Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چرا اثبات یا انکار وجود خدا، امروزه دیگر یک مساله فلسفی نیست!
دکتر اکبر جباری، ۱۴ اسفند ۱۴۰۰

@drakbarjabari
لطفا جهت ثبت نام، به آیدی تلگرامی پیام دهید.
آخرین مهلت ثبت نام، ۱۰ فروردین ۱۴۰۱
جهت ثبت نام، لطفا به آیدی ذیل پیام دهید:
🔻@fardayebeht
181218_002
My Recording
🔷سخنرانی دکتر جباری
🔷پیرامون «اقسام مواجهات با متن»
🔹فرمالیسم، ساختارگرایی، هرمنوتیک و ....

@drakbarjabari
Audio
🔷 فرایند شکل‌گیری باورها و از بین رفتن‌شان، از منظر سوگیری‌های شناختی
🔷 دکتر اکبر جباری
🔹 ۲۲ اسفند ۱۴۰۰
@drakbarjabari
🔷 به اطلاع دوستان و مراجعین محترم می‌رساند که جلسات مشاوره دکتر جباری تا ۷ فروردین تعطیل است. چنانچه موضوع اورژانسی بود، پیام دهید.

🔹جلسات مشاوره دکتر جباری صرفا از طریق واتساپ و آنلاین برگزار میشود.
🔹 جهت هماهنگی و تعیین وقت، به ادمین پیام دهید:
🔹 واتساپ: ۰۹۱۰۹۲۳۲۲۴۸
🔸تلگرام:
🔹@fardayebeht
اندیشکده سقراط برگزار می‌کند:
نگاهی پدیدارشناسانه به دین تاریخی
دکتر اکبر جباری
پنجشنبه، ۲۵ فروردین
ساعت ۶:۳۰ بامداد به وقت ایران
ساعت ۱۹ غروب به وقت کالیفرنیا
لطفا نام اصلی خود را بنویسید و از بکار بردن واژه های:  آی‌پد، ایفن ، Zoom user  و یا شماره های ناشناس جدا خودداری فرمایید.
Zoom ID: 816 4277 8906
Passcode: 221414
جهت خرید فایل صوتی دوره‌های فوق، به ایدی ذیل پیام دهید:
🔻@fardayebeht

🔹برای متقاضيان کل دوره‌ها، تخفیف قابل توجهی ارائه میشود.
امسال در نمایشگاه کتاب تهران، این کتابهای من عرضه ميشود. اینها صرفا کتابهایی است که هم‌اینک در بازار موجود است‌ و در نمایشگاه نیز قابل تهیه است. الباقی آثار بدلیل تجدید چاپ نشدن، موجود نیست.
سامانه اینترنتی نمایشگاه بدین قرار است:
🔻book.icfi.ir
🔺️شروع نمایشگاه از ۲۱ اردیبهشت الی ۳۱ اردیبهشت است.

@drakbarjabari
به گمانم قریب به همین سخن ویتگنشتاین در مآثر دینی نیز باشد که توصیه میکند نخست به نیازمندان کوچه‌ و سپس محله و سپس شهر و سرآخر به نیازمندان سایر کشورها توجه کنید. یک مبنای عمیق و مهمی در این سخن وجود دارد.
از جهت جان‌شناسی psychology سلامت یا آسیب جان تو به محیط پیرامون و به اطرافیان نزدیکت ارتباط دارد. وقتی رنج اطرافیانت را نبینی، به واقع آسیب‌هایی که اطرافیانت خواهند دید، تو را نیز در بر خواهد گرفت. تو نمیتوانی از این مهلکه‌‌ای که اطرافیانت را در برگرفته، جان سالم بدر ببری.
از همینرو، وقتی رنج مردم نزدیک به خودت را فراموش می‌کنی و به رنج مردمانی می‌اندیشی که از تو دورند، عملا این اندیشه و دغدغه‌ی تو، نتیجه مثبتی برای تو به ارمغان نمی‌آورد. در حالیکه هر کار خیر و نیک می‌بایست یک رشد معنوی برای خود آدمی بهمراه داشته باشد. شاید برای همین است که حکومتهای ایدولوژیک وقتی مردم خود را فراموش می‌کنند و در دوردستها به کار نیک مشغول می‌شوند، جز نگونبختی، عایدشان نمی‌شود.

@drakbarjabari
فلسفه عاج نشین است و باید نیز چنین باشد، به شرط آنکه این عاج نشینی را با انتزاعیات یکی نگیریم و بدانیم تفکر انتزاعی لزوما نه با عاج‌نشینیِ فلسفه ارتباطی دارد و نه می‌تواند فلسفه‌ورزی را محقق سازد. فلسفه دانش سخت کردن آسان‌ها، و دشوار ساختن امور پیش‌پا افتاده است. ما در زندگی روزمره، به آسانی دوست می‌شویم، کار می‌کنیم، رنج می‌کشیم و شاد می‌شویم و بطور کلی زندگی می‌کنیم. اما فلسفه همین امور سهل و آسان را به پرسش می‌کشد و آنچیزی که در بدایت امر، سهل و آسان می‌نمود به ناگهان دشوار میشود. زندگی چیست؟ کار چیست؟ شادی چیست؟ رنج چیست؟ براستی اینها پرسشهایی مردافکن است که تنها فلسفه می‌تواند بدان مبادرت ورزد.
فلسفه، جهان را سنگین میکند. وزن میدهد به جهانِ بی‌وزن و بی‌معنای ما. از همینرو، فلسفه در حاق خود، عین دشواری است. هیدگر در خصوص این عاج‌نشینی فلسفه چنین میگوید:
فلسفه همواره نابهنگام و خود نحوی از دیوانگی است. فلسفه بالذات نابهنگام است، چونکه تعلق آن باین امور نادریست که هیچگاه نمیتواند(در زندگی هرروزینه ما برخلاف اموریکه متعلق بحث علوم جزئیست و همچنین برخلاف ادبیات) طنین بیواسطه‌ای داشته باشد.
فلسفه از مقدورات نادر حوالت تاریخی انسانست که خصوصیت آن در خویشکاری و آفرینندگی است. شآن اصلی آن اینست که اشیاء و امور را برای ما (با پرسش از نحو وجود آنها برخلاف علوم جزئی و ادبیات) سنگین‌تر و دشوارتر گرداند.
فلسفه دانشی نیست که آنرا بنحوی بیواسطه (همچون علوم جزئی و ادبیات) تحصیل بتوان کرد و از آن فایده بتوان برد. فلسفه امریست که مباشرت آن هیچگاه جز به عده معدودی تعلق حقیقی نمی‌تواند پیدا کرد و قدر و اعتبار آنرا هیچگاه با ملاک های مشترک میان همه معین نمی‌توان کرد. با فلسفه در هیچ چیز تاثیر و تصرف بیواسطه نمی‌توان داشت ولی فلسفه است که خود در ما تاثیر و تصرف بی‌واسطه‌ای خواهد داشت چون به حقیقت مباشر و متعاطی آن باشیم.


https://www.instagram.com/p/Cdx4jmdqqWU/?igshid=MDJmNzVkMjY=
اندیشکده سقراط برگزار می‌کند:
موضوع: هیدگر و فلسفه
سخنران: دکتر اکبر جباری
زمان: ساعت ۷ شب ۲۵ می ۲۰۲۲ بوقت کالیفرنیا (۶:۳۰ صبح پنجشنبه ۴ خرداد بوقت ایران )
مکان: zoom ID: 816 4277 8906
پسورد: 221414
چند سوال از استاد اسلامی ندوشن:

"در هیچ مکتب و «ایسمی» متوقّف نگشته‌ام و هیچ طریقتی بی‌چون و چرا مرا در بر نگرفته است. حتّی کسانی که نسبت به آنها احترام دارم چون مولوی، تولستوی، نهرو و غیره، تنها قسمتی از اندیشه‌هایشان را دوست داشته‌ام.
هم مادّی‌اندیش هستم و هم معنی‌گرای، هم مقداری از دکارت را قبول دارم هم مقداری از شیخِ اشراق را، هم چیزهایی از مارکس را می‌پذیرم و هم اجزایی از عرفانِ مولانا جلال‌الدّین را...هم مقداری آرمان‌گرای‌(ایده‌آلیست) هستم و هم قدری واقع‌پسند‌(رئالیست)، هم به قدرت و حقّانیّتِ علم معتقدم و هم بیم دارم از اینکه علم، سرنوشت بشر را به تنهایی به دست گیرد
."
✍️ محمدعلی اسلامی ندوشن

با کمال احترام به مقام علمی و ادبی مرحوم استاد اسلامی ندوشن، این دو سوال را میتوان پیش‌روی سخنان ایشان نهاد:
۱- در این انتخاب و گزینش خوب‌ها، معیار چیست؟ این معیار را آیا بیرون از همین مکاتب بدست آورده‌اید؟ یا درون خود این مکاتب؟ اگر بیرون از مکاتب، آن بیرون کدام است؟ اگر از درون این مکاتب، پس با چه معیاری این معیارهای خوب را انتخاب کرده اید؟ و قس علی هذا.
۲- از کجا معلوم با جمع و ترکیب چند چیز خوب، یک چیزی خوب بدست می‌آید؟ چراکه میدانیم با گرفتن چیزهای خوب و قرار دادن آنها در کنار هم، بدون اینکه تناسب و وحدت میانشان باشد نمی‌توان از آثار خوبشان برخوردار شد.
شاید غفلت از همین دو پرسش است که کثیری از مردان را به تعدد زوجات و چند همسری سوق ميدهد، چراکه گمان می‌کنند از هر زنی، محاسن و خوبی‌هایش را بهره‌مند می‌شوند...😊


https://www.tg-me.com/drakbarjabari
🔹 به اطلاع دوستان می‌رساند که جلسه ۹ کلاس نقد عقل محض کانت امشب راس ساعت ۲۱ برگزار می‌گردد🔹
چند سال پیش یکی از کارمندان دفتر یک حزب سیاسی، خودکشی کرد و نامه‌ای پیش از خودکشی از خود به جا گذارد که این جمله در آن نامه بیش از همه به چشم می‌خورد:
«شما غرق پول بودید و من محتاج نان شب...»
خواندن چنین جمله‌ای برای من که از نزدیک بسیاری از رجل سیاسی این مملکت را می‌شناسم، کاملا ملموس بود. اغلب رجل سیاسی در این مملکت، نه غم نان دارند و نه از تفریحاتشان چیزی کم می‌شود. دیروز پیش یک دوست قدیمی بودم که زمانی در سیاست حضور پر رنگی داشت و از نزدیک با یکی از این سیاستمداران به اصطلاح مردمی کار کرده بود. از فساد اقتصادی و املاک و نقدینگی‌شان میگفت. از اینکه برغم همه این مال و اموال، حتی یک سیم کارت ایرانسل هم به نامشان نیست تا ادعای "پاکدستی"شان گوش فلک را کر کند. دلم برای خودم و برای کثیری از مردم نگون‌بخت این مملکت میسوزد که سالها برای این پاکدستانِ ساده زیست، سینه چاک کردیم.

https://www.tg-me.com/drakbarjabari
🔹 به اطلاع دوستان می‌رساند که جلسه ۱۰ کلاس نقد عقل محض کانت امشب راس ساعت ۲۱ برگزار می‌گردد🔹
Audio
🔷 بحثی درباب صورت و ماده و چیستی عقل
🔹 دکتر اکبر جباری
@drakbarjabari
🔻جهت تهیه فایل صوتی این دوره‌ها به آیدی ذیل پیام دهید:
❗️@fardayebeht

🔶درسگفتار "نقد عقل محض" کانت🔶

🔷جلسه ۱: احکام تحلیلی و تالیفی
🔷جلسه ۲: تفاوت حس، فاهمه، عقل، و حسیات استعلایی
🔷جلسه ۳: چیستی زمان و مکان
🔷جلسه ۴: تحلیل استعلایی، مقولات فاهمه
🔷جلسه ۵: استنتاج استعلایی مفاهیم محض فاهمه
🔷جلسه ۶: حدود فاهمه و شاکله‌ی استعلایی
🔷جلسه ۷: دیالکتیک استعلایی
🔷جلسه ۸: مغالطات عقل محض. درباره نفس
🔷جلسه ۹: تعارضات عقل محض. درباره جهان
🔷جلسه ۱۰: ایده‌آل عقل محض. درباره خدا
🔷جلسه ۱۱: فلسفه اخلاق کانت
🔷جلسه ۱۲ (پایان): دین در محدوده عقل محض


🔶شرح کتاب "تاملات در فلسفه اولی" دکارت🔶

🔷جلسه ۱: مقدمه، تامل اول
🔷جلسه ۲: تامل دوم، در اثبات نفس انسانی
🔷جلسه ۳ (بخش ۱): تامل دوم، درباره خدا
🔷جلسه ۳ (بخش ۲): تامل دوم، درباره خدا
🔷جلسه ۴: تامل چهارم: اقسام شک، حقیقت و خطا.
🔷جلسه ۵ (پایانی): تامل پنجم و ششم: درباب ماهیت اشیاء مادی و تمایز نفس و بدن

https://www.tg-me.com/filhaydr/40
گفتگوی زنده اینستاگرامی در صفحه دکتر حسن محدثی
امشب، جمعه، ۲۱ مرداد، ساعت ۲۲


Instagram: @drmohaddesi
2024/11/16 11:49:08
Back to Top
HTML Embed Code: