى محدود گرديده و از ادعاهاي هستى شناسانه خود به معرفت شناسى و از آن به زبان­شناسی تنزل نموده است. در دنياي اسلام نيز اين تفكر به اثبات رسيده كه منطق اسلامي در زبان قرآن و سنت (عربي) موجود است و اسلام نيازي به فلسفه و منطق ذهنى يونان ندارد، منطق ارسطو، منطق هگل (تز.آنتی تز. سنتز)، منطق پوزيتويسم (اثبات گرائی تحليلی) با منطق اسلامی متفاوتند.

🔺این کتاب در پنج فصل ذیل به رشته تحریر در آمده است:

▪️فصل اول: آشنائى با يونان باستان
يونان باستان در آئينه تاريخ
دين يونان باستان

▪️فصل دوم: شناخت فلسفه يونان
فلسفه چيست؟
فلاسفه يونان
تأثيرپذيرى فلسفه يونان از مكاتب فلسفى مشرق زمين

▪️فصل سوم: تأثيرپذيرى تفكرغربى از يونان باستان
يونان زدگى
تأثيرپذيرى فلسفه سياسى از فلسفه يونان
تأثيرپذيرى فلسفه اخلاق از فلسفه يونان
تأثيرپذيرى فلسفه هنر از فلسفه يونان
تأثيرپذيرى نظام آموزشى ازفلسفه يونان
فلسفه و يهود
فلسفه و مسيحيت

▪️فصل چهارم: اثرات فلسفه يونان بر مشرق زمين
حمله اسكندر فيلسوف به ايران
تأثير پذيرى ايران باستان از فلسفه يونان
مكتب اسكندريه

▪️فصل پنجم: چالش هاى فكرى مسلمين با فلسفه يونان
طبيعيات
مابعدالطبيعه و فلسفه
توحيد و فلسفه
نبوت و فلسفه
معاد و فلسفه
نقد فلسفه و علماء اسلام


📌 مشاهده و دانلود از سایت: دانلود کتاب کنکاشی در تبار فلسفه یونان


🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
https://eitaa.com/ebnearabi
@ebnearabi
⭕️ دانلود کتاب چه كسانی نمي فهمند؟ – سيدمحسن طيب نيا

🔺 فهرست مطالب کتاب
▪️بخش اول‏
فصل اول‏: وحدت وجود و موجود.
فصل دوم‏: بيان برخى از سخنان ابن عربى و تابعان وى در وحدت وجود.
فصل سوم‏: مقام بت‏پرستى در ديدگاه عرفاى صوفيه‏
فصل چهارم‏: قداست شيطان در عرفان
فصل پنجم‏: برخى ديگر از انحرافات عرفاى صوفى‏
— لذت در جهنم‏
— شاهد بازى در تصوف

▪️بخش دوم
نقد كتابچه‏ اى‏ كه به خيال نويسنده بت‏ پرستى را علمى نموده است
دفتر اول‏: گوساله‏ پرستى در بيانات ابن عربى و شارح آن‏

▪️بخش سوم‏
عرفان حقيقى و توحيد در مكتب نورانى خاندان عصمت و طهارت عليهم السلام‏
فصل اول‏: شاخص‏هاى عرفان اهل بيت عليهم السلام‏
فصل دوم‏: خداشناسى و معارف توحيدى‏ در مكتب نورانى خاندان عصمت و طهارت عليهم السلام‏
1 . معرفت ، صنع و موهبت الهى است و انسان بدون كمك الهى به آن راهى ندارد.
2 . انسان بر فطرت توحيد و اسلام خلق شده است‏
3 . خداوند به مخلوقش معرفى نمى‏ گردد و مخلوق گزارشى از خالق نمى‏ دهد.
4 . معرفت خدا خارج از دو حد تشبيه و تعطيل است‏
5 . خداوند به حواس ظاهرى و باطنى شناخته نمى‏ شود
6 . خداوند از خلقش خالى است و خلقش هم از خدا خالى هستند
7 . اسماء و صفات خداوند توقيفى است‏
8 . نهى از تكلم و تفكر در ذات خدا
9 . كمالات و صفات انسان و ديگر موجودات غير از كمالات و صفات الهى است و فقط در اسم مشتركند و در معنا مختلف
10 . توحيد ذاتى ، صفاتى و فعلى از ديدگاه عرفان و تصوف و خاندان عصمت و طهارت عليهم السلام‏
1 . توحيد ذاتى
2 . توحيد صفاتى
3 . توحيد افعالى

▪️بخش چهارم‏
مخالفت استوانه‏ هاى علمى تشيع‏ در برابر جريان تصوف و فلسفه يونان‏
فصل اول‏: رد تصوف در كلام معصومين عليهم السلام و علماى شيعه‏
فصل دوم‏: سرچشمه‏هاى تصوف منتسب به اسلام‏
فصل سوم‏: ديدگاه علماى بزرگ تاريخ تشيع درباره فلسفه‏
– هشام بن حكم ( متوفاى 199 ق )
– فضل بن شاذان نيشابورى ( متوفاى 260 ق )
– حسن بن موسى نوبختى ( 300 ق )
– شيخ مفيد ( متوفاى 413 ق )
– قطب‏ الدين راوندى ( متوفاى 573 ق )
– ابوالمكارم حمزة بن على بن زهرة حلبى ( متوفاى 585 ق )
– سيدبن طاووس ( متوفاى 664 ق )
– علامه حلى ( متوفاى 726 ق )
– شهيد ثانى ( متوفاى 966 ق )
– شيخ بهايى ( م 1031 ق )
– ملامحسن فيض كاشانى ( متوفاى 1091 ق )
– ملامحمد طاهر قمى ( متوفاى 1098 ق )
– علامه مجلسى ( متوفاى 1111 ق )
– علامه بحرالعلوم ( متوفاى 1212 ق )
– ميرزاى قمى ( متوفاى 1231 ق )
– ملااحمد نراقى ( متوفاى 1245 ق )
– شيخ انصارى ( متوفاى 1281 )
– صاحب جواهر ( متوفاى 1266 ق )
– علامه وحيد بهبهانى‏
– آيت ‏اللَّه بروجردى ( متوفاى 1380 ق )
– آيت‏ اللَّه سيد ابوالقاسم خويى ( متوفاى 1413 ق )
– علامه محمدرضا مظفر ( متوفاى 1388 ق )
– امام خمينى
– آيت اللَّه صافى گلپايگانى‏
فصل چهارم‏: آيا فيلسوفان يونان باستان موحد بودند ؟!!


📌 مشاهده و دانلود از سایت: دانلود کتاب چه كسانی نمي فهمند؟


🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
https://eitaa.com/ebnearabi
@ebnearabi
2024/09/30 03:31:23
Back to Top
HTML Embed Code: