Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✔️ در روزنامه امروز می خوانید:

🔹روز پرماجرای بازارها
🔹تراژدی انسانی در لبنان
🔹لویاتان‌های بی‌خاصیت
🔹پیام برجامی در نیویورک
🔹شلختگی در سیاستگذاری خودرو
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 روز پرماجرای بازارها

🔺شاخص‌کل بازار سهام از کف 23مرداد با رشد بیش از 8درصدی، در محدوده 2میلیون و 150هزار واحد قرار گرفته‌است.

🔺به‌نظر می‌رسد بازار در این محدوده حالت تعادلی به خود گرفته‌است. برای ثبات در این کانال قیمتی سطوح 2.1 و 2.2میلیونی نیاز است تا دو شاخص بازاری و بنیادی از بازار حمایت کنند.

🔺اول آنکه وعده‌‌‌‌‌‌های همتی برای رشد دلار نیما و کاهش نرخ بهره هنوز به‌وضوح عملیاتی نشده‌است، به‌طوری‌که به‌تازگی میانگین دلار نیما در سال‌جاری از 43هزار‌تومان عبور کرده‌است.

🔺همچنین طی دوران همتی نرخ اوراق افزایش قابل‌توجهی داشته‌است. از سوی دیگر خبر مذاکرات که از سوی عراقچی و در نیویورک منتشر شده‌است، احتمالا بازار را پررونق نگه می‌‌‌‌‌‌دارد.

🔺افزایش شانس تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت‌نظام نیز بازار سهام را برای آنکه در فضای امن‌‌‌‌‌‌تری دادوستدهای خود را انجام دهد، آماده کرده‌است.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 دولت‌ها پرخرج‌تر و بی‌فایده‌تر شده‌اند / چرا مخارج دولت‌ها به هدر می‌رود؟

🔹مخارج بالای دولت‌ها به دلایل مختلف به هدر می‌رود. یکی از این دلایل، رشد بیش از حد دولت‌ها در حوزه‌های حقوق بازنشستگی، مزایای رفاهی و دستمزدهای جاری است که باعث می‌شود منابع کمتری برای خدمات عمومی و پروژه‌های بلندمدت باقی بماند.

🔹افزایش این مخارج بدون رشد متناسب مالیات، باعث ناکارآمدی و کاهش کیفیت خدمات عمومی شده است. دولت‌ها که زمانی توانایی اجرای پروژه‌های بزرگ را داشتند، اکنون به نهادهای بی‌خاصیت تبدیل شده‌اند.

🔹سرمایه‌گذاری‌های عمومی، به‌ویژه در زمینه تحقیق و توسعه، به‌شدت کاهش یافته است و سیاستمداران بیشتر به دنبال راه‌حل‌های کوتاه‌مدت هستند. این مشکلات باعث بی‌اعتمادی عمومی به دولت‌ها و سیاستمداران شده است.

🔹در حالی که برخی کشورها مانند اسکاندیناوی توانسته‌اند با افزایش کارآمدی مالیات‌ها دولت‌های بزرگ خود را حفظ کنند، اما بسیاری از دولت‌ها به دلیل عدم تمرکز بر اصلاحات بلندمدت و پروژه‌های کلان، به سیستم‌های ناکارآمد تبدیل شده‌اند.

اگر دولت ها اینقدر بزرگ هستند، چرا اینقدر ناکارآمد هستند؟

🔹پاسخ این است که آنها به چیزی تبدیل شده اند که می توان آن را «لویاتان های فشل» (Lumbering Leviathans) نامید.

🔹در دهه‌های اخیر، دولت‌ها گسترش عظیمی در هزینه‌های مربوط به دستمزدهای جاری، مزایای رفاهی و حقوق بازنشستگان را تجربه کرده‌اند. از آنجا که افزایش متناسبی در مالیات‌ها وجود نداشته، خروجی این وضعیت تمرکز دولت بر توزیع مجدد درآمد و تضعیف سایر وظایف دولت بوده است. این وضعیت به نوبه خود به کیفیت خدمات عمومی و بوروکراسی‌ها آسیب می‌زند.

🔹این پدیده ممکن است به توضیح اینکه چرا مردم در سرتاسر جهان ثروتمند چنین نسبت به گذشته اعتماد کمتری به سیاستمداران دارند، کمک کند. همچنین ممکن است توضیح دهد که چرا رشد اقتصادی در سراسر جهان ثروتمند بر اساس آمارهای تاریخی، کاهش یافته است.

🔹لویاتان ها ممکن است برای همیشه فشل نمانند. کسری‌های بزرگ به منظور تامین مالی پرداخت‌های انتقالی، در نهایت بسیار گران تمام می‌شوند.

🔹همانطور که برای کشورهایی مانند یونان و ایتالیا در دهه 2010 این اتفاق رخ داد. اگرچه گروه‌های ذینفع این شرایط ریشه‌دار هستند، مشوق‌های دولتی اعمال می‌شوند و زندگی کوتاه‌مدت آسان‌تر است، با این حال نباید فراموش کرد، این سیستم هم عمر خود را دارد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #لویاتان #دولت_های_پرخرج #مخارج_دولت_ها #دولت_های_بی_فایده

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

بهره‌وری و رشد اقتصادی پایدار؛ نگاهی دوباره

👤دکتر مهدی عسلی

✍️ انتشار مقاله ارزنده استاد دکتر مشایخی در سرمقاله روزنامه «دنیای‌اقتصاد» روز چهارشنبه 21 شهریور ماه 1403 تحت عنوان «بهره‌وری و رشد پایدار» نگارنده را ترغیب کرد با نگاهی دوباره به این موضوع مهم برخی دیگر از جنبه‌های بهره‌وری نیروی کار و سرمایه و نیز بهره‌وری کل عوامل تولید در کشور را مورد بحث قرار دهد.

✍️ در حالی که در مقاله استاد دکتر مشایخی توجه اصلی بر سازوکارهای ارتقای بهره‌وری سرمایه و از آنجا رشد پایدار اقتصادی است، نکته اصلی این مقاله توجه به شواهد و دلایل بهره‌وری پایین عوامل تولید در کشور و مناسب‌ترین راهبرد ارتقای شاخص‌های بهره‌وری در اقتصاد ایران است.

✍️ با توجه به روندهای هشداردهنده رشد منفی بهره‌وری کل عوامل تولید و بهره‌وری سرمایه در اقتصاد کشور که در اطلاعات آماری گزارش سیمای بهره‌وری ایران 1402 سازمان ملی بهره‌وری کشور و نیز سازمان آسیایی بهره‌وری منعکس شده، در این مقاله به تدوین و اجرای یک راهبرد مناسب برای ارتقای شاخص‌های بهره‌وری در اقتصاد کشور توصیه شده است.

✍️ این راهبرد مبتنی بر نظریه اقتصادی و تجربه موفقیت‌آمیز کشورهای توسعه‌یافته است و در آن از یک‌سو بر بهبود کیفیت آموزش و تربیت نیروی کار، تامین خدمات بهداشت و درمان، اصلاح نهادهای سیاسی و بازارها برای تخصیص بهینه منابع و بازتخصیص منابع به بنگاه‌های با بازدهی بالا و نیز آزادی تجارت خارجی و از سوی دیگر بر سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه به منظور افزایش نوآوری‌ها در فرآیندهای تولید تاکید می‌شود.

✍️ در این میان، استفاده مناسب از هوش مصنوعی و آزمایش شیوه‌هایی مانند «کار از راه دور» می‌تواند به موفقیت راهبرد ارتقای شاخص‌های بهره‌وری در کشور کمک کند.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #بهره_وری #رشد_اقتصادی_پایدار #شاخص_های_بهره_وری_در_اقتصاد_ایران

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دیدار «عراقچی» با وزیر امور خارجه انگلستان

🔹دیدار وزیر امور خارجه انگلستان و وزیر امور خارجه ایران در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک/تسنیم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
رفع موانع بزرگ بورسی؟

🔺بازدهی نماگرهای سهامی در نیمه نخست سال‌جاری منفی بود. سلسله‌‌‌ای از عوامل باعث شد تا بورس تهران در ۶ماهه سال‌جاری در مدار نزولی قرار بگیرد و قافیه را به بازارهای موازی ببازد.

⚠️ ریسک سیستماتیک تحولات داخلی و خارجی، ضعف سیاستگذار در صیانت از منافع سهامداران، افزایش نرخ بهره بدون ریسک، ناترازی انرژی و قطعی برق صنایع، شکاف میان دلار بازار آزاد و نیمایی، قیمت‌گذاری دستوری و بی‌‌‌اعتنایی به سازوکار بازار و فقدان اطمینان و خدشه‌‌‌دار شدن اعتماد عمومی در بازار از مهم‌ترین ریسک‌‌‌هایی بودند که در ۶ماه نخست سال‌جاری، وضعیت بازار سهام را تحت‌‌‌الشعاع قرار دادند.

🔺وضعیت بازار سهام در نیمه دوم سال بهتر شده است. به نظر می‌رسد اگر سیاستگذار در راستای کمرنگ‌‌‌تر کردن سایه ریسک‌‌‌های مذکور گام بردارد، بازار سهام وضعیت مساعدتری را در نیمه دوم سال تجربه خواهد کرد.

🔺اعمال سیاست‌‌‌های انقباضی و افزایش نرخ بدون ریسک در سال‌جاری از دو جنبه بر بازار سهام تاثیر منفی گذاشت.

🔺جنبه اول به زدودن جذابیت از بازار سهام مرتبط است؛ طبیعتا وقتی نرخ‌های بالاتر از ۳۰‌درصد در برخی از بانک‌ها برای نرخ سپرده پیشنهاد می‌شود، خرید سهام جذابیتی نخواهد داشت.

🔺جنبه دوم ماجرا نیز به مسائل بنیادی شرکت‌ها مرتبط است. افزایش نرخ بهره سبب افزایش هزینه‌‌‌های تامین مالی شرکت‌ها شد که این موضوع اثری منفی بر سود خالص شرکت‌ها داشت.

🔺از سوی دیگر سرمایه در گردش بسیاری از شرکت‌ها نیز با افزایش نرخ بهره تحت‌‌‌الشعاع قرار گرفت.

🔗 جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اقتصادنیوز (Ma)
🔴 برنامه جدید دولت برای ثبات قیمت و توزیع عادلانه کالا/نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 4 مهر

▫️اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

▫️چهارم مهر ۱۳۷۴؛ حضور ایران در نمایشگاه فرش کانادا

اکتشاف نفت از یک حوزه نفتی جمهوری آذربایجان به ایران واگذار شد

▫️چهارم مهر ۱۳۸۴؛ برنامه جدید دولت برای ثبات قیمت و توزیع عادلانه کالا

▫️چهارم مهر ۱۳۹۴؛ عقد «خرید دین» رسمی شد

#نیم_قرن

@EghtesadNews_com
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عملیات امداد حادثه معدن طبس به پایان رسید

استاندار خراسان جنوبی:
🔹عملیات امداد و نجات حادثه انفجار در معدن طبس به اتمام رسید.

🔹گروه کارشناسی و فنی بعد از اتمام کار مدیریت بحران به طور دقیق علت حادثه را بررسی می‌کنند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
🔴 خیز طلا برای فتح قله ۳ هزار دلاری

🔺حملات هوایی اسرائیل به سایت‌‌‌های حزب‌‌‌الله لبنان، روز دوشنبه نزدیک به ۵۰۰ کشته برجای گذاشت و از این رو، خطر درگیری گسترده‌‌‌تر در خاورمیانه تشدید شد.

🔺این امر ممکن است بر عرضه در منطقه کلیدی تولید نفت تاثیر بگذارد که در کنار نگرانی در مورد توفان استوایی که ممکن است تولید در ایالات متحده را تحت‌تاثیر قرار دهد، فاکتورهای کلیدی هستند که نقش تاثیرگذاری در روند قیمت نفت خواهند داشت.

🔺در بحبوحه‌‌ چشم‌‌‌انداز تاریک اقتصاد جهانی، روند صعودی همچنان محدود است. در پی انتشار PMI‌های فلش در روز دوشنبه که نشان دادند فعالیت‌‌‌های تجاری در منطقه یورو به طور غیرمنتظره‌‌‌ای در ماه سپتامبر کاهش یافته است، این نگرانی‌ها بار دیگر ظاهر شد.

🔺این موضوع علاوه بر نگرانی‌ها در مورد مصرف سوخت در چین، به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت در جهان، به عنوان یک باد مخالف برای این کالا عمل می‌کند.

🔺در حالی که بازارها کاهش نیم واحد درصدی نرخ بهره فدرال رزرو را قیمت‌گذاری می‌‌‌کردند، بسیاری از اقتصاددانان انتظار داشتند رویکردی کمتر تهاجمی از طرف این بانک وجود داشته باشد.

🔺با این حال، به گفته یکی از مدیران صندوق، بانک مرکزی ایالات متحده با چرخه سیاست تسهیلی جدید خود، پیامی قوی به سرمایه‌گذاران ارسال کرده است.

🔺اگرچه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اعلام کرده است که بانک مرکزی عجله چندانی برای کاهش نرخ بهره ندارد، مک اینتایر گفت که سرمایه‌گذاران باید بیش از سخنان پاول به اقدامات فدرال رزرو توجه کنند.

🔺اگرچه فدرال رزرو برای حمایت از فعالیت‌‌‌های اقتصادی به دنبال بهانه بود، انتظار می‌رود سرمایه‌گذاران برای متنوع‌سازی پرتفوی خود به سمت طلا حرکت کنند.

#دنیای_اقتصاد #بورس #طلا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ترامپ: آمریکا نقشه‌ای برای خروج از جنگ اوکراین ندارد

رئیس‌جمهور سابق آمریکا:
🔹بایدن و هریس ما را وارد جنگ اوکراین کردند و اکنون قادر به خروج از آن نیستند.

🔹آنها نمی‌توانند ما را از جنگ اوکراین خارج کنند.

🔹اگر رئیس‌جمهور بشوم، من به این جنگ خاتمه خواهم داد.

🔹خاورمیانه در حال انفجار است و ممکن است در آستانه یک جنگ جهانی سوم باشیم./ایسنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
روسای جمهور ایران و فرانسه با یکدیگر دیدار کردند

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
چهره های مشهور چگونه اقتصاد را می‌چرخانند
ستاره‌های پول‌ساز

سعید ابوالقاسمی طی مقاله‌ای به تاثیر چهره‌های مشهور بر اقتصاد آمریکا پرداخته و جنبه‌های مثبت و منفی آن را شرح داده است.
چکیده مقاله:

🔹تابستان ۲۰۲۳ برای بخشی از اقتصاد آمریکا که حساب ویژه‌ای روی درآمدهای به‌دست‌آمده از فعالیت چهره‌های مشهور باز کرده بود، ماندگار شد.

🔹بخش بزرگی از درآمدهای به‌دست‌آمده در این تابستان، از طریق تیلور سوئیفت ایجاد شد. خواننده‌ای که در سال ۱۹۸۹ به دنیا آمده، اکنون ۳۵ساله است و تاثیر ویژه‌ای روی موسیقی و صنعت سرگرمی جهان دارد.

🔹سویفت با تورهای خود در تابستان، طی پنج ماه و در مجموع ۵۳ نمایش، بیش از ۲/۲ میلیارد دلار فقط از محل بلیت‌فروشی به اقتصاد آمریکا کمک کرد.

🔹به ازای هر ۱۰۰دلاری که برای خرید بلیت کنسرت‌های سوئیفت خرج شده، بین ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار برای هتل‌ها، رستوران‌ها و مراکز تفریحی و سرگرمی درآمدزایی شده که چهار تا پنج برابر میزان معمولی است.

🔹آنچه امروز به عنوان «صنعت سلبریتی‌ها» از آن یاد می‌شود، در سه دهه گذشته، اقتصاد جهان را به مسیر جدیدی هدایت کرده است. مسیری که می‌تواند در بحران‌های اقتصادی، روزنه‌های امیدی برای تزریق امید به جامعه باز کند.

🔹سلبریتی‌ها، فرهنگ و اقتصاد، رابطه‌ای پویا و چندوجهی با یکدیگر تشکیل می‌دهند. افراد مشهور همواره به عنوان نمادهای فرهنگی عمل می‌کنند و بر هنجارها، روندها و رفتارهای افراد به عنوان یکی از عناصر تشکیل‌دهنده جامعه تاثیر می‌گذارند.

🔹هنگامی که یک سلبریتی، سبک زندگی خاصی را تایید می‌کند، میلیون‌ها نفر را تشویق می‌کند تا از این نوع سبک زندگی پیروی کنند.

🔹اقتصاد بر اساس رفتار مصرف‌کننده رشد می‌کند و طبیعی است که سلبریتی‌ها نقشی اساسی در شکل‌دهی این رفتار دارند.

🔹پلت‌فرم‌هایی مانند اینستاگرام و تیک‌تاک به افراد مشهور اجازه می‌دهند به‌طور مستقیم با طرفداران خود ارتباط برقرار کنند و محصولات متعلق به سبک زندگی مشخصی را در میان آنها تبلیغ کنند.

🔹«حاکمیت فرهنگی سلبریتی‌ها» یک پدیده اجتماعی پیچیده است که با تحسین و شیفتگی اطرافیان آنها مشخص می‌شود و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

🔹فرهنگ سلبریتی را می‌توان در هسته خود، از طریق سه مولفه اصلی درک کرد: قابل مشاهده بودن، ارتباط‌پذیری و هویت آرمانی. نقش رسانه‌های جمعی را نمی‌توان در شکل‌گیری فرهنگ سلبریتی‌ها نادیده گرفت.

🔹پژوهشگرانی مانند دیوید مارشال استدلال کرده‌اند که ظهور ارتباطات جمعی، نحوه درک و مصرف افراد مشهور را تغییر داده است.

🔹تایید افراد مشهور به سنگ بنای استراتژی‌های بازاریابی مدرن تبدیل شده است که به‌طور قابل توجهی بر رفتار مصرف‌کننده و افزایش فروش تاثیر می‌گذارد. سلبریتی‌ها و تایید آنها تا حد زیادی به افزایش فروش و دیده شدن برند می‌انجامد.

🔹این پدیده به عنوان «اثر هاله» یا «سوگیری هاله‌ای» شناخته می‌شود؛ جایی که مصرف‌کنندگان ویژگی‌های مثبت افراد مشهور را با محصول پیوند می‌زنند.

🔹نقش افراد مشهور در اقتصاد، توجه اقتصاددانان مختلف را نیز به خود جلب کرده است. این اقتصاددانان استدلال می‌کنند مشارکت سلبریتی‌ها نتایج اقتصادی مثبت متعددی را به همراه دارد.

🔹اقتصاددانان دوران کنونی مانند ریچارد سی فِی استدلال می‌کنند که تایید افراد مشهور باعث تحریک هزینه‌های مصرف‌کننده می‌شود.

🔹نفوذ فراگیر سلبریتی‌ها در جامعه مدرن هر چند به عنوان یک اتفاق مثبت نگریسته می‌شود، اما طیفی از انتقادهای اقتصادی را نیز به دنبال داشته است.

🔹یکی از انتقادهای اولیه به حکمرانی فرهنگ سلبریتی، گرایش به ارزش بیش از حد برای جایگاه و نظرات افراد مشهور است.

🔹اقتصاددانانی مانند دیوید گرابر استدلال کرده‌اند که این پدیده توجه و منابع را از متخصصان واجد شرایط در زمینه‌های مختلف منحرف می‌کند.

🔹این رویکرد می‌تواند موجب انتخاب‌های نادرست مصرف‌کننده و تخصیص نادرست منابع شود، زیرا ممکن است افراد جامعه تایید چهره‌های مشهور را به اطلاعات علمی اولویت دهند.

🔹رسوایی‌های سلبریتی‌ها به یکی از سوژه‌های رسانه‌های مدرن تبدیل شده است. این رسوایی‌ها در بسیاری موارد پیامدهای قابل ‌توجهی نه‌تنها برای افراد درگیر، بلکه برای برندهایی دارند که سلبریتی‌ها نمایندگی آنها را به عهده دارند.

🔹پیش‌بینی‌های آینده نشان می‌دهد که با فراگیری فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی، واقعیت افزوده و بلاک‌چین، نقش افراد مشهور در اقتصاد دگرگون می‌شود و تغییر می‌کند.

🔹این نوآوری‌ها نه‌تنها نحوه تعامل سلبریتی‌ها با مخاطبان خود را تغییر می‌دهند، بلکه تاثیر آنها را بر رفتار مصرف‌کننده، وفاداری به برند و مناظر اقتصادی بازتعریف می‌کنند.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۶۱

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
🔴 از قیمت مسکن چه خبر؟ / گزارش نبض بازار شهریور

🔹 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

🔺سنجش شاخص «قیمت پیشنهادی» مسکن که از ابتدای امسال توسط گروه مسکن روزنامه «دنیای‌اقتصاد» آغاز شد، برای ماه شهریور نشان می‌دهد: سطح قیمت در فایل‌های فروش آپارتمان در تهران حدود 2 درصد تغییر مثبت نسبت به مرداد پیدا کرد.

🔺گزارش رسمی از «قیمت قطعی» مربوط به معاملات مسکن شهریور هنوز توسط بانک مرکزی منتشر نشده است.

🔺اما انتظار می‌رود جهت تغییر قیمت فایل‌ها روی قیمت معاملات منعکس شده باشد.

🔺ماه گذشته مثل دو ماه قبل، «رکود سنگین» در فضای بازار معاملات ملک برقرار بود.

🔺آنطور که واسطه‌های ملکی روایت کردند، طی هفته‌های گذشته هیجانی در رفتار خریداران و فروشنده‌ها نبود.

👈 اتفاق مهم تر اما «اثر نرخ سود بانکی و انتخابات آمریکا» در حرکت معامله‌گران طی ماه گذشته است.

🔺سطح نسبتاً جذاب نرخ سود بانکی در ماه‌های اخیر در نقش سپر ورود تقاضای سرمایه‌ای به بازار مسکن عمل کرد.

👈 بازدهی ماه‌های اخیر سپرده‌گذاری از مسکن بیشتر بوده است.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #بازار_مسکن #قیمت_مسکن #ملک #تهران #شهریور #بازدهی_بازار_ها

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✍️ دکه

🗣️ امروز چهارشنبه، اگرچه رسانه ها طیف گسترده ای از خبرها را پوشش داده اند، اما سرفصل مشترک آنها را چنین می توان برشمرد: خبرهای خوش سخنگوی دولت؛ حواشی سخنان پزشکیان در سازمان ملل؛ تحولات لبنان و احتمال وقوع جنگ زمینی؛ ماجرای معدن طبس.

▶️ دنیای اقتصاد

این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «روز پرماجرای بازارها» به شناسایی علل اقتصادی و ژئوپلیتیک تحولات بازارهای دارایی پرداخته است.

در این گزارش آمده شاخص کل بورس، با افزایش ۱.۷۱درصدی به نیمه کانال ۲.۱میلیون واحدی رسید. حال رقم نماگر، از سطحی که ابتدای سال در آن قرار داشت، تنها ۲درصد پایین‏تر است.

احتمال آغاز مذاکرات هسته‏ای و حل چالش‌های مربوط به FATF بازار سهام را امیدوار نگه داشته و با وجود تداوم محدودیت دامنه نوسان، ارزش معاملات خرد در ۲روز متوالی به بیش از ۴همت رسیده است.

«تراژدی انسانی در لبنان» هم عنوان عکس یک این روزنامه است که معتقد است دوشنبه 2 مهرماه مرگبارترین روز عروس خاورمیانه بود.

مسئله ای که رسانه ها بسیار به آن پرداخته اند مسئله فرار لبنانی ها از جنوب این کشور است.

اخبار و تصاویر واصله حاکی از این است که بسیاری از شاهراه‌های حیاتی لبنان یا بسته است یا به‌شدت شلوغ است.

ترافیک باعث شده روند حرکت خودروها به کندی صورت بگیرد. آنها خانه‌های خود را رها کرده و فقط با یک خودرو و وسایل ضروری به نقاط امن‌تر لبنان در حال کوچ هستند.

▶️ هم میهن

«نگرانی جهانی از جنگ لبنان» عنوان تیتر و عکس یک این روزنامه است که در آن آمده نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل زیر سایه حملات متقابل اسراییل و حزب الله آغاز به کار کرد.

این گزارش البته دو جزء دارد:

یکی) سخنرانی جو بایدن، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد که گفت: «جنگ تمام‌‏عیار به نفع هیچ کس نیست».

بایدن در سخنرانی خود بار دیگر گفت، آمریکا و متحدان آن باید مطمئن شوند که ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای حرکت نمی‌کند.

وی با اشاره به درگیری گسترده در مرز لبنان، دیپلماسی را بهترین راه توصیف و تاکید کرد یک جنگ گسترده به نفع هیچ‌کس نیست.

دوم) «حمله به اسرائیل یا پزشکیان؟» که واکنش همزمان تندروها و براندازان به اظهارات رئیس جمهور در نیویورک است.

دو اظهارنظر رئیس‌جمهور در جریان سفر به نیویورک، دستاویز حمله تندروها به رئیس‌جمهور در فضای حقیقی و مجازی شده است.

اول، اظهارنظر رئیس‌جمهور درباره مسائل جاری منطقه که با تیتر نادرست خبرگزاری بلومبرگ آمریکا حاشیه‌آفرین شد.

دوم، جمله‌ای که در مصاحبه رئیس‌جمهور با فرید زکریا، مجری سرشناس شبکه سی‌ان‌ان گفت و به یکسان نبودن توانایی حزب‌الله و اسرائیل اشاره داشت.

«آوردن نـان با نرخ جان» عنوان گزارشی است که در آن به بازخوانی تاریخی حوادث مرگبار معادن در کشورهای مختلف جهان پرداخته است.

در عین حال، راه حلی برای کاهش تلفات انسانی در معادن ارائه داده است.

در گزارش «اسب تروای دنیای جدید» به این مسئله اشاره شده که استمرار فیلترینگ و به‌ تبع‌ آن استفاده گسترده از VPN و فیلترشکن چگونه هر روز امنیت سایبری ما را خلل‏‌پذیرتر می‏‌کند؟

در این گزارش به بحث امنیت، درک درست مفهوم فیلترشکن و کاربردهای آن و نحوه استفاده درست از فیلترشکن پرداخته است.

«در انتظار گشایش بیشتر» عنوان گزارشی است که در آن فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در اولین نشست خبری خود از آزادی زندانیان سیاسی گفت.

در گزارش «شیب کُند تغییر» هم آمده سرعت کُند تغییرات مدیران میانی باعث شده تا صدای اعتراض برخی از حامیان پزشکیان هم درآید و نمونه‌هایی از این اعتراض‌ها از پستوهای سیاست خارج شده و به صورت علنی بیان شود...

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
✍️ دکه 🗣️ امروز چهارشنبه، اگرچه رسانه ها طیف گسترده ای از خبرها را پوشش داده اند، اما سرفصل مشترک آنها را چنین می توان برشمرد: خبرهای خوش سخنگوی دولت؛ حواشی سخنان پزشکیان در سازمان ملل؛ تحولات لبنان و احتمال وقوع جنگ زمینی؛ ماجرای معدن طبس. ▶️ دنیای اقتصاد…
.
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ شرق

«دیپلماسی شفاف در نیویورک» عنوان تیتر یک این روزنامه است که در آن مواضع سیاست خارجی دولت چهاردهم در مقر سازمان ملل از زبان رئیس جمهور و مقام های ایرانی توضیح داده شده است.

تیتر دوم این روزنامه «روایت گورهای سیاه» گزارش میدانی این روزنامه است از روزهای سخت بعد از حادثه در «معدنجو»ی طبس.

عکس یک این روزنامه گفت و گویی است با محمد دادکان در مورد فساد. او می گوید «به من حکم بدهند تا فسادها را کف دست رئیس جمهور بگذارم».

«خبرهای خوش سخنگو» اشاره دارد به اولین نشست خبری فاطمه مهاجرانی با اصحاب رسانه که در آن وی از خبرهای خوشی همچون تلاش برای پیوستن ایران به AFTF ، تأمین دارو، پس گرفتن لایحه تعطیلی پنجشنبه ها، گشایش در وضعیت زندانیان و... ســخن گفت.

«نگرانی جهانی از جنگ تمام عیار» گزارشی است از تنش های اخیر در مرز لبنان و اسراییل. این گزارش معتقد است خونین ترین حملات اسراییل به لبنان پس از جنگ 2006 روز دوشنبه رقم خورد که در آن بیش از 550 نفر از جملــه بیش از ۱۰۰ زن و کودک شــهید و ۱۸۰۰ نفر زخمی شــدند.

«چوب حراج به هنر پایتخت» گزارشی است از پرونده 30 تابلوی موزه امام علی که زیر ذره بین شورای شهر رفته است.

▶️ اعتماد

تیتر و عکس یک این روزنامه «جنگ خونین در جبهه شمال» جزییات ماجرای حمله اسراییل و مقاومت حزب‌الله در جنوب لبنان و بیروت را مورد بررسی قرار داده است.

دوشنبه 23 سپتامبر 2024 را می‌توان یکی از خونین‌ترین روزهای تاریخ لبنان قلمداد کرد، چراکه از بعدازظهر این روز جنگنده‌های رژیم اسراییل در جنایتی هولناک به مناطقی در لبنان حمله کردند.

ناظران از این روز به عنوان مرگبارترین روز لبنان از زمان جنگ اسراییل و حزب‌الله در سال 2006 یاد کردند.

حزب‌الله نیز در اقدامی بی‌سابقه با شلیک موشکی به عمق 120 کیلومتری سرزمین‌های اشغالی، شهر حیفا به تل‌آویو پاسخ داد.

همچنین این جنبش در اطلاعیه‌ای در بامداد روز سه‌شنبه اعلام کرد: پایگاه هوای مگیدو، رامات دیوید و عاموس را با موشک‌های فادی 1 و فادی 2 هدف قرار داده است.

تیتر دوم این روزنامه هم به دیدار پزشکیان با رییس شورای اروپا اختصاص دارد و عنوان «آماده مذاکره هستیم» برای آن انتخاب شده است.

مسعود پزشکیان گفت: به دنبال رسیدن به یک زبان و نگاه مشترک برای همکاری با دیگر کشورها در عرصه‌های مختلف در جهت پیشرفت متقابل هستیم و گفت‌وگو و تفاهم تنها راه رسیدن به این نگاه و زبان مشترک است.

علی شکوری‌راد هم در گفت‌وگو با این روزنامه به قیاس گفتمان خاتمی و پزشکیان در سازمان ملل می‌پردازد.

او معتقد است «دعوا نکنیم» ترجمان «گفت‌وگوی تمدن‌ها» ست.

هر اندازه که گفتمان سید محمد خاتمی بهره‌مند از اصول آکادمیک، ثقیل و تو در تو بود و توجه استادان دانشگاه و آکادمیسین‌ها را به خود جلب می‌کرد، گفتمان پزشکیان ساده، صمیمی و همه فهم است.

«حس وفاق با آزادی زندانیان سیاسی تقویت شد» عنوان نخستین نشست سخنگوی دولت چهاردهم است که در ساختمان کوثر نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد.

خبرنگاران ساعاتی پیش از این نشست، خبر آزادی محسن برهانی، عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران و حین نشست نیز خبر گشایش در پرونده یاشار سلطانی را مخابره کرده بودند.

حال و هوای نشست سخنگوی دولت دیروز اما با وضعیتی که از سال 1400 به این سو، تجربه شده بود، تفاوت‌های زیادی داشت.

این روزنامه دو گزارش دیگر هم دارد که کانون محوری آن «مسعود پزشکیان» است:

اول) در گزارش «بسترسازی برای وفاق ملی» آمده پزشکیان با شعار وفاق ملی کار خود را آغاز کرد اما به نظر می‌رسد تحقق این شعار تنها در «به ید اختیار» دولت محدود نیست.

دوم) «سیگنال پزشکیان به غرب از قلب نیویورک» که بازتاب گفتمان رییس‌جمهوری ایران در رسانه‌های جهان را بررسی می کند.

در آخرین گزارش هم آمده برخی نمایندگان مجلس از ورود جدی مجلس به ماجرای معدن طبس خبر می دهند...

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
. مروری بر روزنامه های صبح امروز: ▶️ شرق «دیپلماسی شفاف در نیویورک» عنوان تیتر یک این روزنامه است که در آن مواضع سیاست خارجی دولت چهاردهم در مقر سازمان ملل از زبان رئیس جمهور و مقام های ایرانی توضیح داده شده است. تیتر دوم این روزنامه «روایت گورهای سیاه»…
.
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ سازندگی

«ماموریت در امریکا» عنوان عکس و تیتر یک این روزنامه است که عکسی از سید عباس عراقچی بر روی صفحه اول خودنمایی می کند.

سیدعباس عراقچی، وزیر امورخارجه ایران می گوید در تلاش است دور جدیدی از مذاکرات هسته ای را با توجه به مجوزی که دارد، آغاز کند.

به گفته او به تازگی پیغام هایی بین ایران و غرب ردوبدل شده است.

«اقداماتی برای رفع تحریم ها» هم گزارشی است از اولین کنفرانس خبری سخنگوی دولت چهاردهم که در آن فاطمه مهاجرانی خوش درخشید و خبرهای خوشی مخابره کرد.

«جنگ تمام عیار» عنوان گزارشی است از تحولات اخیر در روابط حزب الله و اسراییل و طرح این پرسش که آیا تنش اسراییل و حزب الله به حمله زمینی ختم می شود؟

«اعتراض شورا به فروش تابلوها» هم عنوان گزارشی است از شبهاتی در مورد فروش 30 تابلوی موزه امام علی که گویا هر تابلو به قیمت 700 دلار به فروش رفته است.

▶️ همشهری

این روزنامه تیتر و عکس یک خود را «صدای مظلومان فلسطین» برگزیده و از تلاش‌های دیپلماتیک ایران در نیویورک برای اجماع‌سازی علیه صهیونیست‌ها می نویسد.

اما از دیگر تیترهای این روزنامه می توان به «حال خوب برای معلولان» اشاره کرد.

رویداد «برنده شو» می‌خواهد ثابت کند می‌توان از محدودیت‌ها عبور کرد و روی سکوهای قهرمانی و افتخارآفرینی ایستاد.

افرادی که به‌درستی «معلولیت محرومیت نیست» را مشق کرده‌اند به دنبال کنار زدن محدودیت ها هستند.

در این رویداد بازی‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌ که معلولان با هر توانایی جسمی و حرکتی بتوانند در آن شرکت کنند.

در این مرحله ۹گروه معلولان (کوتاه‌قامتان، نابینایان، ناشنوایان، جسمی حرکتی، ذهنی، عصایی، طیف اوتیسم و...) با هم رقابت می‌کنند.

«رسانه‌های دروغ‌ساز، تابلو شدند» توضیحات رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در شورای شهر است که معتقد است با توضیحاتش دست رسانه‌های تحریف‌کننده ماجرای تابلوها رو شد.

مهرداد باقری، دیروز گفت تابلوهای فروخته‌شده آثار موزه‌ای نبوده و صرفا اثر هنری بوده‌اند.

▶️ کیهان

این روزنامه تیتر و عکس یک خود را به سخنان رئیس جمهور در نیویورک اختصاص داده اما از جنبه ای دیگر.

تیتر یک این روزنامه چنین است: «اظهارات نسنجیده در نیویورک: چه کسانی به رئیس‌جمهور مشاوره می‌دهند؟!»

کیهان معتقد است اظهارات عجیب و تامل‌برانگیز رئیس‌جمهور در جمع رسانه‌های آمریکایی که بیشتر ناشی از سهو لسانی وی بود، به دستاویزی جدید برای رسانه‌های جریان استکباری تبدیل شده است.

تیتر دوم این روزنامه «تحقق خودکفایی کامل گندم با تولید ۱۵ میلیون تن محصول» است که مجری طرح گندم کشور گفت: امسال با تولید ۱۵ میلیون تن گندم خودکفایی کامل در این محصول اساسی رقم خورد.

تیتر سوم این روزنامه هم به اعلام تلویحی جنگ از سوی حزب‌الله اشاره دارد که با تیتر «حملات موشکی به شمال اسرائیل قطع نمی‌شود» همراه است.

حزب‌الله در بیانیه دیروز خود برای اولین بار حملات خود را در دفاع از ملت لبنان اعلام کرد تا برخی آن را «اعلام رسمی جنگ علیه اسرائیل» تفسیر کنند.

حسین شریعتمداری در ستون «نکته» با عنوان «چهار احتمال درباره اظهارات اخیر رئیس‌جمهور محترم» گریزی به سخنان پزشکیان در نیویورک زده و به چهار احتمال در مورد اظهارات رئیس جمهور اشاره می کند:

احتمال اول؛ «‌سهو لسان‌».

احتمال دوم؛ نا‌توانی جناب ایشان در بیان منظور و مقصود خویش.

احتمال سوم؛ حضور مشاوران غربزده و غربگرا و بعضاً بد‌سابقه و محکوم امنیتی در کنار رئیس‌جمهور.

احتمال چهارم؛ دشمنان بیرونی و برخی از پادوهای داخلی آنها اصرار دارند که اظهارات نسنجیده و دور از انتظار رئیس جمهور محترم را دیدگاه و نظر خود ایشان قلمداد کنند!

ستون «خبر ویژه» هم مشکل از اخبار زیر است:

اول) فؤاد ایزدی کارشناس ارشد روابط بین‌الملل گفت، در سیاست خارجی باید از توهم پرهیز کرد.

طرف غربی نه‌تنها کوچک‌ترین نشانه‌ای برای گفت‌وگو نشان نداده، بلکه با ابزارهای مختلف هم به ایران هم به دوستان ایران در منطقه ضربه می‌زند و در کشورمان عملیات تروریستی انجام می‌دهد.

دوم) وال استریت ژورنال با اشاره به تشدید درگیری‌ها میان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی تأکید کرد ارتش اسرائیل در جنگ 33 روزه سال 2006 از عهده حزب‌الله که بسیار ضعیف‌تر از امروز بود بر نیامد، بنابراین اکنون که نیروهای آن آبدیده و زرادخانه‌اش انباشته از 15 هزار موشک است، چگونه می‌تواند هماوردی کند؟

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
خودروسازان با عرضه چه خودروهایی سود می کنند؟

🔺دنیای اقتصاد – ساختار فروش خودرو سواری در شرکت های خودروساز داخلی چگونه است؟

🔺این سوال در شرایطی مطرح است که با اوج گیری تولید در شرکت های خصوصی ، ساختار فروش محصولات سواری در بازارنیز تغییر یافته است.

🔺در این زمینه دنیای اقتصاد ساختار فروش سواری ها را به تفکیلک بدنه خودرو مورد بررسی قرار داده که نتایج قابل توجهی به دست آمده است.

🔺بررسی ها نشان می دهد که سهم بازار خودروهای شاسی بلند در سه سال گذشته از حدود 4 درصد به 19 درصد رسیده است و پیش بینی می شود که این سهم در سال های آتی افزایشی شود.

🔺در حال حاضر بازار خودروهای شاسی بلند در اختیار خودروسازان مونتاژی(خصوصی) است .

🔺بررسی ها نشان می دهد که با وجود رشد 7درصدی فروش خودروهای سواری در سال گذشته ، فروش محصولات شاسی بلند با رشد حدود 57درصدی به حدود 210 هزار دستگاه افزایش یافته است.

🔺در سال 1398 فروش شاسی بلندها فقط 43 هزار دستگاه بوده است.

🔺همانطور که عنوان شد تمرکز شرکت های بخش خصوصی عموما بر تولید و فروش خودروهای شاسی بلند است که این موضوع نشان دهنده تقاضای بالای این نوع محصولات در بازار ایران است.

🔺در حال حاضر 4درصد محصولات ایران خودرو به خودروهای شاسی بلند اختصاص یافته حال آنکه دومین شرکت بزرگ خودروسازی کشور یعنی سایپا هیچ محصولی در این زمینه تولید نمی کند.

🔺درعوض 81 درصد محصولات مدیران خودرو و 41 درصد خودروهای کرمان موتور به شاسی بلندی ها اختصاص یافته است.

🔺همچنین گروه بهمن نیز 81درصد محصولاتش را بصورت شاسی بلند به بازار خودرو کشور عرضه می کند.

🔺دیگر خودروسازان بخش خصوصی کشور نیز تماما محصولات خود را بصورت شاسی بلند تولید و عرضه می کنند.

🔺دو خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران خودرو و سایپا به ترتیب 70 درصد و 46 درصد محصولاتشان به صورت سدان به بازار عرضه می شود.

🔺همانطور که عنوان شد خودروهای شاسی بلند در بازار خودروی کشور با تقاضای بالایی همراه است به همین دلیل با توجه به خلایی که سال ها در این زمینه وجود داشت ، بخش خصوصی به بازار این نوع خودروها ورود کرده و سود خوبی هم از عرضه شاسی بلندها کرده است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 روایت دست‌اول از ناایمنی در معدن‌های ایران / سال‌هاست که مسئول ایمنی نداریم!

🔹«دنیای اقتصاد» گفت‌وگویی داشته با یکی از کارگران سابق معدن طبس که دو دوست خود را در معدن معدنجو از دست داده است.

🔹کارگری که با او گفت‌وگو کردیم باور دارد:

🔺فقط اگر قبل از هر عملیات کاوش گروه ایمنی وارد معدن می‌شدند و مشخص می‌کردند وضعیت برای انجام عملیات مناسب است یا نه و بعد از آن کارگران وارد می‌شدند، این فاجعه به وقوع نمی‌پیوست.

🔺این یک اصل و قانون است اما سال‌هاست رعایت نمی‌شود. معمولا مسوول ایمنی به درستی کارش را انجام نمی‌دهد.

🔺همین.حدود چهار هفته پیش یک پرتاب زغال در معدن داشتیم که ۴ نفر سرتاپا سوختند، اما نمردند. هیچ‌کس از این مرگ‌ها حرف نمی‌زند.

🔺من سال ۱۳۹۵، برای کار کردن وارد یکی از معادن زغال‌سنگ طبس شدم، اما پس از ۳ سال و نیم بیرون آمدم. با حق بیمه و سنوات و اضافه کار فقط ۵ میلیون و ۷۰۰ می‌گرفتم. تازه به ما دستکش و چکمه و لباس مناسب هم نمی‌دادند.

🔺ما زیرنظر شرکت‌های پیمانکاری بودیم و به صورت مداوم معادن به مزایده گذاشته می‌شدند و شرکتی که پایین‌ترین مبلغ را می‌زد در مزایده برنده می‌شد.

🔺معمول است که شرکت پیمان‌کاری قیمت را پایین می‌زند و از طرف دیگر مجبور است حقوق کارگر را کم بدهد.

🔺سطح ایمنی در معادن مختلف فرق می‌کند. من یک شیفت رفتم معدنجو و آمدم بیرون. واقعا از نبود ایمنی آنجا فرار کردم. بیشتر این شرکت‌های بخش خصوصی به صورت سنتی کار می‌کنند و نیمه مکانیزه هستند و امکانات اولیه را ندارند.

🔺سنسور سنجش گاز در معادن سنتی نصب نیست. فقط دستگاه‌های گازسنجی کار می‌کنند.

🔺قبل از اینکه نیروی کار وارد جبهه استخراج زغال شود نخستین فردی که باید وارد شود فرد مسوول ایمنی است. این در کتاب قوانین آمده است. بعد از آن باید کارشناسان ناظر و مهندسان دیگر بروند و در صورتی که مسوول ایمنی کار را بررسی و گازسنجی را انجام داد، بعد باید کارگران وارد شوند.

🔺اما سال‌هاست که این اقدامات ایمنی نادیده گرفته می‌شود.بارها دیده شده که مسوول ایمنی فقط یک سر می‌زند و می‌رود. در حالی که مسوول ایمنی باید تا آخر عملیات در معدن بماند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #معدن #حادثه #معدنجو #ناایمنی_معادن

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ستاد ترامپ مدعی شد واشنگتن درباره تهدیدات ایران علیه او اطلاع داده است

مدیر ارتباطات کارزار انتخاباتی ترامپ مدعی شد:
🔹روز سه‌شنبه توسط اطلاعات ایالات متحده درباره تهدیدات مرگ از سوی ایران مطلع شده‌ام.

🔹مقامات اطلاعاتی دریافته‌اند این حملات مداوم و هماهنگ در چند ماه گذشته افزایش یافته است./ایسنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
2024/11/15 07:53:54
Back to Top
HTML Embed Code: